Kritiska dagar och aptit - hur är de relaterade och varför är det viktigt

Intim

Orsaken till ökad aptit hos kvinnor under den premenstruella perioden är en hormonell kraftig kraft. Ökade nivåer av adrenalin och progesteron (kvinnligt könshormon). Detta leder i sin tur till ökad produktion av magsaft och som ett resultat ökad aptit.

Kvinnor vill äta mer och mer ofta, särskilt längtar efter snabba kolhydrater: söt och stärkelse. Detta problem är särskilt oroande för dem som följer figuren eller strävar efter att gå ner i vikt, liksom de som lider av endokrina störningar (diabetes mellitus) - i andra fall går denna period obemärkt för kvinnor. Med tillkomsten av en ny menstruationscykel försvinner alla symtom på egen hand.

Vad som orsakar aptit för menstruation

Menstruation är en naturlig process där många element är involverade. För någon är de lättare, för någon svårare. Och detta beror både på tillståndet i kroppen som helhet och på individens känslighet i enskilda områden. Men mest av allt påverkar hormonella förändringar cykeln och välbefinnandet..

Innehållet i progesteron och östrogen - hormoner som ansvarar för kvinnans cykel och hälsa - faller till en lägsta nivå i blodet. Detta är ett kritiskt ögonblick. När allt kommer omkring leder detta till en förändring i humör, välbefinnande, hudtillstånd och ökad aptit. Nivån på dessa hormoner stiger redan närmare mitten av cykeln. Sedan alla konsekvenser av den föregående nedgången och kommer till intet.

Ökad aptit före menstruation är normen för nästan alla kvinnor. Olika studier av forskare som har genomförts under många år talar vältaligt om detta. De fann också att det finns flera sorter av specifik hunger - före, under och efter menstruation.

Vilka fysiologiska processer som sker i den kvinnliga kroppen

Menstruationscykler förekommer varje månad i den kvinnliga kroppen. Varaktigheten för var och en är 28-34 dagar. Den första dagen i cykeln anses vara 1 dag kritiska dagar.

Huvudstadierna i menstruationscykeln beskrivs i tabellen.

Steg 1Ägget lägger bara. Mängden östrogen är minst. Gradvis ökar mängden hormon. Bara mot mitten av cykeln är den hormonella bakgrunden på topp. I mitten av menstruationscykeln ökar alla hormoner. Kvinnans hälsa förbättras och hennes prestanda förbättras. Hudens skick förbättras.
2 etappOmedelbart efter frigörandet av ägget minskar mängden östrogen. Progesteron, som är nödvändigt för normal fästning av fosterägget, ökar om befruktningen är framgångsrik. Gradvis börjar hälsan försämras. Premenstruellt syndrom uppstår om befruktning inte äger rum. Dåsighet, apati, irritabilitet uppträder, kroppen blir svullen, hudens tillstånd förvärras.
3 etappOm befruktningen inte äger rum börjar menstruationen. Endometrial rester går ut som en del av menstruationen. Progesteron reduceras avsevärt. En ny menstruationscykel börjar.

Hormonfluktuationer under hela cykeln är fysiologiska och behöver inte behandling. Ibland kan terapeutiska åtgärder rekommenderas till en kvinna om det premenstruella syndromet är alltför uttalat..

Hur kroppen reagerar på mat före menstruationen

Tänk på zhor innan menstruationen. Ökad aptit för PMS avgör ett antal skäl:

 • hormonella förändringar;
 • stressiga situationer och reaktion på det;
 • naturlig förberedelse för befruktning.

För att förstå varför PMS är så hungrig bör man tänka att detta inte är före menstruationen utan efter ägglossningen.

Naturen har fastställt mekanismer som hjälper korrekt befruktning och mild gestation. På grund av detta börjar kroppen aktivt lagra energi för att stödja två på en gång. Det mest framgångsrika ögonblicket för befruktning är ägglossning. Och det händer före menstruationen. Om befruktningen inte inträffade och reglerna började försvinner önskan att äta allt som finns i kylen och i hyllorna.

När det gäller hormonell obalans varar effekten längre. Och om detta är en reaktion på stress, är det problematiskt att bestämma den normala varaktigheten. Minskningen beror bara på hur snabbt situationen upphör att uppfattas av stress..

Om det finns behov av något specifikt? Det kan säga att något specifikt saknas.

Varför vill du verkligen ha fisk innan menstruationen? Kroppen saknar spårelement som fisken är full av: jod, fosfor, magnesium, vitaminer, omega-fettsyror och mycket mer. Vad ska man göra? Ät en bit eller ett par. Överdriv inte bara det med fiskspecialiteter - föredra enkla rätter. Om detta inte hjälper, be din läkare att utveckla en kurs för dig att ta vitaminer och mineraler..

Varför vill du ibland ha något salt innan du börjar din period? Salt hjälper till att hantera stress och distraherar dem. Det sparar dig också från trötthet och ökad stress. Under perioden med premenstruellt syndrom är kroppen mer utsatt för alla dessa faktorer och kräver en lösning på problemet. Ge inte upp - salt förstärker bara hunger och behåller vatten, vilket redan är dåligt utsöndrat före menstruationen.

Vad mer är skälen zhor

Kvinnors huvudroll är förplantning. Ägglossning är den mest gynnsamma perioden för en sannolik befruktning. Det är efter frigörandet av ägget att hjärnan ger en signal om behovet av ansamling av näringsämnen.


Många för närvarande dras till fett

Innan menstruationen dras en kvinna till tung och skräpmat. Detta symptom är karakteristiskt för de flesta flickor. Symtom manifesterar sig även i de representanter för det svagare könet som följer en diet eller korrekt näring..

Ökad aptit syftar till att bevara sannolikt avkomma och framgångsrik befruktning. Reglerad produktion av insulin och magsaft.

Om befruktning inte har inträffat tar kroppen bort överskott av ansamlingar. Minskad progesteron ger rengöring av livmodern och tarmkanalen. Ofta sker detta den första dagen av menstruationen.

Efter menstruationens början minskar aptiten tvärtom. Hungerns hjärncentrum aktiveras. Tillståndet börjar stabilisera.

Hur ökar aptiten under menstruationen

Men zhor under menstruationen - detta är inte längre förberedelse för förplantning. Det är bara en reaktion på stress. Kroppen är van vid att hantera svårigheterna i livet med hjälp av lite läcker skadlighet. Och när han själv blir en enda stress - på grund av perestroika, en hormonell våg, smärta - har han inget annat val än att ta till beprövade och välkända metoder.

