Testet visar en stapel, men det finns ingen menstruation: vad betyder det?

Klimax

Alla kvinnor är kända för sin förmåga att drömma osjälviskt. Dessutom förändras deras drömmar genom åren dramatiskt.

Så om testet med en försening i menstruationen hade ett negativt resultat för en tjej som drömmer om graviditet, skulle hon vara mycket upprörd. Och på bara några år kommer samma kvinna att andas lättnad, eftersom hon redan har barn, kommer att behöva främjas och pengar kommer knappt att existera. Denna lista kan fortsättas oändligt, eftersom varje kvinna har sin egen.

Varför försenas perioder om testet visar ett negativt resultat? Vad är orsaken till detta? Finns det någon anledning att oroa sig?

Principen för testet

Naturligtvis är den första tanken som besöker en kvinna i fertil ålder med en försening av hennes period att hon är gravid. Därför köper hon ett graviditetstest för att lösa hennes problem..

Varje kvinna är bekant med dessa enkla och praktiska enheter. Trots den stora mångfalden av arter arbetar de alla på samma princip: de avslöjar en ökning av det kvinnliga hormonet hCG i kroppen, vilket indikerar början av befruktningen.

En remsa i testet indikerar att graviditet inte har inträffat, och menstruationen kommer att börja inom en mycket nära framtid.

Men om ett negativt graviditetstest följer en lång försening, bör en kvinna vara försiktig: misslyckandet orsakas av någon form av sjukdom. I detta fall måste du träffa en läkare.

Kan det vara en graviditet med ett negativt test

Ofta i kvinnors forum kan man hitta arga recensioner av kvinnor att ett negativt graviditetstest var falskt. Det är, efter några dagar eller veckor bekräftades befruktningen på andra sätt: ultraljud, blodprov, etc..

Detta faktum är ganska vanligt, och det är förknippat med många orsaker, allt från felaktigt utförda tester och slutar med ett fel i urinsystemet. Därför, om ditt samlag var oskyddat, och till och med i mitten av cykeln, kan inte befruktningen uteslutas även med ett negativt test.

Testet gjort för snart

Alla kvinnor är extremt otåliga människor. Detta gäller särskilt när de vill bli mödrar. I hopp om att bli gravid här och nu börjar många av dem göra tester redan innan den påstådda menstruationen började. De pressar dem till en sådan hastighet av testtillverkare med överkänslighet (10 IE).

I rättvisa är det värt att notera att många av dessa enheter verkligen visar rätt resultat på de tidigaste möjliga datumen. Glöm inte samtidigt att varje kvinna har ett antal individuella egenskaper. Dessutom inträffar befruktningen inte alltid i mitten av en cykel: den kan vara både före den och efter.

Därför, om ett ägg fästs till livmodern efter en genomsnittlig period, har mängden hCG helt enkelt inte tid att "växa" till den nivå där tester kan bestämma det. I det här fallet kommer testet att vara negativt både den första förseningsdagen och den femte.

Frånvaron av menstruation under en dag bör inte ses som en försening. Allt överansträngning eller stress, till och med en väderförändring, kan påverka det allmänna välbefinnandet, vilket något "försenar" tidpunkten.

Den andra förseningsdagen kan testet också vara negativt när det gäller graviditet, särskilt om du har köpt en enhet med tillräckligt låg känslighet (25 IE).

En försening på tre dagar tillåter mycket känsliga test för att visa 2 skattade band. Samtidigt kan enheter med reducerad känslighet lämna ett "spöke" på testremsan - en något synlig andra rad.

Därför, för att undvika onödiga bekymmer eller besvikelser, görs testning bäst tidigast efter 3-5 dagars försening.

Dåligt eller defekt test

Ingen kvinna kommer någonsin att köpa mat som går ut. Men när man förvärvar en testremsa, är sällan någon intresserad av när dess användning närmar sig slutet. Sådana apparater visar inte graviditetens början ens med en veckas försening. Reagenset, som är impregnerat med remsan, har ju torkat länge och kan inte korrekt "läsa" nödvändig information.

Dessutom finns det ofta felaktiga prov bland dessa billiga representanter för dessa enheter.

Viktiga bevis för att testet är defekt eller defekt är följande symtom:

 • Skadad skyddsförpackning;
 • Första kontrollfältet saknas;
 • Spridningsreagenset genom remsan är tydligt synlig..

Om något av det indikerade tecknet visas är den andra vita remsan i testet inte ett tillförlitligt resultat. Kasta bara bort den och ta en till.

Testet används felaktigt

Efter en fördröjning visar testet inte graviditet om det användes felaktigt..

Varje test har en åtföljande instruktion, som i detalj beskriver hur man utför diagnostik i varje steg. Tillförlitlig forskning kommer endast att göras om du följer dessa rekommendationer.

Om en kvinna har alla tecken på graviditet, och testet är negativt, kan hon ha använt otillräcklig urin för studien eller hållit testet under kortare tid än den föreskrivna tiden.

Om förseningen i menstruationen är fyra dagar eller mindre, görs studien bäst på morgonen. För närvarande har kroppen den högsta koncentrationen av hCG. Diagnostik som utförs på kvällen, i de tidiga stadierna kan visa ett negativt resultat.

Urinvägssjukdomar

Kvinnor som lider av olika störningar i urinvägarna är mer benägna än andra att möta en situation där det finns alla tecken på graviditet, men testet är negativt.

Detta faktum är förknippat med specificiteten av dessa sjukdomar. Alla patologier i urinsystemet är direkt relaterade till inflammatoriska processer. Och de kan snedvrida hCG i urinen.

Därför kan närvaron av en andra remsa vit (och inte röd, som förväntat) inte indikera att befruktningen inte inträffade. I detta fall bestämmer kvinnor förekomsten av en "intressant situation" enligt alla kända tecken: illamående, svullna bröstkörtlar och försenad menstruation. Naturligtvis måste sådana förväntade mödrar besöka en gynekolog så snart som möjligt för att säkerställa deras antaganden.

Andra orsaker till försenad menstruation

Men förutom graviditet finns det andra skäl till varför menstruationen är försenad. Det finns många faktorer som provocerar sådana cykelsvängningar. Vissa av dem kräver dock nödvändigtvis noggrann diagnos och lämplig behandling..

