Av vilken anledning under PMS och menstruation vill jag godis och drar på det salta

Klimax

Reaktioner på hormonella kraftstörningar hos kvinnor är individuella. Detta gäller inte bara fysiska och psyko-emotionella tillstånd, utan också för smakpreferenser. Av någon anledning vill man under menstruationen ha något sött, det andra dras till saltat och det tredje kan inte motstå de hjärtliga bullarna. Ta det lugnt. Rasande aptit och ovanliga önskningar är inte en avvikelse, utan ett kommande och pågående tecken på menstruation, vars enda obehagliga konsekvens kan vara extra kilo.

Fysiologiska orsaker till matberoende före menstruation

Begär efter vissa livsmedel innan menstruationen beror på fysiologiska egenskaper. Ledarna inom matbehov är choklad, kakor, godis och kakor. Läkarna vet varför de vill äta mycket under menstruationen, inklusive godis, och förklarar denna attraktion med påverkan av könshormoner. Det finns många, men östrogen och progesteron anses vara de viktigaste deltagarna i regleringen av hunger och mättnad..

En gång var 28-30 dag i den kvinnliga kroppen störs balansen i hormoner. Detta påverkar välbefinnandet och det psykologiska tillståndet. Under hela cykeln produceras aktivt östrogenet för äggmognad. Samtidigt känner kvinnan inte de hormonella förändringarna som sker i kroppen.

Efter att ha uppnått toppkoncentrationen under ägglossningen upphör östrogenproduktionen.

Efter mognad och frisättning av ägget ingår progesteron i fallet. Det är detta hormon som ansvarar för alla obehagliga symtom: nedsatt prestanda, humörsvängningar hos kvinnor, irritabilitet och andra obehagliga överraskningar.

Regelbundna attacker av hunger och sug efter godis innan menstruation inträffar av följande skäl:

 1. Inför menstruationen påskyndas ämnesomsättningen. Aktiv produktion av magsaft förbättrar matsmältningen. Kroppen kräver extra kalorier, vilket orsakar en ständig önskan att mellanmål.
 2. Östrogenbrist påverkar produktionen av insulin, som reglerar blodsockernivåerna. Insulin blir mindre, kroppen måste fylla på detta hormon. Därför attraktionen till godis.
 3. En minskning av östrogennivåerna påverkar mängden endorfin, norepinefrin och serotonin. Dessa hormoner är källor till gott humör. Med deras brist i kroppen finns det ett behov av att förbättra deras tillstånd genom användning av produkter som kan kompensera för bristen. Favoritgodis hjälper till att jubla upp.

Begär efter salt kan orsakas av svag immunitet. Smakupplevelser går förlorade, maten verkar färsk, kroppen kräver de saknade elementen. En annan anledning till att du vill ha salt före menstruationen är förknippad med otillräcklig vatten-saltmetabolism. Detta inträffar när mineraler som natrium, kalium och klor saknas..

Hur man fuskar kroppen

Många näringsläkare rekommenderar att inte motstå naturliga behov och att inte förneka dig själv nöjet att äta godis under menstruationen. Detta gör det lättare att tåla obehag och depressiva stämningar. Det enda som oroar många kvinnor är sannolikheten för att förstöra figuren. Risken för att gå upp i vikt är väldigt hög, eftersom det är mycket svårt att lugna en rasande aptit och motstå lusten att äta sött eller salt.

Det bästa och svåraste alternativet är att kontrollera känslan av hunger och mättnad, skapa en meny för varje dag och följa ett måltidsschema. Allt kommer att bero på viljestyrka här, men om du tar hänsyn till att svårigheter uppstår före och under menstruationen, måste du använda andra metoder för att lura kroppen:

 1. Ät regelbundet och ofta. Dela delar i flera delar utan att öka volymen.
 2. När du väljer mat ska du vara uppmärksam på grönsaker, frukt, magert kött och fisk. Det är inte nödvändigt att äta choklad när den är söt. En ökad mängd glukos är osäker för den kvinnliga kroppen. Du kan äta en banan eller njuta av en sked honung. Byt dina favoritmjölprodukter till bröd och spannmål, de har också mycket fiber. Om du vill ha salt före menstruationen behöver du inte äta chips och nötter. Ost, lätt saltade gurkor, surkål eller kex kan vara ett bra substitut..
 3. Öka vätskeintaget. Detta gör att du kan tämja din aptit. Drick mycket, men bara vatten, eftersom kaffe och juice tvärtom ökar lusten att äta något.
 4. Distrahera dig från tankar om mat. Gå, gör dina favorit saker, läs.
 5. Undvik om möjligt under månatliga konflikter och stressande förhållanden. Efter obehagliga berättelser och skandaler räddas många av sina favoritgodisar.

Det är mycket viktigt att etablera näring under menstruationen, därför rekommenderar vi att du läser ytterligare information om detta ämne..

Dessa åtgärder kommer att hålla din siffra attraktiv, åtminstone kan kritiska avvikelser undvikas. Om du märker att vikten har ökat, försök inte att korrigera situationen.

Under menstruationen är det bättre att glömma vägningar. Även om du svälter dig själv idag, kommer extra gram, kilogram inte att gå någonstans. Detta är fysiologi. Måste vänta och njuta av resultatet efter en månad.

Matberoende som ett tecken på vitaminbrist eller PMS

En av de möjliga faktorerna som påverkar smakbehovet under menstruationen är vitaminbrist. Vitaminbrist påverkar matsmältningssystemet negativt. Ofta förstoppning under regulus eller diarré, illamående och okontrollerad viktökning är alla dess symtom. Ett annat tecken är en förändring i smaken på maten. Kvinnor kan överge den vanliga menyn och bli beroende av produkter som tidigare undvikts. Obsessiva önskemål dyker upp: vissa vill verkligen godis, andra av någon anledning dras till salt.

Sådana manifestationer, som i fallet med PMS, är tillfälliga. Det räcker för att fylla på balansen mellan de saknade vitaminerna och allt kommer att återställas. Men med premenstruellt syndrom kommer önskan att äta sött eller salt tillbaka varje månad. Anledningen är avsaknaden av endorfiner. Otillräcklig produktion av glädjehormonet förvärrar humöret, orsakar depression och depression.

Favoritbitar hjälper till att fixa detta tillstånd några dagar innan menstruationen, och hjärnan bryr sig inte vad som kommer att vara en källa till glädje - en rolig komedi, en vacker klänning eller en bit kaka.

Godis under menstruationscykeln kommer ofta in i kroppen än andra produkter. Men att äta choklad löser inte problemet. Stämningen kommer att förbättras, men det är osannolikt att du kommer att vara nöjd med utseendet på din figur, som tappar form. Att bekämpa matberoende, särskilt under kritiska dagar, är mycket svårt. Att gå ner i vikt är mycket svårare. Väljer dig!

Varför vill många kvinnor godis innan menstruationen?

Vad orsakar PMS

Premenstruellt syndrom är ett komplex av många symtom. De visas under den andra halvan av den månatliga cykeln, innan menstruationen börjar. Läkare kan inte entydigt fastställa orsaken. Många teorier presenteras som anger manifestationen av symtom, men de innehåller inte hela listan. För närvarande är teorin om hormoner ledande.

Syndromet manifesteras av hormonella förändringar. De beror på en ökning av östrogen i blodet och en minskning av närvaron av hormonet progesteron.

En möjlig faktor i förekomsten av syndromet är vitaminbrist (brist på vitamin B6, A, spårelement av kalcium, zink, magnesium). En genetisk faktor är också närvarande: typen av PMS kan ärvas.

Hur man övervinner sugen efter godis under menstruationen

Hunger och mättnad kan kontrolleras om du tänker igenom menyn och följer kosten:

 1. Fraktionella och ofta måltider. Det rekommenderas att äta var tredje timme i små portioner.
 2. Inkluderingen i kosten för färsk frukt och grönsaker, magert kött, fisk. Om du vill ha godis kan du äta en banan eller lägga en sked honung till te eller keso. Konfekt kan ersättas med spannmål och bröd som också innehåller fiber..
 3. Efterlevnad av dricksregimen. Tillräckligt vätskeintag minskar aptiten. Tänk på att juice och kaffe kan öka hungern.

Om möjligt rekommenderas det att distrahera från tankar om godis. Långa promenader och hobbyer förbättrar också ditt humör. Konfliktsituationer och påfrestningar bör undvikas. Dessa faktorer framkallar en ökad aptit..

Hur är flickors fysiologi

Menstruationen är indelad i perioder. Under den första inträffar äggmognad i follikeln. Medan denna process fortsätter ökar östrogeninnehållet i blodet. Vid en viss tidpunkt under ägglossningen ackumuleras dess toppkoncentration.

