Dicinon för blödning i livmodern

Intim

Läkemedlet Dicinon förskrivs för olika typer av blödningar. Speciellt används det i gynekologi för blödningar i livmodern. Etamzilat ingår i beredningen, därför utöver det faktum att Dicinon slutar blöda, förbättrar det tillståndet i kärlväggarna, minskar deras permeabilitet och normaliserar mikrocirkulationen. Således uppstår blodkoagulation och blödningen slutar.

Farmakologisk verkan av dicinon

Det är värt att notera: efter att ha tagit läkemedlet mognar blodplättar (blodceller som bildar blodproppar) och lämnar benmärgen. Dicinon stoppar blödningen på grund av aktivering av tromboplastin (III-koagulationsfaktor).

Diet stimulerar frisläppandet av prostacyclin, vilket hjälper till att stoppa blödning. Notera! Trots att läkemedlet har en hemostatisk effekt leder det inte till blodproppar, ökar inte blodkoagulationen och är inte orsaken till kraftiga hopp i blodtrycket.

Efter 3 timmar efter intern administrering märks den terapeutiska effekten av läkemedlet Dicinon. Om det administreras intramuskulärt stannar blödningen efter 1 timme, men efter en intravenös injektion, som utförs i svåra fall, märks effekten efter 20 minuter.

Läkemedlet är effektivt i 6 timmar, då minskar effekten. När du använder Dicinone på en kurs är läkemedlet effektivt under en vecka. Gravida kvinnor bör veta att läkemedlet överförs till fostret genom moderkakan, men huruvida det passerar i bröstmjölken är ännu inte känt.

Dicinon-frisättningsform

Läkemedlet släpps i ampuller, tabletter. Varje tablett innehåller 250 ml ethamsylat: barndosen är 0,05 gram och vuxen 0,25 gram. Dicinon i ampuller om 1 ml innehåller 5% lösning och 2 ml 12,5 lösning.

Användningen av Dicinon

Läkemedlet ordineras för behandling och förebyggande för att stoppa yttre, inre blödningar. Beroende på indikation tas Dicinon internt och kan också administreras intravenöst eller intramuskulärt, subkonjunktivt. Dicinon används topiskt i tamponger eller som en gasbindning, som väts i en medicinsk lösning.

Dicinon föreskrivs:

 • Efter drift.
 • Med blödning åtföljd av diabetisk angiopati.
 • Med näthinnblödning, hemoftalmi.
 • Med blödningar i tarmen och lungorna.
 • Med uterusblödning, fibromyom.
 • Vid blödning efter en skada.
 • Med hemorragisk diates.
 • Med hjärninfarkt.

Dicinon kontraindikationer

Det är förbjudet att ta läkemedlet om en person har en malig tumör i det hematopoietiska systemet - osteosarkom, leukemi, porfyri. Du kan inte ta Dicinon för blödning som orsakas av långvarig användning av antikoagulantia - Heparin, Warfarin, Fenindion. I detta fall föreskrivs en speciell motgiftkurs..

Försiktighet är nödvändig för att använda läkemedlet med överkänslighet mot etamsylat eller andra komponenter i läkemedlet. Dicinon är kontraindicerat vid glukos-laktosbrist.

Endast under medicinsk övervakning används Dicinon om en person är benägen att tromboemboli, trombos, ökad blodkoagulering och också lider av lever- och njursjukdomar..

Biverkning av läkemedlet Dicinon

Förutom dosering observeras inga biverkningar. Vissa människor klagar över illamående, tyngd i magen, huvudvärk, yrsel, svår svaghet. Ibland sjunker blodtrycket kraftigt.

Efter injektionen, på den plats där injektionen gjordes, kan rodnad, klåda, uppstå ett litet utslag. Quinckes ödem observeras mycket sällan, bronkialastma förvärras, i svåra fall kan en person ha anafylaktisk chock.

Funktioner för att ta Dicinon med uterusblödning

Läkemedlet ordineras av en gynekolog för dysfunktionell uterinblödning. Med dess hjälp förstärks kapillärväggarna medan deras bräcklighet minskar.

Med dysfunktionell blödning i livmodern föreskrivs läkemedlet att tas den femte dagen av menstruationen. Behandlingsförloppet är 10 dagar. Du måste göra två menstruationscykler. Den optimala dosen för en kvinna är en tablett 4 gånger om dagen.

Livmoderblödning kan uppstå på grund av en malig eller godartad tumör - polyper, fibromyom, livmoderhalscancer. I det här fallet är det mycket viktigt att genomgå en fullständig undersökning, annars kommer en godartad tumör att bli en ondartad. För att minska blödningen ordineras Dicinon, som du kan förbättra patientens tillstånd.

I vissa situationer måste Dicinon tas med blödning, vilket orsakas av användning av intrauterina preventivmedel - spiraler. I denna situation tas den intrauterina enheten bort och blödningen slutar med hjälp av Dicinon.

Att ta läkemedlet i detta fall är obligatoriskt, eftersom alltid efter borttagning av den intrauterina enheten öppnas kapillärblödning.

Sluta livmodersblödning med örter

 • Nässlor buljong tas upp till 5 gånger om dagen, inte mer än två matskedar.
 • Infusion av vattenpeppar har en bakteriedödande effekt, stoppar blödningen. Med det kan du minska bräcklighet hos kapillärer, förbättra tillståndet i blodkärlen.
 • Yarrow aktiverar koagulation, förhindrar utveckling av trombos.

Således är Dicinon ett effektivt hemostatiskt läkemedel. Inom gynekologi är detta läkemedel nummer ett. Förutom läkemedel rekommenderas att vara uppmärksam på andra behandlingsmetoder. Läkemedlet kan inte tas på egen hand, det har ett antal kontraindikationer och ett stort antal biverkningar. Först måste du konsultera en gynekolog, efter undersökning kommer han att bestämma doseringen och behovet av läkemedlet.

Dicinon: hur man tar uterusblödning, bruksanvisning

Den vanligaste reproduktionsdysfunktionen som förekommer hos kvinnor i olika åldrar är blödning i livmodern. Vid behandling av gynekologi används ofta Dicinon. Läkemedlet är effektivt endast för skador på små kärl, därför måste läkaren innan förskrivningen fastställa orsaken till utsläpp av blod från livmodern.

farmakologisk effekt

Dicinon klassificeras som ett hemostatiskt läkemedel. Den aktiva substansen påskyndar produktionen av tromboplastin i benmärgen, som är ett protein-lipidkomplex. Dess huvudfunktion är att inleda en blodkoagulationsreaktion vid kärlsskada, vilket bidrar till bildandet av en blodpropp på ett problemställe och för att stoppa blödningen.

Läkemedlet har dessutom en angioskyddande effekt, som består i att minska permeabiliteten hos de vaskulära väggarna, förbättra mikrosirkulationen, vilket minskar sannolikheten för brott mot deras integritet under påverkan av yttre och inre faktorer. Därför föreskrivs det ofta för att förebygga blödning av olika etiologier.

Det finns tre stadier av en positiv effekt av Dicinon:

 • minskning av blödning från livmodern;
 • sluta blöda;
 • minskning av blodförlust.

En viktig egenskap hos läkemedlets verkningsmekanism är bristen på inflytande på det allmänna blodkoagulationssystemet. Det fungerar direkt på platsen för skada på fartyget, så användningen av Dicinon för uterinblödning är säker för patienter som är benägna att trombos.

Sammansättning och form av frisläppande

Läkemedlet produceras av det slovenska läkemedelsföretaget LEK i form av tabletter och en lösning för intravenös eller intramuskulär injektion. Dicinons sammansättning representeras av följande element:

 • aktiv substans - etamsylat;
 • hjälpkomponenter. Tabletterna innehåller vattenfri citronsyra, magnesiumstearat, majsstärkelse, laktos, povidon K25. Lösningen inkluderar vatten för injektion, bikarbonat och natriumdisulfid.

