Menstruationen slutar inte

Ansvarsfrihet

Normalt varar menstruationen 3-7 dagar. Under de första utskrivningsdagarna, rikligt. Gradvis minskas antalet kraftigt. Skälen till att menstruationen inte slutar kan vara både patologiska och fysiologiska. Det är viktigt att utesluta möjligheten till blödning. Detta tillstånd kräver omedelbar hjälp och leder till utveckling av anemi. I ett särskilt allvarligt fall är död troligt..

Svår blödning kan orsaka anemi

Avvikelse från normen är också resultatet av ett instabilt psyko-emotionellt tillstånd. Det är menstruationen som återspeglar den kvinnliga kroppens tillstånd. Om dina perioder inte stannar i mer än 10 dagar, besök snarast din gynekolog och gå igenom de nödvändiga undersökningarna..

Vilka är cykelhastigheterna

Menstruationscykeln är cyklisk. Det återspeglar det kvinnliga kroppens inre tillstånd. De viktigaste normerna presenteras i tabellen.

Första periodenNormalt inträffar den första menstruationen i åldern 11-15 år. Månadsperioderna går varje månad fram till den åldersrelaterade klimakteriet. Det är menarkär som indikerar att flickans kropp växer upp. Sekundära tecken visas.
CykellängdMed normal hälsa varar menstruationscykeln 25-34 dagar. Menstruationen i sig går 3-7 dagar.
FortplantningsålderUnder hela graviditetsperioden och en tid efter förlossningen bör menstruationen vara frånvarande. Menstruationen återställs endast när kroppens tillstånd normaliseras.
KlimaxMenstruationen försvinner helt när äggstocksföreställningen bleknar. Detta inträffar vanligtvis över 45 år. Tidig klimakterium kan vara resultatet av operation.

Strax före menstruation inträffar premenstruellt syndrom. Tillståndet kännetecknas av följande symtom:

 • obehag i nedre del av buken;
Flickor klagar över svaghet
 • svaghet;
 • minskad prestanda;
 • känslighet i bröstkörteln;
 • ökad aptit och sug efter konfektyr;
 • störning i sömn och avföring.

Normalt observeras anovulatorisk cykel årligen upp till 2 gånger hos en kvinna. I detta fall förekommer inte ägglossning. Befruktning blir omöjlig.

Vilka är orsakerna till långa kritiska dagar

Månadsperioder längre än 7 dagar är inte normen. Detta kan vara ett resultat av hormonell obalans. Ändringar kan vara resultatet av:

 • bildande av menstruation i tonåren;
 • brott mot menstruationens regelbundenhet;
 • långvarig användning av hormonella läkemedel;
 • genomgår abort eller andra kirurgiska ingripanden inom reproduktionsorganen.
Blödning kan bero på en etablerad spiral

Spiraler används ofta som ett preventivmedel. De leder ofta till långvarig månadsavskrivning. I detta fall är avvikelsen en variant av normen och kräver inte ytterligare behandling.

De patologiska orsakerna inkluderar endometrit. Detta är en inflammatorisk process som påverkar livmodern i livmodern. Tillståndet kännetecknas av långvarig daub. Menstruationen kan gå till och med 10-14 dagar. Träffa en läkare.

Med uterus fibroids blir menstruationen riklig och lång. Utbildning växer snabbt och kräver snabb behandling. Det är ganska svårt att eliminera avvikelsen med medicinska metoder. Kirurgi krävs.

Med polyper finns utväxt på livmoderslimhinnan. Med sjukdomen slutar månadsperioderna inte länge eller det finns fläckar i mitten av menstruationscykeln. Andra tecken är ofta frånvarande. Endast ibland kan smärta i nedre buken bry sig.

Vissa preventivmedel kan också orsaka blödning.

Ett annat troligt skäl, som kännetecknas av läkare, är användningen av hormonella preventivmedel. I detta fall försöker kroppen anpassa sig till den cykel som läkemedlen kräver. Först är det troligt att förseningar eller förändringar i menstruationens varaktighet är.

Den farligaste grundorsaken är den troliga utvecklingen av en ondartad process. Menstruationen slutar inte vid rätt tidpunkt. Gradvis dyker upp nya symtom, vars intensitet ständigt ökar. Troligt död i avsaknad av snabb behandling.

Vid långvarig menstruation bör sköldkörtelsjukdom uteslutas. Vanligtvis upptäcks sådana sjukdomar vid diagnos av misstag..

I genomsnitt påverkar sköldkörteln avvikelser kvinnor 20-35 år.

Långa kritiska dagar är resultatet av livsstilsförändringar. Regelbundna dieter, överdriven fysisk aktivitet, dåliga vanor etc. kan bli den så kallade utlösaren..

Ibland orsaken är dysfunktion i sköldkörteln

Faran för långvarigt blodflöde

Att ignorera långvarig menstruation är starkt avskräckt. Detta kan resultera i:

 • intensiv blodförlust om urladdningen inte slutar på länge;
 • bildandet av gynekologiska sjukdomar, eftersom vanligtvis intensiv blodförlust rapporterar utvecklingen av neoplasmer;
 • spontan missfall.

Oändlig behandling kan leda till komplikationer, inklusive död. Med en betydande försämring av välbefinnandet bör en ambulans snabbt ringas. Annars kommer anemi att bildas, vilket manifesteras av följande symtom:

 • svaghet;
 • förvirring av huden;
 • svimningstillstånd;
 • störningar i hjärtat;
 • intensiv yrsel;
 • svår huvudvärk.

Med anemi finns det svår svaghet.

Möjliga hjärtproblem

Vad ska man göra

Med långvarig menstruation kan inte försenas. Annars kommer ett antal komplikationer att bildas. Om det inte finns någon möjlighet och styrka att komma till en medicinsk anläggning - ring ett ambulansteam.

Innan läkaren anländer, ta en horisontell position. Fötter bättre att höja. För att göra detta kan du lägga kuddar under fötterna. Lägg något kallt på underlivet.

Det är bäst att inte ta någon medicin innan ambulansen anländer. Annars kommer det att vara svårt för läkare att fastställa en diagnos och känna igen grundorsaken till symptomet..

Vilka folkmetoder kan jag använda

För att återställa den kvinnliga kroppen och minska blodflödet måste du dricka avkok baserat på:

Du kan ta reda på orsakerna under långa perioder genom att titta på den här videon:

Sluta ta varma bad. Det är bättre att föredra en cool själ. Alla alternativa metoder kan endast användas efter samråd med en läkare. Annars kommer komplikationer att uppstå, inklusive en allergisk reaktion..

Finns det något förebyggande

Följ förebyggande åtgärder för att förebygga många kritiska dagar. För att göra detta rekommenderas det att en gynekolog undersöker två gånger per år samt donerar blod för analys. Detta kommer att möjliggöra snabb upptäckt av även mindre avvikelser från normen..

Dessutom bör en kvinna leda en hälsosam livsstil och överge alla dåliga vanor. Patienten bör undvika stressiga situationer och överdriven fysisk ansträngning. Eventuell medicinering kan tas endast i samråd med din läkare.

