Gynnsamma dagar för befruktningen

Harmonier

Graviditet är möjligt när spermierna kommer i kontakt med ägget. För ett framgångsrikt resultat av samlag är det nödvändigt att beräkna de gynnsamma dagarna för befruktningen av ett barn korrekt.

Till att börja med mognar ägget för befruktning en gång i månaden. Efter mognad lämnar den äggstocken och kommer in i äggledaren genom bukhålan. Denna process kallas ägglossning. Hos varje frisk kvinna sker denna process i mitten av menstruationscykeln - mellan den 14 och 16 dagen.

Ägget är aktivt under ganska kort tid - från 12 till 24 timmar. Spermatozoa som kommer in i kvinnans kropp efter utlösning kan förbli aktiva i 3-4 dagar. Det är då mötet mellan spermacellen och den kvinnliga groddcellen ska äga rum. Om befruktningen misslyckas under denna tid kommer spermierna att dö.

Därför är ägglossningsdagar gynnsamma för befruktningen. Om du beräknar denna period på rätt sätt är chansen att bli gravid mycket högre. Det återstår att veta hur många dagar efter befruktningen att förbereda sig för ett nytt familjemedlems möte.

Det bör noteras att ägglossning hos varje kvinna inträffar under en annan period. Vissa har symtom som:

 • smärta i nedre buken;
 • engorgement av mjölkkörtlarna upp till ömhet;
 • fläckar från slidan.

Det finns flera beräkningsmetoder:

 • kalender (eller rytmisk);
 • basal temperatur;
 • förändringar i livmoderhalsslemet;
 • test för att exakt bestämma perioden för ägglossning;
 • symptotermisk (en kombination av ovanstående tekniker);
 • ultraljudövervakning.

Kalender metod

Denna metod för att bestämma ägglossningen är ganska godtycklig. Med en regelbunden menstruationscykel är dess varaktighet inte så viktig. Efter att ha följt menstruationscykeln i tre månader kommer det inte att vara svårt för en kvinna att utarbeta en befruktningskalender.

Kalendermetoden hjälper dig att bestämma rätt tid.

De betraktas som produktiva från den 9: e till den 18: e dagen av cykeln - nedräkningen är från den tjugonde dagen till början av nästa menstruation.

Om cykeln är oregelbunden måste kvinnan registrera varaktigheten för var och en av dem under ett helt år, beräkna den kortaste och längsta av dem. Sedan görs beräkningen:

 • subtrahera 19 från antalet dagar på kortast;
 • subtrahera 10 från antalet dagar på det längsta.

Anta att den kortaste cykeln var 25 dagar, den längsta - 29. Vi får:

Därför är de bästa dagarna för befruktningen från den 6 till 19 inklusive.

Men även om menstruationscykeln är perfekt rytmisk ägglossning inträffar inte alltid på bosättningsdagar. Observera att tidpunkten för förändringar i ägglossningen bidrar till:

 • påfrestning
 • Depression
 • ta olika mediciner, hormonella läkemedel;
 • olika sjukdomar.

Därför är kalendermetoden för att beräkna befruktningsdagarna inte tillräckligt effektiv.

Bestämning av basal temperatur

Här bestäms ägglossningen med hjälp av en termometer - temperaturen i rektum mäts. Proceduren utförs varje morgon och står inte upp efter att du vaknat upp..

Använd en exakt termometer som kan mäta även obetydliga temperaturer.

I mitten av menstruationscykeln registreras en ökning av temperaturen 0,2 - 0,4 °, vilket är ett tecken på början av ägglossning. Bastemperaturen mäts 3-4 cykler i rad. Beräkningen utförs enligt principen att räkna för 6 dagar sedan och framåt från den dag då markeringen på 37,0 grader korsades.

Om menstruationscykeln är idealisk sker äggmognad vanligtvis dag 14. Därför kommer de bästa dagarna för befruktningen att vara: 14 - 6 = 8, 14 + 6 = 20 - från den 8: e till den 20: e dagen av menstruationscykeln.

Observation av livmoderhalsslem

I detta fall utförs en analys av livmoderhalsslemhinnan. Denna metod används efter samråd med en läkare..

Ett slemprov tas från slidan med ett finger eller med ett spekulum. Efter menstruation är de tre första dagarna av slem vanligtvis frånvarande. Följaktligen är möjligheten att bli gravid försumbar. När slemet visas är det tjockt och vitt. När det blir mer transparent och inom två dagar ändrar inte dess konsistens - det är toppdagar.

Gynnsamma dagar för att bli gravid - från slemets första uppträdande till slutet av den fyra dagars perioden efter topp.

Test och andra metoder

Handla om principen för graviditetstest. Dessa är två remsor med två indikatorer. Vid kontakt med urin förändras remsans färg beroende på mängden hormon. Innan ägglossningen ökar koncentrationen av luteiniserande hormon kraftigt. Det är detta hormon som leder till ägglossning.

En av de mest exakta metoderna är ägglossningstester.

Test genomförs dagligen, strikt enligt instruktionerna. Det första testet görs 5-6 dagar före den förväntade ägglossningen. Om testet är positivt kommer ägglossning att ske under dagen. Vid toppen av hormonkoncentrationen fläckar båda linjerna på indikatorn intensivt. De kommande 2-3 dagarna anses vara de bästa för befruktningen..

Men som vid graviditetstester utesluts inte fel här. Därför är det bättre att kombinera tester med andra metoder. Den symtomotermiska metoden är en kombination av alla ovanstående metoder, så att du kan bestämma fördelaktiga dagar för befruktningen.

Ultraljudövervakning är en av de mest exakta metoderna för att övervaka follikulär tillväxt och bestämma approximationen av ägglossningsdatumet. Det utförs på sjukhus av en läkare. Observationen börjar 6-7 dagar efter menstruationen och genomförs följande dagar för att bestämma den dominerande follikeln och förutsäga den ungefärliga varaktigheten av ägglossningen.

Så de bästa dagarna för befruktningen definieras, allt görs för att gödsla cellen. Det återstår att vara tålamod och vänta på början av graviditeten.

Hur man känner igen graviditet

Graviditetsdefinitioner - Blodtest

Under de första dagarna efter befruktningen genomgår en kvinna hormonella förändringar, vilket främst påverkar matsmältningssystemet. Vi beskriver de vanligaste tecknen på en graviditet som förekommer före förseningen av menstruationen.

Dagar efter befruktningensymtom
12Yrsel, lågt blodtryck, förändringar i rektal temperatur, tidig toxikos
3 - 7Malaise, allmän svaghet, feber
7 - 10Intermenstruell blödning
14 - 21Ömhet i brösten

På vilken dag efter befruktningen är det möjligt att bestämma graviditet och på vilka sätt? Det finns två typer av tester:

Ett blodprov kan tas 7-10 dagar efter den påstådda befruktningen. Testresultaten kommer att vara positiva 9-10 dagar efter befruktningen. Lär dig allt om salvia under graviditeten.

Ett urintest är lättare att använda, resultatet kan erhållas efter 5 minuter. Testet är dock inte alltid korrekt. Ett positivt svar kan vara mer tillförlitligt två veckor efter ägglossningen.

Långt innan hon planerar graviditet, för att öka ett positivt resultat, rekommenderas en kvinna att sluta röka, eftersom verkan av nikotin hämmar utvecklingen av follikeln. Båda parterna måste sluta dricka alkohol och mycket kaffe, annars kommer den ökade utsöndringen av adrenalin att ha en skadlig effekt på progesteron, och livmodern är inte redo att få ett befruktat ägg.

