Menstruationen kom en vecka före schemat, skäl till vad man ska göra

Intim

Regelmässigt återkommande regelbunden menstruation är en av de viktigaste indikatorerna för en kvinnas reproduktionssystem. Menstruation är nödvändig för att rengöra livmoderslimhinnan från ett ofördelat ägg. I avsaknad av patologier inträffar menstruation var 21-35 dagar, beroende på längden på menstruationscykeln (denna tidsperiod för varje kvinna är individuell). Om menstruationen började en vecka tidigare än väntat, kan det vara en oro och många flickor hamnar i chock. Vad är orsakerna till för tidig menstruation? Hur farligt är det här? Vi kommer att försöka svara på dessa och många andra frågor i den här artikeln.

När menstruationen kan börja 5-10 dagar tidigare?

Om menstruationen började en vecka tidigare, är detta inte alltid ett tydligt tecken på patologi. Regulariteten i menstruationscykeln påverkas starkt av nervsystemets arbete: under stress, depression, nervspänning, överarbetning kan cykeln störa. Faktum är att den psykomotiska belastningen leder till expansion av blodkärl, vilket resulterar i att livmoderns aktivitet ökar - den avvisar ägget före schemat.

Andra möjliga orsaker till menstruationscykelfel:

 • Att ta p-piller - början av att ta orala preventivmedel slår ner den naturliga hormonbalansen som har bildats i kvinnans kropp. Som ett resultat kan menstruationen börja 5-7 dagar tidigare eller senare än det förväntade datumet. Gradvis kommer kroppen att vänja sig vid nya förhållanden och cykeln stabiliseras (kanske nästa månad).
 • Ta hormonella läkemedel - sådana läkemedel kan störa den naturliga produktionen av kvinnliga könshormoner, kroppen kan reagera på det mest oförutsägbara sättet.
 • Missfall, abort - detta är en verklig stress för en kvinnas reproduktionssystem, varefter menstruationscykeln försvinner och det tar tid att fastställa dess regelbundenhet.
 • Åldersrelaterade förändringar - cykelinstabilitet observeras ofta hos flickor under deras första menstruation, liksom hos kvinnor efter 45 år med övergång till klimakteriet.
 • Klimatförändringar är en faktor som påverkar alla kroppssystem hos en kvinna, inklusive menstruationscykeln. Ofta, efter en lång flygning eller ankomst till ett land med varmt klimat, börjar menstruationen 5-7 dagar tidigare.
 • Graviditetens början - om ägget har befruktats, fixas det i livmodern för vidare utveckling. Denna process kallas embryoimplantation. Under implantation kan livmoderslimhinnan skadas - flytande rosa utsläpp visas inom 1-2 dagar. Ofta förvirrar kvinnor denna blödning med början av menstruationen och tror att menstruationen började en vecka tidigare.

Funktioner av för tidig menstruation

Med tanke på det faktum att menstruationen började tidigare än det förväntade datumet, beroende på de påverkande faktorerna, kan de ha vissa funktioner:

 • Med en psyko-emotionell belastning åtföljs menstruationen av huvudvärk, sömnstörningar, ökad trötthet, apati.
 • Vid hormonell brist är utflödet rikligt, åtföljt av blodproppar.
 • Vid infektionssjukdomar åtföljs menstruationen av smärta i korsryggen, dragande smärta i nedre del av buken, obehag vid urinering.
 • Blödning i mitten av cykeln (10-14 dagar) är ett tecken på ägglossning. Vanligtvis är dessa smala urladdningar som varar 1-3 dagar. De är inte smärtsamma, de är inte farliga för hälsan, de behöver inte behandling, men de kan fläcka kläder..
 • Implantationsblödning - knappt rosa utflöde, varar inte mer än 2 dagar, förknippat med graviditetens början. Ett graviditetstest tar bort alla frågor..

