Smärtstillande medel för menstruation

Klimax

Alla kvinnor måste möta extremt obehagliga menstruationssymptom en gång i månaden. Skillnaden ligger i svårighetsgraden och varaktigheten av det månatliga obehag. Vissa patienter känner smärta i flera timmar vid cykelns höjd, varefter obehaget minskar och inte stör de avsedda aktiviteterna. Andra kvinnor lider konstant av överdriven spasmer och yrsel under kritiska dagar, faller helt ur sin normala rytm och förlorar sin arbetsförmåga. Smärtstillande medel för menstruation gör det möjligt för patienter att ta bort obehag och delta i vardagliga aktiviteter. Därför måste en kvinna veta om de viktigaste läkemedlen, villkoren för införande och kontraindikationer.

Kan jag dricka smärtstillande medel för menstruation

Smärta under menstruationen kallas algodismenorea eller helt enkelt dysmenorré. Specialister skiljer två former av patologi: primär och sekundär. I den primära sorten manifesterar sig sjukdomen nästan omedelbart vid början av den första menarken och åtföljer en kvinna i många år eller är en följd av en kränkning av andra organ och system. I det lilla bäckenet finns det inga tecken på sjukdomen. De pålitliga orsakerna till detta tillstånd är okända. Det antas att tabletter för menstruation för att minska smärta krävs i följande fall:

 • genetiskt bestämd ökad mottaglighet för smärta,
 • anatomiska störningar i reproduktionsapparatens struktur,
 • livmoderskador efter aborter, förlossning, kirurgiska ingrepp,
 • dålig näring, brist på kalium, kalcium, magnesium,
 • hormonella störningar.

Sekundär algodismenorré utvecklas mot bakgrund av befintlig gynekologisk patologi. I detta fall är smärtan ett symptom på ett allvarligare tillstånd..

Tabletter för menstruation från buksmärta är indicerade för primär dysmenorré. Läkare kan emellertid förskriva mediciner för den sekundära formen av sjukdomen, dock först efter att ha fastställt orsaken till störningarna. I de flesta fall, när man bestämmer den huvudsakliga mekanismen för obehag under menstruationen och dess eliminering, behöver patienter inte smärtstillande medel.

Viktig! Smärtstillande medel för menstruationssmärta ska inte användas av patienter utan kontroll.

Liksom alla läkemedel ska tabletter tas endast efter samråd med en specialist.

Vad man ska ta med smärtsamma perioder

För att minska de obehagliga känslor som är förknippade med menstruationscykeln finns det många olika metoder för läkemedels- och icke-läkemedelsart:

 • andningsövningar,
 • självmassage,
 • fysioterapi,
 • akupunktur,
 • spasmolytika,
 • analgetika,
 • NSAID,
 • hormonpiller,
 • folkrecept,
 • opioid smärtstillande medel.

Effektiv näring, magnesiumbaserade tabletter, kalciumkanalblockerare hjälper till att bromsa neuromuskulär ledning och eliminera smärta under menstruationen. Valet av specifika smärtstillande läkemedel bör utföras av en specialist som tar hänsyn till de individuella egenskaperna för patientens hälsa, kontraindikationer för att ta vissa mediciner..

Viktig! Med dysmenoré försöker läkaren att inte välja den mest kraftfulla smärtmedicinen för menstruation. En kvinna ska alltid ha ett sätt att backa upp smärta i nödsituationer.

Piller för smärta under menstruationen

Piller och kapslar är det enklaste sättet att eliminera algodismenorea. När hon väljer denna metod, bör en kvinna förstå att läkemedlet inte fungerar omedelbart: det måste gå tid för absorption av den aktiva komponenten. Den negativa sidan av p-pillerna under menstruationen betraktas också som en negativ effekt på matsmältningskanalen. Många smärtstillande medel provocerar utvecklingen av magsår, de är förbjudna att användas av kvinnor med matsmältningsproblem.