Varför perioder inte stannar på länge

För att få en uppfattning om det kvinnliga reproduktiva systemets tillstånd räcker det med att bedöma menstruationsflödets regelbundenhet och ömhet. Om en sjukdom börjar utvecklas i kroppen eller en hormonell störning inträffar påverkar detta omedelbart varaktigheten av menstruationscykeln och dess natur.

Normalt bör menstruationen pågå 3-7 dagar, men ibland fortsätter urladdningen att fortsätta efter denna period. Tänk på de främsta orsakerna till att menstruationen inte slutar på länge, och lära dig också om metoder som kan lindra en kvinnas tillstånd och om symtomen som du omedelbart ska konsultera en läkare.

Om menstruationscykeln

För att ljuda larmet i tid och i rätt tid upptäcka förekomsten av patologier i kroppen, måste varje kvinna i reproduktiv ålder veta vad hennes perioder ska vara normalt.

Flickan möter i genomsnitt den första menstruationen i åldern 12-13 år, reproduktionsperioden varar upp till 45-50 år, och sedan ovaries menstruationsfunktion försvinner, och kvinnan börjar menopaus.

Normalt varar menstruationscykeln från 25 till 35 dagar, medan urladdningen varar från 3 till 7 dagar, deras största intensitet sjunker den första eller andra dagen.

Under graviditet och under amning, på begäran av barnet, kan en kvinnas menstruation vara helt frånvarande. Så snart amningen slutar eller barnet äter konstgjorda blandningar efter födseln börjar menstruationscykeln att återgå till det normala.

Menstruationsflödet under normala kritiska dagar bör luktas som järn, under denna period är lätt obehag och svaga dragande smärta i nedre del av buken tillåten. Förekomsten av följande symtom under menstruationen kan vara ett tecken på utvecklingen av patologi i den kvinnliga kroppen:

 • ingen menstruation med negativt graviditetstest;
 • svår outhärdlig smärta i nedre del av buken och i ländryggen;
 • lukten av råtta och ruttna fiskar från menstruationsflödet;
 • stora blodproppar i urladdningen;
 • spotting går rikligt och slutar inte mer än en vecka.

I den här artikeln kommer vi bara att beröra ämnet för för långa perioder.

Anledningar till oavbruten menstruation

Det bör genast noteras att exakt fastställa orsakerna till att menstruationen inte slutar, och endast en läkare kan föreskriva adekvat behandling. Det är inte nödvändigt att självmedicinera med långvarig menstruation, folkläkemedel bör endast användas för att lindra tillståndet.

Tänk på de huvudsakliga orsakerna som kan öka varaktigheten av menstruationsflödet.

Hormonell obalans

Det kvinnliga reproduktiva systemet beror direkt på den korrekta balansen mellan hormoner i kroppen av det klara könet, därför, med någon kränkning av den hormonella bakgrunden, uppträder en reaktion från menstruationscykeln omedelbart, oftast stoppar inte perioderna. Naturliga, inre och yttre orsaker kan orsaka hormonell obalans..

Den hormonella bakgrunden störs ofta på grund av följande skäl:

 • puberteten. För närvarande upprättas en normal menstruationscykel, som till en början inte är så regelbunden. Både längden på själva cykeln och varaktigheten av menstruationsflödet kan variera;
 • graviditet och postpartum. Födelsen av ett nytt liv i en kvinnas kropp orsakar en kardinal omstrukturering av hela organismen, men först och främst förändras den hormonella bakgrunden. Många kvinnor är intresserade av varför menstruationen upphör att gå efter befruktningen, orsaken till detta är den ökade produktionen av prolaktin, som blockerar menstruationsfunktionen och förbereder kroppen för att mata framtida avkom med bröstmjölk;
 • tärning av förlossningsfunktionen (premenopaus och klimakteriet). Produktionen av kvinnliga könshormoner minskar gradvis, ägglossning sker inte i varje cykel, arten och varaktigheten för både cykeln och de kritiska dagarna förändras.

Under de perioder som anges ovan kan menstruationen försenas under en längre period, det finns inga tecken på avvikelse.

preventivmedel

Hormonella preventivmedel påverkar kvinnans hormonella bakgrund och förhindrar därmed uppkomsten av en oönskad graviditet. Samtidigt kan sådana läkemedel påverka menstruationsflödets varaktighet.

Under de första tre månaderna efter början av att ta orala preventivmedel kan det finnas korta perioder, och i vissa fall slutar menstruationen inte ganska länge. Om cykeln efter 3 månader inte har återgått till normala och långa perioder kommer igen, bör du omedelbart söka hjälp från en specialist som kommer att identifiera orsaken eller ändra möten.

Trots sin tillförlitlighet och effektivitet har den intrauterina enheten, som ett medel för preventivmedel, ett antal biverkningar. Efter installationen kan ganska ofta riklig menstruation förekomma, som inte stannar på länge. I sådana fall rekommenderas att ta bort spiralen och använda andra preventivmetoder. Mest troligt är orsaken till långa perioder i detta fall den individuella intoleransen mot denna typ av preventivmedel. Dessutom kan spiralen skada det inre skiktet i livmodern och orsaka långvarig urladdning under kritiska dagar.

myom

Myoma är en godartad formation som finns i livmoderns muskelskikt. Denna sjukdom förekommer främst hos kvinnor i reproduktiv ålder, mot bakgrund av hormonell obalans..

Om menstruationen inte stannar under en lång period, är det inte nödvändigt att utesluta förekomsten av en tumör, särskilt i de fall då kritiska dagar förvandlas till livmodersblödning.

endometrios

Endometrios och andra typer av patologisk spridning av endometrium är också orsaken till långvarig menstruation. Utöver förlängda kritiska dagar kan denna sjukdom indikeras genom att dra och smärta smärta i nedre del av buken och ganska intensiva manifestationer av premenstruellt syndrom. Orsaken till sjukdomen kan vara både hormonell obalans och kirurgi.

Endometriala polyper

En polypp är en fokal tillväxt av livmoderens inre slemlager. Med denna sjukdom, som vid endometrios, kan förlängda perioder förekomma. Hysteroskopi kan förskrivas för diagnos av misstänkta polypper i endometrium..

tumörer

Om menstruationen inte slutar länge är orsaken i vissa fall en ondartad bildning i reproduktionssystemets organ. Onkologi är en ganska allvarlig och fruktansvärd diagnos för varje person, men med snabb upptäckt är detta inte en mening, därför bör du omedelbart rådfråga läkare för obehagliga symtom, inklusive längre perioder. En snabb reaktion på en onormal menstruation kan inte bara förbättra livskvaliteten utan också rädda den.

Sköldkörtelsjukdom

Om sköldkörteln inte fungerar korrekt, påverkar detta negativt kvinnans allmänna hormonella bakgrund. Syntesen av könshormoner kan öka eller minska. I alla fall kan sköldkörtelpatologier mycket väl orsaka menstruation, som varar längre än vanligt.

Om orsaken till långvarig menstruation är ett problem med det endokrina systemet, bör du söka hjälp av en endokrinolog.

