Överflödiga perioder som innehåller mörka blodproppar: ett tecken på patologi eller norm

Intim

Överflödiga perioder med blodproppar är inte alltid resultatet av patologi, ibland är det en del av kvinnans reproduktionssystem. Emellertid spelas en viktig roll av utflödesvolymen, tillhörande negativa symtom och cyklens regelbundenhet. Faran med tung menstruation är att de kan förväxlas med blödning, vilket kräver omedelbar sjukhusvistelse.

När tung menstruation med blodproppar inte är ett tecken på patologi

Med jämna mellanrum kan kvinnor märka heterogenitet i skarlagnsladdning under menstruationen. Mörka koaguler är vanligtvis koagulerat blod, mindre ofta - partiklar av ett oförgiftat ägg. Stark urladdning under menstruation med blodproppar är inte orolig i sådana fall:

 1. Blodet är rödbrunt.
 2. Konsistensen av urladdningen är slemhinne, eftersom den innehåller partiklar i livmoderns endometrioidskikt och resterna av ägget.
 3. En liten mängd klumpar observeras.
 4. Volymen av den dagliga menstruationen är mindre än 90-100 ml.
 5. Varaktigheten på kritiska dagar överskrider inte en vecka.
 6. Utsläppet kan ha en svag lukt, men det bör inte vara hårt och avvisande. En av variationerna i normen är mjölknoter.
 7. Mild smärta tolereras.

Det är viktigt att exakt fastställa om menstruationen överensstämmer med normen eller inte enligt allmänna egenskaper, det är omöjligt, eftersom överflödet av menstruation beror på de enskilda egenskaperna hos den kvinnliga kroppen. För vissa betyder en urladdning på mer än 100 ml inte en kränkning, och symptomet behöver inte ges någon betydelse.

Farliga symtom som kräver läkarvård

Menstruation med bitar av endometriumet, utsöndrat i stora volymer, kan signalera allvarliga kränkningar: så överflödet av koaguler i kombination med en nedsatt cykel kan indikera en malign neoplasma. Om behandlingen inte är klar i tid är döden möjlig..

Farliga symtom, vars utseende indikerar behovet av att besöka en läkare:

 1. Blodförlust under menstruationen är mer än 110-160 ml på 24 timmar.
 2. Menstruationscykeln är mindre än 20 eller mer än 35 dagar. Ibland växlar onödigt korta och långa perioder.
 3. Ett stort antal blodproppar i blodet.
 4. Menstruationens längd är mer än 8 dagar.
 5. Det finns purulenta massor i menstruationsflödet.
 6. Riklig blodförlust åtföljs av periodiskt uppträdande mörkbrun fläck.
 7. Hård, obehaglig lukt från blodet.
 8. Kritiska dagar åtföljs av svår smärta i livmodern, som inte stoppas av smärtstillande medel.
 9. Svår feber med tung menstruation i kombination med kräkningar.

Om dynan / tampongen måste bytas oftare än 1 gång på en halvtimme släpps mer än 150 ml. I det här fallet är risken för uterinblödning hög, så du måste omedelbart ringa en ambulans.

Det är viktigt att beakta varje enskilt fall individuellt, beroende på kvinnans ålder och hennes hälsa.

En annan anledning till sjukhusinläggning är mycket rikliga perioder med stora koagel efter en lång försening, huvudorsaken är en trasig cysta. Andra alternativ: en ektopisk eller avbruten graviditet. Menopaus med akut smärta och feber är ett farligt symptom för kvinnor i klimakteriet..

Orsakerna till blodproppar

Överflödiga perioder med mörka blodproppar av koagulerat blod orsakas av olika skäl: patologier och normala fysiologiska processer i kroppen. Därför är det viktigt att exakt avgöra om det finns överträdelser.

Artikeln är för informationsändamål, eftersom det är omöjligt att ställa en diagnos hemma. En kvinna, om det finns en obehaglig symptomatologi, är det nödvändigt att genomgå undersökning av en gynekolog.

Fysiologiska skäl

Brott mot den välkända cykeln och bildandet av koaguleringar kan utlösas av följande fysiologiska orsaker som inte utgör någon fara:

 1. Blodproppar på grund av oregelbunden form eller placering av livmodern. Överträdelser är vanligtvis medfödd till sin natur: retroflexion, intrauterin septa, etc..
 2. Lång vistelse i kylan strax före uppkomsten av tunga perioder.
 3. Flickan tillbringar mestadels i en liggande, sittande position. Som ett resultat blir urladdningen tjockare, och när de tas upprätt, kommer de ut med slemklumpar.
 4. Ärr och vidhäftningar stör den normala förloppet för slemhinnor och blodutsöndringar och provocerar stagnation. Blod i denna situation kan koagulera.
 5. Undernäring provocerar både magra menstruationer och riklig urladdning med koagulerad blodpropp. Ofta hos kvinnor i detta fall inträffar växling: då ett minimum, sedan en betydande mängd blod.
 6. Hög bloddensitet. Skälen kan vara otillräckligt intag av vatten, felaktig kost med överdrivet proteinintag, utsöndringspatologi, hjärt-kärlsystem.
 7. Dåliga vanor: att dricka alkohol och cigaretter innebär förtjockning av blodet.
 8. Snabb blodkoagulation, provocerad av användning av hormonella läkemedel eller läkemedel med koagulerande effekt. Enligt kommentarer från kvinnors forum och webbplatser finns det ofta perioder med mörkbruna blodproppar efter Vizanne. Blodproppar - en biverkning efter installation av en intrauterin enhet.
 9. Hormonell ombyggnad inom 1-2 veckor efter att en kvinna har aborterat.
 10. Överflöd menstruation med uppenbara blodproppar efter kejsarsnitt. Situationen orsakar inte oro om det inte finns feber, svår smärta och andra tillhörande negativa symtom. Förändringar provoseras av ett hopp i den hormonella bakgrunden. Inom 1-2 månader efter operationen kan rikliga perioder börja. Kroppen återgår normalt till det normala efter 2-3 cykler.

Om rikliga sekretioner och koaguler är en enda händelse, bör du inte oroa dig. Men med överträdelsernas systematiska karaktär är det nödvändigt att undersökas på ett sjukhus.

