Hur man överlever PMS för en kvinna: rekommendationer från läkare, recensioner

Harmonier

Menstruella oregelbundenheter är ett problem som många kvinnor möter. Ibland är det bara tillfälliga mindre fel, ibland är överträdelserna systematiska och alarmerande.

Normalt uppträder menarken på 13-14 år, cykelns varaktighet varierar från 21 till 32 dagar. Ändring av dessa parametrar under flera månader kan tolkas som en kränkning och är anledningen till att kontakta en gynekolog. Källa: flickr (NorthR).

Hur fastställs kränkningen av menstruationen?

Symtom på gynekologiska störningar, förutom försenad menstruation, kan vara:

 • ultramobil eller för magra urladdning medan man upprätthåller kalendervillkoren för menstruationscykeln
 • menstruationens början är oregelbunden - 1 gång på 2-4 månader;
 • en period på mindre än två eller mer än tio dagar;
 • utseendet på fläckar i mitten av cykeln;
 • ömhet i menstruation, störningar i kroppen som helhet, vilket leder till funktionshinder.

Viktigt: en kränkning av menstruationscykeln är inte en sjukdom, utan fungerar som en signal om ett fel i det hormonella systemet i den kvinnliga kroppen.

Vad som orsakar menstruations oregelbundenhet

Menstruationens början regleras av de endokrina körtlarna, hjärnbarken, subkortikala centra och den minsta störningen i dessa strukturer i kroppen kan orsaka obalans, vilket uttrycks externt i avsaknad av regler.

Störningar kan utlösa följande faktorer:

 • inflammation i äggstockarna eller avvikelser i utvecklingen av kvinnliga organ;
 • brist eller överskott av hormoner - östrogen och progesteron;
 • Sjukdomar associerade med bildandet av tumörer;
 • avbrott i sköldkörteln, binjurarna;
 • kronisk stress;
 • långvarig dietbegränsning;
 • regelbunden sömnlöshet, särskilt på morgontimmarna.

Regleringsfel kan bero på hypertoni eller diabetes mellitus, brist eller överskott av vitaminer och framsteg av dåliga vanor.

Allopatisk behandling av dysmenoré ger först och främst justering av den hormonella bakgrunden. För att normalisera menark, används progesteronpreparat, orala preventivmedel. I vissa fall föregås hormonbehandling av kirurgiska manipulationer - curettage, kauterisering av livmoderslagret i livmodern.

För att återställa normal reglering krävs minst tre månader hormonbehandling, vilket nödvändigtvis leder till olika negativa konsekvenser - från uppkomsten av ödem och allergier till problem med ryggraden och ligamenten.

Behandling av menstruations oregelbundenheter med homeopati

Till skillnad från klassisk medicin ger homeopatisk riktning dig möjlighet att justera den hormonella bakgrunden och normalisera cykeln. Homeopati botar inte symtomen och manifestationerna av sjukdomen utan främjar självreglering av kroppen. Resultatet av användningen av homeopatiska medel är mer ihållande och djupare..

Homeopati för försening av menstruationen används i flera månader med hjälp av naturliga ingredienser och korrekt beräknad dos. Samtidigt normaliseras den hormonella balansen i kroppen, immunskydd aktiveras, risken för infertilitet elimineras.

För att behandla en funktionsfel i den kvinnliga kroppen, används homeopatiska monopreparationer och sammansatta homeopatiska medel, som blir alltmer populära idag..

Vid behandling med homeopatiska läkemedel är alkohol, te och kaffe och produkter med konserveringsmedel inte tillåtna. Källa: flickr (MurderWithMirrors).

Homeopatisk monoterapi för menstruationsregelbundenhet

Homeopati har i sitt arsenal effektiva medel för att normalisera menark, bland vilka sticker ut:

 • Pulsatilla (Pulsatilla). Vid homeopati används det i form av granulat och droppar, främst i uppdelningen 3 till 30. Påverkar aktivt hormonell obalans, hjälper till att återställa venös cirkulation i bäckenorganen. Läkemedlet är särskilt effektivt för unga flickor som ännu inte har kommit in i pubertetsstadiet eller kvinnor som lider av oregelbundna perioder.
 • Tsimitsifuga (Cimicifuga). Läkemedlet finns i form av droppar och granuler, spädning - från 3 och över. För att återställa menstruationscykeln och lindra smärta appliceras den 2-3 gånger om dagen i sex månader. Kontraindikationer är sköldkörtelsjukdom och diabetes.

Varning: När du tar Cimicifuga (Cimicifuga), överskrid inte den rekommenderade dosen. Kombinationen av läkemedel med allopatiska läkemedel är förbjuden.

 • Kalium carbonicum (Kalium carbonicum). Droppar och granuler i den första eller andra utspädningen kan orsaka försenad menstruation, hjälpa till att lindra svullnad. Lämplig för både unga flickor med oformade menstruationscykler och mogna damer under klimakteriet.
 • sepia Finns i droppar och granuler vid en utspädning av 3, 6 och högre. I mikrodoser eliminerar det stagnation av blod i livmodern, hjälper till att återställa vital energi, lindrar blekning och klåda, smärta under menstruationen. Hjälper med rikliga eller magra regler.
 • Cuprum metallicum (Cuprum metallicum). Granulat och utspädningsdroppar från 12 till 30 används för försenad menstruation som varar mer än 5-7 dagar. Eliminerar spastisk smärta och kramper under en cykel.

Ett specifikt läkemedel bör förskrivas av en homeopatisk läkare, baserat på patientens fysiska och psykoterapeutiska parametrar, hennes konstitutionella egenskaper och kliniska bild.

Sammansatta homeopatiska läkemedel

Att återställa menstruationen och förbättra kvinnors tillstånd under denna period kommer att hjälpa sammansatta beredningar, som innehåller de mest effektiva ingredienserna. Många tror att sammansatta läkemedel är mer effektiva eftersom de innehåller flera interagerande komponenter som har en gynnsam effekt på kvinnokroppens funktioner. De anses vara de mest universella, kräver inte individuellt urval och kan förskrivas både som fristående botemedel och som en tilläggsterapi i läkemedelsbehandling..

 • Gormel SN (Hormeel SN) - droppar producerade av läkemedelsföretaget Heel. Bland de aktiva substanserna finns Sepia officinalis (Sepia officinalis), Calcium carbonium (Calcium carbonicum), Acidum nitricum (Acidum nitricum), Aquilegia vulgaris (Aquilegia vulgaris), Strychnos ignatia (Strychnos ignatia). Läkemedlet ordineras i en dos av 10 droppar / 100 g vatten 3 gånger om dagen under 1-3 månader. Det används för att normalisera de kvinnliga organens funktioner, återställa menstruationen och kan förskrivas för tidig graviditet genom att effektivisera östrogennivåer.
 • Konium-Plus (Konium-Plus) - produceras i granulat bestående av homeopatiska läkemedel - Hydrastis Canadensis (Hydrastis canadensis), Kalium iodatum (Kalium iodatum), Thuja occidentalis (Thuja occidentalis), Conium maculatum (Konium maculatumcca, Phytana Americana ), Marsdenia cundurango (Marsdenia condurango). Det föreskrivs i en dosering av upp till 8 granulat 5 gånger om dagen, kursens varaktighet är upp till 7-8 veckor. Främjar resorption av mastopati, normalisering av cykeln, eliminering av PMS. Används inte av patienter under 18 år.
 • Dysmenorm (Dysmenorm) - finns i tabletter, som inkluderar Agnus castus (Agnus castus), Pulsatilla (Pulsatilla), Rosemary (Rosmarinus officinalis), Apis mellifica (Apis mellifica). Homeopatiska komponenter som används i avel 2 och 3 är effektiva i funktionella störningar i menstruationscykeln. Behandlingsvaraktighet med Dysmenorm - från tre månader tas upp till två tabletter dagligen 3 gånger om dagen.

Trots det faktum att endast naturliga komponenter är basen för homeopatiska läkemedel, bör behandlingsschemat göras av en läkare. Självmedicinering vid behandling av menstruations oregelbundenheter är oacceptabelt, eftersom det kan orsaka negativa konsekvenser. Innan du börjar behandlingen, se till att du inte är gravid.

PMS eller premenstruellt syndrom hos kvinnor behandlas - icke-hormonella och hormonella läkemedel

PMS, eller premenstruellt syndrom, är ett cykliskt återkommande komplex av psykoterapeutiska och somatiska symtom som förekommer under den premenstruella perioden. Det kan ha en annan svårighetsgrad och är orsaken till en kränkning av normal aktivitet.

Allvarliga PMS-manifestationer förekommer hos cirka 4-8% av kvinnor i fertil ålder. I nästan 20% av fallen krävs läkemedelsbehandling.

PMS-behandling inkluderar:

· Drugterapi (icke-hormonella och hormonella läkemedel).

