Lite av allt, eller varför packningar behövs?

Harmonier

Lite om allt.

Många unga män som ännu inte känner till nöjen i sexlivet är allvarligt intresserade av varför kvinnor och flickor behöver läggning. De förstår inte vad TV-reklam betyder med konstant häll av blå vätskor på dessa märkliga vita saker. Tja, Gud vara med dem - med de unga männen, de kommer att växa upp - de kommer att ta reda på det! Men här är vad man ska göra med flickor vars ålder närmar sig tonåren, vilket innebär att den första menstruationscykeln i deras liv inte är långt borta. När allt kommer omkring, ofta kan deras mödrar helt enkelt inte berätta på ett tillgängligt språk om detta viktiga ögonblick i varje kvinnas liv. Nu ska vi försöka förklara så fint som möjligt för vår kvinnliga publik varför pads behövs.

Vad är menstruation?

Varje flicka som har fyllt 12-14 år upplever sin första menstruation. Detta är ett blodutsläpp från ett oförgiftat ägg som kommer ut genom könsorganen. Detta händer en gång i månaden, varav det andra namnet - varje månad (eller "röda" dagar). Blod flyter ut inom tre eller fem dagar beroende på kvinnlig kropp.

Hur man hanterar dessa sekret?

Om du inte skapar en slags "partition" mellan slidan och underkläderna, har flickan en chans att bli smutsig själv, liksom att "ärva" var hon än sitter. Det är därför packningar behövs! Innan mänskligheten uppfann dem, använde kvinnor olika gasväv och trasor och satte dem i underkläderna under menstruationscykeln.

Vad är de dagliga kuddarna för??

Förutom de vanliga "menstruationsdynorna" finns det så kallade "dagligen". Det är intressant att många kvinnor fortfarande inte helt förstår varför de behövs..

 1. Tja, för det första talar det om en kvinnas intima hygien. Konstant renlighet och bevarande av fräscha underkläder på dagar utan menstruation är nyckeln till varje dams hälsa! "Daily" är utformat för att absorbera slemhinnor som ofta färgar linne.
 2. För det andra är det inte bara konstant komfort utan också en realtidssparare för daglig tvätt!
 3. Och slutligen är detta ett underbart säkerhetsnät vid plötsligt blodflöde, eftersom dagliga trosskydd är en idealisk nyckelfärdig lösning för de första och sista dagarna av menstruationen!

Idag är kvinnors intresse för trosskydd för daglig användning "på samma hylla" med det obligatoriska behovet av att använda schampon och duschgeler! Men som de säger, alla har sin egen sanning, och att använda dem eller inte är upp till dig!

Sammanfattningsvis överväger vi en annan känslig fråga: varför är kvinnor i behov av trosskydd? Intressant nog kan debatten om denna banala situation fortfarande inte lugna sig. Många hävdar att detta inte är nödvändigt alls, eftersom menstruation hos äldre kvinnor inte gör det. Men låt mig hålla med om detta. Enligt min mening har det länge varit känt under lång tid att kvinnor i denna ålder har en störning i slemhinnorna i könsorganen. På grund av detta kan klåda eller ofrivillig urinering uppstå. Det är här de dagliga kuddarna hjälper till.!

Varför behöver flickor kuddar och hur man använder dem

Frågan om varför kuddar behövs uppstår för varje tjej i början av början av menstruationen. Sådana personliga hygienprodukter är nödvändiga för kvinnor under kritiska dagar för att skydda underkläder och kläder från sekret. Det finns andra typer av hygienartiklar som kan användas dagligen i olika faser av menstruationscykeln. Så att dessa medel inte orsakar obehag måste du känna till de grundläggande reglerna för deras användning.

Om packningar

Det finns olika typer av hygienprodukter, olika i design, material, absorptionsförmåga, avsedda för daglig användning eller användning endast under menstruation. Dessutom skiljer de sig åt i individuella egenskaper. För att användningen av sådana produkter endast ger behagliga sensationer, måste flickan veta varför en viss packning behövs och hur man använder den korrekt.

Typer av packningar

Det finns flera sorter av feminina hygienartiklar som skiljer sig från varandra i ytterligare element eller gemensamma egenskaper:

 1. Närvaron av vingar. Oftast bär kvinnor kuddar med vingar för att eliminera riskerna för att skala eller läcka. Kvinnliga hygienprodukter som inte har dessa element kan spontant växla, rynka, varför de inte ger 100% skydd mot läckor även med den ursprungligen korrekta platsen.
 2. Tjocklek. Förtjockade packningar har beteckningen “Classic” och tunna - “Ultra”. De första är gjorda av naturlig bomull - ull och den andra - från specifika, strukturerade, gelliknande lager som absorberar fukt och håller den inuti produkten.
 3. Form lämplig för klassiska feglingar eller tanga. Konventionella packningar har samma bredd längs hela produktens längd. Och hygienprodukter för tangen smalnar från topp till botten och upprepar formen av trosor.
 4. Förekomsten av arom. Moderna packningar är gjorda med tillsats av dofter och utan dem. Om flickan ständigt känner den obehagliga lukten av menstruationsflödet, är det nödvändigt att föredra smaksatta produkter.
 5. Absorberande förmågor. Feminin hygienprodukter tillverkas med olika nivåer av absorbans, som visas på förpackningen i form av droppar: från en till åtta. Om en kvinna har för mycket blödning, måste hon välja tillbehören på förpackningen där det maximala antalet droppar dras. För minimala urladdningar är sanitetsdynor eller de med en droppe på förpackningen lämpliga.

Utöver dessa finns det återanvändbara tillbehör under kritiska dagar. Det är hygienprodukter tillverkade av textilier, fästa på linne med knappar eller kardborrband. Ett stort antal absorberande bollar placeras inuti.

Det är mycket viktigt att välja rätt trosor för menstruation, eftersom de måste passa i storlek på trosskyddet. Läs mer om detta i vår artikel på webbplatsen..

Vad är du för?

