Hirudoterapi för menstruation

Blödning

Jag är en hirudoterapeut och har arbetat med igler i 9 år. Jag skriver denna artikel så att ni, kära kvinnor, kommer att få reda på hur mycket dessa till synes opretentiösa varelser kan hjälpa er att lösa de så kallade ”kvinnliga” problemen. Och inte bara lösa problem, utan också hjälpa till att upprätthålla eller återställa skönhet och ungdom)

Till att börja med hjälpte blodiglar mig mycket på detta område - cykeln återställdes, vilket var oregelbundet från början, och sedan var hela mitt liv på något sätt, trots några åtgärder (hormoner applicerades redan på mig vid 14 års ålder och cykeln försvann 9 månader, efter det är jag kategoriskt emot hormoner). Och för nio år sedan, när hon började sätta iglar på sig själv, började cykeln snabbt etablera sig och inom 3-4 månader blev det ungefärligt exempel. I min ålder har många kvinnor redan höjdpunkten i mer än ett år och påskyndat åldrandet, för att inte tala om de obehagliga konsekvenserna av själva klimakteriet, men jag, tack vare regelbundna inställningar av igler, känner mig 20 år gammal))) Menstruation orsakar inga problem, tvärtom, det tar nöje )

De flesta kvinnor vet inte vad normala perioder ska vara. De anländer i tid och detta anses vara normen. Men det finns fortfarande tydliga krav för menstruation så att de kan betraktas som idealiska och därför friska.

Dessa krav är: inga PMS (humörsvängningar, bröstsmärtor, buksmärta), börjar tydligt och smärtfritt (endast lätt dragande känslor i nedre del av buken är acceptabla), det bör inte finnas några bitar av slem i utsläppet; 3 dagar går och slutar helt klart utan en "daub" före och efter. Om det finns bitar i urladdningen, "daub", smärta under menstruationen, är PMS tecken på endometrios, hormonell obalans, ofta polycystiskt äggstocksyndrom. Och vad är dina perioder, kära flickor, kvinnor? Var uppmärksam på dessa detaljer som jag beskrev, det är mycket viktigt för din hälsa!

Jag kombinerar alltid vaginala föreställningar med en systemisk behandlingsmetod enligt metoden av professor Krashenyuk, en ledande specialist inom hirudoterapi i vårt land och utomlands, grundaren av den första i världen och i Rysslands avdelning för hirudoterapi i St. Petersburg, vår lärare och inspirator.

I september-oktober 2018 genomgick min man Pavel och jag, tillsammans med vilka vi bedriver en hälsoövning, utbildning med professor Krashenyuk och fick ett officiellt dokument om avancerad utbildning i hirudoterapi.

För mig själv lägger jag igler regelbundet vid energianläggningen, 1 var 2 gånger i veckan och vaginalt en gång i veckan för 3-5 iglar.

Förutom att påverka den hormonella sfären, som normaliseras mycket märkbart, har vaginala föreställningar en kraftfull åldrande effekt på hela kroppen: hudkvaliteten förbättras - torrhet försvinner, hudfarga förbättras, celluliter försvinner, hudturgor ökar markant.

Många patienter noterar en förbättring i humöret, utseendet på glädje, till och med en känsla av lycka) Även äldre kvinnor under 80 talar om uppkomsten av en länge glömd känsla att de fortfarande är kvinnor och önskar att ta hand om sig själva, börjar märka att män går längs gatorna och de vill bli uppmärksamma))) Så det långt vakna hormonsystemet vaknar upp) När allt kommer omkring är vår kvinnliga skönhet och attraktivitet inte krämer och fitness, de är inte skal och vackra kläder. även om det också betyder något, men inte poängen. Det viktigaste är hur friskt och starkt vårt hormonsystem är, hormoner - för kvinnor och för män - det här är allt! Hormoner är harmoni. Ungdom, skönhet, energi, glädje, önskan att leva och livslängden i slutändan.

Detta är det mirakel som igler skapar - de återställer, återupplivar, föryngrar vårt hormonsystem! De hjälper kvinnor att bli KVINNOR.

Alla effekter följer av detta: eliminering av infertilitet, föryngring, bli av med "kvinnliga" och "manliga" problem. Och var är männen? Om en kvinna blir en kvinna, blir mannen bredvid henne automatiskt en man. För i vår tid ser många kvinnor bara så ut (och ser ofta inte ens ut det), och inuti är manliga hormoner och manligt beteende.

Bonusen för vaginala föreställningar är den allmänna läkningen av hela organismen - utan de minsta biverkningarna med en kompetent strategi för igler (självmedicinering utan träning kan vara farligt!)

Så INDIKATIONER FÖR VAGINAL HIRUDOTERAPI:
endometrios;
kronisk inflammation i livmodern och bilagorna;
vidhäftningsprocesser i gynekologi;
fibroider
endometrial hyperplasi;
erosion i livmoderhalsen;
menstruations oregelbundenhet;
bröstsjukdom;
cystor på äggstockarna;
myom;
infertilitet hos män och kvinnor;
bartolinit;
cystit;
tillstånd efter missfall, abort, förlossning

Härliga kvinnor, flickor!

Använd denna verkligt unika, mest traditionella av de traditionella metoderna för att behandla dina sjukdomar - leechbehandling! Med rätt tillvägagångssätt, nämligen den systematiska metoden för professor Krashenyuk, enligt vilken vi arbetar, finns det inga sidoeffekter och obehagliga effekter i form av svår klåda, för mycket blödning, bittmärken, kontraindikationer. All behandling är väldigt bekväm. Prestandan hos iglar är vaginalt helt smärtfri.

Jag inbjuder dig till mig om denna unika metod för läkning och föryngring! Jag önskar dig god hälsa, glädje och kärlek varje dag i ditt liv!

Hur igler hjälper till med smärtsamma perioder?

Algodismenorea är en smärtsam period, och enligt statistik lider varje femte kvinna upp till 30 år av detta syndrom.

Låt oss ange de huvudsakliga orsakerna till dessa smärta.

- Skarpa livmodersammandragningar på grund av ojämn produktion av kvinnliga könshormoner.

- Retroflexion - bakåtböjning av livmodern med komprimering av nervcentralerna.

- Venös överflöd av bäckenkärlen, en tendens till åderbråck, hemorrojder.

- Kroniska sjukdomar i det kvinnliga könsorganet - endometrios, fibromyom, endometrit.

-Ökad nervöshet i nervsystemet och, som en konsekvens, en minskning av smärttröskeln.

- Vidhäftningsprocessen i bäckenet.

Först och främst för en framgångsrik terapi är det nödvändigt att ta reda på orsaken till menstruationssmärta i båda fallen. Och för detta är det nödvändigt att genomgå undersökning av en gynekolog och endokrinolog.

Som regel är ovan nämnda sjukdomar i det kvinnliga könsorganet ursprungligen kroniska och svåra att behandla. Dessutom har antibakteriella och hormonella läkemedel ofta förskrivna i denna situation många biverkningar..

Därför vill jag i den här artikeln dela upplevelsen av framgångsrik behandling med igler av olika kroniska gynekologiska sjukdomar utan användning av läkemedel.

Som urolog och hirudoterapeut med 20 års erfarenhet tror jag att behandling med medicinska igler i denna situation ger en mycket större effekt än kemiska läkemedel.

Faktum är att blodiglar har en mångfacetterad effekt både på lokal nivå och på hela kvinnan. Genom att injicera deras saliv, mättade med många biologiskt aktiva ämnen, i patientens blod, eliminerar iglar snabbt venös trängsel, förbättrar mikrosirkulationen, upprättar lymfutflöde och påverkar reflexivt kroppens aktiva punkter..

Detta gör att du kan få snabba avsvampande, antiinflammatoriska och blodförtunnande effekter, ändra vävnadernas elasticitet, mjukgöra vidhäftningar i det lilla bäckenet, stimulera tillväxten av nya kapillärer i området med mikroärr..

Efter den första sessionen noterade patienten en minskning av smärta och blödning under menstruationen. Efter ett behandlingsförlopp minskar myomatösa noder, endometrioidtillväxter eller försvinner helt, den normala vaginala mikrofloraen återställs.

Hur är hirudoterapiförfarandet?

Medicinska iglar är fästa vid vissa punkter på kvinnans kropp. Exponeringstid - från 10 till 40 minuter. Det måste sägas att igler som odlas på en fabrik har mycket mer enzymer i saliv än naturliga. Därför appliceras ett absorberande förband efter avlägsnande av dem i flera timmar eftersom det är ett utflöde av lymf och blod. Under behandlingen genomförs 5 till 10 sessioner med ett intervall på 2 till 4-5 dagar.

Tack vare min omfattande medicinska praxis använder jag ofta inte bara kutanpunkter, utan övar också iscensättning i svåråtkomliga områden, vilket avsevärt ökar effekten av behandlingen.

Jag kommer att ge ett exempel på en fallhistoria av en patient Irina, 27 år gammal.

Från början var patientens menstruationscykler mycket smärtsamma. Smärtsyndromet måste avlägsnas med potenta läkemedel. Dessutom varade menstruationen minst 5-6 dagar, under vilken notering av menstruationsblod med blodproppar noterades.

Vid undersökning noterades dilaterade venekärl i labia och anus.

Vaginal undersökning visade retroflexion av livmodern.

Undersökningen avslöjade att patienten är benägen att förstoppa, och i de första dagarna av menstruationen, tvärtom, finns det ofta smärtsam avföring.

Innan hon kontaktade mig undersöktes Irina av en gynekolog och endokrinolog och ingen uppenbar patologi hittades. Med en diagnos av algodismenorré föreslogs behandling med hormonella läkemedel för att stabilisera menstruationscykeln..

Irina kom till mig för behandling med igler och vi hade 10 sessioner. Hirudoterapi kombinerades med utnämningen av växtbaserade läkemedel som förbättrar gallvägssystemets och tarmarnas funktion. Rekommendationer gavs om speciell gymnastik för att förbättra funktionen hos muskulo-ligamenteapparaten i bäckenet.

I den första menstruationscykeln tog Irina inte smärtstillande medel. Blödningen varade inte mer än 5 dagar utan blodproppar. Tarmfunktionen har blivit mer regelbunden. Efter behandlingen observerades effekten i 6 månader. I efterföljande graviditet.

Sammanfattningsvis vill jag betona att behandling med medicinska igler hjälper till att bli av med många sjukdomar i det kvinnliga könsorganet, det är också effektivt i vissa former av infertilitet och som förberedelse för IVF.

Ring för att registrera dig för en gratis konsultation och behandling via telefon 89873610367.

