Candle Colpitis Behandling

Klimax

Allt iLive-innehåll kontrolleras av medicinska experter för att säkerställa bästa möjliga noggrannhet och överensstämmelse med fakta..

Vi har strikta regler för val av informationskällor och vi hänvisar endast till ansedda webbplatser, akademiska forskningsinstitut och om möjligt bevisad medicinsk forskning. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2], etc.) är interaktiva länkar till sådana studier..

Om du tycker att något av våra material är felaktigt, föråldrat eller på annat sätt ifrågasätter väljer du det och trycker på Ctrl + Enter.

Behandling av infektiös inflammation i vaginalslemhinnan inkluderar bland annat användning av lokala läkemedel, och läkare föreskriver vaginala suppositorier - suppositorier för kolpit.

Indikationer för användning av suppositorier från kolpit - olika former av kolpit (vaginit) som kan orsakas av stafylokocker eller streptokocker (nonspecifik infektion), trichomonas (Trichomonas vaginalis), gardnella (Gardnerella vaginalis), Candidaala fungi diagnostiserad på basis av en bakteriologisk studie av glabrata eller Candida parapsilosis.

Farmakodynamik och farmakokinetik för suppositorier från kolpit

Den aktiva substansen i suppositorier Betadine povidon-jod, som är ett antiseptiskt och ett starkt bakteriedödande ämne, vilket leder till döden av celler och sporer av bakterier och protozoer. Och levande ljus Klorhexidin beter sig på samma sätt som klorhexidindiklukonat.

Den aktiva substansen i suppositorier Metranidazol - det antibiotika 5-nitroimidazolet - är effektivt vid anaeroba bakterie- och bakteroidinfektioner, Gardnerella och Mobiluncus. Genom att hämma syntesen av nukleinsyror i mikroorganismernas DNA-celler orsakar läkemedlet deras död. Nästan samma verkningsmekanism (i nivå med DNA-skada hos mikrobiella celler och Trichomonas-celler) i suppositorier Dalacin (som inkluderar antibiotikaklindamycin), Neo-Penotran (metronidazol + mikonazol), Serconazol och antiprotozoala suppositorier Trichomonacid.

Farmakodynamik för suppositorier från kolpit Gainomax på grund av två aktiva komponenter av tioconazol och tinidazol. Den första avbryter processerna för intracellulär metabolism på nivån av de cytoplasmiska membranen i Candida-svampar, och den andra penetrerar direkt in i cellerna i Trichomonas och anaerober och stör aminosyrasekvensen och replikationen av deras DNA.

Nystatin hänvisar till polyenantibiotika som har en förödande effekt på vatten-elektrolytbalansen i Candida albceller. Polyamino macrolide antibiotic är natamycin - den aktiva substansen i natamycin suppositorier. Läkemedlet hämmar också syntesen av proteinkomponenter i svampcellernas membran, vilket stoppar deras reproduktion. Verkan av nystatin i suppositorier Macmirror förbättrar ett derivat av nitrofuran - ett syntetiskt antibakteriellt ämne nifuratel, vilket orsakar ett brott mot syreupptagningen av mikrobiella celler och leder till en fullständig förlust av deras livskraft.

Huvudkomponenten i Vagical suppositorier är calendula, som i sin sammansättning har salicylsyra och pentadecylsyra, som har bakteriedödande egenskaper mot streptokock- och stafylokockinfektioner.

Farmakokinetiken för vissa vaginalkulor har helt enkelt inte studerats av tillverkare. De flesta av de aktiva ingredienserna som utgör kolpit suppositorier kommer inte in i blodomloppet. Efter topisk applicering av Dalacin-suppositorier kommer emellertid ungefär en tredjedel av en enstaka dos med clindamycin-antibiotika inom tre dagar in i den systemiska cirkulationen, men dess totala effekt på kroppen, som experter säger, är obetydlig.

Också i minimala volymer absorberas det av blod och utsöndras fullständigt i urinmetronidazol i Neo-Penotran suppositorier, men mikonazol kommer inte in i den systemiska cirkulationen alls.

Kontra

Klorhexidin och Betadin kan inte förskrivas med ökad känslighet för kroppen för de aktiva substanserna i dessa fonder.

Användning av suppositorier Metronidazol och Neo-Penotran är kontraindicerat med en låg nivå av leukocyter i blodet och patologier i det centrala nervsystemet av organisk natur.

Gaynomaks används inte i närvaro av diabetes mellitus såväl som under graviditetens första trimester och under amning.

Användningen av suppositorier för kolpit under graviditeten beror på det specifika läkemedlet. Så suppositorier från kolpit Betadin, Metronidazol, Dalacin, Trichomonacid, Gaynomaks kan inte användas av gravida kvinnor. Genizol suppositorier används inte i graviditetens första trimester, och Neo-Penotran i andra och tredje.

Ingen säkerhetsinformation för gravida suppositorier Serconazole; Nystatin suppositorier är endast tillåtna vid behandling av gravida kvinnor med omfattande svampinfektion i könsorganen - under strikt medicinsk övervakning. Vid utnämning av ljus, Macmirror, bör läkaren utvärdera förhållandet mellan de troliga fördelarna för en gravid kvinna med graden av möjlig negativ inverkan på det ofödda barnet.

Klorhexidin och pimafucin suppositorier har inte kontraindikationer under graviditeten.

Bieffekter

Biverkningar av suppositorier Metronidazol kan uttryckas i form av urtikaria och klåda i huden, kräkningar och illamående, smärta i buken, ökad torr mun, smakförändring (smak av metall i munnen), problem med tarmen och gallblåsan. Dessutom är svaghet, huvudvärk och yrsel inte uteslutna..

Användningen av suppositorier Dalacin kan åtföljas av irritation i vaginalslemhinnan, klåda och utslag i huden, utveckling av trost, kränkning av menstruationscykeln och urinering.

Irritation av slemhinnorna noteras också i fallet med användning av sådana vaginala suppositorier som Trichomonacid, Gainomax, Chlorhexidine, Ginezol och Neo-Penotran. Dessutom kan Neo-Penotran suppositorier orsaka huvudvärk, yrsel, illamående, kräkningar, buksmärta, smak och avföringsstörningar.

Colpit ljusnamn

Det är värt att ange huvudnamnen på kolpit suppositorier som för närvarande finns tillgängliga på den inhemska läkemedelsmarknaden. Alternativen för läkemedlets handelsnamn anges inom parentes:

 • Betadine (Iodoxide) antiseptiska suppositorier förskrivna för icke-specifik kolpit, samt för candidal form av sjukdomen.
 • Metronidazol (Flagil) antiprotozoala suppositorier, används för kolpit, vars etiologi är förknippat med trikomonader och gardnella.
 • Suppositorier Dalacin (Clindacin, Cleocin) tillhör antibiotika från linkosamidgruppen, är effektiva för bakteriell kolpit och vaginos.
 • Neo-Penotran är ett kombinationsmedel mot många typer av mikrobiell infektion (inklusive grampositiva mikrober) och protozoer baserat på antibiotikametronidazol och det svampdödande läkemedlet Miconazol.
 • Sertaconazol (Zalain) (imidazol + bensotiofen), suppositorier för svampkolpit.
 • Ginesol - ljus med mikonazol för candidal kolpit.
 • Trichomonacid suppositorium för behandling av trichomonas colpitis.
 • Gainomax suppositorier kan användas för olika former av kolpit, främst orsakad av ospecifik infektion och Trichomonas vaginalis.
 • Klorhexidin (Hexicon) - antiseptiska vaginala suppositorier som används för ospecifika, Trichomonas, samt blandad kolpit och vaginit.
 • Nystatin (Anticandin, Fungicidin, Fististatin, Mycostatin, Nystafungin) - svampdämpande medel, polyenantibiotikum.
 • Macmirror - svampdödande och antiprotozoala kulor (nystatin + nifuratel).
 • Natamycin (Pimafucin) antifungala suppositorier med polyenantibiotikum.
 • Vagiska bakteriedödande och antiinflammatoriska fyto-ljus.

