Femilex

Klimax

Känslor hos inre könsorgan hos kvinnor är känslighet. Organen är känsliga för alla slags effekter (antibiotika, dysbios, alkohol, rökning och många andra). Observera snabbt och börja agera på detta sätt - för att undvika komplikationer i form av sexuell infektion. Vid gynekologi används lokala mediciner för att återställa mikrofloran i det intima området. Perfekt hantera många problem med kvinnors hälsoljus femilex, instruktioner hjälper till att använda produkten på rätt sätt.

Läkemedlets sammansättning

Läkemedlet har en gynnsam effekt på kroppen på grund av innehållet av mjölksyra i den. Ämnet bildas under livets tid av surmjölkbakterier i en kvinnas intima område. Ljus har förmågan att upprätthålla en optimal surhetsnivå. Användningen av läkemedlet normaliserar och bevarar surhet och mikroflora. Läkemedlet tillåter inte spridning av patogena och syrakänsliga bakterier. Med hjälp av verktyget ackumuleras syrereserven, avslutar behandlingen, skyddas mot könsinfektioner. Vaginala suppositorier består av mjölksyra samt en hjälpkomponent i makrogol.

Släpp formulär

Femilex produceras i form av ljus, som innehåller mjölksyra som väger mindre än 1 00 mg. Ljusens form är torpedoformad, färgen är mjölkaktig, ytan liknar marmor. Ljus packas i cellformade plattor och förpackas sedan i förpackningar. Kostnaden för läkemedlet femilex är av intresse för många köpare. Du kan lagra läkemedlet vid rumstemperatur, två år från tillverkningsdatumet.

Indikationer för användning

Användningen av suppositorier med bakteriell vaginos är effektiv. Läkemedlets effektivitet förbättras med komplex behandling. Huvudsyftet med läkemedlet är att återställa vaginal mikroflora, surhet. Ibland använder kvinnor femilex för trast, eftersom detta alternativ är mycket effektivt.

Det är viktigt att veta att mjölksyra inte botar svampinfektioner. Verktyget kan användas, men endast i samband med andra läkemedel. Som regel föreskrivs svampdämpande medel av allmän eller lokal applicering för att undvika återfall till förbättring av mikroflora.

Priset är cirka 650 rubel.

Användningen av ljus indikeras på natten, det är bättre att ta kroppens position horisontellt. Administreringsdjupet bör motsvara fingerens längd, ett suppositorium används en gång om dagen. Terapi är högst 10 dagar. Många kvinnor är intresserade av möjligheten att använda femilex för menstruation? Det finns ingen denna punkt i kontraindikationer, men tilldelningen tillåter inte en fullständig behandling, eftersom de bidrar till utgången från det smälta suppositoriet.

Läkemedlet fungerar inte helt och det kommer inte att få korrekt effekt. I befruktningen sker inget inflytande från medlet. Det rekommenderas att innan en planerad graviditet undersöks för gynekologi är det möjligt att genomgå en behandlingskurs för att förhindra alla typer av sjukdomar, förbättra mikroflora.

Femilex under graviditeten

Tillverkarens instruktioner talar om kontraindikation av femilex under graviditeten. Gynekologer föreskriver ibland femilex under graviditeten, vanligtvis i första trimestern, när skadan på barnet är minimal och fördelarna för kvinnan är betydande. Vid amning är det förbjudet att ta läkemedlet eftersom effekten av läkemedlet på spädbarn inte har studerats.

Kontra

Användningen av läkemedlet i form av suppositorier visas inte för varje kvinna. Under vissa omständigheter är användning möjlig med försiktighet eller rekommenderas inte alls. När:

 • Den period då en kvinna bär barn)
 • Under ammeperioden
 • Med en svampsjukdom i slidan (trast)
 • Kontraindicerad användning upp till sexton års ålder
 • Med vulvitis
 • Med kolpit
 • När vulvovagnut
 • Om det inte upptäcks intolerans för läkemedlets komponenter.

Det finns funktioner som du bör känna till och utföra. Användning före sexuell kontakt är inte tillåtet. Ljusens sammansättning kan förstöra materialet i barriärens preventivmedel. Vid obehag i slidan stoppas användningen och en undersökning av en gynekolog rekommenderas. Flickor under 16 år såväl som jungfruor bör inte använda drogen. Under behandlingen ökar urladdningen, oroa dig inte eftersom det anses normalt.

Bieffekter

Klåda är en av de sällsynta biverkningarna när du använder läkemedlet. Dessutom kan du uppleva:

 • Brinnande
 • Irritation och rodnad i slemhinnan
 • Irritation, rodnad i de yttre könsorganen
 • Ödem, svullnad av organ
 • Könsutslag
 • Obehag vid urinering.

Läkemedelsinteraktioner

Verktyget interagerar inte med svampdödande läkemedel, liksom ett botemedel mot candidiasis. De försvagar effekten av mjölksyra på det befintliga mikrofloraproblemet. Efter åtta timmar efter intravaginal användning av suppositorier kan du inte buckla med alla typer av antiseptiska eller alkaliska medel. Det rekommenderas inte att använda tvål.

Vid applicering av Femileks och Hexicon kompletteras varandra, vilket har en gynnsam effekt på terapin. Effekten förbättras, kommer snabbare tack vare de antiseptiska effekterna av Hexicon och den återställande effekten av Femileks.

