Betyg av de bästa kuddarna - vilka gynekologer väljer!

Ansvarsfrihet

De bästa packningarna är säkra för hälsan, gör sitt jobb bra, är praktiska att använda, prisvärda. Dessa kriterier används av moderna kvinnor när de väljer en hygienprodukt. Packningar är indelade i flera typer som används dagligen, på kritiska dagar eller i speciella fall.

De viktigaste typerna av kvinnors kuddar

Hygienprodukten är bekväm att använda, prisvärd, så alla kvinnor i denna andra situation köper, använder.

Menstruationsdynor

Det finns cirka ett dussin välkända varumärken som producerar packningar i ett brett sortiment, liksom många lite kända tillverkare. Produkter skiljer sig åt i storlek, material, design, absorptionsförmåga.

 • För kritiska dagar med en minimal mängd urladdning, används små, tunna kuddar, med normala - medelstora kuddar, om blödningar observeras, använd kuddar med största storlek. I en separat kategori finns nattkuddar. De skiljer sig från vanliga former - utvidgning å ena sidan för att förhindra läckage när du ligger.
 • För att förhindra läckage är vissa packningar utrustade med spår, mönster på ytan i form av små tratt, andra med vingar och andra med båda. Det finns också produkter utan ytterligare funktioner, vingar, men de är inte i särskild efterfrågan, de försvinner långsamt från marknaden.
 • Hygienmaterial skiljer sig åt. På insidan används bomull eller ett speciellt sorbent för att absorbera fukt, det senare är mer effektivt. Den övre delen kan vara bomull, syntetisk. I det första fallet absorberas fukt långsammare, det finns en känsla av fukt, så kvinnor föredrar fortfarande syntetiska tyger. Ofta gjord i form av små tratt som passerar perfekt fukt, håll inuti. Dessutom kan det finnas ett speciellt gelämne i dynan som förtjockar blodet. Varje typ har sina fördelar, nackdelar.
 • Det finns packningar med dofter som håller en obehaglig lukt utan dem. Denna komponent spelar inte en speciell roll, men kvinnor gillar fortfarande den trevliga aromen mer än dess frånvaro.
 • Det viktigaste kriteriet är förmågan att absorbera. Villkorligt uppdelat i flera typer. Ljus för obetydlig urladdning, Normal för normal, Super och Super Plus för tung, natt för nattbruk. På var och en av dem finns beteckningar i form av droppar från en till åtta.

För att välja de bästa packningarna måste du ta hänsyn till alla dessa faktorer, liksom dina behov. Begreppet "bästa" individ.

Produkter som är populära bland kvinnor:

Säljs i apotek, specialbutiker.

postpartum

Denna produkt skapades för kvinnor under postpartum perioden. Absorbera ett stort antal blodiga, slemhinnor utsöndringar, medan det är säkert, allergivänligt, bekvämt. I allt högre grad tar kvinnor exakt sådana unika produkter till sjukhuset. Naturligtvis kan du använda alla kuddar under kritiska dagar, men i detta fall tas alla funktioner i den kvinnliga kroppen under postpartum-perioden med i beräkningen..

 • Tena
 • MoliMed;
 • Hartmann Samu Steril;
 • Canpol Babies;
 • Peligrin.

Produkter säljs på apotek, stormarknader eller beställs online.

Urologisk

Specialiserade produkter för kvinnor med urininkontinens. Mycket använt efter förlossning, under klimakteriet, samt under kritiska dagar med starkt utflöde. De kännetecknas av hög absorptionsförmåga, dimensioner och ytterligare sidor för att förhindra läckage. Tillverkad av allergivänligt tyg, god lukthållning, absorberar snabbt fukt, orsakar inte blöjautslag.

Skillnad i kvalitet, rimligt pris..

Medicinsk

Denna kategori inkluderar anjoniska örtkuddar. De första är innovativa produkter med ett speciellt anjoniskt chip inuti. Vid användning släpps anjonmolekyler som eliminerar lukt, förhindrar utvecklingen av patogen mikroflora, förhindrar hudirritation och upprätthåller pH. Tillverkarna hävdar att deras produkter förhindrar utveckling av gynekologiska sjukdomar, bidrar till återhämtning.

Anjoniska packningar tillverkas av följande märken:

Kostnaden för produkter är ganska hög, så de säljs inte i stort, de köps via Internet.

Örtkuddar innehåller en samling medicinska drycker inuti. Innovativa produkter ger tillförlitlig absorption av menstruationsflödet, har en viss terapeutisk effekt. De används för livmodersinflammation, bilagor, trast, vaginit och många andra sjukdomar i reproduktionssystemet. Yttranden från såväl experter som användare är olika. Ingen värdig forskning har gjorts. På marknaden för hygienprodukter representeras produkterna av följande märken:

Produkter av kinesiskt ursprung kan köpas på apoteket, beställas online.

Dagligen

Använd aktivt sådana hygienprodukter kvinnor har blivit relativt nyligen. Vissa använder dem varje dag, andra under vissa omständigheter - dagar före och efter menstruation, under ägglossning, under den andra halvan av cykeln, när urladdningen blir tätare, märkbar. Använd dagliga hygienprodukter vid behandling av vaginala, rektala suppositorier.

Produktutbudet är extremt brett. De skiljer sig åt i form - de upprepar konturerna för olika modeller av underkläder, färg - röd, blå, svart, vit, material - bomull, syntet, förmågan att absorbera. Dagliga kuddar är extremt tunna, iögonfallande, har inga vingar. Ofta smaksatt.

I allmänhet producerar varje välkänt märke dagligen en serie packningar under kritiska dagar. Det senare anger också antalet droppar - från 1 till 5.

Det finns speciella testkuddar som används i slutet av graviditeten för att bestämma början av fostervattenutmatningen. Indikatorn blir blå med en positiv reaktion.

Hur man använder

Varje packning måste bytas när den är fylld, medan bärningstiden för dagliga medel, urologisk, natt och under kritiska dagar är annorlunda.

Daglig läggning får bäras hela dagen. Utför sedan tvätt, om det behövs, lägg en annan på natten. I allmänhet rekommenderar experter inte användning av packningar kontinuerligt, eftersom risken för att utveckla allergier ökar. Det undre lagret tillåter inte luft att passera genom, skapar en växthuseffekt, vilket orsakar irritation och blöjautslag på de yttre könsorganen. Applicera vid behov. Om särskild ansvarsfrihet finns varje dag måste du söka hjälp från specialister..

