Homeopati med försenad menstruation

Intim

Inlagd av Olga den 28/10/2015 Uppdaterad 04/06/2018

Homeopatisk metod för behandling av menstruationsförsening.

Varje kvinna åtminstone en gång i sitt liv mötte en försening i början av menstruationen. Någon hade mindre fel, bara några dagar, medan andra menstruationer försvann i flera veckor eller mer.

Många damer får panik över varje förändring i deras kvinnliga hälsa. Det bör vara försiktigt, särskilt när överträdelser är systematiska och förseningarnas varaktighet är betydande..

  • Du kan läsa om orsakerna till förseningen i menstruationen och moderna metoder för diagnos och behandling i den här artikeln..
  • Hur man orsakar menstruation när cykeln är försenad hemma, läs här.

Viktig! Var noga med att besöka en gynekolog för att utesluta farliga sjukdomar i det kvinnliga könsorganet.

Den homeopatiska metoden är en bra hjälper som låter dig justera den hormonella bakgrunden och etablera menstruationscykeln.

Tänk på homeopatiska medel som oftast används av homeopater för dessa störningar. Läs noggrant om varje läkemedel nedan och bestäm den lämpligaste för din personlighetstyp..

Homeopatiska medel för försenad menstruation

Pulsatilla (Pulsatilla) - lumbago äng

Läkemedlet är lämpligt för eftergivna och milda kvinnor som är redo att offra sig själva för andras skull. De är samvetsgranna, feminina, älskare av tårar. Visa omsorg och kärlek, tveka inte att visa dina känslor.

Lite långsam natur. De är mycket rädda för fattigdom, sjukdom, olyckor och andra problem. De tål inte mörkret, även på natten har de en nattljus på. Älskar utomhus promenader..

Typen av pulsatilla tenderar att försena menstruation och amenorré. Hos kvinnor av denna typ kan menstruationen försvinna mot bakgrund av förkylningar, nervös nedbrytning och en kraftig rädsla. Pulsatilla förskrivs ofta i tonåren för att reglera menstruationscykeln och dess bildning..

Under menstruationen kan illamående, diarré, frossa och svår ömhet i nedre del av buken uppstå. Om orsaken till förseningen i menstruationen är en obalans av hormoner - pulsatilla läkemedel nummer 1. Därför används den perfekt för utrotning av sexuell funktion - början av klimakteriet.

Pulsatilla - ett ledande homeopatiskt medel mot försenad menstruation.

Grafiter (grafiter) - naturlig grafit

Kvinnor av denna typ kännetecknas av hämning och livlighet. De kan inte fatta viktiga beslut på egen hand. Deras karaktär är mild. Tårfulla och dystra personer. De gillar inte att arbeta. Ofta tillbaka och rastlös. De upplever ofta depression. De sympatiserar med andras problem och gråter från att titta på dramatiska filmer. När man pratar blir de distraherade.

Försenad menstruation, åtföljd av förstoppning. Menstruationen är knapp. Tendensen till uppträdande av symtom på förkylning under menstruationen. Illamående under menstruation.

Kali carbonicum (Kali carbonicum) - kaliumkarbonat, kalium

Representanter av denna typ är brinnande byråkrater. De har ett föränderligt humör, ofta benägna till ett tillstånd av förtvivlan och benägna att rädda. Mycket blyga kvinnor, häpnadsväckande av hårda ljud. De gillar inte ensamhet. Stora drömmare. Ofta är de irriterade och missnöjda med allt. Envis.

Menstruationen är ofta försenad, liten, åtföljd av smärta i ryggen. Efter menstruationens slut noteras fördelningen av en sackaros.

Tsimitsifuga (Cimicifuga) - Svartkronad Voronet, Klopovets

Spännande och känslomässiga personligheter. Imponerande och nervös. De gillar att chatta, hoppa från ett ämne till ett annat. Det finns ingen sekvens i talet. Melankoli.

Utsatt för depression, förtvivlan och apati. Trappig och orolig. Ibland har de visuella hallucinationer (det verkar som att någon sprang förbi: en mus, en kackerlacka, etc.). Luftfria hallucinationer är mindre vanliga. De är rädda för döden och blir galen. Gillar inte slutet utrymme.

Oregelbunden menstruation med en obehaglig lukt och ryggsmärta. Irritabilitet och migrän under menstruationen. Innan urladdningen börjar, lös avföring eller diarré.

Sepia - bläckfisk

Ledsna personligheter, ibland finns det en återupplivning på humöret. Bra fruar, men vill inte alltid föda barn. Var mer uppmärksam på sin man än barn. De säger alltid sanningen, döljer inte något i själen, skvallrar inte. De gillar att sitta i ett läge och kasta ett ben efter det andra..

Realister, nykter inställning till livsprocesser. Irriterande människor, vill inte arbeta, visar likgiltighet mot hushållets medlemmar. Lata människor. De är rädda för ensamhet. Uttalad snålhet.

Lida frigiditet och hormonella störningar. Infertilitet på grund av binjurens patologi. Tendens till missfall. Livmodersjukdomar med allvarliga symtom: smärta, brännande, tyngd, känsla av överflöd.

Menstruationen är sent och av annan karaktär: kan vara liten eller riklig.

Svavel (svavel) - svavel

Kvinnor är berövade komplex - "prinsessor", en bra uppfattning om sig själva. De talar sanningen och tolererar inte skvaller. Blossa upp med ilska, men flytta snabbt bort. Storslagen och oförglömlig. egoister.

Oförmåga, fläckar och smuts kan ofta ses på sådana personers kläder. Hålen. De älskar att filosofisera, de har ett brett spektrum av intressen och ibland kan de vara desperata berusare. Anhängare av sportkläder och föråldrade artiklar. De kanske inte tvättar på länge - de behöver inte det. Extraverta. Beroende av onani.

Menstruationerna kommer sent och håller på kort tid. Under menstruationen utvecklas ofta psykoser..

Zincum Metallicum - Zink

Denna medicinering är lämplig för alla nervösa individer. Med somatiska sjukdomar, spöker depression dem ofta. De vill inte arbeta. Apati och melankoli. Tänk mycket på döden.

Innan menstruationen börjar, tårar. Menstruationsförsening. Efter det att urladdningen börjar förbättras tillståndet. dysmenorré.

Gelsemium (Gelsemium) - jasmin gul

Kvinnor av denna typ är likgiltiga mot sina sjukdomar, vill vara i tystnad och ensamhet. De är inte intresserade av någonting. Dåsighet och apati. Rädd för höjder. "Björnsjukdom".

Alla små saker orsakar dem spänning, under vilken skakning uppträder i händerna. Med spänning, ökad urination. De gillar att gå till läkarna. Mycket godtroende damer. De vill lita på någon. misstänksamhet.

Menstruationerna är knappa och försenade. Under menstruationen ställer en röst in.

Cuprum metallicum (Cuprum metallicum) - koppar

Arg och obalanserade kvinnor. Deras själ är tom. Mycket besatthet. Feg.

Menstruationen är sent och varar länge.