Vilka sjukdomar som behandlas med igler: en lista över alla sjukdomar från A till Ö, erfarenheten av en hirudoterapeut

Idag har nästan varje klinik ett hirudoterapeutkontor. Någon snort: “Där går du! Förra århundradet! ”, Påminner om den berömda Duremar och fångade iglar från träsket. Men jag nynnar ofta: "Mina kära igler!" Min erfarenhet som hirudoterapeut är mer än tio år, och jag är övertygad om att denna metod för behandling underskattas av mina kollegor och patienter. Medicinska igler hjälper till att hantera hypertoni, åderbråck, hemorrojder, infertilitet, prostatit och även med en baksmälla! Du måste definitivt ta reda på vilka andra sjukdomar som behandlas med medicinska igler och i vilka fall de kan vara skadliga. I den här artikeln hittar du relevant information från en erfaren hirudoterapeut om indikationer och kontraindikationer för behandling med igler.

Lista över sjukdomar som kan behandlas med igler

Hirudoterapi, brotheloterapi eller leech-terapi används i naturopati för många sjukdomar. Vad är hemligheten till effektiviteten hos iglar? På många sätt är detta leeches förmåga att injicera hirudin, som förhindrar trombos, och en slags liten blodutsläpp som hjälper till att lindra överdrivet tryck.

Läckor för hjärta och blodkärl

I närvaro av hjärt-kärlsjukdomar kan iglar väsentligt lindra patientens tillstånd, särskilt om han har koronar hjärtsjukdom, postinfarkt, reumatism i kombination med arteriell hypertoni eller symptomatisk hypertoni. När jag tillämpade behandling på igler hos sådana patienter såg jag hur smärta och högt tryck lindras och det allmänna tillståndet förbättras.

Vid koronar hjärtsjukdom applicerar jag igler i hjärtområdet, med portalhypertoni, hjärtsvikt eller med en förstorad lever med stagnationsfenomen - till höger hypokondrium, med svår hypertoni - till området med mastoidprocesserna (bakom öronen).

Jag tilldelar från 4 till 8 iglar, upprepar proceduren efter 2 till 3 dagar, antalet tillvägagångssätt är från 2 till 4. Vanligtvis räcker det för att få en märkbar effekt.

Hirudoterapi för åderbråck

Jag ser alltid en god effekt i behandlingen av igler av åderbråck i nedre extremiteter. Det är möjligt att förbättra blodmikrocirkulationen, minska svullnad, smärta och en känsla av tyngd. Saliven för dessa användbara varelser förhindrar inte bara bildandet av blodproppar, utan bidrar också till resorption av befintliga. Detta minskar avsevärt risken för koagulering och koagulering som kan orsaka emboli, hjärtattack eller stroke..

Behandlingen har också en kosmetisk effekt eftersom den hjälper till att lösa upp det fula vaskulära nätet och minska synligheten hos stora förstorade vener. Jag använder också igler för tromboflebit och hemorrojder för att lösa de resulterande smärtsamma noder och tätningar..

Jag märkte att den stora effekten av att sätta iglar är där det finns blodtillförsel (hypertoni, åderbråck, hemorrojder)!

Inom gynekologi

Jag är ingen gynekolog. Jag lägger inte igler intravaginalt. Jag använder dem som ett adjuvans. Jag ansöker i följande fall:

 1. Bekkeninflammation.
 2. Vidhäftningsprocesser.
 3. Infektioner (klamydia, herpes och så vidare).
 4. Cervikal erosion.
 5. Godartade neoplasmer.
 6. endometrios.
 7. Menstruella oregelbundenheter.
 8. mastopati.

Jag sätter iglar på olika delar av kroppen. Syftet, behandlingens längd och intensitet väljer jag beroende på sjukdomens svårighetsgrad och patientens tolerans för proceduren.

Med infertilitet

Purjéer används vid manlig och kvinnlig infertilitet. Det är extremt svårt att behandla detta tillstånd, det är inte alltid möjligt att hantera det. Men erfarna läkare rekommenderar att man påbörjar behandling med hirudoterapi, eftersom det i okomplicerade fall bara räcker med att använda igler.

Jag har erfarenhet när jag, i frånvaro av organisk patologi, lyckades hantera infertilitet, och paret hade friska, fullfjädrade avkommor. Jag minns de glada ögonen på min sjuksköterska, som efter en kurs med hirudoterapi visade mig två skattade ränder på testet! Nu har hon två barn. Men de satte infertilitet, behandlades under lång tid tills hon beslutade sig för igler!

För leder och ryggrad (artros, artrit, osteochondrosis, skiva herniation)

Vid behandling av sjukdomar i muskuloskeletalsystemet ger hirudoterapi ett utmärkt resultat. För att uppnå en stabil och uttalad effekt krävs minst 8 - 10 hela sessioner.

Jag satte iglar på området med sjuka leder och på platsen för svår smärta, svullnad. Vanligtvis börjar jag med en ofullständig exponering och lämnar blodsugare i 15 till 20 minuter och tar bort dem med en fleece med alkohol eller mättad saltlösning. Sedan håller jag iglerna tills de är mättade, tills de faller av sig själva.

Intervallet mellan sessionerna kan nå 6 dagar. Jag upprepar behandlingen efter en månads kurs.

Efter hirudoterapi märker patienter en betydande minskning av smärta i lederna, svullnad försvinner, volymen av aktiva rörelser i dem ökar.

Läkare i urologi (prostatit)

När jag behandlar prostatit rekommenderar jag bara två kurser med hirudoterapi - av sju respektive fem förfaranden. Jag placerar 5–7 igler på magen och benen, med full exponering. Mellan sessionerna gör jag minst fyra dagar ledigt. Mellan kurserna pausar jag i 14 dagar. Det andra behandlingssteget är obligatoriskt, även om det verkar som om sjukdomen har passerat sin position. Det hjälper till att konsolidera resultatet och göra återhämtningen stabil..

I endokrinologi (diabetes, fetma)

Metaboliska störningar kan ha många former. Den vanligaste fetma, diabetes, gikt, olika allergiska reaktioner. Alla dessa störningar är extremt svåra att läkemedelsbehandla, och igler kan ha en uttalad positiv effekt..

För behandling av fetma använder jag 4-6 kurser med igler, fördelade på 12 månader. Var och en av kurserna består av 10 förfaranden. Jag tar 8 till 10 iglar, jag lägger den på patientens rygg och lämnar den till full mättnad och oberoende separering.

Med korrekt efterlevnad av rekommendationerna för året kan endast sådan behandling bli av med 25 kg övervikt och underlätta samtidigt sjukdom..

I oftalmologi (glaukom)

Glaukom är en mycket allvarlig ögonsjukdom förknippad med högt intraokulärt tryck. Det är praktiskt taget obehandligt och användningen av igler ger ett mycket bra resultat..

Med denna sjukdom störs vätskans produktion i ögongloben, den ackumuleras, vilket leder till en ökning av trycket. Problemets lurande ligger i den omättliga och långsamma utvecklingen av sjukdomen. Om åtgärder inte vidtas i tid är blindhet oundviklig.

Enligt min erfarenhet ger användningen av iglar ett mycket bra resultat, ihållande och märkbart. Dessutom påverkar användningen av iglar hela organismen som helhet, vilket gör att den självständigt kan motstå problemet. Till skillnad från läkemedel ger glaukom hirudoterapi inte biverkningar och tolereras väl även av patienter i mycket ålder, med ett omfattande utbud av andra patologier.

Jag minns en patient med glaukomattack, med svår huvudvärk och kräkningar. Jag gav henne två iglar runt varje öga tills det föll av. Hon kysste mig efter proceduren! Smärtan är borta. Efter den händelsen blev hon ett "fan" av igler, behandlar dem alla!

Leechbehandling i dermatologi

De har behandlat hudsjukdomar med igler under en mycket lång tid, och detta botemedel hjälper till med en mängd dermatologiska problem, inklusive de komplexa, svåra att svara på några effekter, såsom neurodermatit, psoriasis, eksem och ihållande akne, furunculosis, scleroderma.

Behandlingen av sådana sjukdomar är mycket lång, ibland krävs upp till 10 sessioner.

Resultatet är dock värt alla ansträngningar, särskilt eftersom det märks efter de första 3-4 procedurerna.

Jag satte 5–7 igler på det drabbade området eller på ryggen, i stället för akupunkturpunkter för en mer effektiv effekt. Jag håller till full mättnad, efter en månads kurs kan du genomgå en ny behandling.

Leeches i narkologi (baksmälla, alkoholism, drogberoende)

Min huvudspecialitet är en narkolog. Naturligtvis är det mycket svårt att behandla någon form och beroende, eftersom det inte bara är en passion för ett förbjudet ämne eller vätska, utan en djupare känsla. Det orsakas av nedsatt produktion och inträde i hjärnan hos ett antal neurotransmittorer, till exempel serotonin, enedorphiner, enekefaliner, som ofta kallas för kollektivnamnet "nöjehormoner".

Om en person inte tar emot dessa ämnen naturligt på grund av olika störningar i kroppen, hittar han ett sätt att få dem från utsidan - med alkohol, tobak, narkotiska och andra skadliga ämnen. Vägen till konstant "utfodring" börjar hjärnan lida av sin frånvaro, om patienten beslutar att bli av med beroende. Detta tillstånd kallas sprött eller abstinenssyndrom..

Användningen av igler hjälper till att lindra och lindra abstinenssymtom. Salivet för dessa uppenbarligen obehagliga, men mycket användbara varelser innehåller mer än 30 olika komponenter som inte bara hjälper till att tunna blodet, utan också hjälper till att rena kroppen från insidan. De normaliserar blodflödet, stimulerar normal blodcirkulation, ökar ämnesomsättningen och immuniteten. Som ett resultat får kroppen av en beroende person bokstavligen fysisk styrka för att bekämpa någon form av beroende.

Leeches har en annan "biverkning" som är extremt användbar och nödvändig för att bli av med drogproblem. Hirudoterapi lindrar sömnlöshet, depression, neuros och andra psykologiska störningar.

Jag väljer behandlingen individuellt, beroende på svårighetsgraden av symtomen, patientens ålder, hans psykiska och fysiska tillstånd.

Upprepade gånger behandlade en baksmälla med iglar. Det räcker att lägga 2-3 iglar över öronen på mastoidprocesserna innan han faller av, och en person är "född igen"! Det är sant att iglar ofta inte vill hålla sig fast (de gillar inte lukten av alkohol!), Du måste lida för att ”övertyga” den för att börja arbeta!

Gastrointestinala sjukdomar och hirudoterapi

Leeches har en positiv effekt med många störningar i mag-tarmkanalen. Följande sjukdomar och störningar faller in i deras antal:

 • förstoppning,
 • kolecystit,
 • pankreatit,
 • kolecystit,
 • kolit,
 • hepatit,
 • gallstensjukdom, galldysskinesi.