Blodsjukdomar

Sjukdomar i cirkulationssystemet, som åtföljs av en minskning av trombocytnivåerna, framkallar en minskning av blodkoagulation. Detta är anledningen till att med sådana sjukdomar inte menstruationen slutar på en ganska lång tid och utvecklas till livmodersblödning.

Om problemet är exakt otillräcklig koagulerbarhet i blodet, kan blödning i tandköttet och subkutan blåmärke dessutom observeras..

Påfrestning

Stressfulla förhållanden kan i hög grad påverka den hormonella bakgrunden hos en kvinna, ändra cykelns varaktighet och själva urladdningens varaktighet. Oftast håller kritiska dagar med stress mindre än vanligt, men det finns tillfällen då emotionell stress väcker långvarig menstruation.

Vad är farligt?

Överflödig blodförlust, oavsett dess orsaker, hotar inte bara hälsan utan också människolivet. Men om kontinuerliga perioder endast är ett symptom, kan ett oriktigt anfört skäl vara full av följande faror:

 • stor blodförlust. Om dagarna är kritiska, inte bara långa, utan också rikliga med närvaron av stora blodproppar, kan järnbristanemi snabbt utvecklas med alla följande följder;
 • spontan abort. Om menstruationen inte slutar på länge kan kvinnan vara gravid och ha missfall av någon anledning;
 • vid långvariga kritiska dagar finns det en risk att deras orsak är ondartade neoplasmer eller fibroider.

För att inte oroa dig förgäves och ta reda på exakt orsaken till den långvariga menstruationen, bör du kontakta en läkare så snart som möjligt när detta symptom upptäcks.

Vilka åtgärder att vidta

Här är några tips för dig som inte vet vad de ska göra om deras perioder inte slutar. Först och främst bör du boka tid hos en läkare för att ta reda på orsaken till stor blodförlust. Om det inte är möjligt att omedelbart konsultera en specialist måste följande åtgärder vidtas innan ambulansen anländer:

 • du måste ligga horisontellt och placera benen över kroppsnivån, för detta kan du använda en rulle eller en liten kudde;
 • på nedre del av buken kan du sätta en kall kompress, bestående av is, kallt vatten eller produkter lagrade i frysen;
 • måste du öka mängden vätska som tas för att undvika uttorkning. Drick mer vatten, söt te eller en rosjongbuljong;
 • om ambulansen inte går länge och blödningen intensifieras, ta hemostatiska läkemedel (Vikasol, Traneksam, Ditsinon).

När en specialist bestämmer orsaken till långvariga perioder för att stoppa dem, kommer behandlingen att anpassas till det befintliga problemet.

Behandling med folkrättsmedel

Det bör genast påpekas att folkläkemedel kan användas som ett tillägg till huvudrätten av terapi mot orsaken till långvarig menstruation eller för att lindra tillståndet. Alternativa metoder kan inte ersätta traditionell terapi med allvarlig blodförlust. Här är bara några folkrecept som hjälper till med för lång menstruation:

 • buljong på hästsvansfältet. 1 bord. lögner. torra växter behöver hälla en kopp kokande vatten och koka i ett vattenbad i en kvarts timme. Drick 50 ml 2 gånger om dagen;
 • en torr blandning av ekbark, hallon- och jordgubbsblad, gåsskinka och röd yarrow tas i mängden 1 matsked och hälls med kokande vatten. Insistera åtgärden i storleksordningen flera timmar. Drick 3 gånger om dagen, 50 ml före måltid.

För att lindra tillståndet med tunga och långa kritiska dagar, används också tinkturer från torkat nässlagräs, vattenpeppar och viburnumbark. Eftersom förlängda perioder kan vara ett tecken på allvarliga hälsoproblem kan du använda ovanstående recept endast efter en grundlig undersökning och med tillstånd från din läkare.

Orsaker till långa perioder och sätt att stoppa dem

Varför menstruationen inte slutar länge: orsaker och behandling

Hos en frisk kvinna förekommer menstruation regelbundet och passerar utan svår smärta. Överflödet av blodutflöde bör normalt vara genomsnittligt. Om de minsta förändringarna sker i det reproduktiva eller endokrina systemet återspeglas detta i menstruationscykeln. Tilldelningarna pågår inte mer än sju dagar, men det finns tillfällen då de håller längre. Om dina perioder inte slutar, försena inte att gå till läkaren.

Månadsvis normalt

Normalt bör menstruationscykeln pågå 20–35 dagar. Det händer också att varaktigheten kan nå 45 dagar. Under kritiska dagar känner en kvinna en svag sjukdom: svaghet, tyngd i bröstet och dragande smärta i nedre buken. Om det förekommer rikligt och långvarigt urladdning bör du konsultera en gynekolog för att ta reda på orsakerna och behandlingen. När allt kan detta vara ett symptom på allvarliga patologier.

Under menstruationen är det värt att ge upp fysisk ansträngning och noggrant övervaka intim hygien. Det är också viktigt att underkläderna är rena..

För närvarande skyddas inte könsorganen från penetrering av skadliga bakterier. Du kan inte ha sex och doucha, samt simma i poolen och floden.

Symtom som indikerar kvinnors hälsoproblem:

 1. Lång försening i avsaknad av graviditet.
 2. Svår smärta under menstruationen.
 3. Riklig fläckning.
 4. Kritiska dagar längre än en vecka.
 5. Livmoderblödning.

Vad man ska göra om perioderna inte är slut, det är bara en specialist som vet. Efter undersökning och en fullständig undersökning kan han identifiera orsaken och förskriva rätt behandling.

Att försöka korrigera situationen genom självmedicinering kan bara förvärra sjukdomen.

En kvinnas välbefinnande beror på menstruationscykeln. Så, under tunga och långa perioder uppstår en stor blodförlust. Detta är dåligt för hela kroppen. Det finns svår svaghet och värk, kroppstemperaturen stiger. Konsistens, färg och lukt kan berätta mycket om urladdningens natur..

Fara för långvarig urladdning

När cykeln börjar bli vilse, går tjejer sällan till läkaren, särskilt om menstruationen bara nyligen har dykt upp i deras liv. Det är omöjligt att ignorera en sådan manifestation, eftersom det kan indikera början på avvikelser i det reproduktiva systemet och uppkomsten av sjukdomar.

Vad är faran för menstruation som inte slutar:

 1. Stor blodförlust under tunga kritiska dagar.
 2. Förekomsten av sjukdomar i det reproduktiva systemet.
 3. Fryst graviditet under de första veckorna, vilket åtföljs av blödningar i livmodern.

En slarvig inställning till din hälsa och sen sökning av medicinsk hjälp kan leda till allvarliga komplikationer eller dödsfall. Tung menstruation leder till anemi på grund av en kraftig ökning av blodplättarna i blodet. Anemi uppstår på grund av förändring i sammansättning. Dess symtom är:

 1. Svår svaghet.
 2. Konstant trötthet.
 3. Ovanlig blekhet i huden.
 4. Störningar i hjärt-kärlsystemet.
 5. Yrsel och svimning.

