Användningen av läkemedlet Duphaston med endometrial hyperplasi

Intim

Endometrial hyperplasi är ett patologiskt tillstånd i det inre livmoderhålet, kännetecknat av förtjockning och spridning av slemhinnan. Denna sjukdom kräver en integrerad strategi och dess behandling..

Processen där behandlingen sker består av vissa sammanhängande stadier. Inom varje steg används läkemedel som väljs individuellt beroende på typen av hyperplasi.

Komplexet av terapeutiska åtgärder består av fyra på varandra följande steg, som var och en spelar en specifik roll. I det första steget är det viktigt att stoppa blödningen. I det andra steget genomförs hormonbehandling med läkemedel. Det tredje steget normaliserar cykeln. Under det sista fjärde steget genomgår patienten systematiska undersökningar, och vid behov upprepar läkemedelsbehandlingen.

Läkemedel som bidrar till normalisering av endometrium kan delas in i tre stora grupper.

 • Kombinerade orala preventivmedel. Dessa är enfasiga och trefasiga läkemedel som måste tas under lång tid, cirka sex månader.
 • Ren gestagener. Långvarig användning av sex månader eller mer rekommenderas..
 • Antiöstrogener. Dessa läkemedel är avsedda att användas inom sex månader.

Första steget

I början av behandlingen är huvudmålet att stoppa blödningen. Följaktligen används i det initiala skedet de så kallade kombinerade orala preventivmedlen ofta. I avsaknad av förbättringar tilldelas en kvinna en diagnostisk curettage av livmoderslimhinnan.

Diagnostisk curettage är separat och terapeutisk. Med separat curettage tas vävnadsprover av livmoderslimhinna och livmoderhalskanalen. Med terapeutisk diagnostisk curettage avlägsnas godartade tumörer under proceduren.

För att stoppa blödningen administreras hemostatiska läkemedel till patienten. Ibland krävs införande av blodersättningar och mediciner som förbättrar vatten-saltbalansen. Patienten rekommenderas också behandling med vitaminer i grupperna B och C.

Andra fasen

I det andra steget av korrektion av hyperplasi används hormonella läkemedel. Läkemedel i denna grupp förhindrar förtjockning och spridning av endometrium. Det finns ett brett urval av läkemedel för hormonterapi, valda individuellt för varje patient baserat på historik och laboratorietester. Progesteronpreparat, till exempel Duphaston eller Utrozhestan, ger god effekt..

Duphaston är ett modernt effektivt läkemedel som innehåller hormonet progesteron. Denna medicinering måste tas för att öka nivån av progesteron i kroppen. Duphaston är inte karakteristiskt för androgena och östrogena effekter. Läkemedlet används vid många tillstånd, som kännetecknas av brist på progesteron i kroppen. Duphaston används ofta vid behandling av hyperplasi i livmoderslimhinna och infertilitet. Duphaston har också en positiv effekt på cykelstörningar och blödningar i samband med dysfunktion..

Duphaston är ett syntetiskt läkemedel som används för hormonersättningsterapi. Den har en tablettform med huvudämnet, som har det vetenskapliga namnet dydrogesteron. Trots dess syntetiska ursprung liknar duphastons verkningsmekanism den naturliga. Läkemedlet har ingen biverkning, till skillnad från andra liknande syntetiska läkemedel, om den tas korrekt.

Duphaston påverkar positivt det inre skiktet i livmodern, samtidigt som det förhindrar spridningen på grund av den höga nivån av östrogen. Läkemedlet förhindrar inte graviditet. I detta avseende kan det användas vid planering av graviditet och för att bevara det..

Duphaston har en kort absorptionsperiod i blodet, varefter det absorberas i mag-tarmkanalen. Efter en tid utsöndras läkemedlet av njurarna med urin..

Vid korrigering av hyperplasitillståndet i livmoderslimhinnan bör Dufaston tas i en dos av 10 milligram tre gånger om dagen. Detta läkemedel tas inte hela cykeln utan bara från den femte till den tjugofemte dagen.

Varje terapeutiskt läkemedel har en biverkning, annars skulle det helt enkelt inte vara effektivt. Av biverkningarna av duphaston kan vissa oönskade reaktioner i nervsystemet noteras, såsom huvudvärk eller migrän, sömnlöshet och svaghet. Manifestationerna av det hormonella systemet, som manifesteras av känsligheten hos bröstvårtorna och livmodersblödning av en genombrott karaktär, är inte uteslutna. När du tar duphaston är individuell intolerans och allergi möjlig. I sådana fall rekommenderas inte bruk av Duphaston..

Funktioner vid behandling med Duphaston och Norkolut med endometrial hyperplasi

Endometrial hyperplasi är ett patologiskt tillstånd där en onormal spridning av livmoderlagret uppstår. Det främsta skälet för att starta denna process är hormonobalans: brist på progesteron och en överdriven östrogenkoncentration. Det är möjligt att avbryta patologiska förändringar med hjälp av mediciner som korrigerar den hormonella bakgrunden..

Norkolut och Duphaston med endometrial hyperplasi bidrar till normaliseringen av progesteronnivåer, därför används de ofta i behandlingsprocessen.

Vad är den här patologin??

Endometrial hyperplasi är en godartad tumör i endometrium (det inre skiktet i livmodern), vilket leder till dess förtjockning och ökar i storlek. Anledningen till denna process är en ökning av antalet stromala och körtelelement som finns i endometriet.
Endometrier finns i många former:

 1. Körteln (utvidgning av körtelvävnad).
 2. Glandular cystic.
 3. adenomatös Detta är en prekancerös patologi. I cirka 10 procent av fallen utvecklas det till en malig tumör..
 4. Fiberformiga och körtelformiga fibrösa polyper av endometrium. Detta är den vanligaste typen av hyperplasi. De förvandlas sällan till maligna men kan orsaka endometriecancer..

Nedan överväger vi vad de skriver om granskningarna av skrapningsproceduren.

Endometrial hyperplasi är en patologi som är vanlig i alla åldersgrupper hos kvinnor. Oftast förekommer dock denna patologi under puberteten eller klimakteriet, när kardinal hormonella förändringar i kroppen inträffar.

Hyperplasi-mekanism

Innan behandlingen påbörjas är det nödvändigt att förstå orsakerna till sjukdomen fullt ut. Förökningen av hyperplastiska patologier sker på grund av hyperestrogenism (ökad östrogenproduktion av någon anledning, till exempel polycystisk äggstock). För normal, cyklisk tillväxt och peeling under menstruationen av det inre skiktet i endometrium är det nödvändigt att upprätthålla en hormonell balans.

Behandling av sjukdomen bör riktas till:

 • försvagning av utvecklingen av hyperplasi, chanserna för en regression;
 • minskning i nivån av kraftig blödning i livmodern, förebyggande av uppkomsten av anemiska fenomen;
 • eliminering av smärta;
 • onkologisk patologi förebyggande.

Hormonell obalans provocerar utvecklingen av patologi. Därför syftar inte terapi på att normalisera nivån på hormoner, som Norkolut effektivt klarar av..

Vad är bra Dufaston?


Duphaston och Norkolut för behandling av endometrial hyperplasi
Dydrogesteron är för närvarande det säkraste och väl tolererade syntetiska progestogenet. I sin struktur och egenskaper ligger det nära naturligt progesteron. Dess höga progestogenaktivitet är specifik: den riktas selektivt till endometrium. Det är därför de oönskade biverkningarna i samband med att du tar Dufaston är försumbara.

Egenskaper, systemeffekterDufastonNorkolut
produceradfrån progesteronfrån testosteron
Östrogen effektNejJa
KortikosteroideffektNejJa
Androgen aktivitet och relaterade effekter: akne, håravfall, seborré, hirsutism.NejJa
Anabolisk effekt: inklusive viktökningNej / Mycket sällsyntJa
Perifert ödemNej / Mycket sällsyntOfta
Effekt på lipidmetabolismenNejNegativ
Effekter på det kardiovaskulära systemetMinimumNegativ
Effekt på koagulationssystemetNejÖkar trombosrisken
Effekt på blodsockerNejJa
Effekt på leverfunktionenMinimumNegativ
Effekt på nervsystemetNejMåttligt negativt
ÄgglossningssuppressionNejJa
Menstruella oregelbundenheterNej / Dosering justeradkanske
Preventiv effektNejJa
Graviditet påverkanBidrar till bevarandeOmfattar

Duphaston, tillsammans med andra progestogener (Norkolut, Provera, 17a-OPK, etc.), i farmaceutiska doser, hämmar effektivt östrogenberoende endometrial tillväxt. Men på grund av dess höga specificitet tolereras den väl. Medan de oönskade effekterna av de "gamla" progestogenerna (huvudvärk, illamående, engorgement i bröstkörtlarna, ödem, viktökning, förvärring av åderbråck etc.) hämmar deras användning avsevärt.

Duphaston är tillåtet för patienter med olika somatiska patologier, inklusive hypertoni, diabetes, åderförkalkning, fetma, kolelitiasis, njursjukdom, åderbråck, sköldkörtelsjukdomar.

Beskrivning av läkemedlet Norkolut

Läkemedlet tillhör läkemedel från gruppen av gestagener. Progestogener är viktiga och nödvändiga hormoner för den normala utvecklingen av menstruationscykeln hos kvinnor, äggmognad och graviditet. Den aktiva substansen är noretisteron i en dos av 5 mg. Det verkar på slemhinnan i livmodern (endometrium) och bidrar till dess övergång eller omstrukturering från den proliferativa fasen (proliferation) till den sekretionsfasen. Samma sekretoriska fas i normen i en kvinnas kropp inträffar före menstruation (under det andra decenniet av cykeln). Vid användning av detta läkemedel återställs rätt menstruationscykel.

Progestogener förbereder livmodern för graviditet, reglerar arbetet i livmoderhalsens körtlar: ändra slemutsöndringen, det blir mer viskös, tjock. Norethisteron hämmar mognad av folliklar och har därmed en preventiv effekt och förhindrar ägglossning. Norethisteron hämmar också amning, därför kan det användas för detta ändamål..

Indikationer för utnämning

Läkemedlet används endast enligt instruktion av en läkare. Det föreskrivs som regel under den andra halvan av menstruationscykeln (från 15-16 till 25 dagar). De viktigaste indikationerna är:

 1. Premenstruellt syndrom.
 2. Blödning utanför ägglossningen.
 3. Dysmenorré (kränkning av cykelns varaktighet).
 4. endometrios.
 5. Myomatiska tillväxter (tumörer).
 6. Hyperplasi (proliferation) av slemhinnan.
 7. Upphörande av amning.
 8. Preventiv effekt.

Läkemedlet ordineras av läkaren, beroende på sjukdomen som behöver behandling. Du kan ge exempel på huvudsyften:

 • Med PMS (premenstruellt syndrom) och dysmenorré föreskrivs det från den sextonde till tjugofemte dagen av cykeln, det kan förskrivas tillsammans med östrogen.
 • Med livmodermyom förskrivs det från den sjätte till tjugofemte dagen på högst sex månader.