Femilex och alkohol

Kan jag ta alkohol medan jag behandlas? Som regel är läkemedelsbehandling inte kompatibel med användningen av alkoholhaltiga drycker. Inget undantag och femilex ljus. På grund av minskad effektivitet kan du inte dricka alkohol under behandling med detta verktyg. Om du inte följer rekommendationerna kommer läkemedlet inte att lindra, utan bara skapa förutsättningar för sjukdomens utveckling.

Överdos

Behandlingsljus föreskrivs för användning högst 10 dagar, överskrider denna period eller ökar doseringen leder till en eventuell överdos av läkemedlet. Det har inte förekommit några fall av överdosering än. Om intag av ett ljus inträffade (muntligt) hade det inga allvarliga konsekvenser. Om detta fortfarande hänt, ska du ge personen enterosorbent.

analoger

Det finns inga absoluta analoger av femilex-ljus. Det finns läkemedel som används för liknande indikationer, men deras sammansättning kommer att skilja sig från Femileks-ljus:

Hexicon

Förberedelsen av OJSC "Nizhpharm" rysk produktion.

Kostnaden är från 260 till 330 rubel, ett suppositorium på 1 st kostar 65 rubel.

För basen använder den en komponent - polyetylenoxid (inkluderar 16 ml av huvudämnet - klorhexidin-bilglukonat). Förpackningen kan vara 10 suppositorier samt 1 suppositorium. Hexicon är en billig analog som har en antiseptisk effekt. Verktyget påverkar svamp, virus, även gram-positiva, gram-negativa bakterier.

fördelar:

nackdelar:

 • En stor lista över kontraindikationer.

Vagiferon

Tillverkare Firn M land Ryssland.

Läkemedlets kostnad är från 440 till 490 rubel.

Suppositorier innehåller metranidozol 150 ml, flucanazol 200 ml. Vaginala kombinerade suppositorier har antivirala, immunmodulerande egenskaper. Har också antiinflammatorisk, svampdödande, antiseptisk effekt. De har en trikomonsyraeffekt. 10 suppositorier per förpackning.

Fördelar:

 • Hög effektivitet
 • Rimlig kostnad.

minuses:

 • Förekomsten av biverkningar och kontraindikationer.

FEMILEX

 • Indikationer för användning
 • Användningsläge
 • Bieffekter
 • Kontra
 • Graviditet
 • Interaktion med andra droger
 • Överdos
 • Släpp formulär
 • Strukturera

Mjölksyra är en naturlig produkt av den vitala aktiviteten hos mjölksyrabakterier i slidan, ger ett pH av vaginal utsöndring i intervallet 3,5-4,5. Femilex suppositorier hjälper till att återställa och upprätthålla normalt pH och vaginal flora. hämmar tillväxten av syrakänslig patogen och villkorligt patogen flora.
Mjölksyra skapar en syrereserv för att korrigera den alkaliska pH-förändringen som observerats under vaginala infektioner. Bidrar till det naturliga skyddet av slidan mot könsinfektioner.

Indikationer för användning

Normalisering av störd mikroflora och vaginal pH, inklusive med bakteriell vaginos (som en del av komplex behandling).

Användningsläge

Femileks appliceras intravaginalt.
Före användning frigörs suppositoriet från konturförpackningar. En vaginal suppositorium injiceras i slidan (ligger på ryggen med lätt böjda ben) en gång om dagen. Behandlingsförloppet är 10 dagar.

Bieffekter

Allergiska reaktioner, klåda är möjliga, i isolerade fall - förbränning i slidan, som passerar efter läkemedlets tillbakadragande.

Kontra

Överkänslighet mot läkemedlets komponenter Femileks, candidiasis vulvovaginit, graviditet och ammeperioden, barns ålder (upp till 18 år).

Graviditet

Användning av kvinnor under graviditet och amning är kontraindicerat eftersom kliniska studier på gravida kvinnor inte har genomförts. Det finns inga uppgifter om penetration i bröstmjölk..

Interaktion med andra droger

Överdos

Inga fall av överdosering av läkemedlet Femileks rapporterades.

Förvaringsförhållanden:
Vid en temperatur som inte överstiger 25 ° C. Förvaras oåtkomligt för barn.

Släpp formulär

Femilex Vaginal Suppositorier; i ett paket med 5 och 10 suppositorier.

Femilex

Femilex (form - ljus) avser den farmakologiska gruppen antiseptika och antimikrobiella medel för behandling av gynekologiska sjukdomar. Viktiga funktioner i bruksanvisningen:

Hur man löser upp vaskulära plack, normaliserar blodcirkulationen, trycker och glömmer vägen till apoteket

 • Under graviditet: kontraindicerat
 • Vid amning: kontraindicerat
 • I barndomen: kontraindicerat

Förpackning

Strukturera

Sammansättningen av ett ljus Femileks innehåller 100 mg mjölksyra.

Ytterligare ämnen: makrogol 400, makrogol 1500.

Släpp formulär

Vita vaginala suppositorier torpedoformade, möjliga marmorytor.

5 ljus i konturförpackningar, ett eller två paket i en kartong.

farmakologisk effekt

Farmakodynamik och farmakokinetik

Mjölksyra - en vital produkt av bakterier (mjölksyra) i slidan, ger surhet i vaginal utsöndring i området 3,6-4,5. Suppositorier med mjölksyra hjälper till att återställa och upprätthålla surhet och vaginal mikroflora, hämmar tillväxten av syrakänslig patogen och villkorligt patogen mikroflora.

Mjölksyra är i stånd att skapa en syrereserv för att förändra förändringen i surhet till den alkaliska sidan som observeras vid infektioner. Detta förbättrar naturliga försvar mot könsinfektioner..