Anledningar till avvikelser

Om menstruationen fortsätter i 14 dagar, och urladdningen är ganska rik, är det brådskande att konsultera en läkare. Han kommer att förskriva alla nödvändiga tester och undersökningar. Det är deras resultat som kan indikera de faktorer som orsakade den oändliga menstruationen. Bland dessa kan vi skilja:

 1. Långvarig användning av hormonella preventivmedel. De används ofta för att skydda mot oönskad graviditet och för att behandla reproduktionssystemet. Läkemedel kan inte väljas på egen hand. Detta kan endast göras av en specialist efter att ha genomfört hormontester och undersökningar..
 2. Konstant stress. De påverkar starkt nervsystemet, som är nära besläktat med reproduktionen. Oftast lider invånare i stora städer av det. Du kan skydda dig från deras effekter genom att ta lugnande medel, örtte och göra yoga och meditation..
 3. Sjukdomar i cirkulationssystemet. Dålig blodkoagulation kan leda till att menstruationen inte stannar i mer än två veckor. Situationen kan endast korrigeras genom transfusion..
 4. Störningar i sköldkörteln. Det är hon som är ansvarig för stabiliteten i den hormonella bakgrunden. Vid eventuell avvikelse i sköldkörtelns funktion förändras äggstockarnas funktion. Detta kan leda till menstruationsflöde som varar länge..
 5. Myom. En godartad tumör i det kvinnliga könsorganet kan också öka varaktigheten på kritiska dagar. I detta fall flödar blod rikligt. En sådan patologi är värdelös att behandla med hjälp av tabletter och alternativ medicin. Endast operationen hjälper.
 6. Könscancer.
 7. Brott mot integriteten i vaginalslemhinnan på grund av skador. Kanske en av de vanligaste orsakerna.
 8. När du använder livmoderspiralen för preventivmedel.
 9. Erosion och polypper.
 10. adenomyos En sällsynt sjukdom som kännetecknas av snabb spiring av livmodersväggar, endometrium.

Oftast föreskriver gynekologer orala preventivmedel för att lösa problemet. Tyvärr hjälper inte denna terapimetod alla. Efter avbrott av preventivpiller återgår långa perioder igen. I det här fallet måste du gå till en specialist igen för en annan behandling..

Metoder för att behandla patologi

Om menstruationen inte slutar på dag 12, kan bara rätt behandling stoppa dem. Det är mycket farligt att förvänta sig att situationen kommer att återgå till det normala. Sjukdomar och andra avvikelser i reproduktionssystemet kan börja utvecklas. Vid svår blödning och åkommor är det bättre att ringa ambulans. Utan att veta den exakta orsaken är det orealistiskt att stoppa honom själv, så att du bara kan skada dig.

Medan läkaren inte har kommit, rekommenderas det att ta en horisontell position och höja benen. Något kallt måste appliceras på magen. Ta inte piller som är till hands, ibland kan detta förvärra situationen. Om det inte går att ringa en specialist är det nödvändigt att injicera läkemedlet Vikasol och Ditsinon. De kommer att öka blodkoagulationen. Tillåtet att endast användas för blödning.

Om kritiska dagar varar mer än en vecka och inte slutar, kan du hjälpa kroppen med folkläkemedel. Läkemedels örter och deras avkok kommer att bidra till att förbättra välbefinnandet och minska överflöd..

De bästa örterna för att normalisera cykeln är:

Med folkrecept är det värt att komma ihåg att de bara kan minska blodförlusten, men inte bli av med det. Efter att ha använt buljongen, lägg dig ner i en halvtimme.

I sällsynta fall anses långvarig urladdning under menstruationen vara en funktion i kroppen. Oftast indikerar de uppkomsten av patologier. Endast en erfaren gynekolog kan lösa problemet. Det är viktigt att kontakta honom i tid. En försummad form av sjukdomen kan påverka snabb återhämtning..

Inte gravid, men ingen menstruation: 8 skäl till försenad menstruation

Enligt dina beräkningar borde den mest oälskade tiden för oss alla redan ha kommit, men det finns inga perioder. Det första som kommer att tänka på är att gå och köpa ett graviditetstest. Om hon naturligtvis inte hade något att komma ifrån. Men graviditet är inte det enda skälet menstruationen inte börjar.

Du lägger spiralen

Vissa av deras sorter kan leda till att menstruationen blir mager eller försvinner helt. Om detta händer, bör du också regelbundet ge bidrag till samlingen av tillverkare av graviditetstest, eftersom dess lilla risk fortfarande kvarstår, och den ljusaste (ledsen för ordalydaren) indikatorn att befruktningen inte har inträffat har försvunnit.

Du har problem med sköldkörteln

Denna körtel reglerar ämnesomsättningen, producerar hormoner, styr temperaturen och gör andra viktiga saker för kroppen. Om det fungerar för mycket eller omvänt inte är smart nog kan det stoppa ägglossningen och orsaka en oregelbunden menstruationscykel.

Om du också tröttnar snabbt, har ditt hår blivit tunt, din vikt har hoppat till endera sidan - din läkare kan misstänka att detta är anledningen. Då kommer han att förskriva ett blodprov och eventuellt förskriva medicin. Med rätt behandling bör cykeln normaliseras inom några månader..


Du har överdrivet med sportträning eller dieter

Om gymmet är ditt hem, blir du överarbetad, äter lite, snabbt går ner i vikt eller lider av ätstörningar, detta kan också orsaka amenoré (frånvaro av perioder). Särskilt om din BMI är under 18–19.

Om detta är fallet räcker det vanligtvis att få ett par kilogram eller förkorta träningsplanen för att få cykeln igång. Naturligtvis är frestelsen att bli av med de irriterande "röda dagarna i kalendern" stor. Men det är väldigt farligt och förstörande för din kropp! Om du klarar av amenoré under ett helt år, är det full av benförlust och benskörhet.


Du slutade bara ta p-piller

De reglerar tydligt din cykel, och när du slutar ta dem, kanske en lat organisme inte omedelbart kommer ihåg hur man gör det själv. Det kan ta honom ett tag att samla sina tankar. Ibland tar det flera månader innan menstruationen återställs.

Av vilken anledning stoppar inte menstruationen

Menstruationens normala varaktighet bestäms av en period av 3 till 7 dagar. Om en vecka har gått från början av urladdningen, och menstruationen inte slutar, kan orsakerna ligga i stress, operation och att ta några mediciner. Farligare patologier - ektopisk graviditet, neoplasmer, hormonsvikt vid olika infektionssjukdomar och inflammatoriska sjukdomar i könssystemet..

Vad är hypermenorea?

Hypermenorré (riklig och långvarig urladdning under menstruationen) kan vara både en fysiologisk egenskap hos en kvinna och ett symptom på farliga sjukdomar. Läkarna anser att normen är en vecka. Om menstruationen fortsätter på dag 8 och därefter, särskilt när situationen återkommer regelbundet, måste du undersökas.

De huvudsakliga orsakerna till hypomenoré (dessa inkluderar all urladdning efter 7 dagars menstruation) är godartade, maligna tumörer i livmodern, endometrios och andra sjukdomar. Ibland ligger orsaken till inre skador i könsorganen, med hormonella mediciner, klimakteriet eller ektopisk graviditet.

