Folliculometry

Blödning

Huvudvillkoren för en framgångsrik befruktning är ägglossning. Detta är namnet på den process som ägget lämnar follikeln. För att bli gravid beräknar kvinnor tid för början av ägglossning med olika metoder. De mäter rektaltemperatur, använder speciella test, genomför hormonella blodprover. Men det mest effektiva sättet är follikulometri - en dynamisk ultraljudstudie som styr processen för follikelmognad (folliculogenesis) under hela menstruationscykeln.

Menstruationscykeln består av flera faser. När en ny follikel börjar utvecklas förbereder kroppen sig på befruktningsprocessen. Om befruktningen inte har inträffat inträffar endometriell avstötning på grund av frisläppandet av oförgiftade ägg, varefter en ny cykel börjar. Med hjälp av follikulometri är det möjligt att spåra dagen för ägglossning, beräkna den gynnsamma tiden för befruktningen, bedöma sannolikheten för multipel graviditet, identifiera patologiska processer, fastställa behovet av konstgjord stimulering och välja det bästa sättet att genomföra det.

I Moskva kan follikulometri göras till ett överkomligt pris i den specialiserade kliniken för urologi och gynekologi Uclinica.

indikationer

Oftast rekommenderar gynekologen diagnos till kvinnor som har problem med befruktningen för att beräkna den optimala tiden för befruktning.

Follikulometri utförs med:

 • oregelbunden menstruationscykel;
 • hypomenorré - knapp menstruation;
 • oligomenorrhea - för sällsynt menstruation;
 • brist på ägglossning;
 • könsdysfunktion;
 • behovet av att fastställa orsakerna till fel i äggstockarnas funktion;
 • förberedelse för in vitro-befruktning.

Diagnos föreskrivs också efter behandlingen för att övervaka dess effektivitet..

Det finns inga kontraindikationer för follikulometri, eftersom proceduren är helt säker och inte påverkar hälsotillståndet.

Diagnostisk förberedelse

Inom 2-3 dagar före follikulometri är det nödvändigt att överge matar som orsakar flatulens (baljväxter, färska grönsaker, särskilt kål, svart bröd, mejeriprodukter, kolsyrade och alkoholhaltiga drycker). Faktum är att gaser hindrar passage av ultraljudsvågor, vilket leder till en förvrängning av de diagnostiska resultaten.

Hur är follikulometri

Gynekologen väljer antalet procedurer och intervallet mellan dem individuellt för varje kvinna. Med en normal cykel på 28 dagar utförs vanligtvis den första undersökningen den 8-10: e dagen av menstruationscykeln. Med en oregelbunden och kort cykel börjar diagnostik några dagar tidigare och med en lång cykel några dagar senare. Därefter upprepas follikulometri var 1-3: e dag innan ägglossningen börjar. Om follikulär mognad inte inträffar förlängs diagnosen till början av nästa cykel.

Follikulometri skiljer sig inte från ultraljudsundersökning av bäckenorganen. En kvinna ligger på en soffa, hennes magehud smetas med en speciell gel. Sedan flyttar läkaren sensorn på hudens yta. Ultraljud som reflekteras från organ fångas av sensorn och visas efter bearbetning på bildskärmen som en bild. I vissa fall tar de sig till en transvaginal undersökning (sensorn sätts in i slidan) för att få ytterligare information om strukturen och tillståndet i äggstockarna.

resultat

Follikulometri kan visa en normal situation eller en avvikelse.

Normalt växer och bryter en eller flera folliklar när de når mognadsstadiet. Ägget lämnar follikeln och rör sig genom äggledarna till livmodern. Det är under denna period befruktning är möjlig.

Följande faktorer indikerar att ägglossning har inträffat:

 • stabil tillväxt av follikeln och dess uppnående av 18-24 millimeter;
 • försvinnandet av follikeln och utseendet på dess plats av corpus luteum;
 • närvaron av fri vätska i bukhålan;
 • en stark ökning av progesteron i blodet en vecka efter den påstådda ägglossningen.

Flera typer avvikelser från normen är möjliga:

 • atresia - follikeln växer, kan nå 18-20 millimeter, och därefter stoppar dess tillväxt och regression uppstår;
 • uthållighet - follikeln växer normalt, men bryts inte, och ägget kommer inte ut, i vilket fall follikeln kan förbli oförändrad under menstruationscykeln, och ibland flera;
 • follikulär cyste - follikeln som bildas under uthållighet fortsätter att växa i storlek (den kan nå 25 millimeter eller mer), ackumulerar vätska och förvandlas till en cysta;
 • luteinisering - även innan follikelns bristning och ägget frigörs i äggstocken bildas corpus luteum;
 • brist på utveckling - follikeln utvecklas inte heller, bara börjar växa, regressera.

Med hjälp av follikulometri är det också möjligt att bestämma menstruationscykelns användbarhet, utvärdera hormonsystemets aktivitet, analysera ett befruktat äggs livskraft och upptäcka ytterligare patologier: förändringar i endometriumstrukturen, fibroider, cyster, polyper, hypoplasi.

Fördelarna med follikulometri i Uclinica

Uclinica Medical Center sysselsätter högklassiga gynekologer (bland dem finns det vetenskaper och professorer) med omfattande kunskaper, många års erfarenhet och nödvändiga yrkeskunskaper. Om de under follikulometri upptäcker avvikelser kommer de att göra ytterligare studier för att identifiera orsaken till patologin. För detta ändamål används en ny generation av expertutrustning i medicinska centrum som kan märka även de minsta förändringarna i organstrukturen. Baserat på diagnostiska resultat väljer gynekologer effektiva behandlingsmetoder som bidrar till återställande av reproduktionssystemets normala funktion och leder till en framgångsrik befruktning.

I deras arbete använder Uclinica-läkare både klassiska, beprövade genom åren, behandlingsmetoder och innovativa tekniker som har bevisat sin effektivitet, vilket bidrar till det förväntade resultatet.

Du kan boka tid hos en gynekolog för att genomgå en diagnos och ta reda på priset för tjänster i Moskva per telefon eller genom att beställa ett samtal tillbaka. Klinikonsulter kommer att ringa dig tillbaka och välja den bästa tiden att besöka.

Follikulometri har hjälpt många desperata gifta par som inte har kunnat bli gravida under en lång tid att bli föräldrar. Om du har problem med att bli gravid, kom till Uclinica och du kommer att vara bland de lyckliga paren.

Follikulometri (övervakning av follikulär mognad)

➤ På vår portal kan du registrera dig för follikulometri-tjänsten (övervakning av follikelmognad) via telefon +7 (499) 116-80-04 eller online. Vi har samlat aktuella priser och verifierade patientrecensioner av de bästa klinikerna i Moskva.