Användningskuddar bör vara för sitt avsedda syfte, det vill säga för att absorbera menstruationsflödet. Sådana medel skiljer sig åt i syfte beroende på varför flickorna behöver kuddar:

 1. Dagtid eller klassiska tillbehör används av kvinnor från den första menstruationsdagen. Liknande produkter kan väljas med 3 droppar som anges på förpackningen. Dessa produkter är av måttlig längd, vilket gör dem praktiska om kvinnan står upprätt eller sitter. Vid användning i ryggläge finns det en hög risk att läcka.
 2. Många flickor är intresserade av varför kvinnor behöver nattkuddar. Sådana feminina hygienartiklar används under sömnen. Dessa produkter har en ökad längd som skyddar mot läckage under lång tid. Dessa hygienelement absorberar vätska väl, så det är inte nödvändigt att byta dem under natten. Sådana tillbehör under kritiska dagar kan erkännas av närvaron på paketet med minst 5-6 droppar.
 3. Dagliga kuddar kan användas av flickor under hela menstruationscykeln. De kan bäras för att skydda tvätten från olika vaginala urladdningar. Kvinnor använder också doftprodukter för att eliminera lukt. De används inte under menstruation hos flickor, eftersom den fina strukturen snabbt fylls med menstruationsflöde. Undantaget är bara den sista menstruationsdagen, de första timmarna från dess början.

Hur man använder

För att inte orsaka obehag när du använder hygienprodukter måste du veta hur du använder sanitetsunderlägg. I detta fall är det nödvändigt att beakta inte bara fixeringsplatsen för hygienprodukten, utan också platsen för dess absorberande sida, fästningen av ytterligare element - vingar.

Hur man håller sig

Så att användningen av produkten under kritiska dagar inte är förknippad med obehag hos flickan, bör denna hygienprodukt anslutas korrekt. Så här sätter du på packningen korrekt:

 • Tvätta händerna noggrant med tvål innan du tar på hygienprodukter.
 • intima platser rengörs med en servett eller vatten;
 • förpackningen öppnas, den klibbiga sidan av tillbehöret separeras från skyddstejpen och läggs på underkläderns insida så att produktens centrum sammanfaller med utbuktningen på underbyxorna;
 • tillbehöret pressas försiktigt på tyget för att eliminera risken för att skala bort.

Oftast använder kvinnor kuddar med vingar. För att sätta på dem korrekt måste du använda samma instruktioner och sedan utföra ytterligare ett steg: ta bort skyddsremsorna från de ytterligare fixeringselementen och fixa sedan deras klibbiga kant på motsatt sida av trosorna.

När du ska ändra

Svaret på frågan om hur man använder kvinnliga packningar innehåller information inte bara om hur man fixar dessa produkter, utan också om hur man byter packning ofta.

Efter att flickan har tagit på packningen kan den bäras i högst 3-4 timmar. Det är viktigt att byta packning efter denna tid, även om hygienprodukten inte är helt fylld..

Om flickan har rikligt urladdning under menstruationen är det nödvändigt att sätta på en ny produkt så snart den förra är halvfull.

Dagliga sanitetsunderlägg bör också bytas var 3-4: e timme. I händelse av olika situationer som inte gör det möjligt att byta produkt bör den helt enkelt tas bort. En sådan åtgärd kommer att eliminera sannolikheten för att patogen mikroflora kommer in i könsområdet och utvecklar infektion. Om det inte finns någon packning till hands kan den ersättas med andra hygienprodukter..

Skadorna och fördelarna med dagliga kuddar

I strävan efter renlighet och komfort uppfinner mänskligheten fler och fler nya enheter. Dagliga trosskydd gick en gång in i våra liv och fann godkännande bland många kvinnor. Detta är en ganska bekväm hygienartikel som kan hjälpa dig i alla tillfälliga situationer. Fördelen med ett sådant verktyg är en liten och tydlig form som gör det möjligt att använda det varje dag. Dagliga kuddar, skada eller nytta? Trots alla positiva egenskaper upphör vetenskapssamhället inte debatten om huruvida dagskuddar är skadliga för kvinnors hälsa.

Användningsområde

Behovet av att köpa kuddar eller alternativa hygienartiklar bestäms av kvinnokroppens natur. Men varför använder kvinnor trosskydd? Varje dag anses vara en produkt som ger extra komfort när som helst. De skiljer sig från medel under kritiska dagar i sammansättning, storlek och tjocklek. Absorptionsgraden är också betydligt lägre..

Små och tunna produkter för varje dag är helt osynliga under kläder. Vissa modeller kan anpassas till ton och olika underkläder (thong, tango, etc.). Mest populära produkter:

Trots den möjliga skadan har dagliga kuddar blivit en verklig frälsning i vissa situationer:

 • när en kvinna är disponerad för intensiva sekretioner av könssekretion konstant eller vid olika perioder av cykeln (under ägglossning, före menstruation, etc.) och detta inte är förknippat med gynekologiska sjukdomar, inflammatoriska processer;
 • när det inte finns någon möjlighet att byta underkläder: under en lång resa utan bekvämligheter, på en fest, på jobbet etc. - dagligen, tillsammans med våtservetter av intim hygien, kan bli en fullständig ersättning för vattenprocedurer;
 • när det inte finns behov av att använda stora kuddar - med mindre urladdning i slutet eller i början av menstruationscykeln;
 • under lokal behandling med vaginala tabletter eller suppositorier, som har förmågan att upplösa och flöda ut;
 • under graviditeten, när mängden utskrivning ökar;
 • under trast, när en kvinna lider av riklig ostig utsläpp av vit färg;
 • när mild urininkontinens observeras (till exempel efter förlossning, i ålderdom eller med inflammatoriska sjukdomar i könsorganet).

Du fattar alltid beslutet att använda dagliga sanitetsunderlag själv, baserat på dina egna preferenser när det gäller renhet, kroppsegenskaper och naturligtvis livsstil. Naturligtvis bör du inte spendera extra pengar om du inte har några problem med utsöndringar och daglig dusch är tillräckligt för att upprätthålla god hygien. Om vattenprocedurer inte är frälsning, bör du vara medveten om de möjliga konsekvenserna av att dessa produkter ständigt bärs.

Potentiella negativa konsekvenser

Bland de skadliga effekterna av att bära dagliga kuddar, skiljer sig olika reaktioner av den kvinnliga kroppen, som huvudsakligen är förknippade med individuella egenskaper, predispositioner för olika sjukdomar, och också med hur exakt användningsreglerna observerades.

