Drugs Jess och Jess Plus - vad är skillnaden?

Ansvarsfrihet

I den moderna världen finns det ett stort antal preventivmetoder. Naturligtvis en som respekterar sin partner och vet vad han verkligen vill ha i livet, han väljer inte bara säker sex, utan också pålitliga källor till preventivmedel.

Låt oss studera mer i detalj om en sådan metod som skydd med hormonella piller. Som redan klart kommer vi att prata om preventivmedel, som idag är många.

Drug jess

Tillverkare kan erbjuda ett brett urval av hormonella läkemedel, vars huvudfunktion är preventivmedel.

Naturligtvis är det ganska svårt att plocka upp något nödvändigt första gången:

 1. För det första kan detta förklaras av det faktum att hormonella läkemedel har sina egna egenskaper. Inte varje kvinna kommer att kunna uppfatta ett hormonellt läkemedel positivt och få den nödvändiga effekten..
 2. För det andra oroar många damer plötsliga förändringar i kroppsvikt och detta är också viktigt. Naturligtvis kan alla hormonella läkemedel orsaka en absolut oförutsedd reaktion av kroppen - det kan vara illamående, diarré och yrsel och brist på styrka, samt förlust av arbetsförmåga.

Kanske är en av de mest berömda preventivpillerarna som finns idag Jess. Detta läkemedel är bekant för många kvinnor som konfronteras med valet av preventivpiller..

Som du vet har läkemedlet Jess en hel del analoger som skiljer sig i priskategori, liksom hos tillverkaren. Vad är ett sådant läkemedel?

Jess är ett enfas-preventivmedel som tillhör antalet mikrodoserade läkemedel. Ett sådant läkemedel kallas den moderna generationens läkemedel..

Varför är det möjligt att uppnå det önskade resultatet med detta preventivmedel? Detta beror först på allt på att läkemedlets sammansättning har ett mikroskopiskt innehåll av hormoner. Den stora fördelen är att damen kanske inte oroar sig för biverkningarna i sådana läkemedel under processen att ta Jess.

Strukturera

Analysera sammansättningen av preventivmedel Jess, bör det noteras att den aktiva ingrediensen är basen för läkemedlet, som den viktigaste funktionen är på väg - att skydda kvinnan från oönskad graviditet.

Genom att ta p-piller kan livmoderhalsen främst förändras, och processen för att undertrycka ägglossningen börjar också.

Tack vare dessa funktioner kan således en kvinna inte oroa sig för en oönskad graviditet..

Den aktiva substansen i läkemedlets sammansättning är etinylöstradio och drospirenon.

När det gäller innehåll överskrider drospirenon signifikant innehållet av etinylöstradio. Som med alla läkemedel finns det förutom de aktiva komponenterna hjälpmedel.

De skapar ett "underlag" för komponenter med hög aktivitet. På grund av kombinationen av dessa komponenter tolereras läkemedlet ganska enkelt och orsakar inte obehag och biverkningar vid konsumtion, vilket är viktigt när man tar läkemedlet.

Hjälpkomponenterna, som i alla läkemedel, är majsstärkelse, laktos och cellulosa..

Jess Plus

Ofta frågar farmaceuter kvinnor vilket läkemedel som behövs: Jess eller Jess Plus? Vad är skillnaden och varför jämförs dessa läkemedel ofta?

Jess Plus är ett kombinationsläkemedel.

Detta är ett preventivmedel som innehåller sådana komponenter som:

Av dessa komponenter är läkemedlet Jess Plus.

Precis som Jess tas ett preventivmedel för att förhindra oönskad graviditet.

Strukturera

Sammansättningen av Jess plus är fylld med den aktiva substansen i form av en komponent som etinylöstradiol, som kan undertrycka ägglossningsperioden, där en kvinna som du vet är mycket trolig att bli gravid ett barn. Som ni ser är kompositionen identisk med den preventivmedel Jess.

Kompositionen innehåller hjälpkomponenter i form av ett vitaminkomplex. Vitaminer spelar en extra roll och har en gynnsam effekt på kvinnors hälsa, vilket är viktigt när man tar ett preventivmedel.

Vad är skillnaden mellan Jess och Jess+?

Skillnaden mellan Jess och Jess plus är i komponenterna som fyller läkemedlets sammansättning.

För att vara mer exakt finns det en komponent som kalciumlevomfolat i Jess Plus-preventivmedel, medan en sådan komponent saknas i Jess-läkemedlet.

Först och främst bör det noteras att en sådan komponent spelar en ganska viktig roll direkt främst för en kvinna.

Komponentens funktion är att förhindra utveckling av kromosomavvikelser i fostret, om damen ändå har planer för graviditet.

Detta är ganska viktigt för det framtida barnet och tillverkaren tog hand om detta i förväg.

Om vi ​​tar hänsyn till åldersfaktorn, så är det naturligtvis för den som planerar att bli gravid ett barn inom en snar framtid, det är bättre att välja Jess Plus.

Egentligen är detta skillnaden mellan den preventivmedel Jess Plus och Jess.

Indikationer för användning Jess och Jess+

Som det redan är känt är både Jess och Jess Plus ett preventivmedel. Huvudfunktionen för sådana läkemedel är att skydda partner från en oönskad graviditet. Naturligtvis är detta en av typen av preventivmedel och indikationer för användning - skydda paret under samlag.

Dessa läkemedel föreskrivs för problem som:

 • Acne Som ni vet kan utslag av olika slag i ansiktet utvecklas mycket aktivt och ibland måste det bekämpas endast med hjälp av hormonella preparat;
 • PMS. Kanske har varje kvinna minst en gång stött på ökad irritation, liksom andra symtom som är inneboende under den premenstruella perioden.

För närvarande måste kvinnan hitta lugn och hormonella läkemedel hjälper till att hantera detta..

I de flesta fall är hormonella läkemedel preventivmedel och är inte bara avsedda för preventivmedel, utan också för att behandla akne och mildra perioden med PMS.

Kontra

Det finns många kontraindikationer för sådana läkemedel:

 • venös eller arteriell trombos;
 • syndrom som föregår trombos;
 • migrän;
 • diagnosen diabetes mellitus, förvärrad av symtom av en vaskulär typ;
 • vid minsta risk för manifestation av arteriell och venös trombos;
 • pankreatit
 • sjukdomar förknippade med nedsatt leverfunktion;
 • maligna tumörer i levern;
 • neoplasmer beroende på en kvinnas hormonella bakgrund;
 • hängkänslighet för läkemedlets komponenter;
 • amningstid;
 • tecken på graviditet (inte ens bekräftad);
 • med en osäker karaktär av vaginal urladdning.

Som ni ser finns det en hel del begränsningar för att ta droger. Om det finns åtminstone en av ovanstående artiklar, är det bättre att inte riskera det och rådfråga en läkare om att ta denna typ av preventivmedel.

Bieffekter

Många hormonella läkemedel har ett antal biverkningar, som tyvärr många kvinnor lider av.

