Tilldelningar hos flickor - typer och orsaker

Intim


Tilldelningar i olika färger, från vit till gul och brun, är en av de vanligaste orsakerna för flickor och unga flickor att se en gynekolog och ett lika populärt ämne för diskussioner på medicinska webbplatser och kvinnors forum. Bristen på kunskap om orsakerna till vit urladdning på shorts leder till att vi börjar intensivt använda intima hygienprodukter, självmedicinera hemma, läsa "användbara tips" på Internet eller ha lyssnat på vänner. Som ett resultat ökar mängden dagliga dynor som konsumeras gradvis, urladdningen går och minskar inte eller ens ökar.

Att hoppas lösa problemet på detta sätt är åtminstone naivt. Jag skulle vilja uppmärksamma det faktum att utsläpp och lukt inte är nödvändigt alls, vilket innebär ett problem i det intima området och är ett tecken på en allvarlig sjukdom. Först måste du förstå - vilka av dem som är normen och vilka - som kan indikera könsdysfunktion.


Varför har flickan ansvarsfrihet?
Är det bra eller dåligt? Faktum är att deras utbildning i fertil ålder är normen. De är ett normalt fysiologiskt fenomen för kroppen. Mängden och naturen av utsläppet och deras spår i flickans underbyxor och följaktligen deras färger och dofter beror på sammansättningen av den vaginala mikrofloran, som till stor del bestäms och regleras av den hormonella bakgrunden. Därför går olika flickor och utskrivningar och luktar på sitt eget sätt.

Vilket urladdning är normalt?

 • mängd - från 1 till 4 ml per dag (fläckdiameter på en daglig läggning från 1 till 5 cm);
 • konsistens - tjock;
 • färg - från transparent till vitaktig;
 • struktur - homogen (som inte särskilt tjock gräddfil) och / eller små klumpar;
 • lukt - från fullständig frånvaro till svagt surt;
 • klåda, irritation - frånvarande.

I detta fall anses ansvarsfriheten för flickan som normen. Ibland kan mängden vaginal urladdning öka. Vanligtvis händer detta i följande fall - under ägglossningsperioden, före menstruationens början, under graviditet, medan man tar hormonella läkemedel, med IUD i livmodern, med sexuell upphetsning.

Således känner flickor vanligtvis inte normal urladdning och de bör inte orsaka obehag i yttre könsdelar, ha en obehaglig lukt och en okarakteristisk färg på trosskyddet eller underkläderna..

Isolering i jungfruliga

Kan det finnas utsläpp i jungfruer (brun, vitgul, slemhinnig med blodiga inneslutningar), med en lukt från slidan och klåda utanför? Svaret på denna fråga är ja. Frågan är annorlunda - vad är utsläppets natur, utseendet är fysiologiskt, dvs. att vara normal eller patologisk. Vad dessa eller andra utskrivningar betyder för jungfru tonåringar i 14-16-18 år, beskrev vi ovan. Men om vi talar om de möjliga orsakerna till att det finns vaginal urladdning i jungfruor, till exempel vid 20 - 25 eller 30 år, kan alternativen vara olika. Detta kan vara en kränkning av vaginal mikroflora, hormonsvikt och dysfunktionell blodig utsöndring från livmodern. Men det kan också vara en manifestation av en sexuell infektion som har fallit på en intim plats på ett eller annat sätt (försök till sexuellt samlag, onani eller klappa med smutsiga händer, användning av inte rena dildos, etc.). Läs mer om följande länk om ansvarsfrihet från tonårsflickor, deras orsaker och vad som bör göras om de finns.

☛ Medicinsk rådgivning.

I början av menstruation är allmänna rekommendationer för en tonårsflicka desamma som för en vuxen kvinna: obligatorisk, en gång var sjätte månad, ett besök hos en gynekolog, exakt efterlevnad av reglerna för intim och personlig hygien och, om nödvändigt, snabb diagnos och behandling. Tilldelningar från jungfruer är också ett tillfälle att besöka en kvinnlig specialist.

Dåligt urladdning

Vaginal urladdning, som orsakar flickan olika obehag och inte är normen, kallas "vit".

Leukorré (onormal vit urladdning hos flickor) - överdrivet eller ovanligt i naturen, utmatat från könsorganen, orsakar klåda, sveda och en känsla av fukt. På trosor eller trosskydd lämnar de ständigt fläckar av gul, vitkräm, brun och / eller mörk färg, med en specifik, obehaglig lukt, ibland synlig även på avstånd. Av natur är de:

 • rikligt vitt;
 • Brun färg;
 • gul, tjock;
 • purulent och rikligt;
 • grönaktigt;
 • dålig lukt osv.

Brunt urladdning hos flickor från slidan betyder följande. Eftersom de har en sådan färg på grund av en blandning av koagulerat blod, är deras utseende vid fel tidpunkt nästan alltid ett symptom på någon gynekologisk patologi. I åldern 15-16-17-18 kan de prata om misslyckandet av menstruationsfunktionen. Mörk eller ljusbrun urladdning före och efter menstruationen kan orsaka erosion, brott i äggstockens kapsel under ägglossning, avbruten ektopisk graviditet, främmande kropp i slidan etc..

Gul utsläpp (med eller utan lukt) förekommer oftast hos de flickor och unga kvinnor som har fått en infektion. De är det främsta symtomet på kolpit - inflammation i slidan. Anledningen är inträde av mikrober i könsorganen, till exempel trikomonader, gonokocker, patogena mykoplasmas i samband med opportunistiska medel, candida. Och infektionen kan få både sexuellt, även under sexuella spel utan penetration i slidan, och i vissa fall också via det kontakt-inhemska sättet. Och utseendet på riklig gul urladdning hos en jungfru flicka betyder inte omöjligheten att ha ett smittämne!

Vaginal urladdning kan vara det enda klagomålet, men åtföljs ofta av andra symtom på besvär (smärta i nedre del av magen, en svag brännande känsla under urinering, menstruations oregelbundenhet, smärta i intimitet, etc.).

Vad man ska göra, hur och hur man ska behandla

Med tanke på de olika orsakerna som orsakar sådana symtom är det extremt oönskat att självmedicinera hemma och skjuta upp ett besök hos en bra gynekolog. Faktum är att till exempel konstant brun fläckning hos flickor, särskilt utan menstruationsperioden, kan vara ett tecken på inflammation i hängorna, endometrios eller närvaron av en polyp i livmodern. Vit ostmassa med lukten av surmjölk, en liten plack på de yttre könsorganen - prata om trast. Vit utflöde på hans underbyxor och en lukt på en privat plats som liknar lukten av "gammal fisk" - ofta vaginal dysbios. Grön, gul urladdning blandad med slem och blodstreck - förekomsten av könsinfektioner.

