Dikinoninjektion för att stoppa menstruationen. Dicinon för menstruation. Användning i barndomen

Blödning

Dicinon för menstruation föreskrivs vid utveckling av metrorragi, början av livmodersblödning. Receptläkemedel är endast tillgängligt. Det måste användas strikt enligt instruktionerna, med hänsyn till den angivna doseringen. Det finns ett antal kontraindikationer för användningen av medicinen. Ofta finns det biverkningar. Alla dessa punkter är oerhört viktiga att tänka på innan behandlingen påbörjas..

Sammansättning, frisläppningsform och handlingsprincip

Etamzilat, som stimulerar bildningen av tromboplastin, används som huvudkomponent. Den aktiva substansen stoppar blödningen, stärker blodkärlen och ökar deras permeabilitet.

På apotek kan du hitta två sorter av läkemedlet:

 1. I pillerform.
 2. Som en injektion.

Tabletterna innehåller etamylat, vilket hjälper till med förekomsten av livmoderblödning. För att snabbt stoppa blödningen, använd ampuller med en lösning.

Till skillnad från tabletter uppstår den positiva effekten nästan direkt. Läkemedlets varaktighet är 6-7 timmar.

Vid tillverkning av tabletter används hjälpkomponenter:

 1. För att förbättra bindningen av ingredienserna tillsätts natriumstearat till kompositionen..
 2. Laktos och majsstärkelse fungerar som fyllmedel.
 3. Citronsyra används som en naturlig antioxidant.

Dicinons verkningsprincip under menstruationen är baserad på aktiveringen av blodkoagulationsprocessen. Efter att ha tagit läkemedlet hos en patient bildas mukopolysackarider på kärlens väggar. De ökar elasticiteten och permeabiliteten hos kapillärer. Blödningen slutar på grund av tromboplastinproduktion.

Vid endometritis eller fibromyom rekommenderas injektioner att injiceras i en ven. Innan du använder produkten bör du rådfråga din läkare. Varje ampull innehåller 125 mg aktiv ingrediens.

Injektioner förskrivs för kvinnor som lider av livmodersblödning. Läkemedlet hjälper till att undvika komplikationer som uppstår under graviditeten. Verktyget används som profylax för tung menstruation.

Läkarnas råd

Det är allmänt accepterat att användningen av läkemedlet gör att du kan hantera eventuella problem som uppstår under menstruationen. Detta är långt ifrån fallet - läkare varnar för att tabletter endast ska tas i enlighet med indikationerna, och endast en specialist kan bestämma hur lämpligt det är att använda läkemedlet.

Läkemedlet hjälper till under längre perioder, men du bör inte förvänta dig att läkemedlet kommer att eliminera andra manifestationer som kan uppstå under kritiska dagar. Om du störs av smärta måste du använda andra medel - det finns inga smärtstillande medel i Dicinon.

Man bör inte heller förvänta sig ett mirakel om menstruationen är riklig - även om man överskrider doseringen kan man inte plötsligt stoppa menstruationen. Det måste vara flera dagar innan urladdningen förlorar sin intensitet.


Se den här videon på YouTube

En annan rekommendation från specialister - även om Dicinon effektivt hjälpte under långa perioder och de kritiska dagarna stannade kommer användningen av läkemedlet inte att påverka nästa menstruation. Om urladdningen återigen är riklig och varar mer än en vecka, måste du dricka läkemedelsförloppet på nytt efter samråd med en specialist.

Läkare varnar - Dicinon hänvisar till potenta läkemedel, så det är strängt förbjudet att använda läkemedlet utan recept från läkare. För att köpa ett apotek behöver du en tid - det finns inga medel i en gratis försäljning.

Det är också förbjudet att kombinera att ta piller med andra medel eller hänvisa till traditionell medicin. Sådana experiment hotar allvarliga hälsokomplikationer..

Fördelarna med läkemedlet

Det finns flera fördelar med att använda verktyget:

 1. Verktyget påverkar inte negativt cirkulationssystemets funktion.
 2. Blodplättar samlas bara på platsen för blödning och sprider sig inte till andra områden.
 3. De kemiska egenskaperna hos blod förändras inte ens vid långvarig användning av läkemedlet.
 4. Under behandlingen förändras inte menstruationscykelns varaktighet.

Hur man tar Dicinon med menstruation

Instruktioner för användning av "Ditsinona" för att försena menstruationen innehåller flera viktiga punkter.

Det finns flera alternativ för att använda läkemedlet:

 1. Patienter måste läsa instruktionerna för användning av injektioner "Ditsinona" för menstruation.
 2. Vid kraftig blödning kan injektioner användas intramuskulärt eller intravenöst.
 3. Den rekommenderade dosen är 1-2 ampuller (250-500 mg), som du måste ange 3-4 gånger om dagen.
 4. Dicinon tabletter under menstruationen måste tas under eller efter måltiderna. Vid långvarig behandling ökar risken för biverkningar.

Den optimala dosen beräknas med hänsyn till en persons kroppsvikt. För att uppnå en positiv effekt behöver du inte mer än 20 mg ethamsylat per kilogram vikt.

Generella regler

Vid behandling måste du följa följande rekommendationer:

 1. Överskrid inte den dos som anges i instruktionerna.
 2. Om biverkningar uppstår, sluta ta läkemedlet och rådfråga en läkare.
 3. Dicinon-tabletter under menstruationen hjälper till att hantera små blödningar.

Förebyggande

"Ditsinon" under menstruationen kan förskrivas för förebyggande syften. För att förhindra blödning av livmodern måste du ta läkemedlet i 5 dagar. Verktyget hjälper till att normalisera den hormonella bakgrunden.

Hur man tar Dicinon med tunga perioder

För att hantera livmoderblödning måste du ta 250 mg av läkemedlet 3 gånger om dagen. Verktyget ökar styrkan och elasticiteten i blodkärlen och stimulerar bildandet av tromboplastin.

Att ta piller kan minska risken för blödning under menstruationen.

Hur man tar Dicinon för försenad menstruation

Långvarig menstruation, som varar mer än en vecka, leder till betydande blodförlust. Under sådana förhållanden utvecklar en kvinna anemi, eftersom kroppen tappar järn.

För att stoppa blödningen måste du ta piller som stimulerar produktionen av blodplättar. Patienter rekommenderas att inte överskrida den dagliga dosen etamsilat, som finns i 3 tabletter. "Ditsinon" används för att försena perioden och minskar risken för livmodersblödning.

Hur man dricker Dicinon för att stoppa menstruationen

Läkare föreskriver Dicinon till kvinnor för att försena menstruationen. Användning av homeostatiska effekter kan försena början av kritiska dagar.

Injektionen börjar verka inom 20 minuter efter administrering. Den läkande effekten varar cirka 6 timmar.

"Dicinon" med långvarig menstruation används för att stoppa blödningen. Efter att ha tagit läkemedlet accelererar trombocytproduktionen, som rusar mot väggarna på skadade fartyg.

Läkemedelskostnad

Verktyget är ganska vanligt, säljs på alla apotek. Kostnaden beror på apotekets plats, institutionens prispolicy. I allmänhet var priskategorin enligt följande:

 • 1 ampul Dicinon - från 12 rubel;
 • Lösning för injektion av 50 ampuller - från 582 rubel;
 • 10 stycken tabletter - från 37 rubel;
 • Förpackning med 100 tabletter på 250 mg vardera - från 374 rubel.

Det lilla priset gör läkemedlet överkomligt, hämmar okontrollerat intag av receptbelagd ledighet. Hållbarhet - 5 år..

Dicinon samlade omkring sig många recensioner. Forumen på Internet diskuterar aktivt frågan om effektivitet. Några av dem presenteras nedan..

Kontraindikationer och biverkningar

I instruktionerna för användning av "Dicinon" för menstruation finns det baser som inte tillåter användning av läkemedlet. Det finns flera faktorer som kan orsaka allvarlig skada på den kvinnliga kroppen:

 • hos vissa patienter kan symtom på intolerans mot vissa komponenter i läkemedlet uppstå;
 • det finns en risk för tromboembolism, som åtföljs av en kränkning av blodkoagulerbarhet;
 • läkemedlet har en negativ effekt på njurarnas och leverns funktion.