Det har följande biverkningar:

 • kräkningar
 • menstruations oregelbundenhet;
 • vaginal blödning;
 • bröstsmärta.

Listan slutar dock inte där och i sällsynta fall hittas:

 • tromboembolism, manifesterad både arteriell och venös.

Mycket sällan förekommer:

 • neoplasmer;
 • hypertoni
 • fel i levern;
 • symtom på hög känslighet.

Bruksanvisning Jess och Jess+

Varje läkemedel har instruktioner för användning:

 • Du måste dricka Jess på samma tid varje dag och noggrant dricka vatten.
 • Jess bör tas dagligen i tjugonåtta dagar..
 • Att ta ett preventivmedel från ett nytt paket bör börja dagen efter att den sista tabletten från det föregående paketet var full..
 • Efter avslutad läkemedel kan blödningen börja på andra eller tredje dagen. Det är inte värt att vara rädd. Det här är normalt..
 • Det bör också noteras att om en kvinna inte tog preventivmedel under föregående månad, är det bäst att börja ta Jess från den andra till femte dagen i cykeln.

Parallellt krävs emellertid barriärprevention som supplement. Det är också nödvändigt under perioden att ta mediciner att inte missa preventivmedel. Vid överträdelser kommer det i framtiden att vara ganska svårt att återställa konsumtionsregimen.

När det gäller mottagandet av Jess plus måste du följa samma regler som när du tar en preventivmedel Jess.

Metod för antagning

 1. Preventivmedel administrering måste utföras strikt vid samma tid varje dag i tjugoåtta dagar..
 2. Läkemedlet måste tvättas med rent vatten i en liten mängd.
 3. Det är förbjudet att hoppa över piller på grund av svårigheter att återställa konsumtionen.
 4. Om du inte tidigare har tagit några preventivmedel kan du börja ta Jess från den första dagen av cykeln.

Dosering

Dosen av läkemedlet är universell för alla - en tablett dagligen under tjugonåtta dagar.

Överdos

Som sådant har fall av överdosering inte registrerats, men i sällsynta fall kan kräkningar, svaghet och uppträdande av fläcksträckor orsakas.

Interaktion med andra droger

 1. När läkemedlet interagerar med andra läkemedel förloras läkemedlets pålitlighet och effektivitet, liksom bildningen av blödning.
 2. Dessutom kan ökad clearance av könshormoner orsakas..
 3. Vid interaktion med antibiotika är cirkulation av enterohepatisk typ inte utesluten. Jess-intag kan ha en betydande effekt på metabolismen av andra läkemedel som konsumeras samtidigt..

För att bestämma interaktionen mellan andra läkemedel med Jess, måste du studera läkemedlets instruktioner.

analoger

De flesta p-piller har ett antal liknande preventivmedel..

Jess har analoger:

Den genomsnittliga kostnaden för läkemedlet Jess varierar från 800 till 900 rubel. Priset beror på den region där preventivmedlet köps in samt apoteksnätverket.

Förvaringsförhållanden

För att läkemedlet ska ha alla de inneboende egenskaperna och inte förlora dem, är det nödvändigt att förvara på en torr plats vid en temperatur av högst 30 grader. Undvik kontakt med fukt och förvara barn utom räckhåll för barn..

Försäljningsvillkor

Som ni vet är försäljningen av läkemedel nu under särskild kontroll, och det är ganska svårt att få något läkemedel utan recept, eller snarare är det omöjligt att säga.

När det gäller förvärv av preventivmedel Jess, måste jag säga att för att köpa ett sådant hormonellt läkemedel endast på recept.

Därför, om du har bestämt dig för den här metoden för preventivmedel, kan du inte göra det utan hjälp av en läkare.

Du måste besöka en läkare, rådfråga honom och få ett lämpligt recept för att köpa ett preventivmedel.

När du väljer preventivmedel bör du ta hänsyn till individuella hälsofunktioner.

Jes plus

Jess Plus är en kombination av oralt monofasiskt östrogen-progestogen preventivmedel som innehåller aktiva tabletter och extra vitamintabletter som innehåller kalciumlevomefolat.
Den preventiva effekten av Jess Plus beror främst på undertrycket av ägglossningen och ökar viskositeten i livmoderhalsslemet. Hos kvinnor som tar kombinerade orala preventivmedel (CCP) blir cykeln mer regelbunden, smärtan, intensiteten och varaktigheten av menstruationsblödning minskar, vilket resulterar i en minskad risk för järnbristanemi. Det finns också bevis på en minskad risk för endometrial cancer och äggstockscancer.
Drospirenon i Jess Plus har en antimineralocorticoid effekt och hjälper till att förhindra hormonberoende vätskeansamling, vilket kan manifestera sig i viktminskning och en minskning av sannolikheten för perifert ödem. Drospirenon har också antiandrogen aktivitet och hjälper till att minska akne (hudormar), fet hud och hår. Denna effekt av drospirenon liknar verkan av naturligt progesteron som produceras i den kvinnliga kroppen. Detta bör beaktas när man väljer ett preventivmedel, särskilt för kvinnor med hormonberoende vätskeansamling, liksom för kvinnor med akne och seborré. När den används korrekt är Pearl-indexet (en indikator som återspeglar antalet graviditeter hos 100 kvinnor som använder preventivmedel under året) mindre än 1. Om p-pillerna missas eller om de används fel kan Pearl-indexet öka.
Den sura formen av kalciumlevomefolat i sin struktur är identisk med det naturliga L-5-metyltetrahydrofolatet (L-5-metyl-THF), den huvudsakliga folatformen som finns i livsmedel. Den genomsnittliga plasmakoncentrationen för personer som inte använder folsyra-rika livsmedel är cirka 15 nmol / L.
Levomefolat, till skillnad från folsyra, är en biologiskt aktiv form av folat. På grund av detta absorberas det bättre än folsyra. Lemofolat indikeras för att möta ökad efterfrågan och ger nödvändigt folatinnehåll i en kvinnas kropp under graviditet och under amning. Införandet av katania levomefolat i sammansättningen av ett oralt preventivmedel minskar risken för att utveckla en foster i neuralröret om en kvinna oväntat blir gravid, omedelbart efter att ha stoppat preventivmedel (eller, i mycket sällsynta fall, när man använder oral preventivmedel).

Indikationer för användning
Läkemedlet Jess Plus är avsett att användas för preventivmedel (främst för kvinnor med symtom på hormonberoende vätskeansamling i kroppen); preventivmedel och behandling av mild akne (akne vulgaris); preventivmedel hos kvinnor med folatbrist; preventivmedel och behandling av allvarligt premenstruellt syndrom.