Notera! Informationen på denna sida är endast för referens. Rådfråga en läkare för att förskriva behandling.

Du kan snabbt boka en tid hos en ultraljudspecialist i Moskva med hjälp av Docdoc-portalen: använd bekvämligheten för medicinska centra, se priser och recensioner som lämnas av patienter.

Follikulometri är en instrumentell forskningsmetod som låter dig spåra processen för follikelmognad och ägglossning.Kostnaden för follikulometri är från 500 till 7100 rubel. Det genomsnittliga priset är 3800 rubel. Docdoc medicinska webbplats har 119 kliniker där denna studie genomförs..

Allmän information om follikulometri

Diagnos föreskrivs för kvinnor för att:

 • spåra processen för äggstocksfunktion och bekräfta ägglossningsprocessen;
 • beräkna dagarna för cykeln när ägget släpps från follikeln;
 • välj de bästa dagarna för befruktning;
 • lösa problemet med att stimulera ägglossning;
 • identifiera orsakerna till den osystematiska cykeln;
 • övervaka framstegen med tidigare föreskriven terapi;
 • identifiera könssjukdomar.

Förberedelse av follikulometri

Innan övervakning av follikulär mognad krävs ingen speciell träning. Vid undersökningstillfället rekommenderas att man utesluter livsmedel från kosten som ökar gasbildning i tarmen: brunt bröd, kål, ärtor och bönor. Gaser hindrar follikulär avbildning.

Om follikulometri utförs med den transabdominala metoden, måste urinblåsan fyllas före manipulation. För detta rekommenderar experter att du dricker minst en liter stillevatten. Om en vaginal sond ska användas under undersökningen, fyll inte urinblåsan.

Forskningsprocess

Undersökning kan utföras på ett av två sätt:

 1. Med hjälp av en vaginal sond. En kvinna klä av sig under midjan, lägger sig på en soffa på ryggen, medan benen böjs vid knäna. En kondom sätts på sonden avsedd för denna procedur, och läkaren sätter försiktigt in sonden i slidan.
 2. Transabdominellt. Kvinnan ligger på ryggen, sänker kläderna och öppnar magen till skamregionen för undersökning. Sensorn undersöker hela underytan på buken.

Follikulometri är en absolut smärtfri metod för ultraljuddiagnos. Datumet för undersökningen bör fastställas i förväg, beroende på menstruationscykelns varaktighet..

Studera tidsfrister

Med en menstruationscykel på 28 dagar utförs den första undersökningen från 8 till 11 dagar. Därefter föreskriver läkaren flera undersökningar med ett intervall på 1-2 dagar. Som regel genomförs minst fyra sådana studier. Om cykellängden är mer än 28 dagar, är den första undersökningen planerad till den tionde dagen eller senare, bibehålls intervallet mellan manipulationerna samma.

I processen att utföra den fjärde ultraljudundersökningen upptäcks ägglossning oftast. Om den redan har inträffat, kommer den dominerande follikeln att försvinna och en kropp med oregelbundna konturer kommer att visas på sin plats, och den frisatta vätskan kommer också att noteras. Om ägglossningen inte har inträffat utförs studien varje dag tills den inträffar eller menstruationen påbörjas.

Indikationer och kontraindikationer

De viktigaste indikationerna för follikulometri:

 • Långvarig infertilitet. En studie föreskrivs om en kvinna under året inte kan bli gravid medan paret inte skyddas.
 • Förekomsten av störningar i reproduktionssystemet på bakgrund av hormonella störningar.
 • Stimulera frisättningen av ett ägg från en redan mogen follikel.
 • Befruktning in vitro eller intrauterin insemination.

Det finns inga kontraindikationer för att övervaka follikulär mognad.

Identifiering av kränkningar under genomförandet av studien

Ultraljudspecialister noterar fall när ägglossning inte inträffar. Då kan sådana kränkningar uppstå:

 • cystebildning - den dominerande follikeln slutar inte utvecklas och fortsätter att växa, medan mängden follikulär vätska ökar avsevärt;
 • follikelns uthållighet - follikeln utvecklas i enlighet med normerna, men bryts inte vid önskat ögonblick;
 • brist på follikelutveckling - de uppstår dock, deras mognad inträffar inte och den dominerande follikeln bildas inte;
 • atresia - en snabb tillväxt av follikeln registreras, sedan ett skarpt stopp i mognad och återgångsprocessen;
 • follikel-luteinisering - ett tidigt skur av luteiniserande hormon leder till att corpus luteum tidigt uppträder.

Alla ovanstående avvikelser hindrar början av ägglossning. Således kan ägget inte komma in i livmoderkaviteten och träffas med en spermier. Befruktning i alla fem fall är omöjlig. En ultraljudspecialist tillsammans med en gynekolog utvecklar en omfattande terapeutisk taktik som syftar till att eliminera avvikelser.

Metodens huvudfördelar och dess nackdelar

Ultraljuddiagnos av follikeltillstånd är en säker och populär teknik för att undersöka kvinnor. Denna studie har framgångsrikt använts av läkare för att förbereda flickor för befruktning in vitro, samt för att beräkna den gynnsamma perioden för befruktningen.

Men i vissa fall är det fortfarande inte möjligt att visualisera follikeln med hjälp av ultraljud. De viktigaste skälen som bidrar till denna utveckling av händelser: fetma, självhäftande sjukdomar och bristande efterlevnad av reglerna för förberedelserna för undersökningen.

Hur man väljer klinik och läkare

Det finns 119 kliniker på den medicinska webbplatsen Docdoc där denna studie kan göras..

När du väljer en ultraljudspecialist som kommer att utföra follikulometri rekommenderar vi att du är uppmärksam på läkarnas erfarenhet inom detta område och till patientens feedback.

Folliculometry

chevron_right Estetisk gynekologi

chevron_right Förberedelse för IVF

chevron_right Ta tester i ett laboratorium på Belorusskaya

Vi informerar dig om att vi arbetar för dig som vanligt i enlighet med alla sanitära och epidemiologiska krav som deklarerats i landet.

kära vänner!
Grattis från vårt team den 8 mars!

För den första bekanta (första möten) med en ultraljudsläkare Dobroshtanova S. Yu ger vi 20% rabatt på alla ultraljudundersökningar!
Berätta för administratörer när de skriver: "Jag vill ha rabatt!"

kära vänner!
Vi är glada att kunna meddela att vi startade en åtgärd om ett komplex av ultraljud för kvinnor!

