Roskachestvo: 67% av feminina sanitetsservetter är tillverkade med säkerhetsöverträdelser

Intim

Som en del av en fanstudie köpte specialister kvinnors sanitära kuddar tillverkade i Ryssland (15 prover) samt importerade från Belgien, Bulgarien, Ungern, Italien, Kina, Sydkorea, Slovakien, Tjeckien och Sverige.

Högkvalitativ packning: vad är det?

För denna kategori av varor har standarden för det ryska kvalitetssystemet fastställt ökade (ledande) krav jämfört med normerna som fastställts av GOST R 52483−2005. Särskilt strammades parametrarna i termer av fuktabsorption och dess omvända frisättning (sorption). För kvinnor är denna indikator på kvaliteten på kuddar en av de viktigaste - eftersom god absorptionsförmåga garanterar komfort, ingen irritation på huden och rena kläder.

Om hur din packning ska fungera, se den här videon:

Om absorption

Det absorberande skiktet ansvarar för absorptionsförmågan - det kan bestå av cellulosa eller kemiska fibrer. Det kan också innehålla superabsorberingsmedel - det är dyra komponenter som inte produceras i Ryssland som ökar dynans förmåga att absorbera fukt.

Sådana kuddar fungerar bättre än andra, men samtidigt kan superabsorbenten påverka pH-nivån och skapa en alkalisk miljö på ytan - sådana förhållanden är gynnsamma för utvecklingen av mikrober.

Enligt överläkaren vid Novoklinik Center for Estetisk Medicin och Kosmetologi, barnläkare-gynekolog Yulia Andreeva, när pH-nivån ändras, mikrofloraens surhet förändras, bakterier kan reproducera. Enkelt uttryckt kan de bakterier som "levde i vänskap" komma ur kontroll. Detta orsakar många kvinnliga sjukdomar..

Om sterilitet

En viktig indikator på säkerheten hos packningar är deras sterilitet. Kvinnliga hygienprodukter tillverkas under hög renhet - anställda måste ha vita kläder och handskar.

Detta är i teorin. I praktiken är saker och ting lite annorlunda. På vissa prover fann experter skadliga mikroorganismer som kan införas i olika produktionsstadier, under packning av packningar eller under lagring. Råvaran kan också vara osteril..

Under kritiska dagar kan smittämnen lätt komma in i kvinnans inre könsorgan och orsaka inflammation. Ju mer "aggressiva" mikrober, desto allvarligare kränkningar kommer de att orsaka. Bland de patogener som upptäcktes under studien är den mest "aggressiva" Staphylococcus aureus.

Samtidigt visade ytterligare tester utförda av Roskachestvo-specialister att i inget av proverna ytorna på dynorna inte främjar reproduktionen av patogena och potentiellt patogena mikroorganismer - under förutsättning att en kvinna under menstruationen inte kommer att använda en kudde på mer än fyra timmar.

Om "andning" egenskaper

I reklam talar tillverkare mycket om vaddernas förmåga att "andas". Byrånsexperter beslutade att kontrollera om proverna har så underbara egenskaper, eller är det bara en marknadsföring för alltid.

Testresultaten gav ett entydigt svar: alla undersökta packningsprover har en andningsbarhet på noll, det vill säga att de absolut inte tillåter luft att passera genom.

Om allergier och irritationer

Enligt Yulia Andreeva kan dofter som impregnerar det inre lagret av packningar för att eliminera en obehaglig lukt, och komponenterna själva som utgör packningen kan orsaka allergier.

Återvunnen cellulosa, spår av vissa färgämnen som finns i färgade remsor, syntetiska material som till exempel är gjorda av olja, kan alla leda till dermatit.

Roskachestvo-specialister testade kvinnliga kuddar för deras förmåga att orsaka allergier och lokal hudirritation. Inga kränkningar av denna indikator har identifierats.

Experterna uppnådde liknande resultat när de kontrollerade prover med avseende på förekomst av formaldehyd - det kan finnas i det tekniska limet som smörjer packningen så att den fästs i tvätten. Lyckligtvis innehåller de undersökta proverna inte spår av formaldehyd i en hälsofarlig mängd..

Om märkning

Om kvinnodynor är tillverkade enligt GOST R 52483−2005, bör deras märkning innehålla en stor mängd obligatorisk information:

  • namn, typ, klass, packningens absorptionsförmåga (samt grafiska symboler för dess benämning (”droppar”)), varumärke (i förekommande fall);
  • tillverkarland samt namnet på tillverkaren med dess juridiska adress och varumärke (i förekommande fall);
  • särskilda egenskaper hos packningar i enlighet med deras tekniska utformning och information om tillgängligheten av specialingredienser;
  • om tillgängligt, artikelnumret;
  • antalet packningar i paketet;
  • produktionsdatum och garantiperiod;
  • beteckningen av denna standard, streckkoden för packningen (om sådan finns) och certifieringsinformation;
  • slutligen, en värdefull bortskaffningsanvisning: "Kasta inte i avlopp".

Tillverkarens betyg

Studiens obestridda ledare, som förtjänade tilldelningen av det ryska kvalitetsmärket, blev packningar av OLA-varumärket! Klassisk. De är helt säkra, orsakar inte allergier och irritationer, kan absorbera en stor mängd fukt och hålla den väl, ger ytterligare skydd mot att få utsöndringar på linne, skapar inte en gynnsam miljö för utveckling av mikroorganismer och orsakar inte en ökning i antalet när du använder en dyna i mer än 4 timmar.

Ytterligare sex prover erkändes som varor av hög kvalitet. Dessa är feminina sanitära kuddar i kategorin Normal märken:

Historien om feminina hygienprodukter, eller "smutsiga, skamliga och syndiga"

Historien om feminina hygienprodukter och förmågan att tala högt om dem är en lång och taggig resa från tabu till moderna, skonsamma och säkra alternativ till engångsvårdsprodukter.

Menstruationen har länge varit ett tabuämne. Och nu kan inte alla diskutera högt medel för kvinnlig hygien. Vissa kvinnor stöder själva misogyni, ibland använder de ganska avvisande eufemismer av den naturliga processen i kroppen: "dessa dagar", "helgdagar", "kalenderdag", "demonstration", "gäster", "röd nejlikning", "gäster från Krasnodar / Krasnoyarsk ”,“ röd armé ”,“ monster ”,“ affärer ”,“ röd Lada ”,“ målar ”.

Trots detta har moderna kvinnor mindre svårigheter förknippade med menstruation än våra mormor. Tack vare ett stort urval av hygienprodukter under menstruationen kan de inte falla ur den vanliga rytmen i livet, spela sport, resa och förbli socialt aktiva. För några andra för 100-200 år sedan var det helt enkelt tänkbart.

