Gynnsamma dagar för befruktningen

Blödning

De flesta kvinnor som beslutar att förbereda sig för befruktningen i förväg upphör att skyddas och börjar noggrant övervaka sin kropp, hålla en kalender för att inte missa de så kallade "gynnsamma dagar" som är nödvändiga för befruktningen av ett friskt barn.

Efter ägglossningen kan ägget befruktas. Det finns gott om tid för en man och en kvinna att bli gravid ett barn.

Sperm, som kommer in i den kvinnliga kroppen, som regel, lever upp till fem dagar. Den kvinnliga kroppen utsöndrar fem gynnsamma dagar före ägglossningen och 15 timmar efter den. Därför är det i dessa dagar sannolikheten för graviditet maximeras.

Den mest framgångsrika dagen för befruktningen, det kan sägas topp, win-win, anses vara dagen för ägglossning.

För att exakt bestämma den önskade dagen kan en kvinna själv utarbeta ett individuellt befruktningsplan.

Individuellt schema för att bli gravid

Vad krävs för detta?

Ta en praktisk kalender där du kan göra grafiska och färgändringar..

Nu är det dags att tillämpa kunskapen och all information om menstruationscykeln. Sådana uppgifter är nödvändiga för att exakt beräkna gynnsamma dagar..

Så här startar du beräkningen:

 • skriva datumet för den första dagen i den sista menstruationen;
 • ange varaktigheten på din menstruationscykel;
 • ange hur många dagar perioderna varar.

Till exempel är menstruationscykeln 28 dagar. Menstruationens varaktighet är 6 dagar. Den första menstruationsdagen är den 24 november. Det antas att med en 28-dagars cykel ägglossning inträffar dagarna 14-16. Räkna från den första dagen i menstruationen 14 och 16 och markera dessa datum i kalendern (i vårt exempel faller de 7 och 9 december). Lägg till 5 dagar till dessa dagar, och det visar sig att det mest gynnsamma för befruktningen kommer att vara dagar från 7 till 14 december. Felet i beräkningarna kan vara plus eller minus 2-3 dagar.

Mätning av basal temperatur

Det mest kända sättet att bestämma gynnsamma dagar för befruktningen är att mäta basal temperatur. Och det mest fantastiska är att du med den här metoden kan lära dig mycket om tillståndet i din kropp - genomgå en undersökning själv. Vi rekommenderar dig dock att avstå från frestelsen att oprofessionellt diagnostisera dig själv och dessutom förskriva behandling.

Bastemperatur är kroppens temperatur i vila, under den månatliga cykeln förändras den under påverkan av olika hormoner i den kvinnliga kroppen.

De grundläggande temperaturdiagramdata kommer att meddela dig:

 • ögonblicket för mognad av ägget;
 • förväntat ägglossningsmoment;
 • hur fungerar det endokrina systemet;
 • om det finns gynekologiska problem;
 • ett exakt schema för menstruationscykeln, början av menstruationen;
 • bekräfta graviditet.

Vad är nödvändigt? Medicinsk termometer. Det ideala alternativet är en elektronisk termometer. På några sekunder kommer han att mäta temperaturen och låta honom veta om den med en karakteristisk signal.

Det finns tre sätt att mäta basaltemperatur: i munnen, i ändtarmen, i slidan. Det mest pålitliga resultatet erhålls genom att mäta temperaturen i ändtarmen.

För att processen för att mäta bastemperaturen ska bli framgångsrik är det bättre att förbereda allt på kvällen. Hitta en plats för termometern bredvid din säng. Om du bestämmer dig för att använda en kvicksilvertermometer måste du följa säkerhetsreglerna. Lägg inte det utan fall, speciellt under en kudde, så att du inte vaknar på morgonen.

När du vaknar kan du inte stå upp - du bör omedelbart mäta temperaturen i ett liggande läge. För att inte glömma resultatet, försök att omedelbart skriva ner avläsningarna i en anteckningsbok, som, liksom en termometer, ska förvaras på ett bekvämt och lättillgängligt ställe.

Det är bäst att mäta temperaturen samtidigt. Naturligtvis kan det finnas undantag, till exempel, söndags sömn varar ofta längre, men i detta fall, se till att notera i schemat. Varför är denna noggrannhet nödvändig? Det handlar om kroppens tillstånd. Varje timmes sömn ökar bastemperaturen med 0,1 grader.

Noggrannheten för att bestämma temperaturen beror också på sömnens "kvalitet". Det måste vara kontinuerligt i tre timmar..

För att plotta, måste du komma ihåg hur abscissen och ordinatet ser ut. När du har ritat ordinataxeln markerar du graderna (varje cell betyder 0,1 grader). Dagarna för menstruationscykeln placeras på abscissaxeln. För anteckningar kan du tilldela en separat plats. Dessa kan vara uppgifter om tillståndet i livmoderhalsslemet, olika orsaker som påverkar temperaturen: sjukdom, stress, dålig sömn, alkoholintag och andra..

Avsluta vid varje temperaturnivå på morgonen och så vidare under hela cykeln. Anslut sedan alla punkter i en rad. För att få en exakt graf av mätning av basal temperatur, försök att kringgå anslutningspunkterna för den "mycket höga" eller, omvänt, "låg" temperatur som är associerad, enligt dina anteckningar, med några negativa händelser eller påverkan.

Temperaturgraf för den senaste cykeln är byggd. Det är av direkt vikt vid bestämning av ägglossning. Om du tittar noga på det kan du noggrant notera minskningen av temperaturkurvan under menstruationen (första fasen). Den dag då den börjar sjunka, liksom den totala varaktigheten för sänkningsprocessen, är individuell för varje kvinna. När de sista dagarna av menstruationen börjar är temperaturen lika med nivån på follikelfasen i cykeln. Detta är en period med låga temperaturer. Temperaturmarkeringen vid sådana stunder motsvarar 36,2-36,5 grader. Dessa temperaturindikatorer påverkas av östrogener som släpps ut i stora mängder..

Den andra fasen, lutealfasen, tar ungefär 14 dagar före menstruationen och är en fas med högre temperaturer. Det är vid gränsen mellan låga och höga temperaturer som ägglossningen sker. Ägglossning noteras genom att sänka temperaturen med 0,1 grader och sedan genom en kraftig ökning. Vanligtvis under ägglossningen sjunker temperaturen i slidan och rektum, ibland till 36,2-35,9 C. Det händer ofta att det inte sker någon minskning. Så, dagen för ägglossning är den som föregår dagen då temperaturen stiger. För att vara mer exakt vid bestämning av ägglossning, jämför alla tecken, nämligen: den markerade basaltemperaturen och tillståndet i livmoderhalsslemet.

