Kritiska dagar och aptit - hur är de relaterade och varför är det viktigt

Blödning

Menstruationscykeln medför inte bara en förnyelse av hela kroppen och en signal om ett hälsosamt reproduktionssystem, utan också många besvär. Alla av dem, på ett eller annat sätt, är kopplade till själva menstruationsprocessen. Men varför vill du äta mycket innan menstruationen? Denna fråga är värt att överväga mer detaljerat..

Vad som orsakar aptit för menstruation

Menstruation är en naturlig process där många element är involverade. För någon är de lättare, för någon svårare. Och detta beror både på tillståndet i kroppen som helhet och på individens känslighet i enskilda områden. Men mest av allt påverkar hormonella förändringar cykeln och välbefinnandet..

Innehållet i progesteron och östrogen - hormoner som ansvarar för kvinnans cykel och hälsa - faller till en lägsta nivå i blodet. Detta är ett kritiskt ögonblick. När allt kommer omkring leder detta till en förändring i humör, välbefinnande, hudtillstånd och ökad aptit. Nivån på dessa hormoner stiger redan närmare mitten av cykeln. Sedan alla konsekvenser av den föregående nedgången och kommer till intet.

Ökad aptit före menstruation är normen för nästan alla kvinnor. Olika studier av forskare som har genomförts under många år talar vältaligt om detta. De fann också att det finns flera sorter av specifik hunger - före, under och efter menstruation.

Hur kroppen reagerar på mat före menstruationen

Tänk på zhor innan menstruationen. Ökad aptit för PMS avgör ett antal skäl:

 • hormonella förändringar;
 • stressiga situationer och reaktion på det;
 • naturlig förberedelse för befruktning.

För att förstå varför PMS är så hungrig bör man tänka att detta inte är före menstruationen utan efter ägglossningen.

Naturen har fastställt mekanismer som hjälper korrekt befruktning och mild gestation. På grund av detta börjar kroppen aktivt lagra energi för att stödja två på en gång. Det mest framgångsrika ögonblicket för befruktning är ägglossning. Och det händer före menstruationen. Om befruktningen inte inträffade och reglerna började försvinner önskan att äta allt som finns i kylen och i hyllorna.

När det gäller hormonell obalans varar effekten längre. Och om detta är en reaktion på stress, är det problematiskt att bestämma den normala varaktigheten. Minskningen beror bara på hur snabbt situationen upphör att uppfattas av stress..

Om det finns behov av något specifikt? Det kan säga att något specifikt saknas.

Varför vill du verkligen ha fisk innan menstruationen? Kroppen saknar spårelement som fisken är full av: jod, fosfor, magnesium, vitaminer, omega-fettsyror och mycket mer. Vad ska man göra? Ät en bit eller ett par. Överdriv inte bara det med fiskspecialiteter - föredra enkla rätter. Om detta inte hjälper, be din läkare att utveckla en kurs för dig att ta vitaminer och mineraler..

Varför vill du ibland ha något salt innan du börjar din period? Salt hjälper till att hantera stress och distraherar dem. Det sparar dig också från trötthet och ökad stress. Under perioden med premenstruellt syndrom är kroppen mer utsatt för alla dessa faktorer och kräver en lösning på problemet. Ge inte upp - salt förstärker bara hunger och behåller vatten, vilket redan är dåligt utsöndrat före menstruationen.

Hur ökar aptiten under menstruationen

Men zhor under menstruationen - detta är inte längre förberedelse för förplantning. Det är bara en reaktion på stress. Kroppen är van vid att hantera svårigheterna i livet med hjälp av lite läcker skadlighet. Och när han själv blir en enda stress - på grund av perestroika, en hormonell våg, smärta - har han inget annat val än att ta till beprövade och välkända metoder.

Appetiten ökar före och under menstruationen eftersom det är just detta sätt att hantera stress som verkar vara det enklaste och mest logiska. Men detta är i grund och botten fel. Och inte ens på grund av att månatligen ätade kilogram kan förstöra siffran väldigt inopportune. Men också för att ett sådant sätt att hantera stress inte är det bästa alternativet. Och du bör lära dig att hantera detta problem tills det har vuxit till en patologi. Och sedan med tur, kanske bara viktökning och mer intensiv träning, och kanske stroke, hjärtattacker, diabetes, ledproblem och många andra problem som är direkt relaterade till fetma.

Ett annat skäl till att man under menstruationen plötsligt känner att äta mycket kan vara de hormoner som produceras av kroppen speciellt för processen att separera ägget och utseendet på ett nytt. Kroppen reagerar på sitt sätt - försöker kompensera för obalansen i vanliga hormoner med mat.

Varför avtar inte aptiten efter menstruationen?

Zhor efter menstruation är en specialkategori. Och om frossa före planerad menstruation är helt rättfärdigad av hormoner eller förberedelse för att fostra ett barn, efter det blir det irrelevant.

Så varför uppstår en sådan hunger? Läkarna säger att flera alternativ kunde ha påverkat detta..

Om det finns en vana att "belöna" med mat, kan kroppen överföra den till en konditionerad reflex. Efter att ha upplevt stress försöker han "berömma" sig själv och gör detta med hjälp av den enda spaken han känner - mat.

Om det inte finns någon sådan vana och hunger uppträder omedelbart efter avslutade kritiska dagar kan detta vara ett tillfälle att tänka på balansen mellan hormoner. Detta enda symptom är ingen anledning att ställa en diagnos. Men du bör vara mer uppmärksam på alla andra manifestationer: regelbundenhet i cykeln, svullnad i benen och ansiktet före menstruation, håravfall och så vidare..

Månadsvis och söt

Denna punkt bör läggas i ett separat stycke i artikeln, bara för att det oroar sig mer. Trots allt tolererar ingen diet kilogram kakor och choklad, även om orsaken till detta är hormonell obalans.

Frågan varför man vill ha godis mest av allt, men det finns ett fullständigt och underbyggt svar i forskningsmaterialet - antingen en brist på blodsocker (på grund av en kraftig förändring i insulinnivåer) eller brist på endorfin är att skylla.

I det första fallet väcker en brist på insulin köp av en annan chokladstång. Men en kraftig ökning av insulinnivåerna leder inte till de mest rosiga konsekvenserna. Så det är bättre att vägra godis. Ofta synd på detta alternativ. Men faktiskt reducerar endorfinbrist nivån på alla funktioner i kroppen och kan inte diskonteras.

Vår kropp producerar hormonet av lycka på egen hand (utom i de fall vi pressar innehållet med choklad). Och mest aktivt sker denna process under ägglossningen. Men efter det minskar det (det återgår till normalt, genomsnitt). Och så måste du konstgjort lägga till lite glädje i kroppen. Du kan öka dess innehåll på billigare sätt - koppla av, lyssna på trevlig musik, läsa din favoritbok, titta på en film eller serie. Plötsliga humörsvängningar uppstår också från endorfinförändringar. Nivå ökad - mindre irritation, mindre lust att äta något.

Varför vill du fortfarande godis innan din period? Av samma anledning som under, men stress blandas igen. Om kroppen tidigare vant sig att "sylt" den med choklad, kommer den att göra samma sak under kritiska dagar.

Vad man ska göra med ökad aptit

Återigen, den traditionella zhazh före menstruationen vilar inte och stör den dieten? Det finns ett par hemligheter som hjälper till att passera denna period och inte skada figuren..

Om du verkligen vill ha godis ska du inte vägra. Men du kan inte överdriva det. Istället för en enorm tårta eller ett paket choklad kan du välja din favorit söta, ta en liten bit av den och njuta av smaken fullt ut. Inte på språng eller hårt. Ännu bättre, försök att ersätta godkalorier med något mer användbart. Torkad frukt, vanlig frukt (exklusive bananer och druvor), morötter, naturlig yoghurt, bär, nötter, honung. Allt detta är möjligt även med en diet..

Om du vill omedelbart, bara och mer, justera din diet. Öka antalet måltider, men ät bara tillåtna livsmedel. Det är bra när du kan lägga till fisk, kycklingbröst och spannmål i kosten. Om dieten är för stel, finns det en möjlighet att den måste stoppas. Och nästa gång beräkna början korrekt. Sådana dieter bör inte pågå längre än ett par veckor. Bind en start till 3 eller till och med 8 dagar av cykeln. Det är bättre att undvika hungerslag i princip, såväl som överätande - de skadar kvinnornas kropp, framkallar en obalans av vitaminer, hormoner och kan som ett resultat förhindra graviditet eller leda till kroniska sjukdomar.

Ständigt dras för att äta något specifikt? Fisk eller en chokladkaka med nötter? Ta reda på exakt vad som saknas. En kurs med vitaminer kan hantera detta problem, och en kompetent diet kan aldrig komma ihåg det. Därför är det så viktigt att märka en sådan bagatell i tid.

Snabbt att bli av med zhor hjälper lågkalori-sallader, grönt te och till och med inte älskas av många kokta grönsaker. Huvuduppgiften är att minska ökad aptit och dra dig ihop innan du äter allt mjöl och fett i området. Försök att äta oftare och glöm inte små mellanmål mellan måltiderna.

Att förbereda sig i förväg är logiskt - varför vänta? Så snart hungern intensifieras inför kritiska dagar är det värt att fylla kylskåpet med endast hälsosam och hälsosam mat - så att det inte finns några frestelser.

Personer med låg immunitet är högst upp i risken. En ny förkylning eller någon annan inflammatorisk process bidrar till en eventuell försämring av immunitetsnivån. Detta innebär att det ökar dina chanser att få alla negativa konsekvenser av PMS i sin helhet. Försök att inte starta sjukdomen, och efter återhämtning, se till att fylla bristen på vitaminer och arbeta hårt för att återställa immunitet.

Och för att inte undra nästa månad varför aptiten ökar så mycket innan menstruationen, försök att undvika stress och hålla fast vid en diet som inte är strikt diet. Ta vitaminer, de ökar immuniteten, hjälper till att bekämpa hormonobalanser och stress.

