Känsla av förkylning i magen

Harmonier

22 november 2016, 12:34 0 23,968

En känsla av förkylning i magen uppstår på grund av utvecklingen av en inflammatorisk process i magen. Kyla i magen är ett symptom på gastrit.

Funktioner

Med utvecklingen av den inflammatoriska processen i magen stör funktionaliteten i körtlarna i slemhinnan i organet. De ansvarar för utsöndring av magsaft och surhetsnivån. På grund av förändringar i koncentrationen av surhet känns en speciell kyla i magen. Dess manifestation är förknippad med konsumtion av mat och vätskor. Ledsagande symtom:

 • brännande, obehag i bröstet;
 • en kraftig ökning av kroppstemperaturen och följaktligen en ökning av svettningsintensiteten;
 • huvudvärk (olika svårighetsgrader);
 • allmän försämring av kroppen, en kraftig nedbrytning;
 • kramper med olika svårighetsgrad. Gradvis förskjutning av kramper till fötter;
 • överkänslighet hos inre organ;
 • förstoppning / vattnig urladdning;
 • en stark känsla av hunger eller omvänt illamående vid synen av varm mat (det finns en önskan att äta bara kall mat);
 • dehydrering av kroppen;
 • illamående / kräkningar;
 • melankoliskt psyko-emotionellt tillstånd, konstant spänning, känslighet.

Det rekommenderas att du går ut i frisk luft eller flyttar in i ett väl ventilerat område så snart du känner en frossa i magen.

Självmedicinering och användning av traditionell medicin är inte tillåtet. Patienten kan skada sin egen kropp och förvärra den inflammatoriska processen. Högkvalitativ medicinsk behandling bör utföras på grundval av laboratoriedata efter en noggrann undersökning och samråd med en behandlande specialist.

Orsaker till en känsla av förkylning i magen

Frossa i magen kan uppstå av många skäl. Det är nödvändigt att ta reda på de verkliga skälen och börja utveckla taktik för dess behandling. Ju tidigare diagnosen ställs, desto tidigare kommer läkaren att kunna avgöra grundorsaken till smärta och obehag och välja nödvändiga behandlingsmetoder. Som redan nämnts ovan, är det vanligaste och vanligaste problemet med kylningar i magen gastrit..

Diagnostik

Trots att gastrit är en av de vanligaste sjukdomarna i den moderna världen, fortsätter vetenskaplig forskning om dess bildning, de viktigaste manifestationerna, deras källor fortfarande. Efter att patienten har klagat på en kyla i magsområdet syftar den initiala diagnosen till att upptäcka den inflammatoriska processen i magen, funktionaliteten i körtlarna i slemhinnan i organet, surhetsnivån i magsaften, individuella indikatorer på patientens hälsostatus. Möjliga diagnostiska metoder kan variera beroende på smärtans natur, läkarcentrets prispolitik och den nödvändiga hastigheten för datainsamling:

 • Endoscopy Endoskopisk undersökning innebär användning av en speciell medicinsk utrustning - ett endoskop. Med sin hjälp undersöker en specialist inre organ, analyserar den totala graden av skada på kroppen.
 • Laboratoriediagnostik. Diagnosen kan ställas efter att patienten har skickat blod, urin, avföring. Dessa test kan upptäcka gastrit och underbygga en känsla av förkylning i det inre organet.
 • Ultraljudsundersökning av bukhålan. Ultraljud är ett av de mest effektiva och snabbaste sätten att diagnostisera inflammatoriska processer i kroppen..

Under diagnosen beaktas tillståndet i organets slemhinnor, deras struktur och möjliga deformationer. Vissa diagnostiska metoder inkluderar att erhålla ett fragment av ett internt organ för vidare laboratorieforskning.

Terapi

Terapi bestäms efter en omfattande diagnos av kroppen och diagnos av en kvalificerad medicinsk specialist. Rekommenderad terapi varierar beroende på grundorsaken till obehag i magsområdet, individuella indikatorer för patienten, surhetsnivån i magsaften och mer. Allmänna terapeutiska rekommendationer:

 • Eliminera grundorsaken till sjukdomen - alla faktorer som kan utlösa en förvärring. Detta gäller även fysisk aktivitet och förändring av den vanliga dieten. Det är nödvändigt att ange regimförändringar med den behandlande läkaren.
 • Normalisera dina sömnmönster. Vid behandling av varje sjukdom är det viktigt att upprätthålla kroppens naturliga krafter. En person ska sova tillräckligt, känna sig glad när han vaknat. Om regimen inte följs är brist på sömn och därmed energi, förvärring av den aktuella sjukdomen möjlig.
 • Följ allmänna riktlinjer för ätande. Introducera hälsosam mat i kosten och utesluta feta kolhydrater (det kan framkalla ökad produktion av magsaft och funktionsstörningar i mag-tarmkanalen). Observera att en speciell diet bildas på grundval av diagnos och tillgängliga indikatorer för kroppen. Det är oacceptabelt för vissa patienter att konsumera mat som innehåller en stor mängd syra; för andra, tvärtom, sådana livsmedel hjälper till att återhämta sig snabbare.
 • Byt till fraktionell näring. Ät små måltider med några timmar när du känner lite hunger. Det totala antalet portioner bör inte överstiga 7 per dag. Ät om möjligt mat samtidigt. Detta hjälper kroppen att anpassa sig till den nya dieten, påskynda ämnesomsättningen och underlätta arbetet i matsmältningskanalen.
 • Konsumera tillräckligt med vätskor (1,5-2 liter vatten). Det rekommenderas att använda en vätska vid rumstemperatur.
 • Sluta dricka alkohol och tobak.
 • Självmedicinera inte. Ta bara mediciner som föreskrivs av din sjukvårdspersonal.
 • Var uppmärksam på ditt eget psyko-emotionella tillstånd. Vissa patienter behöver rehabilitering efter sådana sjukdomar. Det rekommenderas att ta läkemedel som har en gynnsam effekt på nervsystemets tillstånd. Ta (godkänt av din läkare) vitamintillskott och kosttillskott. De hjälper kroppen att övervinna sjukdomen och återhämta sig så snart som möjligt..
 • Balansera fysisk aktivitet (inte överbelasta din egen kropp). Var ofta i frisk luft. En resa till hälsocentret rekommenderas..

