Dicinon: bruksanvisning, indikationer, doseringar och analoger

Intim

Dicinon är ett hemostatiskt läkemedel, ett sätt att förhindra och stoppa blödning. Handlingsmekanismen beror på påverkan på det första stadiet av hemostasprocessen (interaktionen mellan endotel och blodplättar). Undertrycker delningen av mukopolysackarider i vaskulärväggen (antihyaluronidasaktivitet) och normaliserar permeabiliteten i patologiska processer. Dicinon verkar hemostatiskt genom att öka bildningshastigheten av den primära tromben.

Läkemedlet föreskrivs för att förebygga och kontrollera blödningar i ytan och inre kapillärer i olika etiologier, särskilt om blödning orsakas av endotelskada.

Efter intravenös administrering (in / in vidare) börjar Dicinon att verka efter 5-15 minuter, den maximala effekten observeras efter cirka 1 timme. Dicinon når 6 timmar.

Efter applicering av standarddosen Dicinon-tabletter absorberas den aktiva substansen snabbt från matsmältningskanalen och den maximala koncentrationen uppnås efter cirka 4 timmar.

Viktigt - etamzilat överförs till bröstmjölk och genom placentabarriären.

Dicinon stimulerar bildningen av koagulationsfaktor III, normaliserar vidhäftning av blodplättar. Det påverkar inte protrombintid, har inte hyperkoagulationsegenskaper och bidrar inte till bildandet av blodproppar.

Den angioskyddande effekten av Dicinon är förknippad med effekten på endotelet av kapillärer och huvudämnena i endotelrummen. Denna angioskyddande effekt manifesteras i behandlingen av vissa sjukdomar associerade med primära eller sekundära störningar i mikrosirkulationsprocessen..

Dicinon under graviditet - bruksanvisning

I de tidiga stadierna av graviditeten förskrivs Dicinon i frånvaro av fara för embryot, endast i tabletter och under övervakning av en läkare. I andra och tredje trimestern används det:

 • För att eliminera mindre blödningar.
 • Vid frigöring av elementen i morkakan.
 • För att bekämpa näsblödningar.

Indikationer för användning i det allmänna fallet

 • För förebyggande och stopp av parenkym- och kapillärblödning i otolaryngologi med kirurgisk behandling;
 • Vid kirurgisk oftalmologi för keratoplastik, kataraktborttagning och glaukombehandling;
 • Med näsblödningar mot bakgrund av arteriell hypertoni;
 • I tandvård under kirurgiska ingrepp;
 • Vid akut kirurgi för att stoppa tarm- och lungblödning, i neurologi - med progressiv ischemisk stroke;
 • En indikation är hemorragisk diates (inklusive Werlhofsjukdom, Willebrand-Jurgens sjukdom, trombocytopati);
 • Diabetisk mikroangiopati
 • Intrakraniell blödning hos nyfödda och premature barn.

Funktioner i applikationen inom gynekologi:

Dicinon för att stoppa menstruationen är ett mycket starkt och effektivt läkemedel, men det bör användas för att stoppa tunga perioder endast som en sista utväg, och först efter att ha konsulterat en läkare och har direkta indikationer för införande.

I vissa situationer måste Dicinon tas med blödningar orsakade av användning av intrauterina preventivmedel - spiraler. Efter borttagning av spiralen med användning av Dicinon slutar blödningen.

Hur man använder Dicinon, dosering

Piller för vuxna:

Den dagliga doseringen av Dicinon är 10-20 mg / kg kroppsvikt, uppdelad i 3-4 doser. I de flesta fall är en enda dos 250-500 mg 3-4 gånger per dag.

I undantagsfall kan en enda dos ökas till 750 mg 3-4 gånger per dag.

Dicinon med tunga perioder ordineras 2 tabletter med 250 mg tre gånger om dagen under måltiderna. Terapin varar upp till 10 dagar, börjar fem dagar innan blödningsstart.

Under den postoperativa perioden förskrivs läkemedlet i en enda dos på 250-500 mg var 6: e timme tills risken för blödning försvinner.

Hemorragiskt syndrom: tre gånger om dagen, 6-8 mg / kg, antagningstid upp till två veckor, enligt indikationer, kan en kurs upprepas på en vecka.

Interna sjukdomar: allmänna rekommendationer för att ta 2 tabletter Dicinon 250 mg 2 till 3 gånger om dagen (1000-1500 mg) med måltider, med lite rent vatten.

Hur mycket att dricka Dicinon? Varaktighet och hur lång tid det tar att dricka piller ska föreskrivas av en läkare, standardbehandling är upp till 10 dagar.

Piller för barn (över 6 år):

Den dagliga doseringen av Dicinon för barn är 10-15 mg / kg i 3-4 doser. Användningstiden beror på komplexiteten hos blodförlusten och sträcker sig från 3 till 14 dagar från det ögonblick som blödningen upphör. Tabletter ska tas under eller efter måltiderna..

Det finns inga studier på användning av Dicinon-tabletter hos patienter med nedsatt lever- eller njurfunktion. Använd läkemedlet med försiktighet med dessa patientgrupper.

Dicinon bruksanvisning - injektioner för vuxna

Den optimala dagliga dosen är 10-20 mg / kg, uppdelad i 3-4 v / m eller iv (långsam) injektion.
Diabetisk mikroangiopati (blödning): intramuskulär injektion av 0,25 gram 3 gånger om dagen, injektioner i 3 månader.

Vid kirurgiska ingrepp injiceras de profylaktiskt med IV eller IM 250-500 mg 1 timme före operationen. Under operationen administreras I / O 250-500 mg. Efter operationen administreras 250-500 mg Dicinon var 6: e timme tills risken för blödning försvinner.

Ditsinon - injektioner för barn

Den dagliga dosen är 10-15 mg / kg kroppsvikt, uppdelad i 3-4 injektioner.

Vid neontologi: Dicinon administreras i / m eller in / in (långsamt) i en dos av 12,5 mg / kg (0,1 ml = 12,5 mg). Behandlingen bör påbörjas inom de första två timmarna efter födseln.

Kontra

Användning av både tabletter och injektioner av Dicinon är kontraindicerat i:

 • överkänslighet mot den aktiva substansen eller komponenterna i läkemedlet,
 • trombos och tromboembolism,
 • akut porfyri.

Använd försiktighet vid blödning på bakgrund av en överdos av antikoagulantia.

Biverkning Dicinon

 • huvudvärk,
 • yrsel,
 • klåda och rodnad i huden,
 • illamående,
 • benparestesi.

Sådana reaktioner på dicinon är kortvariga och milda..

Det finns bevis på att hos barn med akut lymfoid och myelogen leukemi orsakade osteosarkom, etamsylat, som används för att förhindra blödning, allvarlig leukopeni.

Efter injektionen kan rodnad och klåda förekomma på injektionsstället, Quinckes ödem observeras mycket sällan, bronkialastma förvärras. I vissa allvarliga fall kan en person ha anafylaktisk chock..