Nu några fler svar på viktiga frågor som uppstår hos flickor:

"Är ökad aptit antingen PMS eller graviditet?"

Att äta mer under första trimestern är sällsynt. Men det händer också. Om det finns någon ovanlig begär efter en produkt eller bara hunger är mycket högre än vanligt under en sådan period, bör du titta på apoteket och ta ett par graviditetstester.

”Appetiten växer, mycket starkare än vanligt. Något hände?"

Om en zhor attackerar en vecka eller ett par dagar före menstruationen, oroar det sig - tillståndet kommer för plötsligt, kroppen kräver något ovanligt eller på något sätt verkar fel - det är värt att utföra ett graviditetstest och sedan gå till gynekolog. För alla resultat. Även om det inte är en graviditet. Om något har förändrats dramatiskt i den kvinnliga kroppen, bör du börja övervaka processen så snart som möjligt..

"Hungersnöden börjar en vecka innan, är det normalt?"

Det spelar ingen roll exakt hur många dagar innan menstruationen zhor börjar. Allt är väldigt individuellt här. Som cykeln själv. Det är troligt att ägglossningen i ett visst fall varar längre än den genomsnittliga nivån. Därför den tidigare manifestationen av konstant hunger. Minska det hjälper samma metoder som vanligt - vila, ordentlig mat, ingen stress.

Om du verkligen vill äta mycket under din period, förneka inte dig själv. Men du behöver inte äta för mycket. Ät en stor del av sallad eller koka gott kött med grönsaker. Men att engagera sig i snabbmat är bara överflödigt, dina favoritjeans kommer inte att förlåta detta, oavsett hur bra skälet det är. Vila och lugn hjälper ännu bättre än piller och vacciner..

Effekten av menstruation på aptiten

Senaste uppdatering: 28-28/2019

För många kvinnor är en ökad en gång i månaden ökad lust att ständigt tugga något associeras med början av kritiska dagar. Trots att detta är ett normalt naturligt behov av kroppen, är kvinnor oroliga för varför de vill äta innan menstruationen och hur det kommer att påverka figuren. Så tänkt av moderens natur: för att ge liv till en annan person behöver kroppen styrka, vilket korrekt och hälsosam mat hjälper till att fylla.

Vilka är orsakerna till ökad aptit

Kvinnors hälsa beror direkt på fluktuationer i nivån av hormoner associerade med den fysiologiska processen varje månad (21-35 dag) - cykliska förändringar i reproduktionssystemet i form av regelbunden blödning från könsorganet. Detta är den så kallade menstruationscykeln, som inkluderar två faser, delad av ägglossning.

I det första steget är det en betydande ökning av hormonet östrogen, som ansvarar för mognad av ägget och dess förberedelse för befruktning. Under denna period är kvinnan på gott humör, överväldigad med positiva känslor, känner en uppgång, har en optimistisk inställning, hög arbetskraftsproduktivitet. I mitten av menstruationscykeln, när östrogeninnehållet i blodet når sin maximala mängd, ägglossning inträffar, åtföljt av frisläppandet av en mogen kvinnlig reproduktionscell i äggledarna för att ansluta gamet och en minskning av östrogenkoncentrationen.

Det andra steget kännetecknas av ökad produktion av ett annat hormon - progesteron, som hjälper till att förbereda den kvinnliga kroppen för befruktningen. Vid graviditet säkerställer steroidhormonet fästets ägg vid livmodern. Om befruktning inte har inträffat, börjar avstötning av endometrium, lämnar kärlen från slidan, eller den så kallade menstruationen. En ökning av progesteronkoncentrationen uttrycks som en försämring av välbefinnandet, en känsla av obehag, obehag, minskad aktivitet och ökad aptit.

Vad är förhållandet mellan en ökning av progesteron och en önskan att ständigt tugga något? Det finns flera förklaringar till detta:

 1. Ökad aptit före menstruationen är förknippad med östrogenens påverkan på produktionen av serotonin - lyckohormonet (detta faktum har inte visat sig vetenskapligt), vilket påverkar kvinnans välbefinnande i den första fasen av cykeln. Följaktligen leder en minskning av det kvinnliga könshormonet till en minskning av serotonin, det vill säga en brist på den så kallade lyckoproducenten, som det rättvisare könet kompenserar genom att äta godsaker. Forskare är skeptiska till den här versionen och tror att inte bara hormoner stimulerar syntesen av en neurotransmitter. Och zhor under menstruationen uttrycks inte bara i önskan att äta godis, utan i en ökning av mängden mat som konsumeras, vilket inte kan förklaras av bristen på bara ett lyckligt hormon.
 2. En annan grupp specialister förklarar denna process genom en förändring i ämnesomsättningen, som aktiveras före menstruationens början. Enligt dem åtföljs förstärkningen av metaboliska processer av ytterligare energikostnader, som kan fyllas på med mat. Med andra ord: ju högre behovet av frisläppande av energi är, desto större är behovet av dess källa (mat). Följaktligen ökar kvinnlig aptit, vilket kräver återställning av energibalansen.
 3. Enligt gamla legender är den kvinnliga kroppen före rengöring (menstruation) fylld med användbara ämnen som är nödvändiga för att fylla på blodförlust och återställa slemhinnan i könsorganet.

Innan menstruationen känner du dig hungrig, video

Varför vill du äta innan menstruationen

Det bevisas dock att dessa versioner inte har någon biofysiologisk grund. Så varför vill du äta innan din period??

Trots olika förklaringar till orsakerna till detta fenomen ger medicinska arbetare fortfarande inte ett specifikt svar på denna fråga, varför aptiten ökar innan menstruationen, och tror att det inte finns några objektiva källor till detta..

Det vetenskapligt baserade skälet är att en kvinnas kropp förbereder sig för graviditet varje månad vid ägglossningen. Under påverkan av adrenalin och noradrenalin, vars produktion förbättras av progesteron, aktiveras hypotalamus och andra system i hjärnan i huvudet, vilket irriterar nervreceptorer och mitten av hunger. Som ett resultat förbättras utsöndringen av magsaft och andra komplexa förändringar som ännu inte helt och hållet förstås av människor.

Den psykologiska faktorn är också viktig. Eftersom kvinnan är känslomässigt instabil i det andra stadiet av menstruationscykeln, kan irritabilitet och ett dåligt humör mycket väl vara orsaken till en ytterligare källa till glädje i form av söt och välsmakande mat.

Många, oroliga för uppsättningen extra kilo, undrar varför under menstruationen du vill ha godis? Detta beror på en brist på östrogen före blödning av livmodern och en möjlig förändring i blodinsulinnivån, som är ansvarig för glukoshalten. Läkare rekommenderar strikt kontroll över konsumtionen av sockerhaltiga livsmedel under denna period..

Det bör noteras att det finns en önskan om menstruation individuellt. Ett antal kvinnor i reproduktiv ålder känner inte ett ökat behov av mat och märker inte några förändringar i kroppen, och vissa tvärtom tappar intresset för mat.

Hur man klarar av ökad aptit före menstruationen

Nästan varje representant för den svaga halvan av mänskligheten är benägen att möta en ökad aptit strax innan kritiska dagar börjar. Men de är ofta inte oroliga för varför de vill äta under menstruationen, men förvärvet av extra kilo som följer med denna process. Det är inte värt att oroa sig för mycket över uppkomsten av övervikt: det är överskottsvätskor som ackumuleras som ett resultat av ökad syntes av progesteron och östrogen, samt en minskning av antalet urinationer, problem med tarmrörelser och ökad gasbildning. Några dagar efter menstruationen normaliseras alla processer och övervikt försvinner. Därför är det osannolikt att det påverkar zhor före menstruation.

Det viktigaste är inte att ge efter för frestelsen av mat och strikt kontrollera aptiten under menstruationen. Hur kan du hantera en ökad lust att äta under kritiska dagar?

Svaret på många frågor av intresse är ganska enkelt. Det viktigaste är att följa flera regler:

 • försök att bli distraherad;
 • det är bättre att avstå från att konsumera livsmedel med högt fettinnehåll såväl som salt och sött bakverk; det är lika viktigt att utesluta kaffe under en viss tid;
 • örtteer kan lätt hantera ökad aptit, främst maskros eller dogrose.

Om du vill äta mycket under din period och inte kan övervinna aktiviteten i din aptit, bör du följa de enkla rekommendationerna från nutritionister, följt av att du inte kommer att förbli hungrig och skydda figuren från extra kilo.

Här är några av dem:

 1. Rätt och hälsosam kost.
 2. Måttlig konsumtion av sött te kommer att skapa en känsla av mättnad..
 3. Intag av speciella mediciner med ett högt innehåll av magnesium och kalcium cirka 10 dagar före de kritiska dagarna. Dessutom måste de dricka sig fullständigt och inte bara i flera dagar.
 4. Användning av hormonella preventivmedel. Många kvinnor hävdar att denna metod signifikant kan minska manifestationerna av ett premenstruellt symptom, inklusive ökad aptit, genom att normalisera hormonhalterna. Glöm dock inte att valet av denna typ av fonder uteslutande utförs av en specialist.
 5. Den psykologiska aspekten. En kvinna bör lära sig att byta till andra saker förutom näring. En utmärkt lösning skulle vara att göra din favorit sak eller en som kan intressera dig.

Alla ovanstående åtgärder kan inte bara minska känslan av hunger, utan också att känna sig i ordning under hela menstruationscykeln.

I allmänhet rekommenderas att ta hand om din kropp i förväg, några dagar före menstruationens början. Samtidigt bör anslutning till en noggrann och korrekt regim pågå i flera dagar och efter att den har slutförts.