Kontra

När du tar något läkemedel, inklusive progestogener, är det viktigt att komma ihåg kontraindikationer. Norkolut föreskrivs inte på följande villkor:

 • En flickas pubertet.
 • Maligna tumörer i bröstkörtlarna och livmodern.
 • Graviditet.
 • Gulsot.
 • Akuta leversjukdomar, inklusive tumörsjukdomar av både malign och godartad natur.
 • Njursvikt och lever.
 • Tendens till trombos (tromboflebit, trombos, emboli).
 • Köns- och urinvägsblödning.
 • Fetma.
 • Herpetisk infektion.

Det används också med försiktighet vid bronkialastma och arteriell hypertoni, epilepsi, kramper, migrän, diabetes mellitus, hepatit.

Biverkningar av läkemedlet

De viktigaste biverkningarna av läkemedlet är huvudvärk, dyspepsi (illamående, kräkningar), fläckar från både könsorganen och urinvägarna. Allergiska reaktioner som klåda och utslag är möjliga. Bröstspänning noteras.

Vid långvarig användning, utseendet på ödem och en ökning av kroppsvikt, utveckling av trombos och tromboemboli är möjliga.

Kompatibilitet

Du måste komma ihåg det här läkemedlets interaktion med andra ämnen. Använd inte drogen med alkohol och cigaretter. Det är omöjligt med alkohol eftersom belastningen på levern ökar. Det rekommenderas inte att kombinera användningen av Norkolut eller andra progestogener med antikoagulantia (Heparin, Warfarin), glukokortikosteroider (Prednisolon, Dexametason), barbiturater (Phenobarbital) och rifampicin.

skyltar

Huvudtecknet för alla typer av denna patologi är oregelbunden och icke-cyklisk blodig urladdning. De förekommer vanligtvis mellan menstruationen eller efter en försening. Utsläppet är inte rikligt, smetande. Överskott av östrogen i en kvinnas kropp kan leda till infertilitet, medan endometrial hyperplasi inte kommer att manifestera sig.

Endometrial hyperplasi diagnostiseras (curettage och recensioner kommer att diskuteras nedan) efter en gynekologisk undersökning, ultraljud i bäcken och hysteroskopi (undersökning av livmodern med en speciell anordning). Skrapning av hysteroskopi undersöks för att bestämma typen av hyperplasi..

Terapi för endometrial hyperplasi är nödvändig för alla, oavsett ålder och skadegrad. Hysteroskopi och curettage är de mest effektiva metoderna för behandling och diagnos. Nedan kommer vi att prata specifikt om curettage. Endometrial hyperplasi enligt granskningar efter menopaus kan förekomma.

Patienter om Norkolut

Betydligt fler åsikter och diskussioner om läkemedlets effektivitet för olika kvinnliga problem kan höras från patienterna själva. Läkemedlet "Norkolut" -granskningar för endometrial hyperplasi uppskattas som mycket effektiva, vilket snabbt stoppar livmodersblödning. Det kan tas av kvinnor i reproduktiv ålder, och med klimakteriet som redan har börjat. Det finns granskningar av ett litet antal patienter med livmoderfibrer, där de säger att sjukdomen, enligt deras åsikt, inte påverkar bakgrunden av "Norkolut" och slutade utvecklas..

Många kvinnor, som föreskrivs av de behandlande läkarna, tog medicinering för cystor i äggstockarna (follikulära, endomerthoidformationer) och fick positiva resultat. Dessutom, vid behandling med detta läkemedel, kan kvinnor i fertil ålder inte oroa sig för preventivmedel.

Av de minus av Norkolut som ofta nämns av kvinnor, kan man nämna en påtaglig ökning av kroppsvikt och ganska ofta humörsvängningar.

Progestogenläkemedel är mycket populära inom gynekologisk praxis. De mest kända av dem är Norkolut, Duphaston, Utrozhestan, Escapel, Postinor, Proginova, Depo-provera och andra. Du kan inte använda dessa läkemedel på egen hand, bara enligt anvisningar från en läkare. En av de viktigaste förskrivna läkemedlen är Norkolut och Dufaston..

Hur du tar Duphaston med endometrial hyperplasi

 • Insida i form av piller.
 • 1 tablett Duphaston innehåller 10 mg didrogesteron.
 • I en standardförpackning av Duphaston - 1 blister. 20 tabletter i en blisterförpackning.

Behandling av endometrial hyperplasi individuellt. Han föreskrivs av en läkare efter en diagnostisk curettage av livmoderslimhinnan och histologisk undersökning av endometrialprover.

Enligt vilket schema, drick Dufaston med endometrial hyperplasi - läkaren föreskriver!

Duphaston 10 mg per dag (1 tablett per dag) eller 20 mg per dag (1 tablett två gånger om dagen). Ta: - från den 16: e till den 25: e dagen av menstruationscykeln. eller - från den femte till den 25: e dagen av cykeln.

Detta prima-läge bevarar kvinnors menstruations- och reproduktionsfunktion.

Dufaston-behandlingen kan fortsätta under graviditeten. Under amning rekommenderas inte läkemedlet.

Duphaston 20 mg per dag (1 tablett 2 gånger om dagen) eller 30 mg per dag (1 tablett 3 gånger om dagen). Ta: - från den femte till den 25: e dagen av cykeln; eller - från den 16 till den 25: e dagen av cykeln.

Kontraindikationer och biverkningar

Någon medicin, oavsett hur effektiv den är, har kontraindikationer för användning. För Dufaston är dessa:

 • Individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.
 • Närvaro av Dubin-Johnson syndrom.
 • Amningstid.

Försummelse av varningar och bristande efterlevnad av läkarnas rekommendationer kan leda till följande negativa konsekvenser:

 • Magont.
 • Nedsatt leverfunktion.
 • Paroxysmal huvudvärk.
 • Anemi.
 • Livmoderblödning.
 • Ömhet i brösten.
 • Allergiska reaktioner i form av hudutslag, klåda, i allvarliga fall, Quinckes ödem.
 • Sänker blodtrycket.

Om oönskade manifestationer upptäcks, bör läkemedlet avbrytas eller doseringen justeras..

Kontraindikationer för att ta Duphaston

 • Individuell intolerans.
 • Drog allergi.
 • Medfödd leversjukdom: Dabin-Johnson, Rotorsyndrom.

/ baserat på material från St. Petersburg Medical Academy of Postgraduate Education /

Resultaten av 6-månadersbehandling med Duphaston hos 30 patienter i åldern 38 till 52 år med enkel typisk endometrihyperplasi.

Sex av dem hade tidigare behandlats för denna sjukdom med COC och Norkolut. Dessa läkemedel avbröts på grund av brist på effekt (2 personer), på grund av biverkningar (4 personer).

SjukdomAntal personer
Överviktelva
Fetma 1 grad4
Fetma 2 grader2
Nedsatt glukostolerans2
IHD med högt blodtryck4
gallsten3
Diffuse giftiga strumpor4
Åderbråck6
Myomtretton
endometrios3

Hormonterapi föreskrevs till patienter efter diagnostisk curettage av livmoderslimhinnan och identifiering av den morfologiska formen av hyperplasi..

Dufaston-effekt / enligt resultaten av kontroll-ultraljud och histologi /Antal patienter / totalt 30 /Notera
Positiv: inga tecken på GE upptäckt.25Det noteras: - En minskning av ömhet, longitud och intensitet i menstruationen.
- Minskat ödem.

- Negativa dynamiska förändringar i vävnaden i äggstockarna, myometrium upptäcktes inte.

Ingen positiv dynamik2- Inga förändringar i endometrium och äggstockar detekterades.
- Ingen tillväxt av myomnoder.

- Klagomål om systemiska negativa effekter, inga förändringar i blodantal har rapporterats.

Spotting fläckar efter den första cykeln att ta läkemedlet3- Utsläppen stoppades inte genom att ändra dosen av läkemedlet.
- Patienterna hänvisas för ytterligare forskning och behandling..

Slutsats: Vid behandling av enkel typisk endometrial hyperplasi har Dufaston visat sig vara ett effektivt läkemedel med hög antiproliferativ aktivitet, med en neutral effekt på kolhydrat- och fettmetabolism och minimala biverkningar. Det kan användas av patienter med olika somatiska patologier. Duphaston är inte indicerat för behandling av progestinresistenta former av endometrial hyperplasi.

Curettage (curettage of the endometrium) är ett vanligt förfarande inom gynekologi. Det är ett invasivt ingripande i strukturen hos de kvinnliga könsorganen. Under denna manipulation tar läkaren bort det funktionella lagret i slemhinnan med ett speciellt verktyg utan att påverka andra vävnader. Vid nästa menstruation återställs endometriet på egen hand.

Men i sällsynta fall händer det att endometrial hyperplasi utan curettage (recensioner finns tillgängliga) botas.

Rengöring av livmoderhålan utförs i syfte att diagnostisera eller behandla olika gynekologiska sjukdomar. Därför är procedurerna indelade i medicinska och diagnostiska. Det senare alternativet används i närvaro av följande symtom:

 1. Oregelbunden månadscykel.
 2. Tung och långvarig menstruationsblödning.
 3. Menorrhagia (blödning mellan perioder).
 4. Algomenorré (smärta under menstruationen).
 5. Infertilitet.
 6. Malign misstank.

Ofta finns det godartade tillväxter av slemhinnan (fokal eller diffus). Därför är curettage med endometrial hyperplasi, enligt recensioner, mycket vanligt. Det är viktigt för kvinnor som väntar på bekräftelse av sin diagnos..

För terapeutiska ändamål används curettage inte bara för hyperplasi, utan också för andra patologier, nämligen:

 1. Submukösa (submukosala) fibroider.
 2. endometrit.
 3. Polypper av kroppen och livmoderhalsen.
 4. Fryst eller ektopisk graviditet.
 5. Födelse med patologi.
 6. Missfall.

Ovanstående förhållanden kan botas genom curettage. Denna procedur utförs bland annat som en av metoderna för att avsluta en oönskad graviditet. Och även om andra metoder, såsom vakuumsugning eller medicinsk abort, används mer nu, men detta förfarande är fortfarande relevant.

Det är viktigt att komma ihåg att endometrial curettage-procedur för menopausal hyperplasi, enligt recensioner, har kontraindikationer. Till exempel, vid akuta infektionssjukdomar och inflammatoriska sjukdomar i slidan och livmoderhalsen, bör proceduren överges, eftersom det kan orsaka livmoderskada. Ett undantag är fallet med försenad morkaka under förlossningen..

Handlingsmekanism från Duphaston

Den aktiva substansen i Dufaston är dydrogesteron, den tillhör samma grupp av progestogener som den föregående. Skillnaden mellan dydrogesteron är att den i sin natur är mycket nära den naturliga progestogenen. Detta läkemedel påverkar inte blodkoagulationssystemet och påverkar inte innehållet av kolesterol och dess derivat i blodet.

När det tas oralt absorberas läkemedlet och verkar endast lokalt på endometriet, vilket gör att spridningsfasen ersätts av en sekretorisk (som norkolut). Men en viktig egenskap är att läkemedlet inte påverkar mognad av folliklar, inte påverkar äggstockarna och amning, och därför inte påverkar befruktningen, inte har en preventiv effekt. Läkemedlet bidrar till graviditet under behandlingen.

Regler för användning av Duphaston

Indikationer för användning med detta läkemedel är mycket lika de som för Norkolut. Förhållanden orsakade av progestogenbrist är:

Det används som hormonbehandling för den naturliga början av klimakteriet eller kirurgi. Eftersom HRT (hormonersättningsterapi) endast används i kombination med östrogen.

