Analoger duphaston

Intim

Duphaston (Frankrike) är ett effektivt hormonalt medel som huvudsakligen används inom gynekologi. Läkemedlet har en hög kostnad, men på läkemedelsmarknaden kan du köpa duphaston-analoger med en identisk aktiv substans i kompositionen för dess terapeutiska effekt och till en lägre kostnad.

Det stoppar blödning i livmodern och ökar också risken för befruktning avsevärt. Indikationer för användning är: infertilitet av hormonellt ursprung, hotet om missfall, menstruations oregelbundenheter, pregravid beredning och graviditet.

Läkemedlet undertrycker produktion av östrogen, vilket är nödvändigt för att uppnå en positiv terapeutisk effekt vid behandling av endometrios. Som regel väljer läkaren individuellt patientens behandlingsschema och dos av duphaston, vilket ger en utmärkt effekt i terapin.

Duphaston sammansättning och pris

Den aktiva substansen dydrogesteron i läkemedlets sammansättning liknar naturlig progesteron. Ämnet bryter inte med metabolismen av kolhydrater och leverfunktion, hjälper till att eliminera många gynekologiska patologier.

 • Kostnaden för förpackningstabletter på 10 mg av 20 bitar - 550 rubel, enhetsföretag. 28 st. - 930 gnugga.

Duphaston-analoger för terapeutisk verkan

Alla läkemedel på listan liknar duphaston och innehåller steroidhormonet progesteron.

1. Utrozhestan (Bezen Helske SA, Belgien). Progestogen - den aktiva ingrediensen i kompositionen är corpus luteumhormon. Det skapar de villkor som är nödvändiga för graviditeten. Lindrar livmuskelspänningen.

Det föreskrivs för infertilitet, mastopati av fibros-cystisk natur, hotet om missfall och blödning av livmodern, intrauterin tillväxtfördröjning. Som regel förskrivs läkemedlet vaginalt till patienter med leversjukdomar..

Enligt läkare tolereras denna analog av duphaston väl, vilket bidrar till en ökning av bärandet av problemgraviditeter. Det kan inte användas med en tendens till trombos, allvarliga överträdelser av levern, vaginal blödning, ofullständig abort, misstänkta maligna tumörer.

 • Kostnaden för kapslar är 100 mg 28 st. - 410 s., 14 delar 200 ml - 420 s.

2. Prajisan (San Pharmaceutical, Indien). Indikationer för användning är: infertilitet, mastopati, brist på ägglossning, hormonersättningsterapi i samband med klimakteriet, förebyggande av fibroider och endometrios, vaginal blödning av okänt ursprung.

Läkemedlet kan användas under graviditet, men beslutet fattas av den behandlande läkaren med hänsyn till sjukdomsförloppet och patientens tillstånd, eftersom det i vissa fall kan vara en risk för fostret.

Kontraindikationer för prima är: ofullständig abort, misstänksamhet eller förekomst av maligna tumörer, individuell intolerans mot läkemedlets komponenter och jordnötssmör, tromboemboliska störningar, blödning i livmodern.

 • Cap-pris 200 mg, 10 bitar - 260 rubel.

3. Iprozhin (Italfarmaco, Italien). Det används för gestogeninsufficiens. Det minskar spänningen i livmodermusklerna, främjar utvecklingen av terminala komponenter i bröstkörteln, skapar förutsättningar för rätt utveckling av endometrium, normaliserar menstruationscykeln.

Läkemedlet är indicerat för fibros-cystisk form av mastopati, hotet om spontan abort samt terapeutiska åtgärder vid klimakteriet. Det är förbjudet att ta överkänslighet mot någon ingrediens i läkemedlet, upptäckt av okänd natur, ofullständig abort.

Vid funktionella störningar i levern indikeras vaginal användning. Med försiktighet, under övervakning av en läkare, används läkemedlet under nuvarande graviditet och under amning..

 • Förpackning med kapslar 100 mg, 30 st. - 400 r.

4. Progesteron (Dalchimpharm, Ryssland). Det är en analog duphaston, finns i form av en injektionslösning. Indikationer för användning inkluderar: endokrin infertilitet, livmodersblödning av dysfunktionell karaktär, upprepade missfall, amenoré, preventivmedel.

Enligt åsikter från läkare och patienter kännetecknas läkemedlet som mycket effektivt och har ett betydande antal positiva svar, men eftersom sammansättningen av produkten innehåller olivolja är intramuskulära injektioner något smärtsamma. Det är förbjudet att använda vid funktionella störningar i levern, hepatit, blodutsöndringar, trombos.

 • Lösning 1%, 1 ml, 10 st. - 390 gnugga. eller lösning 2,5%, 1 ml, 10 bitar - 650 rubel.

Billiga analoger och ersättare för Duphaston: en prislista

Duphaston är ett känt läkemedel inom det gynekologiska området för sjukdomar. Problemet med att bli gravid och fostra ett barn i dag är många kvinnor bekanta.

I detta fall blir speciella mediciner som utför en del av den reproduktiva funktionen i kroppen en framgångsrik lösning. Läkemedlet Dyufaston, som produceras i Tyskland, Nederländerna såväl som i USA, blev ett riktigt fynd..

Den aktiva substansen i läkemedlet är didrogesteron, som är en analog till det naturliga hormonet progesteron. Det är detta hormon som förbättrar kvinnors hälsa, ansvarar för graviditetens början, liksom för dess säkra kurs.

Indikationer för användning av duphaston kombinerar tillstånd som är förknippade med en brist på progesteron:

 • Menstruations oregelbundenheter med försenad menstruation.
 • Livmoderblödning.
 • Infertilitet. Hotande eller vanligt missfall.
 • endometrios.
 • Hormonterapi.

Dufaston är en verklig frälsning med ett missfall som har börjat, för om du har tid att ta den nödvändiga mängden läkemedel kan du stoppa den irreversibla processen. Ett stort antal glada mödrar runt om i världen har möjlighet att plocka upp sitt barn exakt tack vare duphaston eller hans nära ersättare.

Analoger av rysk produktion

Duphaston-synonymer från en inhemsk tillverkare är efterfrågad.

En drogDen genomsnittliga kostnaden på apotekBeskrivning
progesteronFrån 578 rubelProgesteron är ett corpus luteumhormon, tillhör gruppen av gestagener.

Dess huvudfunktion är normalisering av livsfasens faser, skapandet av förutsättningar för utveckling av ett befruktat ägg.

Rysktillverkad medicinering finns som en lösning för intramuskulär injektion.PregninFrån 450 rubelDet påverkar förändringar i endometriet, förbereder det för äggimplantation, minskar dräktighetens dräktighet, påverkar positivt utvecklingen av mjölkbildande delar av bröstkörtlarna.

Släppformulär - tabletter. Det är en syntetisk analog av progesteron.dydrogesteronFrån 470 rubelEn syntetisk analog av naturligt progesteron. Ingår i huvudsammansättningen av läkemedlet som beaktas i artikeln.

Det har ingen preventiv effekt, vilket gör det möjligt att ta läkemedlet under graviditeten.

Ukrainska ersättare

Listan över ukrainska tillverkade läkemedel som är analoger till duphaston eller dess nära ersättare:

  Ingesta. Farmakologisk grupp - gestagener. Den aktiva substansen är progesteron. Den är gjord i form av en injektionslösning. Det används för amenoré, uterusblödning, infertilitet, corpus luteum-misslyckande, missfall.

Duphastons billigaste analog. Pris - från 95 rubel. Oxyprogesteronkapronat. Det tillhör progestogener, finns i form av en injektionslösning. Konstgjord analog av corpus luteumhormon.

Läkemedlets verkan är långsammare än hos progesteron, men den gestageniska effekten är längre - från 8 till 14 dagar. Priset är från 550 rubel. Folliculin. Inte riktigt en analog av duphaston, avser östrogena läkemedel. Det har en stimulerande effekt på livmodern, reglerar det normala förloppet för det kvinnliga reproduktionssystemet.

Deltar i normaliseringen av menstruationscykeln och funktionen för förplantning tillsammans med progesteron. Injektion. Effektiv billig medicinering. Pris - från 150 rubel.

Vitryska generika

Bland medicinerna på den vitryska läkemedelsmarknaden finns inga moderna läkemedel från progestogen-gruppen. Vitryska generika inkluderar inte heller mediciner som är syntetiska eller naturliga analoger av progesteron. När du väljer hur du byter ut duphaston är det lämpligare att vara uppmärksam på tabellen där de importerade synonymerna listas.

Andra utländska analoger

En drogDen genomsnittliga kostnaden på apotekBeskrivning
UtrozhestanFrån 330Ursprungsland - Frankrike. Duphastons bästa, mest kompletta analog, men billigare.

Den aktiva substansen är progesteron av naturligt ursprung, vilket är den största skillnaden mellan läkemedlet och duphaston.

Utgivningsform - suppositorier, i form av kapslar, administreras intravaginalt och oralt.

Läkemedlet är sämre än duphaston i popularitet på grund av en betydande lista över biverkningar: trötthet, dåsighet, yrsel, generell sjukdom.

IprozhinFrån 381Producerande länder - Italien, Frankrike. Progestogen kapslar.