Dosering och administrering

Alla suppositorier från kolpit appliceras intravaginalt, det vill säga de sätts in i slidan:

 • Betadine, en eller två suppositorier per dag, behandling 7 dagar;
 • Metronidazol - antingen en eller två gånger om dagen (morgon och kväll), behandlingsförloppet är 10 dagar;
 • Dalacin ett suppositorium per dag (på natten), behandlingsförloppet är tre dagar. Macmirror appliceras på samma sätt, men under en vecka. Trichomonacid ett suppositorium per dag i 10 dagar.
 • Gainomax och Serconazole används ett suppositorium den första behandlingsdagen och sedan efter en vecka.
 • Suppositorier Neo-Penotran, Ginezol och Natamycin ska administreras en på natten, i 7-14 dagar (Natamycin - 3-7 dagar).
 • Globuli Chlorhexidine injiceras i slidan två gånger om dagen under en vecka eller längre (som föreskrivs av din läkare). Och Vagical appliceras vanligtvis 2-3 gånger om dagen (ett ljus), och användningstiden överskrider inte 10-12 dagar.

Som anges i instruktionerna för dessa läkemedel, med tanke på deras lokala användning, är en överdos osannolik.

Interaktioner med andra läkemedel

Gainomax ökar effekten av indirekta antikoagulantia (för att minska risken för blödning reduceras dosen med 50%) och effekten av etanol (disulfiram-liknande reaktioner). Kompatibel med sulfonamider och antibiotika.

Neo-Penotran suppositorier är oförenliga med användningen av alkoholhaltiga drycker, och parallell användning av antikoagulantika kan öka blodkoagulationstiden. Du kan inte använda dessa suppositorier samtidigt som cimetidin (Gastromet, Supramet, Ulceratil, etc.), som används vid förvärring av magsår och duodenalsår, eftersom det kan orsaka allvarliga biverkningar från centrala nervsystemet.

Klorhexidin används inte samtidigt med jod.

Jäst kolpit hur man ska behandla

orsaker

Faktorer som orsakar jästkolpit hos kvinnor är följande:

 • felaktig efterlevnad av personliga hygienregler, felaktig rengöring och vårdprodukter;
 • infektioner som överförs genom sexuell kontakt;
 • störd näringscykel för slemhinnan (möjligt med otillräckligt blodflöde in i vävnaderna i vaginalväggen eller brist på vitaminer som är ansvariga för att bibehålla slemhinnans integritet);
 • mekanisk skada på vaginalslemhinnan. Uppstå som ett resultat av samlag eller genom gynekologiska förfaranden;
 • långvarig användning av antibiotika;
 • allergiska reaktioner. Kan orsakas av användning av olämpliga kondomer, intim smörjning eller användning av vissa mediciner;
 • sjukdomar associerade med kroppens endokrina system;
 • fel val av underkläder;
 • genital hypotermi och mycket mer.

Även med en sådan obehaglig sjukdom som jästkolpit kan orsaken vara cancer, HIV-infektion och diabetes.

Om colpitis inte kan botas i tid, är infektion i livmodern möjlig, vilket medför mycket allvarliga konsekvenser, inklusive infertilitet.

Behandling

Behandlingen bör övervakas av den behandlande läkaren. Beroende på individuella forskningsdata kan behandlingen i olika fall variera. Undvik i alla fall inte traditionella medicinska metoder utan att först konsultera en specialist. För att öka effekten av att eliminera kolpit bör den sexuella partneren också få behandling.

De viktigaste läkemedlen för att eliminera denna sjukdom är svampdödande medel. Polyenbaserade suppositorier och salvor används också. Sådana läkemedel är emellertid kontraindicerade hos väntande mödrar, eftersom deras toxicitet kan skada fostrets hälsa.

Läkaren kan också förskriva douching med speciella lösningar. I alla fall förskrivs alla läkemedel individuellt. Du bör inte använda råd från "erfarna" flickvänner: att hjälpa någon, dessa medel kan skada dig, eftersom varje organisme har sina egna individuella egenskaper.

B37.3 ICD Jästkolpit - vad är det? Detta är en patologi som indikerar skada på vaginalslemhinnan av svampar i släktet Candida. Dessa encelliga organismer finns redan i den normala floran i en kvinnas vagina. Men med vissa immunförfaranden, skador eller graviditet börjar dessa svampar aktivt föröka sig, vilket leder till inflammation i slemhinnan. Det kallas också trast, candidiasis kolpit.

Jästkolpit orsakar

Sjukdomen är inte en sexuellt överförbar sjukdom, även om den kan överföras genom sexuell kontakt. När negativa faktorer uppträder, uppstår jästvaginit, orsakerna kan vara olika:

 • graviditet;
 • minskad immunitet;
 • långvarig användning av antibiotika.

Sjukdomen manifesterar sig med symtom som liknar ospecifik kolpit, men det finns särskilda kännetecken för tecknen med vilka det kan sägas med nästan 100% säkerhet att orsaken till sjukdomen är jästsvampar..

 1. Förbränning och klåda med kolpit täcker vagina, yttre könsorgan och anus.
 2. Utsläppet har en sur lukt.
 3. Urladdningen är riklig och tät, vit i färgen och har en skruvd konsistens. Kan stå ut i lager eller ha en granulär konsistens

Bilden hjälper till att känna till jästkolpit eftersom sjukdomen kan klassificeras visuellt.

En del av patologin är också dess distribution. Med bakteriell kolpit är bakterier ofta lokaliserade på de yttre skikten i vagina. Med jästskador lider också de djupare lagren av de kvinnliga könsorganen. I detta tillstånd diagnostiseras kronisk candidal vaginit. Det är mycket svårt att bota.

Av denna anledning bör behandlingen påbörjas så snart de första symtomen på slemhinneskador uppträder..

Jäst Colpitis Behandling: Preparat

En grupp läkemedel som påverkar svampar kallas antimykotiska ämnen. Dessa är ämnen som förstör cellerna i en jästliknande svamp..

 1. Lomexin. Dess aktiva substans är fentikonazol. Presenteras i form av vaginala kapslar och grädde. Behandling involverar svampdödande medel i första hand. Detta är ett effektivt läkemedel, eftersom det är ett kombinerat botemedel, det innehåller antibakteriella, antiinflammatoriska och svampdödande ämnen. Du kan inte använda den under graviditetens första trimester. Det används också för att behandla en kronisk form av sjukdomen..
 2. Gynofort. Detta är en kräm för behandling av vagina. Han är en av den nya generationen droger. Det fungerar kraftfullt, så det kan inte användas under graviditet och amning. En applikation ger effekten i 4-5 dagar. Tillverkad på basis av butokonazol. Om en kvinna har behandlat jästkolpit med tabletter måste du fråga en gynekolog om behovet av att använda denna kräm.
 3. Pimafucin. Känt svampdödande läkemedel med antimykotiska, antiinflammatoriska och antibakteriella effekter.
 4. Mycoflucan. Det är tillverkat på basis av flukonazol. Detta är ett systemiskt preparat, presenterat i tablettform, för oral administrering. Det är mycket viktigt att konsultera en läkare innan du använder den, eftersom den har vissa kontraindikationer.

