Vikasol tabletter och ampuller - bruksanvisning, analoger, priser och recensioner

Harmonier

Webbplatsen ger referensinformation endast för informationssyften. Diagnos och behandling av sjukdomar bör utföras under övervakning av en specialist. Alla läkemedel har kontraindikationer. Specialkonsultation krävs!

Läkemedlet Vikasol: beskrivning

Blodkärlens integritet spelar en enorm roll för att upprätthålla människokroppens vitala funktioner och den ständiga cirkulationen av biologisk vätska - blod. Blod kan flytta genom kärlen endast i flytande tillstånd. Eventuella avvikelser i dess sammanlagda tillstånd leder till kränkningar i det hemostatiska systemet.

Hemostas-systemet ger naturligtvis en balans mellan att upprätthålla blodets flytande tillstånd å ena sidan och förebyggande av blödning med snabb trombos å andra sidan..

Blodkoagulationssystemet ansvarar för processen för att förhindra blödning i vår kropp..

För behandling av sjukdomar orsakade av blodkoagulationsstörningar används två huvudgrupper av läkemedel:
1. Medel som ökar blodkoagulationen - hemostatisk.
2. Läkemedel som minskar blodkoagulation - de så kallade antitrombotiska medlen.

Den första gruppen inkluderar koagulanter utformade för att stimulera processerna för bildning av fibrintrombus.

Vikasol hänvisar till koagulanter av indirekt handling. Tillhör gruppen vitaminpreparat och är i själva verket en syntetisk vattenlöslig analog av vitamin K (vitamin K 3).

Sammansättning och form av frisläppande

Läkemedlets aktiva substans är menadion-natriumbisulfit.

Verktyget finns i två former:
1. I tablettform.
2. I form av en injektion.

Piller Vikasol

Vicasol-ampuller

1% injektion finns i ampuller på 1 ml och 2 ml, vanligtvis i ett paket med 10, 50 och 100 ampuller.

Som en del av en 1% -lösning impliceras innehållet av vicasol - 10,0 gram, en liten mängd ytterligare ämnen och vatten för injektion - upp till 1 liter.

farmakologisk effekt

Vikasol är ett antihemorragiskt medel, främjar syntesen av protrombin i levern och normaliseringen av de grundläggande funktionerna för blodkoagulering. Läkemedlet ökar koagulerbarheten i blodet, har en hemostatisk effekt, används för blödning.

Den aktiva substansen är involverad i många fysiologiska processer i kroppen, hjälper till att upprätthålla hemostas.

farmakokinetik

Indikationer för användning

Vikasol: bruksanvisning

Vikasol tabletter - instruktioner

Läkemedlet administreras oralt i tabletter, pulver.
För vuxna är den dagliga dosen vanligtvis 15-30 mg.

För barn används följande dosering:

 • vid barnets ålder upp till 1 år - från 2 till 5 mg;
 • vid 2 år - 6 mg;
 • på 3 till 4 år - 8 mg;
 • upp till 9 år - 10 mg;
 • från 10 till 14 år - 15 mg;
 • för nyfödda är dosen av Vikasol när den administreras oralt inte mer än 4 mg.

Läkemedlet tas 3-4 dagar, varefter en paus behövs i fyra dagar. Därefter fortsätter läkemedlet i ytterligare 3-4 dagar. Fraktionerad daglig dos möjlig.

Innan operationen, där det finns en risk för blödning, föreskrivs användning av vikasol i två till tre dagar innan den.

Vikasol-ampuller - instruktioner

De högsta doserna för vuxna är:
I tabletter: enstaka - 0,03 g, dagligen - 0,06 g.
I ampuller: singel - 0,015 g, dagligen 0,03 g.

Vikasol kontraindikationer

Vikasol är kontraindicerat i närvaro av överkänslighet mot dess komponenter.

Kontraindikationer för användningen av läkemedlet är också:

 • ökad blodkoagulation;
 • tromboemboli och trombos;
 • hyperkoagulation;
 • hemolytisk sjukdom hos den nyfödda.

Med särskild omsorg används läkemedlet under graviditet och amning, leversvikt och glukos-6-fosfatdehydrogenasbrist.

Bieffekter

Vissa människor kan uppleva allergiska reaktioner när de tar Vikasol, som alla andra läkemedel. Allergi är ett svar från kroppen på verkan av något läkemedelsmedel som administreras antingen oralt i form av tabletter eller parenteralt i form av injektioner. Vissa läkemedel ger många allergiska reaktioner från organ och system. Vikasol är ett säkrare läkemedel i detta avseende. Allergiska effekter förekommer inte så ofta och är tillfälliga.
När du tar Vikasol kan allergiska reaktioner uppstå i form av manifestationer på huden:

 • nässelfeber;
 • hudirritation;
 • svår klåda;
 • rodnad och uppträdande av erytematös urtikaria.

Hos vissa människor, särskilt de med astma, kan Vikasol orsaka bronkospasm, symtom hos ödem och rodnad i ansiktet..

Att ta läkemedlet kan utlösa hemolys hos nyfödda om de har en medfödd brist på glukos-6-fosfatdehydrogenas.

Hos vuxna orsakar användningen av Vikasol vissa avvikelser i leverfunktionerna, en minskning av blodtrycket, uppkomsten av yrsel, huvudvärk och utvecklingen av hemolytisk anemi.

Lokala fenomen noteras ibland med intramuskulär administration av läkemedlet. De visar sig som svullnad, rodnad och ömhet på injektionsstället. Pigmentering kan uppstå vid upprepad administrering av vicasol, särskilt i samma område av skinkan. Därför måste du vara särskilt uppmärksam på metoden för läkemedelsadministration och vara försiktig.

Dessutom kan gulsot, hyperbilirubinemia i biokemiska blodprover observeras. Sällan noterade hjärtklappning, en förändring i smak, utseendet på svettning.

Vikasol med blödning

Under hela livet hanterar varje person ofta alla typer av blödningar. De kan ha olika lokalisering: näsa, lung, livmodern, inre organ, hemorroidala. Med Verlhof sjukdom utvecklas generaliserad blödning.

All blödning är indelad i:

 • kapillär;
 • venös;
 • arteriell;
 • parenkymal.

Som regel tillhandahålls assistans vid någon blödning av medicinsk personal på platsen. Först då bör sjukhusvistelse anges. Specialister som tillhandahåller första hjälpen använder hemostatiska medel, som är lokala och allmänna åtgärder. Lokala hemostatiska medel är styptiska svampar, pulver, servetter.

Ofta finns det situationer där varken offret själv eller hans släktingar kan ge nödvändig hjälp med utvecklingen av blödning. Alla kan hantera nasal, kapillärblödning.

Rollen för ett första hjälpen kit är stor, det borde vara i varje familj. Det bör innehålla inte bara bandager, aspirin och validol, utan också hemostatiska medel som Vikasol.

