SMR eller kritiska dagar på MEN

Ansvarsfrihet

Tecken på konstruktions- och installationsarbete liknar i många avseenden på det berömda PMS, som så mycket litteratur ägnas åt. Det vill säga mannen blir irriterad, börjar tappa humöret för ingenting och hitta fel med varje liten sak. Särskilt känslomässiga naturer kan till och med brista i tårar på grund av en viss smula. Ett annat tecken på SMR är dåsighet. Macho börjar sova mycket. Allt orsakar dåsighet: mat, TV och bara trötthet i slutet av dagen. Det kärleks allmänna depressiva tillstånd kan märkas av bristen på intresse för favoritprogram och hobbyer. I allmänhet, om en man plötsligt "gör mål" för världscupen eller söndagsfisket och föredrar en söt dröm, kan diagnosen SMR anses vara en given.

Orsaker till SMR

Orsaken till SMR är densamma som PMS-hormoner. Endast i motsats till kvinnors kritiska dagar är detta inte en naturlig och förväntad omstrukturering, utan snarare en naturkatastrof som kan förbi en representant för det starkare könet vid 20 års ålder och 40 - 45. Orsaken till obehagliga karaktärförändringar är en minskning av nivån för det huvudsakliga manliga hormonet - testosteron. Den största skillnaden mellan SMR och PMS är frånvaron av periodicitet och tydligt definierade varaktighetsperioder. En man kan "bli sjuk" med irritabilitetssyndrom i tre dagar och tre månader.

Det finns många orsaker till minskningen av testosteronnivåerna. Men de viktigaste är stress, en stillasittande livsstil, trötthet och undernäring. En av de främsta fienderna till detta manliga hormon är bekvämlighetsmat. Som regel innehåller de tillsatser som bedrar smaken och tvingar receptorer att ta stärkelse och sojaprotein för kött. Under tiden får inte den lurade kroppen de aminosyror som finns i kött. Som ett resultat finns det en brist på näringsämnen, som gradvis börjar påverka nivån på hormonet testosteron.

Testosterons andra fiende är en stillasittande livsstil som orsakar stagnation i bäckenorganen, vilket också påverkar tillståndet hos det manliga reproduktiva systemet negativt. Men det främsta skälet till det plötsliga fallet i nivån på manliga hormoner anses som stress. Den manliga kroppen reagerar på skrot på jobbet, chefer och bilstörningar på samma sätt som den reagerade på ett rovdjurattack för tusentals år sedan, kastade en del av den accelererande adrenalinreaktionen och ökade testosterons fysiska kapacitet i blodet. Men den moderna människan har mycket fler skäl till stress än våra avlägsna förfäder. Därför har människans kropp ofta helt enkelt inte tid att fylla på de förbrukade reserverna. Resultatet - SMR. Som regel förvärras tillståndet av en allmän känsla av missnöje med livet..

Hur man hanterar det?

Först av allt, tålamod. Kärlek och tillgivenhet som visas i relation till den deprimerande själsfrände kanske inte märker mannen direkt, men kommer att uppskattas efteråt. Du bör vara sympati för det starkaste könets nyanser, särskilt deras önskan att äta något smakfullt - kroppen försöker kompensera för de saknade ämnena.

För att återställa styrkan hos en älskad bör du organisera honom en normal hemmat. Det är bäst om det finns mer kött och grönsaker i hans diet.

Ge en man möjlighet att sova - vid denna tid kommer kroppen att återta sin styrka.
Vackert och ljust sex. Kanske är detta ett av de mest effektiva medlen. Det hjälper en man att återfå förtroende för sig själv och stärker sitt humör. Dessutom bidrar regelbundet sex till ökad testosteronproduktion..

Återställning av testosteronnivåerna är inte en fråga om en dag. Så du måste beväpna dig med tålamod. Men det är värt det. En man som kommer från depression kommer säkert att uppskatta en kvinna som har upplevt svåra tider med honom..

Män har också PMS. Hur man hanterar det?

Stadens samtal var manifestationen av PMS hos kvinnor. Det finns skarpa humörsvängningar och apati och irritabilitet. Men det visar sig att det finns "kritiska dagar" för män. Vad är orsaken?

Specialister har bevisat att män har PMS. Det är också förknippat med hormonella förändringar. Endast det kallas inte PMS, utan SMR (manlig irritabilitetssyndrom). Anledningen till det är en minskning av testosteronnivåerna, och manifestationerna skiljer sig inte från vad som händer hos kvinnor. Hos en man ersätts apati med kul, plötsligt börjar allt irritera honom, en cool inställning till sex ersätts av en explosion av passion. Och så i en cirkel.

Vad påverkar negativt produktionen av testosteron? Först av allt stress. Stress ansvarar för produktionen av enzymer som förstör testosteron. Och orsakerna till stress kan vara mycket olika: det här är problem på jobbet och hemma, brist på sömn, överarbete, till och med sjukdom. Det bör behandlas med förståelse om man under dessa faktorer inte helt kan kontrollera sitt humör. Alvorlig fysisk aktivitet, såväl som dåliga vanor, påverkar också den normala hormonella bakgrunden hos män. Slutligen några mediciner och ålder. Testosteron minskar med åren, det är naturligt, och sådana läkemedel som antidepressiva, läkemedel som sänker kolesterolet, och paradoxalt nog, verktyg för att öka styrkan kan leda till hormonell misslyckande.

Hur kan detta korrigeras? Om orsaken till SMR inte har någon allvarlig sjukdom, är det inte svårt att hantera "sjukdomen". Normalisera din sömn, avsätt tid för en god vila med måttlig fysisk aktivitet och säkerställ korrekt näring med tillräckligt med vitaminer och mineraler. Försök dessutom att undvika stress eller lära dig teknikerna för meditation och avkoppling och glöm inte regelbundet sex. Så du kommer att återgå till ditt testosteron och glömma kanske vad förkortningen CMR betyder.

Årligen hos män vad är det

Män är inte mindre mottagliga för hormoncykler än kvinnor - detta är vetenskapens slutsats. Nu kan vi hänvisa till månatliga sjukdomar. "Jag har kritiska dagar." Detta argument av henne på ett eller annat sätt gör anpassningar till dina planer för de kommande nätter. Det är tyvärr omöjligt att argumentera med naturen. Men tänk om du lägger samma fras i munnen på en man?


Tack och lov, vi är inte avsedda att bära lådor med en tunna av tamponger och andra bevingade föremål i en portfölj. Men du måste erkänna att det ibland är mycket frestande att förklara för dig själv och andra bristerna i arbetet och missarna av hormonella stormar och subversiv aktivitet i sköldkörteln eller prostata, till exempel. Utsikterna är frestande att planera viktiga förhandlingar, hårt arbete och andra brister med hänsyn till toppar och minskningar i kroppens aktivitet. Och utifrån de senaste vetenskapliga uppgifterna har vi all rätt att göra det. "Män har utan tvekan fysiologiska cykler," säger amerikanska forskare med en röst. Samtidigt är män, till skillnad från kvinnor, inte medvetna om det kraftfulla inflytandet av hormoncykler på kroppen och börjar klandra sig för vissa misstag på jobbet och hemma, medan fysiologi är ansvarig för detta. "Män är inte så enkla som de kan verka", säger Ted Quigley, en endokrinolog i Chicago som studerar mäns reproduktionsfunktion. De vanligaste "kvinnliga" symtomen har analoger hos män. Till exempel säger Jim Langley, en Kalifornien-baserad författare och journalist, att han definitivt har något som en "menstruation" händer regelbundet. Han har varit engagerad i en träningscykel i många år och registrerar alltid noggrant resultaten. Statistik visar: en gång i månaden har han en minskning av fysisk och emotionell aktivitet. Detta varar i regel inte mer än två dagar, men det är uppenbart att det är just nu som arbetet inte håller sig och utbildningen är mindre effektiv. Med ett ord, när Jim och hans fru tittade på hans anteckningar, räckte det för dem att detta påminde om kvinnors reglamenter. Till liknande slutsatser kom tränaren för teamet av löpare från University of Philadelphia, Charles Torpy. Hans uppgift är att ständigt stödja löparna i utmärkt form: "Om du tar en skala från 1 till 10, bör prestandan för mina idrottare vara minst 8". Enligt hans observationer börjar emellertid även de mest tränade idrottarna att visa resultat under deras kapacitet. Ibland finns det objektiva orsaker till detta - brist på sömn, skada, sjukdom. Men ibland observeras inga verkliga skäl. "I dessa fall kräver jag helt enkelt inte otänkbara ansträngningar från dem. I 99 fall av 100 är allt som krävs att sakta ner. För mig är det uppenbart: mannens kropp är cyklisk".