Farlig patologi

Orsakerna till riklig menstruation och förändringar i menstruationscykeln kan vara följande sjukdomar:

 1. Cervikal erosion - enligt läkare, en ofta förklaring till varför menstruationen kommer i mörka blodproppar. Samråd med en gynekolog hjälper dig att välja den bästa behandlingsmetoden. Med patologi skadas slemhinnan i endocervixen och sprickor och sår visas.
 2. Sexuellt överförda infektioner. Patogena mikroorganismer provocerar inflammation och ökar också blodets densitet och surhet.
 3. Uterine endometrial hyperplasia (HPE) är en patologi där slemlagret blir alltför tjockt och skalar ojämnt. Ofta inträffar ett fel efter ett hopp i hormonkoncentrationen eller fysisk skada på endometrioidskiktet under abort.
 4. Livmoderfibromom är en neoplasma av godartad natur som utvecklas i livmoderns muskelvävnader. På grund av ökningen i tumörstorlek skadas blodkärlen, blodproppar bildas och cykeln bryts. Typiska symtom: svår smärta, ett visuellt förstorat buk och tunga perioder med uttalade blodproppar, vilket är oklart hur man stoppar.
 5. Endometrios - sjukdomen provocerar spridningen av endometrieceller utanför det inre skiktet i livmodern. Samtidigt symptom - menstruationssvikt.
 6. Tillväxterna som bildas i nacken och livmoderhålan. Under kritiska dagar, när endometrialskiktet kommer ut, skadas polypperna och ökar volymen av utgående blod.
 7. Livmodercancer. Symtomen kan variera, därför är det bättre för en kvinna att konsultera en läkare vid det första tecknet på sjukdom.

Sjukdomar som inte är direkt relaterade till reproduktionssystemet kan också orsaka svår blödning: diabetes mellitus, hormonella störningar på grund av funktionsfel i det endokrina systemet eller en funktionsfel i metaboliska processer.

Diagnos av sjukdomen

Om starka perioder med mörka blodproppar har gått är det första att göra en konsultation med en gynekolog. De viktigaste testen som måste godkännas:

 • smeta för att upptäcka infektioner;
 • blodprov för att fastställa hormonnivån och hemoglobin;
 • cytologisk analys för att utesluta cancer;
 • införandet av ett colposcope för att undersöka vagina från insidan.

Hänvisning: normalt hemoglobininnehåll är mer än 120. Indikatorn nedan indikerar brist på järn, vilket kan provocera en felaktig menstruationsförlopp. Om behandlingen inte påbörjas kan hypotyreos utvecklas..

Baserat på den mottagna informationen väljer läkaren läkemedel. Det är omöjligt att diagnostisera och börja behandla tunga perioder utan undersökning.

Behandling av tunga perioder

Det är svårt att skilja blödningar från tung menstruation. Först måste du se till att mängden blod är normal. Det är viktigt att förstå att blödning av livmodern inte kan stoppas hemma. I händelse av svår yrsel, svaghet, smärta i kombination med omfattande urladdning hjälper endast sjukhusvistelse.

Drogbehandling

Det är strängt förbjudet att ta mediciner utan samråd med en gynekolog. Som första hjälpen kan en läkare rekommendera följande läkemedel:

etamsylat

Stoppa tung menstruation utan att påverka koagulationshastigheten. Framkallar inte blodproppar.

Gastrointestinal störning kan uppstå och yrsel kan uppstå..

Effekten visas efter 1/4 timmar och varar upp till 6 timmar.

Ascorutin

Profylaktisk förstärkning av vaskulär.

Det är förbjudet med en tendens att bilda blodproppar och förvärra sjukdomar i urinvägarna.

Vikasol

Lindrar inflammation, ökar koagulerbarheten.

Kontraindicerat med ökad bloddensitet.

Speciellt effektivt om det finns en brist på vitaminer i grupp K.

Vattenpepparinfusion

Det stoppar den inflammatoriska processen och främjar blodförtjockning.

Det kan inte användas för inflammation i reproduktionssystemet och för allergier mot kompositionens komponenter.

Dicion

Använd endast enligt instruktion av en läkare..

Innan varje läkemedel används är det viktigt att studera kompositionen och genomföra ett allergiskt reaktionstest..

Ändra diet

Gynekologer, som svarar på frågan om vad man ska göra med tunga perioder med mörkbruna blodproppar hemma, fokuserar på förebyggande åtgärder. Om du följer principerna för korrekt näring kan du förhindra brott mot reglerna:

 1. Användning av livsmedel som är rika på askorbinsyra, nikotinsyra och kalcium.
 2. Efter att ha konsulterat en läkare kan du lägga till vitamintillskott i kosten.
 3. Alkoholhaltiga drycker, pickles, kryddor, rökt och kryddat rätter är undantagna från kosten.
 4. I den första fasen av cykeln måste du konsumera mycket komplexa kolhydrater. Bovete, havregryn, risgröt, potatis, pasta är lämpliga.
 5. Efter början av ägglossningen måste menyn fokusera på proteiner. Skaldjur kommer att vara särskilt användbara. Ät nötter, fisk, frön och gröna grönsaker regelbundet..

Folkrättsmedel

Om tung menstruation med blodproppar inte orsakar allvarlig sjukdom kommer det att vara möjligt att förbättra tillståndet med hjälp av örtmedicin. De mest effektiva metoderna:

 1. 2 msk. l Pilbark och torkade grenar av malör hälls med 1 liter kokande vatten. Du måste dricka ½ kopp tre gånger om dagen på tom mage.
 2. De klippta grenarna på körsbäret tvättas, hälls med varmt vatten och lämnas i 1-2 timmar. Den resulterande infusionen späds ut med vatten och drickas 100 ml två gånger om dagen.
 3. 1 msk. l nässlor är fylld med 200 ml varmt vatten. Drycken infunderas ¼ h. Ta 3 gånger om dagen, ½ kopp på tom mage.

Folkläkemedel är ett tillägg till huvudbehandlingen och hjälper till att förbättra välbefinnandet, men löser inte problemet. Vid allvarliga kränkningar är det nödvändigt att genomgå en omfattande behandling på ett sjukhus.

Om en kvinna har haft överflödiga perioder, där blodproppar märks, bör du definitivt rådfråga en gynekolog. I de flesta fall är en sådan urladdning en enda händelse som provoceras av de vanliga fysiologiska processerna i kroppen, men farliga sjukdomar måste uteslutas: maligna och godartade tumörer, infektioner och GGE.

Menstruation med blodproppar orsakar utseendet och när du bör konsultera en läkare

Varje kvinna vet och förutser om något går fel under hennes period. Och ett av de vanligaste fenomenen - under menstruationen går urladdningen i bitar. Varför detta händer är en norm eller patologi, vilka sjukdomar kan betraktas som ofarliga och som kan leda till allvarliga konsekvenser kommer vi att överväga nedan.