Dosering och tid för läkemedel

Låt oss nu prata om sätt att ta homeopatiska säd. Fem ärter bör tas, upplösas under tungan. Läkemedlet ska tas minst 20 minuter före måltid.

När du köper läkemedlet, be homeopatapoteket om den 12: e eller den 30: e utspädningen och ta läkemedlet en gång per dag (morgon på tom mage) tre gånger i veckan. Behandlingsförloppet är 3-6 månader.

Om du under behandlingen märkte att förseningen blev kortare, till exempel, det var två veckor, och det blev 5 dagar - gå till 50: e avel två gånger i veckan.

För att förebygga, använd läkemedlet en gång i veckan i utspädningar: 200 och 1000.

Homeopati är en raffinerad medicin, och ibland är det svårt även för en professionell att hitta rätt botemedel. Ofta måste du byta flera läkemedel för att komma in i "topp tio", men om rätt medicin hittas, kommer patienterna att bli glada över mirakulösa läkningar.

Onlinekonsultationer eller självmedicinering ersätter inte en personlig möte med en homeopat. Slösa inte din dyrbara tid förgäves, länge och gå runt på Internet. Hitta en möjlighet och ta hand om din hälsa med hjälp av en känslig vetenskap som homeopati.

Lebeichuk Natalia Vladimirovna, homeopat och fytoterapeut

Homeopati för menstruationssmärta

(Artikel från tidskriften Homeopathy Today, National Center for Homeopathy, USA. Juni 2003, nummer 23, nr 6, s. 16-18)

Judith Reichenberg-Ullman, doktor i naturläkare, examen från homeopatiska akademin för naturläkare, certifikat för klassisk homeopati

Om du är en av de kvinnor som lider av smärtsam och smärtsam menstruation kan homeopati hjälpa dig. Kanske när menstruationen börjar ligger du under täcken och ligger tills smärtan försvinner. Eller ligga i ett varmt bad med benen uppåt. Eller, oftare, ta smärtstillande medel. Bekant situation? Kanske tar smärtan dig någonstans i magen eller påverkar ryggen mer. Smärta kan åtföljas av humörsvängningar, trötthet, huvudvärk, irritation eller en hel mängd andra symtom. I alla fall är det inte skämt..

Jag hade en patient som inte kunde tro på förbättringen av hennes tillstånd under menstruationen från behandling med homeopati. Debbie beskriver sin plåga: "Jag har haft försvagande periodiska smärta i tjugofem år. Från den allra allra första mogna perioden kändes jag bokstavligen utmattad varje månad från attackerna av smärta som fick mig att böjas i hälften och nådde uppkastet." Intensiteten hos smärtan i Debbie var så stark att hennes föräldrar var tvungna att ringa en läkare varje månad för att ge honom smärtmedicinering. Det var inte en vanlig menstruationscykel. Debbie hade en utmärkt reaktion på den homeopatiska medicinen Lachezis. "Jag tog läkemedlet och nästa månad gick allt helt smärtfritt... Jag känner när jag behöver en andra dos av läkemedlet, alla symtom förvärras och sedan kommer tillbaka. När jag tar läkemedlet igen stabiliseras allt igen... Det verkar som om homeopati påverkar själen och det påverkar hela varelsen - och detta är verklig hälsovård ".

Debbie genomgick konstitutionell homeopatisk behandling; Jag valde läkemedlet baserat på alla dess symtom, inte bara de som åtföljde menstruationen. Med sådana problem finner jag konstitutionell behandling effektivare än självmedicinering; Men om dina symtom motsvarar ett av de läkemedel som anges i tabellen nedan kan du känna en betydande förbättring när du tar det. Om detta inte är fallet, kontakta din homeopat. Detta är särskilt viktigt om smärtan beror på något djupare problem, såsom endometrios, livmoderfibroid eller ovariecyst.

Här är några riktlinjer för homeopatisk självbehandling av menstruationssmärta tillsammans med naturopatiska tips. Du bör förstå att här bara är 8 läkemedel av möjliga 2 000. Tabellen visar de mest karakteristiska symtomen.

Anmärkningar om ovanstående 8 läkemedel

Om urladdningen är tjock, ljusröd, smärtan är snabb och bankande bör du först tänka på Belladonna.
Om smärtan förbättras genom värme och tryck, prova först Magnesium phosphoricum och sedan Colocynt.
· Vid mycket svår smärta som leder till ett gråt, ge Cactus.
· Om smärtan är allvarlig och kvinnan blir arg, kan hon inte försäkra sig, försök med Hamomilla.
· Tänk på Tsimitsifuga för krampande smärta, känslor av hopplöshet och ofta suck.
Om en kvinna är bättre när hon trycker knäna mot bröstet, ge Kolotsint.
Om smärta börjar efter ilska, tänk på Nux Vomica, Colocintus eller Belladonna..
· För smärta åtföljd av intensiv ilska som försvinner när menstruationen börjar, prova Lachesis.
Om smärta kommer från att konsumera stora mängder alkohol eller tung mat, ge Nux Vomica.

8 homeopatiska medel för att lindra menstruationssmärta

Pulsande smärta i bäckenområdet, smärta på höger sida. Plötsligt symptom. Stark smärta. En känsla av fullhet i livmodern från stillastående blod.

Irriterande. Galen smärta

Riklig, ljusröd, snabb urladdning med koaguleringar. En känsla av tyngd, som om organ i bäckenområdet nu skulle falla ut

Trafik. Glans. Ljud

När du ligger i sängen eller lutar över något

Stor törst efter kallt vatten eller brist på törst. Passion för citroner och citronade

Cactus grandifolia. (Nattlig echinocereus)

Mycket stark pressande smärta, som om ett bälte pressade runt buken. Allvarliga kramper i menstruationen. Skriker efter menstruationssmärta

Gråtande, hon vet inte varför. Tror att hon aldrig kommer att må bättre

Menstruationsflöde med blodproppar, varje koagel kommer ut med smärta. Slagande smärta i äggstocken. Klumpigt menstruationsflöde

När ligger på vänster sida. Med lite ansträngning eller promenader

Motvilja mot kött

Svår smärta, som vid förlossning, med menstruationsblödning. Rikligt, mörkt, koagulerat blod, ibland en stark ström av ljusrött blod. Menstruationssmärta efter ilska. Överkänslighet mot smärta. Otröstlig

Väldigt irriterande. Säger att han vill ha en och ändrar sig sedan när han får det

Allvarlig menstruationssmärta, smärta sprider sig ner i de inre låren. Diarré, avföring grönaktig

När de vaggar henne

Törst efter kalla drycker

Tsimitsifuga (Black Cohosh Kistenosny)

Krampande smärta i livmodern. Tyngd i korsryggen. Liknar generiska smärta i nedre rygg

Känner mig som galen. Depression är som ett svart moln. suckar

Böjs i hälften av smärta. Ju tjockare urladdning, desto starkare menstruationssmärta

Värme. Mat. Tjockt menstruationsflöde

Stark aversion mot mat eller dryck

Lachezis (Bushmeister Snake)

Vänster sida smärta i äggstocken. Menstruationssmärta förbättras när menstruationen börjar. Symtom uppstår efter att ha undertryckt menstruation eller känslor.

