Vilket är bättre: tamponger eller kuddar för menstruation?

Intim

Menstruationen har spökat kvinnor hela tiden. Och under medeltiden, när det inte fanns rinnande varmt vatten och i antiken. Mot denna bakgrund dök upp det första moderna allmänt tillgängliga sättet för menstruationshygien nyligen - 1918.

Sedan dess har mycket förändrats: syntetiska material tillsattes naturliga material, en limremsa och "vingar" tillsattes packningarna, och tamponger förvärvade olika storlekar och förlorade applikatorer. Allt för att göra användningen mer bekväm..

Men sedan 1980-talet började USA visa en stark ökning av antalet fall av toxisk chock-syndrom - flera kvinnor som använde tamponger dog. I efterföljande studier var det inte möjligt att hitta en koppling mellan tamponger och STS, men denna faktor är den viktigaste i frågan "vad är bättre än tamponger eller kuddar för menstruation?"

Valet mellan en vattpinne och en dyna är svårt för många flickor. Med olika fördelar och nackdelar är dessa produkter dåligt kombinerade och mest användbara i olika situationer. Låt oss ta reda på vad som är bättre och lämpligt..

Tampong

En tampong är en liten cylinder, som vanligtvis består av viskos och bomull. Den sätts in i slidan med en applikator eller finger och absorberar menstruationsflödet från insidan..

En tampong kan vara användbar eftersom:

En korrekt vald och installerad vattpinne känns inte. Det kommer inte att falla ut, kommer inte att gå förlorat, kommer inte att avskalas och troligen kommer det inte att läcka. Vattpinnen byts en gång var 8: e timme eller efter fyllning med vätska, vilket också är mycket bekvämt.

Det faktum att man under menstruationen inte kan komma in i vattnet är bara en myt, men det finns ett rationellt säd i det. Under denna period utvidgas livmoderhalskanalen och det räcker för att bakterier, mikroorganismer eller klor kommer in i livmodern, om det är en pool. En tampong förhindrar att problem uppstår och hjälper till att undvika sjukdomar..

Dold hygienmetod.

Med en vattpinne är det inte ett problem att ta på sig en snäv eller öppen klädsel - dess konturer kommer inte att vara synliga och problemet med vattpinnen som flyter, om det är korrekt valt, är mindre troligt att uppstå. Och det luktar inte när det är inne, eftersom det inte kommer i kontakt med luft.

"Jomfrutorna kommer att riva" är också en myt. Den har en öppning som är tillräcklig för införandet av vattpinnen och är mycket utdragbar. Dessutom är vattpinnen ganska mjuk och det är nästan omöjligt att skada dem, för att inte tala om det faktum att "jungfrulighet" är ett socialt begrepp, inte ett fysiologiskt..

Det finns också nackdelar med att använda tamponger:

  Kan orsaka obehag.

Tillverkarna och instruktionerna för tamponger säger tydligt: ​​ingen besvär, och verkligen smärta, införandet och borttagandet av tampongen bör inte orsaka. Men kroppen är individuell och obehag kan uppstå.

Kan inte användas för infektionssjukdomar..

Vissa gynekologer uppmärksammar flickor på det faktum att under inflammation eller infektion kan stagnation av utsöndringar vara en gynnsam miljö för utveckling av bakterier, svampar och mikroorganismer..

Om du förvirrar, fungerar det inte.

Inte alla kan vara bekväma att sätta in och ta bort en tampong med sina händer. Men om det för det första finns tamponger med applikatorer, så har de andra hjälpverktygen ännu inte uppfunnits.

Som regel kan du inte sova med honom.

I en dröm kommer det inte att vara möjligt att spåra hur full vattpinnen är och om det är dags att ändra den. Dessutom bör du inte använda en tampong om drömmen varar längre än den maximala perioden för att byta ut tampongen - 8 timmar.

Toxiskt chocksyndrom.

Denna sällsynta komplikation förekommer 3-4 gånger per 100 000 människor, men är mycket farlig. Det uppstår på grund av infektion och reproduktion av streptokocker eller stafylokocker som utsöndrar toxiner. 50% av fallen av STH förekommer efter användning av tamponger och är potentiellt dödliga.

Mångfalden av tamponger är enorm: olika storlekar, absorptionsförmåga, med en applikator utan den, och även med en speciell glidbeläggning. Att välja bekvämt för dig själv är bara en fråga om antalet försök. Det viktigaste urvalskriteriet är absorption. Nivån kan vara annorlunda och markeras på förpackningen i form av "droppar". Varje droppe ökar den högsta förmågan hos vattpinnen att absorbera 3 ml.

Packning

En packning är en kudde tillverkad av en polyetenbas som absorberar det inre och det övre transmissionsskiktet. Det är fäst på underkläderna med en limremsa och samlar urladdningen tätt mot perineum..

En packning är användbar om:

Det finns tillfällen då det är så mycket urladdning att även den mest absorberande vattpinnen inte klarar det. Sedan kan du använda den avsedda packningen eller duplicera absorptionssystemet med båda produkterna..

Tampong orsakar obehag.

Psykologiskt obehag hänvisar också till "obehagliga upplevelser". Om förekomsten av ett främmande föremål i slidan verkar obehagligt, tvinga inte dig själv.

Till skillnad från tamponger är dynan inte inuti kroppen och kan användas längre än 8 timmar. För bättre skydd i liggande position producerar de speciella "natt" -packningar med stor storlek.

Det finns en inflammatorisk process.

Packningen, även om den kan bli ett hem för bakterier, byter enkelt och snabbt till en ren, det vill säga den bidrar inte till spridningen och förstärkningen av infektionen.

Nackdelar med ansökan är inte så uppenbara. Packningen är dålig om:

  Rädd för synen av blod.

Vissa flickor kan dock vara oroliga för synen på sitt eget blod på den använda dynan. Dessutom kommer det att vara obehagligt att utföra de nödvändiga manipulationerna för att ändra den.

Ingenstans kommer att förändras.

Packningen ska bytas var 3-4: e timme, och om det inte finns någon plats där det kan göras under dagen, är det värt att använda ett mer långsiktigt slitverktyg.

Lukta illa.

Blod på dynan är ständigt i kontakt med luft och sönderdelas, oxiderande. På grund av detta kan en specifik lukt förknippas med låg hygien kännas..

Ta hand om miljön.

Packningar, som alla andra hygieniska material i kontakt med blod, måste kasseras på ett speciellt sätt, det vill säga brännas vid en temperatur av 800 ° C. Eftersom detta inte händer kommer en packning delvis sammansatt av plast att sönderdelas under hundratals år och förorenar miljön..

Dynans absorptionsförmåga bestäms av tjockleken och storleken. Ju mer dessa parametrar är, desto mer absorberar packningen vätskor. Men det är värt att komma ihåg att den stora möjliga volymen inte tillåter byta packning mindre ofta. Oavsett fullhet måste den ändras efter 3-4 timmar.

Hur man väljer mellan kuddar och tamponger

Och kuddar och tamponger i första hand skiljer sig i antalet absorberade sekret. På grund av ytan i packningen är denna volym större och på grund av införandet av speciella polymerer, som, när de väts, förvandlas till gel, absorberar de bättre. Men om det inte finns någon annan anledning att vägra en eller en annan produkt, bör du först bestämma hur mycket menstruationsblod som separeras under perioden med bärande.

För detta ändamål kan du använda packningen: väga den före användning och efter bytet eller efter 4 timmar. De erhållna uppgifterna hjälper till att välja både en vattpinne och en dyna och förstå om det är möjligt att använda en vattpinne.

Det viktigaste i urvalet är intern komfort. Hygienprodukter är så prisvärda som möjligt, vilket gör att du kan prova många alternativ. Sökningar kan ta mycket tid, men låter dig välja det bästa verktyget.

Vilket är bättre: tamponger eller kuddar?

Det finns inget enda svar på denna fråga - allt är väldigt individuellt. Så här jämför man olja med ett fettinnehåll på 72,5% och olja med ett fettinnehåll på 82,5%: det är nästan ingen skillnad, men var och en har sina egna preferenser.

Hygienprodukter har funnits för inte så länge sedan och vad säkrare forskare ännu inte har lärt sig. För hälsan anses båda alternativen för tillfället ofarliga. Vad som är mer bekvämt bestämmer varje kvinna sig själv, bara baserat på personliga känslor. Läkare skiljer sig åt i frågan: vissa säger att tamponger är extremt skadliga, medan andra rekommenderar att du använder dem.

För dem som inte accepterar engångshygienprodukter av en eller annan anledning finns det alternativa metoder. Till exempel menstruationskoppar eller återanvändbara tygkuddar.

Specialist hjälper till

Om det är svårt att välja, kontakta en specialist. Women's Medical Center har en personal av gynekologer, som var och en kommer att hjälpa, snabba och erbjuda flera alternativ.

Vad du behöver veta om tamponger: varför de behövs och hur du använder

Flickor som leder en aktiv livsstil är väl medvetna om varför tamponger behövs. Dessa medel för intim hygien hjälper även under menstruationen att delta i bekanta aktiviteter och inte begränsa dig till något. Det viktigaste är att veta hur man använder tamponger och hur ofta de måste bytas före första användningen.

Vad är tamponger och varför behövs de?

En tampong är en hygienprodukt som är utformad för att absorbera menstruationsflödet. Det är en miniatyrrulle av viskos och bomull. En speciell sladd kommer ut ur basen, vilket hjälper till att enkelt ta bort hygienprodukten från slidan.

Dessa produkter används för menstruation. De förs in i slidan, där hygienprodukter hålls i musklerna. De har utmärkta absorberande egenskaper. Med rätt urval och införande av tamponger för kvinnor blir omöjliga.

Med tanke på den enorma populariteten hos sanitetsservetter, undrar flickor fortfarande varför en vattpinne behövs..