Effektiv för PMS, fibrocystisk mastopati, tillstånd för brist på pogesteron, under förberedelser för IVF, endometrios.

KrainonFrån 2565Tillverkningsländer - Storbritannien, Tyskland.

Vaginalgel, som vid kontakt med vaginalslemhinnan ger en gradvis frisättning av progesteron.

Stöder luteal fas med hjälp av reproduktionstekniker.

PrajisanFrån 325Ursprungsland - Indien. En bra ersättning för ett billigt läkemedel. Hormonmedicinering.

Läkemedlets sammansättning inkluderar progesteron, jordnötssmör och sojalecitin. Kapslar för vaginal eller oral administration.

ProgestogelFrån 790Tillverkningsländer - Belgien, Frankrike. Gel för extern användning ökar koncentrationen av progesteron i bröstkörteln.

Det är indicerat för mastodynia, fibrocystisk mastopati..

allylestrenolFrån 590Ursprungsland - Ungern. Piller tas för rutinmässiga eller hotade aborter, liksom för risken för för tidig födsel.

Sammanfattningsvis bör det noteras att fullständiga strukturella analoger av duphaston inte existerar. Detta är en helt unik medicin som har praktiskt taget inga biverkningar. Dess enda nackdel är dess höga kostnad, men de flesta av dess nära ersättare är inte heller låga i pris..

Infertilitet kan besegras idag. Modern medicin har gett alla möjliga negativa scenarier och gjort en återgång. Njut av din graviditet och enkel förlossning!

Duphaston: analoger är billiga och ryska, bruksanvisning, sammansättning

Dufaston är en syntetisk progesteron (progestogen), vars användning syftar till att bekämpa progesteronbrist. Med restaureringen av den hormonella bakgrunden och en kvinnas reproduktionsfunktion hanterar läkemedlet ganska framgångsrikt, men inte alla har råd med behandling med det. Därför kommer det att vara användbart att förstå läkemedlets syfte, instruktioner för att ta, kontraindikationer för dess användning och analoger av Dufaston.

Sammansättning (aktiv substans) av Duphaston

Sammansättningen av Duphaston inkluderar:

 • huvudsubstansen är dydrogesteron;
 • laktosmonohydrat;
 • stärkelse;
 • kiseldioxid;
 • stearinsyra;
 • E171;
 • agalite.

Denna kombination av komponenter styr rätt utveckling av endometrium och dämpar östrogen, vilket återställer mängden kvinnliga hormoner.

Tabletter förpackas i blåsor i en mängd av 20 bitar.

Billiga ryska analoger

Den genomsnittliga kostnaden för läkemedlet är 600 rubel. Ett sådant pris på läkemedlet avgör efterfrågan på billiga analoger av Dufaston..

Följande läkemedel anses vara ersättare för Duphaston:

 1. "Progesteron". Dess åtgärder syftar till att normalisera miljön för utvecklingen av ägget. Verktyget finns i form av en lösning för intramuskulär administration. Pris - från 570 rubel.
 2. Pregnin. Det förbereder endometriet för äggimplantation, minskar livmodern och har en positiv effekt på amning. Pregnin finns i tablettform. Pris - från 400 rubel.
 3. Dydrogesteron är en aktiv ingrediens i Dufaston. Möjlig mottagning under graviditeten. Pris - från 450 rubel.
 4. "Ingesta." Ett progesteronbaserat läkemedel för behandling av amenoré, uterinblödning och infertilitet. "Ingesta" hjälper till att upprätthålla graviditet och har ett minimum av kontraindikationer. Pris - från 95 rubel. (den billigaste ryska analogen till Duphaston på läkemedelsmarknaden).

Av utländska analoga fonder är Utrozhestan (Belgien) mest populärt. Men läkemedlet är tydligt underlägsen än Duphaston på grund av en stor lista över biverkningar (dåsighet, huvudvärk, ökad trötthet, etc.).

Mottagande av analoga medel måste godkännas av den behandlande läkaren.

Instruktioner för användning av läkemedlet

Intag av Duphaston-tabletter innebär absorption av dydrogesteron i blodet. Vidare fördelas ämnet jämnt över kroppen, vilket har en direkt effekt på reproduktionsfunktionen. Läkemedlet bör användas i doser som rekommenderas av läkaren, eftersom de förskrivs utifrån många faktorer (patologi, närvaro av menstruation, etc.).

Sammanfattade rekommendationer för antagning är följande:

 1. 10 mg av läkemedlet flera gånger under dagen i 20 dagar med endometrios.
 2. 4 tabletter vid den första dosen och 1 var 8: e timme i händelse av ett hot om spontan abort.
 3. 10 mg två gånger om dagen fram till den 20: e graviditetsveckan i händelse av ett hot om missfall med vanligt missfall.
 4. 1 tablett en gång om dagen i mitten av cykeln för infertilitet förknippad med ovarial corpus luteuminsufficiens.
 5. 1 piller två gånger om dagen i mitten av cykeln med oregelbundna perioder eller premenstruellt syndrom.
 6. 1 tablett två gånger om dagen i 20 dagar med smärtsam menstruation (dysmenorré).
 7. 1 kapsel två gånger om dagen under en vecka med dysfunktionell livmodersblödning. Terapi kan också förskrivas som ett förebyggande av återfall av problemet..

Under harmonisk ersättningsterapi förskrivs Duphaston-tabletter i kombination med östrogen.

Instruktioner för att ta läkemedelsrösterna en lista med viktiga instruktioner:

 • efter början av användningen av medicinen är genombrott uterusblödning möjlig, stoppas med en ökad dos av läkemedlet;
 • vid komplex behandling med östrogen bör biverkningar och kontraindikationer beaktas;
 • innan du tar läkemedlet måste du genomgå en fullständig medicinsk undersökning för att bestämma patologier, funktioner i bäckenorganen och möjliga negativa reaktioner på läkemedlets komponenter;
 • "Duphaston" under graviditet är endast tillåtet med indikationer och under övervakning av en läkare;
 • om medicinen tas under amning under denna period måste amning minimeras;
 • med tumörneoplasmer hos patienten är det viktigt att genomföra en serie studier som syftar till att bestämma reaktionen på dydrogesteron;
 • Dufaston påverkar inte bilkörning och samordning.

På apotek skickas medicin endast ut på recept. Hans spontana intag kan leda till allvarliga konsekvenser.

Kombinationen av dydrogesteron och etanol är oacceptabel. Resultatet av denna kombination blir en minskning av läkemedlets effektivitet och möjliga biverkningar.

Läkemedlet bör förvaras utom räckhåll för barn, skydda mot fukt och solljus, inte längre än 5 år från datumet på förpackningens rygg..

Analoger av Duphaston-tabletter

Senaste prisuppdatering: 05.16.2020 (150+ städer och 12000 apotek)

Webbplats: doktorfrolov.ru, Telefon ☎: +7 (903) 543-03-35, E-post: [email protected]

Lista över analoger: sortering efter pris, betyg

Jämförelse av analoger, vilket är bättre

Dufaston (tabletter) Betyg: 63 röster

Billiga ersättare för Duphaston

Prajisan (kapslar) Betyg: 99 röster Topp

Analogen är billigare från 210 rubel.

Prajisan är en analog av indiskt ursprung. Det är indicerat för användning i fall av progesteronbrist. Användning under graviditet och amning är endast möjlig under övervakning av en läkare. Det finns kontraindikationer och biverkningar..

Analogen är dyrare från 2297 gnugga.

Producent: Bristol-Myers Squibb (USA)
Släppformulär:

 • Tabletter 160 mg, 30 st..
Användningsinstruktioner

Megeis är en dyrare ersättning för Dufaston. Huvudsaklig aktiv ingrediens: megestrol (160 mg). Läkemedlet har en annan lista med indikationer på recept, så innan du börjar behandlingen bör du rådfråga en läkare och noggrant studera instruktionerna.

Koloproktolog, onkolog, kandidat för medicinska vetenskaper

Webbplats: doktorfrolov.ru, Telefon: +7 (903) 543-03-35, E-post: [email protected]

1996 tog han examen från medicinska fakulteten vid Moskva medicinska akademi uppkallad efter I.M. Sechenov. Från 1996 till 1998 utbildades i klinisk heltid på heltid vid avdelningen för kirurgi vid utbildnings- och vetenskapscentret för medicinska centret för den administrativa avdelningen för presidenten för ryska federationen.

Vilket är bättre: Dufaston eller Utrozhestan Till toppen

Original

Läkemedelsbetyg: 3 av 5

Genomsnittligt pris: 458 rubel

Ersättning

Läkemedelsbetyg: 3 av 5

Genomsnittligt pris: 396 rubel (billigare med 62 rubel)

Vilket är bättre: Duphaston eller Prajisan Till toppen

Original

Läkemedelsbetyg: 3 av 5

Genomsnittligt pris: 458 rubel

Ersättning

Läkemedelsbetyg: 3 av 5

Genomsnittligt pris: 224,2 rubel (billigare med 233,8 rubel)

Vilket är bättre: Duphaston eller Yarina Till toppen

Original

Läkemedelsbetyg: 3 av 5

Genomsnittligt pris: 458 rubel

Ersättning

Läkemedelsbetyg: 4 av 5

Genomsnittligt pris: 88 rubel (billigare med 370 rubel)

Sidan syfte: att visa en lista över analoger (synonymer), aktuella priser och betyg för läkemedel som ställts in av användare (totalt mer än 10 000 betyg).