Orsaker till känsla av förkylning i nedre del av buken hos kvinnor

Ofta klagar kvinnor över en sådan obehaglig känsla som förkylning i nedre del av buken. Utseendet av ett sådant symptom signalerar ofta utvecklingen av en inflammatorisk process i magsregionen. Därför uppstår frågan, hur man identifierar orsaken till den patologiska processen och hur man utför behandling.

Funktioner av ett obehagligt symptom

En känsla av förkylning i nedre del av magen hos kvinnor signalerar ofta en kränkning av funktionen i magkörtlarna. De ansvarar för produktionen av magsaft och surhet. När dess koncentration förändras i magen, uppträder en frossa. Förekomsten av ett sådant symptom är förknippat med användningen av vissa livsmedel och vätskor..

Förkylning i nedre del av buken hos kvinnor åtföljs av:

 • brännande och obehag i bröstet;
 • en kraftig ökning av temperaturvärdena och en ökning av intensiteten för svettning;
 • huvudvärk;
 • försämring i allmänt skick och en kraftig nedgång i styrka;
 • manifestationen av konvulsivt syndrom med varierande svårighetsgrad;
 • ökad känslighet för inre organ;
 • brott mot avföringen i form av förstoppning eller diarré;
 • en stark känsla av hunger;
 • illamående när man äter varm mat;
 • dehydrering av kroppen;
 • lusten att kräkas;
 • psykomotional störning.

Om patienten diagnostiserade en kall mage, är det brådskande att söka hjälp från en läkare. Använd inte självmedicinering, annars leder den inflammatoriska processen till allvarliga komplikationer.

Förkylning och obehag i höger sida av buken

Frossa i nedre del av magen hos kvinnor kan uppstå efter ägglossning. Vid denna punkt förbereder kroppen sig på att släppa ägget. Under ultraljuddiagnostik kan det visa att den dominerande follikeln som är i höger äggstock förstoras. Detta betyder inte att kroppen inte fungerar..

Men om en obehaglig känsla åtföljs av smärta, svaghet, illamående, var bildningen av en ovariecyst förmodligen orsaken. I sådana fall varar perioderna längre än vanligt. Detta indikerar en lätt inre blödning. Blodiga sekret tilldelas i en liten volym, men fortsätter att komma ut längre än 7 dagar.

Då krävs akut diagnos och behandling med ultraljud. En kvinna förskrivs hormonella piller, suppositorier för vaginal administration, gynekologiska avgifter för örter.

Resultatet är gynnsamt, men bara när, när läkemedelsbehandling startades i tid.

Orsaker till förkylning i maghålan, diagnos och behandling


Varför är det en känsla av förkylning i matstrupen eller magsäcken? En av de främsta orsakerna till den patologiska processen är gastrit. Denna typ av sjukdom kännetecknas av nedsatt produktion av magsaft..

För att noggrant kunna ställa en diagnos är det nödvändigt att genomgå en grundlig undersökning. Det inkluderar:

 • endoskopi. Ett långt men tunt rör används. I ena änden finns en liten kamera och en LED. Med hjälp av en endoskopisk teknik kan du undersöka tillståndet i slemhinnan i matstrupen och magsäcken;
 • laboratoriediagnostik. Patienten rekommenderas att donera blod, urin och avföring för analys. Inflammation kan upptäckas i blodet, i avföringspartiklar - för att hitta partiklar av doldt blod;
 • ultraljuddiagnos av bukhålan och små bäcken. Ett av de säkraste och mest effektiva sätten. Hanterar inflammation, tumörer och cyster.

Baserat på resultaten görs en noggrann diagnos..

Behandling innebär en integrerad strategi för att lösa problemet. Det består av att ta mediciner, följa en strikt diet och följa några rekommendationer. Obligatoriska antibiotika, antacida, krampläkemedel och antiinflammatoriska läkemedel. Det är inte möjligt att bota gastrit helt, men det är möjligt att upprätthålla ett normalt tillstånd.

Frossa i buken under graviditeten


Under graviditeten ägnar en kvinna mycket tid åt magen. Och detta är inte förvånande, eftersom varje mamma vill att hennes barn ska föds friskt. Därför uppstår frågan ofta varför gravida kvinnor har kall mage?

Läkarna säger att den kvinnliga buken alltid är svalare än andra delar av kroppen. Denna process orsakas av det faktum att i ett sådant område sker den största ansamlingen av fett. Det är en slags isolering.

Det tros att ju längre graviditeten är, desto mer är magen. Och storleken på fostret och mängden fostervatten spelar inte alltid en roll. Huden börjar sträcka sig tillsammans med små kapillärer, vilket resulterar i att blodförsörjningsprocessen saktar ner.

På grund av detta förekommer stretchmärken och ärr som liknar spår av åderbråck. Mot bakgrund av det långsamma blodflödet blir huden kall. Detta borde inte stör den förväntade modernen, eftersom ingenting hotar barnet.

Men genom tätheten och tillståndet i buken, kan man känna igen tonen i livmoderhåligheten. Hon börjar dra sig från de första veckorna av graviditeten. Men från 1 till 3 trimestrar bör en kvinna inte känna smärta och annat obehag. Om livmoderkaviteten får en stenkaraktär finns det ett hot mot det ofödda barns liv. Ökad tonus är farligt för kvinnor i graviditetens första och andra trimester.

En känsla av förkylning i höger sida av buken kan vara förknippad med blindtarmsinflammation eller matsmältningsbesvär. Då klagar den gravida kvinnan på ett starkt utsläpp av gaser, nedsatt avföring och en förändring av den allmänna hälsan.

Om en ektopisk graviditet har utvecklats, är smärtan ensidig och skarp. I detta fall observeras blödning från slidan. I sådana fall måste du snarast ringa en ambulans, annars är kvinnan i livsfara.

Andra orsaker till frossa i magen

I vissa fall kan en kall mage prata om utvecklingen av allvarliga problem i den kvinnliga kroppen. Sådana processer åtföljs alltid av andra obehagliga symtom i form av:

 • ökning av temperaturvärden;
 • kramper, skarp eller värkande buksmärta;
 • patologisk urladdning från slidan. De ändrar lukt och färg. Kan vara grön, gul eller med pusföroreningar;
 • allmänna sjukdomar;
 • regelbunden urination;
 • obehag under samlag;
 • menstruations oregelbundenheter.