Icke-läkemedelsbehandling för PMS

Patienter som diagnostiserats med PMS ges livsstilsrekommendationer. Mycket uppmärksamhet måste ägnas åt full sömn och normalt arbete och vila. Nattsömn ska vara minst 7 timmar (helst 8 timmar). Du bör undvika situationer åtföljda av stress och psyko-emotionell stress, fysisk överbelastning. Regelbunden fysisk aktivitet med måttlig intensitet och varaktighet måste dock finnas dagligen. Det är bra att gå, simma, jogga eller cykla. Medicinska aerobics är populära i gymmet, ofta i kombination med hydroterapi och massage..

För att eliminera symtomen på PMS är det viktigt att äta rätt. Den dagliga menyn bör innehålla 25% protein, 10% lipider och 65% kolhydrater. Huvudmängden fett bör konsumeras i form av omättade lipider (vegetabiliska oljor, fett som finns i fisk). Det är nödvändigt att begränsa intaget av produkter som kan förvärra symtomen på PMS. Dessa inkluderar kaffe, koffeinhaltiga drycker och produkter (inklusive choklad). De ökar känslomässig labilitet och ångest, vilket bidrar till uppkomsten av smärta i bröstkörtlarna..

I fall där PMS åtföljs av en ökning av kroppsvikt, huvudvärk och ledvärk, ödem, är det nödvändigt att minska konsumtionen av bordsalt. Det rekommenderas att äta spannmål eller kli bröd, mer grönsaker och frukt, dvs. livsmedel som är rika på komplexa kolhydrater. I detta fall måste enkla sockerarter begränsas eller helt uteslutas..

Icke-hormonell PMS-terapi

Bland icke-hormonella läkemedel för behandling av PMS används följande grupper av läkemedel:

Vitamin och mineraler,

1. Vitaminer och mineraler

Vitamin- och mineralpreparat är bra eftersom de inte uppfattas av patienter som ett läkemedel. Emellertid har deras effektivitet i PMS bevisats genom specialiserade studier. Så kalciumkarbonat minskar den psyko-emotionella komponenten i syndromet, förbättrar aptiten och minskar vattentätheten. Magnesium Orotate minskar svullnad och uppblåsningssymtom. Vitaminer från grupp B, särskilt B6, minskar neuropsykiatriska manifestationer. E-vitamin minskar känsligheten och obehag i bröstkörtlarna, lindrar svullnad.

2. Diuretika

Användning av diuretika (diuretika) rekommenderas med den edematösa formen av PMS, såväl som med den cephalgiska varianten av syndromet, åtföljt av en ökning av det intrakraniella trycket. Den mest använda kaliumsparande diuretika Veroshpiron (Spironolactone), som är en antagonist av aldosteron.

Aldosteron är ett binjurhormon som hjälper till att hålla kvar vatten och natrium i kroppen. Veroshpiron har också en viss antiandrogen aktivitet, vilket kan minska sådana manifestationer av patologi som humörsvängningar och irritabilitet. Spironolakton förskrivs vanligtvis från den 16 till den 25: e dagen av cykeln, när den mest intensiva vätskeansamlingen uppstår. Veroshpiron kan inte användas kontinuerligt, eftersom biverkningar kan förekomma i form av dåsighet, sänka blodtrycket, försämrad libido, menstruations oregelbundenhet etc..

Som antidepressiva medel i PMS används läkemedel som selektivt hämmar återupptag av serotonin. De minskar tecknen på sjukdomen om den psykomotiska komponenten (depression, irritabilitet, humörbarhet osv.) Råder bland symtomen på det patologiska tillståndet. Bland antidepressiva medel är cipramil, fluoxetin och sertralin mest effektiva och tolererade..

För att minska risken för biverkningar förskrivs dessa läkemedel i form av intermittenta kurser (2 veckor före den förväntade menstruationen). Att ta antidepressiva medel redan i den första cykeln från början av behandlingen kan inte bara minska den psykomotiska, utan också några somatiska symtom på PMS, såsom svullnad och bröstförlust. Antidepressiv behandling bör endast utföras om det finns bevis och efter att ha konsulterat en psykiater, eftersom biverkningar är möjliga - förkorta menstruationscykelns varaktighet, störningar i den sexuella sfären. När man tar denna grupp läkemedel finns det dessutom ett behov av pålitliga preventivmetoder, eftersom antidepressiva medel kan ha embryotoxiska egenskaper.

4. Icke-steroida analgetika

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel har antiprostaglandinaktivitet, eftersom de hämmar syntesen av dessa ämnen i kroppen. Deras användning indikeras för den cephalgiska varianten av premenstruellt syndrom och andra former av PMS, åtföljt av ökad vätskeretention. I det senare fallet kan smärtstillande medel avlägsna sådana tecken på svullnad, som smärta i bröstkörtlarna, nedre buken, artralgi. NSAID förskrivs vanligtvis i lutealfasen. Oftast används Ibuprofen, Ketoprofen och andra läkemedel baserade på dem..

5. Homeopatiska medel

Dessa läkemedel har en komplex effekt på hormonreglering i en kvinnas kropp. Som ett resultat skapas förutsättningar för mjölkkörtlarnas normala funktion, eftersom det absoluta värdet av patologiskt förhöjda östrogennivåer minskar. Från den bästa sidan har läkemedlet bevisat sig Mabusten.

Hormonterapi PMS

Som du vet är manifestationer av premenstruellt syndrom associerade med cykliska hormonella förändringar i den kvinnliga kroppen. Därför genomförs hormonbehandling av patologi med en eller annan effekt på nivån av könshormoner. Följande hormonella läkemedel används för att behandla detta syndrom:

Gestagena medel, inklusive progesteron, används ofta vid behandling av PMS, men enligt forskningsresultat är effektiviteten hos denna grupp läkemedel dock låg. Det visade sig att Utrozhestan (mikroniserad progesteron) har en liten positiv effekt. Effekten är troligen förknippad med en ökning av koncentrationen av progesteronmetaboliter, vilket gynnar centrala nervsystemet. Utrozhestan ordineras under perioden från den 16 till den 25: e dagen av cykeln. Syntetiska former av gestagener (Norethisterone, Medroxyprogesterone) är mer effektiva, vilket minskar svårighetsgraden av somatiska störningar, men eliminerar inte de neuropsykiatriska manifestationerna av patologi.

Danazole - en representant för antigonadotropiner, minskar koncentrationen av östrogen i blodet och undertrycker ägglossningen. Som observationer har visat, gör det möjligt att ta bort PMS-manifestationer hos minst 85% av patienterna. Läkemedlet eliminerar effektivt mastalgia. Användningen av Danazol är begränsad med tanke på dess androgena egenskaper och motsvarande biverkningar som liknar tecken på hyperandrogenism. Danzols anabola aktivitet kan öka kroppsvikt. Bantningspiller

3. Gonadotropinfrisättande faktoragonister

Beredningar från gruppen AGRF används för att behandla premenstruellt syndrom, eftersom de hämmar cyklisk äggstocksaktivitet. Deras användning kan försvaga eller till och med helt stoppa tecken på PMS. Följande medel är bäst kända:

GRF-agonister minskar symtomen på flatulens, lindrar huvudvärk, eliminerar effekterna av depression och irritabilitet. Goserelin injiceras under huden var fjärde vecka. Buserelin administreras också intramuskulärt en gång var fjärde vecka eller förskrivs i form av nässpray dagligen.

Behandlingsförloppet för aGRF bör inte överstiga sex månader. Annars ökar risken för biverkningar som liknar symptomkomplexet vid menopausalt syndrom. Således är GRF-agonister tillräckligt effektiva för PMS, men de bör förskrivas endast om det inte finns några resultat från annan läkemedelsbehandling..

Kombinerade orala preventivmedel används ofta för att behandla PMS. Grunden för deras handling är undertryckandet av ägglossning, som teoretiskt borde bidra till eliminering av premenstruellt syndrom. Resultaten av praktisk tillämpning är dock ganska motstridiga.

Separata studier har visat att hormonella preventivmedel minskar de psyko-emotionella symtomen på sjukdomen, inklusive att förhindra utvecklingen av depression. Samtidigt konstaterar vissa experter att användningen av COC ibland inte bara inte minskar svårighetsgraden av symtom, utan till och med kan förvärra dem. Många representanter för dessa medel innehåller gestoden, desogesterol, levonorgestrel eller norgestimate som en gestagenkomponent. Alla dessa föreningar har antiöstrogena och androgena egenskaper och kan i sig orsaka effekter liknande PMS-kliniken..

Det hormonella läkemedlet Yarin, som har en märkbar antimineral kortikoideffekt, är nu populärt. Det består av etinylöstradiol och gestagen drospirenon. Egenskaperna hos dessa föreningar kan minska svullnad och förhindra ansamling av vätska, på grund av att det är en liten minskning i vikt, till skillnad från andra hormonella preventivmedel. Drospirenon liknar sina egenskaper som det diuretiska Veroshpiron, vilket förklarar dess antimineralcorticoid och antiandrogen aktivitet. Även om det hjälper till att eliminera natrium och vatten från kroppen, observeras ingen signifikant ökning av kaliumkoncentrationen (som en natriumantagonist). Tack vare detta kan Yarin förskrivas även till patienter som har njurpatologier.