Läkemedlet är korrekt förskrivet vid olika tider av cykeln och i olika doser, beroende på sjukdomen som måste behandlas. Mestadels under den andra halvan av cykeln. Endast i närvaro av blödning förskrivs läkemedlet under 5 till 12 dagar för att stoppa dem. Om läkemedlet används som hormonersättningsterapi, är det obligatoriskt under alla tjugonåtta dagar (någon har 30 eller mer).

Oönskad effekt av läkemedlet

Vid användning av Dufaston noterades åtgärder från det hematopoietiska systemet, immunsystemet, centrala nervsystemet, hepatobiliär, reproduktiv, hud och subkutan vävnad. De är sällsynta, men har fortfarande en plats att vara. Några av dem:

Kontra

Inga specifika instruktioner ges. Endast med överkänslighet mot de komponenter som utgör läkemedlet kan det inte användas.

Det rekommenderas inte för användning vid maligna tumörer (tumörer) och intolerans mot laktos och galaktos, som är en del av läkemedlet.

Förberedelse och genomförande av förfarandet

Som med alla invasiva ingrepp, måste endometrial hyperplasi förberedas noggrant. Det första att komma ihåg är att proceduren utförs på vissa dagar i menstruationscykeln, vilket hjälper till att minska blödningen. Den andra är att en mångfacetterad undersökning av en kvinna är nödvändig, inklusive:

 1. Allmän analys av blod och urin.
 2. Vaginal mikroskopi (smetning).
 3. Baksådd av sekret.
 4. Blodtest för biokemi samt hormoner.

En sådan undersökning är nödvändig för att identifiera patologier som följer hyperplasi, eftersom de kan störa curettage eller leda till postoperativa komplikationer. Innan proceduren måste en kvinna följa följande villkor:

 1. Vägrar att ta medicin.
 2. Avstå från sexuell aktivitet.
 3. Sluta använda intima hygienprodukter, inklusive vaginala suppositorier och tabletter. Konsekvenserna av curettage av endometrial hyperplasi och recensioner är av intresse för många.

Sluta ta medicin två veckor innan proceduren, de återstående villkoren uppfylls flera dagar före manipulationen. 12 timmar före operationen bör du vägra att ta mat och vätska, det vill säga att du bör komma till proceduren på tom mage.

Det viktigaste som oroar patienten innan ingreppet är faktiskt hur det utförs. Curettage hos patienter utförs i det gynekologiska operationssalen. Eftersom denna manipulation är mycket smärtsam måste patienten injiceras i anestesi med hjälp av intravenös anestesi. Om proceduren utförs efter förlossning eller missfall, krävs inte anestesi, eftersom livmoderhalsen kommer att vara ganska utvidgad.

I det inledande skedet öppnas en cervikalkanal med hjälp av en speciell metalldilator. Därefter finns en direkt curettage av slemhinnan med en kurett (kirurgisk sked). Ibland används en vakuumavsugare för detta ändamål. Men innan du introducerar det, är det nödvändigt att kontrollera platsen och längden på livmoderhålan, eftersom böjning är möjlig.

Helst utförs operationen under kontroll av ett hysteroskop, men det blinda alternativet är också möjligt. Hysteroskopet visar en bild på monitorn, som tydligt visar vilka områden som kräver curettage. En biopsi kan också tas samtidigt för vidare utredning. Endometrial hyperplasi kan kräva en procedur i två stadier - först skrapas livmoderhålan och sedan livmoderhalskanalen. Curettage med endometrial hyperplasi hos postmenopausala kvinnor och recensioner kommer att övervägas nedan.

Vilket läkemedel är bättre?

Det exakta svaret på frågan kan inte entydigt ges. Varje läkemedel har sina egna indikationer och kontraindikationer, fördelar och nackdelar. Beslutet fattas av den behandlande läkaren.

Fördelarna med Duphaston är att den kan användas under graviditet och amning, den undertrycker inte ägglossningen och med den förmågan att bli gravid. Fördelarna med Norkolut är tvärtom att det har en preventiv effekt och det kan och bör förskrivas till en tjej som inte planerar en graviditet.

Norkolut dämpar amning, men Duphaston gör det inte. Men Duphaston ska inte förskrivas under amning, eftersom det har egenskapen att penetrera in bröstmjölken. Norkolut har ett större antal kontraindikationer än Duphaston, vilket också måste beaktas vid utnämningen. Duphaston kan användas som hormonersättningsterapi.

Läkemedlet Norkolut är billigare och billigare för köparen än Dufaston.

Båda läkemedlen tillhör samma grupp, har liknande indikationer för användning. Deras utnämning måste kontaktas strikt individuellt. Denna fråga avgörs endast av den behandlande läkaren, barnläkare-gynekolog efter att ha genomfört nödvändiga undersökningar..

Endometrial hyperplasi är ett patologiskt tillstånd där en onormal spridning av livmoderlagret uppstår. Det främsta skälet för att starta denna process är hormonobalans: brist på progesteron och en överdriven östrogenkoncentration. Det är möjligt att avbryta patologiska förändringar med hjälp av mediciner som korrigerar den hormonella bakgrunden..

Norkolut och Duphaston med endometrial hyperplasi bidrar till normaliseringen av progesteronnivåer, därför används de ofta i behandlingsprocessen.

Konsekvenserna av curettage

Under curettage avlägsnas ytskiktet i endometriumet, och det är därför en viss tid krävs för dess regenerering. Som regel är detta en snabb process som kan jämföras med varaktighet med vanlig menstruation. Emellertid skadar denna procedur fortfarande slemhinnan, därför är paroxysmal smärta i nedre del av magen och blodiga utflöde möjliga..

Ursprungligen är urladdningen koagelliknande, sedan blodig, blodliknande, och efter en och en halv vecka slutar de, och allt återgår till det normala. Om smärtan är intensiv och oroar en kvinna under den postoperativa perioden, är antiinflammatoriska läkemedel som Ibuprofen möjliga. Andra behandlingsalternativ efter curettage med endometrial hyperplasi med klimakteriet, enligt recensioner, krävs inte.

Finns det några kontraindikationer för medicinen??

Progestogen "Norkolut" -granskningarna av endometrial hyperplasi är mestadels positiva. Men det finns många kontraindikationer för denna medicinering. Det är oacceptabelt att använda under graviditet, med maligna tumörer i de kvinnliga könsorganen och bröstkörteln, med olika leverproblem, med nedsatt njurfunktion. Då ska du inte förskriva det i närvaro av tromboemboli, tromboflebit i det akuta stadiet, med en predisposition för utvecklingen av trombos.

"Norkolut" med endometrial hyperplasi kan inte tas mot bakgrund av fetma, med infektion med herpes, i närvaro av en historia av överförd kolestas hos gravida kvinnor. Kontraindikation för att ta "Narcolut" kan betraktas som pubertet och individuell intolerans.

Endometrial hyperplasi, curettage: recensioner av läkare

Under operationen är skador på livmodern, brott med kyvett, dilator eller sond, möjliga. Detta kan hända på grund av inkompetent manipulation eller på grund av bristen på ett hysteroskop. Med tiden kommer dessa skador att läka, vidhäftningar kan förekomma på sin plats, vilket mycket väl kan orsaka att embryot inte fixeras på livmoderväggen och följaktligen infertilitet.

Behandling av endometrial hyperplasi efter curettage, enligt recensioner, bör vara omfattande.

Efter en framgångsrik procedur rekommenderas en kvinna att vara uppmärksam på sin hälsa, så att kroppen kan återhämta sig helt.

Patienternas åsikt om detta förfarande är ganska tvetydigt. Många noterar att vid endometrial hyperplasi inträffar återfall en tid efter curettage. I denna situation är det nödvändigt att förstå vikten av terapin som följer operationen, för att livmodern i själva livmodern med endometrial hyperplasi, enligt recensioner, inte botar, utan bara tar bort symtomen.

Vårdpersonalens åsikt om Norkolut

Yttranden från specialister om läkemedlet kan inte kallas entydigt positiva eller negativa.

Varje läkare styrs av sina preferenser när han väljer ett läkemedels- och behandlingsprogram för sin patient. Norkolut används ofta vid behandling av endometrios, men det är för tidigt att bedöma dess effektivitet vid livmodermyom: det finns inte tillräckligt med information.

När det gäller läkemedlet "Norkolut" med endometrial hyperplasi, är läkarnas recensioner mestadels positiva. Mot bakgrund av dess användning minskar livslängdsblödningens längd och intensitet. Dessutom förklarade Norkolut sig som ett effektivt verktyg för att kalla menstruation i händelse av menstruations oregelbundenheter. Redan den sjätte dagen, som regel, det önskade resultatet.

Konsekvenserna av curettage

Gynekologer rekommenderar att följa följande regler för de kommande två veckorna efter operationen:

 1. Sexuell avhållsamhet.
 2. Ta inte ett bad eller gå till bastun, uteslut värmestress på kroppen.
 3. Använd inte sprutor eller svampar.
 4. Undvik träning.
 5. Ta inte blodförtunnare som Heparin eller Aspirin.
 6. Kontroll tre månader efter proceduren med bloddonation för hormoner.

Dufaston: recensioner med endometrios om läkemedlet och dess effektivitet

Endometrios är en av de vanligaste gynekologiska sjukdomarna hittills, kännetecknad av terapiets varaktighet och komplexitet. Problemet är att patologin är helt hormonberoende, och detta komplicerar behandlingen, vilket kräver både avlägsnande av patologiska foci och justering av den hormonella bakgrunden, vilket påverkar utvecklingen av processen. Hormonterapi orsakar alltid oro för patienter, av vilka många kategoriskt vägrar att ta sådana läkemedel. Men samtidigt måste du förstå att sjukdomen leder till nedsatt reproduktionsfunktion, vilket innebär att du inte kan göra utan behandling. Svårigheter kan undvikas genom att välja det mest skonsamma läkemedlet, till exempel kan du i dag höra en hel del positiva recensioner om Duphaston, som gynekologer aktivt förskrivar kvinnor med denna diagnos..

Viktig fråga

Inte mindre spännande för en kvinna som har överlevt curettage, frågan är den ytterligare möjligheten att bli gravid ett barn. Tyvärr kan ingen ge ett konkret svar på det. Ingen specialist kommer att garantera framtida graviditet. Det beror på kroppens enskilda egenskaper, på framgången för proceduren, av anledningen till manipulationen.

Är det en curettage nödvändig med endometrial hyperplasi? Recensioner bekräftar att det finns ett alternativ. Om detta ytterligare.

Med flera återfall av hyperplasi kan drastiska åtgärder vidtas. Om patienten inte har för avsikt att föda längre kan vi prata om fullständigt avlägsnande av slemhinnan i slemhinnorna. I särskilt svåra fall kan livmodern, äggstockarna och hängorna tas bort helt. Terapin i detta fall kommer att vara lång och komplicerad, eftersom sådana åtgärder påverkar den hormonella balansen i en kvinnas kropp.

För att undvika framtida hälsoproblem bör endast erfarna läkare anförtros en curettage. I detta fall måste en kvinna strikt följa alla rekommendationer under perioden före och efter operation..

