Typer av yrsel och sätt att bli av svindel före menstruation

Blödning

Menstruationscykeln inkluderar cykliskt upprepade (varje månad) förändringar i kvinnans reproduktionssystem och säkerställer graviditetsuppfattningen. Den yttre manifestationen av menstruationscykeln upptäcker från könsorganen menstruation. Hos en kvinna som är frisk i gynekologi går menstruationen smärtfritt, utan fördröjning orsakar inte menstruationsstrategin obehagliga upplevelser. Ändå är detta en idealisk situation, i praktiken utvecklas premenstruellt syndrom ofta, och själva menstruationen åtföljs av svaghet och obehag. Ett av de typiska symtomen är yrsel under menstruationen..

Yrsel på bakgrund av premenstruellt syndrom (PMS)

Premenstruellt syndrom (PMS) är ett komplex av klagomål, patologiska symtom som stabilt uppträder i den andra fasen av menstruationscykeln och passerar efter menstruationen. PMS kan orsaka kräkningar och illamående, huvudvärk, orsaka yrsel före menstruation, humörsjukdomar, sömnlöshet och ödem..

Beroende på vilka symtom som är mest uttalade skiljer sig fyra former av PMS:

 1. Neuropsykisk form. För det första är kränkningar av den emotionella sfären. Det inkluderar apati och likgiltighet mot vardagliga händelser, ökad aggressivitet och irritabilitet, tårfullhet och alltför känslomässiga reaktioner. Samtidigt observeras aggression oftare hos unga kvinnor under en mogenare period - depressiva reaktioner. Huvudvärk och yrsel, uppblåsthet och ömhet i bröstkörtlarna uppträder också..
 2. Den edematösa formen kännetecknas av en uttalad kränkning av vattenmetabolismen. Ödem i ansiktet och lemmarna, korsryggen uppträder, svettningen intensifieras, kvinnor upplever törst. Det finns också en ökning av kroppsvikt på grund av vätskeansamling i kroppen, men inte på grund av ansamling av fettvävnad. Mot bakgrund av en kränkning av vattenbalansen lider funktionen i mag-tarmkanalen - förstoppning, uppblåsthet och obehag i buken uppträder, ökad gasbildning under normal näring. Edematös form av PMS utvecklas ofta med försenad menstruation.
 3. Cephalgisk form. Med den, under PMS-perioden, är huvudet intensivt öm och yr, det finns en känsla av hjärtklappning och obehag i hjärtat. Huvudvärk kan likna migrän - det är en pulserande ensidig smärta i templets område, på topp av sensationer, huvudet känner sig sjukt och yr, och känsligheten för skarpa dofter och höga ljud ökar. Denna form av PMS utvecklas efter att ha lidit traumatiska hjärnskador, mot bakgrund av allvarlig stress och känslomässig chock, efter infektionssjukdomar i hjärnan.
 4. Krisform är typisk för kvinnor äldre än 40 år. Det utvecklas i frånvaro av korrekt behandling och utvecklingen av lättare PMS-alternativ. I detta fall utvecklas kramper, som kännetecknas av en ökning av blodtrycket, en ökad puls, icke-intensiv smärta i hjärtat, panik och en orimlig rädsla för döden.

Yrsel på bakgrund av menstruation

Den första dagen för blödning från könsorganen är samtidigt den första dagen i menstruationen och dagen då menstruationen börjar. I avsaknad av gynekologiska problem orsakar menstruation inte obehag. I praktiken är det troligt att en sådan idealisk situation inte kommer att uppstå i alla fall, oftare åtföljs menstruationen av ett antal symtom. Yrsel under menstruationen utvecklas av följande skäl:

 1. Fortsatta manifestationer av PMS på grund av fortsatt obalans av könshormoner. Under menstruationen, för att säkerställa avstötning av det inre skiktet i livmodern (endometrium), reduceras nivåerna av östradiol (östrogen) och progesteron kraftigt. Hormonbrist har en negativ effekt på tonen i kärlväggen, vilket kan orsaka yrsel. Före menstruationen ökar också prolaktinnivåerna, vilket främjar vätskeretention och en ökning av blodtrycket.
 2. Tar smärtstillande medel, särskilt för ofta. För att eliminera smärtsyndromet tar kvinnor smärtstillande medel från gruppen Ibuprofen och Paracetamol. Dessa läkemedel kan orsaka yrsel även om de tas i rekommenderade doser, för att inte tala om överdrivet intag.
 3. Intensiva menstruationsblödningar. Vid långvarig menstruation med intensiv blödning i blodet sjunker hemoglobinnivån - anemi utvecklas. Denna situation är farlig i fall av järnbrist i kroppen, eftersom blodförlust stimulerar bildandet av röda blodkroppar (blodelement som innehåller hemoglobin och innehåller syre). Anemi kan orsaka svaghet, trötthet, blekhet, minskat blodtryck och yrsel..
 4. Hypoglykemi (en minskning av blodglukos) på grund av en minskning av nivån på könshormoner. Hypoglykemi i sig ger svaghet, yrsel och skakning när man går, skakar i händerna och kroppen. Dessutom, mot bakgrund av hypoglykemi, utvecklar syre svält i hjärnan. I detta fall, för att förbättra blodtillförseln till hjärnan, inträffar vasodilatation, vilket också leder till en minskning av blodtrycket och yrsel.
 5. Migränattack. Menstruation är en faktor som provocerar en förvärring av migrän. Mot bakgrund av migrän, tillsammans med andra symtom, uppträder yrsel.

Screening för yrsel under menstruationen

Yrsel kan tydligt förknippas med menstruation eller kvarstå oavsett menstruationsfasen under lång tid. Det finns inga läkemedel som är lika effektiva för alla typer av yrsel, och det är inte alltid lätt att skilja en typ av yrsel från en annan. För att ta reda på de exakta orsakerna till sjukdomens utveckling och svaret på frågan om varför yr, måste du genomgå en fullständig medicinsk undersökning. Specialister värda att besöka:

 • Neuropatologen. Undersökning av en neurolog eliminerar den medföljande patologin för blodkärl och huvudstrukturer i huvudet. Om det finns bevis, kommer det att krävas radiografi av livmoderhalsen och skallen, elektroencefalografi (EEG), reoencefalografi (REG), datortomografi (CT). En undersökning kommer också att genomföras för att identifiera migrän..
 • Gynekolog-endokrinolog. Denna specialist hjälper till att kontrollera nivån på könshormoner, vilket är förknippat med de flesta av de klagomål som uppstår under menstruationen. I de flesta fall är det tillräckligt att bestämma nivån av östradiol, progesteron och prolaktin i den andra fasen av menstruationscykeln. Ibland finns det behov av en utökad undersökning, som inkluderar att bestämma nivån på könshormoner på olika dagar i menstruationscykeln för att bedöma förändringar i deras nivå.
 • Terapeut. Yrsel och andra menstruationsrelaterade manifestationer förekommer i ett antal icke-relaterade sjukdomar. Till exempel är svullnad ett tecken på njur- och hjärt-kärlsjukdomar, anemi uppträder i sjukdomar i mag-tarmkanalen och undernäring, yrsel åtföljer hypoglykemi vid diabetes mellitus och berusning av olika ursprung. Innan behandlingen påbörjas är det viktigt att fastställa rätt diagnos..

symtomatologi

Oftast är symtomen på PMS hos kvinnor desamma och cykliska, det vill säga de förekommer omedelbart en dag eller två före början av månadscykeln. En speciell aura gör att du kan förbereda dig för blödningens början. Om symtomen är allvarliga, bör du konsultera en gynekolog för att lindra tillståndet.