Efter mognad kommer ägget in i äggledaren och kroppen mobiliserar alla krafter för dess möjliga befruktning. Efter ägglossningen sker en ökning av mängden hormonet progesteron, som bestämmer utvecklingen av könsorganen, reglerar menstruationscykeln. Detta hormon skapar förutsättningarna för vidareutveckling av fostret och för normal graviditet. Det är då kroppen behöver en ganska stor mängd lätt smältbara kolhydrater. Det är godis. Det är helt normalt om en tjej vill prova dem.

Progesteron är en föregångare för många hormoner, och om någon förändring i dess nivå inträffar, kan du inte göra utan problem. Progesteronnivåerna sjunker om befruktningen inte inträffar. Därefter, i slutet av menstruationscykeln, sjunker halterna av detta hormon och östrogen i blodet till en låg nivå, och detta innebär ett beroende av godis, vilket kommer att ge näring till kroppen med den energi den behöver.

Psykologiska skäl

För många är sött förknippat med belöning, nöje eller bara något positivt från barndomen..

Vi övervinner ofta stress, dåligt humör eller kris med hjälp av choklad. Det har länge varit känt att godis bidrar till att öka nivån av serotonin (lyckohormonet), vilket stabiliserar vårt psykologiska tillstånd..

Men om du använder godis varje gång du arbetar eller i ditt personliga liv uppstår problem, kan det snart leda till psykologiskt beroende eller en ätstörning. Försök hitta orsaken till den ökade sugen efter godis och lära dig att tillfredsställa din smak och behov på ett annat, hälsosammare sätt..

Ofta förklaras önskan att äta något sött i psykologin som ett ersättare för kärlek (föräldrar eller en älskad). Om detta är ditt fall måste du gå in i problemet och lösa det med hjälp av en specialist.

Menstruationens förhållande till önskan att äta godis

Det är ingen hemlighet att flickor har en god aptit under menstruationen. Från hela listan med ätbara ögon ser de mycket kakor, kakor, choklad, godis - listan fortsätter och fortsätter. Skälen till sådana manifestationer kan vara följande:

 • östrogenbrist;
 • metabolisk acceleration;
 • kroppens beredskap för graviditet;
 • sänka insulinnivåer;
 • järnförlust.

I den första delen av menstruationscykeln sker den aktiva östrogenproduktionen, så under den andra perioden känner kroppen sin stora brist. Mängden serotonin i kroppen beror på nivån av östrogen och progesteron. Han ansvarar för ett gott humör, men under menstruationen sjunker nivån. Då känns kvinnan berövad av lycka, trött eller helt deprimerad.

Östrogenbrist driver tjejen att äta matar som har förmågan att förbättra humöret genom att öka nivån av endorfin i blodet. Sweet hjälper till att återställa hormonnivåerna, återställa kroppen till dess tidigare tillstånd..

Varje månad förändrar kritiska dagar rytmen i ämnesomsättningen. Det accelererar, förbättrar matsmältningen. Av denna anledning har en kvinna en ökad aptit och en önskan att äta så mycket som möjligt. Söta livsmedel innehåller socker. Det bryts snabbt ner och ger kroppen nödvändig energi.

Menstruationscykeln är utformad för att förbereda kroppen för graviditet. Detta faktum kan svara på frågan: Varför vill jag äta godis innan menstruationen? Hjärnan får en signal om behovet av ansamling av vitaminer, komponenter som i framtiden kommer att hjälpa till att utveckla embryot. Därför försöker kroppen snabbt kompensera för de saknade ämnena:

 • Kalium;
 • Fosfor;
 • Magnesium;
 • Järn;
 • Krom.

Magnesium förloras av kroppen i stressiga situationer. Minskade nivåer av krom saktar ofta ner metabolismen av kolhydrater, kroppen börjar ta glukos från blodet.

Under den andra perioden av cykeln sjunker östrogennivåerna. Brist på detta hormon leder till en försvagning av insulinproduktionen. Hans arbete i kroppen är att reglera blodsockernivåerna. Då måste du äta mat som har ett lågt glykemiskt index. Svält inte under denna period.

Varför vill du ha godis under graviditeten?

Choklad, glass, kakor. Många gravida kvinnor konsumerar alla dessa godisar utan ånger. Graviditet är en tid då det är lätt att få extra kilo; dessutom tror många förväntade mödrar felaktigt att de borde äta för två.

Under graviditeten kan smakpreferenser förändras flera gånger, men sugen efter godis förblir oförändrad. Oftast orsakas det av hormonella förändringar eller stress. Vid minsta obehag och stressande situation "lugnar" de flesta kvinnor sig med hjälp av choklad, utan att uppleva minsta ånger.

För att hantera sugen efter godis under graviditeten behöver du viljestyrka. Kom ihåg att överdriven konsumtion av socker och hydrerade oljor som finns i kakor, barer kan leda till många hälsoproblem..

Det är inte ovanligt att gravida kvinnor får en jästinfektion. Dessutom kan högt sockerintag leda till diabetes. Detta är problem som ingen väntande mamma skulle vilja möta. En hälsosam och balanserad kost hjälper inte bara att uthärda och föda ett friskt barn utan också att snabbt återgå till sin tidigare form efter förlossningen.

Råd

I den moderna världen är det svårt för en kvinna att existera. De gillar att övervaka sin siffra, och denna olycka komplicerar denna process betydligt. Det är viktigt för en flicka att veta hur man kan övervinna önskan att äta godis eller minska skadan från konsumtionen. Här är några tips..

 1. Om kroppen saknar fosfor, ät spannmål, fisk och ägg.
 2. Tilldela tid till efterrätt under perioden från 17 till 19 timmar, kroppen kommer att vara mättad med godis under en dag framåt.
 3. För att bli av med eftersmaken på godis och glömma bort dem, borsta tänderna efter att ha ätit.
 4. Det finns livsmedel som är rika på protein - de normaliserar blodsockret.

Du kan använda en metod som beror på viljestyrka. Genom att kontrollera näring kan du välja en måttlig diet. Om du har ätit under menstruationen gått till extra kilo - oroa dig inte. Övervikt försvinner under nästa period.

Koppla av mer, minska stress, minska omvärldens inflytande på nervsystemet. Säkerställ en hälsosam 8-timmars sömn, gå inte på strikt diet som begränsar intaget av nödvändiga livsmedel och vitaminer. Genom att ändra din diet och skapa en daglig rutin försvinner frågan, varför vill du ha godis i både menstruation och vanliga dagar?

Varför diabetes är söt

Personer med diabetes bör noggrant övervaka sitt dagliga kolhydratintag. Detta är inte så enkelt, eftersom kolhydrater finns i många produkter, till exempel är stärkelse en polysackarid, och mjölk innehåller mjölksocker - laktos. Men socker är inte bara konfektyr och söta drycker, det kan hittas där du minst förväntar dig det.

Diabetes begränsar en persons intag av godis, dessutom återspeglas inte ett högt intag av kolhydrater omedelbart. Det är därför många diabetiker frestas att äta godis och tillfälligt upphör att respektera principerna för diabetisk diet..

Detta kan leda till dekompensering av diabetes och kroniska komplikationer (neurologiska störningar, skador på blodkärl, njurar, näthinnan). En vanlig komplikation av diabetes är ”diabetisk fot” - amputation av foten.

sjukdomar

Med några plågor drar det salt:

 • SARS. Under en förkylning förvärras känslan av lukt och smakuppfattning för att känna smaken på maten, överbelastar patienten maten;
 • Cystit och andra problem i könsorganet. Paradoxen är att med denna diagnos är varje salt och kryddig produkt förbjuden;
 • Förgiftning. Med diarré och kräkningar hos människor förändras saltbalansen. Detta blir den främsta orsaken till utarmning. Jag vill inte äta någonting, men saltat vatten förbättrar mitt välbefinnande;
 • Brott mot sköldkörteln. På grund av den påskyndade ämnesomsättningen tappar kroppen sitt utbud av vitaminer och användbara element - du vill ständigt inlagda gurkor, tomater, som alla andra salt. Sådana människor tycker om att dricka saltlake och sur fruktdryck;
 • Uttorkning. När en man eller kvinna övar hårt, missbrukar alkohol, tillbringar mycket tid under solen eller tvingas arbeta i en varm butik, tappar kroppen vatten. Salt behåller fukt i kroppen.

Psykologiska problem där kroppen kräver salt:

 • Påfrestning;
 • Ilska;
 • Känslomässigt överarbete;
 • Depression.

8 billigaste länder att koppla av och bo

Vitaminbrist

När vissa ämnen saknas i människokroppen drar det salt:

 • Natriumklorid. Patienten vill ha mycket oliver;
 • Jod. Förutom salt kommer kroppen att behöva valnötter, persimmoner;
 • Omega syra. En akut brist på dessa ämnen leder till störningar i centrala nervsystemet. I detta ögonblick vill en person verkligen sill och annan oljig saltad fisk.