Under svåra förhållanden krävs flera procedurer, vanligtvis från 5 till 10 repetitioner, 4 till 6 igler per session.

Jag lägger dem på magen, lokaliserade i projektionen av det drabbade organet, till exempel med hepatit, kolecystit, dyskinesi i levern eller på ryggen, till exempel i närvaro av pankreatit eller andra mag-tarmproblem.

Jag börjar vanligtvis med en ofullständig exponering och lämnar iglerna i 10 - 15 minuter, och från den andra eller tredje applikationen låter jag dem bli helt mättade och falla av på egen hand.

Kom ihåg! Det är inte möjligt att behandla pankreatit med iglar i det akuta stadiet, du måste ta bort inflammation med medicinering och kost och sedan gå till hirudoterapi.

Mellan behandlingsförloppet bör vara längre tidsintervall, i synnerhet med hepatit kan vila uppgå till 60 dagar.

Läkare i pediatrik

För behandling av barn använder jag det minsta antalet igler, med hänsyn till barnets känslomässiga och fysiska tillstånd, samt frånvaron av möjliga kontraindikationer och biverkningar.

Hos barn i olika åldrar, oftast helt olika indikationer för användning av hirudoterapi.

Hos de yngsta barnen under ett år är det neurologiska störningar, perinatal encefalopati, fysisk och mental retardering, problem med finmotorik, reaktivitet, cerebral pares, födelseskador.

Hos äldre barn är orsakerna till att använda hirudoterapi olika. Här är enuresis, allergier, kroniska ENT-infektioner och luftvägsinfektioner, bronkialastma vanligare..

Ungdomar är mer mottagliga för autonoma störningar, dystoni, kärlsjukdom och mag-tarmkanalen. Sådana åldersskillnader i grupper av sjukdomar gör det nödvändigt att använda en individuell strategi för en specifik patient.

Det är mycket viktigt att ordentligt förbereda barnet för behandling psykologiskt så att processen inte orsakar honom rädsla eller känslomässigt, psykofysiskt avslag.

Hur man förbereder sig för behandling med igel

Vid förberedelserna för en hirudoterapisession är det nödvändigt att ta hänsyn till de specifika funktionerna i en sådan procedur:

 1. Leeches tolererar inte lukt, så för att tvätta kroppen behöver du använda de mest känsliga, icke-aromatiserade produkterna (jag rekommenderar den vanliga tvålen "Baby").
 2. Om det finns hår på platsen för inställningen är det bättre att raka det.
 3. Det är farligt att komma hungrig, det kan bli dåligt, men det är inte värt att äta upp strax innan proceduren. Det är bäst att äta en och en halv timme innan..
 4. Innan sessionen måste du besöka toaletten, eftersom den kan pågå mer än en timme.
 5. Drick inte alkohol under behandlingen.
 6. Ät inte vitlök inför förfarandet.
 7. Använd inte parfym på dagen för iglar..
 8. Jag rekommenderar inte att ha sex innan en session.
 9. Innan du beslutar om behandling med igler måste du ge hirudoterapeuten en fullständig lista över de läkemedel som används..
 10. Du kan inte utse sessioner för menstruationsperioden.

Ett viktigt skede är psykologiska förberedelser, särskilt för personer som är misstänksamma, lutiga eller alltför känsliga. Om det finns en allvarlig känslomässig barriär, kontakta en psykoterapeut..

Vilka tester bör göras före behandlingen

Användning av iglar kan provocera blödning, så det är nödvändigt att ta ett blodprov, med särskild uppmärksamhet på hastigheten på vikningen. Om patienten tar blodförtunnare eller andra läkemedel som kan orsaka blödning, måste du först samordna proceduren med din läkare. Han kommer att bestämma sig för att avbryta medlen eller bättre att vägra ansökan.

Om patienten har olika sjukdomar i matsmältningssystemet i svår form, är det värt att genomgå fibrogastroskopi eller koloskopi för att se till att det inte finns några foci för sår i slemhinnan, benägna att blöda.

Vilken tid på dagen är bättre att sätta iglar

Du kan utföra proceduren när som helst på dagen, det viktigaste är att patienten mår bra och att det inte är omedelbart efter en måltid. Jag föredrar att sätta iglar på kvällen (enligt min mening "fungera" bättre).

När ska man hoppa över en hirudoterapisession

Lägg inte igler:

 • med sjukdom,
 • svår trötthet,
 • dåsighet,
 • reducerat tryck,
 • under menstruationen,
 • på tom mage,
 • under behandling med blodförtunnare (Warfarin, Pradaxa) och med Aspirin-terapi.

Det är också nödvändigt att skjuta upp proceduren om patienten upplever extrem psykologisk stress eller rädsla för sådan behandling.

Vad du behöver ta med dig till en hirudoterapisession

Efter proceduren kommer såren att blöda, förbanden kan bli våta, så du måste köpa ett paket kvinnliga kuddar ("4-5 droppar"), en lapp (helst tyg, allergivänliga) och bandage. Det är värt att fånga dricksvatten och något sött, för efter hirudoterapi minskar glukosnivån i blodet. Vissa patienter kan känna mild svimmelhet och svaghet, som försvinner efter att ha ätit en godis, en bit choklad eller en enkel kub med raffinerat socker..

Vilken reaktion kan vara efter en hirudoterapisession?

Vid användning av igler kan följande symtom uppstå:

 1. Liten ömhet i flera minuter, lokaliserad på bettplatsen.
 2. Försämring i allmänt skick, som kommer att pågå en stund.
 3. Förvärring av inflammatoriska processer och kroniska sjukdomar.
 4. Prefixsyndrom. Detta är ett komplex av symtom som utvecklas efter flera (3 - 4) hirudoterapisessioner. Det består i utseendet på klåda, svullnad, lokal temperaturökning i bettområdet; svullna lymfkörtlar; feber; muskelvärk. Det provoseras av stimulering av patientens immunsystem. Passerar på egen hand eller efter användning av antihistaminer.

Kontraindikationer för hirudoterapi

Användning av hirudoterapi är förbjudet i följande fall:

 1. Minskad blodkoagulation och sjukdomar som leder till detta tillstånd.
 2. En allergisk reaktion på ämnen som finns i blodig saliv.
 3. Anemi (hemoglobin under 100 g / l).
 4. Hemofili.
 5. kakexi.
 6. Tuberkulos i olika organ.
 7. Oncology.
 8. Menstruation.
 9. Postpartum period.
 10. Tidig postoperativ period.
 11. Lågt blodtryck (hypotension).

Innan du använder tekniken måste du få ditt läkares samtycke. Detta är särskilt viktigt för svåra och kroniska patienter..

När är leechbehandling särskilt effektiv, och när är det inte? (min erfarenhet)

Naturligtvis är den mest effektiva behandlingen med igler med ett positivt humör hos patienten. Hirudoterapi måste lita på!

Hirudoterapi bäst lämpad för hjärt-kärlsjukdomar.

De sjukdomar som enligt min mening behandlas med igler är bäst:

 • hypertonisk sjukdom,
 • glaukomattack,
 • hemorrojder,
 • tromboflebit,
 • phlebeurysm,
 • prostatit, impotens,
 • trofinsår,
 • bihåleinflammation,
 • stomatit,
 • artros, artrit.

Jag märkte att ju mer komplicerat fallet är, desto mer uttalat och märkbart resultat ger behandlingen. Inom oftalmologi, gynekologi, andrologi, neurologi, gastroenterologi och estetisk medicin är användning av iglar minst en mycket användbar hjälpteknik.

Vill du veta det ”hemliga sättet” att göra dig attraktiv på några minuter?

Till och med ryska modekvinnor på kvällen eller bollen hade en tradition i tio minuter att sätta iglar på öronen. Resultatet är fantastiskt: en delikat rodnad uppträder på kinderna, ögonen gnistrar, energi kommer att flyta över.

Jag kan inte förvänta mig "mirakler" i behandlingen av igler med patienter med osteokondros, VVD, onkologi.

Min granskningsbehandling recensioner

Den berömda doktorn G. Zakharyin 1889 sa:

"Omständigheten att negativa recensioner med avseende på blödning med igler kommer från människor som inte använde dem och därför inte har personlig erfarenhet av denna metod för behandling,".

Fördelarna och effektiviteten med hirudoter pii kan bedömas utifrån de många granskningarna av mina patienter:

I min familj utvecklade alla hypertoni med åldern. Min mor och mormor led av denna sjukdom. Efter klimakteriet började mitt tryck öka. De kunde inte hämta mig. De sänkte trycket, men många biverkningar dök upp. När de gav mig råd till blodiglar hoppades jag inte längre på någonting. Efter den första proceduren kände jag lättnad, och efter kursen glömde jag vad huvudvärk är.

Jag har svåra åderbråck i nedre extremiteter. Smärtorna är fruktansvärda, benen sväller som däck, varken står eller ljuger. Först efter hirudoterapi kände jag mig bättre, puffiness minskade, till och med venerna blev inte så skrämmande och knotiga. Jag är fortfarande i behandling, men resultatet är redan tilltalande.

Med mitt problem - hemorrojder - skämdes jag mycket för att träffa en läkare, för jag är fortfarande en ung och stark man. Naturligtvis började jag allt i en sådan stat att situationen helt enkelt blev katastrofal. Jag stod inför ett val - antingen igler eller en komplex och smärtsam operation. Jag valde iglar och fick inte fel. Efter den första kursen förbättrades allt så mycket att de inte längre talade om operationen. Sedan lägger de till behandling med speciella läkemedel och några fler igelkurser. Ett år gick, och jag slutade vara rädd för att gå på toaletten, det var ingen smärta längre, mitt tillstånd var stabilt. Det här är iglerna!

Jag fick iglar efter plastikkirurgi, det fanns inga blåmärken alls, allt botade mycket bra. Det var sant att jag var tvungen att övertyga mig själv att sätta iglar, de är väldigt obehagliga, men väldigt användbara, och du kan uthärda för skönhets skull.

Jag har behandlats för infertilitet i många år. Jag hade en stark vidhäftningsprocess, läkarna försökte alla metoder, det fanns bara igler. Det fanns många kurser, det är inte för trevligt, tålamod och brist på avsky krävs. Till alla som inte tror på resultatet rekommenderar jag att tro. Det är redan tre månader sedan jag blev mamma.

Efter olyckan hade jag allvarliga blåmärken, sprickor, brännskador och till och med hudtransplantationer. Läkare använde iglar för att förbättra blodcirkulationen och snabba läkningen av mina sår. Dessa små otäcka varelser var extremt effektiva. Även med mina allvarliga skador gick återhämtningen mycket snabbt. Jag tror att leeches roll i detta arbete var väldigt viktig, eftersom rumskamraten vägrade att sätta dem. Som ett resultat lämnade jag sjukhuset med allvarligare skador en och en halv månad tidigare än han.

