Fuktgivare för intim hygien med klimakteriet

Intim

Vaginal torrhet är ett oundvikligt tecken på klimakteriet. Många kvinnor uppmärksammar inte detta faktum och försöker ta itu med det, men att uthärda torrhet är onaturligt och farligt. För att eliminera sådana obehagliga symtom finns det speciella fuktighetsgivare.

Hur man väljer ett medel för intim hygien för en kvinna över 50 år

Med början av klimakteriet i den kvinnliga kroppen minskar produktionen av hormonet östrogen gradvis, vilket medför vissa konsekvenser. Ofta åtföljande klimakterium är torra slemhinnor och vaginal smärta. Orsakerna till sådana sjukdomar är stress, att ta antibiotika, dåliga vanor, brist på sex etc. Torr vagina försvagar immunsystemet, vilket ökar risken för att utveckla inflammatoriska sjukdomar. För att förbättra tillståndet är det nödvändigt att välja rätt fuktighetskräm för intim hygien med klimakteriet.

Vad bör vara en del av verktyget

När kvinnor köper fuktkräm för att ta hand om ett känsligt område måste kvinnor vara särskilt uppmärksamma på vad som ingår i produkten. Hon måste:

 • innehåller mjölksyra, som gör det möjligt att upprätthålla den optimala balansen mellan mikrofloraen;
 • ha D-panthenol, havtornsolja, örttextrakt;
 • vara pH-neutral
 • innehåller inte aromatiska ämnen, dofter;
 • inkludera högt fettinnehåll;
 • har antibakteriell substans och E-vitamin.

En intim tvål för hygien måste vara flytande så att polymererna i den inte orsakar irritation och är lättare att tvätta med vatten. Kräm för att fukta det intima området bör inte innehålla färgämnen. Produkten har som regel en delikat delikat doft på grund av närvaron av naturliga ingredienser (salvia eller kamomill-extrakt). För känslig hud, som är benägen att irritera, är det nödvändigt att välja ett botemedel med aloe vera.

Vilka läkemedel för torrhet i den intima zonen är bättre

Den moderna marknaden för vårdprodukter inkluderar ett stort antal artiklar, som alla har sina egna indikationer och applikationsfunktioner. Dessutom kommer priset att variera mycket beroende på tillverkaren. Här är några av de mest populära och populära fuktighetsgivarna för intim hygien vid klimakteriet:

Lindrar smärta vid sexuell kontakt. Hjälper till att eliminera vaginal torrhet.

Det har en kraftfull fuktgivande effekt. Främjar produktion av naturligt smörjmedel.

Det används endast efter en läkarundersökning. Innehåller östradiol, vilket eliminerar torrhet.

Kremen från torrhet i det intima området fungerar försiktigt, tar hand om vaginalslemhinnan perfekt.

Lindrar snabbt brännande känsla. Normaliserar mikroflora.

Fett

Med klimakteriet rekommenderar läkare att du inte slutar ha sex. Regelbundet sexliv kommer att hjälpa till att hålla vaginalväggarna i god form. Till och med några dagar av avhållsamhet från intimitet kan bidra till förekomsten av torrhet och sprickor i slidan, vilket gör det smärtsamt för en kvinna att ha sex. Du kan hantera problemet med ett smörjmedel (konstgjorda smörjmedel), som har en låg pH-nivå. Följande fetter är mest populära på marknaden:

Icke-hormonellt läkemedel. Kompenserar enkelt för bristen på naturlig vaginal utsöndring.

Glädje. Intim gel smörjning för klimakteriet

Fuktar intensivt och regenererar intensivt slemhinnor. Det har läkande egenskaper..

Flutschi Origina. Gelfett

Fuktar vagina länge. Underlättar mycket glidning.

Smörjmedel för klimakteriet: funktioner, typer och appliceringsmetoder

I klimakteriet är det en minskning av syntesen av könshormoner, vilket påverkar mekanismen för naturlig smörjning. Detta visas på det allmänna tillståndet i vaginalslemhinnan och orsakar torrhet. Långvarig torrhet provoserar irritation, med vilken konstgjord smörjning hjälper till att klara. Smörjmedel med klimakteriet återställer slemhinnan, vilket påverkar bibehållandet av vaginal mikroflora..

Orsaker till vaginal torrhet under klimakteriet

Under försvagningsperioden av reproduktionssystemet noteras en minskning av produktionen av könshormoner. Detta är en viktig anledning till att vaginal torrhet utvecklas. Naturlig smörjning blir mindre tät och riklig, vilket provocerar torkning av slemhinnan. Detta är förfulgt med utvecklingen av mikrotrauma och infästningen av en bakteriell infektion..

Indirekt orsakar vaginal torrhet kan vara sådana skäl:

 1. Användning av intima hygienprodukter som torkar huden. Normal toalettvål är inte lämplig för daglig hygien.
 2. Avsaknaden av tillräcklig vätska i kroppen, vilket inte tillåter dig att upprätthålla rätt balans.
 3. En stillasittande livsstil och stillasittande arbete, vilket leder till störande av det naturliga blodflödet i bäckenorganen, såväl som stillastående processer som bromsar ämnesomsättningen på den intracellulära nivån.
 4. Ofta och långvariga spänningar där en stor mängd adrenalin släpps ut i kroppen.
 5. Använda syntetiska underkläder.
 6. Förekomsten av kroniska inflammatoriska processer i slidan.

Torr vagina kan orsaka långvarig stress

Bristen på smörjning orsakar mycket besvär inte bara under samlag utan också i vardagen. Mot bakgrund av naturliga åldringsprocesser blir vagina kortare och smalare, men detta är inte en anledning att vägra ett intimt liv.

Smörjmedlets egenskaper och åtgärder

Smörjmedlets huvudmål är att fukta slidan och bevara slemhinnan. De ordineras som en del av komplex behandling i klimakteriet. Indikation för användning är en kvinnas klagomål om torrhet, klåda och sveda i perineum.

Smörjmedlets verkan beror på dess sammansättning. Vanliga egenskaper för alla typer av läkemedel är:

 1. Öka blodflödet till könsorganen, vilket ökar känsligheten och väcker sexlysten.
 2. Mjukgör slemhinnan i slidan och "omsluta" den med ett skyddande skikt.
 3. Påskynda regenereringsprocesserna under bildandet av mikrokrackor orsakade av torkning av slemhinnan.
 4. Eliminera obehaget som utvecklas när du går eller kör aktivt.
 5. Bidra till normalisering av vaginal mikroflora utan att orsaka vaginal dysbios.

Ett brett urval av fuktgivare gör att du kan välja den som maximerar dess funktioner.

Typer av smörjmedel

Beroende på vilket ämne som ligger bakom fuktighetskrämmet finns det flera typer av smörjmedel:

 1. På gelbasis - skapas av syntetiska ämnen (silikon), som kompletterar med dofter, oljor. Silikonsmörjmedel sprider sig snabbt över vaginalområdet, behåller sina egenskaper i 5-8 timmar, läcker inte och lämnar nästan ingen rest på underkläder. Nackdelen är att tvättprocessen, om nödvändigt, för att eliminera den, är komplicerad. I de flesta fall måste du vänta en dag på att fettet kommer ut naturligt. För vissa kvinnor är denna nackdel en betydande fördel eftersom det inte finns behov av att applicera ett smörjmedel ofta.
 2. Vattenbaserad - en naturlig produkt som snabbt tränger igenom slemhinnan, närande och fuktar det naturligt. Det lämnar inga karakteristiska märken på kläder, eftersom det absorberas helt av kroppen. Minsta risk för irritation eller allergisk reaktion eftersom alla komponenter är naturliga. Av bristerna skiljs en snabb absorptionsprocess, som kräver applicering av läkemedlet flera gånger under samlag.
 3. På fettbasis - innehåller i sin sammansättning näringsrika oljor som inte bara återfuktar, utan behåller en känsla av fukt under lång tid. Kombinera inte med kondomer, eftersom de kan orsaka brott mot deras integritet. De kan lämna märken på kläderna och därför kräver de ytterligare hygienprocedurer efter användning.

Vattensmörjmedel är de vanligaste och mest efterfrågade. De förskrivs oftast av läkare till kvinnor under klimakteriet. Som praxis visar utförs valet av de mest lämpliga efter användning av flera sorter.

Populära effektiva vaginala torra geler

Gelsmörjmedel behåller sina egenskaper så länge som möjligt. De mest populära av dem för kvinnor i klimakteriet är:

 1. Divigel - innehåller i sin sammansättning komponenterna i hormonet östrogen, som direkt påverkar orsaken till vaginal torrhet, normaliserar den hormonella bakgrunden. Dosen av hormonet är obetydlig, därför beaktas det inte under hormonersättningsterapi. Läkemedlet appliceras på morgonen och före sänggåendet, först måste du utföra könshygien.
 2. Montavit-gel - ersätter helt hemligheten hos slidan och omsluter slemhinnan med en skyddande film. Förhindrar utveckling av irritation och mikrokrackar, normaliserar mikroflora i slidan. Intravaginal applicering utförs under samlag, applicerar gelén på en medlem av partneren. Under klimakteriet rekommenderas det att applicera på området runt slidan, minst två gånger om dagen. Det lämnar inte märken på underkläder, men för mer självförtroende kan du använda dagliga trosskydd.
 3. Intinova - består av naturliga växtkomponenter som påverkar tillståndet i vaginalslemhinnan. Vitamin A och E förbättrar elasticiteten och behåller vätska, vilket förhindrar att slidan torkar ut. Växtbaserade extrakt stöder den vaginala mikrofloraen, vilket minskar riskerna för en infektiös inflammatorisk process.
 4. Gynodec - förutom att fukta och fylla på önskad mängd smörjmedel har gelén en antibakteriell effekt, vilket gör att du kan bekämpa trast. Mot bakgrund av hormonella förändringar reduceras den lokala immuniteten, vilket ökar riskerna för smittsamma och inflammatoriska processer.
 5. Gynocomfort - gel består av tre huvudkomponenter, som bestämmer dess höga effektivitet: mjölksyra upprätthåller en naturlig syra-basbalans, hyaluronsyra hjälper till att stärka väggarna i slidan och dexpanthenol främjar läkning av mikrokrackor. Lämplig för kontinuerlig användning..

Divigel - gel smörjmedel för klimakteriet

Vissa smörjmedel innehåller smakämnen och färgämnen, så de som har en naturlig sammansättning bör föredras och inte provocerar utvecklingen av en allergisk reaktion.

Krämbaserad fuktighetskräm

Gräddsmörjmedel har en mer delikat och silkeslen struktur, absorberas snabbt, men behåller sin effektivitet i cirka 6 timmar. De mest effektiva av dem är:

 1. Durex-kräm - har en behaglig lukt, stimulerar blodflödet till slidan och påskyndar metaboliska processer.
 2. Erotikon - kan användas fortlöpande, i vissa fall lämnar märken på kläder.
 3. Libido-grädde - ökar libido, har en bekväm dispenser som underlättar införandet av ett smörjmedel i slidan.