Ampuller och tabletter av Dicinone innehåller 250 mg av den aktiva substansen. Injektionslösning säljs i förpackningar med 10 eller 50 hermetiskt förseglade glaskärl. Vita, bikonvexa tabletter placeras i 10 delar. i nätplattor. Varje paket innehåller 5-10 st. blåsor.

Hållbarheten för det hemostatiska medlet är 5 år. Förvara den på en mörk plats vid en temperatur som inte överstiger 25 grader. Ampuller efter öppning används omedelbart.

Indikationer för användning

För profylax och komplex behandling används Dicinon i gynekologi för uterinblödning som uppstår under följande omständigheter:

 • postmenopausal period;
 • hematuri;
 • överdriven blodförlust under menstruationen under puberteten;
 • könsinfektioner och inflammation;
 • kirurgiskt ingrepp;
 • förekomsten av godartade och maligna neoplasmer;
 • närvaro eller extraktion av en intrauterin anordning;
 • livmoderhalscancer;
 • Vergolfs sjukdom;
 • thrombocytopathy;
 • villerbrands syndrom;
 • skador.

Läkemedlet eliminerar inte orsaken till dysfunktionen utan fungerar endast symptomatiskt. Därför ordineras Dicinon för blödning av livmodern först efter att klargör orsakerna till dysfunktion. Det hjälper endast med skador på de små kärlen i livmoderslimhinnan. Om patologin är förknippad med en kränkning av artärernas integritet, används inte läkemedlet. Läkemedlet är ineffektivt med riklig blodförlust av livmodern under postpartum-perioden.

För att klargöra orsaken till blödning föreskriver läkare att patienten ska genomgå diagnostiska åtgärder, inklusive undersökning, kliniska blodprover för att bestämma förekomsten av inflammation i hormonnivån och graden av koagulering, ultraljud i bäckenorganen.

Gravida kvinnor får använda läkemedlet endast när det är absolut nödvändigt, när dess fördel för modern överstiger den potentiella risken för komplikationer i fostret. Om Dicinon ordineras för amning, ställer de upp frågan om att överföra barnet till konstgjorda blandningar. Denna funktion i vittnesbörden beror på bristen på kliniska studier..

Kontra

Ett strikt förbud mot behandling med läkemedlet upprättas i följande fall:

 • individuell intolerans eller överkänslighet mot den aktiva substansen;
 • ett akut stadium av porfyrinsjukdom (i de flesta fall en medfödd patologi, kännetecknad av en ökning av nivån av porfiner i kroppen och blod);
 • historia med allergisk reaktion på natriumsulfit (användning av en injektionsvätska, lösning är kontraindicerat);
 • bronkial astma;
 • osteosarkom;
 • trombos;
 • leukemi;
 • tromboembolism.

Det rekommenderas inte att använda Dicinon för blödning orsakat av okontrollerat intag av antikoagulantia. Närvaron av glukos i sammansättningen av tabletterna tillåter inte att ta medicinen för laktosbrist, kännetecknad av kroppens oförmåga att smälta mjölksocker. I denna form är läkemedlet kontraindicerat hos barn under 3 år..

Med försiktighet, läkemedelsbehandling mot lever- och njursjukdomar, närvaron av en historia av trombos, tromboemboli, patologier åtföljd av en ökning av blodkoagulation.

Om injektionslösningen har fått en färgad nyans, ett sediment har bildats på botten av ampullen eller utgångsdatumet har löpt ut måste medicinen bortskaffas. Användningen hotar utvecklingen av obehagliga konsekvenser.

Bieffekter

Instruktioner för användning av Dicinon innehåller information om den frekventa möjligheten till följande biverkningar under behandlingen:

 • tyngd i magen;
 • illamående;
 • halsbränna;
 • yrsel;
 • huvudvärk;
 • hudutslag;
 • ansiktsrödhet;
 • brännande, stickningar, domningar i nedre extremiteter;
 • Trötthet;
 • svaghet.

I sällsynta fall observeras biverkningar av följande art:

 • minskning av blodtrycket, nivån av neutrofiler, monocyter och granulocyter;
 • akut blockering av fartyget genom en trombus;
 • ledvärk
 • temperaturökning.

Läkemedlet kan provocera utvecklingen av en allergisk reaktion i form av Quinckes ödem, anafylaktisk chock, så den första dosen och injektionen av Dicinon bör utföras på en medicinsk anläggning. Om biverkningar uppstår stoppas behandlingen med läkemedlet, läkaren väljer ett annat hemostatiskt läkemedel.

Användningsinstruktioner

Den dagliga dosen beräknas med hänsyn till patientens kroppsvikt. Det är 10-20 mg / kg kroppsvikt. En enda dos överstiger vanligtvis inte 250-500 mg (1-2 tabletter, ampuller). Vid uterusblödning bör Dicinon tas 3-4 sidor. per dag efter 4-6 timmar i 5-10 dagar.

Om medicinen föreskrivs för att eliminera meno- eller metrorragier under puberteten, när patienten ännu inte är 12 år, reduceras dosen med 2 sid. För att förhindra blödning under den preoperativa perioden tas en tablett 1 timme före operationen. Vid behov dras kursbehandlingspiller från den femte dagen i månadscykeln under 10 dagar. Hemostatisk terapi upprepas 2-3 r.

Vid inpatientbehandling ordineras Dicinon för att sticka. Behandlingstiden överstiger vanligtvis inte 3-5 dagar, men i vissa fall är en ökning av dess varaktighet möjlig:

 • diagnos indikerade inflammation;
 • blödning under klimakteriet;
 • dysfunktionell blodförlust.

För att förhindra postoperativ blödning administreras läkemedlet intramuskulärt (1-2 ampuller) enligt följande schema:

 • 2-3 timmar före operationen;
 • vid behov under henne;
 • 1 sid. per dag efter behandlingsförfarandet tills risken för att utveckla en störning försvinner.

För att eliminera problemet med överdriven utsöndring av blod från livmodern injiceras Dicinon IM eller IV var 6: e timme tills blödningen slutar helt. Resultatet av läkemedlet hjälper till att konsolidera resultatet i tabletter 5 dagar före menstruationens början och inom 5 dagar efter menstruationsperioden.

Beroende på läkemedelsformen noteras dess maximala innehåll i blodet efter följande tidsperiod:

 • tabletter - 4-5 timmar;
 • i / m injektion - 40 min.;
 • iv injektioner - 10-15 minuter.

Effekten av läkemedlet kvarstår i 8 timmar, och sedan minskar koncentrationen gradvis.

Dicinon kan tas kontinuerligt under inte längre än 10 dagar, annars ökar risken för menstruations oregelbundenhet.

Interaktion med andra läkemedel

Injektioner och oral administrering av Dicinone får förskrivas tillsammans med Vikasol, Aminocaproic acid, dextrans, som används för att snabbt fylla upp volymen cirkulerande blod. Samtidigt är det förbjudet att skriva medicin i en spruta med ett annat läkemedel. Det läggs endast till lösningar för droppinfusion..

Det är farligt och ineffektivt att använda läkemedlet tillsammans med Tranexam och vitamin B1. I det första fallet ökar risken för trombos och verkan av tiamin blockerar natriumsulfit, som är närvarande i kompositionen av Dicinon.

Analoger och pris

För att ersätta medicinen på apotek kan du köpa läkemedlet Ethamsilate, som har en identisk kemisk sammansättning och verkningsmekanism. Skillnaden mellan läkemedel ligger i tillverkaren, konfiguration och pris. Kostnaden för förpackning av Dicinon-tabletter (100 st.) Är 370-410 rubel, injektionslösning (50 ampuller) - 550-650 rubel.

Om överkänslighet eller individuell intolerans mot etamsylat upptäcks, förskrivs mediciner som har en annan kemisk formel, men en liknande terapeutisk effekt:

 • EMA PLUG. Det påskyndar trombocytutsöndring, vilket hjälper till att stoppa blödning;
 • Tranexam. Läkemedlet har ett stort antal biverkningar, ett högt pris;
 • Vikasol. Positiv dynamik noteras först efter 18 timmar efter att dosen tagits. Priset är lägre än Dicinons pris;
 • Immunin;
 • Aminokapronsyra.