Vad ska göras i det här fallet? Om du har sådana klagomål på dålig lukt, starkt urladdning, obehag i det intima området, smärta i nedre del av magen och / eller urinering, kontakta vår klinik. Efter en omfattande studie av klagomål, analys av möjliga orsaker till deras förekomst, en fullständig omfattande diagnos, kommer vår gynekolog att göra en korrekt diagnos, förskriva en effektiv behandling och övervaka resultatet. Att ta reda på exakt hur man ska behandla urladdningen och hur man kan bli av med sina märken på underbyxorna hjälper till med att leverera tester, som vi kommer att diskutera senare.

Isoleringsanalyser

Vilken undersökning bör göras om den "dåliga" urladdningen och lukten i det intima området är orolig? Analyser och undersökningar av en gynekolog i vår klinik hjälper till att identifiera orsaken till dessa obehagliga fenomen och hitta det bästa sättet att bli av med dem. För att diagnostisera möjliga patogener av inflammation måste flickor testas för infektioner, nämligen:

 1. Utstryk på floran och renhetsgraden;
 2. PCR-analys för "dolda" infektioner;
 3. Bakteriologisk kultur av vaginalfloraen med val av antibiotika;
 4. Florocenosis (en användbar analys, överlämnar enligt indikationer);
 5. Blodprover (syfilis, HIV, hepatit - enligt indikationer);
 6. Tja, naturligtvis, inspektion på fåtöljen.

Vaginal urladdning: normal eller patologisk

När det gäller kvinnor har de vaginal urladdning - normalt. De återfuktar väggarna i slidan och skyddar könsorganen från infektion. När det gäller 10-12-åriga flickor, bör de inte ha vaginal urladdning, eftersom deras hormonnivåer är för låga och körtlarna fungerar ännu inte.

Före menstruationens början hos flickor (ungefär ett år) börjar frisättningen av vita från slidan, vilket indikerar den hormonella omstruktureringen av deras kropp. Utsläppet ska vara krämigt och enhetligt utan en obehaglig lukt (eller en lätt sur lukt).

Det är uppenbart att utflödet hos kvinnor inte bör vara smärtsamt, orsaka klåda, svullnad i huden eller andra obehagliga känslor. Detta kan bara indikera patologi:

trikomonasinfektion Riklig vit, grönaktig eller pusliknande, tawny utsläpp med en obehaglig lukt, åtföljd av klåda och / eller brännande, smärtsam urinering.

Trast (candidiasis). Klåda och utsläpp tjocka, riklig, liknande klumpar av gulaktig ostmassa. Utmattande intensiv genital klåda och irritation (rodnad, svullnad) i de yttre könsorganen.

Bakteriell vaginos. Mängden utsläpp ökar avsevärt, färgen på utsläppet är gråvit eller gulaktig, en obehaglig fisklukt uppträder. Symtomen värre efter samlag.

Chlamydia Gul urladdning är karakteristisk, ofta åtföljd av smärta i nedre del av buken, smärtsam urinering.

Gooreyan. Måttlig skummig gulaktig urladdning, åtföljd av smärta i nedre del av buken, smärta under urinering och ofta intermenstruell blödning.

Colpitis. Utsläppet är olika: flytande, vattnigt, ibland tjockt, purulent, ofta stötande, ofta med en blandning av blod.

Akut inflammation åtföljs av klåda, brännande känsla eller feber i underlivet..

Onkologiska sjukdomar i de inre könsorganen åtföljs ofta av vätska som vatten, riklig urladdning.

Menstruationsflöde

Varje period i menstruationscykeln motsvarar en viss mängd och struktur av sekret:

Den första fasen kännetecknas av en knapp genomskinlig urladdning från slidan (upp till 2 ml per dag). Ibland kan det vara vit vaginal urladdning med en vattnig eller slemhinnig struktur.

Under ägglossningen (mitten av menstruationscykeln) kan utflödet bli rikare, upp till 4 ml per dag. De får en slemhinnig struktur, blir viskös och färgen på vaginal urladdning blir ibland beige.

Mängden urladdning minskar under den andra halvan av cykeln. De blir geléliknande eller krämiga (inte alltid). Deras antal kan öka igen ett par dagar före menstruationens början.

Vad bidrar till en förändring av arten och mängden utsläpp

Strukturen för vaginal urladdning kan förändras när en tjej börjar leva ett sexuellt liv, liksom efter en förändring av sexpartner. Detta beror på att en ny okänd mikroflora kommer in i kvinnans vagina, och kroppen anpassar sig efter den. Naturligtvis är förekomsten av obehagliga sensationer bevis på patologier, därför är det bättre att söka läkare.

En minskning i överflödet av vaginal urladdning kan börja som ett resultat av att man tar hormonella läkemedel (preventivmedel). Deras antal förändras under graviditeten, som en kvinnas hormonella bakgrund förändras. I detta fall blir urladdningen flytande och riklig.

Efter sexuellt samlag är specifik urladdning möjlig: efter oskyddad - genomskinlig tjock urladdning med en gulaktig eller vit nyans, efter skyddad - vit krämig urladdning.

Ta hand om din hälsa och i närvaro av larmsignaler, se till att registrera dig hos gynekologen.

Kostnaderna för tjänster kan hittas här.

Mer information om tjänsten i denna fråga finns här.

Vit urladdning hos flickor och kvinnor är normal?

Utsläpp hos kvinnor och flickor bör alltid vara - detta är ett naturligt tillstånd i vaginalslemhinnan. Tack vare utsöndringar rengörs vagina oberoende av olika bakterier, döda celler, menstruationsblod och slem. Oftast har naturlig urladdning inte färg, men ibland kan utseendet på vit urladdning hos flickor och kvinnor väcka en fråga - är det normalt eller är de patologiska, vilket indikerar någon typ av sjukdom.

När vit urladdning anses vara normal?

Ofta är vit urladdning hos flickor något mer omfattande än hos kvinnor i reproduktions-, medelålders- eller kvinnor under klimakteriet. Detta beror på det faktum att hos flickor är det bara att bilda, den hormonella bakgrunden börjar stabiliseras, och hos medelålders kvinnor är denna process redan avslutad och är mer permanent. Normalt hos både flickor och kvinnor före klimakteriet har slidan en svagt sur miljö på grund av närvaron av laktobaciller, som bildar mjölksyra. Denna miljö är dödlig för patogena mikroorganismer; den är ogynnsam för utbredning av patogena bakterier. Så, vilket urladdning kan anses vara normalt?

 • Färgen på urladdningen bör inte vara särskilt synlig, oftast är de genomskinliga, men en något krämig, vit eller något gulaktig nyans kan förekomma.
 • Normalt urladdning ska vara luktfritt
 • Konsistensen ska vara vattnig, flytande, inte tjock, i mitten av cykeln under ägglossningen kan de vara transparenta, sträckande slemutsekret
 • Utsläppshastigheten per dag - det får inte vara mer än en tesked
 • Mängden utsläpp kan öka före menstruation, under sexuell upphetsning och efter sexuellt samlag.