Om attackerna är oregelbundna, bör en resa till läkaren vara obligatorisk. Bristen på cyklisk yrsel före menstruation uppstår på grund av nervös och fysisk trötthet, astheno-neurotiskt syndrom efter en sjukdom av somatisk eller smittsam karaktär. Det kräver diagnostisk sökning och läkemedelsstöd..

Aura före menstruationscykeln kan ha följande symtom:

 • Yrsel, ibland åtföljd av medvetenhetsförlust.
 • Subfebril - ökning av kroppstemperaturen till 37,0-37,5 ° C.
 • Kan kräkas, ibland kräkningar.
 • Huvudvärk av den typ av megrenös (hälften av huvudet, förvärrad av ett högt ljud, starkt ljus).
 • Mild obehag, svaghet, dåsighet och slöhet är alla tecken på kronisk trötthet..
 • Känslomässig labilitet och ökad tårfullhet.
 • Sänk eller öka trycket.
 • Ordförandens instabilitet och så vidare.

Ytterligare symtom: allvarlig svaghet, illamående

Om du känner dig yr och svag framför din period kan detta förklaras av PMS. Det är farligt när det fortsätter i en svår form, sannolikheten för att utveckla komplikationer ökar. Samtidig symtom på PMS är:

 • svullnad;
 • kliande hud;
 • illamående;
 • frossa;
 • ryggsmärta, värk;
 • depression;
 • domningar i lemmarna;
 • ökning av blodtrycket;
 • irritabilitet, orsakslösa tårar, ångest;
 • huvudvärk.

Vid atypiska former av premenstruellt syndrom kan yrsel åtföljas av:

 • allergiska reaktioner upp till Quinckes ödem (svullnad i ansiktet och struphuvudet, hotande kvävning);
 • dåsighet som inträffar under menstruationen eller 2 dagar före början
 • ofrivillig stängning av ett öga;
 • uppkomsten av magsår på munslemhinnan;
 • svår illamående och upprepade kräkningar, så snart menstruationen börjar, vilket inte kan behandlas med läkemedel;
 • ögoninflammation;
 • migränattacker under kritiska dagar.

Sådana allvarliga symtom bör inte ignoreras, eftersom det avsevärt komplicerar livet..

Yrselklassificering

När huvudet snurrar under menstruationen mörknar det i ögonen och blir illamående, detta beror på störningar i blodkärlens funktion eller det centrala nervsystemets aktivitet. Specialister skiljer följande typer av yrsel under menstruationen:

 • kringutrustning;
 • central;
 • systemisk;
 • unsystematic.

Kringutrustning

Det är inte förknippat med menstruation, men är en följd av en felaktig funktion i den vestibulära apparaten, inklusive sjukdomar i det inre örat.

För att bestämma orsaken till att huvudet gör ont och snurrar måste du bestämma tidpunkten för sjukdomens utseende: under eller en vecka före menstruationen. Detta hjälper till att avgöra om yrsel är förknippad med naturliga processer i den kvinnliga kroppen..

Central

Det orsakas av syre-svält i hjärnan eller ödem. Under menstruationen dilateras kärlen ofta snabbt först, sedan smal. Som ett resultat utvecklas spasm och premenstruellt syndrom inträffar, åtföljt av yrsel.

Systemet

Det inträffar under varje cykel, är systematiskt, ibland åtföljt av en aura.

Systemisk yrsel är vanligtvis ett resultat av hormonella störningar eller sjukdomar i den vestibulära apparaten.

osystematisk

Det förekommer inte regelbundet, men efter stark intellektuell eller fysisk ansträngning, på grund av en förändring i hormonbalansen, brist på glukos i blodet.

Under menstruationen är det viktigt för kvinnor att undvika överätande och äta rätt. Detta förhindrar illamående..

Vilka läkemedel föreskrivs av läkare?

I varje enskilt fall föreskriver gynekologen olika mediciner, oftast använder de:

 • läkemedel som normaliserar den hormonella bakgrunden - "Prajisan", "Utrozhestan", "Dufaston".
 • normala kombinerade orala preventivmedel som stöder hormoner.

I alla fall är det bara läkaren som kan välja rätt läkemedel efter att ha undersökt testresultaten..

Om svindel har en fysiologisk karaktär av förekomsten, är behandlingen av yrsel under menstruationen baserad på utnämningen av hormonella läkemedel och symtomatiska medel.

Vitaminkomplex lindrar en kvinnas tillstånd genom att stimulera produktionen av progesteron. Med sin brist blir menstruationen riklig. Krampläkemedel lindrar spasm från hjärnkärlen, vilket hjälper till att minska yrsel. Och eliminerar också smärtsymtom under menstruationen.

Mycket ofta, en vecka före menstruationen, börjar kvinnor känna yr och illamående, i vilket fall antemetika föreskrivs.

Anledningar till PMS

För att effektivt eliminera yrsel med PMS är det viktigt att ta reda på orsakerna. Och de kan variera. Varför är det så? Vanliga vertigoutlösare listas nedan..

Hormoner är ofta skylden: progesteroner och östrogener

Uppkomsten av smärtsamma symtom är ofta ett tecken på hormonella störningar som uppstår före menstruationen. Så på den första dagen av menstruationen minskar nivån av progesteron och östrogen i den kvinnliga kroppen kraftigt. I detta fall expanderar fartygen, vilket orsakar yrsel, svänger kvinnan, börjar kasta från sida till sida.

Detta är normalt och i slutet av kritiska dagar försvinner symtomen på egen hand. Men om premenstruellt syndrom fortsätter i en komplex form rekommenderas att du konsulterar en läkare som kommer att förskriva speciella mediciner (Biocycline, etc.).

Blodtrycksfall

Frekventa fluktuationer i det vegetovaskulära systemets funktion, på grund av en ökning eller minskning av blodtrycket, kan inte påverka menstruationscykeln.

