Vidhäftningar av bilagorna och på äggstockarna - behandling utan operation

Blödning

Vidhäftningsprocessen i det lilla bäckenet är kopplingen, lödningen av de inre kvinnliga könsorganen (livmodern, äggledarna, äggstockarna), liksom de ledband som stöder dem, mellan sig och / eller med organen som omger dem. Behandling av vidhäftningar i gynekologi - kirurgisk (i avancerade fall) eller konservativ, inklusive "folk" betyder.

MOTIVERINGAR FÖR FORMATION AV LÄKEMEDEL PÅ ÖVERSIKTEN

Varför finns det vidhäftningar av livmoderns hängfoder (äggstockar och äggledare) och varför är de farliga? De uppträder efter en inflammatorisk process, akut infektion, könssjukdomar, kirurgiska ingrepp i buken. Som ett resultat störs den normala rörligheten hos de inre organen. Som ett resultat av detta komprimeras nerverna och blodkärlen som matar dessa organ, deras funktion börjar drabbas. Baserat på orsakerna följer alla symtom på denna process och deras ytterligare konsekvenser för kvinnlig intim och reproduktiv hälsa.

ADHESIVE PROCESS OF PELVIC ORGANISMS IN WOMEN FREQUENTLY ORS:

 • Inflammation av bilagorna,
 • Gynekologisk kirurgi,
 • Könsinfektioner,
 • Underkylning, cystit,
 • Kirurgisk abort,
 • Kirurgi,
 • Intrauterin manipulation,
 • Spiralinställning,
 • endometrios.

Symtom på vidhäftningar i bäckenet

 • Periodiska dragvärk i nedre del av buken,
 • Ibland smärta i ryggen,
 • Cykelstörningar,
 • Sexuell smärta,
 • Smärtsam menstruation,
 • Infertilitet.

Vidhäftningar på äggstockarna kännetecknas av olika symtom som kan vara enkla eller kombinerade med varandra. En patients brev kommer att hjälpa till att förstå och återspegla de karakteristiska tecknen med snäva bilagor:

"När jag undersökte gynekologen kände jag vidhäftningar på min vänstra äggstock, vilket var en fullständig överraskning för mig. Jag ville veta varför de dök upp, vad är de farliga och hur man tar bort dem? Läkaren förklarade att orsaken kan vara hypotermi, såsom överbelastning i bilagorna, aborter, infektioner och hur de påverkar förmågan att få barn och ha en graviditet. Startade vidhäftningar kan avlägsnas genom operation, men i mitt fall är det inte så illa och kan behandlas med konservativa metoder, vilket är exakt vad det kommer att säga efter godkänt test och ultraljud. Nu blev det klart varför Jag var orolig för periodiska smärta i äggstockarna, ibland till höger, till vänster och i nedre del av magen, speciellt med intimitet och efter fysiska övningar i konditionen. Det borde vara något frysande, och nästa dag finns det alla tecken - det omedelbart cystor och drar magen., Jag vill inte påverka fertiliteten och allt annat också. "

Steg och grader

Symtom på vidhäftningsprocessen i bilagorna (äggstockar och rör) beror först på allvarlighetsgraden av den patologiska bildningen. I gynekologi skiljs följande bifogade grader av vidhäftningar:

Jag scen. Enda tunna vidhäftningar är lokaliserade nära äggstocken, äggledaren, livmodern och organen intill dem, men förskjuter praktiskt taget inte de drabbade strukturerna och hindrar äggets rörelse. Med en vaginal undersökning ger dessa vidhäftningar av äggstockarna en mindre uttalad känslighet i höger och / eller vänster hälft av buken, i området för projicering av hängorna. Med denna grad av vidhäftningar av äggstockarna är behandlingen bättre och mer effektiv i kombination med följande metoder.
II-etappen. Äggstocken är ansluten i trånga leder med äggledaren eller andra organ, medan mer än 50% av ytan förblir fri. Vidhäftningar stör fångandet av ägget av fimbriae. Vid palpation under en gynekologisk undersökning noteras smärta i hängorna längs sidobågarna, deras rörlighet är begränsad.
III-scenen. Mer än hälften av äggstocken är täckt med många täta vidhäftningar. Äggledarna är oföränderliga på grund av deformation och överlappning av lumen. Förflyttning under undersökningen är nästan omöjlig på grund av fixeringar och en kraftig smärtsam reaktion.

FOTOADSÄTTNING AV ORGAN AV LITEN BÄLVÅL I KVINNOR

Organens normala positionVidhäftningar på äggstockarna och bilagorna

Vad kan vara konsekvenserna av obehandlade äggstockar vid livmodern och angränsande organ?
Oftast är detta infertilitet, smärta i nedre del av buken och under samlag, förskjutning och böjning av livmodern, hinder i äggledarna, ektopisk graviditet, olika störningar i menstruationscykeln. Därför, med tanke på de olika orsakerna som orsakar smärta i nedre del av buken och andra manifestationer som liknar symtomen på vidhäftningar, måste du konsultera en bra gynekolog! En formell inställning till problemet ger inte ett effektivt och varaktigt resultat..

Vidhäftningar i bäckenet?
Vi behandlar effektivt och utan operation!

I vår gynekologi utförs behandling av vidhäftningar i bäckenorganen och inflammation i hängorna i kronisk form först efter en omfattande undersökning och uteslutning av andra möjliga orsaker till smärta i nedre del av magen! Effektiviteten av behandlingsförloppet av vidhäftningsprocessen "i gynekologi" beror direkt på korrekt diagnos..

EXPLORATORY UNDERSÖKNING

 • Inspektion på fåtöljen,
 • Bekken ultraljud,
 • Fläckar på floraen, PCR,
 • Kliniskt blodprov.


MEDICINTERAPI

 • Antibiotika (under en förvärring av inflammation, som anges),
 • Antiinflammatoriska läkemedel,
 • Restaurativ terapi,
 • Förfaranden och beredningar för resorption av vidhäftningar (enzymer + behandling som beskrivs nedan),
 • Injektioner av placentapreparatet för endometrium,
 • Plasmaterapi.

Vad gör man om gynekologen upptäckte vidhäftningar? Har en abort eller missfall, inflammation i äggstocken eller en attack av akut cystit? Fortala inte - speciella procedurer i kliniken hjälper dig, av vilka vissa klassificeras som så kallade. "folkliga" metoder, vars effektivitet när det gäller behandling och förebyggande bekräftas av vår mångåriga erfarenhet av deras tillämpning. Detta gör att du kan mjukgöra vidhäftningar på äggstockarna, göra dem tunnare och mer töjbara, minska och till och med helt stoppa smärta i bilagorna. Eftersom sjukdomens manifestationer orsakas av anatomiska avvikelser kommer användningen av endast smärtstillande medel inte att ge effekt. En beskrivning av de grundläggande teknikerna ges nedan, andra förfaranden, detaljer och detaljer diskuteras i kliniken vid läkarbesök.