Durex-kräm - ett av de möjliga smörjmedlen för klimakteriet

Krämmedel för att fukta vagina har ett antal nackdelar och ersätts ofta med gel.

Funktioner och regler för användning

Innan du väljer ett visst verktyg måste du vara uppmärksam på följande komponenter:

 1. Närvaron av mjölksyra. Denna komponent stöder den naturliga syrabasmiljön i vagina, vilket är nödvändigt för att förhindra penetrering av patogena mikroorganismer.
 2. Komponenternas naturlighet. Olika tillsatser erhållna genom kemiska reaktioner kan provocera olika biverkningar, inklusive allergier, öka torrheten.
 3. Förekomsten av färgämnen, smaker och andra ämnen som kan irritera den känsliga huden i slemhinnan.
 4. Smörjmedlets förmåga att uppvisa antibakteriella effekter, vilket är extremt nödvändigt mot bakgrund av en minskning av lokal immunitet.
 5. Förekomsten av dexpanthenol. Detta ämne främjar tidig läkning, vilket minskar risken för bakteriell infektion.

Läkaren kan endast ge råd om ett eller annat botemedel, med hänsyn till kvinnans individuella egenskaper. Valet kvarstår alltid hos patienten, eftersom valet av det mest optimala alternativet bara är möjligt efter testning av flera olika smörjmedel.

Regler för användning av konstgjord smörjning:

 1. Innan du applicerar ett smörjmedel bör du ta en dusch genom att noggrant tvätta dina könsorgan.
 2. Överskottet hår avlägsnas med en rakkniv. Så smörjmedlet "går till sängs" är bättre, och irritationen från oönskad vegetation minskas flera gånger.
 3. Om det finns en spets, läggs den på ett rör på produkten, varefter smörjmedlet sätts in i vaginalhålan, enligt instruktionen.

Innan du applicerar smörjmedel med klimakteriet bör du duscha

Om smörjmedlet används för att förbättra intimitetens kvalitet appliceras det på labia och ingången till vagina, såväl som till partnerens penis. Under sex kan ytterligare hydrering krävas. Observera att inte alla smörjmedel kan användas med kondomer. Vissa av dem leder till brott mot produktens integritet, vilket inte kan garantera fullt skydd mot oönskad graviditet..

Bieffekter

Den vanligaste biverkningen är en allergisk reaktion. Det utvecklas på grund av individuell intolerans mot specifika smörjmedelskomponenter. Det manifesterar sig i form av sådana symtom:

 • svullnad och värmekänsla i slidan;
 • klåda och sveda;
 • smärta under samlag;
 • utseendet på okarakteristisk urladdning;
 • hudutslag.

I närvaro av sådana symtom är det nödvändigt att rengöra slidan så snabbt som möjligt från smörjmedlet, ta en antihistamin och gå till läkaren för en konsultation. Det kommer att ta lite tid att återställa slemhinnan, varefter du kan prova ett annat smörjmedel baserat på naturliga ingredienser.

För att undvika utveckling av omfattande allergiska reaktioner, innan produkten används måste en liten mängd appliceras på det inre låret. Om rodnad, klåda eller andra obehagliga manifestationer saknas är produkten lämplig för långvarig användning.

Betyg TOP 7 bästa sättet för intim hygien: vilken man ska välja, recensioner, priser

Varför är torrhet vid klimakteriet

Som du vet påverkas den kvinnliga kroppens funktion av hormoner. Det viktigaste kvinnliga hormonet, östrogen, påverkar funktionen hos organen i det reproduktiva systemet. Inklusive utvecklingen av speciell smörjning av vaginalslemhinnan och livmoderhalsen.


Vad kvinnor tysta om...

Denna specifika slemvätska har flera mycket viktiga funktioner:

 • fuktar vaginalslemhinnan;
 • skyddar den från patogena bakterier;
 • ger en kvinna en känsla av komfort i den intima zonen, både under samlag och i vila.

I början av premenopaus börjar äggstockarna att syntetisera mindre östrogen. Hormonbrist leder till att smörjning under klimakteriet produceras i en mindre mängd och kvinnan börjar känna torr vagina.

Med detta kroppstillstånd är det svårt att genomföra samlag. Efter intimitet kan kvinnor känna irritation eller klåda. Sådana obehagliga manifestationer bidrar till en minskning av en kvinnas sexuella aktivitet eller till ett fullständigt avslag på ett intimt liv.

Hur man tvättar gravida och ammande mödrar

En vanlig kvinnas och en kvinnas position i hygien är exakt densamma. Reglerna är desamma: tvätta inte intima platser för ofta, en gång om dagen. Många är intresserade av hur man tvättar sig under graviditeten och frågar om det krävs särskilda åtgärder. Svaret är mycket enkelt - du måste använda speciella hygienprodukter eller babytvål. Rikta inte duschen när du tvättar i slidan.

Naturligtvis kommer vatten inte att komma till barnet, men bakterier bör vara försiktiga just nu! Kom ihåg att graviditet inte är en patologi, det är ett normalt kvinnligt tillstånd, du behöver inte gå in i könsorganen, smörjning och mikroflora måste skapas naturligt, brott mot deras sammansättning försvagar hälsan. För en gravid kvinna är det viktigaste en annan sak - att tvätta med tillväxten av buken blir mer och mer obehagligt, att komma in i badrummet blir svårare.

Vilka är de möjliga konsekvenserna

Många kvinnor är generade för att hantera problemet med obehag i slidan för läkaren och drabbas av obehag. Detta är i grunden fel. För det första är torrhet i den intima zonen en typisk manifestation av klimakteriet för varje kvinna utan undantag.

För det andra minskar detta symptom inte bara aktiviteten för sexuell aktivitet, utan minskar också en dams allmänna immunitet.


Det finns många alternativ för geler och krämer för intim hygien på marknaden idag..

För det tredje, om ingenting görs från torrhet i den intima zonen, är sådana allvarliga konsekvenser möjliga:

 • mikrokrackor bildas på slemhinnan, som sedan kommer att växa;
 • candidiasis är möjligt;
 • risken för att utveckla infektionssjukdomar som kan påverka angränsande organ över tid.

Således, om du upplever en känsla av vaginal torrhet, måste en kvinna besöka sin gynekolog för att få råd om vilka fuktgivande medel som är bäst att ta hänsyn till kroppens individuella egenskaper.

Intim hygien under kritiska dagar

Menstruationsblod är ett utmärkt medium för bakterietillväxt, så under kritiska dagar måste du noggrant följa intim hygien. Du måste tvätta dig själv med varmt vatten, helst efter varje besök på toaletten. Det är bättre att duscha, för ett varmt bad under menstruationen kan leda till ökad blödning.

Packningar och tamponger bör inte bytas när de fylls, utan var tredje timme. Sexuell kontakt under menstruationen bör uteslutas, eftersom risken för infektion i livmodern och dess bilagor ökar kraftigt, liksom sannolikheten för att få en så obehaglig sjukdom som endometrios.

Med irritation av slemhinnan i könsorganen kan du använda ett apotekskamomill för att tvätta det. Under kritiska dagar kan du inte heller besöka poolen och öppna dammar, superkyl, eftersom detta är förfulgt med inflammation i de inre könsorganen. Bastu och bad under menstruationen är kontraindicerat på grund av risken för ökad blödning.

Som ni ser är reglerna för intim hygien för kvinnor ganska enkla, och det är inte svårt att följa dem. Det viktigaste att komma ihåg: renlighet är nyckeln till hälsa!

Vad uppmärksammar du när du väljer ett intimt områdesmedel?

För att normalisera tillståndet i vaginalslemhinnan under klimakteriet och för att förhindra konsekvenserna som beskrivs ovan har olika fuktighetsgivare utvecklats: geler, krämer, suppositorier och andra. De är både hormonella och icke-hormonella. Därför, när torrhet uppträder i det intima området, är det viktigt att se en läkare som korrekt kan välja botemedel.

När du köper ett botemedel mot den intima zonen från irritation eller torrhet måste du noggrant studera dess sammansättning. Vad ska jag uppmärksamma först?

Vi kan skilja en sådan villkorad lista över nödvändiga komponenter:

 • mjölksyra - låter dig upprätthålla en optimal balans av mikroflora;
 • panthenol - fuktar huden väl;
 • extrakt av medicinska växter;
 • högt fett.

Det är viktigt att produkten för den intima zonen har en neutral syrabasbalans. Det bör inte innehålla parfymer, färgämnen, aromatiska komponenter.

Kandidat i medicinsk vetenskap, obstetriker-gynekolog, arbetslivserfarenhet 14 år.

Den normala syra-basbalansen i en kvinnas hud är 5,5 pH-enheter. Vagina har en sur miljö för vilken en sund balans ligger i intervallet 3,8 till 4,5 pH-enheter. Det är därför, för intim hygien, duschprodukter eller toalettvål inte är lämpliga.

Utnämningen av intim kosmetika

Kvinnliga könsdelar är en särskilt känslig miljö som snabbt kan tappa sin naturliga balans. Oftare händer detta när slemhinnan i slidan och den sura vaginalfloraen skadas och upphör att uppfylla sina funktioner för att skydda mot patogena bakterier, parasiter och svampar. En möjlig miljö för spridning av infektioner.

 1. När du tar hand om ett känsligt intimt område måste du följa vissa regler:
 2. Använd inte tvål eller duschgel när du tvättar intima områden med aggressiva tvättmedel. De inkluderar ämnen som kan skada slemhinnan, störa balansen i vaginalfloraen. Om det inte finns några speciella medel till hands är det bättre att bara använda varmt vatten.
 3. När man tvättar vaginalområdet, bör man inte glömma bort en annan källa till infektionsutbredning - anus. Vid denna tidpunkt kan bakteriella infektioner med tarmkimar förekomma.
 4. Efter samlag rekommenderas att rengöra slidan med fuktighetskräm för intim hygien. Detta förhindrar spridning av patogener på grund av sexuell kontakt..
 5. Särskilda geler för tvätt bör användas av kvinnor under menstruationen.

Överensstämmelse med vaginalhygien hjälper inte bara att eliminera obehag i kroppens intima hörn, utan också förhindra ett infektionsutbrott. Dessutom, fuktgivande krämer för intim hygien, geler ger kroppen en uppfriskande, cool känsla.

Vad är gelerna från torrhet i det intima området

Fuktgivande gel är en mjuk emulsion som har en flytande konsistens. De är väldigt praktiska att använda och kvalitativt återfuktar hela kvinnans intima zon under klimakteriet.