För att förstå vad som verkligen händer måste du titta närmare på denna Arnold Schwarzenegger bland hormoner - testosteron. Det här är grunden för vår maskulinitet, det är han som sipprar i våra testiklar, sticker ut med ett Adams äpple, exploderar med vår ilska och slår i hans tempel medan poäng av Tinto Brass favoritfilm pågår. Utan honom skulle vi ha förvandlats till skuggan av Hamlets far. Även om testosteron inte är det enda manliga hormonet, är det viktigast. Dess koncentration i blodet kan förändras dramatiskt: från 250 till 1200 ng / dl. Det verkar som att dessa hopp påverkar humörens och fysiska förmågan - från det euforiska ropet "Jag kan göra vad som helst!" till den klagande stönen av "lämna mig i fred." Forskning om detta ämne har precis börjat, men de första slutsatserna kan dras. Så människans liv är föremål för fyra olika cykler.

Testosteronsvängningar under längre perioder studeras bäst. Nedgången i testosteronnivåer börjar vanligtvis vid 40 års ålder och nedgången fortsätter i genomsnitt med 10% på 10 år. Den mest märkbara indikatorn för testosteronnivåer är sexuell aktivitet och spontana erektioner på morgonen. Men humörsvängningar, depression, förlust av styrka, prestanda är också tecken på nedgång. Detta tillstånd kallas vanligtvis manlig menopaus..

Fluktuationer i testosteron beror också på årstiden. Paradox: även om en stubbe på en vårdag drömmer om ett björkträd, är det på våren vi är minst rika på testosteron. Men på hösten - mer än tillräckligt med det. Hormonens topp, och följaktligen intensiteten i vår brors sexliv, är i oktober. Naturen såg till att mänskliga avkommor föddes främst av en solig sommar.

Av alla cykler har bara den här den mest troliga psykologiska bakgrunden. Vad män som Langley upplever är troligtvis en reaktion på fruens hormoncykel. Det är allmänt känt att två kvinnor som lever sida vid sida ofta noterar synkroniseringen av månatliga cykler. Liknande lyhördhet kan visas av män. Om hustrun har ett uttalat premenstruellt syndrom, kan makan ofrivilligt "gå med" henne med hela kroppen. Och vidare. Tydligen har stress en enorm effekt på testosteronnivåerna. Det kan vara fysiskt - från överansträngning eller psykologisk - på grund av en hormonell storm i en kvinna som bor sida vid sida med dig. I båda fallen undertrycks testosteronproduktionen. Enligt Quigleys forskning har många unga män som har en framgångsrik karriär problem med nivån på manliga hormoner - stress på grund av arbetsansvaret undertrycker deras produktion.

Det finns två sådana cykler. Den första är enkel som en sänkning - på morgonen är testosteronnivån på den högsta nivån och faller på kvällen. Till exempel hos en ung frisk man på morgonen överstiger hormonnivån 700 ng / dl, och när han lägger sig sjunker han till cirka 300. Det var inte utan anledning att poeten sa: "Jag kom till dig med hälsningar för att berätta att solen har stigit upp!" En annan cykel startar var 15-20 minut. Det kallas "testos-theron minute syndrom" - förkortat till TMS. Det är fortfarande oklart varför hormoner hoppar i kroppen tre till fyra gånger per timme, men studien av TMS har lett till en intressant jämförelse. För flera år sedan, som ett resultat av vetenskaplig forskning, konstaterades det att män fantaserar om sex i genomsnitt var 15-20 minut. För vissa forskare väckte detta resultat allvarliga tvivel tills de upptäckte TMS - och sedan föll allt på plats. Eftersom hopp av testosteron i blodet inträffar med sådana intervaller, kan sexuella tankar väl besöka dig just på de minuter när hormonet sjunger. Låt oss nu förstå att vi en gång i månaden känner oss döda alls inte av lathet, men vi fantaserar om sex inte från lisens. Hur kan man använda rationella fysiologiska cykler, om du inte är van vid att lyssna noggrant, till hälsan varje sekund? Hur gör jag ett optimalt schema med hänsyn till upp- och nedgångar i energi? Gör en vana när du lämnar jobbet, utvärdera arbetsdagens effektivitet på en skala från minus 10 till plus 10. Markera den känslomässiga nivån, reaktionshastigheten, tänkandet, minnet och lägg den i en anteckningsbok. Efter tre månader med sådan statistik dras en ganska tydlig bild. När kvinnor ombads att hålla en liknande observationsdagbok visade det sig att 80% hade låga priser i samband med PMS. Män kommer sannolikt att uppleva liknande periodiska nedgångar. Vad ger sådan kunskap? Be inte dig själv om en extra helg baserad på "kritiska dagar"? Nej, medan arbetskodekoden inte ger en sådan övergivenhet. Men då, om plötsligt var fjärde tisdag kommer allt att falla ur dina händer, kommer du inte skylla på det på din egen spontanitet eller på dina fienders befäktningar - du kommer bara att säga till dig själv: "Tja, du vet, idag är en sådan dag".

Men, men! Män har också PMS

Kritiska dagar hos kvinnor är ett välkänt fenomen. Varje man kände på sig själv alla "charm" av detta naturfenomen. Humörsvängningar, plötsliga tårar, ändlösa bebrejd, irritation, ilska - allt detta kan lätt tillskrivas premenstruellt syndrom. Det visar sig att han är karakteristisk för det starkare könet.

Text: Julia EvteevaMarch 31, 2018

Med en fråga, existerar PMS hos män, vände sig WDay.ru till den berömda psykologen och författaren Dmitry Soroka.

Fram till nyligen skulle själva frågan ha orsakat förlöjlighet och skepsis, men inte idag. Ur psykologins synvinkel medger jag att män har en cykel när alla samma manifestationer (irritabilitet, ilska, apati, lustigt tillstånd) uppstår som från ingenstans. Så kanske detta är den manliga PMS? Och frekvensen av sådana manifestationer en gång i månaden eller två observeras mycket. Det är tydligt att den cykliska nedgången i humör hos män lätt förklaras och motiveras av vetenskapen. Detta beror på en kränkning av den hormonella bakgrunden. Jag är säker på att kompetenta specialister på detta ämne kommer att kunna berätta mer än mig. Men här är en annan fråga: hur ska en kvinna vara när plötsligt en PMS kröp upp till en man, men det finns inga tomma ämnen för handlingar? Till exempel erbjöd jag alltid kvinnor ett ljust och effektivt sätt: att lägga en röd bandage på handen i dagar med speciellt skick. Mannen kommer in och ser: ja, makan idag är ur sort och anpassar sig snabbt till situationen. Tja, om din man har fått den "olyckliga perioden", så kommer en strategi som ett avtal att hjälpa dig. "Sköta, när du inte är på humör, hur skulle du vilja se vår kommunikation?" Troligtvis kommer din man att be dig att inte röra honom i cirka 30 minuter för att vara ensam. Ge honom denna möjlighet, och hans humör kommer snabbt att återgå till det normala. Den andra viktiga regeln - på sådana dagar är det bättre att inte ingå tvister med en man. Jag är säker, kära flickor, ni vet själv att konflikt just nu är en besvärlig och värdelös affär..

Läkare har också sina egna åsikter om premenstruellt syndrom hos män. "Med kvinnor är allt klart," säger endokrinolog Tatyana Frolova. - De har PMS-symtom (irritabilitet, ilska, depression etc.) på grund av en förändring av progesteronnivån och dess förhållande till östrogennivån i kroppen. Olämpligt beteende hos flickor kan motiveras med ett hopp i progesteron. Det är svårare med män. Idag klagar faktiskt män i åldern 35 till 60 år över nervositet, irritabilitet, apati, etc. Sådana tillstånd är förknippade med en förändring i hormonet testosteron. ”.

Testosteron är av stor betydelse för det starkare könet, särskilt i puberteten. Tack vare detta hormon förvandlas pojkar till män: deras mustasch börjar växa, deras röstklang förändras och sexuell attraktion uppstår. Med åldern minskar mängden av detta hormon gradvis, för varje man händer detta enligt ett individuellt genetiskt program. I genomsnitt, efter 30 år, faller testosteronnivåerna med 1–2% per år, och efter det kommer depression. "Jag började märka att det varje månad finns dagar då jag vill skrika på min fru och barn, bryta en tallrik, då kommer det ett kraftigt ånger om vad jag gjorde," säger Pavel, 42 år gammal. - När märkliga attacker blev vanligare gick jag till läkaren. Han började med en lokal terapeut. Till min skräck och förvåning fick jag diagnosen ”manlig irritabilitetssyndrom”. Skickas till en psykolog och endokrinolog, tidigare ombedd att ta tester för hormoner ".

Att ta bort PMS hjälper till att upprätthålla det normala hormonet testosteron. För att göra detta måste du övervaka din vikt (hos överviktiga män efter 30 år blir testosteron i blodet 10–20% mindre varje år), äter ordentligt (torkad frukt som innehåller lutein, fiber och greener, nämligen spenat, persilja och dill är särskilt användbart ), ge upp cigaretter och alkohol, ha oftare sex - detta stimulerar produktionen av testosteron.

Manligt irritabilitetssyndrom är en term som läkare förklarar otydliga utbrott av ilska hos det starkare könet. Vissa läkare hittar en vetenskaplig förklaring till detta, det finns de som anser att detta är ett annat mäns infall.