Bland orsakerna till långvarig blödning skiljer sig också maligna tumörer. I detta fall slutar de inte på egen hand eller när de tar hemostatiska läkemedel.

Dessutom kan detta symptom indikera en blodpatologi. Det kan uppstå vid koagulationsstörningar, trombocytnivåförändringar, förekomst av anemi, samt blödande tandkött, utveckling av subkutan blödning.

Bestäm varför menstruationen inte slutar länge, det är nödvändigt så tidigt som möjligt, eftersom det finns ett verkligt hot mot en kvinnas hälsa och till och med livet.

Myom

Mot bakgrund av hormonell misslyckande hos kvinnor diagnostiseras myom särskilt ofta hos kvinnor med klimakteriet, en godartad tumör utvecklas ofta - livmoderfibroider (eller fibromyom). Symtom på sjukdomen:

 • menstruationen slutar inte länge, volymen av utsöndrat blod (menorrhagia) ökar;
 • anemi observeras mot bakgrund av långvarig menstruation och förekomsten av livmodersblödning i mitten av cykeln;
 • när tumören växer, smärtor i nedre del av magen, i nedre delen av ryggen fortskrider, och trycket på de inre organen - i ändtarmen ökar också urinblåsan, vilket orsakar diurese, förstoppning
 • utåt långvarig blödning manifesteras av blåmärken under ögonen, blekhet i huden.

Degenerationen av uterusfibroider till en malign neoplasma sker i mindre än 2% av fallen. Oftare åtföljs det av infertilitet, missfall.

Följaktligen, om kritiska dagar varar efter den föreskrivna perioden, det finns smärta vid någon lokalisering (nedre rygg, nedre del av magen, sidan), är det nödvändigt att diagnostisera.

endometrit

Livmoderinflammation, kallad inflammatorisk endometrit, utvecklas under påverkan av infektiösa, parasitiska patogener (toxoplasma, herpesvirus, bakterier, klamydia, svamp). Hormonella preventivmedel, intrauterina enheter kan provocera ospecifik endometrit.

De första symtomen uppträder 3-6 dagar efter utvecklingen av infektion i livmodern:

 • urladdning under menstruationen slutar inte, blödningen kan intensifieras;
 • det finns smärta i nedre del av buken, feber;
 • purulent urladdning och kraftig blödning är möjlig utanför menstruationen.

Vid långvarig tung menstruation, kroppstemperatur upp till 40 grader, allmän svaghet och aptitlöshet, liksom karakteristisk akut smärta i livmodern, är det nödvändigt att diagnostisera och genomgå behandling med antibakteriella, svampdödande eller andra läkemedel.

endometrios

Inflammation av endometrium i äggledarna, bukhinnan, livmoderhalsen, äggstockarna, ändtarmen och urinblåsan kallas livmodern endometrios och livmoderhalsen endometrios. Enligt statistik lider mer än en tredjedel av alla kvinnor i reproduktiv ålder av denna patologi. Vid denna sjukdom slutar menstruationen inte inom 8-10 dagar eller mer, utsläppet blir mörkare, det finns smärta i nedre del av buken, vilket ger i anus, ben.

Menorrhagia kan utvecklas - menstruationen varar längre, och fläckar i menstruationen uppträder också. Anemi orsakad av sjukdomen leder till svaghet, spröda naglar, yrsel och lågt blodtryck..

Endometrial hyperplasi

Tillväxten av livmoderslimhinnan (proliferation) avser endometrial hyperplasi. Sådana processer benämns vanligen prekancerösa förhållanden. I cirka 40% av fallen flyter atypisk hyperplasi in i en malig tumör.

De viktigaste symtomen - menstruationen slutar inte eller tvärtom är frånvarande, det finns utsmetning av brunaktig urladdning, ömhet under menstruationen, försenad eller skiftad cykel.

Tillsammans med pågående menstruation, en ökning av blodsocker, hormonell misslyckande, utveckling av infertilitet, mastopati kan uppstå.

Vid tunga menstruationer med blodproppar kan krampvärk uppstå, blodutsöndring under hygienprocedurer eller samlag.

Polypper i livmodern

Godartade polypper i livmodern betraktas också som ett prekanceröst tillstånd, därför måste de tas bort kirurgiskt. Deras förekomst föregås av mekaniska skador, inflammatoriska processer i könsorganet, hormonella störningar och systemiska sjukdomar.

Förekomst av polypper kan misstänkas av följande symtom - menstruationen slutar inte, det föregås av brunaktig fläckning, ömhet uppstår under samlag, anemi utvecklas, smärta i nedre del av magen kan uppträda med en ökning av storleken på polypper.

Hur man stoppar blödningen

Hastigheten för återhämtning och normalisering av menstruationscykeln beror på vad man ska göra om perioderna inte slutar. Inte självmedicinera i alla fall, intaget av några läkemedel bör överenskommas med läkaren.

Så du måste se en läkare om blodutflödet ökade i volym eller förstärktes på den 6-10: e dagen av menstruationen, det finns skarpa smärta, svaghet, tröghet och temperaturen stiger. I dessa fall bör ett besök hos läkaren vara omedelbart.

Dessutom är det värt att besöka en gynekolog om, utöver den oavbrutna månaden av menstruation, utsläpp visas under samlag, tvätt, användning av hygieniska tamponger, någon daub i mitten av cykeln.

tabletter

Alla hemostatiska läkemedel föreskrivs av en specialist. Följande verktyg används:

 • Vikasol (en vattenlöslig analog av K-vitamin);
 • Dicinone;
 • etamsylat;
 • Tranexam;
 • Diferelin.

Askorbinsyra används ofta, vilket hjälper till att stärka kärlväggarna. Ascorutin används också..

Om menstruationen inte slutar, kan en kvinna innan ett besök hos läkaren utföra flera åtgärder som lindrar tillståndet:

 • ta ett horisontellt läge, höja benen, placera en rulle eller kudde under dem;
 • sätta en kall kompress eller en värmedyna med kallt vatten på magen;
 • öka mängden berusad vätska för att förhindra uttorkning;
 • gör inte plötsliga rörelser, särskilt om det finns svaghet, yrsel.

Det är möjligt att hantera blödningar, särskilt allvarliga, bara på ett sjukhus.

örter

Vissa folkläkemedel kan hjälpa en kvinna att lösa problemet med tung menstruation, men användningen av alla örter bör överenskommas med den behandlande gynekologen. Följande verktyg används:

 • avkok baserat på fälthästsvans - hjälper till att normalisera menstruationscykeln;
 • tinktur av löv av vilda jordgubbar och hallon, gåsskalv, jordgubb och ekbark - stärker blodkärlen, förbättrar könssystemet;
 • vattenpepparinfusion - med regelbundet intag stoppar förlängd menstruation;
 • nässlingsbuljong, herdeväska, hemoptysrötter.

I allmänhet kan behandling med folkläkemedel komplettera huvudterapin som syftar till att bekämpa sjukdomen som orsakat långa perioder.