Det bör noteras att om en gravid kvinna har utvecklat jästkolpit, avvisar hon oral medicin. Du kan endast använda lokala produkter som inte är kontraindicerade i detta tillstånd..

Vaginala tabletter används aktivt, jäst colpitis suppositorier behandlas också effektivt. Men under vissa förhållanden hos patienten tolereras vissa svampläkemedel dåligt. Därför kommer folkrättsmedel att rädda.

Funktioner av sjukdomen

Jästkolpit (candidiasis, candidiasis colpitis, vaginit, trast) är en inflammatorisk process i vaginalslemhinnan, provocerad av en ökning av kolonierna av jästliknande svampar i släktet Candida.

Mikrofloran i en hälsosam organism befolks av användbara och opportunistiska bakterier. Candida svampar ingår i gruppen av den andra, lokaliserad i matstrupen, munhålan, könsslemhinnan. Om antalet förblir på en miniminivå och fördelaktiga mikroorganismer råder i mikrofloran är de inte farliga. Men så snart gynnsamma förhållanden skapas uppstår en snabb tillväxt av patogener kolonier, sjukdomen inträffar.

Orsaker till svamptillväxt

Hela kvinnliga könet är föremål för patologi, oavsett ålder - från en nyfödd tjej till en kvinna i ålderdom.

De huvudsakliga orsakerna till patologi:

 • Immunitet. Minskad immunitet blir en grundläggande faktor i utvecklingen av trast. Med en stark skyddsfunktion återställs den störda mikrofloran på egen hand. Försvagad immunitet ger inte en sådan möjlighet till kroppen, en okontrollerad ökning av antalet svampar inträffar. Den främsta orsaken till minskningen av immuniteten är graviditet. Det är ordnat av naturen - skyddsfunktionerna slöses tillfälligt för att undvika avstötning av embryot som främmande organ. Ständiga stressiga situationer, förvärvat immunbrist-syndrom (AIDS), infektiösa patologier och onkologiska sjukdomar kan också provocera en minskning av immunförsvaret..
 • Hormonell bakgrund. I varje kvinnas liv finns det perioder med skarpa hormonella förändringar (menstruation, graviditet, klimakteriet), vilket provocerar en förändring av surheten i vaginal utsöndring (pH). Nivån på denna indikator ökar patologiskt och ersätter den alkaliska miljön med sur. Detta skapar en gynnsam miljö för förökning av svamp.
 • Tar vissa grupper av droger. Den viktigaste risken för trast är användningen av antibakteriella, hormonella läkemedel. Båda grupperna av läkemedel höjer pH-nivån. Antibiotikas uppgift är att hantera patogena mikroorganismer. Läkemedel kan emellertid inte filtrera - de är också användbara. Många kvinnor tar orala preventivmedel som innehåller stora mängder östrogen. Hormoner hjälper till att lossa vaginalepitel. Som ett resultat störs mikrofloran.
 • Intim hygien. Tillväxten av patogener leder till både bristande efterlevnad (felaktiga procedurer) och överdriven intim hygien. Rätt tvättning sker från topp till botten - från vagina till anus. Slemhinnan i könsorganen befolkas av mikroflora, bestående av 98% av laktobaciller (Doderlein-pinnar), som skapar en film för att skydda mot negativa effekter av yttre faktorer. Epitelet i vaginalslemhinnan uppdateras ständigt oberoende, som ett resultat av vilka döda celler bildas som bildar glykogen. För att upprätthålla normal surhet i laktobacillus vagina bearbetas glykogen till mjölksyra. Ofta tvättar leder till urlakning av fördelaktig mikroflora, en minskning av lokal immunitet. Som medel för intim hygien är det bättre att välja de som innehåller mjölksyra.
 • Sexliv. Jästkolpit överförs inte sexuellt. Emellertid kan oskyddad intim kontakt utlösa svamptillväxt. Män lider också av trast, denna inflammatoriska process, i vilken en del av forhuden och hårbotten blir inflammerad, kallas candidal balanoposthitis. Ofta är symtomen på trast hos en man frånvarande, det kan vara en bärare. Enligt statistik lever Candida på penis av 18% av friska män. Eftersom svampar är lokaliserade i munhålan är oralsex kön också bland orsakerna till deras tillväxt. Detta betyder inte att intimitet nödvändigtvis slutar i trast. Sjukdomen i den kvinnliga kroppen utvecklas endast med låg immunitet. Om en kvinna bor med flera sexpartners ökar riskerna för att provocera sjukdomen.

Dessutom påverkas förekomsten av kolpit av: felaktig näring; könsvävnadsskada; sjukdomar i det endokrina, könssjukdomar, mag-tarmkanalen; sexuellt överförda infektioner (STI); dålig ekologi; allergiska reaktioner.

Långa resor kan provocera candidiasis på grund av tvingad sittställning, sittande på kalla ytor (sten, jord, kakel, cement).

symtomatologi

Den kliniska bilden beror direkt på patologins form. Jästkolpit förekommer i akut och kronisk form. Den akuta fasen varar inte mer än två månader, ofta åtföljd av uttalade symtom. En asymptomatisk kurs är emellertid möjlig, vilket komplicerar diagnosen, innebär att man flyter in i en kronisk form.

Kronisk varar i åratal. Det kan finnas återkommande - levande symtom under förvärring, efter adekvat behandling, långvarig remission och ihållande - symtom åtföljer patienten ständigt och försvagas efter att ha genomgått.

Den kliniska bilden av akut candidiasis och i ett stadium av förvärring av en kronisk form:

 • vit eller gulaktig curdled vaginal urladdning med en sur lukt;
 • klåda, sveda i perineum;
 • svullnad i mjukvävnaderna i vulva (yttre könsorgan);
 • kramp under urinering;
 • smärta efter samlag.

Alla symptom intensifieras vid förhöjd kroppstemperatur, under vila, sömn, under långa vattenprocedurer.

Den mest komplexa formen av trast är candidal sepsis, kännetecknad av penetrering av jästliknande svampar i blodomloppet, vilket resulterar i svår förgiftning. Det utvecklas extremt sällan under förutsättning av en kraftig minskning av kroppens immunförsvar (AIDS, strålning, kemoterapi mot cancer). Det manifesterar sig som allmän svaghet, frossa, hypertermi, riklig svettning. Förutom curdled secretions på vulva registreras specifika förändringar i alla inre organ (njurar, lungor, tarmar, hjärta).

En kvinna kan misstänka en jästkolpit i sig själv genom karakteristiska sekretioner. En exakt diagnos ställs av den behandlande läkaren på grundval av en gynekologisk undersökning, testresultat.

Vad betyder resultaten av laboratorietester?.