När graviditet inträffar kommer temperaturen att förbli på nivån 37,1-37,3 grader. Om menstruationen skulle komma, dagen innan den, sjunker temperaturen.

Sammanfatta. Den normala bastemperaturgrafen är tvåfas. Temperaturen i den första fasen av menstruationscykeln hålls på 36,4-36,7 C, men individuella fluktuationer är möjliga.

På dagen motsvarande ägglossningen sjunker temperaturen med 0,3 ° C, och sedan inom 1-2 dagar stiger den med 0,6 ° C, jämfört med den första fasen. Förhöjd temperatur bör hållas under 11-14 dagar. I frånvaro av ägglossning bildas inte ett corpus luteum, respektive produceras inte progesteron och det finns ingen temperaturökning.

Gynnsamma dagar för befruktningen

Graviditet är möjligt när spermierna kommer i kontakt med ägget. För ett framgångsrikt resultat av samlag är det nödvändigt att beräkna de gynnsamma dagarna för befruktningen av ett barn korrekt.

Till att börja med mognar ägget för befruktning en gång i månaden. Efter mognad lämnar den äggstocken och kommer in i äggledaren genom bukhålan. Denna process kallas ägglossning. Hos varje frisk kvinna sker denna process i mitten av menstruationscykeln - mellan den 14 och 16 dagen.

Ägget är aktivt under ganska kort tid - från 12 till 24 timmar. Spermatozoa som kommer in i kvinnans kropp efter utlösning kan förbli aktiva i 3-4 dagar. Det är då mötet mellan spermacellen och den kvinnliga groddcellen ska äga rum. Om befruktningen misslyckas under denna tid kommer spermierna att dö.

Därför är ägglossningsdagar gynnsamma för befruktningen. Om du beräknar denna period på rätt sätt är chansen att bli gravid mycket högre. Det återstår att veta hur många dagar efter befruktningen att förbereda sig för ett nytt familjemedlems möte.

Det bör noteras att ägglossning hos varje kvinna inträffar under en annan period. Vissa har symtom som:

 • smärta i nedre buken;
 • engorgement av mjölkkörtlarna upp till ömhet;
 • fläckar från slidan.

Det finns flera beräkningsmetoder:

 • kalender (eller rytmisk);
 • basal temperatur;
 • förändringar i livmoderhalsslemet;
 • test för att exakt bestämma perioden för ägglossning;
 • symptotermisk (en kombination av ovanstående tekniker);
 • ultraljudövervakning.

Kalender metod

Denna metod för att bestämma ägglossningen är ganska godtycklig. Med en regelbunden menstruationscykel är dess varaktighet inte så viktig. Efter att ha följt menstruationscykeln i tre månader kommer det inte att vara svårt för en kvinna att utarbeta en befruktningskalender.

Kalendermetoden hjälper dig att bestämma rätt tid.

De betraktas som produktiva från den 9: e till den 18: e dagen av cykeln - nedräkningen är från den tjugonde dagen till början av nästa menstruation.

Om cykeln är oregelbunden måste kvinnan registrera varaktigheten för var och en av dem under ett helt år, beräkna den kortaste och längsta av dem. Sedan görs beräkningen:

 • subtrahera 19 från antalet dagar på kortast;
 • subtrahera 10 från antalet dagar på det längsta.

Anta att den kortaste cykeln var 25 dagar, den längsta - 29. Vi får:

Därför är de bästa dagarna för befruktningen från den 6 till 19 inklusive.

Men även om menstruationscykeln är perfekt rytmisk ägglossning inträffar inte alltid på bosättningsdagar. Observera att tidpunkten för förändringar i ägglossningen bidrar till:

 • påfrestning
 • Depression
 • ta olika mediciner, hormonella läkemedel;
 • olika sjukdomar.

Därför är kalendermetoden för att beräkna befruktningsdagarna inte tillräckligt effektiv.

Bestämning av basal temperatur

Här bestäms ägglossningen med hjälp av en termometer - temperaturen i rektum mäts. Proceduren utförs varje morgon och står inte upp efter att du vaknat upp..

Använd en exakt termometer som kan mäta även obetydliga temperaturer.

I mitten av menstruationscykeln registreras en ökning av temperaturen 0,2 - 0,4 °, vilket är ett tecken på början av ägglossning. Bastemperaturen mäts 3-4 cykler i rad. Beräkningen utförs enligt principen att räkna för 6 dagar sedan och framåt från den dag då markeringen på 37,0 grader korsades.

Om menstruationscykeln är idealisk sker äggmognad vanligtvis dag 14. Därför kommer de bästa dagarna för befruktningen att vara: 14 - 6 = 8, 14 + 6 = 20 - från den 8: e till den 20: e dagen av menstruationscykeln.

Observation av livmoderhalsslem

I detta fall utförs en analys av livmoderhalsslemhinnan. Denna metod används efter samråd med en läkare..

Ett slemprov tas från slidan med ett finger eller med ett spekulum. Efter menstruation är de tre första dagarna av slem vanligtvis frånvarande. Följaktligen är möjligheten att bli gravid försumbar. När slemet visas är det tjockt och vitt. När det blir mer transparent och inom två dagar ändrar inte dess konsistens - det är toppdagar.

Gynnsamma dagar för att bli gravid - från slemets första uppträdande till slutet av den fyra dagars perioden efter topp.

Test och andra metoder

Handla om principen för graviditetstest. Dessa är två remsor med två indikatorer. Vid kontakt med urin förändras remsans färg beroende på mängden hormon. Innan ägglossningen ökar koncentrationen av luteiniserande hormon kraftigt. Det är detta hormon som leder till ägglossning.

En av de mest exakta metoderna är ägglossningstester.

Test genomförs dagligen, strikt enligt instruktionerna. Det första testet görs 5-6 dagar före den förväntade ägglossningen. Om testet är positivt kommer ägglossning att ske under dagen. Vid toppen av hormonkoncentrationen fläckar båda linjerna på indikatorn intensivt. De kommande 2-3 dagarna anses vara de bästa för befruktningen..

Men som vid graviditetstester utesluts inte fel här. Därför är det bättre att kombinera tester med andra metoder. Den symtomotermiska metoden är en kombination av alla ovanstående metoder, så att du kan bestämma fördelaktiga dagar för befruktningen.

Ultraljudövervakning är en av de mest exakta metoderna för att övervaka follikulär tillväxt och bestämma approximationen av ägglossningsdatumet. Det utförs på sjukhus av en läkare. Observationen börjar 6-7 dagar efter menstruationen och genomförs följande dagar för att bestämma den dominerande follikeln och förutsäga den ungefärliga varaktigheten av ägglossningen.