Om en kvinna lider av VSD, mot bakgrund av hormonell obalans före och under menstruationen, uppstår en försämring av välbefinnandet.

Hemoglobin- och järnbrist

Inte den sista anledningen till att en kvinna känner en försämring av välbefinnandet och förlust av styrka är en förändring i blodantalet under kritiska dagar.

Normalt, under menstruationen, tappar en kvinna upp till 150 ml blod, och om det finns någon patologi i det kvinnliga könsorganet, brist på järn och hemoglobin i kroppen.

Som ett resultat uppstår anemi, ibland dess allvarliga form, vilket kräver blodtransfusion och användning av speciella mediciner.

Tar medicin

Ofta kan vissa smärtstillande medel orsaka obehagliga biverkningar. Till exempel älskar kvinnor att använda Paracetamol eller Ibuprofen när huvudet eller nedre buken gör ont.


Även rekommenderat kan dessa mediciner orsaka yrsel, för att inte tala om överdrivet intag.

Blodförlust

Om en kvinna har tunga och långa perioder leder detta oundvikligen till en minskning av hemoglobin och anemi.

Anemi orsakar trötthet, svaghet, hopp i blodtryck, yrsel.

Migrän

Menstruation är en triggerfaktor för migrän. Mitt i en migränattack, huvudvärk på ena sidan och yr.

Om befruktningen har inträffat

I det fall då flickan inte kände mycket obehag före de kritiska dagarna, kan en försämring av välbefinnandet vara ett symptom på en graviditet.

Om det har förekommit sexuellt samlag utanför preventivmedel kan detta fenomen inte uteslutas. Du bör gå till apoteket och köpa ett test som kommer att avgöra om befruktningen har ägt rum. Dessutom kan moderna apparater exakt indikera graviditetsåldern.

Varför yr efter menstruation?

Om din period har gått men du känner dig sjuk och yr, är detta förmodligen ett av symptomen på hormonella förändringar i kroppen mot bakgrund av kritiska dagar. Vanligtvis uppstår lätt svindel mellan menstruation och ägglossning.

Men yrsel efter menstruation uppstår av andra skäl. Ibland innebär detta symptom att graviditet har börjat, även om det blivit blödning. Vanligtvis under graviditet finns det ingen menstruation, men omedelbart efter befruktningen händer det, börjar det smeta.

En annan anledning till att du känner dig yr och sjuk efter kritiska dagar:

 • livmoderns atypiska struktur;
 • dålig utsöndring av vätskor från kroppen;
 • intensiva träningspass;
 • för högt eller lågt tryck;
 • förgiftning av mat eller toxin (tarminfektioner);
 • tar hormonella preventivmedel.

Om yrsel uppstår ofta, även efter det att perioden har slutat, vad ska jag göra? Behöver gå till läkaren.

Malaise som ett resultat av överbelastning och känslomässig utmattning

Ibland yr före menstruation på grund av tung fysisk aktivitet, allvarliga kostbegränsningar, intensiv träning.

Dessa fenomen provocerar till en minskning av koncentrationen av socker i blodet, som ett resultat av att välbefinnandet förvärras, ett svaghetstillstånd uppstår. Sjukdomen utvecklas under påverkan av stressande effekter (tentor, tråkigt arbete, psykologiskt trauma). Ibland kan flickor som inte har hälsoproblem och patologier i det reproduktiva systemet inte bli gravid ett barn, även om de har en bördig partner. Om en kvinna verkligen vill bli mamma tar hon ofta symtomen på PMS för tecken på ett nytt liv. Det finns fenomen som en känsla av svaghet, ångest, irritabilitet, illamående, yrsel, obehag i bröstkörtlarnas område.

Snabbhjälp

Om en kvinna är yr, finns det illamående, lusten att kräkas, följande åtgärder, enligt recensioner, hjälper väl:

 • öppna fönstren i rummet för att säkerställa flödet av frisk luft;
 • ligga på soffan eller ta en bekväm position om du är på jobbet;
 • gör andningsövningar: andas in djupt och andas ut. Motion mättar hjärnan med syre, förbättrar funktionen hos det vegetativa och blodsystemet.
 • om lättnad inte kommer, ta ett lugnande medel: No-shpa, Persen, Fetanol, etc..

Kom ihåg att menstruation är en period då en kvinna bör behandla sig själv med omsorg. När allt kommer omkring är det dessa dagar som förvärringar av alla sår inträffar, det börjar röra upp, dra, skaka, kasta i svett, du vill sova. Även besvämning är möjlig. Det är bäst att säkra ett par dagar ledigt.

Ta undersökningen på den kvinnliga linjen

Om yrsel störs regelbundet, är obegripligt, är det bäst att konsultera en specialist för att förstå varför sjukdomen är. Besök en gynekolog och en neurolog, gå igenom en diagnostisk undersökning.

Diagnos är:

 • insamling av klagomål och sjukdomshistoria för patienten;
 • objektiv undersökning för att bestämma tillståndet för blodtryck, hjärta, blodkärl;
 • instrumentell undersökning: CT, MRT, ultraljud.

piller

Beroende på orsaken till yrsel föreskriver läkaren följande läkemedel:

 • antihistaminer;
 • hormonella läkemedel (främst orala preventivmedel);
 • åtgärder mot illamående: Dramin eller Tserukal.

För att förbättra tillståndet under menstruationen rekommenderas det att dricka mer rent vatten för att upprätthålla normal vattenbalans i kroppen.


Följande mediciner kan drickas som primärvård:

DrognamnHur man använder
Atropin 0,1%Hjälper till att lindra yrsel symptom och underlätta PMS. Ta 8-10 droppar under en anfall av yrsel.
Ingen shpaPiller är effektiva för släta muskelspasmer och vaskulära spasmer. Ta 1-2 tabletter 2-3 gånger om dagen.
PersenBeroligande av växtursprung. Det har en lugnande och kramplös effekt. Ta 2-3 tabletter 2-3 gånger om dagen.

Hur man kan bli av med folkrättsmedel?

Folkmetoder hjälper också till att bekämpa fruktansvärt yrsel under menstruationen. Här är två effektiva recept:

 1. Blanda lika stora andelar rosmarin eterisk olja och kamfer, andas in blandningen.
 2. Hacka löken och andas in lukten tills tårarna kommer ut.

Det är mycket användbart att dricka te med ingefära och citron, inkludera granatäpple, rödbetor och morotjuice i kosten. Nypressade juice ökar hemoglobin och hjälper till att hantera syre-svält.


Användning av fiskolja hjälper till att lindra premenstruellt syndrom hos en tonåring..