I de fall då menstruationen började på en viktig, avgörande dag och du måste se perfekt ut kan du inte göra det utan detta verktyg. Tack vare honom kan en kvinna ta på sig alla kläder och till och med besöka poolen under menstruationen.

Du kan få mer detaljerad information om typen av tamponger för kvinnor genom att läsa vår separata artikel på webbplatsen..

Första upplevelsen

Innan du använder tamponger för första gången måste du läsa instruktionerna som finns på varje paket. Den innehåller information om var man ska sätta in tamponger, hur djupt och hur ofta de måste ändras. Först efter bekanta dig med alla grundläggande regler kan du starta den första introduktionen.

Innan du tar vattpinnen i slidan måste du utföra ett antal hygieniska procedurer, tvätta händerna och könsdelarna noggrant. Denna regel bör följas strikt, eftersom det finns en risk för infektion i könsorganen, vilket kan orsaka ett antal oönskade konsekvenser..

Det är långt ifrån alltid möjligt att korrekt leverera en produkt vid första försöket. Om du utför dessa manipulationer flera gånger kommer det att finnas tillräckligt med erfarenhet och skicklighet, och följaktligen kommer det redan att finnas några problem med användningen av dessa enheter.

Vid den första introduktionen av en hygienprodukt upplever flickor lätt obehag, vilket anses vara normalt. Kroppen vänjer sig gradvis vid förekomsten av ett främmande föremål, obehag försvinner. Om du sätter i felaktigt kommer det dock att skada att sätta i en vattpinne.

Om det är allvarligt obehag som förvärras av promenader kan du inte lämna hygienprodukten i detta läge. Du måste ta bort den helt eller försöka trycka den lite djupare.

Tamponger måste användas i enlighet med reglerna. Till skillnad från kuddar måste byte av bygel göras var 3-4: e timme. Längre användning av en produkt avskräcks starkt..

Så här sätter du in en vattpinne med en applikator

Om du vill använda en vattpinne med en applikator måste du följa följande schema:

 1. Välj ett bekvämt läge, sitta på toaletten, lyfta ett ben eller huk.
 2. Tryck försiktigt på labia med en hand.
 3. Börja med att introducera vattpinnen, men inte helt. Endast den övre delen placeras inuti.
 4. Skjut den nedre delen med fingret.
 5. Ta bort applikatorn.

Hur man sätter in tamponger utan applikator

För att lära dig hur du sätter in tamponger som inte är utrustade med en applikator måste du utföra följande steg:

 1. Ta bort hygienprodukten från förpackningen och ta bort filmen från den..
 2. Dra i sladden och se till att den är ordentligt fixerad.
 3. Ta en bekväm ställning.
 4. I ena handen för att ta produkten, och med den andra att sprida labia.
 5. Fortsätt med införandet av en vaginal tampong i en vinkel på 45 grader mot ryggraden, tryck med ett finger på urtaget på den plats där sladden är fäst.

Sätt inte in pinnen för djupt. Det räcker för att förflytta det till ett avstånd som är lika med längden på pekfingret. I detta läge känns det nästan inte.

Kontraindikationer för användning

I vissa fall är användning av tamponger förbjudet. Bland de viktigaste kontraindikationerna för deras användning skiljs följande:

 • infektionssjukdomar i reproduktionssystemet;
 • abort graviditet och postpartum perioden;
 • inflammation i könsorganet eller vagina.

Ibland kan flickor inte använda tamponger på grund av de strukturella egenskaperna hos könsorganen. Med introduktionen av en hygienprodukt har de stark smärta.

Hur man gör rätt val

Rätt val och användning av produkten beror direkt på hur behaglig en kvinna kommer att känna under menstruationen. Det första du behöver vara uppmärksam på är storlek. Hygienprodukter med en minimal volym kan läcka med stora utsläpp, och alltför stora produkter orsakar ofta en känsla av obehag. Det rekommenderas de första dagarna att använda enheter som kan absorbera maximalt vätska, sedan ersätta med medium i volym, och under de senaste dagarna kan du använda den minsta.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt ytan på hygienprodukten. Det beror direkt på vilka sensationer som kommer att dyka upp efter att ha introducerat den inuti. För tillverkning av begagnad rayon, bomull eller en blandning av dessa material. Vissa produkter är utrustade med spiraler och spår som ger ytterligare skydd mot läckage..

Användarvänlighet anses vara en lika viktig punkt i urvalsreglerna. Här beaktas inte bara formen, utan också applikatorns närvaro. Införandet av en tampong för flickor är ibland mycket problematisk. Med hjälp av applikatorn är dessa åtgärder mycket lättare att utföra..

Innan du börjar använda det valda verktyget måste du noggrant studera bruksanvisningen. Produkten i slidan ska inte kännas. Om det åtminstone är något obehag, var det troligt att det inte var möjligt att välja en lämplig enhet. Det är också möjligt att det angavs felaktigt..

Möjlig skada från vattpinnar

Att använda tamponger anses vara säkert, men i vissa fall har kvinnor vissa problem. Möjlig skada från dessa fonder:

 1. Utseendet på irritation, utvecklingen av candidiasis eller vaginit. I det här fallet måste kvinnor vägra att införa produkter i slidan under menstruationen och vända sig till användning av kuddar. När du har löst problemet kan du prova verktygen från en annan tillverkare.
 2. Toxiskt chocksyndrom. Konsekvenserna av denna patologi är ganska allvarliga. Användningen av för stora produkter eller deras tidiga ersättning kan vara orsaken till dess utveckling. Bland de huvudsakliga kliniska manifestationerna av STS, frossa, hypertermi, yrsel, illamående och svaghet. Utseendet på urtikaria på huden är inte uteslutet. I detta fall bör du konsultera en läkare så snart som möjligt.

Borttagning av tampong

Om en flicka måste använda en tampong för första gången, är hon intresserad inte bara för metoden för korrekt administrering av läkemedlet, utan också i funktionerna i dess extraktion. Det rekommenderas att utföra sådana manipulationer ett par timmar efter installationen. Du måste omedelbart utvärdera tampongens tillstånd. Du kan behöva plocka upp en mindre eller större volym. I framtiden måste borttagningsförfarandet genomföras med fyra timmars intervall.

Varje produkt är utrustad med ett spets som sys längs hela längden. Med sin hjälp är det möjligt att extrahera den använda produkten smärtfritt och snabbt. Du behöver bara dra i tråden - så kommer produkten att vara ute. Det återstår bara att bortskaffa det.

Varje gång innan introduktionen bör du kontrollera spetsens styrka. Det händer att när den tas bort kommer den av och tampongen förblir inuti. I det här fallet behöver du inte använda improviserade medel och försöka dra ut produkten själv. Du bör omedelbart rådfråga en läkare som kommer att utföra proceduren säkert och smärtfritt.

Många flickor är rädda för att använda tamponger under menstruationen, med tanke på dessa hygienprodukter som osäkra. Faktum är att de inte utgör något hot mot hälsan om de tillämpas i enlighet med alla regler. Det rekommenderas dock inte att använda dem enbart under menstruationen. Det är fortfarande värt att stoppa med användning av packningar på natten..

Menstruationskopp, tamponger eller kuddar - vad du ska välja?

tamponger

En tampong är en liten cylinder tillverkad oftast av bomull. Den sätts in i slidan och medan den tar upp blod flödar den inte ut. Tampong fungerar som en svamp.

Tamponger är ett bekvämt sätt att hygien och ganska säkert om du bär båda av dem inte längre än två timmar. Då är det bättre att ändra. Även om tillverkarna föreslår att du bär tamponger längre - upp till åtta timmar skulle jag inte riskera det. Inom två timmar samlas blod i vattpinnen, en växthuseffekt inträffar och mikroorganismer i detta växthus börjar växa mycket snabbt. Dessutom kan sönderfallsprodukterna absorberas av väggarna i slidan. Och det är inte bra. Detta kan leda till inflammation, till exempel bildning av endometrios.

Marina Kuprienko, barnläkare-gynekolog, läkare i högsta kategorin

fördelar

 • Billig. Tampongförpackningar kan i genomsnitt köpas för 200-300 rubel.
 • Enkel användning. Varje tampong i enskilda förpackningar kan du ta dem med dig och enkelt byta ut den använda med en ren..
 • Bekvämlighet. Om vattpinnen är korrekt isatt, känner du inte den inuti dig själv.
 • Hygien. Om vattpinnen ändras i tid känner du dig ren och det finns ingen (eller nästan ingen) ingen lukt.
 • Tar bort begränsningar. Kan jag simma med en vattpinne? Ja. Och du kan också spela sport. Naturligtvis, om du mår bra under din period.

minuses

 • Inte alltid säkert. Toxiskt chocksyndrom, eller STS - utvecklas sällan hos en kvinna av två miljoner. I ett medium näringsämne för mikroorganismer, bestående av menstruationsblod och tampongkomponenter, kan bakterier - Staphylococcus aureus - börja föröka sig. Det utsöndrar ett toxin, på grund av vilket en kvinna utvecklar livshotande störningar: temperaturen stiger, trycket sjunker och organen misslyckas.

Uppmärksamhet! Toxiskt chocksyndrom är i endast hälften av fallen förknippat med menstruations- och hygienprodukter. Denna sjukdom kan vara hos både män och barn! Det utvecklas snabbt och kräver omedelbar läkarvård! Symtom: feber, huvudvärk, yrsel eller svimning, utslag som liknar solbränna. Det kan också vara kräkningar och / eller diarré, muskelsmärta eller svaghet, ögonrödhet, hals, vagina, förvirring och desorientering.