Skador är den vanligaste orsaken till blödning. Skada på hudens integritet under skador leder till utveckling av kapillär, venös och till och med arteriell blödning. Blödning från inre organ är resultatet av skador eller utvecklingen av komplikationer..

Med blödning som är karakteristisk för olika sjukdomar i de inre organen, är blodkoagulationssystemet involverat i processen. Mer än 13 faktorer av blodplasma och ett dussin faktorer som finns på blodplättar deltar i arbetet med detta komplexa system. Följaktligen är blodkoagulation en komplex process där många faktorer och reaktioner är involverade..

Framväxten av sådana formidabla sjukdomar som akut hepatit, gulsot på grund av mekaniska faktorer, hemofili - är förknippat med en brist på faktorer i blodkoagulationssystemet. Så, Verlhofs sjukdom, kännetecknande
förekomsten av blödning, orsakad av en minskning av antalet blodplättar.

Det kan dras slutsatsen att läkaren måste bestämma orsaken till blödningen innan man börjar använda hemostatiska piller eller injektioner.

Det är dock viktigt att komma ihåg att användningen av lokala hemostatiska medel för eventuell blödning motiverar sig själv. De kan alltid användas för att stoppa blödning..

En av de mest populära hemostatiska medlen är Vikasol. Som redan nämnts används det i form av tabletter och injektioner. Tabletter tas för många blödningar, främst orsakade av brist på vitamin K.

Med en brist på K-vitamin i människokroppen förblir nivån av protrombin i blodet låg, bildandet av en fibrinpropp förekommer inte, och blodet koagulerar inte. För att förhindra detta, applicera en analog av vitamin K - Vikasol.

Ett läkemedel är avsett att behandla sjukdomen, så självadministrering och användning av läkemedlet utan recept från läkare är oacceptabelt.

Vikasol-tabletter tas för cirros, njur-lever-syndrom, hepatit, ulcerös blödning och livmodersblödning, obstruktiv gulsot.

Vid förskrivning av läkemedlet måste man ta hänsyn till människans tillstånd, sjukdomar i de inre organen och naturligtvis kontraindikationer. Det är viktigt att komma ihåg att läkemedlet är kontraindicerat vid trombos, tromboemboli efter att ha drabbats av hjärtinfarkt och hjärna..

Vikasol i kroppen börjar ge en terapeutisk effekt efter 10-12 timmar från administreringstidpunkten. Den genomsnittliga dosen är 30 mg per dag. Dosen ökas med dålig absorption på grund av sjukdomar i mag-tarmkanalen, med antibiotika och leversjukdomar..

Vikasol tas för alla typer av blödningar, men det bör komma ihåg att när man tar läkemedlet kan det bildas blodproppar.

Oftast används Vikasol för följande patologier:

 • Rektal blödning. För akutbehandling administreras en 1% lösning av vikasol intramuskulärt, i en mängd av 1-2 ml, följt av sjukhusvistelse.
 • Hematuri (bestämning av blod i urinen) kan orsakas av inflammatoriska sjukdomar - glomerulonephritis, cystit, njurtumörer, tuberkulos, skador, prostatit, urolithiasis, etc. Med blödning införs 1-2 ml av en 1% lösning vikasol, andra läkemedel används också - kalciumklorid, aminokapronsyra. Visade akut sjukhusvård på en specialavdelning.

Vikasol för blödning i livmodern

Ganska ofta används Vikasol som hemostatiskt medel inom gynekologi. Det används framgångsrikt för att stoppa blödning av livmodern. Andra läkemedel läggs ofta till behandlingen: askorutin, dicinon, aminokapronsyra, kalciumklorid.

Det finns många orsaker till blödning av kvinnliga könsorgan. De är ofta förknippade med skador, sjukdomar i livmodern och äggstockarna, med patologi för graviditet, med funktionsstörningar.

Blödning (menorrhagia) inträffar med endometrios, endometrit, uterus fibroids, livmoderhalscancer. Brott mot musklerna i livmoderns kontraktila förmåga bidrar till förekomsten av blödning från könsorganen. Sådan blödning är av cyklisk karaktär, kännetecknad av en ökning av varaktigheten och mängden blodförlust. Som ett resultat utvecklar kvinnor ofta anemi som kräver behandling.

Endometritis och fibrer i livmodern kännetecknas inte bara av blödning, utan också av smärta i nedre del av buken, en ökning av temperaturen. Endometriose kännetecknas av symtom som uppträdande av menorragi, svår smärta under menstruationen, en ökning av livmoderkroppen..

Vid den komplexa behandlingen av dessa sjukdomar ockuperas huvudplatsen av vikasol, som föreskrivs till en kvinna av en specialist.

I läkarnas praxis är det oftast blödningar av dysfunktionell karaktär. Uterinblödning av dysfunktionell karaktär är inte förknippad med sjukdomar i reproduktionssystemet - de orsakas av en kränkning av den kvinnliga menstruationscykeln och inte mer. Grunden för sådan blödning är en kränkning av hypothalamisk-hypofys-äggstocksystemet. Som ett resultat av dessa störningar är livmodern under påverkan av östrogen, vilket leder till spridning av livmoderslimhinna, till en kränkning av dess näring och avstötning. Avvisning leder i sin tur till kraftiga blödningar, som kan vara mycket långa..

Som regel före menorragi, det finns en försening av menstruationen i 2-3 veckor.

Dysfunktionell blödning i livmodern delas beroende på perioderna i en kvinnas liv. De är juvenila - förekommer under upprättandet av menstruationsfunktion, mindre troliga att uppstå i fertil ålder och observeras ofta i klimakteriet.

Långvarig acyklisk blödning leder till sekundär anemi. Smärta med dysfunktionell blödning saknas som regel. De varar från 14 dagar till flera månader och kräver intensiv vård.

För akutvård vid menorragier på grund av extragenitala sjukdomar används hemostatiska medel tillsammans med livmodersminskande läkemedel: Vikasol 1-2 ampuller av en 1% lösning intramuskulärt, kalciumglukonat och aminokapronsyra. Vid mindre blödning ges vicasol oralt. Med hjälp av dessa fonder är det möjligt att underlätta blödningen.

Med dysfunktionell uterinblödning ger denna terapi en tillfällig effekt, så sjukhusvistelse på en specialiserad avdelning krävs.

Det är viktigt att komma ihåg - om du tar hemostatiska medel måste du ta hänsyn till orsakerna, arten av sjukdomsförloppet samt möjliga kontraindikationer. Därför rekommenderas det att konsultera en läkare om användning av hemostatiska medel och ta dem efter behandlingsregimen, som endast bestäms av en specialist.