Du kan ta reda på vad som saknas genom ett blodprov. Det rekommenderas inte att köpa multivitaminer - användningen av sådana läkemedel leder till att vissa ämnen blir överflödiga, medan andra fortfarande är bristfälliga. Vid svår vitaminbrist är det lämpligare att inte dricka tabletter utan injicera.

Vad betyder remsorna på tandkrämrören?

I vissa fall betyder inte en kärlek till natriumklorid att kroppen saknar vitaminer. Beroende kan vara en vanlig smakvanor. Om ett barn alltid matas med för mycket mat, kommer det i vuxen ålder att färsk mat inte smakar gott för honom..

Vilka är orsakerna till sug efter godis under menstruationen?

Förmodligen är många flickor bekanta med en situation där jag, strax före menstruationens början, eller direkt under dem, verkligen vill äta mycket godis. Att bekämpa denna önskan är värdelös - varken distraherande manövrer i form av promenader eller göra favorit saker eller "naturliga ersättare" - frukt eller bär hjälper.

Så varför vill du ha godis under din period? Skulle en sådan begär efter godsaker skada figuren och kroppen som helhet? Vi svarar gärna på dina frågor..

Jag vill äta mycket godis under menstruationen: vad är orsaken?

Om alla godis, choklad eller kakor från kylen försvinner mirakulöst under din period, är frågan om varför du verkligen vill äta mycket godis i dessa dagar särskilt viktig för dig. En sådan anomali förknippas inte bara med det faktum att menstruationen åtföljs av förändringar i det psykomotiska tillståndet och godis bidrar till att förbättra den. Det finns andra orsaker till detta "lilla problem".

"Hormonal teori"

Under menstruationen, eller snarare, helt i början, minskar innehållet av progesteron och östrogen i blodet avsevärt. Men detta är inte så illa. Nivån av serotonin - det så kallade "lyckohormonet" faller också. Men indikatorerna på kortisol - stresshormonet - tvärtom, ökar. Det är därför kvinnans kropp börjar "skrika" från hunger.

För att lugna orkanen som har stigit inuti, finner flickorna ingen annan utväg än att "gripa upp stress." Därför, om du under din period verkligen känner för att äta mycket godis, hävdar supportrar av "hormonteorin" att på detta sätt kroppen helt enkelt fyller balansen i "lyckohormonet".

Men här är fången: många forskare avvisar helt en sådan relation.

Och eftersom det faktum att en kvinna vill äta godis under menstruationen, enligt deras åsikt, inte är förknippat med hormonbalans, gick de in i en detaljerad studie av den psykologiska grunden för sådan begär efter kolhydrater och socker.

"Psykologisk teori"

Amerikanska forskare, som försökte ta reda på varför kvinnor under menstruationen vill äta mycket godis, kom till slutsatsen att många företrädare för det svagare könet själva, medvetet, ställer sig in för denna sug efter godis. Och på ingen sätt spelas den sista rollen i detta, hur konstigt det än låter, böcker, filmer, olika program och TV-program.

Erkänn att du just har sett eller läst hur hjältarna från film eller filmer "sylt" stressdagar med glass, choklad eller annat godis. Och om du utifrån uppfattade det som något vanligt och inte värt att uppmärksamma, så tog ditt undermedvetna det som en signal för handling.

Menstruationen är ju en enorm stress för kroppen, och därför är det nödvändigt att bli av med den på alla tillgängliga sätt. Och detta blir för dig något som bara kan förstås och känns på en intuitiv nivå..

Naturligtvis kan en sådan teori om varför kvinnor under menstruationen verkligen vill ha mycket godis tyckas fantastisk. Men amerikanska forskare tror inte det. Vissa forskare hävdar dessutom att både ”hormonella” och ”psykologiska” hypoteser är nära besläktade.

Är det verkligen så, vi kan inte säga med säkerhet, eftersom forskare ännu inte har nått enighet.

Metabolisk acceleration

Du kan berätta det faktum att flickor verkligen vill äta godis under menstruationen, med accelerationen av metaboliska processer i kroppen. Det leder i sin tur till ökad matsmältning. Således börjar det rättvisare könet att uppleva oskärliga hungerattacker bokstavligen varje timme. Efter menstruationens slut passerar zhoren av sig själv, som om det aldrig hade varit.

Och här är det intressanta. Först vill en kvinna under menstruationen äta mycket godis. När hon äntligen tillfredsställer sin önskan och är glad över att hungersnöden har slutat, kan hennes kropp plötsligt börja kräva något salt.

Detta är ett fast faktum, och många kvinnor bekräftar det. Troligtvis beror detta på ett upplopp av hormoner, och tyvärr kommer vi inte att komma någonstans från detta - vi måste tåla tills "dessa" dagar slutar.

Vill alla kvinnor ha godis under menstruationen?

Med tanke på att varje organisme är individuell, är det säkert att säga att inte alla kvinnor har en oemotståndlig önskan att "knäcka" choklad, godis, glass och andra godsaker under dessa dagar.

Vissa flickor har tvärtom en aversion mot mat, och de sväljer bokstavligen hela sin menstruation och tvingar sig att äta frukt eller grönsaker då och då för att inte "svälta ihjäl".

Det finns också en kategori av kvinnor som under PMS äter alla lager av godis i sitt hem, och när menstruationen uppstår försvinner denna önskan från dem.

Allt är rent individuellt, så tänk inte på dig själv som "något slags fel" bara för att du verkligen vill äta mycket godis under menstruationsperioden. Detta är din fysiologiska funktion, och du kommer inte att komma någonstans från det..

Kan detta missbruk skada figuren??

Det är okej för en tjej att hon har en önskan att äta mycket godis under sina perioder, nej. Men hur är det med figuren? Är inte alla godbitar som ätts under dessa dagar prov på ett hopp i vikt? Visar sig nr.

Faktum är att under förberedelserna för menstruation börjar kroppen aktivt lagra vatten. Och det är just under PMS-perioden och inte under de ”kritiska” dagarna som kvinnor upplever en oemotståndlig önskan att njuta av godis. Sedan efter desserten är det nästan alltid en stark törst, det rättvisa könet använder ganska mycket vatten.

Inte helt och hållet utsöndras från kroppen - dess huvuddel är koncentrerad i mjuka vävnader, varför många flickor noterar en ökning i nedre del av buken.

Så snart menstruationen börjar börjar buken gradvis "tömmas", och efter dess slut kommer det över huvud taget till sitt ursprungliga tillstånd.

Samtidigt, oavsett hur mycket söt en kvinna åt under menstruationen, kommer alla kalorier som hon konsumerade "komma ut" tillsammans med menstruationsblod. Var därför inte förvånad om du, när du står på vågen efter avslutade kritiska dagar, kommer att se att din kroppsvikt har blivit antingen 100-200 gram mer, eller om du inte har förändrats alls.

Men även om du har fått några extra kilo under ICP, oroa dig inte: under nästa menstruation kommer denna vikt att försvinna. Men du kan ganska hjälpa honom att göra det..

Är det möjligt att övervinna sugen efter godis under menstruationen?

Du kan försöka stå emot sugen efter godis under menstruationen, men tyvärr är det osannolikt att du lyckas. Detta är en fysiologisk funktion, och det är mycket svårt att kämpa med vad som orsakas av biologiska processer..

Naturligtvis har du möjlighet att ersätta det mesta av choklad och godis med söta frukter och grönsaker. Men ärligt talat, för din kropp kommer det att vara "inte alls".

Därför, om du är orolig för hur du inte får extra kilo på det söta, som du så mycket och vill ha under dina perioder, finns det bara en väg ut: göra sport. Om du inte vill gå till fitnessklubbar, arbeta med dig själv hemma.

Om du är långt ifrån sport, tvingar ingen dig att träna regelbundet - börja en vecka före menstruationen och avsluta - 7 dagar efter dem. Så du blir snabbt av med alla kalorier som konsumeras och lägger inte på dig, trots alla godisarna du äter under dessa speciella dagar.

Varför vill du ha godis innan menstruationen

Om du på vissa dagar i månaden börjar uppleva en oemotståndlig lust att äta pommes frites och choklad, inte avskräckas, du är inte ensam.

Att ändra kostvanor dagarna före menstruationen är normalt för det rättvisare könet, men det gör det inte mindre irriterande.

Och förresten, att underlätta detta beroende är inte lika enkelt som andra PMS-symtom. Men låt oss se om detta ska göras..

Vad påverkar kärleken till godis under PMS

Enligt Carolyn Dean, MD, en expert på kvinnors hälsa och författaren till boken "Hormonal Balance: A Guide for Women to Restore Health and Vitality," är längtan efter vissa livsmedel ganska vanligt hos kvinnor under PMS och graviditet, eftersom det är hormonella faktorer.