Anledningar till början av menstruationen före schemat

Vi har redan pratat om de fysiologiska orsakerna som är förknippade med att ta mediciner, klimatförändringar eller neuro-emotionell spänning, nu kommer vi att överväga vilka sjukdomar som kan orsaka för tidig menstruation:

 • Ovariell dysfunktion - uppstår när den hormonella balansen i kvinnans kropp störs av fysisk ansträngning, endokrina patologier, nervsystemets sjukdomar, undernäring och dålig ekologi. Störning av äggstockarna manifesteras inte bara genom menstruation före schemat, utan också av förändringar i dess överflöd och varaktighet, smärta i nedre del av buken, brist på ägglossning, PMS. En sådan störning kan leda till infertilitet, om du har flera av ovanstående symtom, bör du konsultera en läkare så snart som möjligt.
 • Ovariecyst - en tumör i äggstocken, som kan uppstå på grund av infektion, efter en abort, i frånvaro av ägglossning. Polycystisk äggstock finns ofta hos flickor under puberteten, liksom i fetma. Menstruationen börjar 10 dagar tidigare, hår i ansiktet och bröstet kan börja växa, med bildandet av stora cyster stör flickan av smärta i nedre del av buken.
 • Endometrios är en vanlig gynekologisk sjukdom där livmodersceller växer onormalt och sträcker sig bortom livmoderhålet och börjar komprimera alla angränsande organ. Detta manifesteras av en kränkning av menstruationscykeln, smärtsam menstruation, missfärgning av utflödet, smärta under samlag, smärta i nedre del av buken. Mer information om endometrios kan hittas i videon:
 • Mykoplasmos är en infektionssjukdom som överförs genom sexuell kontakt under oskyddat samlag. Utöver menstruationens början några dagar tidigare är flickan orolig för klåda i könsorganen och dragande smärta i bäckenområdet.
 • Svulster i livmodern - i de flesta fall bildas kvinnor äldre än 35 år, vanligtvis godartade (myom upptäcks oftast). Sådana tumörer uppträder ofta efter upprepade aborter, ofta gynekologiska inflammatoriska sjukdomar, hormonella dysfunktioner. Ett symptom på en livmodertumör är en kränkning av menstruationscykeln, urladdningen blir mörk, innehåller blodproppar, ofta urinering, smärta i bäckenområdet, anemi. Dessa symtom är ett tydligt tecken på ett tidigt besök hos en gynekolog..
 • Den inflammatoriska processen i kroppen - även en vanlig förkylning kan påverka kvinnans menstruationscykel. Efter akuta luftvägsinfektioner kan menstruationen börja en vecka tidigare, kan vara smärtsam, riklig, längre. En försvagad kropp klarar ofta inte balansen i hormonproduktionen, varför sådana störningar uppstår.

Dessutom kan undernäring leda till för tidig menstruation, oftast en svår obalanserad kost. Kanske uppnåddes målet för kosten, och några kilo kunde tappa och passa in i din favoritklänning, men det bör komma ihåg att varje diet tappar näringsreserver i kroppen, och en brist på fett minskar produktionen av könshormoner. Det är därför erfarna nutritionister rekommenderar att engagera sig i kosten gradvis och lämna den utan plötsliga förändringar, så att kroppen kan anpassa sig till förändrade förhållanden.

Vad du ska göra om din period har gått före schemat?

Om menstruationen började några dagar tidigare utan att förändra utbredningen och färgen på urladdningen, utan smärta i bäckenområdet och andra tecken på patologi, kan detta hänföras till fysiologiska skäl (klimatförändringar, stress, åldersrelaterade förändringar, etc.). Men om det finns smärta i nedre del av buken eller obehag vid urinering, klåda, utseendet på blodproppar i urladdningen, bör du rådfråga en gynekolog.