Varför har flickan vit urladdning med en sur lukt?

Vit slemhinnor hos flickor och kvinnor kallas vithet. De är en naturlig produkt av kroppens vitala aktivitet eftersom cellerna som täcker väggarna i slidan uppdateras ständigt. Döda celler avlägsnas ständigt, blandade med slem. Dessutom är leukocé en del av leukocéen, så fysiologiskt under ägglossningen ökar mängden utsläpp från livmoderhalsen, de blir mer sträckande, slemhinnor. Därför är det normalt om utsläppet är klart eller vitt i färg, medan inget annat stör kvinnan, inte heller klåda i slidan, inte brännande eller smärta.

Men om vit urladdning med sur lukt uppträder, medan klåda eller obehag antingen är betydande eller endast intermittent, kan detta vara ett symptom på vaginal candidiasis. Det finns många skäl till förekomsten av trast hos kvinnor - det är hormonella förändringar, fel, att ta hormonella preventivmedel, under graviditet finns det ofta trost, hygienstörningar, missbruk av smaksatt och antibakteriellt sätt för intim hygien, färgad toalettpapper, antibiotika, stressiga situationer, klimatförändringar, näringsfel - missbruk av godis, dieter, syntetisk underkläder, douching för ofta (douching med trast, läsk, kamomill, kaliumpermanganat är oacceptabelt)

Vilket utflöde kan indikera en sjukdom?

Med en minskning av lokal eller allmän immunitet, i strid med hygien, ta antibiotika, med hormonella störningar, kan opportunistiska organismer som är normala i slidan utan att orsaka skada börja föröka sig och leda till en inflammatorisk process. Om en flicka utvecklar följande typ av ansvarsfrihet är detta ett symptom på någon sjukdom eller störning och kräver undersökning och en noggrann undersökning av en gynekolog:

 • Mycket riklig, vit tjock curdled urladdning hos flickor. Om urladdningen liknar keso, medan kvinnan upplever klåda och sveda i slidan, särskilt sittande på benen, är detta ett slående symptom på trost hos kvinnor och flickor. Dessutom beror inte trast eller vaginal candidiasis på om flickan har ett sexuellt liv eller inte.
 • Skummande, riklig urladdning - mer än 1 tesked per dag.
 • Markera alla uttalade färger - brun, gul, grön eller andra märkbara nyanser.
 • Obehaglig lukt - utsläpp med lukten av fisk, frisk lukt, sur, lök av lök och andra.
 • Varje misstänksam utflöde, särskilt i kombination med klåda, torrhet eller obehag under samlag, rodnad i de yttre könsorganen, smärta i nedre del av magen (på ena sidan eller på båda sidor strax under naveln), sveda, smärta vid urinering, feber eller konstant smärta under och efter samlag.

Om de vita började ändra färg, lukt, kvantitet, och det finns också irritation och obehag i könsområdet - detta anses vara patologiska förändringar och utsöndringar, och orsaken till deras utseende bör fastställas. Dessutom kan urladdningen ha olika ursprung, det vill säga från olika delar av det kvinnliga reproduktionssystemet. Klassificeringen av sekretionerna efter ursprung är följande:

 • Tubulär leukoré - uppträder med inflammation i äggledarna, medan vätska samlas i rören, som först kommer in i livmodern, sedan genom halsen in i vagina.
 • Vaginal leukocé är den mest ofarliga utflödet, när det finns inflammatoriska sjukdomar i slidan, olika vita, gula, utsläpp, oftast med en obehaglig lukt, uppträder - det kan vara trichomoniasis, gardnerellos, trast, etc..
 • Cervical leucorrhoea - uppträder med inflammation i livmoderhalsen (cervicitis) i någon etiologi. Orsaken kan vara mykoplasmos, klamydia, ureaplasmos, gonorré, etc..
 • Uterin leukocé - med endometritis av vilken etiologi som helst. I detta fall flödar det inflammatoriska exsudatet genom livmoderhalskanalen in i slidan och blandas med vaginal urladdning.

Är det möjligt att bestämma sjukdomen genom utsläppets färg?

Tyvärr kan det finnas mer än 100 skäl som orsakar en förändring i urladdningens färg och natur, baserat på den externa beskrivningen av urladdningen, inte en enda gynekolog kan diagnostisera utan laboratoriediagnos. Teoretiskt kan endast riklig, starkt utsläpp av vit ostmassa hos flickor och kvinnor vara en otänkbar diagnos av vaginal candidiasis. Trast är dock ofta kombinerat med andra sexuellt överförda infektioner, så att endast smutsprover och bakteriekultur, liksom tester för STI, kan fastställa den verkliga orsaken till förändringen i urladdningen hos en kvinna. Färgen på urladdningen kan bara visa lite i vilken riktning studien bör göras mer noggrant:

 • Genomskinlig blekning, skumning kan vara ett symptom på klamydia hos kvinnor.
 • En grå nyans av vitvatten med en karakteristisk fisklukt, förekommer oftast med gardnerellos, bakteriell vaginos.
 • Grönaktig urladdning - urladdning med en sådan nyans indikerar en purulent process, eftersom ett stort antal vita blodkroppar ger utsläppet en grön färg. Ju starkare den inflammatoriska processen, desto fler vita blodkroppar och följaktligen mer grönt ton i urladdningen.
 • Gul urladdning - detta kan vara ett av symptomen på trikomoniasis, eftersom inflammation med trikomoniasis oftast är lokaliserad i vagina, där koncentrationen av leukocyter är lägre.
 • Utsläpp hos flickor med vit färg - kan både vara ett symptom på trast och vara normen. Eftersom det med en mild grad av vaginal candidiasis inte kan förekomma betydande klåda och sveda, bara ibland och något, därför, om mer riklig, för vit, tjock, curdled utflöde visas, bör du besöka en gynekolog och ta reda på om det är en trast eller inte.

Det är emellertid inte nödvändigt att otvetydigt betrakta färgen på vita som en diagnos av sjukdomen, endast test kan fastställa en noggrann diagnos av patologisk urladdning.

När ska man se en läkare med vit urladdning?

Om den vita utflödet från en flicka eller kvinna inte är mer än en tesked per dag, inte åtföljs av andra obehagliga symtom, oroa dig inte. Men om urladdningen blir väldigt rik, curdled, skummig, tjock, brun urladdning visas i mitten av cykeln, förändras färgen till gul, grön, grå, någon obehaglig lukt uppträder, särskilt om något av ovanstående kompletteras med klåda, brännande, smärta, inte ens en hög, låggradig feber - detta är ett tillfälle att träffa en läkare:

 • Först undersöker gynekologen fåtöljen. I speglarna kan du se väggarna i slidan och livmoderhalsen - i vilket tillstånd de är, inflammerade eller inte, finns det några patologiska utsläpp från livmoderhalsen och vad är de.
 • I vissa fall kan läkaren utföra kolposkopi för att utesluta eller bekräfta livmoderhalsdysplasi eller erosion.
 • Om man misstänker en STI, utöver den vanliga utstrykningen för flora och bakteriekultur, kan gynekologen skicka en smutsanalys med PCR.
 • Om patienten klagar över smärta, menstruations oregelbundenheter etc. med misstänkta inflammatoriska sjukdomar i livmodern eller livmodern, indikeras transvaginal ultraljud, vilket kan hjälpa till att skapa en fullständig klinisk bild.