Farmakologisk beskrivning av Dicinon

Dicinon är ett hemostatiskt (hemostatiskt) läkemedel, i vilket etamzilat finns. Den aktiva komponenten har följande egenskaper:

 1. Ökar blodkoagulationen.
 2. Stimulerar blodplättproduktionen och lokaliserar dem på väggarna i blodkärlen.
 3. Förlänger vitaliteten hos blodplättar och stöder deras vitala aktivitet.
 4. Gör kapillärväggar mer elastiska och starka.
 5. Kontrollerar vätskecirkulationen mellan kroppsvävnader och blodkärl.
 6. Minskar bräcklighet i slemhinnan hos kapillärerna.

Dicinon frisätts i två former - tabletter och injektion..

I det första fallet kombineras ethamylat med laktos. De aktiva ingredienserna i tabletterna bearbetas i matsmältningskanalen och hjälper avsevärt endast efter 4 - 5 timmar efter användning. Effekten av Dicinon-tabletter under menstruationen är riklig eller förlängs i 8 timmar. Kvinnan får hjälp för mindre men potentiellt farliga blödningar.

Etamsylatinjektioner ges intravenöst eller intramuskulärt. Vid utövandet av intravenös injektion börjar Dicinon att verka 10 minuter efter intag. Vid intramuskulär administration inträffar resultatet senare och når maximalt efter 2 timmar. Men en injektion påverkar menstruationsfunktionen i 6 timmar.

Fördelarna med Dicinon är att läkemedlet inte skadar cirkulationssystemet och inte påverkar den kemiska sammansättningen av blodet. Han samlar bara blodplättar på rätt plats. Gynekologer förskrivar Dicinon inte bara under tunga långa perioder, utan också för gravida kvinnor med hot om missfall, efter en abort och med postpartum / postoperativ blödning.

Hur man stoppar menstruationen när det tar lång tid

En lång menstruationsperiod är ett annat skäl som kräver användning av en lämplig teknik för att stoppa menstruationen. Faktum är att menstruationens varaktighet för varje kvinna är individuell, men i genomsnitt inte bör överstiga en vecka och då tillåts en liknande urladdningsperiod i extrema fall. Om denna period överstiger 7 dagar, även med utsläppets smetande natur, är det nödvändigt att vidta åtgärder och välja medel som kan stoppa menstruationen.

De viktigaste orsakerna till dessa fall kan vara olika inflammatoriska processer som kan påverka reproduktionsorganens funktion och orsaka menstruations oregelbundenhet. I alla fall där avvikelser i menstruationsflödets natur upptäcks, rekommenderas det att inte avbryta undersökning och diagnos av kroppen för möjliga patologier och, under övervakning av en specialist, använda tekniker som kan stoppa menstruationen.

Indikationer och kontraindikationer

På det gynekologiska området strävar Dicinon efter följande mål:

 1. Dysfunktionell blödning i livmodern på grund av hormonell obalans, fibroider, endometrios och hyperplasi.
 2. Rikligt menstruationsflöde hos kvinnor med sjukdomar i det reproduktiva systemet.
 3. Utsättning av menstruation för elektiv gynekologisk kirurgi.
 4. Intensiv menstruation förknippad med dålig blodkoagulation.
 5. Rikta ansvarsfrihet på bakgrund av att ta mediciner, vars annullering för närvarande är omöjlig.
 6. Lång menstruation i mer än en vecka.

Du bör dock inte omedelbart köpa ett hemostatiskt medel utan att förstå dess kontraindikationer.

I recensionerna av läkare finns ett förbud mot användning av Dicinon för hypotoni, hög viskositet i blodet, akut porfyri, trombos, tromboembolism och amning. Dessutom uppmärksammar experter på den individuella intoleransen för komponenterna i tabletterna.

Biverkningar av Dicinon kan ge sådana:

 • Halsbränna.
 • Hudutslag och rodnad.
 • Yrsel.
 • Benmusklernas fumhet.
 • Aptitlöshet.
 • Illamående och kräkningar.
 • Blodtryck.
 • Intolerans mot individuell lukt.
 • Epigastrisk smärta.

Kan eller inte påverka menstruationsförloppet

Eftersom menstruation är en normal process av fysiologisk art, är det oönskat att ingripa i dess gång utan någon god anledning. Men om cykeln bryts och ger en riklig "läcka" hotar den med blodförlust och anemi. Naturligtvis vill en kvinna förhindra komplikationer och frågar om hon kan stoppa sin period.

Med utsöndringar med en volym på mer än 100 ml för hela cykeln och dålig hälsa kan och bör cykeln justeras. Överflödig blodförlust tar inte bara hemoglobin från kroppen utan skapar också förutsättningarna för utveckling av en hjärtattack eller stroke. Om kroppen regelbundet förlorar mycket blod orsakar den syre-svält i vävnader och organ.

Med reproduktionssystemets normala funktion går cykeln genom fyra faser:

 1. Menstruations.
 2. Follikulär.
 3. ovulatoriska.
 4. luteal.

Varaktigheten för varje period avgör kvaliteten på hormonsystemet, det allmänna hälsotillståndet och varaktigheten för hela MC.

Otydliga, rikliga och långvariga perioder beror oftast på endokrina, gynekologiska och neuropsykiatriska störningar. Vi listar vilka menstruationer som anses vara patologiska:

Varför ett sådant fel inträffade kommer gynekologen att räkna ut det. En kvinna måste ha en mängd olika blodprover. Läkarens uppgift är att utesluta inre blödningar, eftersom brådskande åtgärder krävs för att stoppa den.

Om menstruationen inte hade tid att starta kan de flyttas under flera dagar efter att ha beräknat den tid som är bekväm för dig själv. Avbrottet mellan ägglossningen och de kommande kritiska dagarna bör dock vara minst en vecka, och själva cykeln bör inte överstiga 35 dagar. Men om menstruationen redan börjat kan den inte plötsligt stoppas. Annars kommer partiklarna i det avvisade endometriet att förbli inuti kroppen och provocera en patologisk process.

Hur du försenar din period

I artikeln diskuterar vi hur man kan försena perioden. Vi säger vilka piller som hjälper till att försena menstruationens början, är användningen av folkläkemedel effektiv. Du kommer att ta reda på om det är möjligt att försena perioden med ett par dagar, i vilken ålder det är nödvändigt att avstå från att ändra cykeln.

Sätt att försena din period

Att försena uppkomsten av menstruationen i flera dagar, samt snabbt orsaka menstruation hemma, är ganska realistiskt. På fysiologisk nivå är månadsvis fläckning en del av processen, vilket ger kvinnor möjlighet att bli gravid och få ett barn. Menstruationens betydelse är utvisningen av det ofördelade ägget, liksom det gamla funktionella slemhinnan, som utsöndras under menstruationen.

Reglering av hela denna process sker med hormoner. Under den första halvan av menstruationscykeln är detta hormon östrogen. Under den andra halvan av cykeln - progesteron, vilket gör det slemhinniga skiktet löst och tjockt, vilket skapar ideala förhållanden för fästning av embryot. Om befruktningen inte inträffar börjar mängden hormoner gradvis minska, menstruationen inträffar och en ny cykel inträffar.

Du kan ändra menstruationscykeln med hjälp av läkemedel eller traditionell medicin.

Menstruationsretensionspiller

Försening av menstruationens början i 2-3 dagar hjälper vissa piller. I vissa fall behövs sådana åtgärder om en romantisk kväll eller firande förväntas..

Bland tabletterna är:

 • Norkolut - används för att stabilisera menstruationscykeln. Om du börjar ta läkemedlet två veckor före din period kan du försena uppkomsten av menstruation i en vecka.
 • Dicinon - detta läkemedel kan användas högst 1 gång per år och endast efter tillstånd av läkaren, eftersom det inte är helt ofarligt. Dicinon används vanligtvis för att stärka blodkärlens väggar, och med dess upprepade användning är trombosbildning troligen.
 • Duphaston - detta läkemedel skyddar inte mot oönskad graviditet och påverkar inte ägglossningen. Men läkemedlet påverkar det funktionella lagret i endometrium, vilket gör att det producerar progesteron. Som ett resultat bromsar processen med att foder livmoderväggen, som ett resultat - endometrial avstötning.
 • Vikasol är en analog K-vitamin som ger normal blodkoagulation. Läkemedlet tillhör hemostatiska läkemedel. För att försena menstruationen, för att göra det kort och magert, är det nödvändigt att börja ta Vikasol en vecka före menstruationen, en tablett två gånger om dagen.
 • Tranexam - dessa tabletter används för tung menstruation. För att försena menstruationen bör Tranexam tas 1-2 dagar före menstruationens början. I detta fall kommer menstruationens start att försenas med 3-4 dagar.