Tillsammans med detta läkemedel letar besökare på:

Välj din stad

Hitta i 179 städer i Ryssland

Syftet (uppdraget) med webbplatsen är att ge användarna den mest omfattande och aktuella listan över tillgängliga läkemedelsanaloger med priser på apotek och betyg för analoger (synonymer) som användarna ställer in sig. Således kan webbplatsen analogist.ru hjälpa dig att inte bara välja billigare analoga läkemedel utan också visa läkemedel av bästa kvalitet enligt användarna på webbplatsen..

Informationen som publiceras på webbplatsen är endast avsedd för referens och ersätter inte kvalificerad medicinsk vård. Se till att konsultera en läkare!

Billiga analoger och ersättare för Duphaston: en prislista

Under graviditeten är det särskilt viktigt att upprätthålla en normal nivå av hormonet progesteron. På grund av otillräcklig naturlig produktion indikeras Dufaston.

Detta läkemedel hjälper till att upprätthålla graviditet, förhindra placental abruption, stoppa livmodersblödning och stödjer normal fosterutveckling..

Dessutom hjälper ett läkemedel baserat på den aktiva substansen - dydrogesteron vid behandling av infertilitet och andra hormonella störningar.

En ersättlig kvinnlig assistent kan köpas på ett apotek för 600 rubel. Behandlingsminimum är dock en månad som påverkar familjens budget.

Läs vad det finns billiga analoger av Duphaston ryska och utländska produktion.

Analoger av rysk produktion

Inhemska farmakologiska företag kan inte erbjuda billiga ersättare. Men i apotekshyllorna finns det analoger av rysk produktion billigare än originalen.

Praktiska läkemedel skiljer sig inte i sammansättning: den aktiva substansen är baserad på dydrogesteron.

Kolla in de bästa billiga motsvarigheterna i tabellen nedan:

ErsättningsnamnBeskrivning och indikationer för användning av generikaDen genomsnittliga kostnaden i ett apotek
progesteronSyntetiskt hormonersättare med samma namn.

Till skillnad från tablettformen av Duphaston, är den ryska analogen tillgänglig i form av en lösning för intravenös administration. Kostnaden är bara 20 rubel580 rubeldydrogesteronEtt läkemedel med samma substans i kompositionen. Liksom originalet är det indicerat för att bevara graviditet, för behandling av infertilitet och för att normalisera menstruationscykeln480 rubelPregninEn nära ersättare i kompositionen, som också stöder fostrets vitala aktivitet i livmodern, vilket förhindrar uppkomsten av missfall.

Indikeras ofta för användning för att öka amningen. Släppformulär - tabletter450 rubel

Att köpa progesteron kommer att vara fördelaktigt för bara 20 rubel. Graviditet kan köpas för 450 rubel, vilket hjälper till att spara 300 med två paket.

Ukrainska generiker

Bland progestogenerna kan du hitta billiga generika. Den ukrainska tillverkaren erbjuder att köpa förpackningar från 100 rubel.

Vad bestämmer denna kostnad och hur länge effekten kvarstår efter att ha tagit läkemedlet, läs vidare.

Kolla in listan över de billigaste synonymerna i ukrainsk produktion:

  Oxyprogesteronkapronat. Denna synonym hänvisar också till progestogen-gruppen av läkemedel, men skiljer sig från originalet i en längre varaktig effekt..

Efter avbokningen varar effekten mer än två veckor. Kostnaden är inte låg, men billigare än Dufaston - 560 rubel.

Ingesta. Ett nära substitut i komposition med det syntetiska hormonet progesteron. Det har samma indikationer som Dufaston.

Lämplig för långvarig behandling av infertilitet, oförmåga att fostra ett barn, föreskriver läkaren när ett missfall börjar, placentabbrott och blödning. Den billigaste synonymen är bara 100 rubel. Folliculin. Skillnad i komposition från originalet. Duphaston tillhör gruppen av gestagener och ukrainska generiska - till östrogenläkemedel.

Det är indicerat för användning vid inkonsekvens och inkonstans i menstruationscykeln, för behandling av kvinnlig infertilitet och för graviditetsproblem. Priset i apoteket är 160 rubel.

Den tveksamma fördelen med ukrainska ersättare är prisvärd. Du kan köpa läkemedlet Injest för bara 100 rubel.

Bristen på ukrainska synonymer - finns sällan på apotek i Ryssland.

Andra utländska ersättare

Importerade medel anses dyra men av hög kvalitet. Men bland många farmaceutiska ersättare kan du hitta billigare läkemedel.

Generik för utländsk tillverkning kan köpas från 300 rubel per paket.

Bland de mest populära drogerna:

  Prajisan. Indisk synonym, som skiljer sig från originalet endast i sammansättningen av ytterligare ingredienser.

Den huvudsakliga aktiva ingrediensen är syntetisk progesteron. Priset på det indiska läkemedlet kommer att glädja dig - bara 300 rubel.

Iprozhin. En annan gestagenersättare som hjälper till att normalisera kvinnors hälsa.

Den aktiva substansen är identisk med originalet. Huvudindikatorn för användning är problem med lager eller befruktning på grund av brist på progesteron. Den genomsnittliga kostnaden för ett apotek är 390 rubel. Allylestrenol. En annan strukturell analog som föreskrivs för behandling av infertilitet och andra gynekologiska problem.

Läkemedlet produceras i Ungern, läkemedlet förhindrar progesteronbrist och förbättrar det hormonella systemets funktion. Kostnaden skiljer sig inte från priset på Dufaston - 600 rubel. Utrozhestan. En av de populära ersättarna för fransk produktion. Synonymen skiljer sig bara på det sätt som hormonet syntetiseras..

Som en del av Utrozhestan naturligt progesteron. Trots det naturliga hormonet har läkemedlet dock en stor lista över biverkningar, vilket är underlägsen originalet.

Släpp form - ljus. Genomsnittspriset för ett paket är 350 rubel.

Duphaston är, liksom analoger, indicerat för långvarig användning. Beroende på problemet föreskriver läkaren en specifik behandlingsplan.

Efter avbrytande av läkemedlet kvarstår effekten i flera dagar. Synonymer för utländsk produktion kan köpas i intervallet 300 till 600 rubel.

Dufaston: assistent för den desperata - Analoger

Duphaston-analog

För närvarande finns det knappast någon gravid kvinna som under hela perioden från befruktning till befruktning - hur livet börjar och slutar med ett barns födelse inte skulle ta några mediciner. Det finns många orsaker till detta, till exempel miljöförstöring, sen förlossning och karriärtillväxt, som utarmar kvinnor både fysiskt och emotionellt. Det vanligaste problemet som gynekologer i allt högre grad möter är problemet med befruktning och graviditet. En medicin som duphaston räddas. Nyligen har en analog duphaston dykt upp, som har liknande egenskaper som ligger i detta läkemedel - Utrozhestan.

Lite om progesteron

Progesterons huvudroll under graviditeten är att tillhandahålla de bästa förutsättningarna för befruktning, implantation och utveckling av ägg. Brist på progesteron leder till infertilitet och missfall. Därför kallas progesteron också graviditetshormonet. Dessutom förbereder progesteron slemhinnan i livmoderhålan för antagande av ett befruktat ägg före befruktningen och stimulerar också utvecklingen av bröstkörtlar.

Duphastons analog - utrozhestan

Likheten mellan duphaston och utrozhestan är att båda läkemedlen har progesteron i sin sammansättning. Endast i duphastone syntetiseras progesteron syntetiskt när, som i Utrozhestan, innehåller naturligt mikroniserat progesteron (erhållet från växtkomponenter). Utrozhestan har dessutom en antiandrogen effekt och eliminerar effekterna av oxytocin, vilket orsakar livmoders hypertonicitet, vilket leder till abort.

Indikationer för utnämningen av Utrozhestan

Utrozhestan som innehåller progesteron används inte bara inom obstetrik, utan också inom gynekologi. De viktigaste indikationerna för utnämningen är:

 • hotad abort;
 • förebyggande av vanligt missfall;
 • premenstruellt syndrom;
 • infertilitet;
 • menopausala störningar;
 • menstruations oregelbundenhet;
 • bröstmastopati;
 • förebyggande av endometrios;
 • uterus fibroids förebyggande.

Graviditetsbehandling under graviditet

Utrozhestan finns i 100 mg kapslar, som används både för oral administrering och intravaginalt. För behandling av hotet om abort kan Utrozhestan användas på vilken administreringsväg som helst. Den mest effektiva kombinationen av oral och intravaginal administration.

Läkemedlets dagliga dos är 400-600 mg. Om det inte finns någon effekt från behandlingen ökas dosen av utrozhestan till 800-1000 mg.

Efter avlägsnande av symtom på hotet om avbrott avbryts läkemedlet gradvis under kontroll av en blodprogesteronanalys.

Till skillnad från duphaston orsakar utrozhestan biverkningar, såsom:

 • yrsel;
 • dåsighet;
 • Trötthet;
 • allmän sjukdom, slapphet (på grund av feber);
 • distraktion och andra.