Indikationer för användning

Behandling av störd mikroflora och förändringar i vaginal surhet, inklusive bakteriell vaginos (som en komponent i komplex behandling).

Kontra

 • Candidiasis vulvovaginitis.
 • Överkänslighet mot läkemedlet.
 • Under 18 år.

Bieffekter

Allergiska reaktioner är möjliga: klåda i slidan, försvinner efter uttag.

Instruktioner för användning av ljus Femileks (Metod och dosering)

Bruksanvisning för Femileks föreskriver användning av suppositorier intravaginalt. Före användning frigörs de från förpackning. Ett ljus införs i slidan en gång om dagen i en horisontell position av patienten på ryggen med lätt böjda ben.

Standardbehandlingen är vanligtvis 10 dagar..

Överdos

Det finns inga uppgifter om fall av överdosering av läkemedel..

Samspel

Funktioner för läkemedlets interaktion mellan kvinnor och andra medel har inte studerats.

Försäljningsvillkor

Detta läkemedel kan köpas strikt enligt recept..

Förvaringsförhållanden

Förvara i rumstemperatur. Förvaras oåtkomligt för barn..

Hållbarhetstid

speciella instruktioner

Om brännande och klåda upptäcks är en studie nödvändig för att utesluta svampskador i slidan..

Analoger av kvinnor

För närvarande finns inte analoger av suppositorier med mjölksyra, förutom det specifika läkemedlet. Följande är liknande uttalanden: Gynoflor, Ketodin, Lactagel, Liveo Intim.

För barn

Läkemedlet används inte till barn under 18 år.

Under graviditet och amning

Studier om användningen av läkemedlet under amningen och graviditeten har inte genomförts.

Recensioner om Femileks

Recensioner om Femilex suppositorier bildar ett gott intryck av effektiviteten av denna medicin. Bra behandlingsresultat rapporteras under förutsättning att gynekologen kontrollerar dem och bestämmer orsaken till bakteriell vaginos. Av bristerna noteras ofta ett högt pris. Biverkningar är sällsynta.

Priset för kvinnor där man kan köpa

Priset på ljus Femileks nummer 10 i Ryssland är i genomsnitt 450-635 rubel.

I Ukraina kan denna form av läkemedelsfrisättning köpas för 460 hryvnian.

Eurofarm * 4% rabatt på kampanjkod för medside11

Apotek IFK

recensioner

Relaterade videoklipp

Femileks - indikationer för användning

Ljus från trast

ÖVERSIKT AV CANDLES HEXICON. ANVÄNDNING UNDER PREGNANCY

Trichopolum: former (suppositorier och tabletter), biverkningar, mer sparsamma analoger

Hexicon | bruksanvisning (ljus)

Betadine vaginala suppositorier

Hur man sätter vaginala suppositorier

vaginal flora botemedel

Hur återställer jag vaginal mikroflora? Förberedelser för återställande av vaginal mikroflora

hur man tvättar sig själv - reglerna för intim hygien

Vad är trast? Hur man bestämmer det?

O.b.® Hur man använder tamponger

Vaginal inflammation eller hur man kan lindra inflammation på bara 3 dagar?

De första symtomen på trast

Hexicon suppositorier (ljus) - indikationer (videoinstruktion) beskrivning, recensioner

trast, kvinnlig urladdning - allt går

Rektala smärtstillande suppositorier

Trastljus är billiga och effektiva

Serie 12. Gör det cystit? Vad analyser och studier att göra.

Femilex recensioner

Mjölksyra - den vitala produkten från bakterier (mjölksyra) i slidan, ger surhet i vaginal utsöndring i området 3,6-4,5.

Latinskt namn: Femilex. Tillverkare: NIZHFARM (Ryssland).

Läkare om läkemedlet Femileks: är det möjligt med amning, trast, under graviditet.

Aktiv ingrediens: Mjölksyra

Femileks läkare recensioner

Alla läkare är experter på vår tjänst. Läkarna kontrollerade dokument.

Femilex

Mjölksyra är en naturlig produkt av den vitala aktiviteten hos mjölksyrabakterier i slidan, ger ett pH av vaginal utsöndring i intervallet 3,5-4,5.

Suppositorier med mjölksyra med femilex hjälper till att återställa och upprätthålla normalt pH och vaginal flora, hämmar tillväxten av syrakänslig patogen och villkorligt patogen flora.

Det används allmänt som en del av komplex terapi för vaginos av olika etiologier (för STI, efter antibiotikabehandling).

Ett bra läkemedel för att normalisera störd mikroflora och pH i slidan. Det appliceras intravaginalt. Standardbehandlingen är vanligtvis 10 dagar..

Femilex

Femilex - ett mjölksyrapreparat för intravaginal användning.

Femilex hjälper till att återställa och upprätthålla normal vaginal surhet, hämmar tillväxten av villkorligt patogen flora, ökar barriärfunktioner och naturligt skydd av vaginalepitel mot sexuellt överförda infektioner.

I min kliniska praxis föreskriver jag femilex som en del av komplex terapi vid behandling av STI och bakteriell vaginos, för att normalisera vaginalflora, läkemedlet har en god effekt när det används hos kvinnor i klimakteriet vid behandling av atrofisk vaginit.