Innan du använder piller för att försena din period ska du rådfråga din läkare. Han kommer att utvärdera risken för exponering för läkemedel i din kropp, baserat på ålder och regelbundenhet i menstruationscykeln, liksom tillståndet i hjärt-kärlsystemet. Alla dessa åtgärder hjälper till att minska de skadliga effekterna av läkemedel på din kropp..

Mediciner för att försena menstruationen

Bland de läkemedel som kan försena uppkomsten av menstruation, skiljer sig hormonella preventivmedel och läkemedel som påverkar blodkoagulation. Deras skillnad från folklig botemedel ligger i mottagningens enkla såväl som avsaknaden av förberedelsebehov, snabb effektivitet.

Det är viktigt att komma ihåg att att ta någon medicin har en allmän effekt på kroppen. Olämplig användning eller dosering av läkemedlet kan orsaka biverkningar..

Hur man försenar en preventivperiod

Alla orala preventivmedel är utformade för den genomsnittliga varaktigheten av menstruationscykeln, eller snarare 28 dagar. Av detta skäl innehåller p-piller 21 tabletter med en viss dos av hormoner. Med 28 tabletter i de sista 7 tabletterna finns inga aktiva ingredienser, de påverkar inte kroppen.

Hur försenar du din period i flera dagar eller en vecka medan du tar orala preventivmedel? Enkelt nog - ändra schemat för att ta emot OK. Följ i så fall vissa regler, baserade på typen av tabletter:

 • När du tar monofasiska läkemedel som innehåller samma mängd hormoner i varje tablett, måste du starta en ny förpackning av läkemedlet omedelbart efter det första. Du behöver inte ta en veckolång paus mellan hormonella preventivmetoder, men du behöver bara börja använda det nya paketet OK.
 • Vid mottagande av tvåfas- eller trefasfonder finns det inte heller något behov av att ta en paus mellan den gamla och nya OK-förpackningen. Endast i denna situation är det nödvändigt att inte börja från början av förpackningen, utan från 2 eller 3 av dess delar. När allt kommer omkring är det bara dessa piller som innehåller den nödvändiga mängden hormoner som hjälper till att försena uppkomsten av menstruation.

Om du använde en annan skyddsmetod började du ta orala preventivmedel 3-4 dagar innan din period börjar. Detta hjälper dig att uthärda din period, men det kommer inte att finnas någon preventiv effekt. Överväg därför ytterligare åtgärder för att skydda mot oönskad graviditet..

Kom ihåg att ta hormonella preventivmedel kan orsaka olika förändringar i kroppen. Acceptera därför OK endast efter tillstånd från en specialist.

Beredningar innehållande progesteronderivat

Inte bara hormonella preventivmedel kan försena uppkomsten av menstruation, utan också läkemedel som innehåller noretisteron, dydrogesteron som en del av ämnet. De rekommenderas för lindring av premenstruellt syndrom, vid endometrios eller infertilitet, i händelse av funktionsfel i menstruationscykeln.

För att försena början av menstruationen bör bibehålla en hög koncentration av progesteron i slutet av fas 2 i cykeln. Men du kan inte ta detta läkemedel utan indikationer, eftersom det är full av oregelbunden menstruation eller orsakar hälsoskador.

Hemostatiska medel

Vanligtvis är indikationer för användning av sådana läkemedel:

 • blödning under eller efter operationen;
 • näsblod;
 • blödning;
 • alltför tung menstruation.

Men i vissa fall tas hemostatiska läkemedel för att försena menstruationen i ett par dagar.

De aktiva substanserna i läkemedlets sammansättning aktiverar bildandet av blodkoagulationsfaktorer och hjälper till att stärka blodkärlens väggar. Som regel föreskrivs hemostatika 3 dagar innan nästa menstruation börjar. Dessutom, bland biverkningarna av läkemedlet, isoleras den möjliga utvecklingen av blodproppar.

Det är förbjudet att förskriva sådana läkemedel på egen hand, du kan inte ta dem oftare än en gång om året..

C-vitamin

Är det möjligt att försena menstruationen med C-vitamin? Ja, för detta, ät citroner, färskpressad citronsaft eller använd en färdigprodukt. Du måste äta 2 citroner per dag eller 1 g askorbinsyra 3 dagar före det förväntade dagen för menstruationens början. I det här fallet kan du försena de "röda dagarna" i en vecka.

Det är förbjudet att använda denna metod för inflammatoriska sjukdomar i magen eller tarmen, samt för ofta halsbränna. Det bör komma ihåg att alltför stora mängder citrusfrukter kan orsaka allergier..

Hur man försenar menstruations folkrättsmedel

Om du inte riskerar att använda hormonella och andra läkemedel för att försena uppkomsten av menstruation, var uppmärksam på traditionell medicin. Vanligtvis används infusioner och avkok av örter för detta, som vi kommer att diskutera nedan.

Nässla

Det mest populära folkmedlet för att försena menstruationen är nässlor. Det hjälper till att stoppa alla typer av blödningar och till och med menstruationsblödning. I detta fall förtjockar gräset blodet och ökar risken för trombos - kom ihåg detta när du applicerar nässlor.

Använd vårt recept för att förbereda ett mirakelläkemedel.

Ingredienser:

 • torr nässlor - 5 msk;
 • kokt vatten - 0,5 l.

Matlagning:

 1. Fyll gräset med vatten.
 2. Infusera buljongen i 40 minuter.

Användning: Börja dricka buljongen 3-4 dagar före menstruationen, ett halvt glas tre gånger om dagen.

Resultat: Minskning av menstruationens varaktighet och överflöd, såväl som deras försening.

Vattenpeppar

Användningen av vattenpeppar, rik på vitamin K, hjälper till att försena uppkomsten av "röda dagar" under en hel vecka. Du kan köpa peppar på apotek eller laga den själv.

Du kan använda verktyget på flera sätt. Om du använder apotek vattenpeppar extrakt, dricka 30 droppar av läkemedlet per dag 3 dagar innan menstruationscykeln börjar.

Eller här är ett annat recept:

Ingredienser:

 • kokande vatten - 250 ml;
 • vattenpeppar (gräs) - 2 matskedar.

Förberedelse: Häll vattenpeppar i elden. Koka upp, sval och sil.

Användning: Börja dricka drogen en halv kopp 30 minuter innan du äter 10 dagar före menstruationens början.

När det är oönskat att ändra cykeln

Menstruationscykeln är ganska varierande, den utsätts för jämna faktorer som plötsliga förändringar i väder eller humörsvängningar. Av detta skäl är det oönskat att ingripa i det medvetet att ingripa med önskan att skjuta upp menstruationen utan goda skäl. När allt kommer omkring finns det alltid en risk med en sådan intervention, oavsett om du använder folkrättsmedel eller mediciner.

Absoluta kontraindikationer för avsiktlig försening av menstruationen är:

 • hormonella sjukdomar i reproduktionssystemet;
 • ålder över 35 år;
 • ökad blodkoagulation;
 • förekomsten av blodsjukdomar;
 • blodproppstendens.

I alla fall när du planerar att försena början av menstruation, se till att rådfråga en specialist i förväg.

recensioner

Margarita, 25 år

För ungefär fem månader sedan hade jag en trast. Sedan dess började menstruationen med en försening på flera dagar. Jag tror att förekomsten av denna patologi påverkar uppkomsten av menstruation. Nu behandlar jag trast, menstruationen den här månaden kom i tid.

Nyligen behövde jag försena min period i flera dagar. För att vara ärlig var jag rädd att använda folkrättsmedel, eftersom jag har en intrauterin enhet. Men ändå bestämde jag mig, jag tog vitamin C, mina perioder gick med försening. I detta fall var hälsotillståndet i ordning.

För en månad sedan flög jag på semester till Turkiet. Bara under semestern var jag tvungen att börja menstruera, så jag använde peppar på förhand. Naturligtvis smakar det inte så bra, men resultatet var att jag fick en stor vila!

Hur man tar Dicinon med tunga perioder

Många kvinnliga drabbade av intensiva eller långvariga perioder letar ofta efter sätt att stabilisera denna fysiologiska process. En av de vanligaste läkemedlen som klarar sådana obehagliga manifestationer är Dicinon för menstruation.

Innan du använder ett sådant läkemedel bör du studera dess sammansättning, lära dig om de befintliga kontraindikationerna och möjliga biverkningar. Även efter en fullständig studie av Dicinon bör det komma ihåg att detta farmakologiska medel får användas endast efter en serie diagnostiska studier och uteslutande enligt instruktion av den behandlande läkaren.