Misstänksam och vinkande. Pratsam

Mörkt menstruationsblod med blodproppar. Vänster sida smärta i äggstocken eller cysta Menstruationsproblem förvärras under klimakteriet

Brist på menstruation. Premenstruella. Täta kläder runt buken eller halsen

Magnesiumfosforikum (magnesiumhydrofosfat)

Smärtan lindras av värme och tryck. Menstruationssmärta innan start. Smärtan lindras när menstruationen börjar. Blodet är mörkt och perioden är för tidig

Omåttlig. Känner mig inte mättad

Svår svaghet. Svår smärta och en känsla av "blåmärken" i buken. uppblåsthet

När ligger på höger sida

Varma bad. Böj i halva

Nux vomica (Chilibuch kräkningar)

Smärta sprids över hela kroppen. Menstruationssmärta med tarmvärden. Menstruationskramper efter en attack av ilska, tung mat eller överflödigt alkohol

Arg. Otålig. Besatt av arbete. Han vill vara först och bäst. Konkurrenskraftig, energisk. Skriv en person

Menstruationsflödet är rikligt, tidigt och varar mycket länge.

Rekreation. När du ligger på sin sida

Lusten att äta fet, kryddig mat, dricka alkohol och stimulerande droger

En drogViktiga symtomSinneKroppförsämringFörbättringMat och mat

Dosering

· Ge 3 granulat 30C styrka var 15 minut eller mer (upp till en timme) tills förbättring sker.
· Om förbättring inte sker efter tre doser av läkemedlet, ge ett nytt läkemedel.
· Så snart du märker en förbättring, ge nästa dos först efter att symtomen återkommer.
· Vanligtvis bör höga potens (200D, 200C, 1M) endast ges en gång. Använd dem bara när du har erfarenhet. Upprepa dem sällan, såvida inte symtomen återkommer med förnyad kraft..

Tips för naturopatisk behandling av menstruationssmärta

· Växlande varma och kalla sittbad. Sitt i ett måttligt varmt bad i 5 minuter, sedan i ett kallt bad till naveln med böjda knän i en minut. Upprepa 2-3 gånger.
· Promenader, stretching och annan träning kan ibland hjälpa..
· Med muskelkramper kan kalcium 1000 mg och magnesium 500 mg hjälpa..
· Ta Viburnum (tinktur av viburnum) - en halv tesked varje timme, upp till 6 doser. Doseringen i kapslar beror på produktens specifikationer..
· Ofta hjälper en värmedyna.
· En påse ricinolja med en brännare appliceras på magen, vilket ibland hjälper till att undvika obehag.
Undvik koffein och salt före menstruationen.

Kommer självbehandling att hjälpa dig, eller behöver du kontakta en homeopat?

Du har en stor chans att hjälpa dig själv om du:

1. Smärta du har då och då.
2. Dina symtom är tydliga och passar ett av läkemedlen i tabellen eller i en annan källa.
3. Det är snarare ett fysiskt problem..
4. Du har inga andra större hormonella problem.
5. Du tar inte medicin för att behandla andra medicinska problem..


Du bör kontakta din homeopat om:

1. Du har redan försökt flera homeopatiska medel utan framgång.
2. Menstruationssymtom är starka och långvariga.
3. Har du andra hormonella eller gynekologiska problem.
4. Du plågas av depression, ångest eller andra psykiska och emotionella problem..
5. Dina symptom passar inte något av ovanstående läkemedel.
6. Är du orolig för andra fysiska hälsoproblem?.
7. Tar du receptbelagda läkemedel som gör dina symtom svårare?.

Oavsett om du självmedicinerar eller går till en homeopat behöver du inte längre ta smärtmedicin. Du, som många kvinnor, kommer att upptäcka att homeopati kan göra grundläggande förändringar i ditt välbefinnande i dag. Om homeopati hjälpte Debbie, varför kan hon inte hjälpa dig?
Mitt favoritläkemedel mot menstruationssmärta
Miranda Castro, första certifikat i homeopati, registrerat av det nordamerikanska samhället av homeopater, certifikat för klassisk homeopati

Magnesiumfosforikum är min favoritläkemedel mot svåra menstruationsvärk som inte åtföljs av något allvarligt och ett konstitutionellt läkemedel krävs inte här.

Krampande smärta av magnesiumfosforikum flyter i vågor före och / eller under menstruationen och minskar med värme och tryck, desto starkare desto bättre. De som behöver detta läkemedel ligger vanligtvis ihop ihop på sängen med en flaska varmvatten (eller en värmepudde) pressad mot magen. Varma bad ger också lättnad för sådana kvinnor..

Magnesiumfosforikum för menstruationssmärta hos kvinnor är samma som Hamomilla för spädbarn hos spädbarn, eftersom symtomen är mycket lika - i själva läkemedlet och hos patienter. Naturligtvis är magnesiumfosforikum inte lämpligt för alla kvinnor, men det hjälper mycket. Det kommer inte nödvändigtvis att lösa problemet, men kommer att ge efterlängtad lättnad om modaliteterna sammanfaller (dvs. förbättring från värme och tryck).

Det kan tas i 6D-styrka, som Schusslers vävnadssalt, eller i en annan högre styrka (6C, 12C eller 30C). Lös upp 4 granulat i ett halvt glas varmt vatten och drick ofta i små läppar tills smärtan avtar. Läkemedlet kan upprepas så länge som erfordras och så länge som önskas.

Dr. Masimund B. Panos skriver: "En gång led min dotter Della av menstruationsvärk. Jag försökte hjälpa henne, men hon var otålig och lunefull. Jag insåg plötsligt att hon behövde Hamomilla. Detta är ett läkemedel för ett barn eller en vuxen som har ont blir irriterad och blir "omöjlig." Efter att ha tagit en enda dos Hamomilla försvann Dellas smärta, liksom hennes dåliga humör. ".

"Homeopatisk medicin hemma"
Masimund B. Panos och Jane Heimlich

Krasnodar Regional Center for Homeopathy, 2005.
Översättning Pak E.R.

Menstruella oregelbundenheter

En artikel av E. Palkina ägnas åt behandlingen av menstruations oregelbundenheter hos en flicka efter kronisk stress.

Ett fall av en menstruationscykel hos en 16-årig flicka, kronisk tonsillit med ofta förvärrade, VVD.

Mamma bad receptionen om att konsultera sin dotter med ofta förvärrade kronisk tonsillit, menstruations oregelbundenhet. Tidigare behandlades flickan av en annan homeopat, som huvudsakligen behandlades för akuta tillstånd.

2012 fick hon svår stress - hennes brors död, det akuta sorgtillståndet minskade, men hennes hals började ofta skada och
periodiska huvudvärk dök upp.

Under 2015 avbröts menstruationscykeln, menstruationen blev mycket smärtsam, med långa avbrott. Därför beslutade föräldrarna att ansöka om en annan homeopat.

I receptionen började flickan gråta flera gånger när hon pratade om sin brors död, hon erkände att sömnlöshet ofta är. Om han minns sin brors död, gråter ofta.