Således representerar Yarina och andra kombinerade hormonella preventivmedel, som inkluderar gestagen drospirenon, den optimala lösningen vid behandlingen av premenstruellt syndrom. Dessa läkemedel kännetecknas inte bara av hög effektivitet, utan också av en minskad risk för biverkningar, som, även när de dyker upp, löser sig efter 1-2 cykler och god tolerans.

Det visade sig att en sju-dagars paus när man tar COC: er innehållande drospirenon leder till återupptagande av PMS-symtom, såsom bröstsjukdom och ömhet, flatulens, huvudvärk, svullnad, etc. Därför rekommenderas långvarig användning av läkemedlet under flera cykler på 21 dagar utan paus.. Om effekten av COC-monoterapi är otillräcklig rekommenderas dess kombination med antidepressiva medel.

Slutsats

PMS är en ganska vanlig patologi bland kvinnor i reproduktiv ålder. Manifestationer av syndromet stör kvinnans normala funktion, minskar hennes prestanda. Därför förblir PMS-terapi ett brådskande problem. Kombinationen av ovanstående metoder för behandling av patologi tillåter som regel att uppnå goda resultat. Valet av optimal terapi beror på formen av PMS, de rådande symtomen, samtidiga sjukdomar. Om tecken på patologi uppträder, kontakta en gynekolog och få lämplig behandling.

Orsaker till premenstruellt syndrom PMS

Den mest troliga orsaken till PMS premenstruellt syndrom är hormonella cykelförändringar. En gång i månaden 5-10 dagar innan menstruationscykeln börjar hormoner östrogen samlas i den kvinnliga kroppen och progesteron. Ökningen i antalet inträffar ojämnt, medan det ena hormonet påverkar det andra, och då uppträder obehagliga tecken på PMS. Premenstruellt PMS-syndrom har cirka 150 symtom. Ordet "syndrom" översätts från latin - en ansamling av symtom. Naturligtvis upplever en kvinna inte alla 150 på sig själv, men tio av dem kan komplicera livet avsevärt. Symtom på PMS som bör varna: sömnlöshet, svaghet, dåsighet, distraktion, trötthet, apati, ökad eller minskad aptit, aggression, tårsamhet, dessa är psykologiska symtom på PMS. Fysiska uttrycks i huvudvärkattacker, näsblödningar, dragande smärta i nedre del av magen, förstoppning, flatulens, feber, minskad immunitet, och som ett resultat ont i halsen eller cystit utvecklas..

Det är sorgligt, men sant: studierna visar att de flesta brott begås av kvinnor i PMS-tillstånd eller i okontrollerad aggression. I många länder är PMS för anklagade kvinnliga brottslingar en förmildrande faktor. Ökad misstänksamhet och förlust av självkontroll ökar antalet kvinnor som besöker en psykoterapeut under denna period. Det noterades också att sannolikheten för en olycka när man kör bil på kvinnor ökar fem gånger. De flesta av våra landsmän anser inte att dessa manifestationer är allvarliga och går inte till läkaren, eftersom de är övertygade om att de förutom valerian och moderwort eller analgin-tabletter inte hjälper sig själva. Kvinnor i Europa, Kanada och USA är emellertid säkra på att uthållighet malaise varje månad är fel taktik, och de tar komplexet av mabusten, mineraler, fytokoktavlar och bioadditiv på råd från specialister och känner "hundra procent". I början av klimakteriet försvinner inte problem med PMS, om tidiga åtgärder inte vidtas från en ung ålder. I detta fall kvarstår sjukdomen även i frånvaro av menstruationscykeln, och experter kallar detta det transformerade premenstruella syndromet. Av detta följer att ju tidigare du börjar kämpa smärtsamma upplevelser, desto bättre kommer du att känna efter 40 år.

Hur man hanterar PMS

Först av allt måste du kontrollera blodet efter hormoner. Då föreskriver läkaren hormon-, vitamin- och smärtstillande medel. Sammansättningen av vitamin-mineralkomplex bör innehålla B-vitaminer, i synnerhet pyridoxin (B6) - den mest effektiva i denna grupp. Vitamin B6 lugnar nervsystemet, hjälper till med sömnlöshet och minskar dragvärk i mage och muskler. Innehåller i livsmedel som lever, fisk, fjäderfä, nötkött, valnötter, bananer, avokado.
Uppkomsten av PMS-symtom påverkas också av brist på kalcium och magnesium. Ju mer en kvinna konsumerar kalcium, desto mindre utsätts hon för stress, migrän, attacker av aggression, alla som är associerade med PMS. Det har bevisats att att få tillräckligt med kalcium under en kvinnas liv kommer att bidra till att undvika förödande benförlust vid en senare ålder. Kalcium upprätthåller också normalt blodtryck, samtidigt som en diet med låg fetthalt bibehålls. Bräcklighet hos naglar, en förändring i smakpreferenser ger också en signal om bristen på kalcium i kroppen. Forskare enades om att bristen på magnesium i kroppen är en annan anledning till utvecklingen av PMS hos kvinnor. Att ta Mabusten-läkemedel minskar signifikant symtomen på PMS: irritabilitet, tårfullhet, depression, trötthet. Vid tillagning, frysning och förädling reduceras en betydande del av magnesiumet. Fet och söt mat, vitt mjölprodukter, alkohol är "fiender" av magnesium. Mat som är rik på komplexa kolhydrater ersätts bäst med bröd, spaghetti, halva, nötter, frön är användbara.

För att minska tecken på PMS bör kosten innehålla vegetabiliska proteiner, liksom måltider under klimakteriet, som innehåller baljväxter, grönsaker med spårämnen: blomkål, broccoli, selleri, pumpa. Alkoholhaltiga drycker bidrar till urlakning av kalcium och magnesium, behåller vätska i kroppen, därför uppstår svullnad. Under PMS orsakar även en liten dos alkohol en migränattack. Ett glas mjölk med honung på natten hjälper till att kompensera för bristen på två viktiga element: magnesium och kalcium. Under en sjukdom, skynda dig inte att ta analgin eller valerian. Folkhjälpmedel hjälper till att underlätta manifestationerna av PMS. Njurte, vinbärsblad, hästsvans, morvete, pepparmynta - klarar perfekt detta problem. Gynekologer rekommenderar oftare att ha sex, eftersom en orgasm lindrar spänningar i musklerna, vilket förbättrar blodcirkulationen i bäckenorganen.

Biofarm / Biofarm-klinik och forskning, dechiffrering av diagnos av DFKM - FCM, kliniska prövningar och analyser, användningsriktning vid komplex behandling av icke-hormonella läkemedel Mabusten / Mabusten - baserat på material tillhandahållet av medicinskt forskningscenter Bradner Deword GmbH Hirtenweg 30, 4125 Riehen, Suisse / Schweiz. Det publicerade forskningsmaterialet om diagnoser, mediciner och behandlingsmetoder är för informationssyften och är avsett för utbildningsändamål av specialiserade specialister. Bör inte användas som medicinsk rådgivning vid förskrivning av behandling. Diagnos, valet av behandlingsmetoder och mediciner är förbehållet för den personliga behandlande läkaren. LLC Biofarm / LLC Biofarm ansvarar inte för eventuella negativa konsekvenser till följd av den okunniga användningen av informationen som publicerats i recensionerna av mediciner, diagnoser och behandlingsmetoder på mabusten.com

MABUSTEN - MABUSTEN varumärke (TM), (R), upphovsrättsinnehavare BRADNER DEWORD GmbH, registrerat i det ryska statens register av den federala tjänsten för immateriella rättigheter. Registreringscertifikat: СГ Nr RU.77.99.88.003.E.002004.05.16

NEWSLETTER by - BRADNER DEWORD GmbH ALLA OM FIBROADENOMATOSIS OCH BAST MASTOPATHY

PMS-tabletter: lugnande medel, homeopati

Hur och hur man lindrar och minskar symtomen på PMS

Till skillnad från läkemedel, som vanligtvis fungerar genom en enda mekanism, som att rikta in sig på bakterier, arbetar örter synergistiskt för att eliminera stora obalanser i kroppen som kan leda till sjukdom..

Prenumerera på vårt konto i INSTAGRAM!

Användningen av växter som läkemedel är en av de enda formerna av läkning som erkänns av varje kultur och etnicitet och som har funnits sedan antiken och fortfarande används i stora delar av världen. Detta är det äldsta helande systemet på planeten..

Jag brukade betrakta örter, i många fall, som ett alternativ till mediciner, som användbara för att behandla olika symtom, men inte för att behandla den underliggande orsaken. Sedan dess har jag väsentligt reviderat min åsikt, och nu förstår jag att örter kan hjälpa till att upprätthålla din hälsa från den mest grundläggande nivån, som mat.

 1. Det finns många hälsoklagomål som växtbaserade läkemedel kan hjälpa, och bland dem, naturligtvis, premenstruellt syndrom (PMS).
 2. Vad är premenstruellt syndrom (PMS)?
 3. Premenstruellt syndrom beskriver en grupp symtom som kan uppstå en till två veckor före en kvinnas menstruation. Symtomen varierar mycket i svårighetsgrad och typ, men kan inkludera:
 4. Det tros att hormonfluktuationer som uppstår under menstruationscykeln är den främsta orsaken till PMS, även om kemiska förändringar i din hjärna också kan spela en roll..
 5. Låga nivåer av vissa vitaminer och mineraler är förknippade med PMS, och stress och depression kan förvärra symtomen..
 6. PMS kan påverkas av kvinnor i alla åldrar, även om det är vanligast bland kvinnor mellan 20 och 40.