Vad är menstruation och menstruationscykelns varaktighet

En kvinnas menstruationscykel - perioden från början av en menstruation till början av en annan, är i genomsnitt (och är normen för de flesta kvinnor) 28 dagar. Det kan variera betydligt mellan olika kvinnor och variera, särskilt i en ung ålder, eftersom cykeln styrs av kvinnliga könshormoner.

Cykeln startar från den första dagen i menstruationen och varar upp till 7 dagar, medan det inre slemhinnan i livmodern uppdateras - det deciduallagret (endometrium), varefter kroppen börjar producera specifika hormoner som fungerar som en signal för att skapa en ny livmoderslimhinna.

Sedan komprimeras endometriet för att ta ägget från ungefär den 14: e dagen av menstruationen. När äggstocken förbereder ett moget ägg för att lämna äggstocken in i äggledaren inträffar en ägglossningsperiod (i mitten av cykeln). Några dagar till och med rör sig ägget genom äggledaren som är redo för befruktning, men om spermierna inte befruktar det, löser det helt enkelt.

Och om hela kroppen redan är redo för graviditet, men den inte har kommit, minskar hormonproduktionen, livmodern avvisar livmodern och det inre skalet exfolierar - vi observerar denna process i form av menstruation.

Så urladdningen under menstruationen är en blandning av en liten mängd blod, partiklar av slemvävnad och endometrium. Menstruationsflödet är normalt upp till 200 ml.

Topskiktseparation

En koagel - vad är det: varför kommer stora blodbitar ut och hur normalt är det

Närvaron av blodproppar i urladdningen indikerar inte alltid patologi. Det kan finnas många skäl till detta. Normal urladdning i varje kvinna av sin egen färg och densitet.

Kroppen är så ordnad att den under menstruationsperioden producerar speciella enzymer som kan utföra funktionen av antikoagulantia och bromsa blodkoagulationen. När de inte effektivt kan hantera uppgiften, med tung menstruation, bildas blodproppar. Sådant koagulerat blod, rödbrun med en geléliknande konsistens och upp till 10 cm långt, är helt säkert.

Oroa dig inte heller om koagulerna inte åtföljs av feber, svår smärta och hög urladdning.

Blodproppar bör inte bry dig (utan ytterligare skäl) om:

 • Du är inte 18 år,
 • Om mindre än en månad har gått sedan leveransen,
 • Om du nyligen har haft abort, operation, curettage, missfall,
 • Du använder intrauterin preventivmedel som orsakar kraftigt urladdning under menstruationen,
 • Du vet att du har ett onormalt livmodersläge, vilket gör det svårt för blodet att flyta normalt och bildar blodproppar.

Det bildas också blodproppar om en kvinna har varit i en position länge och sedan plötsligt ändrat den. Till exempel från horisontell (under sömn, vila) eller stillasittande (i en buss, bil, kontor) till vertikal (när man går). Således går en kvinna från ett stillastående tillstånd in i en mobil, och stagnation av livmoderns blod under lugn lyckas krulla upp och bildar koagler som går ut så snart rörelsen börjar.

Detta anses vara normen..

Sådana klumpar är inte oroande om din normala kroppsaktivitet och hormonella tillstånd inte störs. Om det finns smärta och ökat obehag - finns det orsaker till oro.

Stängda perioder

Hormonell obalans

Under tonåren. När flickans kropp just har börjat har dess menstruationsaktivitet och rytmisk ägglossning ännu inte fastställts. Detta är processen att etablera processen, denna period varar cirka 2 år.

Då misslyckas cykelns varaktighet, kroppens höga känslighet för stressiga situationer, alla mycket små negativa faktorer är möjliga. Så det reproduktiva systemet kan reagera med juvenilblödning, långvariga menstruationsperioder (upp till 2 veckor) och blod kommer ut i form av koagler, som en lever.

Störningar efter förlossning eller curettage i livmoderhålan. Enorma blodiga blodproppar kan frisläppas hos den mödrarna under månaden efter barnets födelse eller vid operation. Normalt, om det inte finns någon temperaturökning med utsöndringarna, annars måste du kontrollera om det finns några fragment av moderkakan i livmodern.

Under klimakteriet, när det är en utrotning av kvinnlig reproduktions- och menstruationsfunktion (från 45 års ålder).

Hormonell obalans är synlig, om det finns en funktionsfel i endokrina körtlar och ett cykelfel, så finns det en stor utgång med klumpar av brunt blod.

Klimax

Ofta förekommer störningen hos kvinnor efter 45 års ålder under perimenopausperioden. Frekvensen av ägglossning minskar, mängden blod dras tillbaka och endometrium störs, urladdningen kommer med ett stort antal koagler.

Endometrios och adenomyos

endometrios Det kännetecknas av tillväxten av slemhinnan i livmodern utanför, vilket åtföljs av smärtsamma och långvariga perioder, en felaktig funktion i cykeln och en ökad volym av blod, som.

Den onormala utvecklingen av uterusslemhinnan (adenomyos) genom skador på dess väggar åtföljs av konstant allvarlig smärta och stora volymer sekretioner med koagler.

Adenomyos påverkar inte bara utrymmet för det huvudsakliga kvinnliga organet, utan har en chans att gå till äggstockarna, tarmen och andra organ. Utseendet på endometrios är fortfarande oklart, även om det allmänt accepteras att "screening" av endometrium bildas på inflammerade vävnader. Det reproduktiva utrymmet inuti blir som honungskakor i smärtsamma fokuser.

Blod koagulerar inte bra, organets kontraktila funktion fungerar med störningar och klinisk intervention krävs för kirurgisk behandling.

Polypos som en endometrial störning

För kvinnor efter trettio års ålder och även för dem som är i premenopausal ålder (cirka 50 år) är koagulation en vanlig förekomst. Endometrial polypos (polypper) är en kränkning av de inre vävnaderna i livmoderhålan. Dessa vävnader växer och täcker livmoderhålan i form av polyper, från vilka, under menstruation, blodproppar och smärta i nedre del av buken, störningar i månadscykeln genom en onormal "tillväxt" av livmoderslimhinnan på väggarna och dess osystematiska "borttagning".

Dessa klumpar orsakas också av andra sjukdomar, såsom:

 • Fetma - ett överskott av fettvävnad leder till en kränkning av östrogennivån i blodet och påverkar tillväxthastigheten i endometrium,
 • Diabetes mellitus, sköldkörtelsjukdom eller hypertoni - åtföljt av ett ökat antal sekretioner på grund av metaboliska störningar i kroppen,
 • Inflammatoriska sjukdomar i de kvinnliga könsorganen (bäcken), både inre och yttre: det har en smittsam karaktär, orsakar en inflammatorisk reaktion, huvudrollen som blodkärlen spelar.