Hur man äter under menstruationen

Så att vikten inte kunde stiga på kritiska dagar är det inte nödvändigt att följa en strikt diet. Det är viktigt att välja rätt mat, eller snarare äta bara hälsosamma livsmedel, vilket eliminerar skadliga som bidrar till viktökning.
Listan över hälsosamma livsmedel som rekommenderas av näringsläkare innehåller följande:

 1. Färsk frukt och grönsaker visas i valfri mängd. Det bästa vitamin- och näringsrika alternativet - grönsakssallad med sesamfrön i vegetabilisk olja.
 2. Spannmålskördar. Spira vete eller havre / bovete fiber kommer att mättas med användbara spårämnen och bli av med gifter. Det är möjligt att lägga fiber till sallader, kokta soppor och spannmål.
 3. Torkade frukter. Torkade aprikoser, russin, katrinplommon kan ätas istället för din favoritchoklad.
 4. Avkok av örter med tillsats av honung, citron, ingefära mättar kroppen med vitaminer.
 5. Nötter kan kompensera för bristen på godis. Ät högst 5 stycken per dag av nötter.
 6. Spannmål. Mätt kroppen under lång tid och tillåt inte viktökning.
 7. Proteinrik mat. Soja, bönor, linser, kikärter, bönor - långt ifrån en komplett lista med hälsosamma produkter.

Att följa ovanstående regler och ökad uppmärksamhet på din hälsa hjälper dig att hantera inte bara ökad aptit och utseendet av övervikt under menstruationen, utan också att upprätthålla god hälsa under en svår period för varje kvinna.

Fasta under menstruationen

Är det möjligt eller strängt förbjudet att svälta under menstruationen?

Terapeutisk fasta är en möjlighet att rensa kroppen för gifter och andra skadliga ämnen. Korrekt fasta kan ändra månadscykeln till det bättre, hjälpa till att reglera den och eliminera smärta i buken. Många kvinnor som just börjar använda denna metod undrar: är det tillåtet att beröva sig mat under menstruationsblödningen? Kommer det att leda till negativa konsekvenser och hur kommer det att påverka deras kvinnliga hälsa och förmåga att bli gravid?

Specialister ger inte ett definitivt svar, eftersom varje organisme är individuell. Baserat på hälsotillståndet bör en kvinna själv bestämma sig för att svälta under menstruationen eller är det bättre att vänta på deras slut, eller till och med ge upp denna idé.

Cykelfaser, kroppens funktioner och svälteffekten

Det kvinnliga reproduktiva systemet är en mycket komplex mekanism, som beror på hormonarbete, nervsystemet och hjärnan. Vid olika perioder av samma cykel hoppar kvinnans hormonella bakgrund, eftersom det reproduktiva systemet går igenom två steg:

 1. Det follikulära stadiet är den första fasen i den cykel där östrogen produceras. Under de första dagarna av menstruationen reduceras aptiten avsevärt, medan alla processer påskyndas, energi förbrukas aktivt. Fett och ämnen som ackumuleras i kroppen bränns snabbt.
 2. Vidare till mitten av cykeln (ungefär den femtonde dagen) följer lutealfasen. Progesteronnivåerna ökar, och mot slutet av detta steg ökar aptiten redan, kroppen behöver mer näringsämnen och lagrar fett före menstruationen. Kvinnor och flickor kan hemsökas av en ständig hungerkänsla. Kolhydratmat bör hållas till ett minimum, medan proteinmat bör ägnas mer uppmärksamhet..

Det faktum att fasta kan påverka menstruationen är ett obestridligt faktum. Många kvinnor tränar fasta de allra första dagarna av de kritiska dagarna när de inte är hungriga. Vid första anblicken är detta verkligen bekvämt, eftersom kroppen "förberedde" i förväg och på kvällen redan fått de nödvändiga reserverna av element.

Men experter rekommenderar att du börjar svälta efter menstruationen. Innan menstruation, det vill säga i lutealfasen, är det oerhört viktigt att använda livsmedel som innehåller magnesium (nötter, kakao, bönor) för att underlätta livet under den förmånliga perioden. Annars kan deras brist orsaka smärta i nedre del av magen och andra obehagliga symtom. En vecka före menstruationen bör du begränsa användningen av söt, mjöl, mjölk och fett - så att du redan kan förbereda dig lite för svält.

Även om det är produkterna i denna kategori som jag vill äta i enorma mängder. Detta beror på att produktionen av insulin, som kräver socker, ökas, medan östrogen, som "undertrycker" aptiten, tenderar att bli noll. Därför kan vi dra slutsatsen att en fullständig vägran av mat under denna period kan förvärra tillståndet och förvärra stämningen, vilket kommer att påverka hela hormonell bakgrund, PMS och menstruation negativt..

Men om en kvinna redan svält innan menstruationen, är det inte nödvändigt efter hennes början att stoppa terapeutisk fasta. I detta fall kommer menstruationsblödning inte att vara en ursäkt för att ge upp en hungerstrejk, men detta är bara en rekommendation. Det är viktigt att titta på ditt eget välbefinnande och inte experimentera igen på din hälsa.

Fasta perioder

Ju längre varaktigheten av den medicinska hungerstrejken är, desto starkare blir dess effekt och effekt på kroppen. Följande tidslinjer bör övervägas:

 • En till tre dagar. Du kan börja från vilken dag som helst från början av menstruationen. En sådan period av avhållsamhet från att äta kommer att ha en minimal effekt på kroppen. Ett alternativ för dig som vill rengöra kroppen utan hälsorisker. Det bör noteras att fastandet börjar under menstruationen hjälper till att förbättra den kvinnliga kroppens tillstånd - i frånvaro av samtidiga sjukdomar. Återigen beror på den specifika organismen och dess funktion.
 • Sex till nio dagar. Om en kvinna är lätt i vikt och vissa gynekologiska sjukdomar rekommenderas inte en så lång fasta period. Det finns en risk för cykelfel och ökad blodvolym. För friska kvinnor är perioden acceptabel, prognosen är gynnsam.
 • Tio till femton dagar. Påverkar det endokrina systemets arbete. Vikt minskas, cykeln kan förändras, inklusive PMS-symtom. Om en flicka har en önskan att bli gravid ett barn, är det viktigt för henne att inte överdriva det och måste sluta fasta efter tio dagar. Annars är problem med ägglossning möjliga..
 • Över femton till tjugo dagar. En kvinna tappar redan mycket kilo i vikt, cykeln kan gå kraftigt av. Om det finns problem med mag-tarmkanalen, kan de efter att ha vägrat mat under en sådan period förvärras.

Det är omöjligt att förutsäga reaktionen på svält - allt beror på kroppens individuella egenskaper. För kvinnor med en astenisk kroppskonstitution och som är utsatta för hypotoni är svält inte önskvärt, eftersom hon uppenbarligen inte har tillräckligt med vitaminer och mineraler som kan stödja kroppen.

Möjliga biverkningar

Innan övergången till terapeutisk fasta påbörjas är det nödvändigt att bekanta dig med alla kontraindikationer och eventuella negativa effekter. De vanligaste är:

 1. Ändra cykelns varaktighet. Månadsperioder kan komma tidigare än 21 dagar senare (acceptabel minimisats), eller förseningar kommer att uppstå - upp till flera månader.
 2. Förändring av blödningens varaktighet. Om till exempel blodet tidigare gick i sju dagar kan svält leda till minskad blodförlust till en dag eller två.
 3. Fel under mitten av en cykel. Menstruation kan komma under fasta och sedan återupptas efter proceduren.
 4. Trötthet, trötthet, huvudvärk. Speciellt i riskzonen för kvinnor och flickor med lågt hemoglobin och lågt tryck.
 5. Dåligt humör. Inte en så allvarlig punkt, vid första anblicken. Men nedbrytning, nervositet, tårfullhet, humörsvängningar - allt detta är en följd av en störd hormonell bakgrund. Skulle jag förneka mig själv en måltid om detta leder till en utdragen depression?

Som regel, med en strikt diet, får kvinnokroppen tre gånger mindre animaliskt fett än den behöver, och när det fasta mottas ingenting alls. Därför är upphörandet av menstruationen helt överraskande. Men utöver de "saknade" perioderna kan följande konsekvenser uppstå:

 • Livmoderblödning;
 • Godartade eller maligna tumörer;
 • Cysta;
 • Infertilitet.

Livmodersblödning Tumörer Cyst Infertilitet

Det måste komma ihåg att menstruationens försvinnande efter att ha vägrat mat är helt normalt. Men om det efter svält har förekommit allvarliga kränkningar och långa cykelfel måste ett antal åtgärder vidtas för att återställa den för att undvika irreversibla konsekvenser.

Sätt att återställa cykeln efter fasta

En instabil cykel antyder att något är fel med den kvinnliga eller flickans uppfödningsfunktion. Efter en imponerande förlust av extra kilo är kroppen särskilt försvagad. Det är nödvändigt att ta reda på orsaken till frånvaron av menstruation och börja behandlingen, annars kan infertilitet uppstå. Exempelvis upphör menstruationen helt och hållet på grund av bristen på fett, vilket är avgörande för kvinnor (i moderation, naturligtvis).

Vegetariska damer eller veganer observerar också samma kränkningar. Fett är en källa till kolesterol från vilken kvinnliga hormoner är syntetiserade. Därför spelar det en viktig roll för att reproduktionssystemet ska fungera fullt ut, eftersom äggstockarna måste näras och inte tappas..

För att få kroppen till ett normalt tillstånd använder de sig till sådana metoder:

 1. Förändring av diet. Efter upphörandet av menstruationen på grund av en hungerstrejk, måste du nu äta mat som innehåller fett - de som du var tvungen att beröva dig själv under perioden med vägran att äta. Det är också viktigt att konsumera en tillräcklig mängd protein (fisk, mejeriprodukter) och komplexa kolhydrater (baljväxter, nötter, frukt). Om en kvinna måste arbeta hårt fysiskt, bör fler kalorier tas. Och glöm inte att det är bättre att äta ofta i små portioner.
 2. Örtte och infusioner. Traditionell medicin hjälper till med det första steget av störningar. Infusioner från malörrot tar ungefär två veckor. En tredjedel av en matsked av roten hälls i ett glas kokande vatten. Du måste ta innan du äter. Kamomill- och myntte-, valerian-, oregano- och citronbalsaminfusioner hjälper också till att normalisera äggstockarnas och nervsystemets arbete. Du kan ta färsk persilja.
 3. mediciner En läkare kan förskriva hormonella läkemedel för att återställa ovariefunktionen endast som en sista utväg. Cykeln kommer snart att justeras. Men utan korrekt näring blir det svårare för kroppen att återgå till det normala..