Utsläpp hos kvinnor

Orsaker till utsläpp hos olika kvinnor

Vaginal urladdning hos kvinnor är ett av de vanligaste orsakerna till att kontakta en gynekolog. Naturligtvis har kvinnor normalt urladdning varje dag, men inte alla är normala, vissa är symtom på olika sjukdomar, inklusive sexuellt överförda sjukdomar. Så, vilken ansvarsfrihet hos kvinnor kräver behandling och som är normal och naturlig.

Fysiologisk urladdning

Alla gynekologer kommer att bekräfta att normal utflöde hos kvinnor inte är riklig, färgen är transparent, den kan blandas med vit, på underkläder med en gul nyans. Dessutom ger utsläppet från slidan inte några obehag, som klåda, och har inte heller en skarp, obehaglig lukt.

Frigörandet av leukocé hos kvinnor förbättras avsevärt vid tidpunkten för sexuell upphetsning, liksom under och efter samlag. Dessutom observeras riklig leukocé hos kvinnor i reproduktiv ålder mitt i menstruationscykeln. Detta beror på ägglossning. Klagomål om rikligt slemhinnor hos kvinnor inträffar under de första veckorna av graviditeten. Detta betyder inte att något hotar embryot, snart normaliseras mängden utsläpp. Sådana förändringar är förknippade med en förändring i den hormonella bakgrunden.

Vaginal mikroflora förändring

Tusentals mikroorganismer lever i varje kvinnas vagina, som utgör "mikrofloraen". Bland dem finns det opportunistiska mikroorganismer som börjar föröka sig under vissa förhållanden och därmed leda till sjukdomen. I det här fallet talar vi om de två vanligaste sjukdomarna som inte överförs sexuellt och inte överförs sexuellt - candidiasis och gardnerellos.

Utsläpp hos kvinnor är vit, riklig, liknar keso med en sur lukt och åtföljs av svår klåda, oftast orsakad av en villkorligt patogen patogen - Candida-svampar. Förutom utsöndringar, märker en kvinna ödem av vulva, rodnad i labia. Behandlingen utförs endast i närvaro av dessa symtom och ett dåligt utstrykresultat. Det finns ett antal läkemedel som är ganska effektiva för att kontrollera trost, det är vad folk kallar candidiasis. Men man måste komma ihåg att vit urladdning hos kvinnor kan förekomma regelbundet när gynnsamma förhållanden uppstår för multiplikation av patogen som orsakar candidiasis. Men mer om det nedan..

Ett annat liknande symptom på sjukdomen, men endast med den verkar grålig utflöde hos kvinnor med lukten av ruttna fiskar. Sjukdomen kallas gardnerellos. Det orsakande medlet är gardnerella. I sin frekvens är den ungefär lika med candidiasis och diagnostiseras också med en smuts på floraen. Mindre ofta är det utsläpp hos kvinnor med grön färg, skrämmande av deras ovanliga.

Vid diagnos av både candidiasis och gardnerellos rekommenderas det att genomgå en fullständig undersökning av alla typer av sexuellt överförda sjukdomar, och särskilt för dolda infektioner. Eftersom det är med dem den vaginala mikrofloran ofta förändras patologiskt. Behandlingen av gardnerellos i det inledande stadiet syftar till att eliminera den patogena floran, det andra steget är att skapa en normal miljö i slidan.

Båda ovanstående sjukdomarna har riskfaktorer, villkoren under vilka de oftast utvecklas.

1. Ta antibiotika.

2. Sällsynt sex utan användning av barriärprevention, samt frekventa förändringar hos sexpartner.

3. Användning av hormonell preventivmedel.

4. Douching, särskilt med klorinnehållande lösningar (vanligtvis används som förebyggande av infektion med sexuellt överförda sjukdomar, bör det noteras att detta förebyggande är ganska svagt).

5. Användning av spermicider innehållande 9-nonoxynol som preventivmedel.

6. Användning av smörjmedel som innehåller 9-nonoxynol.

Det bör noteras att män också kan utveckla candidiasis och gardnerellos. Och i det här fallet förekommer rikligt, tjockt, genomskinligt urladdning hos kvinnor, gråaktig eller vit ostmassa i deras partner, vanligtvis samtidigt. Men om partneren har alla tecken på sjukdomen, men mannen inte gör det, behöver han inte behandlas.

Sexuellt överförbara sjukdomar

De flesta infektioner kännetecknas av den här eller den typen av vaginal urladdning. Vi kommer att överväga två av dem, ganska vanliga.

1. Trichomoniasis. Denna sjukdom, som ofta leder till kvinnlig infertilitet, kännetecknas av gul urladdning hos kvinnor, smärta under urinering och samlag, och inflammation i de yttre könsorganen. Hos män är symtomen desamma och de liknar tecken på prostatit. Behandling för detektering av patogen (vaginal trichomonas) i en smet. Dessutom består behandlingen inte i användning av läkemedel lokalt, de är absolut inte effektiva, utan i det interna intaget av läkemedel mot trikomonas..

2. Gonoré. En av de äldsta sjukdomarna. Dess förorsakande medel är gonococcus. Levande symtom förekommer hos män, medan hos kvinnor vanligtvis bara uppträder gul eller vit urladdning, vilket många kvinnor inte tar på allvar, med tanke på att detta är en manifestation av candidiasis. Ett annat symptom - smärtsam urinering misstas för cystit. Men sjukdomen är mycket farlig, påverkar inte bara könsdelssystemet utan också leder, hud, lever, hjärta och andra inre organ. Gonoré diagnostiseras också med laboratoriemetoder..

Menstruationssjukdomar och gynekologiska sjukdomar

1. Cervikal erosion. Denna ganska vanliga patologi kan orsaka svag intermenstruell blödning. De förekommer inte på egen hand, men på grund av någon mekanisk effekt på livmoderhalsen, till exempel som ett resultat av samlag.

2. Hormonell preventivmedel. P-piller, ganska populära nu, har många biverkningar under de första cyklerna av deras administration. En vanlig biverkning är utsläpp hos kvinnor med brun färg utanför menstruationen. Denna "daub" medför ingen hälsorisk. En läkare i närvaro av denna biverkning kan rekommendera andra preventivpiller, ändra typ av preventivmedel eller helt enkelt vänta 2-4 månader tills biverkningarna försvinner själva, eftersom de är tillfälliga i denna situation.