Det rekommenderas att konsumera en stor mängd grönsaker, frukt, minska konsumtionen av stora mängder kött.

Om författaren: Olga Borovikova

Månskalenderdagarna är gynnsamma för befruktningen

De bästa måndagarna för befruktningen

2 måndag: utmärkt

Den närmaste börjar 05/23/2020 kl. 04:40.
Idag är en av de bästa dagarna att bli gravid! Ett barn som föddes på denna dag har en god chans att lyckas och. läs mer →

4 måndag: utmärkt

Den närmaste börjar 05/25/2020 kl 05:45.
Den fjärde måndag är en vacker och samtidigt mystisk period för befruktningen. I gamla böcker kan du hitta en beskrivning av det. läs mer →

11 måndag: utmärkt

Den närmaste börjar den 01/01/2020 kl 14:45.
En av de bästa dagarna att bli gravid! Barn född på elfte måndag föds starka, viljiga människor med en uttalad. läs mer →

28 måndag: utmärkt

Den närmaste börjar 05/20/2020 kl. 03:51.
Idag är det en bra tid att bli gravid, eftersom hans öde blir lyckligt och hans liv kommer att bli välmående. Dessa människor ofta. läs mer →

Bra måndagar för befruktningen

1 måndag: bra

Den närmaste börjar 05/22/2020 kl 20:38.
En gynnsam dag för befruktningen. Ett barn som föddes den första dagen i månmånaden kommer att föds starkt med en hög nivå av överlevnad och motstånd. läs mer →

6 måndag: bra

Den närmaste börjar 05/27/2020 vid 07:42.
Dagen är ganska lämplig för befruktningen. De som tänkte på sjätte måndag, är som regel skrämmande idealister. De är aktiva. läs mer →

7 måndag: bra

Den närmaste börjar den 05/28/2020 kl 08:59.
Det är en lämplig period för befruktningen. Människor som blev gravida under denna period kommer att ha god hälsa, uthållighet och njuta av livet. läs mer →

8 måndag: bra

Den närmaste börjar 05/29/2020 kl. 10:23.
Den åttonde måndag är en bra dag för befruktningen. Ett barn som föddes under denna period har alla chanser att bli rik och livlig. läs mer →

10 måndag: bra

Den närmaste börjar 05/31/2020 kl. 13:16.
Idag är en tillräckligt bra dag för att bli gravid. Det tros att barn som föddes under denna period föds med en stark andlig koppling till. läs mer →

14 måndag: bra

Den närmaste börjar den 06/04/2020 kl 19:17.
Dagen är ganska lämplig att bli gravid. Sådana barn kommer att ha överkänslighet och speciella, nästan magiska förmågor att förstå miljön. läs mer →

16 måndag: bra

Den närmaste börjar den 06/06/2020 vid 22:04.
Ett barn som föddes på denna dag kommer att föds med en vänlig och mild karaktär. Han kommer att ha en mycket stark känsla av empati och. läs mer →

21 måndag: bra

Den närmaste börjar 12.06.2020 vid 01:11.
Idag är rätt tid att bli gravid. Barn som föddes på denna dag kan växa upp som riktiga ledare, kämpar för rättvisa. läs mer →

22 måndag: bra

Den närmaste börjar 06/13/2020 vid 01:25.
Tiden är ganska bra för befruktningen. Barn som föddes idag, från en ung ålder, är kända för sitt unika minne och nyfikenhet. läs mer →

24 måndag: bra

Den närmaste startar den 05.16.2020 vid 03:03.
Idag är en bra dag att bli gravid. Barn som föddes på denna dag växer upp något besvärligt och besvärligt i sina gester. läs mer →

25 måndag: bra

Den närmaste börjar 05/17/2020 kl. 03:16.
Dessa måndagar är ganska lämpliga för befruktningen, eftersom barn födda idag kommer att ha en fantastisk öde och en stark karaktär som kommer att hjälpa. läs mer →

26 måndag: bra

Den närmaste börjar 05/18/2020 kl 03:28.
Den tjugo sjätte måndag är en bra dag för befruktning, eftersom sådana barn som växer upp ofta har ett gott öde och karriär. läs mer →

30 måndag: bra

Den närmaste börjar 05/22/2020 kl. 04:19.
Den här gången är en av de bästa för befruktningen! Ett barn som föds på trettionde måndag kommer att leva ett lyckligt och långt liv. Självklart,. läs mer →

Neutrala måndagar för befruktningen

3 måndag: normal

Den närmaste börjar 05/24/2020 kl 05:07.
Idag är en bra dag att bli gravid. Barn som föds under den tredje måndag kommer att vara aktiva, envisa, principiella, viljiga och starka personligheter. Sådan. läs mer →

5 måndag: normal

Den närmaste börjar 05/26/2020 kl 06:37.
Den femte måndag är inte den bästa för befruktningen, men den har ingen särskilt dålig energi. Ett liv. läs mer →

17 måndag: normal

Den närmaste börjar den 07/07/2020 kl 23:08.
God dag att bli gravid. Även i antika avhandlingar finns det information om att barn som tänks på månens sjuttonde dag föds glada och. läs mer →

18 måndag: normal

Den närmaste börjar 08/08/2020 kl 23:56.
Om möjligt, planera inte att bli gravid ett barn på den artonde måndag. Sådana barns natur och öde kommer att vara mycket förändrade, de kommer att vara. läs mer →

27 måndag: normal

Den närmaste börjar 05/19/2020 kl 03:39.
Befruktningen på denna dag är inte kontraindicerad, men försök att flytta den till en mer gynnsam period om möjligt. När allt kommer det här barnet. läs mer →

Dåliga måndagar för befruktningen

13 måndag: dåligt

Den närmaste börjar 06/03/2020 kl 17:45.
Befruktning rekommenderas inte just nu. Barn som föddes på månens trettonde dag kommer att vara hela livet. läs mer →

19 måndag: dåligt

Den närmaste börjar den 06/10/2020 kl 00:29.
Det är inte tillrådligt att befruktningen av ett barn inträffar den nittonde dagen i månmånaden. Med massan av positiva egenskaper som en sådan person kommer att ha,. läs mer →

20 måndag: dåligt

Den närmaste börjar 06/11/2020 kl 00:53.
Månens tjugonde dag är inte den bästa tiden att bli gravid. Barn som blir undfangna vid denna tidpunkt kommer att drabbas mycket. Det här är helt. läs mer →

23 måndag: dåligt

Den närmaste börjar 06/14/2020 vid 01:37.
Avstå från att bli gravid ett barn den tjugonde tredje måndag. Idag är energier mycket varierande, de kan påverka människor på oförutsägbara sätt. läs mer →

Värsta måndagar för befruktningen

9 måndag: hemskt

Den närmaste börjar 05/30/2020 kl 11:49.
Du bör inte få befruktningen av ett barn den nionde måndag. Även i gamla källor nämns det att det nya livet. läs mer →

12 måndag: hemskt

Den närmaste börjar den 02/02/2020 kl 16:14.
Var försiktig idag, för befruktningen är dagen helt misslyckad, Månen påverkar detta extremt negativt. Och till och med barnen blev gravida på den tolfte. läs mer →

15 måndag: hemskt

Den närmaste börjar 05.06.2020 kl 20:45.
Försök att undvika befruktning den här dagen, eftersom ditt barn kommer att få en mycket kontroversiell och komplex karaktär, och hans öde kommer inte. läs mer →

29 måndag: hemskt

Den närmaste börjar 05/21/2020 kl. 04:04.
Var mycket försiktig, befruktningen är starkt avskräckt idag. Denna måndag anses vara en av de svåraste och negativa för detta. läs mer →

Gynnsamma dagar för befruktningen

De flesta kvinnor som beslutar att förbereda sig för befruktningen i förväg upphör att skyddas och börjar noggrant övervaka sin kropp, hålla en kalender för att inte missa de så kallade "gynnsamma dagar" som är nödvändiga för befruktningen av ett friskt barn.