StudieInformation
Mikroskopisk smutsanalysFörekomsten av patogen
Bakteriologisk smutsanalysFörhållandet mellan gynnsamma och patogena bakterier, svampens tillhörighet, deras känslighet för antibiotika
PCR-metodNärvaro av STI: er, detektion av svamp-DNA
Allmänna blod- och urintestUtvecklingsstadiet av den inflammatoriska processen

Använd vid behov en ultraljudsundersökning (ultraljud) av bäckenorganen, kolposkopi - visar tydligt förändringarna i epitelet.

Ofta under diagnosen upptäcks närvaron av STI som ska behandlas. Det är därför det inte rekommenderas att självständigt diagnostisera och förskriva terapi.

Terapi

Många kvinnor är bekymrade över frågan - hur behandlas sjukdomen? Behandling av jästkolpit ger ett integrerat tillvägagångssätt - antibakteriell, svampbehandling med lokala och systemiska effekter, kost, personlig hygien, allmän förstärkning av kroppen, fysioterapi.

Målen med terapin är att lindra den inflammatoriska processen, eliminera patogenen och orsakerna, lindra symtomen, förebygga komplikationer.

För lokal exponering används antiseptika - Miramistin, klorhexidin (bevattning av de yttre könsorganen utförs).

Läkemedelsbehandling för jästkolpit varar i genomsnitt 7-10 dagar och inkluderar läkemedel från olika grupper:

 • svampdödande - Fluconazol, Diflucan;
 • antibakteriell - Amoxicillin, Clotrimazol, Metronidazol;
 • antiinflammatoriskt - Hexicon;
 • bakteriedödande - Metromicon-Neo.

Med en ineffektiv antimykotisk behandling kan Trichopol för oral administrering förskrivas.

För att senare återställa vaginal mikroflora är det nödvändigt att genomgå behandling med suppositorier med bifidobakterier, laktobaciller - Bifidumbacterin, Vagilak. När man tar systemiska antibiotika rekommenderas Linex, Hilak Forte, som kan eliminera obalansen i tarmens mikroflora..

En viktig aspekt av terapin är personlig hygien och kost. Det är nödvändigt att utesluta feta, salta, rökt, söta rätter, berika kosten med färsk frukt och grönsaker. Alkohol är föremål för obligatorisk uteslutning. Hygienprocedurer bör utföras dagligen på natten utan att använda smaksmedel..

Diagnos av trast kräver samtidig behandling av alla partners. Män ordineras flukonazol i kapslar, clotrimazol salva. Om en STI upptäcks tas antibiotika i enlighet med patogenen. Under terapin indikeras full sexuell vila.

Behandling av jästkolpit hos gravida kvinnor kräver särskild uppmärksamhet. En lokal åtgärd används som effektivt eliminerar svampen och inte skadar barnet - Pimafucin, Terzhinan, Polizhinaks. I fall som är komplicerade av närvaron av STI kan Vilprafen administreras oralt.

Tillsammans med de viktigaste medicinerna kan alternativa recept användas (endast enligt instruktion av läkaren). Tvätta med avkok av örter - kamomill, kalendula, mynta och andra.

Möjliga komplikationer

Avsaknaden av behandling för jästkolpit leder till kroniskt överflöde, vilket orsakar periodiska utbrott vid minsta störning i kroppen eller ständiga tecken på sjukdomen, vilket orsakar obehag, smärta, minskad livskvalitet, problem i den intima sfären.

När den utvecklas kommer den inflammatoriska processen att spridas till hela kvinnans urogenitala system, vilket orsakar sjukdomar - cystit, cervicit, endometritis, erosion i livmoderhalsen. Resultatet kan vara problem i reproduktionsfären - infertilitet, ektopisk graviditet.

Jästkolpit under graviditeten är en farlig sjukdom som hotar barnets hälsa och liv. Bildningen av olika defekter, den onormala organstrukturen, förseningen i barnets mentala och fysiska utveckling är möjlig.

Candidiasis sepsis hos den nyfödda kräver aggressiv långvarig antibiotikabehandling, vilket en svag kropp kanske inte tål.

Konstant klåda leder till att kämpar på könsdelarnas yta, sår förekommer - en "öppen grind" för eventuella infektioner.

Förebyggande

Förebyggande åtgärder bör genomföras av en kvinna fortlöpande, eftersom trasten "inte sover" och kan uppstå under den mest oväntade perioden.

Grundläggande förebyggande regler:

 • iakttagande av intim hygien (högst 1 gång per dag);
 • endast naturliga underkläder, daglig byte;
 • regelbunden sexuell partner;
 • balanserad diet;
 • ta antibakteriella, hormonella läkemedel endast enligt instruktion av en läkare;
 • snabb behandling av alla sjukdomar;
 • besök gynekologen var sjätte månad.

Det är väldigt viktigt att inte självmedicinera, inte att dussa.

Gynekologer, reproduktologer runt om i världen uppmanar kvinnor att planera en graviditet. Paret ska genomgå en fullständig undersökning, om patologier upptäcks måste de behandlas utan misslyckande. Föräldrarnas hälsa är grunden för deras barns hälsa.

Jästkolpit är inte en ofarlig sjukdom, som det verkar. Oändlig behandling leder till allvarliga konsekvenser. Varje kvinna måste ta sin hälsa på allvar, eftersom hon kallas att föda och föda barn. Trast är ett direkt hot mot graviditeten. Vid de första tecknen är det nödvändigt att konsultera en läkare; genomgå en behandling vid diagnosen. Du får inte glömma att symtomen kanske inte stör, men den patologiska processen inträffar.

 • stress och depression.
 • minskad immunitet

  sjukdomen orsakas av andra svampar än Candida albicans;

  För att använda den här metoden är det nödvändigt att göra en vattpinne av gasväv, som tidigare har sydd en tråd i den för mer bekväm extraktion från slidan i framtiden. Fukta den här vattpinnen med fettfri kefir och lämna den i slidan hela natten. Så snart du vaknar, ta bort gaspinnen och genomföra proceduren för douchning av vagina med infusion från apotekskamomill. Det är nödvändigt att göra detta fem gånger, men klåda och irritation försvinner tidigare.

  Jästkolpit: orsaker och behandling

  Det finns i den normala mikrobiella floran i matstrupen, munhålan, könsorganen. Men under vissa omständigheter leder en ökning av mängden svamp till inflammatoriska reaktioner, det kan orsaka stomatit, dysbios. I könsorganet visas Candida som vaginit eller kolpit.

  Penetration av sexuellt överförda bakterier och virus.

  Örtavkok

  Boka tid hos gynekolog om:

  Ett symptom på trost är att dra smärta efter samlag. Sjukdomen i sig kan uppstå vid periodiska förvärringar, så det är bättre att inte försena behandlingen. Tecken kan med jämna mellanrum försvinna, men det betyder inte att orsaken till deras förekomst har försvunnit av sig själv. Därför är det vid de första symtomen nödvändigt att genomgå en undersökning och börja behandlingen.

 • hormonsvikt (t.ex. graviditet),
 • Använder du douching eller spraybehandling för intim hygien för kvinnor??

  Trast är inte farligt och i allmänhet inte skadligt för kroppen. Men det bör tas på allvar, eftersom det kan vara en signal om att du har mycket allvarligare sjukdomar. Glöm inte att en av de främsta orsakerna till utvecklingen av trasten är försvagad immunitet..