Vikasol under graviditeten

Ett vanligt fenomen under senare tid har blivit uppträdande av blödning i tredje trimestern av graviditeten. De huvudsakliga orsakerna till blödning är placenta previa och dess lösgöring. I detta fall ligger morkaken låg, nära livmoderhalsen, och kan orsaka blödning. Olika faktorer kan provocera utseendet på fläckar: skador, sexuell intimitet, fysisk aktivitet. Om blödningssymtom uppstår, kontakta omedelbart läkare. Vanligtvis föreskriver läkaren hemostatiska medel och fullständig vila.

Avlägsnande av moderkakan innebär alltid risken att förlora fostret, vilket är ett hot mot den gravida kvinnans hälsa. Efter sjukhusinläggning föreskriver läkaren ofta Vikasol som ett hemostatiskt medel. Vikasol främjar bildningen av protrombin och förbättrar blodkoagulationen. Dess verkan börjar inte omedelbart, men först efter 8-12 timmar efter den första dosen. Vikasol har ingen negativ inverkan på fostret. Det ordineras vanligtvis i kombination med dicinon, E-vitamin och no-shpa..

Vikasol kan användas under graviditeten under de senaste månaderna för att eliminera blödning hos modern, samt för att undvika blödning hos nyfödda, men endast enligt anvisningar från en läkare.

Stopp menstruation - vikasol

Numera anser kvinnor sig självständiga och därför tillåter de sig självt självmedicinering. Genom att försöka stoppa eller flytta sina perioder börjar de ta ett läkemedel som Vikasol utan recept från läkare..

Men tyvärr är det få av dem som vet att Vikasol börjar få effekt först efter menstruationens slut. Därför kommer läkemedlet inte att kunna agera snabbt för att stoppa menstruationen..

I själva verket är Vikasol ett hemostatiskt medel och kan påverka menstruationsflödet, men du bör ställa dig själv frågan: är en sådan effekt på kroppen nödvändig. När allt kommer omkring är Vikasol ett läkemedel som har sidoegenskaper. Eventuell exponering från ett läkemedel kan orsaka oåterkallelig skada på kroppen. Därför bör du inte använda detta läkemedel för att tvinga stopp din period, oavsett orsaken till detta..

Vikasol med tunga perioder

Orolig menstruation är nästan varje kvinnas öde. Orsakerna till detta kan vara sjukdomar, dålig hygien och ibland vårdslöshet för oss själva.

Modern medicin erbjuder många metoder och verktyg för att lösa detta problem..

Läkemedlet Vikasol är utformat för att lösa sådana problem. Som regel tas läkemedlet för att förhindra långvarig tung menstruationsblödning.

Läkemedlet har emellertid sina egna egenskaper för användning. Som ni vet agerar Vikasol när det tas efter ett tag, så det är bättre att börja ta det en vecka efter menstruationens slut.

Endast i detta fall kan den normala kursen för nästa menstruation uppnås. Vikasol är en analog av vitamin K, vars brist bidrar till början av tunga perioder. Fylla på vitamin K-brist kan lösa problem.

Vi kan dra slutsatsen att Vikasol egentligen är ett underbart läkemedel, men det tål inte amatörprestationer. Ett onormalt intag av läkemedlet kan leda till trombos - en formidabel komplikation. Utan läkares recept är att ta läkemedlet osäkert.

Vikasol för hemorragisk sjukdom hos den nyfödda

Hemorragisk sjukdom hos den nyfödda är ett tillstånd där blödningar från navelnsåret hos nyfödda, blödning i tarmen, mage, blödningar i hjärnan och på huden hos barnet. Sjukdomen manifesterar sig under de första 72 timmarna efter födseln. Det är förknippat med vitamin K-brist.

Två former av hemolytisk sjukdom hos den nyfödda är möjliga:
1. Primär - på grund av brist på vitamin K.
2. Sekundär - utvecklas hos de barn vars mödrar fick läkemedel under graviditeten som påverkar leverfunktionen. Dessa kan inkludera aspirin, antibiotika, antikonvulsiva medel.

Vid alla typer av blödningar hos nyfödda är en intramuskulär injektion av Vikasol obligatorisk. Det utförs på modersjukhus. Inuti administreras Vikasol i tre dagar, med ett intervall på tre dagar. I svåra fall används en plasmainfusion med samtidig administration av vikasol.

Vikasol-analoger

Dicinon

Förutom Vikasol använder de i medicinsk praxis också ett läkemedel som Dicinon som hemostatiska medel. Till skillnad från Vikasol börjar han agera snabbare. Räckvidden är något bredare, men effekten när den införs i kroppen skiljer sig från Vikasols verkan. Läkemedlet tas 3-4 tabletter varje dag med tunga perioder, 5 dagar före början av menstruationsblödning, och före den femte dagen i nästa menstruation.

Dicinons huvudverkan är återställande av vaskulär permeabilitet och bildning av tromboplastin. Läkemedlet minskar drastiskt blödningens varaktighet. Verktyget har funnits i många medicinområden: inom obstetrik och gynekologi, traumatologi och kirurgi, terapi, tandvård och andra områden inom modern medicin.

etamsylat

Ett lika populärt hemostatiskt medel är ett läkemedel såsom Etamsylate. Dess verkan bygger på att minska permeabiliteten hos kapillärväggarna och minska blödningens varaktighet.

Etamsylat används huvudsakligen för kapillärblödning (som uppstår till följd av skador, näsblödningar) och för att stoppa blödning under tandläkare efter många kirurgiska operationer..

Etamsylat används profylaktiskt för 2-4 ml per muskel, eller två tabletter inuti. Vid kraftig blödning administreras 1-2 ampuller av läkemedlet intravenöst och sedan en ampull var 4-6 timme.

Etamsylat frisätts i ampuller med 2 ml av en 12,5% lösning, i tabletter om 0,25 g.

Hur man väljer hemostatiska piller

speciella instruktioner

Det bevisas av specialister att införandet av Vikasol är ineffektivt under följande förhållanden:

 • med Verlhof sjukdom;
 • i händelse av dysfunktion i gallflödet - rekommenderas endast parenteral administrering av läkemedlet;
 • med hemofili.

Användningen av Vikasol kan försvaga den terapeutiska effekten av indirekta antikoagulantia, med undantag av heparin.

För nyfödda med hemorragisk sjukdom är det mer effektivt att använda phytonadione än Vikasol.

Vid behandling med bredspektrumantibiotika, salicylater, sulfonamider och kinin krävs en ökning av dosen av Vikasol för att bibehålla dess terapeutiska effekt.

Läkemedelsinteraktion

Användningen av Vikasol kan försvaga effekten av indirekta koagulantia, inklusive derivat av indandion och kumarin.

När läkemedlet interagerar med antacida är det en minskning i absorptionen av det senare i tunntarmen.

Vikasol har ingen effekt på heparinaktivitet.