Skälen kan inkludera följande.

 1. Inflammation av bilagorna. Förutom en förkylning i buken, klagar en kvinna för akut eller kronisk smärta. Inom medicin kallas en sådan sjukdom vanligtvis salpingoophoritis eller adnexit. Äggledarna och äggstockarna påverkas.
 2. Blåsans kärlek. Inom medicin kallar de cystit eller uretrit. Med sådana patologier finns det en stark brännande känsla under urinering och ofta behov av att tömma urinblåsan.
 3. Skador på njurarna i form av pyelonefrit. Det kännetecknas av bakteriell infektion i organet. Det finns smärta i ländryggen.

Om sådana symtom finns kan du inte tveka att besöka en läkare. Behandlingen utförs efter undersökningen och innebär att man tar mediciner och observerar en mild regim. Självmedicinering kan leda till infertilitet och degeneration av livmodervävnad.

Kallt på magen för smärta

Användningen av en isbubbla: algoritm, kontraindikationer, indikationer

En isbubbla är en behållare med tjockt gummi med en tätt skruvad keps, fylld med bitar av is eller snö nedsänkt i kallt vatten. Denna fysioterapeutiska anordning för effekter i samband med förträngning av blodkärl används..

Som en bubbla med is kan saltvärmare som tidigare kylts i frysen fungera såväl som speciella gelkalla element. På grund av risken för skada på huden och underliggande mjukvävnader föreskrivs applicering av förkylning av en läkare, och förfarandet för att utföra denna manipulation förklaras och kontrolleras av en sjuksköterska.

Varför behöver du förkylning?

Lokalt applicerad förkylning, som minskar blodkärlen inte bara under appliceringsplatsen utan också i en viss radie runt, leder till följande effekter:

 • smärta minskning;
 • stoppa blödningar från kärl med liten diameter, som främst används för att förebygga posttraumatiska eller postoperativa hematomer;
 • minskning av kroppstemperatur;
 • en minskning av svårighetsgraden av inflammation;
 • minskat syrebehov av hjärnceller.

Detta används inom nästan alla områden inom medicin, men de viktigaste specialisterna som använder påverkan av förkylningen är återupplivande, neonatologer, kirurger, kosmetologer, neuropatologer, hjärtkirurger. De senare använder emellertid inte lokala kylare: de, som kyler hela blodets blod, kan arbeta i flera minuter på ett oreducerbart hjärta utan komplikationer för kroppen.

Således är ett isförpackning ett allvarligt förfarande, har strikta indikationer och kontraindikationer..

När lokal förkylning behövs

En lokal förkylningskälla används för:

 • under de postoperativa perioderna;
 • under den första dagen efter blåmärken, förorening eller bristning av ledband eller senor;
 • med yttre och inre blödningar;
 • den första dagen av postpartum-perioden, särskilt om det finns förutsättningar för att misstänka att livmodern inte är den bästa samverkan;
 • när magen gör ont, men inte trångt, och smärtan är värkande, drar, spills;
 • is används hos barn efter födselskada eller kvävning. Detta visar den vetenskapligt beprövade och upprepade gånger testade effekten av att minska behovet av hjärnceller i syre;
 • med nedsatt medvetande. Samma princip fungerar som i föregående fall: hjärnan lider mindre om den konsumerar mindre syre;
 • när man biter av insekter och fästingar: mindre allergen som injiceras av ett insekt kommer att komma in i smalna kärl;
 • med värmeslag;
 • om kalciumklorid administrerades intravenöst, men det kom under huden;
 • med feber, särskilt hos barn. Detta är särskilt sant i situationer där ett tillräckligt antal antipyretiska läkemedel redan har tagits eller det senare i allmänhet inte rekommenderas för användning i denna situation (till exempel med leukemi eller hjärnskada) eller hos en viss person (med magsår eller aspirinastma). Naturligtvis kan ett ispaket användas för någon annan temperaturökning..

Sådana indikationer för ett ispack.

Vid migrän hos barn och vuxna, huvudskador hos barn, termiska procedurer, när en rusning av blod till huvudet är obehaglig eller till och med farlig, med mental upphetsning, och även om barnet skadas utan att skada huden, bör kalla kompresser användas. Ordet “komprimera” i detta fall betyder en bit ren trasa eller bandage som är vikta flera gånger fuktad med kallt vatten. Det måste bytas så snart det värms upp från hudens värme (vanligtvis 5-7 minuter).

När isen inte kan användas

Kontraindikationer för användning av en isblåsan är följande:

 • hypotermi;
 • när, trots den höga kroppstemperaturen, noteras kylning av extremiteterna (i detta fall behövs krampläkemedel såsom No-Shpa i kombination med att gnugga de svala extremiteterna med en trasa fuktad med en 1: 1-blandning av vatten och alkohol);
 • i chock, det vill säga ett tillstånd när, som ett resultat av smärta, blodförlust, en allergisk reaktion, riklig kräkningar eller diarré, en minskning av trycket med kylning av lemmarna noteras;
 • med förlamning eller pares;
 • med kollaps - ett tillstånd som liknar besvämning, med skillnaden att förlust av medvetande orsakas av ett kraftigt blodtrycksfall;
 • om krampsmärtor observeras i buken, vilket orsakar en önskan att ligga krullad.