Men trots sina biverkningar har Utrozhestan flera fördelar. Med tanke på att det är möjligt att ta läkemedlet både oralt och intravaginalt, är det bekvämt att förskriva det till kvinnor med tidig toxicos. anti-androgen effekt av Utrozhestan gör det möjligt att förskriva läkemedlet till kvinnor som lider av hyperandrogenism Hyperandrogenism. Och läkemedlets lugnande effekt har en gynnsam effekt på gravida kvinnor. Utrozhestan påverkar inte heller kolhydrat- och lipidmetabolismen (orsakar inte en ökning av kroppsvikt) och bidrar inte till vätskeansamling i kroppen.

Kontraindikationer för utnämningen av Utrozhestan

Läkemedlet ska inte användas i följande fall:

 • ökad koagulerbarhet i blodet (tendens till trombos och tromboflebit);
 • könsblödningar av okänt ursprung;
 • historia om maligna tumörer i bröstkörtlarna och könsorganen.

Min svärmors styvbror är en homeopatisk läkare. Vi berättade på något sätt om ämnet progesteronbrist för att försöka bli gravid. Jag sa till honom att Dufaston fick den första B. Nu Duf. Jag drack inte, jag drack Utrozhestan. Det är fortfarande mer vegetativt än Duf. Som han svarade till mig att alla dessa hormoner "gör grisar och svin av kvinnor! Det finns andra normala mediciner som ökar nivån på progesteron, hjälper till att normalisera cykeln", etc. Han gav mig namnet, jag är smart, jag skrev till och med det! Pascofemin.

Jag har ännu inte gått till apoteket för dem. Men kommer.

Jag tog till homeopati bara för första gången på hösten. Min son och jag åt små bollar, ökad immunitet före influenssäsongen. Jag måste säga att de aldrig blev sjuka alls, medan vår pappa, som spottade på det hela, var sjuk tre gånger, och vi bodde, gick, andades i närheten och fångade inget från honom. Så teoretiskt och lite praktiskt tror jag på kraften och effekten av homeopati

I allmänhet, tack till alla för de objektiva svaren

Dufaston. Finns det en billigare analog?

Den ryska analogen till Duphaston är Utrozhestan, en växtbaserad beredning, det har också en givande beroligande effekt för en gravid kvinna och är inte disponerad för viktökning och påverkar inte utsöndring av vätskor från kroppen, naturligtvis är Duphastons analoger mycket billigare, men det är värt att rådfråga din läkare ta dem.

Ja, att upprätthålla hormonet progesteron i en kvinnas kropp är ett betydande fenomen.

Och med små eller obetydliga indikatorer på detta "graviditetshormon", som många barnläkare och gynekologer kallar det, förskrivs duphaston ofta.

Du kan byta ut eller köpa en analog av duphaston!

Det här är TÅG! Eller - PRAJISAN!

Det är dessa läkemedel som kan hantera uppgiften att utveckla och upprätthålla det kvinnliga hormonet i normalt.

Det är värt att notera att du inte kan förskriva mediciner till dig själv i alla fall, bara en specialist kan förskriva ett läkemedel.

Självmedicinering - kan leda till en ännu mer "förvirrad" bild av sjukhistorien.

Läkemedlet "Utrozhestan" - en analog av "Dufaston"

Nyligen har problem relaterade till graviditet börjat uppstå mer och mer, det har blivit svårare för kvinnor att inte bara bli gravid utan också att få ett barn. Det beror kanske på ett stort antal aborter, eller kanske är vår ekologi skylden. För att lösa dessa problem används ofta ett verktyg som Utrozhestan, en analog av Dufaston. Båda dessa läkemedel är hormonella och ofta orsakar deras utnämning oro hos kvinnor. Så varför behöver vi dessa läkemedel??

Omfattning av hormonella läkemedel

Läkemedlet "Duphaston" ordineras till de kvinnor vars graviditet hotas avslutas. Detta läkemedels sammansättning innehåller en komponent som liknar det naturliga hormonet progesteron, vars brist kan leda till missfall eller infertilitet. Analogen till Duphaston - Utrozhestan - är också utformad för att kompensera för bristen på progesteron, eftersom om mängden i kroppen är normal, fortsätter graviditeten normalt. På grund av ”graviditetshormonet” äger bildandet av morkakan, tack vare det, fostret avvisas inte, graviditeten utvecklas, bröstkörtlarna genomgår förändringar, kvinnans kropp förbereder sig aktivt för att bära, föda och föda barnet.

Beskrivning av läkemedlet "Duphaston"

Detta verktyg är hormonellt och verkar i sin verksamhet mycket som det naturliga hormonet progesteron. "Duphaston" kompenserar som den saknade mängden progesteron i en kvinnas kropp. Läkemedlet är syntetiskt, varför det absorberas i mag-tarmkanalen. Läkemedlet stör inte levern, under behandlingen förändras inte blodsockernivån hos kvinnan och ämnesomsättningen försämras inte. Kliniska prövningar som gjordes av medicinen gjorde det möjligt att använda Dufaston på ett ganska tidigt datum. Läkarnas recensioner om honom är positiva, och det är inte förvånande, eftersom han med behandlingen inte påverkar fostrets utveckling. Att ta detta läkemedel orsakar inte dåsighet. Den ryska analogen till Dufaston kan inte skryta med detta, eftersom det inhemska läkemedlet Utrozhestan har en lugnande effekt, vilket innebär att det orsakar dåsighet, därför rekommenderas det inte att köra.

Den bästa analogen till "Dufaston"

Det är ingen hemlighet för någon att miljontillståndet varje år förvärras avsevärt, vilket påverkar människors hälsa negativt. Utan hjälp av medicinering kan många kvinnor inte bli gravida och fostra ett barn. Men vetenskapen står inte stilla: det finns många läkemedel som inte bara ökar sannolikheten för en önskad graviditet, utan också normaliserar kvinnors hälsa. En av sådana medicinska "hjälpare" för det klara könet är läkemedlet "Dufaston". Men inte bara detta läkemedel hjälper till att återställa den hormonella balansen i den kvinnliga kroppen och gör att du kan förverkliga drömmen om smulor. Läkaren kan också förskriva en analog "Duphaston" och mer än en. Men vilken är bättre - låt oss försöka ta reda på det.

Varför är läkemedlet "Dufaston" så bra??

Innan du överväger vilket läkemedel som kan vara ett värdigt alternativ till detta läkemedel, bör du förstå vilka egenskaper det har och hur det påverkar en kvinnas kropp.

Så dydrogesteron, som är basen för läkemedlet, ligger nära naturligt progesteron i molekylstruktur, farmakologiska och kemiska egenskaper. Det är bristen på detta hormon som kan beröva en kvinna glädjen över moderskapet. Trots att det är ett derivat av testosteron har hormonet inte biverkningar. Det är värt att notera att denna egenskap är en enorm fördel med läkemedlet. Detta kan inte sägas om många syntetiska progestogener, som är nödvändiga komponenter i hormonersättningsterapi. Dessutom påverkar läkemedlet inte metabolismen av kolhydrater och leverens funktion, dess effekt påverkar inte processerna för ägglossning och metabolism.

farmakokinetik

En funktion hos Duphaston är att den snabbt kommer in i blodomloppet från mag-tarmkanalen. Den maximala koncentrationen i blodet efter att ha tagit tabletterna observeras efter 2 timmar. Sedan binds 97% av didrogesteron till proteiner och hydroxyleras i levercellerna..

Resultaten från kliniska studier bekräftar att cirka 64% av dydrogesterondosen utsöndras naturligt i urinen. Detta gör det möjligt att bestämma den endogena nivån av progesteron. Det hjälper till att få mer specifik information om farmakokinetiken i läkemedlet "Duphaston" -instruktionen.

Analoger av läkemedlet har inte ovanstående egenskaper.

Indikationer för användning

Innan du överväger läkemedlen som kan ersätta läkemedlet "Duphaston", bör du förstå vilka kvinnliga problem det ordineras.

Oftast rekommenderar läkare att ta läkemedlet "Dufaston" till kvinnor som har diagnosen progesteronbrist. Den låga nivån av detta specifika hormon i kvinnans kropp är orsaken till många problem, såsom hotet om fosterförlust, menstruations oregelbundenhet, dysmenorré, premenstruellt syndrom, infertilitet, sekundär amenoré, dysfunktionell livmodersblödning.

För alla ovanstående sjukdomar och sjukdomar förbjuder läkare inte att ta analoga Dufaston-tabletter, men om budgeten tillåter rekommenderas det att använda det ursprungliga läkemedlet.

Hur man ersätter "Dufaston"?

Hittills är det mest kända och mest använda läkemedlet, som helt kan ersätta läkemedlet "Dufaston", "Utrozhestan." Men lyckligtvis slutade forskare inte med att utveckla endast detta läkemedel. Därför kan en kvinna som vill bli gravid och säkert uthärda smulor köpa det mest lämpliga alternativet från ett stort antal droger. Naturligtvis är det värt att notera att läkaren helt måste göra detta val med hänsyn till patientens individuella egenskaper. Men situationer i livet är olika, därför kan du, efter samråd med en farmaceut, självständigt skaffa en värdig analog av "Dufaston".