Tänk på vilka typer av geler och vilka allmänna bruksanvisningar är:

 1. Gel för intim hygien - innehåller mjölksyra och växtbaserade ingredienser. Det finns ingen tvål i det, och därför är det inte såpmedel. Det produceras i flaskor med en dispenser. Används i hygieniska förfaranden, som under klimakteriet minst två gånger om dagen. För att göra detta pressas en liten mängd gel på handen och efter att den har spädts ut med vatten appliceras den på området i det intima området med försiktiga rörelser. Produkten tvättas noggrant.
 2. Gelén för torrhet med klimakteriet är avsedd både för applicering på ytan av könsorganen, såväl som på det inre könsorganet, med hjälp av en speciell applicator som är fäst vid läkemedlet. Sådana geler är hormonella och icke-hormonella. Det senare innehåller i sin sammansättning växtkomponenter som har antiseptiska och antiinflammatoriska effekter.
 3. Gels smörjmedel - betyder att efterlikna naturlig smörjning under samlag. Vissa torra geler fungerar också som smörjmedel..

Jag vill notera att alla icke-hormonella geler inte eliminerar orsaken till torra slemhinnor, men de ökar komforten i en kvinnas intima område avsevärt. Det enda hindret för deras användning är intoleransen för någon beståndsdel.

Hormonala läkemedel kan ta bort symptomet helt, men de kan inte användas kategoriskt oberoende. En sådan gel föreskrivs endast av en läkare och se till att efter en omfattande undersökning utesluter alla kontraindikationer för användning.

Hygienprodukter

Det finns många sätt att rensa, upprätthålla normal mikroflora, fukta i kroppens intima områden. De varierar i konsistens, tillämpningsmetod. Bland de mest effektiva:

 1. Gel för fuktgivande. Den har en flytande struktur, skumar väl, den innehåller växtämnen.
 2. Skum, mousse för intima områden. Med deras hjälp sker en delikat rengöring eftersom de har en lätt, luftig struktur.
 3. Intimtvål, som till skillnad från toaletten inte innehåller färgämnen eller konserveringsmedel.
 4. Deodoranter som inte har en doft gör ett utmärkt jobb med att eliminera obehagliga luktar. Oftast är de avsedda för kortvarig vård, eftersom de inte har en rengöringseffekt..
 5. Krämer, som innehåller komponenter som lindrar torrhet, lugnar känslig hud, skyddar mot bakterier.

Dessa fonder har olika syften, men de har gemensamma egenskaper. I deras sammansättning finns det inga färgämnen, dofter, men i en stor mängd finns det naturliga ämnen.

Krämer och suppositorier för att fukta vaginalslemhinnan med klimakteriet

Krämbaserad fuktighetskräm eller vaginal suppositorier bör endast förskrivas av en läkare. En salva eller grädde med torrhet i det intima området föreskrivs som regel till en dam för permanent användning. Att smörja ytan på intima platser med en kräm, en kvinna lyckas inte bara ta bort känslan av obehag, utan stimulerar också de naturliga processerna för att producera naturlig smörjning. Således förbättra ditt sexliv.

Användningen av kräm för intim hygien med klimakteriet eller vaginala suppositorier hjälper en kvinna att inte bara bli av med torrhet i slidan, bränna och klåda. De minskar risken för att utveckla farliga sjukdomar som bakteriell vaginos eller hängande vaginalväggar..

Allmänläkare, docent, obstetrikslärare, arbetslivserfarenhet 11 år.

Kvinnor noterar att regelbunden användning av grädden tar bort en mild form av urininkontinens. Bruksanvisningen för grädden för den intima zonen anger att det är en bra fuktighetskräm före och efter badet.

Därför appliceras torr grädde innan du simmar i poolen eller havet. Damen som använder ett sådant verktyg känner sig väldigt bekväm på semester.

Hur man eliminerar torrhet i slidan?

För att inte ta till att ta olika mediciner kan du bli av med problemet genom att följa några regler:

 • Välj noggrant en intim hygienprodukt (av något slag) så att en allergisk reaktion inte uppstår.
 • Drick mer renat vatten, och det är lämpligt att utesluta mineralvattnet från att dricka helt.
 • Var uppmärksam på din näring. Ät mer mat som innehåller vitaminer, och socker och fett bör reduceras till ett minimum..
 • Byt underkläder regelbundet. Det är önskvärt att det är tillverkat av naturliga tyger (bomull etc.)
 • Regelbundet sex är ett annat sätt att upprätthålla god hydrering. Men samlag bör vara kul, inte irritation, smärta och obehag. Använd speciella smörjmedel - smörjmedel för att undvika dessa problem. Det är önskvärt att denna produkt inte innehåller färgämnen, smaker och andra tillsatser.

Om problemet fortfarande stör dig, tveka inte att rådfråga en läkare med denna fråga för en omfattande behandling och urval av rätt läkemedel..

Den vanligaste behandlingsplanen är användning av hormonersättningsterapi för klimakteriet (nedan kallat HRT). HRT-preparat eliminerar överdriven torrhet, återställer den hormonella bakgrunden, återställer det tidigare tillståndet i slemhinnan, som var före klimakteriet.

Dessa inkluderar läkemedel för oral administrering (tabletter) och lokala preparat (suppositorier, geler, krämer och hormonell salva för klimakteriet). Med ett kategoriskt förbud mot hormonella läkemedel eller en negativ inställning från kvinnan själv till dem, kan läkaren förskriva fytopreparationer och homeopatiska medel för dig.

Medel att uppmärksamma

Den moderna läkemedelsmarknaden erbjuder ett brett sortiment av produkter, vars syfte syftar till att eliminera torrhet i den intima zonen hos kvinnor som är i klimakteriet.

Vi kommer endast att fokusera på några få läkemedel från varje kategori som vi har undersökt, som är populära bland kvinnor.

Icke-hormonella geler

Gel Wagisan - ett medel för vardagens intima hygien. Gelén är baserad på mjölksyra, som upprätthåller den naturliga syra-basbalansen för slidan. Detta upprätthåller en hälsosam mikroflora i slidan. Gelén lindrar ljusa känslor av obehag, torrhet, brännande och klåda..


Låt oss bekanta oss med populära geler bland kvinnor:

 1. Gynocomfort - tillverkaren erbjuder två produkter som har olika effekter på grund av växtkomponenten i sin sammansättning. Gynocomfort-fuktgivande intimgel har följande sammansättning: malvsextrakt, samt kamomill-extrakt, mjölksyra, panthenol och bisabolol. Användningen av gelén eliminerar permanent känslan av torrhet i intima områden. Gynocomfort som återställer intim gel istället för malkextrakt innehåller teträdolja, som har en god antiseptisk, antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt. Verktyget främjar inte bara regenereringen av vaginalslemhinnan, utan fuktar den effektivt, eliminerar förbränning och klåda och förhindrar också skador. Ginocomfort-geler kan användas som smörjmedel. Båda läkemedlen introduceras i vagina med applikatorn 1-2 gånger om dagen.
 2. Bliss är ett sätt att fukta den intima zonen, vilket effektivt eliminerar de obekväma upplevelserna när vaginalslemhinnan är torr. På grund av det faktum att gelén innehåller oljextrakt av kamomill och kalendula, bidrar den till läkning av mikrosprickor i slemhinnan. Dess användning förhindrar uppkomsten av ny skada på epitelet. Det rekommenderas att ta kurser som föreskrivs av läkaren eller vid behov (efter att ha besökt poolen, innan sexuellt samlag, när klimatförändring, etc.). En liten mängd gel appliceras på könsdelområdet. Kan användas med kondomer..
 3. Gynophyte är en vaginal gel som effektivt eliminerar känslan av vaginal torrhet, förbränning och klåda. Produkten har en fuktande effekt (riklig hydrering). Tillverkad på basis av glycerol och hydroxietylcellulosa. Glycerin återfuktar inte bara slemhinnan utan kan bibehålla fukt i epitelet under lång tid. Gelén är bättre än andra sätt att ersätta naturligt slem under postmenopausal period. Det rekommenderas att använda efter att ha besökt poolen, innan sexuellt samlag eller för att eliminera känslan av obehag. Som föreskrivs av läkaren kan det användas i kurser. Introducerad med en speciell applikator.

Alla undersökta geler fuktar effektivt vaginalslemhinnan under klimakteriet. Kvinnor släpper ut dessa medel på grund av den goda fuktighetseffekten..

Hormonala droger


Geler kan användas av kvinnor som har ordinerats med kombinationsbehandling. Om en dam har indikationer på kontinuerligt hormonintag, förskrivs ofta det kombinerade bifasiska läkemedlet Femoston.

Det innehåller två kvinnliga hormoner - östrogen och progesteron. Femoston eliminerar effektivt många klimakteriebesvär, inklusive torrhet i vaginal, klåda, sveda och obehag.

Vid klimakteriet förskrivs femoston 1/10 eller femoston 2/10. På pre-menopausalt stadium kan läkemedel förskrivas: Pausogest, Kliogest eller Femoston 1/5. Men en kvinna kan använda monoterapi - hon dricker piller som endast innehåller det syntetiska hormonet östrogen, och progesteron får lokalt - med hjälp av en hormongel.

Det nya hormonella läkemedlet Ovipol Clio förtjänar särskild uppmärksamhet. Den aktiva substansen är hormonet estriol, som selektivt påverkar vävnaderna i slidan, livmodern i urinblåsan, etc. Ovipol Clio är en vaginal suppositorium som gynnar den vaginala slemhinnan. De används för att behandla könsstämningssystemet. Ovipol Clio suppositorier eliminerar effektivt torrhet och klåda i det intima området.

Hur man tvättar en kvinna ordentligt (gäller i alla åldrar)?

Tvätt är den viktigaste metoden för att bibehålla könsdelarnas renhet. Därför ägnar gynekologer så mycket uppmärksamhet åt den här frågan.

Naturen har tillhandahållit många skyddande mekanismer så att livmoderkaviteten alltid förblir steril. Detta är nödvändigt för barnets framgångsrika bärande och bärande. Ett av de vanligaste sätten att få en infektion i din vagina är med vatten eller med händerna..

Rent vatten, en mild rengöringsgel eller milt rengöringsskum passar bäst för vaginalvård. Det kan vara en vanlig duschgel, men också en intim tvättgel. De senare är emellertid ibland dyrare än vanliga duschgeler. Och vanliga människor brukar göra det. Kontrollera att du bär bra. För många parfymer i duschgelén kan orsaka irritation. Var därför försiktig med smaksatta produkter..

Om du inte har tvättat det för länge, vitaktiga hudavsättningar mellan labia. Dessa avlagringar luktar ganska stark. Du får inte låta dem uppstå. Viktigt: se till att du har en speciell lukt mellan benen. Om du tar hand om dig själv dagligen räcker det. Vi skrev aldrig pojken att han inte kan lukta på flickvännens vagina. Var därför inte blyg över vad som är normalt. Pojkar har också sin egen smak..

Ingången till vagina är anatomiskt belägen intill anus, där ett stort antal patogena bakterier bor. Felaktig tvättning leder till intag av dessa bakterier i könsorganen och direkt i slidan, där de börjar föröka sig och orsaka sjukdom.