Behandling av vidhäftningar i bäckenet med folkrättsmedel

 1. Spikmassage.
  Gynekologisk massage med vidhäftningar av bäckenet påverkar inte bara en kvinnas inre könsorgan, utan också på hennes kropp som helhet. Denna effekt har en mycket positiv effekt på den allmänna hälsan. Under de första sessionerna kommer du att känna en viss ömhet eftersom nervsystemet reagerar på den här typen av effekt. Med tiden kommer emellertid obehaget att stanna, vilket indikerar en positiv trend i vidhäftningsbehandlingsprocessen. Massage förbättrar blodcirkulationen i bäckenet, livmoderens rörlighet, tar bort dess förskjutning. Dessutom, ju större svårighetsgraden av vidhäftningsprocessen i de kvinnliga organen är, desto mer kraft behöver du tillämpa gynekologen; antalet sessioner kommer också att öka. Detta "folkliga" botemedel visar hög effektivitet, förutsatt att läkaren är ordentligt utbildad och har praktisk erfarenhet av detta. Våra gynekologer utför sådana känsliga manipulationer noggrant och övervakar patientens tillstånd. Efter de första massagen av äggstockarna och hängorna under vidhäftningar förbättras blodflödet i området med "klämda" muskler i bäckenet, venös trängsel elimineras, vilket ökar sannolikheten för att bli gravid. Samtidigt normaliseras tarmförhållandena och kroppens allmänna ton ökar. Som en extra bonus kan ömheten under menstruationen minska.
 2. Lera terapi.
  Terapeutisk lera, som används av kliniken i form av vaginal eller rektal administration, liksom "lerbyxor", är en komplex balsam av naturligt ursprung, vars sammansättning innehåller en enorm mängd mineraler, vitaminliknande ämnen och biologiskt aktiva komponenter. Denna sammansättning gör att leran får en rad effekter; det har antiinflammatoriska, smärtstillande och desinficerande effekter, vilket i kombination med andra metoder avsevärt ökar chansen för att härda vidhäftningar i det lilla bäckenet.
 3. Spike Leeches.
  Hirudoterapi inom gynekologi vid behandling av vidhäftningar i äggledarna och äggstockarna visar god effektivitet, särskilt i kombination med andra medel (massage, fysioterapi). Positiva resultat observeras oftare i de tidiga stadierna av processen, när det inte finns några betydande störningar i placeringen av de inre könsorganen. I närvaro av en omfattande självhäftande uppdragsprocess, hindring av rör, visas en operationell inställning till problemet; hirudoterapi kan vara användbart i rehabiliteringsstadiet för att förhindra organhäftningar under den postoperativa perioden.
 4. Autohemotherapy.
  Detta folkliga botemedel mot vidhäftningsprocessen tillhör den immunkorrektiva hjälptekniken. Autohemoterapi med vidhäftningar för gynekologi kommer att öka kroppens ämnesomsättning, förbättra immuniteten, aktivera processen med lymf och blodflöde. Ta bort gifter från kroppen, öka vitaliteten.

FysioterapiMassage i livmodern, bilagorVibro massage
Spike LeechesHelande leraLaserterapi


Servicekostnad

Fysioterapi!Pris
Magnet laserterapi1000
Kvantterapi1500
Lera terapi!Pris
Lera applikationer, tamponger1000
Lera "fegningar"1500
Lera applikationer + Lera "trosor"2000
Gynekologisk massage!Pris
Livmoder1000
äggstockar1000
Parametrier, valv1500
Komplex1 katt2000
Komplex2 katt2500
Lymfatisk dräneringsmassage i bäckenorganenfrån3000
hirudotherapy!Pris
Blodiglarna1 katt2500
Blodiglarna2 katt3500

Vidhäftningar i bäckenet, behandling eller borttagande av vilka tusentals kvinnor försöker genomföra, är fortfarande en av de vanligaste och svårast att diagnostisera gynekologiska sjukdomar. Orsakerna till detta kan vara mycket olika, från täta inflammationer i bilagorna, till komplikationer efter smittsamma processer i könsområdet och tidigare könssjukdomar. Därför kan bara en integrerad strategi för problemet ge positiva resultat. Moderna gynekologer rekommenderar att behandla vidhäftningar på äggstockarna förebyggande, det vill säga för att förhindra att de ser ut. Detta innebär utnämning av resorptionsterapi så snart den inflammatoriska processen i det inre könsorganet har diagnostiserats eller efter en operation i livmodern eller bilagorna, samt efter en abort.

Starta inte sjukdomen, ta inte med dig situationen när kirurgens skalpel är den enda vägen ut - kontakta specialisterna på vår privata klinik just nu!

Fysioterapi i praktisk gynekologi: patologier, metoder, för- och nackdelar med procedurer

Oftast används fysioterapi i gynekologi som terapeutiska åtgärder. Men det är inte mindre effektivt att använda fysiska förfaranden som profylaktiskt och som en åtgärd som hjälper till att återställa en kvinnas kropp efter förlossning eller kirurgiska ingrepp.

Principerna för fysioterapi i gynekologi

Det finns flera principer för användning av fysioterapeutiska metoder i gynekologisk praxis:

 • diagnosen bör klargöras och bekräftas genom undersökningar.
 • en individuell inställning till valet av fysiska effekter i varje enskilt kliniskt fall;
 • vid fysioterapeutisk behandling är det viktigt att inte bara ta hänsyn till tillståndet i det organ som påverkas, utan också djurrytmerna, menstruationscykeln, äggstockarnas funktionella aktivitet och andra nyanser;
 • efterlevnad av sekvensen vid genomförandet av procedurerna, om de utförs samtidigt med andra eller i kombination;
 • obligatorisk kontroll över förändringsdynamiken både under och efter fysioterapi.

Indikationer för användning av fysioterapi i gynekologi

Eftersom huvudriktningen för användning av fysioterapeutiska metoder är terapeutisk kommer indikationerna att vara olika kvinnliga sjukdomar, till exempel:

 • inflammatoriska processer i vävnaderna i de inre och yttre könsorganen (endometrit, bartholinit, vulvitis och andra);
 • menstruationsstörningar (dysmenorré, amenorré);
 • atrofiska processer (till exempel förknippade med klimakteriet, prolaps av livmodern);
 • problem med att bli gravid (infertilitet) och fostra ett barn;
 • förekomsten av vidhäftningar;
 • smärta i bäckenorganen och många andra.