Det senare tillståndet kallas krampsmärta och är en indikation för installation av en värmedyna. Tänk på skillnaderna när du behöver använda en värmedyna, och när - och en ispack:

SymptomIsvarmare
Skada: mjukvävnadskontusion, förorening eller bristning av ligament, senor, muskelfibrerDen första dagenUnder de kommande 2-3 dagarna, för att snabba läkning
Smärta under käken, i nacken eller ovanför benbenet när det definieras "boll" -lymfknutInte tillämpbarOm "bollen" rider fritt, smärtsamt, medan dess utseende inte är förknippat med en tumör eller purulent process
Om "drar" en arm, ett ben, "ryggvärk" i nacken eller ansiktetNejKanske
Skarven blev röd och förstorad, temperaturen steg över denJaNej
Det gör ont att utföra en viss rörelse, till exempel vrida huvudetNejJa
Krampande buksmärtaNej, förrän avtal med en läkarePå råd från en läkare
Buksmärta av något slagJa, innan du undersöks av en läkareNej
NäsblödningJaNej
Vaginal blödning under graviditetJa, som överenskommits med läkarenNej
Blödar från ett hål i en extraherad tandJaNej
Upprepade blödningar från operationsplatsenJaNej
Svullnad i kinden efter avlägsnande eller efter långvarig smärta i tandenJaNej
För smärta i bihålorna nära näsan, pannan eller öratNejEfter undersökning av en ENT-läkare, med hans samtycke
Med all smärta i huvudet, även åtföljd av en ökning av temperaturen, illamående, ökad känslighet. MEN! Om de inte förekom hos en person som lider av åderförkalkning, kranskärlssjukdom, trombos eller hjärtrytm.JaNej
Med smärtsamma härdande områden i alla områden, inklusive mjölkkörtlarna, särskilt om temperaturen höjs över demJaNej
För smärta i öratNejOm ENT-läkaren tillåter

Hur som helst, innan du använder kyla eller värme, konsultera din läkare för att inte skada dig själv.

Hur man applicerar förkylning

Algoritmen för applicering av isbubblan är som följer. Du kommer behöva:

 • isstycken från frysen. Lämpliga antingen de som fanns i formarna för is eller låg som ett enda konglomerat;
 • om konglomerat ("klump") tas, måste det lindas i 2-3 lager tyg och slå med en trähammer i små bitar;
 • hitta en handduk eller torr blöja;
 • häll bitar av is eller snö i behållaren, 1/3;
 • häll ytterligare 1/3 i kallt vatten 10-15 grader;
 • sätta bubblan på en horisontell yta så att luft kommer ut ur den och behållaren får mjukhet och smidighet;
 • skruva fast locket;
 • vänd och kontrollera om det finns läckor: vatten får inte droppa från tanken.
 • torka av isbehållaren;
 • kan appliceras, men endast på torr trasa.

Isblåsan teknik:

 1. på en bestämd plats, som inte bör vara ett öppet sår (annars kan is appliceras sida vid sida) appliceras en torr servett eller blöja som är vikta i 3-4 lager;
 2. ett ispack placeras på en servett i 15-20 minuter;
 3. efter denna tid tas behållaren bort i 20-30 minuter, huden under den utvärderas (den ska inte vara röd eller annan färg, bubblor bör inte visas på den);
 4. om skälet till att använda is är blödning, svullnad eller feber, upprepa flödet av isblåsan på 20-30 minuter;
 5. repetitionsfrekvensen avtalas med den behandlande läkaren. Vanligtvis tillämpas 2-3 metoder två gånger eller tre gånger om dagen, men feber eller blödning kan kräva en annan dos. Avbrott i 20-30 minuter krävs;
 6. när det smälter tappas vattnet och isen tillsätts.

I slutet av proceduren bör vatten med is dräneras och bubblan ska lämnas öppen. Lägg inte den i frysen med vatten.

Isplatser

 • vid nedsatt medvetande, huvudvärk eller feber, inte på grund av inflammation i de inre organen, men på grund av cerebralt ödem med inflammation eller tumör, till de främre och occipitala delarna av huvudet;
 • vid hög temperatur: på området med stora kärl: i vecket mellan benet och nedre buken (men inte vid beröring av könsorganen), kort - på halsen, i armhålorna, och även i höger hypokondrium;
 • till platser med blåmärken eller sprains;
 • i området för svullnad och rodnad i vävnaderna, om de orsakas av suppuration, skador, insektsbett eller införande av droger;
 • med buksmärta - i stället för smärta. Detta är möjligt endast efter undersökning av en gastroenterolog eller kirurg..

Placeringen av ett ispaket för ett barn är något annorlunda. Här placeras inte bubblan direkt på blöjan, som placeras på huden. "Is" -behållaren är placerad på 2-3 cm från önskad zon, för barn under 3 år är det bättre att använda kalla kompresser som byter var 5-7 minut. Om du behöver kyla barnets huvud används ett speciell stativställ så att isen "hänger" på ett avstånd av 6-10 cm. I det här fallet kan du också använda kalla kompresser.

När och var du ska applicera kallt

Visst, många i första hjälpen har en värmedyna (klassiskt gummi eller el). Men dess antagonist - ett ispaket, kan inte ses i varje familj.

Isbubblan utför en funktion mittemot den klassiska värmedynan - om den sistnämnda värmer, då den första - svalnar. En bubbla från en värmedyna kännetecknas av sin form och hals med en större diameter, eftersom isbitar vanligtvis överlagras på en bubbla.

För att inte göra mer skada än nytta bör du veta hur, när och var du kan applicera förkylning.

Exponering för kyla leder till en minskning av blodkärlen på platsen för applicering av urinblåsan med is, och i en viss radie runt appliceringsstället.

Effekten av en kall komprimering:

 • stoppa lite blödning;
 • Lokalbedövning;
 • minskning av kroppstemperatur;
 • minskning i svullnad, inflammation;
 • minskat syrebehov för hjärnceller.

Oftast används förkylning vid kirurgi, återupplivning, neurologi, neonatologi. Trots den till synes anspråkslösa karaktären hos detta förfarande är det nödvändigt att använda en isbubbla skickligt, eftersom användningen av kyla har sina egna indikationer och kontraindikationer.

När du kan (behöva) applicera ett ispaket:

 • postoperativ period;
 • under de första timmarna efter att ha fått en skada (blåmärken, förstuvning eller brott i ledband);
 • blödning
 • under den första dagen efter födseln;
 • värkande, ritning, spillt smärta i buken (men inte kramp);
 • nyfödda med födselskada, kvävning;
 • nedsatt medvetande;
 • insektsbett;
 • värmeslag;
 • kontakt med huden på kalciumklorid med iv-injektion;
 • hög temperatur (särskilt hos barn), om antipyretiska läkemedel inte ger önskad effekt.

När det är omöjligt att applicera förkylning:

 • kroppens hypotermi;
 • med kalla extremiteter, även om kroppstemperaturen är hög;
 • chock av någon etiologi (traumatisk, hemorragisk, allergisk, etc.);
 • förlamning eller pares;
 • kollaps (förlust av medvetande med en kraftig minskning av blodtrycket);
 • krampande buksmärta, något avtagande i ryggläge, krökta upp.