Packningar för kritiska dagar väljs utifrån antalet urladdningar, såväl som personliga preferenser för handikapp, konstruktion, material. Du måste ändra hygienprodukten när den är fylld, men senast fyra timmar senare. Annars börjar patogen mikroflora utvecklas. Innan packningen byts utförs en tvättprocedur..

Alla andra typer av packningar används enligt instruktionerna, men de grundläggande reglerna ändras inte. Om en allergisk reaktion utvecklas efter användning av växtbaserade hygienprodukter är ytterligare användning inte möjlig.

De bästa kuddarna för menstruation enligt gynekologer

Experter rekommenderar att du använder kuddar under menstruationen. Verktyget stör inte utloppet av vätska från livmodern, bryter inte med naturliga processer. Samtidigt absorberar det pålitligt ansvarsfrihet, underlättar kvinnors öde på kritiska dagar. Packningar väljs baserat på mängden urladdning. För bekvämlighet rekommenderas det att använda flera åt gången - med större, mindre absorptionsförmåga..

Rekommendationer från specialister:

 • Världsberömda produkter. Den har ett brett sortiment. Ultratunn, med en trevlig doft. Toppskiktet är täckt med små tratt för snabb absorption, ett speciellt gelskikt förhindrar läckage. Praktiska vingar skyddar linne från alla håll. Separat finns det produkter för att sova, som är något större i storlek. Olweis överträffar andra märken men har sina nackdelar. Det fastnar på huden - å ena sidan förhindrar läckage, å andra sidan - det orsakar irritation. Rödhet, brännande, klåda visas. Obehagliga upplevelser förekommer särskilt ofta på sommardagarna, samt vid långvarig användning - längre än 5 dagar. Priset för ett paket med ett annat antal stycken är från 56 till 300 rubel. Minsta mängd på 10 stycken.
 • Hygienprodukter med en mjuk naturlig yta. Tunn nog, bekväm, med vingar. Absorbera väl, orsak inte irritation vid långvarig användning. Lämplig för menstruation med medelhög intensitet. För tung menstruation används inte. Libress anses vara allergivänligt, används med en tendens till irritation, samt i närvaro av trast. Kostnad från 24 gnugga. upp till 125 gnugga. för 10 stycken.
 • Erbjuder ett brett sortiment av produkter. Ultratunna, bekväma, bekväma. Det översta skiktet är ett nät som ger snabb absorption av fukt, inuti innehåller ett speciellt sorberande ämne som pålitligt håller urladdningen och förhindrar läckage. Det övre mjuka lagret som inte orsakar irritation och allergi förtjänar särskild uppmärksamhet. Naturliga bomullsvingar gnuglar inte grenen. Sortimentet av produkter under kritiska dagar från 4 till 6 droppar. För maximal absorption av nattkuddar. Priset på 10 stycken inom 90 rubel.
 • Namnet talar för sig själv - tillverkat av naturligt tyg. Designad för extremt känslig hud. Det översta skiktet av delikat bomullstyg kompletteras med kräm som innehåller kamomill. Lugnar huden, förhindrar inflammation. Det absorberande skiktet är också tillverkat av bomull. Produktsortimentet är ultratunt för periodisk användning, för normal, förbättrad urladdning. Den största nackdelen är att de passerar fukt, inte ger tillförlitligt skydd. Jag måste byta oftare. Kostnaden för förpackningar är från 44 till 250 rubel, beroende på kvantitet.
 • Bella Perfecta. Budgetresurser. Det översta skiktet är bomull, insidan är naturlig. Det absorberar fukten bra, men håller sig inte inne. Blodet sticker ut när det pressas. Under rörelsen skapas ett raslande ljud, perineum gnides med vingar. Finns i ett brett sortiment för urladdning av varierande intensitet. Packningar på effektivitetssidan är inte de bästa, men faller in i detta betyg på grund av det överkomliga priset. Den genomsnittliga kostnaden för förpackningar är 56 rubel.

Specialister rekommenderar, och kvinnor testar och väljer. I de flesta fall är värderingarna desamma, men kvinnor identifierar flera fler märken med anständiga produkter..

Bästa packningar - populärt betyg

Framstegen står inte stilla, packningarna förändras också något, förbättras. Enligt kvinnor förtjänar följande märken uppmärksamhet. Betyget dras i omvänd ordning - från mindre effektiv till bäst..

 1. Naturella. Budgetverktyg för kvinnor i olika åldrar, inklusive ungdomar. Naturligt övre tyg som förhindrar hudirritation. Fördel - pris, säkerhet, trevlig för kroppen, luktar bra. Nackdelar - absorberar dåligt, behåller inte fukt, måste ofta förändras. Inte för starkt urladdning. Flödar ofta på natten.
 2. Fint liv. Ultratunna sanitetsservetter. Det översta skiktet är sammet, trevligt, passar tätt på kroppen och förhindrar läckage. De absorberar fukt, luktar väl, orsakar sällan irritation, vanligtvis under de senaste dagarna. Den största nackdelen är att de inte behåller fukten väl inuti. Om du jämför med ingenting, är verktyget perfekt, och så - nej. Passar endast för normal och mindre urladdning.
 3. Bella Perfecta. Andningsöverdelar, extremt tunn. Tillverkad av naturligt tyg, innehåller inte latex, samtidigt som den passar väl till kroppen. Förorsaka inte irritation, absorbera väl. Men de har flera väsentliga nackdelar - vingarna gnider i grenen, raslar när du flyttar, håller inte urladdningen, skapar en känsla av fukt.
 4. Natalie. Prisvärda inhemska produkter är praktiskt taget de billigaste. Det naturliga toppskiktet av bomull irriterar inte huden, det finns spår för snabb absorption av fukt. Ett ytterligare gelskikt bibehåller fukten väl inuti. Rasla inte under rörelse, vingar gnuggar inte, underkläderna förblir rena. Av bristerna - inte under tunga perioder.
 5. Alltid. En populär hygienprodukt bland kvinnor kombinerar perfekt valuta för pengarna. Tunn, pålitlig, extremt effektiv. På ytan finns mönster i form av urtag, små tratt som ger nästan omedelbar absorption. Det luktar bra, och inuti är en gel som inte släpper tillbaka blod. Alla dessa egenskaper höjer produkten till en början, men inte alla gillar det bästa syntetiska skiktet. Det fastnar på kroppen, skapar en växthuseffekt, irritation. Användning längre än 3 dagar är redan obehaglig.
 6. Lidie Ultratunn mesh övre yta. Insidan är ett starkt adsorberande material. Absorbera snabbt fukt, håll fast. Gnid inte, orsak inte irritation, lämplig för användning med starka sekret. Prisvärd pris. Det finns inga brister, som sådana. Faller inte på första platsen i betyg på grund av ett lite känt märke. Ingen bred popularitet.
 7. Ola. Läkemedlet är inhemsk produktion. Den övre ytan är mjuk, trevlig för kroppen, gjord i form av ett nät. Inuti finns en naturlig fuktabsorberare. Absorberar snabbt, behåller lukt, motstår läckage. Prisvärd pris. Det är tillverkat i ett brett sortiment för olika kritiska dagar. Det finns praktiskt taget inga nackdelar. Bara inte så populär.
 8. Genial Day. I vårt land hittas det här namnet praktiskt taget inte i örat, i Europa är det nummer 1 botemedel. Uppfyller alla krav från en modern kvinna, hög kvalitet. Premiumpackningar innehåller anjoniska remsor som motstår tillväxten av patogen mikroflora. De passerar luften bra, är lämpliga för hypoallergen hud, behåller lukt och är lämpliga för kraftig urladdning. Av bristerna - det höga priset, beställ online.
 9. Kotex. Uppfylla alla moderna kvinnors krav. Ge skydd med 100%. Finns i ett brett sortiment för ett annat antal urladdningar. Separat nattserie. Det trevliga toppskiktet fastnar inte, orsakar inte irritation. Den absorberar fukt, håller sig inuti. Ett av de bästa åtgärderna för kvinnor under kritiska dagar och inte bara.
 10. Libresse Men i första hand, enligt kvinnor, var produkterna från detta märke. Tunna, bekväma, begränsar inte rörelsen, känns nästan inte. Absorbera en stor mängd fukt. Ett speciellt inre skikt fördelar blod jämnt, vilket förhindrar läckage. Gnuggar inte perineum, håller lukten. Den perfekta formen för läggning, pålitlig fästning till underkläder fängslar kvinnor. Lämnar inget lim.