Det är också mer troligt att det förekommer hos kvinnor som har fött minst ett barn, har en familjehistoria av depression eller har postpartumdepression eller annan humörstörning. Dessutom är det ett otroligt vanligt problem som drabbar minst 85 procent av kvinnorna som har menstruation..

 • 15 växter för att lugna PMS
 • Symtom på PMS kan vara milda eller svåra, de kan helt enkelt vara ett besvär eller sänka din livskvalitet avsevärt..
 • Många kvinnor vänder sig till receptfria smärtstillande medel för att lindra symtomen, och vissa går till och med så långt att de använder preventivpiller för att stoppa ägglossningen (vilket vanligtvis minskar PMS-symtomen), men de har riskerna för biverkningar..

Örtläkemedel kan vara mycket effektiva som ett naturligt alternativ för att lindra menstruationskramper och andra PMS-symtom. Bättre alternativ inkluderar följande.

De bästa publikationerna på Telegram-kanalen Econet.ru. Prenumerera!

Viburnum bark och guelder-rose

Viburnum bark (Viburnum opulus) kan bidra till att minska muskelkramper och används ofta för att lindra menstruationskramper. Det är känt som ett livmodersrelaxerande medel och innehåller en kramplösande skopoletin..

Enligt tradition är viburnumbark särskilt användbart vid menstruationskramper, som ges till korsryggen eller låret.

Viburnum sylivifolia är en annan typ av viburnum (Viburnum prunifolium), som också innehåller livmoderrelaxerande scopoletin. Intermittenta, svåra menstruationsvärk lindras bäst med hjälp av guelder-rose, särskilt om de åtföljs av svår menstruationsblödning.

Tori Hudson, professor, N.D..

 1. Svart cohosh
 2. Svart cohosh används traditionellt för att behandla menopausala symtom som värmeattacker, men är också känt för att ha en avslappnande effekt på livmodern. Enligt Hudson, som rekommenderar tinktur från 1/4 tesked till 1/2 tesked varannan till fyra timmar:
 3. "Om premenstrual irritabilitet och ångest, långsam eller oregelbunden menstruationscykel eller dålig blödning är förknippad med menstruation, är svart kohosh speciellt indicerat för menstruationskramper"
 4. Rött hallonblad
 5. Rött hallonblad är känt för sin toniska effekt på reproduktionssystemet, och detta kan hjälpa till att lugna livmodern och lindra menstruationskramper när de tas regelbundet..
 6. Dong qui

Dong kwai rekommenderas traditionellt för dysmenoré eller smärtsam menstruation. Det fungerar som östrogen i kroppen och kan hjälpa till att förbättra livmodern..

Dong kwai kan vara särskilt användbar i kombination med andra växtbaserade läkemedel. Enligt American Botanical Council (ABC):

”Premenstrual syndrom (PMS) är ett tillstånd som kan behandlas med örter...

Kvinnor som lider av PMS (ungefär en tredjedel av alla kvinnor i åldrarna 30 till 40 år) har en gemensam hormonstruktur med förhöjda östrogennivåer i plasma och minskad plasmaprogesteron strax före menstruationen.

... PMS kan kontrolleras effektivt med hjälp av dong qui, Vitex vulgaris, lakrits (Glycyrrhiza glabra) och svart cohosh (Cimicifuga racemosa).

 • De två sista växterna innehåller fytoöstrogener (som fungerar som östrogen i kroppen), som tros ha en tonisk effekt på livmodern. "
 • Vilda yams
 • Wild yam är populärt för att lindra klimakteriebesvär, men det är väl lämpat för PMS, vilket hjälper livmodern att fungera effektivt under menstruationen och förhindrar också kolik och livmoderkramper.
 • Reishi

Reishi medicinsk svamp, känd som Lingzhi i Kina, eller "växtand." Det kallas också "Mushroom of Immortality" - ett smeknamn som säger allt..

Reishi har använts medicinskt i Asien i tusentals år och hjälper till att öka ditt immunsystem, bland andra fördelar. Det kan hjälpa till att hantera trötthet och svaghet i samband med PMS och har avkopplande egenskaper för kvinnor som känner sig irriterade eller nervösa..

Vänderot

Valerian är känd för sin lugnande effekt och kan därför vara användbar för humörsvängningar förknippade med PMS, sömnlöshet och irritabilitet. Det används också ibland för mag-tarmkolik och kan hjälpa till att lugna kramper i livmodern. Valerian, som används med bark av viburnum, kan vara särskilt användbar för att lindra både kolik och humörsvängningar..

Tori Hudson, N.D. förklarade:

”Valerian innehåller en viktig klass av föreningar som kallas valepotriater och valeriansyra, som exklusivt finns i denna fleråriga växt infödda i Nordamerika och Europa.

Det är lätt att förstå hur Valerian hjälper till att lindra smärta, ångest och sömnlöshet, eftersom både valepotriater och valeriansyra kan binda till samma receptorer i hjärnan som valium. Även om Valerians inflytande på menstruationskolik inte har studerats vetenskapligt har det en avslappnande effekt på spasmodiska sammandragningar i tarmmusklerna..

Både livmodern och tarmen är mjuka muskler. I klinisk praxis är Valerian vanligtvis ett viktigt komplement till en alternativ metod för smärtsam menstruation. ”

Vitex vanligt

Vitex vulgaris (Vitex agnus-castus) används traditionellt för att lindra menstruationsproblem, inklusive premenstruellt syndrom. En systematisk översyn avslöjade en signifikant minskning av PMS-symtom hos kvinnor som använde Vitex vulgaris jämfört med dem i placebogruppen..

Dessutom har kvinnor som lider av premenstrual dysforisk störning (PMDD), som är en svårare form av PMS, också fått hjälp av Vitex vulgaris.

Maskros

Maskrosblad fungerar som ett säkert diuretikum. När du drar överflödigt vatten från kroppen kan maskros hjälpa till att lindra uppblåsthet.

Naturligt progesteron

Progesteron är ett naturligt hormon i människokroppen, nödvändigt för olika vitala funktioner. Hos kvinnor balanserar progesteron östrogenhormoner och produceras främst av äggstockarna under ägglossningen..

Kvinnor som närmar sig klimakteriet producerar lägre och ofta otillräckliga nivåer av progesteron. I vår kultur tenderar till och med kvinnor under deras fertil ålder att producera mer östrogen.

 1. Naturligt progesteron (bio-identiskt med det progesteron som din kropp producerar) kan hjälpa till att balansera östrogenhormoner för att lindra PMS-symtom, liksom en normal menstruationscykel..
 2. Kamomill

Kamomillte ökar glycinnivån, vilket hjälper till att lugna muskelkramper. Glycin är också en nervrelaxant, vilket kan förklara varför kamomill också är effektiv för att lindra stress och ångest. Traditionellt rekommenderas kamomillte för att lugna menstruationskramper..

Maca

Maca är en knöl från rädisafamiljen som hjälper till att återställa hormonbalansen. Vallmo kan hjälpa kvinnor att minska PMS-symtom, och detta är en adaptogen ört, vilket betyder att den kan hjälpa till att stödja din kropp under stress, främja känslomässigt välbefinnande och upprätthålla ett hälsosamt humör..

Hjärt

Nyttigt för att stimulera livmoderns ton kan moderwort också hjälpa till att minska kramper och kolik i livmodern. Moderwort används också för att lindra stress och hjärtrelaterade symptom på grund av ångest. Moderwort har listats bland kinesiska örter som tros kunna lindra PMS enligt Cochrane Systematic Review:

 • ”Kinesisk örtmedicin har använts i århundraden i Kina och används för närvarande på kinesiska offentliga sjukhus för att behandla primär dysmenorré [smärtsam menstruation].
 • Översynen hittade lovande bevis på fördelarna med att använda kinesisk växtmedicin för att minska menstruationssmärta vid behandling av primär dysmenoré jämfört med traditionell medicin som NSAID och orala preventivpillerar, akupunktur och värmekompression. ”
 • Fänkålsfrön
 • Det har visats att fänkålfrö extrakt minskar svårighetsgraden av PMS, inklusive signifikant minskning av symtomen på premenstruell spänning.
 • Kvinnor som tog fänkålfrö extrakt tre dagar före menstruationsstart och upp till tre dagar efter att de slutade sade att dropparna hjälpte dem att känna sig mindre deprimerade och vara produktiva på jobbet och underlättade kommunikationen med vänner och familj, enligt studier publicerade om årliga konferensen för European Society for Human Reproduction and Embryology.
 • Saffran
 • Kvinnor som fick 30 mg safranekstrakt per dag (15 mg två gånger dagligen) under två menstruationscykler rapporterade om 50 procent minskning av svårighetsgraden av PMS-symtom..
 • Vad mer fungerar för att lindra symtom på PMS?
 • Om PMS-symtom, inklusive smärtsamma menstruationskrampar, minskar din livskvalitet, överväga ett antal säkra och naturliga strategier..
 • Primrose olja på kvällen: innehåller huvudfettsyran gamma-linolensyra (GLA), som är användbar för att lindra smärta. Också användbart för att återställa den onormala fysiologin hos hormoner som kan bidra till PMS-symtom..
 • DIM (diindolylmetan): DIM är ett naturligt förekommande fytokemiskt i korsformade grönsaker som broccoli, blomkål, grönkål och rosenkål. Den har unika egenskaper som gör att den kan förändra östrogenmetabolismen, främja optimal östrogenbalans och upprätthålla en sund progesteron- och testosteronproduktion..