Efter ägglossningen kan ägget befruktas. Det finns gott om tid för en man och en kvinna att bli gravid ett barn.

Sperm, som kommer in i den kvinnliga kroppen, som regel, lever upp till fem dagar. Den kvinnliga kroppen utsöndrar fem gynnsamma dagar före ägglossningen och 15 timmar efter den. Därför är det i dessa dagar sannolikheten för graviditet maximeras.

Den mest framgångsrika dagen för befruktningen, det kan sägas topp, win-win, anses vara dagen för ägglossning.

För att exakt bestämma den önskade dagen kan en kvinna själv utarbeta ett individuellt befruktningsplan.

Individuellt schema för att bli gravid

Vad krävs för detta?

Ta en praktisk kalender där du kan göra grafiska och färgändringar..

Nu är det dags att tillämpa kunskapen och all information om menstruationscykeln. Sådana uppgifter är nödvändiga för att exakt beräkna gynnsamma dagar..

Så här startar du beräkningen:

 • skriva datumet för den första dagen i den sista menstruationen;
 • ange varaktigheten på din menstruationscykel;
 • ange hur många dagar perioderna varar.

Till exempel är menstruationscykeln 28 dagar. Menstruationens varaktighet är 6 dagar. Den första menstruationsdagen är den 24 november. Det antas att med en 28-dagars cykel ägglossning inträffar dagarna 14-16. Räkna från den första dagen i menstruationen 14 och 16 och markera dessa datum i kalendern (i vårt exempel faller de 7 och 9 december). Lägg till 5 dagar till dessa dagar, och det visar sig att det mest gynnsamma för befruktningen kommer att vara dagar från 7 till 14 december. Felet i beräkningarna kan vara plus eller minus 2-3 dagar.

Mätning av basal temperatur

Det mest kända sättet att bestämma gynnsamma dagar för befruktningen är att mäta basal temperatur. Och det mest fantastiska är att du med den här metoden kan lära dig mycket om tillståndet i din kropp - genomgå en undersökning själv. Vi rekommenderar dig dock att avstå från frestelsen att oprofessionellt diagnostisera dig själv och dessutom förskriva behandling.

Bastemperatur är kroppens temperatur i vila, under den månatliga cykeln förändras den under påverkan av olika hormoner i den kvinnliga kroppen.

De grundläggande temperaturdiagramdata kommer att meddela dig:

 • ögonblicket för mognad av ägget;
 • förväntat ägglossningsmoment;
 • hur fungerar det endokrina systemet;
 • om det finns gynekologiska problem;
 • ett exakt schema för menstruationscykeln, början av menstruationen;
 • bekräfta graviditet.

Vad är nödvändigt? Medicinsk termometer. Det ideala alternativet är en elektronisk termometer. På några sekunder kommer han att mäta temperaturen och låta honom veta om den med en karakteristisk signal.

Det finns tre sätt att mäta basaltemperatur: i munnen, i ändtarmen, i slidan. Det mest pålitliga resultatet erhålls genom att mäta temperaturen i ändtarmen.

För att processen för att mäta bastemperaturen ska bli framgångsrik är det bättre att förbereda allt på kvällen. Hitta en plats för termometern bredvid din säng. Om du bestämmer dig för att använda en kvicksilvertermometer måste du följa säkerhetsreglerna. Lägg inte det utan fall, speciellt under en kudde, så att du inte vaknar på morgonen.

När du vaknar kan du inte stå upp - du bör omedelbart mäta temperaturen i ett liggande läge. För att inte glömma resultatet, försök att omedelbart skriva ner avläsningarna i en anteckningsbok, som, liksom en termometer, ska förvaras på ett bekvämt och lättillgängligt ställe.

Det är bäst att mäta temperaturen samtidigt. Naturligtvis kan det finnas undantag, till exempel, söndags sömn varar ofta längre, men i detta fall, se till att notera i schemat. Varför är denna noggrannhet nödvändig? Det handlar om kroppens tillstånd. Varje timmes sömn ökar bastemperaturen med 0,1 grader.

Noggrannheten för att bestämma temperaturen beror också på sömnens "kvalitet". Det måste vara kontinuerligt i tre timmar..

För att plotta, måste du komma ihåg hur abscissen och ordinatet ser ut. När du har ritat ordinataxeln markerar du graderna (varje cell betyder 0,1 grader). Dagarna för menstruationscykeln placeras på abscissaxeln. För anteckningar kan du tilldela en separat plats. Dessa kan vara uppgifter om tillståndet i livmoderhalsslemet, olika orsaker som påverkar temperaturen: sjukdom, stress, dålig sömn, alkoholintag och andra..

Avsluta vid varje temperaturnivå på morgonen och så vidare under hela cykeln. Anslut sedan alla punkter i en rad. För att få en exakt graf av mätning av basal temperatur, försök att kringgå anslutningspunkterna för den "mycket höga" eller, omvänt, "låg" temperatur som är associerad, enligt dina anteckningar, med några negativa händelser eller påverkan.

Temperaturgraf för den senaste cykeln är byggd. Det är av direkt vikt vid bestämning av ägglossning. Om du tittar noga på det kan du noggrant notera minskningen av temperaturkurvan under menstruationen (första fasen). Den dag då den börjar sjunka, liksom den totala varaktigheten för sänkningsprocessen, är individuell för varje kvinna. När de sista dagarna av menstruationen börjar är temperaturen lika med nivån på follikelfasen i cykeln. Detta är en period med låga temperaturer. Temperaturmarkeringen vid sådana stunder motsvarar 36,2-36,5 grader. Dessa temperaturindikatorer påverkas av östrogener som släpps ut i stora mängder..

Den andra fasen, lutealfasen, tar ungefär 14 dagar före menstruationen och är en fas med högre temperaturer. Det är vid gränsen mellan låga och höga temperaturer som ägglossningen sker. Ägglossning noteras genom att sänka temperaturen med 0,1 grader och sedan genom en kraftig ökning. Vanligtvis under ägglossningen sjunker temperaturen i slidan och rektum, ibland till 36,2-35,9 C. Det händer ofta att det inte sker någon minskning. Så, dagen för ägglossning är den som föregår dagen då temperaturen stiger. För att vara mer exakt vid bestämning av ägglossning, jämför alla tecken, nämligen: den markerade basaltemperaturen och tillståndet i livmoderhalsslemet.

När graviditet inträffar kommer temperaturen att förbli på nivån 37,1-37,3 grader. Om menstruationen skulle komma, dagen innan den, sjunker temperaturen.

Sammanfatta. Den normala bastemperaturgrafen är tvåfas. Temperaturen i den första fasen av menstruationscykeln hålls på 36,4-36,7 C, men individuella fluktuationer är möjliga.