Lite historia

I vissa länder kvarstår naturligtvis fortfarande ritual segregering av menstruerade kvinnor. Invånare i Malawi (detta är en republik i södra Afrika), till exempel, tror att menstruation är en sjukdom som kan orsaka infertilitet eller till och med död av en man om du rör vid honom. Därför är kvinnor i Malawi förbjudna att plantera växter, ammande eller torra vävnadsflikar för menstruation utomhus under menstruationen, så att de inte används för trolldom.

Den nepaliska sedvanen Chaupadi, som många medier skrev om för ett par år sedan i samband med döden av en femtonårig flicka, förbjöds 2005, men har fortfarande inte helt utrotats. Där, under menstruationen, drivs kvinnor ur huset, eftersom de är ”orena”. Väl på gatan tvingas kvinnor bo i kojor, långt från sina byar, under förhållanden som är olämpliga för livet, utan skydd mot ormbett, attacker av djur och andra olyckor i naturen. Det är så den 15-åriga Roshani Tiruva dog - i ett försök att värma sig, dog hon från kvävning efter att hon avfyrade en eld i en ladugård där det inte fanns någon ventilation.

Lyckligtvis har kvinnors liv förändrat sig kvalitativt under det senaste halva seklet. Prevensionsmedel har dykt upp, medicinen har nått en ny nivå. Utmattande fysiskt arbete gav plats för mental aktivitet. Allt detta hade en positiv effekt på kvinnors hälsa..

Tidigare var kvinnor i permanent graviditet eller amning. Själva näring och livskvalitet påverkade starkt cykluss regelbundenhet - våra mormödrar under hela fertiliteten hade cirka 150 menstruationer (cirka 3-4 per år, eller ännu mindre). En modern kvinna är den lyckliga ägaren till cirka 450 menstruationer.

Hur exakt kvinnor hanterade sina perioder fram till 1800-talet är okänt. Det finns inte mycket bevis, men du kan hitta historier på Internet om att använda mjukgjord papyrus i Egypten eller bomullspinnar inslagna i bomull i Grekland som tamponger..

Historien om kommersiella hygienprodukter går tillbaka till 1896, då pionjären inom steril kirurgi, Joseph Lister, inspirerade Johnson & Johnson, ett amerikanskt företag, för att producera enskilda kuddar. De kallas "Listerhanddukar." Projektet misslyckades tyvärr - ämnet menstruation var så tabu i samhället att kvinnor inte ens kunde uttala ordet "menstruation" eller "lägga" högt, vilket otroligt komplicerade processen att sprida den nya åtgärden.

En ny runda i utvecklingen av feminina hygienprodukter inleddes 1914 när Kimberly-Clark, en av de ledande inom produktionen av hälsovårdsprodukter, lanserade produktionen av cellulosabomullsförband i massproduktion. De absorberade vätska fem gånger snabbare än bomull, och deras produktion var två gånger billigare. Kunniga franska sjuksköterskor under kriget märkte dessa egenskaper hos dressingar och började använda dem som kuddar.

Som ett resultat erbjöd Kimberly-Clark 1920 kvinnor en ny produkt - välabsorberande kuddar tillverkade av cellulosaull. Beslutet att använda det neutrala namnet “Kotex” - KOTEX = koton + textil - gav dem betydande framgångar. Och för att äntligen kunna övervinna förlägenhet för kvinnor föreslog företaget idén om ”två lådor” - i den ena kuddar, och den andra var tvungen att lägga 50 cent. Om packningarna var över, räckte det att säga kodordet "Cotex", och apotekaren fyllde omedelbart rutan.

Men tyvärr var detta verktyg långt ifrån överkomligt för alla, och många kvinnor fortsatte att använda filtkuddar och tvättade dem efter varje användning. Och eftersom ingen limremsa på packningarna ännu hade uppfunnits, måste kvinnor fixa dem med speciella remmar. Bältekonstruktionerna skilde sig från varandra, men hade samma princip: från bältet fäst i midjan kom band med krokar eller knappar ner framför och bakom. Och även om denna komplexa design inte garanterade att packningen skulle förbli på plats, förblev hygienbälten populära fram till 70-talet..

Moderna hygienprodukter

De första kommersiella tapparna dök upp i slutet av 20-talet i Amerika: varumärkena Fax, Fibs, Wix. De hade inte applikatorer och ibland till och med förlängningssladdar. Den första tampongen med en applikator - den berömda Tampax - dök upp i Amerika 1936 och steg för steg började vinna kvinnliga hjärtan (och inte bara).

Det uppfanns av Dr. Earl Haas 1929. Det var en kork av bomull, insatt med två kartongrör. Och applikatorn tillät kvinnor att placera en tampong i slidan utan att vidröra den alls. Earl patenterade sin uppfinning, men kunde aldrig sälja den i massproduktion. Fram till 1933 köpte Gertrude Tendrich den, som tog upp den inhemska produktionen av tamponger och distributionen av dem. Gertrude och hennes assistenter rådde kvinnor på apotek och gick på college-föreläsningar. Ekonomiska svårigheter tvingade henne att leta efter partners, som hon skapade Tampax Incorporated med, och 1997 köptes hennes företag av Procter & Gamble. Och i mer än 50 år har Tampax-tamponger varit marknadsledande inom hygienprodukter, men få människor kommer ihåg vad deras man uppfann..

Utseendet på menstruationskoppar

Menstruationskoppar började sin historia 1860. Flera patent registrerades, men av olika skäl gick inte in på marknaden. Den första kommersiella versionen av skålen skapades av Leon Chalmers 1937. Leona registrerade en menstruationskopp av latexgummi. Skålen gjorde det möjligt att bära tunna tätt passande kläder, vilket var en stor fördel jämfört med kuddarna, som fästes på bältet med utskjutande spännen. Den stora nackdelen med skålen var dess styvhet. Och under andra världskriget mötte Leon en brist på material, och produktionen måste avbrytas i flera år..

Efter 13 år förbättrade Leon designen på skålen och ersatte gummit med mjukare silikon. Men också den här gången fick skålen inte mycket framgång - vid denna tid var kvinnor redan vana vid engångsprodukter, och det var svårt att intressera dem i en skål som kan pågå i 5-10 år och kräver tvätt efter varje användning. Sedan på 60-talet lanserades en ny skål - en engångsskål. Men misslyckande igen: den här gången var värdena på koppen inte överens med kvinnornas tid och behov. Vid den här tiden hade den västerländska sexuella revolutionen på 60-talet äntligen tagit bort många tabuer, bland annat på TV och gatuannonsering av feminina hygienprodukter..

