Hur länge kan en graviditet avslutas (abort)

Blödning

Hur länge kan en abort göras utan att skada hälsan och hur länge är det bättre att göra det? Konstgjord abort går inte helt utan spår. Är det möjligt att avsluta en graviditet vid 29-30 veckor, d.v.s. under de senaste månaderna av graviditeten? Men för information om hur länge du kan avsluta en graviditet måste du konsultera en läkare. I vissa fall kan enskilda nyanser uppstå. Den största fördelen med medicinsk abort är frånvaron av traumatisk kirurgi.

frågor:
Avbrytande av graviditet: hur länge kan en medicinsk abort göras? Hur farlig är medicinsk abort under den första graviditeten? Kan en graviditet avslutas i mer än 12 veckor? Är det möjligt att ta något botemedel mot abort på egen hand?
svar:
Helt säker avbrott av graviditet finns inte, någon abortmetod kan leda till komplikationer i form av blödning, den inflammatoriska processen, i framtiden bli orsaken till att inte ha den önskade graviditeten. Därför bör beslutet om abort vara väl genomtänkt och viktade på alla sidor av ett par som beslutade om detta allvarliga steg. Om omständigheterna ändå tvingar dig att avbryta graviditeten, är den mest skonsamma metoden medicinsk abort. Speciellt om detta är den första graviditeten.

Många kvinnor är intresserade av hur länge de har en abort.?

Oavsett vetenskapliga termer som används för att ersätta enkla ord som beskriver abortprocessen, är abort dödandet av ett ofött barn. I vårt land är abort endast rättsligt motiverat i fall av våldtäkt, död av barnets far under graviditet, berövande av föräldrarnas rättigheter, hot mot moderns liv och fosterpatologi.

Abort kan utföras före 22 veckors graviditet.

Från och med den åttonde graviditeten börjar nervsystemet bildas i barnet. Vid sextonde gör barnet den första mer eller mindre medvetna rörelsen - han börjar svara på ljud.

Sen graviditetsavbrott kallas för tidigt födelse..

Avbrott av graviditet upp till 12 veckor kallas tidig abort och denna procedur utförs på kvinnans begäran.

Före graviditetsåldern på 6 veckor kan medicinsk abort göras (med hjälp av tabletter).

Abort vid ett senare tillfälle, mer än 6 veckor, kan endast utföras genom operation (den så kallade curettage).

Om graviditetsåldern överstiger 12 veckor kan en abort endast utföras om det finns allvarliga medicinska tillstånd (till exempel fosterets intrauterin patologi, dekompenserade mödrar hos sjukdomar - epilepsi, diabetes mellitus) eller sociala indikationer (våldtäkt, make död, fängelse).

Alla kvinnor bör komma ihåg hur länge de har en abort, eftersom avbrytande av graviditet under långa perioder är mycket farligt.

Nyligen, mer och mer ofta, avslutas graviditeten (abort) medicinskt..

I detta fall är medicinsk abort begränsad.

Denna manipulation kan utföras upp till 49 dagar (upp till 6 veckor av graviditeten), om du räknar från den första dagen av den sista menstruationen.

Det är under denna period som ägget fortfarande är svagt fäst vid livmoderhålan, därför bidrar användningen av vissa läkemedel till ökad sammandragning av livmodern och avstötning av ägget..

Om du utför en medicinsk abort i tid, försena inte tiden. Detta har vissa fördelar för en kvinna:

 • ingen mekanisk skada på livmodern
 • inget behov av anestesi
 • utesluter infektion i livmoderhålan.

För unga flickor som senare planerar att få barn är läkemedelsavbrott för graviditet den metod som du väljer.

Ja, och psykologiskt överföra en abort med läkemedlet är mycket lättare än att acceptera en operativ abort.

Om du redan har beslutat om en medicinsk abort, inte försena, eftersom den minsta förseningen kan minska effektiviteten för denna metod till noll.

Se en specialistläkare i tid, ta hand om din kvinnliga hälsa!

Vilka problem kan uppstå med medicinsk abort?

För det första kanske graviditeten inte tar slut. I det här fallet kan det inte längre sparas av medicinska skäl. En minabort görs. För det andra kan det vara mycket svår blödning. Även i detta fall måste du ibland ta till operation. För det tredje kan det vara mycket smärtsamt, det kan göra dig sjuk, öka trycket.

En tveklös fördel med denna metod är bristen på kirurgisk ingripande, och därför möjligheten till livmoderskada och infektion.

Mini - abort eller vakuumabort (i upp till 5-7 veckor, dvs inom 6-14 veckor efter den senaste menstruationen)

Miniabort - vakuumsugning, tidig graviditetsavbrott. Denna kirurgiska abort utförs i ett tidigt stadium av graviditeten (avslutande av graviditet upp till 5-7 veckor).

Operationen utförs under generell anestesi. Medicinska centra använder anestesi som inte lämnar konsekvenser i form av en långvarig huvudvärk, illamående, etc. Det vill säga att det ser ut så här för dig: lägg dig på en stol, lägg en kateter i en ven, somna, vakna inte redan gravid. Under en abortoperation sätter läkaren in ett speciellt rör anslutet till enheten i livmodern. Efter att enheten har slagits på skapas ett negativt tryck i röret, varför fosterägget tas bort från livmodern.

Innan operationen sträcker livmoderhalsens muskler med metallstänger-expander tills öppningen är tillräckligt bred så att abortinstrumenten kan passera in i livmodern. Läkaren fäster en speciell spruta i röret (den sätts in i livmodern) och det intrauterina barnet sugs ut.

Faktum är att under en vakuumabort öppnar läkaren livmoderhalsen med metallutspädare eller tång (tunna pinnar som sätts in timmar innan själva förfarandet); sätter in röret i livmodern och fäster det i pumpen. Pumpen slipar barnets kropp i delar och suger dem från livmodern. Om fostret inte kunde avlägsnas helt utförs efterföljande curettage. I det här fallet kan läkaren använda en curett (rundad kniv) för att skrapa delar av barnets kropp ur livmodern.

Omedelbart efter en abort kan det förekomma smärta i nedre del av magen som är förknippad med en samverkan i livmodern, då får du i några dagar en liten urladdning av typen av menstruation. Ibland föreskriver en läkare antibiotika efter en abort. Fysisk besvär är minimal, men i detta fall beror mycket på läkarnas skicklighet. Välj därför en läkare som du litar på. Denna metod är mer tillförlitlig i förhållande till chansen att graviditeten definitivt kommer att upphöra. Fall när graviditeten fortsatte att utvecklas efter en miniabort är extremt sällsynta. Ultraljud används för att öka tillförlitligheten under abort. Men eftersom det finns störningar finns det möjlighet till skada. Om utstryket före abort var dåligt och behandlingen inte utfördes eller var otillräcklig, är infektion möjlig.

Trots det faktum att minabort utförs tidigare än vanlig abort - miniabort är ett sätt att döda ett tänkt barn - mänskligt liv.