Appetiten ökar före och under menstruationen eftersom det är just detta sätt att hantera stress som verkar vara det enklaste och mest logiska. Men detta är i grund och botten fel. Och inte ens på grund av att månatligen ätade kilogram kan förstöra siffran väldigt inopportune. Men också för att ett sådant sätt att hantera stress inte är det bästa alternativet. Och du bör lära dig att hantera detta problem tills det har vuxit till en patologi. Och sedan med tur, kanske bara viktökning och mer intensiv träning, och kanske stroke, hjärtattacker, diabetes, ledproblem och många andra problem som är direkt relaterade till fetma.

Ett annat skäl till att man under menstruationen plötsligt känner att äta mycket kan vara de hormoner som produceras av kroppen speciellt för processen att separera ägget och utseendet på ett nytt. Kroppen reagerar på sitt sätt - försöker kompensera för obalansen i vanliga hormoner med mat.

Vilka är de fysiologiska orsakerna till uppkomsten av zhora

Produktionen av kvinnliga hormoner sker under påverkan av det centrala nervsystemet. Menstruationscykeln koordineras av:

 • hypofys;
 • hypotalamus;


Hypofysen ansvarar för produktionen av hormoner

Hormonfluktuationer förekommer. Nivån på adrenalin och insulin förändras. Det är av denna anledning som aptiten förbättras kraftigt. Dessutom ökar kroppsvikten. Överskottsvätska börjar samlas. Kroppen är tydligt svullnad.

Ökad aptit kan också förknippas med en stor blodförlust under menstruationen. Således försöker kroppen återhämta sig på egen hand. Det finns en påfyllning av protein och järn. Det mest negativa tillståndet påverkar tillståndet hos kvinnor som är benägna till övervikt. Det är viktigt att normalisera metaboliska processer.

Varför avtar inte aptiten efter menstruationen?

Zhor efter menstruation är en specialkategori. Och om frossa före planerad menstruation är helt rättfärdigad av hormoner eller förberedelse för att fostra ett barn, efter det blir det irrelevant.

Så varför uppstår en sådan hunger? Läkarna säger att flera alternativ kunde ha påverkat detta..

Om det finns en vana att "belöna" med mat, kan kroppen överföra den till en konditionerad reflex. Efter att ha upplevt stress försöker han "berömma" sig själv och gör detta med hjälp av den enda spaken han känner - mat.

Om det inte finns någon sådan vana och hunger uppträder omedelbart efter avslutade kritiska dagar kan detta vara ett tillfälle att tänka på balansen mellan hormoner. Detta enda symptom är ingen anledning att ställa en diagnos. Men du bör vara mer uppmärksam på alla andra manifestationer: regelbundenhet i cykeln, svullnad i benen och ansiktet före menstruation, håravfall och så vidare..

Kan zhor vara ett tecken på graviditet

Tills en försening inträffar kanske en kvinna inte ens misstänker att en graviditet har inträffat. I detta fall är zhor inte en manifestation av premenstruellt syndrom, utan ett symptom på framgångsrik befruktning. Detta är en naturlig process för att förbereda kroppen för framgångsrikt bärande av barnet och vidare förlossning.

I de tidiga stadierna av graviditeten ökar progesteronnivåerna snabbt. Kroppen lagrar näringsämnen. När man bär ett barn måste en kvinna äta i två.

Zhor är sällan patologisk. Följande tecken kan också indikera graviditet:

 • illamående;
 • munkavle;
 • obehag i nedre del av buken;
 • svaghet;
 • dåsighet;
 • minskad prestanda;
 • intolerans mot vissa skarpa luktar.


Svaghet och yrsel kan prata om graviditet.

Månadsvis och söt

Denna punkt bör läggas i ett separat stycke i artikeln, bara för att det oroar sig mer. Trots allt tolererar ingen diet kilogram kakor och choklad, även om orsaken till detta är hormonell obalans.

Frågan varför man vill ha godis mest av allt, men det finns ett fullständigt och underbyggt svar i forskningsmaterialet - antingen en brist på blodsocker (på grund av en kraftig förändring i insulinnivåer) eller brist på endorfin är att skylla.

I det första fallet väcker en brist på insulin köp av en annan chokladstång. Men en kraftig ökning av insulinnivåerna leder inte till de mest rosiga konsekvenserna. Så det är bättre att vägra godis. Ofta synd på detta alternativ. Men faktiskt reducerar endorfinbrist nivån på alla funktioner i kroppen och kan inte diskonteras.

Vår kropp producerar hormonet av lycka på egen hand (utom i de fall vi pressar innehållet med choklad). Och mest aktivt sker denna process under ägglossningen. Men efter det minskar det (det återgår till normalt, genomsnitt). Och så måste du konstgjort lägga till lite glädje i kroppen. Du kan öka dess innehåll på billigare sätt - koppla av, lyssna på trevlig musik, läsa din favoritbok, titta på en film eller serie. Plötsliga humörsvängningar uppstår också från endorfinförändringar. Nivå ökad - mindre irritation, mindre lust att äta något.

Varför vill du fortfarande godis innan din period? Av samma anledning som under, men stress blandas igen. Om kroppen tidigare vant sig att "sylt" den med choklad, kommer den att göra samma sak under kritiska dagar.

Sult och kritiska dagar: "Jag vill äta mycket till tårar"

Tack vare många studier vet vi att aptiten minskar med ägglossningen (när östrogen når sitt högsta) och växer efter ägglossningen, när progesteron når sin topp. Enligt forskare ökar matintaget med 90-500 kalorier per dag. Med hjälp av dessa och andra uppgifter har forskare sammanställt ett prov infographic som hjälper kvinnor att fördela belastningen och kalorierna i olika faser av menstruationscykeln.!

Diet på menstruationscykelens faser i kombination med fysisk aktivitet:

De första två veckorna av cykeln (follikelfasen):

 • Idealisk fas för muskelhypertrofi och styrketillväxt.
 • Intensiv styrketräning 3 till 5 gånger i veckan.
 • Kaloriintag: 5% till 10% över stödet.
 • Idealisk för att få muskler och öka styrkan.

De senaste 2 veckorna av cykeln (luteal fas):

 • Intensiv styrketräning 1-2 gånger i veckan.
 • 1-2 gånger i veckan - lågintensiv cardio i 20-40 minuter.
 • Kaloriintag: från 5% till 10% underskott eller stödnivå.
 • Den perfekta fasen att bränna fett lite.

Jag vill återigen påminna om att en kvinnas kropp är extremt känslig. När en kvinna har kaloriunderskott eller om det finns dagligen (eller mer än fyra gånger i veckan) kardio i sitt liv, reagerar kroppen på sådana manipulationer som hotet om överlevnad. Kroppen stänger av de "icke-väsentliga" processerna för tillfället, varav en är reproduktion, vilket gör befruktning omöjlig. Så din period kan försvinna!

Varför ökar aptiten, vad beror det på? Svaret är enkelt: från östrogen. Ja, östrogener, i plural. Detta är inte ett hormon, utan tre så många: östradiol, östriol och östron. Du måste ha hört talas om östradiol. Det är hans handling som har studerats bäst och det är han som påverkar känslorna av hunger och mättnad mer än andra.