Varje fel i hormoncykeln (inklusive långvarig menstruation), särskilt i kombination med smärta, bör vara anledningen till en grundlig diagnos.

Varför menstruationen inte slutar: orsaker och behandling

Brott mot menstruationscykeln av typen av menorrhagi (en situation där menstruationen inte slutar) inträffar vid olika gynekologiska sjukdomar. Menorrhagia tillhör en grupp patologier som kallas dysfunktionell uterinblödning (DMC). Menometerorrhagia hänvisar också till det. Denna term avser perioder som inte slutar och förvandlas till blödning.

Ovanstående störningar är baserade på funktionella förändringar som inträffar vid någon av nivåerna för reglering av menstruationscykeln och reproduktionssystemet: i hypotalamus, hypofysen, äggstockarna, livmodern, binjurarna och sköldkörteln, hjärnbarken. Menorrhagia och menometrorrhagia har en återfallande karaktär hos vissa flickor och kvinnor, vilket leder till patologi i endometrium (livmoderslimhinna), fram till utvecklingen av den onkologiska processen.

Menorrhagia och menometrorrhagia - en kränkning av menstruationscykeln, som kännetecknas av en förlängning av menstruationsflödet under mer än sju dagar och / eller en ökning av mängden förlorat blod (mer än 60 ml).

Villkorligt dysfunktionell blödning från livmodern klassificeras beroende på åldersperioden där de uppstår:

 • ungdomstid (från 12 till 17 år);
 • reproduktionsperiod (från 18 till 45 år);
 • premenopausal (från 46 till 55 år).

Varje liv i ålder har sina egna egenskaper hos menstruations oregelbundenheter..

Flickans menstruationscykel efter början av den första menstruationen (menarche) kan förbli oregelbunden under en tid. Menstruationen kommer med en försening på 2-3 veckor, i andra fall under 2-6 månader. Menstruationsblödning, måttlig eller rik, hos vissa flickor får blödningskaraktär. I en annan situation stannar inte menstruationen, smet, brun utflöd från könsorganen kvarstår under lång tid, magont.

Upprepade, rikliga kritiska dagar leder till anemi (minskad hemoglobin i blodet), åtföljt av minskad prestanda, yrsel, svaghet, andnöd, hjärtklappning. Blödning kan vara allvarlig och livshotande utan snabb behandling..

Betydande fysisk och psykologisk stress, ofta stressiga situationer (problem i familjen eller i skolan, konflikter med kamrater, tentor) leder till långvarig menstruation hos en tonåring. Överfetthet, mental belastning, ofta akuta luftvägsinfektioner och andra infektioner spelar en viktig roll för att störa hormonsystemets funktion..

Cyklerna är oftare anovulatoriska (det finns ingen ägglossning i mitten av cykeln), folliklarna ökar i storlek och bildar cyster (follikulära ovariecyster). Östrogenet som syntetiseras av folliklar i dess ökade koncentration verkar på livmoderns endometrium, vilket leder till dess överväxt. Detta leder till ojämn avstötning av livmoderslimhinna under menstruationen, vilket stödjer långvarig blödning.

Dysfunktionella livmodersjukdomar utgör huvuddelen av strukturen i gynekologisk patologi under reproduktionsperioden. De faktorer som leder till sådana kränkningar, tillsammans med ovanstående, inkluderar klimatförändringar, förvärringar av kroniska sjukdomar, arbetsrisker, ogynnsamma levnadsförhållanden, graviditet, förlossning eller abort med komplikationer, hypovitaminos i samband med undernäring.

Den huvudsakliga mekanismen för patologiska störningar i denna ålder är inflammatoriska och infektionssjukdomar, vars resultat är en förtjockning av kapseln (yttre skalet) i äggstockarna. Denna omvandling gör dem okänsliga för effekterna av hormoner och andra ämnen som produceras av hypotalamus och hypofysen..

Resultatet av de beskrivna förändringarna är anovulatoriska menstruationscykler, som diskuterades ovan. En kvinnas kropp under dessa tillstånd är påverkad av höga värden i östrogenens blod. Hyperestrogenism (ökad östrogenkoncentration) som påverkar endometriet, orsakar dess spridning (hyperplasi). Hyperplastiska processer i uterusslemhinnan leder till långvarig menstruation och återkommande blödning.

I vissa fall är hyperplasi från godartad till malign, vilket leder till cancer i förstadier och endometrial cancer.

Mer omfattande perioder i vissa fall - resultatet av polyper i livmodslemhinnan eller hormonell dysfunktion efter förlossningen.

Genom premenopausal förstå övergångsperioden i en kvinnas liv, kännetecknad av utrotningen av äggstocksfunktionen. För närvarande är menstruations oregelbundenheter av typen av menorrhagia och menometrorrhagia vanligast. Fler och fler menstruationscykler blir anovulatoriska, vilket leder till att den kvinnliga kroppen påverkas av östrogener som produceras i överflöd.

På grund av det faktum att ägglossningen saknas i de flesta cykler, bildas inte corpus luteum, som är ansvarig för syntesen av progesteron. Det finns ett progesteronbristillstånd (progesteron nivåer den negativa effekten av östrogen). Livmoderslimhinnan är mottaglig för hyperplastiska processer och cancer, vars huvudsakliga manifestation är riklig, långa perioder - blödning, kallad klimakteriet.

Tillsammans med tunga perioder är en kvinna orolig för symtom som är direkt relaterade till utrotning av äggstocksfunktionen: irritabilitet, aggressivitet, värmevallningar, instabila blodtryckssiffror, huvudvärk, känsla av överväldigande.

Menorrhagia och menometrorrhagia kan vara ett tecken på olika gynekologiska sjukdomar, därför är det först av allt nödvändigt att fastställa orsaken till utseendet på dessa symtom. För detta föreskriver läkaren en mångfacetterad undersökning, som inkluderar ultraljuddiagnostik av könsorganen (transvaginal undersökning används oftast), undersökning på en gynekologisk stol.

Dessutom används hysteroskopi: med hjälp av en speciell kamera undersöks livmoderkaviteten, läkaren ser en bild av livmoderkaviteten på monitorn. Under synskontroll tas en endometrial biopsi. Ett allmänt blodprov är obligatoriskt. Ett hormonellt blodprov utförs enligt indikationerna.

Behandlingsprocessen syftar till att stoppa blödning och förhindra återfall.

Hos flickor och unga kvinnor med orealiserad reproduktionspotential, kan stora perioder stoppas med läkemedel (hemostatiska och hormonella läkemedel, liksom livmoderkontraherande läkemedel, i form av droppar). Om det inte är möjligt att påverka menometerorrhagia med konservativa metoder, byter de till hemostas genom curettage av livmodern.

Efter utbuktning av livmodern skickas delar av slemhinnan för histologisk undersökning. Resultatet bestämmer ytterligare behandling och förebyggande. Baserat på histologi görs en slutlig diagnos. Om denna diagnos är pre-cancer eller endometrial cancer, är den slutliga behandlingen avlägsnande av livmodern med bilagor.