Produktinformation

Dicinon är ett hemostatiskt (hemostatiskt) läkemedel som har många gynnsamma effekter relativt befintliga analoger. Den huvudsakliga aktiva ingrediensen är etamzilat, som hjälper till att stärka de vaskulära väggarna, stabiliserar blodcirkulationen och förbättrar processen med blodkoagulation.

Fördelarna med ett farmakologiskt preparat är följande:

 • Dicinon påverkar inte blodomloppets sammansättning;
 • Det gör ingen skada på blodförsörjningssystemet;
 • Det provocerar bildandet av blodplättar endast på rätt platser, förbättrar och förlänger deras prestanda.

På grund av de ovan beskrivna fördelaktiga egenskaperna hos Dicinon används den ofta i medicinsk industri för periodisk blödning av livmodern, långvarig eller alltför tung menstruation, med hot om spontan abort och efter abort.

Endast en kvalificerad läkare ska förskriva detta verktyg, med utgångspunkt från analysresultaten och kvinnokroppens enskilda egenskaper.

Hur påverkar det kroppen

Hemostatisk medicin verkar på det skäliga könet enligt följande:

 • Stabiliserar processen med blodkoagulation;
 • Stimulerar arbetet i benmärgen för att producera rätt mängd blodplättar;
 • Förbättrar blodcirkulationen;
 • Det provocerar förstärkning av kapillärväggarna och gör dem mer elastiska.

Tack vare ovanstående funktioner hos Dicinon påverkar det gynnsamt menstruationsförloppet och kroppens tillstånd som helhet, förhindrar bräcklighet i kärlväggarna och återställer den normala processen för blodcirkulation. Och på grund av att dess verkan också syftar till att förbättra blodkoagulation, används detta farmakologiska läkemedel ofta för att stoppa menstruationen.

Släpp formulär

Inom läkemedelsindustrin finns Dicinon tillgängligt i två former:

 1. Tabletter. Förutom det huvudsakliga aktiva elementet (ethamylat) tillsätts laktos också till läkemedletabletterna. En positiv effekt observeras ungefär 3-4 timmar efter användning av läkemedlet och varar i 7-9 timmar. Användning av Dicinon i tabletter rekommenderas för inte mycket riklig, men periodiska blödningar i livmodern, som inte kräver ett omedelbart resultat;
 2. Ampuller. Injektionen görs i en ven eller en muskel. Effekten av läkemedlet observeras nästan omedelbart (högst 20 minuter efter användning) och varar cirka 6-7 timmar. Användningen av denna form av frisättning är nödvändig för kraftig blödning, vars provokatörer är utvecklingen av sjukdomar såsom fibromyom, endometrios, endometrit eller andra patologier orsakade av allvarlig hormonell obalans.

Formen för det farmakologiska medlet som är nödvändigt i ditt fall bör väljas av en kvalificerad specialist som är medveten om de befintliga problemen och dina individuella egenskaper.

Är det möjligt att använda för försening

Ibland har flickor en önskan att skjuta upp sina perioder. En sådan önskan visas som regel i händelse av att hon åker på semester, till stranden eller naturen med vänner. I sådana situationer har många frågan om möjligheten att använda Dicinon för att försena menstruationen.

Svaret på denna fråga är ja. Medicinska specialister är övertygade om att användningen av läkemedlet kan försena uppkomsten av menstruation med cirka 1,5-2 veckor. För dröjsmål ska ett farmakologiskt medel tas tre gånger om dagen 4 dagar före de förväntade kritiska dagarna.

Det bör emellertid komma ihåg att en sådan manipulering av självreglering av menstruation får göras mer än en gång var 12: e månad, annars kan du provosera en hel del negativa effekter och avsevärt störa hormonhalten, vilket följaktligen kommer att leda till farliga sjukdomar.

Indikationer för användning

Läkemedlet Dicinon har följande indikationer för användning:

 • Alltför starka perioder, vars provokatörer är gynekologiska patologier (leiomyom, endometrios, dysplasi, hyperplasi, etc.);
 • Intensiv fläckning som inträffar mellan naturliga kritiska dagar;
 • Med stor sannolikhet för spontan abort (missfall);
 • Förberedande procedurer före efterföljande operation;
 • Intensiv blödning, vars provokatörer är farmakologiska preparat obligatoriska för användning;
 • Alltför tunga perioder, som orsakas av en instabil process med blodkoagulation;
 • Långa kritiska dagar.

Dicinon förskrivs i andra fall, men detta är endast möjligt under tydlig övervakning av en kvalificerad medicinsk specialist.

Kontra

Förutom alla läkemedlets positiva egenskaper finns det också situationer där det är strängt förbjudet att dricka Dicinon:

 • Individuell intolerans mot kroppen för de komponenter som utgör läkemedlet;
 • Onkologiska sjukdomar i cirkulationssystemet;
 • Progression av akut porfyri;
 • Ökad blodviskositet;
 • Sjukdomar som påverkar det kardiovaskulära systemet;
 • Amningstiden;
 • Förekomsten av trombos och tromboemboli.

Innan du fortsätter med detta farmakologiska medel är det nödvändigt att noggrant studera instruktionerna, bekanta dig med de befintliga kontraindikationerna och rådfråga din läkare.

Bieffekter

Efter användning av Dicinon är följande biverkningar möjliga:

 • Anfall av illamående och kräkningar;
 • Obehag i bukhinnan;
 • Utseendet på halsbränna;
 • Plötsliga, orimliga hopp i blodtryck;
 • Olika manifestationer av en allergisk reaktion (utslag, klåda, rodnad i huden);
 • Huvudvärk och yrsel;
 • Nedre och övre lemmas domhet
 • Avvikelse mot vissa typer av lukt.

Som regel är ovanstående biverkningar normala, försvinner snabbt och behöver inte kontakta medicinska specialister. Men om de negativa symtomen inte försvinner och fortsätter att störa dig under en lång tid bör du kontakta närmaste medicinska institution för korrekt hjälp.

Hur man tar Dicinon

Instruktioner för användning av Dicinon-tabletter bör studeras fullt ut utan misslyckande innan mottagningen påbörjas. Speciellt är det nödvändigt att uppmärksamma det faktum att med olika patologier i det kvinnliga reproduktionssystemet, appliceringsmetoder skiljer sig från varandra:

 • Förebyggande åtgärder under alltför tunga perioder. I det här fallet bör läkemedlet användas den tredje dagen efter början av kritiska dagar. En enda dos är 250 mg. läkemedel 3 gånger om dagen. Med korrekt användning av Dicinon, kommer de följande dagarna utsläppet att bli mindre intensivt, tillståndet för den kvinnliga representanten kommer att förbättras, dåsighet, svaghet och onaturlig trötthet försvinner;
 • Långvarig menstruation. Om blodutflödet inte stannar inom en vecka är det nödvändigt att börja använda detta farmakologiska medel på 250 mg. en gång om dagen tills kritiska dagar har slutförts. Det är förbjudet att använda Dicinon, i detta fall mer än 10 dagar, eftersom detta kan provocera förekomsten av irreversibla, patologiska processer i kroppen. I sådana situationer är läkarens uppgift att minska den föreskrivna dosen och genomföra nödvändiga diagnostiska test för att identifiera orsaken till alltför långa perioder;
 • Dicinon med tunga perioder. I det här fallet, som regel, sammanställs antagningsplanen individuellt. Oftast används läkemedlet den femte dagen efter menstruationscykelens början, och konsumerar 250 mg. läkemedel 3 gånger om dagen i 10 dagar. Tack vare läkemedlet blir fartygens väggar mer hållbara och elastiska, vilket inte tillåter dem att bli så överdrivet skadade under de kommande kritiska dagarna;
 • Under barnet. I de situationer då blodutflödet uppträder under graviditeten rekommenderas att du tar en tablett Dicinon. Om användningen inte har gett några resultat, besök genast en gynekolog för att förhindra missfall eller andra komplikationer av graviditeten..

Trots den beskrivna doseringsregimen rekommenderar kvalificerade läkare starkt att du diskuterar möjligheten att använda läkemedlet med din läkare.

Använd lösning

Användning av dicinon under menstruation och i andra möjliga fall i form av en lösning föreskrivs uteslutande i nödsituationer, när effekten behövs omedelbart (inom 10-20 minuter). Injektion kan utföras intravenöst eller intramuskulärt i en dos av en eller två ampuller 3 gånger om dagen.

Som regel är det oftast nödvändigt att använda läkemedlet i denna form vid operationen. Med sin hjälp kan medicinska arbetare lätt förhindra möjliga blödningar. Doseringen är i sådana fall följande:

 • Två ampuller av läkemedlet före operationen;
 • Två injektioner vid operationen;
 • Två ampuller efter avslutad behandling.