Vad vi äter påverkar i hög grad kvaliteten på vår hälsa och processerna i kroppen. I sig själv bidrar måttlig fasta till att förbättra välbefinnandet, rensa organ från onödiga och skadliga komponenter, och påverkar också gynnsamt cykeln, dess stabilitet och kan ta bort smärta i nedre del av buken. Man bör dock närma sig denna process under menstruation med all försiktighet, sedan man tidigare studerat sin kropp.

Om det finns kvinnliga patologier, är det värt att skjuta upp fasta eller att överge det helt - beroende på svårighetsgraden av sjukdomen, dess stadium och förvärring. Både folkmetoder och läkemedel kommer att kunna återfå styrka och hjälpa till att rehabilitera efter misslyckad fasta under menstruationen.

Det är viktigt att känna din kropp och kroppens svar på sådana procedurer för att minimera biverkningar..

Det här inlägget postades av Hello, Julia !. Du kan kommentera här eller där.

Mina vänner, jag får ofta frågor i posten om rengöring av fasta, så jag bestämde mig för att sätta dem i ett litet inlägg. Så dina frågor, mina svar. Detta är enbart min åsikt och min erfarenhet, baserad på läst, visat, lyssnat på information, liksom på de svält som jag själv gick igenom.

 • Är det möjligt att börja fasta under menstruationen?
 • Jo det kan du.
 • Försvinner cykeln efter fasta?
 • Ja, det kommer vilse i en månad eller två. Enligt naturmedicinska läkare beror detta på att kroppen byter till rengöringsprocessen. Det är grovt sagt podzabivaet för mindre viktiga processer, eftersom det börjar rensa, ta bort överskott och onödigt från blodet, vävnaderna, organen. I det här fallet är reproduktionssystemet alltid på sista plats.
 • När ska jag svälta? Hur man förstår när man börjar, när man ska upprepa fasta?
 • Rengörande fasta kan upprepas var tredje månad. Men detta är en mycket allmän rekommendation. Här är frågan troligare - vilket mål strävar du efter? Om ditt mål är att byta till en råmatdiet och förbereda kroppen, rekommenderar Marva Vagarshakovna att fasta i 21 dagar var tredje månad under ett år. Om det inte finns något mål att gå på en råmatdiet, måste du, enligt tidpunkten och frekvensen för fasta, navigera utifrån kroppens tillstånd, flickor. Nedan följer ett exempel på en lista. Om minst ett föremål om dig betyder att det är vettigt att ge kroppen vila, svälta.

1. På det senaste är det outhärdligt svårt för dig att stå upp på morgonen. De flesta människor har svårt att vakna på morgonen, men det finns tillfällen när det är direkt, i allmänhet. Detta är det. Dessutom är det svårt för dig att somna på kvällen. Det verkar som om hon stod upp tidigt - gick i säng tidigt - sov. Men du kan inte somna på kvällen, gå till sängs 2-3 nätter och igen på morgonen som en zombie. Är det bekant? Gå dryck ricin.

2. Apati, depression, hat mot människor, barn, hundar, kackerlackor. Allt irriterar och i allmänhet "hur trött jag är i detta liv - maten är inte god, barnen är humöriga, mannen är ouppmärksam, flickvännen är skräp." Detta är ett direkt recept för fasta. Många börjar dricka vitaminer, någon går till och med droppare. Då är det upp till dig att bestämma vad som hjälper dig. Om du är inspirerad av vitaminer - varför inte. Om kemikalier inte hjälper - fortsätt, drick magnesiumsulfat.

3. Hudproblem. Om du ständigt (oavsett cykel) har några utslag, blir din hud röd, blir blek, blir grumlig, blir täckt med röda fläckar - detta är en signal till dig från kroppen. Alla allergier, utslag, denna "kombination" hud, när du lyser som pannkaka till middag i "T-zonen". Detta är inte ens en signal, det är en siren. Kroppen säger dig - hej flickvän, trött, men ge mig en paus.

4. Buksmärta efter att ha ätit. Om du inte kan äta en bit pizza utan smärta måste du ta en paus. Gradvis kommer även bananer att vara obekväma. Stoppa, ge matsmältningssystemet en paus. Här är naturligtvis ämnet stort, eftersom det drabbar magsår och vänner till gastrit. Om det senare.

5. Allergier. Detta är en direkt indikation för fasta. En allergi är när kroppen inte längre kan tolerera toxiner. Det är som en strejk - trött, låt mig vila, annars kliar du och Claritin hjälper dig inte! Jag kan berätta mycket om allergier, för jag är en fruktansvärd allergisk person. Jag var till och med allergisk mot förkylning (efter svält och en ökning av råa växtmat i kosten, detta problem löstes). Vet du vad en kallallergi är? Detta är när du kommer från en promenad från parken med ett barn och börjar klåda, bli täckt av röda fläckar och svälla. Det ser väldigt cool ut! Dessutom brukade jag vara allergisk mot citrusfrukter (nu kan jag äta mandarin / apelsin / grapefrukt per kilogram utan problem). Sammanfattningen är att vissa livsmedel, som citrusfrukter (särskilt grapefrukt), stimulerar rengöringsprocesser i kroppen. Och när du har skräp där och grapefruktjuice kommer in i magen, vilket provoserar rensningen av lymfsystemet, så sprinklar det dig, eftersom eliminering av gifter börjar. När jag läste om förtydligande enligt Ohanyan, tänkte jag - sopor, det kommer inte att fungera, jag kommer att svälla och dö av en sådan mängd grapefruktjuice. Till slut kan jag dricka någon sur juice - citroner, apelsiner, mandariner. Varför gör jag det här? Ofta säger vi - jordgubbar är ett allergen! Apelsiner är allergen! Tomater allergen! Nej, det finns verkligen allergener, till exempel kemiska tillsatser med bokstaven "E". Generellt modifierade, raffinerade livsmedel. Men du måste förstå skillnaden. Och om du är besprutad med apelsiner behöver du inte säga - jag är allergisk mot citrusfrukter. Detta är inte en allergi mot citrusfrukter, detta skräp i kroppen kommer till ytan på huden när en söt apelsin försöker rensa åtminstone lite. Men han kommer inte att lyckas medan matsmältningssystemet fungerar, tills tarmarna är rena.

6. Stagande och ofta förkylningar är ett utmärkt skäl att rensa kroppen av patogener som försvagar den. Min personliga rekommendation är om du känner att du blir sjuk, svälter en dag (bara gå hungrig på Oganyan, med en riklig drink med buljong och sedan juice). Rusa inte för att köpa droppar, sirap, bara svälta en dag. Se inte till att fylla på första hjälpen, utan om mikroklimatet i lägenheten. Ventilera oftare, fukta luften. Helst - 20-22 grader och 40-60% luftfuktighet. Stig på dina fötter mycket snabbare!