Faktum är att under en period producerar en kvinna intensivt kortisol, även känt som stresshormon, medan serotonin (lyckohormonet) tvärtom minskar markant.

Dessa processer ger upphov till en önskan om det rättvisare könet att äta mat fylld med fett och socker, eftersom det är de som hjälper till att öka serotoninnivåerna och gör kvinnor märkbart lyckligare.

Vad en kvinna vill ha i olika faser av menstruationscykeln

Även om det enligt experter är svårt att avgöra vilka produkter en viss dam vill ha, innan hon börjar menstruation eller efter det, i allmänhet är det känt.

Till exempel, när en kvinna går in i den andra fasen av menstruationscykeln (kallad luteal), kommer hon att behöva något särskilt sött.

I den premenstruella fasen vill hon sannolikt mat som innehåller stärkelse eller fasta kolhydrater, som bröd och pizza.

Det är intressant att många företrädare för den vackra halvan av mänskligheten visar en speciell lutning för choklad både före och under hela den beskrivna perioden. Och experter tror att detta inte är dåligt alls.

Mörk choklad innehåller förutom proteiner, fetter och kolhydrater en harmonisk kombination av magnesium, kalium, fosfor och antioxidanter. Experter säger att tendensen till det beror på fluktuationer i nivån för de viktigaste kvinnliga hormonerna, såsom östrogen och progesteron. Även om det främsta skälet kan vara att magnesiumet som finns i choklad kan hjälpa till att lindra ömhet under menstruationen.

Det är en viktig förstärkare av serotoninproduktionen. Och om en kvinnas kropp saknar magnesium ökar nivån av kortisol markant, vilket orsakar henne mer stressande symtom.

Behöver jag begränsa mig från att söka efter godis

Baserat på ovanstående rekommenderar gynekologer och endokrinologer som regel att inte försöka motstå suget efter några produkter under PMS.

Hormonell obalans gör att organen skickar signaler till hjärnan, vilket leder kvinnan till en enskild önskan att äta en bit kaka, choklad eller pizza. Magen och levern, visar det sig, kräver söt och fet mat vid denna tidpunkt för att återställa balansen. Så, den namngivna drivkraften bör inte undertrycks och undertrycks.

Om du är orolig för extra kalorier kan du försöka ta bort mat som innehåller koffein, alkohol och raffinerade kolhydrater från kosten två veckor innan cykelstart. Dessutom kan du öka fiber- och proteinintaget, vilket kan stabilisera blodsockret och produktionen av hormoner som är ansvariga för dessa dietmotiv..

Jag vill ha choklad! Varför vill du ha godis under menstruationen??

Tyvärr är det sugen efter godis som inte passerar utan spår och lämnar en hel mängd extra kalorier som finns på onödiga platser. Varför då?

En liten utflykt till kvinnokroppens fysiologi

Den första delen åtföljs av en gradvis ökning av hormonet östrogen samt en mjuk och utmärkt välbefinnande hos en kvinna. Det sista steget i den första perioden är utloppet av ägget i livmoderkaviteten och tiden för början av ägglossningen.

Från detta ögonblick börjar toppen av östrogenkoncentrationen som har nått en topp sjunker gradvis och progesteron ersätter den. Dess indikatorer börjar växa och förbereda kroppen för en möjlig graviditet, vilket skapar gynnsamma förutsättningar för "bosättningen" av embryot.

Precis som hormonet progesteron växer börjar en kvinna känna tiden för premenstruellt syndrom (PMS), som medför ett helt "kollektivt" obehagliga symptom: försämring av fysiska tillstånd, psykiska störningar och en stark önskan att äta något sött. ”Jag vill ha en godis” går in i kategorin ett visst beroende som är speciellt för denna speciella period av månaden.

Varför blir kvinnor söt tand innan menstruationen?

Det finns flera orsaker till detta beteende hos kroppen:

 1. Eftersom den aktiva produktionen av östrogen sker under den första halvan av cykeln, känner kroppen i den andra delen brist på det. För att kompensera denna brist matar vi oss med choklad och andra godisar..
 2. Östrogenhormonbrist försvagar produktionen av insulin, som reglerar blodsockret. Detta faktum kräver att kroppen kompenserar för en låg nivå med hjälp av livsmedel som är rika på kolhydrater: godis, kakor, kakor etc..
 3. Fluktuationer i den hormonella bakgrunden under den månatliga cykeln kan orsaka en förändring i rytmen för metaboliska processer i kroppen och förbättrar också matsmältningen. Magesaft produceras mer aktivt, vilket innebär att önskan att äta lite eller äta god måltid växer med varje ny nervpuls som kommer in i hjärnan.
 4. Grundlig förberedelse av kvinnokroppen för graviditet är ett av svaren på frågan "varför vill du ha godis precis innan kritiska dagar?" Efter avslutad ägglossning börjar den andra delen av cykeln, under vilken, i väntan på ett befruktat ägg, koncentrationen av hormonet progesteron ökar. Hjärnan får en signal om ansamling av alla nödvändiga ämnen och komponenter som är nödvändiga för att upprätthålla embryotas livskraft och styrka. Det är därför en kvinna innan menstruationen vill äta så mycket som möjligt inte bara söt, utan också salt. Om graviditeten ännu inte har inträffat, är koncentrationen av progesteron på väg att minska och den "tomma magen" blir gradvis full. Sedan, efter den förflutna menstruationen, upprepas allt igen.

Vill alla kvinnor ha godis?

Innan du klagar över din vanliga frossa för menstruation, kom ihåg de som PMS har svårt i svåra prövningar.

Om "frossa" är söt blev ett problem

Det är därför du inte kan gå emot naturen och få äggstockarna att fungera annorlunda? Hur mycket lättare blev det för kvinnor att leva. Men ändå, genom att kringgå naturlagar, finns det några sätt som kan hjälpa till att kontrollera önskan att äta en söt chokladkaka:

 1. Mottagande av hormonella preventivmedel. Denna metod hjälper till att minska och eliminera symtomen på premenstruellt syndrom och påverkar tecknen på "svält." Under påverkan av preventivmedel blir den hormonella balansen gradvis jämn, vilket innebär att kvinnans välbefinnande under PMS-perioden också förbättras och hon inte längre vill ha godis så mycket.
 2. Följ en måttlig diet och kontrollera näring. Denna metod är utformad endast för sin egen viljestyrka och inte för de produkter som utgör kosten. Om tendensen att äta godis innan menstruationen läggs i extra kilo, försök sedan byta ut "farliga" produkter med hälsosamma: torkad frukt, färsk frukt etc..

Varför du ibland vill ha godis innan menstruationen?

Ofta märker kvinnor att på vissa dagar i månaden ökar deras aptit. Varför vill du godis innan menstruation, kommer fysiologi att svara mer i detalj. Det är hon som är ansvarig för ökad aptit efter ägglossningen. Den kvinnliga kroppen under denna period förbereder sig för en möjlig befruktning, nivån av progesteron ökar. När befruktningen inte inträffar minskar denna nivå och aptiten återgår till det normala..

Under den första halvan av menstruationscykeln känns kvinnan bra, hon är i gott humör. Men efter ägglossningen uppstår ofta en känsla av irritabilitet, dåligt humör råder, vilket jag vill äta sött. Detta kan bero på en minskning av källan till glädje - hormonet endorfin.

Ibland är orsaken brist på insulin, kroppen har glukosbrist och en kvinna försöker kompensera det. Under denna period förändras rytmen i metaboliska processer i kroppen, det reproduktiva systemet är redo att acceptera graviditet. För att fostret ska utvecklas ordentligt behöver det många olika mikroorganismer och näringsämnen, medan känslan av hunger förbättras.

Under den första halvan av cykeln känner flickor energiska och glada tack vare glädjehormonerna - endorfiner. Under andra hälften, under förberedelserna för en eventuell graviditet, minskar mängden av detta hormon och fler progesteronhormoner blir. Samtidigt känner flickor trött, deras humör förändras dramatiskt, de är mer benägna att vara deprimerade under denna period.

Den kvinnliga kroppen försöker hitta glädjehormonet från utsidan, choklad är i detta fall bäst lämpad. Det är inte bara söt, utan innehåller också den mycket endorfin som en kvinna saknar så mycket. Att dricka choklad innan din menstruation hjälper till att hantera depression.

Magsaft kan produceras intensivt, och kvinnor börjar äta oftare under den premenstruella perioden. Eftersom söta livsmedel bryts ner snabbare och återställer energi snabbare kräver kroppen dem. Det är därför du vill ha godis under menstruationen.

En stor sug efter godis observeras hos människor som ofta är stressade. Detta tillstånd gör att de känner sig deprimerade och nervösa. Ökad mental och fysisk stress behöver också en ökad mängd glukos.