Ektopisk graviditet och graviditetspatologi

Graviditetens patologi uppstår när utskrivning från en gravid kvinna inträffar i stora klumpar (hon kanske inte ens misstänker sin "intressanta situation"), detta kan varna för hotet om ett missfall. Det är kraftigt blodigt utflöde, och menstruationen är smärtsam, med allvarligt obehag i nedre del av buken i form av sammandragningar.

En ektopisk graviditet är en mycket sällsynt förekomst, men det händer att under en ektopisk graviditet en liten mörkbrun bitar sticker ut.

Kvinnliga könsorganer

Överträdelser i ett tidigt skede av den individuella utvecklingen av fostret, under graviditeten, kan uppstå i form av onormal sexuell utveckling, och livmoderkroppen har en patologisk form. Det vill säga, när det är utsläpp, fungerar livmodern med störningar, vilket leder till kraftiga blödningar och bildar klumpar.

Patologier i livmoderhalsen och livmoderhålan.

 • Myom. En godartad tumör eller noder stör processen för det vanliga "borttagandet" av endometriumet med början av menstruationscykeln. I sådana fall finns det starka perioder, de innehåller stora blodproppar. Sådan blödning med bitar uppstår som ett resultat av menstruations oregelbundenheter och kan uppstå både dag och natt.
 • Hyperplasi av livmoderns endometrium är den vanligaste störningen, medan många blodproppar, inklusive mörka blodproppar, går längre än menstruationen. Kan följa sjukdomar som diabetes mellitus, ökad kroppsvikt eller hypertoni.
 • Onkologiska patologier i livmoderhalsen och livmoderhålan. Genom den hindrade rörelsen av blod från livmodern och blodkoagulering i livmoderhålet, bildas många blodproppar och själva menstruationen är mycket smärtsam. Om du inte går till gynekologen i tid, har kvinnan många "samtidigt" sjukdomar i utdragna former, som manifesteras av ständiga blödningar.
 • Förekomsten av cystiska förändringar i äggstocken. Gynekologiska sjukdomar i äggstocken förknippade med hormonella störningar. Processen är smärtsam, särskilt i mitten av menstruationen, som manifesterar sig i form av skarp smärta i nedre del av magen, en försening i cykeln och vaginal blödning mellan menstruationen.

Med mediciner för att kalla menstruation

Det händer att en kvinna självmedicinerar med läkemedel som Norkolut eller Dufason, som är tillämpliga under förseningar i menstruationen. Utseendet på menstruation uppstår med rikliga sekretioner, vilket är förknippat med en otillräcklig mängd progesteron. När en kvinnas kropp har mer östrogen än progesteron, stimulerar den endometriet (livmoderens inre foder) att växa, det växer och en obalans uppstår.

Det finns mycket endometrium, kärlen är relativt små och cellerna börjar dö, kärlen utsätts och blödningen börjar, vilket kan vara långvarigt och rikligt. Detta leder till järnbristanemi..

P-piller och intrauterin enhet

P-piller kan orsaka korta blödningar (till exempel mellan piller). Intrauterin enhet (IUD). Det kan vara guld, silver eller vanlig polymer. I 7 av 10 fall orsakar det ökad blödning, eftersom kroppen uppfattar spiralen som en främmande kropp.

Med utflöde från livmodern går det tillsammans med koagler. Vissa hävdar att sådana klumpar förekommer i samband med månatliga missfall, men detta är i grunden ett felaktigt antagande, eftersom preventivmedel finns inuti livmodern. För att förhindra att spermierna tränger in i ägget, vilket betyder att det inte kan befruktas.

Följaktligen är teorin om missfall helt grundlös. Ibland är ökat volym menstruationsflöde förknippat med den individuella reaktionen av den kvinnliga kroppen på en främmande kropp - en spiral.

Andra (ytterligare) skäl

 • Infektiösa (inflammatoriska) sjukdomar i bäckenet - ett stort utbyte av menstruation med blodproppar.
 • Ett överskott av vitamin B påverkar också antalet blodproppar under menstruationen.
 • Infektionssjukdomar som åtföljs av feber. Dessa inkluderar förkylningar och SARS. De förlänger menstruationscykelperioden och åtföljs av uppkomsten av blodproppar i urladdningen. Vanligtvis påverkar de bara en cykel, nästa månad påverkar inte toxiner, virus och mikrober.
 • Stor fysisk aktivitet före menstruationen.
 • En konstant närvaro av en kvinna i en stressig miljö.

När och med vilka sekret ska jag konsultera en gynekolog

Eventuella koaguleringar bör varna kvinnan. Du kan inte bara ignorera dem..

Kontakta din gynekolog för en oplanerad undersökning om:

 • Tilldelningen upphör inte inom sju dagar,
 • Blödningen under alla dagar minskar inte och har nått en mängd som överstiger 150-200 ml,
 • Om blödningen inträffar "för sent",
 • Du planerar en graviditet och försöker bli gravid: här kan blodproppar prata om avslag på ägget och en eventuell missfall,
 • Utsläppet har en skarp udda lukt eller mycket stora koagel,
 • Tilldelningar åtföljs av svår smärta, detta kan indikera en infektiös (inflammatorisk) process eller hormonell misslyckande,
 • Andnöd, svaghet, trötthet, takykardi, hudfläckning dök upp, vilket indikerar en stor blodförlust.

Metoder för att behandla patologiska processer under menstruationen

Om en enorm månatlig blodförlust observeras, med bildandet av blodproppar, är det nödvändigt att genomgå en behandling.

 • Konservativ behandling - syftet är att fylla på kroppen med järn. Detta är användning av vitaminer och järn, både genom mat och medicinering, säng vila, särskilt under juvenil livmodersblödning och hormonbehandling.
 • Kirurgisk behandling - föreskrivs för komplexa fall, såsom livmodervävlingar, förekomst av patologisk endometrium, inre septum. Det sker med metoden för curettage eller hysteroresectoscopy. I de farligaste situationerna eller med maligna patologier tas livmodern bort.

För att sammanfatta

Det viktigaste att komma ihåg är att blodproppar kan vara en normal förekomst om menstruationen är smärtfri, inte skapar ytterligare obehag och det inte finns några funktionsnedsättningar. Och om det finns oro eller tvivel, förekomsten av blodproppar i form av en lever eller ett smärtsamt tillstånd - anmäl dig till läkaren, genomgå en undersökning för att undvika sjukdomar som är farliga för hälsan.