Doseringen och varaktigheten av behandlingen med en analog bestäms av läkaren för varje patient individuellt med hänsyn till hennes ålder, orsaken till blödning och allmänt tillstånd.

recensioner

Jag har alltid haft många perioder. Men med tiden märkte jag att mängden släppt blod ökar. Min gynekolog rekommenderade en diagnos, vars resultat visade det initiella stadiet av anemi. För att stoppa blödningen fick jag ordinerat att dricka Dicinon - 3 kurser på 10 dagar. Jag tog de första 5 tabletterna innan menstruationen började och resten under menstruationen. Sedan tog hon en paus och upprepade behandlingsförloppet enligt detta schema en månad senare. Volymerna av blod som släpptes började gradvis minska och allt gick tillbaka till det normala..

Jag kom till sjukhuset på grund av tunga perioder. Blödningen intensifierades varje dag, kuddarna måste bytas var 1,5-2 timmar. För ett halvt år sedan fick jag en kejsarsektion, så gynekologen sa att de skulle lösa problemet genom intravenös och intramuskulär administrering av hemostatiska läkemedel. Dicinon-injektioner gjordes intramuskulärt 3 r. per dag i kombination med Vikasol, Aminocaproic acid och C-vitamin. Efter 3 dagar återvände mitt tillstånd helt normalt.

Den tredje dagen efter operationen (konisering av livmoderhalsen) började blödningen. Jag var redan utladdad, det fanns ingen som gav injektioner, så jag ordinerade Dicinon i tabletter. Effekten noterades från den första dagen, och den 4: e dagen försvann fläckningen. Inga biverkningar inträffade.

Under den andra månaden av graviditeten, märkte hon fläckar på sina underkläder. Efter undersökningen rapporterade gynekologen hotet om ett missfall och föreskrevs att ta 3 p. 1 tablett Dicinon per dag i 10 dagar. Enligt hennes åsikt är läkemedlet i denna form säkrare för gravida kvinnor. Under hela terminen uppstod inte längre problemet.

Dicinon slutar snabbt blöda, så det används ofta som ett nödhjälp. Vid behov bör behandlingen, läkaren fastställa orsaken till problemet, eftersom läkemedlets effektivitet endast noteras med skador på små kärl. Du måste också noggrant följa doseringen och varaktigheten av medicinen. Överdriven konsumtion kommer att leda till menstruations oregelbundenhet.

Dicinon-lösning: bruksanvisning

Strukturera

Aktiv substans: ethamylat.

I 2 ml lösning (en ampull) innehåller 250 mg ethamsylat.

1 ml lösning innehåller 125 mg ethamsylat.

Hjälpämnen: natriummetabisulfit (E223), natriumbikarbonat, vatten för injektion.

Beskrivning

Färglös, tydlig lösning.

Farmakoterapeutisk grupp

Hemostatiska medel. K-vitamin och andra hemostatika.

ATX-kod: B02BX01.

Etamsylat är ett syntetiskt hemostatiskt och angioskyddande medel som verkar i det första stadiet av hemostas (vid interaktionsstadiet mellan endotel och blodplättar). Genom att förbättra vidhäftningen av blodplättarna och återställa kapillärresistensen, reducerar det blödningstiden och blodförlusten.

Etamsylat har ingen vasokonstriktoreffekt, påverkar inte fibrinolys och plasmakoagulationsfaktorer.

En maximal plasmanivå på 50 μg / ml observeras 10 minuter efter iv-administrering av etamsylat i en dos av 500 mg. Med / m införande av samma dos etamsylat observeras en toppplasmanivå på 30 μg / ml efter 1 timme. Plasmaproteinbindning är cirka 95%. Etamsylat korsar placentabarriären. Liknande nivåer av läkemedlet observeras i moder- och navelsträngsblod. Huruvida etamzilat går över i bröstmjölk är inte känt. Etamsylat metaboliseras dåligt. Etamsylat utsöndras huvudsakligen av njurarna medan 85% är oförändrat. Halveringstiden i plasma är 2,1 timmar (w / m) och 1,9 timmar (w / w). Cirka 70–80% av dosen utsöndras i urinen under de första 24 timmarna.

Huruvida farmakokinetiken för etamzilat förändras hos patienter med nedsatt njur- och / eller leverfunktion är okänt..

Indikationer för användning

Förebyggande av pre-, intra- eller postoperativ kapillärblödning vid alla komplexa operationer eller operationer på väl vaskulariserade vävnader: i otorhinolaryngologi, gynekologi, obstetrik, urologi, tandvård, ögonläkare eller plast- och rekonstruktiv kirurgi.

Behandling av kapillärblödning av alla ursprung och lokalisering.

Förebyggande av periventrikulär blödning hos premature spädbarn.

Kontra

Bronkialastma, överkänslighet mot sulfiter.

Överkänslighet mot någon av läkemedlets komponenter.

Säkerhetsåtgärder

På grund av risken för blodtrycksfall under parenteral administration hos patienter med instabilt blodtryck eller hypotoni måste försiktighet vidtas (se avsnitt "Biverkningar").

Läkemedlet innehåller natriummetabisulfit, vilket kan orsaka allergiska reaktioner, illamående och diarré hos mottagliga patienter..

Allergiska reaktioner kan vara allvarliga upp till anafylaktisk chock och kan orsaka livshotande astmaattacker. Förekomsten av sådana allergiska reaktioner är okänd, men med all sannolikhet är den låg. Överkänslighet mot sulfiter hos patienter med bronkialastma är vanligare än hos personer som inte lider av denna sjukdom (se avsnitt "Kontraindikationer"). Vid överkänslighetsreaktion bör läkemedlet stoppas omedelbart. Vid hudreaktioner eller feber är det nödvändigt att avbryta behandlingen och informera den behandlande läkaren, eftersom sådana symtom kan vara tecken på en överkänslighetsreaktion..

Om läkemedlet förskrivs för att minska tung och (eller) långvarig menstruationsblödning, och den önskade effekten inte kan uppnås, är det nödvändigt att utesluta förekomsten av en annan patologi som kan orsaka ett sådant tillstånd.

Läkemedlet är lämpligt för användning i barn i rekommenderade doser..

Läkemedlet kan förskrivas för att förebygga periventrikulär blödning hos premature barn. För doseringsrekommendationer, se "Dosering och administration".

Patienter med njursvikt

Säkerheten och effekten av etamsylatbehandling hos patienter med njursvikt har inte studerats. Eftersom etamsylat utsöndras fullständigt av njurarna kan en dosreduktion krävas vid njursvikt..

Laboratorietestresultat

Etamzilat som används i terapeutiska doser kan påverka resultaten av enzymatisk analys av kreatininbestämning i riktning mot minskande indikatorer.

För att utesluta all möjlig effekt av läkemedlet på laboratorieparametrar utförs initiala test (t.ex. blod), som kommer att krävas under behandlingen, innan den första användningen av Dicinon.

Graviditet och amning

Gravida kvinnors kliniska data för användning av läkemedlet är begränsade.

Djurförsök avslöjade inte någon direkt eller indirekt toxicitet som påverkade reproduktionsfunktionen. Som en försiktighet är det att föredra att använda läkemedlet under graviditeten..

På grund av bristen på data om läkemedlets förmåga att övergå till bröstmjölk rekommenderas inte amning under behandlingen. Om amningen fortsätter, bör användningen av läkemedlet avbrytas.

Påverkan på förmågan att köra fordon och arbeta med mekanismer

Ingen effekt.

Dosering och administrering

Vuxna och tonåringar

Före operation: 1-2 ampuller i / in eller / m en timme före operationen.

Under operationen: 1-2 v / v ampuller, upprepa vid behov.

Efter operationen: 1-2 ampuller, upprepa var 4-6 timme under hela tiden, medan det finns risk för blödning.