Fysioterapi i gynekologisk praxis är en del av en uppsättning åtgärder för rehabilitering efter curettage (abort eller utförs för diagnostiska ändamål), operationer, inklusive kejsarsnitt, avlägsnande av livmodern. I vissa fall används fysiska metoder för smärtstillande effekt under förlossningen, under förberedelserna för IVF, om det är omöjligt att bli gravid, hos patienter med historia om missfall eller andra patologier.

Endast en läkare kan välja en eller annan metod för fysioterapi och utarbeta en behandlingsplan.

Kontra

Trots de många fördelarna med fysioterapi finns det kontraindikationer för dess användning i gynekologi. De är indelade i allmänna, karakteristiska för alla fysioterapeutiska typer av exponering, och inneboende i varje teknik individuellt.

Är vanligaInom gynekologi
Aktiv tuberkulos

Njurar, leversvikt

Förvärring av virussjukdomar

Akuta sjukdomar

Alkohol, drogberoende

Patientens allvarliga tillstånd

Cystor, ovarietumörer, inklusive godartade

Purulenta processer i bäckenorganen och så vidare

GRUNDLÄGGANDE FYSIOPROCEDURER I GYNEKOLOGI

Baserat på en preliminär studie av anamnese och diagnostiska åtgärder som föreskrivs föreskriver gynekologen en eller annan typ av fysioterapi. Det händer ofta att en kvinna visas flera metoder på en gång, som kan användas tillsammans eller i kombination (växelvis). I gynekologisk praxis har olika metoder för fysioterapi hittat tillämpning. Nedan följer en kort beskrivning av de procedurer som tilldelas oftast och har etablerat sig som de mest effektiva.

Elektrofores

Användningen av elektrofores för behandling av gynekologiska störningar säkerställer penetrering av läkemedel direkt i patologins fokus. Under påverkan av ström tränger joner in i vävnader, samlas i dem, vilket leder till en terapeutisk effekt inte bara under proceduren, utan också under en viss period efter kursen.

För terapeutiska effekter genom elektrofores används sådana medicinska föreningar som:

 • lidas (framgångsrikt behandlar och förhindrar bildning av vidhäftningar efter operation, mini-abort eller inflammation);
 • novokain (har en smärtstillande effekt);
 • zink (eliminerar inflammation, förhindrar utveckling av patogena mikroorganismer);
 • hydrokortison (eliminerar ödem, förhindrar bildning av vidhäftningar);
 • magnesia (indikeras under graviditet för att förhindra dess avbrott, samt med gestos);
 • kaliumjodid (har en smärtstillande effekt, har en stimulerande effekt på endometrium).

Ultraljudsexponering

Ultraljud, eller ultraljud (ultraljud), leder till vibrationer i vävnaderna på mikroskopisk nivå. Bland effekterna kan identifieras:

 • minskning av puffiness;
 • ökad blodcirkulation
 • minskning i intensiteten av den inflammatoriska processen;
 • eliminering av smärta;
 • förebyggande av bildning av vidhäftningar under den postoperativa eller återhämtningsperioden (särskilt i kombination med elektrofores).

Ultraljudsterapi utförs både ytligt i nedre del av buken och vaginalt..

Elektromagnetisk fältterapi

Handlingen av elektromagnetiska fält med olika frekvenser används i gynekologi genom att tillämpa tekniker som UHF och EHF. Det manifesterar sig i uppvärmningen av vävnader, vilket resulterar i att blodflödet i det patologiska avsnittet ökar, ämnesomsättningen accelererar, smärtan försvinner, regenererande och lokala immunförfaranden aktiveras. Dessa tekniker används framgångsrikt i den kroniska formen av vissa inflammatoriska processer, till exempel med adnexit.

magnet

Användningen av ett magnetfält i gynekologi och obstetrik indikeras under postpartum för snabbare sammandragning av livmodern, med alltför stora perioder, för behandling av endometrios och andra sjukdomar. Magnetoterapi har en betydande smärtstillande effekt. Dessutom förbättrar proceduren metaboliska processer och blodflöde..

Laserstrålebehandling

Den fysioterapeutiska effekten av laserstrålen vid gynekologiska sjukdomar och störningar har en stark regenererande och stimulerande immuneffekt. Dessutom hjälper lasern att minska klåda, förnyelse av epitelceller i atrofiska processer förknippade med åldersrelaterade förändringar, förbättra blodcirkulationen i de yttre och inre könsorganen hos kvinnor.

Elektrisk impulsterapi

Elektropulsterapi (EIT) används för att normalisera den funktionella aktiviteten hos organen i det reproduktiva systemet. Oftast skickas pulserade strömmar till livmoderhalsområdet, varifrån de överförs via neurala anslutningar till motsvarande delar av centrala nervsystemet. Resultatet är reflexproduktionen av aktiva föreningar som återställer och reglerar reproduktionssystemet. Bland indikationerna för användning av denna fysioterapeutiska teknik är:

 • tidig början av klimakteriet;
 • menstruationsstörningar;
 • otillräcklig aktivitet av bilagorna;
 • infertilitet;
 • livmoderhypoplasi;
 • svag arbetskraft.

Elektropulsterapi används under förlossningen för att stimulera livmodersammandragningar under förberedelseperioden.

Hydroterapi i gynekologi

I gynekologisk och obstetrisk praxis används olika vattenprocedurer i stor utsträckning:

 • bad och bad med mineraler, terpentin, växtextrakt, medicinska komponenter;
 • själar (Charcot, cirkulär);
 • vaginal bevattning.

Lokal behandling är indicerad för patologier i livmoderhalsen, inflammatoriska processer i slidan och i vävnaderna i de yttre könsorganen. Allmänna procedurer indikeras under graviditet, klimakteriet och andra tillstånd där det finns störningar i nervsystemet, sömnproblem, utvecklingen av svullnad och så vidare..

Peloidterapi

Mudbehandling är förtjänstigt populär bland kvinnor med gynekologiska störningar. Den terapeutiska kompositionen kan appliceras lokalt, på nedre del av buken eller appliceras på hela kroppen. I vissa fall tillåts införing av gyttjepinnar i slidan, till exempel med livmoderhalscancer. En större effekt uppnås genom att kombinera peloidterapi med termiska procedurer, exponering för ultraljud, elektrofores. Denna kombination förbättrar penetrationen av biologiskt aktiva föreningar till patologins fokus.

Sjukgymnastik för menstruation

En av principerna för användning av fysioterapeutiska metoder i gynekologi är att ta hänsyn till de särdragen i en kvinnas menstruationscykel. Vilken dag är den bästa tiden att börja behandlingen? Den optimala tiden för att starta en fysioterapikurs är 5-7 dagar från den första menstruationsdagen. I de flesta fall avslutar kvinnor blodutflödet vid denna tid. Om patienten lider av amenoré, fokusera sedan på pre-menstruella känslor. Om de inte är det, är tiden för inledandet av terapin ingen roll.