Analoger Dicinon, lista

Analogar Dicinon om handlingsprincipen:

 • etamsylat
 • Mononine
 • Octanine F
 • Oktan
 • Protaminsulfat
 • Revolade

Observera - instruktionerna för användning av Dietion, pris och recensioner till analoger är inte lämpliga. I alla fall kan de inte användas som en guide för användning och dosering av analoger! När du söker efter vad som ska ersätta Dietion, är en konsultation med en kvalificerad läkare nödvändig.

Dicinon

Användningsinstruktioner:

Priser i apotek online:

Dicinon är ett hemostatiskt läkemedel som är utformat för att förhindra, minska och stoppa blödning.

farmakologisk effekt

Den aktiva substansen i Dicinon är ethamylat.

Läkemedlet har en hemostatisk effekt (stoppar eller minskar blödning), vilket beror på läkemedlets förmåga att aktivera bildandet av tromboplastin när små kärl skadas (bildas i början av koagulationsprocessen).

Användningen av Dicinon kan öka bildningen av mukopolysackarider (skydda proteinfibrer från skada) av stor massa i väggarna i kapillärer, normalisera permeabiliteten hos kapillärer, öka deras stabilitet, förbättra mikrosirkulationen.

Dicinon har inte förmågan att öka blodkoagulerbarheten och orsaka vasokonstriktion och bidrar inte heller till bildandet av blodproppar. Dicinon börjar verka 1-2 timmar efter oral administrering och 5-15 minuter efter injektion. Den terapeutiska effekten av dicinon observeras inom 4-6 timmar.

Indikationer Dicinon

Förskriv Dicinon instruktion rekommenderar när:

 • parenkym (med skada på mjälte, lungor, njurar, lever) och kapillär (med skada på de minsta kärlen) blödning;
 • sekundär blödning på bakgrund av trombocytopati (kvalitativ underlägsenhet av blodplättar) och trombocytopeni (minskning av antalet blodplättar i blodet);
 • hematuri (närvaro av blod i urinen), hypokoagulering (försenad blodkoagulering), intrakraniell blödning;
 • näsblödningar mot bakgrund av högt blodtryck;
 • hemorragisk vaskulit (multipel mikrotrombos och inflammation i mikroväggarna) och hemorragisk diates (blodsystemets tendens att öka blödningen);
 • diabetisk mikroangiopati (kapillärsjukdom vid diabetes mellitus).

Det är möjligt att använda läkemedlet Dicinon för menstruation för att förhindra kraftig blodförlust.

Bruksanvisning Dicinon

Dicinon finns i form av en lösning för intravenös och intramuskulär injektion och i form av tabletter avsedda för oral administrering. Lokal applicering av Dicinone är också möjlig genom att applicera en vattpinne dränkt i en lösning på såret. En ampull och en tablett innehåller vardera 250 mg ethamsylat..

I de flesta fall rekommenderas att Dicinon-tabletter tas i en mängd av 1-2 st. i taget, om nödvändigt, kan dosen ökas till 3 st. En enda dos injektionslösning motsvarar vanligtvis ½ eller 1 ampull, om det behövs - 1 ½ ampull.

För profylaktiska ändamål före operation: 250-500 mg etamsylat genom intravenös eller intramuskulär injektion 1 timme före operation eller 2-3 tabletter av Dicinon 3 timmar före operation. Vid behov är intravenös administrering av 1-2 ampuller av läkemedlet under operationen möjlig.

Intestinal och lungblödning föreslår att du tar 2 tabletter av Dicinon per dag under 5-10 dagar, om det finns ett behov av att förlänga behandlingsförloppet, reduceras dosen av läkemedlet.

Dicinon för menstruation rekommenderas att ta 3-4 tabletter per dag under 10 dagar - börja 5 dagar före menstruationen och avsluta på dag 5 i menstruationscykeln. För att konsolidera effekten ska Dicinon-tabletter tas enligt schemat och två efterföljande cykler.

Inom 5-14 dagar rekommenderas att ta 3-4 tabletter av Dicinon för sjukdomar i blodsystemet, hemorragisk diates och diabetiska angiopatier (skador på blodkärlen).

Före operationer för profylaktiska ändamål föreskrivs barn Dicinon med 1-12 mg / kg per dag i 3-5 dagar. Under operationen är intravenös administrering av 8-10 mg / kg möjlig, och efter operation för att förhindra blödning - 8 mg / kg i form av Dicinon-tabletter.

Hemorragiskt syndrom hos barn behandlas genom oral administrering av 6-8 mg / kg 3 gånger dagligen under 5-14 dagar.

Vid diabetisk mikroangiopati rekommenderas Dicinon att ges via intramuskulär injektion i en dos av 125 mg, två gånger om dagen i 2-3 månader..

Bieffekter

Dicinon, vars användning bör överenskommas med läkaren, kan orsaka oönskade konsekvenser såsom tyngd i området epigastric (övre delen av bukväggen), halsbränna, överflöd av blodkärl i ansiktet, yrsel, huvudvärk, domningar i benen, minskat blodtryck, allergiska reaktioner.

Kontraindikationer Dicinon

Enligt instruktionerna föreskrivs inte Dicinon för tromboemboli (blockering av ett blodkärl av en trombus), trombos, akut porfyri (förhöjda nivåer av porfyriner i blodet) och överkänslighet mot etamsylat..

Med försiktighet används läkemedlet för blödning orsakat av en överdos av läkemedel som minskar blodkoagulation.

Användning av dicinon av gravida kvinnor är endast möjlig enligt instruktion av en läkare.

Att ta läkemedlet under amning kräver ett tillfälligt upphörande av amningen.

ytterligare information

Förvara Dicinon vid rumstemperatur på ett mörkt ställe. Utgångsdatum med förbehåll för lagring - 5 år.

Recensioner på Dicinon för menstruation och hur man tar läkemedlet

Menstruation hos kvinnor är en naturlig process. Men det förstör ofta stämningen med en otidig start av sekret eller deras överflöd.

Långa perioder är inte heller tilltalande, och det klara könet letar efter lämpliga sätt att lösa känsliga problem. I överenskommelse med läkaren kan du ta piller för blödning, till exempel Dicinon. Läkemedlet påverkar menstruationsfunktionen på grund av egenskapen att stärka väggarna i kapillärerna.

Farmakologisk beskrivning av Dicinon

Dicinon är ett hemostatiskt (hemostatiskt) läkemedel, i vilket etamzilat finns. Den aktiva komponenten har följande egenskaper:

 1. Ökar blodkoagulationen.
 2. Stimulerar blodplättproduktionen och lokaliserar dem på väggarna i blodkärlen.
 3. Förlänger vitaliteten hos blodplättar och stöder deras vitala aktivitet.
 4. Gör kapillärväggar mer elastiska och starka.
 5. Kontrollerar vätskecirkulationen mellan kroppsvävnader och blodkärl.
 6. Minskar bräcklighet i slemhinnan hos kapillärerna.

Dicinon frisätts i två former - tabletter och injektion..

I det första fallet kombineras ethamylat med laktos. De aktiva ingredienserna i tabletterna bearbetas i matsmältningskanalen och hjälper avsevärt endast efter 4 - 5 timmar efter användning. Effekten av Dicinon-tabletter under menstruationen är riklig eller förlängs i 8 timmar. Kvinnan får hjälp för mindre men potentiellt farliga blödningar.