Min far räddades bokstavligen av igler efter en omfattande stroke. För att ta bort konsekvenserna som de placerades bakom öronen, sugade de in mycket svart blod. Efter sessionen kände far sig bättre. Det var möjligt att hantera de svåraste konsekvenserna, faktiskt med sådana slag överlever patienterna inte alls eller blir funktionshindrade.

Hirudoterapi är en behandlingsteknik med ett stort förflutna och framtid. Det förtjänar bredare tillämpning och lojal inställning från både läkare med olika specialiteter och patienterna själva. Många sjukdomar kan behandlas med igler! Jag har fått erfarenhet och kunskap om blöjbehandling. Jag berättar alla hemudoterapins hemligheter. På min blogg hittar du specifika scheman (poäng) för igler i vissa sjukdomar. Jag kommer att besvara alla dina frågor om beldeloterapiya. Jag är säker på att jag kan bli användbar för dig!

Leeches under menstruation

Vårt val

I strävan efter ägglossning: follikulometri

Rekommenderat av

De första tecknen på graviditet. Opinionsundersökningar.

Sofya Sokolova publicerade en artikel i Symptoms of Pregnancy, 13 september 2019

Rekommenderat av

Wobenzym ökar sannolikheten för befruktning

Rekommenderat av

Gynekologisk massage - fantastisk effekt?

Irina Shirokova publicerade en artikel i Gynekologi den 19 september 2019

Rekommenderat av

AMG - Anti-Muller hormon

Sofya Sokolova publicerade en artikel i Analys och undersökningar, 22 september 2019

Rekommenderat av

Populära ämnen

Upplagt av: // Ira //
Skapad för 8 timmar sedan

Inlagd av: AlterEgo
Skapad för 6 timmar sedan

Inlagd av: Алёнка_Пелёнка ❤
Skapad för 13 timmar sedan

Upplagt av: Юля 89
Skapad för 9 timmar sedan

Upplagt av: perelin //
Skapad för 12 timmar sedan

Inlagd av: Komdasha
Skapad för 23 timmar sedan

Upplagt av: victoriya2006
Skapad för 8 timmar sedan

Inlagd av: Anny *
Skapad för 6 timmar sedan

Upplagt av: PoMiDoRk @
Skapad för 13 timmar sedan

Upplagt av: olkaaaaa
Skapad för 11 timmar sedan

Om webbplatsen

Snabblänkar

Populära avsnitt

Materialet som publiceras på vår webbplats är för informationssyfte och är avsett för utbildningsändamål. Använd dem inte som medicinsk rådgivning. Att fastställa diagnosen och valet av behandlingsmetoder förblir den exklusiva befogenheten för din läkare!

Hirudoterapi (behandling med igler) i gynekologi

Kvinnor som tar hirudoterapikurser vänder sig ofta till mig med den här frågan..

Svaret på det är tvetydigt, strikt individuellt.

Om menstruationen inte är riklig, regelbunden, kvinnan inte har anemi, kan du sätta iglar.

Ofta hjälper igler att lindra smärta, förbättra välbefinnandet, lindra irritabilitet hos kvinnor under de första dagarna av menstruationen.

Om en kvinna har riklig och oregelbunden menstruation, är det värt att ge upp hirudoterapimöten under menstruationen. Fler detaljer

När hirudoterapi används

Leech-behandling praktiseras för att eliminera gynekologiska, vaskulära och hudsjukdomar. Under proceduren placeras parasiter på akupunkturpunkter. De är hungriga och biter genom huden och släpper hirudin. Det har en bakteriedödande effekt, återställer hudceller och förbättrar blodcirkulationen. Som ett resultat av ett bett, kommer, förutom hirudin, många användbara ämnen som har en gynnsam hälsoeffekt in i människokroppen. Den genomsnittliga varaktigheten för proceduren tar 10 minuter. Använd från 3 till 5 igler i en session. Följande positiva egenskaper hos behandlingen skiljer sig:

 • stimulering av immunitet,
 • tillhandahållande av en dräneringseffekt, på grund av vilken ödem elimineras,
 • återställande av lymfrörelse i området av det inflammerade organet,
 • kroppsrening,
 • en positiv effekt på det neuroendokrina systemets funktion,
 • antimikrobiell verkan,
 • allmän toning av kroppen.

Hirudoterapi hjälper till att effektivt hantera eksem, akne, psoriasis och andra hudproblem. Den åldrande effekten på huden tillåter en framgångsrik applikation inom kosmetologi. På grund av hirudininnehållet används metoden för åderbråck och tromboflebit. Leech bites behandlar framgångsrikt angina pectoris, trofinsår, åderförkalkning och hypertoni. Det är också en förbättring av välbefinnande och humör efter proceduren.

Användning av igler i gynekologi

Hirudoterapi används ofta inom gynekologi.

Terapi utförs ofta som förberedelse för graviditet. Indikationer för hirudoterapi inom gynekologi är följande:

 • myom,
 • inflammatorisk process i bäcken,
 • infertilitet av okänt ursprung,
 • colpitis,
 • cervikal erosion,
 • ovariell dysfunktion,
 • smärtsam och tung menstruation,
 • vulvit,
 • neoplasmer i bilagorna och livmodern,
 • vidhäftningsprocess,
 • cystit.

Förfarandet utförs upp till 2 gånger i veckan under två månader. Efter en tre-månaders paus återupptas terapin. För behandling av gynekologiska sjukdomar placeras iglar i sakrum, lymfkörtlar och i nedre del av buken. Med en ovariecyst placeras blodsugare på vänster eller på höger sida.

Med livmoders patologier är det bästa läget mitt i buken, precis under naveln. Ibland övar de den intravaginala metoden för placering. Obehagliga känslor förekommer inte på grund av den smärtstillande effekten av blötsaliv. Endast lätt obehag vid tidpunkten för bittet kan vara närvarande..

Innan hirudoterapi kan du inte använda aromatisk kosmetika och parfym. Läckor är mycket känsliga för skarp lukt. De håller sig bara vid en ren hudyta. Efter proceduren är kraftiga blödningar, yrsel och tryckfall möjliga. När man placerar iglar i slidan ska en kvinna ta sanitetsunderlag med sig. I detta fall är det svårt att upptäcka de första två timmarna efter sessionen..

I slutet av proceduren kvarstår små punkteringar på huden. Först blödar de och orsakar obehag. Det bör inte finnas utslag och klåda nära platsen för igler. Sådana symtom indikerar utvecklingen av en allergisk reaktion. I detta fall avlägsnas leeches från huden. Antihistaminer måste tas inuti.

Som ett resultat av hirudoterapi, normaliserar en kvinna sin menstruationscykel, förbättrar blodflödet i bäckenområdet, minskar intensiteten hos smärtsyndromet och förbättrar processen med blodkoagulation. Cathepsin, som är en del av blötsaliv, förhindrar tillväxten av olika tumörer. Efter behandling minskar sannolikheten för blodproppar.

I de flesta fall hjälper hirudoterapi att bli gravid snabbare och bära barnet utan komplikationer. Effekten uppnås på grund av förbättrad blodcirkulation i bäckenet. Detta tillåter dig att öka tjockleken på endometrium. Risken för att utveckla en ektopisk graviditet minskas eftersom vidhäftningsprocessen i rören elimineras. Vissa kvinnor rapporterar ökad sexuell lust.

Utför proceduren under menstruationen

Yttranden från experter om möjligheten att använda iglar under menstruationen varierar. Läkarens slutliga beslut beror på kroppens individuella egenskaper och blodkoagulation. Vid tung och smärtsam menstruation bör hirudoterapi kasseras. I detta fall ökar sannolikheten för att utveckla blödningar och svår smärta.

Den första sessionen med hirudoterapi genomförs vanligtvis den 7–8: e dagen av menstruationscykeln. Ytterligare besök hos läkaren utförs enligt ett individuellt schema. Den optimala frekvensen för besök är var 5-7 dagar. Under menstruationen läggs iglar endast med en liten utflöde. Men det är lämpligt att ta en paus under denna period.

Vem läkare förbjuder behandling

Innan du utför hirudoterapi är det nödvändigt att bekanta dig med kontraindikationerna. I vissa situationer kan proceduren skada en kvinnas hälsa. Leech-behandling utövas inte i följande fall:

 • graviditet och amning,
 • onkologiska sjukdomar,
 • blödningsstörningar,
 • lågt blodtryck,
 • infektionssjukdomar,
 • tuberkulos,
 • öppna sår eller skador,
 • hjärt-kärlsjukdom.

Innan hirudoterapi måste du klara nödvändiga tester och samråda med specialister. Att inte sätta iglar på egen hand rekommenderas inte. Om det är felaktigt placerat finns det risk för skador på vener eller blodkärl, vilket leder till riklig blodförlust. I sällsynta fall är en allergisk reaktion på ämnen som kommer in i saliv hos parasiten.

För behandling används endast mikroorganismer som odlas under konstgjorda förhållanden. De måste vara friska och hungriga. Läkaren tar bort igler från hudens yta genom att bära handskar och använda medicinska pincett. Bittområdet behandlas med ett antiseptiskt medel. Efter proceduren bortskaffas igler, eftersom återanvändning inte är möjligt. Vilda representanter för annelider kan smitta människor med infektion. De används inte i hirudoterapi.

Slutsats

Vissa kvinnor tolererar inte proceduren på grund av den psykologiska barriären som den första sessionen försvinner. Det finns mycket mer positiva egenskaper hos denna metod än nackdelar. Han hanterar effektivt även de allvarligaste patologierna i underlivet, till och med livmoderns blodighet, cystit och infertilitet kan botas med igler. De negativa punkterna inkluderar höga kostnader och förekomsten av kontraindikationer. Korrekt förfarande säkerställer normalisering av menstruationscykeln och eliminering av obehag.

Leech-behandling (hirudoterapi)

Leech-behandling (hirudoterapi)

Leechbehandling (hirudoterapi) har sin gamla historia. Redan på 1700-talet använde läkare medicinska igler för olika sjukdomar som officiell medicin inte kunde klara av..

På en gång började de till och med skapa biofabriker där iglar (annelider) odlades, men på grund av otillräcklig vetenskaplig forskning om igler och på grund av deras hårda konkurrens med läkemedelsläkemedel, vägrade de att behandla iglar (hirudoterapi).

Men lite senare kunde vetenskapliga studier fortfarande bevisa att salivkörtlarna i medicinska igler innehåller prostaglandiner, enzymet destabilas och många andra ämnen som löser upp blodproppar (blodproppar), ökar immuniteten och har antiinflammatoriska effekter.