 • brännande känsla vid urinering.
 • vitaminbrist och diabetes;

  > Behandling av jästkolpit med traditionell medicin

  Förebyggande av jästkolpit

  Det är också värt att notera att symtomen på jästkolpit liknar symtomen på andra sexuellt överförda sjukdomar i könsorganen. Därför, om du hittar symtomen som beskrivs ovan - är det värt att se till att det är en säker trast som oroar dig och inte en allvarlig sjukdom.

  Honungbehandling

  Den typ av svamp som orsakar jästkolpit lever i absolut vilken kropp som helst på olika slemhinnor och hud, utan att orsaka skada, men under vissa förhållanden leder de till inflammation.

  Sedan under graviditeten är behandlingen mycket begränsad i förfaranden och mediciner på grund av att inte alla metoder är lämpliga för att eliminera sjukdomen, endast specialisten väljer behandlingen individuellt. Salvaapplikationer, fysioterapeutiska förfaranden eller att ta acceptabla antibiotika kan förskrivas. Hur som helst förlitar sig läkaren på patientens tillstånd när han väljer en metod och medel.

  Har du ett aktivt sexliv??

  När det gäller förebyggande av denna sjukdom är det först av allt nödvändigt att följa reglerna för personlig hygien, samt övervaka underkläder. Ändra den i tid, se till att den inte är smal, gjord av naturliga material. Dessutom bör du begränsa dig till godis..

  > Inflammationsprocessen

  När man ska se en läkare

  Infektion kan också smittas genom vissa typer av sexuell aktivitet, särskilt genom oralsex. Jästkolpit anses dock inte vara en sexuellt överförd sjukdom. Även sexuellt passiva kvinnor kan drabbas av denna infektion..

  Behöver min partner genomgå liknande undersökningar och terapi??

  Jästkolpit levererar mycket besvär för patienten, och till och med utseendet på sjukdomen kommer inte att glädja någon kvinna. Efter samlag uppstår ofta dragande smärta. Sjukdomen kan manifestera sig genom förvärringar. Och även om sjukdomen inte befinner sig i det första steget av fara, kan att ignorera symtomen orsaka ett mycket sämre resultat. Manifestationer av jästkolpit kan likna tecken på andra sjukdomar i könsorganen, vars överföring utförs sexuellt. Därför, när symtom uppträder, är det viktigt att söka hjälp av en läkare för att utesluta andra sjukdomar och börja eliminera jästkolpit, behandla dess symtom.

  Innan ett läkarbesök

  Oftast kräver kvinnor behandling mot Candida albicans. Men andra typer av jästliknande svampar kan också orsaka kolpit, och i det här fallet är det mycket svårare att bli av med inflammation, och gynekologer föreskriver mer aggressiv terapi.

 • veneriella sjukdomar,
 • vit beläggning på labia;
 • Rod Eucalyptus.
 • brännande känsla, särskilt under samlag eller urinering;
 • klåda i vagina, vilket intensifieras på natten;

 • Hur man behandlar en infektion?
 • Som angivits ovan används i svåra fall flera doser av flukonazol (upp till tre med pauser mellan att ta medicinen). Men denna metod kan inte användas för att behandla jästkolpit under graviditeten..

  Vanliga orsaker till kolpit är förknippade med bakterios. Dess utseende är en konsekvens av många faktorer. En jästform av kolpit kan utvecklas med en minskning av immunsystemets skyddande egenskaper eller användning av vissa mediciner. Nära underkläder är viktigt, vilket när det bärs skapar lämpliga förutsättningar för förökning av svamp. Detta gäller även syntetunderkläder. Douching medför också negativa konsekvenser i form av denna sjukdom. Tvätta ur den fördelaktiga mikrofloraen i vagina sker, vilket negativt påverkar lokal immunitet. Det finns också speciella fall av sjukdomens utseende. Ett exempel är graviditet.

  Om symtomen på sjukdomen du upplever kännetecknas av mild eller måttlig intensitet och sjukdomen inte återkommer, kan läkaren rekommendera följande metoder för att bekämpa kolpit:

 • Förekomsten av allergiska reaktioner på yttre och interna irritationsmedel.
 • graviditet

  Komponenterna tas i samma mängd och blandas med varandra. Behöver du ta 2 msk. den resulterande samlingen och lägg till termos. Termos hälls med kokande vatten i en mängd av 1 liter. Läkemedlet måste lämnas för att infusera en natt, varefter du kan dricka medicinen i en halvtimme innan du äter 50 ml åt gången. Externa medel kan användas. Användbar honung, som måste spädas med vatten i förhållandet 1 till 10. Den resulterande vätskan används för att smörja slemhinnan i de kvinnliga könsorganen. Ett exempel är sammansättningen av ekbark, en sträng, lavendel och nässlorot. Förhållandet mellan antalet komponenter är 2: 1: 1: 5. Element blandas noggrant, sedan tas en matsked. blandningen och späddes med kokande vatten i en mängd av 150 ml. Det är nödvändigt att låta produkten infusera i 2 timmar, varefter blandningen filtreras och späds med 150 ml kokande vatten. Buljongen är klar att användas, den används för tvätt.

 • Du har drabbats av fyra eller fler avsnitt av jästinfektion under det senaste året.
 • klåda

  Jästkolpit finns ofta hos det kända könet. Sjukdomen är känd för de flesta under namnet vaginal candidiasis eller trast. En inflammatorisk process utvecklas i vaginalslemhinnan. Candida svampar leder till ett liknande tillstånd. Namnet trast är dock inte lämpligt för fallet när inflammation är förknippad med aktiviteten hos jästliknande svampar. De bor i någon kropp och skadar inte deras bärare. Men det är värt det att titta på de underliggande faktorerna, hur svamparna aktiveras.

 • Blommor av medicinsk kalendula och apotekskamomill.
 • brännande känsla vid urinering.

  Andra sjukdomar som utlöser jästkolpit inkluderar:

 • tar orala preventivmedel eller hormoner som ökar östrogennivåerna.
 • med syntetiskt underkläder

  För behandling av vaginal candidiasis dricker de en speciell infusion av örter. För att laga det själv, ta samma mängd ryllik, blad av medicinsk salvia, blommor av en farmaceutisk kamomill. medicinsk kalendula, vanliga enbär, svarta poppel- och björkknoppar, och även stavformade eukalyptus. Blanda alla ingredienser noggrant. Häll sedan två matskedar av denna samling i en termos och häll en liter kokande vatten. Låt därefter läkemedlet i en termos över natten för att låta det brygga. Den resulterande produkten bör tas inom en månad 30 minuter före varje måltid, 50-70 ml per metod.

 • vaginala utslag;
 • Du upptäckte först tecken på kolpit
 • Rodnad.

  Om andra infektioner upptäcks utvecklas ytterligare behandling. Ett av de viktiga områdena är restaurering av PH, mikrobiell flora i slidan, tarmarna, förstärkning av immunitet och förebyggande av återfall. Under medicinska procedurer rekommenderas inte sexuell kontakt, alkoholintag. Det är också önskvärt att äta rätt, begränsa sött, mjöl, stekt.

 • Med traditionell medicin
 • Yarrow ört.

  Jästkolpit kan bero på:

  Vid urinering uppstår en brännande känsla..

  Symtom på jäst kolpit

  Ställ gärna andra frågor om de verkar viktiga för dig..