I Sovjetunionen, fram till slutet av 80-talet, fanns det inte alls kommersiella fonder. Ingen visste om tamponger och industrikuddar var extremt sällsynta. Men böckerna för skolflickor förklarade i detalj hur man tillverkar kuddar av bomullsvull inpackade i gasväv. Denna "kunskap" behärskades perfekt av alla sovjetiska kvinnor. De första engångs hygienprodukterna dök upp på marknaden först i början av 90-talet, men bomullsull med gasväv förblev en favorit länge.

På 80-talet kommer menstruationen att komma in på marknaden igen och denna gång stärker sin position betydligt på grund av skandaler som blossade upp runt tamponger på grund av toxiskt chock-syndrom. I ett försök att öka tampongens absorptionsförmåga beslutade Procter & Gamble att ersätta bomull och viskos, som är en del av tampongerna, med ett syntetiskt material som absorberar vätska väl och är mättat med hyperabsorberande medel. Det absorberande materialet orsakade torrhet i innerytan i slidan, vilket resulterade i att slemhinnan blev sårbar för patogena bakterier, såsom Staphylococcus aureus, som kan utsöndra toxiner. En tampong med hög absorptionsnivå störde balansen i den vaginala mikrofloran, och toxiner kom in i blodomloppet genom mikrosprickor, vilket orsakade en akut inflammatorisk reaktion. Denna reaktion kan förväxlas med akuta luftvägsinfektioner: hög feber, svaghet, värk, men klinikens syndrom växer snabbt och orsakar allvarliga skador på kroppen på kort tid. 1980 registrerades 814 fall av toxiskt chocksyndrom, varav 33 dödliga. Fall av STS registreras till denna dag. Om du märker symtomen som beskrivs ovan, kontakta omedelbart en läkare.

Lyckligtvis har menstruationskoppar inte sådana konsekvenser, eftersom de är tillverkade av medicinsk silikon, orsakar inte allergiska reaktioner och påverkar inte slemhinnens flora. På grund av att de bara samlar menstruationsflöde och inte drar tillbaka dem som tamponger gör, kan koppen bäras i upp till 12 timmar. Dessutom kan det tjäna upp till tio år, vilket eliminerar behovet av att kasta ut månatliga pengar för icke-sönderdelande skräp i naturen, vilket gör det ekonomiskt attraktivt och miljövänligt..

Det är därför moderna kvinnor som letar efter rationella lösningar på sina dagliga uppgifter börjar alltmer uppmärksamma skålens egenskaper. Den känslomässiga designen, ergonomin och värdekommunikationen hos skålföretag som hjälper kvinnor att stärka lika positioner i samhället bidrar till detta..

Särskilt stolthet är det faktum att en sådan tillverkare finns i Ryssland. LilaCup är den enda skålen som har klarat alla nödvändiga tester och bekräftat dess höga kvalitet, utan vilken officiell försäljning av hygienprodukter är omöjlig. Du kan köpa en sådan skål i online-butiken Osoka Vysoka, som marknadsför dagliga varor från Ryssland tillverkade med oro för hälsa och miljö. Kostnaden för skålen, tillsammans med en förvaringsväska i folkdesign för gzhel eller Khokhloma - 799 sid. - en investering som betalar sig inom 2-3 månader.

Den svåra historien med feminina hygienprodukter leder till ett mer informerat val. Ett brett utbud av produkter på marknaden gör att du kan hitta något eget, vilket gör personlig komfort och säkerhet till en prioritet, utan att ta hänsyn till vad som påläggs av reklamkampanjer för stora märken. Och tillgängligheten av information om den kvinnliga kroppen och dess naturliga processer gör det möjligt att tala normalt om ämnen som en gång ansågs skämmas, bevara kvinnors hälsa och säkerhet och stärka deras lika plats i samhället.

Katerina Vasilewski

I barndomen drömde hon om att bli regissör och skulptör. Hon växte upp och blev chef på restauranger. Nu kommandon han på webbplatsen och minskar överskott i budgetar. Gillar att undersöka, söka och hitta.

Försiktig köpare och författare av texter i "Sedge High".

Smutsiga kvinnodynor

flickor!
Jag ber er att se i vilket avsnitt vi är. Ser? Mönster.
Jag föreslår att vi pratar i den riktning som bestäms av underforumets namn. Nämligen - om mönstren på dessa mest återanvändbara kvinnliga kuddar.
Med hopp om förståelse!

Min mormor berättade för mig att i forntida tider (hon föddes 1915) använde de mossa istället för packningar.

Ja, min mormor 1911 talade också om det, men då tog jag det inte på allvar, men nu kom jag bara ihåg. Skräck!

Min mormor berättade för mig att i forntida tider (hon föddes 1915) använde de mossa istället för packningar.

Ja, min mormor 1911 talade också om det, men då tog jag det inte på allvar, men nu kom jag bara ihåg. Skräck!

och min mormor 1911 :) Och hon talade också om mossa, men jag kunde inte förstå hur han höll sig om det inte fanns några underbyxor, och på vintern tog de ut strumpor som herrbyxor. Och jag mindes också från Sholokhov, enligt min åsikt eller från Akulov, om "lukten av de nedre kjolarna" (i den meningen det var spännande för män). Det förvånade mig också att de tvättade i ett damm utan att använda tvål med meningen "våt - inte smutsig". Så allt var miljövänligt.

och min mormor 1911 :) Och hon pratade också om mossa, men jag kunde inte förstå hur han stod, om det inte fanns feglingar

En kollega berättade för mig, och en mormor sa till henne. att i sådana fall togs nedre kjolens baksida, fördes mellan benen och fixerades framför midjan på kjolen.

Sy och ladda upp foton av brags!

Min tonårsdotter vred fingret vid templet. hon bestämde sig för att vi är i allvar för processen med DENNA sömnad.

Moss, är det inte överallt? Och vad som kom upp i områden där det inte fanns mossa?

Jag vill verkligen tro att mitt framtida liv kommer att bli så framgångsrikt att åtminstone återanvändbara packningar inte längre kommer att tvättas. Jag hittade det när jag var ung; tack, jag vill inte. På något sätt, i de "nya" tiderna, fanns det inget hemma vid rätt tidpunkt, okej, tror jag, innan promenad med barnet kommer jag att avbryta på det gamla sättet, med en bit av något där. Vid det första besöket på toaletten måste denna "bit av något" fångas i toaletten, eftersom färdigheterna i hantering av tras helt förlorade. Du vänjer dig snabbt till det goda.