Därför används behandling med igler (hirudoterapi) vid tromboflebit, gynekologiska sjukdomar, epilepsi, hjärt-kärlsjukdomar. hemorrojder, öronsjukdomar, ögon och hjärna. Medicinska igler lagras i glasburkar med sedimenterat vatten från dammen eller kranvatten på ett svalt ställe (+ 10).

Leeches matar uteslutande på blod och i tvingade situationer kan svälta från 3-12 månader.

Vid behandling av människor används medicinska iglar som har fasta i minst fyra månader. De kan ge den mest fantastiska effekten. Innan man lägger på mänsklig hud tvättas medicinska igler väl med varmt vatten och tvål och torkas med en bomullspinne doppad i varmt vatten.

De fäster huvudänden av den ringformade masken på huden och håller den tills den sugs. Sätt sedan nästa leech.

Huden kan inte fuktas med jod eller en alkoholinnehållande vätska, annars kan inte iglen helt suga eller helt överge behandlingssessionen. Om en igel vägrar att suga utan någon uppenbar anledning, är den antingen inte hungrig eller sjuk.

Det är bättre att ersätta en sådan medicinsk leech med en frisk person. Du kan inte ta bort en sugad leech, men om du hade en önskan att ta bort den innan den blir mättad med blod, måste du ta med en bomullsolja fuktad med jod eller strö på salt, som de gjorde i gamla dagar. När allt kommer omkring försvinner en frisk leech inte förrän den är helt mättad med blod.

Processen för mättnad av en medicinsk igel kan pågå från 30 minuter till 1,5 timmar. Efter att den medicinska leechen försvunnit bildas ett blödande sår.

En bandage tryckförband med ett lager bomull kan appliceras på såret. Om klåda visas på sårplatsen kan du smörja det med flytande paraffin eller 10% ammoniak. Efter behandling med igler (hirudoterapi) kan ett vanligt bad tas bara efter en vecka.

Leech-behandling. Kontraindikationer:

 1. Suppuration av huden (pyoderma)
 2. Hypotension (lågt blodtryck)
 3. Hemofili (blödningsstörning)
 4. Graviditet

Medicinska igler placeras inte på stora kärl (vener, artärer) och ansiktet. Använda iglar används inte längre utan förstörs genom att placera dem i formalin eller 10% ammoniak. Det är bättre att lägga medicinska igler på biologiskt aktiva punkter, så att under sugning skulle det bli irritation av nervändar i huden, följt av intensiv produktion av hormoner och enzymer i motsvarande organ och vävnader.

Du kan behandla med igler hemma med följande sjukdomar:

 1. I fall av hypertoni, hypertensiv kris, cerebral arterioskleros placeras 5 medicinska iglar bakom auriklarna. Sänkning av blodtrycket sker efter 1-2 timmar
 2. Behandling med igler i gynekologi (inflammation i de kvinnliga könsorganen, endometrit), används i mängden 2 iglar och lägg dem på lumbosakral romb. Proceduren fortsätter varannan dag. Leech-behandling (hirudoterapi) är kontraindicerat hos kvinnor med menstruation.
 3. Använd 4-5 igler för inflammation i hemorrojderna
 4. Vid ögonsjukdom (t.ex. glaukom) appliceras 3 igler på det temporala området.
 5. För sjukdomar i halsen, örat, näsan, upp till 4 iglar används i området bakom örat på ett avstånd av 1 cm från basen av aurikeln. Spendera 3 sessioner
 6. För neurit i hörselnerven och tinnitus, genomgå behandling med igler (hirudoterapi) i form av 6 sessioner som varar i 5 minuter
 7. Med postoperativa ärr, lägg en igel dagligen i ärrområdet för snabb absorption
 8. När du behandlar tromboflebitis 10-12 igler, lägg med de drabbade och inflammerade venerna på ett avstånd av 1 cm från det i ett rutmönster
 9. Ryggradssjukdom
 10. Med angina pectoris placeras 7 iglar på hjärtområdet. Förfarandet upprepas två gånger inom 10 dagar

Indikationer för hirudoterapi inom gynekologi

Hirudoterapi inom gynekologi har uppenbara fördelar i behandlingen, eftersom det har en komplex effekt på hela kroppen och normaliserar arbetet i alla system utan biverkningar. Det finns en antiinflammatorisk, smärtstillande, immunmodulerande effekt av blötsaliv. En minskning av storleken på livmodern efter en kurs med hirudoterapi är förknippad med normalisering av blodflödet i äggstocksregionen, en minskning av venös stas i bäckenområdet.

Resorption av vidhäftningar inträffar också, vilket bidrar till början av graviditeten, vanligtvis under den andra kursen av hirudoterapi, eller 2-3 månader efter det har avslutats. Om sjukdomen inte startas kan diagnosen dras tillbaka även efter den första kursen. Kursen är från 60 till 100 iglar. Avbrott mellan kurser - 2-3 månader.

Indikationer för hirudoterapi inom gynekologi inkluderar en omfattande lista över patologier, eftersom metoden används vid behandling av ett brett spektrum av sjukdomar, inklusive livmoderfibroider, retentious ovariecyster, adenomyos, extern genital endometrios, kronisk endometrit, kronisk salpingo-oophoritis, primär infertilitet, åderbråck bäcken, missfall, endometrial hyperplasi och många andra - en gradvis återhämtning inträffar med någon kränkning.

Det är viktigt att notera - hormonbalansen normaliseras, vilket har en föryngrande effekt på hela kroppen. Dessutom förekommer vissa sjukdomar mot bakgrund av obalans i könshormoner och normaliseringen av det endokrina systemet blir en nödvändig faktor för läkning.

Var man ska lägga iglar i gynekologi

Smärtsam menstruation (algodismenorrhea) - inträffar med inflammatoriska processer i könsorganen, med endometrios, och även mot bakgrund av ökad excitabilitet i nervsystemet eller stagnation i bäckenorganen. Smärta kan vara mycket svår. Sessioners frekvens: 1-2 gånger i veckan, kurs - minst två månader (så att du "fångar" kritiska dagar två gånger och kan spåra förändringens dynamik). Upprepa efter en 2-3-månaders paus. Här är platserna att sätta iglar i gynekologi: det är områdena i coccyx, binjurarna, nedre buken och sköldkörtelzonen som vi passerar minst två gånger för varje kurs. Kritiska dagar börjar passera helt obemärkt.

Kroniska inflammatoriska sjukdomar i livmodern och bilagorna är en serie inflammatoriska sjukdomar åtföljda av dragande smärta i nedre del av magen, utvidgningen och ömhet i hängorna, ofta en kränkning av den månatliga cykeln på grund av stagnation och infektion. Med sådana sjukdomar ger användningen av igler en uttalad positiv effekt. Leech är särskilt användbart som profylaktiskt med ökad och mindre ömhet i hängorna, det vill säga vid sjukdomens början, när inflammation ännu inte har utvecklats. Eliminering av blodstasis, interstitiellt ödem och förbättrad näring av livmodern och bilagor i 5-8 förfaranden kommer att ta bort alla kränkningar och kommer att vara det bästa förebyggandet av möjliga allvarliga sjukdomar. Antal och frekvens av sessioner: procedurer utförs 2 gånger i veckan för akut sjukdom och en gång i veckan för kronisk process eller efter smärtlindring. Behandling - 8-10 sessioner, 1-2 kurser.

Uttalande av leeches för hirudoterapi inom gynekologi (med foto)

Vidhäftningsprocessen utvecklas till följd av en inflammation i hängorna eller abort i bäckenorganen, liksom andra kirurgiska ingrepp, vilket leder till smärta och sekundär infertilitet. Hirudoterapi inom gynekologi med rätt punkter för inställning av igler hjälper till att bota och förebygga dessa komplikationer. Denna kurs är särskilt viktig för unga kvinnor vars första graviditet slutade i abort. Detta hjälper till att förhindra möjliga formidabla komplikationer. Om vidhäftningsprocessen redan har påbörjats kan leecher hjälpa avsevärt. Leech-punkter inom gynekologi i vidhäftningsprocessen är belägna under naveln och i sakralregionen. Förfarandena utförs två gånger i veckan, i tre kurser med 15 förfaranden med pauser på 25-30 dagar.

Godartade formationer av livmodern och bilagorna är olika cyster (inklusive polycystisk äggstock), fibromyom, endometrios. Sjukdomar utvecklas som regel till följd av obalans i könshormoner och är farliga på grund av möjligheten till snabb tumörtillväxt. Det är inställningen av iglar i gynekologi, naturligtvis i en komplex effekt med medel för naturlig läkning, som leder till att diagnosen tas bort. Inom officiell medicin händer detta extremt sällan - polycystic, endometrios och många andra sjukdomar behandlas praktiskt taget inte. Hirudoterapi kan till exempel ta bort cystor på äggstockarna på mindre än ett år, och när de försummas, om 2-3 år, vilket gör att en kvinna kan bli gravid. Antalet kurser beror på prevalensen, processens kronik och kvinnans tillstånd. Vanligtvis kan en diagnos ställas i slutet av den andra eller tredje kursen. Kursen - 15-20 sessioner hålls 2 gånger i veckan, sedan efter en paus på 30-60 dagar - andra och tredje kurser med ungefär samma antal procedurer.

Ju större fibroid, desto mer allvarligt och omfattande ska arbetet med dig själv vara, men du kan ta bort nästan vilken fibroid som helst. Vår kropp är ett självhelande system, bara med löpande problem behövs mer allvarlig hjälp. Små fibroider försvinner nästan alltid, medelstora försvinner oftare än inte, bara långsammare, och mycket stora försvinner inte oftare, därför, efter att ha tittat på dynamiken på den 2-3: e kursen, gå till läkaren och slösar inte tid om fibroiderna inte har börjat minska.

Se hur igler används i gynekologi - fotot visar huvudpunkterna för framgångsrik behandling:

Hirudoterapi i gynekologi: iscensättningspunkter (med foto)

Endometritis - inflammation i livmoderslimhinnan - kan utvecklas efter förlossning mot bakgrund av en intrauterin enhet, efter en abort. Sjukdomen åtföljs av en ökning av kroppstemperaturen till 38-39 ° C, smärta i nedre del av magen, utsläpp från puss från slidan. I den kroniska kursen av endometritis observeras ljus, mindre ofta med en blandning av pus-urladdning. Det finns en kränkning av menstruationsfunktionen i form av blödning i livmodern eller blödning mellan menstruationer.

Livmoderslimhinnan (endometrium) blir underlägsen vid kronisk endometrit, vilket stör störningen av äggets infästning och utveckling. Hirudoterapi hjälper till att återställa endometrium, förbättrar blodcirkulationen i bäckenområdet och stimulerar immunsystemet. Se till att inkludera processen för att ställa diagnosen douching enligt Snegirev (med tillägg av propolisinfusion tillsammans med örter Esmarch), en förändring av näring till en renare med övervägande av råa sallader, frukt, en tillräcklig mängd rent vatten.