Vid interaktion med antibiotika och sulfonamider försvagar Vikasol effekten.

Mineraloljor försvagar effekten av Vikasol, vilket kräver en ökning av dess dosering.

Samtidig administration av Vikasol med läkemedel med hemolytisk effekt ökar antalet biverkningar av läkemedlet.

Vikasol pris

Vikasol recensioner

Semestervillkor och lagringsperioder

Lämna från ett apotek efter recept.

Utgångsdatum: 3 år.

Lagringsvillkor: List B. Förvaras på ett mörkt ställe.

Författare: Pashkov M.K. Koordinator för innehållsprojekt.

Vikasol - bruksanvisning

Registreringsnummer:

Handelsnamn:

Internationellt icke-egendomligt namn:

menadion-natriumbisulfit

Doseringsform:

intramuskulär injektion

Sammansättning per 1 ml:

Aktiv substans: menadion-natriumbisulfit (Vikasol) i termer av menadion-natriumbisulfit-trihydrat - 10,0 mg;

Hjälpämnen: natriumdisulfit - 1,0 mg, 0,1 M saltsyralösning - upp till pH 2,2-3,5, vatten för injektion - upp till 1,0 ml.

Beskrivning:

klar, färglös eller lätt tonad gul eller gröngul vätska.

Farmakoterapeutisk grupp:

syntetisk vitamin K-analog

ATX-kod: B02BA02

FARMAKOLOGISKA EGENSKAPER

farmakodynamik

Vattenlöslig vitamin K-analog (vitamin K3), främjar syntesen av protrombin och prokonvertin, ökar blodkoagulerbarheten genom att förbättra syntesen av koagulationsfaktorerna II, VII, IX, X. Det har en hemostatisk effekt (med en brist på vitamin K finns ökad blödning).

I blodet protrombin (faktor II) i närvaro av tromboplastin och kalciumjoner, med deltagande av proconvertin (faktor VII), passerar faktorer IX (julfaktor), X (Stuart-Prauer-faktor) till trombin under påverkan av vilket fibrinogen förvandlas till fibrin, som utgör grunden för en blodpropp (blodpropp).

Det stimulerar substrat K-vitaminreduktas, vilket aktiverar vitamin K och säkerställer dess deltagande i leversyntesen av K-vitaminberoende plasmahemostasfaktorer. Effekt börjar - efter 8-24 timmar (efter intramuskulär injektion).

farmakokinetik

Efter intramuskulär administrering absorberas den lätt och snabbt. I små mängder ackumuleras i vävnaderna. Efter en metabolisk aktiveringscykel oxideras den i levern till en diolform. Det utsöndras av njurarna och med galla främst i form av metaboliter. Höga koncentrationer av vitamin K i avföring beror på dess syntes av tarmmikroflora.

ANVISNINGAR FÖR ANVÄNDNING

Hemorragiskt syndrom associerat med hypoprotrombinemi; hypovitaminos K (inklusive obstruktiv gulsot, hepatit, cirros, förlängd diarré); blödning efter skador, skador och kirurgiska ingrepp; som en del av den komplexa behandlingen av dysfunktionell blödning i livmodern, menorragi. Behandling och förebyggande av hemorragisk sjukdom hos den nyfödda. En överdos av vitamin K-antagonistläkemedel (warfarin, fenindion, acenocumarol).

KONTRA

Överkänslighet mot läkemedlets komponenter. Ökad blodkoagulation, tromboembolism. Hemolytisk sjukdom hos den nyfödda. Graviditet och amning.

Med försiktighet: glukos-6-fosfatdehydrogenasbrist, leversvikt.

ANVÄNDNING UNDER PREGNANCI OCH UNDER BROSTFODNING

I experimentella studier på djur avslöjades en negativ effekt på fostret. Kontrollerade studier av användningen av läkemedlet Vikasol hos gravida kvinnor har inte genomförts. Användning under graviditet och vid förlossning är kontraindicerat (risken för att utveckla hemolytisk anemi, hyperbilirubinemi och kärngulsot hos fostret och nyfödda). Vid tidpunkten för användningen av läkemedlet bör sluta amma.

DOSERING OCH ADMINISTRERING

Läkemedlet administreras intramuskulärt. För vuxna är en enda dos 10-15 mg, den maximala enstaka dosen är 30 mg och den maximala dagliga dosen är 60 mg. I pediatrik:

Från 15 års ålder förskrivs läkemedlet på samma sätt som för vuxna patienter.

Behandlingsvaraktigheten är 3-4 dagar, efter en fyra dagars paus, igen 3-4 dagar. Den dagliga dosen kan delas in i 2-3 doser. Vid kirurgiska ingrepp med möjliga allvarliga parenkymblödningar förskrivs det inom 2-3 dagar före operationen.

SIDOEFFEKT

Allergiska reaktioner: urtikaria

Blodsjukdomar: hemolytisk anemi, hemolys hos nyfödda med medfödd brist på glukos-6-fosfatdehydrogenas.

Brott mot nervsystemet: yrsel; förändring i smak.

Störningar i andningsorganen, bröstkorg och mediastinalorgan: bronkospasm.

Störningar från hjärt-kärlsystemet: kortvarig minskning av blodtrycket, takykardi, "svag" fyllning av pulsen.

Brott i levern och gallvägarna: gulsot (inklusive kärngulsot hos nyfödda).

Störningar i huden och subkutan vävnader: ansikts hyperemi, hudutslag (inklusive erytematös), klåda i huden.

Allmänna störningar och störningar på injektionsstället: smärta och svullnad på injektionsstället, hudskador i form av fläckar vid upprepade injektioner på samma plats; Mycket svett.

Laboratoriedata och instrumentella data: hyperbilirubinemia.

Disulfiten som är en del av läkemedlet kan i sällsynta fall orsaka allvarliga överkänslighetsreaktioner och bronkospasm.

ÖVERDOS

Symtom: hypervitaminos K, manifesterad av hyperprothrombinemia (som kan åtföljas av trombos), hemolytisk anemi, hyperbilirubinemia. I isolerade fall, särskilt hos barn, utvecklas kramper.

Behandling: tillbakadragande av läkemedel, symptomatisk terapi. I vissa fall är det möjligt att förskriva direkta antikoagulantia (ofraktionerat heparin) under kontroll av blodkoagulationsparametrar.

INTERAKTION MED ANDRA MEDICINER

Det dämpar effekten av indirekta antikoagulantia (inklusive kumarin och indandionsderivat).

Påverkar inte antikoagulantaktiviteten hos direkta antikoagulantia (inklusive heparin).

Samtidig administration av bredspektrumantibiotika, kinidin, kinin, högdos salicylater, sulfa-läkemedel kräver en ökning av dosen av vitamin K.

Samtidig administrering av läkemedlet Vikasol med läkemedel som kan orsaka hemolys ökar risken för biverkningar.