Narkosmedel för menstruation

I vissa situationer använder kvinnor användning av injicerbar smärtmedicin för menstruation. Oftare på detta sätt använder patienter om det finns kontraindikationer för orala läkemedel, vid svår smärtanfall, när omedelbar åtgärd krävs.

Viktig! Bedövningsmedel för injektioner bör administreras av en läkare som vid behov kan ge omedelbar hjälp.

Rektala smärtstillande medel för menstruation

Suppositorier för smärta under menstruationen används också ofta för dysmenorré. De saknar de negativa effekterna av p-pillerna och absorberas snabbt. Patienter med kronisk algodismenorré börjar införa suppositorier några dagar innan cykelstart..

Preventivpillerar under smärtsamma perioder

Hormonella piller för menstruationssmärta föreskrivs ofta av specialister. Förutom preventivmedel noterade patienterna en minskning av obehag, mängden blod som förlorades under kritiska dagar och en förbättring av PMS-förloppet. Om det finns dysmenorré, väljer läkaren pillret. Det är inte alltid möjligt att omedelbart välja rätt verktyg, men inte förtvivla och vägra en sådan anestetisk metod.

Folkrättsmedel

Inte alla patienter använder piller för att eliminera obehag under menstruationen. Många kvinnor mår mycket bättre när de använder okonventionella metoder för att korrigera dysmenorré. Idag finns det homeopatiska läkemedel i apoteknätverket som är godkända av gynekologer och rekommenderas för vissa typer av patienter. Nässlor, vattenpeppar har smärtstillande effekt.

Vilka piller hjälper till med smärta under menstruationen

Baserat på de viktigaste klagomålen från patienten, med hänsyn till befintliga kränkningar, kommer gynekologen att rekommendera att använda ett eller annat sätt smärtstillande. Faktum är att samma tabletter från buken under menstruationen effektivt eliminerar smärtan i ett av det rättvisa könet och kommer att vara helt värdelösa för det andra. Detta händer på grund av individuella egenskaper som är svåra att förutsäga, så det är inte lätt att välja den optimala smärtmedicinen.

Icke-steroid antiinflammatoriskt för menstruation

NSAID har, förutom den smärtstillande effekten, antiinflammatoriska och antipyretiska effekter. Sådana tabletter tillåter dig att stoppa en attack utan uppenbara orsaker, eller i närvaro av bäckeninflammation eller en samtidig sjukdom som förvärrar förloppet med dysmenoré.

I denna grupp läkemedel finns det många billiga smärtstillande medel för menstruation: Aspirin, Paracetamol, Ibuprofen, Diclofenac.

På grund av mängden aktiva medel varierar smärtpiller i effektivitet och graden av potentiell skada, förekomsten av komplikationer och kontraindikationer.

Viktig! När du börjar ta det valda smärtstillande läkemedlet måste du följa den angivna doseringen och doseringsregimen och inte överskrida de maximalt tillåtna parametrarna.

Om obehag kvarstår krävs utbyte av surfplatta.

Tabletter från buken med menstruation med metamizolnatrium

Metamizol tabletter för smärta under menstruationen är mest kända under namnet Analgin tabletter. Detta verktyg kallas icke-narkotiska smärtstillande medel. Läkemedlet har en antiinflammatorisk effekt, blockerar uppträdandet av en smärtimpuls längs nervfibern. Tabletterna är symtomatiska och påverkar i praktiken inte orsaken till smärta.

Viktig! Metamizolnatrium påverkar blodsystemets blodplätt negativt.

Med koagulationssystemets patologi kan kapslar under menstruationen orsaka blödning.

Antispasmodiska tabletter under smärtsamma perioder

Antispasmodiska tabletter eliminerar den överdrivna kontraktila aktiviteten i livmodern, vilket orsakar smärta. Kroppen slappnar av, menstruationsblodflödet förbättras och obehaget försvinner.

Ingen spee ges ibland titeln - den bästa smärtmedicinen för menstruation, men effektiviteten hos krampläkemedel är vanligtvis lägre än NSAID. Därför kombinerar patienter användningen av kramplösande medel och icke-steroida tabletter, särskilt med en uttalad attack för att förbättra det totala välbefinnandet..