Under graviditet och amning rekommenderas inte detta läkemedel, eftersom det inte har gjorts några studier om användning av gravida kvinnor, och det finns inte heller några kliniska data om möjlig penetrering av läkemedlet i bröstmjölk. Vid vaginal candidiasis är användningen av läkemedlet kontraindicerat. Om du planerar att använda femilex som det andra steget för att återställa vaginalfloraen efter behandlingen, måste du först utesluta närvaron av Candida av bakteriologisk kultur, annars kan det provocera jästens tillväxt.

Femilex är bekvämt att använda, har en rationell dosregim, patienter noterar läkemedlets effektivitet.

Inga biverkningar noterades i praktiken.

Femileks: instruktion för användning

Strukturera

Ett suppositorium innehåller:

aktiv substans: mjölksyra - 100 mg (uttryckt som 100% substans);

suppositoriebas: makrogol-1500, makrogol-400.

Farmakoterapeutisk grupp

Antimikrobiella och antiseptiska medel, exklusive kombinationer med kortikosteroider. Mjölksyra. ATX-kod: G01AD01.

Beskrivning

Suppositorier i vitt eller vitt med en gulaktig färg i färg, torpedoformad. Marmorytan tillåten.

Mjölksyra är en naturlig produkt från aktiviteten hos mjölksyrabakterier i slidan, ger ett pH av vaginal utsöndring i intervallet 3,5-4,5. Storleken och stabiliteten hos pH i vaginalinnehållet bestäms av den hormonella bakgrunden, glykogeninnehållet i det vaginala epitelet och aktiviteten hos den normala bakterieflora - mjölksyrabakterier (Doderlein pinnar).

Suppositorier med mjölksyra hjälper till att återställa och upprätthålla normalt pH och vaginal flora, hämmar tillväxten av syrakänslig patogen och villkorligt patogen flora. In vitro visade den antiseptiska effekten av mjölksyra mot Escherichia coli, stafylokocker och jäst.

Mjölksyra skapar en syrereserv för att korrigera den alkaliska pH-förändringen som observerats under vaginala infektioner. Bidrar till det naturliga skyddet av slidan mot könsinfektioner.

Det finns inga data om mjölksyraens farmakokinetik för vaginal användning. Systemisk absorption av mjölksyra från vaginalslemhinnan kan inte uteslutas, men detta har inte klinisk betydelse.

Indikationer för medicinskt bruk

Normalisering av störd mikroflora och vaginal pH, inklusive med bakteriell vaginos (som en del av komplex behandling).

Dosering, administreringsväg

Intravaginalt. Före användning frigörs suppositoriet från konturförpackningar. En vaginal suppositorium injiceras i slidan (ligger på ryggen med lätt böjda ben) en gång om dagen. Behandlingsförloppet är 10 dagar.

Användning till patienter med nedsatt lever- och njurfunktion

Särskilda studier har inte genomförts, men baserat på tillgängliga data om effekten av mjölksyra krävs dock inga förändringar i doseringsregimen hos patienter med nedsatt lever- och njurfunktion..

Användning hos äldre patienter

Särskilda studier har emellertid inte genomförts, baserat på tillgängliga data om effekten av mjölksyra, krävs inte att ändra doseringsregimen hos äldre.

Möjliga biverkningar vid medicinsk användning av läkemedlet

Allergiska reaktioner, klåda är möjliga, i isolerade fall - förbränning i slidan, som passerar efter läkemedlets tillbakadragande.

Kontraindikationer för medicinskt bruk

Överkänslighet mot läkemedlet, candida vulvovaginit, barndom (upp till 18 år).

Används under graviditet och amning

Särskilda studier av läkemedlet Femileks® under graviditet och under amning har inte genomförts. I studier utförda på djur fanns det inga tecken på den toxiska effekten av mjölksyra på fostret. I kliniska studier av mjölksyra i olika doseringsformer för intravaginal administrering av säkerhetsproblem identifierades inte. Med tanke på det faktum att mjölksyra är en mellanprodukt av metabolismen hos däggdjur och normalt finns i människokroppen, inklusive amniotisk vätska, bröstmjölk, är användningen av läkemedlet Filex® under graviditet och amning möjligt efter utvärdering av de potentiella fördelarna för modern och risk för fostret och det ammade barnet. Rådfråga din läkare före användning..

Säkerhetsåtgärder

Om det finns en brännande känsla och klåda, rekommenderas det att göra en undersökning för att utesluta svampinfektion i slidan.

Interaktion med andra droger

Överdos

Inga fall av överdosering av läkemedel har rapporterats..

Påverkan på förmågan att köra fordon och mekanismer

Vaginala suppositorier 100 mg. 5 suppositorier placeras i blisterremsförpackning. Två blisterförpackningar tillsammans med instruktioner för medicinsk användning av läkemedlet placeras i en kartong.

Hållbarhetstid

2 år. Använd inte det efter utgångsdatumet.

Förvaringsförhållanden

Vid en temperatur som inte överstiger 25 ° C.

Förvaras oåtkomligt för barn.

Semestervillkor

Utanför disk.

Anmäl tillverkare / organisation

Nizhpharm JSC, Ryssland

603950, Nizhny Novgorod, st. Salgan, 7

Funktioner för användning av femilex-ljus och deras effekt

Mikrofloran hos de inre kvinnliga könsorganen är alltför känslig. Hon svarar snabbt på antibiotika, dåliga vanor, tarmdysbios och andra hälsoproblem..

Det är mycket viktigt att märka dessa förändringar under infektionsförloppet för att undvika tillsats av en allvarligare sexuell infektion.