Är symptomet farligt?

Zhor tillhör inte farliga symtom, även om det orsakar obehag. Vanligtvis normaliseras vikt och aptit i början av menstruationen.

Sällan kan zhor vara den första manifestationen av ovariell dysfunktion eller polycystic. Ett sådant symptom är också ett symptom på störningar i nervsystemet som kräver kontakt med en läkare..

Zhor kan också indikera överföring av smittsamma processer, skador och också visas efter behandling med olika läkemedel.

Är det möjligt att använda droger

Bantningsläkemedel rekommenderas inte. Det är bättre att fokusera din energi på att återställa aptiten med rätt näring..

Om läkemedel inte kan undvikas rekommenderas patienter ofta att använda:


Reduxin hjälper till att minska aptiten.Alla listade läkemedel förbättrar känslan av fullhet. Accepteras endast efter föregående samråd med en läkare.

För att sammanfatta

Så, en oemotståndlig sugen efter frossa före menstruation är förknippad med egenskaperna hos den kvinnliga hormonsfären. PMS och det undermedvetna behovet av att lugna hjärncentralen som kontrollerar aptit är viktiga här. Under påverkan av sådana förhållanden försöker en kvinna lugna ner med hjälp av mat, ha kul och glädje, uppnå fred.

Alla kvinnor är individuella och speciella, därför finns det många människor, tvärtom, före menstruationen, oroar sig för en fullständig brist på aptit, upp till illamående och kräkningar aversion mot mat. Sådana tillstånd orsakas också av hormonella förändringar med avvikelse av balans i motsatt riktning..

Oavsett hur PMS återspeglas i en kvinnas tillstånd bör man hålla sig till det gyllene medelvärdet. Du måste äta sparsamt med fokus på hälsosam mat. Det är ganska acceptabelt att hänge sig själv då och då med en bit choklad eller godis, rökt fisk och andra delikatesser. Då kommer kroppen inte att drabbas av brist på vad som önskas, den kommer inte att visa aggressiv hunger, vilket kommer att ge utmärkt välbefinnande och yttre attraktivitet.

Jag känner mig som en frossa, jag tuggar hela dagen på jobbet och hemma, till att börja med tänkte jag att det bara var en slump, ja, jag märkte särskilt att bokstavligen fyra dagar före affären, jag vill alltid äta, jag är tunn själv, och till och med kinder visas, och efter menstruationen, vad som händer, förmodligen är kroppen så förberedd för förluster. menstruationen varar 6 dagar, de två första dagarna på smärtstillande medel.

Experter Woman.ru

Få expertutlåtande om ditt ämne

Victoria Kiseleva

Psykolog, Gestaltterapeut. Specialist från sajten b17.ru

Muzyk Yana Valerevna

Psykolog, psykoanalytiker. Specialist från sajten b17.ru

Semikolennyh Nadezhda Vladimirovna

Psykolog. Specialist från sajten b17.ru

Julia Vadimovna Voronina

Psykolog, biblioterapeut. Specialist från sajten b17.ru

Vzhechinsky Eve

Psykolog. Specialist från sajten b17.ru

Zadoyina Lyudmila Aleksandrovna

Psykolog. Specialist från sajten b17.ru

Andreeva Anna Mikhailovna

Psykolog, klinisk psykolog, onkopsykolog. Specialist från sajten b17.ru

Korotina Svetlana Yuryevna

Psykoterapeut. Specialist från sajten b17.ru

Pavlichenko Marina Valentinovna

Psykolog, rådgivande psykolog. Specialist från sajten b17.ru

Kan jag få en chokladkaka?

De säger att choklad hjälper kroppen att göra endorfiner? Precis vad du behöver på de tråkiga dagarna av premenstruellt syndrom. Endast inte alla typer av chokladprodukter kommer att vara användbara. Till exempel ger mjölk eller vit choklad ingen fördel, såvida inte ett par extra kilo på dina sidor.

Om du verkligen ville ha något sött, chokladkaka eller godis rekommenderar vi att du köper en bar med äkta mörk choklad. Det kan drickas med naturlig kakao bryggt av dig själv..

Och för att övervinna önskan efter godis bör du konsumera tillräckligt med vitaminer och mineraler. Huvudelementen är krom och magnesium, de minskar lusten att äta allt, lindrar irritabilitet och tårar. Kritiska dagar är mycket enklare.

Det är viktigt att veta!

Orthorexia nervosa är inte erkänd som en ätstörning av American Psychiatric Association, och nämns inte som en officiell diagnos i US Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5), som används allmänt i USA. Det finns ingen denna patologi i den senaste utgåvan av ICD.

Kvinnor försöker alltid övervaka sina externa parametrar. En stor publik av damer är intresserad av vad som är den främsta orsaken till behovet av mat, särskilt innan menstruationen. Det är under denna process som det är omöjligt att begränsa ens önskan om mat. Hungern börjar intensifieras bara ett par dagar innan de börjar. En aktiv önskan att äta börjar, ofta två veckor efter menstruationens slut. Detta symptom har ett namn - premenstruellt syndrom. Det ger en signal om att menstruationen kommer att börja mycket snart. Om vi ​​pratar om det ökade behovet av mat, är detta uteslutande individuellt. Det finns emellertid flera skäl till förbättringen, eller tvärtom, en minskad aptit, som gäller alla kvinnor. Vidare i artikeln i detalj om varför ökad aptit före menstruation.

Fysiologi eller patologi

Mer intressant:
Echinococcal levercystoperation

Apple mjäll vinäger recensioner

Hittills är problemet med ökad aptit hos kvinnor några dagar innan menstruationen väl förstått. Det finns tillförlitliga svar på varför detta händer, rekommendationer om hur man undviker det..

Den så kallade zhor uppstår omedelbart efter ägglossningen, men aptiten växer gradvis. En kvinna eller flicka märker en ökad önskan att äta något 7-10 dagar innan kritiska dagar börjar. Tillståndet är förknippat med fysiologiska processer, det är omöjligt att motstå dem och det är farligt för hälsan. Du måste lära dig att hantera zhory.

Kommer libido att hantera viljestyrka eller ska jag ta medicin

Om du vill ha sex mer före menstruationen än i andra perioder, kan du ändra situationen:

 • ha daglig intimitet, så att motsvarande hormoner produceras i kroppen;
 • ta hormonella läkemedel;
 • försöker hålla tillbaka.

Det första sättet är bra för familjekvinnor, vars män är hemma varje natt och är redo att utföra äktenskapliga uppgifter. Och om makan arbetar en dag - tre? Då kan du ta dig till knep som telefonsex, men med din egen missus. Kvinnor är varelser med vilda fantasier, och det borde definitivt hjälpa dem..

