Hur man tar "Fluconazol" med trasten korrekt?

Ansvarsfrihet

Trast är en obehaglig patologi av svampens natur, vilket leder till skador på könsslemhinnorna. Oftast förekommer sjukdomen hos kvinnor. En sjukdom som fortsätter i mild form elimineras lätt med hjälp av salvor, vaginala tabletter, sprayer, suppositorier. Men svampen som orsakar utvecklingen av candidiasis är väldigt lumvande. Han kan bosätta sig på flera områden. Lokal terapi är i detta fall inte tillräckligt. Därför använder läkare utnämningen av systemiska läkemedel, till exempel läkemedlet "Fluconazole". Tänk på fördelen med sådan terapi, vad är fördelarna och nackdelarna med läkemedlet. Och vi kommer också att analysera hur man tar "Fluconazole" med trast.

Indikationer för användning

Läkemedlet "Fluconazol" är effektivt i många patologier. Det är ett läkemedel med många effekter. Därför, innan vi berör frågan om hur man tar "Fluconazole" med trast, kommer vi att analysera vad det är.

Läkemedlet hanterar sådana patologier:

 1. Svampsjukdomar av olika slag hos immunförsvarade patienter (det hjälper till att bli av med sjukdomen även för personer med HIV).
 2. Vaginal och systemisk candidiasis (en sjukdom känd som trost).
 3. kryptokockos.
 4. Candidiasis i slemhinnorna i olika organ.

Medicinen, kännetecknad av ett brett spektrum av verkan, eliminerar perfekt kombinerade infektioner.

Symtom på trast

Innan du tar Fluconazole för trast, bör du definitivt besöka en läkare. Endast en kvalificerad läkare kan noggrant fastställa orsaken till inflammation. Det är viktigt att förstå att symtomen som kännetecknar trast är ibland ett tecken på en helt annan sjukdom. I detta fall kan läkemedlet "Fluconazol" vara meningslöst..

Dessutom, med trast, kan en mängd patogener delta i den inflammatoriska processen. I denna situation kommer ytterligare terapi att behövas. Därför är det extremt oönskat att använda läkemedlet själv.

Trast kan misstänkas av följande symtom:

 • vit curdled urladdning;
 • sur obehaglig lukt;
 • på könsorganen en vit beläggning;
 • svullnad, svullnad, inflammation i slemhinnorna;
 • brännande känsla under urinering;
 • utslag, rodnad på de drabbade områdena;
 • smärta under samlag.

Kvinnors behandling

Representanter för det svagare könet är mycket mer benägna än män att möta trast. I de flesta fall har de inflammation i slemhinnorna i slidan och yttre organ.

Den kvinnliga kroppen är mer mottaglig för sjukdomen till följd av hormonella fluktuationer provocerade av cykliska förändringar. Sådana förändringar påverkar mikrofloras sammansättning. Candida som bor i kroppen får en gynnsam grogrund.

Under graviditeten observeras trast mycket oftare. I själva verket, mot bakgrund av hormonell anpassning, kan den förväntade modernens försvagade organisme inte alltid klara svampen.

Man bör dock inte självdiagnosera. Endast en läkare kan bestämma förekomsten av trast, med en speciell smet. Detta kommer att undvika många misstag i behandlingen. Och naturligtvis är det inte värt det, även om du vet väl hur man tar Fluconazole med trast, att ta sig till medicinering själv. Betala din hälsa till en professionell. Baserat på testerna kommer han att välja den nödvändiga behandlingen..

Om en mild form av sjukdomen diagnostiseras, kommer läkaren att förklara hur man tar "Fluconazole" med trast hos kvinnor. Ett av följande behandlingsregimer är populärt:

 1. 1 kapsel av läkemedlet används en gång..
 2. Inledningsvis tas en tablett (150 mg). Efter 72 timmar upprepas mottagningen..

En sådan terapi räcker för att bli av med en obehaglig sjukdom om patologin inte startas.

En något annorlunda behandling för användning av Fluconazol i kronisk trast rekommenderas. Hur man tar medicin i detta fall?

Läkaren kommer att råda efter behandlingen enligt ovanstående schema efter 7-10 dagar att ta kapseln igen. Då måste kvinnan igen testas. Läkaren kommer att kontrollera terapiens effektivitet. Om det önskade resultatet inte uppnåddes rekommenderas patienten följande schema:

 1. Ta 1 kapsel två gånger i veckan. Terapitiden är 14 dagar.
 2. Ta sedan en tablett en gång i månaden. Behandlingen varar i sex månader.

Du bör veta att läkemedlet "Fluconazole" inte kan tas under graviditet. Ett sådant botemedel är särskilt farligt för fostret under de första tre månaderna.

Manlig terapi

Trast för den starka halvan av mänskligheten är en sällsynthet. Behandlingen bör emellertid kontaktas med fullt ansvar..

Oftast orsakas en svampinfektion i en mans kropp av sjukdomar i det endokrina systemet, fel livsstil, olika infektioner och en kraftig minskning av immuniteten. I de flesta fall kombineras candidiasis med sexuellt överförda sjukdomar som uppstår i en latent form. Därför är det mycket viktigt att börja behandlingen med ett besök hos läkaren..

Ofta förskrivs läkemedlet "Fluconazole" för trost hos män. Hur man tar detta läkemedel kommer läkaren att berätta. Behandlingsregimen för män är densamma som för kvinnor.

För lokal användning rekommenderas salvor och krämer. De appliceras enbart efter hygienprocedurer 1-2 gånger om dagen. Det beror på patientens tillstånd..

Kontra

Efter att ha noggrant övervägt hur man tar "Fluconazole" för trast, bör du definitivt fråga under vilka plager eller villkor detta botemedel är strängt förbjudet.

De viktigaste kontraindikationerna för användningen av läkemedlet är:

 1. Intolerans mot läkemedlets komponenter. Även om allergiska reaktioner har observerats tidigare är läkemedlet inte lämpligt.
 2. Användning av läkemedel: "Terfenadine", "Cisapride." Kombinationen av dessa läkemedel med Fluconazol är strängt förbjuden.

Relativa kontraindikationer är:

 • leversvikt;
 • ålder upp till 18 år;
 • njursvikt;
 • störd hjärtrytm;
 • utökat QT-intervallsyndrom;
 • över 65 år gammal.

Bieffekter

Se till att läsa instruktionerna för läkemedlet "Fluconazole 150": hur man tar med trast, vilket kan vara oönskade reaktioner.

När allt kommer omkring kan läkemedlet orsaka biverkningar.

Ibland kan patienterna under behandlingen uppleva följande:

 1. Mage-tarmorgan. Förstoppning, diarré, uppblåsthet kan uppstå. Ibland finns det ofta begär att kräkas, det finns en motvilja mot mat. Vissa patienter upplever epigastrisk smärta.
 2. Nervsystem. Under terapi kan migränliknande tillstånd uppträda, koordination kan störas och svaghet kan uppstå. Ibland inträffar spontana muskelsammandragningar.
 3. Hematopoietiskt system. Biverkningar uttrycks i trombocytopeni, leukopeni, neutropeni, agranulocytos.
 4. Allergiska reaktioner. Behandling med läkemedlet kan åtföljas av urticaria, olika typer av exsudativt erytem, ​​Lyells syndrom.

Dessutom kan läkemedlet "Fluconazole" förvärra njurarnas funktion, provocera brist på kalium i kroppen, öka mängden kolesterol.

Drogöverdos

Du bör aldrig avvika från den behandlingsplan som rekommenderas av din läkare. Konsekvenserna av spontan terapi kan vara ganska obehagliga. Se till att lära dig att ta "Fluconazole" med trast, och följ detta mönster. Undvik överdriven missbruk av droger.

 • paranoida förhållanden,
 • syner.

I detta fall skölj omedelbart magen och ta ett diuretikum. Inom 3 timmar ger hemodialys konkret hjälp.

Patientens åsikt

Mycket ofta förskrivs läkemedlet "Fluconazole" för trast. Hur man tar (patientrecensioner överraskande sällan målar ett sådant schema) kan endast rekommenderas av en läkare som noggrant studerat sjukdomshistoriken.

Människors åsikter om verktygets effektivitet delades. Vissa patienter hävdar att läkemedelsbehandling inte gav det önskade resultatet. Samtidigt finns det till och med den kategorin av kvinnor som regelbundet använder läkemedlet under lång tid. Efter att ha fått den nödvändiga effekten ett tag, lugnar de sig till nästa manifestation av trast.