Se hur hirudoterapi används i gynekologi: positionspunkterna på fotot illustrerar behandlingsalternativ:

Behandling av kvinnliga sjukdomar med igler

Behandling av kvinnliga sjukdomar med igler är inte begränsad till effekten av hirudoterapi på bäckenorganen. Mastit är en inflammation i bröstkörteln. Akut mastit utvecklas vanligtvis under postpartumperioden hos ammande mödrar..

Det kännetecknas av frossa, svaghet, skarpa smärta i bröstkörteln. Om den inte behandlas, kan den inflammatoriska processen förvandlas till purulent, bara kirurgisk behandling. Vid de första symtomen på mastit vidtar vi åtgärder! Behandling med igler i gynekologi har länge etablerats som en effektiv metod för att behandla mastit, särskilt i det inledande skedet. Med en purulent process sätts inte igler! Pjäxor placeras direkt ovanför och runt infiltratet - från 3 till 7 stycken. Med en snabb rörelse kan du ställa in den på en dag. Lindring inträffar efter 2-3 sessioner, men det är bättre att genomföra minst 6-8 sessioner. Om det behövs, efter en paus på 15-20 dagar, upprepa kursen tills mastit försvinner.

Vi applicerar inte barnet på det ömma bröstet, vi uttrycker och häller ut mjölken. Med bildandet av en abscess kan barnet inte ammas även med friska bröst, all mjölk måste uttryckas och hällas ut tills diagnosen är fullständigt, annars kan barnet möta dysbios och immunitet.

Effektiv hirudoterapi inom gynekologi på fotot representeras av alternativ för placering av sugpunkter:

Fördelarna med iglar för kvinnors hälsa

Fördelen med iglar för kvinnors hälsa ligger i det faktum att på grund av de exceptionella egenskaperna för utsöndring av salivkörtlarna hos blodiglar normaliserar gynekologiska patienter ROE, löser infiltraten, sänker temperaturen och tar bort den inflammatoriska processen. Det fanns inga fall av allergier eller komplikationer hos gravida kvinnor efter hirudoterapi hemma..

Ta inte på magen och lägg inte mer än 3-5 stycken per session och mer än två gånger i veckan. Ta en paus ändå efter en månad. Naturligtvis är det bättre att ha en hirudoterapisession innan befruktningen. Men om du har svullna ben eller en huvudvärk som ständigt har skadat, lägg ett par iglar på de 6-7 livmoderhalsarna och 2-3 på benen efter två dagar. Lättnad sker nästan omedelbart. Upprepa vid behov. Graviditet är inte en sjukdom och kan inte vara en kontraindikation. Många professorer och hirudoterapeuter utövar vid behov flera iglesessioner under graviditeten. Det är mycket farligare att få ditt tillstånd till hotet om missfall på grund av ständig smärta eller att du är sjuk och att vidta åtgärder och lindra blod med ett par iglar..

För alla gynekologiska sjukdomar i bäckenorganen placeras igler för kvinnlig hälsa på coccyxen (1-2 stycken.), Längs mitten av buken - med 1,5–2 cm, på anus, labia minora, perineum, i inguinala regionerna ovanför lymfkörtlarna i den övre tredjedelen av höfterna, ovanför skamledet - 1-2 igler.

Allmän information om medicinska igler

Först och främst bör det noteras att av 150 varianter av dessa varelser är det bara en art som har helande egenskaper. Medicinska igler finns inte i naturen, men odlas i speciella fabriker och kan användas för att behandla en patient inte mer än en gång.

Det är därför som alla frågor om möjligheten att få viral hepatit, HIV-infektion och andra sjukdomar vid användning av denna teknik inte stämmer..

Moderna farmakologiska studier har visat att i medicinsk saliv för igler innehåller mer än 35 terapeutiska komponenter. Huvudkomponenten i denna vätska anser experter för Hirudin-enzymet, som påverkar människans blodkoagulationssystem..

Specialister inom olika medicinområden har uppskattat relevansen av denna metod för behandling av olika patologier. 2013 erkände hälsoministeriet hirudoterapi som ett medicinskt verktyg och bidrog till skapandet av International Society of Hirudotherapists under dess regi..

När behandling kommer att hjälpa

Spektrumet av verkan av läkemedel som utsöndras av dessa varelser är ganska stort. Hirudoterapi används vid behandling av olika sjukdomar, som inkluderar:

 • Patologi för människans kropps hjärta och blodkärl. På grund av dess effekt på väggarna i artärer, vener och kapillärer, hjälper igler att resorption av aterosklerotiska plack, en snabb minskning av ansamlingen av fett och en förbättring av neuronledningen.
 • Effekten av dessa gynnsamma varelser på det mänskliga immunsystemet har bevisats. De läkemedelssubstanser som utsöndras av dem, kommer in i patientens blod, förbättrar hans hjärncellaktivitet, minskar den toxiska komponenten i förfallsprodukterna av cellviktig aktivitet.
 • Leeches har bevisat sig i behandlingen av inflammatoriska processer och tillhörande trängsel i vävnaderna i människokroppen. Experter förklarar denna salivmekanism under hirudoterapi genom förmågan att provocera bort överskott av vätska från celler och vävnader i kärlsängen..
 • Läkare använder igler för osteokondros, hemorrojder, hypertoni, mag-tarmsjukdomar.

Hirudoterapi används ofta vid behandling av många sjukdomar i det kvinnliga könsorganet. Med denna användning av användbara varelser uppstår frågan ofta för patienter: är det möjligt att sätta iglar under menstruationen, eftersom behandling av många kvinnliga sjukdomar kräver regelbundenhet i den komplexa terapin.

Se videon om fördelarna med hirudoterapi:

Leeches in Gynecology

Läkare med denna profil har länge använt en medicinsk leech i ett komplex av åtgärder för behandling av olika sjukdomar i det kvinnliga könsorganet. Här är fördelarna med denna metod:

 • Först av allt, med sådan terapi, använder specialister dessa terapeutiska individs förmåga att stimulera immunförsvaret hos den kvinnliga kroppen. Den naturliga resistensen av varje infektion anses vara den viktigaste faktorn för att konfrontera all patologi hos en kvinna.
 • Glöm inte att saliv utsöndrad av en igel är ett kraftfullt bakteriedödande medel som har en skadlig effekt på många mikrober och bakterier..
 • Som ett resultat av dess effekt på patientens blod, hjälper en leech att tvätta ut olika skadliga ämnen, infektioner och vävnadsceller skadade av inflammation från inflammationsfokus.
 • Om ett inflammatoriskt fokus uppstår i patientens kropp, är denna plats alltid omgiven av en speciell del av skyddet mot infektion från att komma in i andra organ och system. En sådan skyddsbarriär hindrar också penetrering av speciella läkemedel till sjukdomens lokaliseringspunkt, vilket kräver en ökning av läkemedlets dos. Leech saliv kan tränga igenom sådana platser utan mycket ansträngning på grund av dess naturliga konsistens.

Lindring av smärta och förebyggande av bildande av ödem under påverkan av saliv hos dessa varelser bör inte tappas från sköldarna..

Patologin i det kvinnliga könsorganområdet är ett ganska komplicerat problem. Naturligtvis kräver sådana sjukdomar specifik behandling, men användningen av igler kan påskynda läkningsprocessen hos kvinnor. De positiva läkande egenskaperna hos dessa varelser kan hjälpa till med cyster på äggstockarna, livmodermyom, vidhäftningar, menstruationsregelbundenhet.

I medicinsk litteratur från olika länder började meddelanden dyka upp om användning av hirudoterapi för att förhindra vidhäftningar efter gynekologiska bukoperationer. Sådan användning av igler undviker olika patologier från mag-tarmkanalen.

Huruvida det är möjligt att sätta iglar under menstruationen beror till stor del på dess menstruationscykel, orsakerna till hirudoterapi och resultaten av laboratoriet blodprover.

Hirudoterapi under menstruationsblödning hos kvinnor

Behandling av olika kvinnliga sjukdomar korsar ofta en tillfällig faktor i menstruationscykeln. Specialister talar om den specifika behandlingen av olika kvinnliga patologier och användningen av igler i detta fall är som följer:

 • Oftast används hirudoterapi för att behandla endometrios. Vanligtvis är en sådan patologi resultatet av abort eller kirurgiskt arbete. Förutom specialläkemedel används leeches för att behandla sådana sjukdomar..
 • Handlingen av saliv hos varelserna i fråga har en positiv effekt på kampen mot inflammation, smärta och återställande av cellintegritet i de drabbade områdena i kvinnans kropp. Experter rekommenderar att man genomför 6 till 12 sessioner, medan det inte rekommenderas att ta en paus under menstruationsperioden.
 • Kärnan i metoden för specifik behandling av kvinnliga problem är att det första uttalandet av igler är tillåtet 5-7 dagar efter menstruation. Den andra sessionen genomförs vanligtvis efter en vecka. Totalt krävs 4 till 8 leechbehandlingsförsök..

Under terapin är det mycket möjligt att menstruationen börjar hos patienten. Under påverkan av saliv hos dessa varelser är vaginalblödning vanligtvis mer uttalad. Detta beror på en förändring i koagulationssystemet i patientens blod och en kraftig förändring av hormonbalansen.

Det finns en hel del metoder för att behandla olika sjukdomar hos kvinnor, där igler används:

 • Mastopati, som manifesterar sig som en förändring i strukturen i bröstvävnad, lämpar sig väl till terapi på detta sätt. Eftersom förändringen avser kroniska sjukdomar kan rekommendationen att inte använda iglar under menstruationen ignoreras.
 • Uterin fibroids är också ganska behandlingsbara med hirudoterapi. Leeches utövar sin effekt på den hormonella balansen i den kvinnliga kroppen, samtidigt lindrar ödem och minskar resistansen hos väggarna i cellerna.
 • Leeches har bevisat sig med olika inflammationer i det kvinnliga könsorganet. Speciellt experter rekommenderar deras lokala användning. I det här fallet är effekten av saliv av gynnsamma varelser lokaliserad exakt i områden med inflammation. Ett exempel är inflammation i vaginalslemhinnan i olika etiologier, erosion av livmodersväggar och andra sjukdomar.

Hirudoterapimöten för sådana sjukdomar upprepas vanligtvis från 4 till 10 gånger. Om en fråga uppstår hos patienter varför inte igler ska läggas under menstruation, är det nödvändigt att komma ihåg egenskaperna hos kvinnlig fysiologi under denna period och effekten av hirudoterapi på kroppen.