När hormoner produceras i kroppen: endorfin, serotonin, - förutom en stor attraktion mot en partner, känner en kvinna sig inspirerad och glad. Med denna kombination kommer hon att vara redo att rulla berg, och hennes kreativa aktivitet kan öka.

Det är fantasivärlden som hjälper till att övervinna denna, faktiskt, djurkänsla när det är orealistiskt att ha sex fysiskt. Det återstår bara att fråga: vad man ska göra med icke-kreativt arbete, när man behöver tänka, fokusera på ämnet forskning? Tar du verkligen hormonella läkemedel? Ofta är de rädda att använda på grund av risken för att öka övervikt och inte utan skäl.

Men det finns hormoner som en person tvärtom kan gå ner i vikt oerhört. Kroppsvolymer och former är viktiga parametrar, men inte de viktigaste. Du måste vara försiktig med hormonell obalans och livslångt beroende av droger. Att ta dem tankelöst är inte bra. Detta är ett tillfälle att konsultera med en sexolog, gynekolog, endokrinolog.

Du rusar mot människor, vill du äta och gråta? Hur man överlever PMS

Symtom på PMS hos en kvinna: hur man kan dra nytta av dem

Sårbar och tikig - så du kan beskriva en kvinna med PMS. Symtom på premenstruellt syndrom är bekant för nästan alla, och spöker oss ofta från den första menstruationen till klimakteriet. Detta instabila tillstånd av psyken erbjuds ofta att behandlas med piller, men det finns ett bättre sätt - att dra nytta av faserna i månadscykeln. Hur man gör det?

Det finns dagar då du kan vända bergen, och det händer att du slår som en säck. Det beror mycket på vilken del av cykeln du är i. Ditt humör kommer att vara bäst under första halvan av cykeln - i den så kallade follikelfasen, när ett ägg utvecklas i äggstockarna. För närvarande kryper östrogennivåerna upp och överskrider progesteronnivåerna. Östrogen hjälper dig att känna dig förförisk, omtänksam, generös - allt du behöver för att locka en partner medan ägget mognar för ägglossning. Eftersom östrogen mobiliseras, liksom stresshormonet, är det mindre problem för dig - som gåsvatten.

Den andra halvan av cykeln, lutealfasen, är den två veckors perioden mellan frigörandet av ägget från follikeln och början av menstruationen. Det är här humörproblem börjar - så snart progesteron börjar råda över östrogen. Från progesteron blir vi döda och humöriga, och dessa sensationer når sin topp den 21: e dagen av cykeln. Omedelbart före menstruationen minskar östrogennivåerna dramatiskt och dramatiskt - och din nivå av goodwill med det. Om du börjar rusa på människor varje månad, som i ett schema, så har östrogenet minskat och progesteron tvärtom har ökat. Möt PMS - premenstruellt syndrom!

Premenstruellt syndrom: liknar en psykisk sjukdom, men inte den

PMS är en naturlig förekomst. Inte en gåva, men ingen stor sak. I Bibeln från amerikanska psykiatriker - Guide to the Diagnosis and Statistics of Mental Disorders - beskrivs emellertid premenstrual dysforisk störning (PMDD) som ett patologiskt tillstånd som kräver psykiatrisk behandling. Cirka 3 till 8% av kvinnorna i reproduktiv ålder är berättigade till PMDD-kriterier. Cirka 15–20% av kvinnorna upplever en fruktansvärd PMS eller upplever inte alls. Alla övriga är någonstans i mitten, och vår position på denna skala kan förändras från månad till månad och, ännu viktigare, från menark till perimenopaus - under dessa perioder i våra liv förvärras symtomen på PMS på grund av oförutsägbara hormonella fluktuationer.

Tårar och irritation ur det blå, känslan av att allt har staplat på dig och ingen uppskattar dig, en oemotståndlig önskan att äta choklad och oförmågan att resa sig från soffan - allt detta ingår i programmet de här få dagarna före menstruationen. En minskning av östrogennivåerna leder till en kraftig minskning av serotoninnivåerna - detta förklarar många av symptomen på PMS. Låg serotonin är karakteristiskt för depression, panikstörning och tvångssyndrom (OCD), så var inte förvånad om du känner dig lite (eller helt) ur huvudet innan menstruationen.

Ju mindre serotonin, desto tunnare skal som skyddar dig från omvärlden. Du blir mer känslig för fysisk smärta - och för kritik. Du anpassar dig sämre i stressiga situationer, du är ledsen, rädd, orolig, hungrig och gråter. Om vi ​​jämför syndromen vid PMS och svår depression, kommer vi att se många sammanfall. Den största skillnaden är att PMS försvinner så snart menstruationen börjar och allvarlig depression kan pågå i veckor eller månader..

PMS inträffar vanligtvis 3-4 dagar före menstruationens början, men jag hade flera patienter som rapporterade att de hade PMS från en dag eller två efter ägglossningen. De känner hemskt melankoli, depression och hopplöshet, de strider ofta med läxor och arbetskollegor, de somnar knappt, vaknar mitt på natten, är lätt irriterade, kroppen verkar svälla. Andra patienter hävdar att PMS tycks vara lugnt i dem, men de omkring dem märker fortfarande en förändring i sitt humör.

Månadsdiagram - ditt livsdiagram

Eftersom humörsvängningar under månadscykeln är normala behöver du inte dricka dem med tabletter, men du bör ta hand om dig själv. Jag rekommenderar också starkt att hålla ett cykelschema, markera början av menstruation och ägglossning. Om du registrerar tiden när ditt humör börjar hoppa, hjälper det inte bara dig att planera saker under en månad, utan också hjälpa dina nära och kära och eventuellt kollegor att förstå vad och när du kan förvänta dig av dig.

Detta hjälper dig att alltid vara på vakt och veta när du blir sårbar och reagerar skarpt på allt. Komplicerade frågor bör planeras i början av cykeln, när din psykologiska stabilitet är högre. Östrogen, som når sin topp i mitten av cykeln, förbättrar din muntliga och motoriska färdigheter, så att sy och affärspresentationer bäst planeras för denna tid. Och arbete som är idealiskt för någon med OCD, som att skaka skåpet, är bäst reserverat för PMS-perioden.

Dessutom, under PMS, är din smärttröskel den lägsta - inte den bästa tiden att gå till tandläkaren eller för hårborttagning. Flytta dessa aktiviteter till den första halvan av cykeln.

När du vill gråta

Vanligtvis klagar patienterna att flera dagar före menstruationen attackerar tårhärdighet dem. Detta fenomen kallas "överkänslighet mot försummelse" och observeras ofta hos personer med klinisk depression. När din nivå av serotonin når en nedre gräns för depression, försämras din känslighet och alla kan kränka dig.