Hur man applicerar förkylning:

 • bubblan fylls till en tredjedel av sin volym med bitar av is;
 • ytterligare en tredjedel av bubblans volym fylls med kallt vatten (10-15 ° C);
 • den fyllda bubblan läggs på en horisontell yta så att luft kommer ut ur den, och behållaren blir mjuk och smidig;
 • stäng bubblan med ett lock och kontrollera om det finns läckor genom att stänga ner locket;
 • torka ordentligt av bubblans yta så att den är torr, varefter isbubblan kan appliceras, men endast genom en torr trasa;
 • bubblan kan appliceras på alla delar av kroppen (undantaget är öppna sår);
 • påföringsplatsen för förkylning täcks med en torr trasa eller blöja vikta i 3-4 lager, varefter en bubbla med is appliceras ovanpå materialet i 15-20 minuter;
 • isbubblan avlägsnas i 20-30 minuter - huden på platsen för applicering av förkylningen bör inte vara röd eller annan färg, bubblor bör inte visas på den;
 • upprepade applikationer av en isblåsan behövs för blödning, svullnad, hög temperatur (frekvensen bestäms av en läkare);
 • när isen smälter, tappar vattnet från bubblan och isen tillsätts.

I slutet av proceduren smälter vatten och is från bubblan. En tom öppen bubbla lagras på en torr, mörk plats vid rumstemperatur. Det är strängt förbjudet att placera en bubbla med vatten i frysen.

Var appliceras isbubblan:

 • främre och occipitala delar av huvudet: nedsatt medvetande, huvudvärk, hög feber förknippad med hjärnödem med inflammation eller tumör;
 • vik mellan benet och nedre buken till regionen i huvudblodkärlen (utan att beröra könsorganen): hög kroppstemperatur; kort - i armhålorna, på halsen, höger hypokondrium;
 • platser för blåmärken, sprains, svullnad, rodnad i vävnader under suppuration, skador, insektsbett, injektioner;
 • med buksmärta - till platsen för smärta efter undersökning av en läkare.

Iscensättning av ett ispaket för ett barn:

 • barn under 3 år rekommenderas inte att sätta ett ispaket, för kylning är det lämpligare att använda kalla kompresser som ändras var 5-7 minut;
 • för barn över 3 år placeras en isbubbla på ett avstånd av 2-3 cm från önskat område;
 • För att kyla barnets huvud används ett särskilt stativstativ, på vilket isen hänger på ett avstånd av 6-10 cm eller en kall kompress.

UPPMÄRKSAMHET! Informationen som presenteras på denna webbplats är endast för referens. Vi ansvarar inte för de eventuella negativa konsekvenserna av självmedicinering.!

Varför gör ont i magen? 18 orsaker

Obehag i buken klagas ofta av både vuxna och barn. Orsakerna till detta kan vara antingen en enkel matsmältningsstörning eller sjukdomar som verkar vara relaterade till denna del av kroppen. Till och med tonsillit eller lunginflammation, såväl som hjärt- eller ryggproblem, kan orsaka obehag och till och med svår smärta.

I ett fall är ömheten i buken helt enkelt ett tecken på ökad tarmmotilitet, i ett annat en signal om utvecklingen av en allvarlig sjukdom. Därför är det mycket viktigt att korrekt fastställa orsaken till smärtsyndromet, särskilt om det varar längre än några minuter.

Följande är de främsta orsakerna till buksmärta:

En attack börjar, vanligtvis plötsligt. Efter att ha uppstått i navelregionen passerar smärtan gradvis in i höger ilium och börjar ibland ge i ryggen. Kanske ökad smärta under hosta och rörelser. Under de första minuterna kan attacken åtföljas av kräkningar, vilket inte lindrar personens tillstånd. Vid palpation är buken vanligtvis hård, men om tillägget är placerat bakom cecum blir den högra halvan av korsryggen smärtsam. Andra tecken är feber upp till 38 ° C, takykardi, en lätt tunga överlagring.

2 gallsten och kolecystit

I detta fall orsakas smärta av stenar som blockerar kanalen och förhindrar utloppet av gallan. Om bilden kompletteras med kolecystit kan alltför feta livsmedel bli en drivkraft för utvecklingen av en attack.

3 Irriterande tarmsyndrom

Klagomål som "magen skär eller vrider" på morgonen. Obehagliga upplevelser rullar över med attacker och åtföljs av en stark önskan att tömma tarmarna. Trots sina störningar förblir han själv frisk. Efter tarmrörelsen stannar smärtan och tills nästa dag bryr de sig inte längre.

En inflammerad bukspottkörtel orsakar svår brännande smärta i mitten eller övre buken, som i vissa fall projiceras i bröstet eller ryggen. Temperaturen stiger, en person kan känna sig sjuk och kräkas. Sjukdomen leder till missbruk av alkoholhaltiga drycker eller gallstensjukdom. Misstänkt pankreatit är en indikation för sjukhusvård..

Divertikulum kallas "utsprång" i väggarna i tjocktarmen. De bildas om muskelfibrerna i tarmväggen avviker. Orsaken till divertikulumbildningen är kronisk förstoppning, ökat tryck i tarmen, tarmförlust i tarmväggen med åldern. Ibland stör inte divertiklar en person alls, han kanske inte ens gissa om deras existens. Om de blir inflammerade, orsakar detta en kraftig smärta i nedre buken. Andra symtom på divertikulit är feber upp till ett krampaktigt tillstånd, frossa, kräkningar.

6 gallblåsasjukdomar

Inflammation av väggarna i gallblåsan med kolecystit leder till smärta, särskilt efter att ha ätit. Den kroniska sjukdomsförloppet åtföljs av värkande smärta på höger sida under revbenen. Dessutom förekommer ofta illamående och en obehaglig eftersmak i munnen. Om processen förvärras blir smärtan uttalad, akut och bankande. Den så kallade leverkoliken - paroxysmal svår smärta kan uppstå när det bildas stenar i gallblåsan eller kanalerna.