Nyligen har det blivit mycket irriterande; arg på föräldrar när hennes åsikt inte sammanfaller med deras åsikt. Hon mår bättre när hon är ensam i rummet, lyssnar på sorglig musik och inte pratar med någon. Det oroar sig att synen ibland försvinner under huvudvärk och efter en visuell belastning under läsningen. Det finns plötsliga synförlust. Närsynthet intensifierades. Även om optometristen inte ser uppenbara förändringar i fundus och lins.

Tre år efter brorens död tog hon Novopassit. Den tidigare homeopaten gav Opium och Ignatius till ett akut sorg. Huvudvärk i tempel är ofta störande, särskilt i regnigt och kallt väder. Ibland kan det bli mörkare i ögonen med en kraftig stigning från en stol.

Vid första konsultationen var huvudvärk störande, jag var tvungen att lämna skolan efter 2 lektioner på grund av svår smärta.

Smärtan i tinningarna, pressande, växlar med bankande, särskilt när du läser. Om det blir vått i regnet kan huvudvärken pågå i två dagar.

Det känns som att något bryter i mitt huvud.

Nyligen, minst två gånger i veckan, lämnar hon hemifrån skolan på grund av huvudvärk.

Hon måste gå rakt hem, sätta på öronproppar och lägga sig i sitt rum, stänga dörren för att inte höra ljud. Hon behöver vara ensam just nu, om mamma kommer med tröst, det irriterar henne. Även om hon är upprörd över något, säger hon att hennes föräldrar är rasande över deras bekvämligheter. Jag oroar mig för att jag ofta måste hoppa över skolan i klass 10.

Vid samrådet var menstruationen borta i tre månader. Vanligtvis gör ont i nedre del av magen två dagar före menstruationen. Den första dagen är mycket riklig urladdning, ibland med små blodproppar. Flickan hoppar över klasser igen och tvingas dricka smärtstillande medel..

Ibland uppträder avföring av avföring och ofta finns det hård avföring. Han störs av uppblåsthet, men känner inte gasen. Han gillar inte olja, efter det finns det en tyngd i magen. Han gillar inte bröd, kan vara rädd för att växa hårt.

Pappa har fetma och diabetes, mamma är också benägen att feta, mamma lider av periodiska hypertensiva kriser, min mormor på fadern hade ledproblem.

Flickan själv var full fram till klass 6, sedan började hon mycket övervaka vikten.

Han gillar frukt, dricker mycket vatten, på kvällen känner han särskilt behovet av att dricka. Efter brorens död nådde hon nästan anorexi.

Han sover på magen och på sin sida, kan ofta inte somna på länge. I receptionen fingrade hon ofta fingrarna och vred håret runt fingret. Efter en timmes förhör bad hon att öppna fönstret, även om det var coolt på kontoret. Det finns ett starkt behov av frisk luft. Tårar dök ofta upp i berättelsen om sin bror.

Vid den första utnämningen utnämndes Natrium Muriaticum 10M.

Den andra mottagningen på en månad.

Menstruation inträffade inte, men huvudvärken blev mindre frekventa och inte så intensiva, avföring av avföring uppstår fortfarande, men sömnen förbättrades, det fanns ingen sömnlöshet.

Andra möten - Natrium muriaticum 10M.

Tredje möten på 2 månader.

Flickan rapporterade att tung menstruation hade kommit, smärtorna var små, men hon drack fortfarande smärtstillande medel den första dagen och gick inte till skolan. Huvudvärk är mer benägna att ha överbelastning. Stolen var hård fyra gånger i månaden med en försening på 2 dagar när han åkte till turnén.

Vi beslutade att observera början på förbättringarna och inte utse något ännu..

Det fjärde samrådet ägde rum i samband med det akuta tillståndet. Halsen blev kraftigt sjuk efter att ha fallit under kraftigt regn, temperaturen den tredje dagen av sjukdomen var 37,8, smärta vid svälja ger öronen, värre till höger. Det är smärtsamt att vända och luta huvudet på grund av smärtsamt svullna submandibulära noder, också mer till höger. Huvudvärken i templen är störande, vanligtvis blir den alltid sjuk när den kyls.

Vid undersökning av halsen - svullna palatin uvula, mörkröd i färg, något asymmetrisk. Svullnad mer på höger sida. Tonsiller förstorade, även mörkröda. Bakväggen är inflammerad med hypertrofinerade papiller, tungan är täckt med en tjock vit beläggning, tandavtryck på tungans sidoytor. Ett genomskinligt slem flyter ner på baksidan av halsen. På natten lägger den högra näsborren. När halsen blir sjuk, uppträder alltid yrsel. Utnämnd - Fitolyaka 200C.

Efter 3 dagar via telefon sa flickan att svälja inte är smärtsamt, temperaturen är normal på morgonen och på eftermiddagen kvarstår subfebrilt tillstånd på kvällen.

Submandibulära lymfkörtlar förblir smärtsamma; att vrida huvudet är fortfarande smärtsamt. Enligt modern har utseendet på halsen förbättrats avsevärt..

Vid den femte mottagningen i slutet av samma månad.

På kvällen stiger temperaturen ibland till 37,1. Det finns något förstorade submandibulära lymfkörtlar, en smärtsam lymfkörtel dök upp nära det högra örat, det fanns ett litet eksem längs kanten av de övre ögonlocken och en stark känslighet för tänderna för luft. Har blivit
Känn svår torrhet i baksidan av halsen, eventuellt efter sköljning med kalendula. Fötter fryser i sängen på natten. Med tanke på att min fars mormor hade ledsjukdomar ökade patientens Mantoux-reaktion, vita prickar på naglarna dök ofta upp, det finns kronisk inflammation i mandlarna, nu har lymfkörtlarna på baksidan av huvudet och nära örat är smärtsamma - tuberculinum 200 200 har ordinerats.

Sjätte mottagning på två månader.

I receptionen rapporterade patienten att menstruationen efter 40 dagar var nästan smärtfri, riklig. Benen är fortfarande kalla i sängen. Han tar på sig strumpor för natten. Behovet av frisk luft är fortfarande starkt, det finns en ökad känslighet för tänderna, eksem på ögonlocken har blivit mindre. Hennes mamma sa att flickan blev mindre irriterad. Huvudvärk förekommer mindre ofta, men även med smärta tar han spasmalgon och nurofen.

Upprepa tuberculinum 200C.

Sjunde möte på två månader.

Menstruationen kom igen efter 40 dagar, fortfarande riklig, smärtsam den första dagen, men tog inte smärtstillande medel. Nästa menstruation på en månad är lite mer smärtsam.

Under den senaste tiden var det ingen uppenbar försämring av tonsillit, mandlar lossna och förstorade. Ibland fanns det trafikstockningar på mandlarna, om det blev vått i regnet eller frös. Eksem har passerat genom ögonlocken, tandkänslighet har blivit mycket mindre. Återigen fanns sömnlöshet, drömmar om mormor och död bror. Lusten för ensamhet har inte försvunnit, hon lyssnar på sorglig musik och vill gråta ensam i rummet, ångest i hennes händer. Huvudvärk igen.