Förbättra tillståndet för intim mikroflora med hjälp av speciella lokala mediciner. Dessa är också Femileks-ljus, om för- och nackdelar som vi kommer att prata i dag.

farmakologisk effekt

Åtgärden Femileks påverkar en kvinnas kropp på grund av innehållet av mjölksyra i dess sammansättning. Detta ämne är en avfallsprodukt från surmjölkbakterier i slidan..

Intravaginala suppositorier upprätthåller surhetsnivån i slidan inom det normala området från 3,6 till 4,5.

Användningen av läkemedlet kan återställa och upprätthålla normal surhet samt mikroflora

Dessutom förhindrar mjölksyra i suppositoriet tillväxten av syrakänsliga och villkorligt patogena bakterier.

Sammansättning och form av frisläppande

Läkemedlet Femileks finns i form av ljus.

I ett ljus överstiger inte mjölksyrahalten 100 mg

De har formen av en torpedo, vitt eller vitt med en gulaktig nyans, med en möjlig marmoryta.

De förpackas i cellplattor och förpackas i kartongförpackningar i en mängd av 10 stycken.

Indikationer för användning

Den viktigaste indikationen för användning av läkemedlet Femileks är att normalisera den normala mikrofloraen i slidan och surhetsnivån.

Vissa kvinnor använder femilex för trast, med tanke på det som mycket effektivt..

Läkemedlet kan endast användas i kombination med andra medel.

Först föreskrivs lokal eller generell svampbehandling, och sedan för att förhindra återfall av sjukdomen och förbättra tillståndet för intim mikroflora.

Under graviditet

Instruktionerna från tillverkaren indikerar att användning av Femilex är kontraindicerat vid bärande av ett barn.

Men ibland föreskriver vissa gynekologer detta läkemedel i 3: e trimestern, när fördelen för modern är större än skadan för barnet.

Femilex under amning är också förbjudet eftersom det inte är känt hur det kommer att påverka barnets tillstånd.

Kontra

Användningen av läkemedlet i form av suppositorier är inte indicerat för alla kvinnor..

I vissa fall bör det användas med försiktighet eller undvikas helt..

NejKontra
1Graviditetsperiod
2Amningstid
3Vaginal trast
4Under 16 år
5Vulvit
6Colpit
7vulvovaginit
8Känslighet för vissa komponenter i läkemedlet

Bieffekter

Pruritus pruritus är en av få och sällsynta biverkningar från läkemedelsanvändning.

Utöver det kan biverkningar uppstå i form av:

 • Brinnande;
 • Rödhet i slemhinnorna;
 • Rödhet i de yttre könsorganen;
 • Svullnad av könsorganen;
 • Ett utslag på huden på de yttre könsorganen;
 • Obehag vid urinering.

Läkemedelsinteraktion

Femilex suppositorier kan inte användas samtidigt med svampdödande läkemedel eller med candidiasisläkemedel.

Efter 8 timmar efter intravaginal användning av suppositorier rekommenderas det inte att duka med antiseptiska medel eller alkaliska. Av denna anledning bör du inte ens använda tvål.

Femilex och Hexicon

Femileks och Geksikon gäller samtidigt ofta.

Dessa två läkemedel kompletterar varandras effekter.

Tack vare de antiseptiska egenskaperna hos Hexicon och återställande av Femileks sker den terapeutiska effekten mycket snabbare, eftersom mikroberna inte kunde vänja sig till det första läkemedlet.

Du kan bekanta dig med läkemedlet Hexicon i den här artikeln..

Alkoholkompatibilitet

De flesta läkemedel kan inte kombineras med alkohol. Denna kategori inkluderar även femilex-ljus.

Alkohol kan minska läkemedlets effektivitet, varför sjukdomen bara kommer att utvecklas.

Dosering och överdosering

Vanligtvis förskrivs inte Femilex suppositorier för mer än 10 dagars användning. Om du överskrider behandlingsperioden eller ökar doseringen oberoende är en överdos möjlig.

För närvarande finns det ingen information om förekomsten av läkemedelförgiftning.

Användningsinstruktioner

Läkemedlet används en gång om dagen i mängden ett suppositorium. Behandlingstiden bör inte vara längre än 10 dagar.

Vissa kvinnor är intresserade av om det är möjligt att sätta Femilex-ljus med menstruation. Att göra detta är inte förbjudet, men det är alltid värt att komma ihåg att rikliga blodutsöndringar bidrar till det snabba flödet av det smälta suppositoriet. Läkemedlet kanske inte har tid att fungera fullt ut.

Femilex påverkar inte något vid befruktningen. Det enda som du kan genomföra en behandlingsperiod innan du planerar graviditet för att förbättra mikroflorans allmänna tillstånd och förhindra utvecklingen av sjukdomar.

Hållbarhet och lagring av läkemedlet

Läkemedlet kan förvaras vid rumstemperatur. Från produktionsdatumet är Femileks lämplig för högst 2 år.

speciella instruktioner

Femilex intravaginala suppositorier rekommenderas inte för användning före samlag. Vissa komponenter kan störa integriteten hos barriär preventivmedel.

Om det finns obehag i slidan när läkemedlet används, måste användningen avbrytas och granskas på nytt.

Ljus förskrivs inte till jungfruliga och flickor under 16 år.

Under perioden med läkemedlet kan utsläppet öka, vilket är normen.

Användbar video:

Priset på läkemedlet i apotek

Hur många ljus kostar Femileks är intresserade av varje patient. För 10 suppositorier måste betala cirka 635 rubel.