Om testet är negativt, och förseningen är kort, pratar vi mest om fysiologiska orsaker som inte utgör ett direkt hot mot en kvinnas hälsa. Men om förseningen inträffar regelbundet i två veckor, bör du kontakta en läkare utan att tveka: sådana avvikelser är förknippade med sjukdomar i den endokrina eller gynekologiska sfären.

Fysiologiska skäl

Försenad menstruation med negativt graviditetstest är ofta förknippat med fysiologiska orsaker..

De flesta moderna kvinnor vill göra allt på en gång: tjäna mycket, ta en bra position, uppfosta friska och framgångsrika barn och naturligtvis se bra ut på samma gång. Oändliga spänningar, ofta försvagande dieter, överdriven fysisk och psykisk stress leder till att menstruationen inte startar i tid. Tänk på de viktigaste fysiologiska orsakerna till försenad menstruation.

Förkylning eller infektionssjukdomar

Sjukdomar som överförts under den senaste månaden kan orsaka upp till 5 dagars försening. Detta beror på en förändring av den hormonella bakgrunden i processen med sjukdomen. Så snart kroppen återhämtar sig kommer cykeln igen att bli regelbunden.

Överdriven träning

Efter modetrenden är många kvinnor utmattade till gymmet för utmattning på kortast möjliga tid för att ta sig "i rätt form." En organisme som inte är van vid att spara massor kan helt enkelt inte klara en sådan "tillströmning" av fysisk aktivitet. Och eftersom det reproduktiva systemet är det första som svarar på överarbetet i den kvinnliga kroppen, försenas menstruationen.

Övervikt och överdriven tunnhet

Eventuella avvikelser från normen i kvinnans vikt leder till funktionsfel i könsområdet. Om kroppen upplever en extra belastning med överskott av kroppsvikt, då med kraftig tunnhet, störs ämnesomsättningen..

Klimatförändring

Kvinnor är mer känsliga för förändrade klimatförhållanden än män. Långa flygningar till ett land med varmt eller tvärtom för kallt klimat kan orsaka en försening på upp till 6 dagar.

Cykelns början

Denna process är ganska naturlig och det är inte helt korrekt att prata om förseningen i det här fallet. Under denna period börjar utvecklingen av menstruationscykeln, dess intensitet och varaktighet, endast i en tonårsflicka. Så till exempel på en månad kan menstruationen börja på dag 32 i cykeln, och i nästa månad - den 28.

Men om en tonåring ofta har magvärk är det bättre att konsultera en gynekolog för undersökning och konsultation..

Gynekologiska och endokrina sjukdomar

En alarmerande signal om kränkningar i reproduktionssystemet, som är nära besläktat med den endokrina regionen, är en långvarig frånvaro av menstruation. Ofta misslyckas menstruationscykeln "polycystisk äggstock". Denna gynekologiska sjukdom är ganska vanlig och farlig: det kommer att vara svårt för en kvinna att bli gravid utan lämplig behandling.

Om testet är negativt efter tre veckor kan orsakerna ligga i de inflammatoriska processerna i könssjukdomar. Samtidigt upplever kvinnan ett visst obehag: magen värker och klåda och vitlig utflöde visas.

Om det inte finns någon menstruationsperiod på två månader är detta ett bevis på farliga patologier i det endokrina systemet som kräver omedelbar läkarvård och långvarig behandling. Om förseningen i menstruation hos en kvinna är regelbunden och lång, måste du se en läkare! Självval av läkemedel eller användning av traditionella medicinska metoder är förbjudet.

Oregelbunden menstruationscykel - bevis på sjukdomar som är patologiska och behöver tillräcklig kvalificerad behandling.

Vad man ska göra med en försening och ett negativt test

Så om testet är negativt och förseningen är 12 dagar eller mer (ett blodprov för hCG bekräftade inte heller befruktningen), bör du genast gå till gynekologen.

Det är lämpligt att göra några tester efter 8 dagars försening. Innan denna period kanske enheter helt enkelt inte känner igen graviditet. Om det inte finns någon graviditet kommer läkaren att förskriva en detaljerad undersökning och bestämma orsaken till förseningen i menstruationen.

Genom att känna till den huvudsakliga "provokatören" för menstruationscykelfel kan läkaren förskriva mediciner som eliminerar det. Om behandling påbörjas i rätt tid i enlighet med alla läkares rekommendationer, har kvinnor alla chanser att återställa menstruationscykeln.

Försenad menstruation 2 dagar, negativt test

Visst försöker varje dam att övervaka sin menstruationscykel: dess varaktighet och regelbundenhet. Kvinnor måste ofta hantera en situation där det är en försening på två månader. Ett graviditetstest är negativt. Händer det? Du kommer att få svaret på den här frågan när du har läst artikeln. Det är också värt att säga vad som måste göras om förseningen i menstruationen är 2-3 dagar.

Finns det ett negativt test med en försening? Och vad man ska göra med detta resultat?

Kan det vara så att menstruationsförseningen är 2 dagar, testet är negativt? Såklart ja. Denna situation är ganska vanlig. Skälen till denna uppsättning omständigheter kan vara mycket.

Om du har en månatlig försening på 2 dagar eller mer, medan det inte finns någon graviditet, bör du kontakta en läkare. Visst kommer läkaren att förskriva dig en ultraljuddiagnos och utföra en gynekologisk undersökning. Efter det kan du ta reda på vad som exakt händer med kroppen. Vid behov kommer läkaren att förskriva behandling, vilket i de flesta fall leder till en normalisering av cykeln. Vad kan vara orsakerna till att menstruationen försenades i två dagar och ett graviditetstest visar ett negativt resultat?

Graviditetshormonbrist

Ibland händer det att en kvinna har en försening på 2 månader och testet visar ett negativt resultat. Vad blir orsaken? Allt är väldigt enkelt.

Varje graviditetstest är utformat för att svara på närvaron av ett specifikt hormon i en kvinnas urin. Det kallas korionisk gonadotropin. Detta ämne börjar produceras från det ögonblick då det befruktade ägget når väggen i könsorganet. Den första dagen efter implantation är mängden gonadotropin två. På en dag fördubblas detta antal och når fyra. De flesta graviditetstester har en känslighet på 15 till 30 mIU. Detta antyder att i urinen borde hCG-nivån vara större än det angivna värdet.

Det händer att det redan finns en försening, och i urinen finns det fortfarande inte tillräckligt med hormon. I detta fall ger testet ett negativt resultat när graviditeten ändå har kommit. Denna situation uppstår ofta med sen ägglossning och långvarig implantation..