I andra fall förskrivs hormonella medel för profylaktiska syften: kombinerade hormonella preventivmedel (preventivpiller) eller gestagener. Vid klimakteriet används HRT-läkemedel (hormonersättningsterapi) dessutom.

Fläckning efter en försening kan vara en följd av hotet om graviditetsavbrott. För att ta reda på det räcker det att genomföra en ultraljud av bäckenorganen och ett blodprov för hCG.

Om menstruationen har pågått i 20 dagar eller mer, inte har någon tendens att minska, är det brådskande att söka medicinsk hjälp för att förhindra komplikationer för din hälsa.

Vad man ska göra om menstruationen redan är tio dagar

Mot en situation där menstruationen inte slutar måste orsakerna klargöras tillsammans med läkaren. Långa perioder indikerar störningar i det reproduktiva, endokrina systemet, problem med funktionen av blodkoagulationssystemet.

Kan menstruationen gå mer än sju dagar

Normalt, i frånvaro av hälsoproblem, är menstruationens varaktighet 4-7 dagar. Intensiteten hos urladdningen bör avsevärt minska med 3-5 dagar från början av blödning.

Om menstruationen inte slutar på länge, är det nödvändigt att dyka upp för gynekologen. En ökning av deras varaktighet kan orsakas av progressiva patologiska processer som förekommer i kroppen eller av yttre faktorer.

En ökning av menstruationens varaktighet är möjlig under tonåren under bildandet av menstruationscykeln och under den premenopausala perioden. Störningar orsakade av hormonella förändringar.

Menstruationscykeln är normal

En idealisk situation är när urladdningen varar i 4-5 dagar och intervallet mellan menstruationen är 28 dagar. Cykelns varaktighet kan variera från 21 till 35 dagar. Om månatliga perioder är regelbundna, deras längd inte överstiger 6-7 dagar, finns det ingen anledning till oro.

Varför går menstruationen länge?

En ökning av menstruationsflödets varaktighet är möjlig under påverkan av yttre och inre faktorer. En situation där menstruationen tar mycket lång tid kan uppstå under påverkan av sådana yttre orsaker:

 • långvarig stress;
 • nervös utmattning;
 • förgiftning av kroppen;
 • allvarliga kostbegränsningar;
 • alkoholmissbruk, rökning;
 • klimatförändring.

Med normaliseringen av det psykologiska och fysiska tillståndet normaliseras menstruationens varaktighet. Men menstruationen kan inte sluta i tid på grund av störningar i kroppen. Kontrollera funktionen hos det reproduktiva, endokrina, hematopoietiska systemet.

Varför går menstruationen en månad och slutar inte

I de fall menstruationen inte slutar på något sätt, utsläppets varaktighet redan når 30 dagar, är ett brådskande samråd med en gynekolog nödvändigt. Bland de möjliga orsakerna kallas:

 • hormonell dysfunktion;
 • endokrin patologi;
 • användning av lugnande medel;
 • kraftig viktminskning;
 • nervös överarbete.

För att fastställa den exakta orsaken är det nödvändigt att genomgå en omfattande undersökning, göra en ultraljudssökning, donera blod till hormoner som reglerar reproduktionssystemet och sköldkörtelhormoner. Det är nödvändigt att kontrollera om neoplasmer har dykt upp: de kan vara antingen godartade eller maligna..

Månadsperioder är 3 veckor.

Orsakerna till långvarig menstruation måste klargöras i samband med en gynekolog. Bland de vanligaste faktorerna som påverkar menstruationsflödets varaktighet kallas:

 • hormonella störningar;
 • blodsjukdomar;
 • adenomyos, endometrios;
 • godartade, maligna tumörer;
 • fungerande sköldkörteln.

Gynekologen kan fastställa den troliga orsaken till kränkningarna efter att ha undersökt och samlat anamnes. Men för en noggrann diagnos är det nödvändigt att donera blod, genomgå en ultraljudsundersökning.

Varför menstruationen går 2 veckor

Skälen till att menstruationen går under lång tid kan bestämmas efter en omfattande undersökning. Menstruationen slutar inte i tid hos de patienter i vilka:

 • hormoner är inte i balans;
 • avslöjad endometrios eller adenomyos;
 • problem med blodkoagulationssystemet dök upp;
 • myom;
 • cancer i reproduktionsorganen.

I de fall där urladdningen inte slutar i tid räcker det inte att dricka hemostatiska tabletter. Du kan förhindra försämring av hälsan om du fastställer orsaken till patologin och omedelbart börjar behandlingen.

Menstruationen går 12 dagar

Om menstruationen inte tar slut tar det 12 dagar, då är det omöjligt att låta det indikerade tillståndet driva. En ökning av varaktigheten av kritiska dagar är möjlig under påverkan av externa eller interna faktorer..

Det är viktigt att se till att det inte finns några störningar i funktionen av de hormonella hormonsystemen. Gynekologer rekommenderar att man kontrollerar blodkoagulationssystemets funktion och gör en ultraljud. Ultraljudundersökning avslöjar tecken på adenomyos, endometrios, polyper i livmodern, cyster på äggstockarna och olika neoplasmer i bäckenområdet.

Menstruationen går 11 dagar och slutar inte

Patienter som inte slutar blödning i mer än 10 dagar bör synas hos gynekologen. Fortsatt menstruation kan leda till dålig hälsa. Läkaren bör förskriva hemostatisk terapi och hänvisa kvinnan för undersökning. Om det är i rätt tid att avgöra varför menstruationen inte slutar och varar mer än 11 ​​dagar i rad, kan möjliga komplikationer undvikas..

Menstruationen går 10 dagar

Fall då patientens perioder endast slutar den 10: e dagen är orsaken till en omfattande gynekologisk undersökning. En enstaka förekomst av detta fel är möjligt under påverkan av externa faktorer, men om perioderna varar i 10 dagar i flera cykler i rad, måste du leta efter orsaken till kränkningarna.

Läkare rekommenderar att du kontrollerar den hormonella bakgrunden, gör en ultraljud av reproduktionsorganen.

Månadsperioder är 9 dagar

Det finns fall då menstruationen inte slutar på nio dagar. En sådan varaktighet av kritiska dagar kan orsakas av sjukdomar i reproduktionsorganen, en kränkning av hormonproduktionsprocessen. Bland de vanliga skälen för att öka menstruationens varaktighet till 9 dagar är installationen av en intrauterin anordning och början av p-piller.

Vad är skälet om menstruationen går 8 dagar

Om din period inte slutar inom 8 dagar, rekommenderar läkarna att du börjar ta hemostatiska läkemedel. Samtidigt måste du kontrollera reproduktionshälsotillståndet, ta blodprover. När patologier identifieras föreskrivs behandling. I de fall där gynekologen inte upptäcker en överträdelse rekommenderas det att undersökas av en endokrinolog och en hematolog.

Menstruationen går 7 dagar: är det normalt eller inte

Om menstruationen slutar på sjunde dagen, anses detta vara normen. Men på dag 7 bör tilldelningen vara knapp. Om menstruationens intensitet inte minskar, krävs en undersökning.