Från hela centerpersonalen gratulerar vi till dagen för familjen med kärlek och trohet!

Låt solen le mot dig och din familj, fåglar sjunger och bara trevliga människor och händelser möts på vägen!

Från 01 juni till 30 juni varje fredag ​​och söndag - 20% rabatt på kliniktjänster!

Kära vänner, vi är glada att informera dig om kampanjens början "Ta med en vän och få 20% rabatt på alla typer av ultraljud för dig själv och din vän"

För att underlätta kommunikationen med dig har vi lagt till ett mobiltelefonnummer till telefonlistan.

Vi är alltid glada över att kunna höra kommentarer eller förslag på vår kliniks arbete och ta hänsyn till detta i framtida arbete, så att vår vistelse blir ännu mer bekväm.

Follikulometri är en ultraljud av äggstockarna. Proceduren visar förändringar i deras arbete, möjliga patologier, med hjälp av det fastställs dagen för ägglossning. I Moskva-kliniken "Bioprestige-medicin" kan du utföra denna studie.

Uppmärksamhet! Priserna kan variera från de som anges på webbplatsen. Förtydlig relevant information om de angivna kontaktuppgifterna.

Steg av arbete med ultraljud

Hur är proceduren?

Ultraljudsundersökning gör det möjligt att spåra dynamik i follikulometri under hela menstruationscykeln. Under undersökningen kan två typer av sensorer användas: transabdominal eller vaginal. Varje typ har sina egna egenskaper, när hon förbereder sig för en ultraljud måste en kvinna överväga vilken som kommer att användas under proceduren. I vissa fall är båda alternativen möjliga..

Transabdominal. Undersökningen utförs på ytan av buken, så det är bättre att klä sig så att du lätt kan exponera detta område.

Som förberedelse för follikulometri bör du fylla på en blöja (det kommer att behövas för att täcka soffan) och pappershanddukar för att ta bort gelén från ytan på huden. Blåsan ska vara full, så en timme innan ultraljudet måste du dricka vatten (500 ml) och inte gå på toaletten.

Vaginal. En invaginal introduktion av sensorn utförs, det finns ett litet obehag. Innan ingreppet bör du urinera och utsätta könsorganen för hygienbehandling. Du behöver också en handduk och en kondom (avsedd för ultraljud eller normalt).

Ökad gasbildning kan komplicera den diagnostiska processen, därför rekommenderas det att följa en diet före undersökningen. Kål, baljväxter, rågbröd, alkohol och mousserande vatten är kontraindicerat.

Datum för follikulometri

När follikulometri utförs påverkar menstruationscykeln. Med en cykel på 28 dagar, för att bestämma de dagar som är gynnsamma för befruktningen, utförs ultraljud på 8-10 dagar från början av menstruationen. Om cykeln är kortare eller längre beräknas datumet med hänsyn till följande data: längden på den första fasen av cykeln (follikulär mognad) och den andra, som varar 13-14 dagar. Ultraljud ska utföras den 5-6: e dagen av ägglossningen.

Med en oregelbunden cykel föreskrivs proceduren i 3-5 dagars menstruation. Vanligtvis behöver du flera besök, intervallet mellan dem är 2-3 dagar.

Vad låter dig bestämma undersökningen?

Follikulometri gör att du kan avgöra orsaken till bristen på ägglossning. De viktigaste är:

 • atresia - visualisering av den dominerande follikeln, den överstiger de andra i storlek, men plötsligt slutar tillväxten;
 • uthållighet - follikeln utvecklas väl, men ägget kommer inte ut;
 • cysta - med hårets hårdhet kan den växa till en cysta och nå en diameter på mer än 25 mm;
 • luteinisering - tills follikeln brister bildas en gul kropp i ägget;
 • brist på folliklar - ibland utvecklas de inte alls eller regresserar med utveckling.

Follikulometri förskrivs ofta under graviditetsplanering. Studien är säker och smärtfri, den anses vara den mest effektiva diagnostiska metoden..

Du kan boka tid på webbplatsen, det finns också en prislista med priser för tjänsten.

Mottagning bly

Utbildning

 • Ryska statliga medicinska universitetet N.I. Pirogov (2002)
 • Residency, I.M. Moskva Medical Academy Sechenova (2004)
 • Högskolestudier i specialiteten "Obstetrics and Gynecology", Scientific Center for Obstetrics of Gynecology and Perinatology uppkallad efter IN OCH. Kulakova (2007)
 • Praktik i Dermatovenerologist, Peoples 'Friendship University of Ryssland (2011)
 • Professionell omskolning inom kosmetologi, Peoples 'Friendship University of Ryssland (2016)

Fortsättningskurser

 • "Modern teknik för diagnos och behandling av gynekologiska sjukdomar", Scientific Center for Obstetrics of Gynecology and Perinatology uppkallad efter IN OCH. Kulakova (2004)
 • "Moderna preventivmetoder", Scientific Center for Obstetrics of Gynecology and Perinatology. IN OCH. Kulakova (2008)
 • "Effektiviteten av vetenskaplig forskning inom obstetrik och gynekologi", Scientific Center for Obstetrics of Gynecology and Perinatology. IN OCH. Kulakova (2008)
 • "Ultrasound Diagnostics in Obstetrics and Gynecology", Scientific Center for Obstetrics of Gynecology and Perinatology uppkallad efter IN OCH. Kulakova (2008)
 • "Faktiska frågor om assisterad reproduktionsteknologi, förberedelse av pregravid, graviditetshantering efter IVF", Scientific Center for Obstetrics of Gynecology and Perinatology uppkallad efter IN OCH. Kulakova (2009)
 • "Reproduktiv hälsa hos barn och ungdomar", Scientific Center for Obstetrics of Gynecology and Perinatology uppkallad efter IN OCH. Kulakova (2009)
 • "Obstetrics and Gynecology", Moskva Medical Academy. DEM. Sechenov (2009)
 • "Doctor of Ultrasound Diagnostics", Federal Medical Biophysical Center uppkallad efter A.I. Burnazyan (2011)
 • "Obstetrics and Gynecology", Moskva Medical Academy. DEM. Sechenova (2014)
 • "ART i behandling av kvinnlig och manlig infertilitet" (2015)
 • "Assisterad reproduktionsteknik vid behandling av kvinnlig och manlig infertilitet," First Moscow State Medical University. DEM. Sechenova (2015)
 • "Missfall: ett socialt problem, medicinska lösningar", Scientific Center for Obstetrics of Gynecology and Perinatology uppkallad efter IN OCH. Kulakova (2015)
 • "Professionell omskolning inom kosmetologi" (2016)

Utbildning

1989-1995 - Orenburg GMI - Khabarovsk GMI, barnläkare.