Etamsylatinjektioner ges intravenöst eller intramuskulärt. Vid utövandet av intravenös injektion börjar Dicinon att verka 10 minuter efter intag. Vid intramuskulär administration inträffar resultatet senare och når maximalt efter 2 timmar. Men en injektion påverkar menstruationsfunktionen i 6 timmar.

Fördelarna med Dicinon är att läkemedlet inte skadar cirkulationssystemet och inte påverkar den kemiska sammansättningen av blodet. Han samlar bara blodplättar på rätt plats. Gynekologer förskrivar Dicinon inte bara under tunga långa perioder, utan också för gravida kvinnor med hot om missfall, efter en abort och med postpartum / postoperativ blödning.

Korrigering av menstruationscykeln Dicinon

Det rekommenderas att använda Dicinon om intensiteten av urladdningen observeras inom 10 dagar och i andra situationer med kränkning av den vanliga cykeln.

Hur man tar Dicinon med tung menstruation utan att det påverkar allmän hälsa, kommer läkaren att berätta. Till exempel, om menstruationen varar 10 dagar eller längre, kan läkemedlet rekommenderas i en dos av 1 tablett per dag, men inte mer än 1,5 veckor. Utsläpp under denna tid bör upphöra.

tabletter

Menstruation i mer än sju dagar med intensiv urladdning kräver tre eller fyra gånger läkemedlets användning per dag. En dos är 250 mg.

Behandlingsförloppet är upp till 5 dagar. Om intensiv blödning hos en kvinna öppnas den första dagen av menstruationen börjar Dicinon-tabletter att dricka först den tredje dagen. Terapitiden är 5 dagar. Dosering - 250 mg x 3 gånger om dagen.

Andra situationer som kräver användning av Dicinon:

 • Blödning hos flickor. För tidig menarche ger riklig urladdning. Dicinon tonåringar ordineras efter vikt, cirka 6-8 mg per kilo kroppsvikt. Barn tar läkemedlet tre gånger om dagen i 5 till 14 dagar.
 • Blödande profylax. Dicinon kommer att kunna eliminera hotet om en intensiv början av menstruation om en kvinna börjar ta det i förväg, till exempel 5 dagar före det förväntade datumet. Användningen av läkemedlet avslutas den 5: e dagen av menstruationsflödet. Den generella terapiförloppet är således 10 dagar. Under dagen tar patienten 3 eller 4 tabletter. För profylax upprepas kursen för ytterligare två cykler..
 • Utslagning av menstruation. Om menstruationen blir ett hinder vid en viss livstid kommer Dicinon att hjälpa till att försena den. Men i framtiden kommer cykeln att brytas. För att försena menstruationen är Dicinon full i mängden 2 tabletter per dag, men inte mer än 10 dagar (optimalt - 5). Så snart den sista pillen är full, kommer blod att dyka upp under de kommande dagarna. Nästa gång menstruationen börjar tidigare i 1 - 2 veckor. Vid behov kan Dicinon också användas för att orsaka menstruation före schemat.
 • Fläckar under graviditeten. Framtida mödrar är rädda och vet att det inte finns några perioder under graviditeten. Gynekologer betraktar detta fenomen som ett hot om missfall och föreskriver gravida kvinnor Dicinon. 1 tablett slutar blöda nästan direkt. Läkemedlets aktiva komponenter påverkar inte fostret. Du kan använda Dicinon i olika trimestrar av graviditeten.

Med Dicinon med tunga perioder är det nödvändigt att förstå att urladdningen inte kommer att stoppa dramatiskt. Verktyget kan snabbt lösa problemet med långvarig menstruation med smal urladdning.

injektioner

Hur man använder Dicinon-ampuller; instruktioner för användning lär också ut. En flytande form av läkemedlet kommer att behövas i en nödsituation, när ett snabbt resultat är oerhört viktigt.

Det snabbaste sättet är intravenösa injektioner. Med intramuskulär administration visar de aktiva komponenterna i läkemedlet effektiviteten längre. Dicinon injiceras i överflödiga perioder med en dos på 1-2 ampuller upp till 4 gånger om dagen.

Den viktigaste indikationen för användning av lösningen är förebyggande av blödning under kirurgi på könsorganen. Patienten får i följd 6 injektioner. Två före operationen, två under operationen och två till efter ingreppet.

Indikationer och kontraindikationer

På det gynekologiska området strävar Dicinon efter följande mål:

 1. Dysfunktionell blödning i livmodern på grund av hormonell obalans, fibroider, endometrios och hyperplasi.
 2. Rikligt menstruationsflöde hos kvinnor med sjukdomar i det reproduktiva systemet.
 3. Utsättning av menstruation för elektiv gynekologisk kirurgi.
 4. Intensiv menstruation förknippad med dålig blodkoagulation.
 5. Rikta ansvarsfrihet på bakgrund av att ta mediciner, vars annullering för närvarande är omöjlig.
 6. Lång menstruation i mer än en vecka.

Du bör dock inte omedelbart köpa ett hemostatiskt medel utan att förstå dess kontraindikationer.

I recensionerna av läkare finns ett förbud mot användning av Dicinon för hypotoni, hög viskositet i blodet, akut porfyri, trombos, tromboembolism och amning. Dessutom uppmärksammar experter på den individuella intoleransen för komponenterna i tabletterna.

Biverkningar av Dicinon kan ge sådana:

 • Halsbränna.
 • Hudutslag och rodnad.
 • Yrsel.
 • Benmusklernas fumhet.
 • Aptitlöshet.
 • Illamående och kräkningar.
 • Blodtryck.
 • Intolerans mot individuell lukt.
 • Epigastrisk smärta.

Dicinon för menstruation: pris, analoger, recensioner

Dicinon-tabletter är inte dyra, priset på ett paket på 10 stycken börjar på 40 rubel. 100 tabletter med en dos på 250 mg kostar 375 rubel.

50 ampuller med en injektionslösning kan köpas för 580 rubel och mer. Läkemedlets hållbarhet är 5 år. Semestrar - OTC.

Analoger och synonymer av Dicinon är andra hemostatiska läkemedel som innehåller etamsylat. Etamsylate och Etamsylate-Ferein, Impedil, Cyclonamine, Aglumin, Altodor är populära i Ukraina och Ryssland..

Vad Dicinon samlar in recensioner under menstruationen kan du läsa nedan.

Violetta, 25 år: Mina perioder går alltid rikligt och smärtsamt. Nyligen har urladdningen intensifierats så mycket att de förde mig till anemi. Gynekologen ordinerade Dicinon i 10 dagar, och jag tog pillerna enligt anvisningarna - de första 5 dagarna före menstruationens början och ytterligare 5 dagar i närvaro av utsläpp. Mitt problem löstes direkt. För att konsolidera effekten använde jag läkemedlet två gånger till.