Efter den första undersökningen av patienten föreskrivs vanligtvis en ytterligare undersökning, som inkluderar följande procedurer: en vaginal utstryk, ett blodprov för hormoner, hysteroskopi, ultraljud i bäckenorganen, etc. Baserat på diagnostiska resultat görs en diagnos och ytterligare behandling föreskrivs.

Slutligen rekommenderar vi att du tittar på en video om detta ämne:

Menstruationen började en vecka tidigare. orsaker ?

Menstruationen började en vecka tidigare - varje kvinna vet att regelbunden menstruation är en av de viktigaste indikatorerna på hennes hälsa.

I fertil ålder bildar en kvinna sin egen speciella cykel, ibland fungerar det som en klocka, och ibland ger det betydande fel som ger anledning att återigen tänka på hennes hälsa.

Några intressanta fakta

Vilka benämningar som inte kallats av menstruation, i forntida tider kan du hitta namn som "gädda", "skjorta", "regula", "gäster", men i slang av moderna damer kallas de helt enkelt "gärningar", "röd dag", "Semester" osv.

Alla slags fenomen och mystiska fakta tillskrivs menstruation i olika regioner..

Till exempel antas det i vissa länder att en kvinna för närvarande bara drabbas av problem: från hennes beröring kan trädgården dö, maten kommer att försämras och till och med järnet rostar.

Och vissa människor tror att en "i dessa dagar" öppnar en kvinna magiska chakra och hon kan till och med släcka elden, och för detta behöver hon bara gå runt elden tre.

Till viss del beror detta på de speciella hormoner som en kvinnas kropp producerar.

För menstruationscykelns regelbundenhet är flera organ ansvariga, först och främst hypofysen, hjärnan, äggstockarna och livmodern.

Brott mot minst en länk kan leda till allvarliga avvikelser.

Om din period började en vecka tidigare - finns det någon anledning till oro?

En kvinna bör ta sin cykel mycket allvarligt och tydligt veta när menstruationen ska vara. Men mycket ofta finns det fall där frekvensen bryts, och detta kan inte orsaka ångest.

Alla vet att med en försening i menstruationen kan graviditet antas, men vad som är orsaken till att menstruationen före utfallet kommer vi att försöka räkna ut.

Det finns många orsaker till att "saker" kan börja tidigare. För vissa - detta kan vara en fysiologisk funktion, men för många är detta en allvarlig anledning till att gå till läkaren.

Det finns ett antal orsaker som är nästan ofarliga. Detta avser först och främst ett isolerat fall när menstruationen kom en vecka före schemat..

Men om sådana förändringar sker tillräckligt ofta och cykeln är mindre än tre veckor - kan det vara en följd av en farlig sjukdom.

De viktigaste orsakerna till cykelstörningar

Problemet med uppkomsten av menstruation före förfallodagen bör alltid övervägas omfattande. En av de främsta orsakerna till regelbundna störningar är det känslomässiga tillståndet..

 1. Hormonalt systemfel. En sådan avvikelse kan upptäckas först efter att ha genomförts en specialundersökning i kliniken. Huvudsignalerna för en sådan kränkning kommer att vara rikligt med långvarig urladdning med stora koagler, om en inte har hänt tidigare. Mycket ofta inträffar hormonsvikt i tonåren och under klimakteriet hos mogna kvinnor. En annan faktor i hormonell obalans är orala preventivmedel.
 2. Infektionssjukdomar. Om dina perioder kommer för tidigt och åtföljs av svår smärta i buken och ryggen, har infektionen troligen sett sig i kroppen. Varje infektion i kroppen kan orsaka cykelförändringar. Det kan vara en förkylning, en sexuellt överförd sjukdom som uppnås genom oskyddat samlag, sjukdomar i bäckenorganen och andra sjukdomar.
 3. Påfrestning. När en person är under stress eller upplever konstant nervspänning, har hans nervsystem en expanderande effekt på blodkärlen, medan livmoderns aktivitet ökar och det finns alla förutsättningar för frigöring av endometrium. Detta kan orsaka blödning. Som regel, när orsaken ligger i nervsystemets misslyckande, kommer utskrivningen att åtföljas av ett antal andra symtom. Exempelvis tårfullhet, aggression, illamående, irritabilitet etc..
 4. En kraftig klimatförändring. Om du har ändrat klimatzonen, och i vissa fall till och med bara ett ställe att bo, ska du vara beredd att dina "röda dagar" kan komma några dagar före prognosdatumet. Så snart din kropp vänjer sig vid nya levnadsvillkor kommer cykeln att återgå till sin tidigare kurs.
 5. Diet. Stränga dieter och en kraftig viktförändring i valfri riktning kan också förändra den vanliga menstruationsförloppet. Därför bör du noga övervaka din kost, och om du beslutar att snabbt gå ner i vikt - ta hjälp av en professionell nutritionist.