En läkare bör konsulteras om långa perioder åtföljs av outhärdlig smärta, svaghet, kräkningar och konstant illamående. Ett stort antal koagler eller slem bör också varna.

Menstruationen varar 6 dagar och slutar inte

När menstruationen inte slutar på dag 6 måste du övervaka tillståndet. Om överflödet av utflöde inte förändras från de första dagarna av menstruationen, kan läkaren råda hemostatiska läkemedel. Från 3-5 dagars menstruation bör deras överflöd minska avsevärt.

Läkare rekommenderar inte att vänta på det naturliga slutet av kritiska dagar i fall där packningen på den sjätte dagen fylls på 2-3 timmar. Om fläckning observeras på dag 6, finns det ingen anledning till oro, de kommer att sluta under de kommande dagarna.

Skäl för långa perioder

Patienter som kommer till gynekologer med klagomål om att deras perioder inte slutar inom 6-7 dagar bör genomgå en omfattande undersökning för att fastställa orsaken till deras förekomst. De kan vara fysiologiska eller patologiska. Åldern då störningar, samtidiga sjukdomar och verkan av yttre faktorer har betydelse.

Fysiologisk

Bland de fysiologiska orsakerna till att menstruationen inte slutar i 5-7 dagar kallas:

 • hormonella förändringar som började i tonåren och premenopausal period;
 • genetisk tendens till tung, långvarig menstruation;
 • ta orala preventivmedel (på grund av en kraftig förändring av hormonnivåerna, är förlängd blödningstid möjlig);
 • installation av en intrauterin enhet.

Patologisk

Kvinnor som kommer till gynekologen klagar över att deras perioder inte slutar är föreskrivna studier. Bland de patologiska orsakerna till långa perioder är:

 • hormonell obalans, vars utveckling orsakas av en funktionsfel i äggstockarna, hypofysen, hypotalamus;
 • hypotyreos och andra sköldkörtelstörningar;
 • olika endokrina patologier, inklusive diabetes;
 • fibroider;
 • livmoderpolypper;
 • livmoderhalsen;
 • endometrios;
 • adenomyos;
 • endometrial hyperplasi;
 • polycystisk äggstock;
 • kronisk endometrit;
 • ovariell dysfunktion;
 • problem med hematopoies, där blodkoagulationen förvärras;
 • onkologiska sjukdomar i reproduktionssystemet.

Bland de patologiska orsakerna till att menstruationen varar längre än vanligt kallas fetma, viktbrist, brist eller överskott av vissa mineraler, vitaminer. Om gynekologen och endokrinologen inte kan identifiera orsaken till att de kritiska dagarna inte slutar i tid är det nödvändigt att kontrollera levern.

Möjliga konsekvenser för en kvinnas kropp

Månadsperioder som inte slutar inom sju dagar är farliga för deras konsekvenser. Med en standardvaraktighet på kritiska dagar förlorar en kvinna högst 150 ml blod. Om menstruationen inte slutar i 2-3 veckor, blir kroppen svår att kompensera för blodförlust. Detta provocerar utvecklingen av järnbristanemi och påverkar det totala välbefinnandet. Patienten har följande symtom:

 • huvudvärk;
 • svaghet;
 • blekhet i huden;
 • förvirring.

En ökning av varaktigheten av kritiska dagar är bara ett symptom på en patologi. Om du inte hittar orsakerna till en lång menstruation bör du inte starta i rätt tid, då kommer tillståndet att förvärras.

Vad du ska göra om dina perioder inte slutar

I de fall menstruationen varar mer än sju dagar, inte kommer att ta slut, kan du inte självmedicinera. Läkare rekommenderar under denna period att överge fysisk aktivitet, inte ta varma bad, inte gå till bastur, bad. Det är tillrådligt att granska kosten, vägra fett, stekt mat, rökt mat, alkohol.

Det är nödvändigt att dyka upp för gynekologen, genomgå de föreskrivna undersökningarna och genomgå tester. Kontroll är nödvändig om urladdningsintensiteten inte minskar dag 5. Att försena ett besök hos gynekologen kan leda till allvarlig blodförlust.

Medicinsk hjälp behövs också om menstruationen varar 14 dagar, men inte rikligt. Gynekologen gör en undersökning. Detta är nödvändigt för att bestämma urladdningens art, deras intensitet och utvärdera könsorganens tillstånd. För att klargöra orsaken till patologin utförs en ultraljudssökning. Om problemet inte kan identifieras enligt resultaten av dessa undersökningar, föreskrivs blodprover. Det är nödvändigt att kontrollera trombocytantalet, östrogenkoncentration, testosteron, prolaktin, kortisol.

Vad man ska dricka under tunga och långa perioder

För patienter med tunga och långvariga perioder som inte slutar, kan läkare rekommendera att ta hemostatiska läkemedel eller använda traditionell medicin.

Gynekologer kan förskriva:

Läkemedel måste drickas tills blödningen slutar. Gångmottagningens antal väljs individuellt av gynekologen beroende på menstruationens intensitet.

För fläckning är mediciner valfria. För att stoppa menstruationen rekommenderas det att ta sådana växtbaserade läkemedel:

 • rölleka;
 • viburnum bark;
 • dioecious nässlor;
 • peppar med högland;
 • herde väska.

De inkluderar en ökad mängd vitamin K, under dess verkan i levern, processen med protrombinproduktion aktiveras och arbetet i blodkoagulationssystemet förbättras.

Gynekologers rekommendationer

Om den femte dagen överflödet av menstruation inte minskar, den 7-8: e dagen slutar de inte, bör du se en läkare. Gynekologer rekommenderar att inte vänta på att menstruationen försvinner på egen hand.

Ett besök hos en kvinnlig läkare krävs också om menstruationen åtföljs av svår smärta, feber. Gynekologer rekommenderar omedelbart att få hjälp om blodet utsöndras med en obehaglig lukt eller om det finns främmande inneslutningar i det, pus.

Slutsats

I situationer där menstruationen inte slutar måste orsakerna sökas i samband med en gynekolog. Läkaren bör genomföra en undersökning och schemalägga en undersökning. Efter fastställande av orsakerna till långvarig menstruation väljs behandling. För tillfällig normalisering av tillståndet förskrivs hemostatiska läkemedel.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Varför finns det inga perioder efter den senaste födelsen, beror förseningsperioden på typen av utfodring, när är det värt att ljuda larmet?

Frånvaron av menstruation efter födelsen av ett barn beror på de fysiologiska egenskaperna hos den kvinnliga kroppen....

Är det möjligt att ta PCR under menstruationen

Fråga: Är det möjligt att ta PCR-analys under menstruationen?Webbplatsen ger referensinformation endast för informationssyften. Diagnos och behandling av sjukdomar bör utföras under övervakning av en specialist....

Efter upphörandet av Duphaston finns det inga perioder: vilken dag de kommer, varför de kan bli försenade och vad de ska göra?

Det första tecknet på utrotningen av en kvinnas reproduktionsfunktion är menstruations oregelbundenheter och ofta förseningar i menstruationen....