Åh tack tjejer - Ha kul!
I våra damerrum finns specialtankar för smutsiga packningar och förklarande anteckningar hängs upp - för vad det är nödvändigt - det finns mycket av allt skrivet där - för att återberätta allt för att inte vara - men ett faktum för mig var mycket intressant - om hepatit C - hur det överförs och dess symtom kan inom tio år efter infektion kommer det att manifestera sig - ja, dessa återanvändbara kuddar i badhuset - och allt som är kopplat till dem - det är väldigt, mycket nigegieniskt - jag brukade öppna allt i toalettpapperet - stäng det - tvätta händerna flera gånger - och nu även efter damens rum började händerna på en speciell spray desinficera

Vilket tema.
Jag ville skriva - roligt, om det inte var så sorgligt.
Jag minns omedelbart denna mardröm med tvätt och i allmänhet alla dessa "härliga" sensationer. När denna packning strävade efter att lämna någonstans eller falla helt ut. Hur oväntat en ofäst säkerhetsstift grävdes in på en anbud plats
Jag vet inte vad om miljövänlighet, men med hygien för strumpor, tamponger i allmänhet erhålls fullständig nonsens. Jag hoppas att detta är ett skämt och ingen är engagerade i sådant skräp.

Jag går med dem som vill sätta ett monument till uppfinnaren av packningar och tamponger!

Mmm. Jag kommer att rösta för dessa prylar med några reservationer:
- hygroskopicitet och hypoallergenicitet som erhålls på grund av materialets naturlighet är mycket, upprepar jag, mycket viktigt för kvinnor som är benägna att olika obalanser i kvinnlig mikroflora, candidiasis, etc. problem.
- det finns ingen irriterande känsla av klibbighet, blöjautslag och raslande ljud från en film eller non-woven%))
Dessa plussmål utjämnar alla besvär som är förknippade med tvätt, som förresten inte tar mycket tid och personligt deltagande (sköljas, kastas in i brickan, dras ut i ett osynligt hörn på batteriet i badrummet i en timme på natten, ingen märker det). Men jag har det ensamt och "lyser ofta inte".
Jag använder inte självsydd, men köpte från det finska företaget Lunette (cirka 400 rubel för det gav kst). Men jag använder det inte fortlöpande utan för säkerhet i särskilt kritiska stunder som ett tillägg till samma tillverkares bricka. Mer än en gång uppstod idén att bungla en sådan liten sak själv "i reserv" så att säga)
Så detta är inte ett infall av moster som är bedövade med tristess där över kullen, för vissa är det en nödvändighet.

Och här är vad jag läste:
-för produktion av en packning krävs från 100 till 200 gram. olja
-för fullständig nedbrytning av en packning tar det från 100 till 500 år
- I alla superabsorberande dynor med vingar finns förutom det syntetiska övre skiktet gelgranulat. Huvudkomponenten i dessa granuler är kemisk kisel, som reagerar med menstruationsflödet.
- varje packning är skyddad mot läckage med ett speciellt vattentätt lager, vilket provocerar en växthuseffekt.
- urladdning på dynan skapar en gynnsam miljö för utveckling av bakterier. I detta fall inträffar toppen av populationen på ytan på dynan med bakterier inom 15 minuter efter det att blod tränger in i den.
- många tillverkare använder parfymer (som kamomill) och fuktighetskräm, som alla är syntetiska komponenter som orsakar en blandad reaktion av kvinnor.
- införandet av en vattpinne kan orsaka vaginal mikrotrauma.
- tamponger absorberar inte bara blod utan också de underlag som är nödvändiga för utveckling av laktobaciller (laktobaciller), som är en nödvändig komponent i en sund vaginalflora.
- materialet från vilket tampongen är tillverkat blekes med aggressiva kemikalier, av vilka några förblir oundvikligen på tampongens yta och kommer in i kvinnans kropp.
- tamponger absorberar magnesiumjoner, som undertrycker stafylokocker producerade endotoxin, på grund av att den inre miljön i slidan förändras från anaerob till aerob. Dessutom skapas gynnsamma förhållanden för utvecklingen av Staphylococcus aureus och det toxin som produceras av det..
Wow. Jag är i chock. Dessutom, återanvändbart ännu värre, visar det sig att lösningen antingen är att koka tyget och använda det en gång (utan att torka) eller dessa munskydd. ok, jag ska läsa om dem

Och här är vad jag läste:
- införandet av en vattpinne kan orsaka vaginal mikrotrauma.
- tamponger absorberar inte bara blod utan också de underlag som är nödvändiga för utveckling av laktobaciller (laktobaciller), som är en nödvändig komponent i en sund vaginalflora.
- materialet från vilket tampongen är tillverkat blekes med aggressiva kemikalier, av vilka några förblir oundvikligen på tampongens yta och kommer in i kvinnans kropp.
- tamponger absorberar magnesiumjoner, som undertrycker stafylokocker producerade endotoxin, på grund av att den inre miljön i slidan förändras från anaerob till aerob. Dessutom skapas gynnsamma förhållanden för utvecklingen av Staphylococcus aureus och det toxin som produceras av det..
:

# 119 Tvättbart tyg Tampon instruktioner nedladdning: Fern och Faerie Online Shop

Har du någonsin önskat att du fortfarande kan ha tamponger att använda under din cykel utan att behöva ta till engångsbruk? Har du provat annan tampong

Blodig historia: hur kvinnor brukade hantera menstruationen

Människor från antiken, från Mesopotamia till Rom, höll sig till en metod för beskrivningen av menstruationen. För att vara exakt - fullständig tystnad. Under loppet av 4 tusen år av inspelad historia bland ett dussin olika kulturer har människor lämnat nästan ingen information om hur kvinnor lyckades hantera besvär.

Till att börja med är menstruation i antiken och nu ett något annorlunda fenomen. Först av allt, eftersom en stabil cykel var mer troligt en sällsynthet än en norm. Dålig näring och brist på vitaminer ledde till en obalans i hormonbalansen, och detta ledde i sin tur till en obalans i menstruationscykeln. Menstruationen kunde stoppa helt om kvinnan var hårt utmattad.

Tamponger och antika Egypten

Mycket ofta på Internet kan du hitta uttalandet om att tampongerna var kända för de forna egyptierna. Omnämns i detta sammanhang av Hippokrates, "medicinens far", som påstods nämnde små träpinnar inslagna i mjukt linne, som kvinnor satte in i vagina.

Dr Helen King, som har ägnat historiska studier åt menstruationen i många år, hävdar att det ursprungliga citatet från Hippokrates aldrig hittades, och att myten användes allmänt i reklamkampanjer för kända varumärken - tillverkare av produkter för personlig vård för kvinnor.

Detsamma gäller för anklagelser om tamponger i antika Egypten och Grekland. Men bevisen på att romarna fästes på linne subligaculum - absorberande bomullsdynor - det finns.