"Ibland verkar det för mig att män har bytt roller hos oss," säger psykolog Marina Fedyushina. - Jämställdhet leder till det faktum att pojkarna har glömt hur man hamrar naglar. Varför då? Det finns en sådan tjänst som "make i en timme". Medan en kvinna tjänar pengar, tillåter män att sitta i flera år utan arbete för att leta efter ett bättre ställe att hitta ett jobb. En annan typ av macho-man idag är en man som tvivlar på allt. Han valde fel institution, upphörde att vara sexuell, uppnådde ingenting i livet osv. En kvinna har ibland inte ens råd att vara svag även på kritiska dagar, och män har PMS året runt ”.

"Manlig PMS": en myt

Skarpa humörsvängningar, depression, orsakslös apati och andra symtom som vanligtvis är förknippade med början av menstruationscykeln hos kvinnor förekommer också hos män. Vissa tror att den känslomässiga närheten mellan partner manifesteras på detta sätt - kroppen av en kärleksfull man förmodligen anpassar sig till den rytm som hans älskares kropp till.

Låter det tveksamt? Naturligtvis eftersom våra kroppar är för olika vad gäller fysiologi. Men betyder det att män som rapporterar sådana symtom bara lurar? Låt oss ta reda på det.

Menstruationscykeln existerar för att förbereda de kvinnliga könsorganen för befruktning. Några dagar före, och i vissa fall, några veckor efter menstruationens början i en kvinnas kropp, observeras en obalans av hormoner. De upplevelser som kvinnan upplevde vid denna tidpunkt och fick namnet "premenstruellt syndrom" eller PMS.

Män har inte menstruation, huvudvärk eller svullnad som följer cykliska mönster. Men deras hormonella bakgrund kan också förändras..

I själva verket är "manlig PMS" inte ett medicinskt begrepp, utan ett försök av amatörer att hitta en liknande term i betydelsen för att beskriva ett speciellt psykologiskt tillstånd orsakat av hormonella förändringar.

Män blir irritabla när deras testosteronnivåer minskar, och inte tvärtom

För första gången uppmärksammade den skotska läkaren Gerald Lincoln honom och föreslog till och med namnet - "irriterat mansyndrom" eller CPM. 2005 beskrev terapeuten Jed Diamond i samma bok för första gången i detalj hur CPM manifesterar sig och vilka specifika processer som avgör det.

”I motsats till vad folk tror, ​​blir män irritabla när de har lägre testosteronnivåer och inte tvärtom. Irritabilitet, depression och egenvård är resultatet av bristen på detta hormon i kroppen, förklarar Diamond..

Diamond råder män som kan drabbas av CPM att övervaka sina hormoncykler. "För var och en av oss manifesterar sig den här perioden på sitt sätt, men vi är ganska kapabla att förbereda oss för den," konstaterar terapeuten. - Problemet är att detta fenomen ännu inte är fullt förstått och studerat. Många lägger helt enkelt inte vikt vid detta. ”.

Den goda nyheten är att manliga och kvinnliga ”cykler” inte kan påverka varandra, och möjligheten att få symtom från en annan är inget annat än en fantasi. ”Våra studier har visat att endast kvinnliga hormoncykler kan synkronisera med varandra. Manifestationerna av CPM kan inte orsaka en liknande reaktion hos en annan man eller kvinna om de bor tillsammans, beroliger Diamond.

Kan CPM-besväret minimeras? Enligt Diamond inkluderar lösningen på detta problem rätt näring och motion. Terapi kan också innehålla att ta hormonet testosteron - om dess nivå hos en man är konsekvent låg.

Fakta om hormonella fluktuationer hos män, vilket leder Diamond:

 • Testosteronnivåer hos män utsätts för starka fluktuationer - upp till 4 eller till och med 5 gånger per timme.
 • Under dagen varierar testosteronnivån hos män: på morgonen ökar den vanligtvis och på kvällen sänks den.
 • Det finns säsongsvariationer i hormonet med en topp i november och en minskning i april.
 • Vid en ålder av 40–55 år hos män kommer det vi kallar manlig menopaus eller andropause.

Vad män inte pratar om

Alla psykologer kommer att bekräfta: han har färre manliga klienter än kvinnor. Om en man kom till terapi, kastade han ut den "vita flaggan" och "bakades" så att det inte längre var möjligt att hantera på egen hand eller med hjälp av bekanta verktyg - råd från vänner, ett badhus och fiske. Så vad delar män med terapeuter?

Besvärliga människor: varför vi försöker förändra andra

Du ser fel, uppför dig fel, "fel" tankar, "fel" handlingar... Det verkar som att en av de mest populära aktiviteterna för människor är olika försök att göra om andra. Vi argumenterar, övertygar, bevisar, tvingar... Och i det stora flertalet fall slösas alla dessa anmärkningsvärda ansträngningar bort.

Hos kvinnor - menstruation, men vad som kallas menstruation hos män?

Enligt naturlagstiftningen föregås perioden för mognad av det kvinnliga ägget av menstruationsblödning. Men befruktning av ett ägg går inte utan en manlig spermier. Så före mognad är zygotema hos kvinnor menstruation, och hos män händer också något liknande. För många verkar frasen "menstruationsperiod" löjlig, men om du tittar mer i detalj verkar det inte så absurd.

Fysiologisk faktor

Det ofödda barns kön bildas under utvecklingen av fostret. Efter befruktningen har embryot inga sexuella egenskaper, men efter den 15 - 18 veckan av graviditeten bestäms det kön som är mer utvecklat. Detta förklarar det faktum att den manliga och kvinnliga kroppen, trots alla yttre skillnader, är mycket lika..

Manliga könsdelar dupliceras på ett eller annat sätt hos kvinnor, och vice versa:

 1. Till exempel är det huvudsakliga manliga organet penis, och dess motsvarighet i den kvinnliga kroppen är klitoris.
 2. För bildning och mognad av zygoter har män testiklar och kvinnor har äggstockar.
 3. Nästan samma funktioner som den kvinnliga livmodern hos kvinnor utför utförs av modern som ligger nära prostatakörteln i den manliga kroppen.

Alla dessa likheter indikerar att cyklerna som förekommer i kroppen av den svaga halvan av mänskligheten också kan förekomma hos män, men dock på en embryonisk nivå.

Kvinnlig menstruation är frisläppandet av ett ägg som inte har befruktats. Hela processen åtföljs av ett rikligt utsläpp av blod från de kvinnliga könsorganen, vilket inträffar på grund av att folliklarna spricker, frigör ett ägg och slemskiktet i livmodern separeras. Baserat på detta blir det uppenbart att menstruation hos män inte passerar i vanlig mening för alla.

Psykologiska komponenter

Den främsta orsaken till menstruationens början hos det svagare könet är hormonella förändringar. Därför, med tanke på att killarna har samma organ som flickorna (vägen är till och med på embryonisk nivå), och de är också involverade i produktion av hormoner, är själva processen, kallad "menstruation" möjlig för killar.

Men detta betyder inte att blod släpps från penis under denna period. Detta är mer som kvinnligt premenstruellt syndrom. Menstruation hos män sker fullständigt på nivån av psykosomatik, känslor.

Samtidigt är denna process inneboende i absolut alla starka representanter för mänskligheten, men för allt manifesterar den sig på olika sätt. För vissa går menstruationen obemärkt, medan andra upplever alla läckerheter med PMS.

Symtom på menstruation

I den kvinnliga menstruationscykeln föreskrivs en viss periodicitet tydligt, vilket syftar till att skapa gynnsamma reproduktionsförhållanden i kvinnans kropp. Samma processcykel observeras hos män, bara den behövs för spermmognad. Under denna period kan en man observera följande symtom:

 • aggression utan något väsentligt skäl;
 • otrolighet till andra, upp till tvångstankar som alla runt vill lura;
 • brist på uppmärksamhet och koncentration;
 • konstant trötthet;
 • dåsighet;
 • brist på sexlyst och sexuell lust.

Detta är inte hela listan över möjliga symptom. I dag kan en man känna alla symtom på PMS. Vissa känner till och med smärta i nedre del av magen och allmän svaghet i kroppen..

Under menstruationen är den manliga kroppen mest mottagliga för virala och infektionssjukdomar.

När cykeln är slut upplever män (såväl som kvinnor) ett otroligt upplopp av ny styrka och är glada att ta på sig gamla saker. Detta beror på det faktum att under en menstruationsperiod uppstår en bra nervös urladdning, men till skillnad från kvinnor som har en stor process för att läka kroppen under denna period påverkar inte menstruationen den manliga kroppen.

Det enklaste sättet att märka menstruation hos pojkar som just har gått in i pubertetsvägen. Detta kan förklaras av att det fortfarande är svårt för dem att kontrollera sina känslomässiga tillstånd, särskilt att de inte har någon specifik anledning. Under menstruationen kan en tonåring visa överdriven aggression mot vänner, släktingar och till och med djur. Apati, övergivande av vanliga aktiviteter och distraktion kan också observeras. Om dessa symtom är regelbundna, är detta inget annat än menstruation.

Alla dessa symtom hos män i reproduktiv ålder beror på en förändring i den hormonella bakgrunden i kroppen, fastställd av naturen i reproduktionssystemet för alla levande saker. Och det starkare könet är inget undantag.