Du måste genomgå en gynekologisk undersökning, inklusive ultraljud, för att utesluta all patologi i livmodern, för att göra ett allmänt blodprov för att bestämma ett tillräckligt antal blodplättar. Därefter kommer mediciner att ordineras av den behandlande läkaren som ökar blodets koagulerbarhet, normaliserar den hormonella bakgrunden (beroende på vilken sjukdom som finns), och vid komplexa maligna sjukdomar utförs kirurgi.

Men det är bättre för en kvinna att regelbundet observeras av en gynekolog för att förhindra patologi och inte bli av med sin försummade form.

Orsaker till blodproppar under menstruationen

Ofta hittar kvinnor under sina perioder blodproppar. I vissa fall kan de vara en variant av normen, i andra - ett tecken på patologi. Det är viktigt att veta orsakerna till blodproppar, hur man bestämmer deras art och i vilka fall du behöver träffa en läkare.

Varför uppstår blodproppar under menstruationen, och när är det normalt?

Utflödet av blodproppar sker som regel alltid under normal menstruation. Vad som misstas med koaguler är en blandning av exfolierad endometrium och blod. Detta är ett normalt fenomen när resterna av ett odödligt dött ägg, tillsammans med det "obehandlade" endometrialskiktet för implantering av embryot, avlägsnas och lämnar livmoderhålet. En ny cykel börjar - mognaden av ett nytt ägg, återställningen av det inre lagret i livmodern.

En sådan urladdning är karakteristisk under de första dagarna av menstruationen, mer liknar täta klumpar i en mörk färg. Sann urladdning bildas när den koagulerar till följd av blödning, har ett karakteristiskt utseende - en enhetlig mörk färg, orsakad av patologiska skäl som du behöver veta om.

Orsaker till tunga perioder med leverliknande blodproppar

Överflöd menstruation är i sig inte en normal förekomst. De resulterande blodpropparna under menstruationen har ett karakteristiskt utseende: mörkröd eller brunaktig färg, en jämn blank yta som liknar levern.

I detta fall observeras ofta samtidigt symtom: smärta i nedre del av buken, utstrålande till korsryggen och tecken på blodförlust - allmän svaghet, yrsel, blek hud, minskat tryck och ökad hjärtfrekvens. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt dem så att du kan se en läkare så snart som möjligt..

De huvudsakliga patologiska orsakerna till mörkröd tjock urladdning under menstruationen är:

 • hormonella störningar;
 • närvaron av polypper; myom;
 • endometrios;
 • endometrial hyperplasi;
 • erosion i livmoderhalsen;
 • maligna tumörer;
 • avbruten graviditet - abort, missfall;
 • intrauterina preventivmedel.

Det finns ett antal andra tillfälliga orsaker som inte är relaterade till allvarlig patologi..

Hormonell obalans

Den främsta orsaken till hormonell obalans är ett överskott av östrogen och progesteron, som förbereder endometriet för implantation av fosterägget, bidrar till dess förtjockning och ökad blodtillförsel. Dysfunktioner i sköldkörteln, binjurarna, hypofysen, som också påverkar produktionen av hormoner från äggstockarna, är dock också viktiga..

Endometrial hyperplasi

Tillståndet för livmoderens innerfoder beror direkt på produktionen av könshormoner. Med ett överskott av östrogen växer endometriumet, blir löst, blöder lätt. Ett annat skäl är skador på endometriumet med ofta aborter, den inflammatoriska processen och den överdrivna önskan från epitelmembranet att återhämta sig.

Hyperplasi kan vara av olika slag: körtel, cystisk, körtel-fibrös, det är en riskfaktor för utveckling av livmodercancer. Rikliga, långa perioder med blodproppar - ett typiskt tecken på patologi.

Polypos som en endometrial störning

Polypos - flera små utväxt på livmoderns innerfoder, är en form av endometrial hyperplasi i dess enskilda sektioner. Polyper kan vara belägna i området för botten, sidoväggarna i livmodern, vid övergången till livmoderhalskanalen. Förutom hyperplasi kan de vara körtelformiga, fibrösa, adenomatösa, beroende på källcellerna.

Orsakerna till polypper är desamma som hyperplasi. De har god blodtillförsel och är benägna att blöda med bildandet av blodproppar under menstruationen. En karakteristisk egenskap är fördelningen av blodtyp "daub" under hela menstruationscykeln.

polyper

Enstaka godartade neoplasmer i livmoderkaviteten eller i livmoderhalskanalen är en ganska vanlig patologi. De har formen av långsträckta växtväxter på en tunn stjälk eller bred bas, som sträcker sig i storlek från några millimeter till ganska stora, faller i lumen i vagina.

Förutom blodproppar under menstruationen, manifesteras polypper genom konstant utsmetning av fläckar varje dag i cykeln, liksom smärta, obehag och blodutflöde efter sexuellt samlag.

Myom

Myoma, en godartad tumör som växer från muskelceller i livmoderväggen, är ganska vanligt: ​​hos ¼ kvinnor från 36 till 50 år och hos hälften av kvinnor över 50 år. Den främsta orsaken är en ökning av östrogenfunktionen i äggstockarna.

Huvudfaren för fibroider är blödning i livmodern, som också kan uppstå under tunga perioder (menorrhagia) med blodproppar. Efter plats i livmodern kan myom vara av tre typer:

 • submukös - omedelbart under endometrium;
 • internt - i det intramuskulära lagret;
 • subserös - under membranen i bukhinnan som täcker livmoderns yta.

De två första typerna av fibroider är benägna att blöda. Det finns också flera myomatösa noder med olika lokalisering.

Endometrios eller adenomyos

Med endometrios (adenomyos) växer cellerna i det inre skiktet i livmodern under påverkan av östrogen och tränger igenom tjockleken på livmoderväggen, vilket provocerar blödning. Speciellt uppträder de under menstruationen, åtföljt av frisättning av blodproppar, smärta i nedre del av buken.

En växande endometrium kan spridas genom äggledarna och komma in i bukhålan, implantat på tarmväggen, andra organ, bilda noder, orsaka smärta, förstoppning. Dessa symtom bör vara alarmerande tillsammans med tung och långvarig menstruation med blodproppar..

Erosion

En defekt i slemhinnan i livmoderhalsen eller erosion uppträder hos 1/3 av kvinnorna. Orsakerna är den inflammatoriska processen, könsinfektioner, mekaniska skador och brännskador vid användning av olika kemikalier som preventivmedel.