I brådskande situationer och beroende på hur allvarligt fallet är: 1-2 ampuller i / in eller / m, upprepa var 4-6 timme tills risken för blödning försvinner.

Topisk applicering: fukta en vävnad med innehållet i en ampull och applicera på ett blödande område eller placera i ett hålrum som bildats efter tanduttag.

Upprepa applikationen vid behov. Möjlig kombination med oral eller parenteral administration.

Halv dos för vuxna.

10 mg per kg kroppsvikt (0,1 ml = 12,5 mg) som en intramuskulär injektion de första 2 timmarna efter födseln, sedan var 6: e timme i 4 dagar.

Patienter med lever- eller njursvikt

Hos patienter med lever- eller njursvikt har kliniska studier inte genomförts. Därför måste man vara försiktig när du ordinerar dicinoninjektion för sådana patienter..

Injektion är oförenlig med lösningar som innehåller natriumbikarbonat eller laktat.

Dicinon-lösning ska inte blandas med andra läkemedel i samma spruta.

Om läkemedlet blandas med saltlösning, ska det användas omedelbart..

Sidoeffekt

Biverkningar som observerats med ethamzilat listas nedan. Mycket frekvent (≥ 1/10), frekvent (≥ 1/100,

Överdos

Det finns inga fall av överdosering av läkemedel.

Standardmedicinska åtgärder vidtas för att behandla överdosering..

Interaktion med andra droger

Innehållet i ampullen ska inte blandas i samma spruta med andra läkemedel.

Injektion är oförenlig med lösningar som innehåller natriumbikarbonat eller laktat.

Om läkemedlet blandas med saltlösning, ska det användas omedelbart..

Sulfiten i preparatet inaktiverar tiamin (vitamin B1).

Om dextran-infusion behövs, bör dicinon ges innan det..

Förpackning

Ampuller som innehåller 2 ml lösning, i klart glas av klass I.

50 ampuller med instruktioner för användning i paketet.

Förvaringsförhållanden

Förvaras oåtkomligt för barn.

Förvaras vid en temperatur som inte överstiger 25 ° C på ett mörkt ställe.

Hållbarhetstid

5 år. Använd inte det utgångsdatum som anges på förpackningen och ampullen.

Förfaller den sista dagen i den angivna månaden..

Om innehållet i ampullen har fått en färg kan läkemedlet inte användas.

Semestervillkor

Det släpps endast på recept. Endast för användning på sjukhus och kliniker.

Tillverkarinformation

Innehavare av registreringsbevis

Lek D.D., Verovshkova 57, Ljubljana, Slovenien.

Producerar Lek d., Verovshkova 57, Ljubljana, Slovenien

licenserat av OM Pharma SA, Genève, Schweiz.

Varumärket Ditsinon® ägs av OM Pharma SA, Genève, Schweiz.

Användning av dikinon för uterusblödning

Varje kvinna är mycket rädd för blödning från könsorganen, inte förknippad med menstruation. Efter att ha fått en "dos av stress" körde det rättvisa könet till sin gynekolog för att få hjälp och ta reda på orsakerna till ett sådant obegripligt symptom.

Mycket ofta, med sådana blödningar, föreskriver läkare hemostatiska läkemedel. En av de mest "universella" och "populära" är Dicinon.

Beskrivning av läkemedlet Dicinon

Livmoderblödning är ett farligt symptom som kräver omedelbar läkarvård.

Livmoderblödning är allt blödning från livmodern som inte är förknippad med menstruation (jag kallar dem acykliska). Uterinblödning kan också betraktas som en kraftig ökning av antalet blodutsläpp under menstruationen (detta åtföljs av frigörandet av blodproppar) och deras varaktighet.

Orsakerna till detta farliga symptom kan varieras:

 • myom;
 • endometrios;
 • adenomyos;
 • hemosalpinx;
 • godartade formationer av livmodern och bilagorna;
 • ondartade neoplasmer i livmodern och bilagor;
 • komplikationer av graviditet och förlossning;
 • koagulationsstörningar, inklusive DIC-syndrom;
 • progressiv trombocytopeni;
 • hormonella störningar;
 • tar mediciner och andra.

Dicinon - första hjälpen för uterusblödning

Dicinon är ett hemostatiskt läkemedel (hemostatisk), som oftast används för att stoppa blödning, som ofta används inte bara inom gynekologi, utan också inom andra medicinska områden. Det förhindrar bräcklighet hos kapillärer, minskar deras permeabilitet, förbättrar blodflödet i dem, koagulerar blodkärl i områden med vaskulär skada (detta beror på en kraftig minskning av produktionen av biologiskt aktiva ämnen - prostaglandiner, som förhindrar blodplättar att hålla sig i blodomloppet), utan att orsaka trombos.

Effekten av läkemedlet med intravenös administrering observeras efter tio till femton minuter, med intramuskulär administrering - efter en halvtimme, när tabletten tas - efter en och en halv timme.

Förutom blödning i livmodern kommer det att vara nödvändigt för:

 • behandling av blödning efter operation;
 • behandling av blödning av olika etiologier;
 • behandling av mikroangiopatier i diabetes.

Släpp formulär och sammansättning

Dicinon finns i två former:

 • tablettform;
 • infusionslösning för intravenös eller intramuskulär injektion.

Dicinon injicerbar

Dicinon i form av tabletter

Den aktiva ingrediensen i dicinon är substansen etamzilat.

Hjälpkomponenter för varje form är olika:

 • i tabletter:
  • laktos;
  • majsstärkelse;
  • magnesiumstearat;
  • povidon;
  • vattenfri citronsyra;
 • i infusionslösning:
  • renat vatten för injektion;
  • natriummetabisulfit;
  • natriumbikarbonat.

Tablettformen finns i blisterförpackningar (blister) med 10 tabletter. Förpackad i en kartong med en kommentar för läkemedlet. I lådan finns 10 blåsor (100 tabletter). Vissa apotekskedjor säljer inte hela paketet, men släpper blåsor individuellt. Biconvex tabletter, runda, vita.

Injektionsform finns i två milliliterampuller, som är förpackade i kartonger i mängden 10 eller 50 stycken med en kommentar till läkemedlet. Lösningen är en färglös transparent vätska utan synliga inneslutningar..

Möjliga biverkningar när du tar

Liksom alla läkemedel har Dicinon ett antal kontraindikationer och kan orsaka vissa biverkningar..

Möjliga biverkningar

Vid användning av Dicinone kan följande observeras:

 • rodnad i huden;
 • klåda
 • minskning av blodtrycket (främst systoliskt);
 • yrsel;
 • huvudvärk;
 • buksmärta (främst i den epigastriska regionen);
 • illamående fram till utvecklingen av kräkningar;
 • parestesi.

Om du tror att instruktionerna för läkemedlet anses alla dessa fenomen vara tillfälliga och försvinner helt efter avslutad läkemedel.

Kontra

Inte alla kan använda denna medicin. En ersättning för Dicinon bör söka, om någon:

 • trombos;
 • tromboembolism;
 • hemoblastosis;
 • porfyrin metabolism störningar;
 • leversvikt;
 • njursvikt;
 • känslighet för etamzilat;
 • individuell intolerans mot de enskilda komponenterna i läkemedlet.

Dicinon förstärker eller överlappar inte effekten av andra läkemedel. Men man bör komma ihåg att injektionslösningen inte bör blandas med lösningar av natriumbikarbonat och natriumlaktat, eftersom de är inkompatibla.

Användningen av läkemedlet under graviditet, amning, klimakteriet

Användning av dicinon under graviditet är inte förbjudet. Men mottagningen bör utföras extremt noggrant och under strikt övervakning av en specialist. På grund av den otillräckliga mängden information om effekten på fostret är läkemedlet bättre att använda i tablettform. Därför sprids den aktiva substansen, till skillnad från parenteral administration, i en lägre koncentration gradvis över hela kroppen.