I andra fall förskrivs läkemedlets dos uteslutande av den behandlande läkaren.

analoger

En liknande terapeutisk effekt tillhandahålls av följande läkemedel som innehåller etamzilat:

Dicinon kan ha en varierad kostnad, som beror på land, region och bosättning. Som regel varierar priset från 40 till 150 rubel per paket med 10 tabletter och från 350 till 450 rubel per paket med 100 tabletter. 50 ampuller för intramuskulära eller intravenösa injektioner kostar från 550 rubel.

Läkemedlet skickas ut utan recept.

Patientrecensioner

När du studerar Internet kan du snubla på både positiva och negativa recensioner. Det är emellertid värt att komma ihåg att varje kvinna är individuell, och om läkemedlet endast gav en positiv effekt till en representant för det rättvisa könet, kan det i förhållande till det andra vara mindre effektivt eller kommer inte att ge de förväntade resultaten.

Anastasia, 28 år:

Från början av reproduktionsåldern var jag orolig för alltför tung menstruation, men vid 24 års ålder blev antalet ännu större, vilket provocerade min anemi. Vid samråd med en gynekolog föreskrev han mig användningen av Dicinon, som jag använde i 10 dagar tre gånger om dagen. Följande kritiska dagar var utmärkta, blödningen blev normal, obehag försvann. För fixeringseffekten bestämde jag mig för att dricka läkemedlet två gånger till och under de senaste fyra åren har menstruationen varit stabil, utan smärta och i naturliga mängder.

Hon skulle till havet med vänner och, som lyckan skulle ha det, minskade menstruationen på detta datum. Jag var mycket upprörd, eftersom jag ville tillbringa en normal semester, simma i havet och inte oroa mig för mitt "naturliga" tillstånd. Men min gynekologvän rådde Dicinon och förklarade att om jag började använda den 3-4 dagar före början av regula, kunde jag försena dem i två veckor. Jag gjorde det, även om jag tills nyligen inte trodde att ett sådant resultat är möjligt. Enligt det föreskrivna schemat började jag använda drogen och, se och se, verkligen menstruationen skjutades upp i en och en halv vecka. Jag hade en fantastisk semester och lyckligtvis hittade inga biverkningar.

En gång hade jag en alltför intensiv blödning i livmodern, vilket chockerade mig och min familj. Min make ringde genast en ambulans, vars läkare omedelbart gav mig en injektion av Dicinon. Naturligtvis lovade de att effekten skulle komma inom 15-20 minuter, men botemedlet fungerade först efter en och en halv timme, när jag redan fördes till en medicinsk anläggning. Förutom den långa åtgärden vill jag konstatera att jag började känna mig sjuk och att huvudet verkade mycket. Från min egen erfarenhet kan jag inte ge Dicinon till andra, även om alla, som de säger, har olika organismer och det är inte värt att börja med mitt fall.

Hemostatiska tabletter för menstruationsdicinon

Många kvinnor har svårt under menstruationen, vilket är så intensivt att det leder till en stor blodförlust. Ibland åtföljs denna process av svår smärta. För att bli av med dessa obehagliga symtom måste det kända könet använda mediciner för att stabilisera tillståndet.

Ett sådant läkemedel är Dicinon. Det kan lindra en kvinnas tillstånd under menstruationen. Som alla läkemedel har Dicinon ett antal kontraindikationer som måste beaktas för att inte skada kroppen ännu mer. Före användning måste du noggrant studera instruktionerna för att korrekt bestämma doseringen beroende på situationen.

Om drogen

Dicinon för att stoppa menstruationen är ett effektivt botemedel. Det tillhör kategorin hemostatiska läkemedel..

Den aktiva substansen är ethamylat, som har en hemostatisk effekt.

Läkemedlet produceras i två former:

 • tabletter för oral administration;
 • injektion.

När du tar tabletter observeras den maximala koncentrationen av den aktiva substansen i blodet efter en timme och effekten varar upp till 6 timmar. Effekten efter injektionen inträffar inom 5-15 minuter.

Dicinon orsakar inte blodproppar, skär inte blodkärlen, bidrar inte till blodkoagulation.

Effekten av läkemedlet är följande:

 • Sluta blödning av något ursprung.
 • Trombocytansamling i drabbade områden av blodkärl utan blodproppar.
 • Kapillärförstärkning.

Läkemedlets egenskaper, sammansättning och form

Dicinon finns i tabletter och som en injektionslösning. Dessa doseringsformer av läkemedlet är något olika i sammansättning:

 1. Tabletternas sammansättning inkluderar den aktiva komponenten etamzilat. Ytterligare element inkluderar stärkelse, citronsyra, laktos och magnesiumstearat. Tabletterna är avsedda för oral användning. Efter administrering börjar deras effekt att visas efter 3-4 timmar. Effekten kan observeras upp till 3 dagar. Tabletter ordineras vanligtvis för livshotande blodförlust..
 2. Injektionen innehåller också etamsylat. Hjälpkomponenter: disulfat och natriumbikarbonat, vatten. Lösningen kan administreras intramuskulärt eller intravenöst. Vid injektion i en ven uppträder effekten på 10-15 minuter. Om en injektion görs i muskeln börjar läkemedlet att verka senare och når den högsta aktiviteten efter 2 timmar.

Decinon hänvisar till homeostatiska läkemedel. Det har följande egenskaper:

 • ökad blodkoagulation;
 • stärka kapillärväggarna, öka deras permeabilitet;
 • provocerar III-koagulerbarhetsnivån, normaliserar vidhäftning av blodplättar;
 • bildandet av tromboplaster med skada på små kärl, på grund av vilken processen med blodkoagulation börjar;
 • ökning av andelen mukopolysackarider som har en positiv effekt på väggarna i blodkärlen och blodcirkulationen.

Dicinon för menstruation

En regelbunden menstruationscykel med en normal mängd och utsläppstid är en indikator på en kvinnas reproduktiva hälsa. Men inte alla kan skryta med sådana indikatorer..
Många flickor och kvinnor upplever en menstruationscykelstörning som kännetecknas av följande symtom:

 • tung menstruation;
 • långvarig menstruation;
 • blodig intensiv urladdning mellan perioder.

Dicinon är ett läkemedel mot blödning, vilket gör det möjligt att inte bara stoppa riklig urladdning. Det används för att försena eller försena menstruationen, vilket ibland är nödvändigt.

Vi får inte glömma att läkemedlet endast används enligt instruktioner av en läkare. Detta läkemedel, som har sina egna indikationer och kontraindikationer, kan orsaka ett antal biverkningar..

Om Dicinon krävs för menstruation, hur man tar det, kommer läkaren att säga i varje enskilt fall. Bruksanvisning och doseringsbehandling beror på kvinnans tillstånd och diagnosresultaten.

I videon om drogen:

indikationer

Vid gynekologi används tabletter och injektioner i följande fall:

 • riklig, intensiv urladdning på grund av sjukdomar i reproduktionssystemet;
 • tung menstruation på grund av problem med blodkoagulation;
 • urladdning mellan menstruation;
 • hormonell dysfunktion;
 • långvarig menstruation (mer än en vecka);
 • uppskjutning av menstruation före operation.

Hur du tar Dicinon under tunga perioder, bör du kontakta din gynekolog.

Indikationer för utnämningen av läkemedlet

Hemostatiskt läkemedel Dicinon är avsett för förebyggande och behandling av alla typer av blödningar, både yttre och inre. Ämnet kan administreras i form av injektioner, taget i form av tabletter. För menstruation kan du använda en bomullspinne doppad i en lösning av ett ämne som injiceras i slidan för att minska mängden blodförlust.

Indikationer för användning av läkemedlet:

 • blödning till följd av operation och deras förebyggande;
 • retinal blödning, glaukom;
 • keratoplastik när patienten diagnostiseras med hemoftalmus;
 • fibromyoma;
 • blödning med dysfunktion i det kvinnliga reproduktionssystemet;
 • mag- och lungformer av blödning;
 • thrombocytopathy;
 • von Willebrand-Jurgens sjukdom;
 • blodförlust på grund av skador;
 • hjärninfarkt;
 • tung och långvarig menstruation;
 • hemorragisk diates;
 • blodpatologi.