Så de bästa dagarna för befruktningen definieras, allt görs för att gödsla cellen. Det återstår att vara tålamod och vänta på början av graviditeten.

Hur man känner igen graviditet

Graviditetsdefinitioner - Blodtest

Under de första dagarna efter befruktningen genomgår en kvinna hormonella förändringar, vilket främst påverkar matsmältningssystemet. Vi beskriver de vanligaste tecknen på en graviditet som förekommer före förseningen av menstruationen.

Dagar efter befruktningensymtom
12Yrsel, lågt blodtryck, förändringar i rektal temperatur, tidig toxikos
3 - 7Malaise, allmän svaghet, feber
7 - 10Intermenstruell blödning
14 - 21Ömhet i brösten

På vilken dag efter befruktningen är det möjligt att bestämma graviditet och på vilka sätt? Det finns två typer av tester:

Ett blodprov kan tas 7-10 dagar efter den påstådda befruktningen. Testresultaten kommer att vara positiva 9-10 dagar efter befruktningen. Lär dig allt om salvia under graviditeten.

Ett urintest är lättare att använda, resultatet kan erhållas efter 5 minuter. Testet är dock inte alltid korrekt. Ett positivt svar kan vara mer tillförlitligt två veckor efter ägglossningen.

Långt innan hon planerar graviditet, för att öka ett positivt resultat, rekommenderas en kvinna att sluta röka, eftersom verkan av nikotin hämmar utvecklingen av follikeln. Båda parterna måste sluta dricka alkohol och mycket kaffe, annars kommer den ökade utsöndringen av adrenalin att ha en skadlig effekt på progesteron, och livmodern är inte redo att få ett befruktat ägg.

Det rekommenderas att konsumera en stor mängd grönsaker, frukt, minska konsumtionen av stora mängder kött.

Om författaren: Olga Borovikova

Månskalenderdagarna är gynnsamma för befruktningen

De bästa måndagarna för befruktningen

2 måndag: utmärkt

Den närmaste börjar 05/23/2020 kl. 04:40.
Idag är en av de bästa dagarna att bli gravid! Ett barn som föddes på denna dag har en god chans att lyckas och. läs mer →

4 måndag: utmärkt

Den närmaste börjar 05/25/2020 kl 05:45.
Den fjärde måndag är en vacker och samtidigt mystisk period för befruktningen. I gamla böcker kan du hitta en beskrivning av det. läs mer →

11 måndag: utmärkt

Den närmaste börjar den 01/01/2020 kl 14:45.
En av de bästa dagarna att bli gravid! Barn född på elfte måndag föds starka, viljiga människor med en uttalad. läs mer →

28 måndag: utmärkt

Den närmaste börjar 05/20/2020 kl. 03:51.
Idag är det en bra tid att bli gravid, eftersom hans öde blir lyckligt och hans liv kommer att bli välmående. Dessa människor ofta. läs mer →

Bra måndagar för befruktningen

1 måndag: bra

Den närmaste börjar 05/22/2020 kl 20:38.
En gynnsam dag för befruktningen. Ett barn som föddes den första dagen i månmånaden kommer att föds starkt med en hög nivå av överlevnad och motstånd. läs mer →

6 måndag: bra

Den närmaste börjar 05/27/2020 vid 07:42.
Dagen är ganska lämplig för befruktningen. De som tänkte på sjätte måndag, är som regel skrämmande idealister. De är aktiva. läs mer →

7 måndag: bra

Den närmaste börjar den 05/28/2020 kl 08:59.
Det är en lämplig period för befruktningen. Människor som blev gravida under denna period kommer att ha god hälsa, uthållighet och njuta av livet. läs mer →

8 måndag: bra

Den närmaste börjar 05/29/2020 kl. 10:23.
Den åttonde måndag är en bra dag för befruktningen. Ett barn som föddes under denna period har alla chanser att bli rik och livlig. läs mer →

10 måndag: bra

Den närmaste börjar 05/31/2020 kl. 13:16.
Idag är en tillräckligt bra dag för att bli gravid. Det tros att barn som föddes under denna period föds med en stark andlig koppling till. läs mer →

14 måndag: bra

Den närmaste börjar den 06/04/2020 kl 19:17.
Dagen är ganska lämplig att bli gravid. Sådana barn kommer att ha överkänslighet och speciella, nästan magiska förmågor att förstå miljön. läs mer →

16 måndag: bra

Den närmaste börjar den 06/06/2020 vid 22:04.
Ett barn som föddes på denna dag kommer att föds med en vänlig och mild karaktär. Han kommer att ha en mycket stark känsla av empati och. läs mer →

21 måndag: bra

Den närmaste börjar 12.06.2020 vid 01:11.
Idag är rätt tid att bli gravid. Barn som föddes på denna dag kan växa upp som riktiga ledare, kämpar för rättvisa. läs mer →

22 måndag: bra

Den närmaste börjar 06/13/2020 vid 01:25.
Tiden är ganska bra för befruktningen. Barn som föddes idag, från en ung ålder, är kända för sitt unika minne och nyfikenhet. läs mer →

24 måndag: bra

Den närmaste börjar 06/15/2020 vid 01:48.
Idag är en bra dag att bli gravid. Barn som föddes på denna dag växer upp något besvärligt och besvärligt i sina gester. läs mer →

25 måndag: bra

Den närmaste börjar 05/17/2020 kl. 03:16.
Dessa måndagar är ganska lämpliga för befruktningen, eftersom barn födda idag kommer att ha en fantastisk öde och en stark karaktär som kommer att hjälpa. läs mer →

26 måndag: bra

Den närmaste börjar 05/18/2020 kl 03:28.
Den tjugo sjätte måndag är en bra dag för befruktning, eftersom sådana barn som växer upp ofta har ett gott öde och karriär. läs mer →

30 måndag: bra

Den närmaste börjar 05/22/2020 kl. 04:19.
Den här gången är en av de bästa för befruktningen! Ett barn som föds på trettionde måndag kommer att leva ett lyckligt och långt liv. Självklart,. läs mer →

Neutrala måndagar för befruktningen

3 måndag: normal

Den närmaste börjar 05/24/2020 kl 05:07.
Idag är en bra dag att bli gravid. Barn som föds under den tredje måndag kommer att vara aktiva, envisa, principiella, viljiga och starka personligheter. Sådan. läs mer →

5 måndag: normal

Den närmaste börjar 05/26/2020 kl 06:37.
Den femte måndag är inte den bästa för befruktningen, men den har ingen särskilt dålig energi. Ett liv. läs mer →

17 måndag: normal

Den närmaste börjar den 07/07/2020 kl 23:08.
God dag att bli gravid. Även i antika avhandlingar finns det information om att barn som tänks på månens sjuttonde dag föds glada och. läs mer →