Medeltiden

Om du svarar på frågan mycket kort, vad gjorde kvinnor fram till 1800-talet under menstruationen, kommer svaret att vara detta: ingenting. De flesta europeiska kvinnor bär inte underkläder, så det fanns ingenstans att fixa tyget.

Men det fanns också undantag. En alternativ metod för de rika var trasskydd, som fästes mellan benen med ett speciellt bälte som fästes runt midjan. Vi vet till exempel att Elizabeth I, drottning av England, ägde tre svarta sidenband.

En "civiliserad" strategi för deras hygien involverade också bitar av vävnad som pressades in i slidan för att stoppa blödningen. Men de flesta kvinnor låter helt enkelt blodet flöda naturligt. Detta visade sig, enligt uppgifterna, inte överraska någon.

Laura Klosterman Kidd, en expert på denna fråga, studerade 17 kvinnodagböcker och råd om vad man ska packa på en resa. Hon mötte inte ett enda omnämnande av föremål som åtminstone på något sätt kunde göra livet enklare för en kvinna under denna period..

Inget förändrat. En tysk läkare skrev 1899: "Det är helt motbjudande att blöda på din skjorta och sedan bära den från fyra till åtta dagar, det kan lätt leda till infektioner".

Ja, vissa kvinnor använde "menstruationsvävnad", men de flesta kvinnor hade inte råd med så dyrt nöje..

Samtidigt förbjöds till exempel kvinnor ”i dessa dagar” att arbeta i fabriker, särskilt livsmedelsfabriker - man trodde att de kunde ”förgifta” produkter.

Ämne: Och vem gillar att snifta kvinnors trosor?

Tema alternativ

Och vem gillar att sniffa kvinnors trosor?

Naturligtvis muskoviterna. Vad hittar du i detta, och i allmänhet, avskräcka att det borde vara motbjudande. Min MCH älskar detta, men kastar mig i en skakning, det verkar för mig bara äckligt. Ledsen för det täta, jag är bara en nybörjare sexturist.

Och du försöker bara att inte uppmärksamma det, men han tvingar dig inte till någonting =)

och du tror inte att det här är dina trosor, tror att han drar på din lukt)))

Om du inte gillar det: spraya dem med diklorvos.

Intressant
Vad är dåligt att en man gillar din lukt? Om en kvinna är frisk och följer hygien är lukten av en kvinna mycket trevlig och spännande. Tänk på att han på detta sätt uttrycker sin beundran.

Min kvinnas doft.
Tja, trosor är också en slags fetisch. Så här äter en död fiendes lever.

Akela
. Så här äter en död fiendes lever.

Eller - hur man ska hårbotten.

Och om du luktar kuddarna? Särskilt med vingar? Där, säger de, är lukten starkare.
Och du kan - toalettpapper. Lukten av kvinnan du älskar är densamma..

Tvätta och byta kläder ofta, och det finns inget att vara blyg för.

De säger att i Japan finns det många sådana älskare. Du kan köra dem för 100 dollar slitna byxor.

Vad hittar du i detta, och i allmänhet, avskräcka att detta borde vara otäckt.

Det finns naturligtvis människor som rörde sig exakt på trosorna själva. Men jag tror att i detta fall MCH bara gillar din lukt. Inte konstigt. Själv så. Skulle du verkligen vilja att han inte skulle gilla din lukt? Jag hade en sådan upplevelse. Bröt upp mycket snabbt.

Det är så jag har inte använts än.
Och om en tjej som stänker trosorna med mig, vill du sätta på dem igen? Tänk om hon blir gravid? Och vad ska jag då betala barnstöd??

Jag minns hur jag gillade en flicka, jag gillade bara honom. Krullade, krullade runt henne ganska länge. Och när jag äntligen kunde dra henne till mitt hem, gick hon till badet och avklädde sig i rummet, lämnade alla kläder på fåtöljen, inklusive trosor. Jag satt och snifnade dem och förutsåg vår galna natt och trodde fortfarande inte helt vad som hände!

När jag läste ämnet kom en associativ bild i tankarna.
. tjurar sniffar också efter kor under svansen. och hanar i tikar.

Carabas Barabas
och hanar hos hundar sniffar också under svansen

ylang ylang
och hanar hos hundar sniffar också under svansen

Ja, och det händer

Carabas Barabas
och män dricker urin när tiken pissar

ylang ylang
och män dricker urin när tiken pissar

Ja, låt oss fortfarande komma ihåg urinbehandling (av.)

Carabas Barabas
urinoterapi kom ihåg
fi.
här är det inte terapi, men
Gyllene regn!

gyyy. Jag utövar inte sådan nederbörd
(just nu kommer de att trampa oss ur ämnet)

Hundar kommer ihåg.. De har en lukt 400 gånger bättre än vår.

Och förresten, jag kom ihåg hur en man med hans avkommor organiserade ett företag, enligt min mening, genom ett nätverk. Kort sagt, han köpte kvinnors underbyxor, gav sina pojkar en sladd och sålde. Polisen fångade. Dåliga köpare. föreställ dig reaktionen, särskilt när du skäms för att klaga.

murare
Kort sagt, han köpte kvinnors underbyxor, gav sina pojkar en stängsel och sålde.
lögner. annars kan kvinnors lukt inte skiljas från mäns?
kännare sniffar där
skulle omedelbart fylla upp företaget med återbetalningar

ylang ylang
annars kan kvinnors lukt inte skiljas från mäns?

skilja inte om du fyller dem med Köln eller till exempel Dihlophos

Delikat produkt: historien om sanitära kuddar och tamponger

Första Kotex-produktannons, 1921, USA

1868 sade vice ordföranden för American Medical Association från avdelningen för sin organisation att kvinnliga läkare inte borde lita på under deras regelbundna "lidande." 1872 uttryckte en amerikansk forskare och läkare Edward Clark sin åsikt att skolflickor och studenter inte borde delta i klasser på "speciella dagar", eftersom de inte kan tänka på grund av den stora belastningen på kroppen.

Till detta svarade den berömda författaren och feministen Elise Duffy Clark med en fråga, varför i det här fallet kommer ingen att utesluta kvinnor från hårt arbete och hushållssysslor om deras kropp är i så allvarlig stress? Eller säger Clark inte något och hans mål är att beröva amerikanerna rätten till utbildning?

Det här är bara två fakta, men faktiskt fanns det många sådana uttalanden och de kom från auktoritativa män runt om i världen. Är det konstigt nu att kvinnor kämpar för att dölja sina tillstånd för andra.