Användningsläge:
Ta Jess Plus-tabletter dagligen ungefär samtidigt, med vatten vid behov. Följ pilens riktning tills du har druckit alla 28 tabletter. Som regel börjar menstruationen 2-3 dagar efter att du tog det senaste aktiva Jess Plus-pillerna (det vill säga under den period då du tar de sista 4 tabletterna från den sista förpackningsraden). Bryt inte mellan paketen, dvs börja ta piller från ett nytt paket dagen efter att du har slutfört det aktuella paketet, även om du ännu inte har slutfört din menstruationsblödning ("uttagningsblödning"). Detta innebär att du alltid kommer att starta ett nytt paket samma veckodag och att blödningen av "avbokningen" kommer att inträffa ungefär på samma datum i varje månad.
Börjar ta drogen:
Om inget hormonellt preventivmedel användes föregående månad
Börja ta Jess Plus den första dagen av cykeln, det vill säga den första dagen av menstruationsblödning. Ta ett piller som är märkt med rätt veckodag. Ta sedan pillerna i ordning. Jess Plus börjar agera omedelbart, så det finns inget behov av att använda ytterligare preventivmetoder. Du kan också börja ta den 2: a-5: e dagen av menstruationscykeln, men i detta fall är det nödvändigt att använda en ytterligare barriärmetod för preventivmedel (till exempel en kondom) under de första 7 dagarna av att ta tabletterna från det första paketet.
När du byter från andra kombinerade orala preventivmedel, en vaginalring eller ett preventivmedel
Du kan börja ta Jess Plus dagen efter att du dricker den sista pillen från det aktuella paketet med hormonella preventivmedel (detta innebär att det inte kommer att bli något avbrott i att ta pillerna). Om ditt tidigare preventivmedel också innehåller tabletter utan aktiva ämnen, kan du börja ta Jess Plus dagen efter att du tagit den sista aktiva tabletten (om du är osäker, fråga läkaren) Du kan börja ta det senare, men inte senare än dagen som följer den planerade 7-dagars pausen när du tar de preventivmedel du för närvarande använder (eller senast nästa dag efter att du tagit det sista inaktiva piller från paketet med använda preventivmedel). Om du tidigare använde en vaginal ring eller transdermal lapp är det att föredra att starta administrationen samma dag som ringen / lappen avlägsnas, men senast den dag då utbytet av ringen / lappen planerades. Om du följer dessa regler finns det inget behov av ytterligare preventivmedel..
Vid växling från orala preventivmedel som endast innehåller gestagen ("minidrink")
Du kan sluta ta "minidrycker" varje dag och börja ta Jess Plus nästa dag, samtidigt.

Sedan fortsätter du att ta pillerna vid vanligt tillfälle. Inga ytterligare preventivmedel krävs, förutsatt att du har tagit p-piller korrekt inom sju dagar före första passering. Men om det fanns överträdelser när man tog pillerna, eller om mer än en p-piller missades, bör du använda en barriärmetod för preventivmedel (som kondom) i 7 dagar.
En tablett missade från den 15 till den 24: e dagen
I samband med den närmande fasen att ta inaktiva tabletter ökar risken för en minskning av preventivmedelstillförlitligheten. Trots det kan försvagning av preventivskyddet fortfarande förhindras genom att justera schemat för att ta piller. Genom att följa ett av de två förslag som föreslås nedan kan du göra utan ytterligare preventivåtgärder, förutsatt att du inom 7 dagar innan den första p-pilleren missades, tog alla piller korrekt. Annars bör du använda det första av följande scheman och samtidigt använda ytterligare preventivmetoder i 7 dagar.
1) Du bör ta det sista glömda pillret så snart du tänker på det, även om det innebär att du måste dricka två tabletter samtidigt. Sedan fortsätter du att ta pillerna vid vanlig tid tills de aktiva pillerna tar slut. Fyra inaktiva piller ska kasseras och du bör omedelbart börja ta piller från nästa förpackning. Det är osannolikt att du har blödningar med "tillbakadragande" innan de aktiva tabletterna i det andra förpackningen tar slut, men fläckar eller blödningar kan uppstå när du tar tabletterna.
2) Du kan också sluta ta pillerna från det aktuella paketet. Då ska du ta en paus i att ta tabletter som inte varar mer än fyra dagar, inklusive de dagar då tabletterna missades, och sedan fortsätta att ta från nästa paket.
Om du missade piller och det inte fanns några blödningar under inaktiva piller kan du vara gravid. Se din läkare innan du fortsätter att ta piller från ett nytt paket. Om mer än en tablett saknas i paketet, kontakta din läkare. Ta inte mer än två tabletter per dag.

Bieffekter:
De vanligaste biverkningarna vid användning av Jess Plus är: illamående, smärta i bröstkörtlarna, oregelbunden blödning av livmodern, blödningar i könsorganen av ospecificerat ursprung; illamående, bröstsmärta, oregelbunden blödning i livmodern.

Allvarliga biverkningar är arteriell och venös tromboemboli.

Kontraindikationer:
Trombos (venös och arteriell) och tromboembolism för närvarande eller vid anamnesis (inklusive djup ventrombos, lungemboli, hjärtinfarkt, stroke), cerebrovaskulära störningar; tillstånd som föregår trombos (inklusive övergående ischemiska attacker, angina pectoris) för närvarande eller i historien; förekomsten av flera eller allvarliga riskfaktorer för venös eller arteriell trombos; migrän med fokala neurologiska symtom för närvarande eller i historien; diabetes mellitus med vaskulära komplikationer; leversvikt och allvarlig leversjukdom (tills normalisering av leverfunktionstester); allvarligt och / eller akut njursvikt; levertumörer (godartade eller maligna) för närvarande eller i historien; identifierade hormonberoende maligna neoplasmer (inklusive könsorgan eller bröstkörtlar) eller misstank för dem; vaginal blödning av okänt ursprung; graviditet eller misstankar om det; amningstid; överkänslighet eller intolerans mot någon av komponenterna i Jess®Plus; sällsynt ärftlig laktosintolerans, laktasbrist eller glukos-galaktos malabsorption (läkemedlet innehåller laktos).

Graviditet:
Jess Plus är kontraindicerat vid graviditet. Om graviditet upptäcks under användning av Jess Plus, bör läkemedlet avbrytas omedelbart. Uppgifterna om att ta Jess Plus under graviditeten är begränsade och tillåter inte några slutsatser om läkemedlets negativa effekter på graviditeten, fostrets och den nyfödda hälsan. Samtidigt avslöjade omfattande epidemiologiska studier inte en ökad risk för utvecklingsdefekter hos barn födda för kvinnor som tog CPC före graviditet eller teratogenicitet i fall av att ta CPC genom försumlighet i tidig graviditet. Inga specifika epidemiologiska studier har genomförts med Jess Plus.
Läkemedlet är kontraindicerat under amning. Att ta CPC kan minska mängden bröstmjölk och ändra dess sammansättning, så deras användning rekommenderas inte förrän amningen avslutas. En liten mängd könshormoner och / eller deras metaboliter kan utsöndras i mjölk, men det finns inga tecken på deras negativa effekter på barnets hälsa.