Men det finns en annan del av patienter som var nöjda med behandlingen med Fluconazol med trast. Hur man använder? Recensioner av dessa människor rekommenderar att inte studera olika behandlingsregimer utan att gå till läkarkontoret. De förklarar direkt att läkemedlet verkligen kan eliminera alla obehagliga symtom. Men det är viktigt att en kompetent gynekolog väljer ett behandlingsprogram.

Slutsats

Kom ihåg att all medicin kan vara ovärderlig, men det kan också skada kroppen. Och det beror bara på dig vad du väljer. Hälsa till dig!

Behandling av flukonazolkandidiasis: regim

Fluconazol för candidiasis (trast) är ett av de mest effektiva läkemedlen som föreskrivs av specialister. Verktyget på önskad nivå hanterar de olika stadierna av sjukdomen. Ofta räcker en medicin för att besegra en svampinfektion.

Allmän information och fördelar med Fluconazol

Fluconazol produceras i olika former av frisättning:

Kapslar (50 mg, 100 mg, 150 mg) förskrivs ofta för candidiasis..

Den huvudsakliga aktiva ingrediensen i läkemedlet, som visar en svampdämpande effekt är flucnocazol (90% av kompositionen). Denna produkt innehåller också hjälpkomponenter - laktos, kiseldioxid, stärkelse och andra.

Fluconazol används ofta för att behandla candidiasis, mykoser, pityriasis versicolor, onychomycosis. De viktigaste fördelarna med att använda detta läkemedel hos vuxna inkluderar:

 • brist på en stor lista över kontraindikationer och biverkningar;
 • hög effektivitet med candidiasis lokaliserad i olika delar av kroppen;
 • möjligheten att justera behandlingsregimen beroende på patientens individuella egenskaper;
 • överkomliga kostnader.

Läkemedlet i tabletter eller kapslar kan förskrivas tidigast fyra år. En intravenös infusionslösning används vid en tidigare ålder..

Dosering och administrering för vaginal candidiasis

Behandlingen och doseringen av det svampdödande läkemedlet hos patienter med vaginal candidiasis bestäms av utvecklingsstadiet av den patologiska processen och tillhörande symtom.

Första gången candidiasis, fortsätter med lätt klåda och obehag, lätt vaginal urladdning.150 mg fluconazol i tablettform en gång inuti. Ljus kan också användas (1 introduktion på natten).
Från 1 till 4 återfall under 12 månader. Förekomsten av ett stort antal vaginal urladdningar, uttalad klåda och brännande.Två gånger 150 mg av läkemedlet (med en 3-dagars paus).
Återkommande trast (mer än fyra avsnitt på ett år).Tre gånger 150 mg fluconazol (var 72: e timme). Sedan 150 g var sjunde dag i 6 månader.

Ta 50-400 mg av läkemedlet per dag för att förebygga svampskador i slidan (under antibiotikabehandling, med ofta förändrade sexpartners). Kursens varaktighet fastställs individuellt av den behandlande läkaren.

I sällsynta fall orsakar användningen av flukonazol biverkningar - huvudvärk, allergiska reaktioner, gagreflex, illamående.

Sådana fenomen kräver en översyn av behandlingsregimen och eventuellt tillbakadragande av läkemedlet.

Hur man tar och hur många dagar för candidiasis i munhålan

I det initiala stadiet av candidiasis i munhålan blir det tillräckligt för att använda lokala medel (sprayer, pastiller för resorption, sköljning). Behovet av användning av systemiska läkemedel förefaller med utvecklingen av patologi.

Fluconazol är ett av de första läkemedlets läkemedel som används vid behandling av trost i munhålan. Det används på grund av dess höga effektivitet och biotillgänglighet, sällsynta biverkningar. Den snabba utnämningen av flukonazol undviker utvecklingen av glitit, candida faryngit och bildandet av sprickor i tungan.

Enligt standardbehandlingsmetoden används läkemedlet enligt följande - 50-100 mg oralt en gång om dagen i 7-14 dagar. Utöver utnämningen av flukonazol innebär behandling av svampinfektioner ofta användning av andra läkemedel:

 1. antihistaminer.
 2. Vitaminkomplex.
 3. Immunomodulatorer av naturligt ursprung.

I slutet av behandlingsförloppet är övervakning av förekomst av en kvarvarande infektion obligatorisk. Det upprepas efter ytterligare 3 månader.

Är det effektivt för kronisk tarmkandidiasis

Flukonazol vid akut eller kronisk tarmkandidiasis är bland de mest effektiva och snabbverkande svampdödande medlen. Med denna typ av trast används läkemedlet i form av kapslar huvudsakligen.

En fullständigt genomförd behandlingsförlopp kan förhindra utvecklingen av komplikationer i form av blödning orsakad av perforering av tarmväggarna, ulcerösa lesioner i dess olika avdelningar, ofta diarré, vilket leder till svår uttorkning av kroppen, blodförgiftning (sepsis). Det största hotet mot kronisk tarmkandidiasis är under nyfödda, graviditet och amning.

Följande behandlingsschema för tarmkandidiasis används ofta:

 • den första veckan av den terapeutiska kursen - 400 mg en gång dagligen;
 • perioden från åttonde till tjugonde dagen - läkemedlets dosering reduceras till 200 mg var 24: e timme;
 • sista behandlingsveckan - läkemedlet används i förebyggande syfte (det rekommenderas att dricka en kapsel med flukonazol under dagen).

Parallellt bör patienten använda probiotika och prebiotika, immunmodulerande läkemedel. Patienten åtar sig att följa principerna för kostnäring, vägran av alkoholhaltiga drycker och rökning.

I allmänhet kräver behandling av en kronisk form av tarmtrast minst en månad.

Efter att ha godkänt de nödvändiga testerna, beslutar specialisten behovet av upprepade kurser eller justerar doserna av flukonazol.

Fluconazol under graviditeten

Instruktioner för användning av flukonazoltillstånd - användningen av läkemedlet under graviditeten är inte önskvärt. Detta beror på förmågan hos läkemedlets huvudsakliga aktiva substans att penetrera placentabarriären. Läkemedlet är också förbjudet för användning hos ammande patienter.

Resultatet av att man tar flukonazol kan ha en negativ effekt på fostret och en kränkning av dess utveckling. Den största faran är användningen av droger under den tidiga graviditetsperioden. Under denna period ökar risken för graviditet blekning, mutagena förändringar i utvecklingen av fostret (defekter i bildningen av muskuloskeletalsystemet, bildandet av en "gomspalt, hjärtfel). I detta avseende ersätts fluconazol i första trimestern med säkrare mediciner..

Mottagande av ett svampdödande medel under de senaste veckorna av graviditeten kan endast utföras i minimala doser. Grunderna för hans utnämning är:

 1. Patientens närvaro av en generaliserad form av svampinfektion, vilket utgör ett allvarligt hot för hennes hälsa och befinner sig i barnets livmoder.
 2. Sannolikheten för ett missfall eller för tidig födsel i samband med aktiv reproduktion av patogener i kroppen.
 3. Bristen på effektivitet av andra läkemedel.

Beslutet om möjligheten att förskriva flukonazol till en gravid kvinna fattas av en specialist efter en noggrann övervägande av möjliga risker.

Läkemedelspris

Fluconazol är ett billigt läkemedel tillgängligt för olika delar av befolkningen. Dess genomsnittliga kostnad är $ 0,61-0,82 för 7 kapslar på 50 mg. Ett paket med 4 kapslar på 150 mg kostar $ 1,34, med 1 kapsel - $ 0,69. 10 kapslar på 100 mg kan köpas för $ 1,58.

Läkemedlet i kapslar (tabletter, suppositorier, i form av en salva) dispenseras från apotek utan disk. Lösning för intravenös administrering - endast enligt medicinsk recept.

Fluconazol eller nystatin: vilket är bättre för candidiasis

Nystatin är ett populärt svampdödande läkemedel som finns i tabletter, suppositorier och salvor. Liksom flukonazol ger detta läkemedel en långvarig terapeutisk effekt, har liknande biverkningar och kontraindikationer. Båda läkemedlen har nästan samma kostnad..

Användningen av dessa läkemedel per dag kan variera beroende på svårighetsgraden av den patologiska processen i patientens kropp. Det minsta antalet mottagningar inom 24 timmar är 1. I särskilt avancerade fall ökar frekvensen av läkemedelsanvändning upp till 8 gånger om dagen.

Det är oacceptabelt att självständigt bestämma vad som hjälper bättre med candidiasis, flukonazol eller nystatin. Endast en kvalificerad specialist bör göra ett informerat val mellan dessa mediciner..

Trots den lika effektiva graden av båda läkemedlen i kampen mot candidiasis förblir flukonazol ledande i frekvensen av administrering hos patienter med trast.