3. Åldersrelaterade menstruations oregelbundenheter. Förseningar i menstruationen, för långa intervaller mellan dem, eller tvärtom är för korta, intermenstruationsutsläpp hos bruna kvinnor inträffar ofta under de första 1-2 åren efter den allra första menstruationen. Och tvärtom, med utrotningen av menstruationsfunktionen, det vill säga med början av klimakteriet. Men även om du passar in i en av dessa två kategorier, bör du inte lita på det faktum att allt fungerar på egen hand. Det är möjligt att orsaken inte är alls i åldern och naturliga hormonella förändringar i kroppen, utan i sjukdomen, och inte alls nödvändigtvis gynekologiska. Vid allvarliga oegentligheter i menstruationscykeln är konsultation nödvändig inte bara för gynekologen utan också för endokrinologen.

Blodig, brun urladdning under graviditeten

De är ett av de farligaste symtomen som inte kan ignoreras i alla stadier av graviditeten. Troliga skäl beskrivs nedan..

1. Hormonella förändringar. Visst har du hört från erfarna kvinnor att menstruationen kan gå under graviditeten. Detta fenomen är mycket sällsynt, men det förekommer hos vissa blivande mödrar. Dessutom visas daub bara under vissa veckor, med samma regelbundenhet som menstruationen gick. Det är på grund av denna sällsynta egenskap hos kvinnlig kropp i områden där det var dåligt med medicinsk vård, graviditet bestämdes ibland på grund av symtom som visuell utvidgning av livmodern (buken), bebisrörelser och vertikal remsa (pigmentering) på buken, som bara visas i mitten av termen.

2. Ektopisk graviditet. I de tidiga stadierna måste du tänka på denna diagnos om brunt eller blodig utflöde visas. Om testet är positivt, men du har en ansvarsfrihet, se din läkare. Vid undersökning i de tidiga stadierna är det osannolikt att läkaren kan bestämma var fosterägget utvecklas - i livmodern eller inte. Men vid ultraljud blir allt tydligt. Om hCG är högre än 1000 mU / ml är graviditetsåldern mer än 4 veckor (från den första dagen av den sista menstruationscykeln), men det finns inget fosterägg i livmodern - det finns anledning att misstänka en ektopisk graviditet. Ett annat kännetecken är den långsamma tillväxten av hCG..

3. Fryst graviditet. Det är mindre farligt än ektopiskt, men kräver fortfarande en tidig diagnos. Ett av huvudtecknen på de döda igen är fläckar, som intensifieras när ett missfall börjar. Vid frysning på ultraljud bestäms inte fosterets hjärtslag, hCG stoppar tillväxten, dess koncentration i blod och urin minskar.

4. Hot eller missfall. Mager brun urladdning kan vara ett tecken på hematom som härrör från lossning. Detta tillstånd kräver inte behandling. Om du lägger märke till rött blod på underkläderna och urladdningen är ganska riklig - akut sjukhusvistelse behövs. Endast på detta sätt kan graviditet sparas. Det är omöjligt att undvika ett missfall om livmoderhalsen redan har öppnat och frigöringen av korsten eller morkakan är stor.

Detta är vad en annan karaktär av vaginal urladdning betyder. Och detta är inte alls deras möjliga orsaker. Glöm inte att besöka gynekologen regelbundet (minst en gång om året).

Vad vaginal urladdning är normalt och med patologier

Vaginal urladdning hos kvinnor och flickor är en fysiologisk norm på grund av egenskaperna hos det kvinnliga reproduktionssystemet. Slemet som produceras av cervikalkanalen och vaginalväggreceptorerna utför många funktioner. En av dem är skyddande. Utseendet på vita som inte är karakteristiska i sammansättning och färg gör det möjligt att misstänka närvaron av gynekologisk patologi.

Betydelsen av hemligheten och dess sammansättning

Vaginal utsöndring är normen. Produktionen sker hos alla kvinnor / flickor i reproduktiv ålder, från början av puberteten. Därför är vaginal urladdning i jungfruor ett fysiologiskt tillstånd som inte har något att göra med början av sexuell aktivitet.

Normalt urladdning i dess sammansättning innehåller:

 • ett litet antal celler i livmoderslimhinnan, samt överskott av plasma och lymf;
 • slem producerat av cervikala kanalceller;
 • vaginal mikroflora, inklusive opportunistiska mikroorganismer;
 • det minsta antalet leukocyter - överskrider de tillåtna 10 enheterna indikerar utvecklingen av den inflammatoriska processen.

Kvinnors vita utför många funktioner. De viktigaste är:

 • sanitet av vagina;
 • bibehålla den erforderliga nivån av mikroflora;
 • fuktgivande väggarna i slidan under sexuell kontakt;
 • skydd.

Det är förändringen i utseendet på vaginal utsöndring som indikerar utvecklingen av vaginala infektioner eller andra patologiska förändringar i arbetet i organen i det reproduktiva systemet.

Tecken på patologisk urladdning

Vaginal urladdning, när några problem uppstår, ändrar inte bara färgen utan också konsistensen. Orsaken är i de flesta fall olika infektioner orsakade av aktiv reproduktion av representanter för opportunistisk mikroflora eller patogener som har trängt in från utsidan..

Främjande faktorer är:

 • bristande efterlevnad av reglerna för organisation av intim hygien;
 • antimikrobiell behandling;
 • hormonella störningar.

Med fokus på de olika förändringarna kan vi anta vad som blev deras orsak. Men för att göra en noggrann diagnos är laboratorietester nödvändiga.

Följande tecken indikerar patologisk urladdning:

 • uppkomsten av obehagliga sensationer i ljumsken, klåda och / eller brännande känsla;
 • kvinnors vita ändrar färg - de blir gula, gröna och mjölkvit, ibland innehåller de skum;
 • hemlighetens sammansättning innehåller ostiga inneslutningar av en vit eller orange nyans som orsakar irritation av de yttre könsorganen;
 • en ökning av volymen av vaginal utsöndring och utseendet på en specifik silllukt;
 • uppkomsten av överflödiga gula vita i kombination med smärta under urinering;
 • en tjock vaginal utsöndring som innehåller föroreningar av pus / blod, med en obehaglig lukt

Patologi är också erkänt som fläckar från livmoderhalskanalen mellan menstruation. Utseendet på en obehaglig ambre och en missfärgning av vaginal utsöndring kan vara ett tecken på utvecklingen av candidiasis, trichomoniasis, gardnerellos.

Karakteristiska förändringar hos vita beroende på patogen:

 1. Klamydia - en skummande transparent hemlighet.
 2. Bakteriell vaginos (gardnerellos) - grå i kombination med en stark fiskig lukt.
 3. Trast (vaginal candidiasis) - tjockt slem som liknar keso, orsakar svullnad och klåda i de yttre könsorganen..
 4. Trichomoniasis - klibbig gul urladdning, åtföljd av klåda, hyperemi och svullnad i slemkönsorganen.
 5. Vaginit, cervicit, ovarieinflammation - grön vit.