De fysiska, moraliska och emotionella konsekvenserna av en minabort är inte mindre komplicerade och farliga än komplikationerna av kirurgisk abort. Redan från befruktningen är inne i dig en levande, liten man med sin egen individuella uppsättning DNA. Med den redan definierade färgen på ögon, hår och kön på ditt barn. Låt dig inte luras av orden att det finns ett gäng celler inne i dig. Det är inte sant.

Medicinsk abort (under en period av 6 till 12 veckor eller 13-24 veckor efter den senaste menstruationen).

Denna kirurgiska abort utförs under graviditetens andra trimester. Du kan ha en normal eller kirurgisk abort i upp till 12 veckor. Det känns som att det kommer att vara detsamma som en minabort, men istället för ett rör sätts ett specialinstrument in i livmodern, som tar bort fosterägget. Samma regel är mycket tydlig här: ju längre period, desto svårare operation, desto mer komplikationer kan det vara..

Eftersom det utvecklande barnet fördubblas i storlek mellan elva och 12: e veckan av graviditeten, är hans kropp för stor för att sugas isär och passera genom röret. I detta fall ska livmoderhalsen vara öppen bredare än under första abstrakten av trimester. Därför introduceras kelp en dag eller två innan själva aborten. När livmoderhalsen är öppen tar läkaren bort delar av barnets kropp med pincett. För att enkelt ta bort barnets skalle, slipas den först med pincett.

Endast dessa tre abortmetoder är tillåtna och betraktas inte i vårt land som en "brottslig abort", med undantag för avslutande av graviditet enligt läkarens bevis i de senare stadierna.

Sen abort

Efter 12 veckor är abort valfritt förbjudet i vårt land. De gör det endast av medicinska och sociala skäl: ett domstolsbeslut om att begränsa föräldrarnas rättigheter, graviditet till följd av våldtäkt; makens död under kvinnans graviditet. Graviditet avslutas i de senare stadierna, antingen artificiellt orsakar förlossning eller genom att göra en liten kejsarsnitt. Det är, det kommer att bli förlossning, men inget barn. Så, förstår du, det är bättre att inte ta med det här.

Denna medicinska abort utförs av:

Från 20 veckor efter den senaste menstruationscykeln. Förfarandet för abort i de senare stadierna tar tre dagar. Under de första två dagarna, utvidg livmoderhalsen och ge kvinnan kramplösande läkemedel. På den tredje dagen tar en kvinna ett läkemedel som provocerar födelse. Efter att födelsen har börjat gör läkaren en ultraljudsundersökning för att hitta barnets ben. Genom att gripa benen med pincett drar doktorn barnet ut och lämnar bara huvudet inuti. I detta fall kan delar av barnets kropp bryta sig loss från kroppen själv och sträcka sig genom vaginalkanalen. Resten av kroppen klemmas och dras ut, barnets huvud klemmas och krossas för att passera genom vaginalkanalen. Morkakan och de återstående delarna sugs ut ur livmodern.

Tidigare användes saltabort eller saltfyllning, men denna metod var inte tillräckligt effektiv, som homeopati (högst 20% effektiv), akupunktur (effekt upp till 40% med en liten fördröjning och beror på specialistens kvalifikationer), magnetisk induktion ("magnetisk lock" med frånvaron av kontraindikationer är effektiv i 50% av fallen med en försening på högst 3-5 dagar)

Min abort

Funktioner av en mini-abort

Mini-abort är en abort med en speciell anordning - en vakuumavsugare med en kateter insatt i livmodern. Denna gynekologiska ingripande, bättre känd som vakuumsugning, anses vara skonsam för kvinnlig fysisk hälsa..

Vad är vakuumsträning

Med hjälp av ett enkelt verktyg som består av en spets och ett sugvakuum kan negativt tryck skapas i livmodern. Således är det lätt att mekaniskt "riva" fosterägget tillsammans med det avgörande membranet och ta bort det från livmodern.
Fördelarna med detta förfarande är:

 • hög effektivitet (mycket sällan finns det ett behov av att upprepa proceduren eller utföra en rengöring av livmodern på grund av det faktum att ofullständig abort har inträffat);
 • låg invasivitet, eftersom livmoderhalskanalen inte öppnas med hjälp av dilatatorer, och livmoderhålan inte vidrör den akuta curetten;
 • exekveringshastighet, direkt mini-abort (vakuumsugning), utan preliminär förberedelse, tar 30-60 sekunder;
 • kräver inte generell anestesi, även om många kvinnor föredrar att använda den;
 • brist på svår blödning, snabb återhämtning.

Men det finns en gräns för hur länge de har en miniabort i Ryssland. Detta är 21 dagar med försenad menstruation, det vill säga 5 veckor av graviditeten, om de räknas från befruktningen, och 7 obstetriska veckor av graviditeten (från den första dagen av den sista menstruationscykeln). Men ibland är tidsfristerna lite längre. På onlineforum kan du ofta hitta berättelser om kvinnor som genomgick en mini-abort upp till 13 veckor. Detta är möjligt när det gäller en frysta graviditet. Dessutom, som slutade utvecklas under en period av 7-8 veckor. Det vill säga fosterägget är relativt litet.

En minabortion i början av graviditeten kan göras på många gynekologiska sjukhus och till och med födelsekliniker. Men det bör noteras att en anestesiolog krävs för att utföra generell anestesi, och därför är det osannolikt att det i detta fall är möjligt att få en abort i en öppenvård.

En annan intressant fråga är hur mycket kostar en miniabort i Ryssland. Priserna i privata kliniker är mycket olika. Nå ungefär 10 000 rubel. Man bör komma ihåg att själva vakuumaspirationsproceduren kostar cirka 1000-2000 rubel. Ytterligare medel kan behövas för generell anestesi (cirka 1500-2000 rubel i regionerna), stanna i ett separat rum. Ibland inkluderar samma kostnad upprepade ultraljud, tester, utdelade läkemedel (antibiotika, svampdämpande medel efter proceduren). Huruvida detta är nödvändigt eller inte är upp till patienten själv.

Kontra

Vakuumsugning kan nekas om en kvinna inte ser ett fosterägg på ultraljud. Detta kan hända på ett mycket tidigt datum, när blodet på hCG redan är positivt, men fosterägget är fortfarande för litet, och läkaren ser det inte. Du måste vänta 5-7 dagar och upprepa ultraljudet.

Med en helt enkelt positiv hCG kan läkaren inte vara säker på att graviditeten inte är ett ektopiskt läkemedel. I detta fall är avbrott nödvändigt, men bara med hjälp av en kirurgisk operation, ofta laparoskopisk.

Läkaren kommer inte att göra en abort om en kvinna har en inflammatorisk process när det gäller gynekologi. Till exempel uttalad bakteriell vaginos eller vaginal candidiasis. I det här fallet måste du först behandlas.