Vi tittade på orsakerna till menstruationssvikt som är vanligast i dag..

Beroende på kroppens egenskaper kan kränkningar orsaka intensiv fysisk aktivitet, dåliga vanor, användning av vissa droger, kränkningar av den intrauterina enhetens position och mycket mer.

Lär dig att höra din kropp! Och gör inte i något fall självmedicinering. Varje kränkning i cykeln är ett tillfälle att besöka en läkare och ta hand om det viktigaste - din hälsa!

Möjliga orsaker till för tidig menstruation

Många kvinnor har en fråga - varför kom menstruationen tidigare.

Gynekologer hävdar att i frånvaro av allmänna hälsoproblem, menstruation inträffar i en kvinna i tid. Vid allvarliga störningar i kroppen är menstruationer en vecka tidigare eller senare än det förväntade datumet ett standard symptom. Kontakta en kvalificerad professionell för hjälp. Självmedicinera inte. Vid konsultationen kommer läkaren att ta nödvändiga tester eller förskriva en undersökning, baserad på vilken han kommer att ställa rätt diagnos och förskriva adekvat terapi.

Skälen till menstruationens början före schemat

En kvinnas kropp är en komplex mekanism, vars korrekta funktion direkt beror på olika faktorer av exogen och endogen natur. Kan perioder börja som ett resultat av stress på jobbet? Ja, det finns ett antal skäl som är grundläggande för uppkomsten av menstruation tidigare än väntat:

 • Stark fysisk aktivitet, särskilt efter ägglossning på dag 14 med en 28-dagars cykel.
 • Känslomässiga överbelastningar - nervnedbrott påverkar negativt hela kroppens arbete, förvärrar kvinnans välbefinnande och framkallar hormonell obalans. Vaginal urladdning kan vara knapp eller normal.
 • Diet och undernäring - mot bakgrund av en kraftig viktminskning hos flickor observeras ofta ett cykelfel. Kritiska dagar kan komma tidigare än tidsfristen eller senare. Mot bakgrund av en kraftig brist på kalorier kan menstruationsflödet vara rikligt eller tvärtom kan de vara patologiskt små.
 • Aktiva sexuella relationer - läkarna säger att orsaken till att menstruationen för sent kommer kan vara aktivt samlag. Coitus, begått i en grov och hård form, provocerar blödning till följd av brott i slemhinnorna eller början av för tidiga kritiska dagar.
 • Fysiologisk graviditet - vid fästet av embryot vid livmodersväggar noterar många kvinnor uppkomsten av sekret, vilket påminner om början av menstruationen. Anledningen till detta är processen att införa i livmoderns livmodersystem ett embryo som förstör partiklar av blodkärl. Spotting kan pågå från 2 till 7 dagar.
 • Livmoderblödning är en vanlig orsak till vaginal urladdning. Vid skador i området i slidan eller slemhinnan i livmodern utvecklas en inflammatorisk process, som manifesteras av smärta som under kritiska dagar, och utsöndringen av sekret. Överflödigt skarlakansröd utsläpp indikerar en allvarlig patologi och kräver omedelbar läkarvård.
 • Onormal graviditet - överträdelser i processen med att frigöra ägget och fästningen av embryot på livmodersväggar diagnostiseras i obstetrik ganska ofta. Ektopisk graviditet är den farligaste typen av patologi förknippad med höga risker. En kvinna tycker att hennes perioder kommer tidigare än det bestämda datumet, rikligt och smärtsamt och inte lägger stor vikt. Detta kan vara ett tecken på en ektopisk graviditet och dödligt utfall är möjligt utan läkare..
 • Orala preventivmedel (OK) - intag av hormonella läkemedel som reglerar ägglossningsprocessen bör överenskommas med den behandlande läkaren. Självadministrering av preventivmedel leder till allvarliga fel i reproduktionssystemet. Menstruationen börjar en vecka tidigare eller senare.
 • Infektionssjukdomar - alla typer av könsinfektioner som överförs genom kontakt med bäraren väcker farliga störningar i kroppen, inklusive blödning, som patienten accepterar för början av tidig menstruation.