Läkemedlet "Urozhestan"

Läkemedlet "Utrozhestan" tillverkas på basis av växtmaterial diozhenina - mexikanska växter, bättre känd som vilda yams. Det har en antiandrogen effekt och nivåer effekterna av oxytocin, vilket orsakar livmoders hypertonicitet. Dessutom har denna ryska analog Duphaston en lugnande effekt som är gynnsam för gravida kvinnor, medan den inte disponerar för viktökning och inte påverkar eliminering av vätska från kroppen.

Fördelar och nackdelar med läkemedlet "Utrozhestan"

Ett distinkt negativt kännetecken för detta läkemedel är ett betydande antal biverkningar som inte observeras med användning av Dufaston-tabletter. Detta kan vara ökad trötthet, yrsel, dåsighet, allmän sjukdom, distraktion och andra reaktioner..

Men det är värt att notera att ovanstående biverkningar helt kompenserar för läkemedlets primära egenskaper. Så kan läkemedlet "Utrozhestan" användas både oralt och intravaginalt. Detta gör att du kan förskriva läkemedlet inte bara för gravida kvinnor med tidig toxicos, utan också för att uppnå det maximala terapeutiska resultatet med utvecklingen av andra patologier hos förväntade mödrar.

Fördelarna med läkemedlet kan också hänföras till dess kostnad. I själva verket är denna analog av Duphaston mycket billigare än originalen. Men det är värt att erinra om att det är strängt förbjudet att oberoende ersätta det föreskrivna läkemedlet. Innan du köper denna billigare medicin måste du därför rådfråga din läkare, särskilt om det handlar om att upprätthålla en önskad graviditet.

Betyder "Dydrogesteron"

Liksom läkemedlet "Dufaston" utgör dess analoger bristen på progesteron i en kvinnas kropp. I synnerhet hjälper läkemedlet "Dydrogesteron" att bibehålla de positiva effekterna av östrogen på blodets lipidprofil. Läkemedlets aktiva substans påverkar inte koagulationsindikatorer, liksom metabolismen av kolhydrater och leverfunktion. Dessutom inkluderar fördelarna med läkemedlet bristen på androgen, östrogen, termogen, kortikoid eller anabol aktivitet.

I dag är läkemedlet "Dydrogesterone" en bra och prisvärd rysk analog till "Dyufaston." Detta syntetiska progestogen är indicerat för endogen progesteronbrist..

Betyder "Prajisan"

Denna moderna analog av Duphaston är ett hormon med progesteron. Det används vid behandling av långvarig infertilitet, såväl som lutealfasfel. Effektiv vid olika störningar i menstruationscykeln, premenopaus, fibriotisk cystisk mastopati och andra sjukdomar.

Eftersom läkemedlet har ett större spektrum av verkan än Dufaston, används det endast före graviditet. Undantag är fall där nyttan för moderns kropp överstiger den möjliga risken för negativa effekter på fostret.

Vilken analog är bättre?

Endast läkare har rätt att prata om vilken typ av medicin som kan ersätta läkemedlet "Duphaston." Analoger av läkemedlet väljs av en professionell med hänsyn till patientens individuella egenskaper och komplexiteten hos hennes sjukdom. Självadministrering av läkemedel i denna grupp kan skada både mamma och barnets hälsa och ibland orsaka spontan abort (med en kraftig avbrytning av läkemedlet).

Under graviditeten upplever en kvinna en svår period, som kräver noggrann uppmärksamhet på hennes hälsa och det ofödda barnets hälsa. Från det ögonblick då ett nytt liv föddes och slutar med ett barns födelse måste den förväntade modern ta olika mediciner. För att lyckas med fostret och den gynnsamma graviditeten förskrivs duphaston mycket ofta, vilket har en utmärkt läkande effekt och återställer hormonbalansen. Detta läkemedel är emellertid inte alltid tillgängligt på apotek, dessutom kan det hända att kostnaderna inte är överkomliga för vissa. Finns det en analog duphaston bland moderna droger?

Duphaston tillhör de vanliga läkemedel som är avsedda för behandling av gynekologiska sjukdomar. Huvudsubstansen är konstgjord hormon, liknande naturligt progesteron, vilket är nödvändigt för att lyckas. Det normaliserar nivån på hormoner och bidrar till det samordnade arbetet i den kvinnliga kroppen under förlossningen.

Inte i alla fall innehåller ersättningen för duphaston identiska aktiva komponenter, de kan skilja sig något, men den terapeutiska effekten bör sträcka sig till samma sjukdomar som behandlas med duphaston.

Därför bör sökandet efter en värdig ersättning för detta läkemedel baseras inte bara på fullständig efterlevnad av den huvudsakliga aktiva substansen, utan också på den terapeutiska effektens liknande natur.

Den första gruppen av duphaston-analoger inkluderar mediciner med en absolut identisk aktiv ingrediens, dydrogesteron. De säljs på apotek som heter Didrogesterone och Duphaston, med helt identiska indikationer och läkemedelseffekter. De kan användas som en komplett ersättning för duphaston. Dessutom är var och en av dem en analog av duphaston, flera gånger billigare än själva originalet.

När man jämför två läkemedel - duphaston och duphaston, undrar många vad som är skillnaden mellan dessa två mediciner? Enligt de senaste uppgifterna är dessa två läkemedel utbytbara, absolut identiska i sammansättning och dosering, men de är tillgängliga från olika tillverkare. I Ryssland är detta läkemedel officiellt registrerat som duphaston, och i Ukraina - duphaston. Därför beror namnet på läkemedlet oftast på försäljningsstället. När det gäller den terapeutiska doseringen är det omöjligt att ta dessa två läkemedel samtidigt, eftersom det finns en risk för en överdos.

Ett annat identiskt läkemedel är dydrogesteron, som är den huvudsakliga aktiva substansen i duphaston. Denna komponent tillverkas i sin rena form som ett oberoende läkemedel, så dess kostnad kan vara många gånger lägre än kostnaden för duphaston själv. Ren dydrogesteron är en komplett analog av duphaston under graviditeten, som föreskrivs av läkaren som en identisk ersättning för huvudläkemedlet. Den enda nackdelen med dydrogesteron är att det inte alltid finns på apotek.

En annan grupp läkemedel som är ett liknande substitut kan ha olika aktiva substanser, men de har en liknande medicinsk effekt och samma indikationer för användning. Om det inte är möjligt att köpa duphaston, kan analoger, billiga och inte mindre effektiva, helt ersätta detta läkemedel.

Som ett resultat av den senaste medicinska utvecklingen har ett läkemedel släppts med egenskaper som liknar duphaston. Var och en av dessa läkemedel innehåller progesteron, ett kvinnligt hormon. Skillnaden ligger i det faktum att detta hormon i sammansättningen av duphaston är av artificiellt ursprung, och naturligt progesteron av naturligt ursprung används i läkemedlet utrozhestan. Detta bidrar till bättre tolerans för läkemedlet på grund av avsaknad av allergier mot läkemedlets komponenter. Det finns dock vissa kontraindikationer på grund av den lugnande effekten, så det är bättre att inte ta det till de som är aktiva. Fördelen med Utrozhestan är också ett ganska lågt pris jämfört med duphaston.

Indikationer för användning av progesteron, som innehåller huvudsubstansen gestagen, sammanfaller nästan fullständigt med användningen av duphaston. Detta läkemedel skiljer sig i form av frisättning - inte i tabletter, som duphaston, utan i form av en injektionslösning. På grund av detta kan oberoende användning av progesteron orsaka vissa svårigheter, så användningen är endast möjlig med hjälp av kvalificerad medicinsk personal. Dessutom kan hormonläkemedlet i tabletter eller kapslar i vissa fall inte absorberas väl av tarmen, så att läkaren kan ordinera en injektionskurs. Att ta progesteron i form av injektioner hjälper till att uppnå önskat resultat på kort tid, vilket gör det mycket effektivt i kritiska fall. Jämfört med priset på Duphaston är den analoga flera gånger billigare, medan den har samma medicinska effekt.

En värdig ersättning för läkemedlet duphaston är en analog av den huvudsakliga terapeutiska effekten, läkemedlet intag. Detta läkemedel finns i form av en injicerbar flytande lösning i ampuller. Enligt instruktionerna fungerar progesteron, med vissa ytterligare komponenter, som en aktiv substans. Indikationer för ingesta är kränkningar av menstruationscykeln, infertilitet, svårigheter att bära fostret och andra störningar i reproduktionssystemet, för vilket duphaston också används.

En jämförelse av duphaston med var och en av dess analoger visar att vid långvarig behandling kan en kvinna använda ett av dessa läkemedel med liknande effekt. Detta kan betydligt spara pengar, särskilt med långvarig behandling. Det bör komma ihåg att endast en kvalificerad läkare bör förskriva en fullständig ersättning för varje läkemedel.

Duphaston är ett hormonellt läkemedel som kom in på läkemedelsmarknaden 1961. Det släpptes av Solway (Nederländerna). Det var det första orala progestogenet. Huvudfunktionen i detta läkemedel är att det bidrar till den metaboliska stabiliteten i den kvinnliga kroppen, utan att orsaka förändringar i östrogen, androgen och mineralocorticoid metabolism. Duphaston orsakar praktiskt taget inte biverkningar och tolereras väl av patienter. Huvudområdet för dess tillämpning är obstetrik och gynekologi. Dessutom används verktyget i stödjande reproduktionstekniker.