De bästa sanitära kuddarna "Normal"

Valet är extremt brett. Med måttligt blodflöde är varje botemedel från kategorin de bästa enligt experter, kvinnor, lämplig. 3-4 droppar anges på förpackningen, Normal indikeras nödvändigtvis. Resten av valet är rent individuellt. Med samma absorberande förmågor uppmärksammas som regel priset. Dessutom finns det en tendens bland kvinnor - om du gillade läkemedlet kommer du att köpa det hela tiden. Många misstroar sig nya produkter. Även om du kan ta 1-2 bitar per prov.

Bästa nattkuddar

De skiljer sig något från vanliga i form - långsträckta på ena sidan. De har större absorptionsförmåga. Ge tillförlitligt skydd hela natten, även med upprepade hållningsförändringar. Många märken producerar produkter med beteckningen Night, men förutom dem kan vanliga packningar med 4-5 droppar, såväl som urologiska, användas. Det beror på mängden utsläpp.

Om vi ​​pratar om det bästa i denna kategori, skiljer kvinnor följande:

 • Olweiss;
 • Naturella Maxi;
 • Libress
 • Urologisk tak.

Om blödning observeras måste även nattkuddar bytas ett par gånger under resten. Urologisk låter dig sova lugnt till morgonen.

Packningar för tonårsflickor

Det finns inga separata produkter för tonårsflickor. De hjälper till att välja mammas personliga hygienprodukter ur egen erfarenhet. Efter flera års användning och testning av olika märken gör flickan sitt val. Verktyget för en tonåring ska vara pålitligt, effektivt och säkert. Det är bättre att välja andningsunderlag med ett övre naturligt lager. I de flesta fall är Normal lämplig för maximal sekretion, men det kan finnas undantag. Det är också mycket viktigt att lära flickan hur man använder dem för att förhindra förlägenhet med läckage, en obehaglig lukt och för att förhindra utveckling av trast.

Bästa postpartum sanitära kuddar

På senare tid fick sjukhuset endast ta naturligt, förtvättat, strykat bomullstyg, veckat i flera lager. Överflödigt slemhinne efter förlossningen fyllde snabbt dessa hemlagade kuddar, vilket orsakade obehag, läckage och smuts av tvätt. Moderna kuddar tilläts inte användas direkt efter förlossningen bara för att de innehöll onaturliga vävnader och kemiska komponenter. Vissa tillverkare kontaktade detta ämne med särskilt allvar och släppte säkra produkter för kvinnor under speciella dagar. På grund av att specialiserade produkter är ganska dyra, hittade kvinnor också en annan väg ut - de tar naturliga urologiska kuddar till sjukhuset.

 • Tena. Mjuk vid beröring, trevlig för kroppen. Lite mer än vanligt. Inuti är ett absorberande lager över nästan hela ytan. Den absorberar väl, skapar inte en känsla av fukt, behåller lukt.
 • Canpol bebisar. Specialkuddar för kvinnor efter förlossningen. Andas med en extremt mjuk yta. Brett men väldigt tunt. Tillverkas i Polen. Kvalitetsprodukter till ett mycket överkomligt pris. I paketet med 10 stycken. Allergivänligt, naturligt.
 • MoliMed. Urologiska kuddar med olika absorptionsförmåga. De skiljer sig också i storlek. Absorbera fukten väl, hämma lukten. Ingen irritation.

I allmänhet, om urladdningen är obetydlig, kan du använda valfri packning under kritiska dagar med en naturlig sammansättning.

Bästa dagliga kuddar

Det finns mycket färre krav på denna typ av hygienprodukter. Det viktigaste villkoret är att de inte orsakar irritation, inte stör luftcirkulationen. Det andra villkoret är att hålla sig väl, enkelt ta loss från trosorna, inte lämna några spår av lim.

Moderna dagliga hygienprodukter uppfyller nästan alla dessa krav, men flera kallas bäst:

På förpackningen finns märkta droppar som tydligt visar absorptionen i det dagliga livet. Vissa av dem kan användas fritt på den första, sista menstruationsdagen.

recensioner

Kära läsare, din åsikt är mycket viktig för oss - därför kommer vi gärna att recensera och subjektivt betyg av de bästa packningarna för menstruation och inte bara kommentarer, de kommer att vara användbara för andra användare!

inna:

Till att börja med började hon använda klockkuddar. De dök först ut till försäljning till ett överkomligt pris. De räddade naturligtvis, men jag minns den perioden med skräck - de gnuggade benen, läckte, ständigt lämnade fläckar på kläder, underkläder, raslade, stod ut från byxorna. När hon började tjäna pengar bytte hon direkt till Olvis. Sedan dess har jag använt det i 15 år. En gång lånade en vän Naturella - någon slags skräck. Känslan av sputum absorberar ingenting, en fläck har dykt upp, som inte har funnits på många år. I allmänhet förändras inte Olvais, de leder aldrig. Irritation i slutet orsak, men jag köper, ligger i badet, allt går.