Viktig! Antispasmodiska läkemedel är oacceptabla för patienter med glaukom, hjärtsjukdomar, blodkärl, lever och njurar, myastenia gravis.

Lista över de bästa smärtstillande medlen för menstruationssmärta

 • Paracetamol,
 • diklofenak,
 • ibuprofen,
 • ketorolac,
 • Ketanov,
 • Nimesil,
 • naproxen.

Lista över populära smärtstillande medel för menstruation:

Kombinerade läkemedel med flera aktiva ingredienser:

Ljus för smärtlindring under menstruationen:

I form av injektioner som används:

Smärtstillande medel för menstruation för tonåringar

Under tonåren, på grund av instabilitet i reproduktionsapparaten, uppstår smärta under menstruationen i nästan varje ung person. Flickor möter dysmenorré två gånger oftare än patienter i reproduktiv ålder. Smärtstillande medel för menstruation för en tonåring väljs med stor omsorg.

Vilka tabletter ska inte drickas under menstruationen

Det är inte alltid värt att försöka på egen hand dricka smärtstillande medel för obekväm menstruation. En farlig p-piller för menstruation kan vara vilken som helst p-piller som inte tas enligt anvisningarna i närvaro av vissa samtidiga patologier.

De flesta NSAID-läkemedel och smärtstillande medel påverkar negativt mag-tarmslemhinnan. I närvaro av erosion, gastrit, sår, sådana tabletter bör inte drickas. Krampläkemedel är oacceptabla för användning vid glaukom, allvarliga sjukdomar i venerna och hjärt-kärlsystemet. Narkosmedel för vissa grupper har det speciella att orsaka trobmocytopeni, vilket förvärrar menstruationsförloppet och provoserar en ökning av sekretioner och blödningar.

Viktig! Innan du använder läkemedel mot dysmenoré, särskilt för kontinuerlig långvarig användning, måste du först rådgöra med en specialist.

Säkerhetsåtgärder

För att undvika allvarliga komplikationer när man använder smärtstillande medel för menstruation räcker det att följa några regler:

 1. Innan du tar smärtstillande medel för menstruation, se till att du konsulterar en läkare för att utesluta kontraindikationer.
 2. Vid kronisk smärta rekommenderar gynekologer att starta medicinering vid det första tecknet på smärta, när obehag kan elimineras med en minimidos..
 3. Överskrid inte läkemedlets mångfald och dos.
 4. När de första tecknen på sjukdom uppträder måste du informera läkaren och vid behov komma till sjukhuset för observation.

Recensioner av smärtstillande medel för menstruation

Kaspanyants Karina Mikhailovna, 26 år, Tula.I princip har jag en normal cykel, smärta under menstruationen inträffar den första dagen, ibland ganska svår. Om detta händer på helgen, måste jag bara ligga, vila, dricka te med nässlor och smärtan minskar. Vid behov tar jag smärtstillande medel (No-Shpu med Nimesil), men det är extremt sällsynt. Sycheva Alevtina Sergeevna, 35 år, Vladikavkaz. Jag lider ständigt av fruktansvärda smärta under kritiska dagar. Hon undersöktes av en läkare, inga uppenbara orsaker till algomenorré hittades. Vad jag bara inte försökte från smärtstillande medel: Diclofenac, No-Shpu, Paracetamol, Drotaverin, Analgin. På grund av den ständiga användningen av piller började gastrit. För mig blev bara användningen av Ketonal-ljus en frälsning.

Slutsats

Smärtstillande medel för menstruation tas av tusentals kvinnor. Men mediciner används inte alltid på lämpligt sätt. Många damer föredrar att lyssna på vänner och bekanta som har provat den här eller den metoden för att bekämpa dimenorré, vilket är grundläggande fel.