Vakuumsugning eller läkemedelsavbrott

Eftersom vakuumsugning endast utförs under de första veckorna efter befruktningen av ett barn, nästan som farmakologisk avbrott av graviditet, uppstår frågan naturligtvis som är bättre - medicinsk abort eller mini-abort. Här delas åsikter. Båda metoderna har fördelar och nackdelar..

Så när det gäller tabletter kan proceduren dra i 2-3 dagar, vilket är psykiskt svårt för kvinnor. Ja, och fel inträffar i cirka 5% av fallen när du måste slutföra processen med vakuumsugning. Detta är också smärta, även om det kan lindras med smärtstillande medel hemma. Men den största nackdelen med farmakologisk abort är dess höga pris. Från cirka 5000 rubel och högre. Ett överdrivet belopp för många invånare i regionen.

När det gäller villkoren tillåts en tablettabort inte göras mer än med två veckors försenad menstruation. En vakuumsträning för en vecka till.

Komplikationer efter en minabort i form av en ofullständig abort är mindre vanliga än efter en abort med tablettperioder. Det finns en viss sannolikhet att du också måste göra vakuumsträning. Det vill säga dubbla stress för en kvinnas fysiska och mentala hälsa erhålls. Ja, och extra materialkostnader.

Hur är proceduren

Det finns små variationer på hur man utför en minabort, förberedelseteknikerna för proceduren kan variera något. Till exempel, med en frusen graviditet, särskilt om den varar mer än 6-7 veckor, kan en kvinna sätta in kelpalger i livmoderhalsen. De kommer att öppna livmoderhalskanalen lite på några timmar, och under abort, för att katetern ska passera genom den, behöver du inte använda dilatatorer. Vakuum mini-abort är vanligtvis smärtsamt på grund av behovet av att utvidga cervikalkanalen något eller på grund av dess kramp.

Förresten föreskriver läkare antispasmodika för kramp. De måste tas kort innan förfarandet. Dessutom kan Baralgin utses. Men om det finns en stor rädsla för smärta, kan läkare vanligtvis mot en extra avgift erbjuda allmän kortvarig anestesi.

I detta fall ska en kvinna inte äta och dricka från 8 på kvällen tills själva proceduren. Under denna tidsperiod genomförs en konversation med anestesilegen. Han ställer en serie frågor för att identifiera möjliga kontraindikationer för anestesi..

Om allt är bra får en kvinna en dropper eller en intravenös injektion, och hon är medvetslös i cirka 15-20 minuter. Eftersom anestesin är kortvarig avgår kvinnor från det ganska snabbt. Vanligtvis efter 2-3 timmar kan de redan åka hem. Det enda som kan bry sig är att dra smärta i nedre del av magen efter en minabort, men vanligtvis efter god anestesi inträffar de inte. Ja, och anestesimedel kan alltid tas.

Dessutom kan antibiotika förskrivas för att förebygga vaginal candidiasis (trast) som ett resultat av deras administrering - det svampdämpande medlet Fluconazol i två doser, i början och slutet av läkemedelsbehandling..

Vad kommer att hända efter

Inom en vecka kan det förekomma fläckar efter en miniabort, vanligtvis inte tung, som måttlig menstruation, mindre knapp. Detta är normen. Läkare rekommenderar att man rekommenderar dagen för proceduren för den första dagen av den nya menstruationscykeln. Det vill säga att perioderna efter minabortionen börjar om cirka 28 dagar, om det inte finns några förseningar.

Det bör noteras att avbrytande av graviditet på äggstockarna inte har stor effekt, därför kan ägglossning inträffa i samma menstruationscykel. Det är, det finns en chans att få en oplanerad graviditet igen. För att undvika detta kan du börja ta orala preventivmedel från den dag aborten genomförs om det inte finns några kontraindikationer för dem. Om hormonell preventivmedel inte är lämplig kan en intrauterin enhet installeras. I extrema fall ska du använda spermicider och kondomer. Avbrutet samlag och kalendermetoden för att beräkna ”säkra dagar” är ineffektiva. Vanligtvis är det på grund av dem att oplanerade graviditeter uppstår..

Sex efter en mini-abort är tillåtet efter 2 veckor, om allt gick bra. Vid denna tid bör det inte finnas någon fläck från könsorganen. Förutom sexuell aktivitet, bör du överge bastun under de första två veckorna efter abort, ta ett bad (du kan bara simma i duschen), lyfta vikter och göra sport. Om allt detta observeras kommer konsekvenser av min abort i form av en smittsam process i livmodern (endometritis) och svår blödning inte. Efter 10-14 dagar är det tillrådligt att göra en ultraljudsskanning för att se till att livmodern är helt ren.

Hur många veckor

Allt om typer av abort och preventivmetoder

Säker tidsgräns för abort

Lycka, när nyheten om graviditeten var en trevlig överraskning, en noggrant genomtänkt handling, en lång väntan och en uppfylld dröm. Men på grund av omständigheter som ibland är oberoende av kvinnan måste man vända sig till en obehaglig, i varje mening av ordet, procedur - abort. Och även efter att beslutet fattats "kvinnan" drar ofta lite tid, kanske i hopp om ett mirakel som kommer att göra situationen i en trevlig riktning.

Därför bör hon först och främst känna de rätta svaren på frågor som är viktiga i denna situation: "Hur länge kan jag ha en abort?", "Hur mycket tid har jag?" Så att hon, med tyngd av alla fördelar och nackdelar, inte kommer att missa det farliga gränsen.

Metoder för abort av graviditet

För varje graviditetsålder används en lämplig abortmetod som tar hänsyn till alla risker och minimerar konsekvenserna.

Medicin

Erkänd som den mest sparsamma och inte farliga (risk mindre än 1%). Abort med hjälp av piller bör göras i upp till 6 veckor, den maximala gränsen är 7: e veckan, och det mest effektiva resultatet utan komplikationer kommer att uppnås om graviditetsåldern endast är 1 månad.

Kärnan i metoden:

 • Ett anti-progestogen används endast en gång under övervakning av en läkare (vanligtvis föreskrivs är det franska läkemedlet Mifegin, som inte har gestagenaktivitet), vilket får en kedja av kemiska reaktioner att döda embryot..
 • Efter två dagar tas Misoprostol (i förhållande till prostaglandiner), vilket utlöser en minskning av livmodern, vilket leder till förflyttning av ett redan dött foster från livmodern.
 • Obligatorisk kontroll-ultraljud efter 48 timmar, med en andra undersökning inom två veckor och ett besök hos gynekologen på en månad.

begränsningar:

 • Sjukdomar i magen och tarmen i det akuta stadiet.
 • Steroidintolerans.
 • Varje kronisk njursjukdom.
 • Genital inflammatoriskt tillstånd.
 • Multipel och ektopisk graviditet.

komplikationer:

 • Överlevnad eller ofullständig utvisning av ägg.
 • Genombrottsblödning.
 • Magkramper, ett litet blodtryck.

Min abort

Den maximala terminen för abort är upp till fem veckor. Tillhör kategorin - tidig abort.