Användningsinstruktioner

Instruktioner för användning av Dicinon för menstruation beror på blödningens natur:

 • Tung menstruation. Dosen föreskrivs av en gynekolog. Standardregimen tar piller från den femte dagen. Ta inom tio dagar. Dosering - 250 mg upp till 4 gånger per dag. Läkemedlet är effektivt för att stoppa intensivt menstruationsflöde.
 • Lång menstruation. När menstruationen varar mer än en vecka föreskrivs 250 mg tabletter tills de är helt stoppade. Mottagning - en gång om dagen.
 • Fläckar under graviditeten. Om en gravid kvinna utvecklar blodigt urladdning dagen för den påstådda menstruationen kan läkemedlet användas. Dosering föreskrivs endast av en läkare..
 • Behovet av att försena menstruationen. Ta tabletter bör börja 3-4 dagar innan det börjar. Som ett resultat kommer menstruationscykeln att förändras. Sådan användning av tabletter tillåts inte mer än en gång om året, annars kan du provocera ett allvarligt hormonellt brist i kroppen.
 • Blödning hos ungdomar. Vid intensiv urladdning hos flickor föreskrivs också detta botemedel. Dosen beror på kroppsvikt. För en kg beräknas 6-8 mg av läkemedlet upp till tre gånger per behandlingsperiod.Det föreskrivs av läkaren och varar upp till två veckor..
 • Förebyggande av tunga perioder. Som profylaktisk med vanligt alltför tung menstruation tas tabletter den tredje dagen. Dosering - 250 mg upp till 4 gånger per dag.

Med kraftiga menstruationsblödningar är Dicinon en populär och effektiv medicin. Recensioner av kvinnor om hans inträde är vanligtvis positiva. Men det är just detta som gav upphov till många missuppfattningar, som är värda att nämna:

 • botemedel hjälper inte till att eliminera smärta under intensiva perioder;
 • mottagning minskar inte menstruationen och påverkar inte dess varaktighet;
 • medicinen hjälper inte till att minska volymen av sekret i nästa menstruationscykel;
 • medicinen kan inte stoppa blödningen dramatiskt.

Hur man använder ett hemostatiskt läkemedel

För dem som föreskrivs att dricka eller injicera dicinon är instruktioner för användning under menstruation nödvändiga, eftersom det kan finnas alternativ:

Dicinon för att försena kritiska dagar: är det möjligt

Effektiva läkemedel föreskrivna för tung menstruation.... Dicinon för menstruation föreskrivs om blödningen är mycket tung.

Inom gynekologi används Dicinon för menstruation som en "ambulans" under menorrhagi, allvarlig blodförlust. Vid försäljningsställen, apotek, får läkemedlet endast dispenseras av recept från läkare. Det är värt att använda det strikt med den angivna doseringen, doseringen och efterlevnaden av den föreskrivna behandlingen.

Som alla andra läkemedel orsakar Dicinon biverkningar och har kontraindikationer. Dessutom har detta verktyg förmågan att förändras, vilket inte mycket väl kan påverka en kvinnas hälsa. Därför bör det tas på allvar och noggrant, för att inte användas utan läkares recept. Och tar inte heller Dicinon som ett universalmedel för alla sår i samband med kraftiga blödningar.

Instruktionen säger att Dicinon är ett hemostatiskt läkemedel som stärker väggarna i blodkärlen, förbättrar mikrosirkulationen av blodkärlen, minskar permeabiliteten hos väggarna.

Dessutom har verktyget förmågan att påverka blodkoagulation.

Den aktiva substansen i Dicinon är - en syntetisk substans.

Hur fungerar läkemedlet:

 • Benmärg stimuleras, vilket aktiverar bildandet av blodplättar;
 • Etamsylat kan orsaka den tredje faktorens koagulering av blod (tromboplastin), vilket positivt påverkar läkemedlets egenskaper;
 • Balanserar funktionerna för blodcirkulation i blodkärl och vävnader;
 • Gör kapillärväggen flexibel och hållbar.

Dicinon har dessutom en vasokonstriktoregenskap på grund av en speciell komponent - prostacyclin, vilket ger en ytterligare effekt av att stoppa blödningen.

På grund av läkemedlets förmåga att inte påverka nivån av blodkoagulation orsakar Dicinon inte fluktuationer i blodtrycket, vilket är en tveklöst fördel.

Det släpper en medicinsk produkt i form eller i form av en vätska för injektion. Varje farmakologisk typ av medicin har 250 mg av den aktiva substansen etamzilat i sin sammansättning.

I ett paket finns 100 tabletter, och i en låda med ampuller - 20 eller 50 injektionsdelar.

Bieffekter

Om Dicinon-tabletter föreskrivs för menstruation bör bruksanvisningen följas strikt. Annars kan följande biverkningar uppstå:

 • yrsel;
 • huvudvärk;
 • illamående;
 • tryckreduktion;
 • hudirritation på injektionsstället;
 • allergiska reaktioner.

Biverkningarna försvinner snabbt efter att medicinen har stoppats.

Hur kan man stoppa tunga perioder? Läs artikeln om skillnaderna mellan menstruation och blödning, orsaken till intensiva sekretioner, sätt att minska dem, diagnos och behandling.

Hur man dricker Tranexam med tunga perioder? Info här.

Befintliga kontraindikationer

Förskriv detta verktyg ska vara din läkare som är medveten om din kropps möjliga reaktioner på detta läkemedel. När det gäller självmedicinering (mycket farligt), innan du tar dicinon, bör du noga studera möjliga kontraindikationer och biverkningar som förekommer efter användning. Kontraindikationer:

 • ihållande lågt blodtryck;
 • allergi mot laktos och ethamylat;
 • amningstid;
 • alltför tjockt blod.

Möjliga biverkningar och komplikationer:

 • yrsel;
 • försvagat tillstånd;
 • en allergisk reaktion, som manifesteras av en förändring i hudfärg och utseendet på ett utslag på den;
 • halsbränna, intolerans mot lukt och aversion mot mat;
 • domningar i musklerna i armar och ben.

Kosta

Läkemedlet finns att köpa på apotek. Priserna är följande:

 • lösning för injektion av 50 ampuller - från 500 rubel;
 • lösning för injektion 1 ampull - från 11 rubel;
 • tabletter med 10 stycken - från 35 rubel;
 • tabletter på 100 stycken - från 370 rubel.

Dicinon för menstruation är ett effektivt, kraftfullt och snabbverkande botemedel. Den bör dock inte användas för att försena menstruationen utan att konsultera en läkare. Att ta en enda tablett kan leda till oförutsägbara konsekvenser i form av hormonsvikt, cykelstörning och utveckling av någon sjukdom.

Dicinon-administrationsregimer

Som anges i instruktionerna sker den terapeutiska effekten av användningen av Dicinon 2,5 till 3 timmar efter intag. Efter intramuskulär injektion - efter en och en halv timme. Och efter intravenös administration efter 15 minuter.

Den aktiva effekten av läkemedlet varar från 4 till 6 timmar, sedan börjar dess gradvisa minskning och på en dag från att kroppen tas helt bort från medicinen. Efter avslutad behandling med läkemedlet varar den läkande effekten cirka 7 dagar.

Tabletterna drickas omedelbart efter en måltid, tvättas med vatten. Injektionsform används oavsett matintag.

Läkaren kan förskriva en enda dos eller förskriva en behandlingskurs upp till 10 dagar.

Schema och dosering av läkemedlet Dicinon föreskrivs individuellt av en läkare.

Ungefärliga mottagningssystem för olika avvikelser:

 • mer än en vecka: 1 tablett 3-4 gånger om dagen;
 • Allvarlig blodförlust under de första dagarna. Kursen startar från 3 dagar från början av utskrivning. Drick 1 tablett tre gånger i bankning;
 • Varje månad varar mer än 10 kalenderdagar. En tablett per dag tills blödningen slutar, men inte mer än 10 dagar.
 • Blödning hos ungdomar (tidig pubertet upp till 11 år). Använd tonåringens vikt: 1 kg 6-8 mg av läkemedlet. Ta 3 gånger om dagen;
 • det appliceras en gång;
 • Förebyggande av tunga perioder. 5 dagar före början av fläckning, slut på kursen 5 dagars menstruation. En tablett 3-4 gånger om dagen.