18 måndag: normal

Den närmaste börjar 08/08/2020 kl 23:56.
Om möjligt, planera inte att bli gravid ett barn på den artonde måndag. Sådana barns natur och öde kommer att vara mycket förändrade, de kommer att vara. läs mer →

27 måndag: normal

Den närmaste börjar 05/19/2020 kl 03:39.
Befruktningen på denna dag är inte kontraindicerad, men försök att flytta den till en mer gynnsam period om möjligt. När allt kommer det här barnet. läs mer →

Dåliga måndagar för befruktningen

13 måndag: dåligt

Den närmaste börjar 06/03/2020 kl 17:45.
Befruktning rekommenderas inte just nu. Barn som föddes på månens trettonde dag kommer att vara hela livet. läs mer →

19 måndag: dåligt

Den närmaste börjar den 06/10/2020 kl 00:29.
Det är inte tillrådligt att befruktningen av ett barn inträffar den nittonde dagen i månmånaden. Med massan av positiva egenskaper som en sådan person kommer att ha,. läs mer →

20 måndag: dåligt

Den närmaste börjar 06/11/2020 kl 00:53.
Månens tjugonde dag är inte den bästa tiden att bli gravid. Barn som blir undfangna vid denna tidpunkt kommer att drabbas mycket. Det här är helt. läs mer →

23 måndag: dåligt

Den närmaste börjar 06/14/2020 vid 01:37.
Avstå från att bli gravid ett barn den tjugonde tredje måndag. Idag är energier mycket varierande, de kan påverka människor på oförutsägbara sätt. läs mer →

Värsta måndagar för befruktningen

9 måndag: hemskt

Den närmaste börjar 05/30/2020 kl 11:49.
Du bör inte få befruktningen av ett barn den nionde måndag. Även i gamla källor nämns det att det nya livet. läs mer →

12 måndag: hemskt

Den närmaste börjar den 02/02/2020 kl 16:14.
Var försiktig idag, för befruktningen är dagen helt misslyckad, Månen påverkar detta extremt negativt. Och till och med barnen blev gravida på den tolfte. läs mer →

15 måndag: hemskt

Den närmaste börjar 05.06.2020 kl 20:45.
Försök att undvika befruktning den här dagen, eftersom ditt barn kommer att få en mycket kontroversiell och komplex karaktär, och hans öde kommer inte. läs mer →

29 måndag: hemskt

Den närmaste börjar 05/21/2020 kl. 04:04.
Var mycket försiktig, befruktningen är starkt avskräckt idag. Denna måndag anses vara en av de svåraste och negativa för detta. läs mer →

Lunar befruktningskalender: hur man planerar en graviditet och välja kön på barnet på månen?

I astrologin är månen symboliskt nära kopplad till kön och moderskap, med familjen och hemlandet. Månen har en ren feminin natur, därför känner och förstår dess energi i större utsträckning bättre av kvinnor.

Kvinncykeln sammanfaller, som ni vet, med månmånaden och i genomsnitt varar det cirka 28-30 dagar. Månens mångfaldighet ger energi till en mängd olika saker, inklusive problem som är relaterade till födelsen av ett nytt liv.

Det är därför det är så viktigt att ta hänsyn till månrytmerna i en sådan fråga som befruktning, eftersom befruktningen på olika dagar i månmånaden kan eller inte kan förekomma, och månen kan indikera problem som är möjliga i framtiden under graviditeten eller är relaterade till barnets hälsa.

Många tror felaktigt att befruktningen är en helt slumpmässig fråga: allt händer av en slump vid en tidpunkt då honungarna är redo att befruktas. Vanligtvis är en månad ungefär en vecka, och vissa kvinnor har ännu mindre. Men om befruktningen inträffar på en lyckosam måndag, är chansen att få ett friskt barn många gånger högre!

1. Hur månen påverkar kvinnor: analogier av kvinnliga och måncykler

Observationer visar att månen, det närmaste himmelobjektet för oss, har ett mycket stort inflytande på alla levande saker. Detta märktes redan i forntida tid, då människor först började underhålla månkalendrar och observera händelser och fenomen på planeten..

Befruktning och födelse, som viktiga komponenter i våra liv, är också förknippade med månrytmer. Den kvinnliga kroppen är så nära förknippad med dessa rytmer att händelser som mognad av ägg och deras frisättning för befruktning sker cykliskt i enlighet med månmånaden. Det vill säga kvinnor kan bli gravid om en gång varje månmånad - under ägglossningsperioden.

Under den motsatta perioden - det vill säga 2 veckor efter ägglossningen - äger dödet av ett ofördelat ägg rum, vilket innebär att menstruationen börjar. Vi beskriver inte de fysiologiska detaljerna i detalj, men det är värt att förstå att ägglossningens dagar symboliskt hänvisar till fullmånen (det vill säga toppen, blommande, fullmånen) och menstruationsdagarna till den nya månen ("död" av månen, dess försvinnande från himlen).

Således, under nymånen, dör cellen, så... den nästa är född. Samma sak händer med månen - vid nymånens tid gömmer den sig från horisonten för att föda en ny måne.

Det finns en version som i de första kvinnorna ägglossningen inträffade exakt vid fullmånen och menstruationen nära nymånen. Men med tiden har den kvinnliga cykeln förändrats, och idag har varje kvinna sin egen, men samma i varaktighet - ungefär en månad (vilket betyder en normal hälsosam cykel).

2. Vad du behöver veta innan du planerar graviditet på månen?

I allmänhet kan den kvinnliga cykeln variera i varaktighet hos en kvinna under hela sitt liv. Att veta din cykel är emellertid oerhört viktigt för att kontrollera befruktningen eller tvärtom, för att beräkna de bästa dagarna för befruktning.

För att göra det lättare för dig att förstå din cykel bör du ha en kalender där du kan spela in viktiga dagar i månaden:

1) Menstruationsdagar (från första till sista)

3) Månfas och måndag när ägglossningen inträffar

4) Uppskattade cykelprognoser.

Om du håller en sådan kalender kan du förutsäga de bästa dagarna när befruktningen är möjlig. Och om du också följer rekommendationerna från den här artikeln, som kommer att presenteras nedan, kommer chansen att bli gravid (även om det blir ett friskt barn) mycket större! För beräkningar kan du också använda ägglossningskalkylatorn.