 • Läckage. När vattpinnen är full börjar överflödigt blod flöda från slidan. Därför tvingas många kvinnor, särskilt de med många perioder, också använda en daglig rutin som försäkring mot läckor. Så besparingar och komfort.
 • Återvinningsproblem. I genomsnitt använder varje kvinna cirka 20 000 tamponger och kuddar. Som regel behandlas de inte.
 • Problem med miljön. Tamponger är vanligtvis en blandning av bomull och trämassa blekt med klor. Ett stort antal bekämpningsmedel används för att odla bomull. Och det finns forskning om att vissa bekämpningsmedel kommer in i den slutliga produkten - tamponger.
 • Torrhet. Tamponger torkar vagina eftersom de absorberar inte bara menstruationsblodet, utan också den naturliga urladdningen av slidan.
 • När man urinerar snören blir det vått.
 • Du kanske glömmer att ta bort den använda vattpinnen. Detta kan leda till inflammation och pusbildning..

Ibland händer det att kvinnor glömmer att få en tampong. I detta fall är den första signalen om detta vanligtvis en obehaglig lukt. Dessutom är män de första som märker denna lukt. Jag säger att det är bättre att inte ens föreställa mig hur dålig lukten är. Det är bättre att noggrant övervaka hur många tamponger du anger och hur mycket du får. Det är viktigt att förstå att en obehaglig lukt från slidan eller från vaginal urladdning alltid är en signal om att du snabbt måste gå till läkaren.

Marina Kuprienko, barnläkare-gynekolog,
läkare i den högsta kategorin

packningar

Packningar är en anordning med ett absorberande skikt, som är fäst vid underkläderna, på grund av detta passar det tätt på perineum. Uppsamlar blod som rinner från slidan under menstruationen.

fördelar

 • Billig. Ett paket med bra kuddar kan också köpas för 200-300 rubel.
 • Säkerhet. Packningar kräver inte insättning i slidan. Därför är det för kvinnors hälsa det säkraste sättet att samla in urladdning under menstruationen. Det är viktigt att komma ihåg att med samma packning är det inte heller värt att gå hela dagen. I packningar multipliceras mikroorganismer på samma sätt. Det toxiska chocksyndromet kanske inte existerar om du går med en smutsig dyna, men du kan bryta den vaginala mikrofloran med en sådan pseudohygien. Samma historia med dagliga kuddar. Gå inte hela dagen med en packning. Så du förvandlas till en vandrande inkubator för mikroorganismer.
 • Bekvämligheten med användning. Lätt att byta ut begagnad packning med en ny.

minuses

 • Möjlighet till läckage. Även om kuddarna inte är trånga, finns det alltid en risk med att blodet inte har tid att absorbera och kommer att läcka över kanten. I detta fall tillhandahålls blodfläckar på kläder..
 • Effekten av kompressen. Med en packning känner du alltid en våt och varm kompress i dina byxor. Ibland leder det till hudirritation..
 • Dålig lukt. Blodet som har samlats in i själva dynan är nästan luktfritt. Kanske kan man lägga märke till en subtil, lätt körtlig lukt. Men i detta blod i en varm miljö multipliceras mikroorganismer aktivt, och lukten blir mycket starkare och mer obehaglig. Varje timme blir värre och värre. Ibland, från denna lukt, kan människor runt omkring dig gissa att du har din period. För att maskera denna lukt producerar tillverkare smaksatta kuddar. Men i själva verket ger en skarp kemisk smak exakt motsatt effekt. Om utan honom skulle andra fortfarande kunna tvivla på något, så kommer de definitivt att förstå med honom - du har dina perioder, och du försöker maskera dem med doftande kuddar.
 • Problem med bortskaffande och ekologi. Det undre lagret av packningar består av plast som förhindrar läckage. Det mittersta absorberande skiktet är cellulosafiber och kemiska absorbenter. Toppskiktet kan vara tillverkat av naturliga fibrer eller plastnät. Så i en naturlig miljö sönderdelas nästan alla butiksfoder. Dessutom blir packningarna vita på grund av klorblekning.
 • Tätningsallergi.

Vi rekommenderar att patienter använder tunna bomullsdynor utan parfymer, utan färgdekorationer, utan tillsats av aloe och kamomill. Dessa tillskott kan orsaka allergiska reaktioner. Naturligtvis beror sannolikheten för en allergi på din hälsa, men sådana reaktioner är ganska vanliga.

Marina Kuprienko,
barnläkare-gynekolog, läkare i högsta kategorin

Menstruationskopp

En skål, munstycke eller mössa är en liten och hållbar silikonbehållare som sätts in i slidan och samlar menstruationsblod. Den mjuka koppen har formen av en vagina och släpper inte ut blodet.

Tamponger eller kuddar

Tamponger eller kuddar: hur man väljer rätt

Tamponger eller kuddar, vilket är bättre att välja i en viss situation? Vilka av dessa hygienprodukter är potentiellt säkrare för kvinnors hälsa? Båda dessa "enheter" har använts av kvinnor i flera år nu. Rikliga perioder - detta är inte ett så stort problem och inte en anledning att stanna hemma. Det finns ju hygienprodukter med stor absorptionsförmåga och samtidigt mycket iögonfallande. Bekvämt, enkelt och pålitligt med dem..

Och gynekologernas åsikt att tamponger eller kuddar är bättre är att du kan använda båda, men strikt följa instruktionerna. Det är mycket viktigt att ändra hygienprodukten i tid, annars kan det bli tråkiga konsekvenser i form av åtminstone en inflammatorisk process och maximalt giftig chock på grund av felaktig användning av tamponger.

Du måste välja beroende på din bekvämlighet och situation. Så när menstruationen är knapp, kommer det att vara bekvämare att använda kuddar. När allt kommer omkring, med sådana sekret är vagina inte för fuktig och det kommer att finnas problem med att både skjuta in tampongen och dra ut den, eftersom det efter 4-6 timmar är den rekommenderade tiden att byta tampong, det kommer inte att ha tid att blötlägga.

Men med riklig urladdning hjälper de mycket. Ibland tvingas kvinnor till och med använda både kuddar och tamponger samtidigt för att undvika läckage. Naturligtvis är denna situation inte normal och det är nödvändigt att konsultera en läkare angående möjliga orsaker till patologi och behandling..

Vilka tamponger är bättre med eller utan applikator, vad man ska välja en ung flicka? Naturligtvis med en applikator är det mer bekvämt. Det är lättare att komma med det. Å andra sidan är sådana tamponger längre, detta är inte ett mini-alternativ, och därför är jungfruar rädda för att använda dem. Samtidigt är tampongens maximala diameter 13 mm, och diametern på hålet i jomfruhinnen är 15-20 mm. Du kan inte oroa dig för att en fylld vattpinne inte kan dras ut utan att skada jämntåren. För det första, vid fyllning, ökar den i längd, och för det andra, under menstruationen, blir jungfruhinnen i sig väldigt elastiska, dragbara. Det är sant att det är mindre än 1% av flickorna som helt saknar ett hål i jomfruhinnen, i vilket fall det är omöjligt att använda en tampong. Men i alla fall är lite kirurgiskt ingrepp nödvändigt, eftersom menstruationsblodet behöver ett utflöde.

Vilka tamponger använder för- och nackdelar hos ungdomar? De är sällan bekväma på grund av att de inte är korrekt insatta. Flickorna är rädda och de introduceras inte tillräckligt djupt. Följaktligen finns det en känsla av skärning, läckage. Och i allmänhet är inte alla tjejer organiserade för att inte glömma att byta tampong efter 6 timmar. Och detta är mycket viktigt, annars kan giftig chock uppstå. Försvinna i slidan, gå in i livmodern genom halsen, kan vattpinnen inte kunna. Gynekologen lär dig bäst hur du använder en vattpinne..

Å andra sidan har tamponger inga kontraindikationer för användning, och utan dem är det svårt att åka till stranden för att simma till exempel. Förresten, användbar information för flickor som gillar att simma och sola under kritiska dagar. Termiska bad väcker ökad blödning. När det är möjligt ska du undvika att besöka stränder på menstruationsdagar när urladdningen är särskilt riklig..

Använd inte hygienprodukter med olika parfymer, smaksatta, det leder nästan alltid till allergiska reaktioner. Kvinnors sanitära kuddar bör också väljas på grundval av "gjord av bomull, innehåller inte dofter".

En annan intressant fråga är om tamponger kan användas med en intrauterin enhet installerad. Här skiljer sig gynekologernas åsikter. Risken för spiralutdrivning är med en stark sammandragningsförmåga hos livmodern under menstruationen, en speciell form av livmodern, som expanderas till följd av till exempel inflammation eller trauma i livmoderhalskanalen. Men rent teoretiskt kan en tråd som sträcker sig från en spiral som ligger i livmodern oavsiktligt fånga på en tampong. Och en kvinna som drar ut en tampong kommer att dra ner och en spiral. Flytta den från rätt position. I detta fall kommer spiralen endast att tas bort.

Så byter du dynor och tamponger: medel för menstruation

Hur man underlättar livet för dig själv och naturen: återanvändbara kuddar och menstruationskoppar

Ksenia Göce-designer och fan av miljöstil, skapare av bloggen om en miljövänlig livsstil

Menstruation hos kvinnor är samma naturliga process som till exempel svettning, men för ett par år sedan var temat menstruation tabu. Men med utvecklingen av fem- och eko-rörelser började olika aspekter av menstruationen diskuteras oftare. Inklusive engångs hygienprodukter och deras påverkan på miljön. Men vad kan göras här?

Ett ögonblick av matematik. Anta att fyra kuddar räcker för en kvinna per dag, till exempel "dessa dagar" varar fem dagar (och så 13 gånger per år, eftersom den genomsnittliga cykeln är 28 dagar). Totalt får vi 260 packningar per år, cirka 40 år i rad. Det här är 10 400 engångsartiklar som var och en kommer att dumpas och säkert kommer att överträffa våra barnbarn och eventuellt barnbarn..

10400 är en beräkning för en kvinna, och det finns flera miljarder av oss. Dessutom är dessa hygienprodukter inte lyx, utan en viktig nödvändighet. Men en ren planet är också en viktig nödvändighet. Tänk på alternativa hygienprodukter för att minska ditt personliga kolavtryck och hjälpa planeten. Lyckligtvis erbjöd uppfinnarna oss några mycket lämpliga alternativ - det finns inget behov av att återvända till trasor och bomullsull som våra mödrar och mormor lidit.