Felaktigt test: tillverkarens besparing

Om en kvinna inte har sin period, två dagar efter förseningen, visar testet ett negativt resultat, är det troligt att diagnosremsan är defekt. Detta resultat möter ofta konsumenter som väljer billiga produkter. Tillverkare av sådana system sparar på mängden reagens.

I vissa fall kan testet också ge en svag, knappt märkbar strimma. I det här fallet tar kvinnan resultatet som negativt. För att klargöra situationen och ta reda på exakt om det finns en graviditet är det värt att upprepa studien med ett dyrare test eller besöka ett ultraljudsrum.

Inflammatoriska processer i bäckenorganen

Om en kvinna har en menstruationsförsening på 2 dagar, drar nedre buken, kan vi prata om inflammation. I detta fall sker följande process i livmodern. Bakterier och patologiska mikroorganismer multiplicerar och påverkar slemhinnan. På grund av detta genomgår endometriet transformationer som normalt inte sker. Om sjukdomen drabbar äggstockarna (detta sker i avsaknad av snabb behandling), börjar de fungera som inte krävs. På grund av detta observerar en kvinna en försening där ett graviditetstest visar en negativ bild.

Vid inflammation i bäckenområdet känner kvinnan andra symtom utöver dragsmärtor. De vanligaste av dem är utsläpp med en obehaglig lukt i stora mängder, feber, en känsla av svaghet och så vidare..

Utseendet på neoplasmer i bäckenet och försening

I reproduktiv ålder möter kvinnor ofta bildandet av olika patologiska föremål i bäckenområdet. Det kan vara en cysta på äggstockarna, myom, polypp eller något annat. Ofta orsakar en tumör en försening i menstruationen. I detta fall får kvinnan ett negativt graviditetstestresultat.

Att identifiera patologiska formationer hjälper sådana studier som hysteroskopi, ultraljud, datortomografi. Det är värt att notera att tumörens natur kan vara godartad eller ondartad..

Exponering för externa faktorer

Ibland kan yttre faktorer påverka menstruationscykeln. Dessa är stressande situationer, klimatförändringar, alkohol och rökning, fysisk aktivitet och mycket mer. Samtidigt noterar kvinnan en försening på flera dagar, men ser ett negativt testresultat.

Det är värt att notera att det inte finns något fruktansvärt i denna uppsättning omständigheter. Troligtvis kommer menstruationen att börja på egen hand. I detta fall blir urladdningen ofta mer omfattande och längre.

Hormonsvikt eller anovulatorisk cykel hos en kvinna

Om du har en försening på 2 månader och vit urladdning, kan vi prata om bristen på ägglossning. Det är ett sådant livmoderhalsslem som är karakteristiskt för ett sådant tillstånd.

Normalt delas menstruationscykeln för en frisk kvinna i två delar. Under den första halvan av månaden bildas follikeln och växer. Sedan kommer öppningen av formationen och frigörandet av ägget. Denna process kallas ägglossning. Den andra halvan av cykeln kännetecknas av produktionen av progesteron. Cirka två veckor efter denna process börjar menstruationen. Om en kvinna är i anovulatorisk cykel, produceras inte progesteron. Det är på grund av detta att förseningen kommer. Graviditet i en sådan cykel utesluts, och därför kommer varje test att visa ett negativt resultat.

Ektopisk graviditet och negativt test

Ett negativt graviditetstestresultat två dagar efter förseningen kan erhållas med en ektopisk graviditet. Det är värt att notera att detta tillstånd är mycket farligt. I avsaknad av medicinsk vård slutar allt i döden. Varför är testet negativt? Situationen förklaras helt enkelt.

Om en ektopisk graviditet har inträffat, och fostret utvecklas på en olämplig plats för detta, ökar nivån av korionisk gonadotropin mycket långsamt. Du kan se låg tillväxt om du donerar blod för att bestämma detta hormon. Troligtvis kommer testet med en ektopisk graviditet fortfarande att visa ett positivt resultat. Vid den tiden kan dock ytterligare tecken på patologi ansluta sig. Bland dem kan identifieras smärta, blodcirkulation, feber och svaghet. Med sådana manifestationer är det brådskande att kontakta en medicinsk institution.

Slutsats

Du fick veta varför testet visar ett negativt resultat med en menstruationsfördröjning på två dagar. Om du stöter på en liknande situation upprepar du diagnosen på en dag. För ett liknande resultat, kontakta en läkare eller besöka ett ultraljudsrum. Endast läkare kan snabbt ta reda på vad som händer i din kropp, och vid behov föreskriva korrigerande terapi. Stabil för din cykel. var hälsosam!

Menstruationsförsening, negativt test - 6 orsaker till att cykeln går fel

Innehåll:

Menstruationscykeln är en integrerad del av kvinnors hälsa. Denna process är naturlig och följer en kvinna i många år. Kritiska dagar börjar från cirka 12-14 år och pågår till cirka 50 år. Den första dagen i en ny cykel börjar med menstruation - blodutflöde, som ett resultat av avstötning av det inre skiktet i livmodern, förknippat med inte början av befruktning. En vanlig orsak till bristen på regelbunden menstruation är graviditetens början. Detta bekräftas av det vanliga graviditetstestet. Om det finns en försening i menstruationen är testet negativt, det kan indikera eventuella hälsoproblem eller patologi för graviditet.

Menstruationscykel, perioder

Periodicitet är en hormonberoende process. Med den kvinnliga kroppens normala funktion varar menstruationscykeln ett visst antal dagar. Det finns två faser som separeras av en speciell process - ägglossning. Den första fasen är ansvarig för utvecklingen av ägget - sedan är det mogna ägget klart att bli gravid - den andra fasen ansvarar för att förbereda de kvinnliga organen för en möjlig befruktning.