SPECIELLA INSTRUKTIONER

Med hemofili, von Willebrands sjukdom och Verlhofsjukdom är läkemedlet ineffektivt.

Hos patienter med glukos-6-fosfatdehydrogenasbrist kan Vikasol orsaka hemolys.

Parenteral administration av läkemedlet Vikasol indikeras i fall då det är omöjligt att ta K-vitaminpreparat inuti, såväl som för sjukdomar som leder till brott mot utflödet av galla.

Påverkan på förmågan att köra fordon och kontrollmekanismer

Under behandling rekommenderas inte körning, liksom att delta i andra aktiviteter som kräver en ökad koncentration av uppmärksamhet och hastighet av psykomotoriska reaktioner.

UTGIFTSFORM

Lösning för intramuskulär injektion av 10 mg / ml.

1 ml eller 2 ml i ampuller av färglöst neutralt glas typ I med en färgad sprickring eller med en färgad prick och ett hack eller utan en sprickring, färgad prick och hack. Ampullerna kan dessutom beläggas med en, två eller tre färgringar och / eller en tvådimensionell streckkod och / eller en alfanumerisk kodning, eller utan ytterligare färgringar, en tvådimensionell streckkod, alfanumerisk kodning.

5 ampuller per blisterförpackning av PVC-film och lackerad aluminiumfolie eller polymerfilm eller utan folie och utan film. Eller 5 ampuller placeras i en förgjord form (bricka) av kartong med celler för stapling av ampuller. 1 eller 2 blåsor eller kartongbrickor, tillsammans med bruksanvisning och en rivningsapparat eller ampullkniv, eller utan en rensningsapparat och ampullkniv, placeras i en kartong (paket).

Förvaringsförhållanden

På det mörka stället vid en temperatur på högst 25 ° C.

Förvaras oåtkomligt för barn.

Hållbarhetstid

3 år. Använd inte det efter utgångsdatumet.

Semestervillkor

Recept.

Laglig adress:

445351, Ryssland, Samara-regionen, Zhigulevsk, ul. Pesochnaya, 11

Produktionsadress (adress för korrespondens, inklusive för mottagande av anspråk):

445351, Ryssland, Samara-regionen, Zhigulevsk, ul. Gidrostroiteley, d. 6-A

Hur man tar drogen Vikasol för menstruation?

Vikasol är en kemisk vattenlöslig analog av vitamin K. Detta farmakologiska medel blir ett specifikt terapeutiskt läkemedel för blodförlust på grund av hypoprotrombinemi..

Det kännetecknas också av egenskapen av ökad blodkoagulering och i närvaro av protrombin i det i ett normalt värde. Med en liten mängd vitamin K i människokroppen uppstår en permanent eller tillfällig situation med öppen blödning.

En biofluid som kallas blod rör sig längs sina kanaler i en normal rytm om det inte finns svårigheter med koagulation och när det inte finns några blodproppar. De mest mindre avvikelserna från blodets rörliga tillstånd leder till ett misslyckande av homeostas. Blodkoagulationssystemet ansvarar för att blödningar inte uppstår.

Vikasol är en hemostatisk eller en indirekt koagulant - det provocerar bildandet av en blodpropp, som kan blockera blödning, ett hemorragiskt läkemedel. I själva verket är detta ett vattenlösligt duplikat av vitamin K - en oundgänglig grund för blodkoagulation.

Dess namn accepteras över hela världen - menadion-natriumbisulfit. Vi släpps i apotek i tablettform och som en komposition för injektion.

För de flesta kvinnliga representanter är nyheterna inte helt en trevlig omständighet, som intensiv blödning under kritiska dagar. Detta beror på en kränkning i syntesen av hormoner, en långvarig frånvaro av menstruation och sjukdomar i könsdelssfären.

Med alltför överdrivna blödningar finns det ett behov av att besöka gynekologiska kontoret, i en situation där detta inte är möjligt, kan en tablettberedning eller en injektion komma till undsättning.

Det finns ett stort antal läkemedel för att stoppa blodförlust, men inte alla är säkra - några av dem kännetecknas av biverkningar.

När blödningsepisoden är singel är detta ganska troligt, men med systemisk riklig blödning krävs specialistrådgivning. Endast läkaren föreskriver den nödvändiga blockeringen av överdriven blodförlust under kritiska dagar.

Åtgärd på kroppen

 1. Laboratorievattenlösligt syntetiskt naturligt vitamin K syntetiserat.
 2. I människokroppen främjar det syntesen av protrombin. Blodkoagulationshastigheterna normaliseras.
 3. Eftersom en brist eller en liten mängd vitamin K blir den främsta orsaken till ökad blödning, har detta läkemedel en hemostatisk effekt genom att påverka koagulationsprocessen.

Indikationer för användning

Menstruation av en kvinna är förknippad med hennes reproduktiva sfär och sjukdomar närvarande. I de fall då de varar länge, i stort antal, blir detta utan tvekan en fara för kvinnors hälsa.

Det farmakologiska preparatet Vikasol under kritiska dagar har följande indikationer:

 • Stora mängder blodflöde, provocerad av sjukdomar som myom, endometrios, endometrit. Vanligtvis orsakar dessa sjukdomar livmoderhypertrofi, det finns mer frisläppt nytt lager av endometrium, och som ett resultat, en stor blodförlust;
 • Långvarig menstruation på grund av nedsatt hormonsekretion. Överdriven närvaro av vissa speciella ämnen medför också en patologisk ökning av livmoderens inre förändrade skikt, som i sin tur uppdateras långsamt och inte enhetligt i alla områden;
 • Betydande blödningar på grund av försenad blodkoagulation. En vanlig orsak till detta är avsaknaden av vitamin K;
 • Överdriven och långa tidsperioder på grund av det lilla antalet eller svagheten i livmodersammandragningar. I en sådan situation har medicinen uppgiften att fylla på den önskade volymen blod och används som hjälpmetod till huvudbehandlingen;
 • Dysfunktionell vaginal blödning. Läkemedlet används för att stoppa blodförlust, men orsaken till avvikelsen kvarstår.

I alla ovanstående beskrivningar gör den aktiva komponenten i läkemedlet att blodet blir tjockare, på grund av dess förmåga att stimulera uppkomsten av blodplättar i blodet. Av detta skäl ger detta läkemedel kritiska dagar ett resultat i form av en minskning av blodflödet. Följaktligen minskas också blodförlusten..

Läkemedlet ordineras som vanligt tillsammans med andra läkemedel som har egenskapen att upprätthålla normal blodkomposition: aminokapronsyra, kalciumklorid, ascorutin.

Det används som ambulans för blodförlust som hjälp till andra läkemedel, och vid behov minskar intensiteten i menstruationsflödet.