Det anses säkert, eftersom borttagandet av fosterägget utförs genom vakuumsugning utan att skada endometriala vävnader och vaskulära skador..

Det äger rum under lokalbedövning, det finns knappast några obehag vid utbyggnad av livmoderhalskanalen. Processens längd är högst 10 minuter. Du kan återgå till sexlivet om tre veckor.

Det finns en risk för potentiella konsekvenser:

 • Ofullständigt avlägsnande av embryot (statistik - 2% av händelserna).
 • Menstrual obalans.
 • Spastisk smärta i livmodern.

Förbudet för förfarandet är:

 • Förekomsten av inflammation och purulenta infektioner i bäckenet.
 • Om mindre än ett år har gått sedan förra födelsen.
 • Ektopisk graviditet.

Kirurgisk

Det utförs endast på sjukhus med en vistelse på en dag. Preliminära tester för olika infektioner och inflammationer ges. Avstå från sexuellt liv strikt under en månad.

Det anses vara det farligaste och traumatiska, så det finns en "levande" curettage med ett instrument som allvarligt skadar livmoderslimhinnan med efterföljande ofta komplikationer i form av infertilitet. Det finns en problematisk fråga: "Vilken är den optimala perioden för utjämning av risker?".

Statistik visar att kirurgisk abort bör göras under perioden 6 till 12 veckor, eftersom den första screeningen för möjliga fosterpatologier genomförs i slutet av den 12: e veckan.

Vanliga komplikationer:

 • Ett öppet sår är en "dörr utan nyckel" för bakterier penetration och utveckling av en allvarlig inflammatorisk process med efterföljande möjliga bildning av polyper.
 • På grund av dålig betraktning av arbetsområdet finns det en möjlighet till fullständig curettage av endometrium med skada på livmoderns muskelskikt.
 • Ofullständig återställande av livmoderslimhinnan, vilket i framtiden leder till ett misslyckande i månadscykeln.
 • Bildningen av ärr i livmodern, som ersätter arkitektonin i dess kavitet.

Sena aborter

Detta alternativ för avbrott av graviditet kan hänföras till kategorin extrema fall. En abort kan endast göras enligt medicinska och sociala krav och med tillstånd av en särskild kommission. Därför, om en kvinna utan goda skäl "nådde ut" till ett sent datum och bestämde sig för en abort, kommer hon att behöva möta svårigheter.

Vad är tidsfristen för en abort?

Avslutning av graviditeten från vecka 13 till vecka 22 definieras som sen abort.

Vilka är de sociala indikationerna? Dessa inkluderar:

 • Graviditet efter våldtäkt.
 • Man död.
 • Berövande av förälders rättigheter till befintliga barn.
 • Fängelse.

Vilken är den maximala perioden utan medicinskt recept

Sluts på vecka 21 inklusive.

Vad bör vara medicinska indikationer för abort?

 • Mental sjukdom.
 • Malig tumör.
 • Allvarliga fosteravvikelser.
 • Fryst embryo.
 • Allvarliga sjukdomar i ett återkommande skede (diabetes, tuberkulos, hjärnhinneinflammation, cirros och så vidare).

Vilken metod används för sen abort??

 • Salin. En lösning av natriumklorid används, som införs i stället för fostervatten, vilket skapar en kaustisk miljö för embryonets död och dess ytterligare extraktion.
 • Konstgjord födelse. Med hjälp av droger provoserar ett missfall.
 • Mini kejsarsnitt. Fostret erhålls kirurgiskt och dör på grund av dess omogenhet.

Konsekvenser av sen abort

Den stress som reproduktions- och nervsystemet upplever, och till och med alla celler i den kvinnliga kroppen, är bara jämförbara med en naturlig katastrof. Detta innebär motsvarande svårighetsgrad av komplikationer, både under de första dagarna, och manifesterades efter en tid.

 • Flera tårar på livmoderhalsen provoserar komplexa födelser i framtiden.
 • Livmoderperforering, akut, kräver omedelbar operation.
 • Kraftig blodförlust.
 • Resterna av delar av morkakan, ett hot om blodförgiftning fram till en kvinnas död.
 • Långvarig inflammation i endometriala vävnader som leder till infertilitet över tid.
 • Tubal hindring.
 • Bildningen av flera små cyster i bröstkörtlarna, som riskerar att förvandlas till en cancerös tumör.
 • Långvarig depression upp till persistent depression.

Fostret upplever smärta under en abort: ja eller nej?

Forskare skiljer sig åt på denna punkt. Den första gruppen tror att embryot inte kan känna smärta under en abort under perioder på upp till tre månader, eftersom nervändarna som får smärtsignaler bildas den 24: e veckan. Den andra gruppen hävdar att även sena aborter på 24 veckor inte orsakar skada på barnet i livmodern, eftersom han befinner sig i ett medvetslös medvetslös tillstånd.

Naturligtvis är det bättre för kvinnan själv att inte tänka på denna fråga eller omedelbart tro forskarna att fostret inte känner smärta alls.

Antagandet om närvaro eller frånvaro av smärta spekuleras väl av "partiet" av anhängare eller motståndare mot abort. Eftersom problemet med abortförbud fortfarande finns i många europeiska länder.

Hur länge kan en graviditet avbrytas??

Kvinnor lär sig vanligtvis om graviditet efter den första förseningen i cykeln, men tillskriver ofta detta till hormonsvikt eller stress utan att gå till gynekologen. Om du av en eller annan anledning inte planerar att fortsätta graviditeten, inte försena ett besök hos läkaren, eftersom försiktiga abortmetoder är möjliga endast i de tidiga stadierna.

Du kan boka tid på telefon: 8 (499) 113-41-47

Priser och tjänster

Du kan boka tid på telefon: 8 (499) 113-41-47

RÄTTSLIGA PERIODER FÖR UNDERSÖKNING AV PREGNANCI

Varje kvinna kan ha en abort utan förklaring bara i första trimestern, upp till 12 veckor efter befruktningen. Vid ett senare tillfälle kan ingripande i en kvinnas kropp leda till allvarliga konsekvenser. En abort från 12 till 22 veckor är möjlig av sociala och medicinska skäl förknippade med ett hot mot liv och hälsa. Tillstånd för sen abort utfärdat efter medicinsk konsultation.

Typer och kostnader för abort

Medicinsk abort - 7920-10230 rubel
Medicinsk avbrott av graviditet med hjälp av tabletter som blockerar produktionen av hormonet progesteron och får graviditeten att blekna, följt av ett missfall. Det anses vara den säkraste metoden, den används i de tidiga stadierna upp till 6 veckor efter befruktningen. Det utförs i flera steg, kräver inte sjukhusvistelse och anestesi. Kostnaden beror på valet av läkemedel.

Vakuumsug - 7315 rubel
En mindre traumatisk abort där fetalt ägg separeras från livmodersväggar genom sug, vilket inte påverkar livmoderhalsen, exklusive framtida skador, inflammation och vidhäftningar. Det appliceras i de tidiga stadierna upp till 6 veckor. Kräver ingen sjukhusvistelse. Orsakar sällan komplikationer.