Orsaker till cykelstörning

 1. Befruktning av ett barn är det vanligaste skälet till bristen på regelbunden menstruation. Efter frigörandet av ägget från follikeln inträffade befruktningen. Och det befruktade ägget börjar sin väg till livmodern. Vid denna tidpunkt ökade endometriet i livmodern, det inre skiktet, redo att acceptera och pålitligt skydda embryot. Följaktligen förekommer inte avslag, och menstruationen kommer inte.
 2. Försenad menstruation kan indikera en patologisk process i en kvinnas kropp. Olika tillstånd, som ofta stöter på, kan orsaka sådana tillstånd - detta är polycystisk äggstock, som drabbar både unga flickor och äldre kvinnor. Symtom och behandlingar beskrivs i detalj i den här artikeln, Polycystic Ovary - Symptoms and Treatment. Hormonberoende neoplasmer är mindre vanliga..
 3. Stressfulla förhållanden väcker ofta menstruationsfel. Detta fenomen påverkas ofta som kvinnliga studenter som upplever stress länge under en session. Stark emotionell chock kan skada den kvinnliga kroppen, oavsett ålder och social status.
 4. Stark överarbetad känslomässig eller fysisk bidrar till störningen av den hormonella bakgrunden. Överarbetet är ofta förknippat med professionell verksamhet, till exempel att arbeta med nattskift eller arbete i samband med monotoni av handlingar. Detta bidrar till det faktum att menstruationen är försenad, men testet kommer att vara negativt.
 5. Användningen av hormonella läkemedel bidrar till att menstruationscykeln misslyckas, varför nästa menstruation kan vara senare eller tidigare..
 6. Närmare menstruation kan vara början på klimakteriet närmare 40 år. Climax är ett tillstånd där äggen slutar producera. Om detta tillstånd kommer denna artikel "Climax - symptom och behandling" att berätta mer i detalj..
 7. Hormonell omorganisering av arbete och amning kan orsaka försenad menstruation. Med tillkomsten av menstruation efter födelsen av barnet börjar upprättandet av en ny cykel. Denna process är lång, den varar oftast 6-8 månader, men ibland längre. Om återhämtning efter förlossning är det korrekt skrivet i ämnet "När perioden efter förlossningen börjar".
 8. Fetma eller en betydande brist på kroppsvikt är också ofta orsaken till en kränkning av den cykliska perioden, på grund av hormonsvikt.

Det finns en fördröjning, men testet är negativt. Vad är det verkliga skälet?

Försenad menstruation är ett onaturligt tillstånd som kräver korrigering.

Orsaker till negativt förseningstest

 • · Missbruk av tesca kan snedvrida resultatet, d.v.s. visa ett negativt svar i närvaro av graviditet. Det finns många typer av tester, och vissa har sina egna "subtiliteter" att använda, vilket måste beaktas. Om typerna av tester och deras användning beskrivs i detalj i artikeln "Typer av graviditetstester: deras skillnader, fördelar och nackdelar. Hur använder man dem? Berättar de alltid sanningen?".
 • Dåligt test, kan ge ett falskt resultat. Det finns tester av beprövade märken vars kvalitet är tidtestad. Men med dem i hyllorna visas regelbundet tester av lite kända eller helt okända märken. Dessa tester bör behandlas med försiktighet och välj ett välkänt varumärke för användning.
 • · Vid en oregelbunden cykel kan ett negativt testresultat vara falskt. En kvinna som märker den påstådda förseningen föreslår graviditet, men testet säger motsatsen. I denna situation kan perioden vara mindre än väntat, då bör du upprepa den efter några dagar.
 • · Inkonsekvent graviditet, dvs. ektopisk (embryot är utanför livmodern, ofta i röret) eller fryst, kan orsaka ett negativt test, även om menstruationen är försenad. Orsakerna och symtomen till dessa patologier beskrivs i ämnena: "ektopisk graviditet: tecken och symtom" och frusen graviditet.
 • Om cykelfel orsakas av en sjukdom är testet negativt.
 • I sällsynta fall, men fortfarande finns det ett negativt test med en fördröjning, på grund av den låga koncentrationen av hCG i urinen, på grund av den stora mängden vätska som berusats före sänggåendet..

Försenad menstruation, test negativ. Vad ska man göra?

Om det finns en försening med ett negativt test, bör du:

 1. Konsultera en läkare, som Vissa tillstånd som orsakar en försening i menstruationen kan kräva brådskande hjälp. Baserat på sjukhistorien (kvinnans hälsa) och undersökning kommer han att bekräfta eller förneka närvaron av graviditet. Vid behov utse analyser, på grundval av vilken ett samråd med smala specialister kommer att utses.
 2. Ha en ultraljud av bäckenorganen. I vissa är patologi, såsom polycystisk äggstock eller ektopisk graviditet, nyckeln.

För att bestämma förseningens kritik bör en kvinna ha en menstruationskalender. Den fixar start- och slutdatum för menstruationen, det kommer inte att vara svårt att bestämma längden på menstruationscykeln och konstansen.

Behandling av förseningar består i att bli av med orsaken till dess förekomst.

Hur man förhindrar menstruations oregelbundenhet?

För att förhindra detta tillstånd behöver en kvinna.

1) Var uppmärksam på din hälsa och var uppmärksam på även de minsta störningarna.

2) besöker regelbundet, minst en gång om året, en klinik för födelse. Vid eventuella överträdelser, rådfråga en läkare som inte är planerad.

3) hålla en "kvinnokalender".

4) Följ allmänt accepterade rekommendationer: hälsosam livsstil, viktkontroll, rationell förstärkt kost.

5) Så mycket som möjligt för att befria dig från stress, överarbeta, hitta lite tid bara för dig själv.

6) Följ reglerna för sexuellt beteende.

Om menstruationen är försenad kan ett negativt test orsaka panik. Men få inte panik. Innan du besöker läkaren kan du göra ett eller två test med exakt efterlevnad av alla användningsregler, helst av olika märken och jämföra resultaten. I vissa fall kommer detta att klargöra.

Varför är det en försening i menstruationen och ett negativt test: de viktigaste orsakerna och symtomen

Den kvinnliga kroppen är inte förgäves jämfört med ett komplext, tvetydigt fungerande system. I människokroppen är allt sammankopplat, så att olika effekter på den ibland kan leda till de mest oförutsägbara resultat. Till exempel är det känt att många faktorer orsakar ett menstruationscykelfel: stress, sjukdom, klimatförändring, graviditet och till och med plötsliga hopp i vikt.

Om de "kritiska dagarna" inte kommer i tid, blir detta orsaken till kvinnors upplevelser. För att förstå varför detta händer bör du gå till gynekologen eller ta ett blodprov. För att bestämma tidig graviditet används hemtester. Men om menstruationen försenas, men testet inte avgör någonting, kan tjejen eller kvinnan väl förvirras och inte förstå vad som då fick cykeln att misslyckas? Det kan finnas flera orsaker, så få inte panik. För en bättre förståelse är det vettigt att överväga dem i följd.