Dessa reaktioner inkluderar:

 1. Förändringar i den vaginala mikrofloran, som kan åtföljas av ett ökat antal utsöndringar och kan vara förknippade med först och främst aktiviteten hos skadliga mikroorganismer - denna situation är resultatet av en sällsynt produktändring;
 2. Trast från dagliga kuddar - det inträffar när förändringen i mikroflora i slidan sammanfaller med minskad immunitet eller dysbios. En sådan sjukdom är ett av de mest diskuterade problemen som tillskrivs användningen av denna hygienprodukt, varför de av vissa människor anses vara mycket "skadliga";
 3. Irritation av huden från kuddarna - det kan antingen vara en reaktion på material av låg kvalitet eller en "växthuseffekt", vilket är en konsekvens av användningen av vävnad som inte andas.
 4. Allergi är en rent individuell konsekvens för kvinnor, som kan åtföljas av inflammation i slemhinnan, svullnad i huden i könsområdet, utseendet på röda fläckar eller utslag i detta område. Oftast manifesterar sig en allergisk reaktion på färgämnen eller smaker som används vid tillverkning av packningar.

Förekomsten av någon av de listade konsekvenserna bör orsaka att den valda produkten överges, eller snarare avbrytandet av dess användning under ett tag.

Det är lämpligt att omedelbart konsultera en läkare med sådana problem för att utesluta infektionssjukdomar som har liknande symtom..

Om du är allergisk mot en viss del av dynan bör du försöka undvika kontakt med huden. Det är inte nödvändigt att helt överge denna personliga hygienartikel..

Du kan minska sannolikheten för någon av ovanstående negativa reaktioner genom att följa de vanliga rekommendationerna för användning.

Rekommendationer för användning

Det är inte svårt att minimera skadorna på dagliga packningar, det viktigaste är att följa de ganska vanliga reglerna för deras användning. När du undrar om det är skadligt att bära dem varje dag måste du komma ihåg att det finns många sorter, modeller, företag, material och allt annat som påverkar utvecklingen av biverkningar, så att säga.

Det finns inget behov att argumentera med det faktum att dagligen skapar en gynnsam miljö för utbredning av patogena mikroorganismer. Man kan dock inte undvika att vanligt linne från syntetiska (icke-andningsbara) material också skapar det. För att undvika denna situation, såväl som ovanstående konsekvenser, kommer ett antal rekommendationer att hjälpa dig om hur du byter produkter ofta och hur du väljer dem:

 1. Använd helst en ny hygienprodukt efter 2-3 timmar. Du kan sträcka den här gången till 4, men då ökar risken för bakteriell aktivitet.
 2. Föredra modeller som inte innehåller färgämnen, dofter och parabener - detta minskar sannolikheten för en allergisk reaktion eller hudirritation.
 3. Det är bättre att välja kuddar gjorda på basis av hypoallergen bomull - detta material tillåter huden att andas.
 4. Ett bra tecken på en daglig rutin är inte en fast, utan en prickig klibbig linje. Detta beror på att en kontinuerlig kan ge dålig luftåtkomst till huden och orsaka en "växthuseffekt". Som ett resultat - ökad svettning och sannolikheten för irritation.
 5. Ett underbart alternativ - produkter i enskilda paket. De är mycket sterila..
 6. Välj hygienprodukter med en faktisk hållbarhet - det är inte förgäves att de anges på sådana produkter!

Du kan välja den produkt som passar dig bara genom att prova olika märken. Var uppmärksam på hudreaktionen på varje typ av produkt och experimentera inte med slitid - denna praxis kan påverka vaginal mikroflora..

Recensioner av specialister om daglig läggning

Läkarna har försökt under lång tid att fastställa skadan eller nyttan med dagliga kuddar. De flesta gynekologer är ivriga motståndare mot vardagsbruk av sådana produkter. Men sådana åsikter stöds till stor del inte av vetenskaplig forskning. Packningstillverkningsteknologier förbättras ständigt, och många tecken som tidigare kan leda till skadliga effekter på kroppen försvinner helt enkelt.

Att skapa en gynnsam miljö för mikroorganismernas aktivitet kan helt undvikas med hjälp av ofta byte av kuddar, allergier - med hjälp av ett rimligt sätt att välja.

Många företag föredrar nu produktion av allergivänliga produkter från naturliga tyger (som bomull). Förresten, vått underkläder från sekret är samma gynnsamma miljö för reproduktion av bakterier och svampar. Så varför vara rädd för en kvinna?

Om du ständigt bär dagliga trosskydd och följer de rekommendationer som krävs är risken för din hälsa minimal. Vidta lämpliga åtgärder för att förhindra gynekologiska sjukdomar, besök en läkare och upprätthålla en aktiv livsstil. Använd inte dessa produkter utan behov, men om någon har uppstått bör du inte vara rädd för de skrämmande konsekvenserna som människor beskriver i nätverket.

Att använda dagliga trosskydd för många kvinnor innebär att förse sig med bekvämligheten och renheten i sina underkläder. Det stora fördelen med att bära dem är bristen på naturliga, och för vissa sjukdomar och obehaglig lukt av sekret. En sådan uppfinning tycktes inte förgäves av det klara könet. Experimentera därför med varumärken, välj rätt modeller och ta hand om din hälsa.

Den mest pinsamma dagen i mitt liv eller inte bara för flickor.

Jag tror att de som söker arbete kommer att förstå mig; att hitta ett jobb nu är supermegabära.

Jag, en genomsnittlig statistisk kille som inte rullar byxorna till ägg och inte gör hål på platser där de inte borde vara.

Jag blev inbjuden till två intervjuer, en dag, en skulle hållas klockan 10:30, den andra klockan 15:00. Den första intervjun skulle vara nära en av mina mest oälskade tunnelbanor, för varje gång jag kom dit var jag i en massa roliga situationer och den här gången är inget undantag.