På dagen motsvarande ägglossningen sjunker temperaturen med 0,3 ° C, och sedan inom 1-2 dagar stiger den med 0,6 ° C, jämfört med den första fasen. Förhöjd temperatur bör hållas under 11-14 dagar. I frånvaro av ägglossning bildas inte ett corpus luteum, respektive produceras inte progesteron och det finns ingen temperaturökning.

Lunar befruktningskalender: hur man planerar en graviditet och välja kön på barnet på månen?

I astrologin är månen symboliskt nära kopplad till kön och moderskap, med familjen och hemlandet. Månen har en ren feminin natur, därför känner och förstår dess energi i större utsträckning bättre av kvinnor.

Kvinncykeln sammanfaller, som ni vet, med månmånaden och i genomsnitt varar det cirka 28-30 dagar. Månens mångfaldighet ger energi till en mängd olika saker, inklusive problem som är relaterade till födelsen av ett nytt liv.

Det är därför det är så viktigt att ta hänsyn till månrytmerna i en sådan fråga som befruktning, eftersom befruktningen på olika dagar i månmånaden kan eller inte kan förekomma, och månen kan indikera problem som är möjliga i framtiden under graviditeten eller är relaterade till barnets hälsa.

Många tror felaktigt att befruktningen är en helt slumpmässig fråga: allt händer av en slump vid en tidpunkt då honungarna är redo att befruktas. Vanligtvis är en månad ungefär en vecka, och vissa kvinnor har ännu mindre. Men om befruktningen inträffar på en lyckosam måndag, är chansen att få ett friskt barn många gånger högre!

1. Hur månen påverkar kvinnor: analogier av kvinnliga och måncykler

Observationer visar att månen, det närmaste himmelobjektet för oss, har ett mycket stort inflytande på alla levande saker. Detta märktes redan i forntida tid, då människor först började underhålla månkalendrar och observera händelser och fenomen på planeten..

Befruktning och födelse, som viktiga komponenter i våra liv, är också förknippade med månrytmer. Den kvinnliga kroppen är så nära förknippad med dessa rytmer att händelser som mognad av ägg och deras frisättning för befruktning sker cykliskt i enlighet med månmånaden. Det vill säga kvinnor kan bli gravid om en gång varje månmånad - under ägglossningsperioden.

Under den motsatta perioden - det vill säga 2 veckor efter ägglossningen - äger dödet av ett ofördelat ägg rum, vilket innebär att menstruationen börjar. Vi beskriver inte de fysiologiska detaljerna i detalj, men det är värt att förstå att ägglossningens dagar symboliskt hänvisar till fullmånen (det vill säga toppen, blommande, fullmånen) och menstruationsdagarna till den nya månen ("död" av månen, dess försvinnande från himlen).

Således, under nymånen, dör cellen, så... den nästa är född. Samma sak händer med månen - vid nymånens tid gömmer den sig från horisonten för att föda en ny måne.

Det finns en version som i de första kvinnorna ägglossningen inträffade exakt vid fullmånen och menstruationen nära nymånen. Men med tiden har den kvinnliga cykeln förändrats, och idag har varje kvinna sin egen, men samma i varaktighet - ungefär en månad (vilket betyder en normal hälsosam cykel).

2. Vad du behöver veta innan du planerar graviditet på månen?

I allmänhet kan den kvinnliga cykeln variera i varaktighet hos en kvinna under hela sitt liv. Att veta din cykel är emellertid oerhört viktigt för att kontrollera befruktningen eller tvärtom, för att beräkna de bästa dagarna för befruktning.

För att göra det lättare för dig att förstå din cykel bör du ha en kalender där du kan spela in viktiga dagar i månaden:

1) Menstruationsdagar (från första till sista)

3) Månfas och måndag när ägglossningen inträffar

4) Uppskattade cykelprognoser.

Om du håller en sådan kalender kan du förutsäga de bästa dagarna när befruktningen är möjlig. Och om du också följer rekommendationerna från den här artikeln, som kommer att presenteras nedan, kommer chansen att bli gravid (även om det blir ett friskt barn) mycket större! För beräkningar kan du också använda ägglossningskalkylatorn.

Lunar kalender befruktning 2019

3. befruktning i olika månfaser

Beroende på vilka faser av månägglossningen som inträffar, kan befruktningen inträffa i en av följande perioder i månmånaden:

1. Nymåne (+/- flera dagar: 29 måndag - 2 måndag)

2. Det första kvartalet (3-7 måndagar)

3. Andra kvartalet (8-13 måndagar)

4. Fullmåne (14-16 måndagar)

5. Det tredje kvartalet (17-22 måndagar)

6. Fjärde kvartalet (23-28 måndagar)

Under livet kan cykeln hos friska kvinnor växla. Om du hade ägglossning under en månad under det första kvartalet, kan det i det nästa ske en växling i den ena eller andra riktningen. Detta anses normalt om vissa sjukdomar inte påverkar cykeln..

Förändringar i cykeln är förknippade med många faktorer, inklusive fysiska och interna förändringar i kvinnors kropp, liksom vissa externa faktorer, stress etc..

Om du planerar en graviditet bör du mer seriöst övervaka din cykel och ta hänsyn till förändringar..

När ägglossningen faller på ungefär samma period i månmånaden kommer du inte att kunna ändra detta. Så det är i den här fasen att ditt barn kommer att bli undfanget. Astrologer tror att månens fas, där en person är tänkt, kan "berätta" om hans framtida karaktär och till och med ödet.

1. Om befruktningen inträffade på en nymåne:

Under denna period - från cirka 29 måndagar till 2 måndagar, är befruktningen inte särskilt framgångsrik: det finns väldigt lite energi, månen är inte synlig på himlen, så det ofödda barnet kommer att vara svagt och smärtsamt.

Om ägglossningen sker exakt på dessa datum, bör du troligtvis ta din utveckling, din karma mer allvarligt. Enligt en version, om du går rätt väg, kommer ägglossningen att flytta till en mer framgångsrik period för befruktningen. Men om befruktningen fortfarande inträffade, var bara mer uppmärksam på vad som händer med dig, lever medvetet och ger också det nödvändiga skyddet och uppmärksamheten åt det ofödda barnet, som kommer att behöva dem mer än de barn som tänkte på andra dagar.

2. Om befruktningen inträffade under det första kvartalet:

Från 3 till 7 måndagar inträffar befruktningen av barn, som kommer att vara mycket ljus och ren. Symboliskt är detta början, så barnen i denna period är mycket naiva, förstår inte helt livet och förblir ofta barn tills de är gamla. Vanligtvis är dessa människor väldigt vänliga och hjälpsamma och inte kapabla menighet..

3. Om befruktningen inträffade under andra kvartalet:

Om ett barn blir gravid från 8 till 13 måndagar kommer det bäst att påverka hans karaktär. Denna fas av månen är bäst lämpad för befruktningen, eftersom det är sådana barn som är födda de mest friska och starka. En sådan person är ganska harmonisk, stark, känslomässigt stabil framför livets oro.

4. Om befruktningen inträffade på fullmånen:

Fullmånen är från 14 till 16 måndagar. Dessa dagar kan inte kallas den bästa perioden, eftersom barnen som blev undvika under denna period är ganska obalanserade, mycket aktiva, det är svårt för dem att kontrollera sina känslor och impulser.