Innan menstruationen händer samma sak. Obehagliga kommentarer skadar mer. Men kvinnor gråter ofta under PMS, inte bara för att någon kränkt dem. Vi blir mer mottagliga för sentimental reklam på TV och gråtande sånger i radio. När jag från en gatescene - som en schizofren hemlös man som surrar genom skräp eller en affärsman som stoppar för att hjälpa en turist att räkna ut en karta - jag får en klump i halsen, är jag medveten om vilken fas i cykeln jag befinner mig i.

Vårt känslomässiga liv följer den interna klockans rytm, och deras framsteg måste övervakas noggrant. Observera när du vill ha sex, när - när du är romantiskt benägen och när du är fast besluten att inte ta fångar. När du har blivit med dig biologiska rytmer kan du använda hormonella fluktuationer till din fördel. Och det enda sättet att tydligt spåra dina ändringar är att hålla en "databas".

Detta är särskilt viktigt om du börjar eller sluta ta mediciner - särskilt orala preventivmedel eller SSRI (selektiva serotoninåterupptagshämmare, en modern grupp antidepressiva medel) - som skapar onaturlig känslomässig ställning. Deras potentiella effekter på humör, libido och mer är inte en myt, utan en verklighet, och du kanske tycker att dessa läkemedel tar mer från dig än de ger.

PMS: vi rasar ur det blå

Om saken bara var begränsad till gråt! En ökad känslighet - särskilt för kritik - kan orsaka en explosiv känslomässig reaktion. Mina patienter, som klagar över PMS, noterar att de under denna period är irriterade av det faktum att de resten av månaden lugnt skulle sänka bromsarna. Deras reaktioner blir oförutsägbara och de kan tolerera uttryck och handlingar som vanligtvis inte finns i deras repertoar..

Poängen här är att de främre flikarna i hjärnan, som undertrycker de känslomässiga centrumen, behöver stora doser av serotonin. Ju närmare PMS, desto lägre serotoninnivå, så för många av oss, ju närmare PMS, desto mer troligt är det att ”tikläget” kommer att slås på. Men vi spricker ur det blå.

Orsakerna till våra besvikelser är mycket verkliga, vi brukar bara mer framgångsrikt bromsa vår sorg och ilska. På grund av den höga östrogennivån är vi vanligtvis resistenta mot stress. Vi är sorglösa, bryr oss mer om andra än oss själva och lättare abstrakt från problem..

Hur vår önskan att ta hand om andra växer och krymper beror mer eller mindre på våra perioder. Östrogen kan betraktas som ett hormon som heter "Allt du vill, kära!". Östrogen täcker våra ögon med regnbågens dimma. Östrogen är utformat för att uppmuntra oss att förföra en partner och sedan ta hand om avkomma. Syftet är östrogen utåt - att göra allt så att barn blir lyckliga och partneren är lyckliga.

När östrogennivåerna sjunker kraftigt före menstruationen, tappar regnbågens slöja. Vi är inte längre förföriska kvinnor och försöker inte behålla vår barns potentiella far. Det är dags att städa upp höljen. Och hela nästa månad kommer vi igen säkert att ta upp allt det skräpet, som inte kommer att uthärda några krafter en vecka innan menstruationsstart.

Premenstruellt syndrom - det här är mig riktigt

Låt oss lära oss en lektion av detta. Du kanske inte bör tappa av skräp på en månad. Otillfredsställelsen som överträffar dig i en viss fas av cykeln är en gåva, din chans att förändra ditt liv - att offra dig mindre och grotta in för andras förväntningar.

Det här är vad jag försöker förmedla till mina patienter: just i denna fas av cykeln är dina tankar och känslor verkliga, inte uppfunnna. Om det verkar som om du inte längre kan bära något, att du inte är värderad, att du har mer ansvar än din partner, att ditt förhållande är ur balans, så är det så det är.

Glöm inte: djurinstinkt berättar för oss att föda upp. Varje månadscykel är en chans att öka avkomman. Hormoner gör din livmodern "preen" och förbereder dig för att embryot ska dyka upp - och de uppmanar dig att "bygga ett bo." En kvinna i sen graviditet, vars progesteron har nått den högsta nivån, täcks av febern hemkomst.

Varje månad, när din kropp förbereder sig för en eventuell embryobildning, stiger progesteronnivåerna och orsakar en mild form av "boetande sinnessjukdom." Mot slutet av cykeln omfamnas en kvinna av missnöje med sin miljö och en manisk önskan att förändra något, vilket skapar en lämplig miljö för ett embryo, som snart häckar i livmoderslimhinnan.

PMS är tiden för psykologisk omvärdering, tid att ta reda på och bestämma om du är nöjd med vart ditt liv går. Varje cykel är en möjlighet att starta något nytt, att vända livet i den riktning du behöver. Lyssna på dina kritiska tankar. Kanske är de mycket viktigare än du tror - och jag slår vad om att jag kan sätta in dem.

PMS är en bra tid att lyssna på intuitionens röst. Under den här perioden, på grund av den låga nivån av serotonin, blir vi "människor utan hud" - och utan blindare som stör vår känslomässiga uppfattning. Det är dags att pausa, reflektera och hylla våra känslor.

Lita på din rörliga beröring - och använd den för gott nästa månad. Kombinera allt som kom till ditt sinne under den "kritiska perioden", skriv ner det och gör det när menstruationen är över och du blir mer korrekt och diplomatisk. Prova detta i en månad eller två - så kommer de "månatliga" resolutionerna att bli en del av ditt liv.

För medicinska frågor, se till att du först konsulterar din läkare.

Zhor före menstruation - för hur många dagar börjar gödningen, vad man ska göra med den?

Strax före menstruationen visas tecken på premenstruellt syndrom. Zhor före menstruation är inte ovanligt. Under den andra halvan av cykeln ökar kvinnans aptit. Abdominal obehag kan uppstå. Svaghet och illamående observeras. Tecken på premenstruellt syndrom beror på olika hormonella förändringar. Symtomen är fysiologiska. Före menstruationen produceras magsaft intensivt. Det är av den anledningen aptiten kan öka. Nivån av adrenalin och progesteron stiger. Begär efter konfektyr och enkla kolhydrater.


Innan menstruationen vill jag ofta äta

Vilka fysiologiska processer som sker i den kvinnliga kroppen

Menstruationscykler förekommer varje månad i den kvinnliga kroppen. Varaktigheten för var och en är 28-34 dagar. Den första dagen i cykeln anses vara 1 dag kritiska dagar.

Huvudstadierna i menstruationscykeln beskrivs i tabellen.