Och om under en menstruation i kosten för en kvinna inte inkluderar olika spannmål, grönsaker och frukt, kommer kroppen att börja kräva glukos. Detta gäller särskilt de som försöker gå ner i vikt och följa en strikt diet..

Detta är svaret på frågan varför du vill ha salt eller söt innan menstruationen.

Alla kvinnor är individuella, de upplever denna avgörande period på olika sätt, ofta förstår de inte varför en äter mycket godis innan menstruationen, och den andra är beroende av salt mat. Ofta upplever behovet av godis av de flickor som inte har för vana att äta frukost, äta oregelbundet eller dåligt.

Anledningen är brist på sömn. Kroppen lider i detta fall av brist på hormonet leptin, som är ansvarig för aptiten. Regelbunden sömnbrist orsakar en stark begär efter godis. Om en tjej upplever en konstant känsla av hunger, oavsett menstruationscykeln, är det tillrådligt för henne att rådfråga en specialist, kanske hon har en hormonell funktionsfel i kroppen.

Ibland vill du ha godis efter att ha ätit, när kroppen verkar vara full. I detta fall kan det söta fungera som ett antidepressivt medel. Godis kan hjälpa till att producera serotonin i hjärnan, som är ansvarig för humör och en känsla av lycka..

Menstruationen går annorlunda ut för alla kvinnor, och inte alla kanske vill ha den eller den här produkten under denna period. Det finns några sätt att hjälpa dig att hantera lusten att äta en bar choklad eller en skiva kaka. Att utföra dem kommer att göra det lättare för flickor att överleva denna svåra period..

Du kan försöka kontrollera kraften. Om äta godis återspeglas i figuren, bör det ersättas med säkra livsmedel, som färsk eller torkad frukt. Sammansättningen av dessa produkter innehåller naturligt socker, och dessutom innehåller de många vitaminer. Det är användbart att inkludera nötter, naturliga yoghurtar i kosten under denna period..

Men på detta sätt kan flickor med stor viljestyrka dra fördel. Du kan försöka äta oftare, upp till 7 gånger om dagen, men i små portioner.

Samtidigt måste maten tuggas mycket noggrant, då kommer känslan av fullhet snabbare.

Istället för godis kan du laga olika spannmål, pasta, vitt kött och baljväxter, och det är tillrådligt att vägra rökt kött, korv, läsk och kryddig rätter.

Det är användbart innan cykeln börjar delta i en genomförbar sport, att leda en aktiv livsstil. I stället för att sitta vid TV: n eller vid datorn är det bättre att gå till fots i frisk luft. Sådana promenader kommer inte bara att öka ditt humör, utan också hjälpa till att hantera hunger och gå ner i vikt.

För att eliminera eller åtminstone minska symtomen på premenstruellt syndrom kan du ta hormonella preventivmedel. Under deras handling sker en gradvis utjämning av hormonbalansen i den kvinnliga kroppen. Denna metod hjälper till att förbättra flickornas välbefinnande innan menstruationen, och de vill egentligen inte ha godis så mycket..

Vilken typ av läkemedel ska användas, är det bara en specialist som säger säkert. Om en tjej planerar en graviditet kommer den här metoden inte att passa henne. Se till att få råd från en gynekolog, ett oberoende val av läkemedel kan påverka kvinnors hälsa negativt.

Gynekologer rekommenderar att du tar multivitaminkomplex ungefär en vecka före menstruationen. De måste innehålla vitaminer B6, B12, D och magnesium i deras sammansättning. Men komplexet i detta fall måste drickas till slutet.

Det rekommenderas att ha mer vila och mindre nervös före cykeln. Du behöver inte oroa dig för varje chokladkaka som äts under den premenstruella perioden. Kroppen kommer att spendera många kalorier under menstruationen.

Om du verkligen vill, kan du äta godis, men inom rimliga gränser. Ett sådant litet infall kommer att ge en kvinna mycket glädje, och hennes humör och hälsa är mycket viktigare än en liten viktökning.

Varför vill du ha godis innan menstruationen?

Varje person är unik. Ibland gör hjärnans signaler tydliga att vissa åtgärder måste utföras för att förbättra systemets tillstånd. Kvinnor upplever fenomenet premenstruellt syndrom (PMS) på olika sätt. Varför vissa kvinnor vill ha godis under denna period bör övervägas mer detaljerat. Detta kommer att hjälpa dig att förstå hur man ska hantera detta fenomen korrekt före och under menstruationen..

Fysiologi

För att förstå varför vissa flickor vill ha godis innan menstruationen bör du vända dig till en kvinnas naturliga fysiologi. Menstruationscykeln består av två delar. I den första fasen mognar ägget i follikeln. När det utvecklas ökar innehållet i hormonet östrogen i blodet. Dess topp observeras under ägglossningen.

När ägget mognar kommer reproduktionssystemet att låta det gå ut från follikeln och komma in i äggledaren. Befruktning kan förekomma här. Kroppen börjar förbereda sig för antagandet av ett befruktat ägg.

Därför, efter ägglossningen, börjar koncentrationen av hormonet progesteron att öka. Han ansvarar för att embryot utvecklas korrekt och ställer in den framtida moderns kropp under normal graviditetsprocess..

Om befruktningen inte har inträffat börjar progesteronnivåerna sjunka. I slutet av menstruationscykeln sjunker även innehållet av östrogen i blodet till det minsta värdet. Alla dessa förändringar påverkar ditt välbefinnande..

Eftersom varje organisme är unik kan manifestationerna av PMS i varje flicka vara annorlunda eller inte märkas alls. Svaret på frågan varför du vill äta något sött innan nästa menstruation kan orsakas av flera orsaker.

Orsakerna till sugen efter godis

Om du vill ha godis under nästa menstruation bör du vara uppmärksam på kroppens signaler. De är så individuella att varje fall kräver individuell övervägande. De kan antingen vara helt naturliga eller orsakas av vissa avvikelser i kroppen.

Normala processer i kroppen

Under den första halvan av cykeln mår kvinnan bra. Under ägglossningsperioden är hon nöjd med allt, glad och känns bra. Hormonet östrogen påverkar detta humör..

Men efter ägglossningen sjunker dess koncentration i blodet. Och en vecka före eller under menstruationen kan irritabilitet, trötthet och dåligt humör uppstå. Därför vill jag jubla upp söta. De huvudsakliga naturliga orsakerna till detta tillstånd är följande:

 1. Endorfinbrist.
 2. Insulinbrist.
 3. Ändra rytmen för metaboliska processer.
 4. Förbereda kroppen för graviditet.

Med en minskning av östrogen minskar också koncentrationen av hormoner som endorfin, serotonin, noradrenalin. Dessa är naturliga smärtstillande medel och källor till gott humör. När deras mängd minskas kraftigt före nästa menstruation kan kroppen försöka förbättra sitt välbefinnande med hjälp av produkter som ökar nivån på sådana hormoner.

Oftast är det choklad. Enkla kolhydrater är lättare att smälta. Kroppen älskar enkla lösningar. Men detta leder till viktökning och ett konstant behov av godis just nu. Det är därför som sugen efter sådana produkter ökar..

Med en minskning av östrogen minskar insulinproduktionen också. Detta hormon påverkar blodsockret. Kroppen börjar känna glukosbrist och försöker kompensera det..

Ett annat viktigt skäl till att du vill ha godis eller choklad innan de kommande kritiska dagarna är att förbereda kroppen på en eventuell graviditet. Det reproduktiva systemet förbereder sig för det faktum att det måste säkerställa en korrekt utveckling av fostret. Detta kräver många ämnen och spårelement. Detta förbättrar känslan av hunger. Metaboliska processer kan gå annorlunda.

Hos vissa kvinnor bromsar metaboliska processer under en sådan period, kroppen ackumulerar vatten och mineraler. Men andra producerar intensivt magsaft, vilket får dem att äta oftare. Sweet bryts snabbt ner och återställer energi. Därför kräver kroppen ofta just sådana produkter. Det är därför som vissa flickor vill ha godis innan menstruation eller under.

Vad kroppen saknar?

Det finns ett antal faktorer som kan påverka sugen efter godis under och före menstruationen. De kan inte kallas naturliga, eftersom de orsakas av vissa avvikelser i kroppssystemets funktion. Det finns flera huvudfaktorer för att det finns en sug efter godis:

 1. Stress, depression, nervositet.
 2. Ökad fysisk aktivitet.
 3. Undernäring.

Forskare har märkt att ökad sug efter godis observeras hos personer som är nervösa, är i ett stressande tillstånd. Mental stress kräver också en stor mängd glukos. Om kosten är obalanserad, det finns inga spannmål, frukt, grönsaker och andra element som är nödvändiga för normal funktion i kosten, kan kroppen behöva en ökad mängd glukos.