  Med jästkolpit kan självmedicinering leda till upprepade fenomen, utveckling av svampens resistens mot ett visst läkemedel, vilket ytterligare kommer att komplicera terapin. Eliminering av patogen är läkarnas huvuduppgift, olika metoder används för detta: polyener, imidazoler, triazoler. Valet av tabletter utförs med hänsyn till sjukdomens stadium, symtomens svårighetsgrad, samtidigt patologier. Under graviditet ordineras vanligen svampdödande läkemedel i extrema fall eftersom de flesta har en toxisk effekt och kan skada graviditetsförloppet. I kombination med läkemedelsbehandling rekommenderas lokal behandling av vaginit med vaginala suppositorier, speciella krämer, applikationer osv. Regelbunden tvätt av de yttre könsorganen med kaliumpermanganatlösningar, kamomillinfusion etc. krävs..

 • försvagat immunsystem;
 • Vilka mediciner eller vitamintillskott tar du regelbundet?

  Jästkolpit orsakas av candida-svampar. I normalt tillstånd innehåller vagina en naturlig balans mellan olika bakterier och svampar, inklusive Candida. Laktobaciller producerar en syra som hämmar jästtillväxten. Brott mot den naturliga balansen leder till tillväxt av svamp och infektion i vaginalvävnader.

  Sjukdomen utgör ingen fara för fostret. Emellertid kan det försvagade kroppstillståndet och försämringen av immunsystemet visa sig vara en fallgrop, vilket gör kroppen känslig för infektioner och är utsatta för sjukdomar. Men de, beroende på sjukdomens art och svårighetsgraden, kan skada både modern och fostret. Dessutom kan kolpit orsaka för tidig födsel, som inte alltid slutar i ett gynnsamt resultat. När tecken försvinner bör man inte glädjas i förväg, eftersom sjukdomen kan gå till det kroniska stadiet och infektera fostret själv.

  Skälen till överdrivet reproduktion av svampen kan vara:

  Det manifesteras av aktiv reproduktion av Candida-svamp..

 • Kommer att utföra en gynekologisk undersökning. Läkaren undersöker först de yttre könsorganen för tecken på infektion, och sätter sedan den gynekologiska spegeln i slidan för att hålla väggarna öppna och undersöker slidan och livmoderhalsen.
 • tjock, vit, luktfri vaginal urladdning som ser ut som keso.
 • Är du gravid?
 • långvarig antibiotikabehandling,
 • långvarig antibiotikabehandling;
 • undernäring (överdriven konsumtion av söt, alkohol, jästprodukter),

  Jäst Colpitis Behandling

  Om du tidigare har drabbats av jästkolpit under graviditeten kan du inte gå till gynekologen och följa hans tidigare instruktioner eller ringa en läkare per telefon. Men om symtomen på sjukdomen verkar för första gången eller signifikant skiljer sig från tecken på den inflammatoriska processen som behandlats tidigare, bör du boka en tid hos en kvalificerad specialist.

  du har diagnostiserats med jästkolpit, vars symtom är så intensiva att vulven får en mörkröd nyans och sväller kraftigt, och en outhärdlig klåda leder till uppkomsten av mikrosprickor, sprickor och sår i slidan;

  Det finns två typer av jästkolpit: specifik och ospecifik. En specifik typ av trast orsakas av könsinfektioner. Dess symtom: svullnad, sammetiga väggar i slidan, med möjliga blödningar. Tecken på en icke-specifik typ av denna sjukdom: slemhinne och purulent urladdning. I det andra fallet kan trast orsaka uppkomsten av E. coli eller streptococcus. I det akuta stadiet kännetecknas kolpit av:

  Denna sjukdom drabbar tre av fyra kvinnor, oavsett ålder och sjukdomshistoria, och återkommer ofta.

 • vit ostmassa,
 • med snäva underkläder
 • Förekomsten av vit urladdning från könsorganen.
 • tar vissa mediciner

  Om andra infektioner upptäcks föreskrivs ytterligare behandling. Under behandling rekommenderas inte sexuell kontakt och dricka. Det är värt att uppmärksamma kosten och utesluta eller begränsa användningen av mjöl, sött och stekt. Vid behandling av jästkolpit används speciell medicinsk terapi, som inkluderar:

  Även om jästkolpit inte anses vara en sexuellt överförbar sjukdom, kan svampen smittas genom oral sexuellt samlag. Tillgängliga mediciner används för behandling. Vid frekventa återfall av infektionen (fyra eller fler avsnitt under ett år), kommer läkaren att förskriva en längre terapi.

  Under behandlingen rekommenderas patienten att inte dricka alkohol och avslå sexuell kontakt. Kosten förändras också, från vilken godis, mjölprodukter och stekt mat ska uteslutas. Kolpitbehandling baseras på flera principer. Läkaren föreskriver utan anslag pengar för att förbättra immunförsvaret och kroppens skyddsmekanismer. Patienten måste följa en diet och samtidigt undvika användning av oönskade livsmedel. För destruktion av patogena organismer används medel med antibakteriella egenskaper. Behandlingen bör ske i rätt tid, annars kan den inflammatoriska processen spridas till hängorna, livmodern och livmoderhalsen, vilket medför nya symtom och obehagliga konsekvenser.

  Vad man ska göra i svåra fall

  Av denna anledning bör behandlingen baseras på eliminering av inte bara tecken på sjukdomen utan också på eliminering av orsakerna som orsakade eller bidragit till utvecklingen av jästkolpit. Därför är oberoende behandling oacceptabel, eftersom patienten inte själv kan bestämma orsaken till sjukdomen.

  Honung räddar perfekt kvinnor från en sådan sjukdom som trost. Det måste spädas med vatten i förhållandet 1 till 10, och smörj sedan den vaginala slemhinnan med den resulterande vätskan.

  vit vaginal urladdning

  Det är också värt att notera att reklameslogan "bli av med trast en gång för alla" inte heller har något att göra med verkligheten. Du kan alltid skydda dig mot denna sjukdom utom genom att eliminera absolut alla orsakande agenser för jästkolpit, och vem kan garantera att ditt endokrina system aldrig kommer att misslyckas? Tablet från reklam? Knappast.

  Läkaren i sin tur kommer att vara intresserad av:

 • Förändringar eller störningar i könsorganens mikroflora.
 • Har du försökt att använda alla allmänt tillgängliga mediciner som behandlar jästkolpit: ljus, salvor?
 • vit plack på labia,

 • du är inte säker på sjukdomens natur;
 • Användning av antibiotika som kan försvaga det mänskliga immunsystemet.
 • Sage Leaves.

  I avsaknad av lämpliga symtom krävs vanligtvis inte behandling av en partner.

  Jästkolpit är en inflammation i vaginalslemhinnan, så om den inte behandlas är det troligt att inflammation också kommer att täcka andra delar av kvinnans reproduktionssystem. Inflammation, till exempel, kan påverka livmoderhalsens kanal, livmodern själv, hängorna.

  Jästkolpit är en sjukdom som oroar en stor del av den vackra halvan av mänskligheten. På ett annat sätt kallas denna sjukdom vaginal candidiasis eller trost. känd för alla från reklam.

 • klåda och irritation i vagina och vävnader vid vaginalöppningen (vulva);
 • skapa en lista med frågor som du vill ställa en specialist.