Användningen av Vikasol kan hjälpa till i situationer som:

 • Gulsot, som uppstår på grund av otidig inträde i gallens tarmar;
 • Parenchymal och kapillärblödning;
 • Blödning, som kännetecknas av magsår i magen och tolvfingertarmen;
 • Lila på grund av trombocytbrist;
 • Onkologiska sjukdomar;
 • Regelbundna hemoroider och näsblödningar.
 • I enlighet med bruksanvisningen kan Vikasol ordineras till kvinnor som bär ett barn i sista trimestern för att förhindra blodförlust hos spädbarn.
 • Användningen av läkemedlet för behandling av överdriven blodförlust hos nyfödda är också troligt.
 • Lösningar för injektioner och tabletter Vikasol används för dysfunktionell uterinblödning före puberteten och under premenopausal period.
 • Förskrivningen av medicinen är också effektiv vid blodförlust med tuberkulos, septiska sjukdomar, minskad blodkoagulation, användning av blodförtunnande ämnen, vitamin K-antagonister, fenylin, neodicumarin och andra läkemedel med liknande effekt.

Varför använda vikasol på kritiska dagar?

Utnämningar baseras på:

 • menorragi;
 • spridning av blod till intilliggande vävnader på grund av en kränkning av integriteten hos kärlet som inträffar med hypoprothrombinemia;
 • blodförlust till följd av skador, operationer och andra omständigheter;
 • en liten mängd eller brist i den mänskliga kroppen av vitamin K, som uppträder på grund av olika skäl, inklusive gulsot, hepatit, långvarig diarré, skrump.

I vilka situationer kan Vikasol fortfarande vara användbart? Parallellt med andra metoder är detta läkemedel indikerat för livmodersblödning, hemorragiska avvikelser hos spädbarn. Läkemedlet används för överdosering av vitamin K-antagonister..

Gynekologer föreskriver ofta medicinering under kritiska dagar. Dessa piller gör utsläppet mindre intensivt och kvinnor tål lättare perioder..

Hur man tar för att stoppa din period?

Enligt anvisningarna, den rekommenderade användningen av en tablettform - 0, 015 - 0,03 g under dagen - du behöver dricka cirka 2 tabletter. För intramuskulära injektioner - 0,03 g, inte mer, det är lika med en injektion.

Eftersom det finns risk för svullnad och blodproppar i blodomloppet är det strängt förbjudet att öka doseringen.

Dessutom bör man inte glömma bort den fysiologiska funktionen i menstruationsflödet för den kvinnliga kroppen, de måste verkligen tas bort.

Med användningen av detta läkemedel kan de förbli i livmoderhålet och redan kan det finnas deras nedbrytning, vilket blir en mycket hotande omständighet.

Vikasol som ett sätt att återställa normal urladdning under menstruationen

Detta läkemedel är ett kemiskt ämne som upplöses i vatten, en syntetisk version av vitamin K, lipofil.

Under sin aktivitet bildas protrombin. Dessutom är Vikasols handlingsprincip baserad på en hemostatisk manifestation..

I de fall människokroppen behöver vitamin K är risken för uppkomsten av en sådan patologi som blödning i vävnaderna mycket trolig.

Det är av detta skäl som detta läkemedel indikeras för att behålla menstruationen eller för att minska deras stora volymer och varaktighet.

Medicinen normaliserar en brist på vitamin K, vilket eliminerar frågan om överdrivet blodflöde.

Läkemedelsregimen och behandlingen under kritiska dagar på grund av dess doseringsform:

 • När den tabletteras är dosen enligt följande: 0,015 - 0,03 gram per dag (2 tabletter);
 • När det är i form av en injektionskomposition, är normen inte heller mer än 0,03 gram per dag (en injektion).

Det är strängt förbjudet att öka doseringen, eftersom användning av läkemedel utanför normen ofta blir orsaken till svullnad och bildandet av trombos i människokroppen.

Dessutom är blodet som människokroppen redan har producerat och försökt att ta ut, blockeras konstgjordt och förblir inne i den levande organismen, och dess nedbrytning är ett mycket hotande tillstånd!

Det är inte tillrådligt på grund av den kommande semestern på stranden eller besöker poolen, som faller precis i början av menstruationen, att använda detta läkemedel. Det är mycket troligt att en kvinna kommer att kunna stänga av eller väsentligt minimera antalet menstruationer, men i framtiden kommer den kvinnliga kroppen att kunna "hämnas" för osäker interferens i sitt naturliga fysiologiska arbete.

Många gynekologiska sjukdomar som kan uppstå på grund av användning av Vikasol kommer att behöva botas mycket längre än menstruationen som kvinnan vid någon tidpunkt reducerade, försenade eller stoppade.

Bruksanvisning Vikasol

Av det enkla skälet att läkemedlet tillverkas i form av tabletter och i ampuller med en komposition för intramuskulära injektioner, kan behandlingen, liksom schemat för användning av medicinen, vara annorlunda och relaterad till patientens hälsotillstånd och ålder.

 1. Specialister rekommenderar vuxna kvinnor att konsumera från 15 till 30 mg tabletter per dag, ungdomar från 10 till 14 år - 15 mg per dag. Enligt allmänna instruktioner konsumeras läkemedlet högst 3 gånger om dagen. Och ändå bör dosen, användningen och behandlingsperiodens varaktighet bestämmas av gynekologen rent individuellt.
 2. Injektionskompositionen för vuxna kvinnor kan användas i doser av högst 10-15 mg per dag. För ungdomar liknar dosen av Vikasol-injektionen anvisningarna för användning av farmakologiska tabletter.
 3. I enlighet med allmänna instruktioner bör varaktigheten av den terapeutiska kursen för varje medicinform inte vara vitare än fyra dagar. Fortsätt att ta emot endast efter ett 4-dagars intervall.

Dosering

Följande maximala möjliga doser av läkemedlet bestäms med en enda användning av Vikasol (dvs värdet av den mest tillåtna dosen åt gången):

 • i tablettform - för vuxna 30 mg, men högst 60 mg per dag, för spädbarn som inte överstiger 4 mg per dag;
 • i form av en komposition för injektion - för vuxna 15 mg, men högst 30 mg. Per dag, för spädbarn - högst 4 mg per dag.

Den vuxna patientkategorin Vikasol ordineras:

 • insida - 0,015-0,3 g per dag;
 • intramuskulär injektion - 0,005-0,01-0,015 g (0,5-1-1,5 ml av 1% av kompositionen) efter 24 timmar 2-3 gånger vid 12 timmar. Före operationen indikeras Vikasol 2-3 dagar innan.

Gravida kvinnor ges en daglig dos omedelbart efter inläggningen på föräldraavdelningen, och sedan, om förlossningen inte har skett, efter 12 timmar och efter 24 timmar.

Den maximala dosen av Vikasol inuti:

 • en gång - 0,03 g per dag - 0,060 g.