Ofta misstänker en kvinna inte förekomsten av erosion, och under menstruationen börjar den öppna sårytan blöda, blodproppar frigörs. Främjande faktorer kan vara vaginala vattpinnar, douching, en intrauterin enhet.

Onkologisk patologi i livmoderhalsen och livmoderhålan

En cancertumör som utvecklas i livmodern eller livmoderhalsen hos kvinnor i reproduktiv ålder manifesterar sig alltid i överflödiga och långvariga perioder med blodproppar. Tillsammans med detta finns det nästan konstant vattenblodig utflöde från könsorganen förknippad med en tumör i lymfkärlen.

Ett annat karakteristiskt symptom på en tumör är smärta och blodutsöndring under eller omedelbart efter samlag, oavsett dagarna i menstruationscykeln..

Abort och missfall

Blodproppar kan komma ut efter en artificiell abort, när oprofessionell curettage utförs, samt efter vakuumuttag med ofullständigt avlägsnande av fosterägget, med medicinsk abort med hormonella och livmodersminskande läkemedel..

Om en spontan abort inträffar - ett missfall, kan du alltid hitta embryonets kropp i den avledade massan av blodproppar. Några av dessa fall kräver omedelbar läkare..

Närvaron av en intrauterin enhet

De flesta kvinnor som har fött använder en intrauterin enhet för preventivmedel, med tanke på det som det säkraste och mest bekväma sättet. Spiralen kan orsaka tunga perioder med blodproppar i 3 fall:

 • vid initial administration, när kroppen uppfattar det som en främmande kropp, anpassningsperioden varar 2-3 månader, då normaliseras allt;
 • när spiralstorleken är felaktig vald är den för stor och skadar livmodern;
 • i närvaro av patologi - endometrial hyperplasi, inflammation, erosion.

Om problemet med din period fortsätter måste du besöka en läkare.

Andra orsaker till menstruation med blodproppar

Blodproppar under menstruationen kan provocera andra faktorer som inte är förknippade med sjukdomar, dessa inkluderar:

 • böjning av livmodern, som anses vara en variant av normen, men som bidrar till förseningen och komprimeringen av dess innehåll;
 • brist på träning, leder till stagnation av urladdning;
 • ökning i blodviskositet med förlust av vätska;
 • fysisk belastning, viktlyft;
 • stressande situationer;
 • dramatiska klimatförändringar;
 • kön under menstruationen;
 • långvarig användning av hormoner.

Riklig första menstruation efter förlossningen

Ju längre kvinnan matar barnet, desto längre förekommer inte menstruationen och det finns tillräckligt med tid för full återhämtning av den sträckta livmodern, särskilt om graviditeten var flera.

Omvänt, med upphörandet av amning, återkommer menstruationen snabbt, de är rikliga och långa, med blodproppar. Detta kan vara ett oroande symptom. Efter födseln återställs livmoderslimhinnan inom några veckor. Tilldelningarna är initialt slemhinnor, sedan transparenta - lochia. När menstruationen återupptas kan de förändras. Amningens varaktighet och varaktighet påverkar deras art och förnyelsetid..

Det är svårt för kvinnan själv att särskilja patologi från fysiologisk postpartum omstrukturering av menstruationscykeln, du kan inte tveka med en läkare.

Menstruation med blodproppar efter en försening

Den mest troliga orsaken till menstruation efter en försening med blodproppar är en missfall. Detta kan bekräftas endast genom bekräftelse av graviditet med ett test eller en analys för hCG, eller närvaron av ett embryo bland de borttagna blodpropparna i kroppen.

En annan farlig orsak är en ektopisk graviditet, när fostret utvecklas i röret, skadar det och orsakar blödning. Båda situationerna kräver omedelbar läkare..

Förseningen i menstruationen, följt av blod med blodproppar, kan orsakas av den inflammatoriska processen, hormonella störningar, östrogenintag och fysisk och psyko-emotionell överbelastning. Endast en specialist kan bestämma den verkliga orsaken.

Vad man ska göra med tung menstruation med avvikelser?

Taktik under tunga perioder, i vilka blodproppar bestäms, beror på orsaken. Efter att ha klargjort det kan läkaren förskriva läkemedelsbehandling eller skicka för operation. I milda fall och som ett komplement till huvudbehandlingen används recept för traditionell medicin.

Läkemedelsbehandling: vilka läkemedel, syfte och hur man applicerar?

För att minska menorragi, föreskrivs sådana hemostatiska läkemedel: ethamzilat och hematotran i injektioner, dicinon, tranexam i injektioner, tabletter och deras andra analoger. Dessa läkemedel har en snabb effekt, de används på ett sjukhus under kontroll av en blodkoagulationsanalys. För poliklinisk behandling föreskrivs vicasol i tabletter eller intramuskulära injektioner..

Vid upptäckt av hormonella störningar, hormonbehandling med rigevidon och duphaston utförs, förskrivs oxytocin för att öka livmoderkontraktiliteten och minska blödningen. Dosen av dessa läkemedel och behandlingsvaraktigheten bestäms individuellt av läkaren.

Kirurgisk behandling

Kirurgiska ingrepp och deras volym under blödning med blodproppar har sina indikationer - från avlägsnande av polypper och curettage (curettage) i livmoderhålan till dess borttagning. De kan utföras både snabbt och som planerat..

På ett planerat sätt avlägsnas polyper, myom, endometriotiska lesioner. Mycket använt modern lågtraumatisk endoskopisk utrustning.

Folkmetoder

Recept från örter hemma hjälper till att lindra tillståndet under menstruationen, minska blödningen och bildandet av blodproppar, lindra smärta. För beredning av avkok och infusioner i traditionell medicin används:

 • nässelblad;
 • vattenpeppargräs;
 • fräken;
 • rölleka;
 • viburnum;
 • herde väska.

Innan du använder något botemedel måste du konsultera en gynekolog. Detaljer om de mest populära fytorecepterna finns på video.

När och med vilka sekretioner är det nödvändigt att konsultera en läkare

Förekomsten av blodproppar under menstruationen är inte alltid en patologi. Obligatorisk behandling till läkare kräver följande fall:

 • tunga och långa perioder - upp till sju dagar eller mer;
 • närvaron av stora mörka blodproppar som liknar en lever i utseende;
 • obehaglig lukt av sekret;
 • smärta i buken, korsryggen;
 • ökning av kroppstemperaturen;
 • misstänkt graviditet, missfall;
 • brott mot det allmänna tillståndet - yrsel, svaghet, illamående, andnöd, takykardi;
 • nyligen gynekologisk kirurgi - kejsarsnitt, avlägsnande av polyppen, tumör, abort.