När jag kom till rätt tunnelbanestation, som vanligt, gav det mig för både små och stora, och nästan till och med ut ur munnen... Rätt mittemot tunnelbanan låg ett köpcentrum där det var allt jag behövde, antog jag att släppa min spänning där. Men mina planer förstördes nådelöst av köpcentrets schema. Inte långt borta var precis rätt plats, där jag åkte till en intervju, jag bestämde mig för att sänka spänningen där. När jag kom in i byggnaden kom mina instinkter med mig till rätt institution som heter toaletten. Tack och lov, allt fungerade och ansträngde sig från huvudpunkterna, och jag gick till den roliga intervjun omedelbart, så snart jag kom dit sa de mig att vänta 30 minuter, erbjöd att "gå, koppla av, koppla av ", Jag bestämde mig för att hitta en plats där jag kunde lägga min femte poäng till vila. Centret där företaget var beläget var flera våningar och de flesta golven var dumt stängda och det fanns ingen plats att sitta ner, gå igenom golven 5-6 så här, jag lyckades fortfarande hitta super bekvämt lädersoffa, på vilken jag slog mig ner. Men jag kunde inte slappna av. Den nervösa gav sin egen, visade alla kraften i tankar om de värsta frågorna i intervjun + rummet var fruktansvärt så tappat. Efter att ha satt mig i skinnsoffan med den förflutna tiden, bestämde jag mig för att gå tillbaka till önskat golv. Det är här historien började. Efter att ha kommit in i hissen bestämde jag mig för att titta på mig själv en gång, och vad tror du? Jag märkte att på mina byxor mitt i halvpopparna finns ett så svagt vått band. När jag insåg att nervösa gav mig svett, inte bara i armhålorna och händerna, utan också på den femte punkten, bestämde jag mig för att agera, drog på min jacka lägre, såg ut som om jag inte kunde se den och gick, trodde att den skulle ta en tur, men den var inte där, intervjun var i fel rum där jag satt tyst gömde mig bakom en jacka, och i en annan, där denna jacka måste tas bort och en våt svettfläck på mina byxor visades på min ASS... Plus, jag hade ofta en spets som var bunden som var väldigt obekväm att binda, du vet varför... I slutändan bad jag att skjuta upp mötet till en annan dag med otmazyvatsya att jag inte är bra.

MEN detta är långt ifrån allt! Jag var på väg att ha en annan intervju där jag hade alla chanser att komma in i exakt samma situation och jag bestämde mig för att agera, jag gick igenom olika sätt att lösa detta problem, jag tänkte att jag skulle köpa jeans eller köpa en fin dos lugnande medel, men min hjärna beslutade att agera annorlunda. Jag bestämde mig för att köpa GASKS. Jag gick till samma köpcentrum inte långt borta, som redan arbetade hårt, köpte all skit där och satte packningar där när jag valde dem, mina ögon var runda, de var annorlunda: små och stora, jag hade mycket frågor, men svaret var ett, ASS BIG MEAN OCH GASKETS BIG. Efter köpet gick jag på toaletten och misstänkte inte ens att den här saken var så besvärlig, jag använde aldrig en sådan skit och tänkte inte ens använda den... Packningen var riktigt stor, jag skulle förment sätta den på röven, men det höll inte, då såg jag någon form av "kardborrband" och min hjärna gav ut "RELEASE IT ON THE ASS", även om jag senare insåg att det måste fästas på mina underbyxor. Som ett resultat, ungefär 10 minuters rostning på toaletten och jag gick ut, det känns som om du är i blöjor, och till och med det gör henne till en röv 2 gånger varmare, detta får henne att svettas två gånger mer, i mina tankar fanns det en "hur bär tjejer detta?", Jag gick förbi flickorna och föreställde mig att de alla hade de här jävla packningarna, hur obekvämt det var... I slutändan bestämde jag mig för att kontrollera driften av vattenskölden för röven och beslutade att sitta igen, gick till McDuck, där jag satt upp och gick på toaletten där kontrollerade våtheten i mina byxor, det var torrt där! Men problemet är, min hjärna gav ut, låt oss ändra! Jag gick på toaletten och lyckades den här gången på 5 minuter... och sedan hade jag ett litet problem. Jag var tvungen att kasta den våta servetten någonstans eller inte brinna, i slutändan satte jag det hela i ett tomt pappersark och kastade det i den första papperskorgen. Vid nästa intervju var jag torr. Men problemet är att denna packning lossnade medan jag satt och medan jag gick tillbaka till tunnelbanan runt staden, hade jag en känsla av att jag hade staplat den i mina byxor... Jag bestämde mig också för att bli av med den och kastade den i herrtoaletten, innan jag lade den in i en halv toalettrulle papper.

Så här gick mitt första packningstest.

Som ett resultat misslyckades jag med två intervjuer, köpte ett paket packningar och onödiga saker för att täcka.Jag närmar mig när jag gick med det här mirakel i mina byxor, inuti mig själv nöjde "högt" och kände mig super förnedrad av mig själv. Jag bestämde mig för att jag bara skulle ha på mig jeans eller mycket mörka byxor och dricka ett par lugnande medel, eftersom min kropp, min fiende, en förrädare, övergav sig vid rätt tidpunkt och skämde mig, men min hjärna hanterade denna situation med värdighet.

Jag ville inte heller kränka någon med detta inlägg, så leta inte efter det onda i dessa rader... =]

P.S Jag väntar på dina skämt om dessa dagar hos män eller något annat.

Så byter du dynor och tamponger: medel för menstruation

Hur man underlättar livet för dig själv och naturen: återanvändbara kuddar och menstruationskoppar

Ksenia Göce-designer och fan av miljöstil, skapare av bloggen om en miljövänlig livsstil

Menstruation hos kvinnor är samma naturliga process som till exempel svettning, men för ett par år sedan var temat menstruation tabu. Men med utvecklingen av fem- och eko-rörelser började olika aspekter av menstruationen diskuteras oftare. Inklusive engångs hygienprodukter och deras påverkan på miljön. Men vad kan göras här?

Ett ögonblick av matematik. Anta att fyra kuddar räcker för en kvinna per dag, till exempel "dessa dagar" varar fem dagar (och så 13 gånger per år, eftersom den genomsnittliga cykeln är 28 dagar). Totalt får vi 260 packningar per år, cirka 40 år i rad. Det här är 10 400 engångsartiklar som var och en kommer att dumpas och säkert kommer att överträffa våra barnbarn och eventuellt barnbarn..

10400 är en beräkning för en kvinna, och det finns flera miljarder av oss. Dessutom är dessa hygienprodukter inte lyx, utan en viktig nödvändighet. Men en ren planet är också en viktig nödvändighet. Tänk på alternativa hygienprodukter för att minska ditt personliga kolavtryck och hjälpa planeten. Lyckligtvis erbjöd uppfinnarna oss några mycket lämpliga alternativ - det finns inget behov av att återvända till trasor och bomullsull som våra mödrar och mormor lidit.

Menstruationskoppar

En skål som liknar en klocka i form är gjord av tunn men hållbar silikon. Det är flexibelt, orsakar sällan allergier och bärs lätt i 12 timmar, inklusive på natten (även om det är bättre att inte flytta och ändra det inte två, utan tre gånger om dagen). Till skillnad från tamponger är risken för att utveckla STS (toxisk chocksyndrom) minimal - du behöver bara följa hygienreglerna och rekommendationerna från skåltillverkaren.

Till skillnad från engångsprodukter påverkar skålar inte mikrofloraen i slidan, skapar inte en grogrund för bakterier och ökar inte risken för infektioner.