Alina:

För mig var de bästa Cotex. Jag använder under kritiska dagar, applicerar regelbundet dagligen. Mjuk, pålitlig, bekväm. Och dagligen kan du fortfarande hämta färgen och formen på linnet. Rimligt pris, hög kvalitet.

Victoria:

Jag försökte olika kuddar, från alla fruktansvärda allergier - klåda, brännande från de första dagarna. Jag använder Naturella, lite obekvämt vad gäller effektivitet, men det är säkert.

Roskachestvo: 67% av feminina sanitetsservetter är tillverkade med säkerhetsöverträdelser

Som en del av en fanstudie köpte specialister kvinnors sanitära kuddar tillverkade i Ryssland (15 prover) samt importerade från Belgien, Bulgarien, Ungern, Italien, Kina, Sydkorea, Slovakien, Tjeckien och Sverige.

Högkvalitativ packning: vad är det?

För denna kategori av varor har standarden för det ryska kvalitetssystemet fastställt ökade (ledande) krav jämfört med normerna som fastställts av GOST R 52483−2005. Särskilt strammades parametrarna i termer av fuktabsorption och dess omvända frisättning (sorption). För kvinnor är denna indikator på kvaliteten på kuddar en av de viktigaste - eftersom god absorptionsförmåga garanterar komfort, ingen irritation på huden och rena kläder.

Om hur din packning ska fungera, se den här videon:

Om absorption

Det absorberande skiktet ansvarar för absorptionsförmågan - det kan bestå av cellulosa eller kemiska fibrer. Det kan också innehålla superabsorberingsmedel - det är dyra komponenter som inte produceras i Ryssland som ökar dynans förmåga att absorbera fukt.

Sådana kuddar fungerar bättre än andra, men samtidigt kan superabsorbenten påverka pH-nivån och skapa en alkalisk miljö på ytan - sådana förhållanden är gynnsamma för utvecklingen av mikrober.

Enligt överläkaren vid Novoklinik Center for Estetisk Medicin och Kosmetologi, barnläkare-gynekolog Yulia Andreeva, när pH-nivån ändras, mikrofloraens surhet förändras, bakterier kan reproducera. Enkelt uttryckt kan de bakterier som "levde i vänskap" komma ur kontroll. Detta orsakar många kvinnliga sjukdomar..

Om sterilitet

En viktig indikator på säkerheten hos packningar är deras sterilitet. Kvinnliga hygienprodukter tillverkas under hög renhet - anställda måste ha vita kläder och handskar.

Detta är i teorin. I praktiken är saker och ting lite annorlunda. På vissa prover fann experter skadliga mikroorganismer som kan införas i olika produktionsstadier, under packning av packningar eller under lagring. Råvaran kan också vara osteril..

Under kritiska dagar kan smittämnen lätt komma in i kvinnans inre könsorgan och orsaka inflammation. Ju mer "aggressiva" mikrober, desto allvarligare kränkningar kommer de att orsaka. Bland de patogener som upptäcktes under studien är den mest "aggressiva" Staphylococcus aureus.

Samtidigt visade ytterligare tester utförda av Roskachestvo-specialister att i inget av proverna ytorna på dynorna inte främjar reproduktionen av patogena och potentiellt patogena mikroorganismer - under förutsättning att en kvinna under menstruationen inte kommer att använda en kudde på mer än fyra timmar.

Om "andning" egenskaper

I reklam talar tillverkare mycket om vaddernas förmåga att "andas". Byrånsexperter beslutade att kontrollera om proverna har så underbara egenskaper, eller är det bara en marknadsföring för alltid.

Testresultaten gav ett entydigt svar: alla undersökta packningsprover har en andningsbarhet på noll, det vill säga att de absolut inte tillåter luft att passera genom.

Om allergier och irritationer

Enligt Yulia Andreeva kan dofter som impregnerar det inre lagret av packningar för att eliminera en obehaglig lukt, och komponenterna själva som utgör packningen kan orsaka allergier.

Återvunnen cellulosa, spår av vissa färgämnen som finns i färgade remsor, syntetiska material som till exempel är gjorda av olja, kan alla leda till dermatit.

Roskachestvo-specialister testade kvinnliga kuddar för deras förmåga att orsaka allergier och lokal hudirritation. Inga kränkningar av denna indikator har identifierats.

Experterna uppnådde liknande resultat när de kontrollerade prover med avseende på förekomst av formaldehyd - det kan finnas i det tekniska limet som smörjer packningen så att den fästs i tvätten. Lyckligtvis innehåller de undersökta proverna inte spår av formaldehyd i en hälsofarlig mängd..

Om märkning

Om kvinnodynor är tillverkade enligt GOST R 52483−2005, bör deras märkning innehålla en stor mängd obligatorisk information:

 • namn, typ, klass, packningens absorptionsförmåga (samt grafiska symboler för dess benämning (”droppar”)), varumärke (i förekommande fall);
 • tillverkarland samt namnet på tillverkaren med dess juridiska adress och varumärke (i förekommande fall);
 • särskilda egenskaper hos packningar i enlighet med deras tekniska utformning och information om tillgängligheten av specialingredienser;
 • om tillgängligt, artikelnumret;
 • antalet packningar i paketet;
 • produktionsdatum och garantiperiod;
 • beteckningen av denna standard, streckkoden för packningen (om sådan finns) och certifieringsinformation;
 • slutligen, en värdefull bortskaffningsanvisning: "Kasta inte i avlopp".

Tillverkarens betyg

Studiens obestridda ledare, som förtjänade tilldelningen av det ryska kvalitetsmärket, blev packningar av OLA-varumärket! Klassisk. De är helt säkra, orsakar inte allergier och irritationer, kan absorbera en stor mängd fukt och hålla den väl, ger ytterligare skydd mot att få utsöndringar på linne, skapar inte en gynnsam miljö för utveckling av mikroorganismer och orsakar inte en ökning i antalet när du använder en dyna i mer än 4 timmar.

Ytterligare sex prover erkändes som varor av hög kvalitet. Dessa är feminina sanitära kuddar i kategorin Normal märken:

De bästa dagliga kuddarna: typer av produkter för varje dag

Nyligen har dagliga trosskydd, som används av många kvinnor, blivit populära. Eftersom de inte hade tid att dyka upp på marknaden hade de ökad efterfrågan, eftersom de ger bekvämlighet och komfort hela dagen. Denna faktor är av stor betydelse för aktiva och dynamiska kvinnor.