Diana, 33 år gammal: För mig föreskrev läkaren Dicinon för korrigering av menstruationsfunktionen för 3 kurser. Som ett resultat blev blödningen måttlig och regelbunden. Jag är nöjd med behandlingen, eftersom nu menstruationen alltid anländer i tid och inte tvingas att bära förpackningar av kuddar.

Svetlana, 40 år: En gång fick jag en injektion för att stoppa blödningar i livmodern. Det var Dicinon. Han agerade efter en och en halv timme. Det fanns inga biverkningar.

Natalia, 45 år gammal: Jag tog regelbundet Dicinon när perioderna var långa. Blödningen slutade snabbare. Därefter fortsatte menstruationen med måttligt urladdning.

Hur man tar Dicinon för livmodersblödning?

Många kvinnor har samma problem - blödning från livmodern. De uppstår på grund av hormonell störning eller en allvarlig sjukdom. Specialister ordinerar oftast Dicinon för blödning i livmodern.

Läkemedlet har ett annat namn - Etamsylate. Det tillhör gruppen av hemostatiska läkemedel som kan stoppa blödning. Inom gynekologi och obstetrik används Dicinon för följande syften:

 • för att stoppa blödningen;
 • att öka stimuleringen av fysiologiska handlingar i kroppen, påskynda blodkoagulationen;
 • medicinen kan påskynda mogningen av trombocyter, de förtjockar blodet, vilket leder till snabb koagulering;
 • läkemedlet kommer att öka graden av trombocytutträde från benmärgen.

En annan positiv kvalitet på Dicinon är förstärkning av väggarna i kapillärer och blodkärl. Detta minskar sannolikheten för vaskulär skada trots att medicinen ökar blodcirkulationen.

Läkemedlet stoppar blödningen på grund av tillväxten av tromboplastiner. Som ett resultat kastas prostacyclin, vilket hjälper till att stoppa blodförlust.

Dicinon, även om det slutar blödningen, bidrar det inte till bildandet av nya blodproppar, det ökar inte blodkoagulationen och ökar inte blodtrycket.

Läkemedlet finns i olika former:

En tablett innehåller 250 ml ethamsilite. I en ampull - 1 eller 2 ml 5% -ig lösning.

Handlingen av Dicinon med livmodersblödning

Vad orsakar blödning i livmodern? På grund av förstörelsen av kapillärerna. Dicinon är designad specifikt för dem. Dess positiva inverkan kan delas in i tre steg:

 1. Blödningen börjar minska.
 2. Blödningen slutar helt.
 3. Blodförlusten minskas.

Dicinon kommer inte bara att stoppa blödningen utan också stärka kapillärerna.

Användningsinstruktioner

En specialist i blödning av livmodern rekommenderar att du dricker Dicinon-kurser. De börjar dricka det från den femte dagen i menstruationscykeln under 10 dagar. En paus görs till nästa menstruationscykel. Kursen ska upprepas 2-3 gånger.

Dosen av läkemedlet föreskrivs av gynekologen. Oftast ordineras 1-2 tabletter fyra gånger om dagen. Intervallet mellan doser på 4-6 timmar. Dosen kan inte ökas oberoende, det är nödvändigt att rådfråga en specialist. Om du inte följer bruksanvisningen kan patientens allmänna tillstånd förvärras, särskilt om patienten är en gravid kvinna.

Om patienten är på sjukhuset, kommer läkaren att förskriva injektion av Dicinon intravenöst eller intramuskulärt. Innan läkemedelsdoseringen ordineras kommer gynekologen att ta reda på orsaken till sjukdomen. Det kan vara:

 • godartad eller malign tumör;
 • livmoderhalscancer;
 • avlägsnande av den intrauterina anordningen;
 • inflammatorisk process i livmodern.

Långvarig användning av läkemedlet föreskrivs endast i tre fall:

 1. Dysfunktionell blodförlust.
 2. Inflammationsrelaterad blodförlust.
 3. Livmoderblödning.

Om patienten dricker piller, kommer han att märka effekten av behandlingen efter 4-5 timmar. Om intramuskulärt kommer resultatet att märkas efter 40 minuter och vid intravenös användning kommer blodförlusten att minska efter 10-15 minuter.

Kontra

Dicinon har ett antal kontraindikationer:

 • osteosarkom;
 • porfyri;
 • leukemi;
 • individuell intolerans mot läkemedlets komponenter;
 • kan inte användas för glukos-laktosbrist.

Ta inte medicin om blödning orsakas på grund av långvarig användning av antikoagulantia. Till exempel Fenindion, Warfarin eller Heparin. I detta fall kommer specialisten att förskriva en behandlingskurs med motgift.

Dicinon bör tas med försiktighet och under ständig övervakning av en läkare med trombos eller tromboemboli, samt ökad blodkoagulation. Det är nödvändigt att vara försiktig med användningen av medicinen och för patienter med njur- eller leversjukdomar.

Bieffekter

Dicinon har få biverkningar, men ändå är de:

 1. Halsbränna eller illamående kan förekomma. Sällan, men det finns svårighetsgrad och obehag i epigastriken..
 2. Yrsel eller huvudvärk uppstår. Ibland blir sinnet molnigt.
 3. Blodtrycket kan minska, ansiktet blir rött.
 4. Allergisk reaktion i form av utslag.

Använd inte Dicinon för gravida, eftersom läkemedlets effekt på fostret inte är vetenskapligt bevisat. Det används endast i extrema fall när du snabbt behöver stoppa blödning från livmodern hos en gravid kvinna.

Interaktion med andra läkemedel

I en enda spruta, tillsammans med Dicinon, kan du inte ta något läkemedel. Det läggs endast till lösningar som används för dropp intern infusion..

Läkemedlet kombineras endast med några få hemostatiska läkemedel:

 • Vikasal;
 • Aminokapronsyra;
 • dextrans - plasmasubstituerande läkemedel.

Använd inte den samtidigt med Tranexam, eftersom detta ökar sannolikheten för ökad aktivering av trombos.

Recensioner om Dicinone

Maria, Vorkuta: ”Jag fick ordinerat Dicinon av en gynekolog under min första graviditet. I början av den andra månaden började fläckningen dyka upp. Läkaren sa att detta är tecken på ett hotat missfall. Även om läkemedlet inte rekommenderas för gravida kvinnor, men min gynekolog föreskrev en kurs för mig, och jag var ständigt under hennes tillsyn. Jag drack 1-2 tabletter 3 gånger om dagen i 2 veckor. Efter en tid försvann urladdningen. Jag gick ofta till sjukhus för behandling, men det fanns inga fler blödningar. Läkaren sa till mig att det är bättre för gravida kvinnor att dricka Dicinon i tabletter än att injicera i ampuller. Så det kommer att orsaka mindre skada på fostret. ".

