Kasta i värme och kyla orsaker hos kvinnor före menstruation

Klimax

Fruktansvärt humör och svettningar som symtom på PMS

 • Att svettas före menstruationen är normen eller patologin?
 • Varför händer detta, vilka är orsakerna till detta obehagliga fenomen?
 • Är det möjligt att på något sätt bota svettningar före menstruationen eller förblir det tålmodigt att vänta tills de slutar och lider.

Vi kommer att försöka svara på alla dessa frågor..

Först och främst kommer vi att besvara frågan som oroar många flickor och kvinnor: kan det finnas ökad svettning på grund av menstruation? Svaret är entydigt: ”Ja, kanske!

Och före menstruation, som en del av det så kallade PMS (premenstruellt syndrom), som hemsöker många som en mardröm - det är inte bara nattsvett innan menstruationen, det finns huvudvärk och dåligt humör, sedan tårar, sedan skratt och magsmärta, och kliande hud. Försök i detta tillstånd att förbli söt och uppriktig...

Varför svett störs före menstruationen?

Normalt är svettning en av de viktigaste funktionerna för inte bara huden utan också hela kroppen. Svett produceras i svettkörtlarna, blandas med talg, och den här filmen täcker hela kroppen och skyddar den mot överhettning, uttorkning och andra problem.

Normal svettning ökar med varm mat eller dryck, med en ökning av kroppstemperaturen eller miljön, med starka känslor. Alla vet om detta, det förekommer inte någon att svettning kan vara en sjukdom som förgiftar livet. Samtidigt lider en stor andel människor av ett överskott av svett, när de minsta temperaturfluktuationerna orsakar kraftig svett eller det "spill" i allmänhet utan anledning. En sådan sjukdom kallas primär hyperhidros, och den behandlas som en sjukdom som inte är associerad med andra patologiska tillstånd..

Ökad svettning före menstruation beror på hormonell obalans som förekommer i kvinnokroppen före menstruationen. Därför anses svår svettning under menstruationen vara ett sekundärt tillstånd, det inträffar mot bakgrund av en hormonskift. I sådana fall är behandling av hyperpotens på vanliga sätt, till exempel hur man behandlar överdriven svettning i benen, inte bara värdelös, det kan skada kroppen.

Sekundär hyperpotens behandlas beroende på orsaken till den underliggande sjukdomen.

 • Om det är diabetes mellitus, tillsätter endokrinologen insulininjektioner eller -injektioner;
 • Med ökad sköldkörtelfunktion föreskriver endokrinologen läkemedel som minskar dess aktivitet;
 • Vid infektionssjukdomar förskrivs antibiotika.

Behöver jag behandla svettningar före menstruation??

Hur man minskar hyperkraften före menstruationen?

Om PMS alltid är svårt, med buksmärta, överdriven svettning och klåda över hela kroppen, bör du naturligtvis rådfråga en gynekolog. Speciellt i de fall svettningar plågas på natten före menstruationen. Nattsvett kan vara ett tecken på inte bara hormonell obalans, utan också andra sjukdomar, såsom tuberkulos eller kronisk bronkit.

Du måste gå till läkaren även om det inte finns några perioder, svettningar och svullnad i benen visas. Detta kan vara ett tecken på graviditet eller allvarlig hormonell obalans..

Men om svettningar inte är för starka och en No-shpa eller analgin-piller hjälper till med smärta i magen, är det ingen mening att ljuda larmet. Följ i så fall bara några regler:

 1. Allmän kroppshygien - ta en dusch varje dag och avsluta med kallt vatten. Och ännu bättre - en kontrastdusch, det vill säga byta kallt vatten flera gånger för varmt.
 2. Gör lätta övningar, yoga eller kinesisk gymnastik passar bäst. De förbättrar blodcirkulationen och normaliserar svettning, balanserar psyken.
 3. Använd naturliga kläder och skor, syntetmaterial skapar en "termos" -effekt och svett förbättras.
 4. Drick inte varmt te och ät inte varm mat, allt ska vara måttligt varmt.
 5. Drick avkok av lugnande örter (varma) för att lugna nerverna.

Genom att följa dessa enkla regler kommer du att minska svettningen innan din period och förbättra ditt tillstånd och humör. Vi önskar dig god hälsa!

Hur menstruationen inträffar kan du lära dig av den här videon:

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Försenad menstruation drar i nedre del av buken

Varför, med en försening i menstruationen, drar magenFörsenad menstruation drar i nedre del av buken - varför händer detta och vad betyder det? Bör det orsaka spänning?...

Är det möjligt att färga hår under menstruationen

Fluktuationer i en kvinnas hormonella bakgrund påverkar hennes kropps reaktion på yttre stimuli. Känsligheten ökar, förändringar i termoregulering, blodcirkulation inträffar....

Månadsvis före schema tecken på graviditet

Innehållet i artikelnInnehåll Vad ska man göra om menstruationen har kommit tidigare Färggraviditet Orsaker till menstruation efter befruktningen Implantation Hormonala störningar Vaginal- eller livmoderhals trauma Startade missfall Dålig menstruation och graviditet Månader under graviditeten, vad är de?...