Lunar kalender befruktning 2019

3. befruktning i olika månfaser

Beroende på vilka faser av månägglossningen som inträffar, kan befruktningen inträffa i en av följande perioder i månmånaden:

1. Nymåne (+/- flera dagar: 29 måndag - 2 måndag)

2. Det första kvartalet (3-7 måndagar)

3. Andra kvartalet (8-13 måndagar)

4. Fullmåne (14-16 måndagar)

5. Det tredje kvartalet (17-22 måndagar)

6. Fjärde kvartalet (23-28 måndagar)

Under livet kan cykeln hos friska kvinnor växla. Om du hade ägglossning under en månad under det första kvartalet, kan det i det nästa ske en växling i den ena eller andra riktningen. Detta anses normalt om vissa sjukdomar inte påverkar cykeln..

Förändringar i cykeln är förknippade med många faktorer, inklusive fysiska och interna förändringar i kvinnors kropp, liksom vissa externa faktorer, stress etc..

Om du planerar en graviditet bör du mer seriöst övervaka din cykel och ta hänsyn till förändringar..

När ägglossningen faller på ungefär samma period i månmånaden kommer du inte att kunna ändra detta. Så det är i den här fasen att ditt barn kommer att bli undfanget. Astrologer tror att månens fas, där en person är tänkt, kan "berätta" om hans framtida karaktär och till och med ödet.

1. Om befruktningen inträffade på en nymåne:

Under denna period - från cirka 29 måndagar till 2 måndagar, är befruktningen inte särskilt framgångsrik: det finns väldigt lite energi, månen är inte synlig på himlen, så det ofödda barnet kommer att vara svagt och smärtsamt.

Om ägglossningen sker exakt på dessa datum, bör du troligtvis ta din utveckling, din karma mer allvarligt. Enligt en version, om du går rätt väg, kommer ägglossningen att flytta till en mer framgångsrik period för befruktningen. Men om befruktningen fortfarande inträffade, var bara mer uppmärksam på vad som händer med dig, lever medvetet och ger också det nödvändiga skyddet och uppmärksamheten åt det ofödda barnet, som kommer att behöva dem mer än de barn som tänkte på andra dagar.

2. Om befruktningen inträffade under det första kvartalet:

Från 3 till 7 måndagar inträffar befruktningen av barn, som kommer att vara mycket ljus och ren. Symboliskt är detta början, så barnen i denna period är mycket naiva, förstår inte helt livet och förblir ofta barn tills de är gamla. Vanligtvis är dessa människor väldigt vänliga och hjälpsamma och inte kapabla menighet..

3. Om befruktningen inträffade under andra kvartalet:

Om ett barn blir gravid från 8 till 13 måndagar kommer det bäst att påverka hans karaktär. Denna fas av månen är bäst lämpad för befruktningen, eftersom det är sådana barn som är födda de mest friska och starka. En sådan person är ganska harmonisk, stark, känslomässigt stabil framför livets oro.

4. Om befruktningen inträffade på fullmånen:

Fullmånen är från 14 till 16 måndagar. Dessa dagar kan inte kallas den bästa perioden, eftersom barnen som blev undvika under denna period är ganska obalanserade, mycket aktiva, det är svårt för dem att kontrollera sina känslor och impulser.

Det är dessa egenskaper som är förknippade med fullmånen, tiden för lidelsens uppenbarelse, när många blir rastlösa och nervösa. Vid upprättandet av befruktningskalendern rekommenderar astrologer vanligtvis inte att välja en dag bredvid fullmånen, eftersom detta är en riskdag.

5. Om befruktningen inträffade under det tredje kvartalet:

Under denna period (från cirka 17 till 22 måndagar) kan barn som är komplexa i naturen tänkas. De har en rik inre värld, har tillräckligt med erfarenhet av det förflutna, men de riskerar att ta fel väg och tillämpa sina talanger i fel riktning. Ett sådant barn ska skickas och aldrig släppa ödet.

6. Om befruktningen inträffade under det fjärde kvartalet:

Denna period är inte särskilt framgångsrik för befruktningen (23-28 måndagar), eftersom månen redan förlorar tillräckligt av sin styrka och närmar sig solnedgången i sin cykel. Tänkta barn i dag kan ha olika psykologiska problem, såväl som känslomässiga problem som kommer att störa i livet. Sådana människor stänger ofta i sin egen värld, det är svårt för dem att lita på andra, de döljer känslor.

4. Metoden för att planera befruktningen av Dr. Jonas

Denna metod för att bli gravid ett barn enligt månkalendern är inte ny: han är redan över 60 år gammal. Metoden utvecklades av en läkare från Slovakien, Eugene Jonas, som undersökte fertilitetsproblem. Han konstaterade att en kvinna i vissa fall kan bli gravid, inte bara under ägglossningsperioden, utan även på andra dagar i månaden, då ägglossningen inte verkar vara.

Dessa dagar kan bestämmas, ha kunskaper i astrologi och mer detaljerat ha studerat exakt månkalendern. Ett intressant faktum är att metoden har en mycket hög framgångsgrad. Det har testats på ett mycket stort antal läkare..

Grunden för denna metod är att bestämma de mest framgångsrika dagarna för befruktningen enligt personliga och månkalendrar samtidigt. I synnerhet är måndag som en kvinna föddes nära besläktad med dagarna i hennes förmåga att bli gravid.

Det är: om du föddes den 15 måndag, på fullmånen, betyder det att på fullmånens dagar har du en ökad chans att alltid bli tänkt (+/- några dagar), även när det verkar som om det inte finns någon ägglossning! Eftersom det inte finns någon exakt information om hur många dagar du behöver lägga till eller subtrahera från en månfödelsedag, är det värt att använda månfasen.

Till exempel, om du föddes den 19 måndag, är chansen att få ett barn under månen under tredje kvartalet mycket högre än i andra.

När man upprättar befruktningskalendern bör man också ta hänsyn till framgångsrika och misslyckade perioder, analysera månens tecken och dess aspekter under månaden.

Månkalender för befruktningen av ett barn

5. De bästa tecknen på månen för befruktningen

Månen, som rör sig längs zodiaken, passerar alla tecken på en månad och kvarstår i cirka 2,5 dagar i vardera. Om din ägglossning faller på följande fertila tecken, är chansen för befruktning mycket högre än vid andra tider i månaden:

Cancer är en av de mest produktiva stjärntecknen som styrs av månen själv. Inte för ingenting Cancer inom astrologi är också ansvarig för familjen, kön, hem och moderskap. När månen följer cancerens tecken är den oerhört stark, därför är de saker som är kopplade till den bäst.

Oxen är det andra mycket produktiva stjärntecknet där månen är i upphöjelse, det vill säga den har också mycket starka egenskaper. Oxen ansvarar för mark, fruktbarhet och produktivitet, varför det är just under månen som föreställningar ofta förekommer i detta tecken.