Om koppen inte är överfylld på grund av långvarigt slitage reduceras risken för läckage till noll. Skålen kan bäras när man spelar sport och simmar.

Materialet och designen på koppen påverkar inte heller epitel i vagina och livmoderhalsen. Men även om du inte har några gynekologiska sjukdomar bör du rådfråga din läkare innan du köper en skål. Specialisten kan orientera dig i storlek och välja den perfekta koppen för dig..

Små svårigheter kan uppstå under de första försöken att komma in och få menstruationskoppen. Men det är värt att vänja sig - och du vill inte byta till andra sätt. Ibland passar dock inte en viss tillverkares skål för vissa kvinnor - på grund av en förtjockad kant eller för lång svans. Men allt detta bestäms individuellt - svansen kan skäras oberoende, och om kanten fortsätter att orsaka obehag kan du gå till skålen med en annan design.

Många kvinnor konstaterar att efter den första introduktionen av skålen upphör de att känna den. Dessutom säger vissa att menstruationen blir mindre smärtsam..

Men det är inte allt! Med korrekt skötsel kommer en skål att pågå i många år. Varje tillverkare har sitt eget utgångsdatum, men du kan ta reda på om det är dags att byta koppen själv - till exempel, om den redan är mycket sliten, sliten eller börjat läcka på grund av den så kallade materialtröttheten. Om skålen fortfarande passar dig bör du inte byta den.

I alla fall är menstruationen ett mycket mer miljövänligt alternativ jämfört med kuddar och tamponger. Enligt vår beräkning har du inte kastat 1300 packningar om du använt skålen i fem år. Både planeten och din plånbok säger tack.

Återanvändbara kuddar

Ett annat bra alternativ till engångs hygienprodukter är återanvändbara tygkuddar. Till skillnad från vanliga, finns dessa i en mängd roliga färger som kan lysa även kritiska dagar..

Återanvändbara dynor sys av naturliga, andningsbara men inte vätskegenomsläppliga material. De har flera lager: de som kommer i kontakt med kroppen är gjorda av mjuka, behagliga mot beröringsduken; det inre skiktet, som tar bruntet, är vanligtvis tillverkat av antingen bambu- eller hampfibrer. Det har hög absorptions- och antibakteriella egenskaper..

Vävnadskuddar är allergivänliga och orsakar definitivt inte HFS. Andra fördelar inkluderar skydd mot lukt och irritation, liksom "växthuseffekten" - återanvändbara kuddar skapar inte en grogrund för bakterier.

De flesta prover passar säkert underkläder och fästs med osynliga knappar. Av dem själva är de inte feta, de är inte synliga under kläderna. De kan också användas dagligen..

I genomsnitt rekommenderas återanvändbara packningar att byta när de fylls ungefär en gång var 4-6 timme. Oftast rekommenderar tillverkarna att efter användning, skölja dynan med kallt rinnande vatten och torrt, och i slutet av menstruationen tvätta alla återanvändbara dynor i tvättmaskinen i ett delikat läge med icke-aggressivt pulver och vid en temperatur på högst 30-40 grader. Dessa rekommendationer kan variera, var uppmärksam på vad den specifika tillverkaren skriver..

Med korrekt användning och korrekt skötsel kan tygkuddar pågå i 5 till 10 år.

Menstruationsbyxor

För menstruationsunderbyxor är principen ungefär densamma som för tygkuddar. Skillnaden är att de inte behöver knytas till någonting - sätta på och gå!

Samtidigt gör menstruationsbyxor olika modeller och färger - från strumpor för en droppe till vanliga underbyxor (absorberande volym för två tamponger) och underbyxor med höga midjor så att du även i dessa dagar känner dig sexig.

Som regel sitter de bekvämt, gnuggar inte någonstans, andas och tillåter inte bakterier att föröka sig - dels på grund av vävnaden, dels för att blodet torkar mycket snabbt och inte lämnar ett näringsmedium.

Menstruationsbyxor, om de läcker, är mycket sällsynta. Om du läser recensionerna stötte de allra flesta kvinnor inte på ett sådant problem, även om natten.

Efter bärande rekommenderas menstruationsbyxor att tvättas med rinnande kallt vatten (eller blötläggas i ett par timmar) och sedan bara tvättas med andra känsliga saker i tvättmaskinen.

Byte av vanliga packningar och tamponger hjälper inte bara att skydda naturen mot överflödigt skräp som sönderfaller i hundratals år utan också avsevärt sparar. Och detta är det sällsynta fallet när du kan spara på dig själv utan att skada (och till och med gynnsamt!) För hälsan.

För medicinska frågor, se till att du först konsulterar din läkare.

Varför behöver flickor kuddar och hur man använder dem

Naturligtvis kan en mogen kvinna knappast fråga sig själv "Hur man använder kuddar?" Eftersom hon var tvungen att göra detta mer än en gång. Men för unga flickor som först mötte ett sådant fenomen som menstruation kan denna fråga bli ganska relevant, eftersom de fortfarande inte har erfarenhet av att använda den här hygieniska artikeln, och inte alla har modet att ställa elementära frågor. Ofta försöker flickor ta reda på detta på egen hand genom att titta på en video eller läsa artiklar på olika webbplatser. Trots allt förstår tyvärr inte alla mamma hur flickor ibland är rädda för att komma in i en ny livstid. Men deras unga döttrar vet ofta helt enkelt inte hur man använder hygienprodukter under kritiska dagar. Låt oss prata om hur man använder packningar..

Innehåll:

 • Var säljs kuddarna?
 • Hur man sätter på en dyna?
 • Hur många gånger att byta packning?
 • Hur du kasserar använda packningar på rätt sätt?
 • Vad man ska göra om irritation uppstår?
 • Hur du bär kuddar med dig?
 • Packningar förbud

Packning - engångshygienprodukt som absorberar menstruationsblod. Det ser ut som en tunn sanitetsservett..
Kuddarna fixeras på underkläderna med en limremsa på utsidan och (eller) med vingarna på sidorna.

Om du köper de allra första kuddarna i ditt liv, läs användarreglerna.