Cykelfunktioner

Som beskrivits ovan har män perioder, men till skillnad från kvinnor har de en något annorlunda period. I stället för de vanliga 5-7 dagarna för kvinnor, varar mäns kritiska dagar bara från 2 till 4 dagar med en frekvens på upp till en och en halv månad. Men det är värt att uppmärksamma att om denna period varar längre eller oftare, kan detta indikera allvarliga hormonella problem och är ett allvarligt skäl för ett läkarbesök.

De flesta killar misstänker inte att den månatliga förlusten av styrka och depression i medicinen kallas varje månad, och de som vet - på alla sätt förnekar detta. Därför är manliga kritiska dagar mycket svårare att bära och orsaka fler problem. Att acceptera detta faktum hjälper mycket lättare att överföra menstruationsperioden..

Det är viktigt att komma ihåg att manlig menstruation inte innebär någon okarakteristisk urladdning. Om en man en gång såg blod i sperma eller på underkläderna, har detta inget att göra med menstruation. Ett sådant symptom kan indikera någon form av skada eller blåmärken, och med det är det värt att se en läkare för att inte starta behandlingen.

Hur man hjälper en man

Kvinnor, som ingen borde förstå komplexiteten i flödet av menstruation, så att de kan hjälpa starka representanter för mänskligheten att hantera detta problem. Här är några tips som hjälper dig att övervinna din menstruation:

 1. Huvudregeln är att lämna killen ensam.
 2. Det är inte värt att starta nytt företag under denna period, leta efter arbete osv..
 3. Försök att undvika konfliktsituationer. Om makan själv provocerar en skandal (vilket händer mycket ofta) är det bättre att försöka jämföra situationen på något sätt.
 4. Ladda inte upp hushållssysslor. När perioderna går kommer han att göra allt mycket snabbare och flera gånger mer produktivt..

Dessa tips hjälper inte bara att hantera obegripliga symtom, utan också för att bevara en hälsosam atmosfär i familjen. Men eftersom yttre menstruation inte förekommer hos män på något sätt, bör en kvinna känna sin man väl för att märka regelbundenhet i humörsvängningar och förstå att det här är menstruation, och inte bara problem på jobbet och andra problem som inte är relaterade till fysiologi.

PMS hos män

Runt PMS har män ackumulerat många myter och till och med helt förlöjligande. De flesta tvivlar på förekomsten av ett sådant fenomen, men hos män existerar depressiva-irritabla perioder, motiverade av förändringar i den hormonella bakgrunden. Har män PMS? Ja, men detta tillstånd kallas annorlunda.

Funktioner av "kvinnlig" och "manlig" PMS

Nästan alla män har hört talas om premenstruellt syndrom. Detta är ett kvinnligt tillstånd på grund av naturliga rytmer..

Några dagar före nästa menstruationsstart och (i vissa fall) efter, observeras en obalans av hormoner i kroppen. Detta åtföljs av skarpa humörsvängningar, orsakslös apati, tårfullhet, depression och irritabilitet.

Varför sådant lidande? Menstruationscykeln är nödvändig för att förbereda den kvinnliga kroppen på en möjlig graviditet.

Män upplever vanligtvis inte huvudvärk och utsätts inte för plötsliga humörsvängningar, som utsätts för cykliska mönster. Men deras hormonella bakgrund kan också förändras. Den franska andrologen Sylvien Memun konstaterade att den "manliga cykeln" varar i genomsnitt 72-74 dagar. Så mycket tid behövs för att fullständigt mogna spermier.

Det franska läkemedelsföretaget Bayer genomförde studier som bekräftade mäns kritiska dagar.

Frekvensen för "cykeln" i samband med hormonella fluktuationer som påverkar kroppens tillstånd som helhet, sexuell lust och känslor, är 23-30 dagar.

Vissa experter tror att månen påverkar den manliga kroppen. Så, sexuell lust stiger i fullmåne och nymåne.

Unisexhormoner: östradiol i kvinnlig kropp

I den kvinnliga kroppen finns manliga hormoner normalt, precis som de kvinnliga hormonerna hos den manliga. Estradiol är det mest aktiva hormonet som produceras av kvinnor i äggstockarna och binjurarna..

Samma ämne spelar en ledande roll när det gäller att bestämma den manliga förmågan att producera friska avkommor. I den manliga kroppen produceras den i binjurarna, testiklarna och perifera vävnaderna..

Estradiol ansvarar också för styrkan hos det manliga skelettet..

Manlig irritabilitetssyndrom

Händer PMS hos män? Manligt premenstruellt syndrom är inte ett medicinskt begrepp, utan ett försök att hitta en lämplig term för att beskriva ett speciellt tillstånd hos män orsakat av fluktuationer i hormonbalansen.

Män kan bli irritabla med en minskning av testosteronnivåerna i kroppen. För första gången uppmärksammade den skotska läkaren Gerald Lincoln detta mönster..

2005 beskrev terapeuten Jed Diamond för första gången i detalj manifestationerna av manlig irritabilitetssyndrom (CMP) och dess orsaker.

Irritabilitet, depression och egenvård är en konsekvens av lägre testosteronnivåer..

Terapeut Diamond hävdar att varje manlig person har detta tillstånd på sitt sätt, men du kan göra dig redo för detta.

Det enda problemet är att fenomenet PMS hos män (mer exakt - SMR) ännu inte är fullt förstått och studerat av det vetenskapliga samfundet. Det spelar bara ingen roll.

Förresten, kvinnliga och manliga cykler (inklusive PMS för män och kvinnor) kan inte påverka varandra och är inte i någon form av beroende.

Många medicinska studier har visat att endast kvinnliga hormoncykler kan synkronisera..

Manifestationer av manlig irritabilitetssyndrom kan inte orsaka ett liknande tillstånd hos en annan man eller kvinna om de tillbringar mycket tid tillsammans.

Fakta om hormonella fluktuationer hos män

Samtidigt ger Jed Diamond några medicinska fakta om hormonella fluktuationer hos män. Så indikerar forskaren att testosteronnivåerna förändras ungefär fem gånger på en timme.

Under dagen är koncentrationen av hormonet inte densamma: vanligtvis på morgonen är nivån förhöjd och på kvällen minskar den. Det finns säsongsvariationer med en topp i november och en minskning i april.

Det som kallas manlig menopaus, eller andropause, förekommer hos män i åldern 40-55 år. I detta fall bevaras förmågan att bli gravida.

Orsaker till SMR - PMS hos män

En förändring av testosteronkoncentrationen orsakar humörsvängningar, svaghet, aggressivitet, irritabilitet, dåsighet och misstänksamhet. Detta fenomen har en åldersfaktor: efter trettio år sjunker hormonnivån med cirka 1-2% per år, med 10-15% var tionde år, eller ännu snabbare om en man leder en inaktiv livsstil eller har dåliga vanor.

Överskott i kroppen av östrogen, det kvinnliga hormonet, leder till manifestationer av det manliga irritabilitetssyndromet.

Detta manifesteras av fetma enligt den kvinnliga typen (fettvävnad ackumuleras i skinkorna och höfterna), svullnad i bröstkörtlarna (denna sjukdom är gynekomasti, som ofta är fysiologisk), en förändring i röstkörteln.

Ökningen av östrogennivåer leder till konsumtion av öl, fet och stekt mat, snabbmat i stora mängder.

Skillnaden mellan SMR och dålig karaktär

När män kallar PMS är det tydligt att detta är "manlig irritabilitetssyndrom" eller CMP. Men hur kan man skilja mellan normala förändringar i den hormonella bakgrunden från bara dåligt humör, humör och dåligt humör? Manlig irritabilitetssyndrom förekommer periodvis. SMR: s manifestationer inkluderar:

 • kronisk trötthet när som helst på dagen;
 • förändring i den vanliga tontonen;
 • orsakslös huvudvärk och muskelsmärta;
 • instabil erektil funktion, apati eller konstant sexuell upphetsning;
 • dåsighet;
 • likgiltighet till nära och kära även i stressiga situationer;
 • försvagad immunitet.

Kan irritabilitetssyndromet behandlas?

Vad är PMS hos män (SMR) - ett tillfälligt fenomen som inte kräver korrigering eller överträdelse? Kan manlig irritabilitetssyndrom botas? Mindre fluktuationer i hormonhalter uppstår normalt och kräver vanligtvis inte behandling. Det är nödvändigt att konsultera en läkare om samtliga hälsoproblem uppstår, SMR stör allvarligt livet eller förmågan att gödsla sig försämras.

Men detta obehagliga tillstånd kan lindras. Korrekt manlig irritabilitetssyndrom kan vara andras korrekta humör, en hel åtta timmars sömn, en hälsosam kost.

Värmebehandling av spannmål, grönsaker och kött är önskvärt kort.

För att skydda köttet före en kort värmebehandling är det förmarinerat i citronsaft, äppelcidervinäger, vitlök eller annan naturlig miljö.