Funktioner för att använda tester

Graviditet anses vara en av de vanligaste och mest populära orsakerna till frånvaron av menstruation. Det måste först bekräftas eller raderas. För att göra detta finns det blodprover och ultraljudsundersökning. Det enklaste sättet att diagnostisera graviditetstest övervägs. De säljs i alla apotek och har en mycket överkomlig kostnad. Det betyder inte att denna metod för att bestämma en "intressant position" är 100% korrekt, men om du väljer testet korrekt och använder det kan du få det mest pålitliga resultatet..

Alla enheter är baserade på att bestämma närvaron eller frånvaron i den kvinnliga kroppen av hCG - humant korioniskt gonadotropin. Endast kvinnor är "i position". Test har olika känslighet och högkänsliga enheter är inte alltid dyrare. Naturligtvis är det bättre att köpa testet som kan fånga hCG i de minsta volymerna. Ungefär en vecka efter befruktningen når hCG-nivån 25 mIU / ml, vilket är när apoteksenheter kan "lukta" den. För att få det mest exakta testresultatet bör du följa några regler:

 1. För att förbättra noggrannheten i svangerskapstestens svar är det bäst att manipulera på morgonen när urinen är mest koncentrerad och följaktligen är hCG i den mest.
 2. Det är tillrådligt att köpa två tester av olika företag och utföra två procedurer parallellt. Olika enheter kan ha något olika användningsvillkor (till exempel den tid som du behöver för att hålla en remsa i urinen eller väntetiden för resultatet), de måste följas strikt.
 3. För trovärdighet bör manipulationen upprepas efter ett par dagar igen. Detta kommer att bekräfta eller motbevisa tidigare erhållna resultat..

Den andra remsan i testet kanske inte är särskilt tydlig, eftersom hCG-nivån på kort tid är ganska låg. Den första remsan behövs för att verifiera enhetens lämplighet. Om den inte visas måste du köpa en annan enhet och upprepa manipulationen med den. Endast en gynekolog kan hjälpa till att se till att graviditeten har kommit (eller inte har hänt), så du måste boka tid hos honom inom en snar framtid.

Försenad menstruation, test negativ: rotorsaker

Om testet visar ett negativt resultat i frånvaro av menstruation får du inte panik. För att bestämma vad som orsakade detta tillstånd i den kvinnliga kroppen, bör de viktigaste orsakerna beaktas och de bör uteslutas i sin tur. Vissa hormoner är ansvariga för reproduktionssystemets funktion, om deras balans störs eller en sjukdom inträffar, är det troligt att cykeln upphör att vara regelbunden och menstruationen inte kommer i tid. Allt som leder till svängningar och hopp i cykeln är villkorat uppdelat i patologiska och icke-patologiska faktorer.

Anledningar till att försena "kritiska dagar" som inte är relaterade till sjukdom:

 • Förseningar eller för ofta återkommande menstruation är karakteristiska för flickor under tonåren, under de första två åren efter början av menstruationen. Detta är normalt eftersom den hormonella bakgrunden under övergångsperioden är instabil..
 • Postpartum återhämtning av kroppen. Så snart barnet föddes börjar en kvinna utveckla bröstmjölk. Det ansvariga hormonet prolaktin, som undertrycker andra kvinnliga könshormoner och ”skjuter upp” början av menstruationen i flera veckor eller månader, är ansvarig för denna process..
 • Hormonell funktionsfel orsakad av stress, ett kraftigt hopp i vikt (särskilt för viktminskning) eller klimatförändring. Många damer märker att deras kvinnor ”klockor” går fel efter en semester.
 • Allmänna sjukdomar (både kroniska och akuta) eller kirurgiska ingrepp som kräver långvarig återhämtning av kroppen.
 • Reaktionen på att ta mediciner (särskilt antibiotika) eller hormonella läkemedel. Det är känt att många hormonella preventivmedel leder till en funktionsfel i menstruationscykeln..
 • Klimax.
 • Graviditet.

Det är värt att notera att testet inte alltid kan svara exakt på frågan om en kvinna är gravid. Det händer ofta att på en speciell remsa visas en "trollstav", vilket indikerar ett negativt resultat, men i själva verket bär en kvinna ett barn under sitt hjärta. Detta beror på att nivån på hCG i tidig graviditet kan vara mycket låg. Strängt taget är denna indikator individuell, så en stor eller liten mängd i kroppen kan inte betraktas som en patologi. När gonadotropinhormon inte räcker för att enheten kan fånga det visar det ett negativt resultat, men kvinnan är gravid.

Om menstruationen fortfarande inte finns efter några dagar (5-10 dagar) efter testning är det värt att upprepa manipulationen. Under denna tid kommer hCG-nivån att öka så att enheten kan svara på den, vilket ger ett tillförlitligt resultat.

En enda, inte alltför lång försening i de "röda dagarna i kalendern" kan knappast betraktas som ett tecken på allvarliga problem i kroppen, men om detta händer mer än tre gånger per år, eller menstruation inte inträffar under en månad eller mer, kan du inte göra utan ett besök hos gynekologen och en lämplig undersökning. Symtom som detta kan indikera hormonellt misslyckande eller sjukdom..

Följande sjukdomar kan leda till funktionsfel i menstruationscykeln:

 • Cystor i äggstockarna (de kommer från ett annat ursprung, i de flesta fall kan de botas utan att ta till operation)
 • Myom
 • Inflammation av bilagorna
 • Onkologiska sjukdomar i könsorganet

Varje sjukdom har sina egna symtom som hjälper till att fastställa en diagnos. För alla av dem är ett menstruationscykelfel en biverkning och inte den huvudsakliga "signalen" som indikerar att någon patologisk process pågår i kroppen.

Hemåtgärder för försenad menstruation

En försening på flera dagar (inte längre än sju dagar) anses inte vara en anledning till oro. Som regel inträffar avvikelse inom 3-4 dagar. Om allvarliga cykelfel har inträffat tidigare, är kroppen benägen att reagera på ett sådant sätt på olika influenser, oroa dig inte.

När menstruationen är försenad är det användbart att mäta temperaturen. Nästan alla sjukdomar (i synnerhet inflammation) orsakar en temperaturökning till 37 grader eller mer, dessutom är det inte alltid möjligt att känna detta.