Vertigo förebyggande

För att undvika många problem i samband med en försämring av humöret under menstruationen hjälper enkla men regelbundna aktiviteter:

 1. Undvik fysisk och mental stress.
 2. Minimera stressiga situationer..
 3. Mer promenad i frisk luft.
 4. Ge upp cigaretter och alkohol.
 5. Begränsa rökt kött och pickles.

Fysiska övningar hjälper till att hantera yrsel - de hjälper till att stimulera syntes av endorfin. Hormonet förbättrar humöret, minskar känsligheten för smärta. Det är därför kvinnor med en aktiv livsstil är mycket mindre benägna att uppleva PMS.

Diagnostik

Diagnosen av cykliska patologiska symtom hjälper till att fastställa diagnosen.

Det tros att premenstruellt syndrom är normen, så kvinnor går sällan till läkaren. Endast under tillstånd av allvarliga störningar och betydande obehag under menstruationen. Detta är inte en helt korrekt metod, eftersom även mindre förändringar i tillståndet kan leda till betydande kränkningar, och symtomen är de första tecknen.

Problemet med smärtsam menstruation som ger betydande obehag hanteras av en kvinnlig läkare. Följande diagnostiska åtgärder erbjuds:

 • Blodtest för kvinnliga hormoner i olika stadier av cykeln.
 • Ultraljudsundersökning av livmodern, bilagor.
 • I vissa fall kan colposcopy vara nödvändig, göra diagnostisk curettage och andra forskningsmetoder.

Vid diagnosprocessen avslöjas hormonella störningar som kan vara symtom på olika sjukdomar: polycystiska äggstockar, fibromatiska förändringar i livmodern och andra.

Ofta är sådana sjukdomar orsaken till möjlig infertilitet. Att stärka tecken på PM kan också uppstå under patologisk graviditet: tubal befruktning, nedsatt infästning och implantation av ägg, och så vidare. Kräver ett brådskande besök hos en gynekolog.

Vad som orsakar yrsel under menstruationen och hur man löser problemet?

Orsaker till yrsel under menstruationen

De främsta orsakerna som väcker svindel under menstruationen är:

 • Bevarande av symtom på premenstruellt syndrom. En minskning av östrogen- och progesteronnivåer provocerar vasodilatation, medan progesteron behåller överskottsvätska i kroppen med en ökning av blodtrycket.
 • Ofta användning av smärtmedicin. Biverkningar av yrsel inkluderar.
 • Kraftig blödning. En minskning av hemoglobinnivåerna provocerar utvecklingen av anemi. Som ett resultat minskar syretillförseln till hjärncellerna med utvecklingen av svaghet, trötthet och hypotoni.
 • Hypoglykemi. Vasodilatation med hypotension och svimmelhet är associerad med en minskning av serumglukos.
 • Migrän.

Premenstruellt syndrom och svaghet

2-7 dagar före menstruationens början och under de första två dagarna av blödning inträffar premenstruellt syndrom (PMS). Detta är en uppsättning symtom som påtagligt försämrar en dams välbefinnande..

Svaghet före och under menstruation hos kvinnor som lider av PMS är förknippade med en cephalgisk eller krisform av störningen. I det första fallet är flickorna yr, det finns ont.

Se även: Kan ESR-hastigheten öka före menstruationen?

Andra manifestationer av den cephalgiska formen av PMS är möjliga:

 • anfall av illamående, kräkningar;
 • överdriven känslighet för skarp lukt, höga ljud;
 • snabbt humörbyte;
 • överdriven svettning;
 • smärtsamma, härdade bröstkörtlar;
 • domningar i övre extremiteterna.

Med denna form av premenstruellt syndrom uppträder en huvudvärk i templets område, har en pulserande karaktär, det utmattar damen. Den cephalgiska typen av PMS är särskilt vanligt hos unga flickor och ungdomar, mindre ofta hos kvinnor över 35 år. 20% av alla fall av PMS är i denna form av sjukdomen.

Krisformen av premenstruellt syndrom åtföljs av kraftiga tryckfall. Under hopp i blodtrycket finns det rädsla för att dö, armar och ben blir dumma, kvinnor känner sig klämma i bröstet. Krisen inträffar främst på natten, deras slut åtföljs av utsläpp av en stor volym urin. Orsakerna till denna manifestation av PMS är långvarig stress, allvarlig fysisk trötthet, nyligen infektioner. Den kritiska formen av PMS förekommer ofta hos äldre kvinnor (13-20% av fallen) än hos unga kvinnor (4%).

Anledningen till att en flicka upplever svaghet under menstruationen kan vara atypiska former av PMS. Hyperthermic manifesterar sig som en ökning av kroppstemperaturen före och dess minskning efter början av menstruationen. Hypersomnia orsakar dåsighet hos kvinnor.

Typer av yrsel

Det finns flera typer av yrsel före menstruation. Det är uppdelat i:

 • Central typ. Med denna typ av yrsel innan menstruation inträffar på grund av en otillräcklig mängd syre i hjärnans celler. Patogenesen är baserad på förträngning av blodkärlets lumen..
 • Perifer typ. I detta fall är patologiska symtom förknippade med patologi för den vestibulära apparaten eller mellanörat..

Dessutom kan yrsel delas in i:

Vilka vitaminer du ska ta?

För att hjälpa din kropp att vakna upp, ta en kurs med vitaminterapi. Vilka vitaminer du ska ta med ökad dåsighet kommer din läkare att berätta. Vi diskuterar bara de viktigaste vitaminerna som du kan ta under din period.

 • Vitamin B6 kommer att öka produktionen av östrogen, öka humöret;
 • E-vitamin lindrar trötthet och stress, hjälper till att lugna somna;
 • Magnesium lindrar smärta i huvudet och normaliserar blodtrycket;
 • Fiskolja kommer att stärka immuniteten, lindra smärta i nedre del av buken;
 • Järn återställer normala hemoglobinnivåer i blodet.

Övervaka noggrant ditt välbefinnande. Om dåsighet stör inte bara före menstruationen utan genom hela cykeln ligger kanske orsaken inte i menstruationen. Attacker av illamående, ofta och plötslig yrsel utan anledning, kronisk sömnlöshet på natten och dåsighet under dagen - detta är ett tillfälle att kontakta en gynekolog, neurolog och endokrinolog.

Nödhjälp

För att snabbt eliminera yrsel under menstruationen är det nödvändigt:

 • Lägg patienten på en plan yta med ett upphöjt huvud. Kläderna ska lossas och ge fri tillgång till luft. För att öka flödet av syre till kroppen, tas en kvinna ut i utomhus eller fönster öppnas i rummet.
 • Ge patienten rent kallt vatten, där du kan lägga till några droppar atropin, vilket har en stimulerande effekt på hjärtat. Applicera bomullsfukt som är fuktad med ammoniak i luftvägarna.
 • Eliminera vasospasm med No-shpa, drotaverin eller papaverine.