Det är dessa egenskaper som är förknippade med fullmånen, tiden för lidelsens uppenbarelse, när många blir rastlösa och nervösa. Vid upprättandet av befruktningskalendern rekommenderar astrologer vanligtvis inte att välja en dag bredvid fullmånen, eftersom detta är en riskdag.

5. Om befruktningen inträffade under det tredje kvartalet:

Under denna period (från cirka 17 till 22 måndagar) kan barn som är komplexa i naturen tänkas. De har en rik inre värld, har tillräckligt med erfarenhet av det förflutna, men de riskerar att ta fel väg och tillämpa sina talanger i fel riktning. Ett sådant barn ska skickas och aldrig släppa ödet.

6. Om befruktningen inträffade under det fjärde kvartalet:

Denna period är inte särskilt framgångsrik för befruktningen (23-28 måndagar), eftersom månen redan förlorar tillräckligt av sin styrka och närmar sig solnedgången i sin cykel. Tänkta barn i dag kan ha olika psykologiska problem, såväl som känslomässiga problem som kommer att störa i livet. Sådana människor stänger ofta i sin egen värld, det är svårt för dem att lita på andra, de döljer känslor.

4. Metoden för att planera befruktningen av Dr. Jonas

Denna metod för att bli gravid ett barn enligt månkalendern är inte ny: han är redan över 60 år gammal. Metoden utvecklades av en läkare från Slovakien, Eugene Jonas, som undersökte fertilitetsproblem. Han konstaterade att en kvinna i vissa fall kan bli gravid, inte bara under ägglossningsperioden, utan även på andra dagar i månaden, då ägglossningen inte verkar vara.

Dessa dagar kan bestämmas, ha kunskaper i astrologi och mer detaljerat ha studerat exakt månkalendern. Ett intressant faktum är att metoden har en mycket hög framgångsgrad. Det har testats på ett mycket stort antal läkare..

Grunden för denna metod är att bestämma de mest framgångsrika dagarna för befruktningen enligt personliga och månkalendrar samtidigt. I synnerhet är måndag som en kvinna föddes nära besläktad med dagarna i hennes förmåga att bli gravid.

Det är: om du föddes den 15 måndag, på fullmånen, betyder det att på fullmånens dagar har du en ökad chans att alltid bli tänkt (+/- några dagar), även när det verkar som om det inte finns någon ägglossning! Eftersom det inte finns någon exakt information om hur många dagar du behöver lägga till eller subtrahera från en månfödelsedag, är det värt att använda månfasen.

Till exempel, om du föddes den 19 måndag, är chansen att få ett barn under månen under tredje kvartalet mycket högre än i andra.

När man upprättar befruktningskalendern bör man också ta hänsyn till framgångsrika och misslyckade perioder, analysera månens tecken och dess aspekter under månaden.

Månkalender för befruktningen av ett barn

5. De bästa tecknen på månen för befruktningen

Månen, som rör sig längs zodiaken, passerar alla tecken på en månad och kvarstår i cirka 2,5 dagar i vardera. Om din ägglossning faller på följande fertila tecken, är chansen för befruktning mycket högre än vid andra tider i månaden:

Cancer är en av de mest produktiva stjärntecknen som styrs av månen själv. Inte för ingenting Cancer inom astrologi är också ansvarig för familjen, kön, hem och moderskap. När månen följer cancerens tecken är den oerhört stark, därför är de saker som är kopplade till den bäst.

Oxen är det andra mycket produktiva stjärntecknet där månen är i upphöjelse, det vill säga den har också mycket starka egenskaper. Oxen ansvarar för mark, fruktbarhet och produktivitet, varför det är just under månen som föreställningar ofta förekommer i detta tecken.

FISK är ett produktivt vattenlevande tecken där månen har medium styrka, men på grund av att den är i vattenelementet, ger den många chanser för befruktning. Den andra härskaren över Fiskarna är planeten Jupiter, som inom astrologi betraktas som en välgörarplanet, en planet för lycka och expansion. Det är på grund av detta att Fiskarna är en av de mest produktiva stjärntecknen..

SCORPIO - även om det i detta tecken är månen på hösten, kan den kallas ganska produktiv på grund av vattenelementet. Vattenelementet är mycket plast, har kvinnliga egenskaper, därför bidrar månen i detta stjärntecken till befruktningen.

Vågen - även om detta tecken på zodiaken hänvisar till den manliga energin i luftelementet, betraktas det till stor del som produktivt, eftersom det är med vågen som balans, skönhet och korrekthet är förknippade med. Venus, som härskaren över Vågen, är en fruktbar planet, och Air är ett varmt element, vilket också ger ett plus till fruktbarheten. Eftersom detta tecken är kardinal, under månen i vågen (liksom under månen i Väduren), uppstår befruktningsprocesser snabbt.

6. Mindre lyckliga tecken på månen för befruktningen

Så vi fick reda på att elementet i Vattnet är mycket produktivt, därför att månen, som faller i ett av Zodiakens vattentecken, ökar många gånger chanserna till befruktning. Bland de mindre framgångsrika, snarare neutrala tecknen, kan följande särskiljas:

TVILLINGAR. Gemini-tecknet hänvisar till den manliga typen, till luftelementet och styrs av Mercury, en asexuell neutral planet. Det ger varken plussbitar eller minus till förmån för fertilitet, därför är Tvillingarna ett neutralt tecken.

SAGITTARIUS - detta stjärntecken avser ett mindre produktivt eldelement, men också som Fiskarna styrs av Jupiter - lyckans planet. Med tanke på dessa två faktorer tillskriver vi Skyttens tecken månens neutrala tecken för befruktningen.

Följande stjärntecken är karga. De bör inte väljas vid planering av föreställningar, och om viktiga dagar faller på dem minskar chansen för befruktningen. Det är värt att notera att dessa stjärntecken, även om det är karga, inte helt kan förbjuda befruktning, eftersom det personliga horoskopet också ingriper.

Helt enkelt, om du har möjlighet att välja, är de fortfarande värda att ta sig runt. Om de personliga indikatorerna på kortet fortfarande indikerar att befruktningen bör inträffa exakt under månens gång genom dessa tecken, är det värt att försöka.

ARIES - brandelementet anses inte vara så framgångsrikt för befruktningen, och Väduren är ett ensamtecken, därför hämmar befruktningen. Om befruktningen med Väduren sammanfaller med de personliga indikatorerna för kvinnans horoskop, fortsätter processerna snabbt, så befruktningen kan inträffa direkt.

LEO är ett annat eldigt tecken som styrs av solen. Och även om solen och det femte huset i horoskopen är ansvariga för barn, är i själva verket Leos tecken mindre lämpligt för befruktningen än tecken på vattenelementet. Ett lejon är lika oberoende och ensamt som Väduren, så fruktbarhet är inte speciell för honom. När månen träffar Leos tecken minskar dess förmåga att bli gravid.

VIRGO är en av de minst produktiva stjärntecknen. Även om det tillhör jordelementet, är Jungfrun ett kallt tecken, och månen, som kommer in i det, är svag när det gäller befruktning.

Vattumannen. Vattumannen anses vara mindre produktiv, men inte den mest karga tecknet på zodiaken. Månen i vattumannen har dock inga fördelar, så detta tecken rekommenderas fortfarande att undvikas när du planerar graviditet.

CAPRICORN - även om detta stjärntecken också hänvisar till jordens kvinnliga element, i det är månen mycket svag - det är i exil. Stenbocken anses vara ett dåligt tecken för befruktningen (särskilt om det inte finns några levande indikationer i det personliga horoskopet).