Menstruationskoppar

En skål som liknar en klocka i form är gjord av tunn men hållbar silikon. Det är flexibelt, orsakar sällan allergier och bärs lätt i 12 timmar, inklusive på natten (även om det är bättre att inte flytta och ändra det inte två, utan tre gånger om dagen). Till skillnad från tamponger är risken för att utveckla STS (toxisk chocksyndrom) minimal - du behöver bara följa hygienreglerna och rekommendationerna från skåltillverkaren.

Till skillnad från engångsprodukter påverkar skålar inte mikrofloraen i slidan, skapar inte en grogrund för bakterier och ökar inte risken för infektioner.

Om koppen inte är överfylld på grund av långvarigt slitage reduceras risken för läckage till noll. Skålen kan bäras när man spelar sport och simmar.

Materialet och designen på koppen påverkar inte heller epitel i vagina och livmoderhalsen. Men även om du inte har några gynekologiska sjukdomar bör du rådfråga din läkare innan du köper en skål. Specialisten kan orientera dig i storlek och välja den perfekta koppen för dig..

Små svårigheter kan uppstå under de första försöken att komma in och få menstruationskoppen. Men det är värt att vänja sig - och du vill inte byta till andra sätt. Ibland passar dock inte en viss tillverkares skål för vissa kvinnor - på grund av en förtjockad kant eller för lång svans. Men allt detta bestäms individuellt - svansen kan skäras oberoende, och om kanten fortsätter att orsaka obehag kan du gå till skålen med en annan design.

Många kvinnor konstaterar att efter den första introduktionen av skålen upphör de att känna den. Dessutom säger vissa att menstruationen blir mindre smärtsam..

Men det är inte allt! Med korrekt skötsel kommer en skål att pågå i många år. Varje tillverkare har sitt eget utgångsdatum, men du kan ta reda på om det är dags att byta koppen själv - till exempel, om den redan är mycket sliten, sliten eller börjat läcka på grund av den så kallade materialtröttheten. Om skålen fortfarande passar dig bör du inte byta den.

I alla fall är menstruationen ett mycket mer miljövänligt alternativ jämfört med kuddar och tamponger. Enligt vår beräkning har du inte kastat 1300 packningar om du använt skålen i fem år. Både planeten och din plånbok säger tack.

Återanvändbara kuddar

Ett annat bra alternativ till engångs hygienprodukter är återanvändbara tygkuddar. Till skillnad från vanliga, finns dessa i en mängd roliga färger som kan lysa även kritiska dagar..

Återanvändbara dynor sys av naturliga, andningsbara men inte vätskegenomsläppliga material. De har flera lager: de som kommer i kontakt med kroppen är gjorda av mjuka, behagliga mot beröringsduken; det inre skiktet, som tar bruntet, är vanligtvis tillverkat av antingen bambu- eller hampfibrer. Det har hög absorptions- och antibakteriella egenskaper..

Vävnadskuddar är allergivänliga och orsakar definitivt inte HFS. Andra fördelar inkluderar skydd mot lukt och irritation, liksom "växthuseffekten" - återanvändbara kuddar skapar inte en grogrund för bakterier.

De flesta prover passar säkert underkläder och fästs med osynliga knappar. Av dem själva är de inte feta, de är inte synliga under kläderna. De kan också användas dagligen..

I genomsnitt rekommenderas återanvändbara packningar att byta när de fylls ungefär en gång var 4-6 timme. Oftast rekommenderar tillverkarna att efter användning, skölja dynan med kallt rinnande vatten och torrt, och i slutet av menstruationen tvätta alla återanvändbara dynor i tvättmaskinen i ett delikat läge med icke-aggressivt pulver och vid en temperatur på högst 30-40 grader. Dessa rekommendationer kan variera, var uppmärksam på vad den specifika tillverkaren skriver..

Med korrekt användning och korrekt skötsel kan tygkuddar pågå i 5 till 10 år.

Menstruationsbyxor

För menstruationsunderbyxor är principen ungefär densamma som för tygkuddar. Skillnaden är att de inte behöver knytas till någonting - sätta på och gå!

Samtidigt gör menstruationsbyxor olika modeller och färger - från strumpor för en droppe till vanliga underbyxor (absorberande volym för två tamponger) och underbyxor med höga midjor så att du även i dessa dagar känner dig sexig.

Som regel sitter de bekvämt, gnuggar inte någonstans, andas och tillåter inte bakterier att föröka sig - dels på grund av vävnaden, dels för att blodet torkar mycket snabbt och inte lämnar ett näringsmedium.

Menstruationsbyxor, om de läcker, är mycket sällsynta. Om du läser recensionerna stötte de allra flesta kvinnor inte på ett sådant problem, även om natten.

Efter bärande rekommenderas menstruationsbyxor att tvättas med rinnande kallt vatten (eller blötläggas i ett par timmar) och sedan bara tvättas med andra känsliga saker i tvättmaskinen.

Byte av vanliga packningar och tamponger hjälper inte bara att skydda naturen mot överflödigt skräp som sönderfaller i hundratals år utan också avsevärt sparar. Och detta är det sällsynta fallet när du kan spara på dig själv utan att skada (och till och med gynnsamt!) För hälsan.

För medicinska frågor, se till att du först konsulterar din läkare.

Vad är en tampong: varför behövs de, typer, hur man väljer (recensioner)

En modern kvinnas liv är händelserik och kräver aktivitet även på kritiska dagar. Inte alltid vanliga packningar kan hantera detta. Därför frågan "varför behöver vi tamponger?" Svaret är enkelt - de låter dig hålla dig i god form under din period och inte ge upp vackra, lätta kläder i sommarvärmen, träna i poolen eller åka till stranden. Förutom hygien finns det tamponger som underlättar behandling eller tjänar till preventivmedel. Deras applikation öppnar många möjligheter, men bara om de används korrekt och inte skadar hälsan.

Vad är tamponger och när ska de användas

Vaginala tamponger används i olika fall och för olika ändamål. Den vanligaste:

 • Hygieniska tamponger för menstruation;
 • Terapeutiska vaginala tamponger;
 • Preventivmedel.

Hygieniska dampinnar

Packningen tillåter inte luft att passera igenom och ger inte huden korrekt ventilation. Detta leder till irritation, störning av bakteriebalansen i det intima området och obehag. Tamponger är en bra ersättning för kuddar i sådana fall. De absorberar sekret inuti kroppen och tillåter inte skador på kläder, obehaglig lukt och utseende av blöjautslag i perineum. Tamponger är tillverkade av steril bomullsfiber med viskos eller strängpressad bomull.

Medicinska tamponger

Används vid behov, läkemedlets effekt direkt på väggarna i slidan och dess inre miljö under lång tid. Kan användas för att förhindra att vaginal urladdning tränger in urin.

Tamponger för preventivmedel

De innehåller bensalkoniumklorid och används när orala preventivmedel inte rekommenderas. De fungerar som barriärprevention. P-piller med preventivmedel reducerar spermiernas aktivitet, förhindrar deras penetrering bortom livmoderhalsen och därmed förhindrar oönskad graviditet.

Medicinska tamponger håller inte vätska. Med menstruation är de inte effektiva. Hygienisk, tvärtom, kommer att behålla fukt i sig själva. Därför är det meningslöst att använda dem istället för medicinska.

Hur man väljer en tampong för menstruation?

Alla tamponger har cylindrisk form och är idealiskt anpassade för att vara inuti vagina. Absorberande menstruationsflödet sväller och tar sin form.

Användning av tamponger är kontraindicerat:

 • Inte under menstruationen;
 • Vid behandling av läkemedel som införs i slidan;
 • Efter förlossning, operationer, gynekologiska förfaranden;
 • Med inflammation i bäckenorganen eller vaginalslemhinnan.

Tamponger bör väljas med hänsyn till deras effektivitet när det gäller att absorbera menstruationsflödet och bibehålla fukt i slemhinnan:

 • Med minimal, magra urladdning är en tampong märkt Light (Mini) lämplig;
 • Med medium överflöd - Regelbundet;
 • Med rikligt - Super;
 • För de mest intensiva - Super Plus.

Priset för alla dessa fonder är ungefär detsamma, men du bör inte spara pengar och använda en Super Plus-vattpinne istället för Regular. De måste bytas var 3-4: e timme, oavsett fyllning, och en mer "kraftfull" tampong kan torka slemhinnan.

Du måste också bestämma hur det är bekvämare att sätta in pinnen i kroppen - manuellt eller med applikatorn.

Applikatorn består av insatta rör i varandra, plast eller kartong. I det yttre röret på sidan med en kronbladliknande krökning är en tampong. Det inre röret ligger an mot det och när du klickar på dess fria ände, skjuter den vattpinnen in i slidan.

Tamponger med applikator är mer hygieniska eftersom de inte rör, varken med händerna eller med andra föremål. Men de tar mer utrymme, och det finns risk för att lämna skador på orgelväggarna.

Fördelen med tamponger utan applikator är att de är kompakta och inte skadar slemhinnan.

I varje förpackning med tamponger finns det alltid en detaljerad instruktion med illustrationer. Det måste studeras innan du sätter i pinnen..

Tamponger har ett utgångsdatum, vanligtvis 5-6 år. Efter det minskar deras absorptionsförmåga.

Vad mer behöver du veta om tamponger?

 • En korrekt insatt vattpinne i kroppen känns inte. Om detta inte är fallet måste du ta bort det och ange ett nytt. Om tampongen läcker läggs den in felaktigt eller är redan full. Rörelser, även de mest aktiva, leder inte till tampongförskjutning.
 • Tampongen stör inte sändningen av naturliga fysiologiska behov. Du behöver inte ta bort den varje gång du går på toaletten. Men om urinering eller tarmrörelser är smärtsamma i sig själva, är det nödvändigt att tillfälligt överge tamponger för att inte förvärra den inflammatoriska processen.
 • Sex med en tampong under menstruationen kan skada både en kvinna och hennes partner. Du bör inte heller försöka ersätta dem med ett speciellt preventivmedel.
 • Tamponger för vuxna är också lämpliga för ungdomar. Du bör börja med Light (Mini) och sedan välja utifrån situationen - det händer att de första perioderna ger riklig urladdning.