I halva fallen orsakas algdismenorrhea av organisk patologi i reproduktionssystemet, smärtstillande medel eliminerar tillfälligt symptomen och maskerar allvarliga störningar. Innan du tar mediciner bör du rådfråga en gynekolog.

Smärtstillande medel för menstruation

Smärtstillande medel under smärtsamma perioder

Många kvinnor tar smärtstillande medel för menstruation. Vilka läkemedel som effektivt lindrar smärta och är säkra för kroppen?

Till att börja med, innan du börjar dricka något läkemedel, bör du besöka en läkare och genomgå en lägsta undersökning. Det är viktigt att förstå varför smärta uppstår under menstruationen, de kanske provoseras av någon gynekologisk sjukdom (till exempel endometrios) som måste behandlas och allt försvinner. Vad gäller läkemedel, vilken typ av smärtstillande medel för menstruation är bättre att ta - läkaren som ser dig och känner din historia kommer också att säga. När allt kommer omkring, har läkemedel kontraindikationer och biverkningar. Informationen vi tillhandahåller nedan är endast för referens..

1. Krampläkemedel. "No-shpa", "Papaverine", "Spazgan" m.fl. Dessa och andra liknande åtgärder används för att slappna av det stressade muskelskiktet i livmodern. De ordineras ofta till gravida kvinnor som det säkraste sättet att förebygga missfall. Men inte i alla fall är dessa smärtstillande medel med smärtsamma perioder fullt effektiva, det vill säga de eliminerar obehagliga upplevelser helt. Ibland räcker de inte.

2. "Paracetamol." Detta är det billigaste läkemedlet som är billigast och billigt. Traditionellt kallas det antipyretiskt. Men det har också ett smärtstillande medel och till och med en mycket mild antiinflammatorisk effekt. Nackdelen är att det påverkar levern negativt med långvarig användning och stora doser. Den maximala dagliga dosen bör inte överstiga 4 g. Och det här är 8 tabletter på 500 mg.

3. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Dessa är de vanligast föreskrivna smärtstillande medel för menstruation. Deras främsta fördel är att de har en uttalad antiinflammatorisk effekt och också ganska effektivt minskar menstruationsblodförlust. Deras minus är att de påverkar magslemhinnan negativt. I inga fall bör inte tas med en förvärring av magsår.
Och med sin kroniska kurs, remission, för att förhindra förvärring, bör du använda protonpumpshämmare - Omeprazol, Rabeprazol, etc. tillsammans med NSAID: er och välja det säkraste - selektivt, till exempel Celecoxib från NSAID..
För dig som inte har några problem med magen och tarmen kan du välja alla smärtstillande medel för menstruation, det finns många av dem på läkemedelsmarknaden, även om sammansättningen är väldigt lik.
Det antas att kombinerade icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, det vill säga innehållande flera aktiva substanser på en gång, är mer effektiva, eftersom de interagerar på flera punkter av smärtutveckling, och är säkra, eftersom doseringen av varje aktiv substans är mindre än i ett enda läkemedel..

4. Orala preventivmedel - hormonella piller som skyddar mot oönskad graviditet. Om du behöver tillförlitligt skydd mot graviditet och det inte finns några kontraindikationer, är det den bästa smärtmedicinen för menstruation. Även under menstruationen, åtminstone under de första dagarna, finns det en paus i att ta orala preventivmedel. Emellertid tjänar deras intag enligt det vanliga schemat som en profylax av PMS, smärta under menstruationen och överdriven blodförlust.

Smärta mediciner för menstruationssmärta Namn på piller och injektioner.

Menstruation är en naturlig process som talar om en kvinnas fertilitet. Men ofta åtföljs menstruationen av ett antal obehagliga biverkningar, varav den vanligaste är smärta. Någon kan känna obehagliga upplevelser i en timme, medan vissa "lyckliga" varar flera dagar i rad. Smärtstillande medel för menstruation kan snabbt och effektivt återställa en kvinnas välbefinnande.