Utnämning Natrium Muriaticum 1M.

Det åttonde tricket är Skype-anslutning. Jag gick till Tvers moster i Tver och där blev hon plötsligt sjuk, blev kall och våt på hennes fötter. Min hals blev väldigt sjuk, temperaturen var 39, det gör ont att svälja, mitt huvud gör ont, det blir bättre när jag pressar det med båda händerna, jag gör inte
kan sova på grund av denna huvudvärk och är fortfarande orolig för en torr hosta. Kan inte sova, eftersom det ligger värre. Det gör ont att röra vid huvudet. Återigen var det en bankande smärta i tinningarna, en bankande i höger öga tillsattes. Ögonen blev röda (min mamma förklarade ögonens konjunktiva), det finns en svag brännande känsla. En bankande smärta tillsattes också tänderna. Hon känner att halsen har blivit "redan krossande", det har blivit svårt att dricka, förstorade tonsiller stör. Jag vill ständigt svälja saliv, men det är väldigt smärtsamt att svälja. Hon är lite hes, hon säger att det kan vara från en torr natt hosta. Hon är väldigt rädd och upphetsad.
den goda nyheten är att den sista menstruationen var nästan smärtfri, mindre riklig i tid. Men huvudvärk med stress händer. Återigen började min vision med jämna mellanrum försvinna efter ett långt arbete på datorn.

I ett akut fall föreskrivs Belladonna 200C - 2 doser med ett intervall på 2 timmar.

Rapportera efter tre dagar - temperaturen är normal, halsont gick till slutet av den första dagen, huvudvärk började passera bara till 3
dag, svagheten kvarstår, lätt brännskada i ögonen.

Utnämning - de beslutade att inte blanda sig medan förbättringen pågår. Jag bad patienten att ringa efter den menstruation som förväntades inom en snar framtid (nedre del av magen började skada, eftersom mjölkkörtlarna svällde upp lite före menstruationen, utslag av små finnar dök upp längs hårets tillväxt, igen tänderna reagerade på luft, den pulserande smärtan i tänderna försvann).

Några dagar senare ordinerades Natrium muriaticum 10M, eftersom det fanns smärta under menstruationen, med jämna mellanrum började störa pulserande huvudvärk i templen.

Tionde mottagning. Menstruationen var återigen riklig den första dagen. Jag missade igen en dag i skolan efter kontrollen på grund av en allvarlig huvudvärk och den nuvarande obehagliga situationen i klassrummet före nyåret. Eksem har dykt upp på ögonlocken. Vi bestämde oss för att vänta på menstruation i januari, medan vi inte utsåg något.

Efter en månad fanns ingen menstruation. Stark stress, olycklig kärlek, jag var tvungen att flytta till en annan skola, inte en månad
pratade med föräldrar, den avlidna broren började drömma igen, gråter mycket och vrider håret, handflatorna började svettas kraftigt.

Utnämning - Natrium Muriaticum CM.

Två veckor senare kom menstruationen, nästan smärtfri, förenad med föräldrar, minns inte drömmar, men vaknar upp
vilade, huvudvärk brydde sig inte alls.

Två månader senare sa flickan att hon hade det bra och skulle förbereda sig för att komma in på institutet. Menstruationen var nästan
smärtfritt, sköljer halsen med kalendula, om det börjar kittla eller ömma.

Det fanns inga förvärringar av tonsillit, även om mandlarna var lösa, men lugna.

Vi bestämde oss för att inte tilldela något till flickan.

Under de senaste två åren, känns frisk. Ansökas om akuta tillstånd i 2 år 3 gånger.

Hittills tror föräldrarna att konstitutionell behandling inte krävs. Men med tanke på familjehistorien verkar det som om behandlingen inte är klar än. Patienten gick in på institutet och gick för att studera. Inom 2
de senaste åren av menstruation fortfarande går efter 30 - 35 dagar. Huvudvärk bry sig inte. Ibland efter träning känner hon obehag och en huvudvärk kan uppstå, vilket försvinner efter vila.

De viktigaste klagomålen är smärtsam och oregelbunden menstruation, såväl som outhärdlig huvudvärk och ofta förvärrade
kronisk tonsillit - borta. Flickan blev mer tolerant med sina föräldrar, kommunicerar med vänner, stänger inte med hörlurar i rummet.

I detta fall kan man se att okunnighet och opium inte djupt skulle kunna lösa den kroniska stress som patienten var i. Sorgen var tydligen förvärrad av den vilande tuberkulinmiasmen, så efter utnämningen av Tuberculinum upphörde förvärringar av tonsillit.

Utnämningen av homeopatiska läkemedel normaliserade inte bara den hormonella bakgrunden, utan botade också den kroniska stress där barnet stannade kvar i flera år efter en familjtragedi.

Homeopati under magra perioder

Homeopati för menstruations oregelbundenheter är mycket effektiv, särskilt om det är förknippat med hormonella störningar i kvinnosfären orsakade av användning av preventivmedel för att skydda eller förbättra hudens tillstånd. Det finns ett hormonellt misslyckande i det fininställda kvinnliga systemet, hormonberoende sjukdomar bildas, och som en av manifestationerna är en kränkning av menstruationscykeln. I båda fallen måste du noggrant förstå vad som orsakade överträdelserna och välja ett homeopatiskt läkemedel som kan reparera skadan och som är bäst lämpad för en kvinna.

Jag minns en av sådana situationer då en tjej på 25 år kom till receptionen med klagomål om brott mot hennes period på 1,5 år. Denna kränkning inträffade efter användning av hormonella preventivpiller "Diana 25", för att behandla akne i ansiktet, ryggen, bröstet, som stör henne från tonåren. Jag tog hormonet i 6 månader, huden blev bättre, akneutbrott var borta. Men glädjen var för tidig!

Mot denna bakgrund försvann menstruationen, och under 1, 5 år efter avbrytandet av "Diana" återhämtade sig cykeln aldrig! Det undersöktes av en gynekolog, nivån av östrogen vid den nedre gränsen för normen och en ökning av nivån av androtestosteron bestämdes. Enligt ultraljud: "Multifollikulära äggstockar, nedsatt follikelmognad".

Flickan är tunn, skönhårig, blåögd. Anmärkningsvärt var den ökade hårigheten på huden på händerna, benen, akne i ansiktet, på hakan. Resolut, varm tempererad av naturen.

Efter att ha undersökt situationen i vilken bilden av att undertrycka funktionen hos de kvinnliga organen och förskjutningen av den hormonella bakgrunden till sidan av androgenerna var tydligt synlig, i samband med att cykeln stördes och muskleringen dök upp, utnämndes Satyrinum - två gånger i veckan.

Vad kan officiell medicin erbjuda i denna situation? Endast livslång administrering av kvinnliga östrogenhormoner som ersättningsbehandling hos en ung flicka som är långt ifrån klimakteriet! Och ingen effekt på den ökade androgena bakgrunden. Inom homeopati finns det verktyg som inte bara kan öka nivån på sina egna kvinnliga hormoner, utan också kan reglera nivån på androgener. Satyrinum är ett sådant botemedel.