Du får inte i något fall ange en tampong inte under menstruationen för att "öva".

Vagina är för närvarande inte tillräckligt fuktad och slemhinnan kan skadas.

Toxiskt chocksyndrom är sällsynt, men mycket farligt och kan leda till dödsfall. Detta beror på intag av gifter i blodet under bakteriella infektioner. Därför är stagnation av utsöndringar inne i vattpinnen oacceptabelt.

Symtom liknar förgiftning eller influensa:

 • Huvudvärk och minskad ton;
 • Temperaturökning;
 • Illamående och diarré;
 • Yrsel, svimning;
 • Kramper och kramper.

Vid de första tecknen på CFS måste vattpinnen tas bort omedelbart och konsultera en läkare så snart som möjligt. Och det är viktigt att komma ihåg att en tampong kan vara säkert inne i kroppen i högst fyra timmar. När de löper ut måste urladdningen som ackumuleras i slidan tas bort.

Om det gör ont att sätta i en vattpinne

Det kan vara i sådana fall:

 • Om den naturliga lutningen av vagina till korsryggen inte beaktas. Sedan bör du ändra riktningen på ingången till tampongen och hitta dess bekväma läge;
 • Muskelspasmer kan orsaka smärta. Detta händer när du tar bort vattpinnen. Sedan måste du ta ett lugnande medel, kramplösande och vänta tills musklerna slappnar av.
 • Om smärtan orsakas av inflammation i vaginalslemhinnan eller är förknippad med sjukdomar i de inre organen, ska tampongen aldrig användas..

För att förhindra att tampongen skadas

Kan tamponger användas ofta? Vissa kvinnor använder bara dem, andra kombinerar dem med kuddar för större förtroende. Men experter rekommenderar, för att undvika hälsoproblem, att inte missbruka det här verktyget och inte använda det utan särskilt behov. Varför behöver vi tamponger om du i en lugn miljö kan använda en dyna och ge vaginalslemhinnan tid att återhämta sig?

Och viktigast av allt, så att tampongen inte ger problem, bör du inte komma in i den med smärtsamma känslor i slidan och nedre buken. Du kan bara komma in och ta bort den med rena händer. Kom ihåg att det måste tas bort efter 3-4 timmar. Undantaget är speciella nattamponger, de är utformade i 8 timmar.

Allt du ville veta om tamponger

I den här artikeln har vi samlat in maximal information om detta populära medel för kvinnlig intim hygien..

Tampon: vad är det?

En tampong är en intim hygienprodukt som sätts in i slidan och absorberar menstruationsflödet. Moderna tamponger har en cylindrisk form med en rundad ände - det är den som är bäst lämpad med hänsyn till särdragen i vagans anatomi och införandet av tampongen. Produkten är tillverkad av pressad bomullsull eller speciellt behandlad bomullsfiber med tillsats av viskos, en returledning är ordentligt fixerad inuti och drar genom vilken en kvinna tar ut en fylld bomullspinne från kroppshåligheten.

Tamponger är olika i storlek och absorptionsgrad, det finns produkter med en applikator som du kan införa en hygienprodukt i slidan hygieniskt.

Många kvinnor föredrar dessa hygienprodukter framför kuddar, eftersom tamponger:

 • osynliga genom underkläder, eftersom de är inuti kroppen;
 • förhindra risken för lukt;
 • begränsar inte rörelse och kännas inte;
 • låter dig leva en aktiv livsstil (även simning och idrott).

Tampons historia

Det är inte känt exakt när hygienprodukter som liknar moderna tamponger först dök upp. Det antas att antika romerska kvinnor tillverkade små absorberande apparater från ull, bosatt i Haiti, Indonesien och Afrika - från växtfibrer och japanska - från papper och bandage.

På 1930- och 1940-talet började populariseringen av tamponger och deras massproduktion. År 1947 skapade Judith Esser, en gynekolog och en aktiv simfläkt, prototypen o.b.® vattpinnen. 1950 säljs dess modifierade och kliniskt testade version och blir en bästsäljare..

STS när du använder tamponger

1979-1980 registrerades fall av toxiskt chocksyndrom (TSH) först i USA. Detta är en sällsynt stafylokocksjukdom som kännetecknas av kräkningar, diarré, feber och utslag. Det orsakas av en toxikogen bakterie - Staphylococcus aureus, såväl som pyogen streptococcus och clostridia..

Dessa mikrober finns i små mängder i människokroppen utan att skada den. Hur var tamponger associerade med STH? 1975 lanserade Procter & Gamble en speciell hygienprodukt, Rely Super Absorbent Swab..

Så det gjordes av de material som det gjordes från (karboximetylcellulosa, polyester, etc.).

Forskare har upprättat en koppling mellan användningen av Rely och STS: syntetiska ingredienser skapar en grogrund för tillväxt av toxikogena bakterier. Det fanns inget tvivel: ett minimum av syntetmaterial bör finnas i tamponger.

För att minska risken för STH måste kvinnor dessutom följa hygienreglerna: välj tamponger med minimal absorptionsförmåga och ändra dem i rätt tid.

Idag publiceras denna viktiga information om de officiella resurserna för alla tillverkare av tamponger, och hygienprodukter inkluderar beprövade material av hög kvalitet, vilket minskar sannolikheten för att utveckla syndromet.

Hur man väljer en bomullspinne?

När du väljer tamponger bör följande punkter beaktas..

 • Absorptionsgrad.
  Tamponger delas upp efter absorptionsgraden i typer: minimal, normal, super och super-plus. I o.b.®-linjen motsvarar de Mini, Normal, Super och Super Plus. Om du precis börjar använda tamponger är ProComfort ™ Mini-tamponger bäst lämpade med minimal absorptionsförmåga. De kan användas på den första eller sista dagen av menstruation med mindre sekretioner, de är också lämpliga för tonårsflickor som just har börjat sina perioder. Med en ökning av antalet utsöndringar kan du välja absorptionsgraden för Normal, om du har tunga perioder kan du använda Super och Super Plus. Kom ihåg att det är viktigt att använda tamponger med minsta grad av absorptionsförmåga, som är lämpliga för tillfället, och regelbundet byta dem. Vissa vattpinnar har en speciell slät beläggning för enkel införing. Detta är till exempel o.b.® ProComfort ™ med SilkTouch ™ 1-beläggning. FluidLock ™ 2 spiralstänger rekommenderas för dig som vill ha extra skydd mot läckage..
 • Villkor.
  Det finns tappar för dag- och nattbruk. Den andra typen i o.b.®-linjen är o.b.® ProComfort ™ Night swab. De har SilkTouch ™ 1 specialskyddande vingar som ger extra skydd mot läckage och bekvämt infogning och borttagning..
 • Närvaron av speciella önskemål för tillförlitlighet för skydd eller komfort inför introduktion.
  Många kvinnor föredrar tamponger med en applikator - en speciell anordning för bekväm och hygienisk administration, som är ett ihåligt rör. Applicator o.b. ® är designad i ett kompakt format för att ge en bekväm och hygienisk introduktion av vattpinnen.

Kontraindikationer för användning av tamponger

Det finns väldigt få kontraindikationer för användning av tamponger:

 • barns ålder (före början av den första menstruationen är användningen av hygienprodukter inte bara opraktisk utan rekommenderas också på grund av otillräcklig anatomisk och fysiologisk beredskap i slidan för detta);
 • postpartum perioden (före återställningen av den naturliga cykeln).

Vissa läkare rekommenderar inte heller användning av tamponger om du har ordinerat vaginala suppositorier för behandling av inflammatoriska sjukdomar. I sällsynta fall kan en individuell kroppsstruktur identifierad av en läkare vara en kontraindikation.

Hur man sätter i en bomullspinne?

Instruktioner för tamponger utan applikator

 1. Tvätta händerna innan du sätter i pinnen. Rotera omslagets topp och botten i motsatta riktningar. Ta bort omslaget genom att hålla pinnen i botten.
 2. Dra i returkabeln för att räta ut den..
 3. För in änden på pekfingret i basen på hygienprodukten och ta bort toppen av omslaget.
 4. Förläng labia med fingrarna på din fria hand. Vaginalöppningen (a) är belägen mellan urinrörets (b) öppning och analöppningen (c).
 5. En korrekt insatt hårpinne finns i mitten av vagina, och du känner inte det. Tvätta händerna.

Instruktioner för vattpinnar med applikator

 1. Tvätta händerna, ta bort omslaget från pinnen..
 2. Dra försiktigt det inre applikatorröret från det yttre tills det klickar.
 3. Ta tag i applikatorn i den nedre delen av det yttre röret med ditt index och tummen och placera dess avrundade spets på kvällen före slidan (c). Det är beläget mellan urinröret (d) och anus (e).
 4. För in den övre delen av applikatorn (a) diagonalt i slidan tills pekfingret och tummen är i kontakt med kroppen.
 5. Tryck på pekfingret och tryck ner applikatorns (b) botten.
 6. Ta bort applikatorn, kasta den i papperskorgen, tvätta händerna.

Undersökning O.B.®

Många kvinnor litar på o.b.®-kvalitet, och vi arbetar för att upprätthålla detta förtroende. I över 60 år har o.b.®-experter arbetat för att förbättra skyddet och komforten. Bland resultaten av detta arbete är sådana innovationer som:

Laboratorietester och studier genomförs kontinuerligt, kundundersökningar görs för att producera endast högkvalitativa produkter som möter moderna kvinnors behov från hela världen.

Produktionen sker under strikt kontrollerade förhållanden och under strikt kontroll. Tack vare så noggrann uppmärksamhet på kvalitet, o.b-märkesprodukter.