Under amning är Dicinon också tillåtet. Men under behandlingens längd och minst fem dagar efter avslutad behandling bör amningen stoppas och barnet bör tillfälligt överföras till mat med en konstgjord blandning, eftersom läkemedlet kan utsöndras i bröstmjölken och negativt påverka barnets hälsa.

Användning under klimakteriet är tillåtet. Dessutom är Dicinon läkemedlet som valts av gynekologer i kampen mot livmodersblödning i klimakteriet.

Instruktioner för användning under livmodersblödning

Dosen av läkemedlet väljs för varje patient individuellt. Det beror på typen av blödning, dess orsak, mängden förlorat blod och annat.

Dicinon är ett ganska allvarligt läkemedel som inte kan tas på egen hand utan att fastställa orsakerna till blödning. Endast en kvalificerad person kan utse det..

Typiskt förskrivs ett läkemedel i form av tabletter eller i form av en injektionslösning för att ta tre till fyra gånger om dagen och inte mer än fem dagar. Vanligtvis räcker denna tidsperiod för att eliminera blodförlust. Efter denna period, om blodet inte kunde stoppas ordentligt, uppstår frågan om att öka dosen av läkemedlet och fortsätta att använda det i några dagar till, eller om att ersätta Dicinon med ett annat, mer effektivt läkemedel.

Vid tung menstruation bör läkemedlet startas från den fjärde till femte dagen i menstruationscykeln tills blödningen slutar helt. Doseringen kan bestämmas vid överenskommelse med en gynekolog. Han kommer att utvärdera "alla skalor" av blodförlust, kroppens allmänna tillstånd och förskriva en individuell daglig dos.

Vad kan ersättas

Dicinon har analoger, både strukturella och med en annan aktiv substans, som har samma hemostatiska effekt.

Hur kan jag byta ut Dicinon-tabellen

DrognamnSläpp formulärAktiv substansindikationerKontragenomsnittspris
Vikasol
 • tabletter;
 • infusionslösning
menadion-natriumbisulfit
 • ospecificerade hemorragiska tillstånd;
 • koagulationsfaktorbrist;
 • tung menstruation;
 • dysfunktionell uterinblödning;
 • vitamin K-brist
 • hemolytisk sjukdom;
 • tromboembolism;
 • ökad blodkoagulation;
 • individuell intolerans
50 rubel
Aminokapronsyrainfusionslösningaminokapronsyra
 • blödning
 • hemorragiskt syndrom;
 • placentabbrott;
 • massiva blodtransfusioner;
 • hypoplastisk anemi;
 • brännsjukdom;
 • chockförhållanden
 • graviditet;
 • amningstid;
 • akut cerebrovaskulär olycka;
 • trombos;
 • tromboembolism;
 • njursvikt;
 • individuell intolerans
70 rubel
Tranexam
 • tabletter;
 • infusionslösning
tranexaminsyra
 • blödning
 • blödning under graviditet;
 • inflammatoriska sjukdomar;
 • allergiska sjukdomar, inklusive angioödem;
 • chockförhållanden
 • trombos;
 • tromboembolism;
 • cerebrovaskulär olycka;
 • individuell intolerans
från 200 rubel
etamsylatinfusionslösningetamzilat
 • blödning
 • blödning under graviditet;
 • chockförhållanden;
 • postoperativ blödning;
 • tunga perioder
 • trombos;
 • tromboembolism;
 • individuell intolerans
40 rubel

Hur kan jag byta ut Dicinon - fotogalleri

Patientrecensioner om användning av tabletter och injektioner

Recensioner om användningen av läkemedlet är mestadels positiva. Patienter noterade en signifikant minskning av blodförlust efter att ha tagit läkemedlet.

Under den medicinska avslutningen av graviditeten förlorade jag mycket blod, och den föreskrivna Regididone förvärrade bara min situation och blodförlusten fortsatte med samma kraft. Jag behövde piller för att stoppa blodförlusten. För detta ändamål fick jag ordinerat läkemedlet Dicinon. Jag fick dicinon när jag var på bevarande, bara i form av injektioner. Hjälpte bra och inga effekter observerades.

elka-Topor

http://otzovik.com/review_3987529.html

Dicinon-lösning tillskrevs mig intramuskulärt de allra första veckorna av graviditeten på grund av blödning. Utan att tveka köpte jag och började ta det som läkaren tillskrivit. Allt har återgått till det normala..

Julssmile

http://otzovik.com/review_3755031.html

Sandoz Dicinon-injektionslösning rådde mig för ett par år sedan av min gynekolog när det var nödvändigt för att stoppa blödningen. För två år sedan drack jag ett hormonellt läkemedel som jag blödde på. Jag var tvungen att köpa Dicinon i ampuller och hugga den hemma. En vän lider av tung menstruation och dricker också Dicinon, men i tabletter från den första dagen av cykeln. Läkemedlet fungerar, men fungerar inte omedelbart. Efter en och en halv timme såg jag dess effekt.

Tatyana Varlamova

http://otzovik.com/review_1894359.html

Vad är Dicinon - video

Dicinon är ett effektivt verktyg i kampen mot livmodersblödning. Men innan du springer efter honom till apoteket bör du noggrant väga för- och nackdelar. Det bästa alternativet skulle vara att söka hjälp från en läkare. Kanske i ditt fall kommer läkemedlet inte att visas.

Dicinon tabletter bruksanvisning

Analoger av Dicinon

Dicinon kan ersättas med följande analoger:

Tranexam

Läkemedlet är baserat på tranexaminsyra. Det har anti-allergiska, hemostatiska och antifibrinolytiska effekter, lindrar den inflammatoriska processen.

Tranexam bör användas för att eliminera näsblödningar, med allergiska sjukdomar, blödningar under graviditet, laryngit, tonsillit och andra inflammatoriska patologier. Liksom Dicinon finns Tranexam tillgängligt i tablettform och lösning för intravenös administrering.

Tranexam är kontraindicerat vid njurfel, subaraknoidblödning och individuell intolerans av läkemedlets komponenter.

Tranexam används i terapi för att minska och återställa menstruationsvolymen, för att stoppa blödning och minska risken för missfall i närvaro av blodutflöde

Priset för Tranexam-tabletter är 260-580 rubel, priset för lösningen är 1560-1600 rubel. Tillverk läkemedlet i Ryssland.

etamsylat

Hemostatiskt medel, vilket ökar stabiliteten hos kapillärerna och normaliserar deras permeabilitet i olika patologier och förbättrar blodcirkulationen. Etamsylat påverkar inte blodkoaguleringstiden och har inte en hyperkoaguleringseffekt.

Läkemedlet föreskrivs för att stoppa blödning vid diabetiska angiopatier, urologiska sjukdomar, tanduttag, vid kirurgisk och gynekologisk praxis.

Etamsylat föreskrivs för alla typer av blödningar; orsakar inte en skarp koagulation av blod, på grund av vilken bildandet av blodproppar inte förekommer

Priset på Etamsilat är 30-50 rubel. Ursprungsland - Ryssland.

Vikasol

Det är en vattenlöslig analog av vitamin K. Det har en hemostatisk effekt och ökar blodkoagulationen. Vikasol ordineras för hypotrombinemi och matsmältningsstörningar. Dessutom kan läkemedlet användas för att behandla hemorragisk sjukdom hos nyfödda.

Den aktiva ingrediensen i Vikasol är menadion-natriumbisulfit. Medicinering är kontraindicerat vid ökad blodkoagulering och tromboembolism.

Vicasal släpps i form av tabletter, pulver och lösning..

Vikasol föreskrivs också för gravida kvinnor efter det att de första sammandragningarna började för att förhindra utveckling av blödning, som kan utvecklas under början av den aktiva fasen av arbetet

Läkemedlets pris varierar från 30-80 rubel. Ursprungsland - Ryssland.