Orsaker och behandlingar för hyperplasi

Den hyperplastiska processen i endometrium utvecklas av olika skäl och diagnostiseras hos kvinnor i alla åldersgrupper. Samtidigt genomgår kärl- och fibrösa vävnader ett antal förändringar. Detta händer under påverkan av följande faktorer:

 • brist på progesteronhormon, provocerat av individuella egenskaper hos kroppen eller en ärftlig predisposition;
 • åldersrelaterade hormonella förändringar (klimakteriet och början av klimakteriet);
 • patologi för det endokrina systemet;
 • nyligen genomförda kirurgiska ingrepp i reproduktionssystemets organ.

Terapi innebär att utföra uppgifter som:

 • undertryckande av den patologiska processen;
 • bot av sjukdomen;
 • lindring av smärta;
 • normalisering av menstruationscykeln;
 • förebyggande av maligna tumörer.

I processen med konservativ terapi används hormonella mediciner. Det kan vara orala preventivmedel, gonadotropiner, antiöstrogener.

Ibland används folkrättsmedel för att behandla hyperplasi, så vi rekommenderar att du läser ytterligare information om detta ämne..

Patologiutveckling

Under den normala förloppet av menstruationscykeln, under påverkan av östrogen, inträffar en förändring i livmoderskiktet. Detta är nödvändigt för att göra det lättare för ett fosterägg att implantera i det. Könsorganet bygger upp endometriet. Det blir tjockare och får en lös struktur som förbättrar blodcirkulationen. Om ägget inte fixeras under påverkan av progesteron förstörs det funktionella lagret och lämnar de kritiska dagarna.

Vid framgångsrik implantation av fosterägget, stimulerar progesteron den fullständiga mogningen av endometrium. Om ett hormonellt fel inträffar i kroppen börjar vävnaderna i könsorganet att växa onormalt och kollapsar inte vid rätt tidpunkt. Som ett resultat av detta inträffar en kränkning av den månatliga cykeln, fläckning visas utanför regleringsperioden och överdrivna perioder observeras efter en försening. Betydande blodförlust leder till utveckling av anemi, som åtföljs av yrsel och svaghet. Ofta i början av den patologiska processen blir det omöjligt att bli gravid.

Curettage med endometrial hyperplasi med klimakteriet

Recensioner bekräftar att när hormonet östrogen samlas i kvinnans kropp med en samtidig minskning av progesteron kan det leda till en så farlig sjukdom i klimakteriet som endometrial hyperplasi. I riskgruppen ingår det rättvisa könet, som hade långa, tunga perioder före klimakteriet, med fibroider, inflammation i endometrium eller formationer i bröstet. Behandlingen består av följande steg:

 • diagnostisk curettage;
 • analys av material från livmodern;
 • sedan väljer gynekologen de hormoner som är nödvändiga för att stoppa hyperplasi;
 • curettage av hittade avvikelser i livmodern, en laser används på vissa platser för celltillväxt;
 • hormonella och kirurgiska former av exponering kombineras;
 • om det finns ett återfall av sjukdomen, ta bort organet och sedan återigen genomföra en hormonkurs.

Hur fungerar dessa läkemedel??

En frisk kvinnas menstruationscykel består av två faser som cykliskt förändrar varandra. Den första fasen beskrivs med östrogen mättnad, ägglossning sker i mitten av cykeln och en gul kropp bildas i äggstocken på platsen för den brustna follikeln, vilket indikerar början av den andra fasen. Corpus luteum producerar progesteron, nödvändigt för transformation av endometrium eller förlängning av graviditet.

Gynekologiska patologier, tillsammans med en ökning av östrogenproduktionen, leder till brist på ägglossning respektive till brist på progesteron (corpus luteum bildas inte). Endometriet fortsätter att växa utan att gå in i sekretionsfasen, och därmed utvecklas hyperplastiska processer och blödning. Mot bakgrund av hyperestrogenism förekommer också endometrios och myomatos.

Sår på labia

Yarina med folsyra

I fokusen på endometrios, slutar endometriet, när man tar Norkolut eller Duphaston, att växa intensivt och får en normal struktur, smärta och volym av blodförlust minskar.

Eftersom otillräcklig produktion av progesteron av corpus luteum under graviditeten leder till blödning och risken för missfall, använder den använda dydrogesteron dig att rädda fostret.

Duphaston eller Norkolut med endometrial hyperplasi främjar inträde av det inre livmoderskiktet i den andra fasen av cykeln, dess överdrivna tillväxt undertrycks. I detta fall blir endometriumet tre-lager, som det borde vara i den andra fasen.

Alternativ

Förutom curettage av livmoderhålan används även andra typer av terapi. Den viktigaste av dem är konservativ korrigering med läkemedelsanvändning. Dessa är först och främst hormonella preparat, vars effekt syftar till att återställa östrogen-progesteronbalansen i kroppen. De viktigaste läkemedlen som används i detta fall är:

 1. "Microlute" och "Provera" (progestogener och progestins).
 2. "Mercilon", "Jess", "Divina" (östrogen-progestogen).
 3. Fareston, Novofen (antiöstrogenläkemedel).
 4. Danol, Nemestran (gonadotropinhämmare).
 5. Decapeptil, Buserelin (generisk gonadorelin).

De listade läkemedlen kan förskrivas som en oberoende typ av behandling eller som underhålls- och rehabiliteringsbehandling efter curettage. I det senare alternativet är det möjligt att uppnå den största effekten från behandlingen. Förutom dessa läkemedel kan immunmodulerande medel, antioxidanter och andra läkemedel som syftar till att upprätthålla den normala kroppen förskrivas. Men ändå är behandlingen av endometrial hyperplasi med curettage, enligt recensioner, mer effektiv.

Det är en nödvändig åtgärd vid diagnos och behandling av många gynekologiska sjukdomar, inklusive patologiska tillstånd i endometrium. Förfarandet är relativt enkelt, men det kräver högkvalitativ utförande, högt kvalificerad specialist som utför den, noggrann förberedelse och noggrann inställning till din kropp under rehabiliteringsperioden. Allt detta hjälper till att undvika problem i framtiden och kommer att bidra till en positiv trend i behandlingen..

analoger

Norkolut är en effektiv behandling för endometrios. Den har många analoger som liknar egenskaperna (sammansättning, indikationer, behandlingsregim).

Det rekommenderas kategoriskt inte att söka en ersättning för läkemedel som föreskrivs av den behandlande läkaren på egen hand - endast en specialist kan göra detta med hänsyn till patologins individuella egenskaper.

Populära analoger av Norkolut:

Vad är Norkolut?

 • gelatin;
 • majsstärkelse;
 • laktos nomohydrat;
 • kolloidalt kisel.

Tabletterna har inte en bitter eftersmak eller specifik lukt. En gång i mag-tarmkanalen upplöses läkemedlet snabbt och tränger igenom blodet. Dess maximala koncentration uppnås efter 1-2 timmar från administreringstidpunkten.

Tillbakadragande av läkemedlet börjar efter 3 timmar och slutar helt efter 10 timmar. Den huvudsakliga utsöndringsvägen (upp till 70% av läkemedlet) är genom levern. Nästan 25% utsöndras i avföringen, och resten med urin..

Norkolut är ett östrogen, därför har det östrogena och androgena effekter. Hos kvinnor i fertil ålder orsakar läkemedlet övergången till den proliferativa fasen av livmoderslimhinnan till sekretoriet.

Norkolut instruktion gör det klart att läkemedlet är mycket effektivt vid olika gynekologiska sjukdomar

Läkemedlet kan emellertid hämma sekretionen av hypofysen gonadotropin. Därför är mognad av folliklar och början av ägglossning omöjlig. Myometriumaktiviteten, på grund av påverkan av noretisteron, reduceras avsevärt. Dess minskning varnas.

Tabletterna ska förvaras vid en temperatur av 15... 30 ° C. Den maximala lagringstiden är 5 år. I de flesta fall föreskriver läkare från 1/4 till 2 tabletter per dag.

Analogerna av läkemedlet som finns tillgängliga på apotek idag inkluderar följande: Provera, Veraplex, Progesterone, etc..

Förberedelser för behandling av endometrial hyperplasi

Allt iLive-innehåll kontrolleras av medicinska experter för att säkerställa bästa möjliga noggrannhet och överensstämmelse med fakta..

Vi har strikta regler för val av informationskällor och vi hänvisar endast till ansedda webbplatser, akademiska forskningsinstitut och om möjligt bevisad medicinsk forskning. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2], etc.) är interaktiva länkar till sådana studier..

Om du tycker att något av våra material är felaktigt, föråldrat eller på annat sätt ifrågasätter väljer du det och trycker på Ctrl + Enter.

Preparat för behandling av endometrial hyperplasi är läkemedel som hjälper till att eliminera en patologisk sjukdom. Hyperplasi måste behandlas omfattande, medan terapi bör bestå av flera på varandra följande stadier. I varje steg används vissa läkemedel som motsvarar en eller annan form av endometrial hyperplasi.

Under komplex behandling med läkemedelsanvändning betyder de fyra stadier. I det första steget är det nödvändigt att stoppa blödningen, i det andra steget, genomföra hormonbehandling, normalisera menstruationscykeln, genomgå regelbundet undersökningar och förebyggande mediciner.

Beredningar för behandling av endometrial hyperplasi är indelade i:

 • Enfasiga och trefasiga p-piller (användningstid minst sex månader).
 • Ren progestogener - Norklout, Duphaston, Medroxyprogesterone (användningstid på minst sex månader).
 • Antiöstrogener - Danazole, Gestrinone (kontinuerligt intag i sex månader).

Låt oss titta på hur hela processen för behandling av endometrial hyperplasi går från det första till det sista steget, och vilka läkemedel som tas under behandling.

 1. I det första steget är det nödvändigt att stoppa blödningen. För dessa ändamål föreskrivs en kvinna orala preventivmedel som innehåller gestagener och östrogener (Janine, Yarina, Marvelon, Logest). Läkemedel tas i hemostatiskt läge. Om kvinnans tillstånd inte förbättras, kommer läkarna att begränsa livmodern. Och för att stoppa blödningen införs ett antal hemostatiska läkemedel (1% Vikasol-lösning, Dicinon, 10% kalciumglukonatlösning). Vid behov ges patienten blodersättningar och läkemedel som normaliserar vatten-saltbalansen i kroppen (Stabizol, Reftan). I vissa fall ges en kvinna en intravenös injektion av vitamin B, C, rutin och folsyra.
 2. Det andra steget i behandlingen är hormonterapi. Behandlingen syftar till att minska endometriet att växa. Läkaren upprättar en individuell behandlingsplan för patienten och väljer hormonella läkemedel.
 • Vanligtvis används gestagener (Norkolut, Progesterone, Duphaston, Depo-Provera).
 • Läkaren kan ordinera läkemedel från gruppen av gonadotropinfrisättande hormon (GnRH) -agonister för att eliminera störningar på den endokrina metaboliska nivån, normalisera funktionen hos det autonoma och centrala nervsystemet (Buserelin, Goserelin). Sådana läkemedel tar från tre till sex månader.
 • Förutom ovanstående preparat kan kombinerade preventivmedel förskrivas för behandling av endometrial hyperplasi. Sådana flerfasberedningar tas under menstruationscykeln. Det finns enfas preventivmedel (Femoden, Marvelon, Jeanine, Minisiston) och trefas (Triziston, Tristep).
 1. Det tredje behandlingssteget är avsett att återställa ägglossning, menstruationscykeln och en kvinnas hormonstatus. Så för kvinnor i reproduktiv ålder används sådana läkemedel för att stimulera ägglossning: Clomiphene, Profazi, Phenobarbital, Metrodin. Doseringen och varaktigheten av användningen väljs av den behandlande läkaren. Om en kvinna befinner sig i menopausen är doktorns uppgift att stoppa cyklisk menstruation och återvända ihållande klimakterium. För dessa ändamål, använd läkemedel som innehåller manliga könshormoner - metyltestosteron, testosteron.
 2. Vid det sista behandlingssteget bör en kvinna genomgå regelbundna undersökningar, kontrollera ultraljudsundersökningar och curettage, ta ett vitaminkomplex. Om det finns misstankar om ett återfall av endometrial hyperplasi föreskriver läkaren orala preventivmedel.