Stressnivåer minskar en stor mängd frukt. Speciellt användbart för män är nötter, mörk choklad och bovete - dessa produkter utjämnar hormonella fluktuationer. Som ett medium som effektivt neutraliserar överskottet av aktiva biologiska ämnen behövs fiber. En stor mängd fiber finns i baljväxter, kli, sädesbröd, alger.

Viktig extra vitaminisering av kroppen. Depression uppstår på grund av brist på vitaminer i grupperna B, C, D, E. Alkohol leder inte bara till uttorkning och depression, utan även utvaskar sin vitamin C.

Det är lämpligt att välja ett bra multivitaminkomplex och gå ofta. Traditionell medicin rekommenderar linfröolja, soja och mörka druvor. Användbara växtbaserade avkok av lakrits, lind, klöver, angelica, humle.

Officiell medicin har bekräftat att dessa örter normaliserar testosteronproduktion..

En ytterligare källa till endorfiner (lyckohormoner) är kön. Användbara sportbelastningar. Efter bara fyrtio år börjar många män springa, ta långa promenader, simma och gå på gymmet. Kroppen förstår att hälsosam fysisk aktivitet bromsar åldrandet och normaliserar det allmänna tillståndet..

PMS hos män: vad är det, händer det och hur man beter sig

Det är allmänt accepterat att PMS endast sker i kvinnors liv. Alla är vana vid kvinnliga raserianfall, infall och märker inte att något liknande kan hända med män. Är det så i verkligheten, och vad är det - manlig PMS?

Sanning eller fiktion?

Har den manliga hälften av befolkningen PMS? Forskare har bevisat början av kritiska dagar. De överlever en neuros, bryter plattor, skriker, grälar om bagateller.

Tolkningen av PMS hos män skiljer sig dock något från en kvinnlig och kallas SMR, det vill säga manlig irritabilitetssyndrom.

Vad är det och varför händer det? Huruvida kvinnor är skyldiga i detta tillstånd av sina halvor?

Här är några viktiga skäl:

 • Detta beteende innebär brist på uppmärksamhet.
 • Hormoner kan ha fungerat upp eller ner.
 • Det är så emotionell instabilitet manifesterar sig..
 • ökad nervositet;
 • ofta gräl;
 • stor sexuell lust för det motsatta könet.

Allt detta hänför sig till hormonstörningar. Hur en representant för det starkare könet kan uppträda ses på fotot. Detta beteende visar tydligt om män har PMS.

Detta tillstånd anses inte vara medicinskt. Att dechiffrera den talar snarare om en känslomässig livstid.

Följaktligen tillhandahåller Wikipedia inte information om PMS för en man, lär dem inte hur de ska uppträda, föreslår inte vad de ska göra, namnger inte symptom.

Vilka är tecknen på PMS i den manliga halvan av befolkningen?

De liknar kvinnliga symtom. Detta betyder förekomsten av samma depression, trötthet, dåsighet, nervositet, dåligt humör:

 1. Oavsett vilken tid på dagen, män känner sig trötta. Wikipedia tolkar fenomenet kroniskt trötthetssyndrom. Dekryptering kanske inte alltid matchar, men visar det verkliga tillståndet.
 2. I full apati talar de om arbete, familj och barn. Det kallas ofta kvinnors likgiltighet. Huruvida detta faktiskt händer framgår dock av fotot. Familjens far är trött, han vill bara koppla av, vara i tystnad.
 3. Dåsighet är ständigt närvarande. Det händer, genom att korsa tröskeln, är en man redo att falla och somna precis där.
 4. Det finns skillnader i sexuella önskningar: du känner dig inte som sex alls eller tänker ständigt bara på honom. En kraftig lust är kraftig och snabbt förändras i alla riktningar.

Hur ska kvinnor bete sig när deras man är i det här tillståndet? Det viktigaste är att inte få panik. Fortvivla inte, tvivla inte på manlig kärlek. Perioden med problem kommer att passera. En man behöver bara hjälpa honom att hantera. Kom ihåg att tolkningen av SMR tolkas av Wikipedia som irritabilitet. Och ett sådant tillstånd kan lätt övervinnas av en kärleksfull kvinna.

Vad som utlöser uppkomsten av PMS i en stark hälft av samhället

När kommer denna period

PMS kan uppstå på 20 och 40 år. Detta fenomen är särskilt farligt efter fyrtio. I denna ålder tittar män tillbaka, börjar analysera sina livsprestationer, ta reda på, de tvivlar på deras sexualitet, ofta förlorar förtroendet för sig själva. Det tros att det mest intressanta är utlevt, det förväntar sig inte något ljus framöver.

En funktion i PMS är oregelbundenhet. Det ger intrycket av en lång utdragen period. Vad ska man göra i den här situationen? Du kan ta din själsfrände till läkaren. Detta innebär att testa och injicera testosteron. Är det emellertid värt risken när konsekvenserna inte förstås fullt ut.

Gå ur irritabilitet

Vad ska man göra med PMS för män när det verkar som om denna period varar för evigt? Först av allt, lugna ner, lita på din kärleksfulla kompis. Hon hjälper till att studsa tillbaka genom att följa enkla tips:

 1. En bra hjälper är en dröm. När en person inte sover bra vaknar han irritabel. Män som arbetar hårt är mycket trötta och behöver vila. Bry dig inte om dem, skrik inte. Ett par bra ord på morgonen kommer att göra bra.
 2. Hälsosam, välsmakande mat kan hjälpa män att snabbt komma till rätta..
 3. Håll dig lugn, gör inte uppror över bagateller, även om det verkar vara mycket viktiga händelser. För en man är positiva känslor mycket viktiga under denna period..
 4. Sexuella relationer spelar en viktig roll i kampen mot PMS.

Män är sårbara, dras tillbaka till sig själva, oroa sig. Efter att ha sett dessa manifestationer måste man agera noggrant. Analysera, hitta orsaken, försök att eliminera det. För män är avkodningen av PMS inte densamma som för kvinnor, det mest känsliga, det kan till och med kränka. Emellertid sker denna manifestation, även om de kallar det irritabilitetssyndrom..

PMS hos män, vad är det?

PMS hos män? Varje man kommer att vara förargad när han hör ett sådant uttryck. Befogenheten för en kvinna är att bryta rätter, äta godis på kritiska dagar. Vanligtvis, om en man anser kvinnans reaktion inte vara helt rimlig, adekvat eller helt enkelt förståelig för honom, vinkar han handen och säger att hon har PMS. Men enligt forskare har män såväl som kvinnor anfall av ökad irritabilitet och olämpligt beteende. Vad är detta fenomen och hur man hanterar det?

Irritabilitet hos män

Någon avskedade och sa att det här är spekulationen om kränkta kvinnor. Någon kommer ihåg Kuwad syndrom eller pseudopregnancy hos män. Detta är ett tillstånd när män upplever alla sekundära tecken på graviditet: toxikos, smakperversion, matsmältningsproblem. Vissa riddare börjar till och med få en mage. Naturligtvis inte för att livet mognar inuti dem, utan av det enkla skälet att fett börjar deponeras på bukväggen. Ja, och flatulens (på grund av matsmältningsproblem) leder till att tarmen sväller från gas.

Allt detta händer eftersom vissa medlemmar av det starkare könet är för benägna att vänja sig vid deras själsfränds lidande. Överdriven empati leder till att de upplever obehag som kan jämföras med det som den förväntade modern tvingas utstå. Men det kan vara så att särskilt känsliga män “hjälper” sina damer genom kritiska dagar?

Som det visar sig, nej. För män finns det deras egna, manliga PMS, inte relaterade till kvinnliga cykler. Naturligtvis kallas det annorlunda. Användningen av denna förkortning, som hörs av representanter för båda könen, är bara ett försök att indikera att män är utsatta för irritabilitet och otillräckliga reaktioner under påverkan av vissa faktorer.

orsaker

Mäns humörsvängningar kallas ofta manligt irritabilitetssyndrom, eller CMP.

För alla fenomen finns det alltid mer än en anledning. SMR är inget undantag. Två huvudgrupper av skäl kan särskiljas:

Denna uppdelning är villkorad, eftersom förändringar i psyken medför förändringar i fysiologi, och vice versa. Om för kvinnor förändringar i den emotionella bakgrunden och ökad irritabilitet är förknippade med en minskning av nivån för det kvinnliga könshormonet östrogen, kan ett irritabelt och överviktigt humör hos män motiveras med en minskning av testosteronnivån.

Testosteron "äter" 3 saker:

 • Påfrestning.
 • Sjukdom.
 • Ålder (mer exakt, åldersrelaterade förändringar).

Eventuella psykologiska problem, misslyckanden på jobbet eller skolan, personliga tragedier, överdriven fysisk eller intellektuell aktivitet, till och med överdriven sexuell aktivitet, brist på sömn - allt detta kan vara en stressor som kommer att påverka den hormonella bakgrunden. Under påverkan av testosteronsvängningar blir stämningen, som inte är rosig på grund av problem, helt sorgfull.

I en sådan situation kan den unga killen också visa tecken på SMR.