En skarp klimatförändring är den mest neutrala faktorn då små månatliga perioder börjar före den förväntade tidsfristen. Detta fenomen möter flickor som ofta reser runt i landet och besöker olika klimatzoner.

Början av puberteten präglas av allvarliga förändringar i flickans kropp på pubertets bakgrund. Menarche eller den första menstruationen kan börja en vecka tidigare. Detta är en individuell process, därför bör den inte orsaka oro. Funktionsfel i cykeln mot bakgrund av klimakteriumssyndrom, utrotning av reproduktionsfunktion är inte heller ovanligt. Menopaus uppstår mellan 40 och 60 år.

De underliggande orsakerna till menstruation en vecka tidigare

De vanligaste faktorerna som utlöser menstruation en vecka tidigare är inflammatoriska processer, blödning i livmodern eller ökad produktion av kvinnliga könshormoner..

Brun urladdning under menstruationen kan indikera olika störningar och underutveckling av vävnadsstrukturer, överväxt av endometrialceller utanför skiktet, underutveckling av reproduktionssystemet, inflammation i livmodern eller slidan i väggarna samt patologin i äggledarna eller äggstockarna.

En patologisk process som kallas hyperestrogeni utvecklas mot bakgrund av olika neoplasmer i kvinnans reproduktiva system, intag av vissa mediciner som innehåller östrogener och svår fetma. Utseendet för att upptäcka utsläpp är ett tillfälle att konsultera med din läkare. Ett blodprov kan behövas för att upptäcka ökade nivåer av kvinnliga könshormoner..

Som ett resultat av allvarliga skador på livmoderväggarna är fläcken möjlig en vecka tidigare. Detta är inte menstruationsflöde, utan livmodersblödning, som utgör en allvarlig fara för en kvinnas hälsa och liv.

De karakteristiska egenskaperna hos menstruationen, som började före schemat

Beroende på flickans känslomässiga och fysiska tillstånd kan menstruationen börja tidigare än tidsfristen eller senare. Fel i den hormonella bakgrunden kännetecknas av uppkomsten av riklig menstruation, åtföljd av svår smärta. Blodproppar kan finnas i urladdningen. Vid infektion i könsorganen noteras dragande smärta som strålar ut till benet och korsryggen..

Normalt menstruationsflöde har en mörkbrun färg och vikas inte heller. Om det finns skarlakansrött blod och bitar av sönderrivet vävnad utsöndras i sekreten eller blodpropparna, bör du definitivt besöka en läkare utan att vänta på slutet av kritiska dagar. Konsultation med en specialist är nödvändig, eftersom otidig utskrivning med en karakteristisk patologisk klinisk bild kan indikera allvarliga processer som utvecklas i könsorganen..