7 Magsår i magen och tolvfingertarmen

Det faktum att slemhinnan i dessa organ påverkas och ett magsår har uppträtt kan indikera svår smärta i epigastrium. Samtidigt säger patienterna att de verkar bli knivhakade eller att en eld har spridit sig i magen. I vissa fall kan smärtan vara liten, liknande en känsla av hunger. Ett tecken på magsår är förekomsten av smärta på tom mage - på natten eller på morgonen före måltider, så de kallas "hungriga smärtor." Ibland är motsatt bild möjlig - när magen börjar göra ont, tvärtom, efter att ha ätit.

Med det blir slemhinnan i magen inflammerad, patienter klagar över att det gör ont i övre buken. Ibland karakteriserar patienter sina känslor som brinnande. Gastrit kännetecknas av en känsla av magsäcken efter att ha ätit, ofta illamående, uppkast.

9 Gastroesophageal refluxsjukdom (GERD)

Med GERD, på samma plats som vid gastrit, lokal smärta, kallad halsbränna. Anledningen är försvagningen av ventilen som separerar matstrupen från magen, varför innehållet i magen frigörs i matstrupen. En person känner att något surt har stigit in i halsen från magen, och detta kan fortsätta under en tid efter att ha ätit.

10 Tromboembolism i mesenteriska (mesenteriska) kärl

De mesenteriska kärlen är avsedda för blodtillförsel till tarmvävnader. En kramp i dessa kärl eller en blockering av en tromb påverkar negativt utsöndring och rörlighet i mag-tarmkanalen, vilket leder till svår smärta. Först krampar de i naturen, men blir gradvis kontinuerliga, medan smärtans intensitet inte avtar. Patienten klagar också över illamående, kräkningar, avföringsstörningar, närvaron av blod i avföringen. Om smärtan är extremt allvarlig kan patienten utveckla chock. Tillståndet kräver omedelbar läkarvård, eftersom det hotar utvecklingen av peritonit och tarminfarkt.

11 Inflammatorisk tarmsjukdom (IBD)

Dessa inkluderar ulcerös enterokolit och Crohns sjukdom. Smärta i IBD åtföljs av lös avföring och tarmblödning. Inflammation av tarmväggarna kan leda till peritonit, cicatriciala förändringar i tarmvävnaderna och dess hindring.

12 Gynekologiska sjukdomar

Om en kvinnas mage gör ont, kan detta indikera gynekologiska problem. Lokalisering av smärta - i mitten eller nedre buken på ena sidan. Anledningen är inflammation i livmodern eller bilagorna. Arten av smärtan drar, vaginal urladdning observeras också.

Kvinnlig sjukdom, ofta asymptomatisk. Med endometrios gör det svårt i nedre buken innan menstruationen börjar. Dessutom kan smärta vara närvarande vid urinering och avföring, samt uppträda under samlag.

Smärtan "går" från ryggen genom magen till inguinalregionen. Om stenarna är små och går ut på egen hand, då de urinera ur smärtan, visar en urinalys närvaron av blod i den.

15 Hjärtsvikt

En form av hjärtinfarkt är buken med lokalisering av smärta mellan naveln och bröstbenet. Uppblåsthet observeras, illamående och kräkningar är möjliga. En person känner allvarlig svaghet, hjärtklappning, blodtrycket minskar. Huden blir blek, en person plågas av en känsla av snällhet och hicka.

Halsbränna är inte en sjukdom, det är ett symptom som finns i många sjukdomar i matsmältningssystemet. Smärta, mer som en brännande känsla, uppstår efter att ha ätit i övre buken, åtföljt av ett återflöde av mat och magsaft i matstrupen..

Har mannen magvärk? Detta är orsaken till att misstänka inflammation i prostatakörteln. Lokaliseringen av smärta i detta fall är i nedre buken. Andra möjliga symtom: svår och smärtsam urinering, sexuell dysfunktion.

18 Inflammation i urinblåsan (cystit)

Med cystit blåsas väggarna i urinblåsan, vilket leder till ökad urinering (brister inträffar var 15-20 minut). I detta fall utsöndras urin i små portioner; en blandning av blod är möjlig. Kroppstemperaturen kan stiga till underfibrila. Med sjukdomen kan nedre buken skada. Avsaknaden av behandling bidrar till utvecklingen av en kronisk form av sjukdomen såväl som spridningen av infektioner. Dess nedgång leder till uretrit, och klättring kan påverka njurarna och provocera starten av den inflammatoriska processen.

Andra orsaker till buksmärta kan inkludera:

 • helminthisk invasion av tarmen;
 • intolerans mot kroppen av laktos som ingår i mejeri och vissa andra produkter;
 • intolerans mot kroppen av gluten - ett protein som finns i vissa spannmål;
 • depressiva tillstånd och stress;
 • ryggradssjukdomar.

Sök omedelbart läkare om du märker följande symptom:

 • Abdominal obehag kändes i mer än en vecka.
 • Buksmärta har pågått i mer än en dag, medan den inte minskar och ibland till och med intensifieras.
 • Förutom smärtan hos en person, illamående och kräkningar.
 • Buken svullnad i mer än två dagar.
 • Ökad urinering och brännande känsla.
 • Långvarig (flera dagar) diarré.
 • Buksmärta åtföljt av feber.
 • Blödning av kvinnor under lång tid.
 • Dramatisk orsakslös viktminskning.

Gråter ditt barn av buksmärta, eller vrider han dig från en smärtanfall? Du bör inte delta i självdiagnos och behandling. Endast en läkare kan fastställa orsaken till smärtan och besluta om patientens behov av sjukhusvistelse.

Är det förkylt under menstruationen, vilka reaktioner i kroppen att vänta på?

Det finns många sätt att påverka kroppens blodkärl. En av dem är kallt, vars läkande egenskaper har varit kända under lång tid. Det används som allmän kylning av kroppen - härdning och dess lokala användning i form av kompresser och alla slags bad. Det orsakar många reflexreaktioner, vars effekt används idag inom medicinen. Och kan en förkylning under menstruationen hjälpa till att hantera smärta och blödning?

Hur påverkar kylan kroppen

För många människor är förkylning förknippad med frost, obehag och hypotermi. Men det kan också ha en terapeutisk effekt på människokroppen, det viktigaste är att använda den på rätt sätt.