Lunar Conception Days

7. Farliga och misslyckade perioder under månmånaden för befruktningen

Under månmånaden finns det flera perioder då månen är svag, vilket innebär att befruktningen kan uppstå med minimal eller noll sannolikhet. Dessa är perioderna:

1) Månperioder utan kurs (enda måne).

Månens perioder utan kurs anges i någon månkalender och kan pågå från flera minuter till hela dagar. Dessa perioder är associerade med månens aspekter och är lätt identifierbara. Perioden för ledig måne börjar från det ögonblick då månen gör den sista aspekten inom ramen för ett stjärntecken med planeter och slutar när det kommer in i nästa tecken. Befruktning under en sådan måne, som också kallas "ineffektiv", är osannolik.

2) Månen passerar genom de karga tecknen på zodiaken (angiven ovan).

Farliga dagar för befruktningen äger rum när månen passerar smärtsamma punkter. Uppfattningen som ägde rum under dessa faktorer i mån- eller solcykeln kan vara misslyckad. Med stor sannolikhet kan det förekomma komplikationer under graviditeten, eller det kan vara problem med det ofödda barnets hälsa eller mycket svår födelse.

1) Förmörkelse dagar (månen och solen). Det finns 4 till 7 gånger per år.

Månaderna där förmörkelserna faller på fullmånen och nymånen bör inte väljas för befruktningen - detta är tiden för att aktivera negativ energi och inte tiden att skapa och skapa. Barn som förundras i förmörkelser löper stor risk att födas med en svår svår karaktär och ett svårt öde.

2) Månen i negativa aspekter med skadedjur: Mars och Saturnus.

Dessa planeter har komplex energi, medför problem, svårigheter, förseningar och konfliktsituationer. De dagar då månen är i dessa aspekter är inte lämpliga för viktiga frågor och åtaganden!

3) Månen i negativa aspekter med Uranus, Neptune och Pluto.

Dessa är mindre smärtsamma aspekter än de tidigare och är mindre benägna att indikera problem. Vissa astrologer tar emellertid också hänsyn till dem när de utarbetar individuella befruktningskalendrar och månliga vanliga kalendrar.

4) Solen står i motsats till alla högre planeter: Jupiter, Saturn, Uranus, Uranus, Neptune och Pluto (det händer minst en gång om året från var och en av planeterna).

Eftersom solen är ansvarig för vitalitet, med en fråga som befruktning, är det värt att se till att den inte skadas. I detta fall uppstår ”skador” när solen blir exakt mittemot de angivna planeterna.

När exakt månen och solen gör dessa aspekter hjälper astrologen att beräkna, eller om du kan använda något astrologiskt program och ha viss kunskap om astrologi kan du själv se de farliga perioderna.

Gynnsamma dagar för befruktningen

8. Planera barnets kön på månen

Det visar sig att barnets kön också kan bestämmas vid befruktningen genom att titta på månkalendern. Denna metod för bestämning, som alla andra, ger inte 100% garantier, men ökar ändå avsevärt möjligheterna att bli gravid av ett barn av önskat kön.

Kom ihåg att även om du har en önskan att föda ett barn av ett visst kön, bör du inte fixeras på det och bör acceptera sannolikheten att dina planer inte kan realiseras, med ett lugnt hjärta. Ett barn av alla kön ska vara önskvärt och älskat.

Om du fortfarande bestämmer dig för att planera barnets kön, titta på månens tecken på befruktningsdagen: på dagar då månen följer kvinnliga tecken, är sannolikheten för att få en flicka mycket högre, och vice versa: på dagar när månen är i ett manligt tecken, är du mer sannolik kan bli gravid en pojke.

Manliga stjärnteckenKvinnliga stjärntecken
Aries

Taurus

Kom ihåg vilket stjärntecken som är manligt och vilket kvinnligt är mycket enkelt: tecknen på zodiaken av eld- och luftelementen är maskulina, aktiva; och vice versa - elementen i jorden och vattnet är passiva, vilket innebär att det är kvinnliga tecken.

När du planerar uppfattningar, se när månen ändrar tecken. Detta händer var 2,5: e dag, så om månen går längs första hälften av tecknet - till exempel den första dagen, då är chansen att bli gravid ett barn av önskat kön större än när månen går in i den andra delen av tecknet. Detta beror på att befruktningen ofta inte sker för snabbt: det kan ta flera dagar. Under denna tid har månen tid att gå till nästa tecken.

Statistik visar att endast när månen passerar genom tecken Väduren och vågen, kvarstår chanserna att bli gravid, även när månen närmar sig slutet av tecknet.

9. Algoritmen för att välja en bra dag för befruktningen enligt månkalendern

Så, för att sammanfatta, hur man planerar en befruktning på månen. Kom ihåg att månkalendern bara ger en bit möjligheter. Det är mycket viktigare att först titta på båda partners personuppgifter, analysera prognosen och välja en bättre tid för befruktning baserat på personliga horoskop.

Det andra du bör uppmärksamma är månens och solens position på himlen. Kom ihåg att befruktningen kan inträffa vid en bra tid på månen, även om det inte finns någon ägglossning på ditt schema idag!

1) Markera kalendern de dagar då månen går längs de mest produktiva tecknen på zodiaken: Oxen, cancer, vågen, skorpionen, fiskarna, men tar också hänsyn till andra dagar om de ägglossning.

2) Uteslut de perioder då månen är utanför kursen.

3) Uteslut de perioder då månen skadas av skadedjur: Mars och Saturnus i första hand.

4) Uteslut dagarna för nya månar och fullmånar (särskilt om förmörkelser förekommer på dessa dagar!)

5) Uteslut dagarna när solen står i opposition med alla de högre planeterna: Jupiter, Saturn, Uranus, Uranus, Neptunus och Pluto (+/- 3 dagar).

Om du fortfarande har frågor om planering av befruktning och kön hos barnet enligt månkalendern, skriv dem i kommentarerna till den här artikeln. Personliga beräkningar av befruktning och analys av sannolikheten för graviditet under en viss tidsperiod på grundval av födelsetabellen kan beställas från en professionell astrolog i gruppen Astrologiska sidor eller på Instagram-sidan @astrolog_ariessun.

Befruktning - sakrament och beräkning

Hur man väljer en dag för befruktningen

Ekaterina Svirskaya barnläkare-gynekolog, författare till böcker om graviditet

Naturligtvis väljer vi inte dagen för befruktningen av vårt barn - det beror mer på slumpens vilja. Men det är i vår makt att påverka att denna dag kommer förr eller senare. För att göra detta behövs inte så mycket - bara implementering av enkla regler och grundläggande kunskaper om fysiologi.

Många kvinnor börjar få panik om graviditeten inte inträffar inom två till tre månader efter att de har gett upp preventivmedel.

Men för friska par med regelbundet sexliv ser en typisk bild så här ut:

 • 60 av varje 100 par kan bli gravida inom sex månader;
 • 80 av 100 par kan bli barn under ett år.
 • 90 av varje 100 par kan bli gravida på två år.

Trots att någon av dessa tre situationer är normen, kan vi påskynda befruktningen genom att följa vissa regler.

Hur är befruktningen: lite fysiologi

För att en liten man, en pojke eller en flicka ska födas, måste två celler träffas: hane - spermier och kvinnlig - ägg. När de smälter samman bildas ett fosterägg - en zygot.