Varför ska jag uppmärksamma menstruationscykeln under fysioterapi av gynekologiska störningar? Faktum är att som ett resultat av kliniska studier noterades följande: om början av en fysisk procedur börjar vid ägglossningen eller omedelbart dagarna före menstruationen ökar sannolikheten för ett negativt svar från kroppen avsevärt. Detta kan manifesteras genom ökad eller förekomst av smärta med varierande intensitet. Dessutom indikerar smärtan i detta fall inte utvecklingen av den inflammatoriska processen, utan är bara en imitation av den.

Under den andra halvan av menstruationscykeln rekommenderas det inte att utföra fysioterapeutiska förfaranden, eftersom det under denna period är stor sannolikhet för en befintlig graviditet. Fysioterapeutiska effekter kan leda till avbrott.

Särskilt anmärkt är genomförandet av fysioterapisessioner på menstruationsdagar. I det här fallet är specialisten skyldig att noggrant övervaka svaret på kvinnans kropp, vilket kan manifestera sig som ökad blödning. Om detta händer ska patienten rapportera detta till fysioterapeuten. Att minska volymen av menstruationsflödet till det normala hjälper till att minska exponeringen av energi..

En annan sak är om man under fysisk exponering, samtidigt med en ökning av volymen utsöndrat blod, observerar utsläpp av koagel. Ett sådant fenomen kan prata om befintliga patologier som ännu inte har visat sig som karakteristiska symtom. Dessa är: myom, dystrofiska processer i endometrium och dess spridning, närvaro av polypper och andra sjukdomar. I detta fall bör användningen av fysioterapi upphöra.

Menstruation är inte en kontraindikation för användning av fysioterapeutiska metoder, inklusive transvaginala metoder. I det här fallet måste du dock konsultera en gynekolog innan du utför dem.

Sjukgymnastik under graviditeten

Under graviditeten indikeras användningen av fysiska metoder för behandling av gynekologiska sjukdomar, hjälpåtgärder för att förbereda förlossningen under förlossningen. Trots att inte alla fysioterapimetoder kan användas när man bär barn, är många metoder helt säkra för mamma och barn.

Dessutom kan fysioterapi ofta ersätta behandling med läkemedel, eftersom den senare har biverkningar och kan påverka fostrets tillstånd negativt. Transdermal läkemedelsadministration gör det möjligt att undvika negativa konsekvenser och vägra att ta läkemedel.

Fysioterapeutiska förfaranden inom gynekologi och obstetrik under graviditet är indicerade för toxikos, ökad ton i livmoderns muskelvägg, för att stimulera och underlätta förlossning, i vissa sjukdomar som kräver omedelbar behandling och så vidare..

Under postpartum-perioden främjar användningen av fysioterapi snabbare läkning av suturer vid kejsarsnitt, perineale brott. Vissa metoder påskyndar sammandragningen av livmodern, har en antiinflammatorisk effekt. Dessutom förhindrar den fysioterapeutiska effekten utvecklingen av mastit, som ofta åtföljer det första stadiet av amning.

Fördelar och nackdelar med fysioterapi i gynekologi

Fördelarna med att använda fysioterapi i gynekologi och obstetrisk praxis är följande.

 • Avsaknaden av biverkningar. Med rätt behandlingsschema och med hänsyn till kvinnans individuella egenskaper och kontraindikationer, leder fysioterapi praktiskt taget inte till negativa reaktioner från kroppen (särskilt jämfört med läkemedel) och skadar inte.
 • Prisvärd pris. All grundläggande fysioterapi kan göras i kliniken på hemorten. Betald behandling kostar billigt, och om det finns en remiss från en läkare till hands, behöver du inte betala någonting. Ibland kan det vara nödvändigt att köpa ett läkemedel. Men i de flesta fall används billiga medel för fysiska procedurer.
 • Acceleration av återhämtning. Används som en ytterligare behandling, ökar fysioterapi den terapeutiska effekten av läkemedel samtidigt som antalet minskas avsevärt. Fysiska metoder reducerar återhämtningsperioden avsevärt och minskar risken för komplikationer.
 • Hög grad av effektivitet. Många patienter är skeptiska till fysioterapi utan att observera betydande "synliga" effekter, särskilt efter de första sessionerna. Emellertid bevisar många studier det motsatta - förfarandena är mycket effektiva. För att göra detta, genomgå en fullständig behandling.

Fysioterapeutiska förfaranden har praktiskt taget inga nackdelar. Vi kan bara notera behovet av regelbundna besök på en medicinsk institution. Eftersom nästan alla sådana centra och kliniker tillhandahåller tjänster på dagtid är det inte lätt för arbetande patienter att komma till sessionen i tid.

Användning av fysioterapi inom gynekologi anses vara en viktig riktning vid behandling av sjukdomar. Många av de gynekologiska störningarna svarar knappast på effekterna av läkemedel, till exempel vidhäftningar i rören, kronisk smärta i nedre del av buken, inflammatoriska processer av kronisk natur och andra. Därför blir utnämningen av fysiska behandlingsmetoder ofta det enda sättet att bli av med patologier och deras förebyggande.

Vad är fysioterapi inom gynekologi

I den här artikeln kommer vi att försöka ta reda på vad det är - fysioterapi i gynekologi.
Bland åtgärderna för att bekämpa gynekologiska sjukdomar i det kvinnliga reproduktionssystemet är fysioterapi en speciell plats. I de flesta fall används de helande egenskaperna för fysioterapi för att eliminera kroniska och akuta patologiska tillstånd..

Icke desto mindre är komplexet med fysioterapeutisk universalmedicin effektivt under förberedande åtgärder före operation eller efter kirurgiska ingrepp. Dessutom är det relevant under graviditet och postpartum. Detta beror på skapandet av maximal nytta mot bakgrund av nästan ingen skada på kroppen..

Fysioterapi: vad är det i gynekologi

De flesta gynekologiska sjukdomar orsakas av stillastående processer i bäckenområdet. Denna aspekt komplicerar behandlingskomplexet betydligt för återställande av reproduktionsfunktioner..

Exceptionell medicinering är inte ett tillräckligt steg för att lösa problemet. Därför kopplas effekten av fysioterapeutiska förfaranden för att uppnå önskad effekt..

Det fysioterapeutiska komplexet fungerar som en katalysator av stimulerande betydelse för den kvinnliga kroppen. Genom en sådan behandling uppnås:

 • reduktion och fullständigt försvinnande av smärta;
 • återställande av reproduktionsfunktion;
 • utjämning av inflammatoriska fenomen;
 • metabolisk stabilisering;
 • stärka immunförsvaret;
 • förbättring av blodtillförseln och blodcirkulationen.