Interaktion med andra droger:
Interaktioner som minskar effektiviteten hos Jess Plus
Effekt på levermetabolismen. Användningen av läkemedel som inducerar mikrosomala leverenzymer kan leda till en ökning av clearance av könshormoner. Sådana läkemedel inkluderar: fenytoin, barbiturater, primidon, karbamazepin, rifampicin, eventuellt också oxkarbazepin, topiramat, felbamat, griseofulvin och läkemedel som innehåller perikonerad johannesört. HIV-proteashämmare (t.ex. ritonavir) och icke-nukleosid-omvända transkriptasinhibitorer (t.ex. nevirapin) och deras kombinationer kan också potentiellt påverka levermetabolismen.
Effekt på enterohepatisk recirkulation. Enligt vissa studier kan vissa antibiotika (såsom penicilliner och tetracyklin) minska den enterohepatiska östrogencirkulationen. varigenom koncentrationen av etinylöstradiol reduceras.
Under administrering av läkemedel som påverkar mikrosomala leverenzymer, och inom 28 dagar efter det att de avlägsnats, bör barriärmetoden för preventivmedel dessutom tillämpas.
När du tar antibiotika (med undantag av rifampicin och griseofulvin) och inom sju dagar efter att de togs ut, bör barriärmetoden för preventivmedel också tillämpas. Om användningsperioden för barriärmetoden för preventivmedel slutar senare än de hormoninnehållande rosa tabletterna i förpackningen, ska du hoppa över att ta de återstående ljusorange tabletterna och börja ta Jess Plus från det nya paketet utan avbrott i att ta tabletterna.
Interaktioner som minskar effektiviteten av Levomefolate Calcium
Effekt på folatmetabolismen. Vissa läkemedel minskar koncentrationen av folater i blodet eller minskar effektiviteten av levomefolatkalium genom att hämma enzymdihydrofolatreduktas (t.ex. metotrexat, trimetoprim, sulfasalazin och triamteren) eller genom att minska absorptionen av folater (t.ex. kolestyramin) eller genom okända mekanismer (t.ex. antiepileptiska läkemedel, karbener: fenobarbital, primidon och valproinsyra).
Effekt på metabolismen av COC: er (enzymhämmare). Huvudmetaboliterna av drospirenon bildas i plasma utan deltagande av cytokrom P450-systemet. Därför är effekten av hämmare av cytokrom P450-systemet på metabolismen av drospirenon osannolik.
Effekten av COC eller kalciumlevomefolat på aktiviteten hos andra läkemedel
COC: er kan påverka metabolismen av andra läkemedel, vilket leder till en ökning (till exempel cyklosporin) eller en minskning (till exempel lamotrigin) i deras koncentration i blodplasma och vävnader.
Baserat på interaktionsstudier, såväl som studier som involverade kvinnliga frivilliga som tar omeprazol, simvastatin och midazolam som testsubstrat, kan man dra slutsatsen att effekten av 3 mg drospirenon på metabolism av andra läkemedel är osannolik.
Folater kan ändra farmakokinetiken eller farmakodynamiken för vissa läkemedel som påverkar folatmetabolismen, såsom antiepileptiska läkemedel (fenytoin), metotrexat eller pyrimetamin, vilket kan åtföljas av en minskning (främst reversibel, förutsatt att dosen som påverkar metabolismen av folatmetabolismen ökar) av deras terapeutiska effekt. Utnämning av folat under behandling med sådana läkemedel rekommenderas främst för att minska toxiciteten hos det senare..

Överdos:
Inga fall av en överdos av Jess Plus har rapporterats..
Symtom: illamående, kräkningar, fläckar från vagina eller metrorragi (oftare hos unga kvinnor).
Behandling: det finns ingen specifik motgift, symtomatisk behandling bör utföras. Kalciumlevomefolat och dess metaboliter är identiska med folat, som ingår i naturliga produkter, vars dagliga konsumtion inte skadar kroppen. Mottagande av kalcium av levomefolat i en dos av 17 mg per dag (dosen är 37 gånger högre än i en tablett av läkemedlet Jess Plus) under 12 veckor tolererades väl.

Förvaringsförhållanden:
Jess Plus ska förvaras utom räckhåll för barn vid en temperatur som inte överstiger 25 ° C..

Släppformulär:
Jess Plus filmdragerade tabletter, paket med 28.

Strukturera:
1 aktiv kombinationstablett innehåller drospirenon (mikroniserad) 3 mg, etinylöstradiolbetadexklatrat, mikroniserat (i termer av etinylöstradiol) 0,02 mg, kalciumlevomefolat (mikroniserat) 0,451 mg;
1 extra vitamintablett innehåller kalciumlevomefolat (mikroniserat) 0,451 mg.

Jes plus

Jess Plus: bruksanvisning och recensioner

Latinskt namn: YAZ PLUS

ATX-kod: G03AA12

Aktiv ingrediens: Drospirenon + etinylöstradiol + kalciumlevomefolat (Drospirenon + etinylestradiol + kalcium Levomefolat)

Tillverkare: BAYER WEIMAR, GmbH & Co. KG (Tyskland)

Uppdatera beskrivning och foto: 10.26.2018

Priser på apotek: från 1068 rubel.

Jess Plus - ett kombinerat preventivmedel (östrogen + progestogen + kalciumlevomefolat).

Släpp form och sammansättning

Doseringsform av frisläppande Jess Plus - filmdragerade tabletter:

 • aktivt kombinerat: rosa, bikonvex, rund, präglad med “Z +” i den vanliga sexhörningen på ena sidan (24 st i blister);
 • extra vitaminer: ljusorange, bikonvex, rund, präglad med "M +" i den vanliga hexagon (4 st. i blister).

I blisterförpackningar med 24 aktiva kombinerade tabletter och 4 extra vitamintabletter, kompletta med 1 eller 3 musslaböcker med ett limt in block med självhäftande klistermärken som behövs för att ordna läkemedlets intagskalender; i ett kartongpaket 1 set.

Sammansättning av en aktiv kombinationstablett:

 • aktiva substanser: drospirenon (mikroniserad) - 3 mg; etinylöstradiolbetadex-klatrat (mikroniserat) i termer av etinylöstradiol - 0,02 mg; kalciumlevomefolat (mikroniserat) - 0,451 mg;
 • hjälpkomponenter: magnesiumstearat - 1,6 mg; hyprolos (5 cP) - 1,6 mg; kroskarmellosnatrium - 3,2 mg; mikrokristallin cellulosa - 24,8 mg; laktosmonohydrat - 45,339 mg;
 • skal: färgämne järnoxid röd - 0,026 mg; titandioxid - 0,558 mg; talk - 0,202 4 mg; makrogol 6000 - 0,202 4 mg; hypromellos (5 cP) - 1,011 2 mg, eller (alternativt) rosa lack - 2 mg.

Sammansättning 1 extra vitamintablett:

 • aktiv substans: kalciumlevomefolat (mikroniserat) - 0,451 mg;
 • hjälpkomponenter: magnesiumstearat - 1,6 mg; hyprolos (5 cP) - 1,6 mg; kroskarmellosnatrium - 3,2 mg; mikrokristallin cellulosa - 24,8 mg; laktosmonohydrat - 48.349 mg;
 • mantel: hypromellos (5 cP) - 1,011 2 mg; makrogol 6000 - 0,202 4 mg; talk - 0,202 4 mg; titandioxid - 0,572 3 mg; gult järnoxidfärgämne - 0,008 9 mg; järnoxidröd - 0,002-8 mg, eller (alternativt) lack lack orange - 2 mg.