Dieter hjälper naturligtvis att upprätthålla en siffra, men de orsakar ett antal avvikelser i vissa kroppssystem. Därför bör viktminskning också vara korrekt.

För att ytterligare minska den starka sugen efter olika godis under menstruationen, bör du ompröva din kost. Om det är mångfaldigt och antalet kalorier är tillräckligt, kommer önskan att äta choklad och kakor att minska.

Om du vill ha en söt under den andra fasen av menstruationscykeln, förneka inte dig själv detta. Bara äta sådana livsmedel bör vara måttligt. Detta hjälper till att upprätthålla ett gott humör och behålla figuren. Choklad kan ersättas med frukt, honung.

Du bör också koppla av mer under denna period av cykeln. Det kommer att vara nödvändigt att minska belastningen. Även om några extra kilo erhålls kommer de att lämna i en ny cykel. När allt kommer omkring krävs också en hel del kroppskrafter för själva menstruationen..

Behovet av godis orsakas i slutet av menstruationscykeln av naturliga orsaker. Men för att minska denna begär måste du äta rätt, ha mer vila och vara så nervös som möjligt.

Varför under menstruationen vill du godis: skäl till hur du inte blir bättre

Varje tjej har en önskan att äta godis innan menstruationen. Du behöver inte vara rädd och göra dig själv fantastiska diagnoser. Kvinnor tolererar PMS annorlunda.

Man kanske vill sitta och vara ledsen, medan andra blir söta. För att förstå orsaken till attraktion och om det är möjligt att ge efter för det måste du titta på orsaken till PMS och flickors fysiologi.

Låt oss se varför du vill ha godis under menstruationen.

Vad orsakar PMS

Premenstruellt syndrom är ett komplex av många symtom. De visas under den andra halvan av den månatliga cykeln, innan menstruationen börjar. Läkare kan inte entydigt fastställa orsaken. Många teorier presenteras som anger manifestationen av symtom, men de innehåller inte hela listan. För närvarande är teorin om hormoner ledande.

Syndromet manifesteras av hormonella förändringar. De beror på en ökning av östrogen i blodet och en minskning av närvaron av hormonet progesteron.

Hur är flickors fysiologi

Menstruationen är indelad i perioder. Under den första inträffar äggmognad i follikeln. Medan denna process fortsätter ökar östrogeninnehållet i blodet. Vid en viss tidpunkt under ägglossningen ackumuleras dess toppkoncentration.

Efter mognad kommer ägget in i äggledaren och kroppen mobiliserar alla krafter för dess möjliga befruktning. Efter ägglossningen sker en ökning av mängden hormonet progesteron, som bestämmer utvecklingen av könsorganen, reglerar menstruationscykeln.

Detta hormon skapar förutsättningarna för vidareutveckling av fostret och för normal graviditet. Det är då kroppen behöver en ganska stor mängd lätt smältbara kolhydrater. Det är godis. Det är helt normalt om en tjej vill prova dem.

Progesteron är en föregångare för många hormoner, och om någon förändring i dess nivå inträffar, kan du inte göra utan problem. Progesteronnivåerna sjunker om befruktningen inte inträffar. Därefter, i slutet av menstruationscykeln, sjunker halterna av detta hormon och östrogen i blodet till en låg nivå, och detta innebär ett beroende av godis, vilket kommer att ge näring till kroppen med den energi den behöver.

Menstruationens förhållande till önskan att äta godis

Det är ingen hemlighet att flickor har en god aptit under menstruationen. Från hela listan med ätbara ögon ser de mycket kakor, kakor, choklad, godis - listan fortsätter och fortsätter. Skälen till sådana manifestationer kan vara följande:

 • östrogenbrist;
 • metabolisk acceleration;
 • kroppens beredskap för graviditet;
 • sänka insulinnivåer;
 • järnförlust.

I den första delen av menstruationscykeln sker den aktiva östrogenproduktionen, så under den andra perioden känner kroppen sin stora brist. Mängden serotonin i kroppen beror på nivån av östrogen och progesteron. Han är ansvarig för ett gott humör, men under menstruationen sjunker nivån.

Då känns kvinnan berövad av lycka, trött eller helt deprimerad.

Östrogenbrist driver tjejen att äta matar som har förmågan att förbättra humöret genom att öka nivån av endorfin i blodet. Sweet hjälper till att återställa hormonnivåerna, återställa kroppen till dess tidigare tillstånd..

Varje månad förändrar kritiska dagar rytmen i ämnesomsättningen. Det accelererar, förbättrar matsmältningen. Av denna anledning har en kvinna en ökad aptit och en önskan att äta så mycket som möjligt. Söta livsmedel innehåller socker. Det bryts snabbt ner och ger kroppen nödvändig energi.

Menstruationscykeln är utformad för att förbereda kroppen för graviditet. Detta faktum kan svara på frågan: Varför vill jag äta godis innan menstruationen? Hjärnan får en signal om behovet av ansamling av vitaminer, komponenter som i framtiden kommer att hjälpa till att utveckla embryot. Därför försöker kroppen snabbt kompensera för de saknade ämnena:

Magnesium förloras av kroppen i stressiga situationer. Minskade nivåer av krom saktar ofta ner metabolismen av kolhydrater, kroppen börjar ta glukos från blodet.

Under den andra perioden av cykeln sjunker östrogennivåerna. Brist på detta hormon leder till en försvagning av insulinproduktionen. Hans arbete i kroppen är att reglera blodsockernivåerna. Då måste du äta mat som har ett lågt glykemiskt index. Svält inte under denna period.

Har alla kvinnor en sådan önskan?

Råd

I den moderna världen är det svårt för en kvinna att existera. De gillar att övervaka sin siffra, och denna olycka komplicerar denna process betydligt. Det är viktigt för en flicka att veta hur man kan övervinna önskan att äta godis eller minska skadan från konsumtionen. Här är några tips..

 1. Om kroppen saknar fosfor, ät spannmål, fisk och ägg.
 2. Tilldela tid till efterrätt under perioden från 17 till 19 timmar, kroppen kommer att vara mättad med godis under en dag framåt.
 3. För att bli av med eftersmaken på godis och glömma bort dem, borsta tänderna efter att ha ätit.
 4. Det finns livsmedel som är rika på protein - de normaliserar blodsockret.

Du kan använda en metod som beror på viljestyrka. Genom att kontrollera näring kan du välja en måttlig diet. Om du har ätit under menstruationen gått till extra kilo - oroa dig inte. Övervikt försvinner under nästa period.

Koppla av mer, minska stress, minska omvärldens inflytande på nervsystemet. Säkerställ en hälsosam 8-timmars sömn, gå inte på strikt diet som begränsar intaget av nödvändiga livsmedel och vitaminer. Genom att ändra din diet och skapa en daglig rutin försvinner frågan, varför vill du ha godis i både menstruation och vanliga dagar?

Slutsats

Kvinnors attraktion till godis före och under menstruationen är helt normal. Oroa dig inte för det igen, leta efter symtomen på en sjukdom.

Liknande tecken på sug efter godis kommer och går. Oftast passerar de omedelbart efter de kritiska dagarna.

Och om inte, så är söt källan till lyckohormoner och det är osannolikt att någon av flickorna kommer att vara emot en droppe glädje i livet. Du behöver bara kontrollera dess användning..

Varför vill du äta godis innan menstruationen

Varför vill du äta godis innan menstruationen? Läkare i denna fråga kom inte till enighet, eftersom det finns många skäl för detta tillstånd, och det kvinnliga könet vägrar sällan efter dessert. Icke desto mindre, före menstruationen, har kvinnor en ökad aptit, och preferenser vid den tiden ges något sött.

Anledning till att ändra smakbehov

Forskare uppmärksammade en regelbundenhet - behovet av godis förekommer oftare hos dem som lever ett livligt liv, har lite vila och befinner sig i en konstant stressande atmosfär med nedsatt känslomässigt och mentalt tillstånd. Kvinnor försöker omedvetet att lindra spänningar och bli av med obehag med användning av smakfulla produkter.

Andra håller sig till den version som på detta sätt kroppen reagerar på en stor förlust av järn och näringsämnen under menstruationen. Tja, och naturligtvis är en sådan avslappnande näring tillåten för dem som följer några begränsningar för mat, följer dieter eller helt enkelt vill äta korrekt, vilket eliminerar "skadliga" godis från kosten.

I allmänhet finns det många versioner för förklaring, och det söta fortsätter att ätas!

Hur man inte följer efter denna begär

För att minska sugen innan menstruationen för livsmedel som innehåller stora mängder socker, måste du försöka diversifiera din diet och göra den mer balanserad. Positiva känslor som distraherar uppmärksamheten från mat och vila under denna period kommer inte heller att vara överflödiga.

Varför börjar PMS känns som att äta

Varför dessert är att föredra

Det finns två huvudskäl till varför en kvinna börjar vilja skämma bort sig själv och äta något sött, nämligen:

 • otillräcklig mängd socker i blodet;
 • endorfinbrist.