  Du kan behöva en lista med grundläggande frågor till din läkare:

 • Knoppar av björk och svart poppel.
 • Långvarig vaginal terapi. Läkare ordinerar vanligtvis läkemedel från azolgruppen, som bör användas i en eller två veckor för att helt bli av med tecken på infektion med svampen. Azoler finns i form av vaginala krämer, salvor, tabletter eller suppositorier.
 • En enda dos av läkemedlet. Ett svampdödande läkemedel som kallas Fluconazole (Diflucan) används endast en gång inuti. Om du har svår jästkolpit kan behandlingen bestå av att ta två av dessa doser med ett intervall på tre dagar.

  Allvarliga fall

  En vanlig orsak till trast kan kallas bakterios, men den har redan en annan jord.

  För att avgöra om du har en jästinfektion, ska din läkare:

  En annan avkok för trast är gjord för tvätt. Denna procedur bör göras före sänggåendet. Ta lavendel, stränggräs, ekbark, nässlorot och blanda alla ingredienserna i ett förhållande på 1: 1: 2: 5. Blanda allt noggrant och späd sedan en matsked av denna blandning med 150 ml kokande vatten. Låt stå i två timmar, sil sedan och späd igen med samma mängd kokande vatten. Efter detta kan buljongen anses redo att användas.

 • Ställ frågor om din medicinska historia. Först och främst kommer en specialist att vara intresserad av tidigare fall av vaginala infektioner och infektion med sexuellt överförda sjukdomar..
 • rodnad och svullnad i vulva;
 • skriva ner nyckelinformation om ditt hälsotillstånd, inklusive aktuella sjukdomar och patologiska tillstånd, samt namnen på alla mediciner, vitaminkomplex och kosttillskott som du för närvarande tar;

  Sjukdomen är inflammatorisk, nämligen: vaginalslemhinnan blir inflammerad. Dess utveckling orsakas av jästliknande svampar från släktet Candida, därmed ett av namnen på jästkolpit. Det populära namnet "trast" fick sjukdomen på grund av dess symtom, som kommer att beskrivas nedan.

 • okontrollerad diabetes mellitus;
 • Gör en lista över alla symptom du har lagt märke till och ange hur länge du har observerat dem;
 • Har du behandlat vaginalsjukdomar tidigare?

  För att undvika allvarliga komplikationer bör behandlingen påbörjas omedelbart efter upptäckt av kolpit. Annars kan den inflammatoriska processen påverka livmodern, bilagorna, livmoderhalsen. Konsekvensen av försummad kolpit kan vara farliga sjukdomar eller infertilitet..

  Candidiasis mediciner inkluderar:

 • Sjukdomar i det endokrina systemet och en kränkning av patientens hormonella bakgrund.
 • immunsuppressiva medel
 • Klåda.
 • Förekomst av smärta under samlag.

  Det finns många faktorer som kan provocera en inflammatorisk process. De vanligaste är:

  Vad man ska göra under graviditeten?

  Denna sjukdom kännetecknas av:

 • Ta ett prov av vaginal urladdning. Vid laboratorietester av ett prov av vaginalvätskor kan du bestämma den specifika typen av svamp som orsakade infektionen. Detta är särskilt viktigt vid behandling av återkommande kolpit..
 • andra tecken på sjukdomen dök upp.

  Om jästkolpit upptäcks bör du inte i något fall självmedicinera. Detta kan orsaka dess uppträdande och utveckla resistens hos svampar mot de läkemedel som tas. Se till att eliminera själva patogenen. Läkare använder polyener eller triazoler för detta. Vid val av piller beaktas stadiet i utvecklingen av sjukdomen och tillhörande patologier. Läkemedelsbehandling är bättre att kombinera med lokal behandling i form av vaginala suppositorier och krämer. Du måste också skölja de yttre könsorganen med kaliumpermanganatlösning eller kamomill.

  läkemedel som stärker immunförsvaret och kroppen som helhet;

  Se till att du har slutfört följande punkter innan du går till kliniken eller vårdcentralen:

  Skada på vaginalslemhinnan.

  Folkläkemedel är en ytterligare metod genom vilken behandling av jästkolpit utförs. Innan du använder dem måste du rådgöra med din sjukvårdspersonal, eftersom vissa komponenter kan orsaka allergi mot patienter eller andra problem. Användningen av folkmetoder inkluderar användning av avkok och tinkturer inuti. För att förbereda produkten behöver du följande komponenter:

  Terapi för svår jästkolpit kan vara följande:

  Den kliniska bilden av jästliknande kolpit i det akuta stadiet kännetecknas av sådana tecken som:

  undvika douching eller användning av tamponger innan du besöker en läkare så att han på ett adekvat sätt kan bedöma arten av vaginal urladdning;

  Behandling mot mild jästinfektion

  Jästkolpit är indelat i två typer: ospecifik och specifik. I den första formen har patienten slemhinnor, och ibland till och med purulent urladdning. Med en specifik form observeras vaginal svullnad, organets väggar blir sammetiga, ofta uppstår blödning. Symtom på jästkolpit måste kännetecknas av följande manifestationer:

 • Offentlig behandling. Svampdödande vaginala suppositorier och krämer som säljs på apotek under receptfria villkor är ett tillräckligt mått på självinfektionskontroll och hjälper många kvinnor att bli av med svampen utan att besöka en gynekolog. Topisk behandling varar vanligtvis från tre till sju dagar. Om brott mot den naturliga balansen i slidan är jäst, bör kolpit under graviditeten behandlas endast lokalt.
 • Förebyggande åtgärder. Om du lider av en återkommande infektion kommer läkaren att rekommendera en förebyggande behandling, som bör följas strikt. Behandlingen börjar omedelbart efter att ha tagit bort symptomen på kolpit. Oftast ordineras en enda dos fluconazol (en tablett) för användning varje vecka i sex månader. Vissa gynekologer rekommenderar sina patienter en mer skonsam terapi bestående av användning av klotrimazol (i form av suppositorier) under samma period.
 • Kortvarig terapikurs. Svampdödande läkemedel finns i form av krämer, salvor, tabletter och suppositorier (suppositorier). Vanligtvis försvinner inflammation efter en behandlingsperiod som varar en, tre eller sju dagar, beroende på den valda medicinen. Effektiva "Butoconazole", "Clotrimazole", "Miconazole" ("Monistat") och "Terconazole". Vid användning kan biverkningar uppstå i form av en känsla av en lätt brännande känsla eller irritation. Du kanske måste använda en alternativ form för skydd mot oönskad graviditet, eftersom suppositorier och krämer är oljebaserade och kan försvaga det skydd som tillhandahålls av latexkondomer..
 • stress och depression.

  Symtom på en jästinfektion kan vara av mild eller måttlig intensitet och manifestera enligt följande:

  klåda i slidan. värre på kvällen eller i vila,

  Kefir och kamomillbehandling

  Jästkolpit - infektion i vävnaderna i vaginalslemhinnan med svampar i släkten Candida. Gynekologisk sjukdom provoserar en förändring i balansen i mikrofloran i organet. Bristande efterlevnad av medicinska recept och självmedicinering bidrar till återfall av patologi, utvecklingen av resistens av patogen mikroflora mot läkemedlet, vilket komplicerar behandlingen.

  Jästkolpit är en könsinfektion med symtom som 9 av 10 kvinnor möter under hela livet. Det orsakande medlet till sjukdomen, Candida svamp, är en del av den naturliga mikrofloraen i slidan, så det är inte farligt mot bakgrund av allmän hälsa. När immuniteten försvagas blir bakterier aktiva och multipliceras snabbt..