Utseendet på hygienprodukter

Hygieniska tamponger har en mycket gammal historia. I Afrika tillverkades de av örter, i Japan från rispapper, i Egypten från papyrus och i antika Rom av ull. Under en lång tid var ett mycket farligt sätt att använda dessa hygienprodukter, som tvättades och tas i bruk igen, mycket farligt för hälsa och till och med livet..

Hartmann sanitets servettreklam, sent 1800-tal

Nu vet vi att en sådan inställning till hygien är fylld med farliga infektioner och till och med cancer. Trots detta var industriell produktion av engångsprodukter inte bråttom även i de mest avancerade länderna..

Även i mitten av XIX-talet ledde utvecklingen av industrin till att produktionen av många hygienprodukter sattes i drift. Men det gällde inte specifika produkter för damer. Anledningen var att ingen visste hur de skulle sälja dem, eftersom det inte accepterades att prata om kvinnlig fysiologi i samhället, vilket innebar att det var omöjligt att starta reklam.

Det första officiella försöket att sälja sanitetsbindor går tillbaka till 1895. I ett av Londons varuhus uppträdde "sanitetsservetter" från det tyska företaget Hartmann. 1896 levererade Johnson & Johnson till den amerikanska marknaden produkter som heter Lister Gaskets. Den brittiska kirurgen Joseph Lister, som lärde läkare runt om i världen att sterilisera instrument gav sitt namn till kuddarna.

Men dessa nödvändiga varor gav inte den förväntade effekten och mottogs ganska svalt av målgruppen. Det är möjligt att en århundraden gammal tradition med att övervinna situationen använde de improviserade medlen, eller kanske kvinnlig blygsamhet återigen spelade en roll.

Kotex produktreklam, 1920-talet, USA

Ett verkligt genombrott i detta område gjordes under första världskriget, när Kimberly-Clark började producera crepe pappersförband. Detta nya material tillverkades av trämassa, som var billigare än bomull och överskred dess hygroskopiska egenskaper..

Mot slutet av kriget sjönk efterfrågan på förband kraftigt och Kimberly-Clark började leta efter nya marknader. Just vid den tiden kom ett brev från sjuksköterskor till företagets kontor med tack för kvalitetsprodukterna. Kvinnor skrev att de använde crepe pappersförband för hygienändamål och var mycket nöjda med resultatet..

Detta namn bestod av orden "bomull" och "struktur" och det blev ett kodord i kvinnliga samtal. När han hörde ordet "koteks" förstod mannen inte vad som stod på spel och detta undvikade pinsamma situationer. "Om bara någon skulle förklara för mig vad Kotex är!" - en av de unga männa kastade irriterande under en middagsfest 1920. Självfallet log kvinnorna närvarande bara försiktigt som svar.

I mitten av 1900-talet användes sådana hygieniska bälten.

Den nya produkten fick snabbt popularitet. Detta underlättades kraftigt av att kvinnor efter första världskriget blev mer aktiva. De var engagerade i sociala aktiviteter och vetenskap, arbetade i företag och reste mycket. Kotex löste sina problem perfekt och varumärket blomstrade.

Den amerikanska psykologen och ledningsexperten Lilian Gilbreth genomförde 1927 en studie av marknaden för hygienprodukter för kvinnor och berömde utvecklingen av Kimberly-Clark. Hon noterade att engångsprodukter i kompakta förpackningar är ett verkligt fynd för moderna kvinnor med en aktiv livsstil..

Är detta inte den bästa bekräftelsen på att den en gång hemliga produkten har gått in i människors liv?

Blåblodsannonser

1933, förutom crepe-papperspackningar, dök tamponger patenterade under varumärket Tampax till försäljning. 1937 fylldes listan över hygienprodukter för kvinnor igen - produktionen av menstruationskappar, som uppfanns av Leon Watson Chalmers, började.

Sedan bröt andra världskriget ut och ett nytt motiv dök upp i reklamen för medel för kvinnor. Nu serverades de till konsumenterna som ett av sätten för en kvinna att mobilisera sin styrka till förmån för sitt hemland. En av tidens Kotex-annonser visar en tjej som kastar en mopp och en kvast på golvet. Inskriptionen på affischen lyder:

Senare blev reklam tydligare, även om det för många verkade roligt. Många skämt gav upphov till en video där ”blått blod” sprider sig på en sanitetsdyna, och denna process övervakas noggrant av forskare i vita rockar. Ett viktigt attribut för dessa videor var också kvinnor i vita shorts, byxor eller baddräkter som cyklade, sprang och red cyklar.

Menstruerande man

Nu säljs hygienprodukter för kvinnor i USA bara till 3 miljarder dollar per år. Intressant nog var det män som alltid spelade en stor roll i denna bransch. Förutom Kimberly-Clark-chefer, varav de flesta var män, är Arunachalam Muruganantham värt att nämna som ett exempel..

Denna indiska kille, som inte ens hade en avslutad gymnasieutbildning, bestämde sig på något sätt att lösa det globala problemet för kvinnorna i hans land, nämligen att förse dem med högkvalitativa sanitära kuddar. 1998 berättade han för sin fru att han inte ville att hon skulle använda smutsiga trasor. "Jag skulle inte ens torka av mopeden med det här," sa Arunachlama och började utforma en maskin för packningar.

Kvinnor från innovatörens familj uppskattade inte hans uppfinningsrika glädje. Först lämnade Shantis fru hindu, och sedan slutade till och med hans egen mor att kommunicera med honom. Enligt deras åsikt var Arunachlam ockupation en skam för en man, och han själv var en psyko och en pervers.

Men Indien är inte det enda landet i världen där allt relaterat till kritiska dagar har stigmatiserats. Enligt UNESCO: s statistik i subekvatoriala Afrika missar en av tio flickor skolan på grund av sina perioder. Allt händer där som Dr. Edward Clarke ville ha och det finns inget gott i det..

Saknade klasser leder till att flickor släpar efter i läromedel och detta orsakar ofta en fullständig vägran att gå i skolan. Och här är det inte bara en förkastbar inställning till kvinnornas kropps helt normala fysiologiska tillstånd, utan också i avsaknad av speciella förhållanden. I afrikanska skolor är det svårt att hitta lock-in duschar, och på vissa platser finns det inte ens rinnande vatten.

Det faktum att många kvinnor inte har råd med att köpa hygienprodukter spelar också en roll. Arunachalam Muruganantham, som hjälper till att lösa problemet i Indien, säger tyvärr att något i väst anses vara en vanlig produkt som köps nästan utan att tveka, i hans land anser miljoner kvinnor det som en lyx.

I de flesta länder i världen har feminin hygien, även om det inte anses vara ett populärt ämne för massdiskussion, åtminstone redan lämnat tabu-kategorin. I alla avseenden försöker kvinnor att säkerställa lika rättigheter och möjligheter med män, till exempel genom att introducera urinaler för damer.