® används av miljoner kvinnor varje "sådan" dag.

O.b.® - valet är ditt!

 • 1 Silk Touch
 • 2 Fluidlock
 • 3 Smidig teknik

Grunderna i tamponger

Kort om huvudsaken: vad är en tampong

En tampong är en feminin hygienprodukt, som är en liten cylindrisk rulle som sätts in i slidan och absorberar urladdning under menstruationen.

Tampongen avlägsnas genom att dra i en speciell returkabel, som är gängad i böjningen på tampongens botten. Sladden gör att du enkelt och bekvämt kan ta bort pinnen efter användning.

Vattpinnar är tillverkade av strängpressad bomull eller bomull med viskos.

Det finns många typer av tamponger, varierande i storlek och absorptionsgrad. Produkter med applikator tillverkas - ett speciellt rör med vilken du enkelt och hygieniskt kan sätta in en vattpinne. Du kan ta reda på vilken tampong som passar dig på motsvarande sida med beskrivningar.

Fördelar med vattpinnar:

 • tamponger absorberar vätska i kroppen och undviker lukt och obehag;
 • tamponger är osynliga skydd, eftersom de är osynliga under kläder och kännas inte in i kroppen;
 • tamponger skyddar pålitligt mot läckage under menstruationen;
 • tamponger gör det möjligt att leda en aktiv livsstil (spela sport, dansa och till och med simma).

Läs också hur tamponger skiljer sig från packningar.

Tampons historia

De första hygienprodukterna för menstruation dök upp för länge sedan. Romarna tillverkade små absorberande bollar av speciellt stickad ull, invånare i andra regioner använde vass- och ormfibrer, papper för att skapa tamponger.

Det första omnämnandet av tamponger, liknande moderna (en rulle med absorberande material med en sladd), hittar vi bara under XVIII och XIX århundraden. 1879 publicerades en artikel i British Medical Journal om Dr. Avelings ”Vaginal Swab Tube”.

Den var gjord av 3-4 lager bomull och infördes i slidan med en speciell dilator.

1900-talets ordbok nämns också en vaginal vattpinne - en bit gas i antiseptisk bomullsull, till vilken en sladd fästs för att underlätta att dra ut.

Men tamponger fick stor popularitet och popularitet först från början av 40-talet av XX-talet, då gynekologen Judith Esser uppfann prototypen o.b.®-tampong 1947 och specialister från andra företag började också arbeta med sina produkter.

Idag använder miljoner kvinnor över hela världen tamponger! Under 60-åriga historien för denna fantastiska feminina hygienprodukt har många upptäckter gjorts som har gjort vattpinnen ännu mer bekväm och effektiv. Idag representeras varumärket o.b.® av ett antal produkter som implementerar teknologiska innovationer som förbättrar komforten för insättning och extraktion och ökar tillförlitligheten för läckskydd.

o.b.® ProComfort® med SilkTouch ™ silkeslen beläggning och smidig teknik för enkel och bekväm infällning av vattpinnen och Fluidlock ™ spiralspårteknik för pålitligt skydd

 • o.b.® ProComfort® ExtraDefence - de enda natttampongerna på marknaden med SilkTouch ™ skyddsvingar som försiktigt öppnar och anpassar sig till din kroppsstruktur utan att sakna en enda droppe.
 • o.b.® Original med Fluidlock ™ spiralspårteknik för maximalt läckskydd
 • o.b.® Compact Applicator - den första applikatorns vattpinnar i o.b.®-linjen med Fluidlock ™ spiralspårteknik för pålitligt skydd och i ett kompakt format för praktisk och diskret användning

Hur man väljer rätt storlekstvätt?

Du vet antagligen att det finns många tamponger. Hur man inte gör ett misstag och välj bland dem de som är rätt för dig?

Det viktigaste är att veta att tamponger varierar i grad av absorption. Produkter med en liten absorptionsgrad (t.ex. o.b.® ProComfort® Normal och Mini) är små och passar för unga flickor som just börjar använda tamponger. o.b.® ProComfort® Mini är speciellt utformad för flickor som har en liten mängd sekret. De kan till exempel användas under de första och sista dagarna av menstruationen. o.b.® Normalt kan du applicera i mitten av cykeln och med ett genomsnittligt antal sekret. Senare, när din cykel har fastställts, och mer menstruationsvätska släpps, är det tillåtet att köpa tamponger med en grad av absorption av Super eller Super Plus. De är större i storlek. Du kan beställa ett gratis prov för att se själv.

Kan jag använda en virgin swab??

Det finns en myt om att vattpinnar kan riva jomfruhänder. Det är en illusion.

Om du använder de minsta vattpinnen, ange dem korrekt (enligt anvisningarna på paketet) och ändra i tid (var 4-8 timme), inga anatomiska kränkningar kommer att inträffa.

Jymfruor hos 90% av flickorna har en expansion med en diameter på 15–20 mm, och tampons diameter är högst 15 mm. Hygienprodukten kan fritt passera genom hålet utan att skada jomfruhinnen.

Om du fortfarande tvivlar kan du bekanta dig med myterna om tamponger på vår webbplats..

Se en video om flickor kan använda tamponger.

Vad är skillnaden mellan tamponger för vuxna och tonåringar?

Tamponger, främst lämpliga för vuxna kvinnor och ungdomar, skiljer sig främst i storlek. Som vi sa ovan har o.b.® ProComfort® Normal och Mini en liten längd och diameter, lämplig för flickor när det gäller strukturen i deras vagina och en liten mängd menstruationsvätska. Dessutom är de utformade för att användas av jungfruliga..

Det måste sägas att i o.b.®-linjen finns det inga tamponger på vilka det skulle skrivas ”För tonårsflickor”, eftersom samma o.b.® ProComfort® Normal och Mini kan användas även av vuxna kvinnor med en liten och medelstor sekretionsvolym. O.b.®-specialisterna rekommenderar användning av dessa produkter till flickor just på grund av optimal storlek och absorptionsgrad.

Kontraindikationer för användning av tamponger

Tamponger kan inte användas:

 • i barndomen (det vill säga före början av den första menstruationen);
 • omedelbart efter födseln tills återställandet av den naturliga menstruationscykeln.

Vissa läkare rekommenderar inte heller användning av tamponger om en kvinna använder vaginala suppositorier för att behandla inflammatoriska sjukdomar. I sällsynta fall kan läkaren förbjuda användning av tamponger på grund av kroppsstrukturens enskilda egenskaper.

Hur man sätter i en bomullspinne?

1. Innan en handtvätt införs. Vrid den övre och nedre delen av den individuella tampongförpackningen i motsatta riktningar. Ta bort omslaget genom att hålla i botten.

2. Dra i returkabeln för att räta ut den..

3. För in änden på pekfingret i basen på vattpinnen och ta bort toppen av omslaget.

4. Sprid labia med fingrarna på din fria hand. Vaginalöppningen (a) är belägen mellan urinrörets (b) öppning och analöppningen (c).

5. Koppla av och sätt i vattpinnen så djupt som möjligt i slidan. Om du känner motstånd, ändra administrationsriktningen något.

6. Om du sätter i vattpinnen korrekt är den i mitten av vagina och du känner inte den. Tvätta händerna.

Risken för TSH med tamponger

Toxic shock syndrom (STS) är en sällsynt men allvarlig toxisk sjukdom som inte bara kan uppstå hos kvinnor utan också hos män och barn.

Det uppstår på grund av toxiner som utsöndras av bakterier som lever i kroppen..

För det mesta är bakterier ofarliga, men under påverkan av ogynnsamma faktorer (till exempel kränkningar av hygien) kan de börja multiplicera snabbare och producera fler gifter..

Cirka 50% av alla fall av STH registreras hos flickor och kvinnor under menstruationen. Syndrom är förknippat med användning av en tampong, men det kan hända när du använder kuddar.

STS är ett livshotande tillstånd. Om du plötsligt känner dig mycket dålig under din period (temperatur 39 ° C och högre, kräkningar, diarré, svimning, muskelsmärta, rodnad i huden), ska du omedelbart ta bort tampongen som en försiktighetsåtgärd och kontakta en läkare omedelbart. Om du har STH, kontakta en gynekolog innan du återanvänder tamponger.

Varför behöver kvinnor tamponger: fördelar och nackdelar

Varje kvinna har en månad. Det är därför det är värt att transportera hygieniska och pålitliga produkter under denna period. De flesta använder kuddar, men vad kvinnor behöver tamponger bör du också veta. I grund och botten används dessa hygienprodukter av flickor. Det är väldigt bekvämt att använda dem när du bär bikinishorts, eftersom vattpinnen är nedsänkt i slidan.

Dambinda

Under kritiska dagar bör särskilda hygienåtgärder beaktas. Dynan måste bytas regelbundet medan händerna ska tvättas noggrant med tvål för att inte orsaka infektion. Varje gång du byter dynor måste du tvätta dig själv med varmt vatten och byta underkläder. Modern ska lära flickan hur man använder kuddarna på rätt sätt.

Dessa hygienprodukter kan ha en annan struktur, vara med eller utan vingar, variera i tjocklek och form, liksom mängden absorberad fukt.

Vissa tillverkare lägger lukt till lukten. Bara på valet av en kvinna beror på vilka kuddar som bäst används för menstruation.

Men experter sammanställde dock sitt betyg och det visade sig att de mest högkvalitativa och populära är:

Vilket är bättre och när man ska ändra

Varje kvinnas kropp är individuell. Det är därför menstruationen tilldelas alla i olika volymer och intensiteter..

Av denna anledning bör en hygienprodukt väljas så att den kan absorberas väl och inte läcker. Med tanke på ett liknande drag i en kvinnas kropp har experter utvecklat tre nivåer av kuddar:

På förpackningen återspeglas denna indikator i antalet droppar. Men det finns tillverkare vars produkter inte matchar detta förhållande och antalet droppar. Super- eller super plus-kuddar är designade för kvinnor med stora utsläpp. De kan bäras på natten, eftersom vingarna på dem pålitligt skyddar mot läckage. Men om en tjej inte har sexuella kontakter föredras normal läggning för henne.