Hur man tar fluconazol för trast

Fluconazol, enligt bruksanvisningen, är avsett att eliminera symtomen på trast. Denna vanliga sjukdom, känd som candidiasis, orsakas av den aktiva reproduktionen av jästsvampar i släktet Candida..

Beskrivning av doseringsform, komposition

Läkemedlet presenteras i flera dosformer. Dessa är vaginala suppositorier, salva, tabletter och kapslar.

Den huvudsakliga aktiva komponenten i medicinen är den aktiva substansen med samma namn.

ljus

Den huvudsakliga aktiva komponenten. Som ytterligare stabilisatorer och en fettbas används.

1 gram salva innehåller 5 mg aktiv substans.

tabletter

Aktiv aktiv ingrediens. Hjälpmedel - natriumlaurylsulfat.

kapslar

Aktiv ingrediens i olika doser. Ytterligare komponenter - potatisstärkelse, magnesium eller kalciumstearat.

Indikationer för användning

Indikationer för användning av läkemedlet, utöver trost, är:

 • kryptokockinfektion, inklusive meningit;
 • dermatomykos;
 • pityriasis versicolor;
 • onykomykos (nagelsvamp).

Läkemedlet kan förskrivas i förebyggande syfte - förhindra utveckling av en svampinfektion - hos personer med nedsatt immunförsvar.

Kontra

Kontraindikationer att använda är:

 • behandling med Terfinadine och Astemizole;
 • individuell allergi mot komponentkomposition.

Läkemedlet används inte till barn under 4 år.

Läkemedlet ordineras med försiktighet vid följande sjukdomar:

 • njur- / leversvikt;
 • hudutslag som följer med en generaliserad svampinfektion;
 • kronisk alkoholism;
 • arytmi;
 • elektrolyt obalans.

Innan behandlingen påbörjas är det nödvändigt att utesluta förekomsten av kontraindikationer.

Fluconazole för trast

Läkemedelsregimen för diagnos av trast beror på sjukdomsförloppet.

Användningsmetod, dosering

Om sjukdomen upptäcks för första gången, räcker det med en enda dos av en kapsel av ett läkemedel med en dos på 150 mg. En andra dos, som förhindrar ett återfall av patologin, utförs efter 1 till 2 veckor i samma dos.

I den kroniska kursen med vaginal candidiasis under förvärringsperioden administreras kursmedicinering. Kapslar ska tas två gånger i veckan i två månader. Sedan behöver patienten underhållsbehandling: under månaden måste du dricka en kapsel i 6 månader.

Det finns också andra regimer för att behandla återfall av trast:

 • två dagar vid 150 mg;
 • tre dagar på 150 mg;
 • sju dagar på 150 mg;
 • kursintag 2,3 eller 5 gånger med 3-dagars intervall.

Kapslar ska tas hela, tvättas med den nödvändiga mängden vätska.

Bieffekter

Under behandlingen utesluts inte utvecklingen av biverkningar:

 • nedsatt aptit;
 • förändring i smakpreferenser;
 • anfall av illamående som slutar på kräkningar;
 • flatulens;
 • huvudvärk;
 • Trötthet
 • Yrsel
 • arytmi;
 • hudutslag;
 • anafylaktisk chock (sällsynt).

Om biverkningar uppstår bör behandlingen avbrytas.

Överdos

En överdos indikeras av utvecklingen av hallucinationer och en paranoid typ av beteende..

Hjälpen består i att tvätta magen och ta sorbenter. I vissa fall kan sjukhusvistelse krävas..

Korrekt lagring

Det är nödvändigt att förvara läkemedlet på en plats som är otillgänglig för barn, till exempel den övre hyllan i kökslådan, vid en temperatur som inte överstiger + 25 ° С.

Hållbarhet - 2 år från tillverkningsdatum.

Fluconazolpris

Kostnaden för medel är varierande och bestäms av försäljningsregionens prissättningspolicy. I genomsnitt kostar köp av ett paket med 1 kapsel 28... 31 rubel och 2 kapslar - 48... 53 rubel.

Samspel

Innan behandling med vaginal candidiasis påbörjas, är det nödvändigt att beakta läkemedlets förenlighet med andra läkemedel:

 • medan man tar sockersänkande läkemedel från sulfonylurea-gruppen, är utvecklingen av hypoglykemi inte utesluten;
 • användningen av hydroklortiazid ökar nivån av flukonazolkoncentration;
 • behandling med teofyllin ökar sannolikheten för en överdos.

Fluconazol-analoger

Som analog kan följande medel betraktas - Diflucan, Flucostat, Nystatin.

Vilket är bättre: Fluconazol eller Diflucan

Läkemedel är strukturella analoger. I båda läkemedlen är den ledande aktiva ingrediensen flukonazol - ett ämne som är effektivt mot jästliknande svampar från släktet Candida.

Både Fluconazol och Diflucan har samma indikationer. Men det senare är mycket dyrare.

Flucostat eller Fluconazol: vilket är bättre

Båda läkemedlen är baserade på en aktiv ingrediens. Detta är den svampdämpande substansen fluconazol. Men Flucostat föreskrivs ofta för utveckling av en akut form av patologi. Medan fluconazol rekommenderas för att långsamt öka symtomen, återfall av candidiasis och under en antibiotikabehandling.

Båda läkemedlen börjar verka tillräckligt snabbt, har inte en negativ effekt på tarmens mikroflora.

I sällsynta fall, med ett återfall av trast, är båda läkemedlen ineffektiva på grund av kroppens individuella egenskaper.

Fluconazol eller Nystatin - vilket är bättre

Om vi ​​jämför läkemedel är flukonazol mer effektivt. Anledningen är de aktiva ingredienserna som har olika effektivitet..

Men samtidigt, ganska ofta, finns båda läkemedlen i behandlingsregimen för trast, eftersom de ökar den ömsesidiga effekten. Det enda kravet är att olika doseringsformer ska användas. Oftast används ljus med nystatin mot bakgrund av fluconazols förlopp (antingen kapsel- eller tablettform väljs).

Fluconazol och alkohol

Alkohol kan öka läkemedlets negativa effekt på leverceller. Mot bakgrund av gemensamt bruk utesluts inte massiv skada på njur- / levervävnaderna, vilket orsakar allvarliga komplikationer. Därför är det extremt oönskat att ta alkohol under behandlingen med detta läkemedel.

Fluconazol under graviditet och amning

Läkemedlet är förbjudet att använda under hela graviditetsperioden och amningstiden.

Fluconazole Recensioner

Svaret på läkemedlet är positivt. Många experter talar om läkemedlets effektivitet, och patienten noterar en snabb bortskaffande av huvudsymtomen på candidiasis.

Fluconazole - ett kraftfullt verktyg som hanterar manifestationerna av trast till "utmärkt." Men oberoende användning av läkemedlet är oacceptabelt med tanke på de befintliga kontraindikationerna, därför är det nödvändigt att konsultera en specialist innan behandling påbörjas.

Fluconazol suppositorier: instruktioner för användning av läkemedlet

Suppositorier är en av de mest effektiva och säkra formerna av läkemedel i kampen mot candidiasispatogener. Gynekologer föreskriver flukonazolsuppositorier för att eliminera klåda och inflammation i slidan. Detta läkemedel bekämpar effektivt patogener av trast, har en symptomatisk och fungicid effekt på patologin..

Fluconazole för trast

Suppositorier anses vara ett effektivt botemedel mot trast, den aktiva substansen fluconazol som finns i dem kämpar mot alla former av candidiasis. Fördelen med att använda suppositorier är läkemedlets direkta effekt på infektionsfokus och frånvaron av negativa effekter på matsmältningsorganen. Fluconazol finns i kapslar, suppositorier och tabletter..

Sammansättning av flukonazol

Kapslar innehåller 50 eller 150 mg av den aktiva substansen Fluconazol, har ett gelatinskal, som innehåller ett vitt granulärt pulver. Suppositorier kan användas lite längre än piller. De innehåller samma aktiva komponent, men hjälpämnen kan vara olika. Sammansättning av fluconazolkapslar:

Hjälpämnen: kiseldioxid kolloidal vattenfri; laktosmonohydrat; magnesiumstearat; natriumlaurylsulfat; förgelatinerad stärkelse.

Hur fungerar läkemedlet?

Läkare föreskriver flukonazol för candidiasis. Verktyget används för att behandla svampinfektioner av alla etiologier och används i stor utsträckning för att eliminera och förhindra candidiasis (trast), vars orsakande medel är jästsvampar. Huvudfunktionen i läkemedlet är en minimal effekt på kroppen, så det kan användas även för personer med immunbrist. Läkemedlet orsakar praktiskt taget inte biverkningar på grund av den låga hämningen av cytokromenzymer.