04.2018 - 05.2018 - avancerad träning "Ultraljuddiagnostik",

FSBI "Ryska federationens statsvetenskapliga centrum - A.I.Burnazyan FMBC" FMBA, Moskva. Ultraljud läkare. Certifikat 04.04.2017 - avancerad utbildning "Ultrasonic Angiology", FSBI "SSC RF - FMBT uppkallad efter A. I. Burnazyan" FMBA, Moskva. Ultraljud läkare. Certifikat.

09.2013 - 10.2013 - avancerad utbildning "Ultraljuddiagnostik",

South Ural State Medical University. Ultraljud läkare. Certifikat.

2012 år - Internationellt certifikat "Mätning av nuchal genomskinlighet",

Fetal Medicine Foundation. Ultraljud läkare. Certifikat.

03.03.2008 - avancerad utbildning "Allmänna frågor om ultraljudsundersökning",

Kuban State Medical University. Ultraljud läkare. Certifikat.

10.2007 - 02.2008 - omskolning under programmet "Pediatrics",

Kuban State Medical University, diplom, certifikat.

01.2003 - 05.2003 - den primära specialiseringen av "ultraljudsbehandling",

Kuban State Medical Academy. Ultraljud läkare. Diplomintyg.

1996 - 1997 - Praktik ("Pediatrics"),

Krim Central District Hospital, Krymsk, Krasnodar territorium; Kuban State Medical Academy. Diplom, certifikat, certifikat.

09.1997 - 12.1997 - primär specialisering "Dermatovenerology",

MAPO, St Petersburg. Läkare dermatovenerolog. Certifikat.

Vi måste veta din åsikt

Välj en av tre uttryckssymboler för att utvärdera kvaliteten på tjänsterna.

Bra

Bra

dåligt

Begär ett samtal
Frågeformulär för den första utnämningen av patienter på kliniken
registrering

registreringen har slutförts.

Logga in på ditt konto
lösenordspåminnelse

E-postadress för återställning av lösenord skickas till angiven e-post.

Ställa en fråga
Ställa en fråga

Tack för frågan!

Läkaren kommer att svara inom kort.

Att boka tid
Registrera dig för en tid hos läkaren

Ditt meddelande har skickats.

Tack!

Du hjälper oss att bli bättre.

Samtycke till behandlingen av personuppgifter

Genom detta samtycke, i enlighet med federal lag nr 152-F3 "Om personuppgifter" av den 27 juli 2006, uttrycker jag fritt, med min vilja och i mitt intresse mitt ovillkorliga samtycke till behandlingen av mina personuppgifter.

Bioprestizh-Medicine Limited Liability Company (OGRN 5077746749163 TIN 7714693836), registrerat i enlighet med Rysslands lagstiftning på adressen: 123056, Moskva, st. Bolshaya Gruzinskaya, d. 39 (nedan kallad operatören). Personuppgifter - all information som rör en fysisk person bestämd eller bestämd på grundval av sådan information. Jag har gett detta samtycke till behandlingen av följande personuppgifter:

Samtycke ges till operatören att utföra följande åtgärder med mina personuppgifter med hjälp av automatiseringsverktyg och / eller utan att använda sådana verktyg: insamling, systematisering, ackumulering, lagring, förtydligande (uppdatering, modifiering), användning, depersonalisering, överförd till tredje parter för följande ändamål, såväl som genomförandet av andra åtgärder som föreskrivs i den nuvarande lagstiftningen i Ryssland, både med automatiserade och automatiserade metoder.

Detta samtycke ges till operatören för behandling av mina personuppgifter för följande ändamål:

 • - tillhandahålla mig tjänster / arbete;
 • - skicka mig meddelanden om de tjänster som tillhandahålls;
 • - förberedelse och sändning av svar på mina förfrågningar;
 • - skicka information till mig, inklusive reklam, om evenemang / produkter / tjänster / arbete hos operatören.

Folliculometry

Klinisk rådgivning

Follikulometri är ultraljudsövervakning av processerna för follikelmognad från början av menstruationscykeln. Det ger också en uppfattning om tillväxten av endometrium i den första fasen och tecken på ägglossning som redan har inträffat i den andra fasen av cykeln..

I den tidiga fasen utvecklas flera folliklar samtidigt, och endast en av dem (i vissa fall finns det två eller flera) blir dominerande. När dess storlek överstiger 15 mm börjar de återstående folliklarna den omvända utvecklingen - atresi. Den dominerande follikelns diameter ökar med 2-3 mm per dag och när ägglossningen når 18-24 mm.

Follikulometri gör det möjligt att exakt bestämma faktumet av ägglossning och bestämma dess varaktighet.

Första gången en ultraljud ordineras på den 8-10: e dagen av menstruationscykeln, och upprepas var 2-3 dagar före ägglossningen, eller, om det av någon anledning inte har inträffat, tills menstruationen börjar. De exakta datumen för follikulometri föreskrivs av en ultraljudspecialist, beroende på studiens resultat.

Faktumet om ägglossning anses bekräftat om:

 1. Före ägglossningen fixades en mogen follikel
 2. Follicle försvann
 3. Fri vätska dök upp i utrymmet bakom livmodern
 4. En gul kropp bildas på platsen för den mogna follikeln
 5. En vecka efter ägglossningen avslöjade ett blodprov en hög nivå av progesteron

Ultraljuds follikelskontroll i äggstocken

Denna metod för ultraljudsforskning, som follikulometri, används om långsiktig övervakning av tillväxt och utveckling av folliklar hos kvinnor behövs. Follikeln i sig är ett strukturellt element i äggstocken, vilket ger skydd för det omogna ägget i den. Processen för mognad, befruktning och graviditetsförloppet beror på follikelns funktionalitet.

Utvecklingen av det kvinnliga reproduktiva systemet och bestämningen av antalet folliklar äger rum även under perioden för intrauterin utveckling. Detta antal förblir oförändrat under hela livet. Varje månad mognar en follikel.

Du kan gå igenom proceduren i nätverket av kliniker "Läkare är i närheten." Vi kontaktas av alla som vill att hon ska vara så bekväm som möjligt och ge nödvändiga resultat. Våra diagnostiker övervakar folliklarna under cykelfasen. Målet är att registrera faktum och tid för ägglossning, under vilken ett moget ägg lämnar follikeln.

 • Ultraljudkontroll av follikulär mognad 1 420 gnugga.

Den exakta kostnaden för tjänster och tillgången på vacciner i nätverket av kliniker "Läkare är i närheten" kan hittas via telefon +7 (495) 230-03-03-09.