Fördelarna, indikationerna och kontraindikationerna av cederfat

Blodet som frigörs under menstruationen är ett utmärkt medium för multiplikation av infektioner. Livmoderhalsen är svårt på kritiska dagar. På grund av detta ökar risken för att infektiösa mikrober kommer in i de inre organen. Det kommer att vara bättre om flickan byter ut packningen oftare när hygienprodukten fylls i tredje delen (det är fel att vänta på den absoluta fyllningen av produkten).

Varje gång du byter produkt är det nödvändigt att tvätta könsdelarna med baby eller specialtillverkad tvål (gel) för intim hygien. Detta förhindrar irritation av slemhinnan..

Vi får inte glömma att med användning av kuddar i vaginalzonen kan vissa tarmmikroorganismer utvecklas. För att förhindra att detta händer bör du byta packning så snart kvinnan gick på toaletten "av stort behov".

Kasta inte använda packningar i toaletten, eftersom det kan leda till hinder vid spolning.

Dagliga hygienprodukter

Att bära dagliga kuddar är väldigt bekvämt. De absorberar obehagliga luktar och olika sekret. För beröring känns de praktiskt taget inte och upprepar alla konturerna i kvinnans kropp. Idag finns det ett stort urval av sådana dagliga botemedel. De är designade för alla färger och typer av linne. Dessa hygienprodukter är nödvändiga efter barnets födelse och under klimatperioden, eftersom kvinnor har ofrivillig urininkontinens. En kvinna med deras regelbundna användning känner sig så bekväm och säker som möjligt..

Denna typ av packningar kan inte ersättas under de sista dagarna av månadsvis urladdning, när de senare är minimala.

Nackdelarna med packningar är följande:

 1. När man använder denna hygienprodukt måste en kvinna vägra att bära vita saker och korta kjolar.
 2. Om aromatiska tillsatser används kan en allergisk reaktion uppstå.
 3. Svettning kan förekomma..
 4. Kvinnan känner obehag.

Men förutom minusen finns det vissa plussmål. Dessa inkluderar:

 1. Lätt att kontrollera packningens ändringstid.
 2. Vingar läcker inte på kläderna.
 3. Jämfört med tamponger är det säkert för hälsan.

Hur man väljer tamponger

Tiden att bära vattpinnen bör vara begränsad. Om han är i slidan under en lång tid kan en infektion utvecklas. För att undvika detta måste du veta hur mycket att bära en tampong i tid. Det är begränsat till 3-4 timmar. Och att vara i ett kvinnligt reproduktionssystem hos ett främmande föremål kan orsaka en infektion eller irritation.

Inre kvinnliga könsorgan är pålitligt skyddade av tätt stängda små läppar. Livmoderhalsen producerar en viss mängd vätska som rensar vägen.

Och några timmar efter upphörandet av menstruationen i dessa organ finns det inga spår av slem och blod kvar. Men denna skyddsmekanism förstörs vid användning av tamponger.

Om flickan ännu inte har haft samlag, är det bäst för henne att använda kuddar. Detta skyddar bihang och livmodern från infektionsinfektioner..

På grund av det faktum att urladdningen har olika intensiteter är det nödvändigt att använda tamponger med lämplig absorptionsförmåga. Detta hjälper dig att känna rörelsefrihet och komfort. Det är väldigt enkelt att avgöra vilken typ som är lämplig för en viss kvinna.

Tamponger är indelade i tre huvudtyper:

 1. Vanligt Nödvändigt för måttlig och knappast utmärkt menstruation.
 2. Super. Avsikt för stark och måttlig menstruation.
 3. Super Plus - för starkt urladdning.

Valet börjar med typen normalt. Om vattpinnen är helt mättad på mindre än 3 timmar, bör en vattpinne väljas med högre absorptionsförmåga..

Denna typ av botemedel ersätts bäst i badet eller ovanför toaletten, eftersom det håller tillbaka det ackumulerade blodet i slidan. När vattpinnen har tagits bort från slidan måste du vänta ett tag så att allt blod kan rinna ut.

Efter det måste du tvätta dina könsdelar noggrant med en speciell hygienisk tvål eller baby. På natten är det bättre att inte sätta in en tampong, eftersom dess varaktighet inte bör överstiga 3-4 timmar.

För natt vila är det bättre att välja sanitetsunderlag.

Hur man återställer immunitet efter att ha tagit antibiotika

Fördelar och nackdelar

Om du ofta byter vattpinnen finns det ingen fara för kvinnors hälsa. För första gången, såväl som innan du utvecklar vissa färdigheter, kan du hämta tamponger med en applikator. Detta säkerställer dess korrekta introduktion. Men om det efter introduktionen finns obehag och obehag, är det nödvändigt att ta bort det omedelbart och sedan införa ett nytt. Sätt inte tillbaka vattpinnen även om den är ren..

De positiva egenskaperna hos tamponger inkluderar:

 1. Du kan fritt gå till stranden.
 2. Använd alla bekväma kläder.
 3. Bekväm att använda.

Men nackdelarna är:

 1. Korrekt introduktion kräver vissa färdigheter.
 2. Det är inte tillåtet att använda kvinnor som har inflammatoriska processer i reproduktionssystemet.
 3. På grund av torrhet i slidan finns det en stor risk att införa en infektion i könsorganet.
 4. På grund av det faktum att det ofta bör bytas, appliceras ett bra slag på plånboken.
 5. Inte för regelbundet bruk..

Varför behöver du tamponger och kuddar, alla kvinnor bör veta från början av den första menstruationen. Och vad som är bättre - tamponger eller kuddar, bara damen själv bestämmer utifrån sina egna känslor, preferenser och ibland omständigheter.

Hur man väljer tamponger - Mesyachnye.info

Det är svårt för en modern kvinna att föreställa sig sitt liv utan en så användbar och oumbärlig uppfinning som hygieniska tamponger. De har länge varit ett idealiskt alternativ till de vanliga klassiska packningarna..

Idag kan du hitta ett brett utbud av dessa bomullstäta cylindrar. Det finns smaksatta hygienprodukter med applikatorer, natt och dag, gjorda av olika material, olika färger, etc..

Hur man väljer tamponger korrekt och inte går vilse bland ett så stort utbud.

Hygieniska tamponger kan klassificeras enligt flera kriterier..

De viktigaste tecknen är designen. Modern industri gör tamponger:

Dessutom är dessa hygienprodukter dividerade med absorptionsgraden:

Vanligtvis anges denna kategori på paketet som antalet droppar eller indikeras av orden Mini (Lites), Regular (Normal), Super eller Super plus. Ju fler droppar, desto mer urladdning absorberar vattpinnen..

Vattpinnen ska inte bäras i mer än fyra timmar, eftersom den kan bli ett armar av bakterier. Om du väljer det här sättet för simning, måste du byta ut det efter procedurerna. Därför är det mycket viktigt att välja en produkt med den fuktabsorberande egenskap du behöver..

För början, mitten och sista dag av menstruationen är det bättre att använda tamponger med olika absorptionsnivåer.

Inte varje tjej vet hur man väljer rätt tamponger. Om du aldrig har använt sådana hygienartiklar tidigare, föredra först storleken på "mini". Prova sedan normalt. Med hjälp av experimentmetoden bestämmer du vilka som är mer lämpade för dig. Super eller super plus är bättre att inte köpa för första gången. De kan ge lite obehag..

Efter introduktionen av vattpinnen bör du inte känna obehag eller besvär. Var uppmärksam på applikatorn. Det kommer att hjälpa dig in i läkemedlet korrekt, utan att skada slemhinnan i vaginal.

Varje varumärke av tamponger har sina egna skillnader och fördelar. De mest populära i vårt land är Tampax, Cotex, Ola, Libress och Ob.

Vad visste du inte mer om dagliga kuddar?

Tampax-tappar var de första som dök upp på konsumentmarknaden. De är gjorda av naturlig steril bomull och viskos, har en applikator.

Cotex är gjord av viskos, så dessa element har elasticitet och flexibilitet. De har formen av en kropp, är säkert fixerade och passar tätt.

Ob tillverkas med specialteknik. Deras spiralformade spår skyddar pålitligt tvätten från att läcka. Tamponger har en mycket silkeslen yta, så att de enkelt kan sätts in utan applikator. Ett annat kännetecken för Ob är förmågan att upprätthålla vaginal mikroflora.

Ola-tamponger är formade som 8 lobuler. Skydda tillförlitligt från oönskade läckor, sätts enkelt in med applikatorn.

Libress kan väljas inte bara med antalet droppar, utan också för dag och natt. Natttamponger är designade i 8 timmar. De har ingen applikator, vilket inte stör deras bekväma och optimala införing i slidan.

Oavsett hur praktiska och praktiska gynekologiska tamponger är, finns det fall då det inte rekommenderas att använda dem. Kontraindikationer kan inkludera:

 • nyfödelse;
 • kränkning av cykeln;
 • abort;
 • perineal kirurgi;
 • vaginalskador;
 • kejsarsnitt;
 • inflammatoriska processer;
 • infektionssjukdomar;
 • CFS (toxisk chocksyndrom);
 • strukturella egenskaper hos könsorganen;
 • smärta i bäckenorganen;
 • allergi mot materialet från vilket hygienelementet är tillverkat;
 • barndom.

Vid första anblicken kan detta hygieniska gynekologiska medel inte orsaka oönskade effekter. Detta är dock inte riktigt. Vissa kvinnor klagar över att användningen av tamponger orsakar biverkningar..