Naturligtvis vägrade flickan inte förgäves den föreslagna hormonbehandlingen. Och hon vände sig till homeopati, den behandlingsupplevelse som hon hade i sin barndom.

Resultatet förvånade med sin hastighet och effektivitet. Efter en månad av behandling kom hela perioder. Sedan utnämndes Satyrinum en gång i veckan, och sedan ännu mindre ofta under 3 månader. Menstruationen kom regelbundet, men vad som är mest intressant, vid nästa ultraljud (efter fyra månaders tar Satirinum) - den vanliga strukturen i äggstockarna och follikulära apparater, multifollikulära äggstockar upptäcks inte!

Homeopati

- Homeopati: vad är det? - Kataloghomeopat. Del M.

Dr. John Henry Clark (England)

Homeopatisk guide

Livmoder

Smärta i livmodern. - utstående smärta; ofta tryck och drar från korsryggen och ner, som om något utbuktades, med tryck i ändtarmen och livmodern, med efterföljande ömhet, som om efter förlossningen; smärta, til. 6, efter 8 timmar. - Tryck, som om hela innehållet i bäckenet, skarp rusning, illaluktande urladdning, Bell 3, efter 8 timmar. - Tryck med tyngd och tryck, lättad av tryck för hand; drar i naveln, urinblåsan, svår nervositet, Lil-t 30, botten en gång om dagen. - För att skjuta, ska patienten korsa benen för att förhindra förlust, andnöd 6 september efter 8 timmar. - Livmodersensitivitet, reumatisk eller neuralgisk smärta, ångest, irritabilitet, sömnlöshet, Cimic 3x, efter 2 timmar. - Hysteri, kramper som sträcker sig till höfterna och åtföljs av smärta, Mag-m 6, efter 2 timmar.

Blödning från livmodern. - Ljus, intermittent smärta från korsbenet till pubis, Sabin 3, efter 2 timmar. - Mörkt utflöde, slövigt, smärtfritt, skinka 3, efter 2 timmar. Vid sammandragningar är utflödet mörkt, blodproppar, skinka 6, efter 2 timmar. - Det sträcker sig länge efter upphörandet av menstruationen, Vins. 3, efter 2 timmar. - Ihållande fall, Thlas 1x, efter 2 timmar. Se nedan Menstruation, riklig..

Intrauterin blödning (hematocele). - När blödningen fortfarande pågår, Ham 1, efter en halvtimme. För den snabbaste resorptionen - 1) Arn 1, efter 2 timmar; 2) Sulph 1, 4 timmar.

Spolning, inflammation, livmodersförskjutning. - En akut rusning, slutet av starkt blod, med irritation i urinblåsan och tarmarna, Sabin 3, efter 2 timmar. - En akut tidvatten med en känsla av utbuktning från bäckenorganen; illaluktande utflöde, svullnad i blodet och känsligheten i nacken, Bell 3, efter 2 timmar. - Akut (aktiv) spolning eller inflammation med feber, full, hård, hård puls, Verat-v 3x, efter 4 timmar. - En akut (aktiv) rus eller inflammation med allvarliga födselsmärta i livmodern, som sträcker sig till korsryggen och sätet, Gels 3, efter 4 timmar. - En akut (aktiv) tidvatten med svår nervös irritabilitet och lokal smärta och känslighet; prolaps av livmodern; urinblåsskada, Lil-t 30, efter 4 timmar. - Prolapse, smärta i bäckenet, irritabilitet, feber, magra perioder, 6 september, efter 4 timmar. - Samma sak, men månadsperioderna är rikliga, Murx 6, efter 4 timmar. - Kronisk tidvatten med månatlig släp och riklig, Calc 6, efter 4 timmar. - Allmän trötthet, månatlig blödning (menorrhagia), leukocé, sterilitet, Helon 6, efter 4 timmar. Tätning på grund av kronisk hotflush, anemi och depression, Aur 30, efter 8 timmar. - Inflammation av livmoder folliklarna, - 1) Merc-c6, efter 8 timmar; 2) Jod 3x, 2 droppar efter 4 timmar; 3) Hydrc 1x, 2 droppar, efter 4 timmar. Stillasittande bad på 29–33 ° (Reaumur) är också användbara dagligen i 5–10 minuter på natten, med överkroppen och benen lindade väl, duschar eller injektioner från kallt vatten, och när det är irritabilitet, sedan med tillsats av Calen Θ i storlek tesked i ett glas. På natten sätter du in en bomullspinne fuktad med Hydr-glycerin (från drachma i en halv uns glycerin) och tar bort den på morgonen. Se även Beli.

Inflammation av livmoderens inre yta. Endometrit. - Ars 3, efter 6 timmar. - Se också Beli.

Inflammation av perinatal fiber. Parametritis. Hjärtslag, svullnad, smärta, Bell 3, efter 1 timme. - Om resultatet inte räcker, Merc 6, efter 1 timme. - Om det kommer till suppuration, Hep 6, efter 2 timmar. - Efter tömning av pus, om urladdningen är flytande, Sil 6, efter 4 timmar. - Se även Naryv.

Inflammation i bukhinnen. Perimetritis. - Smärta, känslighet, Merc-c 3, efter 1 timme. - Tumor, Bell 3, efter 1 timme. - Se också bukhinnan, inflammation i henne.

Livmoders tumörer: 1) Fibrom. - Sil 3, 3 korn efter 8 timmar. - Sek 1, efter 4 timmar. - Okontrollerbar blödning, - 1) Thlas 1, efter 4 timmar; 2) Hydr 2x, 2 korn, efter 2-4 timmar. Smörjning Teucr Θ. - Se även uterusblödning under menstruation, menstruationsblödning.

Menstruation. En gång i månaden Regula

Kvinnor i åldrarna 14–45 år utsätts för månadsvis utsläpp av blod från könsorganen, kallad menstruation. Ibland kommer de tidigare och kan sluta senare än de angivna datumen och varar cirka 4-5 dagar. I de flesta fall känner kvinnor sig illa i flera timmar innan utgången fastställs. Detta händer under normala menstruationsförhållanden. I händelse av onormal menstruation kan de passera med mer eller mindre svår smärta före eller under menstruationen, kan minska till fullständig upphörande eller öka före blödning.

Med alla menstruationsstörningar är hygienåtgärder mycket viktiga. Endast när kroppen inte ger en god reaktion kan du inte använda tvätt med kallt vatten med successiv gnugga av kroppen med en grov handduk. Gå i frisk luft.

Delade bad under perioden kan inte tas. Läkemedel mot menstruations oregelbundenheter tas bäst mellan perioder, i svåra fall och under.

Symtom före menstruation. - blödning; svullnad i tandköttet, Phos 3, efter 4 timmar; känsla av svimning, sur smak i munnen och blodiga saliv, Nat-m 6, efter 4 timmar. - ömhet i brösten, - 1) Calc 6, efter 4 timmar; 2) Con 3, efter 4 timmar; 3) Sang 1, efter 4 timmar. - Genital klåda, diagram 6, efter 4 timmar. - Illamående eller diarré före, Verat 3, efter 4 timmar. - Längd och irritabilitet några dagar innan, Kreos 3, efter 4 timmar. - Mycket stark irritabilitet dagen före menstruation, Mag-m 6, efter 4 timmar. - Attacker av depression före 6 september efter 4 timmar. - Ser den dystra sidan i allt, Caust 6, efter 4 timmar. - Dåligt humör i början, Cham 6, efter 4 timmar.