Anastasia, Moskva: ”Jag har alltid haft stark blodutladdning under menstruationen. Men allt oftare började jag märka att det fanns ännu fler av dem. Jag blev orolig och gick till läkaren. Jag klarat testen och klarade tentamen. På grund av kraftiga blödningar fick jag anemi. En specialist föreskrev mig en kurs med Dicinon. Det varade i 10 dagar. 5 dagar jag drack läkemedlet innan menstruationscykeln började och 5 dagar under. Jag tog en paus och före början av nästa menstruation tärde jag Dicinon enligt samma schema. Så jag gjorde 3 gånger. Blödningen med varje kurs blev mindre. I slutändan gick allt tillbaka till det normala. Tack till min läkare. Jag rekommenderar alla att inte försena behandlingen och rådfråga en läkare i tid så att jag inte har några komplikationer i form av anemi ”.

Ekaterina, Omsk: ”Dicinon ordinerades till mig på sjukhuset, där jag hamnade på grund av långa perioder. De varade i en månad. Jag gick till läkaren och fick mig omedelbart till sjukhuset. Läkemedlet administrerades intramuskulärt 3 gånger om dagen. Resultatet av dess användning märkte jag efter 3 timmar. Menstruationen har inte blivit så riklig. Efter 5 dagar var jag redan hemma. Jag rekommenderar att inte försena behandlingen, men omedelbart gå till gynekolog för en konsultation. ”.

Dicinon är ett läkemedel utformat för att stoppa blödning, men inte för att bota sjukdomen som orsakade den. Därför bör du alltid kontakta specialister för rådgivning och behandling..

Ditsinon - bruksanvisning, analoger, recensioner, pris

Webbplatsen ger referensinformation endast för informationssyften. Diagnos och behandling av sjukdomar bör utföras under övervakning av en specialist. Alla läkemedel har kontraindikationer. Specialkonsultation krävs!

Läkemedlet dicinon

Dicinon har använts under många år i medicin för profylax och som ambulans för blödning av olika ursprung. Läkemedlets aktiva substans är etamsylat.

Förutom hemostatisk (hemostatisk) effekt stärker Dicinon den vaskulära väggen, minskar dess permeabilitet, förbättrar mikrosirkulationen och bidrar också till blodkoagulationsprocessen. Läkemedlet stimulerar mognad och utträde av blodplättar (speciella blodceller som ansvarar för bildandet av en blodpropp) från benmärgen.

Den hemostatiska effekten av Dicinon förklaras av det faktum att den aktiverar koagulationsfaktorn III (tromboplastin).

Dicinon har dessutom en vasokonstriktoreffekt genom att stimulera frisättningen av ett speciellt ämne - prostacyclin PgI2, som dessutom hjälper till att stoppa blödning.

Trots sina hemostatiska effekter leder Dicinon inte till ökad trombos, ökar inte den totala blodkoagulationen och bidrar inte till en ökning av systemiskt blodtryck.

Den terapeutiska effekten av att ta Dicinon oralt inträffar på cirka 2,5-3 timmar, med intramuskulär administrering - på 1-1,5 timmar och efter intravenös injektion - på 15 minuter. Läkemedlets varaktighet är cirka 4-6 timmar, under följande timmar minskar dess aktivitet långsamt och slutar helt vid slutet av dagen. Från behandlingen av Dicinon kvarstår den terapeutiska effekten i ytterligare 6-7 dagar efter avslutad läkemedel.

Dicinon kan passera genom placentabarriären, och dess penetration i bröstmjölk är fortfarande ifrågasatt.

Släpp formulär

Dicinon finns i tabletter och ampuller. Varje tablett eller ampull innehåller 250 mg av den aktiva substansen etamzilat.

 • Tabletter: 0,05 g (barndos) och 0,25 g (dos för vuxna). 100 tabletter per förpackning.
 • Ampuller: 2 ml vardera innehåller en 12,5% lösning; 1 ml - 5% lösning. Lådan innehåller 20 eller 50 ampuller.

Bruksanvisning Dicinon

Indikationer för användning

Dicinon förskrivs som ett terapeutiskt och profylaktiskt medel för olika typer av yttre och inre blödningar. Läkemedlet kan tas oralt, administreras intramuskulärt, intravenöst, subkonjunktival, retrobulbar, och också användas topiskt i form av tamponger eller gasbindningar som blöts i en lösning av Dicinon.

De viktigaste indikationerna för användning av Dicinon:

 • blödning efter någon operation;
 • förebyggande av postoperativ blödning;
 • blödning vid diabetisk angiopati, näthinnblödning, hemoftalmos;
 • tarm- och lungblödning;
 • funktionell och dysfunktionell blödning i livmodern, fibromyom;
 • blödning från skador;
 • blödning orsakad av hemorragisk diates - Werlhofsjukdom, Willebrand-Jurgens sjukdom, vissa typer av trombocytopatier;
 • hjärninfarkt.

Kontra

Dicinon är kontraindicerat hos personer med tumörsjukdomar i det hematopoietiska systemet (lymfoblastisk och myeloid leukemi, osteosarkom), akut porfyri. Det rekommenderas inte att ta läkemedlet till patienter med blödning till följd av en överdos av antikoagulantia (Warfarin, Fenindion, Heparin, etc.). I detta fall förskrivs specifika motgift..

Läkemedlet kan inte användas i närvaro av överkänslighet mot den huvudsakliga aktiva substansen - etamzilat - eller mot någon av hjälpkomponenterna i läkemedlet, särskilt natriumdisulfit eller laktos. Dicinon är förbjudet för personer med glukoslaktosbrist.

Med stor försiktighet används Dicinon vid behandling av personer med en tendens till trombos och tromboemboli, ökad blodkoagulation, lever- och njursjukdomar..

Bieffekter

Dicinonbehandling

Hur man tar Dicinon?
Dicinon kan användas i tabletter för oral administrering, injektion - intramuskulärt och intravenöst långsamt, samt droppa med andra lösningar för intravenös infusion. Vid ögonpraxis används ögondroppar med Dicinone och retrobulbar administration av läkemedlet.

Läkemedlets tablettform tas under eller omedelbart efter en måltid och dricker mycket rent vatten. Dicinoninjektioner administreras oavsett mat.

Läkemedlet kan förskrivas en gång eller i kurser på upp till 10 dagar.

Innan du använder Dicinon måste du alltid konsultera en läkare! Annars kan läkemedlet ta skador på kroppen..

Dosering av dicinon
Den dagliga dosen av läkemedlet för vuxna beräknas baserat på patientens kroppsvikt - 10-20 mg per kilo kroppsvikt. Dosen är uppdelad i 2-4 doser. En enda dos kan vid behov ökas till 3 tabletter, och när läkemedlet administreras som en injektion kan en enda dos ökas till 2 ampuller.

Den dagliga dosen för barn beräknas också med hänsyn till kroppsvikt - 10 mg / kg, frekvensen av administrering upp till 4 gånger om dagen. För behandling av nyfödda används endast lösningar med Dicinone för intravenösa eller intramuskulära injektioner i en dos av 12,5 mg per kilo kroppsvikt..