Hur du säkerställer din komfort

Kritiska dagar åtföljs ofta av obehag. Ibland orsakas det av felaktig användning av packningar. Hur man använder dem för att känna sig bekväma:

 • om denna eller den andra packningen orsakar irritation eller klåda, är det bättre att köpa ett annat alternativ, helst bör detta inte vara;
 • du bör regelbundet besöka toaletten och byta packningar med några timmar. Detta kan göras oftare beroende på mängden utsöndring och lukt.
 • kläderna ska vara så bekväma som möjligt just nu. För att lugnt göra sitt arbete och inte oroa dig är det bättre att välja friare kjolar eller byxor, också för denna period är det bättre att avstå från trosor och rygg;
 • Under kritiska dagar måste särskild uppmärksamhet ägnas åt hygien. När du byter dynor måste du komma ihåg att tvätta händerna väl före och efter proceduren. Ta en dusch om det behövs.

I sin första menstruation har flickor ibland en mycket svår tid. De kan inte fästa packningen jämnt och kan inte förstå när de behöver bytas ut, så de springer till toaletten mycket ofta. Men dessa färdigheter förvärvas mycket snabbt och mycket snart känner de sig mer säkra på kritiska dagar än i början.

Dessutom finns det inget behov av att vara blyg, frågan om hur man använder hygienprodukter på rätt sätt kan diskuteras med mamma, syster eller äldre vänner, det finns inget skamligt med detta. Menstruation är ett fenomen som ingår i varje kvinna, och du bör inte undvika att prata om henne.

Hur man sätter på en dyna?

 • Tvätta händerna ordentligt. Rör inte packningen med smutsiga händer! Hon är steril.
 • Ta bort dynan från påsen..
 • Ta bort skyddsremsorna på det (det kan finnas flera).
 • Lås trosskyddet med den självhäftande sidan.
 • Om det finns vingar, måste de böjas och limmas på sidorna på kransen.
 • Ta på dig underkläderna och kolla om du är bekväm med dynan.
 • Om det finns obehag kan du försiktigt dra bort packningen och fixa den bättre.

I vilket läge att byta packning?

Du kan fästa sanitetsbindan i tvätten när du står eller sitter. Du kan välja valfritt alternativ.

Var du ska byta packning?

 • I toalettrummet
 • I badrummet

Var du än är, glöm inte att tvätta händerna noggrant med tvål före och efter denna procedur.

Vilka kuddar som används av förflutna kvinnor

Hur ofta tar en tjej upp en packning och tänker på vad mormödrar använde när alla dessa nya tekniker och material inte fanns där. Svaret är att fattiga kvinnor plågas, men hade absolut ingen aning om det. Använda tygstycken, tvättade hela tiden, torkade dem. Satt naturligtvis hemma.

Rikare damer köpte speciell päls, ull. Vanliga människor kan använda halm.

Senare började syna påfyllningsbara packningar, som i figur 1 och 2.

I Sovjetunionen användes röd bomull (så att fläckarna inte kunde synas efter tvätt). Dessa kuddar garanterade inte läckage, men naturlig bomull tillät kroppen att andas - det fanns ingen växthuseffekt.

Lite senare, på 70-talet, började importerade babyblöjor på cellulosa anlända till Ryssland. Det var ett genombrott och gränslös glädje för sovjetkvinnor. Det fanns inget behov av att göra packningar av bomull och bandage. Under hela denna period gav mödrar sina döttrar speciella byxor som endast bärs under menstruationen. De var elastiska, bomullsinnehållande trosor med en tillräckligt bred och behaglig knast, mjuk elastisk. Vanligtvis var dessa trosor svarta.

I början av 80-talet introducerade importen våra mormödrar till icke-läckande honkuddar - röd cellofan läggs längst ner i produkten. Nästan samtidigt dök upp packningar med en limremsa. Hittills fanns det inga vingar i Sovjetunionen. Men glädjen överväldigade kvinnorna - slutligen tog de hand om deras komfort.

Redan i början av 90-talet av förra århundradet, när "järnridån" öppnades, och alla framgångar som utländska producenter hällde in i Ryssland, dök upp påskyndade kuddar. Detta var en efterlängtad händelse i kvinnors liv. En säkrare, enklare, mer bekväm, hygienisk anordning under menstruationscykelns längd har ännu inte uppfunnits, trots tamponger och menstruationskoppen.

Vad man ska göra om irritation uppstår?

Blöjautslag, rodnad i huden i labia, klåda, skalning, utslag kan vara resultatet av en allergisk reaktion på materialet i din hygienprodukt.

Du bör se en läkare och ta reda på vad som orsakat irritationen exakt.

Under undersökningen av en gynekolog, berätta i detalj om vilka kuddar du använde.

Om du blir allergisk när du använder de första kuddarna betyder det inte att du aldrig kan bära dem igen. Vanligtvis räcker det att byta till produkter från andra tillverkare.

Att välja rätt hygienprodukt

Det första man ska göra är att bestämma typen av hygienprodukt. Trots all variation som presenteras i butikshyllorna är allt inte så komplicerat.

Först är det nödvändigt att skilja mellan packningar under kritiska dagar och den så kallade "dagliga".

Med våtservetter för daglig användning är allt enkelt. De är inte utformade för att eliminera rikliga utsöndringar, därför har de en minimal tjocklek, kompakt storlek och har inte sådana ytterligare skyddsanordningar som vingar - de är helt enkelt inte nödvändiga. Läs vad dagliga kuddar är till för..

Med kuddar under kritiska dagar är saker inte mycket mer komplicerade. De skiljer sig:

uppsugningsförmåga

För att bestämma vilka produkter som behövs i en speciell situation, bör man vara uppmärksam på överflödet av sekret, liksom direkt till den absorberande kapaciteten hos den hygieniska produkten. Det här är väldigt små droppar på paketet. Ju mer de är, desto större mängd tömning kan packningen rymma. Under de första och sista dagarna av menstruationen är tillräckligt med medel med 1-2 droppar tillräckligt, och under kraftig urladdning kommer alternativ med maximalt antal droppar att vara mer tillförlitliga.

I form och storlek

Hygieniska produkter från olika tillverkare kan ha sina egna särdrag. Men först och främst är de indelade i fonder med vingar och utan dem. Naturligtvis är produkter med skyddsvingar mycket mer funktionella och praktiska, eftersom de tillåter dig att säkrare fixera packningen på trosor?

Formen för moderna hygienprodukter skapades med hänsyn till kvinnans kropps anatomiska egenskaper. Hygienprodukter med låg absorptionsförmåga finns lite mindre i storlek och alternativen för omfattande urladdning är stora i storlek. Det finns också specialprodukter för användning på natten, de har en maximal storlek och ökad absorptionsförmåga, vilket gör att en kvinna inte kan avbryta sömnen för att ersätta en hygienprodukt. Följ länken för att ta reda på om tamponger kan användas på natten..