Det kommer inte att vara överflödigt att besöka en gynekolog i alla fall om en kvinna är uppmärksam på sin hälsa.

Gillar du artikeln? Dela det med dina vänner på sociala nätverk:

Vad man ska göra med tunga perioder

Cirka en tredjedel av alla kvinnor har ibland perioder som är rikliga. En ökning av volymen eller varaktigheten av kritiska dagar kallas hypermenstruellt syndrom. Avvikelse kan förekomma hos alla kvinnor i reproduktiv ålder, men oftast kommer patienter efter 30 år till läkarens läkare. Orsaken till de överflödiga och långa perioderna kan vara olika sjukdomar eller neuropsykisk överarbetning. Vad ska man göra om det finns rikliga perioder? Hypermenstruellt syndrom måste behandlas, annars kan anemi uppstå, det kommer att vara svårt för en kvinna att klara av sina plikter, hennes livskvalitet försämras.

Vilka perioder anses rikliga

Hur kan man bestämma att en kvinna har för många perioder? Läkare har särskilda villkor för detta tillstånd: menorrhagia och hyperpolymenorrhea.

Menorrhagia är kraftig blödning under en period då en kvinna vanligtvis har menstruation. Sådan menstruation kan pågå längre än en vecka, medan en kvinna förlorar mycket blod (100-150 ml).

Överflöd menstruation är alltid oroande för kvinnor. Sådan menstruation indikerar oftast några kränkningar i en kvinnas kropp.

 • Mycket riklig och långa perioder med stora blodproppar.
 • En kvinna byter kuddar varje timme, ibland oftare.
 • Hon har alla tecken på anemi: yr, svaghet uppträder, huden blir blek, hon kan svimma.

Hyperpolymenorré är en mycket rik period, där en kvinna förlorar mer än 150 ml blod, de varar inte mindre än 7 dagar, men inte mer än 12. Med denna avvikelse måste flickan också byta kuddar varje timme eller ännu oftare, även på natten. Varje månad kan hon tappa upp till 200-250 ml blod. Månadsperioder är inte bara rikliga utan också med stora blodproppar, rikliga perioder och smärta kan kombineras. Hos patienter med hyperpolymenorré förekommer astheniskt syndrom. De klagar över konstant trötthet, blir irriterande, hett tempererade, de utvecklar autonoma störningar (tryckfall, aptitlöshet, huvudvärk), etc. Tecken på anemi känner sig också..

Menstruation med blodproppar

Vad betyder närvaron av mörka blodproppar? Detta innebär att blodet som samlats upp i livmoderhålet har tid att koagulera, därför lämnar det i denna form.

Om det finns gott om perioder med blodproppar, vad ska jag göra? Det är nödvändigt att konsultera en läkare. Stora blodproppar under menstruationen indikerar att en kvinna kan ha polyper, en kränkning av tonerna i livmoderväggen på grund av fibroider eller endometrios och andra sjukdomar.

Anledningar till uppkomsten av riklig menstruation

Varför har flickor många månader och även med stora blodproppar? Hos vissa kvinnor är denna funktion ärftlig, är en familjesjukdom. Men det finns andra skäl på grund av vilka överflödiga perioder kan uppstå:

 • Sjukdomar där blodkoagulering är nedsatt eller en kvinna har tagit antikoagulantia, dvs. koagulerbarhet droger.
 • Bristen på vitaminer som är nödvändiga för blodkoagulation (K, P, C).
 • Olika sjukdomar i sköldkörteln, bäckenorgan, hjärta, lever och njurar.
 • Patologiska intrauterina processer eller avvikelser i livmoders position: endometrios, fibrom, metroendometritis, etc..
 • En intrauterin enhet som ger en sådan oönskad biverkning.
 • Permanent stress, omlokalisering (klimatförändring), överarbete eller överdriven träning.
 • Abort eller förlossning, särskilt om det var komplicerat.
 • Hormonell instabilitet, som ofta observeras hos ungdomar eller hos kvinnor under perioden före klimakteriet.

Överflödiga perioder hos ungdomar

Ofta finns många perioder hos ungdomar. De är ganska vanliga i 37% av fallen. Flickor 13-16 år har en instabil hormonell bakgrund, balansen mellan mängden östrogen och progesteron störs. Men det finns andra skäl till varför flickor kan ha gott om perioder med koaguleringar:

 • förstorad sköldkörteln;
 • dålig blodkoagulation;
 • könsorganinfektioner;
 • brist på vitaminer;
 • stressande situationer, mental överbelastning, mental trauma;
 • infektionssjukdomar (tonsillit, influensa) kan också påverka.

Om barnet har sådana kränkningar bör du omedelbart rådfråga en läkare. Läkaren måste ta reda på orsaken till avvikelsen och förskriva behandling. Om flickan inte genomgår terapiförloppet är det mycket troligt att hon senare kommer att utveckla polycystisk äggstocksjukdom (diagnostiserad hos 30% av patienterna).

Överflöd menstruation hos kvinnor efter 45 år

Hos kvinnor i åldrarna 45 till 55 år börjar den premenopausala perioden. Vid denna ålder förlorar en kvinna gradvis förmågan att bli gravid, efter ett tag kan hennes perioder helt stoppa. Under de här perioderna är kritiska dagar oregelbundna för de flesta kvinnor, menstruationen kan försvinna under flera månader, urladdningen blir mindre. Men för vissa saker kan det vara annorlunda: till en början är blödningen tung, sedan blir den knapp, och efter ett tag blir den stark igen. Detta beror på fel på alla kroppssystem..

Om det finns många perioder efter 45 år, vad ska jag göra? Det är lämpligt att gå till gynekologen och genomgå en undersökning. Inte nödvändigtvis orsaken till deras utseende kan vara någon form av patologi, men det är bättre att se till att allt är bra. Förutom de vanliga åldersrelaterade förändringarna kan tung menstruation uppstå på grund av följande sjukdomar:

 • myom (godartad tumör);
 • polycystic (tunga perioder efter försening);
 • polypper (godartade neoplasmer).

Överflöd menstruation efter förlossning eller kejsarsnitt

Efter förlossningen kan en kvinna ändra intensiteten i hennes perioder, som hennes kropp förändrades också: livmoderhalskanalen blev bredare och kortare, livmoderhålet ökade. Sådana förändringar anses vara normala. Men ibland indikerar de patologiska processer, till exempel en kränkning av livmoderns kontraktila aktivitet på grund av att det var översträckt (stort foster, polyhydramnios), endometros, etc..