Kirurgisk abort - 7315 rubel
Den svåraste metoden är abort genom curettage av livmoderkaviteten med kirurgiska instrument. Kräver anestesi och kontroll av återhämtning efter abort, eftersom det finns risk för inflammation. Det utförs i de tidiga stadierna i närvaro av kontraindikationer för andra metoder, såväl som i sen graviditet.

Adresser till Euro-Med-kliniker

Du kan boka tid på telefon: 8 (499) 113-41-47

RISKER OCH MÖJLIGA KOMPLIKATIONER

Liksom alla operationer medför en abort vissa risker och kan orsaka ett antal komplikationer med procedurer av dålig kvalitet. Kortvariga och erfarna specialister minskar riskfaktorn till ett minimum. Avbrytande av graviditet bör ske endast under strikt övervakning av medicinsk personal, även om perioden är mycket kort, eftersom det alltid finns en risk för blödning eller ofullständig lösgöring av fosterets ägg, vilket leder till inflammatoriska processer i framtiden.

Om en kvinna provocerar missfall utan att gå till en abortklinik utsätter hon sin kropp för ett allvarligt test, vilket utgör ett allvarligt hot inte bara för hälsan utan också för livet. Blödning, trombos, inflammation i mjuka vävnader, vidhäftningar i äggledarna, infertilitet - detta är en ofullständig lista över komplikationer som kan uppstå om onormala aborter utförs felaktigt.

Du kan boka tid på telefon: 8 (499) 113-41-47

Hur många veckor varar en kvinnas graviditet?

Graviditetsperioder för kvinnor i veckor är 38 eller 40. Olika siffror är relaterade till att läkare ibland pratar om obstetriska veckor, och ibland om foster.

Graviditetens varaktighet: Viktiga villkor

När den första förväntade mamman registrerar sig i kliniken vid förlossningen hör frågan från läkaren: vad är datumet för den sista menstruationen. Från denna dag räknas graviditetsåldern i sjukvården. Men mellan datumet för den sista menstruationen och befruktningsdagen går minst två veckor. Så från vilken dag är nedräkningen?

 • obstetrisk (graviditets) graviditetsålder - det beräknas från dagen för den sista menstruationen; den genomsnittliga varaktigheten är 40 veckor (280 dagar);
 • embryonal (befruktning) graviditetsålder - från befruktning till förlossning; genomsnittlig varaktighet - 38 veckor (266 dagar).

Förlossningsläkare använder ibland sitt antal veckor och månader: på en månad har de exakt 28 dagar, dvs exakt fyra veckor.

Resultatet är att under 9 regelbundna kalendermånader, 10 obstetriska.

Fostertermin: hur man beräknar befruktningsdatumet

Läkare behövde en obstetrisk term eftersom det inte alltid är möjligt att bestämma exakt datum för befruktningen: alla kvinnor är olika och varje graviditet är unik och det finns inga mirakel. Och datumet för den senaste menstruationen är specifik och pålitlig information.

Därför till frågan: hur många obstetriska veckor graviditeten varar kan du svara exakt - 40 veckor (280 dagar), och utifrån detta, förutsäga det uppskattade födelsedatumet.

Fosterterm är svårare att beräkna. Läkare anser att menstruationscykeln på 28 dagar är regeln för de flesta kvinnor; den 14: e dagen ägglossning inträffar (ägget lämnar äggstocken), under samma period inträffar befruktning.

 • första dagen i den sista menstruationen + 14 dagar = ägglossning (befruktning);
 • betyder att den faktiska graviditetsåldern är 40 - 2 = 38 veckor, eller 280 - 14 = 266 dagar.

Vi lägger till 266 dagar till dagen för den föreslagna ägglossningen och får ungefärligt födelsedatum.

Men det här är reglerna och i livet - solida undantag: kvinnans hälsotillstånd, hennes känslomässiga humör, spermieraktivitet etc. gör sina korrigeringar..

Läkare anser att följande graviditetsperioder är normen:

 • graviditet i veckor - 38-40;
 • hur många dagar graviditeten varar för kvinnor - 266-280;
 • hur många månader - 9 kalendermånader (eller 10 obstetriska månader exakt i 4 veckor).

Ett blodprov för halten humant korionisk gonadotropin (hCG) och ultraljud kan hjälpa till att klargöra graviditetstiden i första trimestern. Ultraljud avgör storleken på livmodern, fostrets utvecklingsstadier. Det är viktigt att komma ihåg: objektivt bestämma varaktigheten för en ultraljud kan endast fram till den 16: e veckan.

Graviditetskalender

MånadVeckorPeriodkaraktäristik
jag1-12Fosterets organ och system börjar bildas
II13-27Alla organ och system bildas; fostret rör sig aktivt
III28-40Organbildningen slutar, de växer, förbättras; sensoriska organ börjar fungera

Fostervikt efter graviditetsvecka

Graviditetsperiod, veckorFostervikt (ungefärlig), gramGraviditetsperiod, veckorFostervikt (ungefärlig), gram
7124550-600
81,5-225650-700
93-426750-850
104-527800-900
elva6-828950-1100
129-1329:e1000-1200
tretton14-20trettio1100-1300
1421-25311300-1500
femton30-50321600-1800
sexton40-60331900-2000
1750-100342100-2300
arton140-180352300-2500
nitton200-250362500-2700
tjugo220-270372800-3000
21280-350383100-3200
22400-420393200-3400
23450-500403200-3600

För tidig och långvarig graviditet: vad som är viktigt att veta

Varje graviditet påverkas av många faktorer och omständigheter som kan leda till både för tidigt födsel och övervägande..

För tidig graviditet

Graviditet anses vara för tidigt och förlossningen är för tidig om barnet föddes före den 37: e veckan. För en kvinna är denna situation mindre farlig än för ett barn. Hans kropp är ännu inte redo för ett självständigt liv.

Utsatt graviditet

Överexponering är mindre vanligt än för tidig födsel. En sådan diagnos ställs efter den 42: e graviditeten..

För sent arbete är farligt för båda: för mamman och barnet, eftersom moderkakan inte längre fungerar normalt och förser barnet med allt nödvändigt. Men även om moderkakan klarar kan fostret redan vara för stort, och detta är fylld med födselskador för barnet och brister, svår blödning för kvinnan.

Vad påverkar lagret

Påverka graviditetens varaktighet, orsaka för tidigt eller försenad kan:

Tills hur många veckor kan du ha en abort i Ryssland enligt lag

En abort är en konstgjord abort, och detta förfarande är legaliserat i Ryssland. Rysslands lagstiftning tillåter en kvinna att fatta sitt eget beslut att upprätthålla eller avbryta en graviditet. I det här fallet kräver inte kvinnan samtycke från make eller andra personer, med undantag för graviditet under 15 år, i vilket fall föräldrarnas eller vårdnadshavarnas samtycke krävs för att bli av med fostret.