Typer av smärta och deras orsaker

Smärta under menstruationen kan ha en annan karaktär: stickningar, dra, värk, smärta från kramp. Även om de obehagliga känslorna är mycket svaga, måste de tolereras under en lång period (i 40% av fallen börjar smärta några dagar innan urladdningen börjar och slutar på den sista menstruationsdagen).

Det finns tre grader av menstruationssmärta baserat på känslornas intensitet och tillhörande symtom:

 • första graden (mild smärta i nedre del av buken, inte stör den vanliga förloppet i en kvinnas liv);
 • andra graden (intensiteten av obehagliga sensationer ökar, svag illamående uppträder, kroppstemperaturen sjunker något; med smärta i den andra graden, instabilitet i det psyko-emotionella tillståndet, uttalad PMS och en tendens till depression) observeras;
 • tredje grad (med menstruationssmärta, obehagliga känslor sträcker sig inte bara till nedre del av buken, utan även till korsbenet; kräkningar, feber, allmän svaghet, deprimerad och deprimerad tillstånd är möjliga; alla dessa obehagliga symtom kan signalera en kvinnas gynekologiska problem).

En vanlig orsak till smärta är primär dysmenorré. Menstruationsprocesser är svåra på grund av påverkan av yttre faktorer eller på grund av allmänna störningar i kroppen:

 • hormonell obalans;
 • förekomsten av preventivmedel som "spiral";
 • tidigare artificiell avslutning av graviditeten;
 • återhämtningscykel efter förlossning
 • brist på sexliv;
 • brist på vitaminer och mineraler i kroppen;
 • ätstörningar;
 • genetiska förutsättningar för smärta under menstruationen.

Dessa orsaker orsakar milda och flyktiga smärta. Men om situationen är kritisk och till och med speciella läkemedel inte hjälper till att hantera PMS är det troligt att kvinnan lider av sekundär dysmenorré, vilket signalerar avvikelser i kroppen.

Du bör omedelbart rådfråga en läkare om du regelbundet upplever:

 • smärta under menstruationen, som inte tillåter dig att gå på jobbet eller utföra några hushållsuppgifter;
 • gagging och upprörd avföring;
 • för riklig urladdning, särskilt om de ser ut som täta koaguleringar;
 • anfall av svår smärta som inte tidigare observerats under menstruationen.

Läkemedel som syftar till att korrigera menstruationssmärta kan bedövas även om kvinnan har ett allvarligt problem (av ovanstående). Men detta är bara en kortvarig effekt, baserad på vilken det inte finns något botemedel mot sjukdomen.

Smärtstillande medel för tonåringar

För ungdomar är problemet med smärtsamma perioder också relevant, eftersom kritiska dagar vanligtvis börjar 13 år. Flickor bör ta rättsmedel för buksmärta omedelbart efter uppkomsten av obehag (de kan uppstå både vid utloppet och två dagar innan). Icke-steroida preparat som innehåller Ibuprofen är det bästa valet. Medel lindrar spasmer och bekämpar inflammation. De första förbättringarna börjar 20 minuter efter att tabletterna tagits:

 • diklofenak;
 • ibuprofen;
 • ketoprofen;
 • piroxikam;
 • naproxen;
 • indometacin;
 • Tamipul.

Mediciner bör inte användas mer än fem dagar. Antagningsschema: två dagar före start av kritiska dagar och 2-3 dagar under den mest akuta perioden av cykeln.

Om det inte finns någon möjlighet att gå till apoteket är paracetamol lämpligt, vilket lätt finns i alla hem. Men unga flickor bör inte "luta sig" på honom. Tillåten daglig dos - 3 tabletter.

Det händer att icke-steroida läkemedel är värdelösa. Analgin kan rädda situationen. Det kommer att döda känslan av smärta och arbeta direkt med kroppens känsliga kanaler.

Smärtstillande

Tabletternas verkan sker efter ett tag och har en kort varaktighet. Dessutom påverkar tablettberedningar negativt mag-tarmkanalen och är kontraindicerade hos personer med magsår och akut gastrit. Därför rekommenderar läkare att injicera i vissa fall.