Läkemedlet hämmar inte ägglossningen och därför förändras inte fertiliteten hos kvinnor som tar det. De aktiva komponenterna påverkar selektivt endometrium, vaginalslemhinna och livmoderhalskanal.

Duphaston är oumbärligt vid behandling av missfall, dysfunktionell blödning av livmodern, endometrios, infertilitet och assisterad reproduktionsteknologi (IVF). Duphaston har både dyra och billiga motsvarigheter. Du kan ersätta den med en av dem, men innan det måste du alltid konsultera en läkare.

Duphaston anses idag vara ett av de dyraste progesteronpreparaten. Vissa patienter, med tanke på det höga priset för det, vänder sig till läkaren med en begäran om att ersätta den med billiga analoger. Följande ersättare för Dufaston är representerade i apoteknätverket:

 1. Ingesta.
 2. Iprozhin.
 3. Oxyprogesteronkapronat.
 4. Prajisan.
 5. progesteron.
 6. Utrozhestan.

Alla dessa produkter är tillgängliga för oral och vaginal användning. Doseringen, formen för frisättning och kvantitet i förpackningen presenteras i detalj i tabellen. Priset på dessa läkemedel (läkemedel) i ryska apotek är något annorlunda.

Ingesta

Läkemedlet tillhör den farmakoterapeutiska gruppen av gestagener. Den huvudsakliga aktiva ingrediensen är progesteron, som är hormonet i corpus luteum. Ingesta påverkar positivt implantationsprocessen av ett befruktat ägg och stöder den normala utvecklingen av embryot under första halvan av graviditeten. Detta beror på det faktum att det transformerar endometrial proliferationsfas under den sekretoriska fasen, vilket är nödvändigt för fysiologisk reproduktionsfunktion. Minskar myometriets excitabilitet och sammandragning, det stoppar och förhindrar abortprocessen.

Indikationerna är följande villkor:

 • amenorré;
 • livmodersblödning;
 • infertilitet associerad med en kränkning i det endokrina systemet;
 • missfall;
 • menstruations oregelbundenheter med varierande svårighetsgrad (till exempel algodismenorea).

Läkemedlet kan administreras på två sätt: intramuskulärt eller subkutant. Dosering och användningstid bestäms av indikationerna. För att förhindra hotet om graviditetsavbrott (i närvaro av låga nivåer av progesteron i blodet) eller för att behandla en hotande abort som redan har börjat, använd 15-25 mg Ingesta dagligen tills symtomen försvinner helt. Om diagnosen är "vanligt missfall" i samband med anamnestiska uppgifter, bör läkemedlet administreras varannan dag fram till den fjärde månaden av graviditeten.

Vid oregelbunden blödning av livmodern administreras 10 mg dagligen i 7 dagar. Om curettage utfördes före diagnosen kan Ingest användas endast 2 veckor efter proceduren. Om det finns ett behov av omedelbar användning av läkemedlet administreras 15 mg under 6 dagar.

Läkemedlet används inte i pediatrisk praxis och hos patienter med svår kardiovaskulär patologi, inklusive arteriell hypertoni, och under graviditet under 36 veckor.

Iprozhin

Basen för läkemedlet är mikroniserad progesteron, som har förmågan att interagera med ytreceptorerna i livmodern, tränger in i deras kärna, där den aktiverar organets DNA och stimulerar dess RNA. Tack vare dessa processer passerar livmoderslimhinnan från den proliferativa fasen till sekretorin och skapar därigenom gynnsamma förhållanden för implantation av fosterägget i livmoderhålet. Läkemedlet har en avslappnande effekt på muskelfibrerna i myometrium och äggledarna och förhindrar avbrott av graviditeten. Dessutom inducerar Iprozhin amning.

Läkemedlet kan användas både oralt och intravaginalt, och kommer djupt in i den bakre vaginala fornixen. I det första fallet når de aktiva komponenterna sin topp efter 2-3 timmar efter administrering, i det andra - efter en timme. Inträdesmångfald - två gånger om dagen under graviditetens första trimester. Doseringen (100 eller 200 mg) kan endast bestämmas av en gynekolog, eftersom det allt beror på laboratorieparametrar för nivån av progesteron i blodet hos varje patient.

Läkemedlet är indicerat för sådana patologier:

 • hormonersättningsterapi i fallet av icke-fungerande äggstockar eller deras fullständiga frånvaro;
 • beredning för in vitro-befruktning för att bibehålla lutealfasen;
 • förebyggande och behandling av missfall;
 • infertilitet;
 • livmodern endometrios;
 • förebyggande av tumörneoplasmer i livmodern.

Det är förbjudet att använda Iprozhin i närvaro av:

 • allergier mot Iprozhin-komponenter;
 • livmodersblödning, ospecificerad uppkomst;
 • försenade delar av embryot i livmoderkaviteten;
 • maligna tumörer i livmodern, äggstockarna eller bröstkörteln;
 • svår hjärtsjukdom;
 • lever / njursvikt.

En egenskap hos användningen av Iprozhin är att den kan orsaka störningar i levern. I detta avseende är det nödvändigt att regelbundet övervaka aktiviteten hos leverenzymer.

Oxyprogesteronkapronat

Den aktiva basen för läkemedlet är den aktiva komponenten i hydroprogesteronkapronat. Kompositionen inkluderar också raffinerad olivolja bensylbensoat. Läkemedlet tillhör gruppen av hormoner i gonaderna och ämnen som används i patologin i könsområdet. Pat "Biopharma" (Ukraina) utfärdas.

Läkemedlets aktiva substans genom dess kemiska struktur är en syntetisk analog av humant progesteron. Dess verkningsmekanism liknar naturligt progesteron: det förbättrar livmoders livmoders proliferativa egenskaper, minskar dess excitabilitet och stimulerar beredningen av bröstkörtlarna för amning. Det är mer stabilt i kroppen, så dess effekt kvarstår under lång tid..

Oxyprogesteron administreras intramuskulärt, långsamt, i närvaro av sådana störningar:

 • avvikelser förknippade med otillräckligt arbete i corpus luteum;
 • hotar abort;
 • primär eller sekundär amenoré;
 • intermenstrual uterinblödning;
 • hyperplastiska processer i livmoders endometrium, inklusive endometrios.

Du kan inte använda medicinen för behandling i sådana fall:

 • det finns en allergi mot komponenterna i oxyprogesteronkapronat;
 • graviditetsålder mer än 24 veckor;
 • graviditet utvecklas inte;
 • en historia av kolestatisk gulsot eller njursvikt;
 • förekomsten av könsdelade maligniteter misstänks;
 • historia med svår tromboflebit eller lungtromboemboli.

Före användning måste ampullen med läkemedlet värmas till rumstemperatur. Vid hotande abort är dosen 250 mg en gång i veckan. Om hypertrofiska processer i livmodern behandlas, används i detta fall endast 2 ml av en 12,5% lösning från den femte till den 25: e dagen av menstruationscykeln. Blanda inte läkemedlet med andra i samma spruta.

Prajisan

I var och en av formerna av läkemedelsfrisättning fungerar progesteron som en aktiv komponent. Det har egenskapen att interagera med ytreceptorerna i livmodern, tränger in i deras kärna, där det aktiverar organets DNA och stimulerar dess RNA. Tack vare dessa processer passerar livmoderslimhinnan från den proliferativa fasen till sekretorin och skapar därigenom gynnsamma förhållanden för implantation av fosterägget i livmoderhålet. Det har en lugnande effekt på muskelfibrerna i myometrium och äggledarna, vilket förhindrar upphörandet av graviditeten. Tillverkad av ett indiskt läkemedelsföretag.

Farmakokinetiska egenskaper skiljer sig inte från tidigare läkemedel. Det samlas selektivt i livmoderhålet, varifrån det långsamt absorberas i cirkulationssystemet, där det når sin topp en timme efter administrering. Det metaboliseras i levern och utsöndras i urinen. Det används för alla avvikelser i samband med en kränkning av lutealfasen, nämligen:

 • HRT med dysfunktion eller frånvaro av äggstockar;
 • under förberedelserna för IVF för att normalisera förloppet av lutealfasen;
 • förebyggande och behandling av missfall;
 • infertilitet vid endokrin etiologi;
 • endometrios;
 • förebyggande av tumörneoplasmer i livmodern;
 • äggdonationsprogram.

Följande villkor är en begränsning av utnämningen:

 • koagulopati av varierande svårighetsgrad;
 • könsblödningar av okänt ursprung;
 • porfyri;
 • försenade delar av embryot efter en abort;
 • allergisk reaktion på läkemedlet.

Både kapslar och gel injiceras djupt i den bakre vaginala fornixen två gånger om dagen (daglig dos kan variera från 200 till 400 mg) med risk för missfall. För behandling av infertilitet används och administreras en Prajisan-gelapplikator dagligen från ägglossningsdagen eller från den 17: e till den 20: e dagen i cykeln under en vecka. Av hygieniska skäl är applikatorn i läkemedlet engångsbruk och måste hanteras efter användning..

progesteron

Avser hormonerna i gonaderna (gestagener) som produceras av äggstockens corpus luteum. Analogt sett är dess bas progesteron. Läkemedlet är injicerbart. Finns i Ryssland och Ukraina. Detta hormonella medel påverkar fördelaktigt implanteringsprocessen för ett befruktat ägg och stöder den normala utvecklingen av fosterägget fram till den 12: e graviditetsveckan. Detta beror på det faktum att det transformerar endometrial proliferationsfas under den sekretoriska fasen, vilket är nödvändigt för fysiologisk reproduktionsfunktion. Minskar myometriets excitabilitet och sammandragning, det stoppar och förhindrar abortprocessen.