 • Lindra nervös belastning med Persen, Valerian eller Andaxin.
 • I avsaknad av tecken på välbefinnande måste du ringa ambulans.

  PMS symptomhantering

  Det första valet i behandlingen av PMS är användningen av lämplig hormonell preventivmedel. Stora förändringar i denna riktning har lett till utvecklingen av kombinerade hormonella preventivmedel med drospirenon. Modernt "Drospirenon progestin" kännetecknas av antimineralocorticoid och antiandrogen aktivitet (förhindrar vattenretention, motverkar negativa effekter av manliga könshormoner i små mängder som finns i kvinnliga organismer), därför en positiv effekt på symptomen på PMS.

  Diagnostik

  För att ta reda på varför yr är under menstruationen måste du inledningsvis söka hjälp av en gynekolog. Läkaren, som pratar med patienten, klargör karaktären av menstruationsfunktionen, information om reproduktiv hälsa samt data om samtidiga sjukdomar. Dessutom tar specialistläsaren information om de möjliga effekterna av provocerande faktorer, sjukdomens dynamik och behandlingens effektivitet. Baserat på erhållna data föreskrivs ytterligare forskningsmetoder. Dessa inkluderar:

  • Ultraljudsundersökning av bäckenorganen samt sköldkörteln och huvudkärlen. Vid behov utförs dopplerometri med en mätning av blodflödeshastigheten. Under ultraljudssökning utesluts patologi från bäckenorganen och äggstockarnas funktionella tillstånd bestäms. Dopplerometri av huvudet och halsens kärl föreskrivs för att i tid upptäcka spasmodisk minskning av lumen eller områden med hindring.
  • Beräknad eller magnetisk resonansavbildning. Eftersom orsaken till yrsel under menstruationen kan vara en hormonberoende tumör, låter en icke-invasiv röntgenundersökning identifiera förändringar i de inledande stadierna.
  • Studie av den hormonella profilen. Leverans av hormoner utförs på olika dagar av menstruationscykeln. Detta gör att du kan utvärdera arbetet i äggstockarna, hypofysen och hypotalamus. De vanligast uppmätta nivåerna av follikelstimulerande hormon, östradiol, prolaktin, progesteron, testosteron, T3, T4.

  Ta undersökningen på den kvinnliga linjen

  Om yrsel störs regelbundet, är obegripligt, är det bäst att konsultera en specialist för att förstå varför sjukdomen är. Besök en gynekolog och en neurolog, gå igenom en diagnostisk undersökning.

  Diagnos är:

  • insamling av klagomål och sjukdomshistoria för patienten;
  • objektiv undersökning för att bestämma tillståndet för blodtryck, hjärta, blodkärl;
  • instrumentell undersökning: CT, MRT, ultraljud.

  Behandling

  För att eliminera yrsel före menstruation eller från det ögonblick som de ser ut är det nödvändigt att helt och hållet hantera problemet. Valet av terapi utförs på grundval av ytterligare forskningsmetoder och sjukdomens orsaker.

  Drogbehandling

  De vanligaste läkemedlen som används om du är yr med menstruation inkluderar:

  • Hormonala droger. Orala preventivmedel återställer hormonprofilen och förhindrar dess funktionsfel. För att uppnå en terapeutisk effekt är behandlingstiden minst 3 månader.
  • Antihistamingrupp.
  • Läkemedel som har en blockerande effekt på kräkningscentret.
  • Vitamin- och mineralkomplex. Vitaminer och mineraler som väljs med hänsyn till den dagliga normen kan minska svårighetsgraden av premenstruellt syndrom.

  Folkrättsmedel

  Om huvudet är yr innan menstruation eller symtom uppträder i början av menstruationen, i kombination med läkemedel, används alternativa metoder för terapi. Detta påskyndar läkningsprocessen och förhindrar komplikationer. De mest effektiva folkläkemedlen inkluderar:

   Klöverbaserad tinktur. För att bereda en lösning blandas torkade klöverblommor som väger 20 gram med ett glas etylalkohol. Den resulterande blandningen insisteras i två veckor utom räckhåll för solljus. Efter infusion konsumeras tinktur i en volym av 35 droppar 15 minuter före en måltid. Verktyget har en tonic och återställande effekt. Behandlingsvaraktigheten är 3 månader.

 • Te med tillsats av citronmeliss eller mynta. Under bryggning tillsättes 500 ml varmt vatten citronbalsam eller mynta i en volym av 20 gram. Lösningen insisteras i en timme, varefter den tas i en volym av 50 ml upp till tre gånger om dagen. För att förbättra smaken lägg till honung eller citron.
 • Te med tillsats av valerian. För att bereda en medicinsk lösning, bland valerian och mynta i volymen av en matsked med 500 ml varmt vatten. Den dagliga normen är 75 ml. Denna volym är indelad i tre doser. Te måste konsumeras 30 minuter före en måltid.
 • Förebyggande åtgärder

  Det händer att även efter menstruation, huvud och / eller yr, och inte bara i den aktiva fasen. Oftast löses detta helt enkelt men kräver allvarliga ansträngningar från din sida. Och varje förebyggande bör börja med en förändring i kosten, eftersom det är genom det att vår kropp får alla näringsämnen.

  Negativa symtom försvinner snabbare om din diet är berikad med äpplen, levern och bovete rätter, mörk choklad och komplexa kolhydrater minst en vecka..

  Intressant! Metabolism påskyndar dessa dagar,
  och kroppen spenderar mer kalorier än vanligt, så du kan öka kaloriintaget något, men utan fanatisme.

  De som har illamående och yrsel under menstruationen bör följa följande regler:

  1. Minska både fysisk och mental stress.
  2. Eliminera stressande situationer och försök att undvika dem.
  3. Tillbringa större delen av tiden utomhus eller i väl ventilerade områden..
  4. Sluta dricka alkohol och starkt kaffe helt.
  5. Minimera salt, saltade och rökt produkter..

  Speciell gymnastik, där det finns en aktiv produktion av endorfiner, kan hjälpa svindel. De kommer att lätta upp stämningen och öka smärttröskeln, vilket minskar din smärta.

  Det är därför idrottare och kvinnor med en aktiv livsstil sällan upplever negativa symtom på PMS.