Farmakologiska egenskaper

farmakodynamik

Jess Plus är en låg dos, monofasisk oralt kombinerat östrogen-progestogen preventivmedel. Läkemedlet innehåller aktiva tabletter och extra vitamintabletter, som inkluderar kalciumlevomefolat.

I grund och botten, genom att öka viskositeten i livmoderhalsslemet och undertrycka ägglossningen, är den preventiva effekten av läkemedlet.

När man tar kombinerade orala preventivmedel (COC), återställs cyklens regelbundenhet, menstruationsblödningens varaktighet, intensitet och smärta, vilket minskar risken för anemi i järnbrist. Det finns rapporter om en minskad risk för äggstockscancer och endometrial cancer.

Åtgärder på grund av de aktiva ingredienserna i Jess Plus:

 • drospirenon: har en antimineralocorticoid effekt; hjälper till att förhindra hormonberoende vätskeretention, vilket kan manifesteras i en minskning av sannolikheten för perifert ödem och viktminskning; har antiandrogen aktivitet; hjälper till att minska akne, fet hår och hud som progesteron som produceras i den kvinnliga kroppen (detta är viktigt att tänka på när man väljer ett preventivmedel, särskilt i fall av hormonberoende vätskeansamling, akne och seborré);
 • kalciumlevomefolat: dess syraform i sin struktur är identisk med det naturliga L5-metyltetrahydrofolatet (L-5-metyl-THF), som är den huvudsakliga folatformen som finns i livsmedel; dess genomsnittliga plasmakoncentration när man inte äter mat berikad med folsyra är cirka 15 nmol per 1 liter; till skillnad från folinsyra är levomefolat en biologiskt aktiv form av folat, varför den absorberas bättre än folsyra; levomefolat är nödvändigt för att möta ökad efterfrågan och ge det nödvändiga folatinnehållet i en kvinnas kropp under graviditet och amning; tillsatsen av kalcium av levomefolat till sammansättningen av ett oralt preventivmedel minskar fostrets risk att utveckla en neuralrörsdefekt om en kvinna blir gravid omplanerad omedelbart efter att preventivmedel har avbrutits (i extremt sällsynta fall när man använder oral preventivmedel).

farmakokinetik

 • absorption: absorberas nästan fullständigt och snabbt genom intag; MEDmax (maximal plasmakoncentration) efter en enda oral administrering uppnås efter 1-2 timmar och är 35 ng per 1 ml; dess biotillgänglighet varierar mellan 76–85%; i jämförelse med fasta påverkar inte äta dess biotillgänglighet;
 • distribution: efter oral administrering observeras en tvåfas-sänkning i dess nivå i serum med en halveringstid på 1,6 ± 0,7 timmar respektive 27 ± 7,5 timmar; binder till serumalbumin; binder inte till könshormonbindande globulin eller kortikosteroidbindande globulin; närvarande som fritt hormon i serum i en mängd av 3-5% av den totala koncentrationen av ett ämne; ökningen av könshormonbindande globulin inducerad av etinylöstradiol påverkar inte bindningen av drospirenon till blodplasmaproteiner; den genomsnittliga uppenbara distributionsvolymen är 3,7 ± 1,2 l per 1 kg;
 • metabolism: metaboliseras intensivt efter oral administrering; i plasma representeras de flesta metaboliter av dess syraformer, som bildas utan involvering av cytokrom P-systemet450; cytokrom P450 3A4-isoenzym är minimalt involverat i dess metabolism, drospirenon kan minska plasmakoncentrationen av enzymet och aktiviteten hos cytokrom P450 2C19, P450 2C9 och P450 1A1-isoenzymer in vitro;
 • utsöndring: hastigheten för dess metaboliska clearance i blodplasma - 1,5 ± 0,2 ml per 1 minut per 1 kg; utsöndras oförändrat endast i spårbelopp; dess metaboliter utsöndras genom mag-tarmkanalen och njurarna i ett förhållande av cirka 1,2: 1,4; för utsöndring av metaboliter är halveringstiden cirka 40 timmar;
 • jämviktskoncentration: under loppet uppnås dess jämviktstillstånd med en koncentration i blodplasma av cirka 60 ng per 1 ml från 7 till 14 dagar efter att läkemedlet tagits; i plasma ökar koncentrationen med cirka 2-3 gånger (på grund av kumulation), vilket beror på halveringstiden i terminalfasen och doseringsintervallet; en efterföljande ökning av koncentrationen i plasma noteras efter 1-6 kurser med att ta Jess Plus, varefter en koncentrationsökning inte längre observeras.

Efter att ha nått jämviktstillståndet var koncentrationen av drospirenon i blodplasma jämförbar med den med lätt försämrad njurfunktion och med bevarad njurfunktion. Men med måttligt nedsatt njurfunktion var dess genomsnittliga plasmakoncentration 37% högre jämfört med koncentrationen med bevarad njurfunktion. När man tog drospirenon förändrades ingen koncentration av kalium i blodplasma.

Med måttlig nedsatt leverfunktion är AUC (området under koncentrationstidskurvan) jämförbart med motsvarande indikator hos friska patienter med nära värden. Halveringstiden för drospirenon med måttlig nedsatt leverfunktion var 1,8 gånger högre än hos friska frivilliga med bevarad leverfunktion.

Mot bakgrund av måttligt nedsatt leverfunktion noteras en minskning av clearance av drospirenon med cirka 50% jämfört med dess clearance med bevarad leverfunktion. I detta fall fanns det inga skillnader i koncentrationen av kalium i blodplasma. Även med en kombination av faktorer som predisponerade för en ökning av kaliumkoncentrationen noterades inga förändringar i dess koncentrationer..

 • absorption: snabbt och fullständigt absorberat efter oral administrering; MEDmax är ungefär 33 pg per 1 ml och uppnås inom 1-2 timmar; i levern genomgår en presystemisk metabolism; oral biotillgänglighet är i genomsnitt cirka 60%; medan man tog mat i vissa fall minskade dess biotillgänglighet med 25%;
 • distribution: dess koncentration i blodplasma minskar i två faser; halveringstiden i den andra fasen är ungefär 24 timmar; icke-specifikt men fast bundet till plasmaalbumin och inducerar en ökning av plasmakoncentrationen av könshormonbindande globulin; dess uppskattade fördelningsvolym är ungefär 5 liter per 1 kg;
 • ämnesomsättning: i slemhinnan i tunntarmen och i levern genomgår den presystemisk konjugering; aromatisk hydroxylering med bildning av många metaboliter i ett bundet och obundet tillstånd är huvudvägen för dess metabolism; utsöndringshastigheten för etinylöstradiol är cirka 5 ml per 1 minut per 1 kg;
 • utsöndring: utsöndras endast i form av metaboliter genom njurarna och mag-tarmkanalen i ett förhållande av 4: 6 med en halveringstid på cirka 24 timmar;
 • jämviktskoncentration: uppnås under andra halvan av terapiförloppet; dess koncentration i blodplasma stiger cirka 1,4–2,1 gånger.