DrognamnPrisKöpApotek
Femileks, supp. vag. 100 mg nr 10768,70 gnugga.köpa
Femileks, supp. vag. 100 mg nr 10610 gnugga.köpa

Apoteks semestervillkor

Heltäckande läkemedel.

Analogersättare

Ljus Femileks har inte liknande läkemedel i sammansättning.

Det finns bara läkemedel som används för liknande indikationer:

Fotogalleri med analoger:

Vilket är bättre att välja: Femileks eller Atzilakt?

När man väljer liknande produkter är kvinnornas individuella egenskaper alltid en avgörande faktor..

Patientrecensioner

Victoria, 22 år: ”Under en lång och smärtsam tid behandlades jag för klamydia. Genom läkemedlen som användes började torrhet i det intima området och irritation. Efter stearinljusen gick allt Femilex. "

Inna, 28 år: ”Jag hade en dysbios. Jag trodde att jag inte kunde göra utan allvarlig behandling. Men nej. Det visade sig att en 10-dagars kurs med ljus var tillräckligt. ”

Alina, 25 år: "Jag gillar Femilex i ljusen av alla: både i pris och effektivitet."

Femilex ® (Femilex)

Aktiv substans:

Innehåll

Farmakologisk grupp

Nosologisk klassificering (ICD-10)

Strukturera

Vaginal Suppositorier1 supp.
aktiv substans:
mjölksyra100 mg
hjälpämnen: makrogolblandning: makrogol 1500 - 92-98%; makrogol 400 - 8–2%

Beskrivning av doseringsformen

Suppositorier i vitt eller vitt med en gulaktig färg i färg, torpedoformad. Marmorering och närvaron av en luftstång och en trattformad urtagning på skäret är tillåtet..

farmakodynamik

Mjölksyra är en naturlig produkt av den vitala aktiviteten hos mjölksyrabakterier i slidan, ger ett pH av vaginal utsöndring i intervallet 3,5-4,5. Suppositorier med mjölksyra hjälper till att återställa och upprätthålla normalt pH och vaginal flora, hämmar tillväxten av syrakänslig patogen och villkorligt patogen flora.

Mjölksyra skapar en syrereserv för att korrigera den alkaliska pH-förändringen som observerats under vaginala infektioner. Bidrar till det naturliga skyddet av slidan mot könsinfektioner.

farmakokinetik

Ingen farmakokinetisk information tillgänglig.

Indikationer av läkemedlet Femileks ®

Normalisering av störd mikroflora och pH i slidan, inklusive med bakteriell vaginos (som en del av komplex terapi).

Kontra

överkänslighet mot läkemedlets komponenter;

barns ålder (upp till 18 år).

Graviditet och amning

Särskilda studier av läkemedlet Femileks ® under graviditet och under amning har inte genomförts. I studier utförda på djur fanns det inga tecken på den toxiska effekten av mjölksyra på fostret. I kliniska studier av mjölksyra i olika doseringsformer för intravaginal administrering av säkerhetsproblem identifierades inte. Med tanke på att mjölksyra är en mellanprodukt av metabolismen hos däggdjur och normalt finns i människokroppen, inkl. i fostervatten, bröstmjölk, användningen av läkemedlet Femileks ® under graviditet och amning är möjligt efter att ha bedömt de potentiella fördelarna för modern och risken för fostret och det ammade barnet.

Rådfråga din läkare före användning..

Bieffekter

Allergiska reaktioner, klåda, i isolerade fall som bränner i slidan, inträffar efter läkemedelsavbrott är möjliga.

Om någon av biverkningarna som anges i beskrivningen förvärras eller andra biverkningar noteras som inte anges i beskrivningen, bör du omedelbart rådfråga en läkare.

Samspel

Dosering och administrering

Intravaginalt. Före användning frigörs suppositoriet från konturförpackningar..

1 vaginal suppositorium injiceras i vagina (ligger på ryggen med lätt böjda ben) 1 gång per dag.

Behandlingsförloppet är 10 dagar.

Om det inte sker någon förbättring efter behandling eller om nya symtom dyker upp, kontakta din läkare..

Läkemedlet ska endast användas enligt indikationerna, användningsmetoden och i de doser som anges i beskrivningen.

Överdos

Inga fall av överdosering av läkemedel har rapporterats..

speciella instruktioner

Om det finns en brännande känsla och klåda, rekommenderas det att göra en undersökning för att utesluta svampinfektion i slidan.

Påverkan på förmågan att köra fordon och mekanismer. Påverkar inte.

Släpp formulär

Vaginala suppositorier, 100 mg. 5 supp. i blisterremsförpackningar tillverkade av PVC-film, PE-laminerade. 1 eller 2 blåsor placeras i ett paket kartong.

Tillverkare

Tillverkare / organisation som accepterar fordringar: Nizhpharm JSC. 603950, Ryssland, Nizhny Novgorod, ul. Salgan, 7.

Tel.: (831) 278-80-88; fax: (831) 430-72-28.

Apoteks semestervillkor

Lagringsvillkor för läkemedlet Femileks ®

Förvaras oåtkomligt för barn.

Hållbarheten för läkemedlet Femileks ®

Använd inte den efter utgångsdatumet som anges på förpackningen.

Femilex

Femilex (form - ljus) avser den farmakologiska gruppen antiseptika och antimikrobiella medel för behandling av gynekologiska sjukdomar. Viktiga funktioner i bruksanvisningen:

Hur man löser upp vaskulära plack, normaliserar blodcirkulationen, trycker och glömmer vägen till apoteket

 • Under graviditet: kontraindicerat
 • Vid amning: kontraindicerat
 • I barndomen: kontraindicerat

Förpackning

Strukturera

Sammansättningen av ett ljus Femileks innehåller 100 mg mjölksyra.