Aborter i Ryssland utförs i offentliga eller privata kliniker, medan det finns förordningar som reglerar verksamheten hos medicinska institutioner i fall av artificiell avbrott av graviditet.

Hur många veckor kan du få en abort?

När man utför en abort är läkarnas huvuduppgift att orsaka minimal skada på modern. Läkarna fann att före 12 veckor av graviditeten (det vill säga i första trimestern) är det så säkert som möjligt att ta bort fostret. Som ett resultat av detta föreskriver Rysslands lagstiftning att läkare på begäran av modern har rätt till upp till 12 veckors graviditet. I undantagsfall kan fosterutvecklingen avbrytas vid ett senare tillfälle, men det måste finnas goda medicinska eller sociala skäl för detta..

I lagen om skydd för ryska medborgares hälsa föreskrivs att läkare inte har någon rätt att få abort den dagen en kvinna besöker kliniken. Du kan hitta många annonser enligt vilka privata medicinska institutioner lovar att avsluta graviditeten på behandlingsdagen, men sådana kliniker verkar olagligt eller inte uppfyller sina löften..

De allmänna reglerna bestämmer att efter att ha kontaktat en läkare för en abort får en kvinna 7 dagar, under vilken hon måste överväga beslutet. I bara två fall kan ett aborttillstånd utfärdas inom 48 timmar:

 • Mindre än sju veckor har gått sedan graviditeten. Eftersom fosterets utvecklingstid är kort är det möjligt att genomföra medicinsk abort, vilket är det säkraste för en kvinna. Försening av förfarandet i sju dagar i detta fall kan skada situationen.
 • Lämplig för 12 veckors graviditet. Som nämnts ovan är abort under mer än 12 veckor farligt för en kvinnas hälsa. Om det inte är möjligt att skjuta upp förfarandet i 7 dagar på grund av tillvägagångssättet till slutet av första trimestern, kan en abort utföras på 48 timmar.

Abort senare än 12 veckor i Ryssland är endast tillåtet i extrema situationer när det finns medicinska eller sociala indikationer..

Medicinska indikationer för sen abort

Läkare kan besluta att få abort efter 12 veckors graviditet om det finns en potentiell risk för moderns eller barnets hälsa vid förlossning. Medicinska arbetare utför de nödvändiga kontrollerna, vars resultat ger sin åsikt. Det är viktigt att notera att läkare har rätt att rekommendera att graviditeten avslutas, och argumenterar till kvinnan om risken för förlossning, medan den gravida kvinnan fattar det slutliga beslutet om abort.

En fullständig förteckning över sjukdomar där modern kan rekommenderas att avbryta graviditeten efter 12 veckor finns i order nr 736 från hälsoministeriet daterad 03.12.2007. Det är villkorligt möjligt att dela upp listan över givna sjukdomar i två kategorier:

 • Sjukdomar för vilka abort rekommenderas. Denna lista innehåller sjukdomar som kan leda till döden av modern och / eller barnet i händelse av förlossning, till exempel lung tuberkulos;
 • Sjukdomar där rekommendationen för abort accepteras av samråd med läkare. Läkararbetare, baserat på vittnesbörd från en viss patient, beslutar om behovet av abort för att rädda moderns liv.

Det finns också ett antal sjukdomar där abort bara är möjligt innan en viss period. Om mor till exempel har kronisk myelogen leukemi kan en kvinna förskrivas en rekommendation för en abort på upp till 12 veckor. Om en kvinnas kropp betraktas som omogen för ett barns födelse (till exempel under graviditet upp till 15 år), kan läkare besluta om genomförbarheten för en abort för att rädda mammans liv.

Det är möjligt att avsluta graviditeten i de senare stadierna, om det finns avvikelser i barnets utveckling. Om det, som ett resultat av ultraljud, konstaterades att fostret har avvikelser under utvecklingen som gör det möjligt att förutsäga barnets livslängd, kan ett samråd med läkare besluta att avbryta graviditeten i mer än 12 veckor.

Sociala indikationer för sent abort

I Ryssland gjordes ändringar flera gånger i förteckningen över sociala indikationer för att avbryta graviditet i mer än 12 veckor. På grund av faran att göra en abort vid ett senare tillfälle beslutades att avstå från följande vittnesmål:

 • Ekonomiskt: Fram till 2003 var det möjligt att göra en abort om familjeinkomsten var lägre än den lägsta uppehällsnivån i regionen;
 • Familj: Tidigare tilläts en abort under mer än 12 veckor om familjen i vård har ett funktionshindrat barn eller om familjen erkänns ha många barn. Abort var också tillåtet om den gravida kvinnan inte var gift.

För närvarande finns det bara en social indikator för graviditetsavbrott i Ryssland under mer än 12 veckor: våldtäkt. Om en kvinna blev gravid till följd av våldtäkt och lyckats bevisa det, kan läkarmottagningens kommission utfärda ett aborttillstånd om perioden inte har nått 22 veckor. Senare artificiell avbrott av graviditet är omöjligt.

Det är värt att notera att det inte finns någon tydlig definition av vilka bevis som bekräftar en våldtäkt av en kvinna. Följaktligen är den accepterade normen domstolens straff för våldtäktaren. Eftersom ett brottmål kan behandlas i flera veckor har offret ofta inte tillräckligt med bevis för att avbryta graviditeten på grund av våldtäkt upp till 22 veckor.

Mini-abort - vad är det, hur länge gör de, hur går det, metoder för abort

Vad är en miniabort??

Oönskade graviditeter under korta perioder avbryts med en miniabort. Graviditeten bör inte vara mer än 6 veckor, det är så länge det är möjligt att göra det. Den här proceduren har ett annat namn, vakuumsugning. Fruktägget sugs ut med en speciell vakuumsug.

Denna metod anses vara en av de säkraste för kvinnor..

Risken för komplikationer efter abort ökar med graviditetsåldern. Det är också värt att notera att vakuumaspiration, jämfört med medicinsk abort, inte skadar den kvinnliga kroppen.

På så kort tid är livmoderhålet och fostret i sig fortfarande väldigt små, så väggarna i livmodern och blodkärlen kommer inte att genomgå allvarliga skador. Följaktligen kommer återhämtningen av kroppen att vara många gånger snabbare.

Är min abort säkert för kvinnor?

Jämfört med alla andra alternativ för abort görs minabort under hur länge, nämligen, termen är den viktigaste faktorn för minimal trauma. Alla möjliga risker minimeras, men tror inte att det inte finns några risker alls.

En liknande medicinsk intervention utförs under påverkan av anestesi. Effekten av eventuell anestesi, även lokal, kan leda till anafylaktisk chock. Det har en skadlig effekt på levern, njurarna och kärlsystemets funktion.

Den kvinnliga kroppen förändras under graviditeten, kroppen förbereder sig på att bära barnet. Hormoner produceras i större mängder för att säkerställa fostrets livslängd.