Narkosinjektioner verkar snabbare eftersom de direkt kommer in i blodomloppet. De kan stoppa även mycket starka kramper. Men det är strängt förbjudet att förskriva injektioner själv, bara en specialist kan göra detta. De mest populära smärtstillande medel för PMS och menstruation:

Starka smärtstillande medel

Starka smärtstillande medel för menstruation föreskrivs när smärtsyndromet hindrar kvinnan från att leva ett fullständigt liv under kritiska dagar. Dessa läkemedel kan ha form av tabletter och suppositorier. Suppositorier verkar lokalt på reproduktionssystemet utan att påverka kroppen som helhet:

De mest kraftfulla smärtpiller för menstruation:

 • papaverin;
 • Nurofen;
 • Tempalgin;
 • Ketonal;
 • nise
 • Menalgin;
 • Novalgin;
 • Combispasm;
 • Spasmalgon;
 • Buscopan
 • Solpadein.

Eventuell smärtmedicinering för menstruation som ingår i listan bör förskrivas av en läkare. Om smärta under de kritiska dagarna är ett ärftligt drag, kommer en specialist att välja en ofarlig och effektiv kombination av läkemedel. Om problemet uppnås kommer gynekologen att utarbeta en optimal behandlingsplan som syftar till att utrota orsaken till obehaget.

Lista över smärtmedicinering

Ytterligare medel kommer att tillhandahållas beroende på deras spektrum av åtgärder..

Icke-steroida läkemedel

Du kan snabbt bedöva och eliminera tecken på PMS med vanligt tillgängliga icke-steroida läkemedel som inte påverkar kroppen negativt, men samtidigt lindrar inflammation. Listan över sådana verktyg inkluderar:

 • Ibuprofen (dos för vuxna upp till 6 tabletter per dag). Läkemedlet hjälper till att minska det intrauterina trycket och frekvensen av sammandragningar. MIG och Sedalgin fungerar som liknande smärtstillande medel. Ett icke-steroidalt läkemedel har många kontraindikationer: hemofili, njur- och leversjukdomar, astmatiska störningar och mag-tarmkanalsjukdomar.
 • Paracetamol (dos för en vuxen är högst 4 tabletter per dag). Den smärtstillande effekten uttrycks endast med en genomsnittlig smärtnivå. Du får inte i något fall kombinera tabletter med alkoholhaltiga drycker, eftersom det leder till oförutsägbara konsekvenser. Den aktiva substansen paracetamol ingår i beredningarna: Panadol, Migrenol, Prohodol, Febricet, Acetaminophen.
 • Kombinerade droger. Innehåller Ibuprofen och Paoacetamol: Brustan, Ibuklin, Next, Khayrumat.
 • Naproxen (dos för en vuxen högst 2 tabletter per dag). Om du inte vet hur man lindrar smärta utan att uppleva biverkningar, ta Neproxen. Den enda signifikanta begränsningen vid införsel: magsår och amning. Analogerna är Nalgezin, Sanaprox, Apranax och Pronaxen.
 • Ketoprofen (ta 2 till 4 gånger om dagen). Läkemedlet undertrycker den aktiva produktionen av prostaglandin och reducerar därmed nivån på livmodersammandragningar. Bland kontraindikationerna: hemofili, gastrointestinal sjukdom, njur- och leverhälsoproblem.
 • Mindre populära, men ganska effektiva läkemedel:
 • Indometacin (upp till 3 tabletter per dag);
 • Piroxicam (du kan dricka 3 tabletter under dagen eller sträcka normen under en dag).

spasmolytika

Antispasmodisk medicin fungerar endast som anestesimedel om obehaget är förknippat med kramper. Om en kvinna utvecklar inflammatoriska processer eller det finns andra gynekologiska problem hjälper läkemedlet inte att bli av med smärta.