 • Vad ska jag göra om du är på väg att kollapsa? Hur man inte blir full äta på natten allt som finns i kylen?
 • Störningar är ett sådant ämne Störningar är en vän med svag motivation. Det enda som kan rädda dig är motivation. Ärliga Den här typen av "rensa karma", "Jag vill bli en rå matätare", "Jag vill äta rätt", "Jag vill rensa min kropp från gifter" - detta fungerar inte alls. Det är inte rättvist. Vad bryr jag mig om gifter där eller inte? Tja, kanske vill jag inte bli en råmatsexpert heller, för jag älskar bullar för mycket. När du börjar svälta är motivationen som "rensa kroppen"; den fungerar under de första 6 timmarna. Och då kommer din hjärna att gräva något sådant! Han kommer att hitta ett listigt, jordat, motiverat kryphål för dig att äta. Han har panik, han är rädd för hunger. Vad fungerar? Låt mig till mig själv. Jag har rädsla: en allergi. Hon muterar med åldern, händerna och ansiktet börjar svälla. Och vad är nästa? Quinckes ödem och död från pommes frites? Det här är min motivation, det fungerar. Fortfarande. Efter Thailand har jag röda fläckar i ansiktet runt munnen och de går inte, det är allt (jag tror att det här är en lokal ”doshirak”, som jag attackerade med vanvidd. Varför.). Och det är fult. Och jag vill vara vacker. Det är ärligt och enkelt, jag vill inte gå med ett rött ansikte och plåstera mitt ansikte och skapa en dödsmask. Prata med dig själv ärligt. Hitta en stark, uppriktig motivation som inte kommer att krascha när du ser en kanelrulle. Om det finns motivation, men du känner att allting - nu ska jag gå och äta en bit bröd, ja, åtminstone en bit banan, så ska jag bara äta en och det är det. För det första, om du tar bort slottet från ladan (inte mina ord, men Herr Dobrozdravin's, han har bra motivföreläsningar, jag rekommenderar det) - det är det, det kommer inte att sluta på en bit banan. Det finns två sätt. Det är inte nödvändigt att plåga sig själv, det finns inget värre än tvingad smärtsam svält. Du kan inte - gå ut, prova om en månad (två, sex månader, ett år). Men om du vill fortsätta, prova följande:
 • Spa, massage. Om detta är dyrt för dig, ja, gå till biglion eller något liknande, det finns alltid ett gäng kuponger för salonger för spa-program. För 1500-2000 kan du glömma mat hela dagen. Samma sak - bad, bastu, pool, vattenpark, frisyr, manikyr, pedikyr. Jag ska berätta för mig själv, för 800r Fedya och jag går till vattenparken hela dagen (kuponger, om de inte är okej, men det fungerar). Du kan lämna landet (bara inte till mamma, mata honom).
 • Har du sett listan med ”20 filmer som varje kvinna ska titta på”? Det är dags att gå på den!
 • Sport. Löpning, yoga, min favorit är dans! Jag går på dansen två gånger i veckan, jag älskar verkligen dessa klasser, det här är mitt. Jag kan inte göra yoga - lathet. Jag springer bara på sommaren. Mer promenad, promenad. Rörelse är livet.
 • Varför gör huvudvärk under fasta? Hur länge kommer hon att vara sjuk och är det möjligt att dricka piller?
 • Ett svälthuvud gör verkligen ont i de första 2-3 dagarna. Mestadels i tempelområdet kan tråkig smärta utan krusning på kvällen bli starkare. Mitt huvud gör alltid ont. Nu skriver jag det här inlägget, jag har den första dagen att fasta och huvudet gör ont hela dagen. Jag dricker piller, ja, men bara som en sista utväg, när smärtan stör arbetet och sömnen. I andra fall övar jag andningsövningar (djup yogaandning). Vilka är de möjliga orsakerna till migrän. Det kan finnas en minskning av blodsockret. Det beror på vilken typ av mat du äter. Här är jag en hemsk söt tand. Och när jag börjar svälta sockernivån sjönk BAC kraftigt och sedan en huvudvärk. Gradvis normaliseras kroppens tillstånd och smärtan försvinner. Därför är förebyggande alternativ att börja minska intaget av godis en månad innan det fasta så att det inte sker någon kraftig minskning av blodsockret. Jag vill dock notera att forskare fortfarande inte har avslöjat ett direkt samband mellan blodsocker och huvudvärk. Detta är bara en version. Ibland hjälper ett stort glas vatten (inte kallt) mot huvudvärk. Det enklaste är att uthärda. Behöver bara inte bära bitar för att släppa taget. Antingen gör dig redo att tåla 2-3 dagar, eller gå ur svält. Ju mer motbjudande du åt, desto mer obalanserad, saknar färsk växtmat och smaksatt med snabbmat du har mat, desto starkare blir alla reaktioner under fasta - huvudvärk, plack i tungan, smärtsamma rengöringsprocedurer, smärta kan vara i levern och magen. Om du inte älskade din kropp, matade den, vet djävulen vad, förvänta dig inte att han svarar dig med kärlek och tålamod.
 • Är det möjligt att göra rengöringsförfaranden inte med 6 liter utan med 4 liter vatten?
 • Det är möjligt, men bättre än 6: e. Vad kan jag säga, du kan och två liter. Detta är inte en fråga om förhandlingar, du måste rengöra tarmarna, graden av rening beror på mängden vatten. Om du är så irriterad av det här ögonblicket, leta efter alternativ för rengöring utan ett lavemang, det finns sådana. Det kommer att vara bättre än att skala ett par liter. Om du har motivation, hittar du ett sätt att hjälpa kroppen.
 • Är det möjligt att göra ett avkok, inte från alla örter, vissa kan jag bara inte hitta?
 • Kan.
 • Är det möjligt att helt enkelt kasta citronskivor i en avkok snarare än citronsaft?
 • Nej, du behöver juice och filtreras. Du bör endast få vätska, på det här sättet får du vila till matsmältningssystemet. Så snart en skiva citron, massa eller honung inte löses i buljongen, börjar matsmältningen. Och vårt mål i fästningsprocessen är att tömma magen helt. På samma sätt måste du filtrera grapefruktjuice, apelsin etc. Och bara i fasen av att komma ur fasta kan du börja dricka juice med massa.
 • Kommer jag att bli yr av hunger? Plötsligt kommer jag att svimma?
 • Inget av detta kommer att hända om du dricker tillräckligt med buljong med honung och citron..
 • Jag tål inte älskling än att ersätta den?
 • Kan ersättas med orraffinerade naturliga siraper. Till exempel agavesirap. Men fortfarande är honung att föredra. Vissa människor som påstår sig vara allergiska mot honung är mycket förvånade över bristen på någon reaktion under fasta. I själva verket stimulerar honung eliminering av gifter och är inte ett allergen..
 • Jag kan inte börja fasta medan barnet och barnen är hemma. Jag lagar ju ständigt dem och typen av mat, lukten - det är omöjligt att svälta på samma gång.
 • Detta är verkligen ett problem. Som Ohanyan själv skriver, under fasta är det bäst att lämna till naturen. Naturligtvis måste du naturligtvis lämna, gå, ströva, meditera och vara medveten om någonstans i en eko-bosättning bland åkrar och skogar. Men i verkligheten är det mycket svårt att genomföra. Och här kommer vi tillbaka till motivation. Ja, du vill verkligen ha en sallad, huvudet går runt från doften av dill, åtminstone tugga och spottas ut, bara känna smaken. Sådana attacker förekommer ofta på kvällarna. Allt beror på din motivation och sunt förnuft. Tja, förgäves drack du den här svåra (det mest avskyvärda i mitt liv) ricinolja? Förgäves gör varje morgon rengöringsprocedur (inte det trevligaste i världen). Kom ihåg målet. Kom ihåg att lite tid kommer att gå och du kan äta allt detta. Bara inte nu. Detta är bara ett steg i ditt liv, ditt beslut, din vilja. Din, inte borsch eller olivier. Du bestämmer dig för att äta eller inte. Du, inte ostkaka. Du har startat en reningsprocess med ditt beslut, för... (din motivation). Prata med dig själv, föra en motiverad dialog. Allt kommer att lösa sig!
 • Jag är allergisk mot citrusfrukter, hur ska jag vara, vad jag ska ersätta?
 • Ingenting. Drick citrusjuicer. Åter och igen - detta är inte ett toxin, det är ett stimulerande medel för att eliminera toxiner. Du kommer inte att vara allergisk mot fasta. Jag är ett levande exempel för dig. Jag är en man-mange, en man-blister, en man-röd fläck. Sedan barndomen har jag varit allergisk. Som ett resultat av rengörande fasta, var jag helt allergisk mot citrusfrukter. Med jämna mellanrum är jag förtjust i alla slags muck, som pizza, bakverk, godis (massor av godis) och sedan börjar mina utslag igen. För mig är det en signal - sluta äta skräp.
 • Jag har inte någon motivation, jag vill bara försöka rengöra tarmarna, det kommer att fungera?
 • Nej :) Vid kvällen den första dagen kommer du att bryta. Detta är när du är full så verkar det som att fasta är lätt. Men så fort maten inte kommer in i vanliga mängder börjar hjärnan panik. Och om du inte har motivation är det inget syfte - han kommer att övertyga dig först på en liten bit, sedan på en sallad (i alla fall, jag åt en bit) och sedan på bröd med smör.
 • Omedelbart efter att jag börjat svälta börjar jag äta med helvetet spänning, allt i rad, även vad jag inte ätit förut. Som ett resultat känner jag mig ännu värre, jag skäller mig själv, men jag kan inte göra någonting.
 • Så snart du ger hjärnan en signal - det är det, kylskåpet är öppet, det börjar fylla på vad det har. Och här ligger en mycket viktig punkt - medveten kost. Ibland förstår människor inte ens hur omedvetet de äter. Frukost lunch middag. Favoriträtter, sallader på helgdagar, kakor på jobbet. Jag säger inte att du behöver begränsa dig själv, du behöver bara äta medvetet. Om du har 20 kg extra och du säger ”Jag äter köttbullar för att jag älskar köttbullar och jag kommer att äta dem, för så jag har få glädje i mitt liv, jag är fet ful, även om jag äter köttbullar” - detta är inte en konversation. Då är det inte alls klart varför du läser den här artikeln, du är intresserad av att fasta. Du kan inte få en kotlett att hantera ditt liv. Du måste vara medveten om vad du äter och varför. Det är komplicerat. Det låter enkelt, men det är svårt. Vi måste arbeta med detta. Och du behöver aldrig skälla dig själv. Du kan äta vad du vill. Ditt mål är inte att lära sig att uthärda svårigheter, men helt enkelt inte vill ha det du inte behöver. När du vill ha en ostbit - erbjuda hjärnan ett alternativ. Kan det vara bättre fruktsallad med granola och grekisk yoghurt? Kom med användbara ersättningar för vanliga skadliga rätter. Det fungerar mycket bra. Jag skulle vilja ha en bulle med russin (jag plågas ständigt av detta), men vänta lite, låt oss tänka, kanske vill jag ha något annat? Till exempel en färsk grönsakssallad? Tomat med mozzarella och basilika (min historia är 100%) Persimmoner? Örtte med torkad frukt? Prova det, leta efter recept.

Här verkar det som om jag sorterade alla frågor. Skriv, om kvar, vad du ska fråga

Svält och kritiska dagar för en kvinna

Hos många kvinnor minskar aptiten under menstruationen. Så varför inte stödja denna önskan från kroppen och begränsa matintaget under denna period..

Det noteras att en eller två dagar med fasta är bra att använda i början av menstruationen. Det får kvinnor att må bättre nu..

Längre perioder har olika effekter på cykeln..

Du måste förstå att fasta 1-3 dagar fortfarande inte är sant fasta och därför kan det inte ha någon betydande inverkan på menstruationscykeln. Men svält av längre perioder - 7 eller fler dagar kan påverka cykeln. Vilken effekt detta kommer att vara beror på många faktorer, till exempel ålder, vikt vid fasta början, fasta varaktighet, kvinnans hormonella bakgrund, graviditet, preventivmedel, gynekologiska sjukdomar och många andra skäl.

Effekten av olika fasta perioder på menstruationen.

Kort fasta som varar 1-3 dagar kan utföras på valfri dag i cykeln. Vanligtvis påverkar de inte väsentligt under kritiska dagar. Men om de är tidsinställda till början av cykeln, kan de reducera sådana negativa symtom avsevärt som huvudvärk, allmän sjukdom etc..

Fasta före en kris som varar 6-9 dagar påverkar redan mer menstruationsförloppet. Detta märks särskilt hos kvinnor med initialt låg vikt, samt i närvaro av problem med gynekologisk karaktär. Detta kan manifesteras genom att förlänga cykelns varaktighet, ankomsten av menstruation i förväg, mer omfattande urladdning och andra symtom.