Svårighetsgraden av PMS-symtom hos kvinnor är förknippad med ökat östrogen, och symtomen blir allvarligare när östrogen växer. DIM har en balanserande effekt på hormoner och kan gynna tillstånd som PMS, som är förknippade med en obalans av östrogen och progesteron.

 • Akupunktur: En översyn av 27 studier har visat att akupunktur kan lindra menstruationskrampar bättre än läkemedel eller örter genom att stimulera produktionen av endorfiner och serotonin i ditt centrala nervsystem.
 • Dietändringar: Förändringar i kosten kan vara till stor hjälp för att lindra kolik och andra PMS-symtom. Du kan också prova:
 • Vägrar koffein, alkohol och kolsyrade drycker
 • Minska sockerintaget
 • Undvik rökt ost, kött och fisk (eftersom de kan öka vätskeansamlingen)
 • Se till att du får tillräckligt med näringsämnen i kosten, särskilt vitamin B6, mangan, vitamin A och E, kalcium, magnesium, animaliskt omega-3-fett och tryptofan
 • Motion: Detta är ett annat användbart verktyg som hjälper till att lindra menstruationskramper, kanske för att det höjer nivån av endorfiner, som är kemikalier i hjärnan som är associerade med smärtlindring..
 • Värme: Att använda en varmvattenflaska på nedre del av buken eller blötläggning i ett varmt bad kan ge tillfällig lindring av menstruationssmärta.
 • Aromaterapi: aromaterapi med lavendel lindrar känslomässiga symtom som är premenstruella, vilket åtminstone delvis förklaras av en förbättring av aktiviteten hos det parasympatiska nervsystemet.

publicerad av econet.ru. Om du har några frågor om detta ämne, fråga dem till specialister och läsare av vårt projekt här.

P.S. Och kom ihåg att bara förändra vårt medvetande - tillsammans förändrar vi världen! © econet

Behandling av premenstruellt syndrom, läkemedel från PMS

Premenstrual syndrom (PMS) är ett patologiskt tillstånd som upplevs före menstruation av mer än hälften av befolkningen av kvinnor och flickor. Det kännetecknas av ett komplex av mentala och fysiska manifestationer från suddiga till uttalade.

Orsakerna till den cykliska sjukdomen är inte exakt fastställda, terapin syftar till att lindra symtomen och stabilisera nervsystemet.

Ett antal medel används för behandling, var och en som hjälper till att hantera en specifik orsak till sjukdom..

Det finns inget enda teckenkomplex som skiljer PMS: varje kvinna upplever detta tillstånd på sitt eget sätt. Vissa lider av svår smärta av olika lokalisering, andra upplever psykisk obehag, andra är benägna att båda grupperna av symtom. Vissa känner emellertid inte till negativa känslor innan kritiska dagar börjar..

Det finns två grupper av symtom på premenstruell sjukdom:

 1. 1. Känslomässiga - beteendestörningar: utbrott av ilska, irritabilitet, tårfullhet, känsla av depression, ångest, sömnstörningar, ofta humörsvängningar, minskad eller ökad aptit, intolerans mot vissa luktar.
 2. 2. Fysiska manifestationer: migrän, nedre ryggsmärta, nedre del av magen, i hjärtat, yrsel, illamående, förlust av styrka, flatulens, avföringsstörningar, svullnad i bröstet, svullnad, domningar i extremiteterna, blodtrycksfall.

Premenstruellt syndrom är milt, måttligt och svårt. Den första kännetecknas av närvaron av inte mer än fyra symtom, där en allvarlig kvinna känner upp till 12 olika manifestationer av patologin. Om tillståndet före menstruationen förvärras så mycket att det påverkar det vanliga livet och arbetsförmågan, klassificeras det som premenstrual dysfori.

Cykliskt syndrom har fyra former, kännetecknat av rådande symtom:

 • neuropsykisk med övervägande av beteendemässiga och emotionella störningar;
 • cephalgisk - kännetecknas av migränliknande smärta, illamående, kräkningar, yrsel, upp till förlust av medvetande;
 • ödematös - kännetecknas av uppkomsten av ödem i benen, fingrarna, ansiktet, svagheten, svullnad i bröstkörtlarna;
 • kris - ökat blodtryck, smärta bakom bröstbenet, takykardi, panikattacker.

Identifiera atypiska former av PMS, åtföljt av feber, oemotståndlig sömnlyst, ensidig försvagning av kroppens muskler.

Behandling föreskrivs beroende på syndromets form, symtom och svårighetsgrad. Med en mild grad och milda manifestationer, vitaminkomplex, homeopatiska, lugnande örtmedel, magnesiumpreparat hjälper. Bland dem är droppar och tabletter från PMS:

 1. 1. Magne B6. Lindrar nervös spänning, lugnar migrän, smärta i nedre del av buken, normaliserar sömn, humör, tar bort svullnad och muskelkramper.
 2. 2. Mastodinon. Homeopatisk medicin, normaliserar menstruationscykeln, lindrar mental stress, svullnad, huvudvärk.
 3. 3. Cyklodinon. Den aktiva substansen är ett torrt extrakt av frukt från den vanliga tisteln. Läkemedlet reglerar nivån av kvinnliga könshormoner, föreskrivs för behandling av oregelbunden menstruation, PMS, ömhet i bröstet.
 4. 4. Remens. Homeopatisk medicin i form av tabletter eller droppar. Reglerar cykeln, minskar blödning under tunga perioder, minskar intensiteten av psykomotional manifestationer i PMS och under klimakteriet.

Med ökad nervositet, ångest, irritabilitet används lugnande medel:

 1. 1. Glycin. Ett verktyg för att förbättra hjärnans funktion, lindrar nervspänningar, hjälper till att normalisera sömnen utan att orsaka hämningstillstånd.
 2. 2. Beredningar baserade på valerian. De lindrar irritabilitet, normaliserar sömn och har en lugnande effekt. Vid långvarig användning eller i stora doser minskar de koncentrationen av uppmärksamhet, därför är kontraindicerat för förare.
 3. 3. Pionutdrag. Ett lugnande medel, hjälper till att hantera ångest och rädsla med PMS, är kontraindicerat för personer vars arbete kräver uppmärksamhet och en god reaktion.
 4. 4. Sedavit. Växtbaserade beredningar som innehåller örter och vitaminer. Eliminerar en känsla av rädsla, normaliserar sömn, har en mild kramplösande effekt.
 5. 5. Koppla av. Växtbaserade lugnande medel. Eliminerar ångest, nervös agitation, hjälper till med sömnstörningar.

För att lindra smärta i PMS används smärtstillande medel baserade på paracetamol, ibuprofen, aspirin (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel) eller krampläkemedel. Drognamn:

 • naproxen; Mest populära smärtstillande medel
 • Nurofen;
 • diklofenak;
 • piroxikam;
 • indometacin;
 • Ingen shpa;
 • drotaverin;
 • papaverin.

Dessa läkemedel tar 1-2 tabletter 3-4 gånger om dagen i högst 4 -5 dagar. Om smärtan inte slutar måste ytterligare behandling överenskommas med läkaren. NSAID och antispasmodika rekommenderas inte för nedsatt njurfunktion, lever, magblödning, högt blodtryck, hjärtsvikt.

Analgetika hjälper också från smärta: analgin, Baralgin, Novalgin, Minalgin och andra.

För en kvinna som lider av en måttlig till svår grad av cyklisk sjukdom, används födelsekontrollläkemedel med kvinnliga könshormoner, som är effektiva för PMS-symtom av fysisk karaktär (smärta, spänningar i bröstkörtlarna), men är värdelösa för psyko-emotionella störningar. De bästa orala preventivmedlen för behandling av premenstruellt syndrom:

De vanligaste hormonella preventivmedlen

Hormonella preventivmedel normaliserar månadscykeln, reglerar intensiteten av menstruationsblödning, avlägsna ödem, buksmärta.

Kontraindicerat vid hjärtsvikt, svår hypertoni, huvudvärk av oklar etiologi, cerebrovaskulära patologier, diabetes mellitus, predisposition för trombos, kroniska lever- och njursjukdomar, maligna tumörer.

Manifestationer av dåligt humör, ångest, ångest, nervös spänning, panikattacker under menstruationen och PMS behandlas med växtbaserade antidepressiva medel. Utan recept på apoteket kan du köpa Deprim, Novo-Passit, Persen..