Varje månad, under påverkan av hypofyshormonerna (endokrina körtlar som finns i hjärnan), mognar en liten follikelbubbla som innehåller en äggcell i äggstocken. Follikelväggarna producerar kvinnliga hormoner - östrogener, på grund av vilka follikeln växer till storleken på ett litet körsbär och spricker i mitten av menstruationscykeln och frigör ägget. Denna process kallas ägglossning. Kommer ut från äggstocken "fångas" ägget av fibrerna i äggledaren och, tack vare dess sammandragningar, rör sig mot livmodern. Ett ägg behåller sin förmåga att gödsla i genomsnitt 24 timmar.

Spermceller bildas i de parade manliga könskörtlarna - testiklarna. Cykeln för deras bildning är 70-75 dagar. Under sexuellt samlag kommer 3-5 ml spermier, som innehåller 300-500 miljoner spermier, in i kvinnans vagina. Endast en del av dem kommer in i livmoderhalsslemet inne i livmoderhalsens dropp. Innan du kommer till ägget, spermier! att korsa livmoderhålan och falla i äggledaren. De går detta på 2-2,5 timmar och behåller sin gödslingsförmåga i äggledaren enligt olika källor, från 2 till 7 dagar. För att befruktningen ska ske måste spermierna övervinna barriären hos strålande celler som omger ägget och äggskalet. För denna "styrka" räcker inte en sperma - en "attack" behövs

100 till 400 tusen spermier, även om endast en av dem kommer att tränga igenom ägget!

Under de första 12 timmarna efter befruktningen samlas de manliga och kvinnliga kärnorna och genetiskt material smälter samman för att bilda en zygot, ett unicellulärt embryo. Under befruktningen börjar embryot att röra sig längs äggledaren in i livmoderhålet. När embryot rör sig längs fallopianröret, delar det sig celler och därefter faller embryot in i livmoderhålan, där på 11-12-dagen efter befruktningen dess implantation äger rum - implantering i livmoderslimhinnan.

Så vid graviditetens början är följande villkor nödvändiga:

1. Kroppens vilja, jag säkerställer i allmänhet fostrets normala utveckling, som ger en "allmän hälsosnivå.

Även om du anser dig själv som helt frisk, är det värt att vara övertygad om detta igen, efter att ha godkänt en terapeut, gynekolog, tandläkare och kanske till och med genetik. Det är dags att börja en hälsosam livstid: att ha en god vila (optimal - tillbringa en semester i naturen); "binda upp" med dåliga vanor; begränsa kontakten med hushållskemikalier och användningen av farmakologiska medel så mycket som möjligt, eftersom det kan påverka inte bara den förväntade mammans hälsa, utan också babyens utveckling och utveckling..

2. Mognad i äggstocken hos ett bördigt ägg, ägglossning, ingång av ett ägg i äggledaren.

För att den här komplexa mekanismen ska fungera krävs en tydlig funktion av det hormonella systemet i kvinnans kropp. Detta system fungerar bäst för kvinnor vars kroppsvikt ligger nära den medicinska normen..

Nyligen har pressen starkt rådat kvinnor som vill föda ett barn av ett särskilt kön att hålla sig till en viss diet. Hur effektiv denna metod är när man planerar sex är okänd, eftersom det inte finns några vetenskapliga artiklar om detta ämne, men en sak är säker; näringen till en kvinna som bestämmer sig för att bli mamma bör balanseras. De viktigaste vårdnadshavarna för ett moget ägg är produkter som innehåller vitamin C: vegetabiliska oljor, ägg, spannmålsbröd, bovete och havregryn, baljväxter, nötter. De rikaste i vitamin E är groddade vetekorn, inklusive spannmål och mjöl från dem. Ett annat viktigt vitamin är folsyra. 400 mikrogram folsyra per dag minskar avsevärt sannolikheten för att få barn med störningar såsom defekter i centrala nervsystemet och ryggraden. Folsyra säljs på alla apotek, den finns också i produkter: färska örter (utom persilja), kål, rödbetor, morötter, skalade potatis, kli, nötter och frön. Att ta folsyra före graviditeten minskar avsevärt sannolikheten för missbildningar. Om du bor i ett område med jodbrist, byt till jodiserat salt eller ta 100 mikrogram kaliumjodid per dag. Allt detta gäller endast om du inte lider av sjukdomar i sköldkörteln: i detta fall kommer läkaren att ge dig individuella rekommendationer. Utan jod kan sköldkörteln inte fungera normalt; hos kvinnor med nedsatt funktion av denna körtel förekommer ägglossning mycket sällan. Dessutom kan jodbrist påverka barnets mentala utveckling..

För att försäkra dig själv och det framtida barnet bör du ta multivitaminpreparat 2-3 månader före befruktningen. Användningen av orala preventivmedel rekommenderas att stoppas 2-3 månader före den planerade befruktningen. Ibland, efter långvarig användning av orala preventivmedel, uppstår en komplikation - frånvaron av menstruation och möjligheten till befruktning inom 6 månader efter att deras användning har upphört.

Det finns andra orsaker till ägglossningsproblem hos kvinnor. Konstant påfrestning hos en affärskvinna kan leda till en fullständig frånvaro av ägglossning samtidigt som menstruationen upprätthålls.

Brott mot ägglossning kan också bero på intensiv fysisk ansträngning. Det finns två skäl till detta. Den första är den snabba förlusten av fettvävnad, och den andra är den ökade utsöndringen av endorfiner - hjärnkemikalier (dessa kemikalier, förresten, kallas också nöjehormoner). De kan påverka halten av prolaktin hos kvinnor, och prolaktin är ett hormon som främjar framgångsrik amning, men förhindrar mognad av ägget. Är det för att våra mormödrar rådde kvinnor som vill få barn, leva en lugn livsstil, leka ofta med barn, sy vackra saker för barn, läsa barnböcker? Allt detta "sätter" kroppen till befruktningen.

3. Ett tillräckligt antal rörliga spermier i sperma och deras förmåga att befrukta ägget.

En av de viktigaste myterna är sambandet mellan styrka och infertilitet. I själva verket kan en man med en mycket svag styrka ha goda spermier för befruktningen och "sexgiganten" - att drabbas av infertilitet. Dessutom ökar inte alltför ofta samlag ett par förmåga att bli gravid. Sannolikheten för befruktning under upprepat samlag reduceras på grund av det faktum att den andra delen av spermier innehåller mindre än full spermier, och överskottsvolymen leder till dess läckage från kvinnans vagina. När utlösning sker med stora intervall är detta också dåligt. Det är inte så mycket antalet spermier som minskar när deras rörlighet - de rusar inte så snabbt till målet. Det optimala för full mognad av spermier är rytmen för sexuell aktivitet varannan dag (3 gånger i veckan) under en sannolik ägglossningsperiod med en önskvärd abstinens på 4-5 dagar på kvällen.

Naturligtvis beror sannolikheten för graviditet på kvaliteten på spermierna. Och den huvudsakliga riskfaktorn är människans livsstil. Således kan låg fysisk aktivitet, stillasittande arbete och övervikt samt rökning leda till stagnation av blod i bäckenorganen hos män och inflammation. Spermatogenes (spermmognad), liksom den kvinnliga menstruationscykeln, regleras av kroppens hormonella system. Därför, om en man tar anabola steroider (dessa hormoner kan användas för att behandla vissa sjukdomar, men oftare för att bygga muskler hos män som är engagerade i sport), störs den naturliga balansen mellan hormoner i kroppen och leder till manlig infertilitet.