Steg 1Ägget lägger bara. Mängden östrogen är minst. Gradvis ökar mängden hormon. Bara mot mitten av cykeln är den hormonella bakgrunden på topp. I mitten av menstruationscykeln ökar alla hormoner. Kvinnans hälsa förbättras och hennes prestanda förbättras. Hudens skick förbättras.
2 etappOmedelbart efter frigörandet av ägget minskar mängden östrogen. Progesteron, som är nödvändigt för normal fästning av fosterägget, ökar om befruktningen är framgångsrik. Gradvis börjar hälsan försämras. Premenstruellt syndrom uppstår om befruktning inte äger rum. Dåsighet, apati, irritabilitet uppträder, kroppen blir svullen, hudens tillstånd förvärras.
3 etappOm befruktningen inte äger rum börjar menstruationen. Endometrial rester går ut som en del av menstruationen. Progesteron reduceras avsevärt. En ny menstruationscykel börjar.

Hormonfluktuationer under hela cykeln är fysiologiska och behöver inte behandling. Ibland kan terapeutiska åtgärder rekommenderas till en kvinna om det premenstruella syndromet är alltför uttalat..

Menstruationens varaktighet är 3-7 dagar. Vid den 14: e dagen inträffar en ägglossningsperiod, där ett ägg lämnar äggstocken, som väntar på befruktning. Om befruktningen inte ägde rum lämnar hon efter 24-72 timmar.

Fysiologi eller patologi

Hittills är problemet med ökad aptit hos kvinnor några dagar innan menstruationen väl förstått. Det finns tillförlitliga svar på varför detta händer, rekommendationer om hur man undviker det..

Den så kallade zhor uppstår omedelbart efter ägglossningen, men aptiten växer gradvis. En kvinna eller flicka märker en ökad önskan att äta något 7-10 dagar innan kritiska dagar börjar. Tillståndet är förknippat med fysiologiska processer, det är omöjligt att motstå dem och det är farligt för hälsan. Du måste lära dig att hantera zhory.

Vilka är de fysiologiska orsakerna till uppkomsten av zhora

Produktionen av kvinnliga hormoner sker under påverkan av det centrala nervsystemet. Menstruationscykeln koordineras av:

 • hypofys;
 • hypotalamus;


Hypofysen ansvarar för produktionen av hormoner

Hormonfluktuationer förekommer. Nivån på adrenalin och insulin förändras. Det är av denna anledning som aptiten förbättras kraftigt. Dessutom ökar kroppsvikten. Överskottsvätska börjar samlas. Kroppen är tydligt svullnad.

Ökad aptit kan också förknippas med en stor blodförlust under menstruationen. Således försöker kroppen återhämta sig på egen hand. Det finns en påfyllning av protein och järn. Det mest negativa tillståndet påverkar tillståndet hos kvinnor som är benägna till övervikt. Det är viktigt att normalisera metaboliska processer.

Sult och kritiska dagar: "Jag vill äta mycket till tårar"

Tack vare många studier vet vi att aptiten minskar med ägglossningen (när östrogen når sitt högsta) och växer efter ägglossningen, när progesteron når sin topp. Enligt forskare ökar matintaget med 90-500 kalorier per dag. Med hjälp av dessa och andra uppgifter har forskare sammanställt ett prov infographic som hjälper kvinnor att fördela belastningen och kalorierna i olika faser av menstruationscykeln.!

Diet på menstruationscykelens faser i kombination med fysisk aktivitet:

De första två veckorna av cykeln (follikelfasen):

 • Idealisk fas för muskelhypertrofi och styrketillväxt.
 • Intensiv styrketräning 3 till 5 gånger i veckan.
 • Kaloriintag: 5% till 10% över stödet.
 • Idealisk för att få muskler och öka styrkan.

De senaste 2 veckorna av cykeln (luteal fas):

 • Intensiv styrketräning 1-2 gånger i veckan.
 • 1-2 gånger i veckan - lågintensiv cardio i 20-40 minuter.
 • Kaloriintag: från 5% till 10% underskott eller stödnivå.
 • Den perfekta fasen att bränna fett lite.

Jag vill återigen påminna om att en kvinnas kropp är extremt känslig. När en kvinna har kaloriunderskott eller om det finns dagligen (eller mer än fyra gånger i veckan) kardio i sitt liv, reagerar kroppen på sådana manipulationer som hotet om överlevnad. Kroppen stänger av de "icke-väsentliga" processerna för tillfället, varav en är reproduktion, vilket gör befruktning omöjlig. Så din period kan försvinna!

Varför ökar aptiten, vad beror det på? Svaret är enkelt: från östrogen. Ja, östrogener, i plural. Detta är inte ett hormon, utan tre så många: östradiol, östriol och östron. Du måste ha hört talas om östradiol. Det är hans handling som har studerats bäst och det är han som påverkar känslorna av hunger och mättnad mer än andra.

Som vi redan har upptäckt ökar östradiolnivåerna under follikelfasen och når maximalt före ägglossningen och minskar sedan under lutealfasen. I follikelfasen, när östradiol är högre, minskar din aptit. I lutealfasen, när östradiol minskar, ökar aptiten.

Slutsats: vi äter mindre när våra östrogennivåer är höga. Så aptiten ökar under kritiska dagar.

När östrogennivåerna sjunker och progesteron stiger, vill en kvinna äta mer, och till och med längtan efter vissa livsmedel kan förekomma under en viss fas av sin cykel. Det finns delar av hjärnan som har sensorer för östradiol (östrogenreceptorer). Närvaron av östradiol kan minska matintaget och hjälper till att snabbt känna sig full efter att ha ätit (ökad dopaminbindning). När östradiol minskar, kommer samma delar av din hjärna att säga att du inte har ätit tillräckligt, och med samma mängd mat, vill du äta mer.

Estradiol påverkar också funktionen hos hormonerna av hunger och mättnad. De två hormoner som vi vet bäst - ghrelin och leptin - beror på östrogennivåer. (För insulin och fruktos, se artikeln "Fruktos: Kan jag äta frukt och gå ner i vikt? Principen om insulin. Glykemiskt index och viktminskning")

Ghrelin får dig att känna dig hungrig när magen är tom. Ju högre nivå av ghrelin, desto mer hungrig känner du dig. När tillräckligt med tid har gått efter en måltid utsöndrar din mage ghrelin och den säger till hjärnan: "Låt oss äta!" När du äter minskar halten av ghrelinutsöndring och hjärnan slutar ta emot meddelandet "Jag är hungrig!" Estradiol undertrycker ghrelinmeddelandet "Jag vill äta!" på två sätt: dels genom hjärnan och dels genom att undertrycka hur mycket ghrelin din mage utsöndrar.

 • Mer estradiol => mindre ghrelin => mindre hunger => mindre mat ätit.
 • Mindre östradiol => mer ghrelin => svår hunger => mer ätad mat.

Leptin reglerar din aptit - det får dig att känna dig full efter att ha ätit. Utseendet på östradiol förbättrar antingen leptinsignalen i hjärnan, eller skickar direkt en signal till hjärnan som om det var en signal om leptin själv; men en minskning av östrogen kan minska den övergripande signaleringen, vilket provocerar en ständig känsla av hunger innan menstruationen.