ATX-kod

Farmakologisk grupp

Hormonbehandling av endometrial hyperplasi

Den hormonella behandlingen av endometrial hyperplasi är utformad för att undertrycka patologiska processer, det vill säga stoppa tillväxten av endometrium och hämma frisättningen av gonadotropa hormoner och streroidogen i äggstockarna. För behandling av endometrial hyperplasi används ett antal läkemedel, vars användning beror på svårighetsgraden av proliferation.

 • Kombinerade föreningar - COC: s östrogenprogestogenläkemedel. Oftast används läkemedel som innehåller tredje generationens progestogener eftersom de har ett minimum av biverkningar och inte orsakar metaboliska effekter (Regulon, Mercilon, Silest, Marvelon).
 • Progestogena läkemedel - används för behandling av endometrial hyperplasi med en blockerande effekt på epitelväxten.
 • GnRH-agonister - används för att behandla olika hormonberoende patologier. De mest populära och effektiva läkemedlen från denna grupp: Buseril, Goserelin, Triptorelin. Läkemedlen är mycket effektiva och en positiv terapeutisk effekt uppnås genom att blockera de drabbade cellerna..

Hormonbehandling av endometrial hyperplasi är ett slags alternativ till kirurgi. Så med livmoderblödning används hormoninnehållande IUD: er. Och för att förhindra återkommande sjukdom och återställa hormonnivåer - kombinerade orala preventivmedel.

Hormonbehandling av endometrial hyperplasi hos patienter i reproduktiv ålder

Typ av behandling och läkemedlen som används beror på absolut eller relativ hyperestrogenism. Så för kvinnor med relativ hyperestrogeni förskrivs COC: er och med absoluta gestagener. Om en ung patient diagnostiserades med enkel endometrial hyperplasi, föreskrivs Medroxyprogesteron för dess behandling. Om det inte finns någon terapeutisk effekt, öka doseringen och förskriva en kontinuerlig dos (sådan behandling används också för atypisk endometrial hyperplasi).

Kvinnor i reproduktiv ålder som är kontraindicerade vid systemisk hormonbehandling och de som behöver preventivmedel, ordineras hormoninnehållande IUD: er för behandling av endometrial hyperplasi. Förutom att behandla den underliggande sjukdomen är läkarnas uppgift att återställa menstruationscykeln i ägglossningen. För detta används ägglossningsstimulerande medel..

Om endometrial hyperplasi återkommer, indikerar detta otillräcklig terapi eller närvaron av hormonaktiva strukturer i äggstockarna. För att klargöra genomgår en kvinna endoskopisk äggstocksbiopsi eller resektion med laparoskopi. Om det inte finns några morfologiska förändringar är detta en anledning till fortsatt hormonbehandling, men med högre doser av läkemedel. I vissa fall indikerar ineffektiviteten av den hormonella behandlingen av endometrial hyperplasi hos kvinnor i reproduktiv ålder förekomsten av infektioner och inflammatoriska processer..

Hormonell behandling av endometrial hyperplasi hos patienter under före och perimenopaus

Under perioden av perimenopaus består hormonbehandling av läkemedel som undertrycker produktionen av östrogen och den mitotiska aktiviteten hos endometrieceller. Antigonadotropiner, progestogener och GnRH-agonister används för behandling. Mycket ofta är valet av ett hormonellt läkemedel under perimenopausal period svårt, eftersom hormonbehandling kan vara en relativ eller absolut kontraindikation.

Hormonbehandling utan polypper och atypi under perioden före och perimenopaus utförs av läkemedel som: Norethisterone, Medroxyprogesterone, Goserelin. Användningstid är minst sex månader. Med återfall av endometrial hyperplasi och intern endometrios, indikationer för kirurgisk ingrepp, det vill säga avlägsnande av livmodern.

Hormonbehandling av postmenopausal endometrial hyperplasi

För att behandla sjukdomen hos postmenopausala kvinnor används hormonbehandling med långvariga gestagener, antikoagulantia och hepatoprotectors kontinuerligt. I detta skede är endometrial ablation möjlig. Hormonbehandling sker med regelbundna ultraljudundersökningar och cytologisk övervakning. Om endometrial hyperplasi återkommer i postmenopaus, är detta en direkt indikation för kirurgisk ingripande, dvs extirpation av livmodern med bilagor.

Hormonbehandling av atypisk endometrial hyperplasi

Den enda sanna och effektiva metoden för att behandla denna sjukdom med atypi är fullständigt avlägsnande av livmodern. Men frågan om organamputation är individuell för varje kvinna. Med tillkomsten av mycket effektiva syntetiska hormonella läkemedel är frågan om kirurgisk ingripande inte så akut. Det vill säga hormonbehandling kan bota de initiala formerna av endometrial cancer och endometrial hyperplasi med atypi. För behandling använder gestagener (Medroxyprogesteron, Hydroxyprogesteron caproate), GnRH-agonister (Goserelin, Buserelin), antigonadotropiner (Danazol, Gestrinon).

Resultaten av hormonbehandling beror helt på typen och naturen av atypi. Så behandling med progestiner är effektiv för strukturell atypi, men inte effektiv för cellulär. Hormonbehandling är inte effektiv för atypisk endometrial hyperplasi och patologier i äggstockarna och myometrium. I behandlingsprocessen tillsätts små doser av progestiner och östrogener, vilket gör det möjligt att förbättra resultaten av terapin.

Organbevarande hormonbehandling bör utföras under strikt övervakning av en läkare. Kriteriet för återhämtning, i detta fall, är fullständig atrofi av endometrium. Om sjukdomen återkommer efter att ha stoppat hormonella preparat, amputeras kvinnan av livmodern och äggstockarna.

Behandling av endometrial hyperplasi med duphaston

Behandling av endometrial hyperplasi med duphaston är en effektiv hormonterapi. Duphaston är ett läkemedel som används för att öka progesteron i den kvinnliga kroppen. Läkemedlet har inte androgen, kortikoid, östrogen, anabol eller termogen effekt.

De viktigaste indikationerna för användningen av läkemedlet är behandling av endometrial hyperplasi, dysmenorré och endometrios. Läkemedlet är också effektivt vid behandling av infertilitet, vilket uppstår på grund av lutealinsufficiens. Duphaston är effektiv vid olika störningar i menstruationscykeln och dysfunktionella blödningar i livmodern. Läkemedlet är effektivt som hormonersättningsterapi.

Läkemedlet frisätts i form av tabletter, den aktiva substansen är dydrogesteron. I sin molekylstruktur, farmakologiska och kemiska egenskaper liknar den aktiva substansen den naturliga progesteron. Eftersom dydrogesteron inte är ett derivat av testosteron, har det inte de biverkningar som är karakteristiska för syntetiska progestogener. Läkemedlet påverkar selektivt endometrialskiktet och förhindrar utveckling av endometrial hyperplasi och karcinogenes med ett överskott av östrogen.

Läkemedlet är inte ett preventivmedel, det gör det därför möjligt att bli gravid ett barn och upprätthålla en graviditet även under behandlingen. Duphaston absorberas och absorberas snabbt i mag-tarmkanalen. Läkemedlet utsöndras i urinen, vanligtvis i form av konjugat av glukuronsyra. För behandling av endometrial hyperplasi tas Dufaston kontinuerligt vid 10 mg tre gånger om dagen, från 5 till 25 dagar av cykeln. Biverkningar av läkemedlet manifesteras i form av huvudvärk, migrän, ökad känslighet i bröstkörtlarna, svaghet, genombrott uterinblödning. Utseendet på ett utslag och andra allergiska hudreaktioner är möjligt. Duphaston är kontraindicerat vid individuell intolerans mot läkemedlets komponenter. Läkemedlet dispenseras endast enligt medicinsk recept..

Behandling av endometrial hyperplasi med norkolut

Behandling av endometrial hyperplasi med norkolut är en läkemedelsbehandling som ofta används inom gynekologi. Läkemedlet finns i tablettform. Sammansättningen av Norkolut innehåller hormoner som påverkar livmodslemhinnan, det vill säga endometrium. Läkemedlet minskar tonen i livmodern och ökar antalet vävnader i bröstkörtlarna som är ansvariga för amning.

Läkemedlets aktiva substans är noretisteron, ett ämne som tillhör progestogen, men har egenskaperna östrogen och androgen. Terapeutiska doser av läkemedlet hämmar ganadotropa hormonhypofysor, vilket försenar mognaden av folliklar och förhindrar ägglossningens början. Efter oral administrering absorberas läkemedlet snabbt, den maximala koncentrationen observeras 2 timmar efter administrering. Läkemedlet utsöndras av levern och halveringstiden är 3 till 10 timmar.

 • De viktigaste indikationerna för användningen av läkemedlet: menstruations oregelbundenhet, endometrios, mastodynia, endometrial hyperplasi, livmodernomom, cystisk-körtelförändringar i endometrium, blödning i livmodern i klimakteriet.
 • Den första behandlingen av läkemedlet är en läkare. Dosering och behandlingstid beror på sjukdomen och patologier som kräver behandling. Så om läkemedlet tas med cystisk-körtelformig endometrial hyperplasi, förskrivs patienter 5-10 mg av läkemedlet under 6-10 dagar. Med uterusblödning tas läkemedlet i samma dos, men från 16 till 15 dagar av cykeln. För hormonella störningar tas läkemedlet under en lång tid i en dos av 5 mg.
 • Användningen av läkemedlet kan orsaka biverkningar, som manifesterar sig som: huvudvärk, dyspepsi, ökning eller minskning av kroppsvikt, bröstupplevelse, asteni.
 • Norkolut är kontraindicerat för användning vid atypisk endometrial hyperplasi, maligna tumörer i bröstkörtlarna och reproduktionsorganen. Läkemedlet är inte ordinerat för patienter med epilepsi, lever-, hjärta- eller njurpatologier, med blödningsstörningar, bronkialastma.
 • Norkolut rekommenderas inte för samtidig användning med sockersänkande läkemedel, steroider och läkemedel som påverkar levern och njurarna. Läkemedlet dispenseras endast enligt medicinsk recept.

Behandling av endometrial hyperplasi med buserelin

Behandling av endometrial hyperplasi med buserelin är en hormonbehandling som används i kombination med andra läkemedel. Buserelin hämmar syntesen av testosteron och det hormon som orsakar bildandet av corpus luteum i äggstocken. Användningen av läkemedlet orsakar en slags farmakologisk kastrering, det vill säga ett tillstånd som liknar avlägsnandet av könskörtlarna. Buserelin absorberas väl av slemhinnan och skapar höga plasmakoncentrationer..