De vanligaste negativa effekterna:

 • Toxiskt chocksyndrom. I denna utföringsform liknar hälsotillståndet tillståndet av influensa och feber. Kvinnor känner frossa, feber, minskat tryck, allmän svaghet, kramper. Ett allergiskt utslag är möjligt på handflatorna och benen. Toxiskt chocksyndrom är mycket sällsynt men utgör ett hot mot hälsa och liv..
 • Utvecklingen av patogen mikroflora. Genom skador som är möjliga vid felaktig administration av produkten tränger toxiner och bakterier in i blodet. Detta kan leda till infektionssjukdomar..
 • Irritation av vaginalslemhinnan.
 • Hygieniska tamponger kan orsaka inflammation..
 • Trast.
 • Allergiska reaktioner på materialet från vilket hygienelementet är tillverkat.

Terapeutiska kinesiska fytotamponer för kvinnor

Tamponger kan säkert kallas en av de bästa uppfinningarna för kvinnor. De hjälper dig att bekvämt överleva kritiska dagar och glömmer av besvär och känslor av besvärlighet..

I reklamfilmer är detta gynekologiska botemedel spionerat på alla sätt och lovar att det kommer att rädda dig från många problem. Men om du plockar upp hygienobjektet som inte är det du behöver kan du ha fler problem. Lyssna alltid på råd från din gynekolog.

Välj därför detta hygieniska element och uppmärksamma sådana nyanser:

 1. Storleken. Om du skriver in för liten vattpinne läcker den snart ut. Den stora kommer att bry dig, irritation i slidan av vaginal och mikrotrauma kommer att dyka upp.
 2. Droppar. Under de första dagarna av menstruationen är det bättre att använda "super", i mitten gå till "normal", under de sista dagarna av menstruationen, ta "mini".
 3. Yta. Det beror på henne hur bekvämt det kommer att vara för dig med en sådan produkt. Elastiska viskosprodukter är lämpliga för vissa, naturlig bomull för andra. Och någon föredrar symbiosen i dessa material.
 4. Spiraler och fördjupningar. Många hygienprodukter på ytan har speciella spår, urtag, spiraler som skyddar mot läckage. Välj de som försiktigt kommer att beröra din hud och inte irritera ytan.
 5. Bekvämlighet. Välj en bomullspinne som du enkelt kan sätta i slidan. Applikatorn stör någon, men någon kan inte klara sig utan det. Någon föredrar slät naturlig bomull, någon föredrar viskos. För att avgöra vilken som är rätt för dig måste du prova flera modeller. Den perfekta hygienposten ska inte kännas när man går, sitter, vilar.
 6. Optimal tid. Försök byta produkt efter tre till fyra timmar. Annars kan det orsaka infektionssjukdomar. Nattelement kan bytas efter 8 timmar, men det är bättre att göra med en packning. Långvarig exponering av vattpinnen i vagina kan orsaka toxiskt chock-syndrom..

Många flickor är intresserade av frågan om detta hygienelement kränker hymen. Läkarna säger att dessa medel är helt säkra om du väljer dem rätt.

Därför är det för jungfrulingar bättre att använda mini- eller speciella tamponger som är utformade för flickor som ännu inte har ingått sexuellt samlag. Dessa är märkena Kotex Young och Ola Teens. De är gjorda med hänsyn till alla fysiologiska egenskaper hos ungdomar.

. Hur man gör en vattpinne av bandage och bomull

Det är mycket viktigt att flickorna administrerar läkemedlet korrekt. Denna artikel har en diameter som är mindre än hymen-hålet, så det kan inte skadas.

Så att användningen av gynekologiska tamponger är trevlig och inte orsakar skada på kroppen, måste enkla regler följas.

 • välja enligt intensiteten på urladdningen;
 • ett korrekt valt hygieniskt element känns inte inuti vagina och orsakar inte obehag;
 • använd detta verktyg alternerande med packningar. Använd tamponger när det är omöjligt att göra utan dem (spela sport, åka till stranden, besöka poolen, snäva kläder);
 • genom att dra i tråden kan du avgöra om det är dags att ändra den eller inte. En vattpinne helt mättad med utsöndringar tas lätt vid den minsta spänningen i tråden;
 • ändra minst var fjärde timme, även om han ännu inte har samlat det maximala antalet sekretioner;
 • ersätt med en packning på natten;
 • Byt inte hygienprodukten efter varje urinering.
 • sätt bara in med rena händer, även om det är med en applikator.

Nu vet du hur du väljer tamponger för att skydda dig mot läckage och inte skada din vagina.

Soft Tampons Mini-Dry Tampons - Review

Efter att ha läst en hel del recensioner på airek om nya generationens tamponger fick jag idén att prova dem. Det är möjligt att de en dag i framtiden kommer att kosta betydligt mindre, och du kan säkert byta till dem. Och så, jag väntade i ett onlineapotek för en rabatt på dessa mirakel tamponger, jag beställde det. I paketet med 3 stycken finns det också ett paket med 10 stycken.

En tampong kostade 135 rubel, vilket inte är billigt. Vad tillverkaren lovar:

Jag är ganska skeptisk till några av fördelarna. Tja, vad kan förhindra en tråd från en tampong? Tja, eller en bekväm form i form av ett hjärta, oavsett om det är en boll, skulle det knappast bli värre. Men först saker först. Varje vattpinne förpackas individuellt. Så ser vattpinnen ut.

Min besvikelse när jag såg det. Som anges av tillverkaren är detta medicinskt skumgummi. Visuellt skiljer sig inte från den som svamparna är gjorda från. Och från ett sådant material kan du skapa en tampong av valfri form. Det känns verkligen inte, eftersom skumgummi - materialet är mjukt, komprimeras lätt. För skum är priset på en tampong mycket högt för mig.

En svamp för rätter kostar 5 rubel och en tampong kostar 135 rubel. Det är osannolikt att kostnaden för en tampong är mycket högre. Jag hittade inte information om vad medicinskt skumgummi är. Inom medicin används skumgummi för att tillverka madrasser och kuddar. Jag misstänker att det är det vanligaste, även om det måste vara sterilt, men ändå används det för oral administrering.

Det har ingen lukt.

Hur man använder det:

 • HUR DU FÖR FREEDOM®-TAMPON?
 • • tvätta händerna med tvål;
 • • ta bort vattpinnen från förpackningen;
 • • fukta en torr bomullstopp med rent vatten och pressa sedan noggrant för att säkerställa maximal absorption; Du kan också använda ett speciellt gelfett genom att applicera en liten mängd fett på toppen av vattpinnen;
 • • Pressa vattpinnen på sidorna med tummen och långfingret;
 • • ta knäböjsläget och föra vattpinnen till slidan med toppen framåt;
 • • med fingrarna å andra sidan, dela din labia och vila pekfingret på hålrummet som bildar vattna på vattpinnen, sätt in det inåt tills det rör vid livmoderhalsen.

Egentligen gjorde jag det. Jag använde inte gel-smörjmedel, jag fuktade vattpinnen med vatten, pressade ut den och införde den enligt instruktionerna. Som du vet rekommenderas det inte att använda en tampong längre än 4-8 timmar, och detta gäller även mjuk tampong. Och eftersom det inte känns är det mycket lätt att glömma det.

Jag använde den i 5 timmar. Det är värt att notera att denna tampong är avsedd för måttlig och svag urladdning, så vid tidpunkten för användning fanns det ingen anledning att inte använda den. Vattpinnen läckte inte. Om jag förstår rätt, rymmer vattpinnen så mycket som svampen absorberar.

Vid svag urladdning är detta mindre än hälften av vattpinnen..

Jag tog också bort den enligt instruktionerna. Jag gick till jobbet med honom; för första gången vågade jag inte simma i poolen eller göra andra trevliga saker. Inga svårigheter med extraktion.

Jag hittade inte ens tungan, även om det är svårt att kalla den en tunga - bara ett hål skärs i vattpinnen och kanten kallas en tunga. Jag kände bara vattpinnen med två fingrar och drog ut.

Jag behövde inte trycka, hålla sig djupt och perversa.

 1. Hur man tar bort FREEDOM®-TAMPONEN?
 2. • tvätta händerna med tvål;
 3. • acceptera squat-positionen;
 4. • dra vattpinnen i tungan med pek- eller långfingret.

Om allt är så rosa och vackert, varför är jag olycklig? Förutom priset passade det mig inte att efter att ha tagit bort tampongen luktade han helvete, även om jag använder vanliga tamponger, har jag inga infektioner. Och efter tampongen stankade också händerna, jag var tvungen att tvätta en god stund.

Så du kan få en infektion. Det är, det är bättre att inte använda det säkert på natten. Uppenbarligen bör det trots allt inte användas mer än 1 timme, det vill säga endast för ett specifikt syfte. Och jag riskerar förmodligen inte att älska honom.

Därför rekommenderar jag att du är mycket försiktig med detta; behandlingen är dyr nu.

 • Min feedback:
 • Tack från Sberbank - en bonusleksak
 • Promotlub Krupa - ytterligare en rabatt?
 • Hur vandrarhemmet förvandlades till ett Moskabelmet-hotell
 • Utrymme på VDNH
 • Är det möjligt att bli en massör på en månad?
 • Vilda bär för evigt

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Bröstsmärtor efter menstruation

Ett tillstånd där mjölkkörtlarna ökar i volym, blir täta och ont, kallas mastalgia. Detta fysiologiska fenomen är karakteristiskt för premenstruellt syndrom, när intensiva hormonella förändringar observeras i kvinnans kropp, åtföljd av ansamling av interstitiell vätska....

De första tecknen på tidig menopaus hos kvinnor - hur man förstår att klimakteriet har kommit?

Climax är en fysiologisk process för utrotning av en kvinnas reproduktionsfunktion. Det kännetecknas av det faktum att ingen menstruation börjar....

Vad är lutealfasen hos kvinnor? Vad är cykeldagen?

Upplagt av Rebenok.online den 28 mar 2017 Menstruationscykeln är perioden från den första dagen av menstruationen till början av nästa. Dess varaktighet beror på korrekt implementering av kroppens reproduktionsprocesser....