Avlägsnande av detta foster kan orsaka en skarp hormonkris. Och konsekvenserna av detta fenomen kan mycket negativt påverka kvinnors hälsa. En sådan konsekvens som ovariell dysfunktion och till och med infertilitet är inte utesluten. Menstruationsfel utesluts inte.

Efter abort observeras huvudvärk och smärta i nedre rygg kan det kraftigt kasta in feber, det vill säga det allmänna hälsotillståndet kommer att vara ganska dåligt. Om kvinnan som måste avbryta graviditeten först är risken för skada på den smala livmoderhalskanalen. Om en kvinna födde, är sannolikheten för sådan skada mycket mindre.

Fördelar och nackdelar med miniabort

Vid genomförandet av vakuumaborteringsproceduren krävs ingen djup mekanisk expansion av livmodern med metallbukie. En tunn tunn kanyl förs in i den och livmoderhalskanalen förblir nästan oskadad. Och detta är ett stort plus för den efterföljande bärningen av barnet och kvinnans allmänna hälsa.

I en kort graviditet är ägget inte djupt fixerat. Under påverkan av vakuum, separeras det lätt från väggen utan att orsaka skador på livmoderns väggar. På grund av detta faktum återställs kroppen snabbt. Själva proceduren tar högst 10 minuter om du inte tar hänsyn till förberedelsesteget.

Min abort. Hur lång tid? Den bör inte överstiga 6 veckor

Ett betydande plus på detta förfarande är att patienten redan ett par timmar efter en minabortion kan åka hem, och nästa dag kommer de att återgå till sin normala livsrytm. Det är dessa fördelar som gör denna typ av abort den säkraste. Vakuumabort är nästan 9 gånger säkrare jämfört med kirurgisk abort.

Men trots sådana positiva aspekter av förfarandet har det också nackdelar. Det viktigaste av dem är att förfarandet är möjligt på ett mycket tidigt datum. Cirka 21 dagar efter den senaste menstruationen. Själva proceduren innebär penetrering av ett främmande föremål i livmoderhålet, vilket på något sätt ökar risken för att få en infektion från slidan där.

I sällsynta fall kan fostret eller några av dess partiklar förbli i livmodern efter ingreppet. Och därefter krävs ny rengöring för att förhindra risken för inflammation eller sepsis. I vilket fall som helst är denna metod för att bli av med oönskad graviditet den säkraste.

Indikationer och kontraindikationer

Den mest noggranna indikationen för en abort är kvinnans vilja att ha en abort. Med en acceptabel period används också en sådan procedur för en frusen graviditet eller anembryo. Vakuumabort utförs om fostrets bärande äventyrar kvinnans liv och hälsa.

Indikationerna är olika infektionssjukdomar som överförts vid graviditetstillfället (rubella, influensa). Sociala aspekter kan också bli indikatorer på en minabort: att stanna kvar på en interneringsplats, ha en funktionsnedsättning, våldtäkt eller död av en man vid graviditetstillfället.

Med hjälp av vakuumsugning avlägsnas fosteräggets partiklar som är kvar från en kirurgisk abort. Denna procedur används för att fördröja morkakpartiklar efter kejsarsnitt eller förlossning. Fel i menstruationscykeln, ansamling av blod eller serös vätska i livmodern, inte en fullständig spontan abort, detta är ett antal situationer i lösningen, varav denna typ av miniabort är den bästa assistenten.

Den bästa tiden för en minabort

Miniabort anses vara en operation och kräver kirurgiskt ingripande, det har kontraindikationer. Vakuumsugning kan inte utföras under en ektopisk graviditet eller om mindre än sex månader har gått sedan den senaste aborten.

Förekomsten av en sjukdom som feber eller en inflammatorisk process (den enklaste förkylningen på läppen) är en kontraindikation för användning av denna procedur. Förekomsten av olika sjukdomar i bäckenorganen (inklusive kroniska), brott mot blodkoagulation, förbjuder abort.

Hur länge kan jag ha en minabort??

Den bästa tiden att avsluta en graviditet med en miniabort är 3-5 veckor. Vid ett så tidigt datum är fostret fortfarande mycket litet och det finns en risk att det blir obemärkt av en läkare eller inte avlägsnas helt. En tidsgräns ovanför anses vara extremt tillåtet. Vid den sjunde graviditeten väljs patienten redan för kirurgisk abort.

Sex veckor är hur lång en abort görs. Om du översätter till dagar är det 6-14 dagar efter den sista menstruationens slut.

Nödvändig undersökning före manipulation

Miniabort är en operation och den utförs uteslutande av en läkare och enbart på en medicinsk institution. Innan sådana manipulationer utförs krävs en medicinsk undersökning och tester föreskrivs. Detta steg är nödvändigt för att förhindra eventuella konsekvenser efter en abort..

Innan en abort måste du testas

Det första du behöver är en undersökning av en gynekolog och sedan kommer han redan att förskriva tester. Det kommer att ta ett generellt urintest, ett Rhesus-faktorblodtest, ett HIV-test, syfilis och hepatit, ett hCG-test, fluorografi, en allmän smuts och ultraljudundersökning.

Individuell tilldelning av ytterligare analyser i enskilda fall är också möjlig. Till exempel, om en kvinna är registrerad hos en av specialisterna i en smal profil (kardiolog, neurolog, hudläkare).

Är det möjligt att genomföra på behandlingsdagen

Min abort på något av de giltiga villkoren kan göras på behandlingsdagen. För att göra detta måste du genomgå en undersökning och se till att det inte finns något hot mot kvinnors hälsa vid proceduren och efter det. Alla efterföljande åtgärder beror på patientens personliga önskan..

Medicinsk avbrott av graviditet

En av de många metoderna för abort, som också praktiseras i de tidiga stadierna, är medicinsk abort. Fördelarna med detta specifika alternativ är att abort sker på grund av användning av specialläkemedel. Ingen operation krävs.

Termen för vilken en sådan mini-abort görs bör inte överstiga fyra veckor. Under denna period börjar hormonell omstrukturering av kroppen just och fosterägget i sig har inte tid att ordentligt fixa sig på livmoderväggen. Förfarandet bör genomföras, nödvändigtvis, under ledning av en kvalificerad specialist på kliniken. Detta kräver förberedelser och har kontraindikationer.

Förberedelsesteget för nästan alla typer av abort är identiskt, detta är en serie tester och undersökningar av en gynekolog. En detaljerad konversation hålls också där alla funktioner i proceduren och effekten av läkemedel beskrivs..

Kontraindikationer för medicinsk abort är faktorer som:

 1. Individuell intolerans mot enheter.
 2. Varje inflammatorisk sjukdom i de kvinnliga könsorganen.
 3. Myom.
 4. Extragenal patologi.
 5. Adrenalinsufficiens.

Dessutom klassificerar experter kvinnor med en koagulationsstörning, med en negativ Rh-faktor, kvinnor med närvaro av sexuellt överförda infektioner.