 • Papaverine (dosen för en vuxen varierar från 1 till 3 tabletter per dag). Verktyget har en god avkopplande effekt och tar bort muskeltonen.
 • Buscopan (intag: 2 tabletter * 5 doser). Detta botemedel avslappnar inre organ och hjälper mot kolik orsakad av menstruation..
 • Drotaverinum (mottagningsschema: 2 tabletter * 5 mottagningar). Det verkar på kärlen, ger en expanderande effekt, också lindrar könsorganens hypertonicitet. Praktiskt taget inga biverkningar. Läkemedlet får ta för att minska smärta under födelsekramper.
 • НО-ШПА (från 4 till 6 tabletter per dag). Detta är den vanligaste smärtmedicinen som inte har farliga biverkningar. Handlingsprincipen liknar Drotaverin.

Smärtstillande medel

Vilka piller att dricka vid nödsituationer? Analgetika hjälper ganska snabbt, men effekten är kortvarig. De kämpar inte med grundorsaken till obehag, så vänta inte på någon behandling. Men att glömma om värkande och drabbande attacker, migrän och svaghet, mediciner i denna grupp kommer att hjälpa snabbt och effektivt:

Enkla sätt att lindra smärta

Även om du vet vilka smärtstillande medel att dricka under menstruationen kommer det inte att skada att ta reda på enkla sätt att hantera PMS och menstruationskramper..

 • värme i form av en värmedyna fäst vid nedre del av buken är det bästa tillgängliga verktyget för att bekämpa livmoderhypertonicitet (bara ligga i 20-25 minuter och den akuta perioden kommer att passera);
 • yoga hjälper också till smärtsamma perioder (de mest effektiva asanerna: "baby", "cobra", "arch");
 • en vikt handduk placerad under korsryggen skapar en anatomisk avböjning som sträcker ryggraden och slappnar av könsorganen;
 • om du sätter små bollar (tennis) under korsryggen får du en utmärkt avkopplande massage;
 • vägran av kött och mejerimat innan menstruationscykeln börjar påverkar kvinnans tillstånd under kritiska dagar.

Medicinska örter

Bedöva menstruationen och behandla inflammation i reproduktionssystemet med medicinska örter. När det gäller effektivitet är de nästan inte sämre än tabletter.

 • Oregano lindrar känslan av tyngd och "värkande" smärta. Användningsmetoden är mycket enkel: Häll 3 matskedar råvaror med kokande vatten (500 ml) och insistera i en halvtimme. Dela upp dosen i tre doser och ta 30 minuter innan måltiderna.
 • Mint-kamomillte bryggt 1: 1 kommer inte bara att minska smärta utan också hjälpa till att lugna nerverna och lindra depressiva tillstånd. Smärtsamma perioder blir ännu enklare att producera om du kombinerar te med ett avkok av valerianrot, varav en matsked kokas i 300 ml kokande vatten.
 • Nässlor lindrar smärta och minskar riklig urladdning. Det kan förhindra anemi och städa den kvinnliga kroppen genom att justera cykeln. Denna unika växt återställer vitamin C och järn. Om du inte vill laga avkoket själv, skaffa ett växtutdrag (extrakt) från apoteket och ta 40 droppar före varje måltid. Administrationens varaktighet beror på smärtans intensitet..

Inget behov av att uthärda smärta under menstruationen. Rådfråga en läkare som säkert kommer att berätta namnen på tabletterna för menstruationssmärta. Glöm inte folkrecept, som också ger ett betydande bidrag till kampen mot PMS. En snabb undersökning av en gynekolog kommer att förhindra utvecklingen av könssjukdomar och kvinnliga problem.

Smärtmedicinering för menstruation - vilka läkemedel är bättre. Hur man bedövar magen under menstruationen

Mild smärta som följer med början av menstruationen är normal. Men ofta försenas smärtan, är intensiv. En kvinnas önskan att uthärda allvarlig obehag är fel taktik. Smärta är förutom fysiskt lidande en kraftfull stressfaktor som skadar hela kroppen..