Vi rekommenderar att du läser en artikel om behandling av igler av livmoderfibrer. Från det kommer du att lära dig om funktionerna hos hirudoterapi för livmodervävlingar hos kvinnor, effekten av igler på kroppen och effektiviteten av sådan terapi.

Icke-invasivt test

Lejoninnan i huset kommenterade en fråga från användaren Mom Varvarushka i frågor

 • All aktivitet
 • Hem
 • frågor
 • Hirudoterapi och menstruation

Reproduktion av platsmaterial är endast möjlig med en aktiv direktlänk till www.babyplan.ru
© 2004 - 2018, BabyPlan. Alla rättigheter förbehållna.

Beech infertilitetsbehandling

Trots ett så brett utbud av ansökningar av hirudoterapi finns det kontraindikationer för förfarandet. Närvaron av minst en sjukdom hos patienten, från följande, bör tvinga att vägra sådan behandling, för att inte förvärra det allmänna tillståndet. Det är omöjligt att utföra förfarandet med:

 • Magsår,
 • blödarsjuka,
 • låg hemoglobin,
 • graviditet,
 • maligna neoplasmer,
 • allvarliga blodsjukdomar,
 • barn under 12 år,
 • hypotoni.

Närvaron av kontraindikationer för användning av hirudoterapi för gravida kvinnor beror på det faktum att en stor mängd blod sugs ut under proceduren, vilket kan leda till fetalt syre svält.

Injektion av aktiva ämnen som uppstår under en bit kan leda till för tidig födsel eller missfall.

För maligna blodsjukdomar, tumörer, kan detta förfarande inte användas av flera skäl. Först accelererar aktiva enzymer betydligt tumörtillväxt. För det andra orsakar neoplasmer anemi, hirudoterapi förvärrar detta tillstånd..

Efter manipuleringen kan hemoglobin minska och gastrointestinal blödning kan till och med öppnas. Därför är magsår och anemi också kontraindikationer för proceduren.

Hirudoterapi är strängt förbjudet för personer med hemofili. Hirudin, som utsöndrar en igel, kommer att förstöra ännu fler koagulationsfaktorer, vilket är full av massiv blödning i parenkymorganen. Dessutom kommer blod och lymf att strömma från platsen för bitar av igler under en lång tid, vilket kommer att leda till dess stora förlust.

Det finns ett stort antal metoder, men om du inte kan bli gravid och fostra ett barn på grund av den inflammatoriska processen, hinder i rören eller på grund av en oförklarlig patologi, är det värt att använda hirudoterapimetoden.

Tillämpade metoder, kursens längd och sessionens varaktighet bestäms av graden av komplexitet hos sjukdomen i reproduktionsorganen.

Traditionell medicin praktiserar hirudoterapi som hjälpmedel. Det är omöjligt att ersätta fullgod läkemedelsbehandling med igler.

Medicinska maskar vid tidpunkten för piercing av huden frigör Hirudin i blodet. Under påverkan av komponenten upphör de inflammatoriska processerna, sjukdomen upphör att spridas, förbättringen börjar.

I gynekologi används sådana egenskaper hos spinnlösa maskar som ett förebyggande och ytterligare medel för att läka:

 • endometrit,
 • svag spermieraktivitet,
 • rörhinder,
 • motverkar bildningen av vidhäftningar i äggledarna,
 • uterus fibroids, fibromyomas,
 • cystit, sjukdomar i könsorganet,
 • inflammation i prostatakörteln hos män,
 • livmoders svag muskelaktivitet,
 • för att stimulera endometrial tillväxt,
 • med klimakteriet eller amenoré.

Hirudin, som den huvudsakliga absorberande komponenten i masken, tillåter användning av sådana naturliga metoder för säker eliminering av kroniska sjukdomar i könsorganet. Användningen av hirudoterapi observeras vid stabilisering av reproduktionssystemet, lymfatiska och kardiovaskulära system.

Om vi ​​talar om hirudoterapi som en metod för att behandla gynekologiska sjukdomar, ger det här mycket mer fördel än skada. Ett undantag är individuell intolerans mot komponenterna i blötsaliv, allergi mot bett. I detta fall är det absolut förbjudet att sätta iglar.

Förhållandet mellan fördelarna och skadorna med iglar i gynekologi bör alltid utvärderas av en specialist. Egentligen kan hirudoterapi bara orsaka vissa enskilda fall:

 • med dålig blodkoagulation,
 • för onkologiska sjukdomar,
 • hypertoni och lågt tryck,
 • med järnbrist i kroppen.

För att utesluta möjligheten till alla typer av komplikationer och skador före början av hirudoterapi föreskriver den behandlande läkaren en omfattande diagnos och ett allmänt blodprov.

Endast resultaten av en allmän undersökning kan avgöra genomförbarheten och säkerheten för att använda medicinska igler i ett särskilt fall..

Vid behandling med blodiglar hemma är det viktigt att hålla kontakten med läkaren. Du måste vara mycket försiktig så att du inte skadar de känsliga kvinnliga organen.

Leeches som endast används av apotek, de odlades i en speciell miljö, hölls på diet i minst sex månader och de är säkra för hälsan. Andra typer av annelider är strängt förbjudna, de är inte lämpliga för behandling och kan orsaka mycket skada på kroppen.

För nästan alla kvinnor är det inte överflödigt att genomgå en hirudoterapi, trots närvaron eller frånvaron av gynekologiska sjukdomar. Inom gynekologi är hirudoterapi bokstavligen ett universalmedel, liksom förebyggande av de flesta sjukdomar!

Den första behandlingsregeln hemma är konstant samråd med din läkare. Om han inte accepterar iglar helt enkelt från principen - kan du rådfråga en annan specialist, men du bör inte börja behandling på egen hand i alla fall!

Hirudoterapi hemma är inte ovanligt, det finns inget som är extremt opraktiskt i det, du behöver bara följa hygienreglerna och följa läkarnas rekommendationer.

Leeches bör bara komma från ett apotek och odlas i fabriker, vanliga iglar från en flod kan smitta dussintals infektionssjukdomar istället för att hjälpa!

En leech - en patient. Denna regel måste följas extremt strikt..

Läkaren efter användning förstör leechan hos patienten, men du kan lämna den levande hemma om du planerar att återanvända den på samma patient. Blöjan kan användas på några månader, när den är hungrig.

Fram till dess kommer det att vara nödvändigt att ta hand om iglan, byta vatten osv..

Innan iscenesättningar av iglar ska rengöra huden, ta bort håret. Patienten kan inte lukta starkt av någonting. Rök inte, drick alkohol, ät tillräckligt före en session.

Själva medicinska iglen är inte särskilt dyra, från 50 till 250 rubel, allt beror på behovet av leverans, och med självköp är det nödvändigt att noggrant kontrollera kvalitetscertifikaten för att inte stöta på iglar som fångas från floder.

Men priserna på hirudoterapi utgörs av kostnaden för igler redan i samband med behandlingen, och priset på en levererad igel under behandlingen är från 200 till 400 rubel, vilket med en genomsnittlig användning av 3-5 leecher per session ger ett belopp från en till två tusen rubel..

Det är iglar som framgångsrikt behandlar hypertoni, dystoni, åderförkalkning, angina pectoris, kardioskleros, myokardit, trofiska sår. Tack för att Hirudin-fartyg rensas.

Levande organismer är användbara för att drabbas av åderbråck, ischemisk hjärtsjukdom, tromboflebit. Med hudsjukdomar, akne, psoriasis, dermatoser, eksem, neurodermatit, furunculosis, toxidermia igler är helt enkelt ersättningsbara.

Du kan inte börja behandlingen utan att först rådgöra med din läkare. Många gynekologer accepterar inte att behandla kvinnliga sjukdomar med igler, särskilt hemma. Men hirudoterapi hemma är genomförbart med förbehåll för alla rekommendationer från läkaren och personlig hygien.

Läckor bör endast köpas på apotek som odlas under speciella fabriksförhållanden. Du kan inte använda iglar som utvinns från floden, risken för infektion med olika infektionssjukdomar är hög.

Det är viktigt att överväga en regel. Lägg inte mer än en leech på en patient.

Efter användning på ett sjukhus förstör läkaren. När du använder den hemma kan du lämna den vid liv för återanvändning, men bara på samma patient.

Andra gången du kan använda iglar bara efter 2-3 månader, bör det vara mycket hungrig. Efter en bett försvagas leechan, kräver återställande av sin styrka.

Det är lätt att ta hand om, regelbundet måste du byta ut vattnet i tanken.

Innan du sätter iglar ska huden och problemområdena rengöras väl för smuts och hår. En igel kommer bara att bita ren hud utan lukt. Rökning, alkohol och överättring före sessionen bör överges.

Leeches, som en metod för att behandla kvinnliga problem, används ofta inom gynekologi, vilket normaliserar hela reproduktionssystemets arbete. Den antiinflammatoriska, immunmodulerande, smärtstillande effekten av iscensättning av levande organismer gör att många kvinnor kan undvika operation och kirurgi i en utsatt organisme.

Många gynekologiska sjukdomar, infertilitet under bildningen av vidhäftningar i rören i livmodern, deras hindring behandlas framgångsrikt..

Vid kvinnlig infertilitet utförs installationen:

 • underliv,
 • vaginal slemhinna,
 • ländrygg,
 • blygdläppar.

Vid manlig infertilitet förekommer sug i:

Endast en specialist vet specifika punkter och det är nästan omöjligt att självständigt hitta dem.

Varje dag blir metoden för hirudoterapi mer och mer populär. Det är känt att igler används för att behandla ett stort antal sjukdomar, inklusive gynekologiska.

Kanske en av de mest fruktansvärda sjukdomarna är infertilitet. I Ryssland, av 39,7 miljoner.

nästan 6 miljoner kvinnor i reproduktiv ålder är infertila (kvinnlig infertilitet).

Cirka 3,5 miljoner män (manlig infertilitet), som av hälsoskäl inte kan få barn.

- Galina Afanasyevna! Vissa flickor - läsare av vår webbplats - vill verkligen få barn, men tyvärr kan de inte bli gravida... Hur kan du hjälpa dem? Vilka gynekologiska sjukdomar kan jag kontakta dig?

- Galina Afanasevna, berätta vem du är efter utbildning? Hur engagerades du i hirudoterapi?

Förberedelse för operation

Denna metod för behandling av gynekologiska sjukdomar är acceptabel om den används i kombination med annan traditionell medicin. Mycket sällan föreskrivs det som en oberoende behandling; för kvinnliga sjukdomar krävs nästan alltid en integrerad strategi, nästan alla är svåra att behandla.

Patienten känner en förbättring från behandlingar med igelbehandling efter den första applikationen. De hjälper inte bara till att hantera sjukdomen utan förbättrar kroppens tillstånd i sin helhet, förbättrar blodcirkulationen, metabolismen och främjar förnyelsen av epitelceller..