Läkemedlet administreras intramuskulärt eller subkutant. Före injektion, med tanke på att oljelösningen kommer att injiceras, måste ampullen värmas i ett vattenbad till en temperatur på 30 grader. Om lösningen börjar kristallisera bör upphettningen fortsätta tills fällningen är helt upplöst..

För blödning använd 15 mg dagligen i en vecka. Om curettage utfördes före diagnosen kan Progesteron användas endast 3 veckor efter proceduren. Om det finns ett behov av omedelbar användning av läkemedlet administreras 15 mg under 6 dagar.

Vid en överdos av läkemedlet uppstår biverkningar i form av illamående, kräkningar, yrsel, andnöd, synskador, svettningar, feber etc. Vid det minsta symptom bör du informera din läkare som kommer att ersätta läkemedlet med ett liknande eller avbryta det helt.

De viktigaste indikationerna för användning:

 • amenorré;
 • intermenstruell blödning;
 • endokrin infertilitet;
 • missfall;
 • menstruations oregelbundenheter med varierande svårighetsgrad (oligomenorrhea, algomenorrhea).

Utrozhestan

Utrozhestan är den vanligaste analogen till Dufaston, som också är flera gånger billigare än den. Strukturformeln för detta läkemedel är baserat på egenskaperna hos mikroniserat progesteron, som normaliserar utsöndringsfunktionen hos endometrium hos kvinnor i reproduktiv ålder och främjar regenerering av livmoderens inre yta efter operation (curettage). Det förhindrar också utvecklingen av endometrios, har en lugnande effekt på myometrium..

Det är särskilt viktigt att Utrozhestan inte har androgen aktivitet. I ett flertal kliniska studier har dess förmåga att påverka utsöndringen av luteiniserande och follikelstimulerande hormoner med hypotalamus bevisats. I praktiken visar Utrozhestan goda nivåer av normalisering av plasmaprogesteronnivåer. Det tillhandahålls för alla ovanstående obstetriska och gynekologiska tillstånd förknippade med fel i cykelns lutfas.

Det kan användas både vaginalt och oralt, tvättas ner med den nödvändiga mängden vatten. Beroende på den dos som föreskrivs av läkaren, tas de två gånger om dagen fram till graviditetsperioden. I andra fall av ansökan bör frekvensen och tidpunkten för tillträde justeras av barnläkare-gynekolog, beroende på kvinnans menstruationscykel.

De flesta patienter med behov av långvarig användning av läkemedlet har ibland inte råd att köpa ett läkemedel i tillräcklig mängd för att genomföra hela kursen, vilket tvingar dem att leta efter billiga analoger av Dufaston. Men finns det några? Och i så fall, hur mycket motsvarar de föreskrivna åtgärderna?

Duphaston (Duphaston) - ett läkemedel som är vanligt vid gynekologisk praxis och innehåller en syntetisk analog av progesteron (hormonet som ansvarar för normal graviditet) och används för:

 • endometrios;
 • menstruationsstörningar (dysmenorré, sekundär amenoré);
 • infertilitet till följd av lutealinsufficiens;
 • livmodersblödning;
 • menopaus eller liknande störningar i det kvinnliga reproduktionssystemet som ett medel för ersättningsterapi;
 • premenstruellt syndrom.
Nu kommer vi att försöka svara på dessa och några andra frågor och samtidigt välja en värdig ersättning som uppfyller alla nödvändiga krav och ger terapeutiska resultat som inte skiljer sig från originalet.

Val av kriterier

Analoger av läkemedlet Duphaston bör inte bara skilja sig från det i pris (ned), utan också ha samma spektrum av terapeutisk aktivitet (behandla för samma eller de flesta sjukdomar som anges i bruksanvisningen). Samtidigt är de kanske inte helt identiska och innehåller inte en liknande aktiv komponent. När vi granskar läkemedel kommer vi därför att dela upp dem i två villkorade grupper.

Nödvändig varning: alla "Dufaston-ersättare" som listas nedan, trots att när de letade efter dem användes data från pålitliga källor, de ersätter inte i något fall rekommendationerna från den behandlande läkaren och avbryter inte hans utnämningar. Och om du behöver ändra läkemedlet till ett av de som finns i den här artikeln (med undantag för de angivna fallen) rekommenderar vi starkt att du meddelar en specialist och genomgår ytterligare samråd för att förhindra eventuella komplikationer.

Identiska droger

Dydrogesteron: den aktiva komponenten i huvudtillgången i sin renaste form. Den mest kompletta och tillförlitliga analoga tabletten, och priset är flera gånger lägre än för Dufaston. Skynd dig dock inte att glädjas: det är så sällsynt på apotek att det nästan är omöjligt att hitta det. Detta gäller särskilt för små städer i avlägsna regioner. När det gäller de ytterligare komponenterna är deras lista minimal och, troligen, tjänar de endast till att bilda en doseringsform.

Med en liknande åtgärd

Utrogestan är en analog av Duphaston från Thailand, som innehåller naturligt mikroniserat progesteron erhållet från frivilliga eller djur som en aktiv komponent. Därför högre effektivitet och relativt låg sannolikhet för allergiska reaktioner (hormoner innehåller inte antigenisk struktur och fungerar lika bra i olika djurarter). Men samtidigt är läkemedlet kontraindicerat i fall av blödning från födelsekanalen till en kvinna av okänt ursprung och kan orsaka dåsighet på grund av vilket det är kontraindicerat för de som är aktiva eller kör fordon.

Progesteron (Progesteron) - den ryska analogen till Duphaston, som innehåller sammansättningen av gestagen - corpus luteumhormonet. Trots den tydliga skillnaden i den aktiva komponenten används den i samma fall som huvudläkemedlet. En betydande skillnad - den senare finns endast tillgänglig i doseringsform för injektion, vilket något komplicerar dess oberoende användning, vilket möjliggör användning på ett sjukhus. Men å andra sidan leder det till en terapeutisk effekt mycket snabbare än tabletter och kan som ett resultat bli läkemedlet att välja för särskilt allvarliga former av spontan abort.

Det vi har

Varför leta efter en analog av duphaston? Detta läkemedel är en sann analog av ett naturligt ämne som kallas progesteron. Läkemedlet i dess molekylära och terapeutiska egenskaper liknar progesteron. Huvudinnehållet i läkemedlet är ämnet dydrogesteron. Det är inte ett progesteronderivat, har inte omfattande biverkningar som är karakteristiska för syntetiska produkter..

Kännetecken för läkemedlet

Dydrogesteron har inte östrogena och androgena funktioner bland dess egenskaper, påverkar inte kroppen anabola. Det har inte någon skadlig effekt på derivat av metabolism och leverfunktion. Läkemedlet används oralt under behandlingen. Dess huvudfunktion är att det selektivt påverkar endometrium. Detta har en helande effekt på patientens kropp, förhindrar möjligheten att utveckla endometrial hyperplasi.

Detta är detta läkemedel och dess viktigaste farmakologiska egenskaper. Detta verktyg har ett konkret minus - det är ganska dyrt, det är inte möjligt att köpa det varje gång, vilket naturligtvis får dig att leta efter dess möjliga analoger. För varje terapeutiskt medel finns det specifika alternativ idag, men inte allt är enkelt med detta läkemedel..

Det är omedelbart värt att notera att det helt enkelt inte finns några strukturella analoger av duphaston. Med andra ord finns det inga läkemedel som innehåller samma aktiva element. Således finns det fortfarande inte en fullständig ersättning av läkemedlet. Men detta betyder inte att detta läkemedel inte har något att ersätta. Om du letar efter ersättningar för detta läkemedel med farmakologiska egenskaper, kan duphaston-analoger verkligen hittas. De fungerar som fullständiga ersättare för detta läkemedel och ger ungefär samma terapeutiska effekt..

I vissa fall förblir patienterna medvetna, eftersom de försöker rekommendera att de köper en dyrare medicin, trots att det finns billigare analoger. Den viktigaste ersättaren för dyra duphaston är ett läkemedel som kallas utrozhestan. Båda läkemedlen innehåller det aktiva elementet progesteron. Men det finns en betydande skillnad. Faktum är att i duphaston har det naturliga elementet av progesteron faktiskt en syntetisk egenskap, vilket förklarar läkemedlets höga kostnad. Utrozhestan använder tvärtom växtämnen.

Liknande medicin "Utrozhestan"

Utrozhestan är ett preparat som innehåller växtelement av det naturliga ämnet progesteron, och när det används har det en terapeutisk effekt som liknar den på kroppen. Utrozhestan kan helt ersätta den använda duphaston, få exakt denna effekt, och det kommer att kosta mycket mindre för patientens ficka.