Om en kvinna är orolig för menstruationens ankomst en vecka tidigare, och dessutom åtföljs av svår smärta och obehag, rekommenderas att du konsulterar en läkare. Du bör inte tveka, eftersom detta kan dölja ett så farligt tillstånd som en ektopisk graviditet, fylld med svår blödning med ett dödligt resultat.

Problem med menstruationscykeln löses framgångsrikt av gynekologer. För att eliminera funktionsfel i menstruationen genomförs en omfattande undersökning och de nödvändiga testerna ges. Baserat på resultaten föreskriver läkaren en terapimetod. Hormonala mediciner förskrivs ofta. Ibland, för att normalisera cykeln, bör patienten ändra sin livsstil

Om din period gick en vecka tidigare

Man tror att den perfekta menstruationscykeln är 28 dagar, men för många kvinnor är denna siffra annorlunda. Menstruationen börjar dock normalt med regelbundna intervall, samma antal dagar. Det är bra. Detta indikerar en regelbunden menstruationscykel, koordinerat arbete i reproduktionssystemet och en stabil hormonell bakgrund. Och om din period kom för tidigt? Varför? Ska jag oroa mig för vad jag ska göra?

Om menstruationen börjar tidigare än du förväntat dig, får du inte panik. Ibland är detta bara ett isolerat fall relaterat till externa faktorer. Menstruation är ett avslag på livmoderns epitel, och de förekommer endast under påverkan av hormoner. Koncentrationen av vissa hormoner måste nå en specifik nivå under perioden som börjar. Men under extrema förhållanden, när kroppen upplever positiv eller negativ stress, uppstår en hormonell våg. Det är en smart designad defensiv reaktion. Som svar på skakning reagerar kroppen genom att släppa en stor mängd hormoner. Eftersom "fara" har kommit är det nödvändigt att lämna avkomma så snart som möjligt. Ägglossning förekommer tidigare respektive menstruation sker snabbare. Kom ihåg de senaste händelserna i den aktuella månaden. Ändring av tidszoner, klimatförhållanden, rörelse, sömnlösa nätter, nervspänning, dålig näring och andra liknande orsaker kan utlösa en tidig menstruation. I detta fall bör inget särskilt göras. Drick vitamin E, C, grupp B, etablera näring, sömn och vakenhet, slappna av och undvika nervstress. Cykeln hoppar tillbaka av sig själv.

Bedöma blödningens natur. Om blod utsöndras i överflödigt, skarlakansrött, utan koaguleringar, hälsa och yrsel har förvärrats, kan detta mycket väl inte vara ett avslag på död endometrium, utan verklig blödning. I detta fall applicera kall på magen, ta ett läge, begränsa vätskeintaget och ring omedelbart en ambulans. Detta gäller särskilt för kvinnor under postpartum-perioden, när risken för livmodersblödning fortfarande kvarstår. Blödning kan också uppstå efter fysisk ansträngning, chock, skada.

Som ni vet bör det inte finnas en period under graviditeten. Blodigt utflöde vid olika tidpunkter tyder på ett hot om upphörande av graviditet eller för tidig födsel. Särskilt om dagen innan det var svår stress, ett fall, en skada, till och med en enkel ansträngning i form av ansträngning eller lyftvikt. Det är uppenbart att i det här fallet finns det bara en väg - till sjukhuset och i nödfall.

Ibland kan blödning vara vaginal. Det finns fall då vaginalväggen brast på grund av trauma, ett starkt slag eller till och med hårt sex. I det här fallet måste du ringa en ambulans och åka till sjukhuset för akut sjukhusvård.

Hos flickor som just har gått in i puberteten kanske menstruationen inte går regelbundet och börjar tidigare än väntat. Ibland kan stabilisering av hormonell bakgrund och reproduktionssystemet ta upp till 12 månader, så flickans tidiga perioder under pubertetsperioden under det första året från början är normala.

Grafen visar förändringarna i äggstockarna och livmodern under menstruationscykeln.