Genom det praktiska genomförandet av fysioterapeutiska förfaranden tillhandahålls det:

 • minskning av villkoren för botemedel mot sjukdomar;
 • förebyggande av möjliga återkommande situationer och patologiska komplikationer;
 • kombination med exponering av läkemedel och manuella procedurer;
 • minskning av den medicinska effekten på driften av system med förebyggande av överdos och biverkningar;
 • långsiktig effektivitet efter behandling.

Indikationer för fysioterapeutisk behandling i gynekologi kan vara:

 • mastit av ammande karaktär;
 • spruckna bröstvårtor;
 • inflammatoriska sjukdomar i hängorna, livmodern, bäckenorganen;
 • cystor i äggstockarna i remission;
 • brist på arbetskraft;
 • infertilitet;
 • vidhäftningsprocesser;
 • menstruationsdysfunktion;
 • ökad ömhet i menstruationen;
 • hormonella störningar;
 • systematisk smärta i bäckenområdet;
 • återhämtningsperiod efter missfall, abort, gynekologisk kirurgi;
 • förberedande fas för IVF.

Fysioterapi: kontraindikationer i gynekologi

Bland kontraindikationerna för implementering av det fysioterapeutiska komplexet av behandling är det vanligt att skilja:

 • patientens allvarliga tillstånd;
 • menstruation;
 • livmodersblödning och komplikationer i cirkulationsprocessen;
 • höjd temperatur;
 • feber
 • olika formationer och tumörer i cancer;
 • cystor;
 • purulenta manifestationer;
 • endometrios;
 • tumörer i livmodern och äggstockarna;
 • mentala störningar;
 • urolitiasis;
 • genital tuberkulos;
 • lever- och njursvikt;
 • akuta sjukdomar;
 • stadium av förvärring av infektionssjukdomar.

Men om ovanstående fakta upptäcks, fattas läkaren det slutliga beslutet om behandlingskomplexets lämplighet. Endast han har rätt att korrelera de dominerande fördelarna med fysioterapeutiska förfaranden jämfört med deras negativa effekter..

Fysioterapi i gynekologi för infertilitet

Förekomsten av destruktiva processer i äggledarnas strukturella komplex leder till rörens infertilitet. Bildningen av vidhäftningar i bäckenområdet orsakar peritoneal infertilitet. Stratifiering av patologiska tecken på ovanstående sjukdomar bildar tubulär peritoneal infertilitet, vilket förekommer i 30 av 100 fall av medicinsk praxis.

Destruktiva processer i äggledarnas struktur och funktion leder till tubal infertilitet. Peritoneal infertilitet är processen för bildning av vidhäftningar i bäckenområdet. Kombinationen av dessa patologier kallas tubal-peritoneal typ..

Arten av förekomsten av tubal infertilitet är associerad med partiell eller fullständig hindring av äggledarna. Ibland finns det en patologi i äggledarnas funktion.

Förutsättningarna för detta fenomen är:

 • kirurgiska operationer;
 • förekomsten av inflammatoriska foci i könsorganen;
 • födelse komplikationer;
 • infektioner i reproduktionssystemet (klamydia, herpes, mycoplasmosis, gonorré, trichomoniasis).

I de flesta fall beror livmodern på infektioner som ett resultat av samlag. Processerna med inflammation nära rören hindrar äggets rörelse. Som ett resultat orsakar könsinfektioner vidhäftningar. Det finns också låg fertilitet hos ägget och en minskning av lokal immunitet.

Den peritoneala typen sker som en konsekvens:

 1. kirurgisk exponering;
 2. inflammatoriska fenomen i reproduktionssystemet;
 3. extern kurs av endometrios.

Vid peritoneal infertilitet finns en kort period av lutealfasen, vilket leder till eventuella missfall och infertilitet.

Som en del av fysioterapeutiska åtgärder för att bekämpa infertilitet används följande:

 • salt, enzym och biostimulerande elektrofores;
 • fonofores av organen i bäckenområdet;
 • vaginal exponering för elektroden (bestäms av platsen för vidhäftningar);
 • EHF-terapi (med tubal peritoneal typ);
 • gynekologisk bevattning;
 • lera vaginala vattpinnar;
 • gynekologisk massage;
 • vibration av buk-vaginal effekt.

I händelse av att ett beslut fattas för att bekämpa gynekologiska sjukdomar genom fysioterapeutiska förfaranden är det viktigt att snabbt söka kvalificerad hjälp från specialister och boka tid hos läkarna på läkarcentret LD Clinic. Tack vare många års erfarenhet av behandling av gynekologiska sjukdomar kan klinikens medicinska personal lösa patientens undertryckande problem..

Spike magnetoterapi

Magnetoterapi under vidhäftningar verkar med ett magnetfält (variabelt och konstant) på bäckenorganen för att stoppa förloppet av vidhäftningsprocessen.

Orsakerna till vidhäftningar i kroppen beaktas:

 • kirurgiska ingrepp;
 • bakteriell vaginos;
 • inflammation i livmodern och bilagorna;
 • komplikationer efter graviditet och förlossning;
 • livmoders curettage;
 • abort;
 • extern endometrios;
 • sklerodermi, reumatism, dermatomyosit.
Den terapeutiska effekten av användning av magnetisk terapi för självhäftande sjukdom:
 • upphörande av bildandet av nya vidhäftningar;
 • förbättring av blodcirkulationen i de inre organen;
 • restaurering av näring i vävnader påverkade av vidhäftningar;
 • smärtstillande.
Du kan inte använda magnetoterapi för vidhäftningar i gynekologi om patienten:
 • allvarligt utmattad;
 • med hög temperatur;
 • lider av epilepsi, hypertoni, blodsjukdomar;
 • tål inte magnetoterapi individuellt.
Vid upptäckt av en malign tumör såväl som under graviditet bestämmer läkaren om magnetisk terapi är lämplig.

Behandlingen av vidhäftningar med magnetoterapi är vanligtvis lång: förfarandekurserna upprepas tills förbättringar dyker upp. Antalet procedurer sammanfaller med menstruationscykeln - det vill säga procedurerna utförs dagligen tills menstruationens början.

Denna fysioterapeutiska metod är ganska mild och den kan användas under lång tid utan negativa konsekvenser för kroppen..