Det är välkänt att choklad betraktas som en av källorna till glädjehormonet, men få vet att kroppen själv kan producera endorfin..

Med särskild aktivitet sker dessa processer hos kvinnor under ägglossning, och efter det sjunker hormonnivån kraftigt, vilket orsakar irritation och humörsvängningar med denna brist.

Med dessa manifestationer gör kroppen det klart att det finns ett behov och kompenserar för denna brist på endorfinhormon från utsidan..

Culprit insulin?

Vi fyller i mat

En annan version som försöker svara på frågor av intresse - varför börjar en kvinna vilja ha något välsmakande med PMS, är att kroppen förbereder sig för att skapa gynnsamma förhållanden innan en eventuell graviditet.

Efter ägglossningen som har inträffat, enligt alla naturlagar, bör befruktningen inträffa. Progesteron signalerar skapandet av förutsättningar för fortsatt utveckling av fostret.

Detta förklarar det faktum att före menstruationen kräver kroppen en ökad mängd lätt smältbara ämnen i form av godis eller salt.

Varför vill du äta mycket godis innan menstruationen och hur man kan övervinna ökad aptit

Ökad aptit före menstruation är en konsekvens av PMS, när - humöret hoppar, känslomässig sårbarhet ökar, och samtidigt ökar irritabiliteten. Innan menstruation, i de flesta fall, vill damer äta mer än vanligt och helst söt. Varför händer detta och, viktigast av allt, hur man förnekar dig själv inför menstruationen i överdrivet och skadligt, men en sådan välkomnande måltid?

Orsaker till ökad aptit

PMS är bekant för nästan alla kvinnor, med det sällsynta undantaget av några få lyckliga kvinnor i vilka det passerar obemärkt.

Innan menstruationen kan det finnas en stark önskan att äta något salt, kryddig och oftast något sött. Inte bara söt, men väldigt, väldigt söt: choklad, tårta eller ett berg med godis.

Att kontrollera din aptit är mycket svårare och hatade kilogram strävar efter att dyka upp under denna period.

Naturligtvis är viktökning mycket frustrerande för kvinnor. Det är emellertid värt att komma ihåg att vikten ökar till stor del på grund av vätskeansamling och inte på grund av tillväxt av fettvävnad. Om du observerar din kropp kan du märka att magen före din period verkar "svälla", "svälla", gasproduktionen ökar, antalet urineringar minskar och ibland finns det förstoppning.

Överskott av vätska måste tas bort under och efter menstruationen, och andra symtom försvinner. Och viktigast av allt, om du inte äter för mycket, kommer vikten att återgå till sin vanliga norm. Vad man ska göra om önskan att äta helt enkelt är oemotståndlig?

För att hitta motstånd måste du först förstå orsakerna, varav endast två är ägglossning och förändringar i hormonproduktionen.

Det finns två huvudperioder i kvinnans kropps arbete, ungefär lika i varaktighet och uppgår till cirka 14 dagar: före ägglossning och efter. Även om ägget inte befruktar, är den kvinnliga kroppen inställd på att bli gravid och, efter ägglossningen, fungerar som om det är nödvändigt att börja samla energi och styrka för att bevara och bära.

På vågen under denna period ser du en ökning, främst på grund av vätskeansamling i kroppen, så skynda dig inte att begränsa dig själv allvarligt. För det första kommer det att förvärra ditt negativa känslomässiga humör under PMS, och för det andra är det osannolikt att du helt kan undertrycka din aptit.

Det är mycket effektivare att noggrant övervaka din kropp och förstå vad viktökning, i ditt fall, är tillåtet. Om vikten återkom till det normala i slutet av din period, har du inte ätit över. Det är omöjligt att helt eliminera viktökning före menstruation, detta är vår kvinnliga natur.

hormoner

Till skillnad från män som har en jämn hormonell bakgrund, är kvinnor beroende av dess cykliska natur hos kvinnor. Varje ny cykel som en kvinna i en cirkel genomgår samma förändringar, inklusive hormonella.

Det finns två huvudsakliga kvinnliga hormoner: östrogen och progesteron. Före ägglossningen producerar den kvinnliga kroppen gradvis mer och mer östrogen, vilket behövs för äggets mognad, toppen faller på ägglossningen själv. Under denna period är vi i gott humör, stark sexuell lust, hög arbetsförmåga, huden lyser och kvinnan själv lyser.

Efter ägglossning behövs inte längre östrogen, eftersom ägget har mognat och lämnat äggstockarna, så halten av detta hormon sjunker kraftigt. Det är på grund av en minskning av östrogen hos en kvinna som hennes humör kraftigt förvärras, dåsighet och andra tecken som du känner till.

Efter ägglossning i en kvinnas kropp progesteron börjar produceras aktivt kallas det också "graviditetshormon". Som vi redan skrev, oavsett om ägget är befruktat eller inte, förbereder den kvinnliga kroppen fortfarande för graviditet och "släpper" en stor mängd av detta hormon.

En av biverkningarna av progesteron är ökad utsöndring av magsaft, och följaktligen växer matsmältningsgraden, vi kan inte få tillräckligt med den vanliga delen och äta mer.

Söt fokus

Hormonfluktuationer orsakar mer aptit än hunger. Att förstå detta faktum kan redan lindra en kvinnas tillstånd. Trots kraften i denna önskan har den en hormonell grund.

Varför vill du ha godis? Det finns två skäl:

 • endorfinbrist,
 • blodsockerbrist.

Endorfinbrist

Det faktum att endorfin är ett lyckohormon är känt för många. Många vet också att det är lätt att borsta lite mjälte genom att äta en chokladkaka..

Vanan att äta godis, och särskilt choklad, är redan ganska ordentligt förankrad för att stimulera produktionen av endorfiner. Om du gillar godis finns det ingen speciell anledning att förbjuda det för dig själv före menstruation.

Du förvärrar bara ditt dåliga humör, vår rekommendation är bättre att äta, men lite.

Blodsockerbrist

Det visar sig att sänkning av endorfin har en annan negativ effekt som få människor känner till. På grund av bristen på detta kvinnliga hormon minskar insulinproduktionen. Detta skäl leder också till en oemotståndlig sug att äta godis och därmed öka blodsockret.

Hur man hanterar ökad aptit

Vad kan göras för att övervinna ökad aptit och undvika extra kilo och överätande:

 • balansera näring, göra den friskare och inte bara före menstruationen, utan fortlöpande, då är det lättare att motstå anfall av aptit;
 • leda en aktiv livsstil: om du före din period brinner för din hobby eller din sport, snarare än att sitta framför TV: n, kommer det att bli mindre möjlighet att äta för mycket.

Det viktigaste i kampen mot ökad aptit är att noggrant tänka på dig själv, inte att engagera dig i självupplagring och, om du verkligen vill, tillåta dig små glädjeer i form av godis.

Dessutom vet du nu att vikten i alla fall kommer att öka före menstruationen och nödvändigtvis minska under dem.

Kontrollera dess svängningar, och om du efter din menstruation har din vanliga vikt, så är allt i ordning.

Om du gillade vår artikel och du har något att lägga till, dela dina tankar. Det är mycket viktigt för oss att veta din åsikt.!

Varför innan menstruationen vill jag verkligen äta sött och bakat?

 • Datum: 2014-04-30
 • Visningar: 271
 • Betyg: 0

Varför vill du ha godis innan menstruationen? Förmodligen vet alla att före menstruationen har kvinnor en ökad aptit, och som regel vill jag inte ha ett äpple eller kefir, men något mer kalorifattig, till exempel en kaka, kaka eller choklad. Forskare var också intresserade av detta faktum och de försökte ta reda på vad som var frågan..

Där under PMS-perioden finns en stark önskan?

Resultaten av moderna studier har fastställt orsakerna till ökad aptit hos kvinnor under PMS. Varför vill du ha salt, söt eller mer framför menstruationen? Det handlar allt om en kvinnas kropp.

För tydlighetens skull är det viktigt att göra en korrigering - aptiten förekommer inte före menstruationen, utan efter ägglossningen. Det orsakar efterföljande processer i kroppen..

Till exempel orsakar ägglossningen en nedgång i ämnesomsättningen, varför det tar längre tid att smälta mat, fettavsättningar mer än vanligt i vävnaderna och vätskemängden ökar.

Allt detta är de extra kilo och centimeter som läggs till under menstruationen.

Efter ägglossningen observeras en ökning av hormoner hos kvinnor med deras efterföljande minskning. På grund av deras brist uppträder en uttalad känsla av aptit, som skiljer sig något från den naturliga hungerkänslan. Kroppen behöver inte en extra dessert eller mjölprodukt, men aptiten ger upphov till en önskan som är svår att motstå.