Gynekologers åsikt

Dagliga kuddar orsakar blandade recensioner bland läkare. En seriös debatt pågår om deras fördelar och behovet av regelbundet bruk. Många experter hävdar att de beskrivna produkterna inte är en första konsumtionsprodukt, och utan dem är det fullt möjligt. Dessutom är det från praktiken känt att med regelbunden användning av dagliga rutiner ökar risken för förekomst och utveckling av olika gynekologiska sjukdomar. Ett levande exempel på detta är trast, vaginos.

Detta yttrande från experter är ganska rimligt. Det översta lagret av dessa hygienprodukter är cellulosa. Denna komponent förvärrar luftcirkulationen, som är så nödvändig för huden i den intima zonen, detta bidrar till bildandet av en miljö som är gynnsam för reproduktion av mikroorganismer och patogen mikroflora. Den konstgjorda skapade "växthuseffekten" är skylden..

Smaksatt hygienprodukter

När man undrar varför dagliga trosskydd behövs är det nödvändigt att beakta det faktum att de ger skydd mot läckor, förhindrar kontaminering av kläder under menstruationen. De kan användas med framgång under de första eller sista dagarna av cykeln, de förhindrar uppkomsten av en obehaglig lukt, för vilken de impregneras med speciella medel. Oftast använder tillverkare blommig arom för sådana ändamål, vilket kan orsaka allergiska reaktioner. Därför rekommenderas att man föredrar produkter från pålitliga märken..

Även dagliga hygienapparater för att locka en konsumentpublik målas ofta i olika nyanser. Använda färgämnen, som smakämnen, kan orsaka irritation, utslag.

Sluta använda kuddarna varje dag eller byt ut dem mot andra med minsta svullnad eller rodnad..

Tillverkare och sorter

Utbudet av sanitära kuddar idag är mycket utbrett. Men följande varumärken är mest populära:

Dessutom är varje märke uppdelat i separata linjer, vilket gör att du kan välja det bästa alternativet för hygienprodukter för varje enskilt fall. Spetsig, tunn och nästan omöjlig dagligen garanterar renhet och friskhet under hela dagen.

De är osynliga, perfekt i kombination med olika typer av underkläder, så att du kan bära några, till och med snäva kläder, hindrar inte rörelsen.

För alla tillfällen

Att välja dagliga kuddar är bäst med tanke på ett antal faktorer. Produkter skiljer sig åt i form, vilket garanterar ännu större komfort vid regelbunden användning. De finns i miniatyr- eller standardstorlekar, med självhäftande tejp ordentligt fäst vid underkläderna.

Jämfört med konventionella packningar för användning under kritiska dagar saknar de dagliga emballagen och placeras i en gemensam låda. De är inte utformade för riklig urladdning, därför kompletteras de vanligtvis inte med skyddsvingar. De är vita, svarta, färgade, så det är enkelt att plocka upp dem för kläder.

Dagligen kan ha:

 • standard rektangulär form;
 • smal silhuett i mitten;
 • i form av en triangel (för tanga trosor).

Ytterligare skillnader

Tillverkarna använder olika material som fyllmedel för packningar. Så kan toppskiktet vara tillverkat av en polymerfilm eller fiberduk. Det finns också mycket tunna och tjockare hygienapparater för varje dag, valet i detta fall beror på mängden urladdning. Vad gäller fyllmedlet kan det vara tillverkat av pressad cellulosa eller syntetiskt material. Dufter används inte alltid, vissa typer av packningar är luktfritt.

Villkor

Frågan varför dagliga kuddar behövs är rent retoriska. Varje kvinna som en gång testat dem kommer att uppskatta bekvämligheten med att använda dessa tillbehör. För att undvika obehagliga situationer och upprätthålla hälsan måste du följa enkla regler:

 1. Byte av packningar utförs efter 3-4 timmar.
 2. Använd endast kvalitetsprodukter tillverkade av allergivänliga material..
 3. Bättre att välja alternativ som inte är smaksatta.
 4. Vägrar att deras användning på natten, huden och kroppen måste vila och helt "andas".

De beskrivna kuddarna för varje dag är inte nödvändiga. För att allt ska vara i ordning är det nödvändigt att byta kläder regelbundet, strikt övervaka personlig hygien. Men om det inte finns någon möjlighet under dagen att utföra dessa enkla manipulationer, en bättre lösning på problemet än dagligen, kom bara inte med.

Vissa kvinnor försöker dölja den obehagliga lukten som följer de inflammatoriska processerna i det intima området med hjälp av de aromatiserade anordningarna..

Detta är kategoriskt oacceptabelt, eftersom hälsotillståndet bara kommer att förvärras. Resten av kuddarna för varje dag är praktiska och praktiska, ger endast extra komfort.

De bästa kvinnodynorna

Att vägra varor som underlättar livet är olämpligt. Kvinnors kuddar som hjälper till att överleva kritiska dagar är inte ett undantag. På marknaden kan du se många olika märken, varianter, vilket gör urvalet mycket svårt. Det kan vara dagliga, urologiska medel, postpartum medel och våtservetter för menstruationsflöde med sina fördelar och nackdelar. För att hjälpa till att avgöra gjorde experter ett betyg där de utnämnde de bästa kvinnodynorna 2020. En genomgång av varje nominerad, recensioner av kvinnor och rekommendationer från specialister hjälper till att begränsa din sökning. Nedan hittar du också ledande tillverkare från hela världen.