Alfit-8

Ett naturligt läkemedel som har en uttalad hemostatisk och antiinflammatorisk effekt. Aktiva ingredienser är ryllung, herdeväska och rökelse. De innehåller ett stort antal tanniner som lindrar blödning. Den röda roten som ingår i kompositionen har en mild korrigerande effekt, normaliserar tillståndet i slemhinnorna i matsmältningsorganen, och moderwort har en lugnande effekt i beredningen.

Alfit-8 föreskrivs för inflammatoriska sjukdomar i könsorganen under postpartum, med blödning av olika ursprung och ospecifik kolpit.

Till skillnad från Dicinon har Alfit-8 praktiskt taget inga kontraindikationer. Ett undantag är individuell intolerans mot komponenterna..

Priset för läkemedlet Alfit-8 är 180-210 rubel. Ursprungsland - Ryssland.

Hur man tar Dicinon

Läkemedelsbehandling med Dicinon har en lokal och allmän effekt på människokroppen. Enligt anvisningarna ska tablettformen tas med eller efter maten. Metoden för administrering och dosering för barn över 14 år och vuxna beror på sjukdomstypen. Etamzilat penetrerar blodet efter 2-3 timmar med oral administrering, efter intramuskulär injektion - efter en och en halv timme, om den administreras intravenöst - efter 15 minuter.

Dicinon-piller

Dosregimen för tablettformen av Dicinon beror enligt anvisningarna på sjukdomen och orsaken till blodförlust under den fysiologiska processen eller operationen:

 1. Tre timmar före operation i mängden 2-3 tabletter, 0,5-0,75 g.
 2. Efter operationer, 1,5-2 bitar per dag med enhetlig fördelning.
 3. Vid skador på ögonhinnans kapillärer (diabetiska mikroangiopatier) appliceras Dicinon på en kurs som varar i 2-3 månader, med en dosering av 0,25-0,5 g tre gånger om dagen.
 4. Med uterusblödning eller tung menstruation för kvinnor med en kurs på 5 till 14 dagar, 1,5 g per dag, fördelar dosen jämnt.

Dicinon i ampuller

Systemet för applicering av ampulllösningen av Dicinon beror på faktorer orsakade av egenskaperna hos blödningar. Instruktionerna anger följande doser:

 1. En timme före operation administreras 0,25-0,5 g intramuskulärt eller intravenöst.
 2. Efter nödsituation injektion av en lösning för att förebygga 0,25 g med en normalitet på 2-3 timmar.
 3. Under perioden efter operationen, 0,5-0,75 g injektion.
 4. Om du behöver en snabb effekt i en nödsituation, injiceras intramuskulärt eller intravenöst en enda volym av 0,25-0,5 g.

Vad som orsakar blödning i livmodern

Livmoderblödning är ett onormalt tillstånd som förekommer hos kvinnor av många skäl..

I allmänhet kan de delas in i följande kategorier:

1. Blödning på grund av närvaron hos kvinnor av en sjukdom som inte är relaterad till reproduktionssystemet. Dessa är följande sjukdomar:

 • infektionssjukdomar. Med sepsis, dysenteri, tyfus hos en kvinna kan livmodersblödning börja;
 • hematologiska sjukdomar. Om en kvinna har vaskulit, hemofili, uppträder livmodersblödning;
 • patologi i den metaboliska processen;
 • störningar i hjärtat och blodkärlens aktivitet;
 • denna patologi förekommer hos kvinnor med levercirrhos.

2. Blödning på grund av närvaron hos kvinnor av en sjukdom associerad med reproduktionssystemet. Dessa är följande sjukdomar:

 • förekomsten av godartade eller maligna tumörer i livmodern eller äggstockarna;
 • brott i en cysta eller äggstocken;
 • förekomsten av infektionssjukdomar i könsorganen;
 • olika inflammationer i livmodern, som inkluderar erosion, den inflammatoriska processen i det inre slemskiktet i livmodern och i livmoderhalsen i livmoderhalsen;
 • åldersrelaterade förändringar;
 • patologiska störningar under graviditeten.

Det bör noteras här att klimakteriet hos kvinnor ofta åtföljs av blödningar i livmodern.

Med blödning är det första att göra snabbt stoppa blodflödet till livmodern. Då måste en kvinna identifiera orsaken till patologin och vidta alla åtgärder för att eliminera den.

Hur svarar de på detta läkemedel?

Detta är ett mycket populärt botemedel. Här är en av recensionerna om honom.

”Efter födelsen, ungefär sex månader senare, började jag ha problem, under min menstruation blödde jag väldigt mycket. En granne sa att om du accepterar min infusion av helande ogräs så kommer allt att gå. Såg hennes avkok, ingen speciell effekt observerades. Jag gick till kliniken. Läkaren undersökte livmodern, hittade inga speciella förändringar, efter att ha godkänt alla tester sa de att orsaken var ett brott mot hormonproduktionen. Läkaren sa att om du dricker avkok av medicinska örter, då är det inte tillräckligt, de kommer att stoppa blodförlust under menstruation bara tabletter, Dicinon ordinerades, det blev lättare omedelbart efter en dag. Naturligtvis löste läkemedlet inte det största problemet med att reglera den hormonella bakgrunden, en annan behandling behövs här, men livet har gjort mig lättare. ”

Dicinon-sammansättning

Detta läkemedel används för att minska eller helt stoppa blödning av olika ursprung. Använd läkemedlet och för förebyggande. Den huvudsakliga aktiva ingrediensen i Dicinon är ethamylat, som kan aktiveras vid skador på kapillärer och små kärl, samtidigt som koaguleringen och bildningen av tromboplastiner påskyndas.

Enligt anvisningarna från läkemedlet Dicinon är formen för frisättning i det av två typer:

 • i tabletter;
 • i lösning för injektioner.

Dicinon - tabletter

När du köper ett läkemedel, var uppmärksam på förpackningarna för Dicinon-preparatet, sammansättningen av tabletterna och de aktiva ingredienserna, som förutom etamzilat och andra hjälpämnen inkluderar: laktos, majsstärkelse, magnesium, steart, citronsyra, povidon K25. Detta läkemedel har pro-aggregerade och angioskyddande egenskaper som bidrar till bildandet av blodplättar, stimulerar deras utgång från benmärgen.

Tabletterna är vita och har en rund, bikonvex form. Förpackningen är gjord av kartong, den bör innehålla 10 blåsor. Det finns två typer av doser

 1. Barn, som i sin sammansättning har 0,05 g aktiv substans.
 2. Vuxen - den innehåller 0,25 g ethamsylat.

Dicinon - ampuller

I injektionslösningar är hjälpkomponenter:

 • natriumdisulfid;
 • destillerat vatten;
 • natriumbikarbonat.

Vid behandling med Dicinon görs injektioner av en sjuksköterska intramuskulärt eller intravenöst endast på ett sjukhus. Ampuller i deras sammansättning har 250 mg ethamsylat, deras volym är 2 ml och innehåller 12,5% lösning. Paket finns i två typer och skiljer sig från varandra i antalet mediciner som finns i dem: 20 eller 50 stycken. Efter administrering av läkemedlet genom injektion börjar det verka på 15 minuter.

Användningsläge

Tabletter. Läkaren väljer mängden etamsylat, men det finns genomsnittliga doser. Läkemedlets dagliga norm för vuxna är 15-20 mg per kg kropp. Dosen ska delas in i 3-4 doser. Vanligtvis föreskrivs 250-500 mg 3-4 gånger om dagen. I svårare fall ordineras 750 mg av läkemedlet 3-4 gånger om dagen.

Med tung menstruation hos kvinnor föreskriver gynekologer 750-1000 mg ethamzilat per dag, från och med den femte dagen i cykeln. Det bör tas till den femte dagen i nästa menstruation.

Efter profylaktisk operation rekommenderas patienterna att ta 250-500 mg av läkemedlet var 6-8 timme tills risken för blödning försvinner.

För barn över 3 år beräknar läkarna dosen "Dicinon" i mängden 10-15 mg per kg kropp.