Vad säger follikeln i äggstocken om ultraljud?

Att hitta folliklar i äggstockarna är naturligt och under studien kan du bestämma ägglossningens gång hos patienten och utvärdera hennes chanser att bli gravid. Som regel avslöjas flera folliklar under studien, varav en är större än de andra. Detta är en dominerande follikel som innehåller ett ägg som lämnar under ägglossningen. I händelse av att två dominerande folliklar upptäcks samtidigt på ultraljudet, betyder det att hon kan bli gravid tvillingar.

Folliklar är synliga från ungefär dagen för cykeln tills kvinnans period börjar, under vilken de försvinner, varefter cykeln upprepas igen. Om patienten har reproduktionsstörningar kan antalet folliklar förändras, de kan vara frånvarande eller vara i alltför stor mängd. Allt detta manifesterar sig i cykelfel, oregelbunden menstruation eller deras fullständiga frånvaro.

Indikatorerna för antalet folliklar är följande:

- låg sannolikhet för befruktning;

- hög sannolikhet för befruktning;

Mindre än fyra eller mer än sexton - omöjligheten att bli befruktad.

Indikationer för follikulometri:

Patienten kan inte bli gravid i mer än ett år med regelbundet samlag utan preventivmedel;

Om IVF planeras (befruktning utanför den kvinnliga kroppen med överföringen av embryot till patientens livmoderhålighet);

Olika hormonella störningar;

Om det finns ett behov av att stimulera ägglossningen;

Om du planerar att genomföra en procedur som artificiell insemination.

Hur man förbereder sig för en ultraljudsundersökning av folliklarna?

Förfarandet kräver inte speciell förberedelse från patienten. Det är nödvändigt att följa samma rekommendationer som i förberedelserna för studien av bäckenorganen:

Några dagar före studien utesluter produkter som bidrar till gasbildning från kosten: mejeriprodukter, färska grönsaker och frukter, brunt bröd och baljväxter;

Om läkaren har ordinerat läkemedel som kan användas för att minska mängden gas i tarmen, måste du dricka dem vid angiven tidpunkt.

Om studien genomförs transvaginalt utförs den med en tom urinblåsan, om transabdominalt - med en fullständig. I det senare fallet måste du dricka en och en halv liter stilla vatten på en och en halv timme. Om detta inte är möjligt av skäl, bör du avstå från att urinera i fem timmar.

Hur utförs follikelkontroll??

Stegen i proceduren beror på vilken åtkomst som används..

Patienten tar en liggande position;

Läkaren applicerar en medicinsk gel på huden i nedre del av buken och applicerar den på den;

Sensorn flyttar den i olika riktningar och i olika vinklar och tar emot en bild på skärmen;

Förfarandet anses vara avslutat efter att läkaren har fått all nödvändig information.

Diagnostikern applicerar gel på huvudet, sätter en kondom på den, som smörjer gelén och sätter försiktigt in den i slidan;

Genom att göra exakta rörelser och rikta honom i önskad riktning får han en bild av livmodern, äggledarna och äggstockarna;

När proceduren är klar tas sensorn bort.

Follikulometri om dagen

Metodens huvudsakliga svårighet är behovet av att bedriva forskning med några få dagar. I allmänhet måste patienten genomgå sex procedurer med olika frekvenser. Detta kräver inte bara tid utan också motsvarande finansiella kostnader. Varje besök hos diagnostikern och studien av folliklar på ultraljud syftar till att lösa vissa problem och bör därför genomföras på vissa dagar.

Vad låter dig se?

Ultraljud utförs omedelbart efter avslutad menstruation..

I en av äggstockarna kan man se en follikel med en diameter på fem till nio mm. Under denna period är tjockleken på den inre livmoderslimhinnan (endometrium) cirka millimeter, och dess homogena struktur har inga inneslutningar.

Den andra studien genomförs på cykeldagen..

Det är möjligt att bestämma en dominerande follikel som utvecklas snabbare än andra och har en diameter på minst tio millimeter. Varje dag ökar den med minst två millimeter. Endometriumets tjocklek når vid denna tid fem millimeter. Om diagnostikern inte kunde upptäcka en dominerande follikel stoppar studierna.

Den tredje ultraljuden utförs på cykeldagen, då de första tecknen på ägglossning visas.

Diametern på den "huvudsakliga" follikeln når millimeter, tjockleken på endometrialskiktet - - mm. Det har en uttalad treskiktsstruktur. I avsaknad av ovanstående manifestationer utförs inte ytterligare forskning, eftersom livmodern inte kan ta ett moget ägg; därför är befruktning också omöjlig.

Den fjärde follikelkontrollproceduren utförs en dag efter den tredje.

Normalt bör hon upptäcka ägglossning, där den dominerande follikeln försvinner, och i stället visas en kropp som har oregelbundna konturer eller vätska. Om detta inte hittas, genomförs studien varje dag fram till dess, tills det händer..

Den femte ultraljuden utförs från den femtonde till den sjuttonde dagen av cykeln.

I stället för en follikel finns en gul stellatkropp. Endometriumets tjocklek är från tretton millimeter, och det upphör att vara treskikt.

Den sjätte diagnostiska studien genomförs inte tidigare än på cykeldagen.

Normalt låter det dig upptäcka införandet av ett befruktat ägg i livmodern. Endometriet har i denna tidsperiod samma tjocklek som tidigare och får en enhetlig struktur. Corpus luteum kan öka i storlek.

Tolkning av resultat av follikulometri

En diagnostisk studie gör att du kan avgöra hur väl äggstockarna fungerar. Läkaren jämför resultaten med normen och avgör om det finns avvikelser. Normen i detta fall är följande: ägglossning kräver inte stimulering, alla processer går smidigt, den dominerande follikeln utvecklas och försvinner, och efter det uppträder en corpus luteum. Om vissa avvikelser upptäcks utförs ytterligare diagnostik eller diagnosen fastställs.

Fördelar med follikulometri i Doctor Near Clinic

Behovet av ofta besök på kliniken under denna studie skapar många problem för patienten. Vi försöker jämna ut denna faktor på alla möjliga sätt, utesluta förekomsten av köer och ge våra patienter möjlighet att besöka vid en tidpunkt som är bekväm för dem. Förfarandet utförs snabbt och effektivt, orsakar inte obehag, och priset i vår klinik är acceptabelt. Boka en tid just nu:.

Folliculometry

Follikulometri är en ultraljudsmetod för att undersöka storleken på folliklarna. Med hjälp av en vaginal sensor övervakas bildningen av en dominerande follikel. Studien låter dig spåra början av ägglossning och utvärdera endometriet.