Genombrottsblödning kan indikera förekomsten av endometrios, cancer, spontan missfall och andra patologier.

Vilken ansvarsfrihet anses vara normal hos kvinnor

Vaginal urladdning finns i varje kvinnlig representant för reproduktiv ålder. De är en fysiologisk norm..

Normalt utsläpp hos en frisk kvinna är helt genomskinlig - det finns inga främmande inneslutningar i dem - och har praktiskt taget ingen lukt. Tecken på infektiösa infektioner blir en förändring i utseendet på sekreterna och deras konsistens.

Transparent

Normalt bör urladdningar från vaginal och livmodern vara helt transparent i färgen. Lukten är antingen helt frånvarande eller hemligheten har en något sur arom.

Om det sker en förändring i sammansättningen av slemet som utsöndras från slidan, kan orsakerna vara olika. Dessa är ofta endometrit och vaginos..

Vita vita

Utseendet hos flickor och kvinnor med slemhinnor ur vagina i vit färg kan också betraktas som ett acceptabelt fysiologiskt alternativ. Men bara om de har en normal lukt och är enhetliga i konsistensen.

Denna färg i urladdningen kan förekomma före början av menstruationen, frigörandet av ett moget ägg (ägglossning) och tidiga graviditetsperioder.

Vita vita är normen. Men om de blir molniga, tjocka, innehåller främmande inneslutningar, en obehaglig lukt, är detta ett tydligt tecken på infektion.

Att provocera förändringar i sammansättning och utseende av vaginal utsöndring - utöver infektioner - kan:

 • användning av produkter av låg kvalitet för intim hygien;
 • regelbunden sanitet av vagina som strider mot den naturliga mikrofloran;
 • långvarig användning av orala preventivmedel;
 • stillasittande livsstil.

Utseendet på en stor mängd vita vita i mitten av cykeln indikerar ägglossning som har inträffat.

Gul

Gul leukorré hos kvinnor kan vara både normen och patologin. De är normala om:

 • inte åtföljt av uppkomsten av en obehaglig lukt, brännande, klåda eller annat obehag;
 • ha en svag gul färg;
 • vattenhaltig konsistens, innehåller inte blodproppar.

I en situation där en kvinna har en gul (mättad färg) hemlighet, är det nödvändigt att kontrollera för ytterligare symtom. Den:

 • en signifikant ökning i mängden leukocé;
 • förbränning, klåda i yttre könsorgan och slemhinnor;
 • smärta vid urinering.

Orsakerna kan vara olika infektioner, särskilt vaginit, trichomoniasis. Det är nödvändigt att rådfråga en gynekolog och genomgå ett behandlingsförlopp.

grå

Grått urladdning indikerar utvecklingen av serosometrar - ansamlingar av serös vätska i livmoderhålet. Tillståndet diagnostiseras oftast under klimakteriet, men förekommer också hos kvinnor i fertil ålder..

Patologin åtföljs av en gråaktig, luktfri urladdning - om den ackumulerade vätskan inte är infekterad. Om patogena mikroorganismer tränger igenom livmoderhålan börjar de vita luktar obehagligt.

Grön

Oklart i konsistens och grönt i kvinnlig urladdning anses vara en patologi. De är ett tecken på en bakteriell infektion som påverkar livmodern och dess bilagor. I de flesta fall följer gröna vita gonoré..

Leukorré har en sådan nyans på grund av det stora antalet leukocyter, som orsakas av en stark inflammatorisk process. De åtföljs också av en stark obehaglig lukt..

Blodig, brunaktig

Blodigt livmoderhalsutsläpp anses vara den farligaste sorten, även om deras utseende kan förklaras av menstruationscykelperioden - de kan uppstå innan blödningen börjar, liksom under puberteten, när menstruationscykeln fortfarande är etablerad.

Orsakerna till den brunaktiga färgen på det utsöndrade vaginalslemet kan vara:

 • tvungen avbrott i dräktigheten;
 • infektion;
 • början av klimakteriet;
 • ta olämpliga orala preventivmedel;
 • grovt sex;
 • närvaron av neoplasmer.

Utseendet på fläckning är ett tillfälle för att få kvalificerad rådgivning från en specialist.

Under graviditet

Vaginal urladdning av vilken som helst okarakteristisk typ bör varna den gravida kvinnan och bli orsaken till att kontakta en gynekolog. Vid behov föreskriver läkaren lämplig behandling. Blodig hemlighet är särskilt farlig.

En gravid tjej kan också förekomma i andra typer av leukocé:

 1. Vit. På grund av de pågående hormonella förändringarna. De kommer att betraktas som normen om de förblir tillräckligt transparenta, slemmiga och inte orsakar klåda, irritation på könsdelarnas hud.
 2. Gul. Närvaron av en lätt gul färg är en acceptabel fysiologisk norm. Faran är hemligheten med en rik gul färg, som åtföljs av en obehaglig lukt. Det indikerar förekomsten av infektion och den inflammatoriska processen..
 3. Brunaktig. Detta alternativ är ett tecken på koagulation av blod. Det erkänns som patologiskt och kan indikera början på en spontan abort eller bli en föregångare av för tidigt arbete. I detta fall åtföljt av utvecklingen av sammandragningar.

Efter förlossningen - Lochia

Blodig brunaktig utflöde efter förlossning finns i alla kvinnor, utan undantag. Deras utseende beror på en renande livmodern.

Normalt är urladdningen inte för stark, i volym liknar de en klassisk menstruation. De första fyra dagarna är de ganska rikliga, då minskar antalet. Helt lochia försvinner efter cirka 7-10 dagar efter födseln.

Det faktum att något gick fel indikeras av en färgändring till ljusa skarlagen. För riklig blodig vit är ett symptom på blödning..

Med klimakteriet är normalt

Vaginal sekretion finns hos kvinnor i alla åldrar. Förändringarna sker beroende på cykeldagarna. Men under klimakteriet, åtföljt av utrotningen av barnfödselfunktionen, minskar den totala volymen av leukocé signifikant.

I avsaknad av patologier och störningar i den naturliga mikrofloraen fortsätter utflödet att förbli transparent, ibland kan det få en lätt gulaktig nyans.

Med utvecklingen av vaginala infektioner förändras sekretionens kvalitet avsevärt. Han har en okarakteristisk doft, strukturen, skuggan och sammansättningen förändras.

Utseendet på luktfri brun urladdning är en fysiologisk norm. De förklaras av hormonella förändringar som sker i kvinnans kropp.

Vi rekommenderar att du läser mer om vaginal sekretion i klimakteriet i en separat artikel på vår webbplats..

Vad du ska leta efter

Vaginal urladdning hjälper till att självständigt utvärdera reproduktionssystemets hälsa. Varje transformation i vaginalslemets sammansättning, färg och konsistens är ett tillfälle för kvalificerad medicinsk vård.