Lösning. Läkemedlet i form av en lösning kan användas för både intramuskulära och intravenösa injektioner. Läkemedlet administreras långsamt. Dosen bestäms baserat på vikt (10-15 mg per kg kropp), den resulterande mängden delas in i 3-4 injektioner.

En timme före operation administreras patienterna 250-500 mg etamsylat. Läkemedlet fortsätter att administreras i samma mängd under kirurgiska ingrepp och därefter. För barn är den dagliga dosen 10-15 mg per kg kropp.

Lösningen "Ditsinon" används i neonatologi. Du kan använda läkemedlet under de första två timmarna efter födseln i en dos av 12,5 mg per kg kropp.

Dosering och administrering

Dicinon-injektionslösning är avsedd för intravenös och intramuskulär administrering. För behandling av oftalmiska sjukdomar - retrobulbar (för en ögonglob) och i form av ögondroppar.

Den optimala dagliga dosen för vuxna är 10-20 mg / kg (den ska delas in i 3-4 injektioner).

Vuxna med kirurgiska ingrepp injiceras intramuskulärt eller intravenöst med 250-500 mg av lösningen 1 timme före operationen. Under och efter operationen administreras Dicinon endast intravenöst, vid behov flera gånger. Efter operationen rekommenderas läkemedlet att administreras var sjätte timme tills risken för blödning öppnas helt.

För barn är den dagliga dosen 10-15 mg per 1 kg av barnets vikt och är indelad i 3-4 injektioner.

Dicinon i en dos av 12 mg / kg ska administreras till nyfödda långsamt intramuskulärt eller intravenöst under de första två timmarna efter födseln.

När ett läkemedel blandas med en fysisk lösning måste ämnet administreras omedelbart.

Dicinon-tabletter är avsedda för oral administrering. Den dagliga dosen för vuxna är 10-20 mg per 1 kg vikt och är indelad i 3-4 doser. Som regel är en enda dos 200-500 mg, och i enstaka fall kan den nå 750 mg.

Dicinon för menstruation föreskrivs från den 5: e dagen av menstruationen och fram till den 5: e dagen av nästa menstruation i en dos av 750-1000 mg per dag.

Dicinon-indikationer

Dicinon används för blödning av alla slag, eftersom det kan:

 • stabilisera askorbinsyra;
 • öka mängden mukopolysackarider (skyddar kroppen från att skada vita fibrer);
 • öka stabiliteten och normalisera kapillärpermeabilitet;
 • minska bildandet av prostacyclin i fartygen;
 • återställa patologiska förändringar medan det inte påverkar det hemostatiska systemet.

När du ställer en fråga om vilka indikationer Dicinon har för användning är det värt att notera blödningar som kan orsakas av:

 • kirurgiska ingrepp;
 • diabetisk angiopati eller hemoftalmi;
 • uterusdysfunktion;
 • trauma
 • hjärninfarkt;
 • Willebrand-Jurgens eller Werlhof sjukdom
 • trombocytopati och så vidare.

De viktigaste kontraindikationerna under användningen av läkemedlet är följande sjukdomar:

 • trombos eller tromboembolism;
 • glukos-laktosbrist;
 • osteosarkom;
 • myeloblastisk eller lymfoblastisk leukemi;
 • akut porfyri.

Det är bättre att vägra att ta läkemedlet med blödning som inträffar efter en överdos av antikoagulantia (Heparin, Fenindion, Warfarin). Om din kropp är känslig för etamzilat ska Dicinon inte tas. Vid korrekt användning av detta läkemedel uppstår inte biverkningar, men ibland upplever patienter fortfarande:

 • halsbränna;
 • illamående
 • svaghet;
 • huvudvärk;
 • spola mot ansiktet;
 • yrsel;
 • tryckreduktion;
 • klåda och rodnad förekommer på injektionsstället.

Dicinon-kompatibilitet med alkohol

Konsekvenserna av att kombinera alkohol med Dicinon kan vara de värsta. Faktum är att alkoholhaltiga drycker enbart kan öka blodets viskositet, eftersom under påverkan av alkohol förekommer limning av röda blodkroppar.

Om Dicynon, som har en hemostatisk effekt, läggs till denna effekt, kommer blodviskositeten att öka ännu snabbare och starkare. Dessutom ökar alkoholhaltiga drycker avsevärt risken för biverkningar från att ta mediciner..

Därför är gemensamt intag av alkoholhaltiga drycker med Dicinon strängt förbjudet.

- Hittade du ett misstag? Välj det och tryck på Ctrl + Enter

Hur många dagar kan jag ta Dicinon

Varaktigheten av Dicinon-administrationen beror på blödningens typ och svårighetsgrad. Till exempel, med kraftig menstruationsblödning, tas ett läkemedel i form av tabletter i en dos av 250-500 mg under högst 10 dagar. Om du fortsätter att ta läkemedlet kan en kvinnas tillstånd väsentligt förvärras.

Under inpatientbehandling ordineras Dicinon vanligtvis av läkare som injektioner i en dos av 2 ml med en behandlingsförlopp upp till 14 dagar.

Det är omöjligt att ta läkemedlet på egen hand utan recept från läkare, eftersom det har ett antal kontraindikationer och biverkningar. Endast en läkare kan bestämma den exakta doseringen och varaktigheten av behandlingen med Dicinon.

Hur man tar Dicinon

Behandlingsförloppet i genomsnitt från en till tio dagar. Innan du börjar använda mediciner bör du rådfråga en specialist. Beroende på din diagnos föreskriver läkaren formen av läkemedlet Dicinon, dess användning är möjlig på flera sätt:

 1. Tabletter bör tas med måltider medan du dricker mycket vatten.
 2. Injektioner görs oavsett måltid..
 3. Kompresserna impregnerade med lösningen appliceras på såret när som helst på dagen.

I de flesta fall tas läkemedlet:

 • 1-2 tabletter per dag, och vid behov öka dosen till 3 delar;
 • den dagliga hastigheten för läkemedlet för injektioner är 0,5 eller en hel ampull, med svår blödning, kan dosen ökas till 1,5.
 • före operationen ges patienter 2 tabletter (i 3 timmar) för profylax eller 1 ampull (60 minuter) administreras intramuskulärt.
 • under operationen administreras Dicinon intravenöst till två ampuller i taget.

Hur man tar Dicinon med tunga perioder?

Läkemedlet Dicinon med menstruation hjälper mycket bra, men du kan ta det efter att ha konsulterat en gynekolog. Specialisten föreskriver mediciner till patienter som måste tas med kursen:

 • 2 tabletter tre gånger om dagen;
 • ta Dicinon 3-4 dagar före det förväntade datumet för menstruation;
 • från den första dagen av cykeln dricker de det ytterligare 5 dagar.

De flesta kvinnor är intresserade av frågan om hur man dricker Dicinon under menstruationen, användningen av detta läkemedel kan pågå i tio dagar i flera cykler. Detta görs för att konsolidera resultatet och förhindra blödning i framtiden. De använder också läkemedel med långvarig menstruation: en tablett 3 gånger om dagen under en vecka.

Hur man tar Dicinon för livmodersblödning?

Ta medicinen Dicinon för uterinblödning i form av injektioner för att snabbt uppnå önskat resultat. Doseringen är en eller två ampuller i taget, som administreras mycket långsamt i venerna eller musklerna. Upprepa den här proceduren var sjätte timme tills hotet mot kroppen försvinner och återuppträdandet förhindras..

Hur man tar Dicinon för försenad menstruation?

Varje kvinna drömde minst en gång i sitt liv att försena början av sin period under en tid. Orsakerna till allt kan vara olika: ett bröllop med ett bröllop, sportevenemang, strandsemester och så vidare. I detta fall kommer läkemedlet Dicinon att hjälpa dig, dess dosering beror på personens vikt och kroppens individuella egenskaper. Du måste ta det fem dagar före cykelstart, fyra tabletter per dag.

Störande i den naturliga processen i kroppen kan en kvinna orsaka många biverkningar:

 • menstruationssvikt;
 • domningar i benen;
 • magont;
 • allergi, som manifesteras av ett utslag och rodnad i ansiktet.