Aktiva ingredienser Flukonazolsuppositorier tränger snabbt in i kroppsvätskor och blod. Den absoluta koncentrationen av läkemedlet i kroppen från suppositoriet ögonblick uppnås efter 5 timmar, hålls där i mer än en dag, vilket hjälper till att förlänga verkan av de aktiva komponenterna i läkemedlet och befästa den svampdämpande effekten. Tillbakadragande av flukonazol under urinering.

Indikationer för användning

Läkemedlet används ofta för att behandla ett stort antal skador orsakade av svampinfektioner. Behandling och profylax föreskrivs för patienter med onkologi, patienter på intensivvården och individer som är disponerade för candidiasis på grund av minskad immunitet och otillräckligt intag av mat. Läkemedlet behandlas för följande sjukdomar orsakade av en svamp:

 • kryptokockos;
 • flerfärgad lav;
 • spik och hudsvamp;
 • kutan mykos;
 • onykomykos;
 • coccidiomycosis;
 • histoplasmos.

Fluconazol används för att behandla alla typer av candidala sjukdomar: candidiasis i munhålan, svalg, slemhinnor i ögonen, matstrupen. Läkemedlet används för att bli av med invasiva candidala infektioner: lesioner i urin- och luftvägarna, bukhinnan, endokardiet. Läkemedlet används allmänt för behandling, förebyggande av följande systemisk candidiasis:

 • kroniskt;
 • vaginal;
 • bronkopulmonell;
 • orofaryngeal;
 • candida balanitis.

Hur man använder fluconazol för trast

Innan du använder suppositorier är det nödvändigt att rådfråga din läkare, eftersom storleken på dosen fluconazol beror på svårighetsgraden av sjukdomen, som endast kan bestämmas av en gynekolog. Dessutom kombineras trast ofta med andra inflammatoriska könsinfektioner. I den kroniska formen av vaginal candidiasis föreskrivs komplex behandling, långtidsregimer används. För att behandla de första symtomen på sjukdomen kan du behöva endast en tablett tagna åt gången. Användningsfunktioner:

 • Vaginala suppositorier sätts in i slidan för 1 st. på natten med en mild form av skador och 1 st. 2 gånger om dagen med kronisk trast.
 • Vid svåra former av sjukdomen, åtföljd av andra infektionssjukdomar, rekommenderas att man gör preliminär antimykotisk douching.
 • Det är bäst att använda ljus med läkemedel för att återställa könsorganens mikroflora.
 • Den genomsnittliga behandlingstiden är 1 vecka.
 • Under terapin är det viktigt att helt överge sexuell aktivitet.
 • För maximal behandlingseffektivitet rekommenderas att ta läkemedlet för båda sexpartnerna.

Hur länge verkar flukonazol

Läkemedlets hastighet beror på graden av skada på svampinfektionen, dosen av läkemedlet, individuella fysiologiska egenskaper. I de tidiga stadierna av en svampsjukdom hjälper flukonazolsuppositorier att eliminera sjukdomen vid bara en användning. Akuta, kroniska former av candidiasis kan behandlas i flera veckor. I vilket fall som helst bestäms läkemedlets dos av läkaren, och medicinen kan fortsätta även när symptomen redan har försvunnit.

speciella instruktioner

Sluta inte behandlingen efter att ha tagit bort de tydliga symtomen på trost. För tidigt tillbakadragande av fluconazol kan leda till återfall och försämring. Avbryt behandlingen med läkemedlet i flera fall:

 • Om leverskada upptäcks. I mycket sällsynta fall kan komponenterna i läkemedlet framkalla toxiska förändringar i detta organ.
 • När ett utslag visas. Vissa patienter, särskilt AIDS-patienter, kan utveckla en allergisk reaktion mot läkemedlet, åtföljt av rodnad i huden.

Under graviditet

Fluconazol är förbjudet att ta för behandling och förebyggande av trast för kvinnor i position och under amning. Användning av piller eller användning av suppositorier kan påverka fostrets hälsa. Forskare har bevisat att patienter som tar detta läkemedel när de bär ett barn oftare födde barn med hjärtfel och andra missbildningar.

Bieffekter

Självmedicinera inte och kör till apoteket för medicinering när de första symtomen visas. Först måste du se en läkare som kommer att bestämma svårighetsgraden av sjukdomen och samla in alla lämpliga tester. Många tolererar behandling med läkemedlet väl, men i vissa fall kan biverkningar uppstå:

 • dålig matsmältning
 • allergiska reaktioner, manifesterade av hudutslag, urtikaria, ödem;
 • yrsel;
 • kräkningar
 • kramper
 • huvudvärk;
 • nedsatt lever och njure.

Kontra

Fluconazol är förbjudet att ta under graviditet, så innan du använder det måste du se till att det är frånvarande. Under behandlingen med läkemedlet kan inte leda ett sexuellt liv. Om det finns överkänslighet mot läkemedlet är det viktigt att avbryta behandlingen och konsultera en läkare. Användningen av medicinen i samband med Astemizole och Terfinadine är kontraindicerat. Thrush bör behandlas med detta läkemedel med försiktighet till personer med njur-, lever-, hjärtsjukdomar och elektrolytobalans..

Försäljnings- och lagringsvillkor

Hållbarhet för fluconazol är 3 år. Förvara ljus i kylen, utom räckhåll för barn..

analoger

Varje apotek tillhandahåller ett stort urval av läkemedel mot trast, som inkluderar svampmedel. Nästan alla dessa läkemedel innehåller den aktiva komponenten flukonazol, så att de effektivt kan lindra inte bara candidiasis utan också från andra svampinfektioner, till exempel tillhör Pimafucin suppositorier ett av dessa läkemedel. Andra analoger av flukonazol inkluderar:

Fluconazol Pris

Detta verktyg anses vara ett av de billigaste och mest potenta av alla svampdödande läkemedel och har en enorm mängd bra recensioner. Men den största fördelen är det låga priset. Kostnaden för flukonazol beror på formen för frisättning och mängden aktiv komponent i den. Tabellen visar läkemedlets genomsnittliga pris.

Fluconazolkapslar 150 mg, 1 st..

Fluconazol kapslar 150 mg, 2 st.

Fluconazole-OBL kapslar 150 mg, 2 st..

Video

recensioner

Alexandra, 20 Under flera dagar i rad plågades jag av klåda på natten i slidan och riklig urladdning. Jag bestämde mig för att inte gå till gynekologen och köpa Flucostat. På apoteket frågade jag om den analoga och jag rådde att köpa flukonazolljus. Använde verktyget, som skrivet i instruktionerna: infogat före sänggåendet i 4 dagar, varefter alla symptom försvann.

Svetlana, 40 Jag använder Fluconazole regelbundet. Jag tycker att detta är ett underbart, effektivt verktyg. Under hela mitt liv försökte jag olika svampdödande läkemedel, men till slut kom jag till slutsatsen att det inte är värt att betala för mycket - effekten är densamma. Förra gången jag använde ljus efter en antibiotikabehandling. Som alltid hjälpte läkemedlet mig.

Ekaterina, 32 tabletter ordinerades till mig av en gynekolog när jag var på hans möte. Ärligt talat hade jag inga uttalade symtom på candidiasis, men jag bestämde mig för att följa läkarens råd och introducerade ett suppositorium för natten, varefter jag började få en allergi: klåda och rodnad. Jag lyckades inte behandla trast med Fluconazole, jag använde det inte igen.

Fluconazole för trast: recension av läkemedel

För behandling av genital candidiasis tillhandahåller läkemedelsindustrin ett brett utbud av läkemedel. Ofta förskrivs läkemedlet Fluconazol, vilket hjälper till att övervinna en svår svampinfektion. På läkemedlet presenteras Fluconazol-recensioner i stort antal. Vissa av dem är positiva, andra är negativa på grund av utvecklingen av negativa fenomen. Låt oss se hur medicinen fungerar, huruvida det är möjligt att ta fluconazol under amning och graviditet, och också ta reda på om fluconazol och flucostat är samma medicin eller inte.?

Fluconazol för trast: komposition, släppform och handlingsprincip

Innan du lär dig hur du använder flukonazol bör du tänka på läkemedlets huvudsakliga egenskaper. Läkemedlet finns i doseringsformer - det är tabletter och kapslar för internt bruk, suppositorier, sirap, grädde, lösning för intravenös administration.

Den huvudsakliga aktiva ingrediensen i ett svampdödande läkemedel är läkemedlet med samma namn. Kapslarna innehåller också potatisstärkelse, magnesiumstearat eller kalciumstearat, polyvinylpyrrolidon. Tabletter inkluderar den aktiva substansen flukonazol och natriumlaurylsulfat - denna substans har inte svampdödande aktivitet.