Damkuddar vilket företag är bättre att välja

Framstegen står inte stilla, alla typer av varor förbättras ständigt och fylls på med nya modifieringar. Varje år är det svårare att hitta svaret på frågan om vilka packningar som är bäst, på grund av det stora sortimentet av märken. Efter expertforskning, experiment och testning fick följande ledande tillverkare namnet:

 • Alltid - ett av de mest populära företagen, har varumärket ägs av Procter & Gamble sedan 1983. Idag levereras varumärket till alla de största länderna i världen. I vissa länder presenteras produkter under namnet Whisper, i andra Orkid, samt Evax och Ausonia. Det är förknippat med miljarder omsättning, globalt förtroende, storskalig vetenskaplig och social forskning samt ett brett utbud av hög kvalitet.
 • Naturella - Detta märke ägs också av Procter & Gamble. Naturella-serien med hygienprodukter tillhör budgetsegmentet. Designad för kvinnor i alla åldrar, ungdomar. Huvuduppgiften är att skapa säker vård med maximal komfortnivå. Produkter är öppna på alla kontinenter i världen, i alla regioner i Ryssland..
 • Bella är ett dotterbolag till TZMO S.A., en viktig europeisk tillverkare av hygienprodukter, grundad 1951. Idag är det budgetkuddar med en naturlig sammansättning och goda egenskaper. Sortimentet presenteras i form av hygieniska tunna kuddar, menstruationsprodukter, tamponger, en separat rad för tonåringar.
 • Libresse - ett varumärke som ägs av SCA, nämligen en tillverkare med flera varumärken från Sverige. 2017 delades det upp i två delar och Libresse blev en del av Essity. Libresses historia går tillbaka till 1940, då paket med namnet Mimosept först släpptes. Varumärket har idag flera namn för olika länder, till exempel Vågen, Saba, Nana, Bodyform, etc..
 • Silko är ett japanskt företag som har gjort ett innovativt genombrott inom området feminin hygien. Till skillnad från klassiska medel innehåller dessa i sin struktur ett anjonchip som blockerar spridningen av bakterier. Pepparmyntaimpregnering ansvarar för friskhet och komfort..
 • Discreet är ett varumärke för det tidigare tillkännagivna Procter & Gamble. De flesta av produkterna är billiga hygienprodukter för kvinnor i olika åldrar. Dess funktioner är olika linjer, aromatisering, en stor variation av former, nyanser, absorptionsindikatorer.
 • Carefree - Detta märke ägs av det amerikanska företaget Johnson & Johnson. Lansering av sorglös - 1970. Produkter dök upp tack vare innovationer, nya idéer och trender. Sortimentet presenteras i form av geler för intim hygien, servetter, hygienunderlag. CottonFeels egen teknik för att skapa en säker, naturlig topplack anses vara framgångsrik..
 • Tena är ett varumärke som ägs av det internationella företaget SCA Group. Hon lyckades bli berömd på världsmarknaden tack vare hygienprodukter för personer med inkontinens. Sortimentet är rikt på olika typer av urologiska, hygieniska och dagliga trosskydd, blöjor, absorberande underbyxor, blöjor för vuxna av högsta kvalitet.
 • MoliMed är ett varumärke som ägs av det tyska företaget Paul Hartmann. På den ryska marknaden kan man ofta se urologiska och gynekologiska kuddar för män och kvinnor, 11 arter som skiljer sig i tjocklek, absorptionsförmåga och andra egenskaper. Prislapparna är medelstora och låga, de åt jämfört med konkurrenter.
 • PeligrinMaten är ett företag som dök upp på marknaden 1999. Han är ägare till varumärkena Peligrin och Dobrozveriki. Produkter presenteras i form av medel och tillbehör för moderskap och barn. Alla produkter är säkra, naturliga, i enlighet med europeiska kvalitetsstandarder. Medicinska specialister arbetar med skapandet.
 • Helen Harper är ett varumärke som tillhör Ontex International. Täcker hela utbudet av engångshygienprodukter skapade med den senaste tekniken. Det här är högkvalitativa lösningar för kvinnor, barn samt produkter för hela familjen enligt internationella normer och standarder..

Betyg av kvinnors kuddar

Innan köparen börjar bekanta sig med varje betygsförare måste köparen bekanta sig med kriterierna för rätt val. Det är med dessa i åtanke att specialister kunde välja alternativ av högsta kvalitet från en enorm mängd produkter. Förutom värde för pengarna utvärderades följande indikatorer:

 • Varumärke - vilket packningföretag är bättre;
 • Typ - hygienisk, urologisk, daglig, postpartum;
 • Absorbans - grad av skydd genom överflöd av sekret;
 • Form - långsträckt, anatomisk, med vingar eller utan dem;
 • Aroma - naturliga, konstgjorda dofter, luktfri;
 • Toppskiktet - mjukt, nät för olika hud;
 • Utnämning - dag, natt, för utskrivning, menstruation.

Att bestämma de bästa kvinnodynorna hjälpte recensioner av kunderna själva, liksom det nationella betyg. Budgeten, liksom prispolitiken för olika märken, kan påverka valet av varor. Så den sista avgörande faktorn är priset, dess förhållande till kvalitet.

Dagliga kuddar

I dag anser gynekologer att det för att upprätthålla intim hygien är tillräckligt för kvinnor med frisk mikroflora att regelbundet ta en dusch och ha rent linne. Men för många kvinnor är användningen av dagliga trosskydd helt enkelt en nödvändighet.

Varför behöver dagliga kuddar

Dagligen är ett utmärkt tillfälle att följa intim hygien. De är särskilt nödvändiga när urladdningen inte är riklig eller specifik. Det händer:

 • före och efter menstruation för att skydda mot plötsligt flöde eller från restutsläpp;
 • under menstruation, vid användning av tamponger (som en extra försäkring för linne);
 • med problem med urininkontinens, vilket händer ibland efter förlossningen och i andra fall;
 • under behandlingen med ljus;
 • med ägglossning, när intravaginal sekretion ökar.

Men vad är dagliga kuddar? Detta är ett flerskiktssystem, där varje lager utför en specifik funktion:

 1. Ytlig - i kontakt med huden, gjord av ett poröst material och måste låta alla fällningar passera igenom.
 2. Absorberande fyllmedel. Det kan vara granulat eller absorberande fiber. Utformad för att hålla sekret och luktneutralisering.
 3. Ogenomtränglig film belagd med lim för fixering på linne.

Ofta erbjuder tillverkare dagliga kuddar med deodoriserande egenskaper, gör dem färgade och olika former..

Fördelarna och skadorna med dagliga kuddar

Kvalitetshygienartiklar ger extra komfort när som helst. De har ett mjukt, hudvänligt toppskikt. Med deras hjälp kan du skydda intima delar av kroppen från irritation och ge bekvämt bärande underkläder. Vissa tillverkare tillverkar dagliga kuddar som följer kroppens konturer och anpassar sig till dess rörelser.

Naturligtvis har sådana hygienprodukter många fördelar. I vissa fall, till exempel, under långa resor, när det inte finns någon möjlighet att byta kläder, kan de inte ersättas. Men gynekologer talar också om de potentiella farorna med produkter. När du bär dagliga kuddar är det möjligt att:

 • uppkomsten av trast - resultatet av förändrad mikroflora, sammanfaller med dysbios eller försvagning av immunsystemet;
 • skapa en "växthuseffekt" när du använder vävnader som inte tillåter luft att passera igenom, irritation i huden;
 • allergier, som kan manifestera sig som inflammation i slemhinnan, svullnad i huden, uppkomsten av röda fläckar eller utslag i könsområdet.