Lyssna på dig själv: gör ont i nedre del av magen, har det förekommit någon ovanlig urladdning? Den inflammatoriska processen i bäckenorganen orsakar som regel en smärta i den nedre delen av bukhuden eller i ländryggen (liknande känslan under menstruationen). Infektiösa lesioner (stafylokocker, streptokocker, Candida-svampar och andra) förändrar mikroflora i slidan och verkar därför grönaktig, gul (liknar pus) eller skummande urladdning. De kan åtföljas av klåda, brännande eller andra obehagliga känslor..

Om smärta eller smärta känns under urinering, medan nedre buken värker, är det troligtvis cystit. Inflammation passerar snabbt till äggstockarna, vilket medför en menstruationscykel. I det här fallet kommer de "kritiska dagarna" inte att komma innan du återhämtar dig fullständigt..

När det finns en försening i menstruationen, och testet är negativt, men det finns en ökad känslighet hos bröstkörtlarna, en allmän förlust av styrka eller dålig hälsa (symtomen kan vara mycket olika), bör du genast gå till gynekologen. Graviditetspatologier, liksom en ektopisk graviditet, kan manifestera sig på detta sätt. Endast en läkare kan diagnostisera sådana tillstånd genom att utföra en undersökning och förskriva lämpliga tester. I båda fallen behövs det akut medicinsk vård..

Det händer att det inte finns några symtom utom frånvaron av en "kritisk period", men en flicka eller kvinna är så känslomässig att hon är mycket orolig för detta. Som ett resultat av psyko-emotionell stress försenas början av "röda dagar" ännu mer.

Frånvaron av menstruation gör allt rättvist kön oroat. Du behöver inte omedelbart få panik eller tilldela dig allvarliga diagnoser. Det är vettigt att göra ett test hemma och sedan kontakta en gynekolog snart.

Varför finns det inga perioder? Möjliga skäl

För de flesta kvinnor orsakar menstruations oregelbundenheter stress, tankar om en eventuell graviditet och frågan är vad man ska göra härnäst. Även om förseningen är två dagar, märker en kvinna med en stabil cykel redan att hennes period inte har kommit. Ännu fler orsaker till oro uppstår när testet visar ett negativt resultat även på den 10-15: e dagen av förseningen. Vad kan detta kopplas till och vad är orsaken till att det inte finns någon menstruation?

Vad är förseningen av menstruationen?

En hälsosam menstruationscykel varar vanligtvis från 26 till 32 dagar. Längden ska normalt vara densamma varje månad. Nedräkningen är från den dag menstruationen börjar. Följaktligen representerar frånvaron av menstruation under den uppskattade perioden +/- 2 - 3 dagar deras försening. En allvarlig anledning att konsultera en gynekolog är en alltför kort (mindre än 3 veckor) eller tvärtom en mycket lång cykel (mer än 5-7 veckor), såväl som cykler i olika längder.

Från den första dagen av menstruationscykeln stiger nivån på hormonet östrogen fysiologiskt och i livmodern är det en ökning av endometriumskiktet, vilket är nödvändigt för antagandet av ett befruktat ägg. Samma dag börjar det bildas en follikel i äggstocken, där ägget mognar. Vid cirka 10-15 dagar av cykeln lämnar den follikeln, vilket är början av ägglossningen.

På den plats där ägget fanns tidigare, visas en gul kropp som producerar progesteron. En brist på detta ämne leder ofta till missfall under graviditet från 20 dagar. Befruktning av ett nytt ägg utförs i äggledaren och vidareutveckling av fostret sker i livmodern. Vid befruktningen orsakas förseningen i menstruationen av graviditetens början. Om befruktningen inte inträffade faller nivån av progesteron med östrogen från 15 till 28 dagar av cykeln och menstruationen börjar. I detta avseende är det uppenbart att orsaken till förseningen i ett negativt test även på dag 15–20 är hormonell obalans.

Du behöver inte oroa dig om förseningen varar mindre än en vecka och inträffar för första gången och testet är negativt. Även om en kvinna är helt frisk, har hon inga patologier, 1 eller 2 avviktscykler per år anses vara normala. Men när det inte finns några perioder även efter 15-20 dagar av cykeln, särskilt om de vanligtvis kommer regelbundet, är detta orsaken till att få råd från en gynekolog.

Men om det inte finns någon menstruation, indikerar detta ofta graviditetens början. Särskilt hennes sannolikhet ökar om en kvinna utvecklar sådana symtom från en dags försening:

 • Smärta i nedre del av buken.
 • Illamående.
 • Bröstförstoring.
 • Vit urladdning.

I vilket fall som helst, om menstruationen inte kom och efter 15-20 dagars försening, kommer ett negativt testresultat att pussla alla, till och med den mest erfarna mamman till många barn. För att utesluta eventuella fel i själva testet är det möjligt att göra en kontroll igen om några dagar eller en vecka. Det är också värt att tänka på att det finns fall där graviditet har inträffat, men testet även efter 10 eller 20 dagars försening visade fortfarande ett negativt resultat. Detta kan hända om en kvinna inte har en vanlig månatlig cykel eller på grund av den stora mängden vätska som hon använder, njursjukdom. Den vanligaste orsaken till missförstånd är dock falskt negativa testresultat..

Menstruationsförsening och graviditetssymptom

Vid en liten försening finns det flera sätt att lösa problemet:

 1. Vänta 1-2 dagar och på tredje dagen gör proceduren igen med tester av olika märken. Det rekommenderas att analysen utförs på morgonen innan du äter med den första delen av morgonurin.
 2. Rådfråga en läkare för en remiss för ett blodprov som bestämmer nivån av korionisk gonadotropin. Tillbringa det uteslutande i laboratoriet. Resultatet kommer att visa om graviditet är ens före förseningen eller inte, och desto mer är det tillförlitligt i 10-15 dagar.

Om det finns en lång period av frånvaro av menstruation, och graviditetstestet fortfarande visar en remsa, måste en kvinna konsultera en gynekolog för att genomgå en omfattande undersökning och bestämma närvaron av graviditet med hjälp av ultraljud.

Försenad menstruation i avsaknad av graviditet

Tyvärr kanske en försening och ett negativt test inte är resultatet av graviditeten, men vissa hälsoproblem. Om menstruationen inte är mer än 10-14 dagar är de vanligaste kränkningarna följande:

  Fysiologisk försening som inträffar efter förlossningen. Det är förknippat med produktionen av hormonet prolaktin av kroppen som just har fött en kvinna. Detta ämne har en direkt effekt på produktionen av mjölk och suspensionen av menstruation..