Överflöd menstruation efter kejsarsnitt kan förekomma på grund av att det finns en sutur i livmodern, och detta påverkade dess sammandragning, eftersom ärret består av bindväv, men det kan inte sammandras. Om det finns akut smärta, menstruation av ljusröd färg, kan detta indikera en avvikelse i suturen, är det brådskande att åka till sjukhuset.

Vad ska jag göra om det finns många perioder, måste jag gå till läkaren? Om du har många perioder efter förlossning eller kejsarsnitt bör du definitivt besöka en läkare i följande fall:

 • Menstruationen varar en vecka eller längre.
 • Blod med ljusa skarlagen färg (det är möjligt att det blödar, inte kritiska dagar).
 • Du måste ofta byta packningar (varannan timme eller oftare), normalt kan du göra detta inte mer än 4-5 gånger om dagen.
 • Om du måste stå upp på natten och byta kuddar minst 1-2 gånger, även om en sovande kvinna borde ha mindre urladdning.
 • Det finns blodproppar i blodet, d.v.s. det fanns delar av moderkakan som behövde tas bort.

Men även om du bara har den första månaden efter att du födde är väldigt rik och du är orolig för detta kan du besöka en läkare och undersökas. Stress kommer att förvärra situationen, dessutom kan det vara ett tecken på patologi, och ju tidigare det upptäcks, desto bättre.

Tung menstruation efter borstning, abort eller missfall

Om en kvinna har haft en abort eller missfall har hennes kropp haft extrem stress, förutom en grundlig hormonjustering. Enligt statistik har cirka 12% av kvinnorna efter abort en menstruationscykel, och det kan finnas många perioder efter en abort. Om detta var en medicinsk abort, uppträder livmodersblödning mycket ofta. För att undvika allvarliga komplikationer är det bäst att kontakta läkare omedelbart.

Efter curettage kan en kvinna ha blödningar som liknar menstruationsblödning. Det borde vara så, du ska inte vara rädd. Efter några dagar kommer urladdningen att ändra färg (bli brun) och gradvis torka ut. En riktig menstruation bör börja om 26-35 dagar (det beror på cykelns längd), det går på samma sätt som vanligt. Men om det finns gott om perioder efter rengöring, dvs en kvinna måste byta kuddar varannan timme, du måste konsultera en läkare. En obehaglig känsla i nedre del av buken, feber kan indikera inflammation.

Behandling av tung menstruation

Vi fick reda på de huvudsakliga orsakerna som förklarar varför många perioder förekommer, och det återstår att ta reda på vad vi ska göra. Självmedicinera inte. Om patienten har denna patologi, måste du omedelbart rådfråga en gynekolog, som måste fastställa varför det finns tunga perioder och sedan förskriva behandling.

Det är svårt att ge exakta rekommendationer, som det är viktigt att bli av med inte konsekvenserna av sjukdomen, som manifesterade sig på detta sätt, utan av själva orsaken.

 • Om till exempel hormonbalansen störs kan läkaren rekommendera att ta p-piller. Dessa läkemedel bör hjälpa till under tunga perioder, gradvis kommer deras volym att minska med 40%. En kvinna ska ta dem under lång tid (minst 3-6 månader).
 • Läkaren, för att undvika utbrott av anemi, kan råda att ta mediciner med järn.
 • Hur kan man stoppa tunga perioder? Ofta har patienter nytta av antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), vilket reducerar menstruationens varaktighet och minskar blodförlusten med cirka 40%.
 • Vilka andra hemostatiska rekommenderas under tunga perioder? För att minska blodförlusten ordineras vitaminer: askorbinsyra, rutin och andra.
 • En intrauterin enhet med levonorgestrel kan hjälpa till att stoppa tunga perioder.

Vad ska man göra om perioderna är mycket rikliga? I detta fall kan mediciner komma till undsättning. Med överflödiga perioder kan läkaren förskriva hemostatiska tabletter: vikasol, aminokapronsyra, dicinon, kalciumpreparat, transecam. Men du bör inte ta hemostatiska läkemedel på egen hand med tunga perioder, för i detta fall är det viktigt att inte bara ta bort symptom på sjukdomen utan att bota den underliggande sjukdomen.

Om alla dessa metoder inte hjälper har kvinnan fysiologiska störningar, konstant svår anemi och kirurgisk behandling föreskrivs. Läkaren tar bort tumörliknande formationer och patologisk endometrium. Om tunga blödningar efter detta inte har upphört, tar läkarna bort livmodern. Oftast föreskrivs en sådan operation till kvinnor efter 40, som inte längre planerar att få barn, mycket sällan till unga kvinnor, i särskilt allvarliga fall.

Tänk om menstruationen är väldigt riklig? Inte självmedicinera, utan besök en gynekolog, genomgå en undersökning och sedan en behandlingsväg. Det är också viktigt att normalisera dagens regim, äta gott och ordentligt, glöm inte av en god vila. Du kan gå till fysioterapeutiska förfaranden. Med tiden bör menstruationsvolymen bli normal. Men bara i fallet är det värt minst två gånger om året att besöka en gynekolog för en rutinundersökning.

Video: Tung menstruation

Uppmärksamhet! Den här artikeln är endast avsedd för informationssyfte och är under inga omständigheter vetenskapligt material eller medicinsk rådgivning och kan inte fungera som ersättning för konsultation med en professionell läkare. För diagnos, diagnos och behandling, kontakta en kvalificerad läkare!

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Menstruation

För att uppnå goda atletiska prestationer måste du göra mycket, hårt och regelbundet. Kvinnor måste tyvärr ibland avvika från denna regel på grund av menstruationscykeln, eftersom inte alla rättvisa kön är tillräckligt medvetna om fysisk aktivitet under denna period....

Bröstsmärtor under ägglossningen: är det normalt?

Cyklisk mastodyni - det här är vad processen kallas i medicin där bröstet förstoras under ägglossningen. Varje månad upplever en kvinna olika slags smärta, som indikerar vissa processer som kännetecknas av en viss tid....

Dåligt graviditetstest

Vad är ett svagt positivt graviditetstest?Med en liten försening har varje kvinna sina egna planer för livet. Vissa hoppas att de inte är gravida, andra ser i det svagt positiva graviditetstestet efter en försening ett knappt synligt tecken på befruktningen....