Intima hygienprodukter för kvinnor

För korrekt intim hygien behöver du inte någon av de många specialprodukter som erbjuds på apotek. Lyxigt vatten räcker för att rengöra de yttre organen för könen - allt annat stör bara den naturliga floran i slidan. Internt behöver den inte rengöras speciellt, eftersom det är ett självrensande organ.
Den här artikeln är en del av sexlådan. Könsområdet är det mest känsliga området i den kvinnliga kroppen och kräver särskild vård. Riktig hygien är dock inte komplicerad - här kommer du att ta reda på hur du bäst tar hand om ditt intima område.

 • Därför är den gyllene hygien för kvinnor i alla åldrar - att observera riktningen från pubis till anus vid tvätt. Så här ska handen röra sig, och därför bör vattenströmmen riktas. Du måste också torka av dig efter tvätt - först grenen, sedan området av anus.
 • En annan viktig regel är rinnande vatten. Att tvätta kvinnor i ett bassäng rekommenderas inte, eftersom du tvättar bort smuts och bakterier i vattnet, som sedan tvättas igen. Vattnet måste vara varmt.
 • Vatten och en intim hygienprodukt bör endast påverka de yttre könsorganen. Vatten och skum ska inte komma direkt in i slidan.

Särskild uppmärksamhet på personlig intim hygien bör ägnas åt kvinnor i position och nymödrar. Detta beror på det faktum att i kroppen före födseln finns en aktiv hormonell omstrukturering, vilket också påverkar den intima zonen. Och efter förlossningen börjar en kvinna att urladdas, vilket måste tvättas noggrant för att inte orsaka infektion.

Helst bör framtida och redan innehöll mödrar tvättas efter varje resa på toaletten. Om detta är problematiskt, till exempel, en kvinna fungerar, är det värt att använda desinficering av våtservetter.

De grundläggande reglerna skiljer sig inte från de som rekommenderas för alla kvinnor. Det enda: när tvättproceduren utförs måste kvinnor i position välja en ställning som är bekväm för sig själva. När allt kommer omkring är inte alla på grund av den växande buken bekväma att tvätta sig traditionellt stående.

Vagina har förmågan att "rensa" sig själv, så det finns inget behov av att tvätta den inuti. Den mest sterila platsen för en kvinna är livmoderhålan. Egentligen kan tvätt inuti vagina till och med vara skadligt. En kvinna bör endast tvätta den yttre intima zonen: vulva, vaginala läppar och klitoris.

Gravida kvinnors intima hygien skiljer sig inte särskilt från de dagliga rutinerna för att ta hand om könsorganen. Det enda är att utsläppet hos gravida kvinnor blir mycket större än tidigare, plus försvagad immunitet bidrar till ofta obalans i mikrofloran, så du måste noggrant övervaka tillståndet på intima platser.

I de senare stadierna, på grund av ett växande buk, har gravida kvinnor ofta svårigheter förknippade med tvätt och rakning. I detta fall rekommenderas att du tvättar dig själv antingen liggande eller sitter på kanten av en liten bänk. Du får aldrig utföra proceduren när du sitter på badkarets kant, eftersom det finns en risk för balansförlust och som ett resultat faller på golvet, vilket du själv förstår är mycket farligt för både mamman och fostret.

Bieffekter

Vanligtvis ger användningen av fuktighetskräm endast förbättringar, de är säkra för kvinnor. Valet borde dock ta hänsyn till möjligheten till individuella reaktioner på fondernas komponenter.

Kontraindikationer för användning av suppositorier och smörjmedel är:

 • diabetes;
 • hjärtpatologi;
 • lever- och njursjukdomar;
 • maligna tumörer.

Användning av en kräm eller suppositorium kan orsaka biverkningar i form av:

 • huvudvärk;
 • illamående
 • ökning av blodtrycket;
 • intim svullnad.

I dessa fall bör du sluta använda produkten och rådfråga en läkare.

Krämer, geler och smörjmedel för att fukta det intima området med klimakteriet

Krämer, geler och smörjmedel för att fukta det intima området med klimakteriet

Otillräcklig produktion av könshormoner under klimakteriet leder till minskad libido, torrhet i vaginal och obehagliga känslor under samlag. För att eliminera obehag används fuktgivande smörjmedel. Ett speciellt smörjmedel för intim närhet fuktar slemhinnorna, skyddar mot mikrotrauma och irritation av mjuka vävnader.

Orsaker till otillräcklig hydrering av slidan under klimakteriet

Hos kvinnor efter 45 års ålder minskar östrogenproduktionen i äggstockarna, reproduktionsfunktionen försvinner gradvis, menstruationen upphör. Mot bakgrund av hormonbrist utvecklas atrofi i vulva och vagina. Med klimakteriet förlorar vävnaderna i urogenitalkanalen sin elasticitet, djupet och lumen i vaginalkanalen minskar, väggarna i könsorganen sjunker.

Epitelet skadas lätt, dess irritation åtföljs av brännande, smärta. Därför upplever kvinnor obehag med intimitet, notera utseendet på fläckar under och efter koitionen.

Andra orsaker till vaginal torrhet i klimakteriet:

 • bristande efterlevnad av hygienregler;
 • bärande syntetunderkläder;
 • långvarig användning av antibiotika;
 • skölj;
 • allergi mot tvättmedel.

Otillräcklig hydrering i könsområdet med klimakteriet noteras också hos kvinnor som har sällsynt samlag, i fullständig frånvaro av intimitet, nedsatt cirkulation i det lilla bäckenet. Stagnation observeras med vaskulär sjukdom, en stillasittande livsstil, undernäring, ofta förstoppning.

Smörjmedel för kvinnor i klimakteriet

För att eliminera torrhet och andra obehagliga känslor, förbättra kvaliteten på det intima livet efter klimakteriet rekommenderas att använda speciella fuktgivande smörjmedel. Sådana läkemedel omsluter slemhinnorna, underlättar glidning, skyddar mot mikrotrauma i epitelvävnader.

Hur man väljer rätt smörjmedel?

Kvinnor efter klimakteriet måste tillämpa medel med en allergivänlig effekt, baserat på naturliga ingredienser. Silikonfett verkar under lång tid, men kräver sköljning efter användning. Fet, oljig kan inte användas med latexprodukter, men de återfuktar vagina väl, närar vävnader och påskyndar deras förnyelse.

Torrhet i vaginal är inte bara ett problem för mogna kvinnor, liknande obehag kan observeras vid tidig menopaus, efter kirurgiskt avlägsnande av äggstockarna, hypoestrogenism. I sådana fall är det bäst att använda gelbaserade hormonella smörjmedel. De innehåller komponenter utan parabener och kemi, fuktar naturligt slemhinnorna, orsakar inte irritation, upprätthåller en normal pH-balans.

Om du är allergisk mot sammansättningen av en intim produkt, det finns kontraindikationer för användning av hormoner, kan du använda vattenbaserade smörjmedel. Gelén har en fuktgivande effekt:

Vaginala torra geler

Användningen av intim gel smörjning för klimakteriet ger naturlig hydrering av slidan, hjälper till att eliminera torrhet, brännande och andra obehagliga känslor. Huvudkomponenterna i smörjmedel är syntetiska analoger av hormoner som har en övervägande lokal effekt, i små mängder, som tränger in i den systemiska cirkulationen.

De bästa smörjmedlen för gelbaserade sexuella relationer:

Om det finns kontraindikationer för användning av hormonella smörjmedel rekommenderas användning av intima smörjmedel på naturlig basis.

Sådana beredningar innehåller Panthenol, B, E-vitaminer, glycerin, hyaluron, mjölksyra.

Icke-feta geler, har inte en specifik lukt, efterliknar den naturliga vaginala sekretionen, påskynda sårläkning. Under klimakteriet kan du använda intim smörjning:

 • Glädje;
 • Durex Play Feel;
 • Contex romantisk;
 • Benatex;
 • Mucogyne;
 • Montavit.

Om det finns en kränkning av mikrofloras sammansättning, laktobaciller, vad kan inte användas? Det rekommenderas inte att köpa smörjmedel med parabener, färgämnen, smakämnen. Kvinnor med allergier, överkänslighet, innan samlag kan behandlas med genitalia gel Bliss, Vagilak, Cicatridine.

Krämbaserade beredningar

Intima smörjmedel med klimakteriet absorberas sämre i slemhinnorna än gelsmörjmedel. Förutom estriol innehåller sådana beredningar mjölksyra, klorhexidin, cetylpalmitat. Aktiva komponenter normaliserar pH i slidan, påskyndar regenereringen av skadade vävnader, har en antiseptisk effekt, fuktar slemhinnorna.

Och även estriolfett är ett sätt att öka lokal immunitet, skydd mot bakteriella, svamp- och virusinfektioner.

Krämbaserade smörjmedel:

Det är förbjudet att använda hormonella läkemedel för att förbättra känslor, intimitet med klimakteriet vid individuell intolerans, med endometrial hyperplasi, bröstcancer, livmodersblödning. Innan du applicerar smörjmedlet, kontakta en endokrinolog-gynekolog..

Under klimakteriet kan du också använda smörjmedel på en fet oljebas och konsistens, och fuktar integumentet i slidan innan samlag. Sammansättningen av sådana fonder innehåller naturliga eteriska oljor som ger en närande, antiinflammatorisk, förstärkande effekt.

Oljebaserade smörjmedel:

Vid svår klåda, vaginal irritation används Uslad gel med propolis. Läkemedlet lugnar, återfuktar mjukvävnader, har antiseptiska, antiinflammatoriska, deodoriserande egenskaper. Undertrycker tillväxten av svampar, patogen mikroflora, stimulerar förstärkning av lokal immunitet med klimakteriet.

Regler för användning av intima smörjmedel

Ett av tecken på klimakteriet är torrhet i det intima området, obehag under koitionen. För att eliminera obehagliga känslor rekommenderas det att använda speciella smörjmedel.

Innan du använder fett är det nödvändigt att bekanta dig med instruktionerna och se till att det inte finns några kontraindikationer. Geler och krämer bör appliceras efter hygienprocedurer. Luftfuktare införs i vaginalöppningen med hjälp av en speciell applikator omedelbart före samlag.

Dosering och varaktighet för användning av hormonella smörjmedel bör diskuteras med din läkare. I vissa fall krävs komplex östrogenersättningsterapi. Vid HRT administreras transvaginala geler dagligen i 2 veckor eller tills symtomen på slemhinneirritation har avtagit.

Fuktgivare för intim hygien med klimakteriet - frisättningsformer och korrekt val av läkemedlet

Vaginal torrhet är ett oundvikligt tecken på klimakteriet. Många kvinnor uppmärksammar inte detta faktum och försöker ta itu med det, men att uthärda torrhet är onaturligt och farligt. För att eliminera sådana obehagliga symtom finns det speciella fuktighetsgivare.

Med början av klimakteriet i den kvinnliga kroppen minskar produktionen av hormonet östrogen gradvis, vilket medför vissa konsekvenser. Ofta åtföljande klimakterium är torra slemhinnor och vaginal smärta..

Orsakerna till sådana sjukdomar är stress, att ta antibiotika, dåliga vanor, brist på sex osv. Torr vagina försvagar immunsystemet, vilket ökar risken för att utveckla inflammatoriska sjukdomar..