Det finns en annan faktor som endast är karaktäristisk för män som påverkar reproduktionen. Det här är överhettning. Mängden spermier som produceras i testiklarna ökar vid en temperatur som är något lägre än den totala kroppstemperaturen. Det är känt att de som besöker bastun två gånger i veckan har en statistiskt högre risk att utveckla manlig infertilitet jämfört med dem som ångar en gång i veckan. Av samma anledning bör en man som vill bli far inte bära trånga underkläder gjorda av syntetiska material och täta byxor, eftersom det kan öka testikelns temperatur. Varje febertillstånd (förhöjd temperatur) leder till en försämring av spermakvaliteten, och en sådan minskning av spermakvaliteten kan pågå i upp till tre månader - mognaden för varje spermier i testikeln fortsätter så länge.

Vikt och graviditet

En kraftig minskning av kroppsvikt med 10% per månad, samt vikt mindre än 45 kg med en genomsnittlig tillväxt leder till upphörandet av menstruationen. Forskare har funnit att kroppsfett faktiskt kan producera och lagra östrogen, ett hormon som förbereder kroppen för graviditet. Men inte bara det låga halten av detta hormon är dåligt, utan också högt. Därför, om du är överviktig, försök att gå ner i vikt, men bara gradvis, ingen svält!

En annan vanlig och ganska farlig riskfaktor för infertilitet hos män är kronisk stress. Ur biologisk synvinkel bör avkomma föds under de mest gynnsamma miljöförhållandena. En sådan reglering säkerställs genom den nära samverkan mellan det sexuella och alla andra kroppssystem, främst nervsystemet..

4. Normal miljö i slidan, livmoderhålan och äggledarna, vilket ger en aktiv spermierörelse.

Om du vill bli gravid, använd inte vaginala smörjmedel (smörjmedel). De innehåller ibland ämnen som förändrar den sura basmiljön i slidan och förstör spermierna. Om du inte kan undvika dem kan du försöka använda äggvita under några dagar i månaden när befruktningen är möjlig, såvida du naturligtvis inte är allergisk mot kycklingägg. Äggvitt har minst effekt på spermiernas rörlighet och överlevnad.

Varje infektion i kvinnliga könsorganen, liksom användning av olika vaginalläkemedel, antibakteriella och aromatiska hygienprodukter, douching kränker också syrabasmiljön i slidan, vilket också minskar chansen för graviditet.

5. "Möt" ägget med spermier och optimala förhållanden för sammanslagning av groddceller.

Det mest gynnsamma ögonblicket för sexuellt samlag för befruktning är när ägglossningen är på väg att börja, eftersom livmoderhalsens slimhinne blir extremt känslig, och spermatozoer har tillräckligt med tid att komma in i äggledarna, där de väntar på ägglossningsögonblicket. Med regelbundet sexliv och rätt menstruationscykel finns det inget behov att specifikt beräkna detta ögonblick. Det finns dock tillfällen då det skulle vara trevligt att veta exakt datum för ägglossning. Den enklaste och mest exakta metoden är användningen av speciella testremsor för att bestämma nivån på luteipiserande hormon. Moderna tester ser ut och används på samma sätt som graviditetstest. Testremsan måste ersättas under en urinström; utseendet på två ränder indikerar ägglossning. Dessutom kan dagen för ägglossning övervakas genom ultraljud, förändringar i basal kroppstemperatur (temperatur uppmätt i rektum) med hjälp av en speciell anordning för att rita salivkristallisation med hjälp av kalendermetoden.

En annan viktig punkt för "mötet" av spermierna och ägget är hållningen under samlag. Det finns inget samband mellan det ofödda barns kön och hållningen vid befruktningen, oavsett hur mycket vi skulle vilja, men vi kan öka sannolikheten för befruktning med en pose. Från mekanismen för samlag beror på vilken del av vagina spermier som kommer in. I vissa poser (till exempel en kvinna på toppen eller en stående position) kan det vara svårt att uppnå djup penetration av penis, så att en del av spermierna helt enkelt går förlorade. Positionen "man på toppen" eller "man på ryggen" kommer att vara optimal. Det är bättre om en kvinna ligger på ryggen med upphöjda ben 20-30 minuter efter samlag. Laziness i detta fall kan vara mer användbart än någon hållning under samlag.

Naturligtvis är det viktigaste att sex ger glädje och glädje. Om en kvinna når orgasm är sannolikheten för befruktning högre: på grund av sammandragning av livmoderhalsen under spermier dras spermierna bokstavligen in i livmodern.

6. Ohindrad passage av embryot genom äggledaren och dess inträde i livmoderhålan, beredskap hos livmoderslimhinna att "acceptera" embryot.

Förutom de anatomiska egenskaperna i kvinnans kropp kan användningen av intrauterina apparater före befruktningen påverka detta stadium negativt. Efter avlägsnande av spiralen rekommenderas det att undvika befruktningen i 2-3 cykler för att återställa livmodern och äggledarna och därför minska risken för spontan missfall och ektopisk graviditet.

Vi planerar tid för befruktningen

När det gäller tid på dagen, tros det att den bästa chansen för graviditet för par som älskar på eftermiddagen (cirka 17 timmar). Vid denna tid på dagen är antalet aktiva spermier i den manliga kroppen maximalt.

När det gäller säsongen är de flesta läkare överens om att den optimala tiden för att bli barn blir början av hösten. Faktum är att hos varje kvinna med en normal menstruationscykel och ganska full hälsa i 10% av cyklerna mognar inte ägget och befruktning är omöjlig, d.v.s. ägglossningen får inte vara 1-2 gånger per år. Oftare är sådana cykler hårda vintrar med kort dagsljus och under ovanligt varma sommarmånader..

Den tjeckiska doktorn O. Jonas gick ännu längre. Han hävdar att det tillsammans med menstruationscykeln finns en andra, individuell, cykel med den största predispositionen till befruktningen, fastställd från födseln och med otrolig noggrannhet som följer hela reproduktionsperioden i en kvinnas liv.

Denna andra cykel är inriktad på månfasen som föregick födelsen av denna kvinna. Den största sannolikheten för befruktning inträffar under skärningspunkten mellan dessa två cykler. Oavsett hur kontroversiellt ett sådant uttalande, det finns en viss mängd sanning i detta. Mest troligt är månens faser associerade med biorytmer, enligt vilka kroppens hormonella och psykologiska tillstånd förändras.

Vi hoppas att våra tips hjälper alla som vill bli lyckliga mammor och pappor!

För medicinska frågor, se till att du först konsulterar din läkare.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Blodproppar under menstruationen: orsaker och symtom

Blodproppar under menstruationen är inte alltid en patologi. Detta händer med vissa funktioner i kvinnans kropp, kränkningar av livmoderns struktur eller med låg fysisk aktivitet....

Varför i receptionen ok inte varje månad??

Jag förstår inte (((jag dricker 3 paket jess plus (för avbokning) och nu finns det dummies. De sista 2 cyklerna efter att ha tagit den sista aktiva och tagit dummy började omedelbart dra i magen lite och menstruationen började......

Hur ta reda på: graviditet eller PMS

De flesta kvinnor runt om i världen lider av premenstruellt syndrom. PMS-symtom kan dock sammanfalla med de som indikerar graviditet. Om du befinner dig i ett barns planeringsstadium kommer du förmodligen att vilja veta om ett positivt resultat mycket tidigare än testet kan....