Studier har inte bekräftat någon effekt av etnicitet på farmakokinetiken för drospirenon och etinylöstradiol.

Egenskaper för Levomefolat-kalcium:

 • absorption: absorberas snabbt och ingår i kroppens folatpool efter oral administrering; den maximala koncentrationen efter 0,5-1,5 timmar efter en enda oral dos på 0,451 mg blir 50 nmol per 1 liter högre jämfört med baslinjen;
 • distribution: dess farmakokinetik har en tvåfasig karaktär - en pool av folat bestäms med både snabb och långsam metabolism; en pool med en snabb metabolism, troligen, representeras av folat som har återinförts i kroppen, vilket överensstämmer med halveringstiden för kalciumlevomefolat (efter en enda oral dos på 0,451 mg är det cirka 4-5 timmar); en pool med långsam metabolism återspeglar omvandlingen av polyglutamatfolat, där halveringstiden är ungefär 100 dagar; upprätthållande av en konstant koncentration av L-5-metyl-THF i kroppen tillhandahålls av folater som kommer från utsidan och folater som passerar genom tarm-levercykeln; L-5-metyl-THF är huvudformen för förekomsten av folater i kroppen, där processen för deras inträde i perifera vävnader sker för att delta i cellulär folatmetabolism;
 • ämnesomsättning: i blodplasma är den huvudsakliga folattransporterade formen L-5-metyl-THF; vid jämförelse av 0,451 mg kalciumlevomefolat och 0,4 mg folsyra, upprättades liknande metaboliska mekanismer för andra signifikanta folater; i cellens cytoplasma är folatkoenzym involverade i tre huvudsakliga konjugatmetaboliska cykler som är nödvändiga för syntesen av metionin från homocystein, puriner och tymidin (föregångare till ribonukleinsyra och deoxyribonukleinsyror) och för omvandling av serin till glycin;
 • utsöndring: i oförändrad form, såväl som i form av metaboliter, utsöndras genom njurarna och mag-tarmkanalen;
 • jämviktskoncentration: i blodplasma uppnås jämviktstillståndet för L-5-metyl-THF efter en oral dos av 0,451 mg levomefolatkalcium efter 56–112 dagar (beroende på den initiala koncentrationen); jämviktskoncentrationen i röda blodkroppar uppnås vid ett senare datum i samband med livslängden för röda blodkroppar (det är ungefär 120 dagar).

Indikationer för användning

 • preventivmedel (särskilt med symtom på hormonberoende vätskeansamling i kroppen);
 • måttlig akne terapi och preventivmedel;
 • preventivmedel mot folatbrist;
 • behandling av svårt premenstruellt syndrom och preventivmedel.

Kontra

 • cerebrovaskulära störningar, venös / arteriell trombos och tromboemboli, för närvarande eller i historien, inklusive stroke, hjärtinfarkt, lungemboli, djup venetrombos;
 • tillstånd som föregår trombos, inklusive angina pectoris och övergående ischemiska attacker, nu eller i historien;
 • närvaron av uttryckta eller multipla riskfaktorer för utveckling av arteriell eller venös trombos;
 • migrän med fokala neurologiska symtom för närvarande eller i historien;
 • diabetes mellitus med vaskulära komplikationer;
 • allvarlig leversjukdom och leversvikt;
 • akut och / eller allvarligt njursvikt;
 • godartade eller maligna levertumörer för närvarande eller i historien;
 • hormonberoende maligna neoplasmer (inklusive bröstkörtlar eller könsorgan) eller misstankar om dem;
 • vaginal blödning av okänt ursprung;
 • glukos-galaktos malabsorption, laktasbrist eller sällsynt ärftlig laktosintolerans;
 • graviditet eller misstankar om det;
 • amningstiden;
 • individuell intolerans mot de komponenter som utgör Jess Plus.

Relativt (sjukdomar / tillstånd där närvaron av Jess Plus kräver försiktighet):

 • riskfaktorer för utveckling av tromboembolism och trombos: en ärftlig predisposition till trombos, inklusive hjärtinfarkt, trombos eller cerebrovaskulär olycka hos en ung släkting, okomplicerad hjärtventil defekter, migrän utan fokala neurologiska symtom, kontrollerad arteriell hypertoni, hypertoni, hypertoni, hypertoni, hypertoni rökning;
 • andra patologier mot vilka utveckling av perifera cirkulationsstörningar är möjlig: flebitt i ytliga vener, sigdcellanemi, Crohns sjukdom och ulcerös kolit, hemolytiskt uremiskt syndrom, systemisk lupus erythematosus, diabetes mellitus utan vaskulära komplikationer;
 • ärftligt angioödem;
 • hypertriglyceridemi;
 • leverpatologi, inte relaterat till kontraindikationer;
 • sjukdomar som först uppträdde eller förvärrats under graviditet eller tidigare användning av könshormoner (till exempel Sydenham chorea, gravid herpes, porfyri, otoskleros med hörselnedsättning, kolelitiasis, klåda och / eller gulsot i samband med kolestas);
 • postpartum.

Bruksanvisning Jess Plus: metod och dosering

Jess Plus tabletter tas oralt, varje dag på ungefär samma tid, tvättas med vatten (om nödvändigt). Det är viktigt att följa pilens riktning tills alla 28 tabletter har tagits. Vanligtvis börjar menstruationsblödning 2-3 dagar efter att ha tagit det senaste aktiva pillret. Inget avbrott krävs mellan förpackningarna, tabletter från nästa förpackning tas dagen efter det nuvarande paketet har slutförts, även under uttagsblödning. På grund av detta kommer början av att ta ett nytt paket att inträffa samma veckodag, och uttagningsblödning kommer ungefär att inträffa på samma datum i månaden.

Mottagandet av det första paketet med Jess Plus, om inget annat hormonellt preventivmedel användes föregående månad, börjar den första dagen av cykeln. Ta en tablett markerad på motsvarande veckodag och ta sedan tabletterna i ordning. Det är inte nödvändigt att använda ytterligare metoder för barriärprevention, eftersom läkemedlet börjar agera omedelbart.

Det är också tillåtet att börja ta läkemedlet den 2 - 5 dagen i menstruationscykeln, under förutsättning att du under de första 7 dagarna tar tabletter från det första paketet med en ytterligare barriärmetod för preventivmedel (kondom).

I fall av övergång från ett preventivmedel, vaginalring eller andra COC, börjar Jess Plus-tabletter att ta:

 • den dagen plåstret / ringen tas bort, men senast den dag då det planerades att ändras (i detta fall behövs inte ytterligare preventivmedel);
 • dagen efter att ha tagit den sista pillen från det aktuella paketet med hormonella preventivmedel (utan paus); kanske en senare börja ta läkemedlet, men senast dagen efter en planerad paus på 7 dagar med att ta det preventivmedel som för närvarande används.