För att förbättra tillståndet är det nödvändigt att välja rätt fuktighetskräm för intim hygien med klimakteriet.

När kvinnor köper fuktkräm för att ta hand om ett känsligt område måste kvinnor vara särskilt uppmärksamma på vad som ingår i produkten. Hon måste:

 • innehåller mjölksyra, som gör det möjligt att upprätthålla den optimala balansen mellan mikrofloraen;
 • ha D-panthenol, havtornsolja, örttextrakt;
 • vara pH-neutral
 • innehåller inte aromatiska ämnen, dofter;
 • inkludera högt fettinnehåll;
 • har antibakteriell substans och E-vitamin.

En intim tvål för hygien måste vara flytande så att polymererna i den inte orsakar irritation och är lättare att tvätta med vatten. Kräm för att fukta det intima området bör inte innehålla färgämnen.

Produkten har som regel en delikat delikat doft på grund av närvaron av naturliga ingredienser (salvia eller kamomillxtrakt).

För känslig hud, som är benägen att irritera, är det nödvändigt att välja ett botemedel med aloe vera.

Den moderna marknaden för vårdprodukter inkluderar ett stort antal artiklar, som alla har sina egna indikationer och applikationsfunktioner. Dessutom kommer priset att variera mycket beroende på tillverkaren. Här är några av de mest populära och populära fuktighetsgivarna för intim hygien vid klimakteriet:

TitelBeskrivningPris i rubel
Vagilac gelLindrar smärta vid sexuell kontakt. Hjälper till att eliminera vaginal torrhet.450-700
Bliss gelDet har en kraftfull fuktgivande effekt. Främjar produktion av naturligt smörjmedel.150-200
DivigelDet används endast efter en läkarundersökning. Innehåller östradiol, vilket eliminerar torrhet.350-700
LactacidKremen från torrhet i det intima området fungerar försiktigt, tar hand om vaginalslemhinnan perfekt.190-300
Gynofit gelLindrar snabbt brännande känsla. Normaliserar mikroflora.300-500

Fett

Med klimakteriet rekommenderar läkare att du inte slutar ha sex. Regelbundet sexliv kommer att hjälpa till att hålla vaginalväggarna i god form.

Till och med några dagar av avhållsamhet från intimitet kan bidra till utseendet av torrhet och sprickor i slidan, vilket kommer att göra det smärtsamt för en kvinna att ha sex.

Du kan hantera problemet med ett smörjmedel (konstgjorda smörjmedel), som har en låg pH-nivå. Följande fetter är mest populära på marknaden:

TitelBeskrivningPris i rubel
Montavit gelIcke-hormonellt läkemedel. Kompenserar enkelt för bristen på naturlig vaginal utsöndring.200
Glädje. Intim gel smörjning för klimakterietFuktar intensivt och regenererar intensivt slemhinnor. Det har läkande egenskaper..380
Flutschi Origina. GelfettFuktar vagina länge. Underlättar mycket glidning.150

Varje kvinna med början av klimakteriet bör börja använda intima hygienprodukter, samt hela tiden använda lämpliga krämer. Det är bättre att välja produkter efter råd från en gynekolog.

Det finns speciella hormonella läkemedel som perfekt återfuktar slemhinnan och stimulerar den naturliga processen för slemproduktion. Du kan välja en neutral, intim kräm som hjälper till att eliminera obehagliga symtom.

Lista över de mest populära verktygen:

TitelBeskrivningPris i rubel
VagisilKremen fuktar slemhinnorna väl. Skapar en skyddande film och förhindrar irritation.400
FeminelLugna grädde med mjölkproteiner och sheasmör. Det lindrar irritationen väl.100
VagilacEn utmärkt kräm för att fukta det intima området. Hjälper till att öka slemhinnans elasticitet.400

Suppositorier är ett bra botemedel för att fukta slemhinnorna i slidan. Suppositorier skiljer sig från smörjmedel genom att de kan återställa produktion och utsöndring av vaginalslem under en lång period.

Innebär att ta bort irritation och gynna förnyelsen av slemhinnan, samtidigt som tecken på vulvaratrofi minskar (brännande, klåda, obehag och spänningar under samlag).

De mest populära läkemedlen är:

TitelBeskrivningPris i rubel
Feminella chialosoftTack vare dess fuktgivande egenskaper eliminerar den permanent förbränning.1800
OvestinLäkemedlet behandlar mikrosprickor och eliminerar torrhet i vaginal. Förbättring sker de första veckorna efter användning.900-1200
estriolSuppositorier är ett kortverkande östrogenhormon. Hjälp till att återställa normal vaginal mikroflora.1300

Hur man applicerar fuktighetskräm för det intima området

Med klimakteriet är det viktigt att övervaka vaginalhygien och tvätta dig själv minst två gånger om dagen.

I instruktionerna för användning av speciella läkemedel för att eliminera torrhet i det intima området rekommenderas det att använda dem varje dag. Medel kan användas efter att du har besökt badet, poolen, bastun.

Metoden för användning och dosering av fuktgivande preparat föreskrivs endast av en läkare. Schema för applicering av intim kräm:

 • Innan produkten används är det nödvändigt att utföra en procedur med en gel eller flytande tvål med ett neutralt pH;
 • för att göra detta, fukta könsdelarna med vatten, släpp sedan tvål, gel, mousse eller skum på handflatan och skum;
 • sedan överför vi allt till vagina, massage noggrant, skölj;
 • händerna bör rengöras noggrant;
 • ta sedan grädden, kläm in i handflatan;
 • jämnt fördelat över vaginalslemhinnan;
 • för att behandlingen ska vara effektiv måste du använda ett tips för att injicera en liten mängd grädde i slidan.

Biverkningar och kontraindikationer

Fuktgivande intima produkter är vanligtvis säkra för kvinnor, även om du alltid bör konsultera en gynekolog innan du använder dem, för.

individuell intolerans mot vissa komponenter är möjlig. Det är nödvändigt att noggrant övervaka skeden i vagina efter applicering av läkemedlen, och i fall av rodnad, helt sluta använda.

Försiktighet bör användas i:

 • diabetes mellitus;
 • kärlsjukdom;
 • njur- och leversjukdomar;
 • onkologiska sjukdomar.

Möjliga biverkningar:

 • huvudvärk;
 • illamående;
 • ökning i tryck;
 • bröstsmärta.

Varje produkt som hjälper till att bli av med torrhet, klåda i det intima området kan billig köpas på apoteket eller i specialavdelningar i stora butiker. Du bör bara välja kvalitetsprodukter som inte innehåller färgämnen och dofter.

Priset för intima hygienprodukter beror på tillverkaren, typ och volym av produkterna. Fuktgivare för intim hygien med klimakteriet kan beställas och köpas i onlinebutiken. I detta fall kan deras kostnader vara något högre än på ett apotek, eftersom.

måste betala för frakt.

Video

recensioner

Vilka medel används för att eliminera torrhet i den intima zonen med klimakteriet

Vaginal torrhet med klimakteriet är ett viktigt tecken på klimakteriet. Problemet uppstår oavsett yttre faktorer och stör det normala livet för en kvinna. Vissa patienter tror att obehag är ett oundvikligt fenomen, men detta är ett grovt misstag. De flesta moderna läkemedel klarar snabbt och effektivt torrhet, så du behöver inte lägga upp och utstå obehag.

Orsaker till obehag

Den främsta orsaken till torrhet är en minskning av utsöndring av väggarna i slidan, vilket säkerställer ett optimalt kondition av könsorganen och är ett naturligt smörjmedel. Om äggstockarna hela tiden utsöndrar rätt mängd hormoner och utsöndringar hos ungdomar, slutar deras arbete fullständigt under postmenopausal period.

Förutom huvudorsaken till utvecklingen av ett obehagligt symptom finns det också sådana faktorer:

 1. Försämring av blodflödet - med åldern förvärras blodcirkulationen i slidan, varifrån den minskar, och slemhinnan blir tunnare.
 2. Att bära syntetunderkläder är ett så vackert material, men det är bättre för en äldre kvinna att bära underkläder av naturligt tyg.
 3. Rökning - en dålig vana provoserar en försämring av blodtillförseln till alla slemhinnor och organ.
 4. Tar olika droger - kvinnor i åldrarna 45-55 år blir ofta sjuka, så de tar regelbundet alla mediciner som stör kroppen.
 5. Sex - under klimakteriet ökar sexuellt samlag torkning, från vilken attraktion och lust försvinner. När slem utsöndras i små mängder känner en kvinna svår klåda och obehag.
 6. Diabetes mellitus - med ankomsten av ålderdom ökar risken för diabetes, som ofta orsakar en brännande känsla i perineum..
 7. Stress och dålig intim hygien - konstant spänning och brist på ordentlig skötsel av könsorganen kan utlösa uppkomsten av samtidiga sjukdomar som orsakar klåda och sveda i slidan.

Vad som orsakar torrhet utan behandling

Att lita på det faktum att kroppen genom åren kommer att vänja sig till förändringar och obehag i det intima området med klimakteriet kommer att sluta, det finns ingen mening. Med tiden förvärras problemet bara, vilket orsakar andra gynekologiska problem.

Utan snabb behandling leder kolpit till sådana komplikationer:

 • Svamppatologier som uppträder på grund av en förändring i slidan i slidan till alkaliska;
 • Förekomsten av huvudvärk, svår svaghet och konstant trötthet;
 • Utvecklingen av sjukdomar i urinröret, urininkontinens, smärta vid tömning av urinblåsan och tunnningen av dess väggar;
 • Erosion.

Torrhet uppträder ofta på grund av förekomsten av patologier som inte visar sig under en lång tid.

Lista över sjukdomar som orsakar sjukdomar:

 1. Venereala sjukdomar.
 2. Maligna eller godartade neoplasmer.
 3. Diabetes.
 4. Bakteriell vaginos.
 5. Herpes.
 6. Autoimmuna patologier.
 7. Livmoder och cervikala fibroider.
 8. endometrios.

Hur torrhet verkar - ytterligare symtom

En känsla av torrhet i slidan är huvudsymptomen på kolpit. Det är omöjligt att ignorera patologin, den påminner alltid sig själv med betydande obehag och distraherar från dina favorit saker och andra aktiviteter. Om du börjar ditt tillstånd kommer klåda i labia minora och svår förbränning snart att inträffa. Även efter en dusch försvinner dessa symtom inte, och om de försvinner, inte så länge..

Patienten klagar över huvudvärk, svår trötthet, förlust av arbetsförmåga. Klåda i det intima området förstärks bara, och med tillsats av svampinfektioner observeras en obehaglig lukt. Med torrhet hjälper olika krämer bra, därför är det bättre att konsultera en läkare direkt än att uthärda obehag.

Behandlingsmetoder

Torrhet bör endast behandlas av en läkare, särskilt om brännande och klåda har anslutit sig. Även när en kvinna planerar att använda folkmetoder krävs fortfarande en gynekologkonsultation. Under klimakteriet med torrhet i det intima området föreskriver läkaren läkemedel som innehåller kvinnliga hormoner. Dessutom måste du använda olika salvor och geler som eliminerar de återstående obehagliga symtomen.