Läkemedlet dicinon (INN - etamzilat) från det slovenska läkemedlet tillhör hemostatiska (hemostatiska) läkemedel och används för kapillärblödning av olika ursprung. Det stimulerar syntesen av glykosaminglykaner med stor molekylvikt i väggarna i blodkärlen, ökar stabiliteten i blodkärlen, reglerar permeabiliteten hos deras väggar mot bakgrund av olika patologiska processer och förbättrar blodcirkulationen i kapillärbädden. Den hemostatiska effekten av dicinon är förknippad med dess förmåga att stimulera syntesen av tromboplastin, den viktigaste faktorn i blodkoagulationssystemet, i fokus för kapillärskada. Läkemedlet aktiverar bildningen av vävnadstromboplastin (koagulationsfaktor III), normaliserar vidhäftningen (förmågan att vidhäfta vid den vaskulära väggen) hos blodplättar. Dicinon påverkar inte protrombintid (blodkoaguleringstid), orsakar inte en ökning av blodkoagulering och bidrar inte till trombos. Efter intravenös administration utvecklas läkemedlets effekt efter 5-15 minuter, och når sin topp efter 1 timme och varar ytterligare 4-5 timmar.

Dicinon finns i två dosformer: tabletter och en lösning för intravenös och intramuskulär administration (används endast på sjukhus).

Den optimala dagliga dosen av oral dicinon bestäms med en hastighet av 10-20 mg per 1 kg kroppsvikt och delas upp i 3-4 doser under dagen. Som regel är en enda dos 250-500 mg, den största - 750 mg. Vid tung menstruation förskrivs dicinon med 750-1000 mg per dag från den femte dagen från den förväntade början av menstruationen till den femte dagen i nästa menstruationscykel. Efter kirurgiska ingrepp indikeras läkemedlet i en dos av 250-500 mg med en frekvens av 1 gång på 6 timmar tills alla förutsättningar för utveckling av blödning försvinner. Den dagliga dicinondosen för barn beror också på kroppsvikt och beräknas på basis av 10-15 mg per 1 kg kroppsvikt för samma 3-4 doser. Den optimala dagliga dosen av injicerbar dicinon liknar en tablett: 10-20 mg per 1 kg kroppsvikt med en administreringsfrekvens 3-4 gånger om dagen för både intravenös och intramuskulär administrering (i första fall administreras läkemedlet långsamt). Med införandet av dicinon i en blandning med saltlösning utförs injektionen omedelbart.

Innan du använder dicinon som hemostatisk är det nödvändigt att fastställa den exakta orsaken till blödningen. Om injektionslösningen har fått färg kan den inte längre användas och måste kasseras..

Farmakologi

Hemostatisk läkemedel. Läkemedlet ökar bildningen av mukopolysackarider med stor molekylvikt i kapillärväggarna och ökar stabiliteten hos kapillärer, normaliserar deras permeabilitet under patologiska processer och förbättrar mikrocirkulationen. Det har en hemostatisk effekt, vilket beror på aktiveringen av bildandet av tromboplastin på platsen för skada på små kärl. Läkemedlet stimulerar bildandet av blodkoagulationsfaktor III, normaliserar vidhäftning av blodplättar. Läkemedlet påverkar inte protrombintid, har inte hyperkoagulationsegenskaper och bidrar inte till bildandet av blodproppar.

Efter administrering av iv börjar läkemedlet att verka inom 5-15 minuter; maximal effekt observeras efter 1 timme, verkningens varaktighet är 4-6 timmar.

farmakokinetik

Sug och distribution

Efter iv-administrering av läkemedlet i en dos av 500 mg uppnås C max efter 10 minuter och uppgår till 50 μg / ml.

Efter oral administrering absorberas läkemedlet snabbt och nästan fullständigt. Efter att ha tagit läkemedlet i en dos av 50 mg, uppnås C max efter 4 timmar och är 15 μg / ml.

Etamsylat passerar placentabarriären och utsöndras i bröstmjölk.

Cirka 72% av den administrerade dosen utsöndras av njurarna under de första 24 timmarna oförändrade.

Efter administrering av iv är T 1/2 cirka 2 timmar; efter oral administrering är T 1/2 cirka 8 timmar.

Släpp formulär

Vita eller nästan vita tabletter, runda, bikonvexa.

Hjälpämnen: vattenfri citronsyra, majsstärkelse, povidon K25, magnesiumstearat, laktos.

10 st. - blåsor (10) - förpackningar av kartong.

Dosering

Den optimala dagliga dosen för vuxna är 10-20 mg / kg kroppsvikt, uppdelad i 3-4 doser. I de flesta fall är en enda dos 250-500 mg 3-4 gånger per dag. I undantagsfall kan en enda dos ökas till 750 mg 3-4 gånger per dag.

Med menorrhagia föreskrivs 750-1000 mg / dag, från och med den femte dagen i den förväntade menstruationen till den 5: e dagen av nästa menstruationscykel.

Under den postoperativa perioden förskrivs läkemedlet i en enda dos på 250-500 mg var 6: e timme tills risken för blödning försvinner.

Barn ordineras i en daglig dos på 10-15 mg / kg i 3-4 doser.

Lösning för i / m- och iv-injektion

Den optimala dagliga dosen för vuxna är 10-20 mg / kg, uppdelad i 3-4 i / m eller iv (långsam) injektion.

Vuxna med kirurgiska ingrepp injiceras profylaktiskt med IV eller IM 250-500 mg 1 timme före operationen. Under operationen administreras I / O 250-500 mg, introduktionen av denna dos kan upprepas igen. Efter operationen administreras 250-500 mg var sjätte timme tills risken för blödning försvinner.

För barn är den dagliga dosen 10-15 mg / kg kroppsvikt, uppdelad i 3-4 injektioner.

Vid neonatologi: Dicinon administreras IM eller IV (långsamt) i en dos av 12,5 mg / kg (0,1 ml = 12,5 mg). Behandlingen bör påbörjas inom de första två timmarna efter födseln.

Om Dicinon blandas med saltlösning, bör det administreras omedelbart.

Överdos

Dicinon-överdosdata inte tillgängliga.

Samspel

Införandet av en dos på 10 mg / kg kroppsvikt 1 timme före införandet av dextrans förhindrar deras blodplättseffekt. Införandet av Dicinon efter införandet av dextraner har ingen hemostatisk effekt.

Möjlig kombination med aminokapronsyra och natriummenadionbisulfit.

Farmaceutiskt inkompatibelt (i samma spruta) med andra läkemedel.

Oförenlig med natriumbikarbonatinjektion och natriumlaktat.

Bieffekter

Från sidan av centrala nervsystemet och perifera nervsystemet: huvudvärk, yrsel, parestesi i nedre extremiteter.

Från matsmältningssystemet: illamående, halsbränna, tyngd i den epigastriska regionen.

Andra: allergiska reaktioner, hyperemia i ansiktet, minskat systoliskt blodtryck.

indikationer

Förebyggande och behandling av kapillärblödning av olika etiologier:

 • under och efter kirurgiska operationer på alla välkaskulariserade vävnader inom otorhinolaryngologi, gynekologi, obstetrik, urologi, tandvård, oftalmologi och plastikkirurgi;
 • hematuri, metrorragi, primär menorragi, menorragi i kvinnor med intrauterin preventivmedel, näsblod, blödande tandköttet;
 • diabetisk mikroangiopati (hemorragisk diabetisk retinopati, upprepade näthinneblödningar, hemoftalmos);
 • intrakraniell blödning hos nyfödda och premature barn.

Kontra

 • akut porfyri;
 • hemoblastos hos barn (lymfoblastisk och myeloid leukemi, osteosarkom);
 • trombos;
 • tromboembolism;
 • överkänslighet mot läkemedlets komponenter och natriumsulfit;
 • överkänslighet mot natriumsulfit (lösning för administrering av iv och / m).

Med försiktighet bör läkemedlet förskrivas för trombos, en historia av tromboemboli, blödning mot en överdos av antikoagulantia..

Programfunktioner

Graviditet och amning

Användning under graviditet är endast möjlig i de fall där den potentiella nyttan av terapi för modern uppväger den potentiella risken för fostret..

Vid behov bör utnämningen av läkemedlet under amning besluta om avbrottet av amningen.

Användning till barn

Det är möjligt att använda enligt indikationen och i doser justerade i enlighet med patientens ålder.

speciella instruktioner

Innan behandlingen påbörjas bör andra orsaker till blödning uteslutas..

1 tablett Dicinon innehåller 60,5 mg laktos (den maximala dagliga dosen laktos bör inte överstiga 5 g). Läkemedlet ska inte förskrivas till patienter med medfödd glukosintolerans, lapplaktasbrist (laktasbrist hos vissa människor i norr) eller glukos-galaktos malabsorptionssyndrom.

När en färgningslösning för i / m och iv-administrering visas kan den inte användas.

Lösningen för intravenös och intravenös administration är endast avsedd för användning på sjukhus och kliniker.