När man byter från ”minidryck” börjar läkemedlet tas nästa dag efter att de slutat ta dem samtidigt. Under de första sju dagarna av att ta Jess Plus används en ytterligare barriärmetod för preventivmedel.

Början av att ta p-piller vid byte från ett progestogenfrisläppande preventivmedel, intrauterint implantat eller injektionspreventiv börjar samma dag som det intrauterina preventivmedlet / implantatet avlägsnas eller dagen nästa injektion planeras. Under den första veckan att ta läkemedlet används en ytterligare barriärmetod för preventivmedel.

Omedelbart efter förlossningen rekommenderas vanligtvis att ta läkemedlet att börja efter slutet av den första normala menstruationscykeln. I vissa fall kan läkemedlet starta tidigare enligt anvisningar av en läkare.

Under amning, under en abort i graviditetens första trimester eller spontan missfall är det viktigt att konsultera en läkare innan du startar Jess Plus.

Hoppa över inaktiva (vitamin) tabletter kan ignoreras. Det rekommenderas emellertid att de kastas omedelbart för att undvika att förlänga tiden för att ta vitamintabletter.

Instruktioner för att hoppa över att ta en aktiv tablett:

 • 24 timmar sent: preventivmedel kan minskas; sannolikheten för graviditet ökar när du saknar ett stort antal tabletter och ju närmare de går till fasen att ta vitamintabletter;
 • hoppa över en tablett under perioden från 1 till 7 dagar: tabletten tas omedelbart så snart det kommer ihåg, även om du samtidigt måste ta 2 st.; sedan tas läkemedlet som vanligt med användning av en ytterligare barriärmetod för preventivmedel under de kommande 7 dagarna; sannolikheten för graviditet ökar den sexuella kontakten som inträffade under veckan innan man hoppade över ett piller;
 • hoppa över en tablett under perioden 8 till 14 dagar: tabletten tas omedelbart så snart som kommer ihåg, även om du samtidigt måste ta 2 st på en gång; sedan tas läkemedlet som vanligt utan användning av en ytterligare barriärmetod för preventivmedel, om läkemedlet togs inom 7 dagar före det första passet utan störningar eller inte mer än en tablett missades;
 • hoppar över en tablett under perioden 15 till 24 dagar: när fasen för att ta vitamintabletter blir närmare ökar risken för en minskning av preventivmedelstillförlitligheten. I det här fallet rekommenderas att följa ett av två föreslagna alternativ för att förhindra att preventivskyddet försvagas utan att använda några andra preventivmedel (om läkemedlet togs korrekt i sju dagar före hoppa över den första p-piller). I det första fallet tas den sista glömda tabletten omedelbart, så snart de glömde bort det, även om det samtidigt kommer att vara nödvändigt att ta 2 st. Vidare fortsätter läkemedlet att tas som vanligt tills de aktiva pillerna tar slut och vitaminpillerna kastas och nästa förpackning tas omedelbart. Inledningen av abstinensblödning före slutet av att ta aktiva tabletter från det andra förpackningen är osannolikt, men det är möjligt att smetas eller genomblöta blödning under perioden då läkemedlet tas. I det andra fallet, att ta piller från det aktuella förpackningen stoppas, det är en paus i att ta läkemedlet i 4 dagar (inklusive de dagar då pillerna missades) och de börjar ta piller från nästa paket. Sannolikheten för graviditet i avsaknad av blödning under administrering av vitamintabletter bör beaktas.
 • hoppar över mer än en tablett per förpackning: det rekommenderas att konsultera en läkare.

Du kan inte ta mer än två tabletter per dag.

Absorptionen av Jess Plus vid allvarliga gastrointestinala störningar kan vara ofullständig, och därför rekommenderas det att använda ytterligare preventivmedel.

Med utvecklingen av kräkningar eller diarré i 3-4 timmar efter att ha tagit det aktiva pillret följs rekommendationerna om missade tabletter. Om du vill behålla den vanliga behandlingen bör du dricka en extra tablett från ett annat paket.

Jess Plus avbokning kan hållas när som helst..

När du planerar graviditet rekommenderas det att vänta till slutet av naturlig menstruationsblödning och först försöka bli gravid. I detta fall kan du beräkna den ungefärliga början av arbetet.

För att försena uppkomsten av menstruationsblödning, tas nästa paket omedelbart efter det att de aktiva tabletterna från det aktuella paketet har avslutats (vitamintabletter godtas inte). Cykeln kan förlängas under önskad tid tills de aktiva tabletterna från det andra paketet slutar. Man bör komma ihåg att under dessa ytterligare dagar av cykeln kan fläckning inträffa eller genombrott av livmodersblödning. Vidare återupptas regelbunden administrering av läkemedlet efter avslutad fas av att ta vitamintabletter.

För att överföra dagen för början av menstruationsblödning till en annan veckodag minskas nästa fas av att ta vitamintabletter med önskat antal dagar. Ju kortare intervallet är, desto större är sannolikheten för frånvaro av närmaste menstruationsblödning och utseendet på fläckar eller genombrott uterusblödning under administreringen av Jess Plus från följande paket.

Bieffekter

Oftast, vid administrering av Jess Plus, observeras oregelbundna blödningar i livmodern, smärta i bröstkörtlarna, illamående och blödningar från könsorganen av ospecificerat ursprung.

Möjliga biverkningar (> 10% - mycket ofta;> 1% och 0,1% och 0,01% och

Vad hjälper "Jess" (plus)? Instruktioner, pris, recensioner och analoger

Monofasiskt hormonellt läkemedel med antiandrogena egenskaper är "Jess" (plus). Bruksanvisning rekommenderar att man tar hormonella preventivpillerar för preventivmedel, för menstruations oregelbundenhet, svårt premenstruellt syndrom och för behandling av hudsjukdomar. I patientens recensioner kan medicinen orsaka huvudvärk, abstinenssyndrom observeras inte.

Släpp form och sammansättning

Doseringsform av frisläppande "Jess" - filmdragerade tabletter: bikonvex, rund, kärnan vid frakturen från nästan vit till vit:

aktiv - ljusrosa, på ena sidan gravyr i den vanliga hexagon i form av bokstäver "DS"; placebo - vit, på ena sidan graverade i den vanliga hexagon i form av bokstäverna "DP" (28 st., inklusive 24 aktiva och 4 placebo, i blåsor, i en clamshell bok 1 eller 3 blåsor; 30 st. (aktiva tabletter) i blåsor, 1 blister i flexpatroner, i ett kartongpaket med 1 eller 3 flexpatroner, eventuellt komplett med en Clyk dispenser).

Aktiva ingredienser i 1 aktiv tablett: etinylöstradiol (i form av betadex-klatrat) - 0,02 mg; drospirenon - 3 mg.

farmakologisk effekt

Jess-tabletter (plus) bruksanvisningen avser orala kombinerade preventivmedel som undertrycker ägglossningen och ändrar egenskaperna för cervikalsekretion, som blir helt ogenomtränglig för spermier.