Genom närvaro eller frånvaro av aromatiska föreningar

Flickor med en tendens till allergiska reaktioner och hudkänslighet, det är bättre att undvika smaksatta hygienprodukter, eftersom de ofta framkallar en förvärring av sjukdomen.

Om du fortfarande har frågor kan du titta på en video om ämnet: "Hur väljer du sanitetsunderlag?" Och läs också i vår artikel om typer av packningar och deras funktioner.

Ta reda på vad som kan användas istället för packningar i nödsituationer genom att klicka på länken.

Hur du bär kuddar med dig?

Nu när du har din första period bör du alltid ha sanitetsservetter i din handväska under dessa dagar.

Om du inte har packningar i originalförpackningen, se till att de rena förhållandena är i din väska. Det är tillrådligt att packningen har individuell förpackning. Om tillverkaren inte tillhandahöll den, linda in den i en ren påse.

Du kan hitta speciella omslag, fodral eller handväskor för förvaring av kuddar. Det är viktigt att de alltid är rena.!

Vad är en produkt?

Även för 30 år sedan visste kvinnor inte om förekomsten av kuddar och tamponger. Under menstruationen använde de bomullsull som var lindad i flera gaslager. Men till och med ett sådant verktyg kunde inte skydda mot pinsamma situationer. Därför var det under kritiska dagar omöjligt att delta i aktiva sporter och bära lätta kläder.

Och när jag gick ut var jag tvungen att lägga en stor mängd gasväv och bomulls ull med mig i påsen och byta ut dem vid behov nästan varje gång jag gick på toaletten. När sanitetsdynor och tamponger dök upp på hemmamarknaden underlättade det kvinnors liv kraftigt och hjälpte dem att få förtroende under svåra dagar..

Om vi ​​pratar direkt om packningar, så finns det sådana sorter:

Produkter i den första kategorin är i sin tur täta eller ultratunna, kortare eller längre, med varierande grad av vätskeupptagning, med eller utan vingar. Nu vet nästan alla hur man använder kuddar med vingar, eftersom det här alternativet är mer tillförlitligt med riklig urladdning och inte tillåter dem att komma på underkläder eller kläder..

Den dagliga versionen har en låg grad av absorption, den absorberar obehagliga luktar och små utsläpp. Sådana personliga hygienprodukter kan bäras varje dag vid behov..

Varje packning är en tygprodukt belagd på båda sidor med skyddsmaterial. Ovanpå är den utrustad med ett speciellt skikt som låter vätskan in och förhindrar att den går utanför, och nedanför är ett lim för att fästas vid tvätten. Om de är utrustade med vingar är lim också på dem. Inuti finns en speciell absorberande komposition som absorberar utsöndring.

Vad tycker gynekologer?

Motiveringen för användning av packningar är tveksam. Detta är inte en väsentlig sak och kan undvikas. De flesta gynekologer anser att användningen av hygienprodukter endast bör ske som en sista utväg.

Konstant bärning påverkar könsdelarna negativt. Om du föredrar regelbundet användning av kuddar måste du åtminstone ibland ta pauser och ge kroppen vila.

Gynekologer förbjuder kategoriskt att välja alternativ utan individuell förpackning. Sådana kuddar, även med många fördelar, kan skada kvinnors hälsa.

Vilka är dina dagliga rutiner?

Från sanitet skiljer sig dagliga kuddar i tjocklek och storlek. Varje dag finns det tre typer:


Packningar är mycket olika, i tjocklek och sammansättning

Ultratunna är lämpliga för en liten mängd urladdning. Detta alternativ är tunt och flexibelt. Packningar känns nästan inte. Känns färskt hela dagen.

Standard eller konventionella packningar absorberar lite mer vätska. Det är bäst att använda dem vid ägglossningen eller kort före menstruationen.

Större dagar är längre. Absorbera vätskor mer än andra typer. Kan användas i början eller slutet av menstruationscykeln. Indikationer för användning inkluderar också sjukdomar åtföljda av urininkontinens.

När du ska använda dagligen

Baserat på namnet på kuddarna kan du gissa att verktyget används dagligen, vilket många kvinnor gör. Det är viktigt att använda varje dag med riklig eller specifik urladdning.

Indikationer för användning av dagligen inkluderar:

 • period före menstruation för att skydda mot läckage;
 • perioden efter menstruation för att skydda tvätten från en eventuell resterande daub;
 • kritiska dagar då en kvinna använder tamponger;
 • förekomsten av sjukdomar förknippade med urininkontinens;
 • behandling av vaginal suppositorier;
 • ägglossningsperiod, när volymen av naturliga sekretioner ökar betydligt
 • oförmågan för närvarande att använda andra medel för att upprätthålla renheten.

Med dessa faktorer är dagliga ersättningsbara.

Tvätta och torka händerna noggrant före användning. Ta därefter bort skyddsremsan från den självhäftande delen och lim den på underbyxorna. Byt varje dag var tredje timme. Det är bättre att ta bort ett sådant skydd på natten. Dessutom behöver regelbundet överge vardagen. Packningar med olika aromer bör användas med försiktighet, eftersom det finns risk för en allergisk reaktion och irritation..

Spara inte på en hygienprodukt. Föredra alternativ för "andning". Detta förhindrar växthuseffekten. Särskilda hål bör finnas på bottenlagret..

Allt är väldigt enkelt. Börja alltid med händerna. De måste tvättas ordentligt. Ta bort den klibbiga remsan och lim varje dag till botten av trosorna i mitten.

Daglig blödningshastighet

Volymen av urladdning under menstruationen är individuell för varje kvinna. Det beror på ärftlighet, hormonell bakgrund, förekomsten av sjukdomar i det reproduktiva systemet. Dessutom kan blödningen öka med intensiv fysisk aktivitet, spela sport, ta vissa mediciner.

Produktionen av blod anses vara normal, det indikerar ett brott i ägget i frånvaro av befruktning. Början observeras den första dagen av menstruationen, gradvis intensifieras den 2 - 4 dagen och avtar mot slutet av menstruationen.