Om åtminstone en av de nämnda konsekvenserna observeras bör användningen av dagliga dynor kasseras..

Som sådan har produkten inga kontraindikationer. Studier har visat att friska kvinnors dagliga användning av engångsunderlag inte påverkade deras hälsa. Felaktig användning av hygienprodukter kan emellertid leda till utveckling av vaginos och candidiasis. Att undvika detta är enkelt: byt bara produkterna var 4-6 timme, tvätta händerna innan du byter packning och använd varorna från pålitliga märken.

Material och sammansättning av dagliga packningar

Många moderna tillverkare strävar efter maximal säkerhet för sina produkter såväl som deras tillförlitlighet och komfort vid användning. Som regel består "dagligen" av flera lager:

 • yta - gjord av fibermaterial (polypropen, polyeten, polyester, viskos);
 • distributionslager - poröst material från syntetisk fiber eller träfiber;
 • absorberande skikt - en kombination av cellulosa och superabsorberingsmedel används för tillverkning av dagliga och sanitära kuddar;
 • självhäftande skikt (polymerer, syntetiska hartser);
 • substrat. Vanligtvis används plastfilm eller fibermaterial.

Separata dagliga kuddar kompletteras med smaker. För att betona hygienartiklarnas form och funktion kan olika tryck appliceras på dem med bläck..

Typer av dagliga packningar

Produktskillnader kan relatera till ett antal egenskaper. Så produkter klassificeras efter form. Rakt eller avsmalnande mot mitten av modellen betraktas som standard. Dessutom finns det alternativ för olika trosor: i form av shorts, tangs, thongs, etc. Vissa produkter kompletteras av vingar. När det gäller färg är vita produkter de vanligaste. Men du kan hitta färgade eller svarta dagskuddar.

"Daily" divideras också med antalet absorberade sekret. Information om deras kapacitet finns på förpackningen:

 1. Med en liten mängd urladdning kan du använda modeller för 1 eller 2 droppar.
 2. 3-4 droppar är utformade för att hålla stora volymer vätska..

Skillnaderna mellan produkter med olika skyddsgrader är i tjocklek.

Dagliga trosskydd tillverkas av många företag som är specialiserade på hygienprodukter. De bästa märkena:

 • Libresse Dagliga färska Multi Style-produkter har en universell form;
 • Diskret Produkterna från serien Normal har vunnit popularitet på grund av deras höga kvalitet;
 • Alltid. Varje dag kännetecknas märkesprodukter av en mycket liten tjocklek och anatomisk form;
 • Sorglös Andningsmodeller har en mycket mjuk topprock etc..

Skillnader mellan dagliga och vanliga packningar

Hygienisk konventionell packning liknar strukturellt den dagliga. Den består av samma lager och utför liknande funktioner, men de används fortfarande för olika ändamål. Därför förändras produkternas form, storlek och tjocklek. Det bör noteras att konventionella packningar är tillverkade med en relativt bred vidhäftande bas, eftersom deras kapacitet är utformad för en stor vätskevolym. Tvärtom görs tvärtom så enkelt som möjligt så att en kvinna inte märker dem under dagen. Dessutom kan de inte användas under sömn, till skillnad från vanliga, som är utformade för att bära dygnet runt. De producerar också speciella nattkuddar för att ligga skydd.

Regler för användning av dagliga packningar

När du köper hygienprodukter måste du vara uppmärksam på följande:

 • Förpackningens integritet. Om förpackningen är skrynklig, öppnad, trasig, eventuellt smuts, har mikrober kommit inuti. Det är oacceptabelt.
 • Hållbarhetstid. Dessa produkter har det också och måste respekteras..
 • Strukturera. Det är bättre att använda kuddar tillverkade av naturliga material utan färgämnen och dofter (om din hud är benägen att irritera, rekommenderas att du inte använder kuddar med doft). Om det inte finns någon information om kompositionen är det bättre att inte köpa sådana produkter.

Anta att du redan har köpt dagliga packningar, med hänsyn till alla funktioner, men det är viktigt att inte bara välja, utan också förvara dem korrekt.

De ska inte lämnas i badrummet. På grund av hög luftfuktighet går egenskaperna förlorade, en gynnsam miljö för utbredning av mikroorganismer utvecklas.

Du bör ta bort produkten från förpackningen när du har tvättat händerna med tvål. Byte sker inte mindre än 5-6 timmar senare. Även om dynorna byts regelbundet bör byte av underkläder vara en daglig rutin..

Naturligtvis, vilka kuddar du ska välja, bestämmer varje flicka själv, men om du följer dessa enkla rekommendationer kommer din intima hälsa att vara säker.

DAGLIGA PACKNINGAR: VAD DET ÄR, VARFÖR OCH HUR DU ANVÄNDER DEM

Dagligen: nytta eller skada?

Vissa gynekologer rekommenderar inte kvinnor att använda dagligen på grund av att de kan skapa en växthuseffekt. Men detta är inte alltid korrekt. Vissa packningar har faktiskt ett lager som förhindrar läckage, förhindrar dagligt läckage och förhindrar optimalt luftutbyte. Lösningen på detta problem är att välja produkter utan ett sådant lager, till exempel Carefree®. Tack vare den regelbundna (var tredje timme) byte av packning under dagen kan du upprätthålla optimal hygien och bibehålla en känsla av torrhet och komfort. I vilket fall som helst är det bättre att ta upp det dagliga intaget, som kan bytas, än linne, som kommer att behöva gå hela dagen.

Vilka dagliga kuddar fungerar bäst för mig?

Liksom med menstruationsunderlag varierar dagliga dieter i tjocklek och storlek beroende på dina behov..

Dagliga kuddar kan delas in i tre storlekar.

 • Ultratunna är idealiska för liten daglig urladdning. De är så tunna och flexibla att du knappast kommer att känna dem! De skyddar fläckar från fläckar och hjälper dig att hålla dig fräsch hela dagen..
 • Konventionella dagskuddar kan vanligtvis absorbera mer fukt än ultratunna. De bör användas under perioder med mer riklig daglig urladdning, till exempel under ägglossning.
 • Stor dagligen är längre, bredare och absorberar ännu mer än vanligt. De är bra att använda i början eller slutet av din menstruationscykel, med lite inkontinens, eller bara för extra komfort och skydd..