 • De viktigaste indikationerna för användning av läkemedlet är behandlingen av prostatacancer, en minskning av testosteron i blodet. Läkemedlet används vid den komplexa hormonbehandlingen av endometrial hyperplasi.
 • De tar läkemedlet enligt ett individuellt schema som sammanställts av en läkare. Varaktighet och dosering beror på formen av hyperplasi, patientens ålder och de individuella egenskaperna hos hennes kropp. Eftersom läkemedlet frisätts i form av injektioner och nässpray, bör dosen kontrolleras tydligt av den behandlande läkaren.
 • Läkemedlet orsakar biverkningar, som manifesterar sig som spolning, matsmältningsstörning, minskad sexlyst och trombos Buserelin föreskrivs inte för individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

Behandling av endometrial hyperplasi med Jeanine

Behandlingen av endometrial hyperplasi med Jeanine har visat sin effektivitet. Och detta är inte förvånande, eftersom prognosen för någon sjukdom beror på hur korrekt utvalda läkemedel för behandling. Under behandlingen av endometrial hyperplasi är det mycket viktigt att normalisera och återställa menstruationscykeln. Konventionella preventivmediciner klarar inte alltid denna uppgift på grund av hormonella nivåer. Därför används Janine för behandling av endometrial hyperplasi.

Janine är en lågdoserad oral flerfas kombinerad preventivmedicin, som inkluderar östrogen och gestagen. Läkemedlets verkan syftar till att undertrycka ägglossningen på nivån av hypothalam-hypofysregleringen, ändra endometrium, vilket gör det omöjligt att implantera ett befruktat ägg och ändra egenskaperna för cervikalsekretion, vilket gör det ogenomträngligt för spermier. Användningen av läkemedlet gör menstruationscykeln regelbunden, minskar intensiteten av blödning och ömhet i menstruationen.

 • De viktigaste indikationerna för användning av läkemedlet är preventivmedel. Vid endometrial hyperplasi används läkemedlet i ett komplex av hormonterapi. Zhanin är effektivt vid behandling av denna patologi hos kvinnor i reproduktiv ålder och utför terapeutiska, preventivmedel och förebyggande funktioner.
 • Bristande efterlevnad av reglerna för användning av läkemedlet, dosering och användningstid som rekommenderas av läkaren orsakar biverkningar. De viktigaste biverkningarna av läkemedlet Janine manifesteras som en ökning, ömhet och spänning i bröstkörtlarna, utseendet på utflöde från bröstet, genombrott livmodersblödning och fläckar, störningar i mag-tarmkanalen, en förändring i libido, allergiska reaktioner, en förändring i kroppsvikt, vätskeretention och andra..
 • Läkemedlet är kontraindicerat för arteriell och venös trombos efter hjärtattacker och stroke. Läkemedlet är förbjudet för patienter med migrän och fokala neurologiska symtom i historien, med diabetes, pankreatit, leversvikt och tumörer i njurarna. Janine används inte för att behandla atypisk endometrial hyperplasi och för maligna sjukdomar i könsorganen och bröstkörtlarna. Läkemedlet är inte ordinerat för gravida kvinnor och vid amning. Individuell intolerans mot en av läkemedlets komponenter är en kontraindikation för dess användning.
 • Vid överdosering orsakar Janine kräkningar, illamående, metrorragi, fläckar. Med ovanstående symtom är symtomatisk behandling nödvändig, eftersom det inte finns någon specifik motgift.

Behandling av endometrial hyperplasi efter curettage

Behandling av endometrial hyperplasi efter curettage är en kurs av hormonbehandling. Valet av optimala läkemedel beror på patientens ålder, samtidiga sjukdomar och typen av endometrial hyperplasi. Beredningar för behandling av endometrial hyperplasi väljs av den behandlande läkaren, individuellt för varje kvinna.

 • I behandlingen av endometrial hyperplasi efter curettage används oftast läkemedel som innehåller gestagen, eftersom de är lämpliga för kvinnor i alla åldrar. Tabletter tas på dagarna 16 till 25 i menstruationscykeln, och behandlingsvaraktigheten är 3-6 månader. För behandling efter curettage används gestagener som: Norkolut, Norluten, Utrozhestan, Provera, 17-OPK, Progesterone, Depo-Provera.
 • Vid komplex endometrihyperplasi, som åtföljs av endokrina metaboliska störningar hos patienter äldre än 35 år, används läkemedel från GnRH-agonistgruppen. Läkemedel tar 50-150 mg dagligen, behandlingsförloppet kombineras med administrering av gestagener och tar från 3 till 6 månader. De mest effektiva läkemedlen från denna grupp: Buserelin, Goserelin, Diferelin.
 • Förutom GnRH-agonister och gestagener, för behandling av endometrial hyperplasi efter curettage, används kombinerad terapi med östrogen-gestagenläkemedel. Läkemedel i denna grupp kan vara monofasiska och trefasiga p-piller. Sådana läkemedel är effektiva för behandling av endometrial hyperplasi hos kvinnor under 35 år. Monofasiska läkemedel tas från 5 till 25 dagar av menstruationscykeln, en tablett, trefas - från 1 till 28 dagar av cykeln. Effektiva monofasiska kombinerade preparat: Marvelon, Logest, Rigevidon, Minisiston, Janine, Femoden. Av trefasberedningarna rekommenderas: för behandling av endometrial hyperplasi efter curettage-proceduren: Triziston, Trikvalar, Tristep.

Observera att det efter en hormonell behandling är nödvändigt att genomgå en kontroll av ultraljudsundersökning och aspiration av innehållet i livmoderhåligheten. Som regel genomförs studier tre och sex månader efter hormonbehandlingens början.

Mirena med endometrial hyperplasi

Mirena med endometrial hyperplasi används för hormonbehandling. Klinisk och farmakologisk grupp av läkemedlet - intrauterint preventivmedel. IUD Mirena, det vill säga det intrauterina terapeutiska systemet består av en vit hormonell-elastomerisk kärna, har en hög frisättningshastighet av den aktiva substansen på 20 μg / 24 timmar, en T-formad kropp med öglor i ena änden och trådar för att ta bort systemet. Mirena, placerad i ledarröret, medan själva systemet och ledaren inte har föroreningar. Den aktiva substansen i IUD är levonorgestrel.

IUD Mirena, har en gestagen effekt, levonorgestrel släpps ut i livmoderhålet. Höga koncentrationer av den aktiva substansen sänker känsligheten för östrogen- och progesteronreceptorer. På grund av detta blir endometriumet immun mot östradiol och har en stark antiproliferativ effekt..

Mirena, är effektiv för att förhindra endometrial hyperplasi och som ett terapeutiskt och profylaktiskt medel för endometrial patologier. Läkemedlet injiceras i livmodern, frisättningshastigheten för den aktiva substansen är 20 mg per dag, och efter fem års användning av läkemedlet sjunker hastigheten till 10 mg per dag.

 • De viktigaste indikationerna för användning av läkemedlet är preventivmedel, förebyggande och behandling av endometrial hyperplasi under östrogenersättningsbehandlingen..
 • Läkemedlet är kontraindicerat för användning under graviditet och med misstankar om det. Mirena är kontraindicerat vid inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen, maligna neoplasmer i livmoderhalsen och livmodern, med dysplasi i livmoderhalsen, patologisk blödning av okänd etiologi, cervicit. IUD används inte för medfödda eller förvärvade avvikelser i livmodern, för leversjukdomar och överkänslighet mot läkemedlets komponenter.
 • Effektiviteten hos marinen Mirena varar i fem år. Spiralen ges till kvinnor som får hormonersättningsterapi i kombination med transdermala eller orala östrogenpreparat..
 • Innan Mirena installeras är det mycket viktigt att helt utesluta patologiska processer i endometrium. Sedan under de första månaderna efter installationen av spiralen kan det förekomma oregelbundna blödningar och fläckar. Systemet tas bort efter fem år.
 • Biverkningar av IUD Mirena manifesteras i form av illamående, huvudvärk, blödning, förlängning eller förkortning av menstruationscykeln. I detta fall förekommer biverkningar som regel endast under den första månaden efter installationen av systemet. Läkemedlet dispenseras endast enligt medicinsk recept..

Orgametril med endometrial hyperplasi

Organometril med endometrial hyperplasi är ett monohormonalt oralt preventivmedel som används vid tidpunkten för hormonbehandling. Läkemedlets aktiva substans är linestrenol, ett progestogen, vilket enligt principen för dess verkan liknar naturligt progesteron. Ämnet påverkar transformationsprocesserna i endometrialskiktet i livmoderkaviteten och bidrar till behandlingen av sjukdomar som är förknippade med menstruations oregelbundenhet..

Läkemedlet används som ett adjuvans för behandling av post- och premenopausala störningar, som orsakas av endometrial hyperplasi. Långvarig användning av läkemedlet undertrycker ägglossning och menstruationsfunktioner. Orgametril är effektivt vid behandling av atypisk hyperplasi.

 • De viktigaste indikationerna för användning av läkemedlet är endometrial hyperplasi, maligna neoplasmer och patologiska processer i endometrium, polymenoré, amenoré, premenstruellt syndrom, mastopati, endometrios, menorrhagia och metrorragi, behovet av att undertrycka ägglossningen.
 • Läkemedlet tas oralt med en stor mängd vatten. Behandlingsregimen med Orgametril sammanställs av en läkare, individuellt för varje patient. Men som regel, vid behandling av endometrial hyperplasi, tas läkemedlet 2,5-5 mg per dag, under de första två veckorna av varje månad, i kombinationsterapi med östrogenpreparat.
 • Biverkningar Orgametril manifesteras i form av illamående, diarré, huvudvärk. I vissa fall orsakar läkemedlet gulsot, klosasma, allergiska hudreaktioner, minskad libido, ökad eller minskad kroppsvikt, genombrottsblödning, ångestkänsla, svullnad och spänningar i bröstkörtlarna..
 • Orgametril föreskrivs inte för individuell intolerans mot de aktiva ingredienserna i läkemedlet, för leverpatologier, gulsot, medfödda störningar i kolesterolmetabolism, porfyri, insulinberoende diabetes mellitus, ektopisk graviditet och klåda i huden. Med extrem försiktighet ordineras orgametril till patienter med arteriell hypertoni, tromboembolism, depression och hjärtsvikt..
 • Eftersom den aktiva substansen i läkemedlet har låg toxicitet har det inte förekommit några fall av överdosering. Ibland utvecklar patienter symtom på depression.
 • Läkemedlet produceras i form av tabletter, 30 stycken per förpackning. Läkemedlet dispenseras enligt medicinskt recept, hållbarheten för Orgametril är fem år från det släppdatum som anges på läkemedlets förpackning.

Utrozhestan med endometrial hyperplasi

Utrozhestan med endometrial hyperplasi är ett effektivt läkemedel baserat på kvinnliga könshormoner. Den aktiva substansen i läkemedlet är progesteron (ett hormon i äggstockens corpus luteum). Användningen av läkemedlet bidrar till normala sekretoriska transformationer i livmoders hålrum. Utrozhestan förstärker övergången av slemskiktet från den proliferativa fasen till sekretorin. Så när ägget befruktas, orsakar läkemedlet förändringar i endometrium, vilket bidrar till utvecklingen av embryot, det vill säga implantation. Läkemedlets antialdosteroneffekt ökar urinering.