Gillade? Vill du hålla dig uppdaterad med uppdateringar? Prenumerera på vår Twitter-, Facebook-sida eller Telegram-kanal.

Gröna alternativ till engångsprodukter för feminin hygien

Den genomsnittliga kvinnan använder cirka 13 000 kuddar och tamponger under hela sitt liv. Som regel skickas de till deponier. Det är knappast möjligt att minska mängden nödvändiga hygienprodukter. Du kan dock prova grönare alternativ för personlig vård under kritiska dagar..

Vad är skadliga packningar

De har pratat om att kuddarna inte är helt säkra för kvinnors hälsa länge: De består av en plastfilm och en gelbas. Plast skapar en slags växthuseffekt. Som ett resultat bildas en miljö som är gynnsam för reproduktion av bakterier och mikroorganismer på packningen. De provoserar uppkomsten av infektioner som påverkar den redan försvagade kvinnliga kroppen idag..

Processen för tillverkning av material för packningar och bristen på bearbetningsteknologier har en stor negativ inverkan på miljön.

Inte det bästa sättet är med tamponger. Oftast består de av bomull eller viskos, några av dem är utrustade med en plastapplikator.

Vid tillverkning av bomull används ofta bekämpningsmedel och herbicider. För att bleka cellulosa, som också används för tillverkning av kuddar och tamponger, används en stor mängd klor..

Ingenting annat än bomull

Du kan dock hitta ekologiska alternativ för de vanliga feminina hygienprodukterna - det finns organiska bomullspinnar till försäljning, vars produktion inte använder kemikalier och använder inte blekningsproceduren.

Sådant material är helt biologiskt nedbrytbart och orsakar inte allergiska reaktioner..

Exempelvis är TOTM-tappar och kuddar tillverkade av GOTS-certifierad ekologisk bomull, vilket garanterar att produkten innehåller minst 95% organisk fiber. Varumärket använder också miljövänliga förpackningar: tampongapplikatorer är gjorda av kartong, och individuell förpackning av tamponger och kuddar är tillverkad av komposterad biofilm.

OHNE-produkter har också GOTS-certifikatet - de är också 100% tillverkade av ekologisk bomull. Ett socialt ansvarsfullt varumärke donerar också 5% av inkomsterna till Zambian girls-programmet: detta program ger flickor sexuell hälsa och hygienutbildning.

Det mest prisvärda varumärket i Ryssland som producerar miljöhygienprodukter, NATRACARE. Tillverkaren använder naturlig växtstärkelse som ett absorberande ämne i kuddarna. Organiska bomullspinnar.

”Alla produkter är biologiskt nedbrytbara och inte skadliga för miljön. Använda medel kan användas som framtida kompost och bortskaffas med organiskt avfall (5% av materialet är lim, som måste tas bort innan). Bomullen som används vid tillverkningen av Natracares naturliga hygienprodukter är certifierad av Soil Association och Svensk miljömärkningsråd Nordiska miljömärket, säger tillverkaren.

Förresten, det amerikanska märket THINX producerar också underkläder som kan byta ut kuddar. Underbyxor under kritiska dagar har fyra absorberande lager. Känns som när de bär, de skiljer sig inte från vanligt linne, men samtidigt kan de hålla all urladdning under en dag. Det är sant att tillverkarna själva specificerar att sådana shorts är utformade endast för en liten mängd utsläpp.

Thinx erbjuder också vattpinnar med en återanvändbar applikator. Vissa prover är dessutom utrustade med ett lock för att lagra applikatorer på ett säkert sätt. Den återanvändbara applikatorn kan användas i flera år, det viktigaste är att tvätta den efter varje användning.

Ett annat företag som producerar återanvändbara applikatorer är British Dame. Författarna till projektet samlade in pengar för produktion av applikatorer på Kickstarter-plattformen och i stället för de 20 000 pund som krävdes samlade mer än 55 tusen.

Ett botemedel i tio år

Ett annat alternativ till engångstamponger är menstruationen. I Ryssland under det senaste decenniet har skålarna många fans.

Användningsmetoden är enkel: en silikonlock sätts in i slidan, som en vanlig vattpinne, och på grund av skapandet av ett vakuum, är det fäst på väggarna i slidan. Som ett resultat flödar urladdningen in i det och allt förblir torrt och rent utanför..

I genomsnitt, enligt tillverkarna, är fackets livslängd från 10 till 15 år. I sig själv kostar en munskydd tre gånger mer än tamponger eller kuddar, men på grund av lång användning betalar den helt för denna kostnad.

Förutom återanvändbar användning har menstruationsbägaren ett antal andra fördelar: silikonen från vilken den är tillverkad orsakar inte allergier, och är också supertålig mot bakterietillväxt. Capa skyddar bättre mot läckor: utan att tömma kan den användas upp till 12 timmar, till skillnad från kuddar och tamponger, som varar i 4-6 timmar.

Det finns ett annat plus - till skillnad från en tampong, som absorberar blod och torkar ut väggarna i slidan, samlar skålen endast urladdningen, vilket innebär att den inte bryter mot mikrofloraen i slidan.

Tillverkarna tillverkar skålar i olika storlekar så att du kan hitta en som passar din kropp så mycket som möjligt.

Tygpackningar

Ett annat alternativ är återanvändbara tygkuddar. Vanligtvis är de tillverkade av bio bomull och bambu.

I form liknar de engångsanaloger, medan bomullsbotten i mitten har ett flerskiktsfoder av bambustyg, som perfekt absorberar urladdningen och inte tillåter dem att spridas till kläder.

De är fästa på linne med knappar belägna på "vingarna" på trosfodret och kan enligt användarrecensioner tåla upp till sex timmars drift utan problem. Att ta hand om dem är ganska enkelt: du måste blötlägga den använda hygienprodukten i kallt vatten ett tag och tvätta den sedan i vatten med en temperatur på upp till 40 ° C. Efter det behöver du bara torka packningen och du kan använda den igen.

Enligt användarrecensioner tvättas alla val enkelt med bambustyg.

Män och kvinnor laddar upp foton med kuddar till nätverket. Vad händer?

Åtgärder mot kroppsskamning får fart - den här gången stod Natalya Vodyanova och hennes nya Instagram-inlägg i fokus för diskussionen. Modellen publicerade ett foto med en packning och signerade: ”Ja, du har inte misstagit, jag har den vanliga sanitetsplattan i min hand. Menstruation är en naturlig del av varje kvinnas liv, och jag skulle vilja att frågan om kvinnors hälsa diskuteras fritt i alla länder i världen. Låt oss prata om det här? ” Men 1,5 miljoner abonnenter Vodianova reagerade på förslaget utan mycket entusiasm. "Det finns inget mer att prata om?", "Världen har blivit galen", "Alla var på skärmen, de har kommit till packningarna," skriver kommentatorer.