Maximal dos för intramuskulär injektion:

 • en gång - 0,015 g, per dag - 0,03 g.

Kontra

Ett farmakologiskt medel är kontraindicerat för användning i:

 • överkänslighet,
 • tromboembolism,
 • med ökad koagulering (koagulering) av blod, med närvaro av hemolytisk sjukdom hos nyfödda barn.

Bieffekter

Det mesta av läkemedlet tolereras väl av patienter.

Följande allergiska reaktioner anses vara biverkningar av läkemedelsprodukten:

 • bronkial kompression;
 • klåda
 • röda utslag;
 • utslag i hela kroppen;
 • rodnad
 • hemolytisk abnormitet hos nyfödda barn. Vid överdriven användning av läkemedlet i blodet ökar närvaron av bilirubin, protrombin, vilket kan indikera ett överskott av vitamin K.

analoger

Vikasol kännetecknas av att de tillhör koagulantläkemedel som ökar blodkoagulationen, men till och med dess effektivitet i vissa situationer kan skada kroppen.

I närvaro av immunitet mot komponenterna, hyperkoagulering av blodet eller överlappning av artärens lumen med tjocka blodpartiklar krävs användning av andra läkemedel som är analoger av läkemedlet under menstruationen..

Vikasol kan ersättas med sådana läkemedel:

Medelpriset på Vikasol i ampuller (i en låda med 10 st.) Är ungefär 65-70 rubel. Kostnaden för Vikasol-tabletter (som nästan alltid tas på kritiska dagar), i medelvärdet, är högst 30 rubel per låda med 30 st..

recensioner

Recensioner av kvinnor om drogen Vikasol:

Villkor för lagring

Lagringstid på en mörk och sval plats är 3 år..

Apoteks semestervillkor

I alla apotek finns läkemedlet tillgängligt på recept.

Vikasol: bruksanvisning och varför det behövs, pris, recensioner, analoger

Läkemedlet Vikasol har en uttalad hemostatisk effekt på grund av att man har fyllt bristen på vitamin K och stimulerat produktionen av proteiner som provocerar blodkoagulation. Läkemedlet används för högt blödningssyndrom, vitamin K-brist samt för att förebygga hemorragiska patologier hos nyfödda. Läkemedlet är kontraindicerat hos patienter med ökad koagulerbarhet och överkänslighet mot läkemedlets komponenter. Rådfråga en specialist innan användning..

Doseringsform

Läkemedlet Vikasol finns i form av 1 ml eller 2 ml ampuller som innehåller 1% klar lösning för intramuskulär injektion och runda vita platta cylindriska tabletter.

Läkemedlet i form av en intramuskulär lösning förpackas i kartonger med 10 ampuller.

Vikasol i tablettform förpackas i blåsor i 10 eller 20 doseringsenheter och förpackas i kartonger med 20 eller 30 tabletter. Produkten finns också i mörka glasflaskor som innehåller 30 enheter läkemedel.

Beskrivning och sammansättning

Den hemostatiska effekten av läkemedlet Vikasol tillhandahålls på grund av de farmakologiska egenskaperna hos den aktiva substansen, representerad av natriummenadionbisulfit.

En tablett med läkemedlet innehåller 15 mg menadion-natriumbisulfit.

Varje ampull med 1% Vikasol-lösning innehåller 10 mg (1 ml) och 20 mg (2 ml) av den aktiva komponenten.

Farmakologisk grupp

Läkemedlet Vikasol är en syntetisk (konstgjord) analog av vitamin K. Den aktiva komponenten i läkemedlet är menadion-natriumbisulfat. Ett annat namn för detta ämne är vitamin K3. Den största skillnaden mellan Vikasol och läkemedel baserade på den naturliga formen av vitamin K är dess förmåga att lösa upp i vatten. Den här egenskapen låter dig ta läkemedlet både oralt och parenteralt..

Den terapeutiska effekten av läkemedlet beror på stimulering av produktionen av prokonvertin och protrombin såväl som andra koagulationsfaktorer (II, VII, IX, X) syntetiserade av levern. Påfyllning av vitamin K-brist i kroppen och stimulering av K-vitaminreduktas provoserar en ökning av det hemostatiska systemet.

Efter oral administrering absorberas menadion-natriumbisulfat snabbt från mag-tarmkanalen. Förmågan att bilda bindningar med blodproteiner är ganska hög, men den är reversibel. Ämnet kan samlas i vävnaderna i mjälten, hjärtmuskeln eller levern. I njurarna, skelettmuskulaturen och myokardiet omvandlas menadion-natriumbisulfat till vitamin K2. Cirka 70% av de metaboliska produkterna utsöndras i urinen, de resterande 30% i gallan..

Den terapeutiska effekten uppnås i genomsnitt efter 8-10 timmar efter intramuskulär injektion och 10-24 timmar efter oral administrering av läkemedlet.

Indikationer för användning

Läkemedlet Vikasol förskrivs för olika patologiska tillstånd, åtföljt av blödningsstörningar förknippade med brist på vitamin K, joniserande strålning och andra faktorer..

för vuxna

De viktigaste indikationerna för terapeutisk användning av läkemedlet Vikasol är följande villkor:

 • näsa och hemorroidal blödning
 • hemorragisk sjukdom associerad med brist på koaguleringsfaktor protrombin i blodet;
 • kapillärblödning;
 • strålsjuka;
 • blödning från inre organ;
 • inflammatoriska lesioner i levervävnaden;
 • blödning hos patienter som lider av tuberkulos och andra septiska patologier;
 • brist på vitamin K;
 • juvenil och premenopausal blödning av livmoder;
 • användning av gravida kvinnor i tredje trimestern av graviditeten för att förhindra hemorragisk sjukdom i fostret;
 • långvarig användning av antikoagulantia och antagonister av vitamin K;
 • blödning med magsår i tolvfingertarmen och / eller magen.

Trots den höga terapeutiska aktiviteten förskrivs inte läkemedlet Vikasol vid behandling av hemofili och Werlhofs sjukdom (idiopatisk trombocytopenisk purpura) på grund av otillräcklig effektivitet.

för barn

Användningen av drogen Vikasol är tillåten från de första dagarna av ett barns liv.

Indikationer för användning av läkemedlet hos barn är tillstånd som:

 • hemorragisk blödning hos nyfödda;
 • juvenil uterinblödning;
 • brist på K-vitamin i kroppen.

Förutom ovanstående patologier förskrivs läkemedlet i samma fall där det ordineras till vuxna patienter.

för gravid och ammande

Gravida kvinnor får använda Vikasol uteslutande i III-trimestern av graviditeten. Den huvudsakliga indikationen för användningen av läkemedlet av denna grupp av patienter är förebyggandet av hemorragisk sjukdom i det utvecklande fostret. Läkemedlet bör utföras under strikt övervakning av den behandlande läkaren..