I speciella fall förskrivs Dicinon i följande doser:

 • För förebyggande syften, för att förhindra postoperativ blödning - 1-3 tabletter eller 1-2 ampuller iv eller IM 2-3 timmar före operationen. Efter operationen tas Dicinon i samma dos tills risken för blödning försvinner..
 • För att stoppa blödningen, tillsätt 1-2 ampuller av läkemedlet IV eller IM var 6: e timme tills blödningen slutar helt.
 • Med en tendens till blödning på bakgrund av diabetisk mikroangiopati föreskrivs en tablett eller 1 ampul Dicinon 2-3 gånger om dagen i flera månader.
 • Vid tunga perioder föreskrivs som regel 2 tabletter 3 gånger om dagen under 10 dagar. Du bör börja ta läkemedlet 5 dagar före planerad start av din period, det rekommenderas att sluta ta det 5 dagar efter deras start.
 • Med ytlig blödning orsakad av medicinska manipulationer eller kirurgiska ingrepp kan Dicinon användas topiskt. För att göra detta appliceras innehållet i en ampull på en steril gasbind eller bomullspinne och appliceras på skadan.

Samtidig administration av Dicinon inuti och injektioner är tillåten..

Dicinon: bruksanvisning - video

Dicinon under graviditeten

Under graviditeten kan bara en läkare bestämma behovet av Dicinon.

Läkemedlet förskrivs i följande fall:

 • med uppträdandet av fläckar;
 • med frigöring av chorion eller placenta;
 • ibland för att stoppa näsblod.

Om fördelen med läkemedlet överstiger de möjliga riskerna för fostret, kan Dicinon användas i första trimestern av graviditeten. I detta fall föreskrivs endast tabletter av läkemedlet. En enda dos Dicinon bör inte överstiga 1 tablett, 3 tabletter är tillåtna per dag med regelbundna intervall.

Dicinon för menstruation

Användning av Dicinon för menstruation är endast möjlig med läkares samtycke.

Läkemedlet förskrivs under tunga perioder: 3-5 dagar innan den förväntade menstruationen börjar och under de första 5 dagarna av menstruationsblödning tas läkemedlet två tabletter tre gånger om dagen. Dicinons varaktighet är 10 dagar. För att konsolidera det uppnådda resultatet krävs ett andra behandlingsförlopp under nästa menstruationscykel.

Vid långvarig menstruation, vars längd överstiger 7 dagar, rekommenderas att du tar en tablett Dicinone tre gånger om dagen. Behandlingsförloppet fortsätter tills utsläppet upphör, men i alla fall bör det inte överstiga 10 dagar.

För att försena början av nästa menstruation rekommenderas inte läkemedlet, eftersom efterföljande kränkning av menstruationscykeln.

Dicinon med blödning

När blödningen har börjat är det bäst att använda injicerbara former av Dicinon. I förebyggande syfte kan du använda både flytande och tablettformer av läkemedlet.

För att stoppa alla typer av blödningar, inklusive livmoder, ordineras Dicinon 1-2 ampuller intramuskulärt eller intravenöst långsamt. Därefter upprepas administreringen av läkemedlet var sjätte timme tills blödningen slutar helt och hotet om att det förekommer åter försvinner..

Om blödning inträffar mot bakgrund av den komplicerade kursen med diabetes mellitus (diabetisk mikroangiopati) förskrivs läkemedlet under lång tid, i 2-3 månader, 1-2 tabletter 3 gånger om dagen. Intramuskulär administrering av läkemedlet är också möjligt - 1 ampull två gånger om dagen.

För förebyggande syften, för att förhindra utveckling av blödning under eller efter operationen, ordineras Dicinon i form av injektioner (1-2 ampuller) eller tabletter (2-3 tabletter) flera timmar före operationen. Vid behov kan läkaren förskriva administreringen av läkemedlet direkt under operationen (1-2 ampuller). Under den tidiga postoperativa perioden förskrivs läkemedlet 2-4 tabletter eller ampuller 2 gånger om dagen, på längre sikt Dicinon tas en tablett 3 gånger om dagen tills blödningshoten försvinner.

Interaktionen mellan dicinon och andra läkemedel

I en spruta är Dicinon inte kompatibelt med något läkemedel, men det kan läggas till lösningar för dropp intravenösa infusioner.

Dicinon kombineras med vissa hemostatiska läkemedel - aminokapronsyra, Vikasol (Menadione) och plasmasubstituerande läkemedel - dextrans.

Den kombinerade användningen av Dicinon och det hemostatiska läkemedlet Tranexam rekommenderas inte, eftersom ökad risk för aktivering av trombos.

Analoger (synonymer) av Dicinon

Dicinon tillverkas av det slovenska läkemedelsföretaget Lek. I Ryssland och Ukraina är den vanligaste analogen av läkemedlet Ethamsilate, dessutom produceras en annan analog i Ryssland - Ethamsylate-Ferein.

I apoteknätverket kan du hitta ett antal läkemedel, vars huvudsakliga aktiva ingrediens är etamzilat. Dessa inkluderar - Aglumin, Altodor, Cyclonamine, Dicynen, Dicynene, Eselin, Ethamsylate, Impedil. Alla dessa läkemedel verkar på samma sätt som Dicinon som beskrivits ovan och förskrivs i samma doseringar..

Recensioner om läkemedlet

Svetlana, Krasnodar:
"Jag tog Dicinon under min första graviditet. Det var väldigt svårt, spotting började från den andra månaden. Läkaren sa att jag hade missfall och ordinerade Dicinon i tabletter. Jag drack 2 tabletter 3 gånger om dagen i 14 dagar. Lyckligtvis slutade allt bra - utskrivningen slutade. Sann, hela graviditeten var tvungen att ligga en hel del och åka till sjukhuset för att rädda, men det fanns inga fler blödningar ".

Nikolay, Barnaul:
"Jag fick en cysta på tandroten och kraftiga blödningar började. Läkaren fuktade sedan små vattpinnar i dicinon och satt in i tanden. Allt gick bokstavligen 10 minuter.".

Victoria, Moskva:
"Jag har alltid haft svår blödning under menstruationen, men nyligen har de intensifierats ännu mer och jag har till och med anemi. Läkaren föreskrev mig behandling med dicinon. Kursen var 10 dagar: 5 dagar måste läkemedlet tas innan menstruationen började, och fortfarande samma mängd när de redan hade börjat. Då drack jag dicinon under de kommande två menstruationscyklerna. Om jag bara visste att det här problemet så lätt kan elimineras! Jag är ledsen att jag inte såg en läkare förut. ”.

Läkemedelspris

Den ursprungliga slovenska Dicinon i apotekskedjan säljs till 35 rubel per paket med 50 tabletter. För ett paket med 10 ampuller med Dicinon-lösning måste du betala cirka 110 rubel, men vid många försäljningsställen av läkemedel kan du köpa ampuller individuellt. Kostnaden för en ampull är cirka 11-12 rubel.

För tablettanaloger av Dicinon, och särskilt för Etamsylate, måste du betala cirka 50 rubel. I allmänhet kan kostnaden för ett paket med 50 tabletter variera mycket beroende på var du bor. Så i vissa apotek kan Etamsilat köpas för 26-30 rubel, men det finns apotek där samma läkemedel säljs till 70-100 rubel per paket.

En liknande situation är med injektion Etamzilat. Det kostar från 20-40 rubel per paket till 100 rubel, och kostnaden för en ampull Etamsilat är cirka 3 rubel.