  Förebyggande

  Aktiviteter som syftar till att förebygga yrsel under menstruationen inkluderar:

  • Normalisering av arbete och vila. Daglig sömn ska pågå minst 8 timmar. Det är nödvändigt att utesluta allvarlig fysisk ansträngning, vilket kan leda till överarbete.
  • Fysiska övningar. Daglig träning bidrar till produktionen av endorfiner som förhindrar stress. För att göra detta, gymnastik, simning eller promenader. Samtidigt begränsa tunga belastningar.
  • Normalisering av näring med inkludering i kosten för produkter som främjar produktionen av endorfiner. Dessa inkluderar jordgubbar, bananer och avokado. Rökt, saltad och skarp mat utesluts från den dagliga kosten, vilket leder till vätskeansamling i kroppen och utveckling av ödem. Kvinnor får inte dricka kaffe eller alkohol..
  • Att sluta röka.

 • Intag av multivitaminer för att förhindra utvecklingen av vitaminbrist. För detta bör företräde ges multivitaminer valda för den kvinnliga kroppen.
 • Accept av orala preventivmedel. Hormonala läkemedel förhindrar överdriven blodförlust och återställer hormonnivåerna..
 • Korrigering av psykologiskt välbefinnande. Professionell hjälp kan tillhandahållas av en psykoterapeut.
 • Vad händer i kroppen

  Innan menstruationen inträffar olika processer som i hög grad påverkar välbefinnandet. Hela första halvan av cykeln hos en kvinna i fertil ålder är en omöjlig extern men mycket aktiv intern förberedelse för troligen början av graviditeten.

  I avsaknad av befruktning under perioden med ägglossning efter äggets död inträffar omvända processer. I det kvinnliga reproduktionssystemet blir livmoderns inre foder tunnare och försämras (som förbereddes för embryoimplantation), hastigheten för hormonproduktionen förändras.

  I slutändan separeras det övre lagret i livmodermembranet - endometrium - från organet och släpps ut med blodet från de brustna kärlen. Så menstruationen kommer.

  Denna lista över fysiologiska förändringar är långt ifrån fullständig, men alla transformationer av kroppen som helhet leder till följande konsekvenser:

  1. Balansen mellan hormoner, särskilt könsorgan, förändras. Detta innebär omstrukturering av arbetet i inre organ, ansamling av vätska i vävnaderna (därför kan du under en sådan period få 2-3 kilo extra). Den utvecklande obalansen återspeglas i mentala processer, så stämningen kan kraftigt försämras eller förändras dramatiskt, som ofta händer med PMS.
  2. Direkt under menstruationen, särskilt den första dagen, förlorar kroppen en viss mängd blod. Volymen av blod i vaskulärbädden och dess sammansättning förändras också: de förlorade röda blodkropparna börjar fyllas på med nya. För närvarande minskar järnreserverna och aktiviteten för att förse vävnader med syre minskar. På grund av periodisk expansion och minskning av blodkärlen hoppar blodtrycket, svaghet, yrsel och kan göra dig illamående.
  3. Om situationen förvärras av påverkan av stress, trauma, sjukdom, kan sådana fenomen manifestera sig ännu tydligare på grund av svagheten i kroppen.

  Användbara tips

  Patienter som är oroliga för yrsel under menstruationen bör konsultera en läkare i de tidiga stadierna. Förlossningen-gynekolog, endokrinolog eller neurolog kan lösa problemet.

  Det är förbjudet att använda mediciner eller folkläkemedel på egen hand, eftersom okontrollerat intag kan leda till utvecklingen av sjukdomen och utvecklingen av komplikationer.

  För att underlätta diagnosen rekommenderas det att föra en dagbok där patienten skriver information om tidpunkten för attackens början, dess varaktighet, effekten av provocerande faktorer och behandlingseffektiviteten.

  Tidig identifiering av orsaken och valet av terapi hjälper till att undvika allvarliga komplikationer. Under behandlingen är det nödvändigt att följa rekommendationerna från en specialist och ändra livsstilen med undantag för riskfaktorer.

  Förbud mot röda kalenderdagar

  Under menstruationen försvagas den kvinnliga kroppen, dåsighet uppstår. Överdriven belastning på honom kan provocera en redan obehaglig känsla, och då kommer de röda dagarna i kalendern att bli en riktig tortyr för en kvinna. För att förhindra komplikationer och förse din kropp med optimala förhållanden idag måste du följa några tips och begränsningar:

  1. Undvik överdriven fysisk ansträngning under menstruationen, de kan framkalla överflödigt urladdning. Men måttlig träning (dans, fitness) kommer bara att gynna dig. De kommer att förbättra blodcirkulationen i kroppen, och genom att göra din favorit sak blir det ditt humör lättare, vilket är viktigt i dag. Om du tränar i gymmet, avbryt inte träningen, bara släpp på kraftbelastningen i några dagar.
  2. Vägrar att besöka bad, bastu, solarium. Sådana procedurer ökar blodcirkulationen i kroppen, under kritiska dagar kan de orsaka svår blödning. Hemma byter du ut det varma badet i ett par dagar med en varm dusch. Det rekommenderas inte att du besöker poolen i dag, även om du använder tamponger. Livmodern är i vägen, det finns en hög risk för infektion.
  3. Under kritiska dagar bör du noga överväga din diet. Ät en balanserad och vitaminrik diet. Undvik fet och kryddig mat såväl som alkohol. De bidrar inte bara till försämringen av välbefinnandet, utan ökar också utsöndringen. Begränsa eller snarare ge upp nikotin. Statistik visar att rökande kvinnor såväl som överviktiga kvinnor lider mest av menstruationssmärta.
  4. Var försiktig med att ta mediciner under din period. Om det finns behov av att använda några läkemedel, kontakta en läkare, ange deras sammansättning. Begränsa din medicin baserad på acetylsalicylsyra, de tunnar blodet och förlänger menstruationen.
  5. Om du av estetiska skäl inte lämnar upp sexuella relationer under menstruationen måste du använda preventivmedel. Idag är den kvinnliga kroppen inte skyddad och är sårbar för alla slags könsinfektioner..
  6. Undvik stress och överarbete. Kroppen försvagas idag, många noterar dåsighet, försök att slappna av så mycket som möjligt. Låt kroppen återfå sin styrka.

  Om den schemalagda åtgärden matchar kritiska dagar ska du planera om den. Under menstruationen förvärras blodkoagulationen i den kvinnliga kroppen, alla kirurgiska ingrepp kan orsaka allvarlig blödning.