Det är en helt annan fråga om perioderna är oregelbundet ofta hos en redan bildad tjej efter ett år från början av menstruationen. Om de kom tidigare inte en eller två gånger - är detta redan ett system och ett tydligt skäl för att gå till gynekolog, endokrinolog. Sådan oegentlighet, som har inträffat flera gånger, kan indikera hormonella störningar, ibland mycket allvarliga. I detta fall är en läkarundersökning helt enkelt nödvändig. Han kommer att förskriva de nödvändiga testerna för att fastställa hormonnivåer på olika dagar av cykeln. Baserat på detta kommer behandlingen att bestämmas. Självklart kan inte patienten välja hormonbehandling på egen hand, bara en läkare kan kompetent och korrekt göra detta..

Vissa sjukdomar i det kvinnliga reproduktiva systemet kan leda till uppkomsten av förmodligen tidig menstruation. Till exempel endometrios, som kännetecknas av överdriven spridning av livmoderslimhinnan. Blödning kan börja helt plötsligt, åtföljt av dålig hälsa och riklig urladdning. Med livmodermyom kan blödningar också uppstå, ibland i form av stora blodproppar.

En ektopisk graviditet är ett annat problem som kan misstas för en tidig menstruation. Brott i äggledaren av ett växande embryo kommer säkert att leda till utveckling av blödning, bara det åtföljs av en allvarlig försämring, upp till chock. Detta är också en indikation för akut sjukhusinläggning och kirurgi..

Sexuell infektion eller andra nyligen överförda infektionssjukdomar leder till funktionsfel i cykeln och början av menstruationen.

Så vad ska jag göra om dina perioder kommer i förväg?

- Om detta är ett isolerat fall är utskrivningen "standard", vilket vanligtvis är fallet, ditt hälsotillstånd har inte förvärrats, och nyligen har du drabbats av stress, det finns ingen anledning att gå till sjukhuset. Samma sak gäller för flickor som menstruerar i mindre än ett år. Stor sannolikhet för att cykeln kommer att återhämta sig på egen hand.

- Om urladdningen är riklig, skarlakansröd, åtföljd av smärta och en kraftig försämring av välbefinnandet, behöver du inte dra. Ring en ambulans och gå till akutmottagningen.

- Om utsläpp av normal natur, åtföljt av en förändring i humör, slöhet, illamående, obehag i nedre del av buken, aldrig är regelbundna, boka tid hos gynekologen på ett planerat sätt. Där kommer du att prata om vad som stör dig, gå igenom en undersökning och klara alla nödvändiga tester (ultraljud i bäckenorganen, en smuts från slidan, ett blodprov för hormoner, en biopsi av misstänkt vävnad). Läkaren föreskriver den nödvändiga behandlingen för dig och kommer att observera i framtiden.

Menstruationscykelmekanismer videor - varför menstruationen kommer?

- Återgå till innehållsförteckningen i avsnittet "Gynekologi"

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Tecken, diagnos och behandling av livmoderfibrer med klimakteriet

Det speciella med klimakteriet är att många viktiga processer i kroppen bromsar upp just nu. Inklusive produktion av hormoner som reglerar reproduktionssystemet....

Vit transparent urladdning hos kvinnor

Klagomål om utskrivning är den vanligaste orsaken till att kvinnor besöker en gynekolog. Samtidigt är vit transparent urladdning karakteristisk för en hälsosam kvinnlig kropp - de återspeglar den normala aktiviteten i reproduktionssystemet och visar den cykliska karaktären av förändringarna i samband med äggstocksarbetet....

Månadsvis efter Norkolut

I kvinnornas liv spelar menstruationscykeln rollen som en exakt klocka som kännetecknar det reproduktiva systemets normala funktion. Vid exponering för vissa yttre faktorer, såsom stress, överarbete, samt olika interna störningar och sjukdomar i könsområdet, är hormonella störningar möjliga, vilket leder till avvikelser i rytmen i den månatliga processen....