Gynekologiska magnetoterapiapparater

VITYAZ-enhet för kvantterapi

Medicinsk utrustning, 1 års garanti

 • Under dess påverkan, sårläkningsprocesser, återställning av skadade kroppsstrukturer aktiveras.
 • Hjälper till att minska intensiteten av smärta, ökad känslighet i huden, eliminerar manifestationen av ödem och minskar muskelsvaghet
 • Stimulerar regenerering av nervändar, förbättrar effekten av läkemedel, ökar ton och förbättrar näring av förlamade muskler
 • Det stärker kroppens försvarsmekanismer, förbättrar trofiska och metaboliska processer

Enhet urologisk ERETON

Urologisk enhet för behandling av prostatit, 1 års garanti

 • I allmänhet observeras en positiv effekt efter den första appliceringen
 • Vanligtvis är förfarandets gång 10-12 sessioner
 • Garanterad ökning av sexuellt samlag
 • Han botar framgångsrikt prostatadysfunktion, återställer erektionsdysfunktion
 • Leveransomfånget inkluderar en arbetsmodul för enheten, en fysioterapisond, en elektrod med passiv verkan, ett par fingerbatterier och en bruksanvisning

ALMAG-01-enhet

En enhet för magnetisk terapi med ett pulserande fält, 2 års garanti

 • Den mest populära magnetoterapienheten i Ryssland!
 • Det används på statliga sjukhus och polikliniker.
 • Impulspenetrationsdjup: upp till 8 cm
 • Brett område med samtidig exponering (4 magnetiska emittrar)
 • Magnetfältets pulsvaraktighet i intervallet 1,5 till 2,5 ms
 • Metabolismen accelererar, blodflödet till vävnaderna förbättras
 • Han visade kliniskt effektivitet i behandlingen av sjukdomar:
  • Muskuloskeletala systemet
  • Neurologiska sjukdomar
  • Sjukdomar i hjärt-kärlsystemet
  • Dermatologiska sjukdomar
  • Kroniska ospecifika lungsjukdomar
  • Gastrointestinala sjukdomar
  • Könssjukdomar
  • Sjukdomar i det venösa systemet i övre och nedre extremiteterna
 • Vikt: 0,62 kg
 • Om du behöver kortvarig användning kan du hyra ALMAG-01-enheten

ALMAG Plus-enhet

Magnetterapienhet, uppdaterad modell 2018, 1 års garanti

 • Gratis leverans i Moskva
 • Förbättrad version av enheten Almag-01
 • Alternativ för smärtlindring
 • Fast fixerat på en öm plats
 • Läge för spädbarn (från 1 månad)
 • Indikation - ljus och ljud
 • Impulspenetrationsdjup: upp till 8 cm
 • Brett område med samtidig exponering (4 magnetiska emittrar)
 • Magnetfältets pulsvaraktighet i intervallet 1,5 till 2,5 ms
 • Tre driftsätt:
  • 1-huvud
  • 2 - läge för barnläkare (barnläge)
  • 3 - med uttalade smärtstillande och antiinflammatoriska effekter
  Bekvämt fall ingår
 • Effektiv vid behandling av sjukdomar:
  • Muskuloskeletala systemet
  • Neurologiska sjukdomar
  • Sjukdomar i hjärt-kärlsystemet
  • Dermatologiska sjukdomar
  • Kroniska ospecifika lungsjukdomar
  • Gastrointestinala sjukdomar
  • Könssjukdomar
  • Sjukdomar i det venösa systemet i övre och nedre extremiteterna
 • Om du behöver kortvarig användning kan du hyra en ALMAG-PLUS-enhet

Enhet MAVIT (ULP-01 ELAT)

Apparatur för magnetoterapi, 2 års garanti

 • Gratis leverans i Moskva
 • Ett av de mest effektiva sätten att behandla prostatit.
 • Tekniken inkluderar komplexa metoder för att påverka kroppen
 • Förmågan att använda både på sjukhuset och hemma
 • Hög kvalitet, bevisad genom åren
 • Optimalt pris

DIAMAG-enhet (ALMAG-03)

Magnetoterapi, 1 års garanti

 • Gratis leverans i Moskva
 • Enhet för behandling av hjärtsjukdomar:
  • Konsekvenserna av en cerebrovaskulär olycka;
  • Cerebral ischemi;
  • Migrän;
  • Osteokondros i cervikala ryggraden;
  • iridocyklit;
  • Parkinsons sjukdom
  • Sömnproblem.
 • Enkel drift, små dimensioner och vikt
 • Nätström 220 V
 • Elektrodens exponeringstemperatur - 41 ° C
 • Två flexibla linjer med 6 elektroder
 • Huvudbandets emitter Vikt: 0,3 kg
 • Vikt: 1,5 kg

ALMAG-02 enhetsalternativ 1

Magnetoterapi, 2 års garanti

 • Gratis leverans i Moskva
 • Toppkvalité
 • Individuell metod i behandlingsprocessen
 • Enheten kan agera zonalt och lokalt
 • Möjligheten att exponeras för inre organ
 • Inkluderar 2 emittrar
 • Skrivbordsapparat

ALMAG-02 enhetsalternativ 2

Apparater för magnetisk terapi med bred exponering, 2 års garanti

 • Exponering för stora delar av kroppen
 • Impulspenetrationsdjup: 20 cm
 • Pulsad magnetfälteffekt: upp till 45 mT.
 • En rad med 6 utsändare
 • 16-delig kärnstudent
 • Emitterdiameter: 21 cm
 • Effektiv i behandlingen av ett stort antal sjukdomar
 • 79 arbetsprogram
 • Vikt: 10,5 kg

All information som publiceras på webbplatsen (inklusive priser) är endast för informationssyften.
och under inga omständigheter definieras ett offentligt erbjudande enligt artikel 437 i civillagen

Genom att använda webbplatsen godkänner du vår integritetspolicy
Webbplatsen använder cookies i sitt arbete. Om detta inte passar dig, lämna webbplatsen.

Metoder för diagnos och behandling av vidhäftningar i bäckenet

Vidhäftningar är delar av bindväv som kombinerar angränsande organ i bäckenet. Förekomsten av patologi är extremt hög - upp till 1-2% av befolkningen, medan avvikelsen hos män är 2,7 gånger mindre trolig än hos kvinnor. Efter kirurgiska operationer bildas vidhäftningar i 16% av fallen, med upprepade operationer - i 95%.

orsaker

Direkta faktorer som utlöser vidhäftningsprocessen i bäckenet är:

 1. Inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen. Som regel förekommer de hos kvinnor efter lidande kolpit, endometrit, adnexit, parametritis och pelvioperitonit. Patogener inkluderar gonokocker, klamydia, ureaplasma och tuberkulosbakterier. Längden på loppet av den infektiösa och inflammatoriska processen är direkt proportionell mot volymen av bindemedelsvävnad.
 2. Kirurgiska ingrepp. Eventuella operationer (borttagning av bilagan, kejsarsnitt, utsträckning av livmodern och dess bihang, manipulation med matsmältningskanalen) orsakar tillväxten av bindväv på suturplatsen, som ofta sträcker sig bortom det kirurgiska fältet. Extremt sällan provoserar abort, diagnostisk curettage, hysteroskopi avvikelser.
 3. Blödningar i bäckenet. Rollen som en orsakande faktor kan vara ett brott i äggledaren, äggstocksapoplexi, ektopisk graviditet, godartade livmodertumörer (myom, hemangiom, etc.).
 4. Endometrios - tillväxten av endometrium utanför det kvinnliga reproduktiva organet. I epicentersformen är ulcerationer och kronisk inflammation form - utgångsfaktorn för limprocessen.
 5. Traumatiska skador på bäcken (fallande från höjd, bilolycka, etc.).