Under amning är det möjligt att använda läkemedlet utan särskilda begränsningar.

Kontra

Läkemedlet Vikasol är kontraindicerat för användning under följande tillstånd:

 • intolerans eller överkänslighet mot elementen i läkemedlets sammansättning;
 • alltför hög blodkoagulation (hyperkoagulation);
 • tromboembolism;
 • hemolytisk sjukdom hos fostret eller nyfött.

Med försiktighet bör medicinering tas under graviditet, liksom vid leversvikt och glukos-6-fosfatdehydrogenasbrist.

Dosering och administrering

För att förhindra biverkningar rekommenderas att du konsulterar en kvalificerad specialist innan användning. I närvaro av samtidiga sjukdomar, liksom vid behandling av barn under 14 år och gravida kvinnor, är en individuell inställning till beredningen av ett system för terapeutisk användning nödvändig.

för vuxna

Vid behandling av vuxna patienter kan doseringen av läkemedlet Vikasol i tablettform vara från 15 till 30 mg per dag. Med intramuskulära injektioner varierar den genomsnittliga dagliga mängden av läkemedlet från 10 till 30 mg. Doseringen bör inte överstiga 60 mg per dag.

Inträdesperiod beräknas individuellt utifrån patientens nuvarande tillstånd, patologins natur och närvaron av samtidiga sjukdomar.

för barn

De genomsnittliga dagliga terapeutiska doserna för barn beror direkt på patientens ålder:

 • upp till 1 år - från 2 till 5 mg;
 • från 1 till 2 år - 6 mg;
 • från 3 till 4 år - 8 mg;
 • från 5 till 9 år - 10 mg;
 • 10 till 14-15 mg.

Läkemedlet måste konsumeras i två eller tre doser. Terapitiden är högst fyra dagar. Ett andra behandlingsförlopp kan börja efter fyra dagar.

för gravid och ammande

Beräkningen av doserna av Vikasol för gravida och ammande kvinnor bör endast utföras av den behandlande läkaren. Grunden för att upprätta ett terapeutiskt användningsplan bör vara det nuvarande hälsotillståndet för patienten och fostret.

Bieffekter

Mot bakgrund av användningen av läkemedlet Vikasol kan följande biverkningar observeras:

 • hemolytisk anemi;
 • yrsel;
 • bronkospasm;
 • bilirubin med högt blod (hyperbilirubinemia);
 • lågt blodtryck;
 • rodnad, svullnad och smärta på platsen för intramuskulär injektion;
 • kliande hud;
 • en ökning i koncentrationen av protrombin och trombin i blodet mot bakgrund av hypervitaminos K;
 • takykardi;
 • Riklig svettning;
 • brott mot smakuppfattningen;
 • hyperemia i huden i ansiktet;
 • nässelfeber;
 • gulsot;
 • hemolys hos nyfödda (endast om barnet har en glukos-6-fosfatdehydrogenasbrist).

Interaktion med andra droger

Vikasol undertrycker signifikant den farmakologiska aktiviteten hos indirekta antikoagulantia (till exempel derivat av indandion och kumarin).

Med samtidig användning av Vikasol med daktinomycin, colestyramin, sukralfat, mineraloljor och colestipol observeras en allvarlig minskning av absorptionen av läkemedlet..

Försvagar inte heparins antikoaguleringsegenskaper.

Mot bakgrund av samtidig användning av ett läkemedel med hemolytiska medel ökar risken för biverkningar.

Den parallella användningen av bredspektrumantibiotika läkemedel skapar behovet av att öka doseringen av Vikasol.

speciella instruktioner

Vid behandling av hemofili eller idiopatisk trombocytopenisk purpura (Werlhof sjukdom) uppvisar läkemedlet Vikasol inte tillräcklig effektivitet.

För behandling av patologiska tillstånd hos patienter som lider av olika störningar i det naturliga gallflödet, rekommenderas användning av ett läkemedel i form av intramuskulära injektioner.

Som ett sätt att förebygga hemorragisk sjukdom hos nyfödda är det mer föredraget att använda phytonadione än menadion-natriumbisulfit. Detta beror på att phytonadione praktiskt taget inte orsakar sådana biverkningar hos nyfödda som hemolytisk anemi eller hyperbilirubinemi, vilket avsevärt ökar läkemedlets terapeutiska effektivitet.

Vid användning av Vikasol under menstruationen kan en betydande minskning av urladdningen observeras.

Överdos

Vid en överdos av läkemedlet Vikasol observeras en signifikant ökning av biverkningar.

analoger

I stället för Vikasol kan följande läkemedel användas:

 1. Dicinon tillhör Vikasol-ersättarna i den terapeutiska gruppen. Läkemedlet finns i tabletter och injektioner. Det kan användas till barn, inklusive under de första två timmarna efter födseln, hos kvinnor i position. Dicinon är kontraindicerat vid amning.
 2. Etamsylat är ett hemostatiskt medel som ersätter Vikasol i den farmakologiska gruppen. Läkemedlet produceras av flera företag inom tabletter och injektioner. Det kan användas för att behandla patienter i alla åldrar, inklusive under graviditet. Hemostatiskt ska inte användas under amning.
 3. Tranexam är ett substitut för Vikasol i den kliniska och farmakologiska gruppen. Läkemedlet säljs i tabletter och injektioner. Tranexam är möjligt för barn från de första dagarna i livet, gravid och ammande.
 4. Cyclohemal innehåller tranexaminsyra som en aktiv komponent. Läkemedlet finns i tabletter, tillåtet för barn över 3 år, gravida och ammande patienter.

Förvaringsförhållanden

Förvara på en torr plats, skyddad från direkt solljus..

Hållbarhet - 2 år..

Kostnaden för Vikasol är i genomsnitt 32 rubel. Priserna varierar från 12 till 93 rubel.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Kan det bli en fördröjning på grund av trast

Som ett resultat av att trasten betraktas som en ganska populär sjukdom bland kvinnor, samlade hon ett stort antal frågor runt sig. Kvinnor är mycket intresserade av om det kan bli en försening på grund av trast, och i så fall hur ska man hantera det?...

Hur man skiljer PMS från början av graviditeten?

I en kvinnas kropp kan förekomsten av menstruation förekomma ovanliga känslor. En kvinna ställer ofta upp frågan: vad är det - PMS eller graviditet? Faktum är att vissa tecken på premenstruellt syndrom i deras manifestation påminner mycket om de tidiga tecknen på en ny befruktning....

Inte gravid, men ingen menstruation: 8 skäl till försenad menstruation

Enligt dina beräkningar borde den mest oälskade tiden för oss alla redan ha kommit, men det finns inga perioder. Det första som kommer att tänka på är att gå och köpa ett graviditetstest....