Symtom före och under. - Torka hosta och svett, graf 6, efter 4 timmar. - Smärta i hjärtat, Lith-s. 6, efter 4 timmar.

Symtom under. - heshet och feberig rinnande näsa; skakande, - Graf 6, efter 4 timmar. - Ljumsksmärta under Bor 6, efter 4 timmar.

Brist på menstruation. Amenorré. - När menstruationen under mognadstiden inte förekommer och det inte finns någon lokal eller allmän sjukdom som kan tillskrivas orsaken till en sådan icke-uppträdande av menstruation, särskilt hos blondiner, milt temperament, känslighet, Puls 3, efter 8 timmar. - När orsaken är anemi eller tuberkeldiates, se Anemi, tuberkulos. - När menstruationen inte uppstår från förkylning, Acon 3, efter 2 timmar i flera dagar, och sedan, om nödvändigt, Puls 3, efter 8 timmar, vilket kan fortsätta i en månad eller mer. - Om menstruationen inte visas så snart som möjligt, Sulph 3, efter 8 timmar, särskilt om det är en känsla av besvämning och heta blinkar, ett hett huvud och benen är kalla. Om det är huvudvärk på morgonen, frossa, depression, förstoppning, Nat-m 6, efter 4 timmar.

Menstruationens försening och fattigdom. - Försening, misslyckande, felaktighet; blekhet, trötthet, frossa, huvudvärksklagomål, Puls 3, efter 4 timmar. - Försenade menstruationer, förstoppning, tendens till hudutslag, rodnad, svimning på morgonen, Sulph 6, efter 6 timmar. - försening; klåda i könsdelarna före, diagram 6, efter 4 timmar. - Fattigdom i menstruation, förstoppning; jordartad hud, Nat-m 6, efter 6 timmar. - Fattigdom, försening, mörkt blod, tjära, Mag-c 6, efter 6 timmar. - Fattigdom, att vara sen, fel, öm, Senec. Θ, efter 8 timmar.

Överdriven menstruation. Menorragi. - Innan tiden Bor 6 på fyra timmar. - Oren och överdriven, särskilt hos bleka individer, benägna att fylla, med kalla svettande ben, Calc 6, efter 4 timmar. - Reguleringar är tidiga, mycket rikliga, sträcker sig under lång tid, skjuter ner, trycker på ändtarmen, Aloe 3x, efter 4 timmar. - Bara förstärkt normalt flöde, Ferr-m 6, efter 4 timmar. - Månadlig blödning, mörk, särskilt om den åtföljs av irritation i äggstocken, Ham 3, efter 4 timmar. Månadsblödning, i svarta bitar, haka 1, efter 4 timmar. - Mörkt blod, blodproppar, tarry, klumpar, vener, Croc 3, efter 4 timmar. - När det orsakas av känslomässiga störningar åtföljs det av svår irritabilitet, utflödet är mörkt och koagulerar, Cham 6, efter 4 timmar. - När utflödet är som en sackaros, mörk, flytande, speciellt hos utmattade personer, sek 1, efter 4 timmar. - Menorrhagia, med sämre flöde på natten, Mag-c 6, efter 4 timmar. - Blodet är ljusrött, flödet är rikligt och paroxysmalt; mindre när du går eller står, Sabin 3, efter 4 timmar. - Blodröd, huvudsjukdom, Bell 3, efter 4 timmar. - Enkel menorragi, riklig, ljusröd urladdning, med eller utan illamående, Ipec 3, efter 4 timmar. - Menorrhagia efter missfall eller dysmenorré; i klimakteriet; starkt tryck i bäckenet till botten; smärta i nedre rygg och höfter; stinkig urin, med lukten av en häst; sömnlöshet efter midnatt, Nit-ac 1, efter 4 timmar. - Kronisk menorragi; vätska, kaustik, brinnande leukocé, Ars 3, efter 4 timmar. - Avgång av blod och i intervaller från en tom orsak, Ambr 3, efter 4 timmar. - Menstruation kommer snart, allvarliga kramper, trycka ner smärtor; allvarlig irritation, Nit-ac 6, efter 4 timmar. - Överdriven blödning, med separering av blod och i luckor, Ust. 3, efter 4 timmar.

Smärtsam menstruation. Dysmenorré. Under smärta tas mediciner ofta och samma medicinering ges - en, två doser - mellan menstruationen. För kramper, svår buksmärta, Caul 3, efter 1 timme. - När patienten är nervös, rastlös, benägen till melankoli, Act. 3, efter 1 timme. - Allvarlig smärta, vilket får patienten att klaga döv; allvarlig utmattning, kakt 3, efter 2 timmar. - Stark känslighet och irritabilitet, Cham 6, efter 1 timme. - Smärta med paroxysmer, lättad av heta kompresser, Mag-p. 6x, 2 korn i varmt vatten, efter 10 minuter. - Smärta i ljumsken, Bor 6, efter 3 timmar. - Svår smärta, dra ner smärta, Mag-c 6, efter 4 timmar. - När det åtföljs av illamående och yrsel, såsom rörelsesjuka, Cocc 3, efter 1 timme. - Enkel dysmenorré, med huvudvärk, Gels 3, efter 1 timme. - Enkel kramp, Vib 3, efter 1 timme. - När utflödet är sparsamt, mörkt och koagulerat. Puls 3, efter 1 timme. - När utflödet är litet, 6 september, efter 1 timme. Utgången är riklig och i förväg, svår smärta, särskilt i tunt, nervöst och ömt lager för kvinnor, Xan 3, efter 1 timme. - Smärta på grund av irritation i äggstockarna, skinka 1, 2 droppar efter 3 timmar. Om det finns irritation i äggstocken, illaluktande menstruation och leukorré (leukocé), Bell 3, efter 1 timme. - Webb-dysmenorré, Bor med 5 gran, 3 gånger om dagen.

Dold menstruation, se ovan Amenorrhea.

Ersätter (vicar) menstruation. - Skinka 1, efter 2 timmar. - När det kommer i form av näsblödningar, Bry 1, efter 2 timmar.

Tonsiller

Deras akuta inflammation, se padda.

Kronisk ökning. Det är vanligtvis ett uttryck för kroppens allmänna sjuklighet (scrofula) och kräver därför allmän behandling. Behöver god kost; mer mjölk, mindre godis, fiskolja, ren luft. Från medicinen: 1) Bar-c 6, efter 6 timmar.; 2) Calc-p 3, 2 korn efter 6 timmar.