Fysiologiska problem

Överdriven övning på simulatorerna kan leda till samma tillstånd. Unga människor har en vana att aktivt "pumpa" muskler, ibland obetydligt. Om detta till exempel kombineras med aktivt studie- eller reparationsarbete i föräldrarnas stuga och nattvandringar med vänner, ska du inte bli förvånad om den unge mannen har alla tecken på premenstruellt beteende.

Endokrina störningar leder till uppkomsten av tecken på SMR. Dessutom är varje kronisk eller allvarlig sjukdom stress för kroppen. Som ett resultat varierar hormonnivån, omotiverad aggression, irritabilitet, ilska uppträder.

Aggression kan ha motiv under sig, men reaktionen är i alla fall mer våldsam än detta eller det problemet förtjänar..

Manlig menopaus eller åldersrelaterad åldrande av kroppen är en annan orsak till SMR. En typisk ålder för män som lider av detta fenomen är 40–45 år. Det är från denna ålder som människans kropp börjar genomgå irreversibla förändringar, hypofunktion av gonaderna utvecklas.

Menopausen hos män är 40–70 år. Vid den tiden:

 1. Testosteronnivåerna reduceras.
 2. Det finns labilitet i den emotionella sfären.
 3. Sexuell funktion försvinner (sexuellt samlag varaktigt, utlösning påskyndas, sexuell lust minskas).

Dessa förändringar åtföljs av dystoni, smärta i hjärtat.

Hos män leder fysiologiska förändringar till en psykologisk kris. Det finns självtvivel, en önskan att bevisa deras maskulinitet.

Termen "manlig menopaus" anses inte vara universellt korrekt, eftersom minskningen av hormonnivåerna hos män inte förekommer lika dramatiskt som hos kvinnor, och vissa män kan upprätthålla reproduktionsfunktionen fram till döden. Ändå upplever alla obehagliga symtom på män i klimakteriet hos sig själva, nämligen:

 • Svettas.
 • Värmevallningar.
 • Förstoppning.
 • Yrsel.
 • Trycket förändras.
 • Hyperemia i huden, etc..

I litteraturen kan detta fenomen kallas andropause eller åldersrelaterad androgenbrist. Det kan bekräftas med laboratoriemetoder, efter att ha godkänt analysen för könshormoner.

Ett antal faktorer bidrar till den tidiga utvecklingen av androgenbrist:

 • Patologin hos de organ som producerar testosteron, det vill säga testiklarna och binjurarna (orkit, kusma, neoplasmer, etc.).
 • Strålningsexponering.
 • Kemiska reagenser.
 • Förgiftning och berusning, inklusive de som orsakas av alkohol och rökning.

Först och främst märker en man en minskning av sexuell funktion, sexuell missnöje utvecklas, erektionen på morgonen försvinner och känsligheten hos penis under sexuell kontakt minskar. Dessa förändringar har slutligen en speciell effekt på den emotionella bakgrunden..

Tecken på SMR

De viktigaste tecknen på testosteronfluktuationer är vanliga för en tillfällig minskning av dess nivå och för bestående androgenbrist:

 1. Snabb utmattbarhet.
 2. Irritabilitet.
 3. Dåligt humör når depression.
 4. sömnighet.
 5. Kognitiv nedsättning (koncentrationssvårigheter, distraherad uppmärksamhet etc.).
 6. Skillnader i sexuell aktivitet (från oåterkallelig önskan till dess fullständiga frånvaro).

Med en ihållande kränkning av testosteronproduktionen börjar patologiska förändringar i kroppen, förknippade med bristande metaboliska processer och hjärtfunktion.

Efter att ha räknat ut lite vad SMR är, återstår det att ta reda på vad man ska göra mot en man som har upptäckt sådana symtom hos sig själv. Och först och främst bör du veta att du inte ska göra två saker:

 1. Ignorera symtomen.
 2. Att försöka bevisa sin värd genom att begå utslag och avvisa nära och kära.

PMS hos män i produktiv ålder förknippas oftast inte med ofrivilliga förändringar, utan med banalt överarbete och brist på näringsämnen i kroppen. Först och främst behöver du:

 • Normalisera sömnen. Nattvila ska vara minst 6 timmar.
 • Normalisera arbetsläget, gå in för sport. Inkludera åtminstone fysisk aktivitet i ditt schema. Eller eliminera alltför stora laster och låt dig slappna av helt.
 • Var uppmärksam på kosten. Det måste vara harmoniskt och fullt..
 • Gör auto-träning, vänd dig till avkopplingsmetoder.
 • Undvik att försöka slappna av med alkohol.
 • Normalisera ditt sexliv om du har några problem. Regelbundet fullskaligt sex är en av de bästa naturliga antidepressiva.
 • Hitta dig en hobby. Gå till exempel till skjutbanan eller fiska. Skytteområdet är ett annat bra sätt att lindra depression för män..

Män som leder en aktiv livsstil, sport, tar kosttillskott, som äter fullt, kan väl klara sig utan hypokondrieanfall och oåterkallelig irritabilitet.

Terapi

Om du inte klarar av irritabilitet genom frivillig ansträngning, eller under den här perioden av människans liv finns det allvarliga problem och en enorm belastning (fysisk, moralisk, intellektuell), kan du vända dig till medicin. Läkarnas hjälp kan vara:

 1. Medicinsk.
 2. Psykologisk.
 3. sjukgymnast-

Beroligande medel på dagen som inte hämmar nervsystemet hjälper till att hantera stress (Adaptol, Afobazol). Ibland rekommenderas män växtbaserade beredningar av lugnande medel (Motherwort, No-passit, etc.).

Om en man tar dem, bör han vara beredd att minska sin sexuella aktivitet under behandlingen.

Dessa medel påverkar inte styrka, men de hjälper till att slappna av glatta muskler, inklusive kärlen som fyller penis med blod.

Vid depression kan antidepressiva medel (fluoxetin) förskrivas. Vid utveckling av åldersrelaterad androgenbrist kan hormonersättningsterapi utföras..

Goda resultat ges av:

 • Professionell massage.
 • Ozonterapi.
 • Cirkulär dusch.
 • Akupunktur.
 • balneoterapi.

I vissa fall rekommenderas elektros sömn eller transkraniell elektrisk stimulering används. Alternativa behandlingsmetoder indikeras för vissa män: hirudoterapi, homeopati.

En viktig punkt i kampen mot PMS hos män är "vädret hemma". Precis som en kvinna i menstruationen och under graviditeten behöver förståelse och stöd, så behöver en man som upplever en attack av SMR hemkomfort och mänsklig värme.

Hur man känner igen PMS hos män

Händer PMS hos män? Varje självrespekterande man blir upprörd när han hör ett sådant uttalande eller fråga. När allt kommer omkring är det kvinnors öde att vara rätter och äta choklad under menstruationen (kritiska dagar).

Som regel, när en man ser i sin kvinna inte rationellt, och ibland olämpligt beteende, rycker han helt enkelt på händerna och smackar allt som den så kallade ICP. Men om du är uppmärksam på forskarnas ord kan du ta reda på intressanta nyheter.

Det visar sig att representanter för den starka halvan av mänskligheten, precis som kvinnor kan uppleva periodiska episoder av oförklarlig nervositet.

Irritabilitet hos män

Många kommer helt enkelt att le och göra ursäkter för att detta uttalande uppfanns av kvinnor.

Någon kommer att tänka på det berömda Kuwad-syndromet (pseudo-graviditet) - ett specifikt psykologiskt tillstånd där en man känner alla sekundära symtom på graviditet: toxikos, avvikelser i smakuppfattningen, matsmältningsstörning. Enheter ökar till och med volymen på buken, men detta är bara en fysiologisk avsättning av fett.

Sådana symtom kan uppstå eftersom vissa män för nära uppfattar lidandet av sin andra hälft. Empati kan orsaka en verklig känsla av obehag, vilket är helt i överensstämmelse med tillståndet hos en gravid flicka eller hustru.

Men faktiskt har män också en egen period av PMS, vilket inte har något att göra med den kvinnliga menstruationscykeln eller graviditeten. Det kallas väldigt annorlunda, men förkortningen PMS används för att beskriva en mer livlig bild av uppträdande anomalier..

orsaker

Konstant humörsvängningar hos män kallas "Manlig irritabilitetssyndrom" eller CMR för kort. Detta tillstånd uppstår av flera skäl, som kombineras i två grupper:

Detta är inte en helt korrekt uppdelning, eftersom eventuella störningar i mental hälsa nödvändigtvis kommer att provocera förändringar i fysiologi. Om en kvinnas känslor förändras och det finns en liten irritabilitet, som till stor del beror på mängden östrogen som produceras, förklaras PMS av män av en minskning av mängden testosteron i kroppen.

Testosteron kan minskas av tre skäl:

 1. Närvaron i kroppen av en sjukdom.
 2. Påfrestning.
 3. Åldersrelaterade förändringar hos män.

Alla psykologiska trauma, problem på arbetsplatsen, personliga tragedier, hög fysisk eller mental aktivitet, till och med mycket sex, sömnbrist är alla stress för kroppen, vilket resulterar i en minskning av testosteronnivåerna. Effekten av hormonell obalans återspeglas i en mans humör.