Det är känt att på människokroppen finns mycket fler kylreceptorer än termiska. Därför, även med minimal exponering för det, kommer kroppen att reagera med en betydande reaktion på sådana förändringar. Det är denna fysiologiska funktion som används när man applicerar kompresser på olika delar av kroppen, särskilt med god blodtillförsel: på pannan, på magen etc..

Effekten av låg temperatur beror direkt på bäraren: det är en sak att kasta ned i hålet, och den andra är att applicera kallt på magen under menstruationen. Förutom allt är den mekaniska effekten av ett objekt på en organisme ofta viktig. Så till exempel utövar en isbubbla utöver kyleffekten tryck på den del av kroppen där den appliceras.

Exponering för kroppen beror på många omständigheter. Intressanta fakta:

 • Ju större skillnaden mellan en kall miljö eller ett objekt och en persons kropp, desto mer uttalad reaktionen på påverkan. Med andra ord, med tunga och smärtsamma perioder, är det meningslöst att applicera en liten kompress där materialet fuktas med kranvatten. Det är mycket mer effektivt att få en isbubbla från frysen. Om det är svårt att hitta, kan du använda de tillgängliga medlen - kött, etc..
 • Området med kontaktytor är också viktigt: ju större bubblan eller en bit kyld fläsk, desto effektivare kommer smärtan att lindras och blödningen minskar.

När bör inte användas

Men förkylning bör behandlas med försiktighet, det finns fall av en allergisk reaktion på det. I större utsträckning gäller detta exponering för luft eller vatten med låg temperatur, men med sensibilisering och komprimering kan det orsaka en inte så trevlig komplikation. Kall allergi är medfödd och förvärvad - efter långvariga negativa effekter av låga temperaturer.

Påverkan på olika strukturer

Förkylning har smärtstillande, antiinflammatoriska, kramplösande effekter. Men samtidigt, som ett resultat av exponering för låg temperatur, förbättras det kapillära blodflödet i de inre organen.

På nervsystemet och enzymaktivitet

Efter att ha en effekt på kalla receptorer även lokalt är ett stort antal nervändar irriterade. Detta leder till "aktiveringen" av hela organismen..

Vid applicering av förkylning uppstår också ett normalt fysiskt fenomen - värmeöverföring mellan subjektet och människokroppen. Som ett resultat sänker blodet temperaturen. Och det är känt att de flesta enzymer och biologiskt aktiva ämnen endast arbetar under vissa förhållanden - optimalt 36 - 37 grader.

Förkylning i magen och upphörande av menstruation

Aktivt förkylning påverkar blodkärlen. Så en initialt applicerad isblåsan kommer att orsaka en förträngning av de ytliga artärerna och venerna. I detta fall rusar blod in i de inre organen, främst till hjärtat, hjärnan.

I framtiden ersätts spasmen på hudens kärl av deras expansion - en förändring i dess färgning observeras från blek till ljusröd, och klåda visas ofta på denna plats. Om effekten är överdoserad kan en blodflödesstörning i detta område orsakas. Det är därför i gynekologisk praxis att applicera en isblåsan i 20 till 30 minuter flera gånger med pauser på 5 till 10.

Naturligtvis är det osannolikt att det är fullt möjligt att helt stoppa blödningar och tunga perioder, men att avsevärt minska intensiteten och förhindra progression - ja.

Vi rekommenderar att du läser en artikel om hur du stoppar din period. Från det kommer du att lära dig om användning av traditionell medicin och specialläkemedel, dietens effektivitet samt användningen av andra medel.

På cellstrukturer

När de utsätts för låga temperaturer i huden och intilliggande inre organ förbättras immunsvaret. Hastigheten för alla biokemiska processer i vävnaderna förändras också, cellerna blir mindre permeabla och okänsliga för vissa ämnen. Det är den här egenskapen som ger smärtlindring i algodismenorré.

Så sammanfattande kan vi skilja de grundläggande principerna för effekten av förkylning på kroppen:

 • Inledningsvis bidrar till minskningen av ytliga och utvidgningen av djupt liggande fartyg. Vid långvarig exponering, vice versa.
 • Minskar blodtillförseln till organ. Detta leder till en minskning av ödem och en delvis eller fullständig upphörande av smärta..
 • Analyserar exponeringsplatsen. Det finns en "frysning" av nervändar, impulsöverföring och hastigheten för många biokemiska reaktioner bromsas ner, och cellkänsligheten går förlorad ett tag.
 • Allt ovanstående leder till en minskning av inflammatoriska processer. Till exempel, om smärtorna i nedre del av buken orsakas av överdriven produktion av prostaglandiner, är en urinblåsan med människor ett av de effektiva medlen i detta fall..

Kommer det att hjälpa till med smärta

Många vet att om du applicerar förkylning i magen under menstruationen kommer detta att minska antalet utsöndringar och lindra smärta.

Detta orsakas av många faktorer, både av reflex karaktär, och en minskning av enzymaktivitet, en avmattning av metabolism och vissa andra.

För att få ett resultat måste du känna till några nyanser. Dessa inkluderar:

 • Använd det kallaste objektet som är idealiskt - en isbubbla.
 • Ju större kontaktområdet, desto effektivare är proceduren.
 • Ansökan är inte mer än 20 - 30 minuter. Sedan måste du ta en paus vid 5 - 7, vid behov - upprepa proceduren. Överdriven exponering och hypotermi kan undvikas..
 • Mellan huden och en isblåsan bör en del material, till exempel en handduk, läggas. Annars kan du få en liten grad av frostskador.

Kan det bli en försening

Det finns ingen försening i menstruationen i sig på grund av kylan. Troligtvis orsakas sådana cykelstörningar av vissa hormonella störningar, stress, känslor etc. När allt kommer omkring, när en flicka använder förkylning för att minska blödningar eller för att lindra smärta, indikerar det redan någon form av patologi i hennes kropp. Det är därför det ofta kan inträffa funktionella förseningar efter sådana kränkningar.

Förkylning är ett intressant och ganska effektivt sätt att påverka kroppen. Vid obstetrisk och gynekologisk praxis används både fysiska egenskaper och kroppens systemiska reaktion på dess effekt. Du kan använda förkylning hemma för att stoppa alla typer av blödningar, inklusive blödningar i livmodern, för att lindra svullnad och minska inflammation.