Behandlingen är alltid lokal, består av läkemedel som innehåller östrogener. Det är nödvändigt att använda mjukgörare och fuktighetskräm som förbättrar skeden i skeden.

Fuktgivande geler

Smörjmedel smörjer och fuktar vagina, vilket minskar obehag.

Sådana geler förskrivs ofta:

 • Montavit - preparatet innehåller hydroxietylcellulosa. Komponenten ersätter produktivt naturligt smörjmedel, så det används ofta före sex;
 • Gynocomfort - innehåller kamomillxtrakt, panthenol och andra aktiva ingredienser. Gelén har en antiinflammatorisk effekt, utlöser regenerering av celler och vävnader i slemhinnan, eliminerar dränering, brännande, klåda, sprickor;
 • Gynophyte - ett läkemedel skapat på basis av hydroxietylcellulosa och glycerin. Eliminerar förbränning och torrhet, används omedelbart innan sexuellt samlag.

Hormonella geler

Om vaginalslemhinnan är för svag ordineras hormonbehandling. Hormonella geler hjälper bra, eftersom de innehåller östrogen. Det är en regelbunden brist på detta hormon som leder till torkning med klimakteriet. I fall av obalans föreskrivs följande läkemedel:

 1. Ovestin - en gel med en unik sammansättning påverkar effektivt försvagade slemhinnor. Produkten innehåller mjölksyra, estriol och klorhexidin. Komponenterna desinficerar perineum och utlöser dess regenereringsprocesser. Efter applicering försvinner klåda, sveda och andra obehagliga symtom.
 2. Dermestril - huvudkomponenten är hormonet estriol, som toner i slidan och slemhinnan, lindrar obehag och aktiverar optimal hydrering.
 3. Klimara - förbättrar blodcirkulationen i vävnaderna i slidan och livmodern, varför slemhinnans sekretionsfunktion förbättras.
 4. Divigel - läkemedlet består av hormonet estriol, som återställer slemhinnan, fuktar det och lindrar alla obehagliga symtom.

Terapi med hormonella geler innebär att de introduceras i slidan före sänggåendet. Förfarandena utförs dagligen, och efter 30 dagar reduceras dosen till 1-2 applikationer per vecka.

krämer

Om gelterapi inte ger resultat, föreskriver läkaren grädde till kvinnan.

Lista över rättsmedel vid klimakteriet som lindrar dränering:

 • Vagilak - en fuktighetskräm som ökar slemhinnans elasticitet;
 • Feminel - inkluderar Sheasmör och mjölkproteiner, som perfekt tar bort den inflammatoriska processen och irritationen i perineum;
 • Vagisil - produkten har inte bara en fuktgivande effekt utan bildar också en speciell skyddsfilm som förhindrar irritation..

Kräm för torrhet i den intima zonen hjälper till att eliminera inflammation, ta bort irritation, läka små sprickor och sår.

Vaginala suppositorier

För att återställa slemhinnan och eliminera dränering under klimakteriet är det nödvändigt att använda vaginala suppositorier.

Följande ljus förskrivs vanligtvis:

 1. Climactol-Antican - läkemedlet gäller inte hormoner. Eliminerar obekväm känsla och inflammation och återställer också slemhinnans struktur.
 2. Estriol-suppositorier innehåller hormoner som tar bort symtom och återställer mikroflora.
 3. Ovestin - hormonella suppositorier som används för att behandla mikroknäckor och eliminera torrhet.

Alternativ medicin

Förutom läkemedelsbehandling kan folkmedicin användas, de mest populära inkluderar:

 • För smörjning använd oljor och salvor från naturliga örter. För en kvinna är olivolja och kalendula salva, som säljs på apotek, användbara. Om du använder dem regelbundet föryngring av vävnader och läkning av sår;
 • Örtbehandling - några av dem ökar östrogennivåer, till exempel vitex, ginseng, tsimitsifuga och angelica. De finns på apoteket, men kan inte användas tillsammans med andra läkemedel.

Smörjmedel för klimakteriet

Vaginal torrhet med klimakteriet förekommer hos nästan alla kvinnor. Det oroar sig inte bara efter sexuell kontakt, utan också vid någon annan tidpunkt, vilket visar sig i form av klåda eller sveda.

Tyvärr anser de flesta av de vackra kvinnorna att detta besvär är oåterkalleligt, och vägrar därför att besöka poolen, bastun och sexuella kontakter.

Emellertid elimineras vaginal torrhet lätt, det räcker att kontakta en specialist som kommer att välja speciella preparat.

orsaker

I början av klimakteriet minskar östrogenproduktionen, vilket är ansvarig för att alla könsorgan fungerar korrekt. En minskning av könshormon leder till brist på naturliga sekret, vilket leder till torr vagina. Förutom torrhet kan en kvinna också uppleva andra symtom som minskar livskvaliteten:

 • Ihållande klåda i labia. Även efter att du har duschat passerar det inte bara utan ökar snarare.
 • Sprickor visas på labia. Om infektioner blir kan de bli inflammerade, vilket ytterligare ökar obehaget.
 • Bränning och inflammation kan förekomma i perineum..

Om dessa symtom överensstämmer med klimakteriet, måste du tänka på början av klimakteriet.

effekter

Torra klimakteriet orsakar oenighet i familjelivet eftersom sexuella relationer börjar förlora sin charm på grund av uppkomsten av obehag.

Dessutom är kvinnan i ständig spänning och självtvivel, vilket gör att hon ger upp många aktiviteter som gör människolivet intressant och fascinerande..

Om vi ​​talar om den möjliga faran, kan torrhet i slidan leda till allvarliga åkommor.

Alla hormonella störningar är en kraftfull provokatör av svampinfektioner. Efter att ha gått in i klimakteriet kan en kvinna märka en sjukdom som trost.

Naturligtvis är det inte en dödlig sjukdom, men om du inte vidtar åtgärder för behandling uppträder obehag i det yttre könsdelområdet.

Dessutom kan candidiasis framkalla allvarligare sjukdomar: cystit, erosion, myom, cysta etc..

Uppträder små sprickor i labia, orsakar inflammation och leder till utveckling av allvarliga sjukdomar.
Torrhet i slidan leder till att kvinnan helt vägrar att ha samlag, vilket ytterligare provoserar hormonell obalans i kroppen.

Förberedelser för torrhet i den intima zonen med klimakteriet bör väljas av en specialist som tar hänsyn till kvinnors hälsa. Det måste komma ihåg att självbehandling inte bara inte kan eliminera torrhet utan snarare framkalla olika komplikationer.

Hittills är läkemedelsmarknaden fylld med ett överflöd av geler med klimakteriet från torrhet. Tänk på de mest kända läkemedlen som visar en omedelbar positiv effekt efter användning:

 • Gel "Bliss". Det innehåller ett extrakt av kamomill- och kalendulaoljebaserat. Gelén förhindrar irritation i könsslemhinnan, minskar obehag i samband med uppkomsten av små sprickor och har också en fuktgivande effekt.
 • Intim gel smörjning för klimakteriet Vagilak. Den innehåller mjölksyra, som förhindrar uppkomsten av candidiasis. Gel "Vagilak" hjälper till att fukta slidan, minskar klåda och bränna, förhindrar uppkomsten av sprickor och har också en sårläkande effekt.
 • "Lactacid." Den innehåller mjölksyra, som har en direkt effekt på att upprätthålla den naturliga sura miljön i det kvinnliga reproduktionssystemet och förhindrar utveckling av svampinfektioner.
 • Gel för intim hygien med klimakteriet "Divigel". Det innehåller en viss mängd östrogen, så det har en positiv effekt på det kvinnliga reproduktionssystemets funktion..

Förutom fuktgivande geler är användningen av smörjmedel för klimakteriet, som förbättrar kvaliteten på sexuellt liv, inte mindre lämpligt:

 • Intimt smörjmedel för kvinnor med klimakteriet "Delight". Det fuktar inte bara slemytan på könsorganen utan främjar även läkningen av små sår..
 • Smörjmedel "Montavit", bidrar till den naturliga produktionen av naturligt smörjmedel. Det är inte hormonellt, så du kan inte oroa dig för att kvinnans välbefinnande kommer att förvärras med dess upprepade användning.
 • Intim gel Flutsch Original fuktar aktivt och har en antiinflammatorisk effekt.

krämer

Under klimakteriet rekommenderar experter att använda fuktighetskräm varje dag. De har en stimulerande effekt på produktionen av naturlig smörjning hos kvinnor:

 • Grädde "Feminel". Den innehåller mjölksyra, som stöder den normala vaginala mikrofloran, och förhindrar också utvecklingen av dysbios och lindrar torrhet..
 • Intim kräm med klimakteriet "Vagizil." Det lindrar irritation orsakad av torrhet, minskar inflammation, har en läkande effekt. Dessutom kan detta läkemedel användas hela dagen, eftersom det inte fläckar kläder..

Ansökan

Geler och krämer med en fuktgivande effekt är mediciner, så de bör användas korrekt:

 • Först måste du genomföra hygienisk behandling av könsorganen. För att göra detta, använd specialprodukter som är avsedda att rena intima områden.
 • För att rengöra könsdelarna måste du endast använda rinnande vatten eller kokt vatten.
 • Torka inte av könsdelarna med en vanlig handduk.
 • Pressa ut en liten mängd grädde eller gel på en torr handflata och fördela till könsdelarna. Om röret är utrustat med en spets, är det lämpligt att placera en viss dos fuktighetskräm inne i slidan.

ethnoscience

Med klimakteriet under vaginal torrhet kommer medicinska örter alltid att rädda:

 • För att eliminera torrhet är douching med en avkok av kalendula mycket användbar. För att förbereda buljongen måste du ta 30 gram torrt gräs, hälla ett glas kokande vatten och låt blandningen brygga i en halvtimme. Denna buljong måste douchas 5 gånger i veckan.
 • En vattpinne doppad i en oljelösning av vitamin E hjälper till att minska torrhet i vaginalen. Det räcker att placera det i 5 minuter i slidan, ta sedan bort och behandla könsorganet med en fuktighetskräm.
 • Som smörjmedel kan du använda olivolja utan tillsatser eller kalendula. De fuktar perfekt slemhinnan och främjar läkning av små sår i labia.
 • Torrhet i det intima området med klimakteriet är ett ganska vanligt problem, så du ska inte bli generad av det. Innan du använder något sätt måste du alltid rådgöra med en specialist.

Vilket är bättre att använda fuktgivande geler, vaginal krämer?

Klimakteriet åtföljs av en hel massa specifika symtom, varav en är torrhet i vaginal. Utan tvekan är klimakteriet en oundviklig naturlig period i varje mogen kvinnas liv.

Detta betyder dock inte att damen ska klara sig med alla dess manifestationer och uthärda torrheten i den intima zonen med klimakteriet. Hittills har många specialprodukter utvecklats för att fukta denna zon: gelkrämer, ljus. De kommer nämligen att diskuteras i denna publikation.