Vakuumsugning

Långtids miniabortion, till skillnad från medicinska, kallas vakuumsatsning. Hur länge det kan göras avgör professionalismen hos den specialist som kommer att bedriva den. De flesta läkare gör det inte mer än 5 veckor (21 dagar).

Men specialister som har fått specialutbildning kan använda denna abortmetod och i upp till 12 veckor. I sällsynta fall kan mycket erfarna läkare utföra detta förfarande under en period av 15 veckor, om du har kanyler behöver du storlek.

Rengöring (curettage)

Med exekveringsmetoden liknar curettage en abortprocedur. För att den specialist som utför operationen kan komma till livmodern är det nödvändigt att utöka livmoderhalsen. Under proceduren skrapas det inre slemhinnan i könsorganet.

För närvarande lämnar teknik och ett stort sortiment olika smärtstillande medel denna manipulation helt smärtfri.

Det finns ett antal indikationer för rengöring: blödning i livmodern, bekräftelse eller motbevisning av diagnosen vid en upptäckt tumör, eliminering av rester av ofullständig avbrott av graviditet, eller med komplicerad inflammation efter abort, med spontan missfall eller vid behandling av livmoderspolypper.

Omedelbar avslutning av graviditeten omedelbart efter befruktningen

Det är möjligt att avsluta graviditeten omedelbart efter befruktningen. Det vill säga under perioden från flera timmar till flera dagar efter samlag. För att avbryta graviditeten måste du ta två tabletter av läkemedlet postinor med en skillnad på 12 timmar. Om det plötsligt efter att ha tagit den andra fanns kräkningar, i detta fall är det tredje pilleren tillåtet.

Det första pillret ska tas så snart som möjligt. Läkemedlet kommer att vara mest effektivt under de första 24 timmarna efter närhet, sannolikheten för att bli av med en oönskad graviditet är 95%. Om det tar från 24 till 48 timmar är framgångsgraden 85%.

Om det har gått 48 till 72 timmar efter befruktningen, är sannolikheten för framgångsrik graviditet 59% i en sådan situation. Läkemedlet verkar på ett sådant sätt att det undertrycker befruktning och ägglossning med hjälp av en grupp läkemedel. Det är viktigt att veta att det är tillåtet att ta postinor bara en gång under en menstruationscykel.

Uppförande och kostnad för en miniabort

Vakuumsugning är i genomsnitt två minuter.

Steg i förfarandet:

 • En morkaka och ett fosterägg dras genom en kateter in i en speciell uppsamlare med hjälp av en vakuumsugningsavsugare.
 • De karakteristiska egenskaperna bestämmer procedurens fullständighet. I vissa fall används också en förflyttningsförfaringsprocedur, vilket eliminerar risken för embryopartiklar kvar i livmoderhålet.
 • Därefter görs en kontroll av förekomsten av alla delar av embryot. Verifieras också av massan i fostrets karakteristiska period.
 • I slutet av operationen rekommenderas patienten att lägga sig i en halvtimme, om folkens kommissionär var lokal. Om förfarandet genomfördes under generell anestesi tar det cirka två timmar att vila.

Priset på vakuumsugning i de flesta kliniker är 4900. I andra kliniker varierar det cirka 5 tusen. Kostnaden för medicinsk abort beror helt på det använda läkemedlet, vars pris kan vara från 6900 till 12000.

Perioden efter förfarandet

Efter proceduren dras livmodern ihop, den kommer att dra sig samman tills den återgår till den storlek som den var före graviditeten. De närmaste dagarna sker en rengöring av könsorganet.

Livmoderslimhinnan återställs de kommande 2-3 dagarna efter ingreppet. Sexuella handlingar och infogning av en tampong de första 5-8 dagarna efter en abort är strängt förbjudna.

Möjliga komplikationer och konsekvenser

Den mest farliga och formidabla komplikationen av abort är perforering av livmodern. Perforering kan tillåtas inte bara av en nybörjare, utan också av en erfaren kirurg, eftersom proceduren för en minabort görs blindt.

Inte mindre farligt för den kvinnliga kroppen är också ofullständig abort. Det vill säga, partiklar av fosterägget eller morkakan förblir i livmoderhålet. Detta manifesteras av smärta i nedre del av buken och kraftiga blödningar.

På grund av ofullständig sammandragning och livmoderhalscasm, blodproppar ansamlas i livmoderhålet, kallas detta en hematometer. Det uttrycks av akut smärta i nedre del av buken utan blodutflöde..

Denna komplikation manifesteras av följande symtom: smärta i nedre del av buken, illamående och kräkningar. Läkaren kommer att förskriva ett annat förfarande för vakuumsugning och behandling med speciella mediciner..

Progressiv graviditet, om embryot förblir på plats under vakuumsugning.

Graviditet kan vara ett ektopiskt läkemedel och om läkaren inte är övertygad om att fostret är beläget i livmodern, kommer en minabortion inte att ge någon nytta. En ektopisk graviditet kommer att fortsätta utvecklas. Smärta i nedre del av buken och smärta vid samlagstid, jag sväljer med tecken på en ektopisk graviditet.

Den farligaste konsekvensen av abort är infertilitet. Enligt statistiken kan 40-50% av kvinnorna som avslutat en oönskad graviditet inte få barn. Långsiktiga konsekvenser av en abort är: menstruations oregelbundenhet, ektopisk graviditet, uterus fibroids och utveckling av endometrios.

Effekten av minabort på menstruationscykeln

Menstruationscykeln försvinner, det är möjligt att grovt beräkna början på nästa menstruation. Om en kvinna hade en 28 dagars cykel, kommer hennes period att börja ungefär densamma efter en abort.

En försening på upp till en och en halv vecka är tillåten. En fullständig återställande av menstruationscykeln sker på sex månader. Om en kvinna tidigare födde, tar det 3-4 månader för en fullständig återhämtning.

Utsläpp efter en mini-abort

Tilldelningar kan börja omedelbart efter en miniabort och vara närvarande under en period av 2-3 dagar. Som i det initiala skedet liknar menstruationen är bara utsläpp under menstruationen mycket mer rikligt. Brun urladdning på cirka 5-7 dagar kan också vara närvarande. Och sedan före menstruationens början kan normal leukocé observeras.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Hur Regulon påverkar menstruationscykeln

Utnämningen av orala preventivmedel idag är inte bara ett sätt att skydda en kvinna från en oönskad graviditet, utan också en av metoderna för att behandla hormonsvikt, andra sjukdomar i reproduktionssystemet....

Första ägglossningen efter förlossningen

Graviditet har en kraftfull effekt på kvinnors hälsa. Den hormonella bakgrunden förändras i kroppen, och det krävs tid för ägglossning och menstruationscykeln att återupptas....

Gul urladdning i slutet av cykeln

Gynekologer säger att normalt vaginal urladdning bör ha en klar eller vit färg och kallar dem "vita". Men ofta finns det gula utsläpp hos kvinnor, vars ursprung måste fastställas....