 • Läkemedlet föreskrivs för korrigerande terapi för endogen progesteronbrist. Oral användning av Utrozhestan hjälper till vid behandling av infertilitet orsakad av brist på corpus luteum, med menstruations oregelbundenheter på grund av ägglossningsstörningar, med premenstruellt syndrom och i kombination med östrogenläkemedel för hormonersättningsterapi för endometrial hyperplasi och menopaus..
 • Den intravaginala användningen av läkemedlet hjälper till att upprätthålla den luteala fasen i menstruationscykeln för att förbereda in vitro-befruktning och äggdonation. Läkemedlet används för att förhindra endometrios, endometrial hyperplasi, uterus fibroids. Utrozhestan är effektiv vid behandling av aborthot som har uppstått mot bakgrund av progesteronbrist.
 • Använd läkemedlet oralt eller introvaginalt. Dosering och användningstid indikeras av den behandlande läkaren. Till exempel, med progesteronbrist, förskrivs kvinnor 200-300 mg av läkemedlet, som måste delas in på kvälls- och morgondoser.
 • Utrozhestan orsakar biverkningar som manifesteras som intermenstruell blödning, yrsel ett par timmar efter att läkemedlet tagits, dåsighet, överkänslighetsreaktioner.
 • Läkemedlet är kontraindicerat för blödning från könsorganen av okänt ursprung, med ofullständig abort, porfyri, tendens till trombos, allergiska reaktioner på läkemedlets aktiva substanser. Utrozhestan förskrivs inte till patienter med maligna sjukdomar i reproduktionsorganen och nedsatt leverfunktion.
 • En överdos av Utrozhestan orsakar symtom som liknar symtomen på biverkningar. Som regel försvinner symptomen på överdos efter en dosminskning..

Lindinet 30 med endometrial hyperplasi

Lindinet 30 med endometrial hyperplasi används i hormonbehandling. Läkemedlet är ett kombinerat oralt preventivmedel. Det vill säga de viktigaste indikationerna för användningen av läkemedlet är preventivmedel - förebyggande av oönskad graviditet.

 • Lindinet 30 är kontraindicerat för patienter med överkänslighet mot läkemedlets komponenter, för migrän med fokala neurologiska symtom, för leversjukdomar och tromboemboliska processer, arteriell trombos. Läkemedlet förskrivs inte för patienter med hormonberoende maligna sjukdomar i könsorganen och bröstkörtlarna, det vill säga läkemedlet är inte effektivt för atypisk endometrihyperplasi.
 • Biverkningar av Lindinet 30 manifesteras i form av huvudvärk, migrän, låg humör. Läkemedlet orsakar sjukdomar i mag-tarmkanalen, förändringar i kroppsvikt, förändringar i vaginal utsöndring, ömhet och engorgement i bröstkörtlarna. Hos vissa patienter orsakar läkemedlet vätskeansamling i kroppen och överkänslighetsreaktioner.

Vizanne med endometrial hyperplasi

Vizanne med endometrial hyperplasi är ett progestogen. Det vill säga läkemedlet används vid hormonterapi vid behandling av endometrial hyperplasi. Läkemedlet frisätts i form av tabletter. Den aktiva substansen i läkemedlet - mikroniserad dienogest, är ett derivat av nortestosteron, som har antiandrogen aktivitet. De viktigaste indikationerna för användningen av läkemedlet är behandling av endometrios, patologier i endometrium och uterus endometrial hyperplasi.

 • Läkemedlet tas oralt, läkemedlet absorberas snabbt och dess biotillgänglighet är cirka 91%. Efter oral administrering utsöndras cirka 86% av läkemedlet inom 6 dagar, medan huvuddelen utsöndras under de första 25 timmarna, vanligtvis av njurarna.
 • Dosen av läkemedlet väljs av läkaren, individuellt för varje kvinna. Som regel är läkemedlets varaktighet sex månader. Byzanne kan tas varje dag i menstruationscykeln, men mottagningen ska vara kontinuerlig, även om det finns genombrottblödning från slidan.
 • I händelse av överdosering orsakar Vizanne störningar i mag-tarmkanalen, spotting fläckar, metrorragi. Med ovanstående manifestationer utförs symptomatisk behandling.
 • Biverkningar av läkemedlet kan förekomma under de första månaderna av införandet. De vanligaste av dessa är: huvudvärk, minskat humör, blödning och fläckar från slidan, akne.
 • Läkemedlet är kontraindicerat vid akut tromboflebit eller venös tromboemboli, sjukdomar i hjärt-kärlsystemet och artärerna och diabetes. Byzanne är inte ordinerat för kvinnor med allvarliga leversjukdomar, inklusive tumörer, med hormonberoende maligna tumörer, vaginal blödning av okänt ursprung. Läkemedlet är förbjudet för behandling av endometrial hyperplasi hos barn och ungdomar under 18 år på grund av det faktum att effektiviteten och säkerheten för sådan behandling inte har fastställts.
 • Med stor försiktighet förskrivs Vizanne för patienter med historia av ektopisk graviditet, kronisk hjärtsvikt, depression och hypertoni..

Yarina med endometrial hyperplasi

Yarina med endometrial hyperplasi, används i hormonbehandling som en låg dos monofasisk oral preventivmedel med atiandrogen effekt. De viktigaste indikationerna för användningen av läkemedlet är förebyggande av oönskad graviditet, det vill säga preventivmedel. Läkemedlet används under hormonbehandling för patologier i livmoderns endometrium. Läkemedlet är användbart för kvinnor som lider av akne och hormonberoende vätskeansamling..

 • Dosering och användningstid av läkemedlet väljs av läkaren, individuellt för varje kvinna. Som regel, vid endometrial hyperplasi, tas Yarina i sex månader.
 • Läkemedlet orsakar biverkningar, som uppträder som ömhet och utflöde från bröstkörtlarna, huvudvärk, störning i mag-tarmkanalen, förändringar i vaginal sekretion, förändringar i kroppsvikt och överkänslighetsreaktioner.
 • Yarina är inte ordinerat för patienter med trombos, diabetes mellitus med vaskulära komplikationer. Vid svåra leversjukdomar, hormonberoende maligna sjukdomar i könsorganen, vaginal blödning av okänt ursprung och med ökad känslighet för någon del av läkemedlet.
 • Vid överdos orsakar läkemedlet illamående, kräkningar, vaginal blödning. Behandling med överdoser är symptomatisk, eftersom en speciell motgift inte finns.

Regulon med endometrial hyperplasi

Regulon med endometrial hyperplasi används som ett kombinerat preventivmedel med en östrogenkomponent och progestogen. Läkemedlets verkningsmekanism är baserad på hämning av produktionen av gonadotropiner, vilket gör ägglossning omöjlig, ökar tätheten i livmoderhalsslemet, ändrar processerna i endometriumet och förhindrar penetrering av spermier i livmoderhålet.

 • De viktigaste indikationerna för användning av läkemedlet är behandling av dysfunktionell uterinblödning, hormonbehandling för endometrial hyperplasi, preventivmedel, behandling av menstruationsregelbundenhet, PMS och dysmenoré.
 • Läkemedlets dos och varaktighet väljs av läkaren, individuellt för varje kvinna. Regulon rekommenderas att tas från den första dagen av menstruationscykeln. Läkemedlet tas en tablett per dag, företrädesvis samtidigt.
 • Biverkningar av Regulon manifesteras som störningar i mag-tarmkanalen, nedsatt leverfunktion, uppkomsten av intermenstruell blödning, störningar i den normala mikrofloraen i slidan, minskad libido och förändringar i vaginal utsöndring. I sällsynta fall orsakar Regulon en ökning av blodtrycket, viktökning, huvudvärk och ett allergiskt utslag.
 • Regulon är kontraindicerat vid individuell intolerans mot en av läkemedlets komponenter, under graviditet och amning. Läkemedlet är inte förskrivet för kvinnor med leversjukdomar, arteriell hypertoni, migrän, herpes av den andra typen och med epilepsi. Regulon är kontraindicerat för patienter med östrogenberoende tumörer, koagulationsstörningar, blödning från könsorganen i oklar etiologi och vid allvarliga former av diabetes.
 • En överdos av läkemedlet orsakar huvudvärk, kramper i kalvmusklerna, dyspepsi. Behandling med överdoser är symptomatisk, eftersom det inte finns någon motgift.

Marvelon med endometrial hyperplasi

Marvelon med endometrial hyperplasi används under hormonbehandling. Läkemedlet är ett oralt preventivmedel. De viktigaste indikationerna för användning av Marvelon är graviditetsförebyggande, det vill säga preventivmedel. Läkemedlet tas från det första för menstruationscykeln och under 21 dagar. Varje dag behöver en kvinna dricka en tablett med läkemedlet samtidigt.

Marvelon rekommenderas att tas endast enligt föreskrift av läkaren, eftersom läkemedlet är kontraindicerat i fall av nedsatt leverfunktion, inflammation i gallblåsan, tendens till trombos och i närvaro av maligna tumörer. I vissa fall orsakar läkemedlet biverkningar i form av en ökning av kroppsvikt och svullnad i bröstkörtlarna. Marvelon finns i tablettform på 10 mg. En tablett innehåller progestin desogestrel och östrogenetinylöstradiol.

Klayra med endometrial hyperplasi

Klaira med endometrial hyperplasi är en låg dos kombinerad oral preventivmedel. Läkemedlet tillhör flerfasberedningar, därför tolereras det väl av patienter i alla åldrar. Klayra tabletter har en annan färg, vilket indikerar innehållet i olika doser av hormoner i dem. Läkemedlet släpps med två inaktiva tabletter som gör att du kan ta ett preventivmedel kontinuerligt. Den preventiva effekten av läkemedlet beror på hämning av ägglossningen, en minskning av känsligheten hos endometriumet för blastocyst och en ökning av livmoderhalsslemet.