Varför är torrhet vid klimakteriet

Som du vet påverkas den kvinnliga kroppens funktion av hormoner. Det viktigaste kvinnliga hormonet, östrogen, påverkar funktionen hos organen i det reproduktiva systemet. Inklusive utvecklingen av speciell smörjning av vaginalslemhinnan och livmoderhalsen.

Denna specifika slemvätska har flera mycket viktiga funktioner:

 • fuktar vaginalslemhinnan;
 • skyddar den från patogena bakterier;
 • ger en kvinna en känsla av komfort i den intima zonen, både under samlag och i vila.

I början av premenopaus börjar äggstockarna att syntetisera mindre östrogen. Hormonbrist leder till att smörjning under klimakteriet produceras i en mindre mängd och kvinnan börjar känna torr vagina.

Med detta kroppstillstånd är det svårt att genomföra samlag. Efter intimitet kan kvinnor känna irritation eller klåda. Sådana obehagliga manifestationer bidrar till en minskning av en kvinnas sexuella aktivitet eller till ett fullständigt avslag på ett intimt liv.

Vilka är de möjliga konsekvenserna

Många kvinnor är generade för att hantera problemet med obehag i slidan för läkaren och drabbas av obehag. Detta är i grunden fel. För det första är torrhet i den intima zonen en typisk manifestation av klimakteriet för varje kvinna utan undantag.

För det andra minskar detta symptom inte bara aktiviteten för sexuell aktivitet, utan minskar också en dams allmänna immunitet.

Det finns många alternativ för geler och krämer för intim hygien på marknaden idag..

För det tredje, om ingenting görs från torrhet i den intima zonen, är sådana allvarliga konsekvenser möjliga:

 • mikrokrackor bildas på slemhinnan, som sedan kommer att växa;
 • candidiasis är möjligt;
 • risken för att utveckla infektionssjukdomar som kan påverka angränsande organ över tid.

Således, om du upplever en känsla av vaginal torrhet, måste en kvinna besöka sin gynekolog för att få råd om vilka fuktgivande medel som är bäst att ta hänsyn till kroppens individuella egenskaper.

Vad uppmärksammar du när du väljer ett intimt områdesmedel?

När du köper ett botemedel mot den intima zonen från irritation eller torrhet måste du noggrant studera dess sammansättning. Vad ska jag uppmärksamma först?

Vi kan skilja en sådan villkorad lista över nödvändiga komponenter:

 • mjölksyra - låter dig upprätthålla en optimal balans av mikroflora;
 • panthenol - fuktar huden väl;
 • extrakt av medicinska växter;
 • högt fett.

Det är viktigt att produkten för den intima zonen har en neutral syrabasbalans. Det bör inte innehålla parfymer, färgämnen, aromatiska komponenter.

Den normala syra-basbalansen i en kvinnas hud är 5,5 pH-enheter. Vagina har en sur miljö för vilken en sund balans ligger i intervallet 3,8 till 4,5 pH-enheter. Det är därför, för intim hygien, duschprodukter eller toalettvål inte är lämpliga.

Vad är gelerna från torrhet i det intima området

Fuktgivande gel är en mjuk emulsion som har en flytande konsistens. De är väldigt praktiska att använda och kvalitativt återfuktar hela kvinnans intima zon under klimakteriet.

Tänk på vilka typer av geler och vilka allmänna bruksanvisningar är:

 1. Gel för intim hygien - innehåller mjölksyra och växtbaserade ingredienser.
  Det finns ingen tvål i det, och därför är det inte såpmedel. Det produceras i flaskor med en dispenser. Används i hygieniska förfaranden, som under klimakteriet minst två gånger om dagen. För att göra detta pressas en liten mängd gel på handen och efter att den har spädts ut med vatten appliceras den på området i det intima området med försiktiga rörelser. Produkten tvättas noggrant.
 2. Gelén för torrhet vid klimakteriet är avsedd både för applicering på ytan av könsorganen, såväl som på det inre könsorganet, med hjälp av en speciell applikator som är fäst vid läkemedlet.
  Sådana geler är hormonella och icke-hormonella. Det senare innehåller i sin sammansättning växtkomponenter som har antiseptiska och antiinflammatoriska effekter.
 3. Gels smörjmedel - produkter som efterliknar naturlig smörjning under samlag.
  Vissa torra geler fungerar också som smörjmedel..

Hormonala läkemedel kan ta bort symptomet helt, men de kan inte användas kategoriskt oberoende. En sådan gel föreskrivs endast av en läkare och se till att efter en omfattande undersökning utesluter alla kontraindikationer för användning.

Krämer och suppositorier för att fukta vaginalslemhinnan med klimakteriet

Krämbaserad fuktighetskräm eller vaginal suppositorier bör endast förskrivas av en läkare. En salva eller grädde med torrhet i det intima området föreskrivs som regel till en dam för permanent användning.

En kvinna som smörjer ytan på intima platser med en kräm lyckas inte bara ta bort känslan av obehag, utan också stimulera de naturliga processerna med naturlig smörjning.

Således förbättra ditt sexliv.

Användningen av kräm för intim hygien med klimakteriet eller vaginala suppositorier hjälper en kvinna att inte bara bli av med torrhet i slidan, bränna och klåda. De minskar risken för att utveckla farliga sjukdomar som bakteriell vaginos eller hängande vaginalväggar..

Kvinnor noterar att regelbunden användning av grädden tar bort en mild form av urininkontinens. Bruksanvisningen för grädden för den intima zonen anger att det är en bra fuktighetskräm före och efter badet.

Därför appliceras torr grädde innan du simmar i poolen eller havet. Damen som använder ett sådant verktyg känner sig väldigt bekväm på semester.

Medel att uppmärksamma

Den moderna läkemedelsmarknaden erbjuder ett brett sortiment av produkter, vars syfte syftar till att eliminera torrhet i den intima zonen hos kvinnor som är i klimakteriet.

Vi kommer endast att fokusera på några få läkemedel från varje kategori som vi har undersökt, som är populära bland kvinnor.

Icke-hormonella geler

Gel Wagisan - ett medel för vardagens intima hygien. Gelén är baserad på mjölksyra, som upprätthåller den naturliga syra-basbalansen för slidan. Detta upprätthåller en hälsosam mikroflora i slidan. Gelén lindrar ljusa känslor av obehag, torrhet, brännande och klåda..

Låt oss bekanta oss med populära geler bland kvinnor:

 1. Gynocomfort - tillverkaren erbjuder två produkter som har olika effekter på grund av växtkomponenten i sin sammansättning.
  Gynocomfort-fuktgivande intimgel har följande sammansättning: malvsextrakt, samt kamomill-extrakt, mjölksyra, panthenol och bisabolol. Användningen av gelén eliminerar permanent känslan av torrhet i intima områden. Gynocomfort som återställer intim gel istället för malkextrakt innehåller teträdolja, som har en god antiseptisk, antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt. Verktyget främjar inte bara regenereringen av vaginalslemhinnan, utan fuktar den effektivt, eliminerar förbränning och klåda och förhindrar också skador. Ginocomfort-geler kan användas som smörjmedel. Båda läkemedlen introduceras i vagina med applikatorn 1-2 gånger om dagen.
 2. Bliss - ett sätt att fukta det intima området, vilket effektivt eliminerar de obekväma känslorna av torr vaginal slemhinna.
  På grund av det faktum att gelén innehåller oljextrakt av kamomill och kalendula, bidrar den till läkning av mikrosprickor i slemhinnan. Dess användning förhindrar uppkomsten av ny skada på epitelet. Det rekommenderas att ta kurser som föreskrivs av läkaren eller vid behov (efter att ha besökt poolen, innan sexuellt samlag, när klimatförändring, etc.). En liten mängd gel appliceras på könsdelområdet. Kan användas med kondomer..
 3. Gynophyte är en vaginal gel som effektivt eliminerar känslan av vaginal torrhet, brännande och klåda.
  Produkten har en fuktande effekt (riklig hydrering). Tillverkad på basis av glycerol och hydroxietylcellulosa. Glycerin återfuktar inte bara slemhinnan utan kan bibehålla fukt i epitelet under lång tid. Gelén är bättre än andra sätt att ersätta naturligt slem under postmenopausal period. Det rekommenderas att använda efter att ha besökt poolen, innan sexuellt samlag eller för att eliminera känslan av obehag. Som föreskrivs av läkaren kan det användas i kurser. Introducerad med en speciell applikator.

Alla undersökta geler fuktar effektivt vaginalslemhinnan under klimakteriet. Kvinnor släpper ut dessa medel på grund av den goda fuktighetseffekten..

Hormonala droger

Geler kan användas av kvinnor som har ordinerats med kombinationsbehandling. Om en dam har indikationer på kontinuerligt hormonintag, förskrivs ofta det kombinerade bifasiska läkemedlet Femoston.

Det innehåller två kvinnliga hormoner - östrogen och progesteron. Femoston eliminerar effektivt många klimakteriebesvär, inklusive torrhet i vaginal, klåda, sveda och obehag.

Vid klimakteriet förskrivs femoston 1/10 eller femoston 2/10. På pre-menopausalt stadium kan läkemedel förskrivas: Pausogest, Kliogest eller Femoston 1/5. Men en kvinna kan använda monoterapi - hon dricker piller som endast innehåller det syntetiska hormonet östrogen, och progesteron får lokalt - med hjälp av en hormongel.

Det nya hormonella läkemedlet Ovipol Clio förtjänar särskild uppmärksamhet. Den aktiva substansen är hormonet estriol, som selektivt påverkar vävnaderna i slidan, livmodern i urinblåsan, etc..

Ovipol Clio är en vaginal suppositorium som gynnar den vaginala slemhinnan. De används för att behandla könsstämningssystemet..

Ovipol Clio suppositorier eliminerar effektivt torrhet och klåda i det intima området.

Kvinnors hälsa kräver alltid uppmärksamhet, och särskilt under klimakteriet. I förvägssituationen hjälper användningen av en speciell hygienisk gel till att eliminera obehag i det intima området. Fuktgivande gel med klimakteriet lindrar en kvinna med torr vagina och dess bifogade manifestationer. Vi önskar dig god hälsa!

Vilka fuktgivande geler använder du??

Kampen mot torrhet i den intima zonen med klimakteriet: folkmetoder, smörjmedel för kvinnor och hur man väljer dem rätt

Menopaus eller menopaus är slutet på menstruationscykeln och reproduktionsperioden hos kvinnor, liksom den naturliga fysiologiska processen, som huvudsakligen faller på vuxen ålder (i området 50 år).

På engelska betyder "klimax" "klimax" och på antikgrekiskt "trappuppgång". Under denna period är det viktigaste att på grund av dämpningen av äggstocksfunktionen minskas produktionen av två kvinnliga hormoner, östrogen och progesteron..

Detta påverkar alla kvinnors organ och system och orsakar en hormonell funktionsfel, som inte är lätt att anpassa sig till..