Viktigt: ämnet flukonazol uppvisar hög terapeutisk aktivitet mot nästan alla sorter av Candida-svampar.

Läkemedlet förstör patogena mikroorganismer på grund av den specifika syntesen av svampsteroler. Tack vare denna reaktion observeras en minskning av cellmembranets permeabilitet, dess tillväxt och replikering blockeras. Denna kedja leder till att svampar dör snabbt.

När läkemedlet används tränger den aktiva komponenten in i alla kroppsvätskor. Det avlägsnas från människokroppen genom njurarna i en volym på 80%. Uttag utförs oförändrat.

Indikationer och kontraindikationer

Så vad är flukonazol bra för? Notering till verktyget är en stor lista med indikationer för användning. Det är tillrådligt att ta fluconazol för trast hos män och kvinnor, för behandling av smittsamma patologier som provoseras av Candida-jästaktiviteten. Till exempel den allmänna formen av trast.

Fluconazol-tabletter förskrivs för följande sjukdomar och patologiska tillstånd:

 • Candidiasis i slemhinnan, inklusive matsmältningskanalen, munhålan och svelget;
 • Atrofisk form av candidiasis i munhålan. Denna patologiska process utvecklas hos patienter med proteser;
 • Infektiösa patologier i bronchopulmonary;
 • Könsform av trast. Det är tillrådligt att använda både i mild form såväl som för behandling av en ständigt återkommande sjukdom;
 • Förebyggande av trast (motiverat möte om patienten har tre eller flera förvärringar på ett år);
 • Onykomykos, dermatomykos av vilken lokalisering som helst, etc..

Fluconazol för candidiasis föreskrivs i de flesta kliniska bilder. Till höger kan detta läkemedel kallas ett universellt botemedel, eftersom det tillåter dig att förstöra en svampinfektion i form av trast, och också bekämpar svampinfektioner i huden, inguinalregionen, fötter, spikplatta etc..

Kontraindikationer för användning:

 1. En historia med överkänslighet mot den aktiva substansen eller dess manifestation under en terapeutisk kurs.
 2. Samtidig användning av terfenadin, om den dagliga dosen av ett svampdödande läkemedel är 400 mg eller mer.
 3. Parallell terapi med läkemedel som ökar QT-intervallet.
 4. Fluconazol för barn under 4 år föreskrivs inte.

Det är värt att veta: Fluconazol-tabletter ordineras med stor försiktighet om det har haft lever- eller njursvikt. mot bakgrund av ett utslag hos patienter som lider av ytlig svampinfektion.

Hur man dricker drogen, kommer läkaren att meddela, som kommer att studera resultaten av laboratorietester, bekanta sig med andra viktiga aspekter. I vissa fall leder användningen av mediciner till biverkningar:

 • Smärta i buken;
 • Störning i matsmältningskanalen;
 • Uppblåsthet, anfall av illamående och kräkningar;
 • Oundviklig diarré;
 • Allergiska reaktioner.

Fluconazol-salva kan endast leda till lokala biverkningar. Om det finns en känslighet för ett läkemedelssubstans, har patienten hyperemi i huden, urtikaria, klåda och brännande kan utvecklas.

Många undrar, Flucostat eller Fluconazole, vilket är bättre? I själva verket har två läkemedel samma läkemedelsbas. Men det finns fortfarande en skillnad, Flucostat är mer aggressiv.

Fluconazole och Flucostat kännetecknas också av det faktum att det första läkemedlet produceras i Ryssland, respektive pris är lägre i motsats till den ursprungliga Flucostat-medicinen, producerad i USA tillsammans med Frankrike.

Instruktioner för användning av svampdödande läkemedel

Så hur tar man flukonazol från trasten? För att bli av med trast, måste du ta 150 mg av läkemedlet en gång. Som en förebyggande åtgärd rekommenderar många läkare att använda dem efter en vecka..

I de flesta fall är fluconazol 150 mg effektivt för behandling av candidiasis efter första användning. Endast i svåra fall kan läkaren öka dosen av läkemedlet, samtidigt som behandlingsperiodens längd ökar.

Bruksanvisning ger information:

 1. För behandling av onykomykos tas 150 mg av läkemedlet en gång i veckan. Behandlingsförloppet fortsätter tills en ny spikplatta växer..
 2. För behandling av atrofiska former av trost i munhålan föreskrivs Fluconazol 50 mg tre gånger om dagen. Som ett tillägg använder du lokala medel.
 3. Fluconazol-lösning används i dessa kliniska bilder när patienten inte självständigt kan ta läkemedlets tablettform. Proceduren utförs uteslutande under stationära förhållanden. Lösningen administreras med en hastighet av högst 10 ml på en minut.

Att dricka fluconazol med trast är nödvändigt enligt instruktion av en läkare. Verktyget fungerar verkligen effektivt, men självbehandling kan leda till misslyckande och förvärra den kliniska bilden. Suppositorier Fluconazol för behandling av svampinfektioner förskrivs en bit en gång om dagen. Terapiförloppet varierar från 7 till 10 dagar.

Viktigt: doseringen av läkemedlet för barn beror på barnets kroppsvikt och beräknas med en hastighet av 3-12 mg per kilogram vikt.

Hur mycket pengar som ska drickas i en viss situation beror på svårighetsinfektionens svårighetsgrad, patientens ålder, samtidiga patologier etc. faktorer..

Graviditet och amning

Fluconazol förskrivs under graviditet, men är extremt sällsynt. Det rekommenderas aldrig i de tidiga stadierna, eftersom det är stor sannolikhet för skada på barnet. I andra och tredje trimestern föreskrivs fluconazol under graviditet med extrem försiktighet. Snarare är detta ett undantag från regeln..

En indikation för gravida kvinnor är en svår svampinfektion av en generaliserad karaktär som påverkar de inre organen eller det finns ett hot om deras nederlag. Användning av flukonazol för amning är förbjudet. Många kliniska studier har visat att den aktiva substansen absorberas i alla kroppsvätskor, lätt tränger in i bröstmjölk, därför, när den är mjölkad, kommer den in i barnets kropp.

Piller och alkohol

Många patienter undrar, vad är förenligheten mellan begreppen flukonazol och alkohol? Medicinska experter noterar att om patienten vill få ett positivt resultat av behandlingen, rekommenderas det inte att använda flukonazol med alkohol.

Dessutom anger beskrivningen av läkemedlet att kombinationen av svampdödande tabletter plus alkohol är en allvarlig börda på levern, upp till en kränkning av det inre organets funktionalitet. Brist på kompatibilitet med alkohol, bevisat. Om denna regel ignoreras utvecklas biverkningar från hjärt-kärlsystemet, mag-tarmkanalen och matsmältningsorganen..

Särskilda bruksanvisningar

Om patienten har en historia av leverdysfunktion, är det under användningen av läkemedlet nödvändigt att ständigt övervaka dess tillstånd. Om symptom på skador på det inre organet upptäcks avbryts behandlingen omedelbart.

Många frågar om fluconazol är ett antibiotikum eller inte. Nej, detta läkemedel har inte antibakteriell aktivitet utan kännetecknas endast av en svampdödande effekt. Det är därför det kan användas samtidigt med antibiotika, inklusive lokala effekter - suppositorier, grädde, gel, vaginala tabletter.

Obs: matintag påverkar inte absorptionen av läkemedel, så tabletter kan tas när som helst, oavsett mat.

Hur mycket är medicinen? Du kan köpa läkemedlet på apotek, priset bestäms av tillverkaren och antalet kapslar i paketet. Kostnaden för en tablett är ungefär $ 2, sju kapslar kostar $ 5.

Analoger av läkemedlet

Så, svara på frågan, Fluconazole är ett antibiotikum eller inte, överväga vilka analoger av det beskrivna läkemedlet. Fluconazol-suppositorier, tabletter och andra doseringsformer för frisättning har strukturella analoger. Med andra ord kan du köpa läkemedel med samma aktiva substans.

Analoger som är billigare - Mikomaks, Diflason. Strukturanaloger av den aktiva ingrediensen - Fluconazole Teva, Fluconazole Stada, Diflucan.

Till exempel har fluconazol och flucostat samma ämne. Därför förstår många patienter inte vad som är skillnaden mellan dem? Tänk på några analoger när det gäller likheter och skillnader:

 • Vad man ska välja, fluconazol eller flucostat? Läkarna säger att med en mild till måttlig form av trast är det bättre att ta det första läkemedlet. Med ständigt återkommande candidiasis, det andra alternativet. I Flucostat är kompatibiliteten med alkohol också noll, den har kontraindikationer;
 • Fluconazol eller Diflucan? I detta fall kanske skillnaden bara ligger i läkemedlets priskategori. Medicinska experter konstaterar att två läkemedel effektivt lindrar trast, bara kostnaden för Diflucan är högre. Det har inte heller någon alkoholkompatibilitet..