FISK är ett produktivt vattenlevande tecken där månen har medium styrka, men på grund av att den är i vattenelementet, ger den många chanser för befruktning. Den andra härskaren över Fiskarna är planeten Jupiter, som inom astrologi betraktas som en välgörarplanet, en planet för lycka och expansion. Det är på grund av detta att Fiskarna är en av de mest produktiva stjärntecknen..

SCORPIO - även om det i detta tecken är månen på hösten, kan den kallas ganska produktiv på grund av vattenelementet. Vattenelementet är mycket plast, har kvinnliga egenskaper, därför bidrar månen i detta stjärntecken till befruktningen.

Vågen - även om detta tecken på zodiaken hänvisar till den manliga energin i luftelementet, betraktas det till stor del som produktivt, eftersom det är med vågen som balans, skönhet och korrekthet är förknippade med. Venus, som härskaren över Vågen, är en fruktbar planet, och Air är ett varmt element, vilket också ger ett plus till fruktbarheten. Eftersom detta tecken är kardinal, under månen i vågen (liksom under månen i Väduren), uppstår befruktningsprocesser snabbt.

6. Mindre lyckliga tecken på månen för befruktningen

Så vi fick reda på att elementet i Vattnet är mycket produktivt, därför att månen, som faller i ett av Zodiakens vattentecken, ökar många gånger chanserna till befruktning. Bland de mindre framgångsrika, snarare neutrala tecknen, kan följande särskiljas:

TVILLINGAR. Gemini-tecknet hänvisar till den manliga typen, till luftelementet och styrs av Mercury, en asexuell neutral planet. Det ger varken plussbitar eller minus till förmån för fertilitet, därför är Tvillingarna ett neutralt tecken.

SAGITTARIUS - detta stjärntecken avser ett mindre produktivt eldelement, men också som Fiskarna styrs av Jupiter - lyckans planet. Med tanke på dessa två faktorer tillskriver vi Skyttens tecken månens neutrala tecken för befruktningen.

Följande stjärntecken är karga. De bör inte väljas vid planering av föreställningar, och om viktiga dagar faller på dem minskar chansen för befruktningen. Det är värt att notera att dessa stjärntecken, även om det är karga, inte helt kan förbjuda befruktning, eftersom det personliga horoskopet också ingriper.

Helt enkelt, om du har möjlighet att välja, är de fortfarande värda att ta sig runt. Om de personliga indikatorerna på kortet fortfarande indikerar att befruktningen bör inträffa exakt under månens gång genom dessa tecken, är det värt att försöka.

ARIES - brandelementet anses inte vara så framgångsrikt för befruktningen, och Väduren är ett ensamtecken, därför hämmar befruktningen. Om befruktningen med Väduren sammanfaller med de personliga indikatorerna för kvinnans horoskop, fortsätter processerna snabbt, så befruktningen kan inträffa direkt.

LEO är ett annat eldigt tecken som styrs av solen. Och även om solen och det femte huset i horoskopen är ansvariga för barn, är i själva verket Leos tecken mindre lämpligt för befruktningen än tecken på vattenelementet. Ett lejon är lika oberoende och ensamt som Väduren, så fruktbarhet är inte speciell för honom. När månen träffar Leos tecken minskar dess förmåga att bli gravid.

VIRGO är en av de minst produktiva stjärntecknen. Även om det tillhör jordelementet, är Jungfrun ett kallt tecken, och månen, som kommer in i det, är svag när det gäller befruktning.

Vattumannen. Vattumannen anses vara mindre produktiv, men inte den mest karga tecknet på zodiaken. Månen i vattumannen har dock inga fördelar, så detta tecken rekommenderas fortfarande att undvikas när du planerar graviditet.

CAPRICORN - även om detta stjärntecken också hänvisar till jordens kvinnliga element, i det är månen mycket svag - det är i exil. Stenbocken anses vara ett dåligt tecken för befruktningen (särskilt om det inte finns några levande indikationer i det personliga horoskopet).

Lunar Conception Days

7. Farliga och misslyckade perioder under månmånaden för befruktningen

Under månmånaden finns det flera perioder då månen är svag, vilket innebär att befruktningen kan uppstå med minimal eller noll sannolikhet. Dessa är perioderna:

1) Månperioder utan kurs (enda måne).

Månens perioder utan kurs anges i någon månkalender och kan pågå från flera minuter till hela dagar. Dessa perioder är associerade med månens aspekter och är lätt identifierbara. Perioden för ledig måne börjar från det ögonblick då månen gör den sista aspekten inom ramen för ett stjärntecken med planeter och slutar när det kommer in i nästa tecken. Befruktning under en sådan måne, som också kallas "ineffektiv", är osannolik.

2) Månen passerar genom de karga tecknen på zodiaken (angiven ovan).

Farliga dagar för befruktningen äger rum när månen passerar smärtsamma punkter. Uppfattningen som ägde rum under dessa faktorer i mån- eller solcykeln kan vara misslyckad. Med stor sannolikhet kan det förekomma komplikationer under graviditeten, eller det kan vara problem med det ofödda barnets hälsa eller mycket svår födelse.

1) Förmörkelse dagar (månen och solen). Det finns 4 till 7 gånger per år.

Månaderna där förmörkelserna faller på fullmånen och nymånen bör inte väljas för befruktningen - detta är tiden för att aktivera negativ energi och inte tiden att skapa och skapa. Barn som förundras i förmörkelser löper stor risk att födas med en svår svår karaktär och ett svårt öde.

2) Månen i negativa aspekter med skadedjur: Mars och Saturnus.

Dessa planeter har komplex energi, medför problem, svårigheter, förseningar och konfliktsituationer. De dagar då månen är i dessa aspekter är inte lämpliga för viktiga frågor och åtaganden!

3) Månen i negativa aspekter med Uranus, Neptune och Pluto.

Dessa är mindre smärtsamma aspekter än de tidigare och är mindre benägna att indikera problem. Vissa astrologer tar emellertid också hänsyn till dem när de utarbetar individuella befruktningskalendrar och månliga vanliga kalendrar.

4) Solen står i motsats till alla högre planeter: Jupiter, Saturn, Uranus, Uranus, Neptune och Pluto (det händer minst en gång om året från var och en av planeterna).

Eftersom solen är ansvarig för vitalitet, med en fråga som befruktning, är det värt att se till att den inte skadas. I detta fall uppstår ”skador” när solen blir exakt mittemot de angivna planeterna.

När exakt månen och solen gör dessa aspekter hjälper astrologen att beräkna, eller om du kan använda något astrologiskt program och ha viss kunskap om astrologi kan du själv se de farliga perioderna.

Gynnsamma dagar för befruktningen

8. Planera barnets kön på månen

Det visar sig att barnets kön också kan bestämmas vid befruktningen genom att titta på månkalendern. Denna metod för bestämning, som alla andra, ger inte 100% garantier, men ökar ändå avsevärt möjligheterna att bli gravid av ett barn av önskat kön.