En förändring i volym av vita samtidigt som fysiologisk transparens och lukt upprätthålls kan uppstå till följd av hormonell obalans. En sådan avvikelse åtföljer ofta den tid då barnet föddes.

Tecken på könssjukdomar är radikala förändringar i vaginal utsöndring. Det ändrar färg, till exempel utseendet på en nyans av grått, föroreningar i form av blod / pus utesluts inte. Lukten förändras också: leukocé får en okarakteristisk arom, särskilt med gardnerellos luktar de starkt som fisk eller ammoniak.

Testning och instrumentell diagnostik kommer att fastställa den verkliga orsaken till förändringen i vaginal sekretion. Behandlingen kommer att förskrivas baserat på resultaten..

Som redan nämnts förekommer vaginal urladdning i alla kvinnliga representanter. Normalt är det luktfritt genomskinligt slem, en lätt gulaktig eller vitaktig nyans tillåts. En förändring i sammansättning, konsistens, färg och lukt indikerar utvecklingen av en patologisk process där livmoderkroppen och bihangarna kan involveras. En kvinna rekommenderas att besöka en gynekolog och genomgå en lämplig undersökning.

Utsläpp hos kvinnor - normal och patologisk

Könsorganen hos en kvinna utsöndrar en hemlighet, dess kvantitet och kvalitet visar om det finns störningar i kroppen och hur korrekt reproduktionssystemet fungerar. Om utskrivningen hos kvinnor överstiger normen eller har en ovanlig färg, lukt eller konsistens, måste du snarast kontakta en gynekolog - du har problem!

Ovanlig utskrivning är huvudorsaken till kvinnors besök hos gynekologen. Och detta är förståeligt - det är svårt att inte märka ett sådant symptom, särskilt om urladdningen åtföljs av en obehaglig lukt och en ovanlig färg.

ansvarsfrihet hos kvinnor

"data-medium-file =" https://i0.wp.com/medcentr-diana-spb.ru/wp-content/uploads/2017/04/vyideleniya-u-zhenshhin.jpg?fit=404%2C300&ssl= 1? V = 1572898740 "data-large-file =" https://i0.wp.com/medcentr-diana-spb.ru/wp-content/uploads/2017/04/vyideleniya-u-zhenshhin.jpg?fit = 740% 2C550 & ssl = 1? V = 1572898740 "src =" https://i0.wp.com/medcentr-diana-spb.ru/wp-content/uploads/2017/04/vyideleniya-u-zhenshhin-740x550. jpg? storlek = 740% 2C550 "alt =" kvinnlig urladdning "bredd =" 740 "höjd =" 550 "srcset =" https://i0.wp.com/medcentr-diana-spb.ru/wp-content/ uppladdningar / 2017/04 / vyideleniya-u-zhenshhin.jpg? w = 740 & ssl = 1,740w, https://i0.wp.com/medcentr-diana-spb.ru/wp-content/uploads/2017/04/vyideleniya -u-zhenshhin.jpg? w = 404 & ssl = 1 404w, https://i0.wp.com/medcentr-diana-spb.ru/wp-content/uploads/2017/04/vyideleniya-u-zhenshhin.jpg? w = 768 & ssl = 1,768w, https://i0.wp.com/medcentr-diana-spb.ru/wp-content/uploads/2017/04/vyideleniya-u-zhenshhin.jpg?w=884&ssl=1 884w " storlekar = "(max-bredd: 740px) 100vw, 740px" data-recalc-dims = "1" />

Vilken utflöde mellan menstruationen anses vara normen

Kvinnlig urladdning består normalt av slem i livmoderhalsen, döda celler i slemhinnan, vätska (utsöndring) som utsöndras av slemkörtlar i slidan, mjölksyra. I sekreten från en frisk kvinna finns mjölksyrabakterier (Doderlein-pinnar), ett litet antal cocci och andra mikroorganismer som inte skadar. Normalt är vaginal urladdning svagt sur. En sådan miljö tillåter inte patogena mikrober att multiplicera..

Normala kvinnliga sekreters huvudfunktion är att skydda livmodern och slidan mot infektioner och fukta organets inre yta. Hos en frisk tjej börjar den första utskrivningen strax före menstruationens början. Mängden och egenskaperna hos vaginal urladdning påverkas av kroppens hormonella bakgrund, sexuell aktivitet, menstruationscykelstadiet och tillståndet i de inre könsorganen - livmodern, äggstockarna, bilagorna.

På Internet, på forum, kan du ofta hitta information om att kvinnor inte bör ha en märkbar urladdning mellan menstruationen. Eftersom de utsöndras och absorberas i samma volym. I praktiken är det naturligtvis inte så - de flesta friska kvinnor noterar utskrivningen.

Hur ser normal utskrivning ut hos kvinnor

En frisk kvinnas utsläpp liknar slem utan en skarp lukt och inte för rikligt. De smörjer och rengör slemhinnan och skyddar den mot uttorkning och irritation..

Omedelbart efter menstruationens slut är utsöndringarna knappa, då ökar antalet. Innan ägglossningen (upp till 12-16 dagar) är de transparenta, vattniga och blir mer molniga och viskösa. Volymen av ansvarsfrihet för varje kvinna är individuell. Tilldelningarna ökar med stress, sexuell upphetsning och graviditet. Grädda upp till 2 ml vita per dag. En ökning av sekretionsvolymen under ägglossningsperioden innebär att ägget är redo för befruktning. Detta inträffar i mitten av menstruationscykeln och hjälper till att bestämma maximal sannolikhet för att bli gravid..

I olika situationer kan en normal vaginal urladdning av en kvinna ha en annan struktur, struktur och färg. Här är vad de är:

 • Transparent slemhinnor.
 • Krämig urladdning i en liten mängd (under den andra halvan av cykeln, efter ägglossningsperioden).
 • Rikligt, geléliknande utsläpp utan färg och lukt (före menstruationens början).
 • Vitaktig eller gul urladdning med små blodproppar (efter sex utan kondom).
 • Riklig vit urladdning (morgon efter oskyddat sex).
 • Spotting (under menstruation).
 • Fläckar som är mörkfärgade (medan du tar preventivmedel).
 • Flytande urladdning av en lätt skugga, orsakar inte obehag (under graviditet).

Vid sjukdom förändras urladdningens sammansättning och volym. Tilldelningar hos kvinnor blir rikliga, fetiska med en gul, grön och rödaktig nyans. Leukorré irriterar slemhinnan och huden i perineum. Om sådana symtom uppträder, måste du träffa en läkare och ta en smuts för könssjukdomar och vaginalflora.

Kostnaden för en första möte hos en gynekolog är 1000 rubel, samråd om resultaten av tester eller ultraljud är 500 rubel. Du kan registrera dig hos en gynekolog utan försäkring, registrering i S: t Petersburg och ryskt medborgarskap. Vi har gynekologer och ultraljudspecialister som talar engelska.