Ytterligare ämnen: makrogol 400, makrogol 1500.

Släpp formulär

Vita vaginala suppositorier torpedoformade, möjliga marmorytor.

5 ljus i konturförpackningar, ett eller två paket i en kartong.

farmakologisk effekt

Farmakodynamik och farmakokinetik

Mjölksyra - en vital produkt av bakterier (mjölksyra) i slidan, ger surhet i vaginal utsöndring i området 3,6-4,5. Suppositorier med mjölksyra hjälper till att återställa och upprätthålla surhet och vaginal mikroflora, hämmar tillväxten av syrakänslig patogen och villkorligt patogen mikroflora.

Mjölksyra är i stånd att skapa en syrereserv för att förändra förändringen i surhet till den alkaliska sidan som observeras vid infektioner. Detta förbättrar naturliga försvar mot könsinfektioner..

Indikationer för användning

Behandling av störd mikroflora och förändringar i vaginal surhet, inklusive bakteriell vaginos (som en komponent i komplex behandling).

Kontra

 • Candidiasis vulvovaginitis.
 • Överkänslighet mot läkemedlet.
 • Under 18 år.

Bieffekter

Allergiska reaktioner är möjliga: klåda i slidan, försvinner efter uttag.

Instruktioner för användning av ljus Femileks (Metod och dosering)

Bruksanvisning för Femileks föreskriver användning av suppositorier intravaginalt. Före användning frigörs de från förpackning. Ett ljus införs i slidan en gång om dagen i en horisontell position av patienten på ryggen med lätt böjda ben.

Standardbehandlingen är vanligtvis 10 dagar..

Överdos

Det finns inga uppgifter om fall av överdosering av läkemedel..

Samspel

Funktioner för läkemedlets interaktion mellan kvinnor och andra medel har inte studerats.

Försäljningsvillkor

Detta läkemedel kan köpas strikt enligt recept..

Förvaringsförhållanden

Förvara i rumstemperatur. Förvaras oåtkomligt för barn..

Hållbarhetstid

speciella instruktioner

Om brännande och klåda upptäcks är en studie nödvändig för att utesluta svampskador i slidan..

Analoger av kvinnor

För närvarande finns inte analoger av suppositorier med mjölksyra, förutom det specifika läkemedlet. Följande är liknande uttalanden: Gynoflor, Ketodin, Lactagel, Liveo Intim.

För barn

Läkemedlet används inte till barn under 18 år.

Under graviditet och amning

Studier om användningen av läkemedlet under amningen och graviditeten har inte genomförts.

Recensioner om Femileks

Recensioner om Femilex suppositorier bildar ett gott intryck av effektiviteten av denna medicin. Bra behandlingsresultat rapporteras under förutsättning att gynekologen kontrollerar dem och bestämmer orsaken till bakteriell vaginos. Av bristerna noteras ofta ett högt pris. Biverkningar är sällsynta.

Priset för kvinnor där man kan köpa

Priset på ljus Femileks nummer 10 i Ryssland är i genomsnitt 450-635 rubel.

I Ukraina kan denna form av läkemedelsfrisättning köpas för 460 hryvnian.

Eurofarm * 4% rabatt på kampanjkod för medside11

Apotek IFK

recensioner

Relaterade videoklipp

Femileks - indikationer för användning

Ljus från trast

ÖVERSIKT AV CANDLES HEXICON. ANVÄNDNING UNDER PREGNANCY

Trichopolum: former (suppositorier och tabletter), biverkningar, mer sparsamma analoger

Hexicon | bruksanvisning (ljus)

Betadine vaginala suppositorier

Hur man sätter vaginala suppositorier

vaginal flora botemedel

Hur återställer jag vaginal mikroflora? Förberedelser för återställande av vaginal mikroflora

hur man tvättar sig själv - reglerna för intim hygien

Vad är trast? Hur man bestämmer det?

O.b.® Hur man använder tamponger

Vaginal inflammation eller hur man kan lindra inflammation på bara 3 dagar?

De första symtomen på trast

Hexicon suppositorier (ljus) - indikationer (videoinstruktion) beskrivning, recensioner

trast, kvinnlig urladdning - allt går

Rektala smärtstillande suppositorier

Trastljus är billiga och effektiva

Serie 12. Gör det cystit? Vad analyser och studier att göra.

Femilex ljus: bruksanvisning

Ljus Femileks tillhör gruppen av läkemedel som stöder den vaginala mikrofloraen.

Släpp läkemedlets form och sammansättning

Läkemedlet Femileks finns i form av suppositorier för vaginal användning. Suppositorier förpackas i blisterblåsor av 5 stycken (2) i en kartong. En anteckning bifogas läkemedlet med en detaljerad beskrivning av läkemedlets egenskaper..

Suppositorier är ett långsträckt vitt fast ämne med en lätt gulaktig färg, varje ljus innehåller 100 mg mjölksyra (den aktiva aktiva ingrediensen). Stödkomponenter är: bas för suppositorier, makrogol.

Indikationer för användning

Femilex suppositorier förskrivs kvinnor intravaginalt som ett terapeutiskt eller profylaktiskt medel vid sådana tillstånd:

 • bakteriell vaginos;
 • trädrenellos som en del av komplex terapi.