Värt att veta: endast flukonazol rekommenderas som profylax av vaginal candidiasis, dess analoger är inte lämpliga för förebyggande åtgärder.

Behandlingsrecensioner

Fluconazol är en populär behandling för candidiasis. Denna punkt beror på dess höga svampdödande aktivitet. Läkemedlet eliminerar snabbt negativa symtom, vilket avsevärt förbättrar livskvaliteten. Överväg några recensioner om honom.

Recension från Vasilisa 26 år:

Det fanns bronkit, det behandlades med antibiotika under lång tid. Bokstavligen en vecka efter terapi dök trast. Allt skrapat och kliande, mitt liv förvandlades till ett riktigt helvete. Läkaren ordinerade flukonazol i en dos på 150 mg en gång. Jag drack det. Redan nästa dag blev det bättre, symptomen är borta. Men det fanns biverkningar - mitt huvud gjorde ont, jag ville sova. Instruktionerna för sådana reaktioner i kroppen säger därför inte kanske bara en slump. Verktyget är bra, det hjälpte mig att lösa problemet snabbt.

Recension från Elena 39 år:

Vaginal candidiasis försämras periodvis, försökte mycket läkemedel. Tyvärr gav inte dyra läkemedel det önskade resultatet. Flera veckor gick, högst en månad, problemet förvärrades igen. Gynekologen ordinerade flukonazol. Jag kommer inte säga att jag trodde på ett positivt resultat, eftersom dess pris är lågt. Men en trevlig överraskning väntade på mig. Symtomen försvann, obehag försvann. Två månader har gått sedan behandlingen, ingenting stör mig. Jag hoppas verkligen att effekten är för alltid.

Fluconazol är ett multifunktionellt läkemedel. Av de fördelar som noteras till låga kostnader, snabba resultat. Nackdelarna inkluderar möjlig utveckling av biverkningar, olämplig användning under graviditet.

Fluconazole 150 recensioner

Programfunktioner

Behandlingen ska fortsätta tills klinisk och hematologisk remission förekommer. För tidig avbrott av behandlingen leder till återfall.

Behandlingen kan påbörjas om det inte finns några resultat från kultur eller andra laboratorietester, men om de är tillgängliga rekommenderas lämplig korrigering av fungicidbehandling..

Under behandlingen är det nödvändigt att övervaka blodantal, njur- och leverfunktion. Om det är nedsatt njur- och leverfunktion bör du sluta ta läkemedlet.

I sällsynta fall åtföljdes användningen av flukonazol av toxiska förändringar i levern, inklusive dödligt, främst hos patienter med allvarliga samtidiga sjukdomar. När det gäller hepatotoxiska effekter förknippade med flukonazol fanns inget uppenbart beroende av den totala dagliga dosen, behandlingstiden, kön och ålder hos patienten. Den hepatotoxiska effekten av flukonazol var vanligtvis reversibel; hans tecken försvann efter avslutad terapi. Om det finns kliniska tecken på leverskada som kan vara förknippade med flukonazol, bör läkemedlet avbrytas.

AIDS-patienter är mer benägna att utveckla svåra hudreaktioner när de använder många läkemedel. I de fall ett utslag utvecklas hos patienter med ytlig svampinfektion och anses vara definitivt associerat med flukonazol, bör läkemedlet avbrytas. När ett utslag förekommer hos patienter med invasiva / systemiska svampinfektioner, bör de övervakas noggrant och fluconazol ska avbrytas när bullousförändringar eller erythema multiforme uppstår.

Försiktighet måste iakttas när du tar fluconazol med cisaprid, rifabutin eller andra läkemedel som metaboliseras av cytokrom P 450-systemet. Effekt på förmågan att köra fordon, mekanismer

Påverkan på förmågan att köra fordon, mekanismer.

Fluconazol påverkar inte förmågan att köra fordon och delta i andra potentiellt farliga aktiviteter som kräver en ökad koncentration av uppmärksamhet och hastighet av psykomotoriska reaktioner.

Vad hjälper flukonazol?

Läkemedlet är indicerat för följande sjukdomar:

 • cryptococcosis (såväl som cryptococcal meningitis) - sjukdomar i centrala nervsystemet eller hjärnan orsakade av parasitiska jästliknande mikroorganismer;
 • candidiasis i inre organ och system, candida sepsis;
 • skada på slemhinnan i munnen och svalget, matstrupen och tarmen;
 • genital candidiasis (skada på väggarna i slidan och glans-penis);
 • mykos i huden och spikplattan;
 • kli-formade lav;
 • endemiska infiltrativa mykoser, coccidiomykoser och sporotrichoser.

Fluconazol används också som profylax:

 • genital candidiasis, som förvärrar mer än 3-4 gånger per år;
 • svampinfektioner hos patienter som lider av cancer och AIDS;
 • trast, om det finns sexuell kontakt med en sjuk partner.

analoger

Om det inte är möjligt att köpa flukonazol kan du använda läkemedel som är liknande i aktiv substans, vilket visar en svampdämpande effekt som liknande mikroorganismer..

Populära ersättare är följande mediciner:

Det finns också kompletta strukturella analoger för den aktiva substansen:

 • Vero-Flukonazol;
 • Disorel-Sanovel;
 • Diflason;
 • Diflucan;
 • Miconil;
 • Medoflucon;
 • Mycomax;
 • Mycosyst;
 • Mycoflucan;
 • Nofung;
 • Procanazole;
 • Fangiflu
 • Flucosan;
 • Flucoside;
 • Flucomabol;
 • Flucomid CEDICO;
 • Fluconazol Hexal;
 • Flukonazol-Teva;
 • Fluconorm;
 • Flucoral;
 • Flucor;
 • Flucostat;
 • Forkan;
 • Fungolon;
 • Ciscan.

Innan du köper en analog, konsultera din läkare.

Indikationer och kontraindikationer

Enligt radaren har läkemedlet en strikt lista över indikationer. Dessa inkluderar alla infektionssjukdomar som orsakas av läkemedelskänsliga svampar:

 1. Sjukdomar orsakade av kryptokockinfektion: specifik skada på hjärnhinnorna (hjärnhinneinflammation), hud, andningsorgan hos patienter med normal och låg aktivitet av immunsystemet (patienter med HIV-infektion, personer med transplanterade organ).
 2. Allvarlig generaliserad och spridd candidiasis (inklusive candidaemia) med skador på alla organ och vävnader - hud, slemhinnor, bukhinnor, endokardium, synorgan, urinvägar och luftvägar. Sådana patologiska tillstånd kan utvecklas som en komplikation hos cancerpatienter vid behandling av cytostatika, immunsuppressiva medel, liksom hos patienter som har legat på intensivvården länge.
 3. Lokaliserade former av candidal infektion - lesioner i slemhinnan i munnen och matstrupen, urinvägsinfektion. I dessa fall förskrivs kapslar om lokala läkemedel inte är tillräckligt effektiva - krämer eller salvor.
 4. Akut eller kronisk återkommande genital candidiasis - vaginit eller balanit.
 5. Akut eller kronisk dermatomykos i bagageutrymmet, fötter på huden och inguinalregionen.
 6. Pityriasis versicolor.
 7. Endemiska former av mykoser - histoplasmos, coccidiomycosis eller paracoccidiomycosis, sporotrichosis. Läkemedlet förskrivs för patienter med normal aktivitet i immunsystemet..
 8. Svåra svampsjukdomar i naglarna - onykomykos.

Läkemedlet föreskrivs också för att förhindra utveckling av svampkomplikationer hos patienter med maligna neoplasmer vid behandling av cytostatika.

Innan läkemedlet ordineras måste läkaren se till att patienten inte har några kontraindikationer för mottagningen. Läkemedlet kan inte förskrivas:

 • patienter som tar Astemizol, Trefenadine och andra läkemedel som ökar QT-intervallet med EKG;
 • barn under 4 år;
 • personer med individuell intolerans mot drogen.

Det finns också vissa tillstånd där det är tillåtet att använda läkemedlet, men detta måste göras med stor försiktighet:

 • samtidigt lever- eller njursvikt;
 • hudutslag med generaliserade svampskador;
 • alkoholberoende;
 • samtidig användning av läkemedel med hepatotoxicitet;
 • hög risk för hjärtrytmstörningar;
 • brott mot vatten-saltbalansen;
 • graviditet.