Normalt är bladen i parietal och visceral peritoneum inte förbundna med varandra, och mellan dem finns en liten mängd vätska. Alla rörelser åtföljda av friktion kompenseras helt. Peritoneumets rörlighet är också nödvändig för fysiologisk förskjutning av organ (en ökning av livmodern under graviditeten, överflödet av urinblåsan eller tjocktarmen).

Om några inflammatoriska processer (av septisk eller aseptisk karaktär) har börjat i det lilla bäckenet, sväller bukhinnan, börjar fibrin att samlas på ytan, som har en limliknande struktur och ansluter de närmaste vävnaderna. Med ett snabbt stopp av den patologiska processen löses proteinbeläggningar helt upp, med en lång, ersätts de av bindväv, vidhäftningar bildas.

Klassificering

Den kliniska klassificeringen av läkare av vilken specialitet som helst är baserad på funktionerna i loppet av pelvioperitonit med efterföljande bildning av bindvävssnöror.

Formenmanifestationer
Akut kursKliniska symtom uttrycks. Ljus smärta och berusningssyndrom, kroppstemperaturen stiger till feberantal. Tecken på peritoneal irritation är positiva. Kan vara tarmpares med obstruktion.
Intermittent flödeSjukdomsförloppet består av perioder med förvärringar och remissioner. Långsam smärta, låg temperaturökning (högst 38 grader) är karakteristiska. Det finns ingen klinisk symptomatologi under avslutad period.
Kronisk kursSymtomen är antingen obefintliga eller milda. Förstoppning, mild smärta i de nedre kvadranten i buken förekommer regelbundet. Denna typ spelar en nyckelroll i utvecklingen av infertilitet och missfall..

Efter en tid (från 4 veckor till flera år) från det ögonblick då inflammationen började börjar det bildas ledningar i det lilla bäckenet. Det bör noteras att vidhäftningar är lokaliserade inte bara i bäckenet utan också i det intraabdominala hålrummet, men de är mycket mindre.

Gynekologer och reproduktologer identifierar följande stadier av sjukdomen, beroende på de data som erhållits under laparoskopi.

SkedeKarakteristisk
jag
Enstaka ledningar, spikar är tunna, svagt försämrade organfunktion.
II

Många snören, tät. Äggstocksytan mindre än 50% täckt.
III

Många vidhäftningar, täta, täcker över halva ytan på äggstockarna.
IV

Vidhäftningar är täta, lamellära, överlappar äggstockarna fullständigt. Funktionerna hos alla drabbade organ försämras. Ljus smärtsyndrom.

Kliniska manifestationer

I början av sjukdomen kommer smärtsyndromet fram. Smärtan är tråkig, av låg intensitet och är lokaliserad främst i nedre buken. Gradvis växer symtomets svårighetsgrad - stark, värkande, med bestrålning till korsbenet, ändtarmen, övre buken.

All fysisk aktivitet (löpning, viktlyft, samlag) orsakar en ökning av smärta. Platsen för vidhäftningar i bäckenområdet bestämmer funktionerna i den kliniska bilden. Med skada på peri rektalfiber och rektum i sig utvecklas ömhet under avföring, i urinblåsan - med en urinering eller överdriven fyllning av organet med urin, i urinledningsområdet - ständigt i sidosektionerna i buken.

Farligt är äggstockarnas nederlag. Smärta uppstår alltid med ägglossning, stress, psyko-emotionell överbelastning. Infertilitet utvecklas snabbt eftersom vävnaden i äggstockarna inte helt kan fullgöra sin funktion. Eventuell involvering av äggledarna, som "överväxt från insidan" och helt blockerar äggets väg på vägen till livmoderhålet.

Med en långvarig kurs och omfattande skador på bukhinnan och bäckenorganen förenas störningar i mag-tarmkanalen:

 • instabil avföring - växlande perioder med förstoppning och diarré;
 • flatulens, åtföljt av en kraftig ökning av smärta;
 • periodisk illamående och kräkningar, med tarmhinder - kräkningar av tarminnehåll.

komplikationer

Bildningen av vidhäftningar i det lilla bäckenet innebär en hel del kränkningar. Diagnostiseras oftast:

 1. Akut tarmhinder. Det orsakas av sammandragning eller komprimering av ett separat tarmsegment. Som ett resultat behålles avföring i kroppen, förgiftningen ökar snabbt på grund av absorption av produkter med långvarig förfall och jäsning, och själva kompressionsstället ischemisk, nekros och perforering av tarmväggen med tecken på peritonit kan uppstå. Dödligt resultat om obehandlat inträffar i 40% av fallen.
 2. Infertilitet. Det observeras hos varje fyra patienter med vidhäftningar. Strängarna i bindväv interfererar med mognaden av ägget i äggstockarna, dess utveckling genom äggledarna och implantation i endometrium. Dessutom kränks försörjningen av kvinnliga könsorgan med syre och innervering, som orsakar för tidig spontan abort,.
 3. Akut urinretention med hydronefrotisk transformation av njurarna. Det inträffar med urinvägsobstruktion på vilken nivå som helst. Urinutmatningen saktar ner eller slutar helt, berusningen ökar, ödem, blodtrycket stiger. Kan vara dödligt om akut kirurgisk vård inte tillhandahålls.

Diagnostik

Den ledande rollen för att ställa rätt diagnos ges insamlingen av anamnesis (tidigare infektionssjukdomar, långvarig infertilitet, etc.). För att bekräfta nosologi används:

 1. Undersökning på en gynekologisk stol. I området med äggstockarna och äggledarna kan svårighetsgraden, palpationssmärtor fastställas. Livmoderrörelser är begränsade eller helt frånvarande. Vaginalbågar är rörliga, solida, korta.
 2. Ultraljud av bäckenorganen. Bindvävnadsträngningar visualiseras som icke-ekogena inneslutningar av olika intensiteter.
 3. Hysterosalpingografi eller hysterosalpingoscopy - avslöjar en kränkning av äggledarnas patency på grund av deras yttre eller inre hinder genom bindväv.
 4. Diagnostisk laparoskopi. Den här metoden är prioriterad eftersom den gör att du exakt kan bestämma platsen och omfattningen av den patologiska processen, graden av organinvolvering och ett antal möjliga komplikationer.
 5. CT och MR i bäckenorganen. Anekogena vita sladdar erhållna genom att modellera bilden från skanningsresultaten är ett tillförlitligt tecken på vidhäftningar i bäckenhålet.