Orsaker till torrhet i det intima området med klimakteriet

På grund av hormonella förändringar transformeras den kvinnliga kroppen gradvis. Först och främst gäller detta för könsorganen. Så vagina, som naturen är avsedd att vara porten till ett nytt liv, blir smalare och kortare. Det tappar delvis känsligheten, och rusningen av blod till könsorganen minskar..

En minskning av östrogennivån i blodet påverkar också fukt i slemhinnan i de intima områdena. När allt kommer omkring omfattar detta hormons komplexa funktioner att upprätthålla processen för dess hydrering för fullständiga sexuella relationer och, i slutändan, för att fortsätta släktet. Förlorar vatten blir slemhinnorna torrare, oskyddade, atrofi och tunna. Så de är lättare skadade och skadade..

Samtidigt förändras mediets naturliga surhetsnivå, vilket ofta orsakar klåda, risken för svampinfektioner ökar etc..

Climax återspeglas i produktionen av naturlig smörjning. Det bromsar ner, smörjning blir mindre och mindre. Allt detta ger betydande obehag med intimitet i klimakteriet.

Atrofi av slemhinnan är ett av tecken på en vissnande organisme. Om du inte uppmärksammar obehagliga upplevelser kan detta leda till inflammation, sprickor i de intima områdena, trast eller blåsande lunginflammation. Det finns många sätt att hantera torrhet..

Läs också om intim hygien med klimakteriet..

Traditionell behandling

Den ledande rollen bland icke-medicinska folkmetoder är örtmedicin. Detta är inte bara behandling utan också effektivt förebyggande av ett obehagligt och farligt symptom. Användningsformerna kan vara olika.

Utanför:

Inre:

Några av dem:

 • en avkok av kamomill, kalendula, nässlor, oregano och Veronica officinalis (i ett förhållande av 5: 3: 6: 2: 5). Det erhålls genom att koka 200 g av örtblandningen i fem minuter i en halv liter vatten. En ansträngd doseringsform drickas dagligen i ett glas på 10-12 dagar;
 • användbara dagliga varma, stillasittande bad med avkok av moderwort (insistera på 3 skedar gräs i 2 glas kokande vatten) om du tillbringar dem flera dagar i rad. Proceduren är 12 minuter;
 • daglig douching med infusioner av calendula eller kamomill hjälper bra. I båda fallen är det nödvändigt att tåla 2 matskedar torrt gräs med ett glas kokande vatten. De ger lättnad efter 5 behandlingar i rad;
 • införandet av en tampong med en oljig lösning av vitamin E under flera minuter hjälper i slidan;
 • Att övervinna torrhet bidrar till läkemedlet från lika delar av livmodern och livmodern. 100 g råmaterial upphettas i 2 glas vatten nästan till en kokning. Infuserat i en timme drunks buljongen lite tre gånger om dagen i två veckor.

smörjmedel

Folkläkemedel hjälper mer till att förbättra slemhinnan och förhindra dess torrhet. Det finns också speciella ämnen för kvinnor, kallad smörjmedel, som är utformade för att lindra de obehagliga känslorna av intimitet under klimakteriet genom att väta vagina och mjukgöra friktion på den under samlag. Uttrycket "smörjmedel" betyder bokstavligen "gör det smidigt, halt".

I sammansättning är de:

 • silikon - de är långvariga, ekonomiska att använda, men lämnar fläckar på tyget;
 • vatten - de är ganska billiga, kommer inte in i kemiska reaktioner med latex, lämnar inte fläckar, utan torkar snabbt.

Med tanke på de funktionella funktionerna skiljer sig dessa typer av smörjmedel:

 • spännande - de hjälper till att öka blodflödet, vilket förbättrar erektionen;
 • spermicidal eller preventivmedel - deras roll är tydlig från namnet, du kan inte tvätta bort dessa ämnen tidigare än efter 6 timmar;
 • lugnande - tjäna till att läka sprickor, sår, mjuka irritation i slemhinnan;
 • förlängningsgeler - hjälper till att förlänga samlag genom att minska huvudets känslighet;
 • skyddande - skapa en barriär mot infektion och förhindra slemhinneskada.

Så fördelarna med högkvalitativa smörjmedel är att de:

 • återfuktar vagina, hjälper till att glida med intimitet;
 • långsam slemhinneatrofi;
 • återställa slemhinnan, läka sprickor och sår;
 • förbättra kvaliteten på sexuellt samlag, lindra smärta, skapa möjligheten att dess förlängning;
 • minska risken för allergier mot kondomer;
 • skydda mot infektion och oönskad graviditet.

Nackdelarna med dessa verktyg:

 • en vattenbaserad gel på grund av den glycerol som finns i den kan framkalla trast;
 • möjligheten till allergier mot parabener, relativt säkra konserveringsmedel som används i parfymer och livsmedelsindustrin. Deras skada är ett diskutabelt ämne.

Hur man väljer rätt

För att välja smörjmedel av hög kvalitet måste du vägledas av en specialist. Kroppens specificitet måste beaktas, särskilt när det gäller hormonella medel.

Allmänna rekommendationer inkluderar följande smörjmedelsegenskaper:

 • med en tendens till allergier är det bättre att välja vattenbaserade produkter utan aromatiska tillsatser och eteriska oljor;
 • det är inte tillrådligt att de inkluderar parabener;
 • med känslighet för svampinfektioner bör sammansättningen av suppositorier och krämer som används vid klimakteriet inte innehålla glycerin. Det kan provocera ett återfall av trast;
 • Det rekommenderas att undvika socker i deras sammansättning, vilket leder till kränkningar av vaginal mikroflora. Och mjölksyra, tvärtom, hjälper till att återställa den och upprätthålla en normal pH-nivå;
 • botemedel med L-arginin är kontraindicerat i närvaro av herpesviruset;
 • det är bra om de innehåller naturliga ingredienser - kamomill, aloe, calendula osv.;
 • pH i gelén ska vara neutralt, vilket inte undertrycker den naturliga vaginala mikrofloraen (laktobaciller).

Vad som inte kan användas

Av den tidigare informationen framgår att smörjmedlet (gel eller annat smörjmedel) bör väljas med hänsyn till egenskaperna hos kvinnans kropp.

Användning av vaselin för dessa ändamål är inte tillåtet. Även om den ingår i komplexa kompositioner, men i dess rena form, påverkar petroleumgelé negativt den vaginala mikrofloraen.

Babykräm (även av högsta kvalitet) kan inte heller vara ett smörjmedel. Det är utformat endast för extern användning - fett som ingår i det är svårt att lösa upp. Resterna av grädden kan bli en grogrund för bakteriell infektion..

Hemlagade smörjmedel tillverkade av naturliga ingredienser kan användas. Men de måste tas bort noggrant efter det, och det rekommenderas ofta inte att använda dem.

Regler för ansökan

Med hjälp av smörjmedel måste du följa dessa regler:

 • ett medel för bättre glidning tillämpas före samlag;
 • gelén täcker alla de intima områdena för båda parter som är involverade i denna process. Vid användning av kondom appliceras produkten ovanpå latexen;
 • efter samlag tvättas fettet noggrant med varmt vatten. Endast spermicidalt smörjmedel avlägsnas 6 timmar därefter.

Stora tillverkningsföretag

En lista över några vaginala smörjmedel som har bra recensioner:

 • Ja-varumärket (England) är en produkt som innehåller växtkomponenter, utan parabener och kemikalier. Vattenbaserade beredningar inkluderar linfrön och guargummi, och oljepreparat inkluderar vegetabiliska oljor och bivax;
 • Arkopharma Phyto Soya (Frankrike) - även från geléns namn kan du förstå att den innehåller sojaisoflavoner. Dessa är fytoöstrogener som efterliknar östrogenfunktioner och effektivt fuktar vagina;
 • Higher Nature V Gel (England) - gel baserad på aloextrakt;
 • Femfresh Triple Action Moisturizing Wash (England) - ett allergivänligt rengöringsmedel med ett naturligt pH för slidan, tillsammans med smörjmedel, hjälper effektivt till att övervinna torrhet på grund av mjölksyra och bambuxtrakt;
 • KY Moisture Enhancing Silk-E Vaginal Moisturizer (England-India) - en sammansättning som liknar konsistensen som ett naturligt smörjmedel med E-vitamin;
 • Rosa silikon Personligt smörjmedel - allergivänligt, silikon baserat på aloextrakt för extremt känslig hud.

Produkter som innehåller hormon inkluderar:

Det ingår också i andra läkemedel:

 • hormonella suppositorier Estrokad;
 • Ovestin ljus;
 • Ovipol Clio.

Montavit gel (Österrike) och den inhemska lösningen "Uslada" har liknande egenskaper, har regenererande och läkande egenskaper. De är vattenbaserade och inkluderar vattenlöslig cellulosa, provitamin B5 och glycerin..

Av de smörjmedel som fortfarande är populära:

 • Feminel (Oriflame) - ett allergivänligt medel med mjölksyra, extrakt av kamomill och aloe vera;
 • Vagilac (Pharmaceuticals, Kanada) är en vaginal kapsel med laktobaciller som normaliserar mikrofloraen i slidan och bromsar effekten av patogena bakterier. Denna effekt uppnås på grund av symbios av laktobaciller och laktisk streptokock..

Vilket är bättre - intim gel eller smörjmedel

Vilket är bättre, gel eller fett? Det finns inget enda svar på denna fråga. Valet av smörjmedel är individuellt.

Exempel:

 • för kvinnor med känsliga och allergiska slemhinnor är det bättre att använda läkemedel med en allergivänlig effekt;
 • i vissa fall hjälper vaginal fuktighetskräm med silikongel. Om du använder dem två gånger i veckan kan du minska användningsfrekvensen eller helt överge konventionella smörjmedel;
 • om torra slemhinnor är resultatet av anti-cancerbehandling rekommenderas det att använda vaginal fuktighetskräm tre gånger i veckan och med intim närhet - smörjmedel.

Patientrecensioner

Videon berättar vilka typer av smörjmedel och smörjmedel som finns, och även när de ska användas:

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Är det möjligt att göra fluorografi under menstruationen. Det är viktigt att veta för alla kvinnor: är det möjligt att göra fluorografi med menstruation

Bland de undersökningar som anses vara obligatoriska i många länder finns det en metod som kan upptäcka många farliga sjukdomar: lunginflammation, tuberkulos och tumörer i cancer....

Hur tid börjar klimakteriet: är det möjligt att beräkna?

Vid vilken ålder förekommer menopaus hos kvinnor - och är klimakteriets symtom så fruktansvärdaElena Berezovskaya barnläkare-gynekolog, grundare och chef för International Academy of Healthy Life, Toronto, Kanada, författare till böcker om kvinnors hälsa...

Menstruationen kom med slem - vad betyder det, är det värt larmet?

Fysiologiska orsaker till slem i menstruationenMed den normala funktionen av det endokrina systemet och hypofysen kommer menstruationen hos kvinnor i genomsnitt efter 24–35 dagar....