Kontra

Innan du börjar använda läkemedlet bör du läsa den bifogade kommentaren noggrant, eftersom Femilex suppositorier har några begränsningar, nämligen:

 • graviditet;
 • amningstiden;
 • ålder upp till 16 år;
 • individuell intolerans mot läkemedlets komponenter;
 • vaginal candidiasis;
 • akut inflammation i slemhinnan i slidan och vulva (vulvitis, kolpit, vulvovaginit).

Dosering och administrering

För varje kvinna bestämmer läkaren individuellt varaktigheten av behandlingsförloppet.

Enligt instruktionerna injiceras suppositorier djupt i slidan en gång per dag. Läkemedelsbehandlingens varaktighet är minst 10 dagar.

Suppositoriet administreras bäst vid sänggåendet, varefter det inte längre är nödvändigt att komma ur sängen för att förhindra läkemedlet från att läcka ut ur slidan.

Användningen av läkemedlet under graviditet och amning

Det finns ingen klinisk erfarenhet av användning av Femilex suppositorier hos gravida kvinnor, och säkerheten för läkemedlet för fostret har inte fastställts. Med tanke på dessa uppgifter förskrivs inte läkemedlet Femileks för behandling och förebyggande för väntande mödrar.

Under amning förskrivs inte läkemedlet Femilex för kvinnor, eftersom det inte är känt om dess förmåga att utsöndra med bröstmjölk. Om det är nödvändigt att använda suppositorier under amning bör problemet med att stoppa amningen tas upp..

Bieffekter

Läkemedlet tolereras vanligtvis mycket väl av kvinnor, men hos individer med ökad individuell känslighet för mjölksyra eller hjälpkomponenter i suppositorier kan vissa biverkningar utvecklas:

 • brännande och klåda;
 • rodnad i slemhinnor och yttre könsorgan;
 • svullnad av könsorganen;
 • utslag på huden på de yttre könsorganen;
 • obehag vid urinering.

Alla dessa biverkningar är milda och försvinner snabbt efter 15 minuter. Om obehaget förstärks rekommenderas att läkemedlet används för att stoppas och kontakta en gynekolog för råd.

Överdos

Fall av läkemedels overdosering har inte rapporterats, men för att förhindra utvecklingen av de beskrivna biverkningarna rekommenderas det inte att överskrida den dos som anges i instruktionerna eller administrera suppositorier i mer än 10 dagar.

Om suppositoriet svalde av misstag observerades inga allvarliga komplikationer, men det rekommenderas att patienterna får aktivt koltabletter..

Läkemedelsinteraktion

Femilex suppositorier rekommenderas inte att förskrivas samtidigt med svampdödande medel eller läkemedel för behandling av trast. Denna läkemedelsinteraktion kan minska den terapeutiska effekten av mjölksyra..

När du har infört suppositoriet i vagina i 8 timmar kan du inte dussa eller bevattna vagina med antiseptiska medel eller alkaliska lösningar. Alkali neutraliserar själva mjölksyrans effekt, därför rekommenderas det under användning av läkemedlet att överge tvål och genomföra hygien med speciella medel som inte innehåller alkali.

speciella instruktioner

Under behandling med suppositorier rekommenderas inte Femilex att ha samlag, särskilt om läkemedlet används för att behandla vaginos. Komponenterna i suppositoriet kan kränka integriteten hos barriärpreventivmedlet, som bör rapporteras till patienter som inte planerar en graviditet.

Läkemedlet förskrivs inte till flickor som ännu inte har ingått ett intimt förhållande, liksom inte till personer under 16 år. Detta beror på bristen på klinisk erfarenhet av användning av suppositorier och inte bevisad säkerhet.

Under användningen av Femilex suppositorier är det möjligt att öka sekret från könsorganen, därför, för en kvinnas bekvämlighet och bekvämlighet under behandlingsperioden, bör engångs sanitetsunderlägg.

Analoger av ljus Femileks

Analogerna av läkemedlet Femileks är:

 • Terzhinan ljus;
 • Vagiferon suppositorier;
 • Dalacin;
 • Hexicon-ljus;
 • Polygynx kapslar för vaginal administration.

Innan Femilex ersätts med en av dessa analoger bör patienten alltid konsultera en gynekolog, eftersom alla dessa läkemedel har olika aktiva substanser och ett antal kontraindikationer..

Semester- och lagringsvillkor

Läkemedlet Femileks kan köpas på apotek utan recept. Det rekommenderas att lagra suppositorier i kylskåp eller på en sval plats utom räckhåll för barn. Hållbarheten för suppositorier anges på förpackningen och är 2 år från produktionsdatumet. Använd inte ljus efter utgångsdatumet.

Femilex ljus pris

Den genomsnittliga kostnaden för läkemedlet Femileks i apotek i Moskva är 380 rubel.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Gynekologen talade i detalj om återställande av menstruationscykeln efter förlossningen

Efter födseln börjar den kvinnliga kroppen återhämtningsprocessen. Det är alltid annorlunda, som individ. Därför är det inte värt att oroa sig för "men flickvännen är så, men jag är annorlunda"....

Menstruationen kom med slem - vad betyder det, är det värt larmet?

Menstruation med slem kan vara resultatet av ett banalt hormonsvikt, patologiska processer. Lite slem förekommer i de tidiga dagarna av menstruationen....

Progesteron hos kvinnor: normala, förhöjda, sänkta nivåer av hormonet, som det är ansvarigt för, progesteronpreparat

Balansen mellan hormoner i människokroppen spelar en viktig roll. Arbetet i alla organ och system utförs med deras direkta deltagande....