Innan behandlingen utnämns utförs differentiell diagnos.

Namn på patologiFunktioner i den kliniska bilden
Vidhäftningsprocess
Nästan alltid konstant värkande smärta i nedre del av buken med bestrålning, periodisk förstoppning.endometrios

Alla samlag är smärtsamma. Smärtan är konstant och intensifieras med ägglossning eller några dagar före menstruation. Liten fläckning i mitten av smetcykeln noteras..Cystoma (godartad tumör) i äggstocken

Vid palpation förstoras den drabbade äggstocken, mobil, kraftigt smärtsam.Apoplexy (brott) i äggstocken

Smärtan är akut, inträffar under perioden mellan menstruation efter en betydande belastning (samlag, ett slag mot bäckenområdet, bär tunga föremål). Det kan finnas små fläckar från slidan. Tecken på peritoneal irritation visas vanligtvis inte omedelbart.

Behandling av vidhäftningar i bäckenet

Det huvudsakliga målet med att behandla vidhäftningar i bäckenområdet är deras fullständiga eller partiella (om möjligt) borttagning och återställande av reproduktionsfunktionen. Därför är den enda metoden kirurgisk ingripande av alla slag. Mediciner rekommenderas endast för symtomatisk behandling, postoperativ rehabilitering och eliminering av den etiologiska faktorn. Tilldelat:

 1. Antimikrobiella medel. Visas efter bekräftelse av persistensen av patogen flora.
 2. Nonsteroidala antiinflammatoriska smärtstillande medel. De stoppar smärta, minskar svårighetsgraden av ödem, ökar aktiviteten för vidhäftningsresorptionsprocesser, men bara i de tidiga stadierna, där patologin nästan aldrig diagnostiseras i tid..
 3. Hormonala droger. Rekommenderas endast för behandling av endometrios, vilket orsakade spridning av bindväv..
 4. Fibrinolytika. Påskynda resorption av vidhäftningar.
 5. Fysioterapi är en tvivelaktig tilläggsterapi vars effektivitet är kontroversiell.

Kirurgi

Diagnostisk laparoskopi utförs, under vilken prevalensen av patologin i det lilla bäckenet utvärderas och ett beslut fattas att avlägsna vidhäftningar, och deras dissektion utförs preliminärt. Laserkoagulering, elektrokirurgi eller akadissektion (verkan av vatten under tryck) kan användas för att verka på sladdar..

Vid intestinal obstruktion är median laparotomi med avlägsnande av en del av den drabbade tarmen med infångning av minst 5-6 cm friska vävnader prioriterad. Dysfunktion i njurarna, urinledarna och urinblåsan kräver också ett ingripande med skärning av icke-livskraftiga vävnader och applicering av anastomoser för adekvat avledning av urinen.

Kriterierna för behandlingens effektivitet är:

 • upphörande av blödning;
 • brist på smärta;
 • tillräcklig funktion av tarmen (regelbunden peristaltis, tömning 1-2 gånger om dagen);
 • fertilitet återhämtning.

Behandling efter operation

När du har tagit bort vidhäftningar måste du snabbt återgå till patientens arbetsförmåga. Det rekommenderas ofta fysisk aktivitet, vilket är den ledande metoden för att förhindra återbildning av vidhäftningar..

Under en period av tre månader eller mer föreskrivs fibrinolytisk terapi (Streptokinas, Longidysis), fysioterapeutiska förfaranden genomförs.

Läkemedel för behandling

DrognamnFarmakologisk gruppHandlingsmekanismDosering och administreringKostnad på läkemedelsmarknaden
ketoprofen
Icke-steroidalt icke-selektivt antiinflammatoriskt läkemedelDet blockerar COX-1 och COX-2, vilket leder till en minskning av frisättningen av prostaglandiner, som är den ledande länken i bildandet av smärta1 tablett (0,1 g) 2 gånger om dagen genom hela smärtsyndromet.120-130 rubelTramadol

Narkotisk smärtstillande opioidstrukturDet orsakar hyperpolarisering av membranen i synapserna i nervfibrerna, vilket blockerar ledningen av nervimpulser.Intravenöst 2 ml 1% lösning, inte mer än 1 gång per dag.300-400 rubelcefazolin

Cefalosporin antibakteriellBlockerar syntesen av bakteriecellväggen. Som ett resultat blir de instabila mot effekterna av immunsystemets celler..1,0 intramuskulärt eller intravenöst 2 gånger om dagen - 7-10 dagar.Från 30 rubelmetronidazol

Antiprotozoalt medel (för behandling av trikomoniasis, amoebiasis, bakteriell vaginos)Blockerar syntesen av nukleinsyror i patogenens celler.1 tablett (0,25) 3 gånger om dagen - upp till 15 dagar.Cirka 100 rubelLongidaza

fibrinolytiskaHydrolyserar glykosaminoglykaner som finns i bindemedelsvävnaden.3000 IE i form av intramuskulära injektioner med ett intervall efter var och en av 3-10 dagar. Kurs - 10-15 introduktioner.Över 2000 rubel

Diet

Näring syftar till att återställa tillräcklig funktion i mag-tarmkanalen. Det rekommenderas inte att använda produkter som ökar gasbildning (baljväxter, rädisor, rovor, kinesisk sallad, bageriprodukter, alla typer av spannmål förutom ris, äpplen, persikor, aprikoser, mejeriprodukter, kolsyrade drycker, kaffe). Alla skarpa, stekt, salt, kryddor måste uteslutas.

För att uppnå normal peristaltik rekommenderas att äta upp till 5-6 gånger om dagen i små portioner och dricka minst 1,5 liter vätska.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Varför gör bröstet bröst innan menstruationen

Varför gör bröstet bröst innan menstruationenSkälen för att det finns obehag i bröstet är indelade i fysiologiska och patologiska. De förstnämnda är förknippade med kroppens normala funktion och kräver inte medicinsk intervention....

Röd borste och bor livmoder: hur man tar med endometrios

Hur man tar ortiliasbaserade produkterOrtilia är en effektiv alternativ metod för att behandla en patologi såsom endometrios.Endometrios är en patologi orsakad av överdriven produktion av östrogen i den första fasen av menstruationscykeln och låga nivåer av progesteron i den andra fasen....

Månadsvis per veckodag

Det kommer att vara svårt för många att tro, men denna typ av förmögenhet är ganska vanligt för närvarande. Det finns ett stort antal folketecken och övertygelser om menstruation, som moderna flickor litar fullt ut på....