En bäcken-ultraljud kan utföras i Moskva till överkomliga priser i IVF-kliniken i Petrovka. Centret har modern utrustning, som inte har några analoger i Ryssland. Läkare kommer snabbt och exakt att utföra förfarandet, som ingår i listan över obligatoriska studier för infertila par.

Indikationer för proceduren

 • Avsaknad av graviditet under hela året utan användning av preventivmedel.
 • Ta reda på den lämpligaste dagen för befruktningen.
 • Bestämning av äggstocksfunktionen.
 • Förekomsten av hormonell obalans.
 • Kommande IVF.
 • Patologi för gonaderna.
 • Mindre blodflöde under menstruationen.

Follikulometri låter dig bestämma orsakerna till patologin och snabbt utföra lämplig behandling.

Kontra

Förfarandet har inga speciella kontraindikationer. Säkerhet bevisas av det faktum att ultraljud är tillåtet för gravida kvinnor vid varje graviditetsperiod.

fördelar

Ultraljuds follikulometri har följande fördelar:

 1. smärtfrihet.
 2. Säkerhet.
 3. Snabbhet.
 4. Effektivitet.
 5. Noggrannhet.
 6. Inga begränsningar för antalet körningar.

Allt detta gör ultraljud till den föredragna metoden för diagnos av olika sjukdomar i bäckenorganen..

Studieförberedelse

Studien kräver ingen specialutbildning. Det räcker att följa några rekommendationer, tack vare vilken diagnosen blir mer informativ. Dessa inkluderar:

 • Överensstämmelse med kosten. Ät inte mat som främjar ökad gasproduktion. Detta gör det svårt att visualisera folliklarna..
 • Dricka tillräckligt med vatten i en transabdominal form av studier.
 • Tömning av urinblåsan med en transvaginal diagnostisk metod.

Steg i förfarandet

Ultraljuds follikulometri utförs i flera steg. Bland dem är:

 1. Skanning från den femte till den nionde dagen i menstruationscykeln. Specialisten utvärderar tillståndet i äggstockarna, närvaron eller frånvaron av en dominerande follikel. Vid det första steget bestäms endometriumets tjocklek, liksom närvaron av patologiska formationer.
 2. Den andra studien utförs på den 9-10: e dagen av menstruationscykeln. Läkaren bedömer tillväxten av den dominerande follikeln. På det här stadiet kan du spåra ägglossningens strategi.
 3. Diagnos utförs dag 1-13 av cykeln. Huvuduppgiften för det tredje steget är att bekräfta ägglossningen. Om det är frånvarande indikeras dynamisk övervakning av folliklarna före menstruationens början.

För exakt ultraljuds follikulometri måste alla diagnostiska steg följas strikt..

Vi inbjuder dig till IVF på Petrovka behandlingscenter för infertilitetsbehandling, där du kan göra follikulometri enligt alla studiens regler.

Diagnostiska resultat

Efter avslutad studie utvärderas de erhållna resultaten. Ultraljuds follikulometri kan upptäcka följande tillstånd:

 • Normalt och snabbt början av ägglossningen.
 • Sen början av ägglossningen eller dess fullständiga frånvaro.
 • Follikulär cystebildning.
 • Minska storleken på den dominerande follikeln efter att den når den önskade storleken.

Var kan follikulometri göras i Moskva?

Du kan utföra follikulometri till ett prispris i IVF-kliniken i Petrovka. Unik utrustning, ett professionellt läkarteam och en uppmärksam inställning till varje patient gör oss till det bästa inom vårt område. Du kan boka tid och ta reda på hur mycket studien kostar per telefon. Administratörer svarar på alla dina frågor..

Embryolog, urolog androlog i den högsta kvalifikationskategorin.

Ställ en fråga Boka en tid Recensioner om en läkare

Förlossning-gynekolog, reproduktolog i den högsta kvalifikationskategorin.

Ställ en fråga Boka en tid Recensioner om en läkare

Ställ en fråga Boka en tid Recensioner om en läkare

Ställ en fråga Boka en tid Recensioner om en läkare

Folliculometry

Follikulometri är en ultraljuddiagnos, under vilken äggmognad övervakas. Follikeln är "kapseln" inuti ägget. I gynekologi används metoden för att spåra förändringar i äggstockarna och livmodern under ägglossningen, för att fastställa orsakerna till en oregelbunden menstruationscykel.

Övervakning av follikulär utveckling är en del av diagnosen vid planering av graviditet. På MLC kan du undersökas under övervakning av en läkare. Servicepris - 1 000 rubel.

Kostnaden för ultraljudsundersökning av äggstockarna

 • 1 000 R Ultraljudsövervakning av follikeltillväxt (follikulometri)

Beräkning av behandlingskostnader Alla priser

Varför föreskrivs follikulometri?

Till skillnad från att mäta basal temperatur, graviditetstestremsor, ger kalendermetoden för follikulometri den mest exakta informationen om ägglossning, hjälper till att identifiera problem med äggmognad och deras orsaker.

Studien är nödvändig när en kvinna inte kan bli gravid under ett normalt sexliv under en lång tid (under hela året), det finns misstankar om fibroider, polyper, cysta.

Vid planering av graviditet blir follikulometri ett sätt att kontrollera befruktningen av tvillingar. Detta är särskilt viktigt för de kvinnor som födelsen av tvillingar är oönskade av medicinska skäl..

En snabb övervakning av de kvinnliga könskörtlarna gör det möjligt att identifiera och utesluta ett antal patologier i det reproduktiva systemet som leder till infertilitet.

specialister

barnläkare-gynekolog, kandidat i medicinsk vetenskap

Chef för operationsenhet, barnläkare-gynekolog i högsta kategorin, gynekolog-kirurg

Metodfördelar

Follikulometri tillåter inte bara att utvärdera tillståndet i livmodern och äggstockarna, utan också att spåra deras förändringar i dynamik, identifiera kränkningar och övervaka behandlingsprocessen.

Under studien kan du identifiera fibroider och cyster, bestämma de karakteristiska tecknen på ägglossning, medan processen för tillväxt, utveckling och utträde av ägget från follikeln observeras, som kallas "levande".

Hur är follikulometri

Enligt tekniken är proceduren identisk med ultraljud i bäckenorganen. Follikulometri utförs transdominalt eller transvaginalt..

Hur man förbereder

Förberedelse för övervakning är standard. Om ultraljudsskanning genom bukväggen planeras måste patienten dricka mer vätska. Detta hjälper till att förbättra visualiseringen av livmodern. Innan transvaginal undersökning måste urinblåsan vara tom.