Allvarliga tillstånd som åtföljs av allvarliga psykiska störningar, och premenstrual dysfori kräver specialistrådgivning, som kommer att bestämma genomförbarheten av att förskriva antipsykotika, lugnande medel, nootropics. Det är strängt förbjudet att förskriva sådana läkemedel på egen hand, eftersom deras felaktiga användning leder till beroende, en minskning av kroppens aktivitet, sömnstörningar och en ökning av psyko-emotionell obalans.

Homeopatiska läkemedel som hjälper till med stress och nervositet.

Lugnande läkemedel är läkemedel som har en lugnande effekt på en persons centrala nervsystem.

De undertrycker nervös spänning till följd av psykologisk stress. Lugnande läkemedel är tillverkade av syntetiska och växtbaserade råvaror.

Växtbaserade läkemedel är mycket efterfrågade eftersom de försiktigt påverkar kroppen och har inga biverkningar.

På apotek utan recept från läkare kan du köpa ett homeopatiskt lugnande medel som kommer att lindra depression, lindra stress och hjälpa till att undvika allvarliga konsekvenser som ett depressivt tillstånd leder till. Läkemedlet, även om det inte kommer att ha en omedelbar effekt, men med regelbunden införande kommer att ge ett varaktigt positivt resultat.

Enligt statistik lider 19% av världens befolkning av psykiska (psykologiska) störningar och dessa indikatorer ökar varje år med 2-3%. Källa: flickr (Ukraina Nyheter).

Om detta tillstånd inte behandlas kan det leda till sorgliga konsekvenser..

Effekten av homeopatiska medel

Homeopatiska medel skiljer sig från traditionella läkemedel i sammansättning, lågt pris och har ett antal fördelar:

 • De är ofarliga. Har inte en destruktiv effekt på patientens organ.
 • Biverkningar är helt frånvarande - torr hals, yrsel.
 • De är inte beroendeframkallande..
 • Lämplig för alla åldersgrupper: barn och vuxna, spädbarn, äldre, gravida kvinnor.

Homeopatisk lugnande medel innehåller komponenter som har testats och testats av specialister under många år..

Deras mottagning hjälper till att hantera de påfrestningar som människor får på jobbet, i utbildningsinstitutioner, på offentliga platser..

Ämnen som utgör läkemedlen hjälper mammor att hantera depression efter födseln, ger en möjlighet att sova rastlösa barn och deras föräldrar.

Information i media, misslyckande i affärer, negativa tankar, klagomål, oro för det förflutna och framtiden påverkar människors hälsa negativt. Om åtgärder inte vidtas i tid kan nervstress leda till följande komplikationer i kroppen:

 • trötthet, förlust av arbetsförmåga;
 • minskad mental aktivitet;
 • försvagning av kroppens skyddande funktioner;
 • hormonsvikt, dysmenorré hos kvinnor;
 • kliande hud, utslag i kroppen, psoriasis, vitiligo, eksem;
 • inflammatoriska sjukdomar i könssystemet, cystit;
 • matsmältningssjukdomar, magsår, gastrit;
 • högt blodsocker.

Det är intressant! Det visar sig att människor i forntida led av depression. Bibeln berättar till exempel historien om en person som utsätts för "dyster stämning" - den första kungen av judarna, Saulus, som levde redan på 1100-talet f.Kr..

Homeopatiska lugnande medel

Du kan köpa homeopatiska lugnande medel utvecklade av läkemedelsföretag på apoteket. Dessa kombinerade produkter har fungerat bra: de är effektiva och mångsidiga:

 • För vuxna - Neurosed, Lugn, Avena Compositum
 • För barn från 6 år - Bebysed, stygg.
 • Resky Remedy, Kindinorm, Valerianachel - för spädbarn från 2-3 år.
 • Läkemedlet Passiflora Edas-11 som föreskrivs av läkaren kan ges även till nyfödda.

Dessa läkemedel har testats, de kräver inte individuellt val, i motsats till de klassiska monopreparationerna, som endast kan förskrivas av en erfaren homeopatisk läkare.

Effektiv behandling av psykisk sjukdom beror direkt på rätt val av ett homeopatiskt medel. En behörig läkare väljer ett läkemedel baserat på patientens individuella konstitutionella egenskaper och symtom. Källa: flickr (Sergey Levitin).

Lugnande homeopatisk monoterapi

 • Hepar Sulfurus (Hepar Sulphur) - krossade ostronskal. Symtom - längtan, irritation av någon anledning, sorg, förtvivlan, förtvivlan. Läkemedlet förbättrar blodcirkulationen, normaliserar blodtrycket och lindrar nervsystemet. Finns i granulat. Indikationer för barn och vuxna.
 • Chamomilla (Hamomilla) - extrakt av kamomillapotek. Symtom - depression, förlust av styrka, distraktion, slarv. Barn som Hamomill skriker alltid, kräver att de bärs i armarna. Läkemedlets huvudsakliga effekt är på det centrala nervsystemet. Granule Release Form.
 • Valeriana officinalis (Valerian) - extrakt av tinktur i växternas rötter. Symtom - irritabilitet, nervositet, ångest, ångest, rädsla för mörkret. Läkemedlet förbättrar humöret, minskar rastlös aktivitet (rastlösa bensyndrom) och lindrar sömnlöshet. Släppform - granulat.
 • Ignatia (Ignation) - Chibibuha tree bean extract. De viktigaste symtomen är hysteri till följd av sorg, ständigt skrik, en kraftig förändring av humör - hysterisk skratt. De komponenter som utgör lugnar nervsystemet och eliminerar tecken på hysteri. Finns i granulat. Tilldelas barn och vuxna.

Regler för att ta lugnande medel

Det är viktigt att komma ihåg att endast en läkare föreskriver ett homeopatiskt lugnande medel, han fastställer också:

 • en behandlingskurs;
 • dosering
 • frekvens av antagning;
 • kompatibilitet eller inkompatibilitet med andra läkemedel.

Innan du tar mediciner bör du börja en dagbok och registrera alla förändringar i kroppen.

Vanligtvis tas läkemedel före eller efter en måltid, på morgonen eller kvällen. Det rekommenderas att ta medicin med steril specialpincett eller servetter..

 • Granulerna upplöses under tungan, och dropparna upplöses i en sked vatten.
 • Efter att ha tagit drogen kan du inte dricka vatten på 20 minuter.
 • När man tar homeopatiska lugnande medel är det förbjudet att använda - grönt te, kaffe, alkohol, mynta, kryddor, vinäger.

Förvara inte läkemedlet i kylen. Det ska bara förvaras i förpackningen, på en sval, torr plats..

Notera! Under behandlingen av psykiska problem med homeopati kan man inte lita bara på effekten av läkemedel.

För att behandlingen ska få effekt måste du försöka flytta mer. Rörelse i kombination med frisk luft ger mycket goda resultat. Obligatoriska promenader, springa, gå, inte inhemsk reträtt.

Pms och piller med dåligt humör

Hos varje flicka manifesteras premenstruellt syndrom på olika sätt. Men oftast klagar det klara könet på dåligt humör, depression, slöhet och trötthet. Dessutom är förekomsten av huvudvärk, samt smärta i nedre del av buken, illamående och diarré inte utesluten. Också ofta klagar företrädare för den svaga hälften av mänskligheten över svullnaden i bröstkörtlarna och förekomsten av smärta i dem. För någon börjar detta tillstånd en vecka före menstruationens början, och för någon - några dagar innan det.

Enligt gynekologer kan symtomen på PMS hos kvinnor lindras eller till och med elimineras fullständigt. Det viktigaste är att övervaka din hälsa och följa rekommendationerna från en gynekolog.

Många är intresserade av svaret på frågan om vad som är PMS hos flickor. Tolkningen av detta koncept är som följer: premenstruellt syndrom.

Detta tillstånd är bekant för de flesta kvinnor. Många av dem klagar några dagar (från en till 14) före menstruationens början:

 • ritningsvärk i nedre del av buken;
 • ömhet och engorgement i mjölkkörtlarna;
 • yrsel och illamående;
 • svullnad och konstant törst;
 • dålig aptit eller tvärtom en oemotståndlig lust att äta;
 • hjärtklappning, smärta i hjärtat;
 • frossa, feber.

Förutom fysiskt obehag kan kvinnor känna:

 • irritabilitet och aggressivitet;
 • tårfullhet, dåligt humör;
 • en kraftig ökning eller minskning av sexualiteten;
 • minnesskada;
 • sömnstörningar.

Dessa manifestationer försvinner omedelbart efter menstruationens början eller de första dagarna efter det.

Varför är kvinnor irriterade?

Uppträdandet av det rättvisare könet förändras en vecka innan menstruationscykeln börjar. Helt lugn tidigare, hon förvandlas till en arg lejoninna. Romantiskt inställd på kvällen vaknar nästa morgon med en stark malaise. Dåligt humör, plötslig depression talar om PMS.