Hur lång tid kan jag ta Dicinon?

Att besvara den populära frågan om hur många dagar du kan ta Dicinon är det värt att överväga olika faktorer. Till exempel orsaken till blödningen, önskat resultat, patientens hälsoegenskaper och applikationsmetoder. I genomsnitt bör behandlingen inte överstiga 10 dagar. Om det finns behov av att förlänga kursen, bör dosen minskas gradvis.

Farmakologiska egenskaper av läkemedlet Dicinon

Ett läkemedel för att förhindra och stoppa blödning. Det påverkar det första steget i hemostasmekanismen (interaktionen mellan endotel och blodplättar). Dicinon ökar vidhäftningen av blodplättar, normaliserar styrkan hos kapillärväggarna (minskar deras permeabilitet), hämmar prostaglandinbiosyntes, vilket orsakar trombocytdelning, vasodilatation och ökad kapillär permeabilitet.
När det används internt absorberas läkemedlet nästan fullständigt i matsmältningskanalen och når toppkoncentrationer i blodserumet 4 timmar efter administrering. Cirka 72% av den tagna dosen utsöndras i urinen oförändrad under 24 timmar.
Efter iv-administrering av läkemedlet observeras den hemostatiska effekten efter 5-15 minuter, den maximala terapeutiska effekten uppnås inom 1 timme. Läkemedlet börjar minska efter 4-6 timmar. Efter iv-administrering i en dos av 500 mg uppnås den maximala plasmanivån 10 min och är 50 μg / ml. Cirka 72% av den administrerade dosen utsöndras under 24 timmar med urin i oförändrat tillstånd. Etamsylat korsar placentabarriären och passerar in i bröstmjölk.

Kontraindikationer Dicinon

Dicinonlösning och tabletter förskrivs inte i närvaro av akut porfyri, lymfoblastisk och myeloid leukemi hos barn, osteosarkom, trombos, tromboemboli, överkänslighet mot läkemedlet.

Dicinon föreskrivs med försiktighet vid tromboembolism i anamnesis och blödning som inträffade mot bakgrund av en överdos antikoagulantia. Under graviditet är det tillåtet att ta läkemedlet endast i de fall där fördelen med terapi för modern avsevärt överstiger de möjliga riskerna för barnet

Under graviditet är det tillåtet att ta läkemedlet endast i de fall där fördelen med terapi för modern avsevärt överstiger de möjliga riskerna för barnet.

När Dicinon ordineras under amning är det nödvändigt att tillfälligt avbryta amningen under behandlingen.

Om kontraindikationer

Dicinon har kontraindikationer:

läkaren ska inte förskriva läkemedlet om patienten har tromboembolism, trombos, liksom efter att ha lidit malig blodsjukdomar och ökad blodkoagulation;
om patienten har glukos-laktosbrist måste läkemedlet användas mycket noggrant, eftersom laktosen i en tablett är nästan 60 mg. med en daglig dos av mjölksockerförbrukning på 5 g;
i närvaro av porfyrinsjukdom används inte ett läkemedel;
med individuell immunitet från en person mot läkemedlet och dess komponenter;
gravida kvinnor bör ta läkemedlet endast med tillstånd från läkaren, eftersom det kan skada fostret;
det är nödvändigt att använda läkemedlet med försiktighet om personen är sjuk med en lever- eller njursjukdom;
du kan inte använda läkemedlet om orsaken till blödning är långvarig användning av antikoagulantia;
om läkemedelslösningen har en färggjutning kan den inte användas.

Läkemedelsinteraktion

Kombinera att ta Dicinon med andra läkemedel bör vara försiktig, se instruktionerna. Följande är en lista över sådana interaktioner:

 • introduktionen av Dicinon efter införandet av dextraner har inte en hemostatisk effekt, och innan - förhindrar antiplatelet-effekten;
 • tillåten kombination med aminokapronsyra, natriummenadionbisulfit;
 • oförenlig med andra läkemedel i sprutan, natriumbikarbonat och laktatlösning för injektioner, saltlösning;
 • kombination med användning av antikoagulantia är förbjuden;
 • kombination med tranexam hotar aktiveringen av blodplättbildningsprocesser.

Bruksanvisning

1. Mycket ofta används Dicinon som första hjälpen för blodförlust av livmodern innan läkarna anländer. Hur tar man Dicinon med livmodersblödning? Specialister använder vanligtvis läkemedlet i tablettform för användning hemma. Prickinjektioner rekommenderas inte på grund av deras starka effekt på den kvinnliga kroppen, särskilt om kvinnan är gravid. Doseringen med en enda dos bör inte överstiga 250 mg. Det är nödvändigt att dricka Dicinon var fjärde till sex timmar.

Det är förbjudet att själv ändra doseringen av Dicinon-tabletter för livmodersblödning.

Många är intresserade av hur många dagar kan jag ta drogen? Dicinon bruksanvisning rekommenderar inte att du tar läkemedlet i mer än fyra dagar. Detta kan provocera en försämring av en kvinnas tillstånd, särskilt om hon är gravid. Vanligtvis, med små blödningar, förskrivs läkemedlet till 250 mg. fyra gånger om dagen i 7 till 10 dagar. En enda dos kan öka till 500 mg. eller att ta tabletterna kommer att ersättas av injektioner av läkemedlet om komplikationer uppstår eller det inte finns någon positiv effekt av att ta tabletterna.

2. Om en kvinna behandlas stillastående förskrivs Dicinon som regel i form av intramuskulära injektioner av 2 ml. I frånvaro av kontraindikationer hos gravida kvinnor förskrivs de samma dos av läkemedlet. Läkaren, för kvinnans hälsa, kommer att bestämma hur mycket och i vilken dos man ska ta medicinen för att stoppa blodet från livmodern. Förskrivs vanligtvis 1-4 gånger om dagen under 1 vecka till 2 veckor.

3. Bör särskilt prata om hur man använder gravida kvinnor från Dicinon

Alla hemostatiska medel är farliga för fostret, så läkemedlet bör användas försiktigt

4. Läkemedlet är indicerat för livmodersblödning och för barn, men endast strikt med tillstånd från läkaren, som kommer att förskriva den nödvändiga doseringen i enlighet med barnets ålder och vikt.

När hon tar tabletterna kommer kvinnan att börja känna sin effekt efter fyra timmar, med den intramuskulära injektionen av läkemedlet kommer effekten att märkas efter fyrtio minuter, om läkemedlet administrerades intravenöst kommer blodflödet från livmodern att bli mindre efter en kvarts timme.

rön

Läkemedlet "Ditsinon" är ett hemostatiskt läkemedel. Den visar tecken på angioprotector.

Används för att minska blödningar med defekter i koagulationssjukdomar och blodplättfunktion.

Det används för att minska blodförlusten under kirurginsatser. Det stimulerar bildandet av blodplättar, ökar deras aggregering och vidhäftning. Det är en komponent i behandlingen av olika typer av hemorragiska syndrom

Det bör användas med försiktighet hos patienter med en historia av tromboemboli och trombos. Enbart föreskriven av en specialist tilldelas gravida kvinnor

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Varför förekommer brun urladdning mellan menstruationen

Efter menstruation är en smetning möjlig i 2-3 dagar. I mitten av cykeln visas transparent, viskös urladdning, liknande äggvita, vilket innebär början av ägglossning....

Hur många dagar efter ägglossningen börjar menstruationen

När en kvinna aktivt utför sexuella handlingar och samtidigt noggrant övervakar sin egen hälsa, är det viktigt för henne att veta hur många dagar efter ägglossningen, menstruationen börjar....

Magvärk under menstruationen: vad man ska göra?

Magenont under menstruationen är ett problem som nästan 60% av kvinnorna på planeten möter. Smärtintensiteten kan vara annorlunda: från mild obehag till svår smärta som bokstavligen lägger kvinnan i säng....