Smutsiga kvinnodynor

Drömtolkning Smutsiga trosskydd för kvinnor drömde om, vad är drömmen om en smutsig kvinnlig trosskydd i en dröm? För att välja en drömtolkning, ange nyckelordet från din dröm i sökformuläret eller klicka på den första bokstaven i drömbilden (om du vill få en online-tolkning av drömmar i en bokstav gratis alfabetiskt).

Nu kan du ta reda på vad det betyder att se smutsiga kvinnliga kuddar i en dröm genom att läsa nedan för gratis tolkning av drömmar från de bästa online drömböckerna från House of the Sun!

Har du någonsin haft profetiska drömmar?

Drömtolkning - kvinnligt jag

Varje kvinna är ett område i förkroppsligandet av den kvinnliga energin av önskningar och instinkt.

Detta är en arketyp av naturen och livet, jordisk och erotisk.

Det finns fyra aspekter av kvinnlig potential som är relaterade till de fyra funktionerna av medvetande: mor (påverkar); prinsessa (känslor); Amazon (intelligens); prästinna (intuition).

Eftersom den kvinnliga sfären kompenserar för manliga egenskaper kompletterar även kvinnlighet maskuliniteten.

En känslig emotionell man som bor med en amasonisk kvinna är inte ovanligt.

Fördelen med en sådan man är att all somatisk patologi hos honom går mer fördelaktigt, vilket är typiskt för kvinnor i allmänhet jämfört med män.

Drömtolkning - feminin

Drömtolkning - kvinnliga könsorgan

Förutom det uttryckliga sexuella innehållet kan de kvinnliga könsorganen betraktas som en symbol för kvinnans uppfödningsfunktion, och även - om de används i ännu större mening - som en naturlig kreativ kraft. I vilken mening som helst kommer denna symbol att tolkas på ett sådant sätt att organen fungerar som att de producerar något nytt. Men denna tolkning kommer sannolikt inte att tillfredsställa våra behov i studien av det medvetslösa essensen.

Oavsett kön för den person som ser denna dröm är dess betydelse att det omedvetna kräver införande av nya element i livet. Den cirkel av saker och människor där du existerar tillfredsställer dig inte längre, den uttråkade dig helt enkelt. Du strävar efter något som kan ge dig något nytt som ger meningsfullhet för hela din existens, ger dig full frid och en känsla av glädje och välbefinnande.

Ålderdom och ojämnhet i ditt sinnestillstånd kompenseras av det omedvetna i en dröm, men du måste förstå att detta inte räcker. När allt kommer omkring kan den instinktiva sfären inte fungera fullt ut om medvetandet vänder sig bort från det: en konflikt uppstår i psyken, vilket är lättare att förhindra än att övervinna senare och spendera dyrbar tid och energi. Således blir din sökning faktiskt en sökning efter dig själv i en annan, vilket är vad det omedvetna kräver av dig.

Enligt teorin om den berömda psykoanalytiker Sigmund Freud, symboliserar de ihåliga och runda föremål som ses i en dröm de kvinnliga könsorganen, och alla långsträckta och vassa föremål representerar de manliga könsorganen..

Drömtolkning - Kvinna

Att flytta till ett kloster - överför en sjukdom.

Dekorerade kvinnliga huvudsmycken - prata om släkt från fruens eller konkubinens sida.

Drömtolkning - kloster

Barnkammaren kan symbolisera din önskan att beröra den feminina gudomliga aspekten av din egen själ.Det är en fristad från det världsliga livet..

Var enkel och blygsam i vardagen. Det kan också indikera en önskan att gömma sig..

Försök att förstå att du kan vara i fredens inre plats och stanna i världen. (Se också klostret)

Drömtolkning - Smutsig

Smutsiga, smutsiga underkläder - visar olycklig födsel.

Tvätta smutsiga kläder - en ny anställd, tjänsteman kommer.

Drömtolkning - kvinnliga bröst

Ett kvinnligt bröst som ses i en dröm representerar en hel rad betydelser, som är svåra att fånga även för en professionell psykoanalytiker, eftersom bildandet av en mänsklig personlighet sker exakt under tecken på moderskap. Trots det faktum att det oftast symboliserar moderskap, kan utseendet på ett bröst i en dröm säga många saker, särskilt att du är skild från människor nära och kära i ditt hjärta.

En dröm kan tyda på att du inte har sett din mor på länge, och att du, trots vissa oenigheter som har uppstått mellan dig, verkligen saknar. Det är möjligt att du strax innan drömmen förlorade en kär person - en vän eller släkting som du genomgick många prövningar med. Sov kompenserar något för längtan efter en förlorad anknytning till familjen, men dess terapeutiska effekt är begränsad, så mycket beror på dina handlingar och viljestyrka.

I så fall, om du är långt ifrån hem och familj, känner du nostalgi och längtar efter en så bekant atmosfär av komfort och lugn. Bokstäver och telefonsamtal kan inte lugna sinnet: det kvarstår en känsla av ångest och ångest orsakad av det faktum att dina nära och kära saknar dig. Det enda sättet att lugna din själ är att återvända hem snart, vilket kommer att återställa den trasiga harmonin mellan medvetande och medvetslös.

Drömtolkning - kvinnliga bröst

Att se kvinnors bröst i en bh är ett problem.

Naken och vacker - lycka, särskilt kär.

Hårig - smärtsam känslighet / allt ovänligt.

En kvinna har stora bröst - en ära.

Elastisk - glädje, rikedom.

Med mjölk - rikedom.

Skrynklig - Troskap.

Amning - graviditet.

Att se andras nakna bröst - ta reda på deras brister.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Vad drömde om menstruation?

Vanliga och vanliga fenomen som i verkligheten inte orsakar oss någon överraskning eller onödiga känslor förändrar sin betydelse i drömvärlden - allt är ju ordnat enligt dess egna lagar....

Åtgärdsblödning medan du tar p-piller

Utblåsningsblödningar för kvinnor som tar orala preventivmedel för att förhindra en oönskad graviditet anses vara ett normalt alternativ..Om detta bör de varnas av den behandlande läkaren som föreskriver detta eller det läkemedlet....

Vätskeperioder utan blodpropp: norm eller patologi

Vattnig urladdning före menstruation oroar ofta både unga flickor och mogna kvinnor. Kvinnors könsorgan har ett naturligt skydd mot yttre, patogena mikroorganismer i form av en sur miljö (pH), speciell flora i slidan samt organiskt slem i livmoderhalsen....