Fysiologiska faktorer

Överdriven träning på simulatorer leder till ett liknande tillstånd. Unga killar har en vana att svänga intensivt, vilket är helt olämpligt för kroppen. Om sådana klasser hålls parallellt med intensiv studie eller hårt fysiskt arbete, bör du inte bli förvånad över att till och med en kille ger ut alla symtom på PMS.

Endokrina patologier orsakar också manifestationer av SMR-tillståndet. Dessutom anses närvaron i kroppen med fokus på kronisk eller akut sjukdom också vara en kraftfull stress för mans kropp. Som ett resultat är hormonkoncentrationen instabil, orsakslös aggression, ilska och mild irritabilitet observeras.

Ålder

Åldring av kroppen är en lika vanlig etiologisk faktor för SMR.

Män som är i åldersgruppen 40-45 år utsätts för detta tillstånd på grund av åldersrelaterade förändringar som inträffar i deras reproduktiva system och en gradvis minskning av könskörtlarnas funktion. Menopausen hos män, i vilken mängden testosteron börjar minska, är 40-70 år gammal. I den här perioden:

 • Det finns en minskning i mängden testosteron.
 • Betydligt reducerad sexuell funktion.

Att använda frasen ”manlig klimax” är inte helt korrekt, eftersom minskningen av den hormonella bakgrunden hos män inte fortsätter lika snabbt som hos kvinnor. Dessutom lyckas vissa individer behålla reproduktionsförmågan fram till slutet av sina dagar. Men utan undantag upplever alla ett symptomkomplex i klimakteriet:

 • Överdriven svett.
 • Spontana värmevallningar i kroppen.
 • Avföringsstörningar.
 • Yrsel.
 • Inkonsekvens i blodtryck.
 • Rödhet i ansiktet.

I medicinska böcker kallas ett liknande symptomkomplex andropause, eller åldersrelaterad androgenbrist. Det är ganska enkelt att kontrollera det med hjälp av laboratoriediagnostik och donera blod för mängden könshormoner. Ett stort antal skäl påverkar utvecklingen av androgenbrist:

 • Patologi för körtlarna som syntetiserar testosteron (testiklar, binjurar).
 • Effekten av joniserande strålning.
 • Förgiftning av kroppen, särskilt alkohol och tobak.

Inledningsvis lider en man av en minskning av sexuell funktion, brist på tillfredsställelse av sex, brist på erektion på morgonen, en svag grad av peniskänslighet under sex. Alla dessa förändringar påverkar det psykologiska tillståndet..

Tecken på IFA

De viktigaste symtomen på testosteronfluktuationer är helt identiska för både en kort minskning och en lång period av androgenbrist:

 1. Snabb början av trötthet.
 2. Irritabilitet.
 3. Dåligt humör, vilket ofta leder till depression.
 4. sömnighet.
 5. Kognitiv försämring (oförmåga att koncentrera sig, distrahera, etc.).
 6. Gungar i sexuell aktivitet (från en fullständig brist på lust till en otänkbar passion).

Allmänna rekommendationer för män

Efter att ha förstått vad SMR är, återstår det bara att ta reda på handlingarna hos en man som har upptäckt en sidolista med symtom. Till att börja med måste du komma ihåg vilka åtgärder som är kontraindicerade:

 • Under inga omständigheter ska symptom ignoreras..
 • Försök att bevisa deras värde, göra dumma saker och avvisa nära och kära.

PMS hos män i reproduktiv ålder, förekommer oftast inte på grund av ofrivilliga förändringar, utan på grund av banalt överarbete eller brist på näringsämnen i kroppen. Det första steget är att:

 • Normalisera sömntiden. En natts sömn ska vara minst 6 timmar.
 • Normalisera arbetstiden, gå in för sport. Åtminstone lite träning bör läggas till i det dagliga schemat..
 • Det är viktigt att se över kosten, som ska vara full och harmonisk.
 • Auto-träning, avkoppling.
 • Använd inte alkohol för att koppla av..
 • Du måste städa upp ditt sexliv om det har några problem. Regelbundet sex med en vanlig partner, en av de bästa antidepressiva.
 • Du kan hitta din hobby, göra manliga affärer (jakt, fiske, etc.).

Behandling

Om problemet med irritabilitet inte försvinner när du följer ovanstående rekommendationer, eller med tiden förhållandet bara förvärras, måste du ta läkarvård. Läkare kan rekommendera följande behandling:

 1. Medicin.
 2. Psykologisk.
 3. sjukgymnast-.

Tranquilizers på dagen, som inte hämmar det centrala nervsystemet, bidrar till en framgångsrik kamp mot stress. Ibland rekommenderas en man att ta växtbaserade preparat med en lugnande effekt, till exempel Motherwort.

Under deras intag, en stor sannolikhet för en minskning av sexuell aktivitet.

Det lugnande läkemedlet har ingen effekt på styrkans tillstånd, men de orsakar överdriven avslappning av mjuka muskler, som inkluderar kärlen ansvariga för att fylla penis med blod.

Uppkomsten av svår depression undertrycks väl av antidepressiva medel. Vid åldersrelaterad androgenbrist, är hormonersättningsterapi indikerat för patienter.

Följande procedurer visar bra resultat:

 • Massage.
 • Ozonterapi.
 • Cirkulationsdusch.
 • Akupunktur.
 • balneoterapi.

Ibland utför fysioterapeuter elektrosovnprocedurer eller utför transkraniell elektrisk stimulering. Vissa män bör få alternativa behandlingsmetoder: homeopati, hirudoterapi. Ett viktigt element för att eliminera manliga PMS är atmosfären i hemmet med familjen.

Det är bevisat: män har också PMS

Livsstil, 21 augusti 2012, 16:50, Delfi.ua Och män har kritiska dagar... Inte bara kvinnor under PMS slår plattor, svär och blir irriterade över bagateller.

De har också depressiva-maniska perioder under vilka de är så utsatta för neuros. Detta kommer antingen från brist på uppmärksamhet, eller från en förändring i hormonnivåer eller från emotionell instabilitet.

Kodenamn: PMS och SMRUchiny drog slutsatsen att det manliga hormonet testosteron är skylden. Och människans känslomässiga och fysiska tillstånd beror på honom. Hormonstorm hos män är ett helt naturligt fenomen..

Så deras nerver, kämpar och exorbitant sexuell lust, som når till manisk, är ett hormonellt misslyckande. Endast hos män kallas sådan sak SMR, som också kallas manligt irritabilitetssyndrom..

Symtomen är bekanta för oss alla: dåsighet, trötthet, dåligt humör, depression och nervositet.

Tecken på PMS hos män: - En man blir alltid trött, oavsett vilken tid på dagen det är. - Han är apatisk över dina berättelser om arbete, familjeproblem, pengar, om barns segrar. kommer från jobbet.

- Skillnader i sexuella önskningar: han vill antingen ständigt ha sex eller tänker inte ens på honom.

Det viktigaste här är att inte tvivla på din styrka, inte att förtvivla och inte låta tanken att han har slutat älska dig. Han har bara allvarliga problem nu och han behöver hjälp. En särskiljande egenskap hos sådana åtgärder är regelbundenhet och konstanthet..

Orsaker till PMS hos män: Orsakerna till sådana nervstörningar är stressiga situationer som uppstår hos män på jobbet, hemma, med vänner. Mannen för tillfället är utbudet av testosteron tappat och har inte tid att fylla på rätt sätt.

Och allt detta är inte bara ord, det finns bevis för dem. För några år sedan, 2002, beslutade den skotska Gerald Lincoln, en läkare på utbildning, att sätta ett experiment på ramar - för att spåra testosteronnivån i dessa djur.

Det visade sig att med en minskning av testosteronnivåerna, efter parningssäsongens slut, blev ramarna irriterande galna.

Så efter detta experiment beslutade en annan läkare - Richard Loops från London att undersöka män för ett liknande fenomen och fick reda på att i våra andra halvor orsakades minskningen av testosteronnivåer av stress. De blir också nervösa och skadliga..

PMS-tid: Det är dags för manlig irritabilitetssyndrom att blossa upp vid 20 och vid 40, men det är farligast vid 40-45.

Varför? Eftersom det är under denna period som en man börjar tvivla på sin sexualitet, funderar på vad han har uppnått i livet och ofta blir besviken över sig själv, rädd att han redan är kritisk och allat den mest livliga, emotionella, minnesvärda. Det speciella med sådana kritiska dagar hos män är att de är oregelbundna, och de ser inte slutet och kanten.

Utgång från PMS: Det skulle vara möjligt att skicka en sådan nervös man för undersökning till läkaren, injicera honom med samma testosteron. Men inte allt är så enkelt som det verkar. För det första vet vi för lite om biverkningar för att riskera vår älskade. För det andra är det allt dyrt. Därför finns det beprövade metoder som gör att du kan normalisera din andra hälft.

Gillar det eller inte, en person som inte kan få tillräckligt med sömn är alltid irritabel. För en man som arbetar hårt är det särskilt viktigt att inte ligga uppe sent. Han var trött och somnade utan att titta på en film med dig? Stör inte på honom, låt söta snus och drömmar.