Under hirudoterapi inom gynekologi kan inställningspunkterna vara externa och interna, beroende på sjukdomens egenskaper. Externa inkluderar traditionellt:

 • ljumske,
 • parianal del,
 • pubområde,
 • ländrygg,
 • sakral del.

Två till sex iglar placeras i dessa områden i en session. Sessionernas varaktighet och antalet använda maskar beror på banans natur och graden av försummelse av sjukdomen, men i genomsnitt varar en procedur högst 15 minuter, antalet sessioner överstiger sällan 10 - 15.

Ibland är det nödvändigt att utföra inställningen av iglar inuti slidan, sedan installeras de på livmoderhalsen. Efter denna installationsmetod frigörs blod ofta intensivt under dagen, ibland koagler.

Detta är normalt, men om det inte går längre än 48 timmar bör du omedelbart rådfråga din läkare.

Det rekommenderas inte att delta i självmedicinering, indikationerna på hirudoterapi inom gynekologi bör bestämmas av läkaren. Ibland kan en metod göra mer skada än hjälp, särskilt om den används felaktigt.

En blöjbitt är så användbar för en person att det är lättare att säga där hirudoterapi inte används än att beskriva en cirkel av sjukdomar när iglar kan hjälpa.

Denna cirkel innehåller:

 • Artrit, osteokondros, etc..
 • Bronkit, lunginflammation etc..
 • Matsjukdomar (diarré, pankreatit, hepatit, skrump, etc.)
 • Åderbråck, furunkulos, hemorrojder.
 • Diabetes mellitus, fetma.
 • Migrän, neuralgi, huvudvärk.
 • Bihåleinflammation, näspolyper, bihåleinflammation etc..
 • Glaukom, korn.
 • Urologi (prostatit, cystit, njurkolik, etc.)

Hirudoterapi används ofta inom gynekologi. Leeches frisätter ämnen som har en positiv effekt på behandlingen av många gynekologiska sjukdomar.

Hyaluronidas-enzymet som ingår i blötsalivet löser upp vidhäftningar i det lilla bäckenet, förhindrar deras bildning under graviditeten, utvecklingen av vissa kvinnliga sjukdomar.

Livmoderfibroider svarar bra på behandling med igler, eftersom enzymer och bröstben förbättrar blodmikrocirkulationen, har gynnsamma terapeutiska effekter på kroppen.

Terapi är effektiv vid behandling av många gynekologiska sjukdomar, men i närvaro av vissa omständigheter och sjukdomar kan kvinnor inte behandlas med igler med:

 • upptäcka en malign tumör,
 • dålig koagulation, hemofili,
 • närvaron av implantat i en kvinnas kropp,
 • lågt blodtryck,
 • öppen tuberkulos,
 • uttalad och progressiv hypertoni,
 • järnbristanemi,
 • cancer, hemofili,
 • lågt blodtryck,
 • individuell intolerans mot blöjbitar.

Under graviditet kan hirudoterapi inte behandlas, eftersom reaktionen på deras inverkan på kroppen kan vara tvetydig.

Leech-infertilitetsbehandling utförs endast i fallet med dess sekundära form. Om patienten inte helt har funktionen hos könsorganen eller om de tas bort, kommer sådan behandling inte att ge resultat.

Hirudoterapi är indicerat för följande patologier:

 • vidhäftningsprocess i äggledarna,
 • endometrios,
 • inflammatoriska processer hos kvinnliga organ,
 • dålig spermkvalitet,
 • otillräcklig spermieraktivitet.

Läkare i gynekologi för infertilitet som ett resultat av en dålig spermier - en beprövad effektiv metod.

Idag ingår hirudoterapi alltmer även i IVF-programmet för infertila par. Nyligen genomgår många patienter samtidigt med inträdet i protokollet hirudoterapisessioner före IVF - ibland på eget initiativ, ibland, i andra fall, med godkännande från den behandlande läkaren.

Behandlingsregimen bestäms av hirudologen baserat på patientens historik och protokollets gång. I det allmänna fallet genomförs flera sessioner före stimuleringsstart, sedan 1-2 sessioner under menstruationen i början av stimuleringen.

Och det viktigaste steget: att sätta iglar innan IVF i slidan efter en punktering (om detta är ett nytt protokoll) före överföring (24-18 timmar före överföring).

Detta är motiverat av många vittnesmål. Kroppen bringas i optimalt skick före protokollet: gynekologiska sjukdomar korrigeras - blodig saliv innehåller antiinflammatoriska, bakteriedödande, vitamin- och hormonliknande ämnen som balanserar det endokrina systemet.

Läkemedel som stimulerar follikelväxt, förtjockar blodet, och detta är oönskat för implantation och graviditet.

Därför förskrivs många patienter efter överföring aspirin eller trombo-ass, blodtunnare. Efter igler innan IVF blir blodet mindre tätt utan kemikalier - detta är ett stort plus.

Under stimulering utförs inte mer än två sessioner, eftersom överdriven blodförtunnning kan leda till vissa komplikationer under punktering. Blodcirkulationen i bäckenorganen stimuleras, vilket är en av orsakerna till den ökade sannolikheten för implantation..

De aktiva substanserna som innehåller saltsalvan har också en positiv effekt på implantation - detta har upprepats bevisats.

Innan det förväntade datumet för operationen bör patienten rådfråga den behandlande läkaren, ta tester för blodbiokemi och dess koagulerbarhet, sexuellt överförda infektioner, allmän urinalys.

Dessutom bör en kvinna göra hysterosalpingografi - en röntgenundersökning av livmodern för gynekologiska sjukdomar och inflammationer.

Tillgänglighet för förfarande och pris

Leeches av olika slag tolererar inte arom, så innan proceduren behöver du inte applicera grädde på huden och använda parfym. Hudintegumentet måste vara rent, det vill säga i förväg för proceduren måste du ta en kontrastdusch.

Du måste också ta hemoglobintest, kontrollera nivån på blodkoagulation.

Leeches appliceras både externt och genom transplantation i vagina, närmare blodförsörjningsnätet för att förbättra den terapeutiska effekten. I en session placeras 2 till 7 iglar på problemplatser eller med hänsyn till den befintliga interna sjukdomen.

Vid behandling av inflammation, infertilitet, upptäckt av godartade formationer, sugs leecher på problemområdet:

När en kvinna har vidhäftningar, etableras iglar på området:

 • ljumsk-,
 • perineal,
 • sacral,
 • blygd-,
 • nära vagina, det vill säga exakt där det finns ett fokus på inflammation.

I samband med smärtsamma smärtsamma långa menstruationsluckor appliceras på området:

 • ländrygg,
 • korsben,
 • blygd-,
 • lägre bukhinnan,
 • inuti vagina,
 • perineal runt anusens omkrets vid 4 punkter.

Om en kvinna plågas av livmodersblödning, måste du först identifiera orsaken till deras utseende. Läckor appliceras på:

 • korsben,
 • bakom nacken,
 • mastoidprocesser,
 • ljumske,
 • blygd-,
 • peritoneal,
 • ländrygg.

Proceduren varar i mer än en halvtimme. Upp till 10 sessioner genomförs, beroende på sjukdomen, graden av dess utveckling.

Mellan varje session måste det vara en paus i 2-3 månader. På bittplatser kvarstår små blödande sår, men blodet koaguleras snabbt och såren läker till slut efter ett par veckor.

Läkares recensioner

Jag led mycket länge med spikar på rören. Gynekologer gick runt.

Erbjudde en operation. Men sedan läste jag på Internet om metoden med igler och bestämde mig för att prova som den sista metoden före operationen.

Resultatet är helt enkelt nöjd. Efter kursen visade ultraljud positiva förändringar.

Jag hade tur och behövde inte göra operationen. Några månader senare var min man och jag "i den sjunde himlen" - testet visade två ränder.

Väntar nu på det efterlängtade barnet. Katya, 29 år.

Jag led länge med inflammation i kvinnliga organ. Gick mer än en gång proceduren.

Det var inte möjligt att korrigera situationen till slutet. Förvärring kom tillbaka igen och igen.

På grund av denna process kunde de inte planera en graviditet med sin make. Lärde sig om läkande egenskaper hos igler.

Vi bestämde oss för att prova - det blir inte värre. Jag trodde inte, men alla problem var borta.

Nu är vi fokuserade på barnet och vi anpassar alla ansträngningar till detta. Läkarna sa att allt kommer att fungera.

Forum: Hälsa

Nytt för idag

Populär för idag

Användaren av Woman.ru webbplats förstår och accepterar att han är helt ansvarig för allt material som delvis eller helt publiceras av honom med tjänsten Woman.ru.
Användaren av Woman.ru-webbplatsen garanterar att placeringen av materialet som lämnas in av honom inte kränker tredje parts rättigheter (inklusive, men inte begränsat till upphovsrätt), utan att det påverkar deras ära och värdighet.
Användaren av Woman.ru, som skickar material, är därmed intresserad av att publicera dem på sajten och uttrycker sitt samtycke till deras ytterligare användning av redaktörerna för Woman.ru.

Användning och omtryckning av tryckt material från woman.ru är endast möjligt med en aktiv länk till resursen.
Användning av fotomaterial är endast tillåtet med skriftligt godkännande från webbplatsadministrationen.

Placering av immaterialrätt (foton, videor, litterära verk, varumärken etc.)
på woman.ru är endast personer med alla nödvändiga rättigheter för sådan placering tillåtna.

Copyright (c) 2016-2018 LLC Hirst Shkulev Publishing

Nätverkspublikation "WOMAN.RU" (Woman.RU)

Registreringscertifikat för massmedia EL nr FS77-65950, utfärdat av den federala tjänsten för övervakning av kommunikation,
informationsteknik och masskommunikation (Roskomnadzor) 10 juni 2016. sexton+

Grundare: Hirst Shkulev Publishing Limited Liability Company

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Ökat prolaktin hos kvinnor: symtom, behandling, orsaker, konsekvenser

Ökat prolaktin hos kvinnor (hyperprolaktinemi) är ett tillstånd som kännetecknas av en ökning av koncentrationen av laktotropiskt hormon i blodet....

Är det möjligt att bli gravid omedelbart efter menstruationen den 2,3,4,5,7 dagen

Fördelar med kalendermetodNaturligtvis är det inte värt att säga att kalendermetoden för preventivmedel inte är 100% tillförlitlig: detta är känt för nästan alla....

De första perioderna vad, var, när och hur

Dina första perioder: vad du behöver veta?Uppkomsten av menstruation (menstruation) hos tonåriga flickor är ett viktigt stadium i puberteten. Detta är ett av många tecken på att en flicka går in i vuxen ålder och nu kan bli gravid.....