Kom ihåg att även om du har en önskan att föda ett barn av ett visst kön, bör du inte fixeras på det och bör acceptera sannolikheten att dina planer inte kan realiseras, med ett lugnt hjärta. Ett barn av alla kön ska vara önskvärt och älskat.

Om du fortfarande bestämmer dig för att planera barnets kön, titta på månens tecken på befruktningsdagen: på dagar då månen följer kvinnliga tecken, är sannolikheten för att få en flicka mycket högre, och vice versa: på dagar när månen är i ett manligt tecken, är du mer sannolik kan bli gravid en pojke.

Manliga stjärnteckenKvinnliga stjärntecken
Aries

Taurus

Kom ihåg vilket stjärntecken som är manligt och vilket kvinnligt är mycket enkelt: tecknen på zodiaken av eld- och luftelementen är maskulina, aktiva; och vice versa - elementen i jorden och vattnet är passiva, vilket innebär att det är kvinnliga tecken.

När du planerar uppfattningar, se när månen ändrar tecken. Detta händer var 2,5: e dag, så om månen går längs första hälften av tecknet - till exempel den första dagen, då är chansen att bli gravid ett barn av önskat kön större än när månen går in i den andra delen av tecknet. Detta beror på att befruktningen ofta inte sker för snabbt: det kan ta flera dagar. Under denna tid har månen tid att gå till nästa tecken.

Statistik visar att endast när månen passerar genom tecken Väduren och vågen, kvarstår chanserna att bli gravid, även när månen närmar sig slutet av tecknet.

9. Algoritmen för att välja en bra dag för befruktningen enligt månkalendern

Så, för att sammanfatta, hur man planerar en befruktning på månen. Kom ihåg att månkalendern bara ger en bit möjligheter. Det är mycket viktigare att först titta på båda partners personuppgifter, analysera prognosen och välja en bättre tid för befruktning baserat på personliga horoskop.

Det andra du bör uppmärksamma är månens och solens position på himlen. Kom ihåg att befruktningen kan inträffa vid en bra tid på månen, även om det inte finns någon ägglossning på ditt schema idag!

1) Markera kalendern de dagar då månen går längs de mest produktiva tecknen på zodiaken: Oxen, cancer, vågen, skorpionen, fiskarna, men tar också hänsyn till andra dagar om de ägglossning.

2) Uteslut de perioder då månen är utanför kursen.

3) Uteslut de perioder då månen skadas av skadedjur: Mars och Saturnus i första hand.

4) Uteslut dagarna för nya månar och fullmånar (särskilt om förmörkelser förekommer på dessa dagar!)

5) Uteslut dagarna när solen står i opposition med alla de högre planeterna: Jupiter, Saturn, Uranus, Uranus, Neptunus och Pluto (+/- 3 dagar).

Om du fortfarande har frågor om planering av befruktning och kön hos barnet enligt månkalendern, skriv dem i kommentarerna till den här artikeln. Personliga beräkningar av befruktning och analys av sannolikheten för graviditet under en viss tidsperiod på grundval av födelsetabellen kan beställas från en professionell astrolog i gruppen Astrologiska sidor eller på Instagram-sidan @astrolog_ariessun.

När är det bäst att bli gravid och vilka dagar som anses gynnsamma?

En planerad graviditet är enligt läkare mycket bättre än en oväntad. I detta fall är risken för att utveckla oönskade sjukdomar som kan utvecklas under graviditeten hos både den förväntade modern och hennes barn betydligt lägre. Den här artikeln kommer att berätta när det är bättre att bli gravid och vilka dagar som anses gynnsamma för detta..

Den bästa tiden att bli gravid

För att förstå hur man bestämmer den mest gynnsamma tiden för befruktningen av ett länge väntat barn, måste du fördjupa principerna för biologi - detta hjälper helt enkelt och enkelt att förstå beräkningsmetoden..

Två kimceller behövs för befruktning. En av dem är kvinnlig och den andra är manlig. Det verkar som om allt är enkelt, men det är inte helt sant..

Den kvinnliga menstruationscykeln har flera på varandra följande faser. Varje fas kännetecknas av sina egna egenskaper. Huvudfunktionen i menstruationscykeln är mognad och beredning av ägget för kommande befruktning. Denna funktion är utformad av naturen för att fortsätta mänskligheten..

Befruktning av ägg är först möjlig efter att den har mogit. Det är också viktigt att ägget lämnar äggstocken och kommer in i äggledaren. Detta är nödvändigt så att den kvinnliga reproduktionscellen kan träffas med hanen. Fusionen av två groddceller kallas befruktning eller befruktning.

Läkarna ger en speciell tid i menstruationscykeln, när ägget redan är moget och klart för befruktning. Denna period kallas ägglossning. Under denna period är sannolikheten för att bli gravid ett barn högst. Det bör noteras att det är möjligt att planera befruktningen av ett barn inte bara på en dag.

Experter skiljer en hel period när sannolikheten för befruktning av ägget förblir ganska hög. Det är ganska enkelt att bestämma - det är ett par dagar före och efter ägglossningen. Denna tid är den mest gynnsamma för befruktningen av ett efterlängtat barn.

Hur man beräknar ägglossning?

Beräkningen av det planerade befruktningsdatumet utförs ofta exakt genom metoden för att bestämma ägglossningen. Det finns flera olika räknealternativ som kan användas för detta ändamål. Var och en av dem har sina fördelar och nackdelar..

Kalender metod

Denna metod är den vanligaste eftersom den är ganska enkel. Varje kvinna kan beräkna dagen för ägglossning och en gynnsam tidsperiod för befruktningen med hjälp av kalendermätningen.

Hur man beräknar fördelaktiga dagar för att bli gravid

Den avgörande faktorn för kvinnor som planerar en födelse är menstruationscykeln. Ofta kommer graviditeten på så lätt som vi skulle vilja. Det är möjligt att identifiera gynnsamma dagar för befruktningen av ett barn efter att ha studerat egenskaperna hos menstruationsperioden och med olika metoder för att bestämma ägglossning.

Vad det är

Gödslingsdagar är den cykelperiod då partneren troligtvis blir gravid efter att ha varit nära en man. För många väntande mödrar varar en lämplig tid i genomsnitt sex dagar.

Sex på dagar som är lämpliga för befruktningen garanterar inte graviditet alls, men för närvarande ökar chansen. Den optimala tiden för att ha sex är 5 dagar före brott i follikelsäcken och 2 dagar efter. Det är viktigt att veta hur man beräknar ägglossningsdagen för befruktningen.