Lösningen för intravenös och intravenös injektion kan appliceras topiskt: en steril vattpinne eller gasväv impregneras med lösningen och appliceras på såret (till exempel ett hudtransplantat, tanduttag).

Påverkan på förmågan att köra fordon och kontrollmekanismer

Inga speciella försiktighetsåtgärder krävs.

Menstruationsperioden hos många kvinnor åtföljs av kraftiga blödningar, vilket avsevärt förvärrar det allmänna tillståndet, orsakar utvecklingen av järnbristanemi och andra patologier. För att förhindra sådana fenomen används farmakologiska preparat. Instruktioner för användning av Dicinon för menstruation innebär att man tar ett läkemedel för att minska blödningen och minska sannolikheten för komplikationer.

Hur man tar Dicinon?

Behandlingsförloppet i genomsnitt från en till tio dagar. Innan du börjar använda mediciner bör du rådfråga en specialist. Beroende på din diagnos föreskriver läkaren formen av läkemedlet Dicinon, dess användning är möjlig på flera sätt:

 1. Tabletter bör tas med måltider medan du dricker mycket vatten.
 2. Injektioner görs oavsett måltid..
 3. Kompresserna impregnerade med lösningen appliceras på såret när som helst på dagen.

I de flesta fall tas läkemedlet:

 • 1-2 tabletter per dag, och vid behov öka dosen till 3 delar;
 • den dagliga hastigheten för läkemedlet för injektioner är 0,5 eller en hel ampull, med svår blödning, kan dosen ökas till 1,5.
 • före operationen ges patienter 2 tabletter (i 3 timmar) för profylax eller 1 ampull (60 minuter) administreras intramuskulärt.
 • under operationen administreras Dicinon intravenöst till två ampuller i taget.

Vad är medicinen


Detta läkemedel används för att stoppa menstruationen, dess uppgift är att stoppa blödning. De viktigaste formerna för frisättning är tabletter (används oralt) eller ampuller (använd injektion). Det viktiga aktiva elementet är ett ämne som kallas etamzilat. Dess huvuduppgifter är:

 • Ökad koagulering av blodvätska;
 • Ökad blodplättproduktion, eftersom benmärgsaktiviteten är aktiverad;
 • Säkerställa placeringen av blodplättar på kärlväggarna;
 • Förlänga livslängden på befintliga blodceller, öka deras aktivitet;
 • Reglering av vätskemetabolismen mellan vävnader och kärl;
 • Öka styrkan hos kapillärväggarna, förbättra deras elasticitet.

Ovanstående faktorer avgör att dicinon för menstruation är effektivt. Med det här verktyget kan du ändra menstruationsförloppet. Denna period åtföljs av en kränkning av integriteten hos kärlen i skiktet i livmoderslimhinnan (utbytbar), följt av rening. Med kraftiga blödningar under menstruationen kan medicinen stärka kapillärväggarna. Det påverkar slemhinnan i blodkärlen på ett sådant sätt att dess bräcklighet och mottaglighet för faktorer utanför reduceras avsevärt. Det viktigaste i denna process är ämnen som kallas polysackarider, de ökar nivån av intercellulärt ämne.

Handlingsmekanism

Den aktiva komponenten i det hemostatiska läkemedlet Dicynone är etamzilat. Ämnet orsakar följande processer i kroppen:

 1. Stimulering av benmärgsaktivitet, inte provocerar bildandet av nya blodproppar.
 2. Tillhandahåller blodplättansamling i området med vaskulär skada.
 3. Den snabbaste eliminering av blodförlust av olika etymologier.
 4. Förbättring av blodcirkulationen i blodkärlen, förstärkning av kapillärväggar och ökning av deras permeabilitet.
 5. Vasokonstriktion på grund av aktivering av prostacyklin i kroppen.

I en spruta är Dicinon inte kompatibelt med något läkemedel, men det kan läggas till lösningar för dropp intravenösa infusioner.

Dicinon kombineras med vissa hemostatiska läkemedel - aminokapronsyra, Vikasol (Menadione) och plasmasubstituerande läkemedel - dextrans.

 1. Läkemedlet tilldelas gruppen av hemostatisk och gör att du kan öka blodkoagulationen betydligt och kapillärernas stabilitet, vilket ökar deras permeabilitet när du diagnostiserar ett patologiskt tillstånd.
 2. Läkemedlet stimulerar också blodkoagulationsnivå III i kroppen, vilket normaliserar blodplättadhesion. Detta uppnås på grund av verkan av den huvudsakliga aktiva substansen etamzilat - på grund av dess verkan minskar den många gånger eller blodet slutar helt.
 3. Med skador på små kärl - bildar tromboplaster, som utlöser processen för blodkoagulation.
 4. Läkemedlet verkar enligt principen om en katalysator - det ökar antalet mukopolysackarider, som positivt påverkar tillståndet i det vaskulära nätverket, väggarna i kapillärerna och själva blodcirkulationen. Cirka 70% av läkemedlets komponenter utsöndras den första dagen med urin.

Innan du stoppar menstruationen med Dicinon, måste du förstå hur läkemedlet verkar på kroppen:

 • stimulerar benmärgen utan att leda till bildandet av blodproppar;
 • ackumulerar blodplättar på platser med vaskulär skada;
 • slutar snabbt blöda, oavsett deras ursprung;
 • främjar aktiv mikrocirkulation av blod;
 • kontrollerar cirkulationsprocessen mellan vävnader och kärl;
 • stärker kapillärväggarna och ökar deras permeabilitet;
 • förenar blodkärl.

Läkemedlets effektivitet med intensiv reglering beror på förmågan att stärka väggarna i kapillärerna. Läkemedlet har en gynnsam effekt på slemhinnorna, vilket minskar deras bräcklighet. Detta resultat uppnås tack vare polysackarider som förbättrar den intercellulära substansen..

Läkemedlet skadar inte cirkulationssystemet och påverkar inte blodets sammansättning. Trombocytansamling noteras uteslutande på rätt platser..

Vad ska jag göra om jag har en liknande men annorlunda fråga?

Om du inte hittade den information du behöver bland svaren på den här frågan, eller om problemet är något annorlunda än det som presenterades, kan du försöka fråga läkaren en ytterligare fråga på samma sida om han är ämnet för huvudfrågan. Du kan också ställa en ny fråga, och efter ett tag kommer våra läkare att svara på det. Det är gratis. Du kan också söka efter relevant information om liknande problem på den här sidan eller via webbplatsens söksida. Vi kommer att vara mycket tacksam om du rekommenderar oss till dina vänner på sociala nätverk.

tillhandahåller medicinska konsultationer i korrespondens med läkare på webbplatsen. Här får du svar från riktiga utövare inom ditt område. För närvarande ger webbplatsen råd inom 49 områden: allergist, anestesiolog, resuscitator, venereolog, gastroenterolog, hematolog, genetiker, gynekolog, homeopat, hudläkare, pediatrisk gynekolog, pediatrisk neurolog, pediatrisk kirurg, pediatrisk kirurg, pediatrisk kirurg, barnkirurg, pediatrisk kirurg, specialist på infektionssjukdomar, kardiolog, kosmetolog, taleterapeut, ENT-specialist, mammolog, medicinsk advokat, narkolog, neurolog, neurokirurg, nefolog, nutritionist, onkolog, onkolog, ortopedisk traumekirurg, ögonläkare, barnläkare, plastikkirurg, psykolog, proktolog, prokolog,, radiolog, sexolog androlog, tandläkare, urolog, farmaceut, fytoterapeut, flebolog, kirurg, endokrinolog.

Vi svarar på 96,82% av frågorna..

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Metoder för behandling och förebyggande av endometriala polyper i livmodern

En endometrial polyp är en neoplasma som utvecklas till följd av hyperplasi av celler i det inre livmoderns epitelskikt. Denna patologiska process utvecklas oftare när det gäller att föda patienter än icke-födande, vars ålder överstiger 30 år....

Inte gravid, men ingen menstruation: 8 skäl till försenad menstruation

Enligt dina beräkningar borde den mest oälskade tiden för oss alla redan ha kommit, men det finns inga perioder. Det första som kommer att tänka på är att gå och köpa ett graviditetstest....

Hur ta reda på: graviditet eller PMS

De flesta kvinnor runt om i världen lider av premenstruellt syndrom. PMS-symtom kan dock sammanfalla med de som indikerar graviditet. Om du befinner dig i ett barns planeringsstadium kommer du förmodligen att vilja veta om ett positivt resultat mycket tidigare än testet kan....