Läkarna hävdar enhälligt att orsaken till humörsvängningar är en obalans av östrogen och progesteron i kroppen. Med ett stort antal av de första manifesteras aggression. Ett ljust urval av den andra påverkar ökningen av trötthet, depression. För närvarande inträffar:

 • stagnation av blod i kärlen;
 • kroppsvikt ökar;
 • smärta visas i bröstet, det sväller.

Därför irritabilitet, sömnlöshet. I vissa fall rekommenderas läkarna att ta piller för att lindra depression..

De viktigaste orsakerna

Mer än hälften av det klara könet möter smärta och dåligt humör innan menstruationen börjar. Samtidigt vet män som bor bredvid dem från första hand vad PMS är för flickor (ett transkript av detta koncept anges i denna artikel). Under hela menstruationscykeln inträffar hormonella förändringar i den kvinnliga kroppen.

Under den andra halvan av cykeln ökar mängden östrogen i kroppen avsevärt med avseende på progesteron. Samtidigt minskar mängden sådana hormoner som serotonin och dopamin också..

Det är av detta skäl som dåligt humör och ett deprimerat tillstånd uppstår. Dessutom kännetecknas den andra fasen av cykeln av en minskning av produktionen av naturliga smärtstillande medel - endorfiner.

Det är därför som en kvinna känner smärta som verkar outhärdligt för henne under menstruationen.

Hur man kan bli av med PMS är en fråga som oroar nästan alla representanter för den rättvisa halvan av mänskligheten. Det är inte möjligt att helt eliminera detta tillstånd, eftersom det beror på hormonsystemets aktivitet, men du kan fortfarande förbättra ditt välbefinnande, övervinna nervositet och minska smärtnivån. Det viktigaste är att veta hur man gör det..

Vad är kvinnors misstag

Först av allt, i fel diet. Begränsa användningen av högkalorifoder. Dåligt humör är oacceptabelt för henne. Detta påverkar omedelbart viktökningen..

Det andra misstaget är avvisningen av en mobil livsstil. Kvinnor tror att idrott kan vara skadligt. Detta yttrande är felaktigt. Tiden har visat att rörelse påverkar välbefinnandet, så rör dig mer. Dagliga promenader lindrar stress, balanserar hormoner, smidig irritabilitet.

Ett annat misstag är den aktiva kampen med övervikt. PMS präglas av en ökning av extra kilo. Detta fenomen är emellertid tillfälligt. Ingen kamp krävs här, särskilt ta inte piller som bränner fett.

Gynekologer vet hur man kan förbättra humöret med PMS

Om du är intresserad av frågan om hur du kan bli av med PMS måste du först ta reda på orsaken till detta tillstånd. För att göra detta rekommenderas det att du konsulterar en gynekolog. Du kan ha nedsatt produktion av kvinnliga könshormoner. Vid behov kommer läkaren också att hänvisa dig till en endokrinolog för att avgöra om det finns problem med produktionen av andra typer av hormoner.

Erfaren ryska gynekologer förskrivar aldrig hormoner utan tester för könshormoner. Nu har det bevisats att detta krav inte har något att göra med önskan att rena patienter eller få dem att betala mer. Endast denna metod gör det möjligt för oss att fastställa den verkliga orsaken till humörförändringar under PMD och ta bort obehagliga symtom.

Hur man avgör om en kvinna är benägen att premenstruellt syndrom

Varje representant för det rättvisare könet är en person med egenskaper som endast är inneboende för henne. Påverkar PMS depression? Stämningsförändringen beror på ålder, karaktärsdrag, omständigheter från utsidan. För att förstå hur PMS-början fungerar och om det alls påverkar, analysera om det finns följande symtom:

 • depression, spänning;
 • det var sorg, apati;
 • ett gott humör förvandlas till ett dåligt;
 • konfliktsituationer är möjliga;
 • irritation kommer från bagateller;
 • distraktion observeras;
 • intresset för det som nyligen har tagit all min fritid går förlorat;
 • förändringar med aptit inträffar - det går förlorat eller ökat;
 • trötthet uppstår;
 • Jag vill sova ständigt eller omvänt sömnlöshet.

Om hela eller hälften av dessa symtom märks finns det verkligen en förekomst av PMS. Ett dåligt humör måste lugna. Fråga vad man ska göra för det här? Vi måste lära oss att leva med detta fenomen..

Strömfunktioner

Ditt tillstånd beror till stor del på vad du äter. Om du inte vet hur du ska bli av med PMS, var uppmärksam på din näring. Experter rekommenderar en vecka före menstruationen att dricka så lite te- och kaffedryck som möjligt, samt generellt minska vätskeintaget. Men kom ihåg att en och en halv liter renat vatten per dag är en förutsättning.

Men produkter med mycket kalcium är tvärtom välkomna. Föredrar gröna, kål och gröna rovor. Gynekologer rådar också under PMS och under menstruationen att dessutom ta vitaminkomplex.

Många kvinnor lider av depression och låg humör. Därför uppstår frågan naturligtvis hur man kan bli av med nervositet i PMS. Detta kan göras med livsmedel som innehåller stora mängder magnesium. Du kan hitta ett sådant spårämne i spannmål, skaldjur och nötter..

Vissa företrädare möter en sådan sak som en sprängande mage under PMS. För att bli av med det kan du dricka tranbärsjuice. Det är en naturlig diuretikum rik på vitaminer, därför verkar den på en kvinnas kropp mycket noggrant.

Humörsvängningar och hur man hanterar dem

I varje kvinnas liv fanns det stunder av övergång från sorg till glädje och vice versa. Ibland verkar det som om stämningen är okontrollerbar under PMS. Men är det verkligen så? Forskare har bevisat att instabiliteten hos känslor är inneboende både i kvinnor och män. Detta är emellertid särskilt uttalat innan menstruationscykeln börjar.

Mycket ofta upplever en kvinna mental trötthet. Hon får mycket information, utför mångsidiga aktiviteter, det finns ingen full vila. Var kan ett gott humör komma ifrån? Ofta finns det olika rädsla, plågas av fobier. Vad du ska göra i den här situationen:

 • ordna en dag med känslomässig urladdning;
 • använd inte piller;
 • ta dig ur staden, stäng av telefonen, njut av den naturliga miljön.

Tiden visar att vila påverkar stämningen positivt, det blir bra och varar så länge.

Gör rätt paus

Vad hjälper PMS? Ett annat botemedel är en sund och sund sömn. En otillräcklig mängd natt vila påverkar negativt en kvinnas tillstånd under den premenstruella perioden. Sov i minst sju till åtta timmar. Gör detta i ett väl ventilerat och svalt rum. Ladda inte dig själv med överdrivet arbete i dag.

Var man ska klara tester för könshormoner och genomgå behandling för PMS, priser

I St. Petersburg finns en specialiserad klinik med en gynekologisk profil - det är Diana-kliniken på 10 Zanevsky.

Högkvalificerade specialister med stor erfarenhet arbetar här, det finns specialutrustning för att identifiera och behandla gynekologiska problem.

Kliniken har också en endokrinolog, onkolog, urolog och dermatolog, så behandling av svåra tillstånd kan vara komplex.

Här kan du ta tester för könshormoner, utstryk för infektioner, genomgå ultraljud i bäckenet, ta bort neoplasmer, bota cervikal erosion och genomgå andra procedurer. Dessutom är kostnaderna för tjänster ganska överkomliga för alla familjer. Så en omfattande bäcken-ultraljud kostar bara 1000 rubel. Tillträde till någon specialist enligt resultaten från analyser - 500 rubel.

Vitaminer och premenstruellt syndrom

Pre-menstruellt syndrom (PMS)

På grund av abrupt hormonella förändringar under menstruationscykeln lider många kvinnor av ett antal symtom som uppträder 10-14 dagar före menstruationen. Problemet kallas PMS, och det kännetecknas av:

• Dramatiska humörsvängningar, depression och nervositet.
• Kramp i livmodern och smärta i nedre del av buken.
• Uppsamling av vätska i kroppen, svullnad och viktökning.
• Ostoppbar sug efter godis.
• Huvudvärk.

• uppblåsthet och bröstsmärta.

Det är vanligt att distribuera premenstruellt syndrom i fyra undergrupper:
PMS-A (ångest) - uttrycks i ökad nervositet, rädsla, oförmåga att koncentrera sig, ansamling av vätska i kroppen. Symtomen är förknippade med låga nivåer av progesteron och för höga nivåer av östrogen i blodet. Studier visar en alltför längtan efter godis och mejeriprodukter, bland dem som lider av denna typ av PMS.

PMS-C (craving) - uttryckt i ökad aptit, sug efter godis, huvudvärk, hjärtklappning och trötthet.

Dessa symtom är förknippade med låg smältbarhet av kolhydrater, låga nivåer av magnesium och brist på PGE-1. PMS-D (depression) - uttryckt i depression, sömnlöshet, anfall av hysteriska skrik, nedsatt minne och orientering.

Dessa symtom är förknippade med för hög progesteron eller kronisk blyförgiftning..