Den mest överflödiga blödningen inträffar under den första och andra dagen av menstruationen, i slutet av menstruationen minskar mängden blod som frigörs gradvis. Det beror på hur ofta du behöver byta packningar:

 1. Vanligtvis börjar menstruationen med en daub, den högsta intensiteten av blodutsöndring uppnås i slutet av en dags menstruation. Därför är tunna kuddar och till och med ”dagliga rutiner” lämpliga under de första timmarna efter regleringens början, men efter 10-12 timmar är det nödvändigt att använda lämpligare - minst 2-3 droppar.
 2. Från den andra dagen blir menstruationsflödet intensivt. Under denna period kan vissa kvinnor inte klara sig utan de mest absorberande produkterna, som måste bytas ut var 2-3 timmar och ännu oftare.
 3. Vid den 4: e - 6: e dagen för reglering blir utsöndring mindre riklig. Normalt och med vissa sjukdomar, till exempel endometrios, efter menstruation i 2–5 dagar finns blödning. Menstruationen tar en brun nyans och konsistensen av vall. I detta fall är det också optimalt att använda tunna produkter.

Regler för ansökan

Erfarena kvinnor känner till dessa regler. Men väldigt unga flickor kommer att vara intresserade av att veta hur de ska klistra in kuddarna korrekt. Reglerna är mycket enkla:

 • tvätta händerna och ta en bekväm kroppsposition. Detta görs bäst i sittande position;
 • ta bort omslaget;
 • om produkten är utrustad med vingar måste de distribueras. Sedan avlägsnas det långa papperet i mitten och delvis i området med vingarna;
 • fäst packningen på underbyxorna. Vingar lindar runt dem för en tunt passform.

Allt är väldigt enkelt. Du måste också känna till reglerna för bortskaffande av begagnade produkter. Det rekommenderas att förpacka den begagnade saken i en omslag från en ny, om den inte är det, sedan i toalettpapper och i denna form kasta den i facket. Om toaletten finns på en offentlig plats, bör den inte väcka uppmärksamhet.

Med dagliga kuddar

Packningar utformade för daglig användning har också sina egna egenskaper. De skiljer sig beroende på varumärket i färg och tjocklek, såväl som i form, i synnerhet finns det speciella alternativ för thong trosor. Det finns modeller med en doftande lukt, varför lukten av sekret neutraliseras. När du väljer ett eller annat botemedel för varje dag måste du lyssna på användbara tips från gynekologer:

 • det är bättre att välja vita produkter, de innehåller inte färgämnen och orsakar inte allergier, och det kommer också att vara möjligt att spåra färgen på utsläppet, vilket är mycket viktigt för olika sjukdomar;
 • om huden är känslig måste du köpa luktfria produkter som inte orsakar irritation och klåda;
 • de mest praktiska medlen är präglade, de skrynklar bättre och anpassar sig till kroppsrörelser;
 • köp dagliga kuddar i paketet där de finns i enskilda påsar.

Vilka är fördelar och nackdelar

Liksom alla packningar har dagligen både fördelar och nackdelar. De positiva egenskaperna inkluderar förmågan att:

 • hålla underkläderna rena;


Vid applicering av daglig linne förblir ren

 • skydda kläder från daubs före menstruation eller efter menstruation;
 • ställa in färgen på urladdningen, om färgen på linnet inte tillåter det;
 • upprätta en ungefärlig mängd intermenstruellt flöde;
 • för att skydda dig från läckage av månatligt blod när du använder tamponger;
 • hålla grenen ren.

Ökar sannolikheten för allergiska reaktioner när du använder kuddar. Många läkare rekommenderar användning av dagligen endast när det är absolut nödvändigt, eller åtminstone startar på natten.

Möjliga patologier med tunga perioder

Ofta finns stora utsläpp på dynan hos unga kvinnor. De kan emellertid vara mörka, med blodproppar och hålla länge, ungefär sju dagar eller mer.

Ofta är orsaken till detta problem hormonella störningar. Cykeln kan bli vilse, till exempel mognar ägget för tidigt. Hormonfel uppstår också som ett sidesyndrom från att ta orala preventivmedel. Möjliga sjukdomar med kraftigt blodförlust kan vara:

Kärlsjukdom

I det här fallet lider kvinnan ofta av blödningar, inklusive näsblödning. Hennes blåmärken ofta och enkelt.

Endometritis eller endometrios

Med dessa sjukdomar har en kvinna ofta mage och nedre ryggsmärta, medan smärta också kan förekomma utanför menstruationen. Det finns fläckar i den dagliga rutinen i mitten av cykeln, smärta kan uppstå under samlag.

Algodismenorea

Algodismenorea åtföljs av svår smärta under menstruation, illamående, kräkningar och medvetenhetsförlust. Sjukdomen uppstår på grund av omogenhet i utveckling eller med en felaktig position i livmodern. Primär algodismenorré förekommer under den första menstruationen.

Myom

En tumör som uppträder i livmoderns muskelskikt kallas myoma. Sjukdomen är vanligast hos kvinnor i åldrarna 30-40 år. Med myom observeras svår blödning och smärta.

Irriterande tarmsyndrom

Detta syndrom är inte förknippat med reproduktionssystemet, men mot bakgrund av allmän inflammation i bukhålan skjuter det också på det. Under de första dagarna av cykeln observeras ofta diarré, förstoppning och annat obehag i tarmen.

Ektopisk graviditet

Om patologin inte upptäcks i tid kan äggledaren brista. En ektopisk graviditet är mycket farlig och orsakar ett chockstillstånd och riklig blodförlust. Om en kvinna har sådana symtom är det brådskande att ringa en ambulans och informera läkarna om förseningen och misstänkt graviditet.

Återanvändbara kuddar under kritiska dagar bör vara bekväma, prisvärda och välgjorda. Den vävda dynan ska förbli på plats och absorbera också, om inte bättre, som alla engångshygienprodukter.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Atrofisk kolpit: behandling, symtom, suppositorier, läkemedel

Upp till 40% av kvinnorna efter klimakteriet upplever symtom på atrofisk kolpit (klåda och sveda, torrhet i slidan och smärta under intimitet)....

Menstruationscykelfel - orsaker och behandling

Elena Pavlova • 2012-23-23Hos en vuxen frisk kvinna bör menstruationscykeln vara regelbunden. Oregelbundenhet, förändring av antalet dagar i cykeln eller dess fullständiga upphörande utanför graviditetsperioden - skäl till att besöka läkare....

Försening av menstruationen

Försenad menstruation, de främsta orsakerna utom graviditet
Normalt varar menstruationscykeln 21 till 35 dagar. Varje kvinna har sin individuella varaktighet, men i de flesta av dem är intervallet mellan menstruationen lika eller skiljer sig från varandra med högst 5 dagar....