Du kan applicera förkylning på nedre del av magen med 20 till 30 minuter flera gånger a. Nässlor med menstruation: fördelarna med örtmedicin, effekten på.

Örter för menstruationssmärta: som lindrar smärta, hur. Kallt med menstruation i magen: kan det uppstå.

Hur man kan bli av med smärta under menstruationen. De flesta kvinnor lider av menstruationskramper.

Hur man övervinner svaghet under menstruationen. Många kvinnor upplever en brist på fysisk styrka och energi under och före tider av kritiska dagar..

Det mest märkbara är överdriven svettning under menstruationen, vilket ofta kan åtföljas av en stark obehaglig lukt.

Den första skyldigheten till allt detta är acklimatisering, en försening i menstruationen på samma gång. Och det spelar ingen roll om hon flyttade från kallt till varmt eller vice versa.

Vad du ska göra om magen gör ont

När du ska ringa ambulans och varför du inte kan dricka smärtstillande medel.

Varför magvärk

När vår mage gör ont kan det vara svårt att ta reda på: om det är en bagatell och allt kommer att gå på några minuter, eller om du måste drabbas av ett par dagar, eller om du snabbt måste ringa en ambulans.

Buken kan sticka, klämma, krossa, pund, klippa. Och samtidigt är det inte alltid möjligt att specificera exakt var exakt det gör ont, eftersom det bara gör ont... i magen.

I magen kan det ge smärta, inte bara från organen i mag-tarmkanalen, utan också från njurarna, urinblåsan, inre könsorgan. I allmänhet kan allt skada i magen.

Alla dessa olika typer av smärta kräver olika åtgärder. För att förstå vad som händer och hur man ska behandla det, försök att fokusera inte på smärtan utan på de andra symtomen som följer med den.

Vilka symtom ska jag leta efter?

Avföringsproblem

När du har förstoppning är troligen orsaken till smärtan just denna störning i tarmen. Hur man kan bli av med förstoppning, skrev Lifehacker i detalj.

Vattnig avföring följer ofta med en mängd olika tarmsjukdomar, inklusive infektioner och förgiftning. I alla fall är lös avföring en anledning att gå på en sparsam diet och dricka så mycket som möjligt, eftersom diarré ofta orsakar uttorkning.

Detta är också ett tillfälle att ta enterosorbenter som aktivt kol och dess moderna analoger för att ta bort från kroppen vad som orsakade diarré..

Illamående och kräkningar

Oftast förekommer vid förgiftning och tarminfektioner. Under kräkningar måste du dricka mycket, som vid diarré. Välj trevliga drycker (bara inte kaffe och läsk), drick ofta i små läppar för att inte provocera en annan attack av kräkningar.

Inga magavloppslösningar behövs. Det är bättre att köpa en rehydratiseringslösning på ett apotek och dricka den. Enterosorbenter kan också hjälpa om de är i flytande form och du är bekväm att ta dem..

Abdominalt obehag

Kanske känner du inte smärta utan uppblåsthet eller illamående. Sedan har du troligtvis dyspepsi - det som kallas matsmältningsbesvär. Det går av sig själv.

En brännande känsla bak bröstbenet är redan halsbränna, där innehållet i magen kastas in i matstrupen. Hur vi hanterar denna känsla beskrev vi i detalj i en av artiklarna.

Det gör bara ont och inget annat

Vänta. Det är bara att buksmärta inte kan drunknas med smärtstillande medel eller krampläkemedel, eftersom många allvarliga symtom börjar med mild smärta. Och om smärtan intensifieras måste du söka hjälp.

Piller kan maskera smärta, så att du kan komma till läkarna senare än du borde.

Undantaget är smärta under menstruationen, när du vet exakt varför och varför magen gör ont.

När man ska se en läkare

Vanliga vardagliga orsaker till magsmärta, såsom dyspepsi (matsmältningsbesvär) eller förstoppning, behöver inte behöva läkarvård. Men rådfråga din läkare när:

 1. Smärtan är mycket stark eller intensifieras, men avtar inte.
 2. Du känner smärtan som omger dig.
 3. Det gör ont hårt någonstans till höger (det kan vara blindtarmsinflammation eller problem med gallblåsan).
 4. Du går ner i vikt på grund av buksmärta.
 5. Symtomen försvinner inte på 2-3 dagar.
 6. Din temperatur har stigit.
 7. Du tror att ditt fall av smärta inte är vanligt och att du behöver läkarkonsultation.

När man ska ringa ambulans

I vissa fall är allt så dåligt och förvirrat att en person med buksmärta snabbt måste föras till bordet till kirurgerna så att de omedelbart avgör vad som hände och snabbt eliminerar orsaken till smärtan. Detta tillstånd kallas en akut buk. Detta är ett komplex av symtom som indikerar att endast kirurgi hjälper i detta fall, och ju tidigare desto bättre.

 1. Svår smärta i alla delar av buken.
 2. Kallsvett.
 3. Tvungen position: patienten kan bara vara i en viss position.
 4. Kräkningar av blod eller kaffefärgad kräk.
 5. Svart avföring eller avföring med blod.

I vilket fall som helst är det brådskande att ringa ambulans, lista symptomen, lägga patienten så att han inte behöver göra onödiga rörelser. Det är lämpligt att lägga något kallt på magen. Till exempel ett ispaket, även om det är improviserat, från frysta grönsaker.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Vaginorm-C (Vaginorm-C)

Aktiv substans:Farmakologisk grupp3D-bilderLämna din kommentarAktuellt informationsbehovsindex, ‰Registreringscertifikat för Vaginorm-SFöretagets officiella hemsida RLS ®. Home Encyclopedia of mediciner och farmaceutiskt sortiment av varor på det ryska Internet....

Orsaker till smärta i benen under och före menstruationen

Ankomsten av menstruation är den vanligaste förekomsten för kvinnor i reproduktiv ålder. Tyvärr kan långt ifrån alltid menstruation inträffa i tid och fortsätta utan smärta, eftersom ofta inte särskilt trevliga symtom observeras....

Angelica med klimakteriet: indikationer, kontraindikationer och läkemedlets funktioner

Klimakteriet inkluderar flera faser, som åtföljs av en kränkning av den hormonella bakgrunden. Detta väcker utvecklingen av ett antal obehagliga symtom som stör i vardagen....