Om testet visar ett negativt resultat, men menstruationen inte går ens efter 10-15 dagar, kan det bero på skäl som inte har något att göra med sjukdomen:

 • Stel kost, svält, utmattning, smärtsam tunnhet, fetma.
 • Aklimatisering förknippad med en plötslig byte av boende.
 • En överdriven fysisk aktivitet hos en kvinna. Som regel typiskt för professionella idrottare eller älskare av extrema förhållanden.
 • Allvarlig känslomässig omvälvning, exponering för kronisk stress samt betydande skador och långvariga sjukdomar.
 • En individuell reaktion av en kvinnas kropp på att ta mediciner, till exempel orala preventivmedel. Anledningen är ganska sällsynt och kräver samråd med en gynekolog.

Vad behöver vi göra?

För varje försening, oavsett dess varaktighet, utöver testet, är det nödvändigt att konsultera en gynekolog och genomföra en ultraljudsundersökning, som visar förekomsten av graviditet från 5 dagar redan. Till slut, för att svara på frågan om det finns ett nytt liv i en kvinna, kan ett blodprov testa nivån av korionisk gonadotropin (hCG). Det kan utföras både på 10 och 20 dagar. Du kan prata om graviditet med en hCG-koncentration på 25 IE / L eller mer. Omanalys för hCG utförs vid 15–20 veckor för att avgöra om det finns några avvikelser i fostret.

Det måste beaktas att det förutom graviditet finns andra faktorer som ändrar nivån på hCG på ett stort sätt. Till exempel kan sjukdomar såsom en tumör i njurarna eller könsorganen, såväl som långvarig användning av hormonella läkemedel leda till att nivån av hCG överstiger värdet 25 IE / l.

Några dagar före testet kan du inte ta några mediciner, eftersom det kan leda till felaktiga resultat. Det rekommenderas inte att utföra proceduren från de första dagarna av förseningen, eller så krävs en andra analys den 7: e dagen från avsaknad av menstruation.

Slutligen kan en ektopisk graviditet bli ett annat skäl till frånvaron av menstruation i ett negativt test efter 10-14 dagars försening. Uteslut denna patologi kan endast vara en läkare efter undersökning med ultraljud. Om du är orolig för allvarliga smärtor som sträcker sig till ryggen eller benet, drar kramper i området för hängorna, svaghet och illamående, feber och tryckstötningar, ska du omedelbart ringa en ambulans. Också med ektopiskt bruk har de flesta kvinnor en daub, men det kanske inte är det, så du måste fokusera på andra symtom.

Hur man avgör orsakerna till försenad menstruation

Först och främst, om några avvikelser inträffar, bör du kontakta en gynekolog som gör en lämplig undersökning på fåtöljen och vid behov förskriva några av dessa studier:

 • Bestämning av en graf för rektal temperatur. Uppförd av en kvinna på egen hand med början på en dags försening.
 • Hormonnivåer.
 • Ultraljud av livmodern, rören, äggstockarna och andra organ.
 • Beräknad tomografi av hjärnan. Nödvändigt för att motbevisa eller bekräfta förekomsten av tumörer.
 • Hänvisning till samråd med läkare för en annan specialisering.

Behandlingsalternativ

Utnämningen av en gynekolog är direkt relaterad till orsakerna som orsakade en försening i menstruationen. Ofta tillhandahåller en läkare hormonbehandling. Samtidigt rekommenderas orala preventivmedel eller progestogener.

Med polycystiskt äggstocksyndrom, som är orsaken till infertilitet, förskrivs läkemedel som stimulerar ägglossning först av allt, i svåra fall krävs kirurgi. När det gäller hypofystumör är flera behandlingsalternativ möjliga, prognosen beror på storleken på själva tumören och dess hormonella funktion. Om en prolaktinkoncentration på mer än 500 ng / ml upptäcks indikeras läkemedelsbehandling.

Överträdelser av cykeln i mer än 10-14 dagar som inte är förknippade med utvecklingen av patologier (näring, stress) kan lätt elimineras genom att följa en hälsosam livsstil. Anledningen till förseningen kommer en kvinna att hjälpa till att bestämma läkaren. Så vid betydande kraftig viktminskning är det nödvändigt att balansera kosten och för fetma, överge fett och lätt smältbara kolhydrater. En näringsläkare kan hjälpa till med detta.

Närvaron av psykologiska problem och exponering för stress innebär att kontakta en psykiater. En hälsosam kost, rätt tid på dagen, uteslutning av alkohol, cigaretter och kaffe kommer att kunna återställa kroppen på 10–20 dagar.

Det är värt att uppmärksamma det faktum att ett cykelfel på 5-7 dagar anses vara acceptabelt. Därför bör du inte vara särskilt orolig med några dagars försening. Men menstruationen är försenad i mer än en vecka, måste en gynekolog konsulteras för att utesluta utvecklingen av hälsoproblem..

Varför det inte finns någon månad på en månad med ett negativt test

Det första en kvinna misstänker med lång försening är graviditet. För att bekräfta eller förneka befruktning används ett graviditetstest. Expressremsor reagerar på ett ämne som finns i urinen hos en gravid kvinna. Om förseningen är en månad, är testet negativt, bör du söka hjälp av en läkare. Kvinnan kommer att skickas till en omfattande diagnos. Först måste du göra ett nytt test för att eliminera risken för remsor av dålig kvalitet. Du bör också veta att sådana medel för att bestämma graviditet inte alltid visar rätt resultat. Remsor är ineffektiva i de tidiga stadierna. Detta beror på låg hCG i urinen..

Även med en fördröjning visar testet inte alltid de eftertraktade två staplarna

Det som anses vara en försening

Menstruation inträffar varje månad. Återspeglar tillståndet i den kvinnliga kroppen. Menstruationscykeln hos varje kvinna är individuell. Vanligtvis är längden 25-34 dagar.

Det är vanligt att prata om förseningen när menstruationen inte har kommit i tid. Ofta indikerar ett symptom graviditet eller förloppet av patologiska processer. Doktorundersökning krävs.

Cykeln är känslig för eventuella förändringar. Förseningar behöver inte alltid behandlas. Ibland är tillståndet ett resultat av en klimatförändring eller en kränkning av den dagliga behandlingen.

Frånvaron av menstruation i 22 dagar eller mer är ett varningstecken. Detta symptom kräver diagnos..