Oftast händer detta om svältdagarna helt eller delvis faller på CD.

Fasta på medellång sikt - 10-14 dagar påverkar menstruationen ännu större. Under denna tid inträffar ganska betydande förändringar i kvinnans kropp, både från det endokrina systemet och en betydande viktminskning. Allt detta kan också påverka cykelns varaktighet och gång. Vägen ut ur svält, under vilken kroppen fortsätter att fungera i ett förändrat läge, bidrar också till en förändring i månadscykeln.

Fastande av genomsnittliga termer - 14-21 dagar leder i de flesta fall till betydande förändringar både under cykelns varaktighet och i skiftet i tidpunkten för nästa menstruationsperiod. Oftast är detta förknippat med en betydande minskning av vikten hos en kvinna. Och som många studier bekräftar att menstruationen börjat bör en kvinna ha en viss procentandel fett.

Långvarigt fasta i mer än 21 dagar leder nästan alltid till vissa förändringar under loppet av cykeln, eftersom det i alla fall finns en kombination av fasta med CD, betydande viktminskning och mycket betydande förändringar i kroppen.

Följaktligen kan följande karakteristiska manifestationer av menstruations oregelbundenheter under fasta särskiljas:

Olika fasta alternativ.

- rytmstörningar - cykeln kan bli vilse, bli vanligare när menstruationscykeln är mindre än 21 dagar / promenorré / eller mindre ofta - cykeln är från 35 dagar till 3 månader / opsomenorrhea /. Sådana misslyckanden förekommer oftast med långvarig fasta..

- förändring av platsens varaktighet - förlängd - mer än sju dagar / polymenorré / eller kort - 1-2 dagar / oligomenorrhea /.

- menstruationen kan börja under fasta före schemat och återuppta igen vid utgången från hunger.

- förändring i blodvolym under menstruationen: mer riklig utflöde / hypermenorré / eller vice versa meager / hypomenorrhea /.

- Enklare flöde, mindre smärta, bättre hälsa.

Slutsatser och Rekommendationer.

Menstruationens reaktion på fasta beror direkt på kroppens egenskaper och i vilken livsfas kvinnan är.

Om du är orolig för din period under fasta, börja den efter slutet av din menstruationscykel. I framtiden, när du tränar och rensar din kropp, kan störningar stanna och du kan svälta när som helst eller välja den tid som är mest bekväm för din kropp.

Mycket ofta normaliserar svält kvinnans menstruationscykel, men du måste förstå att processen inte är snabb och för en eller två svält, även på medellång sikt, är det osannolikt att det uppnås.

Därför är den viktigaste rekommendationen som är lämplig för varje tillfälle att övervaka din kropp, förstå dess funktioner och justera din fasta för dig själv. Gör det så att du är bekväm och effekten av fasta är den bästa.

Yttrandet från experter från centra som utövar fasta.

"Kränkning av cyklernas rytm eller en förändring i antalet (rikligt
eller magra) observeras sällan, men förekommer i vårt centrum. Senare
återhämtar sig med rätt livsstil. Vi anpassar inte hunger till cykler,
när de kommer in och släpper till oss på en dag. ”

”Din kropp när det gäller CD kan svara på hunger på det mest oförutsägbara sättet. Schemat kan bli vilse, antalet dagar, intensiteten på urladdningen kan förändras. Det beror på många faktorer - antalet extra eller extra kilogram, hormonella nivåer, psykologiskt tillstånd och många fler faktorer. Exakt vad som kommer att hända specifikt med din kropp, kommer ingen att berätta för dig. Det bästa alternativet för fasta är efter CD.
Och på torrt är det bättre att inte svälta alls. ”

”Kort fasta kan användas i början av CD. Om du är frisk och det inte finns någon gynekologisk patologi kan du svälta när som helst på cykeln. Om du har problem med din period måste du anpassa dig. Till exempel att svälta efter en cykel, även om i kliniker för terapeutisk fasta oftast genomförs kurser oavsett menstruationscykeln.

”Vi kommer att notera återställningen av cykeln med dysmenorré, men detta är inte en snabb process. Det är bäst att genomföra terapeutisk fasta efter ägglossningen. ”

För att du kan bilda din egen åsikt om denna fråga ger vi feedback från flickor och kvinnor som utövar svält från olika onlineforum.

Vittnesmål om utövare om fasta.

”En gång var det bara ett pass, det var då tidsfristen sjönk den 3: a fasta veckan. Vikten låg i distriktet 75 kg. Alla två veckor och mindre fasta påverkade inte särskilt, kanske var de bara lite längre. Det allmänna intrycket är att fasta normaliserar cykeln. ”

"Hej! Efter en 10-dagars fasta tappades min cykel, och efter en 25-dagars fasta hade jag ett pass - en hel månad föll ut. Då gick allt tillbaka till det normala. Abrupt viktminskning leder ofta till aminorré, jag tror att det inte är värt att oroa sig. ”

Att fasta på "kritiska dagar" är mycket användbart och önskvärt - processen är mindre smärtsam än vanligt. Det enda rådet är om du inte svält sådana perioder förut (10-14), då är det bättre att minska hungern just för "dagarna". "

"Jag har svält före och under menstruationer underlättar avsevärt deras passering (alla som har upplevt svår PMS kommer att förstå mig perfekt)."

”Effekten av fasta på menstruationen är denna: när det är torrt - magert och kort, när det är vått - kan det vara längre, eftersom blod är mer flytande. Om någon har PMS försvagas det och kan försvinna. Cykeln blir i allmänhet mer regelbunden (om det fanns ett sådant problem) ".

”Allt detta är väldigt individuellt, mina perioder själva under mitt fasta gick ännu bättre än vanligt, min mage var inte så sjuk och slutade snabbare. En annan sak är att jag var mer intresserad av frågan om jag skulle börja under ICP-perioden, då blev jag personligen "explosiv" personligen och det var svårt för mig att begränsa en stark sug efter mejeriprodukter. Men ändå, förmodligen spelar det ingen roll när du ska börja, om du med säkerhet går mot ditt mål - hälsa. "

”Förmodligen för var och en för sig. Till exempel är det lättast för mig att svälta när ingången är ett par dagar innan menstruationen. Jag dricker p-piller, dricker det sista av förpackningarna och börjar den dagen. Och mitt i cykeln är det svårare, hälsotillståndet är värre, huvudvärk, illamående. ”

”Jag är också bekvämare efter, tk. en vecka innan har jag en brutal aptit, vilket är mycket svårt att lägga på en diet, för att inte tala om LH. Och EFTER han försvinner praktiskt taget, vilket är mycket bekvämt för att börja fasta. ”

”Läkningen av ett sjukt organ genomgår en kris. Halsont, kanske ont i halsen. Levern är smutsig, leverkrisen. Om det finns kvinnliga problem kan botemedlet åtföljas av en förskjutning i cykeln. "Det finns en justering av den hormonella bakgrunden, och menstruationen kommer endast med ett visst förhållande av vissa hormoner."

”Alla har en annan organisme. Lång svält kommer inte att få ner någon, och kort skada kommer att skada någon. Någon har ett klimaks på 40, någon har 60. Jag skulle ha överfört alla fasta, till och med korta, till den andra fasen av cykeln - efter ägglossning och före menstruation. Redan med början av menstruationen börjar den första fasen (och befruktningen är möjlig), det är bättre att inte skrämma ägget med hunger (för fall, plötsligt är din ägglossning rädd för detta) "

Många flickor klagar över en okontrollerad känsla av hunger under (ibland före) menstruation. Som svar hör du vanligtvis den eviga "Behovet av att utbilda viljestyrka", "Dessa är alla hormoner" och ett par dumma tips som är vettiga som en getmjölk. Men om du inte kan begränsa dig? Om du vill äta så mycket som viljestyrken fega ger efter för en så passionerad besatthet?

Låt oss titta på orsakerna som hindrar dig från att upprätthålla din diet under menstruationscykeln, hur diet påverkar aptiten och ökat hunger.

I artikeln "Dessa dagar och idrott" diskuterade vi både menstruationscykeln och dess faser, men repetitionen är läran, särskilt eftersom vi nu inte fokuserar på hur kroppen reagerar på belastningen beroende på fas, utan på de hormonella förändringar som i dessa faser inträffar. Så vi läser noggrant, här ligger svaret!

Hormoner och kost under menstruationen för viktminskning

Låt oss ta en titt på den förenklade menstruationscykeln ser för att förstå varför vid och under kritiska dagar den fruktansvärda aptiten ökar:

Varje månad lämnar ett moget ägg äggstockarna. Denna process kallas ägglossning. Det finns också en mängd hormonella förändringar som behövs för det enda huvudmålet: att förbereda livmodern för befruktning. Hormonet gonadorelin skickas från hypotalamus till hypofysen. Hypofysen får en signal för frisättning av två andra hormoner: follikelstimulerande hormon (FSH) och luteiniserande hormon (LH). Dessa hormoner signaliserar äggstockarna för att utsöndra östrogen och progesteron..

Mängden av dessa hormoner, deras förhållande och prevalensen av en över den andra beror på vilken fas av menstruationscykeln som för närvarande äger rum (follikulär eller luteal). Om ägget inte befruktas passerar corpus luteum in i den vita kroppen, östrogen- och progesteronnivåerna minskar, och i slutändan avtar endometrialskiktet och kommer ut under menstruationen. Detta är faktiskt "dessa dagar".

Hormoner är ansvariga för starten av vissa faser i cykeln. Alla faser i menstruationscykeln har en tydlig varaktighet, en uttalad början och slut. Dessutom, hos friska kvinnor, varar alla stadier en strikt definierad tid. De där. Du kan alltid ställa in start- och slutdag. Om dina perioder är flytande eller sällsynta, måste du helt enkelt konsultera en läkare!