ARVE-fel: ID och leverantörens kortkodattribut är obligatoriska för gamla kortkoder. Det rekommenderas att byta till nya kortkoder som bara behöver url

Varför desserter?

Det finns två skäl för att vilja äta godis:

 • endorfinbrist;
 • brist på blodsocker.

Alla vet att en av de bästa källorna till glädjehormonet är choklad. Men få är medvetna om att endorfin produceras av kroppen själv..

Hos kvinnor förekommer denna process mest aktivt under ägglossning, men efter slutet av denna period av cykeln sjunker hormonnivån. En manifestation av detta anses vara dåligt humör och irritabilitet..

Således kräver kroppen en dos av endorfin från utsidan.

På grund av den låga östrogennivån efter ägglossning produceras insulin, som reglerar blodsockernivån, mindre. För att fylla på sockernivåerna och återställa hormonbalansen matar vi oss med kolhydratrika livsmedel som godis och mjölprodukter.

Ett annat alternativ att svara på frågan om du vill ha godis innan menstruationen, kanske förbereda en kvinnas kropp för graviditet.

Efter ägglossningen väntar kroppen på ett befruktat ägg och det ökar progesteronnivåerna. Hjärnan får signaler om ansamling av ämnen och element som är nödvändiga för att upprätthålla fostrets livslängd.

Detta förklarar varför en kvinna före menstruation vill ha salt eller omvänt söt.

ARVE-fel: ID och leverantörens kortkodattribut är obligatoriska för gamla kortkoder. Det rekommenderas att byta till nya kortkoder som bara behöver url

Varje organism har sina egna egenskaper och preferenser, därför är det naturligt att inte alla kvinnor kör till butiken för godis innan menstruationen. Det händer ofta att PMS orsakar en fullständig aversion mot mat.

Men om din kropp fortfarande säger: "Jag vill ha det", varför då vägra? Detta kan orsaka både fysiskt och psykiskt obehag, så det är bättre att skämma bort dig själv om du vill ha något, men kom ihåg: lite bra.

Du behöver inte undvika visningskåp med kakor och kakor, letar efter en ersättning bland något mindre kalorifattigt. För att kroppen ska må bra är det viktigt för honom att få godis under menstruationen. Men mängden måste vara rimlig.

Du behöver inte omedelbart äta ett kilo godis åt gången, några bitar räcker för att njuta av smaken och inte skada figuren.

Istället för choklad kan du äta en glutenfri bar, lika söt, men mindre näringsrik.

Varför är det så söt under PMS

Förmodligen var varje flicka tvungen att ta itu med en oemotståndlig zhor och suga efter godis under PMS. Varför detta händer och hur man hanterar en sådan evolutionär vana, lärde vi oss av dietisten-endokrinolog Marina Maximova och barnläkare-gynekolog Olga Klekovka.

Varför känner du dig hungrig under PMS?

Appetiten och följaktligen mängden mat som äts varierar beroende på cykeln, eftersom könshormoner är direkt involverade i ämnesomsättningen och reglerar hunger eller mättnad..

Hunger, som inträffar i förväg till menstruationscykeln, kommer faktiskt till den ursprungliga instinkten. Under ägglossningen börjar kroppen förbereda sig för en potentiell graviditet.

Det måste ha reserver av näringsämnen, och ofta vill vi äta kalorifoder (även om ett högt kaloriinnehåll inte alltid innebär närvaron av ett stort antal näringsämnen).

endokrinologernäringsläkare, huvudläkare på kliniken för vikt- och figurkorrigering HB Clinic

- I den kvinnliga kroppen fungerar hormoner cykliskt: omedelbart efter de kritiska dagarna börjar hypofysen att arbeta aktivt, aktivera äggstockarna för äggmognad, och i mitten av cykeln produceras östrogener, de viktigaste kvinnliga hormonerna. Detta är den ljusaste tiden för en kvinna - toppen av sexuell aktivitet och attraktivitet.

Men i den andra fasen av cykeln visas en dominerande follikel, som producerar progesteron, moderhormonet, och detta är lugnt, en del långsam metabolism med pastiness, fuktighet i vävnader, förbereder, eventuellt, för att fostra ett barn.

Höjdpunkten i förändringarna före menstruationscykeln är nästan som förtvivlan över en oförutsedd graviditet och frånvaron av en assistent för en kvinna i form av en morkaka med en extra källa till hormoner.

Och den här gången är den mest kritiska för den emotionella bakgrunden: humörsvängningar, smakpreferenser, tårfullhet, irritabilitet, vätskestagnation i kroppen med svullnad, uppenbar viktökning och en minskning av ämnesomsättningen. Därför finns det en sug efter godis som en källa till lättförsmältbara energikällor.

Tiden för hormonbrist i kroppen och varaktighet, svårighetsgrad och olika symtom beror på den aktuella reaktionen hos andra system: binjurarna, sköldkörteln och korrekt reglering av de centrala delarna av det hormonella systemet - hypofysen och nipothalamus. Om en kvinna ursprungligen har ett underskott på andra system, uppstår PMS med uttalade humörsvängningar.

MD, barnläkare-gynekolog vid den tyska medicintekniska kliniken GMTClinic

- Under faserna i menstruationscykeln förändras hormonnivån. I processen med den första fasen (produktionen av hormonet östrogen ökar), känns kvinnan bra med början av den andra fasen, under vilken östrogennivån minskar, humöret och välbefinnandet försämras, och aptiten ökar också. Detta tillstånd kan förklaras av flera skäl:

 • ökade nivåer av progesteron i blodet provocerar en ökning i produktionen av adrenalin och noradrenalin. De ökar i sin tur utsöndringen av magsaft. Mat som kommer in i matsmältningskanalen digereras på kortare tid;
 • i den andra fasen av menstruationscykeln på grund av påverkan av hormoner och särskilt progesteron, produceras ett ämne som reglerar blodsocker (insulin) i mindre mängd. Genom att känna behovet av socker kompenserar vår kropp för sin brist på choklad, godis, rullar och bakverk, det vill säga produkter som innehåller kolhydrater;
 • önskan att ständigt äta alla slags godis - möjligheten till graviditet. Kroppen får en signal om behovet av ansamling av näringsämnen, så flickor känner en ökad aptit före menstruationscykeln.

Vad ska man göra

Lägg till järnrika livsmedel till din diet. Rött kött, fisk eller greener kommer att kompensera för det järn du tappade på inför kritiska dagar. Detta kommer att skapa en slags "feedback" med kroppen: du ger den vad den kräver i det ögonblicket.

Om du står inför en outhärdlig hunger, men åt åt för bara en timme sedan, som det verkar för dig, vänta ytterligare 20 minuter.Kanske känslan av hunger försvinner. Om inte, tortyr inte dig själv, det viktigaste är att äta en hälsosam måltid..

Begräns inte dig helt till att äta. Oavsett om du vill ha det eller inte, det är kroppens naturliga behov av mer energi. Och för att inte få dig till frustration, öka något kaloriintaget under ICP.

Försök ersätta godis för något mer användbart, till exempel frukt. När du väljer mjölk eller mörk choklad, föredra den senare.

 • Det är bättre att minimera salta livsmedel under PMS, eftersom det bara kommer att förvärra svullnad och behålla vatten i kroppen.
 • Olga Klekovkina
 • MD, barnläkare-gynekolog vid den tyska medicintekniska kliniken GMTClinic

- Om du inte kan kontrollera känslan av hunger under PMS-perioden, när metaboliska processer bromsas, rekommenderar jag att du övervakar produkternas kvalitet, använder bara hälsosamma ingredienser, som komplexa kolhydrater (spannmål, frukt, grönsaker, pasta, fullkornsbröd) och proteiner (magert kött, fisk med låg fetthalt, keso och kefir, baljväxter). Det är bättre under denna period att begränsa användningen av fet, salt och rökt mat, godis, socker, kolsyrade drycker, alkohol och kaffe.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Endometrial hyperplasi

Endometrial hyperplasi - överdriven tillväxt av endometrium (inre skiktet i livmodern), åtföljt av en ökning av dess volym och tjocklek.Patologi är ett brådskande problem med modern gynekologi, eftersom hyperplastiska processer i endometrium är benägna att utvecklas och kan genomgå malign transformation....

Spiral under menstruationen

Vid alla tidpunkter har preventivmedel uppmärksammats särskilt. I stället för ett sätt att förhindra oönskad graviditet, andra dök upp, förbättrades många metoder.Idag är installationen av en intrauterin enhet mycket populär....

Försenad menstruation - 23 skäl till varför du inte har en period

MenstruationscykelDen kvinnliga kroppen i reproduktiv ålder fungerar cykliskt. Det sista steget i denna cykel är månadsblödning. De indikerar att ägget inte befruktas och att graviditet inte har inträffat....