Cykla koncept

Menstruationscykeln består av stadier som påverkar reproduktionsstämningen. Under påverkan av hormoner mognar en eller flera follikulära säck varje månad. Början av denna tidsperiod är uppkomsten av menstruation, och slutet är den sista dagen före menstruationens början.

I menstruationscykeln utmärks faserna:

Follikulär- eller östrogenfasen börjar den första dagen av menstruationen. Det fortsätter tills en eller flera dominerande folliklar mognar. Östrogenfasen avslutas med deras brott och mognad av oocyten. Denna process kan pågå annorlunda hos väntande mödrar..

När follikelsäcken mognar produceras östrogen i kroppen. En hög nivå av ett sådant hormon noteras med dess stora storlek. När hormonets tröskelnivå har uppnåtts sker en skarp frisättning av LH och FSH.

Det hamnar i bukhålan i en kvinnlig cell. Därefter penetrerar den äggledaren, där den befruktas vid möte med en spermier. Man bör komma ihåg att den kvinnliga cellen endast är aktiv i bara 24 timmar.

Efter möte med en spermier flyttar den in i livmoderhålan och zygoteimplantation noteras på 6-8: e dagen. En gul kropp bildas på platsen för den brustna follikeln och produktionen av ett hormon som progesteron börjar.

Från ögonblicket av ägglossning börjar lutealfasen i kroppen, som varar i genomsnitt 12-16 dagar. Huvudsyftet med corpus luteum är syntes av östrogen och progesteron.

I avsaknad av graviditet, efter 10-12 dagar, börjar återlämnandet av corpus luteum, vilket åtföljs av en minskning av koncentrationen av östrogen och progesteron. I framtiden avvisas endometrielskiktet och menstruation inträffar. Under graviditeten fortsätter corpus luteum att fungera fullt och upprätthålla sin normala gång.

metoder

Det finns flera metoder som hjälper den blivande modernen att räkna ut vilken cykeldag du kan bli gravid.

Med kalender

Att ta reda på de bästa dagarna är enkelt med befruktningskalendern. I händelse av att menstruation inträffar efter 28 dagar, lämnar oocyten oftast follikeln med cirka 14 dagar. Men detta händer inte alltid mitt i en period. Vid förkortad menstruation sker processen på 6-8 dagar och med förlängd upp till 35 dagar - på 20-22 dagar.

När du planerar ett barn är det viktigt att komma ihåg att den andra delen av denna period alltid är 14 dagar.

Sexuellt samlag som inträffar den tredje dagen efter frigörandet av ägget anses vara ineffektivt för befruktning. Faktum är att oocyten lever bara i 1-2 dagar, och spermier behöver flera timmar för att möta den.

Lämplig för graviditetens början är follikelsäckets dagbrott och 2-3 dagar efter dess början.

Du kan beräkna ägglossningsdagar med hjälp av onlinekalendern. Du kan använda den fria kalendern här

Basal temperatur

För att exakt bestämma datumet när det är bättre att bli gravid, är det tillåtet att mäta bastemperaturen i ändtarmen. Du kan använda den vanligaste termometern och utföra proceduren varje morgon utan att gå ur sängen samtidigt. De erhållna uppgifterna bör noteras på ett speciellt schema, som rekommenderas att utföra varje menstruationscykel..

På vanliga dagar bör temperaturen vara 36,6 grader, och omedelbart före ägglossningen - 37 grader. När oocyten frigörs från äggstocken stiger temperaturen vanligtvis till 37,2 grader.

På diagrammet kan du observera både en minskning av bastemperaturen och dess stigning, men oftast är avvikelser från normen obetydliga. Det är under perioden mellan temperaturfallet och dess kraftiga stigning som ägglossningen sker. Exakt äggfollikelutgång kan bestämmas genom att kontinuerligt upprätthålla schemat i flera månader i rad.

Använda val

Beräkna på vilka dagar av cykeln du kan bli gravid med vaginalmetoden. Erfarena kvinnor känner och känner igen dagarna när oocyt går ut från äggstocken. De har viskös urladdning, som påminner om kycklingprotein.

Hos en kvinna sväller mjölkkörtlarna något och drar på en sida äggstocken, vars könsdelceller kommer in i äggledaren.

Hur man blir gravid

Många läkare rekommenderar att ha sex med en partner dagligen eller varannan dag i 5 dagar före ägglossningen. Det är bevisat att spermier lever i partnerens kropp under flera dagar, och ägget kan befruktas inom 12-24 timmar.

Chansen att bli föräldrar ökar samlaget före och under ägglossningen.

Det är viktigt att koncentrera sig på närhet till en partner på en lämplig dag för befruktning eller 3-5 dagar innan oocyten lämnar äggstocken. Det är bättre att inte vänta på början av ägglossning, för efter att penetrering av spermvätska in i kvinnlig kropp kommer ägget inte längre att vara klart för befruktning.

Standardställningen för att möta oocyten med spermierna är effektiv. Tack vare henne tränger spermvätskan djupt in i slidan och är praktiskt taget förlustfri..

Det rekommenderas inte att springa till badrummet omedelbart efter utlösning. För att öka chansen att bli föräldrar, lägg dig ner en stund efter sex.

Om ett par vill föda en pojke, rekommenderas det att ha sex på en gynnsam dag. Sex 3-4 dagar innan ägget lämnar äggstocken ökar chansen att få en flicka.

Den kvinnliga kroppen är ett mysterium, därför är det ganska svårt att påverka processerna i den. Gynnsamma dagar för befruktningen kan förändras när de utsätts för olika faktorer, ofta påfrestningar eller när man ändrar bostad. Normalt sker inte frigörandet av ett ägg från penis varje månad..

I avsaknad av önskat resultat efter ett år med aktiv sexuell aktivitet rekommenderas det att rådfråga en specialist.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Är det möjligt att göra ett graviditetstest under menstruationen?

FråganDet är möjligt att göra sådan självdiagnostik under menstruationen, eftersom de inte påverkar resultatet och sanningen. Ett graviditetstest visar hormonet av korioniskt gonadotropin, vars innehåll stiger i en persons blod och manifesteras sedan i urin....

Brun urladdning under menstruationen

Lästid: min.De flesta kvinnor som ser brunt urladdning före menstruationen eller efter dem är rädda och skyndar sig att konsultera med specialister. Låt oss titta på varför mörkbrun menstruation inträffar: orsakerna till deras förekomst, och vilka är konsekvenserna?...

Adenomyos och graviditet

Adenomyos kallas livmodern endometrios. Detta är en inflammatorisk process. Men för att förstå vad det är, låt oss först ta reda på vad endometrios är. Från insidan är livmodern fodrad med vävnad som kallas endometrium....