"Jess" normaliserar funktionaliteten i könsorganet och förbättrar en kvinnas hormonella bakgrund. Som ett resultat av verkan av de aktiva komponenterna i läkemedlet återställs menstruationscykeln, intensiteten av menstruationsblödning och risken för anemi minskar.

Piller har en uttalad dekongestant effekt, eliminerar problemet med vätskeansamling i kroppen och minskar kroppsvikt.

"Jess" normaliserar tillståndet under den premenstruella perioden. Vid användning av läkemedlet mjukas de kliniska symtomen märkbart ut, patienternas psykoterapeutiska tillstånd normaliseras, kramper, huvudvärk och muskelsmärtsyndrom elimineras.

Drospirenon normaliserar blodtrycket, påverkar lipidmetabolismen positivt, eliminerar akne, minskar fet hår och hud.

Jess-tabletter (Plus): vad medicinen hjälper

Indikationer för användning av medicinen inkluderar:

 • oralt preventivmedel;
 • hudsjukdomar;
 • svårt premenstruellt syndrom;
 • menstruations oregelbundenheter.

Användningsinstruktioner

"Jess" måste tas i den ordning som anges på paketet. Tabletter drickas varje dag på samma gång, tvättas med vatten i 28 dagar. Ett nytt paket startas dagen efter att den sista tabletten från det föregående paketet togs..

Hoppa över inaktiva läkemedletabletter kan ignoreras. Försening med att ta aktiva tabletter, som är mindre än 12 timmar, minskar inte preventivmedelsskyddet för läkemedlet. I det här fallet ska du ta den glömda tabletten så snart som möjligt och ta följande tabletter vid den vanliga tiden. Om förseningen med att ta pillerna är mer än 12 timmar kan preventivskyddet för läkemedlet minskas.

När du byter från preventivmedlet "mini-drack"

Jess-tabletter kan tas varje dag (utan paus). Vid övergång till tabletter med ett injicerbart preventivmedel bör läkemedlet tas den dagen då nästa injektion ska planeras.

Efter att ha använt ett intrauterint preventivmedel eller ett implantat med gestagen "Jess" börjar de ta på dagen för borttagandet. Det bör komma ihåg att det i alla dessa fall, under de första 7 dagarna av läkemedlet, också är nödvändigt att utöva preventivmetoden för preventivmedel.

Vid byte från andra kombinerade orala preventivmedel

"Jess" tas ut dagen efter den sista tabletten från förpackningen till det föregående läkemedlet. När du använder ett preventivmedel eller vaginalring tas tabletter samma dag som plåstret eller ringen tas bort.

I avsaknad av hormonella preventivmedel föregående månad

"Jess" börjar ta den första dagen i menstruationscykeln (den första dagen av menstruationen). Det är också möjligt att börja ta läkemedlet de 2: a-5: e dagarna i menstruationscykeln, men i detta fall, inom 7 dagar efter det att tabletterna tagits från det första paketet, bör spärrmetoden för preventivmedel dessutom tillämpas.

Kontra

 • graviditet (bekräftas antingen om det misstänks) och amningstiden;
 • individuell intolerans mot läkemedlets komponenter;
 • maligna / godartade tumörer i levern, inklusive en belastad historia;
 • diabetes mellitus med vaskulära komplikationer;
 • vaginal blödning med en oklar otiologi;
 • glukos-galaktos malabsorption, laktasbrist, laktosintolerans;
 • förekomsten av en ökad risk för arteriell / venös trombos;
 • migrän åtföljd av fokala neurologiska symtom, inklusive en belastad historia;
 • trombos (arteriell och venös) och tromboemboli (inklusive lungemboli, djup ventrombos, hjärtinfarkt), inklusive en historia av dessa sjukdomar, cerebrovaskulära störningar;
 • leversvikt och allvarlig leversjukdom (före normalisering);
 • allvarligt / akut njursvikt;
 • binjurinsufficiens;
 • angina pectoris, övergående ischemiska attacker och andra tillstånd som föregår trombos, inklusive en belastad historia;
 • hormonberoende maligna sjukdomar, inklusive bröstkörtlar eller könsorgan, inklusive sådana som diagnostiserats eller misstänks;
 • närvaron av en predisposition (ärftlig eller förvärvad) för arteriell / venös trombos (inklusive resistens mot aktiverat protein C, brist på antitrombin III, protein C och S), hyperhomocysteinemi, antikroppar mot fosfolipider.

Bieffekter

 • illamående;
 • migrän huvudvärk);
 • smärta i bröstkörtlarna;
 • blödning från könsorganen i ospecificerad genesis;
 • minskning eller frånvaro av libido;
 • Depression / Deprimerad humör
 • arteriell och venös tromboembolism;
 • oregelbunden blödning i livmodern;
 • humörsvängningar,
 • venös eller arteriell tromboembolism.

Analoger av läkemedlet "Jess"

Fullständiga analoger på det aktiva elementet:

Semestervillkor och pris

Det genomsnittliga priset på JES (nr 28) i Moskva är 985 rubel. Du kan köpa medicin i Kiev för 257 hryvnias, i Kazakstan - för 4330 tenge. I Minsk erbjuder apotek "Jess" för 26-28 bel. rubel. Tillgängligt från receptbelagda apotek.

recensioner

Kvinnor utvärderar preventivmedel positivt, även om det också finns negativa recensioner om preventivpiller "Jess" för dem som inte passade detta hormonella läkemedel.

Som ett resultat har hormonella piller framkallat manifestationen av biverkningar, särskilt illamående, illamående, huvudvärk, etc. I det här fallet valde läkarna ett annat, mer lämpligt läkemedel.

Recensioner av "Jess" indikerar också att läkemedlet hjälper till att bli av med akne och förbättra hudens tillstånd. Efter att preventivmedlet har dragits tillbaka förvärras inte tillståndet i kroppen, så de flesta kvinnor svarar positivt på dessa piller.

Läkarnas recensioner är positiva, eftersom experter noterar effekten av Jess-tabletter, liksom deras övergripande positiva effekt på kroppen.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Tilldelningar före menstruation

Vad är normalt urladdning före menstruation?Vanligtvis består vaginal urladdning av slem, som utsöndras av körtlarna i livmoderhalsen och epitelcellerna. De är praktiskt taget luktlösa....

Orsaker till ryggsmärta med försenad menstruation

Det händer ofta att i frånvaro av menstruation börjar ryggen skada, ofta korsbenet eller korsryggen. Den vanligaste orsaken till detta tillstånd är graviditet.....

Faserna i menstruationscykeln hos kvinnor och deras egenskaper

Ett av ämnena som reglerar organens och systemens funktioner i den kvinnliga kroppen är hormoner. Hos kvinnor finns det månatliga fluktuationer i sekretion och koncentration av könshormoner som avgör förloppet för olika processer i äggstockarna och livmodern....