Ultraljudsövervakning görs bäst på morgonen, en och en halv timme efter en lätt frukost.

Funktioner i förfarandet

Vid transabdominal ultraljud ligger patienten på en soffa på ryggen. Kroppen exponeras från nedre bröstet till pubis. Sensorn rör sig genom magen.

Den transvaginala metoden innebär att en sensor införs i vagina. En kvinna tar av sig underkläderna, lägger sig på en soffa och sprider benen böjda vid knäna. En engångskondom sätts på sensorn för att säkerställa sterilitet.

Båda metoderna är helt säkra och smärtfritt..

Vilken dag i cykeln genomförs

Studiens datum föreskrivs av gynekologen. Det beräknas individuellt, med hänsyn till särdragen i kvinnans cykel. Den första ultraljudet utförs en vecka efter menstruationens slut, den andra och den tredje (kanske mer) med ett intervall på en till två dagar.

Om cykeln är oregelbunden görs follikulometri bäst den första dagen efter menstruationen.

Det finns en uppfattning om att follikulometri är ineffektiv och inte gäller de nödvändiga typerna av undersökning. Misslyckandet med befruktningen kan förklaras av inkompetensen hos den specialist som utför ultraljudsövervakning.

Norm och patologi

De vanligaste alternativen i slutsatsen om follikulometri:

 • Normal ägglossning - follikelns diameter ökar till 25 mm, efter att ägget går ut, försvinner det och en gul kropp bildas på sin plats. En liten mängd vätska observeras i bäckenhålet i det bakre utrymmet.
 • Atresia (regression) - follikeln ökar, men når inte mognad återgår till motsatt tillstånd. Ett tecken på omvänd utveckling är frånvaron av en corpus luteum och vätska bakom livmodern.
 • Persistens - follikeln når mognad, men bryts inte och bestäms under någon tid även efter ägglossningen. Under denna period ökar östrogennivån i kvinnans blod.

Förutom de listade avvikelserna vid follikulogenes finns det flera fler tillstånd som kännetecknar äggstocksdysfunktion. Detta är luteinisering, brist på utveckling, follikulär cyste.

Var man ska göra follikulometri i Moskva

Med tanke på vikten av att övervaka tillväxt och mognad av folliklar för att lösa problemet med infertilitet och identifiera patologier hos de kvinnliga könsorganen (cystiska formationer, fibroider, polypper), bör patienter regelbundet övervakas av en specialist.

I vårt centrum utförs ultraljudsövervakning av follikulogenes av gynekologer med 15 års erfarenhet som kan bedöma de viktigaste nyanserna i ägglossningscykeln, hitta problem och sätt att eliminera dem. Boka tid på telefon eller ring tillbaka.

Follikulometri - övervakning av follikulär mognad

Follikulometri - övervakning av follikulär mognad, som utförs för att bestämma ägglossning och olika cykelstörningar. Det används oftast hos kvinnor med en oregelbunden eller oregelbunden cykel, liksom hos de som inte kan bli gravida på länge..

Follikulometri: när denna studie ska utföras visas?

Follikulometri - ultraljud av äggstockarna, vilket gör att du kan övervaka deras tillstånd och förändringar under hela cykeln. Follikulometri utförs för sådana ändamål:

 • Bedömning av äggstocksfunktionen
 • Bestämning av ägglossning, dess cykliska natur (dvs vilken dag förekommer den)
 • Bestämning av befruktningsdagen eller äggsamlingen för IVF
 • Bedömning av menstruationscykeln
 • Sök efter störningar i äggstocken som leder till störning i cykeln
 • Diagnos av patologin i äggstockarna och livmodern
 • Kontroll av behandlingsförfaranden

Follikulometri: förberedelse för proceduren

Förberedelserna för follikulometri utförs liksom för eventuell ultraljudundersökning. Innan undersökningen ska alla livsmedel som orsakar flatulens (rågbröd, bönor, cruciferous, alkoholhaltiga och kolsyrade drycker) uteslutas.

Om du planerar att genomföra en studie genom den främre bukväggen måste du fylla urinblåsan genom att dricka en stor mängd vatten. När du använder vaginal åtkomst är detta inte nödvändigt.

Follikulometri: hur är studien

Eftersom follikulometri är en övervakning av follikulär mognad med hjälp av ultraljud, bör studiedatum fastställas i förväg. På undersökningsdagen måste du komma till kliniken efter förberedelse, vilket läkaren kommer att berätta om. Ultraljud är helt smärtfritt, tar inte mer än en halvtimme.

Follikulometri: på vilken dag av cykeln övervakas

Follikulometri kräver vanligtvis flera studier i en enda cykel. Detta görs för att sammanställa en fullständig bild av follikulär mognad och kränkningar av denna process..

Om du planerar follikulometri, på vilken cykeldag det kommer att vara nödvändigt att göra ett ultraljud för första gången, kommer din läkare att bestämma. Vanligtvis är den första studien planerad i 7-10 dagar från början av menstruationsblödning. Ytterligare besök kommer att förskrivas av läkaren, beroende på den observerade bilden. Det tar vanligtvis ungefär fyra studier med två dagars intervaller..

Follikulometri vid stimulering av superovulation är av stor betydelse - det är med ultraljud som dagen bestäms när folliklarna mognar tillräckligt för att punkteras för artificiell insemination.

Follikulometri-resultat

För att korrekt tolka resultaten av follikulometri måste läkaren ha tillräcklig erfarenhet av att utföra denna studie. Vanligtvis tolkas de mest lämpliga resultaten av follikulometri av läkare som arbetar vid reproduktionscentra.

Innan vi studerar resultaten kommer vi att bekanta oss med indikatorerna som studeras under follikeln:

 • Normalt börjar flera folliklar utvecklas i äggstocken på en gång, som ett resultat börjar man vara före resten - ett ägg mognar av det.
 • Under ägglossningen brister follikeln (när den når 18-24 mm) lämnar ägget det tillsammans med follikelvätskan.
 • En gul kropp bildas i stället för den sprängande follikeln, som producerar progesteron (en markör för början av den andra fasen av cykeln).

Vad kan vara resultatet av follikulometri:

 • Norm - under studiet av follikulometri bestäms normen när ägglossningen utförs i tid och utan avvikelser. Detta indikeras av sådana egenskaper:

- före ägglossningen är en växande dominerande follikel synlig upp till 15-24mm

- follikeln försvinner på dagen för ägglossningen

- en gul kropp börjar bildas på sin plats

- vätska bestäms i bäckenet

- sju dagar efter ägglossningen stiger progesteron avsevärt.