Du kan ansöka till oss utan att ha en försäkring, registrering i St. Petersburg och ryskt medborgarskap.

UPPMÄRKSAMHET! I KLINIKEN ÄR EN LÄKARE TALA I ENGELSKA SPRÅK!

Patologisk leukocé och ålder

I barndom och ungdomar orsakas riklig leukocé av helminthiska infektioner, allergier, hormonella störningar och onormal utveckling av könsorganen. Vid irrationell användning av antibiotika hos flickor uppstår trast. I 30% av fallen orsakas purulent urladdning av en infektion som har kommit in i könsorganen med ett blod- eller lymfflöde. Hos barn finns det fall av inhemsk infektion med könssjukdomar.

I fertil ålder är infektioner (60-70%) orsakade av kockar, protozoer och Candida-svampar de främsta orsakerna till leukocé. Tumörer är ofta, vilket orsakar mild urladdning som kvinnor misstar för trast eller allergier. Tilldelningarna ökar under graviditet och efter förlossningen. Detta är ett normalt alternativ som inte kräver behandling..

Överflöd vaginal utsöndring under klimakteriet och klimakteriet orsakas ofta av onkopatologi eller prekancer. Därför måste du undersökas av en gynekolog när det inträffar. I denna ålder orsakas leukocé ofta av orgaprolaps (utelämnande) och slemhinnearrofi..

Typer av utskrivning med tecken på patologi

Följande typer av sekret utmärks:

 • Vaginal. Alla friska kvinnor har dem. Om antalet och volymen ökar, är det troligt att det finns sjukdomar associerade med könsorganet i kroppen, till exempel kolpit. För att exakt bestämma orsaken måste du lämna en smet från slidan för undersökning.
 • Vestibular. Dessa utsöndringar är oftast vita och är ett symptom på inflammation i de yttre könsorganen och körtlarna..
 • Trumpet. Detta är den sällsynta gruppen av utflöde som är förknippad med inflammation i livmodern..
 • Cervical. Som namnet antyder bildas de på grund av erosion, polyper och andra inflammatoriska processer i livmoderhalsen.
 • Uterin. De orsakas av fibroider, maligna tumörer, inflammation i livmoderslimhinna.

Det är mycket viktigt att avgöra källan till sekretioner, och det är bara en gynekolog som kan göra detta..

Foto: utskrivning hos kvinnor - normalt och patologiskt

Tabell: typer av utflöde hos kvinnor med sjukdomar i könsområdet

Vulvitis, bartholinit, allergier, prekankarösa tillstånd, maligna tumörer

Olpit, onkologi, latexallergi, missbruk av tamponger

Cervicit, erosion i livmoderhalsen, missbruk av livmoderhalscaps, cancer

Endometritis, endometrios, livmodersförskjutning, tumörer, otidig avlägsnande av IUD

Överklagande av bilagor, cyster på äggstockarna

Funktioner av kvinnlig urladdning med farliga tecken

Skill urladdningen genom konsistens, överflöd och färg. Dessa tecken gör att du kan bestämma närvaron i kroppen av en specifik gynekologisk sjukdom.

 • Naturlig urladdning mellan menstruationen har en struktur av luktfri, färglös slem. Om de blir gula, gröna eller curdled och åtföljs av purulent urladdning, är detta en alarmerande signal som indikerar en infektion.
 • Utsläpp av en mörk, rosa färg eller med orenheter i blod indikerar en hormonell funktionsfel i kroppen eller erosion i livmoderhalsen.
 • De farligaste för en kvinnas liv är att upptäcka utsläpp av brunt eller rosa, särskilt om de förekommer under graviditeten. Du bör omedelbart rådfråga en läkare, särskilt om följande symtom åtföljer utflödet: huvudvärk och buksmärta, hjärtklappning, svaghet och lågt tryck, filiform puls, riklig svettning, blek hud.

Många sjukdomar, inklusive och STD: er är asymptomatiska. Utsläpp med dem sker, men de är inte patologiska och ser ut som normalt. Om sjukdomen passerar i en latent form är det nästan omöjligt att diagnostisera på egen hand på grund av avsaknaden av karakteristiska manifestationer. Patologi kan identifieras vid en rutinundersökning. För detta bör en kvinna undersökas av en gynekolog minst två gånger per år och ta en smet, vilket kommer att bestämma förekomsten av dolda sjukdomar i det inledande skedet.

Detaljerade tecken på patologisk urladdning

Patologisk kallas utskrivning hos kvinnor, om de är ett symptom på inflammation, könstumörer och STI (könsinfektioner). Hos en frisk kvinna kan utflödet inte orsaka brännande, obehag, klåda, irritation och andra obehagliga känslor. En smet på mikrofloran visar antalet vita blodkroppar inom normala gränser, inte förhöjda.

Symtom på patologisk urladdning som kräver akut diagnos och behandling:

 • Lämnar ut brunt, rosa eller blodig när som helst utanför din period.
 • Den vanliga mängden menstruationsblod förändras: det blir mindre, mer. Menstruationen passerar med smärta eller försvinner helt.
 • Rikligt utsläpp av vita, gröna, gula, mörka nyanser, okarakteristiska för menstruationscykeln.
 • Utsläpp åtföljt av klåda, magsmärta och en obehaglig lukt.

Om blod och blodproppar uppträder i vaginalutsöndringarna och de vita blir liknande köttluckor, måste du snarast konsultera en gynekolog, ha utstryk, blod- och urintest och en ultraljudssökning. Dessa är formidabla symtom som indikerar stor sannolikhet för en cancertumör..

Det är viktigt att förstå att orsaken till urladdningen inte nödvändigtvis är en sjukdom i det reproduktiva systemet. De kan också orsakas av patologier av en annan typ som inte har någon koppling till könsorganen. Men i vilket fall som helst måste undersökningen börja med en gynekolog.

Tabell: utskrivning hos kvinnor, vilket indikerar sjukdom

Vid minsta misstanke om patologisk urladdning bör du omedelbart rådfråga en gynekolog för att avgöra deras orsak. Genom utsläppets utseende kan du bestämma symptomet på vilken gynekologisk sjukdom de är.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Smärta i mitten av cykeln (med ägglossning): orsakar svår smärta i höger eller vänster sida under och efter ägglossningen

Som ni vet är menstruationscykeln den viktigaste assistenten vid bedömningen av kvinnors hälsa....

Vad ett graviditetstest kommer att visa om du gör det under din period

Varje vuxen tjej kan inte annat än veta att graviditet och menstruation är ömsesidigt exklusiva begrepp. Men ibland uppstår tvivel....

Tar duphaston under graviditetsplanering: fördelar och nackdelar

Duphaston är ett hormonellt läkemedel som används allmänt inom det gynekologiska området för att behandla olika sjukdomar. Läkare ordinerar ofta duphaston när de planerar en graviditet....