Negativa reaktioner

Mot bakgrund av att ta fluconazolkapslar är det möjligt att utveckla negativa biverkningar från olika organ och system:

 1. Kardiovaskulära systemet - en ökning av varaktigheten av QT-intervallet, störningar i rytmen i hjärtans sammandragning i form av fladder eller flimmer.
 2. Nervsystemet - huvudvärk, yrsel, ökad trötthet, kramper kan utvecklas mindre ofta.
 3. Blod- och röd benmärg - en minskning av antalet blodplättar (trombocytopeni), leukocyter (leukopeni), granulocyter (agranulocytos), neutrofiler (neutropeni) i blodet.
 4. Allergiska reaktioner - hudutslag, toxisk epidermal nekrolys, erythema multiforme exudative, anafylaktoida reaktioner (urticaria, Quinckes angioödem, anafylaktisk chock).
 5. Matsmältningssystemet - aptitminskning, smakförändringar, smärta i buken, illamående, åtföljt av periodiska kräkningar, uppblåsthet (flatulens), nedsatt funktionell aktivitet i levern med utveckling av gulsot, ökad aktivitet av enzymerna ALT, AST, alkaliskt fosfatas (indikatorer på skador på hepatocyter, såväl som brott mot utflödet av galla).

Mycket sällan kan hår (alopecia) falla ut, efter att läkemedlet startat, kolesterol och triglycerider öka, koncentrationen av kaliumjoner i blodet minskar och njurarnas funktionella aktivitet försämras. Utseendet på tecken på utveckling av negativa patologiska reaktioner är grunden för läkemedelsavbrott.

Farmakologiska egenskaper

farmakodynamik Fluconazol - en representant för klassen av antifungala medel av triazol, är en kraftfull selektiv hämmare av syntesen av steroler i svampcellen. Läkemedlet är effektivt för opportunistiska mykoser, inklusive orsakad av Candida spp., Cryptococcus neoformans, Microsporum spp., Trichophyton spp. Fluconazolaktivitet har också visats i modeller av endemiska mykoser, inklusive infektioner orsakade av Blastomyces dermatitidis, Coccidioides immitis och Histoplasma capsulatum.

farmakokinetik Efter oral administrering absorberas fluconazol väl, dess biotillgänglighet är 90%. Den maximala koncentrationen efter intag av 150 mg på tom mage är 90% av plasmainnehållet när det administreras intravenöst i en dos av 2,5 - 3,5 mg / L. Samtidigt matintag påverkar inte absorptionen av läkemedlet som tas oralt. Den maximala koncentrationen uppnås efter 0,5-1,5 timmar efter administrering, halveringstiden för fluconazol är cirka 30 timmar. Plasmakoncentrationer står i direkt proportion till dosen. 90% jämviktskoncentration uppnås genom 4-5 dagars behandling med läkemedlet (när det tas 1 gång / dag).

Införandet av en "chock" -dos (den första dagen), två gånger den vanliga dagliga dosen, gör att du kan nå en nivå motsvarande 90% av jämviktskoncentrationen den andra dagen. Den uppenbara distributionsvolymen närmar sig det totala vatteninnehållet i kroppen. Plasmaproteinbindning - 11-12%.

Fluconazol tränger bra in i alla kroppsvätskor. Koncentrationerna av läkemedlet i saliv och sputum liknar de i plasma. Hos patienter med svamp meningitis når innehållet av flukonazol i cerebrospinalvätskan 80% av dess plasmanivå.

I stratum corneum, epidermis, dermis och svett uppnås höga koncentrationer som överstiger serum.

Är en hämmare av CYP2C9-isoenzym i levern.

Farmakokinetiken för flukonazol beror signifikant på det funktionella tillståndet i njurarna, medan det finns ett omvänt samband mellan halveringstiden och clearance av kreatinin (CC). Fluconazol utsöndras huvudsakligen av njurarna; cirka 80% av den administrerade dosen utsöndras oförändrad i urinen. Inga metaboliter av flukonazol finns i perifert blod.

Hur man dricker fluconazol med trast

För att effektivt bli av med trost (candidiasis) rekommenderas kvinnor och män att genomgå behandling samtidigt. Under terapi är det bäst att avstå från sexuell kontakt. Behandlingsregimen för candidiasis hos båda parterna är densamma.

I den akuta formen av trast rekommenderas en enda användning av 150 mg fluconazol. Tre dagar senare bör behandling med 50 mg av läkemedlet fixas.

Sjukdomen är mycket svårare att behandla. Behandlingsregimen är som följer: 150 mg av läkemedlet tas två gånger om dagen under tre dagar. Därefter rekommenderas behandling med en liknande dosering den första dagen av menstruationscykeln. Terapitiden är från 1/2 till 1 år.

För behandling av trost i munhålan, svalg och matstrupen används mer skonsam behandling. Således rekommenderas patienten att ta en enstaka dos på 50-100 mg dagligen under en vecka. Vid tarmkandidiasis är systemet något annorlunda: 50 mg 2 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är också 5-7 dagar.

Generella egenskaper. Strukturera

Aktiv ingrediens: flukonazol - 0,050 g eller 0,150 g;

hjälpämnen: laktosmonohydrat (mjölksocker) - 0,1804 g eller 0,19265 g, förgelatiniserad stärkelse - 0,0012 g eller 0,00175 g, povidon (polyvinylpyrrolidon med låg molekylvikt) - 0,0012 g eller 0,00175 g, kisel kolloidal dioxid (aerosil) - 0,0048 g eller 0,00035 g, magnesiumstearat - 0,0024 g eller 0,0035 g;

gelatinkapselns sammansättning: för en dosering av 50 mg - fall: gelatin - 0,038102 g, titandioxid E 171 - 0,000778 g, lock: gelatin - 0,022513 g, titandioxid E 171 - 0,000462 g, järnfärgoxid gult E 172 - 0,000145 g; för en dosering av 150 mg - fall: gelatin - 0,045408 g, titandioxid E 171 - 0,000461 g, färgämne järnoxidgult E 172 - 0,000231 g. lock: gelatin - 0,029648 g, titandioxid E 171 - 0,000301 g, järnfärgoxidgult E 172 - 0,000151 g.

Beskrivning. Hårde gelatinkapslar nr 2 ogenomskinliga vita med en gul kapsyl (för en dos av 50 mg) eller hårda gelatinkapslar nr 1 ogenomskinliga gula med en gul kapsyl (för en dos av 150 mg). Innehållet i kapslarna är ett pulver av vitt eller vitt med en gulaktig nyans.

Biverkningar och överdosering

Under behandling med Fluconazol kan biverkningar utvecklas. Dessa inkluderar:

Extremt sällsynta komplikationer under behandling med flukonazol är: alopecia (håravfall), förhöjda serum triglycerider och kolesterol, levercellnekros och hypokalemi. Om någon av de listade komplikationerna dyker upp, måste läkemedlet avbrytas och andra behandlingsalternativ diskuteras med din läkare.

Om den rekommenderade terapeutiska dosen har överskridits kan överdos symtom utvecklas. Oftast har patienter hallucinos och en paranoid typ av tänkande. I detta fall förändras mänskligt beteende dramatiskt under påverkan av smärtsamma upplevelser. En sådan patient måste snabbt skölja tarmarna och magen, ge tarmsorbenter att dricka - aktiverat kol, Enterosgel, etc..

Släpp form och sammansättning

Fluconazol finns i följande doseringsformer:

 • Kapslar (i blåsor för 1 st., 1-7 blåsor i en kartong; i blåsor för 2-7, 10 st., 1-4, 7 blåsor i en kartong; i bankerna av 1-4, 7, 10 st., 1 burk i en kartongbunt; i en polymerbehållare, 1, 2, 7, 10, 14, 28, 50, 100 st., en behållare i en kartongbunt);
 • Infusionsvätska, lösning (i plast- eller glasflaskor eller flaskor med suspension eller utan den, 100 ml vardera, 1 flaska i ett kartongpaket; i 50 ml flaskor, 1, 2, 5, 10 flaskor i ett kartongpaket);
 • Filmdragerade tabletter (2, 10 vardera i blisterförpackningar, 1 förpackning i en kartong).

Sammansättningen av 1 kapsel inkluderar:

 • Aktiv substans: flukonazol - 50, 100, 150 mg;
 • Hjälpkomponenter: potatisstärkelse, polyvinylpyrrolidon med låg molekylvikt, magnesiumstearat eller kalciumstearat.

Kompositionen för en filmdragerad tablett inkluderar den aktiva substansen: flukonazol - 50, 100, 150 mg.