  Fettmat förvärrar obehagliga symtom på menstruation

  Förebyggande av kvinnors problem

  Någon lider av svaghet under premenstruellt syndrom, medan någon får en svaghet från de första minuterna av menstruationen. Utsläpp kan fortfarande vara frånvarande och välbefinnandet förvärras dramatiskt. Efter några timmar börjar menstruationsflödet och orsaken till smärta i nedre buken, yrsel och illamående blir tydlig. Menstruationsvärk skiljer sig från patologiska, eftersom de lätt elimineras med hjälp av smärtstillande medel, biverkningar i form av svaghet, irritabilitet, dåsighet och slöhet kan övervinnas med hjälp av vitaminer och läkemedel som hjälper till att normalisera cykeln. För att lindra ett smärtsamt tillstånd på kritiska dagar, ta vitaminer och mineraler, gå ofta i frisk luft, undvika stress och slappna av mer. Det är viktigt att tänka på:

  1. Vitaminer B 6 hjälper till att normalisera hormonnivåerna. Det deltar aktivt i östrogenomsättningen och hjälper till att normalisera hormonhalterna. Regelbundet vitaminintag kommer att lindra PMS och tillstånd på kritiska dagar..
  2. Ofta klagar kvinnor över bröstsmärta under och före menstruationen. E-vitamin hjälper till att bli av med detta symptom och hjälper till att minska känslomässig stress..
  3. För att kroppen ska fungera stabilt måste den regelbundet få kalcium. Det är inte nödvändigt att ta det i form av tabletter, det räcker att inkludera mjölk, keso och ost i din kost.
  4. Magnesium hjälper till att bli av med huvudvärk som uppstår vid början av menstruationen. Det kommer också att skydda mot smärta i nedre buken. Magnesium finns i nötter, frukt och grönsaker..
  5. Glöm inte fördelarna med fiskolja för kroppen. Dess användning under menstruationen förhindrar kramp i buksmärta och förbättrar kroppens allmänna tillstånd.
  6. Yrsel, svaghet och dåsighet kan orsakas av brist på järn. För att förhindra detta tillstånd måste kroppen tillhandahålla den nödvändiga mängden järn.
  7. Du kan ta dessa vitaminer i tabletter, då är det tillrådligt att dricka hela kursen. Du kan också göra utan droger, det räcker att äta hälsosamma livsmedel som är rika på vitaminer och mineraler. En välformad kost är det bästa förebyggandet av menstruationssmärta.

  Om symptomen lätt elimineras med smärtstillande medel och varar i flera dagar, är malaise förknippat med en förändring i hormonnivån i den kvinnliga kroppen.

  Men om illamående, yrsel, dåsighet och skarp smärta följer dig under hela cykeln, kan orsaken vara allvarlig sjukdom. Det rekommenderas att besöka en gynekolog och en neurolog. Uppskjut inte besöket hos läkaren, eftersom det är bättre att ta reda på det verkliga skälet än att plåga dig själv från ständig smärta och åkommor. Kom ihåg att din hälsa främst är upp till dig..

  När behöver du läkarkonsultation

  Vanliga PMS-fenomen bör inte orsaka stor oro. Men det finns inga speciella symtom för honom, vars manifestation kräver brådskande konsultation av en specialist:

  • Oförklarlig stängning av ett öga.
  • Återkommande dåsighet.
  • Återkommande allergier upp till svullnad och astmaattacker.
  • Kräkningar, illamående som inte kan lokaliseras och yrsel före menstruation.
  • Intermittent ögoninflammation.
  • Migränattacker.
  • Svettningar, ledvärk, feber.
  • Förlust av medvetande.
  • Skarp och outhärdlig smärta i nedre del av buken.

  Yrsel är ett vanligt symptom på PMS. Dess natur är de hormonella störningarna i samband med denna process. Yrsel kan dock uppstå oberoende av PMS, som sammanfaller i tid med menstruation.

  Folkläkemedel hjälper ofta till den medicinska behandlingen av yrsel som föreskrivs av en läkare. Innan menstruationen ska man inte försumma förebyggande åtgärder. Om huvudvärk och yrsel följer symtom som inte är specifika för PMS, är det extremt nödvändigt att kontakta en specialist.

  Yrsel under menstruationen

  Cirka 70% av kvinnorna känner regelbundet yr innan menstruationen.

  Denna patologi eller symptom kan ha helt motsatta orsaker: i vissa är det sammankopplat med hopp i blodtryck före menstruation, i andra med ett sådant tecken som migrän med PMS.

  Vissa av dem kan utsätta sina egna kroppar för stressiga situationer eller helt enkelt missbruka droger.

  Det finns ett faktum att yrsel under menstruationen bildas inte bara på grund av vasodilatation, utan också på grund av ett sådant skäl som frisättningen av kvinnliga hormoner i blodomloppet.

  Varför yr i menstruationen

  Premenstruellt (PMS) syndrom är en obehaglig känsla som är bekant för ett stort antal kvinnor.

  En av dess populära manifestationer kommer att vara yrsel. Om du känner dig yr under din period kommer det att vara svårt att leva i den vanliga rytmen.

  Under detta tillstånd finns det en känsla av att allt snurrar. Med en konstant form av patologi måste du kontakta en specialist.

  Typer av yrsel

  När patienten har manifesterat menstruation och smärtsamma känslor har bildats är det nödvändigt att klassificera yrsel korrekt, eftersom detta kommer att göra det möjligt att ungefär upprätta provocerande faktorer och välja lämplig terapi.

  • Central yrsel beror på otillräcklig tillgång till hjärnceller, blodkärl med syre, förekomst av ödem. Menstruationscykeln, i kombination med vissa processer i kroppen, under vilken kärlen i hjärnan plötsligt smalnar och expanderar. Efter att artärtrycket stiger, yr mycket.
  • Perifer svimmelhet och menstruationscykeln har en direkt relation. Vanligtvis kan det störa dem som har olika patologier och inflammationer i kroppen..

  Från ursprung kan yrsel vara:

  1. systemisk Huvudet snurrar konstant, en sådan yrsel under menstruationen har orsaker: fel i den vestibulära apparats funktion, hormonella skurar.
  2. Osystematisk. Det förekommer inte i alla fall, utan på grund av belastningen (överansträngning, stressiga situationer, fysisk stress), under en brist på glukos i blodomloppet. Yr, under uppkomsten av menstruation eller efter dem.

  orsaker

  Illamående och yrsel under menstruationen har olika orsaker. I vissa fall är denna patologi innan menstruationscykeln börjar associeras med manifestationer av PMS.

  Men orsakerna är olika. Yrsel kan indikera en farlig sjukdom..

  Följande provocerande patologifaktorer under menstruationen är vanliga:

  • Inflammation i mellanörat. I en sådan situation kommer symptomen att kompletteras av en minskning av hörselskärpa, förekomsten av utsläpp från öronen, konstant obehag i huvudet.
  • Vestibulär neurit. Sjukdomen åtföljer intensiv yrsel, under menstruationen intensifieras. Mycket störande omedelbart efter att ha vaknat. Att komma ur sängen kan vara ganska svårt. Illamående och kräkningsreflex förekommer, liksom under graviditeten.
  • Hypotension eller osteokondros i livmoderhalsen. När intensiv smärta inträffar under menstruation och yrsel, illamående, molniga ögon, blodtrycket stiger, kallsvett visas, är det bara en expert som kan göra en korrekt diagnos.
  • Svårigheter av neurologisk art, psykiska störningar. I en sådan situation är huvudvärk och yrsel, ringar i öronen störande.