Tre stadier i menstruationscykeln skiljer sig beroende på förändringar i äggstockarna:

Normalt varar denna period från 14 till 21 dagar. Det börjar den första dagen av menstruationsblödning. Under follikelfasen ökar östrogennivåerna. Luteiniserande hormon frisätts också, vilket syntetiseras av hypofysen.

Det kan börja endast om nivån på luteiniserande hormon är förhöjd. Dessutom är detta steg det kortaste och varar inte längre än 2-3 dagar. Under ägglossningen lämnar ägget och börjar resa längs livmoderhalsen. För närvarande når östradiol sitt maximala värde. Progesteron ökar också.

I genomsnitt varar detta steg 12-14 dagar före menstruationens början. I detta fall producerar corpus luteum östrogen och progesteron, vilket ger optimala förhållanden för befruktningen. Den kvinnliga kroppen tycks för närvarande vara i standby-läge, den är helt redo för en ny graviditet, därför producerar den hormoner som kommer att stödja utvecklingen av ett nytt liv i flera veckor efter befruktningen.

Men om implantation inte inträffar den tionde dagen, börjar corpus luteum gradvis att dö, nivån av progesteron minskar, vilket i sin tur orsakar avstötning av livmoderns foder och utseendet på menstruation. I lutealfasen minskar halten av östradiol och blir minimal i början av menstruationen.

För att sammanfatta: om vi tar den första menstruationsdagen som en referenspunkt, kan vi skilja på follikelfasen (dag 1-11 dag), ägglossningsfasen (12-15 dagar) och lutealfasen (16–28 dagar).

Du har faktiskt redan förstått att hormonbalansen under menstruationscykeln ständigt förändras. Om en av dem ökar eller minskar leder detta till vissa fel, till exempel aptit eller allvarliga problem, upp till förlust av menstruation.

Sult och kritiska dagar: "Jag vill äta mycket till tårar"

Tack vare många studier vet vi att aptiten minskar med ägglossningen (när östrogen når sitt högsta) och växer efter ägglossningen, när progesteron når sin topp. Enligt forskare ökar matintaget med 90-500 kalorier per dag. Med hjälp av dessa och andra uppgifter har forskare sammanställt ett prov infographic som hjälper kvinnor att fördela belastningen och kalorierna i olika faser av menstruationscykeln.!

Diet på menstruationscykelens faser i kombination med fysisk aktivitet:

De första två veckorna av cykeln (follikelfasen):

 • Idealisk fas för muskelhypertrofi och styrketillväxt.
 • Intensiv styrketräning 3 till 5 gånger i veckan.
 • Kaloriintag: 5% till 10% över stödet.
 • Idealisk för att få muskler och öka styrkan.

De senaste 2 veckorna av cykeln (luteal fas):

 • Intensiv styrketräning 1-2 gånger i veckan.
 • 1-2 gånger i veckan - lågintensiv cardio i 20-40 minuter.
 • Kaloriintag: från 5% till 10% underskott eller stödnivå.
 • Den perfekta fasen att bränna fett lite.

Jag vill återigen påminna om att en kvinnas kropp är extremt känslig. När en kvinna har kaloriunderskott eller om det finns dagligen (eller mer än fyra gånger i veckan) kardio i sitt liv, reagerar kroppen på sådana manipulationer som hotet om överlevnad. Kroppen stänger av de "icke-väsentliga" processerna för tillfället, varav en är reproduktion, vilket gör befruktning omöjlig. Så din period kan försvinna!

Varför ökar aptiten, vad beror det på? Svaret är enkelt: från östrogen. Ja, östrogener, i plural. Detta är inte ett hormon, utan tre så många: östradiol, östriol och östron. Du måste ha hört talas om östradiol. Det är hans handling som har studerats bäst och det är han som påverkar känslorna av hunger och mättnad mer än andra.

Som vi redan har upptäckt ökar östradiolnivåerna under follikelfasen och når maximalt före ägglossningen och minskar sedan under lutealfasen. I follikelfasen, när östradiol är högre, minskar din aptit. I lutealfasen, när östradiol minskar, ökar aptiten.

Slutsats: vi äter mindre när våra östrogennivåer är höga. Så aptiten ökar under kritiska dagar.

När östrogennivåerna sjunker och progesteron stiger, vill en kvinna äta mer, och till och med längtan efter vissa livsmedel kan förekomma under en viss fas av sin cykel.
Det finns delar av hjärnan som har sensorer för östradiol (östrogenreceptorer). Närvaron av östradiol kan minska matintaget och hjälper till att snabbt känna sig full efter att ha ätit (ökad dopaminbindning). När östradiol minskar, kommer samma delar av din hjärna att säga att du inte har ätit tillräckligt, och med samma mängd mat, vill du äta mer.

Estradiol påverkar också funktionen hos hormonerna av hunger och mättnad. De två hormoner som vi vet bäst - ghrelin och leptin - beror på östrogennivåer. (För insulin och fruktos, se artikeln "Fruktos: Kan jag äta frukt och gå ner i vikt? Principen om insulin. Glykemiskt index och viktminskning")

Ghrelin får dig att känna dig hungrig när magen är tom. Ju högre nivå av ghrelin, desto mer hungrig känner du dig. När tillräckligt med tid har gått efter en måltid utsöndrar din mage ghrelin och den säger till hjärnan: "Låt oss äta!" När du äter minskar halten av ghrelinutsöndring och hjärnan slutar ta emot meddelandet "Jag är hungrig!" Estradiol undertrycker ghrelinmeddelandet "Jag vill äta!" på två sätt: dels genom hjärnan och dels genom att undertrycka hur mycket ghrelin din mage utsöndrar.

Mer estradiol => mindre ghrelin => mindre hunger => mindre mat ätit.

Mindre östradiol => mer ghrelin => svår hunger => mer ätad mat.

Leptin reglerar din aptit - det får dig att känna dig full efter att ha ätit. Utseendet på östradiol förbättrar antingen leptinsignalen i hjärnan, eller skickar direkt en signal till hjärnan som om det var en signal om leptin själv; men en minskning av östrogen kan minska den övergripande signaleringen, vilket provocerar en ständig känsla av hunger innan menstruationen.

Mer östradiol => förbättrad signalöverföring av leptin om mättnad i hjärnan => åt snabbare.

Mindre östradiol => nedsatt signalöverföring av leptin om mättnad i hjärnan => vi kan inte äta.

Så du blir inte galen i slutet av varje månad när du känner att du inte kan äta för mycket. Allt detta är fysiologi. Du kom inte med detta. Och detta beror inte på att du är "inte tillräckligt disciplinerad." Därför är kosten för menstruation för viktminskning en kontroversiell idé.

Förresten, ghrelin och leptin är två andra skäl att tugga mat långsamt. Det tar tid innan ghrelinutsöndringen minskar och leptinsignalen når din hjärna. Precis som du tuggar noggrant, har de bråttom att göra sin goda gärning. Ge dem den här gången - och där kommer du att vara plus en i karma. Och minus en (eller ännu mer) i kroppsvikt.

Cellulite försvinner inte när man spelar sport och går ner i vikt: vad man ska göra?

Vikt (och volym) under menstruationsdiet och PMS är en ganska svikaktig sak. Vi råder dig inte, särskilt om du är misstänksam, att närma sig vågen hela dessa dagar. Så varför ökar vikten under menstruationen under en diet, eller varför vikt har stigit före PMS på en diet:

Situation nr 1: kost före, under dessa dagar eller med PMS - vikten försvinner inte.

Tja, under en diet är vikten av dessa skäl: 1) den är i vattnet. Du tappar blod, men vätskan måste återställas på grund av något. Om du är på diet kan troligtvis viktminskning "äta" på grund av detta. 2) Få människor är inblandade i denna period, och för majoriteten faller aktiviteten nästan till noll. Detta är logiskt: du är hela tiden generad för att "läcka" och känner dig begränsad, obekväm. Kaloriförbrukningen minskar naturligtvis. 3) Det är också troligt att menstruationen sammanföll med en "platå för viktminskning." Ett par dagar, eller till och med en vecka - och kilogrammen börjar lämna igen.

Ingen speciell diet för PMS för uppblåsning är nödvändig: allt försvinner av sig själv.

Situation nr 2: vikten innan CD ökar med en diet.

Detta är normalt: för det första sväller livmodern och blir 1-1,5 kg tyngre. För det andra, under menstruationen, ackumuleras överskottsvätska i kroppen, d.v.s. du svullnar (Ödem: orsaker och medel för kamp). Dessutom, om din aptit har ökat före cd, läggs en annan anledning till: som regel dras vi till kolhydrater, smakrikare livsmedel under denna period, som i allmänhet behåller vatten (glykogen).

Nedgång

En ökad aptit före menstruation orsakas inte bara av hormoner utan också av ett rent psykologiskt ögonblick: flickor känner ofta extremt osäkra och till viss del sårbara för menstruation och PMS.

Dessutom är dessa dagar ofta ganska smärtsamma och flickorna kan helt enkelt inte tänka på mat - de känner sig så illa. Förresten, detta är ett tillfälle att snarast gå till läkaren: detaljen är inte normal! Menstruation innebär en lätt obehag, snarare än att vridas till en croissantpose.

En viktig punkt: alla processer för varje kvinna fortsätter enligt sitt eget scenario. Naturligtvis finns det några vanliga punkter som är gemensamma för många, men var och en av oss måste individuellt övervaka saker som kroppstemperatur, vikt och aptit i ett par månader för att få en uppfattning om hur exakt deras kropp svarar på kritiska dagar..

Till exempel, många människor märker en omvänd reaktion: en delvis frånvaro med cd eller till och med en fullständig förlust av önskan är.

Till exempel tränar Masha och Elvira lugnt dessa dagar och till och med sätter kraftrekord, men Tanya kan inte raka sig från smärtan och försöker att inte röra sig igen. Eleanor fortsätter att hålla sig till sin diet varje dag i cykeln, Anyas aptit försvinner innan menstruationen, men Jadwiga äter som en traktor och känner sig inte full. Allt är individuellt, så oroa dig inte och fokusera på dig själv: observera, dra slutsatser, prova olika alternativ - du hittar din "formel" för framgång.