 • Mer östradiol => förbättrad signalöverföring av leptin om mättnad i hjärnan => åt snabbare.
 • Mindre östradiol => nedsatt signalöverföring av leptin om mättnad i hjärnan => vi kan inte äta.

Så du blir inte galen i slutet av varje månad när du känner att du inte kan äta för mycket. Allt detta är fysiologi. Du kom inte med detta. Och detta beror inte på att du är "inte tillräckligt disciplinerad." Därför är kosten för menstruation för viktminskning en kontroversiell idé.

Förresten, ghrelin och leptin är två andra skäl att tugga mat långsamt. Det tar tid innan ghrelinutsöndringen minskar och leptinsignalen når din hjärna. Precis som du tuggar noggrant, har de bråttom att göra sin goda gärning. Ge dem den här gången - och där kommer du att vara plus en i karma. Och minus en (eller ännu mer) i kroppsvikt.

Cellulite försvinner inte när man spelar sport och går ner i vikt: vad man ska göra?

Vad mer är skälen zhor

Kvinnors huvudroll är förplantning. Ägglossning är den mest gynnsamma perioden för en sannolik befruktning. Det är efter frigörandet av ägget att hjärnan ger en signal om behovet av ansamling av näringsämnen.


Många för närvarande dras till fett

Innan menstruationen dras en kvinna till tung och skräpmat. Detta symptom är karakteristiskt för de flesta flickor. Symtom manifesterar sig även i de representanter för det svagare könet som följer en diet eller korrekt näring..

Ökad aptit syftar till att bevara sannolikt avkomma och framgångsrik befruktning. Reglerad produktion av insulin och magsaft.

Om befruktning inte har inträffat tar kroppen bort överskott av ansamlingar. Minskad progesteron ger rengöring av livmodern och tarmkanalen. Ofta sker detta den första dagen av menstruationen.

Efter menstruationens början minskar aptiten tvärtom. Hungerns hjärncentrum aktiveras. Tillståndet börjar stabilisera.


När menstruationen börjar försvinner aptiten

Månadsvis och söt

Denna punkt bör läggas i ett separat stycke i artikeln, bara för att det oroar sig mer. Trots allt tolererar ingen diet kilogram kakor och choklad, även om orsaken till detta är hormonell obalans.

Frågan varför man vill ha godis mest av allt, men det finns ett fullständigt och underbyggt svar i forskningsmaterialet - antingen en brist på blodsocker (på grund av en kraftig förändring i insulinnivåer) eller brist på endorfin är att skylla.

I det första fallet väcker en brist på insulin köp av en annan chokladstång. Men en kraftig ökning av insulinnivåerna leder inte till de mest rosiga konsekvenserna. Så det är bättre att vägra godis. Ofta synd på detta alternativ. Men faktiskt reducerar endorfinbrist nivån på alla funktioner i kroppen och kan inte diskonteras.

Vår kropp producerar hormonet av lycka på egen hand (utom i de fall vi pressar innehållet med choklad). Och mest aktivt sker denna process under ägglossningen. Men efter det minskar det (det återgår till normalt, genomsnitt). Och så måste du konstgjort lägga till lite glädje i kroppen. Du kan öka dess innehåll på billigare sätt - koppla av, lyssna på trevlig musik, läsa din favoritbok, titta på en film eller serie. Plötsliga humörsvängningar uppstår också från endorfinförändringar. Nivå ökad - mindre irritation, mindre lust att äta något.

Varför vill du fortfarande godis innan din period? Av samma anledning som under, men stress blandas igen. Om kroppen tidigare vant sig att "sylt" den med choklad, kommer den att göra samma sak under kritiska dagar.

Kan zhor vara ett tecken på graviditet

Tills en försening inträffar kanske en kvinna inte ens misstänker att en graviditet har inträffat. I detta fall är zhor inte en manifestation av premenstruellt syndrom, utan ett symptom på framgångsrik befruktning. Detta är en naturlig process för att förbereda kroppen för framgångsrikt bärande av barnet och vidare förlossning.

I de tidiga stadierna av graviditeten ökar progesteronnivåerna snabbt. Kroppen lagrar näringsämnen. När man bär ett barn måste en kvinna äta i två.

Zhor är sällan patologisk. Följande tecken kan också indikera graviditet:

 • illamående;
 • munkavle;
 • obehag i nedre del av buken;
 • svaghet;
 • dåsighet;
 • minskad prestanda;
 • intolerans mot vissa skarpa luktar.


Svaghet och yrsel kan prata om graviditet.

Varför avtar inte aptiten efter menstruationen?

Zhor efter menstruation är en specialkategori. Och om frossa före planerad menstruation är helt rättfärdigad av hormoner eller förberedelse för att fostra ett barn, efter det blir det irrelevant.

Så varför uppstår en sådan hunger? Läkarna säger att flera alternativ kunde ha påverkat detta..

Om det finns en vana att "belöna" med mat, kan kroppen överföra den till en konditionerad reflex. Efter att ha upplevt stress försöker han "berömma" sig själv och gör detta med hjälp av den enda spaken han känner - mat.

Om det inte finns någon sådan vana och hunger uppträder omedelbart efter avslutade kritiska dagar kan detta vara ett tillfälle att tänka på balansen mellan hormoner. Detta enda symptom är ingen anledning att ställa en diagnos. Men du bör vara mer uppmärksam på alla andra manifestationer: regelbundenhet i cykeln, svullnad i benen och ansiktet före menstruation, håravfall och så vidare..

Är symptomet farligt?

Zhor tillhör inte farliga symtom, även om det orsakar obehag. Vanligtvis normaliseras vikt och aptit i början av menstruationen.

Sällan kan zhor vara den första manifestationen av ovariell dysfunktion eller polycystic. Ett sådant symptom är också ett symptom på störningar i nervsystemet som kräver kontakt med en läkare..

Zhor kan också indikera överföring av smittsamma processer, skador och också visas efter behandling med olika läkemedel.

Det är viktigt att veta!

Orthorexia nervosa är inte erkänd som en ätstörning av American Psychiatric Association, och nämns inte som en officiell diagnos i US Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5), som används allmänt i USA. Det finns ingen denna patologi i den senaste utgåvan av ICD.

Kvinnor försöker alltid övervaka sina externa parametrar. En stor publik av damer är intresserad av vad som är den främsta orsaken till behovet av mat, särskilt innan menstruationen. Det är under denna process som det är omöjligt att begränsa ens önskan om mat. Hungern börjar intensifieras bara ett par dagar innan de börjar. En aktiv önskan att äta börjar, ofta två veckor efter menstruationens slut. Detta symptom har ett namn - premenstruellt syndrom. Det ger en signal om att menstruationen kommer att börja mycket snart. Om vi ​​pratar om det ökade behovet av mat, är detta uteslutande individuellt. Det finns emellertid flera skäl till förbättringen, eller tvärtom, en minskad aptit, som gäller alla kvinnor. Vidare i artikeln i detalj om varför ökad aptit före menstruation.