 • Läkemedlet används för att minska blödningens varaktighet och intensitet under menstruationen. Läkemedlet minskar smärta under premenstruellt syndrom och under menstruation. Hormonellt låg dos preventivmedel reducerar risken för gynekologiska sjukdomar och hypertrikos signifikant.
 • De viktigaste indikationerna för användning av läkemedlet är oral preventivmedel hos kvinnor i reproduktiv ålder. Läkemedlet föreskrivs för kombinerad behandling av endometrial hyperplasi eller i stadiet av hormonbehandling.
 • Läkemedlet Klayra tas oralt, det är lämpligt att svälja tabletten hela och dricka mycket vatten. Varje läkemedelsförpackning innehåller 26 färgade tabletter med aktiva ämnen och två vita dummy-tabletter. Läkemedlet tas oavsett måltid men samtidigt. Under de första dagarna av att ta Klaira kan det uppstå svag fläckning.
 • Läkemedlet orsakar biverkningar som provocerar åderbråck, trombos, förändringar i blodtryck, störningar i mag-tarmkanalen. Klayra provocerar utseende av huvudvärk, depression, migrän, kramper. Biverkningar kan påverka reproduktionssystemet, vilket kan orsaka blödningar mellan menstruationer, torrhet i vaginal, utvidgning och ömhet i bröstkörtlarna, utseende av godartade cyster i bröstkörtlarna. I sällsynta fall orsakar Klayra allergiska reaktioner i form av akne, klåda och hudutslag, svullnad, skallighet och uppkomsten av herpes.
 • Läkemedlet Klaira är kontraindicerat för patienter med individuell intolerans mot läkemedlets komponenter. Tabletter är förbjudna för patienter med laktasbrist, glukos-galaktos malabsorptionssyndrom. Läkemedlet är inte förskrivet för patienter med trombos, anginaattacker, sjukdomar i kärlsystemet, diabetes mellitus, domningar i extremiteterna och talstörningar.
 • Med extrem försiktighet förskrivs läkemedlet för pankreatit, leversjukdomar, atypisk hyperplasi och hormonberoende maligna tumörer. Klayra används inte för vaginal blödning av okänd etiologi, under graviditet eller misstankar för den, för patienter under 18 år och under amning.
 • Först efter läkarens tillstånd, riskbedömning och nyttan av läkemedlet, förskrivs Klayra för patienter med en historia av bröstcancer, stroke, ärftligt angioödem, röka patienter och chloasma.
 • En överdos av läkemedlet är möjlig när man tar höga doser och överskrider användningen. I detta fall utvecklar kvinnor kräkningar och vaginal blödning. Det finns ingen specifik motgift, därför, om överdoseringssymtom uppträder, är det nödvändigt att skölja magen och ta enterosorberande läkemedel.

Tranexam med endometrial hyperplasi

Tranexam med endometrial hyperplasi används som ett läkemedel som påverkar processerna för vävnadsmetabolism, det vill säga tillväxten av endometrium. Tranexam är en hämmare av fibrinolysin. Läkemedlet har en lokal och systemisk hemostatisk effekt. Läkemedlet har antiinflammatoriska, anti-allergiska, anti-tumör och anti-infektiösa egenskaper. Efter administrering är Tranexam jämnt fördelat i vävnaderna och penetrerar blod-hjärnan och placentabarriärer. Den maximala koncentrationen av läkemedlet i blodplasma observeras tre timmar efter administrering och kvarstår i 17 timmar. Det utsöndras främst av njurarna..

 • Indikationer för användning av läkemedlet är baserade på verkan av dess komponenter. Tranexam används som hemostatiskt medel för blödning och risken för deras utveckling på grund av en ökning av mängden fibrinolysin i blodet. Läkemedlet används för livmoder och näsblödningar, blödningar i mag-tarmkanalen, med eksem, nässelfeber, hudutslag och allergisk dermatit. Tranexam är också effektivt som antiinflammatoriskt.
 • Läkemedlet frisätts i form av tabletter och en lösning för intravenöst dropp. Så vid behandling av endometrial hyperplasi och förebyggande efter operationer på livmoderhalsen tas läkemedlet 15 mg tre gånger om dagen, i två veckor.
 • Biverkningar av läkemedlet manifesteras av mag-tarmkanalen, vilket orsakar halsbränna, kräkningar och illamående, diarré och minskad aptit. Tranexam orsakar yrsel, dåsighet, svaghet, synskador, takykardi, hudutslag, bröstsmärta.
 • Läkemedlet är kontraindicerat för patienter med individuell intolerans mot läkemedlets komponenter, med subaraknoidblödning. Tranexam används med stor försiktighet för trombos, hjärtinfarkt, tromboflebit, njursvikt och nedsatt syn i färg..

Rigevidon med endometrial hyperplasi

Rigevidon med endometrial hyperplasi används under hormonbehandling. Läkemedlet är ett kombinerat oralt preventivmedel. Rigevidon avser flerfasberedningar, varje tablett i läkemedlet innehåller östrogen- och progestogenkomponenter i lika stora mängder. Läkemedlet skyddar effektivt mot oönskad graviditet, orsakar undertryckande av ägglossning, ökar viskositeten i livmoderhalsslemet och minskar känsligheten hos endometriumet för blastocyst.

 • Läkemedlet blockerar luteiniserande och follikelstimulerande hormoner, bromsar mognaden av follikeln och dess bristning. De aktiva komponenterna i läkemedlet hämmar ägglossningsprocessen och hämmar befruktningen. Rigevidon har inte bara en preventiv effekt, utan bidrar också till en betydande minskning av risken för olika typer av gynekologiska sjukdomar, inklusive vid endometrial hyperplasi. Kompositionen för paketet med 21 tabletter inkluderar 7 placebo tabletter. Det vill säga att ta Rigevidon inte orsakar hyperbraking syndrom.
 • Läkemedlets aktiva substans är etinylöstradiol. Efter oral administrering absorberas Rigevidon snabbt i mag-tarmkanalen, den maximala koncentrationen av läkemedlet i blodplasma observeras 1-2 timmar efter administrering. Läkemedlet utsöndras i form av metaboliter med avföring och urin..
 • De viktigaste indikationerna för användning av Rigevidon är preventivmedel hos kvinnor i reproduktiv ålder. Läkemedlet kan användas för att korrigera funktionsstörningar i menstruationscykeln, med livmodersblödning, PMS, svår smärta i mitten av cykeln.
 • Ta läkemedlet endast enligt anvisningar från din läkare. Så innan du tar läkemedlet är det nödvändigt att genomgå en allmän klinisk studie och gynekologisk undersökning. Läkemedlet tas oralt med en tillräcklig mängd vatten. Ta Rigevidon från den första dagen i menstruationscykeln, användningen är 21 dagar.
 • Läkemedlet har god tolerans och orsakar praktiskt taget inga biverkningar. Men hos vissa kvinnor orsakar Rigevidon illamående, kräkningar, huvudvärk, trötthet, spasmer i kalvmusklerna, minskad libido. Läkemedlet kan orsaka bröstförlust, allergiska hudreaktioner och intermenstruella blödningar. I sällsynta fall orsakar Rigevidone hyperpigmentering av ansiktshuden, förändringar i kroppsvikt, hypertoni, förändringar i vaginal sekretion. Biverkningar inträffar under de första tre månaderna av läkemedlet.
 • Rigevidon är kontraindicerat för patienter med överkänslighet mot läkemedlet, med nedsatt leverfunktion, medfödda förhöjda nivåer av bilirubin i blodet. Läkemedlet tas inte för hepatit, kronisk kolit, allvarliga sjukdomar i hjärt-kärlsystemet, arteriell hypertoni. Läkemedlet är kontraindicerat hos patienter med endokrina systemstörningar, inklusive diabetes. Läkemedlet används inte för att behandla endometrial hyperplasi hos patienter med vaginal blödning av okänt ursprung.
 • En överdos av Rigevidone kan orsaka huvudvärk, kräkningar, illamående, vaginal blödning, smärta i den epigastriska regionen. Det finns ingen specifik motgift, därför med ovanstående symtom indikeras ett fullständigt uttag av läkemedlet. Patienter genomgår magsköljning och förskrivs enterosorbent. I sällsynta fall krävs symtomatisk behandling..

Depo-Provera för endometrial hyperplasi

Depo-Provera med endometrial hyperplasi är ett progestational läkemedel. Läkemedlet har progestations- och kortikosteroidaktivitet. Om läkemedlet tas av kvinnor i reproduktiv ålder hjälper detta till att förhindra ägglossning på grund av hämning av follikulär mognad. Depo-Provera är effektivt vid behandling av hormonberoende maligna neoplasmer, det vill säga atypisk endometrial hyperplasi. Läkemedlets effektivitet förklaras av effekten på metabolism av hormoner på cellnivå.

Läkemedlet i sin verkningsprincip liknar progesteron, eftersom det har en pyrogen effekt. Höga doser av Depo-Provera bidrar till behandlingen av cancer. Med intramuskulär administrering sker en långsam frisättning av de aktiva komponenterna i läkemedlet, vilket hjälper till att bibehålla låga doser av läkemedlet i blodplasma.

Läkemedlets maximala koncentration observeras 4-10 dagar efter intramuskulär injektion. Bindning till blodproteiner är 95%. Läkemedlets aktiva substanser passerar genom blod-hjärnbarriären, därför är Depo-Provera kontraindicerat för användning under amning. Läkemedlets halveringstid är 6 veckor, men den aktiva substansen - medroxyprogesteronacetat bestäms i blodet och 9 månader efter applicering.

 • De viktigaste indikationerna för användningen av läkemedlet är baserade på verkan av dess komponenter. Depo-Provera används för behandling av cancer, med återfall och metastas av bröst- och endometrial cancer, med njur- och prostatacancer. Läkemedlet används för att behandla atypisk endometrial hyperplasi, endometrios och vasomotoriska manifestationer under klimakteriet. Depo-Provera är förbjudet att använda som preventivmedel hos patienter i fertil ålder.
 • Applicera läkemedlet intramuskulärt genom att injicera suspensionen i gluteus eller deltoidmuskeln. Användningstiden och doseringen väljs av läkaren, individuellt för varje patient. Om läkemedlet används för att behandla endometrial hyperplasi under postmenopausal period, förskrivs Depo-Provera på en ömtålig kurs. Men vid behandling av endometrial hyperplasi kan användningstiden vara sex månader.
 • Biverkningarna av läkemedlet beror på sjukdomens art och hur ofta läkemedlet används. Depo-Provera orsakar störningar i mag-tarmkanalen, nedsatt leverfunktion, huvudvärk, nedsatt koncentration, nedsatt syn och kramper. I vissa fall provocerar läkemedlet tromboembolism av olika lokaliseringar. Det är också möjligt utseendet på allergiska reaktioner på huden, uppkomsten av menstruations oregelbundenheter, amenoré, mastodynia och andra..
 • Depo-Provera är kontraindicerat för användning vid individuell intolerans mot läkemedlets komponenter. Läkemedlet är förbjudet att använda under graviditet och amning, med blödning från slidan i en okänd etiologi och med allvarliga överträdelser av levern. Läkemedlet används inte förrän början av menstruationscykeln.
 • Med extrem försiktighet förskrivs läkemedlet för patienter med epilepsi, migrän, kronisk njur- och hjärtsvikt och bronkialastma..
 • Höga doser av läkemedlet kan orsaka överdos symtom, som är karakteristiska för glukokortikosteroider. För att eliminera ogynnsamma symtom är det nödvändigt att justera dosen av läkemedlet, det vill säga minska. Det fanns inga akuta fall av överdosering.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Blödning efter postinor

Vilka biverkningar kan varaLäkemedlet har biverkningar. De troliga symtomen som uppstår efter användning av medicinen inkluderar: smärta i buken; illamående och kräkningar; betydande menstruations oregelbundenheter; yrsel;...

Instruktioner för användning av tinkturer av peppar för kvinnors hälsa

Vattenpeppar är en växt som tillhör bovete-familjen och klassificeras som en årlig när en transplantation krävs för nästa år. Denna växt har en rakformad stjälk och når en höjd av 89 eller mer centimeter, en bladformad längsgående form - det är i dem som ett större antal väsentliga....

Lyamusik

Blogg om graviditet och föräldraskapPeriodförsening - negativt test.En av anledningarna till att bli nervös för flickor är om menstruationen inte börjar i tid. En sådan funktionsfel ignoreras oftast....