En bra lösning för flickor med känslig hud är dagligen med aloe- eller bomullsextrakt. För kvinnor som behöver daglig flexibilitet finns det specialkuddar som passar perfekt till alla typer av underkläder - från vanliga trosor till ringar. Oavsett vilken typ du väljer, kom ihåg att hygienprodukter bör förändras under hela dagen. Förvara några bitar i din handväska, för detta finns det dagligen i enskilda kuvert.

Hur man använder packningar

Allt är väldigt enkelt. Börja alltid med händerna. De måste tvättas ordentligt. Ta bort den klibbiga remsan och lim varje dag till botten av trosorna i mitten.

Topp 5 säkra feminina hygienprodukter

Detta ämne är mycket känsligt och samtidigt mycket viktigt, eftersom feminina hygienprodukter är en av de mest eftertraktade produkterna. Vi har sammanställt en översyn av märken som producerar produkter som är säkra för kvinnor och miljön. Alla säljs i Ryssland..

Gynekologer har sagt i många decennier att många hygienprodukter som säljs i butiker kan skada den kvinnliga kroppen. Anledningen är material av dålig kvalitet, regelbunden interaktion som i bästa fall kan leda till allergiska reaktioner, och i värsta fall till "kvinnliga" sjukdomar..

Dessutom nyligen, mer och mer ofta började de prata om effekterna av sådant avfall på miljön. Enligt vissa rapporter kan en vanlig blöja eller trosskydd sönderdelas från 500 till 800 år.

För att inte tala om det faktum att tillverkningen av hygienprodukter i sig är en extremt icke-ekologisk process. Så vad man ska göra, frågar du?

Lyckligtvis finns det ett svar på denna fråga - att använda hygienprodukter som är säkra för människor och natur. Dessutom finns det många av dessa på den ryska marknaden idag. Vi har sammanställt en översikt över de mest populära varumärken som producerar liknande produkter och presenteras i våra butiker..

Det svenska företaget Naty producerar flera typer av packningar samtidigt, inklusive dagligen. De är tillverkade av naturliga organiska material (baserat på majsstärkelse, utan GMO), innehåller inte smaker, plast, klor. Helt biologiskt nedbrytbart.

Kostnad - från 169 rubel. Produkterna är märkta av Swedish Asthma and Allergy Association, Swedish Society for the Conservation of Nature och Forest Stewardship Council (FSC).

Förutom personliga hygienprodukter för kvinnor och barn, produceras lotioner, badgel, schampo samt barnkläder och leksaker under varumärket Naty.

Du kan köpa Naty-produkter i Naturaline onlinebutik.

Vuokkoset

Varumärket Vuokkoset tillhör det finska företaget Delipap OY. Under det produceras en mängd olika hygienprodukter - från urologiska till behåskuddar gjorda av naturliga och helt förfallna material, utan klor, lim, polymerer, dofter och andra syntetiska komponenter.

Ytan består av naturlig bomull, vilket är särskilt viktigt för kvinnor med känslig hud. Kostnaden är från 95 rubel. Miljömärkning - ”Northern Swan”. Delipap OY utvecklar hygienprodukter och samarbetar med Astma och Allergy Healthcare Association.

Under andra varumärken producerar företaget engångsartiklar på sjukhus, djurhygienprodukter, babyblöjor.

Produkter av detta märke säljs i vissa apotek; du kan också beställa Vuokkoset-packningar via Internet, till exempel på 4fresh-butik.

Organyc

Varumärke för det italienska företaget Corman. Hygienprodukter använder organisk bomull (odlas utan bekämpningsmedel och kemiska gödselmedel), cellulosa och viskos. Produkter innehåller inte klor (blekt med väteperoxid), parfymer och SAP (superabsorberande pulver), eftersom bomull är ett naturligt absorberande.

Det övre filterskiktet består av ovävd organisk bomull, det inre skiktet är gjord av organisk bomullsull, och det nedre, liksom Naty, är tillverkat av majsstärkelsebiopolymer..

Organyc-produkter är certifierade av ICEA. Förutom kuddar, tillverkas tamponger, bomullstappar, våtservetter, absorberande bröstfoder och babykattenkuddar under detta märke. Kostnad - från 220 rubel.

Du kan köpa kuddar och tamponger Organyc i nätbutiken "EcoHarmony".

Natracare

Det brittiska företaget Bodywise producerar säkra kvinnors och barns hygienprodukter under tjugo olika märken. Det mest slående varumärket är Natracare. Natracare-packningar och tappar gjorda av organisk oblekt bomull och cellulosa.

Som ett absorberande ämne används naturlig växtstärkelse. Hygienprodukter kan användas som kompost och bortskaffas med organiskt avfall, eftersom 5% av materialet är lim måste det först tas bort.

Bomullen som används i produktionen är certifierad av Soil Association och Svanenmärket. Kostnad - från 210 rubel.

Solväxtbaserade

Alla Sun Herbal-produkter är allergivänliga, smakfria. Den grundläggande skillnaden från andra märken är närvaron av beslag från läkemedelsväxternas sammansättning (från växtfiber som absorberande eller som innehåller naturliga naturliga komponenter).

Skiktets sammansättning inkluderar: japansk morwort, Amur sammetbark, gul sophora, bläcknötter av kryddig sumac. Enligt tillverkaren hjälper detta örtteinsats att förhindra tillväxt av patogena bakterier, bryr sig om huden.

Växtunderlag rekommenderas att användas som ett ytterligare profylaktiskt mot trost och andra gynekologiska sjukdomar. Sun Herbal har också örtdukar och örtblöjor. Kostnad - från 240 rubel.

Du kan köpa Sun Herbal-packningar i Organica Online Store.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Orsaker och behandling av uppblåsthet, flatulens och förstoppning i klimakteriet

Menopausens tillvägagångssätt kännetecknas av fel i vissa kroppssystem. Det beror på var den mest utsatta platsen var. Problem med mag-tarmkanalen stöter ganska ofta, detta underlättas av felaktig näring, konstant snacking på torr mat, beroende av snabbmat och ärftliga faktorer....

Vikt före, under och efter menstruationen: hur kroppsvikt förändras beroende på menstruationscykeln?

Hormonförändringar som inträffar i en kvinnas kropp i olika stadier av menstruationen påverkar många interna processer....

Varför vänster sida gör ont och vad man ska göra åt det

Lifehacker har samlat 16 vanliga orsaker, inklusive dödliga.Låt oss säga genast: smärta i vänster sida är en vanlig sak och oftast säker. Du bör dock inte lämna det utan tillsyn....