 • Follikelns uthållighet - en follikel som utvecklats till normal storlek fortsätter att vara i äggstocken utan att spricka. Ägglossning förekommer inte.

- follikeln når en storlek på 15-24mm och slutar växa

- ingen vätska i bäckenet

- corpus luteum bildas inte

- progesteronnivån är låg, men östrogen är förhöjd.

 • Follikelcyst - follikeln når normal storlek och fortsätter att växa, ingen ägglossning.

- follikelstorleken överstiger 25 mm

- det finns ingen fri vätska i bäckenet

- corpus luteum bildas inte

- låg progesteron, ökat östrogen

 • Follikel-luteinisering - follikeln nådde normal storlek, det fanns ingen ägglossning, men corpus luteum bildades.

- follikeln växer ett tag och börjar sedan minska gradvis

- ingen vätska i bäckenet

 • Folliklar utvecklas inte.

- folliklar är, men de utvecklas inte och växer inte

- corpus luteum bildas inte

- ingen mogen follikel av normala storlekar

- låg progesteron.

Om du har follikulometri talar normen om en adekvat menstruationscykel och en god förmåga att bli gravid. Om du har hittat några avvikelser - förtvivla inte, nu finns det många metoder för att återställa reproduktionsfunktionen och assisterad reproduktionsteknologi när det är omöjligt att återhämta sig helt.

Follikulometri: var man ska göra

Varje stor reproduktionsklinik har förmågan att utföra follikulometri - trots allt, utan denna studie är det omöjligt att presentera ett protokoll för behandling av infertilitet. Follikulometri i Moskva utförs i många kliniker - de hjälper dig att välja den optimala kliniken där follikulometri utförs, recensioner som har godkänt denna procedur. Dessutom kan recensioner om förfarandet hittas på specialiserade forum - där kvinnor delar sina intryck av kliniker och läkare, rekommenderar de mest professionella och effektiva klinikerna.

Hur mycket är follikulometri?

Follikulometri är en ganska dyr metod. Om follikulometri visas för dig kan kostnaden för en procedur i privata kliniker i huvudstaden kosta 500-700 rubel, och minst fyra utförs för en cykel av sådana procedurer. Om du behöver follikulometri, vilkas kostnader blir mindre - kontakta statliga centra för reproduktiv medicin och kvinnors hälsa, där är frågan hur mycket kostar follikulometri inte så akut.

Follikulometri låter dig svara på många frågor som uppstår med problem med befruktningen, varför många kvinnor beslutar att genomföra denna studie, trots dess höga kostnad.

Follikulometri i Moskva

En teknik för att undersöka ovariefunktion med hjälp av ultraljud kallas follikulometri. Det används också för att verifiera rätt tillväxt av endometrium..

Billig, icke-invasiv teknik används i gynekologi för att upptäcka orsakerna till infertilitet.

indikationer

En studie kan ha flera mål:

 • förtydligande av diagnosen infertilitet;
 • bestämning av dagen för ägglossning, inklusive under stimulering av äggstockarna;
 • val av punkteringsdag för IVF.

Förfarandet är säkert, varar 10-15 minuter, har ingen strålningsexponering.

Förberedelser och uppförande

Follikulometri utförs med hjälp av ultraljud på två sätt: transabdominalt och transvaginalt. Transabdominal ultraljud kräver att urinblåsan fylls innan proceduren, så du måste dricka 500-750 ml vatten 1 timme innan studien. Töm urblåsan innan en transvaginal undersökning..

Den första undersökningen utförs beroende på varaktigheten av menstruationscykeln i 3-7 dagar. Den ytterligare frekvensen och tiden för proceduren beräknas individuellt.

För diagnos och behandling av infertilitet kan du kontakta reproduktionskliniken "AltraVita" (Moskva), där du kommer att undersökas till ett överkomligt pris.

Styrken hos AltraVita

Läkarna på kliniken genomförde mer än 12 000 ultraljudundersökningar och har mer än 15 års erfarenhet..

Studien utförs på de senaste avancerade ultraljudsenheterna med förmågan att omge skanning.

Vi köper originalförbrukningsartiklar från ledande tillverkare i Europa och USA.

Follikulometri kostnad

Pålitliga läkare

Vad det är

Normalt mognar varje menstruationscykel i en av äggstockarna en dominerande follikel, mindre ofta 2-3, från vilken ett moget ägg frisätts efter bristning. Sedan bildas en gul kropp i området med den sönderrivna follikeln. Dynamisk övervakning av utvecklingen av folliklar med hjälp av ultraljud, detta är follikulometri. En ultraljudssökning utförs från 3-5 dagar av menstruationscykeln, varannan dag.

Follikulometri ger läkaren möjlighet till dynamisk observation och jämförelse i olika stadier av följande parametrar:

 • antalet mogna folliklar, deras storlek;
 • endometrial tjocklek;
 • ägglossning om det har inträffat;
 • patologi för utveckling av folliklar, endometrium, corpus luteum.

Follikulometri, förutom normal ägglossning, kan avslöja följande patologier för follikulogenes:

 • brist på follikulär utveckling;
 • atresia av den dominerande follikeln;
 • uthållighet;
 • bildandet av en follikulär cyste;
 • neovulerande follikel-luteiniseringssyndrom.

Detekteringen av dessa patologier indikerar vanligtvis vissa förändringar i den hormonella bakgrunden, som blir orsaken till infertilitet, och gör det möjligt att korrigera dem.

Priset för follikulometri i staden (Moskva) börjar från 600 rubel och högre, vilket beror på läkarmottagets nivå, läkarnas kvalifikationer.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Rektal smärta

Smärta i ändtarmen är ett symptom som kännetecknas av obehagliga känslor i området för detta organ, och kan utlöses av gastroenterologiska, proktologiska sjukdomar samt trauma i anus.Ett sådant symptom har inte tydliga begränsningar för ålder och kön, därför diagnostiseras det lika hos både män och kvinnor och är sällsynt i barndomen....

Varför det finns långa perioder och vilka terapimetoder som finns

Det kvinnliga kroppens allmänna tillstånd beror till stor del på menstruationscykelns regelbundenhet. Förekomsten av vissa förändringar kan signalera utvecklingen av vissa hälsoproblem....

Inget tar ont innan menstruationen: normal eller patologisk?

Orsaker till smärtaSmärta i magen före menstruation eller under dem kan provocera sådana skäl: överdriven känslighet hos kroppen för livmodersammandragningar; genital patologi; fel placering av livmodern; hormonella störningar; känsligheten i nervsystemet....