Hjärna

Jämförelse av hjärnan. - Det orsakas vanligtvis av ett slag eller ett fall på huvudet och uttrycks av yrsel, bedövning, tillfällig förlust av minne, ringar i öronen. I svåra fall handlar det om förlust av känslighet, dumhet med svaghet och oregelbundenhet i pulsen, kräkningar, kylning av extremiteterna. I sådana fall är det ofta omöjligt att skilja hjärnskakning från en krossfraktur. Under behandlingen måste patienten ges ett lugnt läge och inte på skadans sida, med huvudet uppåt. Enkel diet, ren luft. På huvudet lotions på en kompress fuktad med Arn-lösning, och om det finns skador på huden, sedan med Hyper-lösning. Från läkemedlen inuti, Arn 3, dropp efter dropp efter en halvtimme. - Klocka, om ansiktet är fullt och det finns tecken på begynnande cerebral inflammation.

Rusa till hjärnan. - Ansiktet är blodsprutat, glänsande ögon, utvidgade pupiller, livlig delirium, Bell 3, efter 1 timme. - Icke-inflammatoriskt tidvatten orsakat av förkylning i förkylning, från rörelsesjuka eller dold menstruation, Bry 3, efter 1 timme. - Dölja utslaget, svår tandning, Cupr-acet 3, efter en halvtimme - 1 timme. - Redout; rusa efter allvarlig blodförlust, Ferr-p 1x, 1 granulat, efter 6 timmar. - yrsel, känsla av bandage runt templen, oförmåga att koncentrera tankar, Gels 3, efter 3 timmar. - Känsla av sammandragning från solens värme, kakt 3, efter en kvarts timme. - Stark slå, tidvatten på grund av solens eller eldens påverkan, från att dölja menstruationen eller under graviditeten, Glon 3, efter 2 timmar. - Depression, dåsighet, förstoppning, Op 3, efter 1 timme. - Med en tendens att strejka, Nux-v 3, efter 2 timmar. - Kroniska fall, värme i huvudet, svimning, kalla fötter eller en brännande känsla, Sulf 3, efter 6 timmar. Se även Sunstroke..

Droppig hjärna, se Dropsy.

Mjuka upp hjärnan. - Symtomen på denna skada är mycket olika och kräver därför olika medel i varje fall. I allmänhet kommer Phos 3 och Bar-c 6 att vara användbara. - Om det inte finns några indikationer på andra läkemedel kan dessa läkemedel ges 4 gånger om dagen, med en vecka och en annan.

Hjärntrötthet. - Nervös nedbrytning (utmattning) Ph-ac 1x, 2 droppar efter 5 timmar. - Stor likgiltighet, det finns ingen energi att ta upp något, Pic-ac 3, efter 6 timmar. - Frånvaro och oförmåga till mental stress i någon betydande grad, Aeth 3, efter 6 timmar. Försvagning av minnet, rädsla för tentor, Anac 3, efter 3 timmar. - Pallor, en tendens att förstora tonsiller; cerebral försvagning efter vård eller efter en sjukdom, Calc-p 3, 2 korn, efter 8 timmar. - Kronisk huvudvärk, nervositet och minnesförlust från överarbetet; lidande förvärras av kylan och lättas av värme, Sil 6, efter 8 timmar.

Hjärnfeber. - Det här namnet ges till ett tillstånd av allvarlig hjärnuppväckning i form av delirium, skakning, med önskan att rusa och orsaka våld, etc. Det kan vara vid olika skador, såsom Mania (se själ och dess störningar), tyfus, skarlakansfeber, hjärnhinneinflammation.

Ryggrad

Inflammation i ryggmärgen. Grymt bra. - Svår smärta längs ryggraden, krampkrampkramp, feber, rädsla, Acon 3, efter 1 timme. - Tetanus (tetanic) spasmer, känslighet för alla slags yttre intryck, Nux-v 3, efter 1 timme. - Allvarliga kramper, med skottvärk, Cic 3, efter 1 timme.

Kronisk - Nedre extremitetsstyvhet, smärta, frossa, Ox-ac 3x, efter 2 timmar. - Ångest, gripande spasmer och sammandragningar av förlamade medlemmar, förlust av känslighet för allt utom kylan, vilket förvärrar och väcker symptom; neuralgi, smärta, påverkar händerna och särskilt fötterna, rastlöshet, Ars 3, efter 2 timmar. - Kronisk spinal förlamning, Plb 6, efter 6 timmar.

Hjärnmembran

Inflammation av meninges. - När orsaken är hans blåmärken, initialt Arn 1, efter 1 timme. - När det var feber, ångest, längtan, livlighet, torr hud, törst, Acon 4, efter 1 timme. - Bullshit, patienten försöker springa bort, hans fulla ansikte, utvidgade elever, Bell 3, efter 1 timme. - Om nonsens är liten, men smärtan är stark, vit tunga, illamående; när en effusion uppenbarligen redan äger rum, förtryck och bedövning, Bry 3, efter 1 timme. - Allvarlig depression, svår smärta i bakhuvudet och nacken, Hell 3, efter en halvtimme. Shrill skriker i en dröm, nervös rastlöshet, Apis. 3x, efter 1 timme. - Efter Apis och andra läkemedel; varmt huvud, kalla fötter hos personer som är utsatta för utslag, Sulph 6, efter 1 timme. - Tuberkulosfoder, badkar 30-200, intag av fyra korn torra eller på vatten. - När febern avtog, om orsaken var en hjärnskakning och om Apis eller Bry, fick Arn 1, efter 2 timmar. - Efter feber, när Bell eller helvete, gavs Zink 6 före, efter 2 timmar.

Inflammation av ryggmärgs membran. - Akut med feber, ångest, rädsla, torr hud. Acon 3, efter 1 timme. - Smärta i olika delar, förvärrad av det minsta försöket att röra sig, Bry 3, efter 1 timme. - Täthet och förlamning av nedre extremiteter, Ox-ac 3x, efter 1 timme.

Inflammation i membranen i hjärnan och ryggmärgen. Cerebrospinal meningit. - Cic 3, efter 1 timme. - När febern är slav och symptomen på blodförgiftning råder, Crot 3, efter 1 timme. - Om kramperna inte lugnades av andra åtgärder, Cimic 3, efter en kvarts timme under krampen. - Konsekvenser: förlamning, geler 1, efter 2 timmar; dövhet - 1) Sil 6, efter 4 timmar; 2) Sulph 6, efter 4 timmar.

Klumpig inflammation. - Se Dropsy huvud.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Nonsteroida antiinflammatoriska läkemedel vid behandling av primär dysmenorré

Den polysystemiska naturen hos dysmenoré avgör behovet av att välja ett brett spektrum av läkemedel. Tillvägagångssätten för behandling av primär dysmenoré med hjälp av kombinerade orala preventivmedel, icke-steroid antiinflammatoriskt...

Cheesy utflöde hos kvinnor, orsakerna till vit curdled utsläpp

Hos kvinnor är vaginal urladdning lika normal och naturlig som produktion av magsaft, bildning av saliv och andra fysiologiska hemligheter....

Är det möjligt att göra ett graviditetstest under menstruationen?

FråganDet är möjligt att göra sådan självdiagnostik under menstruationen, eftersom de inte påverkar resultatet och sanningen. Ett graviditetstest visar hormonet av korioniskt gonadotropin, vars innehåll stiger i en persons blod och manifesteras sedan i urin....