Hur man klarar och minskar?

Hur kan vi minska känslan av hunger med PMS och cd? I själva verket föreslår forskare att vi inte hanterar sådana svårigheter, utan helt enkelt tänker på vilken fas i menstruationscykeln att börja en diet på. De hävdar att det är en dålig idé att starta en diet innan menstruationen, när hunger och sug efter mat är den starkaste. Det är mer korrekt att starta en diet i slutet av menstruationen eller i slutet av follikelfasen, när sugen efter mat och hunger blir svagare och detta kan underlätta diet.

De föreslår också att en ökning av det totala kaloriintaget 5-8 dagar före menstruationen (när ökade energiförbrukningar och hunger observeras) kan ha en fördel jämfört med optimala kalorier (vilket kan orsaka tröghet) och hjälpa till med långtidsdiet En liten ökning av kalorier under "dessa" dagar kan hjälpa till att undvika att tappa kontroll på grund av hunger.

Förresten, om det finns en begär specifikt för choklad, kanske du saknar magnesium, så choklad är inte nödvändigt.

Är det möjligt att sträcka magen genom att äta för mycket? Hur man minskar en distenderad mage?

Hur man slåss?

Så om aptiten stiger under cd, hur kan man övervinna detta:

Var inte rädd för att äta lite mer: det är bättre att tillåta dig en liten kontrollerad mängd choklad än att känna dig berövad och i slutändan äta ett helt berg. Det är bättre att äta 100 extra kontrollerade kalorier vid en given tidpunkt än naturligtvis att äta ytterligare 1000 kalorier senare. Under eller före din period kan det vara mycket svårt att kontrollera din aptit. Kroppen tvingar dig bokstavligen att äta när östrogennivåerna sjunker.

Så det är bättre att förlora en liten strid än ett helt krig! Dessa (till och med några hundra) överflödiga kalorier kan hjälpa till att undvika okontrollerat ätande. Försök i de ögonblick när känslan av hunger gör dig galen, så att du inte går sönder, öka matintaget (till exempel på grund av frukt).

Drick en kurs med magnesium och fiskolja. De kan mycket väl hjälpa till i kampen mot PMS-symtom, hunger och sug efter mat under särskilt svåra perioder..

Kan jag gå på diet med menstruation? Det är möjligt, men vi rekommenderar att du försvagar det så mycket som möjligt. I princip kan du inte bry dig överhuvudtaget och planera ett fusk eller förfina för denna tid och äta med sinnesfrid.

 • Utför psykologisk träning med dig.
 • Det viktigaste

  Svält under eller efter kritiska dagar är väldigt lumsk: du äter inte mycket, du kan helt enkelt inte känna dig full. Denna "kritiska" hunger skiljer sig från tvångsmässig överätande. Så i det här fallet, istället för att försöka besegra din kropp (och i slutändan bryta och helt tappa kontrollen), är det lättare och smartare att hitta en kompromiss med den.

  Begär choklad / glass / räka så att även tårar från ögonen droppar? Ta en tugga! Naturligtvis behöver du inte fylla kilogram godsaker i munnen, din vanliga portion är nog. Din uppgift: att undvika släckning och efterföljande outhärdlig skuld, och inte att upprätthålla en diet till varje pris.

  Och även om du inte kunde hålla dig själv och åt för mycket - inte förnedra dig själv, skälla inte, men... förstå. Din kropp har en hormonell och emotionell oenighet, du behöver inte avsluta den med dina raserianfall och en skuldkänsla. Pröva inneslutningsstrategierna som beskrivs ovan, stärka din medvetenhet och viljestyrka, prova olika dieter och träningspass: förr eller senare hittar du din egen väg som kommer att vara lätt och rolig att följa!

  Du behöver inte någon "slät väg", din sport och mat, och faktiskt hela ditt liv bör vara din glädje och inte ett konstant test!

  Övningen av torr tre-dagars fasta. På begäran av gruppmedlemmarna.

  Torrfasta är det svåraste sättet att fasta, men också det snabbaste om du behöver torka kroppen på tre dagar (bli av med vatten och slem) "till marken".
  Ärligt talat, om det inte var för den komplexa bukoperationen att ta bort en multinodulär fibrös tumör, skulle jag förmodligen inte ha beslutat, för Jag har blod med en hög grad av koagulerbarhet och torr hunger är kontraindicerat för mig.
  Enligt prognoserna från läkare fanns det 50 * 50 chanser att överleva och det fanns ingenstans att dra sig tillbaka!
  Därför beslutades att du, precis på samma sätt, inte kan dricka innan bukoperationen, det vill säga att jag inte kommer att ha problem med att komma ur narkos, om jag håller mig vid liv...
  Så…
  Det finns två metoder för torrfasta:
  Den första är fasta med fullständig uteslutning av all konsumtion av mat och vatten, som i form av dricka, klyster och andra vattenprocedurer.
  För mig passade detta alternativ inte, för före operationen skulle en intensiv frigöring av tarmen, ja, och jag ville inte dö smutsig!
  Därför valde jag den andra metoden - ett fullständigt avslag på mat och dryck, men med vattenprocedurer och medicinska procedurer.
  Under den första dagen kände jag inte obehag, för Jag hade redan erfarenhet av svält i vatten, och på kvällen, lugnt borsta tänderna, gick jag till sängs.
  Här, lite mer i detalj om rening av munhålan under fasta...
  Det är nödvändigt att rengöra inte bara munhålan genom att skölja den med vatten, utan också ta bort plack som samlas i tungan. Detta måste göras, för det är i tungan som sönderdelningsprodukter från matstrupen har en fruktansvärd lukt.
  På apotek säljs specialspade för rengöring..
  Det var inte problemet med axelbladen, skrapade av plattan med en vanlig plastkniv för engångsbruk.
  Vissa naturopatiker som utövar torrfasta erbjuder att skölja munnen med olivolja tills oljan blir tjockare, vilket borde samla en plack.
  Jag gillade den mekaniska skrapningen på något sätt mer!
  Den andra dagen var jag väldigt törstig, men sköljning av munnen tog bort detta behov, även om det var en kort tid, men att rensa tarmarna på kvällen den andra dagen gav uppenbar lättnad.
  På den tredje dagen genomgick jag bukoperation, tog bort en tumör som vägde 4,5 kg respektive, efter anestesi, var det ingen prat om någon dryck...
  Men en dag efter operationen kom operationskirurgen och beordrade dem helt enkelt att dricka varmt, kolsyrat vatten, åtminstone i halsen..
  I själva verket visade sig torr hungersnöd vara tre och en halv dag. Detta gjorde det möjligt att komma ur anestesi utan problem och gå igenom den postoperativa perioden utan vidhäftningar i bukhinnan.
  Nästa var en och en halv dag av vanligt svält...
  Vägen ut ur torr eller långvarig fasta är något annorlunda än från en dags fasta Om magen torkas, behöver den en naturlig men inte stark syra för att starta korrekt...
  Det är bäst för den första måltiden efter en torr hungerstrejk, skalad tomatskinn! Den andra metoden - flytande havregryngröt för hölje.
  Den första dagen efter torrfasta inte mer än två måltider!
  Den andra frisättningsdagen upprepas av den första, men den tredje metoden, bestående av 150 gram, tillsätts. nonfat yoghurt eller naturlig yoghurt.
  I det tredje kan du lägga till en grönsakssallad, i den fjärde - fisken.
  Fjäderfä och kött tillsätts först den femte dagen, när magen har anpassat sig till intag av en matklump.
  Men jag hade ingen brådska med tillsats av koncentrerat protein, jag åt kycklingrör med mycket färsk dill, vilket tog bort uppblåsthet i den skadade tarmen.
  Så att fisken, fjäderfä och kött i min diet dök upp först på åttonde dagen efter hungerstrejken.
  Resultatet var utmärkt: snabb återhämtning, utan komplikationer efter anestesi, fullständig frånvaro av peritoneala vidhäftningar. Och som tillägg minus 17 kg vikt (jag kom till sjukhuset med en vikt på 85 kg och släpptes med en vikt på 68 kg).
  Upp till 72 kg återhämtade jag mig under de kommande två månaderna och behöll det i tre postoperativa år...
  Sedan började vikten långsamt öka.
  Men även efter att jag slutade röka 2007 växte min vikt inte lika mycket som efter klimakteriet...
  Som ett resultat av olika försök att gå ner i vikt kom jag fram till att en hungerstrejk antingen lossas eller behandlas om den är lång (över tre dagar).
  Och för en metodisk bortskaffande av kroppsfett och kroppsformning, enligt min mening, måste du leta efter det näringssystem som du ständigt kommer att följa!
  Hälsa och lycka till alla som läser mig!

  Ytterligare poster:

  Jag tänkte här att det inte finns någon komplett lista över etniska begravningar i Ryssland någonstans och bestämde mig för att skapa den. PÅ…

  Släktingar... vem är skyldiga vem vem (för att inte bli förvirrad) Hur man ringer släktingar. eller vem är en av släktingarna...

  Artiklar Om Missbruk Cykeln

  Funktioner hos folliklar i äggstockarna

  Folliklar i äggstockarna är en integrerad del av det kvinnliga reproduktionssystemet, vilket gör att du kan bli gravid ett barn. Avvikelser från normen i utvecklingen av dessa element är fyllda med obehagliga patologier och ibland infertilitet....

  Kan det finnas menstruation i tidig graviditet?

  Frånvaron av regelbunden menstruation är nästan alltid ett säkert tecken på graviditet. Det är frånvaron av menstruation i tid som gör att en kvinna vanligtvis köper ett test eller gör ett blodprov för att ta reda på om hon bär ett barn under sitt hjärta....

  Varför efter menstruationen drar nedre buken?

  Månadsblödning är normal om den förekommer hos det svagare könet i reproduktiv ålder. Under denna period klagar dock många kvinnor över smärta. Är de normala?...