PMS-H (Hyperhydration) - uttrycks i ansamling av vätska i kroppen, vilket gör att benen, armarna, ansiktet, magen, bröstet sväller och vikten ökar kraftigt. Dessa symtom är förknippade med onormalt höga eldosteronnivåer..

rekommendationer:
P-5-P - Pyridoxal 5 fosfat
Vitamin B6 i form av dess ko-enzym P-5-P är nödvändig för biosyntes av prostaglandiner, nedbrytning av överskott av östrogen, avlägsnande av vätskor och andra viktiga funktioner från kroppen. Detta tillägg lindrar symtomen på PMS av alla slag. Studier har visat förbättring hos 84% ​​av patienterna. P-5-P förhindrade uppkomsten av premenstrual akne hos 72% av kvinnorna. Ofta, huvudsakligen på grund av brist på andra B-vitaminer, kan kroppen av kvinnor som lider av PMS inte förvandla vitamin B6 som finns i maten till sin aktiva form - P-5-P.

Rekommenderad dosering: 1 tablett dagligen efter måltid.

Relaterat innehåll... Kvinnors hälsa

Super GLA 300 - Super GLA 300
Uterus muskelkramper uppstår på grund av alltför höga halter av prostaglandiner som PGE2 och PGF2 och ansamlingen av archidonsyra i livmodern.

Arkidonsyra ackumuleras i kroppen på grund av alkoholanvändning och på grund av stressiga förhållanden. Gamma-linolensyra (GLA) hämmar produktionen av andra rad prostaglandiner (2) och stöder skapandet av "gynnsamma" prostaglandiner (PGE-1).

Syntes av PGE-1 från fettsyror kräver tillräckliga vitamin B6-nivåer.

300 mg gamma-lipolsyra, tillsammans med tillsats av lipol- och oljesyror, ger syntes av prostaglandiner som El från fettsyror och lindrar signifikant symtomen på PMS, särskilt krampaktig smärta och plötsliga humörförändringar.
Rekommenderad dosering: 1 kapsel dagligen efter måltid.

Magnesiumcitrat 200 mg - Magnesiumcitrat 200 mg
Studier har visat att nivån av magnesium i röda blodkroppar hos kvinnor som lider av PMS är betydligt lägre än hos dem som inte lider av den..

En brist på detta viktiga mineral kan orsaka muskelkramper, överdriven känslighet i nervsystemet, en minskning av smärttröskeln och en kraftig humörförändring. Magnesiumbrist är en nyckelfaktor i de flesta PMS-relaterade problem..

Att ta magnesiumcitrat (dess optimala smältbara form) lindrar de många symtomen på PMS. Rekommenderad dos: 2-3 tabletter per dag efter måltiderna.

Ytterligare rekommendationer:
Dong Quai SFP - Angelica (Angelica)
Kinesisk medicinalväxt - balanserar det kvinnliga hormonsystemet, anses vara en kvinnlig "ginseng." Rekommenderas särskilt för unga kvinnor som lider av smärta och muskelspasmer under menstruationen. Rekommenderad dos: 1-2 kapslar per dag efter måltid.

Formel VM-75 - Multivitamin VM-75
Den innehåller alla nödvändiga vitaminer och mineraler, vars brist kan störa hormonbalansen, samt en ökad dos antioxidanter (A, E, C och betacaroten) och B-vitaminer.

Kompositionen av VM-75 är lämplig för flickor och unga kvinnor, den innehåller också järn, vars tillägg är nödvändig för kraftig blödning. Rekommenderad dosering: 1 tablett dagligen efter måltid.

Liknande föremål... Microhydrin (Microhydrin)

Herbal Detox Complex - Herbal Detox Complex
Att stärka levern och rena kroppen av gifter bidrar till normaliseringen av det hormonella systemet, vilket lindrar symtomen på PMS. Rekommenderad dos: 1-2 kapslar per dag efter måltid.

Det rekommenderas att äta färskt varierad mat, berika dieten med sojadiskar, begränsa mängden salt, socker och kolhydrater. Det är tillrådligt att vägra (eller åtminstone minimera) mejeriprodukter, koffein, Coca-Cola och choklad. Det rekommenderas starkt att du tränar.

Kommunikation med läkemedel:
Östrogen och progestoron (som ingår i p-piller) stör absorptionen av vitaminer B1, B2, B6, B12, C, E och folsyra. Rekommenderat tillägg: Omnium - 2 tabletter dagligen eller VM-75 1 tablett dagligen efter måltid.

Denna fråga är endast för informationssyften och är inte en medicinsk rekommendation..

PMS-tabletter: symtom och behandling av PMS

Premenstrualt syndrom tillhör inte kategorin allvarliga sjukdomar och sjukdomar i princip, men många kvinnor vet förstahandsgrad hur mycket PMS kan komplicera livet. Vissa "lyckliga" har aldrig stött på ett liknande problem och förstår inte varför allt detta väsen.

Men de som måste tåla PMS-symtom varje månad kommer att komma överens om att de regelbundet under flera dagar "faller" ur sin vanliga rytm och helt desorienterade. Tål inte besvär och sakna. Du kan helt hjälpa dig själv och lära dig att kontrollera kroppen på kritiska dagar.

PMS-behandling är demokratisk och innehåller många metoder. Välj den som passar dig.

7 behandlingsalternativ för PMS

Metod 1 - Kör mer

Några dagar före menstruation i kroppen minskar östrogennivåerna, vilket negativt påverkar det allmänna tillståndet. Systematiska sporter (fitness, yoga, Pilates, etc.).

) hjälper till att normalisera östrogenmetabolismen och förbättra humöret under "kvinnornas" dagar. Om du under perioder inte är orolig för smärta och trötthet, välj mer energiska sporter - cykling, korta springor, simning.

Om tillståndet inte bidrar till dynamiska övningar, gör yoga.

Sport hjälper inte att koppla av och muntra upp? Hur kan man avlasta stress i det här fallet? Mycket enkelt... ha sex. Detta trevliga sätt att behandla PMS hjälper till att bli av med obehagliga känslor i nedre buken och dessutom kommer det aldrig att bli uttråkad.

Metod 2 - hänvisa till traditionell medicin

Nästan alla symtom på PMS, vare sig det är muskel- och ländryggsmärta, bröstinträngning, svullnad, kan upphäva extraktet av frukt av Abrahams träd (Vitex sakral (Vites agnus castis)). I forntida och sedan medeltiden behandlade de nästan alla kvinnors sjukdomar.

Abrahams trädekstrakt finns i kapslar eller i flytande form. Det stimulerar produktionen av kvinnliga könshormoner och justerar därmed hormonella hopp. För att uppnå en positiv effekt, inte tillräckligt med spontan engångsadministration, bör du ta en fullständig kurs (minst 3 månader).

Behandling av PMS med växtbaserade beredningar kräver organisation och tålamod, men resultatet kommer att pågå länge.

I arsenal av traditionell medicin används många örter för att bekämpa PMS: de med en lugnande effekt (avkok av johannesört och citronmelisse, alla typer av behandlingsavgifter), reglerar menstruationscykeln (tinktur i manschettörten), tonic (tinktur av Eleutherococcus), diuretika som tar bort överskott av vatten från kroppen (renal te och infusion eller avkok av murgröna fältet).

Metod 3 - vänd dig till alternativ medicin

Alla metoder är bra för behandling av PMS, inklusive lägesbehandling och mini-akupressur. Sådana mekaniska effekter kommer att komplettera dina valda metoder och kommer inte att bli överflödiga. Sitt rakt och bekvämt, placera din vänstra hand på baksidan av huvudet och höger hand på din panna. Tillbringa ett par minuter i den här posen. Det lindrar huvudvärk och lindrar nervös spänning..

En liknande effekt har en massage av öronloben från topp till botten. Ett annat botemedel mot PMS som kommer från kinesisk medicin är att massera området runt naveln medurs. Enkel manipulation, som utförs flera gånger under dagen, normaliserar kroppens energiflöden. Om de åtgärder du vidtagit inte räcker, kontakta en specialist.

Metod 4 - justera dieten

På många sätt beror PMS-intensiteten på vad vi äter. Det är inte möjligt att bota PMS med en anpassad kost, men det är ganska realistiskt att minska manifestationen av symtom.

Så till exempel starkt svart te och kaffe, Coca-Cola, choklad, som används före menstruationen och under den andra halvan av cykeln, kan förvärra ett redan uppblåst tillstånd.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Menstruation

För att uppnå goda atletiska prestationer måste du göra mycket, hårt och regelbundet. Kvinnor måste tyvärr ibland avvika från denna regel på grund av menstruationscykeln, eftersom inte alla rättvisa kön är tillräckligt medvetna om fysisk aktivitet under denna period....

Brun urladdning efter undersökning under graviditeten, deras orsaker, risknivå

En resa till gynekologkontoret för kvinnor i position är vanligt förekommande, men vissa damer uppfattar brun urladdning efter undersökning under graviditeten som en allvarlig orsak till oro....

Är graviditet möjligt efter menstruation eller inte?

Menstruation hos en kvinna är en komplex fysiologisk process som säkerställer full reproduktion av organen i det reproduktiva systemet och hjälper till att skapa förutsättningar för en möjlig befruktning....