Instruktioner för användning av Dicinon-tabletter för livmodersblödning och hur många dagar du kan dricka (stick)

Dicinon är ett läkemedel som hjälper till att stoppa blodet. Det används vid kirurgiska operationer för förebyggande och terapeutiska ändamål. Verktyget hjälper till att stoppa blödning och minska risken för allvarlig blodförlust. Hur du tar Dicinon-tabletter med blödning i livmodern, användarinstruktioner hjälper till att förstå.

Sammansättning och handling

Läkemedlet innehåller ethamylat i en mängd av 250 mg. Det har en hemostatisk effekt. Den aktiva substansen stimulerar uppkomsten av blodplättar i blodet och orsakar deras förening i det skadade området. Som ett resultat inträffar vävnadstromboplastin och blödningens varaktighet minskar. Efter användning av produkten förbättras blodkoagulationen och mikrosirkulationen förbättras. Läkemedlet leder inte till uppkomsten av blodproppar och skär inte blodkärlen. Etamsylat gör kapillärerna mer stabila och minskar deras bräcklighet.

Absorberas snabbt efter oral administrering, med intramuskulär och intravenös administration. Det sprider sig över vävnader och organ, binder nästan inte till plasmaproteiner. Det utsöndras av njurarna och tarmen. Perioden för fullständig eliminering från kroppen är 4 timmar. Efter administrering är det intravenöst i 5-10 minuter.

Efter intramuskulär administration börjar den verka inom 30-60 minuter. Åtgärdens varaktighet är från 4 till 6 timmar. Om den tas oralt utvecklas effekten inom 3 timmar. Med en behandlingskurs varar läkemedlets aktivitet upp till 7 dagar. Mottagningen ska vara regelbunden så att den önskade effekten.

Indikationer och kontraindikationer

Läkemedlet förskrivs för att förhindra blödning. För terapeutiska ändamål, använd läkemedlet för att stoppa blödning i sådana fall:

 • skador på kapillärfartyg;
 • kirurgisk ingripande i tandvård, urologi, oftalmologi;
 • blödning från tarmen, njurarna, lungorna;
 • livmodersblödning mot fibrom;
 • reducerat antal blodplättar;
 • minskad blodkoagulationsförmåga;
 • närvaron av blod i urinen;
 • kraniell blödning i barndomen;
 • blod från näsan vid förhöjt tryck;
 • skada på väggarna i blodkärlen av immunkomplex;
 • hemorragisk diates;
 • aterosklerotisk lesion av stora artärer i närvaro av diabetes mellitus.

Det är kontraindicerat att påbörja behandling med blödning om patienten har en ökad känslighet för läkemedlets komponenter. Det är förbjudet att använda vid akut porfyri, hemoblastos hos barn, trombos och tromboembolism. Försiktighet bör utövas med blödning efter antikoagulantia, reducerat tryck. Gravida kvinnor föreskriver inte ett botemedel. Innan behandlingen påbörjas är det nödvändigt att sluta amma..

Användningsinstruktioner

Ta Dicinon för blödning av livmodern är nödvändig efter samråd med en specialist. Verktyget kan orsaka oönskade reaktioner i form av yrsel, huvudvärk, rodnad i huden, minskat tryck, halsbränna eller obehag i buken. Om du har något av ovanstående symtom, feber eller allergiska reaktioner, bör behandlingen inte fortsätta..

Valet av doseringsform och dosering beror på patientens tillstånd. Läkemedlet frisätts i form av tabletter och injektioner. Tabletterna börjar inte verka omedelbart, så de förskrivs i okomplicerade situationer. Injektioner är nödvändiga under perioder med svår och långvarig blödning för att snabbt stabilisera patientens tillstånd. Innan användning måste du genomgå en undersökning av blodkoagulationssystemets tillstånd.

Hur man dricker piller

Det är nödvändigt att ta enligt anvisningarna för användning av Dicinon-tabletter. Den rekommenderade dagliga dosen för vuxna patienter och barn med kroppsvikt från 40 kg - från 10 till 20 mg / kg. Det måste tas oralt med en liten mängd vätska. Dosen ska delas upp i flera doser och konsumeras inom en dag. På en gång måste du dricka Dicinon 1-2 tabletter. Läkaren kan öka en enda dos med svår blödning från livmodern till 2-3 tabletter.

Innan operationen ska du ta 1-2 tabletter 60 minuter innan proceduren. Efter operationen tas 1-2 tabletter var 5-6 timmar tills risken för blödning minskar. Ta Dicinon för uterinblödning, du behöver 2 tabletter med ett intervall på 10-12 timmar. Du kan kombinera intaget av mat. Med tunnelbana och menorragi, föreskrivs två tabletter tre gånger om dagen. Behandlingen med läkemedlet är från 5 dagar. Hos barn under 12 år reduceras den vuxna dosen med hälften.

Hur man injicerar

Injektioner görs intramuskulärt eller intravenöst. Du måste gå långsamt in. Den rekommenderade dosen per dag är från 10 till 20 mg / kg. Det måste delas in i flera metoder. Med blödning måste du injicera 1-2 ampuller upp till 4 gånger om dagen. I barndomen krävs en dosreduktion på hälften. En timme före operationen administreras 1-2 ampuller intravenöst eller intramuskulärt. Under proceduren måste du ange samma dos. Efter operationen administreras ytterligare 1-2 ampuller för att minska sannolikheten för blödning.

Om funktionen i levern eller njurarna är nedsatt bör läkemedlet förskrivas av en läkare efter en fullständig undersökning av kroppen. Injektioner kan kombineras med att ta piller. Om njurfunktionen misslyckas, reduceras dosen. Vid instabilt blodtryck måste man vara försiktig.

Dicinon med blödning bör inte blandas i samma spruta med andra läkemedel. Behandling kan kombineras med användning av menadionnatriumbisulfit och aminokapronsyra enligt instruktion av en läkare.

Hur många dagar kan jag dricka

Åtgärden kan drickas i 5-10 dagar för medicinska ändamål. En längre kurs kan förskrivas, men i en reducerad dos och i kombination med andra läkemedel. För förebyggande, ta inom 3-5 dagar. Behandlingsvaraktigheten beror på patientens tillstånd, respons på behandlingen och ålder. Under barndomen krävs noggrann övervakning av patientens tillstånd.

Hur snabbt slutar blödningen

Detta läkemedel är effektivt för blödning i livmodern. Efter applicering minskar mängden fläckar tills den försvinner helt. Läkemedlet börjar verka efter 15-60 minuter. Den första dagen blir blodet lite mindre. Inom 5-7 dagar slutar Dicinon blödning, men det måste tas några dagar efter det. Om blödning utlöses av formationer i livmodern kan andra läkemedel i komplexet behövas. Sedan kommer tillståndet att förbättras efter att orsaken till blödning eliminerats.

Dicinon

Användningsinstruktioner:

Priser i apotek online:

Läkemedlet Dicinon är en ambulans som används för att stoppa blödningar av olika ursprung.

Släpp form och sammansättning

Dicinon finns i tabletter och i form av en injektionslösning.