Dessutom har Utrozhestan själv ett antal ytterligare läkande egenskaper. Det har en antiandrogen effekt och nivåer effekterna av oxtocin. Oxytocin är ett mycket farligt fenomen, det bidrar till uppkomsten av livmoderns hypertonicitet och därigenom provocerar den troliga aborten av en kvinnas graviditet, med andra ord ett missfall.

Indikationer för användning av detta läkemedel är följande:

 • hotet om missfall av fostret, det ofödda barnet;
 • förebyggande av ett komplex av missfall;
 • förekomsten av premenstruellt syndrom;
 • med problem med reproduktionsfunktioner, med andra ord infertilitet;
 • menopausala störningar;
 • oregelbundenheter under menstruationscykler;
 • problem med bröstkörtlarna;
 • förebyggande av endometrios sjukdom;
 • uterus fibroids sjukdom förebyggande.

Dessa är indikationerna för användningen av läkemedlet Utrozhestan. Oftast tas läkemedlet samtidigt med en kvinnas graviditet.

Utrozhestan tillverkas i 100 mg kapslar, som tas oralt eller på ett annat, intravaginal sätt. För själva behandlingen är dock metoden för administrering av detta läkemedel inte så viktig, i båda fallen kommer effekten att vara lika positiv. Men läkare rekommenderar ofta att man kombinerar den vanliga metoden för applicering och administrering genom vaginalvägen.

Vad är läkemedlets dosering? Bruksanvisningen innehåller information om hur mycket en daglig dos av ett ämne är. Om det inte finns någon effekt som föreskrivs av läkaren, kan dosen ökas. Det måste omedelbart klargöras att användningen av läkemedlet som beskrivs ovan endast bör utföras med recept från en behandlande specialist. Eventuell överskottsdosering tillåts också endast med tillstånd från läkaren. Efter en positiv effekt kan du inte plötsligt avbryta behandlingen, du måste gradvis minska dosen av ämnet, avsluta behandlingen.

Nackdelarna med Utrozhestan

Läkemedlet Utrozhestan, som innehåller de naturliga komponenterna i ämnet progesteron, är mycket effektivt. Men en logisk fråga uppstår: om allt är så bra, varför är det billigare än duphaston? När allt kommer omkring har ingen upphävt marknadens lagar, och det är osannolikt att ett läkemedel som är bättre än det andra kan vara billigare.

Utrozhestan har faktiskt allvarliga nackdelar. Detta beror på det faktum att det skapas på grundval av naturliga komponenter och duphaston - genom användning av syntetiska element. I denna situation spelar syntetiskt klart naturliga komponenter.

Utrozhestan har ett antal biverkningar, och duphaston har nästan ingen. Detta är den väsentliga skillnaden varför. Bland de former av negativa effekter på kroppen som orsakar användning av utrozhestan:

 • förekomsten av yrsel;
 • ökad dåsighet, även på morgonen;
 • Trötthet;
 • svår misshandel, ökad kroppstemperatur;
 • distraktion, förlust av orientering.

Om någon av dessa skadliga effekter kännas måste du sluta ta läkemedlet och berätta för din läkare om allt. Läkemedlet har ett antal direkta kontraindikationer, som uttrycks i följande:

 • läkemedlet kan inte användas med ökad blodkoagulation, med uppkomsten av blodproppar;
 • i närvaro av blödning som kommer från reproduktionssystemets organ, oavsett orsak;
 • i närvaro i kroppen en anamnese av en annan typ av tumör i området av bröstkörtlarna, av malign natur. Detsamma gäller för alla könsdelar..

I närvaro av dessa faktorer är läkemedlet inte tillåtet, annars leder det till allvarliga hälsokomplikationer. Och ändå, trots betydande brister, har Utrozhestan många fördelar som tydligt talar till dess fördel. Det föreskrivs ofta om kvinnor har tidig toxicos eller om det finns en antiandrogen effekt..

Läkemedlets lugnande effekt har en mycket gynnsam effekt på gravida kvinnors kropp. Detta är också ett konkret plus. Men det viktigaste plus är naturligtvis priset, en så effektiv läkemedel kostar så mycket att det blir tillgängligt för huvuddelen av landets befolkning, till skillnad från duphaston. För duphaston är analogen utrozhestan.

Analog "Ingest"

Läkemedlet Utrozhestan är inte den enda aktiva farmakologiska analogen till läkemedlet Duphaston. Moderna analoger av duphaston är till exempel ett läkemedel som kallas ingesta.

Läkemedlet är i form av en speciell injektionslösning. Läkemedlets sammansättning inkluderar progesteron, hjälpelement som etyloleat eller bensylbensoat.

Indikationer för användning av detta läkemedel är följande:

 • förekomsten av amenorré;
 • kränkning av livmoderns funktionalitet, detta uttrycks främst av kraftiga blödningar;
 • hotet om att en gravid kvinna förlorar sitt foster;
 • reproduktionsproblem, infertilitet;
 • missfall, med komplexa misslyckanden i arbetsförmågan hos corpus luteum;
 • algodismenorea.

Läkemedlet används genom injektion i den inre muskelvävnaden. I andra fall kan det administreras enkelt subkutant. Dosen av läkemedlet föreskrivs av den behandlande läkaren. Den övervakar effekten av det tagna läkemedlet, vid behov ändrar doseringen eller avbryter mottagningen av detta verktyg. Standardbehandlingen är 8-10 dagar.

Som följer av ovanstående används läkemedlet endast med recept från den behandlande läkaren, alla dosjusteringar och förlängning av behandlingsförloppet sker också med tillstånd från en specialist.

I vissa fall är det möjligt att användningen av läkemedlet kommer att provocera en reaktion som så småningom kan orsaka ökad blödning. Sedan måste patienten genomgå en blodtransfusionskurs. Vid blödningar som har avbrutits bör behandlingen inte stoppas tidigare än sex dagar. Om blödningen fortfarande inte slutar, betyder det att behandlingen inte gav positiva resultat.

För att förhindra det nuvarande hotet om förlust av det bärande fostret, kan en gravid kvinna införa en viss mängd flytande lösning. Liksom i tidigare fall bestäms doseringen av den behandlande läkaren. Detta hjälper i slutändan att lindra det verkliga hotet om missfall..

Användningen av detta läkemedel under graviditeten görs endast för att förhindra hotet om missfall. När du ammar ett redan fött barn rekommenderas inte läkemedlet. Detta läkemedel föreskrivs inte för små barn och ungdomar, det rekommenderas för personer i äldre ålderskategorier. Så appliceras intag.

Negativ Injesta-påverkan

Ingesta har ett komplex av biverkningar som, när de dyker upp, kan ha en negativ effekt på kroppen. Som utbredd praxis visar tolereras dess användning ganska bra, men i sällsynta fall observeras följande fenomen:

 • i området för hjärt- och kärlsystemen är en kraftig ökning av blodtrycket möjlig;
 • neurologiska problem. Först av allt huvudvärk, dåsighet, lätt eller svår yrsel och depression;
 • reproduktionssystemets störningar. Det uttrycks i minskad libido, svullnad i bröstkörtlarna, i olika fläckar och vissa andra defekter;
 • brott mot normal ämnesomsättning. Överdriven ökning av kroppsvikt eller dess minskning, olika slags ödem;
 • allergiska reflexer. De förekommer oftast på huden eller i området med mjuka vävnader, ibland är det klåda;
 • skada på injektionsstället.

Upptäckten av dessa biverkningar bör leda till en omedelbar upphörande av användningen av läkemedlet, med dessa klagomål bör du rådfråga din läkare. Kontraindikationerna för ingesta-medicinering är följande:

 • leverdefekter;
 • njurfel;
 • hepatit;
 • närvaron av trombos;
 • nervös instabilitet;
 • amningstid.

Om det finns ovanstående faktorer är användning av ingesta inte tillåtet. Och än en gång kompenseras bristerna mer än den positiva effekten. Ingesta har följande farmakologiska effekter:

 • minskar excitabiliteten i livmodern, minskar dess muskler, förbättrar äggledarna;
 • förbättrar samverkan mellan livmoderslimhinnan och den andra sekretionsfasen;
 • främjar utvecklingen av bröstkörtlar;
 • undertrycker immunsuppressiva defekter;
 • stoppar exponeringen för aldosteron.

Sammanfattningsvis är det värt att säga att alla tre läkemedel är lika bra vid behandling av sjukdomar.

Men läkemedelsduphaston är fortfarande bättre just därför att det inte har ett brett spektrum av biverkningar.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Hur man sätter i en bomullspinne

Hur du hittar din vaginalöppningSteg 1: Ta en handspegel och placera den mellan dina ben för att se din vulva. Vulven är alla delar av könsorganen som du kan se från utsidan av din kropp....

Försening av menstruationen

Försenad menstruation, de främsta orsakerna utom graviditet
Normalt varar menstruationscykeln 21 till 35 dagar. Varje kvinna har sin individuella varaktighet, men i de flesta av dem är intervallet mellan menstruationen lika eller skiljer sig från varandra med högst 5 dagar....

Hur man lindrar PMS-symtom - psykosomatik

Behandlingen av PMS-syndrom är en ganska komplicerad process. Detta beror på det faktum att långt ifrån alla nyanser av arten av dess förekomst fortfarande är kända....