  Första hjälpen

  Efter att ha fastställt de provocerande faktorerna i denna patologi är det lättare att hjälpa en kvinna i detta skede.

  Nödhjälp i en liknande situation involverar:

  • Sätt eller sitta ner, ge syre, bli av med andetagskläder.
  • Låt vatten dricka, släpp 1 tsk i det. 0,5% atropinlösning.
  • Det är också nödvändigt att eliminera spasmer. Gör detta genom No-Shpa, Papaverine, Spazgan, etc..
  • Persen, Andaxin, Valerian hjälper till att minska nervspänningen.

  Drogterapi

  Med tanke på resultaten som erhållits efter diagnosen föreskrivs lämplig terapi, som innefattar användning av följande mediciner:

  • Hormonala droger. Nyligen ordineras orala preventivmedel för användning, vilket hjälper till att normalisera hormonbalansen under menstruationen. I princip varar terapiförloppet minst tre månader.
  • antihistaminer.
  • Blockerare som lindrar illamående: Dramin, Tserukal.
  • Vitaminer och mineraler: Vitrum plus, Magne B6 och andra. De hjälper till att förbättra tillståndet hos endokrina och reproduktiva systemen, hjälper till att förebygga ett stort antal symtom på PMS.

  Folkrättsmedel

  Det är acceptabelt att använda alternativ terapi:

  • Torra blommor av ängklöver (20 g) hälls med vodka (0,25 L) och infunderas i 14 dagar på en mörk och sval plats. 30 droppar tagit 15 minuter före måltiderna.
  • Torrt gräs av citronmeliss eller pepparmynta (20 g) bryggs med kokande vatten (0,25 l) och infunderas i 60 minuter. Används före måltider 60 g 4 gånger om dagen.
  • Johannesört (20 g) ångas med kokande vatten (0,25 L) och infunderas i 2 timmar. Accepteras 80 g 3 gånger om dagen.
  • De frynade bladen av torkad plantain (20 g) hälls med kokande vatten (0,25 g). När tinkturen har svalnat tillsätts honung (5 g). Taget på natten.
  • Persiljafrön (5 g) hälls med kokande vatten (0,25 L) och infunderas över natten. 60 g tas en halvtimme före en måltid 4 gånger om dagen.
  • Hawthorn placeras i en termos och bryggs med kokande vatten. Klar tinktur drickas istället för te.
  • Pepparmintgräs (100 g), vita pionrötter (50 g) och lindblommor (75 g) krossas och blandas. Den färdiga massan (20 g) hälls med kokande vatten (0,5 1) och insisterades i 12 timmar. Ta en halvtimme före måltid 100 g 4 gånger om dagen.
  • Torkat nässlagräs (20 g) bryggs med kokande vatten (150 g). Det infunderas i 4 timmar, inslaget i en filt. Tinkturen filtreras och blandas med äppeljuice i förhållandet 1 till 1. Det tas 50 g 15 minuter före måltider 3 gånger om dagen.
  • Valerianrötter (10 g) blandas med pepparmyntblad (10 g), fylls med vatten (0,4 l) och kokas i 15 minuter. Snabbkaffe (15 g) kyls och tillsätts. Accepteras 20 g 3 gånger om dagen.
  • Det rekommenderas också att ta juice från morötter, granatäpple, rödbetor, te med ingefära och lindblommor, äta tång i pulverform (5 g) eller 2 grenar av citronmeliss före måltiderna.
  • Granatäpple juice ökar hemoglobin och eliminerar hypoxi, och tång ger kroppen fosfor och jod. På grund av detta förbättras tillståndet hos den vestibulära apparaten. Johannesört hjälper till att eliminera ångest, depression och apati.
  • Det är optimalt för kvinnliga individer att konsumera fiskolja i tonåren. Det minskar paroxysmal smärta.

  För att eliminera yrsel under menstruationen hjälper dessa läkemedel:

  • äppelcidervinäger (5 g) och honung (5 g) löses i varmt vatten (0,25 L) och drickas;
  • blanda kamfer och rosmarinolja i samma mängd;
  • hacka löken och andas in dess doft tills tårar.

  Förebyggande av huvudvärk

  För att förhindra ett stort antal svårigheter som är förknippade med försämring under menstruationen hjälper enkla recept:

  1. Justera den dagliga rutinen, tillräckligt med tid att vila.
  2. Undvik fysisk och mental stress före menstruationscykeln.
  3. Var på gatan varje dag i minst 60 minuter.
  4. Drick ingefära te, juice och ett komplex av vitaminer.
  5. Uteslut konsumtionen av alkoholhaltiga och koffeinhaltiga drycker.
  6. Begränsa intaget av rökt, saltade produkter och godis, och ersätt dem med grönsaker och frukt.
  7. Behandla i rätt tid alla sjukdomar.

  Om man efter en menstruation under lång tid yrsel, illamående, svaghet observeras, måste du se en läkare, han kommer att säga varför patologin uppstår och vad man ska göra i en sådan situation.

  Yrsel är ett vanligt symptom på PMS. Det uppstår i samband med hormonella förändringar som är sammankopplade med denna process..

  Men en sådan patologi kan också manifestera sig i oberoende av PMS, sammanfalla med menstruation. Traditionell medicin är ofta kompletterande till läkemedelsbehandling av yrsel, som föreskrivs av en specialist.

  Före menstruationen bör förebyggande åtgärder inte försummas. När obehagliga känslor i huvudet och yrsel åtföljs av symtom som inte är karakteristiska för PMS, bör du omedelbart rådfråga en läkare.

  Artiklar Om Missbruk Cykeln

  Skälen till utseendet på brunt urladdning efter menstruation - hur man kan skilja normen från patologi

  Varje andra tjej besväras av brun urladdning efter menstruation, som börjar smudas av olika skäl och kan ha en obehaglig lukt....

  Hur många dagar varar menstruationscykeln?

  Den regelbundna början av kritiska dagar är en av de viktiga indikatorerna för det reproduktiva, endokrina systemet. Varje tjej behöver veta vilken menstruationscykel som anses vara normal, varför dess varaktighet kan variera....

  Menstruationscykel efter förlossning

  Födelsen och de första månaderna av modern är kvar och många unga mödrar har en fråga: när börjar den första menstruationen? Hos vissa kvinnor återställs cykeln strax efter förlossningen, medan andra väntar på kritiska dagar i många månader....