Även om han somnade i hallen, låt honom spendera natten där, bara ge honom en filt och kudde.

Och han borde vakna på morgonen, inte av skrik från en kvinna att det är dags att stå upp eller att han kommer att vara sen på jobbet, utan från vänliga ord, morgonkyss och dina sexuella förmågor.

Inte bara välsmakande, inte bara hälsosam mat. Kosten måste byggas korrekt! Det bör ha mycket protein och fiber, liksom antidepressiva medel, som choklad. Förresten, på apoteket kan du välja vitaminer och kosttillskott, vilket också kan leda en man till känslor.

Fiber är ett näringsämne som inte ger kroppen energi (som mineralsalter eller vatten), men är oerhört viktigt för kroppens liv. Det finns två typer av fibrer: olöslig (cellulosa och lignin), som finns i baljväxter och spannmål, liksom i grönsaker och frukter.

Och det finns löslig fiber (pektin, harts, alginza och hemicellulosa), som finns i frukt, baljväxter, alger, korn respektive havre. Den första påskyndar matsmältningen och tar bort gallsyra och kolesterol.

Och den andra fyller magen helt och ger en känsla av fullhet, eliminerar känslan av hunger.

Inget psykologiskt tryck och terrorism! Han köpte inte dig nya stövlar nu - gör inte uppror och höj inte koka. Det är möjligt att i morgon får du en diamantring utöver dina stövlar.

Gammal och beprövad metod. Det fungerar felfritt. Om allt är framgångsrikt i detta avseende bör frågan "varför" inte uppstå.

Uppträder PMS hos män och hur manifesteras det

Oorsaklig likgiltighet mot allt, depressiva tillstånd, ständiga humörsvängningar - det här är de viktigaste tecknen på premenstruellt syndrom i den vackra halvan av mänskligheten som orsakas av hormonell omstrukturering av den kvinnliga kroppen, som förbereder en möjlig graviditet.

Men är det bara kvinnor som har hormonella förändringar i kroppen? Faktum är att hos män av olika skäl kan koncentrationen av hormoner i blodet också förändras..

Upplever den starka hälften av mänskligheten känslomässiga förändringar, tårfullhet, irritabilitet och andra symtom på hormonella förändringar?

I den här artikeln kommer vi att försöka förstå vad PMS är hos killar och finns det ett liknande syndrom hos män.

Vad är det och vad kallas det

Tolkningen av PMS låter som ett "premenstruellt syndrom", med avseende på män, det används endast i språk, men är inte en medicinsk formulering, eftersom a priori män inte kan ha menstruation.

Men representanter för det starkare könet kännetecknas av en kränkning av den hormonella bakgrunden, vilket kan orsaka symtom som mycket liknar tecken på PMS hos kvinnor. För första gången uppmärksammade den skotska läkaren J de psykomotionsförändringar som orsakats av en hormonell storm hos män.

Lincoln, han kallade detta tillstånd "irriterat mansyndrom" eller förkortat CPM.

Nyare, först 2005, publicerade terapeuten och läkaren i psykologi hos en person, Jed Diamond, efter långtgående forskning en bok där han i detalj beskrev huruvida män har PMS, bevisade han också vetenskapligt att testosteron är den skyldige i allt som händer i en människas psyko-emotionella tillstånd. Enligt forskaren, om mängden testosteron i kroppen minskar, börjar depression, stängning och irritabilitet visas.

Som praxis har visat, är manliga hormoner föremål för allvarliga förändringar under dagen. Under en timme kan koncentrationen av testosteron variera 4-5 gånger, och om man ser hela tiden på kontexten kommer hormonets maximala värde att vara på morgonen, och på kvällen minskar det gradvis.

Det finns säsongsvariationer i hormoner, med den maximala koncentrationen i november och det minsta i april. Dessutom beror nivån på hormoner beroende på ålder, hos män i åldern 40-50 kommer en andropause, en analog kvinnlig menopaus..

Men detta betyder inte att manlig impotens uppträder, nivån på könshormoner minskar helt enkelt, men förmågan att befruktas hos män med ett normalt hälsotillstånd kvarstår till ålderdom.

Orsaker till PMS i den starka halvan

PMS hos män kan orsakas av psykologiska och fysiologiska skäl. De psykologiska orsakerna som negativt påverkar testosteronnivån, som orsakar irritabilitet och dåligt humör, inkluderar stress, olika sjukdomar och åldersrelaterade förändringar. Följande skäl kan påverka den hormonella bakgrunden hos en man:

 • problem med arbetet;
 • drama på den personliga "fronten";
 • fysisk och mental belastning;
 • brist på vila;
 • till och med överdriven sexuell aktivitet.

På grund av dessa orsaker förekommer PMS ofta hos pojkar och unga män. Dessutom kan en hormonell storm orsaka ett felaktigt läge på dagen, när en man kombinerar aktivt arbete eller studie, en hel del sysslor, konstruktion, och dessutom glömmer han inte att gå med vänner på natten istället för en normal sömn, och på morgonen besöker han gymmet och täpper sina muskler till gränsen.

Tecken på SMR kan förekomma med patologier i det endokrina systemet och andra kroniska och allvarliga sjukdomar. Dessutom kan irritabilitet omotiverad aggression, okontrollerad ilska uppstå hos män efter 40 års ålder, i vilken utrotningen av gonadernas funktion börjar.

symtom

Det är vetenskapligt bevisat att hos kvinnor som bor i samma hus sker hormonella förändringar synkront och samtidigt börjar PMS.

Eftersom manlig PMS inte på något sätt relaterar till premenstruellt kvinnligt syndrom, kan ett liknande tillstånd uppstå hos killar oavsett när en hormonell storm bör uppstå i deras halvor.

De viktigaste symtomen på en mans minskning av testosteronnivåerna är följande:

 • en person tröttnar snabbt, även om han inte har varit inblandad i några viktiga och svåra uppgifter;
 • irriterad vid varje, till och med det minsta tillfället;
 • deppigt humör;
 • ständig lust att sova;
 • distraherad uppmärksamhet, oförmåga att koncentrera sig;
 • förändringar i sexuell lust, från oåterkallelig önskan till fullständig apati.

Om en minskning av testosteronnivåerna observeras under lång tid, kan kardiovaskulära sjukdomar och metaboliska problem uppstå..

Vad ska man göra

Ett irriterat mans syndrom är inte en sjukdom som kräver medicinsk eller, ännu värre, kirurgisk ingripande. Detta tillstånd orsakas huvudsakligen av överansträngning och felaktigt utvalda dagliga och dietregimer..

Här är några användbara tips för män som berättar hur du överlever PMS:

 • sömnen ska normaliseras, en man ska sova minst 6 timmar om dagen;
 • systematiska måttliga platsövningar bör införas i vanan. Belastningar bör inte vara överdrivna, utan misslyckas bör de alternera med en god vila;
 • du måste granska din diet, den måste vara balanserad och utan innehållet av kryddig, kryddig och fet mat. Det är också tillrådligt att inte missbruka alkohol och tobak;
 • avkopplingsmetoder, särskilt auto-träning, kommer att hjälpa män att bekämpa PMS;
 • regelbundet sex är den bästa antidepressiva;
 • du bör ta din fritid, du måste skaffa dig någon form av hobby, till exempel fiske, jakt eller samla frimärken.

Om en man inte kan hantera manifestationerna av PMS på egen hand, eller om de är komplicerade av samtidigt patologier, sök läkarhjälp.

Läkaren kan ordinera dagliga lugnande medel som hjälper till att hantera stress och inte hämmar nervsystemet. Dessa kan vara Adaptol- eller Afobazol-preparat. Du kan också använda växtbaserade lugnande medel (Motherwort eller Novo-Passit).

Fluoxetin kan förskrivas som ett antidepressivt medel. Vid mer allvarliga tillstånd indikeras hormonbehandling..

Goda resultat i kampen mot manlig PMS har visat fysioterapeutiska förfaranden: massage, ozonterapi, akupunktur, cirkulär duk och balneoterapi.

Det bör komma ihåg att en man med SMR också är mycket sårbar och mottaglig för någon annans kritik, som en kvinna med PMS. Av denna anledning är det mycket viktigt att omge honom vid denna speciella tid med omsorg och uppmärksamhet, för att göra det klart att du kan övervinna alla svårigheter tillsammans.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Cystit med menstruation: ett mönster eller patologi

Det finns många patologier som inte brukar tala högt. Men deras känsliga tystnad löser inte problemet utan förvärrar det bara. Ett av dessa problem är cystit under menstruationen (reglering - rengöring av kroppen)....

Vad är brun urladdning vid signalering av kvinnor?

Den bruna färgen på kvinnliga sekret uppnås på grund av blodföroreningar i fysiologiska vätskor. Sådant slem uppträder vid olika tidpunkter i menstruationscykeln....

Smärta i anus under menstruationen

Under menstruationen kan en kvinna störas av smärta i anus. Krampning av musklerna i anus sker inte bara under tömning utan även i vila. En sådan patologi kan orsakas både av fysiologiska processer och av vilken som helst sjukdom....