Hur man hanterar zhor

Om du har en zhor måste du följa några rekommendationer. Det ska ätas balanserat och i bråk. Portioner bör vara små men ofta. Byt ut enkla kolhydrater med komplexa kolhydrater, till exempel kan choklad ersättas med frukt.

Se den här videon och lära dig hur du slutar äta mycket innan din period:

Konsumera så mycket rent vatten som möjligt för att normalisera din vikt. Föredra endast användbara produkter. Behåll normalt kalium. Ta dessutom vitaminkomplex.

Endast korrekt och regelbunden näring hjälper till att upprätthålla normal aptit. Strikt kost före menstruation är bättre att inte välja.

Vad du ska göra om du verkligen vill äta innan menstruationen?

Stämningen förvärras inte om det finns en behagligt luktande måltid eller ökad aptit. Ofta orsakar den motsatta situationen spänning när det finns problem med önskan att äta. Vad händer exakt med en kvinna just nu? Naturligtvis är det överviktiga problem. Men inte alla vet att felet inte är mat, utan att det är korrekt. Vad kan hjälpa till under ICP-perioden??

Allt i kroppen säkerställer att varje cell är frisk och stark. Men inte all mat disponerar för ett sådant resultat. Allt detta är extremt personligt för alla. "Fusk" och snabb viktökning under menstruationen antyder att distributionen av ämnen och energi bryts, cellerna får inte det de behöver och förblir inte "matade", och hjärnan svarar på detta. Därför ökar behovet av söt eller fet. Du bör bekämpa hunger, viktproblem och växande ödem.

 1. Det är nödvändigt att normalisera måltiderna. Du måste äta lite, men så ofta som möjligt. Och delarna bör inte vara stora.
 2. Processen att äta mat ska mätas, tugga bör vara noggrant, inte rusa.
 3. Ödem kommer inte att försvinna, om inte alls sluta dricka vatten. Det är nödvändigt att tillämpa samma teknik som med en måltid - oftare och i små läppar.
 4. Det rekommenderas att ta Asparkam. Kompositionen har vissa saltföreningar som hjälper till att snabbt bringa hydrobalansen till normal. Det rekommenderas att börja ta piller på en vecka och den förväntade menstruationen.
 5. Aktiv livsstil. Sport hjälper till att bränna onödiga kalorier. Två veckor före menstruationen kan du öva: cykling, olika utomhusspel, bad, skridskoåkning eller skidåkning.
 6. För att inte nå ut till godis måste du hitta en ersättning för dem. En ny bok, en favorithobby, ett djur i huset eller ett yrke i växtvärlden (trädgård, trädgård) kommer att ge glädje..

Är det möjligt att använda droger

Bantningsläkemedel rekommenderas inte. Det är bättre att fokusera din energi på att återställa aptiten med rätt näring..

Om läkemedel inte kan undvikas rekommenderas patienter ofta att använda:


Reduxin hjälper till att minska aptiten
Alla dessa läkemedel förstärker känslan av fullhet. Accepteras endast efter föregående samråd med en läkare.

Kan jag få en chokladkaka?

De säger att choklad hjälper kroppen att göra endorfiner? Precis vad du behöver på de tråkiga dagarna av premenstruellt syndrom. Endast inte alla typer av chokladprodukter kommer att vara användbara. Till exempel ger mjölk eller vit choklad ingen fördel, såvida inte ett par extra kilo på dina sidor.

Om du verkligen ville ha något sött, chokladkaka eller godis rekommenderar vi att du köper en bar med äkta mörk choklad. Det kan drickas med naturlig kakao bryggt av dig själv..

Och för att övervinna önskan efter godis bör du konsumera tillräckligt med vitaminer och mineraler. Huvudelementen är krom och magnesium, de minskar lusten att äta allt, lindrar irritabilitet och tårar. Kritiska dagar är mycket enklare.

Kommer libido att hantera viljestyrka eller ska jag ta medicin

Om du vill ha sex mer före menstruationen än i andra perioder, kan du ändra situationen:

 • ha daglig intimitet, så att motsvarande hormoner produceras i kroppen;
 • ta hormonella läkemedel;
 • försöker hålla tillbaka.

  Det första sättet är bra för familjekvinnor, vars män är hemma varje natt och är redo att utföra äktenskapliga uppgifter. Och om makan arbetar en dag - tre? Då kan du ta dig till knep som telefonsex, men med din egen missus. Kvinnor är varelser med vilda fantasier, och det borde definitivt hjälpa dem..

  När hormoner produceras i kroppen: endorfin, serotonin, - förutom en stor attraktion mot en partner, känner en kvinna sig inspirerad och glad. Med denna kombination kommer hon att vara redo att rulla berg, och hennes kreativa aktivitet kan öka.

  Det är fantasivärlden som hjälper till att övervinna denna, faktiskt, djurkänsla när det är orealistiskt att ha sex fysiskt. Det återstår bara att fråga: vad man ska göra med icke-kreativt arbete, när man behöver tänka, fokusera på ämnet forskning? Tar du verkligen hormonella läkemedel? Ofta är de rädda att använda på grund av risken för att öka övervikt och inte utan skäl.

  Men det finns hormoner som en person tvärtom kan gå ner i vikt oerhört. Kroppsvolymer och former är viktiga parametrar, men inte de viktigaste. Du måste vara försiktig med hormonell obalans och livslångt beroende av droger. Att ta dem tankelöst är inte bra. Detta är ett tillfälle att konsultera med en sexolog, gynekolog, endokrinolog.

 • Artiklar Om Missbruk Cykeln

  Sex under menstruationen - inte i något fall. De ställde gynekologen skamliga frågor om "dessa dagar"

  För många flickor börjar menstruationen som en bult från det blå. Av många skäl: till exempel, i skolan pratar de inte om det som en del av en biologikurs (det beror allt på läraren), och anatomin sker i klass 9, då menstruationen kan börja i flera år....

  När uppkomsten av premenstrual smärta i korsbenet måste ljuda larmet

  Hormonella förändringarObehagliga känslor påverkar området under korsryggen på två sidor av ryggraden. Detta är en dragande smärta som ibland "ekar" med samma kramper i nedre buken....

  Kan det finnas blodutflöde med klimakteriet hos kvinnor?

  De flesta kvinnor är medvetna om upphörandet av menstruationen och är redo för detta i åldern 45-50. Men inte alla kvinnor väntar på vaginal urladdning hos postmenopausala kvinnor, de är förvånade över att ta dem för att återvända menstruationen....