Läkemedlets aktiva substans är ethamsylat. Dess koncentration i en tablett är 250 mg, i 1 ml lösning - 125 mg.

Som hjälpkomponenter inkluderar Dicinon-tabletter vattenfri citronsyra, majsstärkelse, magnesiumstearat, povidon K25, laktos.

Förutom ethamylat innehåller lösningen natriumdisulfit, vatten för injektion, natriumbikarbonat (i vissa fall är det nödvändigt att korrigera pH-nivån).

Tabletter levereras till apotek i förpackningar om 10 i blåsor, 10 blåsor säljs i kartongförpackningar. Lösningen för intramuskulär och intravenös administration realiseras i ampuller av färglöst glas med en volym av 2 ml, 10 ampuller i en blister, 5 blåsor i en kartong.

Indikationer för användning

Användningen av Dicinon är indicerat för behandling och förebyggande av kapillärblödning av olika ursprung.

Enligt instruktionerna är etamzilat effektivt i:

 • Blödning som inträffar under och efter kirurgiska ingrepp på alla vävnadsväxlade (penetrerade av blodkärl) vävnader inom obstetrik och gynekologi, ENT-praxis, tandvård, plastikkirurgi, urologi, ögonläkare;
 • Menoragia, inklusive primära, såväl som hos kvinnor med intrauterin preventivmedel;
 • Blödande tandkött;
 • hematuri;
 • näsblod;
 • metrorragi;
 • Diabetisk mikroangiopati, inklusive hemoftalmus, hemorragisk diabetisk retinopati, etc.;
 • Hemorragiska störningar i hjärncirkulationen hos nyfödda, inklusive för tidigt.

Kontra

I enlighet med instruktionerna för Dicinon är användningen av läkemedlet kontraindicerat om patienten har:

 • Neoplastiska (tumör) sjukdomar i lymfatiska och hematopoietiska vävnader, inklusive osteosarkom, myeloblastisk och lymfoblastisk leukemi;
 • Trombos;
 • Akut porfyri;
 • tromboembolism;
 • Överkänslighet mot tabletter / lösningens komponenter.

Dicinon används med försiktighet för behandling av patienter med historia av trombos eller tromboembolism, liksom i fall där orsaken till blödning är en överdos av antikoagulantia..

Dosering och administrering

Den optimala dagliga dosen av Dicinon i tablettform för en vuxen är från 10 till 20 mg per 1 kg kroppsvikt. Dela upp den i 3 eller 4 doser.

Som regel är den genomsnittliga enkeldosen 250-500 mg, i undantagsfall höjs den till 750 mg. Användningsfrekvensen av Dicinon är densamma, 3-4 gånger om dagen.

Vid menorrhagia är den dagliga dosen ethamsylat från 750 mg till 1 g. Dicinon börjar tas från den femte dagen i den förväntade menstruationen och till den 5: e dagen av nästa cykel.

Efter kirurgiska ingrepp rekommenderas läkemedlet att tas var sjätte timme vid 250-500 mg. Piller fortsätter tills blödningen fortsätter.

För ett barn är en enda dos 10-15 mg per 1 kg kroppsvikt. Mängd applikationer - 3-4 gånger om dagen.

Instruktionerna för Dicinon indikerar att injektionen är avsedd för långsam intravenös eller intramuskulär injektion. I fall där läkemedlet späds ut med saltlösning ska en injektion ges omedelbart.

För en vuxen är den dagliga dosen 10-20 mg / kg / dag, den ska delas in i 3-4 injektioner.

För profylaktiska syften under kirurgiska ingrepp administreras Dicinon iv eller IM i en dos av 250-500 mg ungefär en timme före operationen. Under en kirurgisk operation administreras läkemedlet intravenöst i en liknande dos, om nödvändigt upprepas introduktionen av denna dos igen. Under den postoperativa perioden rekommenderas det att använda Dicinon i den initiala dosen var sjätte timme tills risken för blödning försvinner..

För barn förskrivs lösningen i en dos på 10-15 mg / kg / dag, uppdelad i 3-4 injektioner. I neonatologisk praxis injiceras Dicinon i muskeln eller mycket långsamt i en ven i en dos av 12,5 mg / kg (den angivna dosen ethamylat motsvarar 0,1 ml lösning). Behandlingen börjar under de första två timmarna av ett barns liv.

Bieffekter

Användningen av Dicinon kan åtföljas av huvudvärk, parestesi i de nedre extremiteterna, yrsel, halsbränna, illamående, en känsla av tyngd i det epigastriska området, hyperemi i ansiktet, allergiska reaktioner och en minskning av systoliskt tryck.

speciella instruktioner

Dicinon-injektionslösning är endast avsedd för användning på kliniker och sjukhus.

Det är förbjudet att blanda lösningen i en spruta med något annat läkemedel. Det är kontraindicerat att använda lösningen om den har ändrat färg.

Man bör komma ihåg att Dicinon i en dos av 10 mg / kg, som administreras en timme före dextrans, förhindrar deras blodplättseffekt. Och Dicinon, introducerad efter dextrans, har inte en hemostatisk effekt.

Dicinon är inte kompatibelt med natriumlaktat och natriumbikarbonatlösningar för injektion. Kan vid behov kombineras med natriummenadionbisulfit och aminokapronsyra.

En tablett Dicinon innehåller 60,5 mg laktos (den maximala tillåtna dosen av detta ämne är 5 gram). Tabletter är kontraindicerade hos patienter med laktasbrist, medfødt glukosintolerans, malabsorption av glukos och galaktos..

Även om Dicinon är avsett för intravenös och intravenös administrering, kan den appliceras topiskt, till exempel efter tanduttag eller i närvaro av ett annat sår. För detta impregneras en bit gasväv eller en steril bomullstopp med en riklig lösning och appliceras på skadan..

analoger

Villkor för lagring

Dicinon hänvisar till en grupp receptbelagda läkemedel.

Enligt anvisningarna bör läkemedlet förvaras på en plats skyddad från ljus och fukt (för tabletter), utom räckhåll för barn, där temperaturen inte bibehålls högst 25 ° C. Lösningens hållbarhetstid i ampuller och tabletter är 5 år.

Hittade du ett misstag i texten? Välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Vilka är den normala urladdningen efter ägglossningen. Patologisk leukocé

Ägglossning är en process utan vilken en kvinna inte kan bli gravid. Kvinnor försöker fånga ögonblicket då det inträffar. Vissa anser att dessa dagar är farliga, eftersom de är rädda för att bli gravida, andra beräknar otåligt när tiden är rätt....

Försenad menstruation - 23 skäl till varför du inte har en period

MenstruationscykelDen kvinnliga kroppen i reproduktiv ålder fungerar cykliskt. Det sista steget i denna cykel är månadsblödning. De indikerar att ägget inte befruktas och att graviditet inte har inträffat....

Varför visas ljusröd menstruation

Hur är normal menstruationMenstruation börjar som ett resultat av att endometriet inte accepterade ett befruktat ägg och graviditet inte inträffade. Vanligtvis varar perioder från 3 till 7 dagar....