Sammansättningen av 1 ml infusionslösning inkluderar:

 • Aktiv substans: flukonazol - 2 mg;
 • Hjälpkomponenter: natriumklorid, natriumhydroxid eller saltsyra, vatten för injektion.

Fluconazolanaloger, lista över läkemedel

Om det beslutades att ersätta Fluconazole med en analog på grund av dess bristande effektivitet eller starka biverkningar, var uppmärksam på följande läkemedel:

Trots att ovanstående läkemedel har liknande kompositioner, verkningar, indikationer och kontraindikationer (ibland) rekommenderas det att du konsulterar en läkare innan du byter läkemedel. Instruktioner för användning av Fluconazole, recensioner och priset på analoger är inte tillämpliga och bör inte användas som en guide till användning, recept eller självutbyte av Fluconazole med en analog.

Bruksanvisning, dosering

Ta fluconazolkapslar en gång om dagen, oavsett matintag.

I svåra former av generaliserad candidiasis och candida den 1: a dagen, ta 400 mg av läkemedlet, sänk sedan dosen till 200 mg och ta upp till 4 veckor. För barn väljs doseringen med hänsyn till kroppsvikt - per 1 kg, den dagliga dosen är från 6 till 12 mg.

Vid behandling av candidiasis i munhålan och svelget tas läkemedlet 1-2 veckor vid 50-100 mg per dag. Vid utveckling av den atrofiska formen av candidiasis, ta en tablett per dag med en dos på 150 mg. Den totala behandlingstiden kan ta från 14 till 30 dagar. För förebyggande syften, för att förhindra candidiasis i munhålan och svelget hos HIV-infekterade och AIDS-patienter, förskrivs 150 mg av läkemedlet en gång i veckan. För barn i behandlingen av den lokala formen är dosen 3 mg per kilo kroppsvikt.

Med en kryptokockinfektion av vilken lokalisering som helst är den dagliga dosen från 200 till 400 mg. Fortsätt behandlingen från 1,5 till 2 månader.

Vid svampskador på huden, inklusive fotmykos, tar de 50 mg dagligen eller 150 mg varje vecka. Det är nödvändigt att ta flukonazol från 2 till 4 veckor, med mykos måste stoppkursen förlängas till en och en halv månad.

För behandling av pityriasis versicolor förskrivs ett läkemedel i en dos av 300 mg, du måste ta det två gånger med ett intervall på 7 dagar. Vid behov kan den behandlande läkaren förskriva en tredje dos medicinering. Det finns en annan behandlingsplan - 50 mg av läkemedlet drickas dagligen i 2-4 veckor.

Vid svampinfektion i spikplattorna föreskrivs Fluconazol till 150 mg per vecka. Fortsätt att dricka kapslar tills en frisk växer i stället för den drabbade nageln..

Djupa endemiska mykoser kräver medicinering i 2 år. Den dagliga dosen är från 200 till 400 mg.

Vid utveckling av vaginal candidiasis är en enda dos på 150 mg tillräcklig. Om trasten har kronisk återfall i naturen, kan den behandlande läkaren förskriva för profylaktiska ändamål att ta en kapsel av läkemedlet per månad. Behandlingstiden i detta fall kommer att vara från 4 månader till 1 år. Du kan ta tabletter och kapslar oavsett menstruationsfasen.

För behandling av balanit räcker en enda dos på 150 mg för män.

Indikationer för användning

Vad hjälper? Fluconazol har en aktiv effekt mot svamppatogener av olika sjukdomar. Läkemedlet förskrivs i sådana fall som:

 1. onychomycosis.
 2. Candidiasis balanitis.
 3. Mykos i inguinalregionens fötter, kropp och hud.
 4. Pityriasis versicolor.
 5. Djup epidermal mykos.
 6. kryptokockos På vilken plats som helst av lesionen, inklusive hjärnan, lungorna och huden. Läkemedlet är lämpligt för patienter med ett normalt immunsvar och är också effektivt för behandling av patienter med nedsatt immunitet, efter transplantation eller med immunbrist-syndrom.
 7. Generaliserad candidiasis, candidiasis, spridd candidiasis och andra typer av invasiva infektioner som påverkar bukhinnan, endokardiet, ögonvävnaden, andningsorganen och könsorganen. En positiv kvalitet av läkemedlet är att behandling kan utföras hos patienter med cancer, på intensivvård, som får en kurs med immunsuppressiv eller cytostatisk terapi..
 8. Candidiasis i slemhinnorna i olika lokaliseringar. Skada på munhålan och nasopharynx, matstrupe, hud, lungor och bronkier, på slemhinnan i ögonen.
 9. Vaginal candidiasis i alla former av sjukdomen, inklusive akuta, kroniska och återkommande stadier.

Den farmakologiska formen, doseringen och kursens varaktighet väljs endast av läkaren. I vissa fall är endast lokal exponering tillräcklig. Till exempel, med trost i munnen hos barn, föreskrivs endast en suspension, och med genital återkommande candidiasis - förutom fluconazol vaginala suppositorier, förskrivs nödvändigtvis former av systemisk verkan, tabletter eller injektioner..

Interaktion med andra droger

Vid användning av flukonazol med warfarin ökar protrombintiden (med i genomsnitt 12%). I detta avseende rekommenderas det att noggrant övervaka indikatorerna för protrombintid hos patienter som får läkemedlet i kombination med kumarinantikoagulantia..

Fluconazol ökar plasmahalveringstiden för orala hypoglykemiska medel - sulfonylureaderivat (klorpropamid, glibenklamid, glipizid, tolbutamid) hos friska människor. Kombinerad användning av flukonazol och orala hypoglykemiska medel hos patienter med diabetes är dock tillåtet, men läkaren bör ha i åtanke möjligheten att utveckla hypoglykemi.

Samtidig användning av fluconazol och fenytoin kan leda till en ökad koncentration av fenytoin i plasma i kliniskt signifikant grad. Därför, om det är nödvändigt att använda dessa läkemedel tillsammans, är det nödvändigt att övervaka fenytoinkoncentrationer med dosjustering för att bibehålla läkemedelsnivån inom det terapeutiska intervallet.

Kombinationen med rifampicin leder till en minskning av AUC med 25% och en förkortning av halveringstiden för fluconazol från plasma med 20%. Därför är det tillrådligt att öka dosen fluconazol till patienter som får rifampicin samtidigt.

Det rekommenderas att övervaka koncentrationen av cyklosporin i blodet hos patienter som får flukonazol användningen av flukonazol och cyklosporin hos patienter med en transplanterad njure, som tar flukonazol i en dos av 200 mg / dag leder till en långsam ökning av koncentrationen av cyklosporin i plasma.

Patienter som får höga doser av teofyllin eller som sannolikt kommer att utveckla teofyllinförgiftning bör övervakas för att tidigt upptäcka symtom på överdos av teofyllin, eftersom att ta fluconazol leder till en minskning av den genomsnittliga clearancehastigheten för teofyllin från plasma.

Med samtidig användning av flukonazol och cisaprid har fall av biverkningar från hjärtat, inklusive paroxysmer av ventrikulär takykardi (torsades de points), beskrivits..

Det finns rapporter om interaktionen mellan flukonazol och rifabutin, åtföljt av en ökning av serumnivåerna i det senare. Med samtidig användning av flukonazol och rifabutin har fall av uveit beskrivits. Noggrann övervakning av patienter som får rifabutin och fluconazol samtidigt.

Hos patienter som får en kombination av flukonazol och zidovudin observeras en ökning i koncentrationen av zidovudin, vilket orsakas av en minskning av omvandlingen av den senare till dess huvudmetabolit, därför bör en ökning av biverkningarna av zidovudin förväntas.

Fluconazol ökar koncentrationen av midazolam - en ökad risk för psykomotoriska effekter (mer uttalat vid användning av fluconazol inuti); takrolimus - risk för nefrotoxicitet.

Hydroklortiazid ökar koncentrationen av flukonazol i plasma med 40%.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Försenad menstruation efter postinor: Orsaker till förseningar

Idag har tekniken gått långt framåt och de har inte passerat sidan för de fonder som ansvarar för skyddet. För att förhindra en oönskad graviditet använder de flesta kvinnor idag preventivmedel, och ibland använder de preventivmedel som hjälper på kort sikt....

Konstig menstruation efter en försening

Menstruationsförseningen inom medicinen delas vanligtvis upp i funktionell och patologisk. I det första fallet uppstår problemet på grund av negativa effekter av yttre faktorer och det är inte kopplat till sjukdomen på något sätt....

Duphaston för menstruation: hur man tar, biverkningar

En vanlig menstruationscykel vittnar om en kvinnas reproduktiva hälsostatus. Var och en av det rättvisare könet har minst en gång i sitt liv stött på en försening i hennes period....