Vilka är de främsta orsakerna till förseningen

Det finns ett antal faktorer som utlöser långa förseningar. Brott mot den hormonella bakgrunden kan vara resultatet av ett kraftigt avslag på kosten. Dessutom inträffar en avvikelse mot bakgrund av betydande fluktuationer i kroppsvikt.

Plötslig viktminskning kan orsaka förseningar utan graviditet.

Förseningar möts regelbundet av överviktiga kvinnor. Flickan bör ompröva sin livsstil, eftersom avvikelse leder till olika komplikationer. Du måste föredra sport och korrekt näring..

Fysiskt överarbete leder till en försening på 25-30 dagar. I riskgruppen ingår idrottare och kvinnor som arbetar på arbetsplatsen. En annan sannolik grundorsak är klimatförändringarna. Det är därför menstruationen ofta saknas hos kvinnor som åkte på semester till en annan stad eller land.

En av de främsta orsakerna till avslag är mental överarbetning. I detta fall kan elever och skolflickor försenas. Det är viktigt att växla psykisk och fysisk stress och inte heller glömma bort en full sömn och vila.

En försening på 1 månad är resultatet av brist på vitamin E i kroppen. En kvinna kan behöva ta vitamin- och mineralkomplex för att eliminera en brist.

Problemet kan vara en brist på vitamin E

Under tonåren kan menstruationen vara frånvarande i flera månader. Efter menarchen upprättas en cykel under hela året. Månadsperioder är oregelbundna. Ingen specifik behandling krävs. Detta symptom är normalt..

Climax är den vanligaste orsaken till förseningar. I detta fall upphör äggstockarna att fungera som förväntat. Det går tom för aktiva äggceller. Strax före klimakteriet går menstruationen med långvariga störningar.

Att känna igen den närmande klimakteriet hjälper inte bara förseningen, utan också följande tecken:

 • ofta humörsvängningar;
 • brist på sexdrift;
 • yrsel;
 • huvudvärk;
 • sömnstörning;
 • viktökning.

Climax är inte en sjukdom utan en fysiologisk process.

Efter 50 kan det redan vara tecken på klimakteriet.

Vilka sjukdomar väcker en försening

Frånvaron av menstruation under en period av mer än 20 dagar rapporterar ofta bildandet av en patologisk process. I detta fall kan andra obehagliga symtom till och med vara frånvarande. Det är därför det är extremt oönskat att uppskjuta med en läkare.

De viktigaste sjukdomarna som åtföljs av en lång fördröjning beskrivs i tabellen.

Polycystisk äggstockMed polycystos finns överkroppsvikt närvarande. Hår och hud blir snabbt fet. Genital hårväxt accelererar.
I blodet ökar mängden manliga hormoner. Diagnosen fastställs efter att ha studerat den hormonella bakgrunden.
Felaktiga äggstockarDu kan prata om funktionsstörningar i äggstockarna när menstruationen är frånvarande i fem dagar eller mer. Avvikelser i sköldkörtelns funktion leder till en kränkning. En kvinna måste genomgå en ultraljud för att fastställa en diagnos.
Gynekologiska sjukdomarKritiska dagar kan bli mycket försenade när gynekologiska patologier utvecklas. Det är nödvändigt att utesluta: endometrios; cancer i livmodern.
Eventuella inflammatoriska processer kan inte uteslutas..
AbortAbort påverkar alltid negativt reproduktionssystemets prestanda. Om det inte finns någon menstruation under en lång tid, misstänker du:
• ofullständig abort;
• hormonella störningar;
• livmoderskada;
• självhäftande process;
• infektion.
Varningstecken efter avslutad oönskad graviditet måste kontakta en läkare. Oftast leder vakuum eller medicinsk abort till obehagliga konsekvenser..
Den farligaste komplikationen är vidhäftningsprocessen. Detta kan leda till livmoderklumpning..

Det är omöjligt att fastställa den verkliga orsaken på egen hand. Läkarkonsultation och komplex diagnostik krävs.

Endast en expert kan fastställa den exakta orsaken.

Kan en ektopisk graviditet framkalla en försening med ett negativt testresultat

Med en försening är det först av allt nödvändigt att utesluta en sannolik graviditet. När det inte finns någon menstruation under ungefär en månad, visar testet vanligtvis alltid framgångsrik befruktning. Vid denna tidpunkt når hCG-indikatorn den önskade nivån.

Testet är ineffektivt om remsorna användes felaktigt eller hade dålig kvalitet. Det är bättre att göra en studie hemma minst fem gånger.

Testet visar ofta inte två ränder under en ektopisk graviditet. En sådan patologi kräver kirurgisk ingripande. Tillståndet förvärras dagligen. Kraftig blödning kan förekomma. Sjukhusinläggning krävs. Kvinnan måste ringa ambulans.

Varför det inte finns några perioder, och testet är negativt, se detta i den här videon om detta:

Vilka är rekommendationerna

En månatlig eller längre överträdelse behöver hjälp av kvalificerade specialister. Försök inte provocera en gång i månaden genom att använda mediciner eller alternativa metoder. Orsaken till avvikelsen kan vara graviditet, och självutvecklade läkemedel leder till missfall och utgör en allvarlig livsfara..

Endast en läkare kan rekommendera hormonella läkemedel som hjälper till att normalisera cykeln. Vanligtvis är kvinnor förskrivna ultraljud och ett blodprov för hCG-nivåer. Det rekommenderas inte att få panik. Ofta är förseningar förknippade med fluktuationer i den hormonella bakgrunden.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Utsläpp efter cauterisering av erosion i livmoderhalsen

Oavsett vilken metod som valts är cauterisering av livmoderhalsen en skada. Efter behandlingen bildas ett sår som är öppet för infektion. Läkning går igenom vissa steg, och urladdningen efter cauterisering av erosion blöder oundvikligen....

Menstruationen började en vecka tidigare: möjliga orsaker. Menstruella oregelbundenheter

Regulariteten i menstruationscykeln är den viktigaste indikatorn på hälsan hos det klara könet. Varje tjej som redan har etablerat en cykel kan beräkna sin period och ta reda på ungefärligt datum för nästa menstruation....

Varför det kan vara brunt urladdning i mitten av cykeln

Kvinnor bör uppmärksamma det faktum att ovanlig urladdning börjar dyka upp från könsorganen. Du måste genast ta reda på orsaken till deras utseende....