  Kronisk trast utgör ett hot mot reproduktionssystemet. En jästliknande svamp undertrycker hälsosam mikroflora, sprider sig utanför slidan - in i livmodern, bihang, blåsan, på grund av vilken infertilitet utvecklas, vanligt missfall.

  Orsakerna till jästkolpit är inte bara fysiologiska utan också psykologiska. Sjukdomen kan utvecklas både mot bakgrund av ett försvagat immunsystem, infektion från en partner, inklusive efter oralsex, och som ett resultat av konstant stress, obehag från att bära obekväma underkläder av låg kvalitet.

  För att "fånga" trasten är vissa villkor nödvändiga, eftersom även en försvagad kropp kan bekämpa infektionen på egen hand. Följande faktorer ökar risken för jästliknande kolpit med en storleksordning:

  • långvarig antibiotikabehandling, kemoterapi - dämpa en sund mikroflora;
  • hormonintag - minskar surheten i vaginal utsöndring;
  • skada på slemskiktet som stärker slidan - bidrar till direkt infektion;
  • mag-tarmkanalsjukdomar - antalet laktobaciller reduceras.

  Aktivering av svampen hos kvinnor främjas av otillräcklig hygien eller felaktig användning av kuddar, om det finns svåra kroniska patologier - diabetes, anemi, pyelonefrit, HIV, då kan sjukdomen bli en konstant "följeslagare" under många år. Under graviditeten ökar hormonell obalans, därför skapas en gynnsam miljö för en ökning av kolonierna i Candida svamp.

  För att välja effektiva läkemedel genomförs en omfattande diagnostisk undersökning, vars uppgift är att fastställa huvudorsaken till jästkolpit.

  Symtom på en jästinfektion

  Trasten är lätt att upptäcka: först och främst uppträder vit curdled urladdning. Andra symtom är mindre specifika och kan indikera aktivering av patogen flora - klamydia, ureaplasma, mycoplasma.

  Vilka symtom ska jag leta efter??

  1. Könsödem.
  2. Utseendet på huden (pubis, extern labia) på bubblor med en klar vätska.
  3. Obehaglig klåda och sveda i slidan.
  4. Smärta under urinering.

  Ju längre sjukdomen varar, desto djupare tränger svampens sporer i kroppen. Om de i det första steget endast täcker vaginalslemhinnan, bildar en tjock beläggning eller till och med en skorpa, på toppen penetrerar cellerna blodet och transporteras till andra organ.

  Det är anmärkningsvärt att sjukdomen i varje steg "stannar" under flera år, så komplikationer uppstår endast i mycket avancerade fall.

  Om jästkolpit tog en kronisk form, kommer den senare att manifesteras antingen i återfall - med förvärrande av symtom eller kvarstår - utskrivning, klåda kvarstår, men mindre uttalad.

  Hur man behandlar jäst kolpit

  Jästinfektion kan behandlas väl. Beroende på försummelse av processen kan kursen ta från flera dagar till flera månader. Om kolpit orsakas av en sammanslutning av mikroorganismer, utförs komplex behandling..

  Grupper av läkemedel för behandling av jästkolpit

  spela teaterTitel
  Lokalantiseptika
  antifungal
  Klorhexidin, Miramistin
  Terzhinan
  Systemetantibakteriell
  antifungal
  Antiinflammatorisk
  Bakteriedödande
  Metronidazol, Clotrimazol
  Diflucan, Fluconazole
  Hexicon
  Metromicon Neo

  Behandlingens taktik väljs av läkaren. Under graviditeten är listan över säkra läkemedel begränsad, så självmedicinering är oacceptabel.

  Brott mot doseringen och frekvensen av administrering kan orsaka en minskning av den terapeutiska effekten. En obehandlad sjukdom blir kronisk och risken för komplikationer ökar.

  För att behandlingsförloppet ska ge det önskade resultatet, används olika behandlingstaktiker, inklusive i kombination med folkläkemedel och immunmodulatorer.

  Patientfrågor

  Kan kolpit uppstå när man använder lokala preventivmedel? Galina

  Det är en avsikt att sätta marinen. Jag hörde dock att intrauterina enheter kan orsaka inflammation, kolpit. Det är sant? Kan ersätta spiralen med andra preventivmedel?

  God eftermiddag, Galina! Bland andra faktorer som utlöser utvecklingen av kolpit är preventivmedel av en annan handlingsprincip. Faktum är att IUD och andra sätt att förhindra graviditet kan orsaka störningar i balansen i fysiologisk mikroflora och skapa foci av inflammation, vilket oundvikligen åtföljs av bosättningen av patogena mikrober. Oftast framkallar preventivmedel kolpit hos kvinnor som ännu inte har fött barn. Även om de som redan har blivit mamma kan spiraler och andra lokala preventivmedel utgöra en risk för kolpit. Vi rekommenderar att du konsulterar våra specialister.!

  Vilka läkemedel används för behandling av kolpit? gästen

  Ofta började "trast" dyka upp, eller som läkare säger "kolpit". Jag skulle vilja bli av med denna sjukdom en gång för alla. Finns det några effektiva läkemedel??

  God eftermiddag! Effektiv behandling av kolpit är endast möjlig genom komplexa metoder, som innefattar eliminering av orsakerna till inflammation, förstörelse av patogen mikroflora och återställande av strukturen i vaginalvävnader. För dessa ändamål används antibiotika, antiinflammatoriska läkemedel, svampdödande medel. Etiotropisk och hormonell behandling är också nödvändig, vilket återställer balansen i aktiv fysiologisk mikroflora. Rekommenderade läkemedel som Terzhinan, Polygynax, Nystatin, Clotrimazole i suppositoriet, Metronidazole, Acyclovir, Bonafton.

  Läs också:

  Behandling av kolpit med folkläkemedel Kolpit är en mycket vanlig gynekologisk sjukdom hos kvinnor i reproduktiv ålder. Trots…

  Senil (atrofisk) kolpit Senil (atrofisk) kolpit är en sjukdom förknippad med den inflammatoriska processen i vaginalslemhinnan...

  Vad är en finnAcne är en kanal av sebaceous körtlar blockerad av fettutsöndring och kåta våg av epitel,...

  Glömda och sällsynta manliga namnAugust (romerska) - majestätiska, heliga, kungligaAgap (gr.) - älskadeAgapion (gr.) -...

 • Artiklar Om Missbruk Cykeln

  När bör din period börja efter att ha tagit preventivpiller??

  Om det inte finns några perioder efter att ha tagit födelsekontroll är detta ett tillfälle att konsultera läkare. P-piller antar sin egen hormonella bakgrund, vilket kan skilja sig från det vanliga....

  Varför blev menstruationen brun

  En kvinnas reproduktiva ålder börjar med uppkomsten av månatliga blodutsöndringar, som kommer att följa henne fram till klimakteriet. Närvaron av menstruation är ett tecken på en kvinnas sexuella hälsa....

  Av vilka skäl det inte finns någon menstruation efter att du tagit Duphaston med ett negativt graviditetstest

  Gynekologisk praxis visar att den kvinnliga hälsan hos varje medlem av det rättvisa könet i fertil ålder bestäms av den vanliga menstruationscykeln....