Hur man minskar smärta med menstruationssmärtstillande medel

Menstruationssmärtsyndrom (dysmenoré, algomenorré) orsakas av överdriven ansamling av prostaglandin, ett enzymämne som främjar avstötning av endometri. Inkonsekvent sammandragning av muskelbuntarna i livmoderväggen leder till deras överbelastning under menstruationen, smärta i varierande grad av intensitet utvecklas. För att eliminera dessa smärtsamma symptom tillåta läkemedel med anestetisk effekt och en avslappnande verkningsmekanism på livmodern.

piller

Flickor och kvinnor går sällan till gynekologen om magen gör ont under menstruationen, de föredrar att hantera problemet på egen hand. Många väntar tålmodigt på en obehaglig period, medan smärtan är mycket skadlig måste detta symptom tas bort. Smärtstillande medel för menstruation kan väljas bland smärtstillande läkemedel, antispasmodika, antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel.

spasmolytika

Utvidgning av bäckenkärlen, ökat blodflöde till livmodern bidrar med läkemedel myotropisk antispasmodisk verkan. No-shpa hjälper bra med menstruation; drotaverinhydroklorid och papaverin har en liknande effekt. Tabletter i denna serie tas 2-3 gånger om dagen, eliminerar milda och måttliga smärtor, men de kan inte klara svår dysmenorré. Krampläkemedel är inte önskvärda för att eliminera smärta under tunga perioder. De kombinerade smärtstillande och antispasmodiska effekterna har:

 • Spazgan (2-3 tabletter per dag);
 • Spazmalgon (högst 4 tabletter);
 • Spasmoblock (2-3 gånger om dagen);
 • Trigan (inte mer än en gång var 6: e timme);
 • Maxigan (2-3 tabletter).

Heltäckande analgetika

Det är nödvändigt att välja smärtstillande medel för menstruation individuellt, eftersom kroppens respons på tabletter hos olika kvinnor är något annorlunda. De flesta smärtstillande medel har dessutom en antipyretisk effekt, men de sänker inte temperaturen under normala, det finns ingen anledning att frukta för det. Analgetika har en mild analeptisk effekt, vilket minskar trötthet, dåsighet, vilket är mycket lämpligt för menstruation. Tre grupper av smärtstillande medel fördelas fritt av apotekskedjor:

 • derivat av metamizol - Analgin, Baralgin (3-4 gånger om dagen);
 • som innehåller paracetamol - Efferalgan, Panadol, Kalpol (upp till 4 gånger om dagen);
 • kombinerad - Novalgin, Caldex, Teraflu, Safiston, Flukomp Extratab (2-3 gånger om dagen).

Andra starka smärtstillande medel

Eftersom smärta under menstruationen beror på överdriven ansamling av prostaglandiner uppnås en kraftig smärtstillande effekt genom användning av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Oskärpad undertryckning av enzymer hjälper till att synkronisera sammandragningar av livmoderns muskelskikt, eliminerar den främsta orsaken till menstruationssmärta Effekten av tabletterna i denna serie kommer att bli mycket högre om du tar dem i förväg för din period, ungefär en dag.

Den kombinerade användningen av smärtstillande medel från den icke-steroida gruppen med preventivpiller under menstruationen undviker helt smärtsamt menstruationssyndrom. Båda typerna av läkemedel tas enligt instruktionerna, den kombinerade användningen av en dosreduktion kräver inte. Starka smärtstillande medel, effektiva för menstruation, i minskande handlingsordning, kan ordnas i denna ordning:

 • Ketorolac, Ketorol, Ketanov (den starkaste smärtstillande medicinen i denna serie, högst tre tabletter tas per dag);
 • Diklofenaknatrium, indometacin (2-3 tabletter per dag);
 • Ibuprofen (upp till tre gånger om dagen);
 • Aspirin (upp till 5 gånger om dagen, intervallet mellan doserna på minst 4 timmar).

ljus

Narkos för menstruationssmärta kan väljas bland lokala läkemedel, de injiceras direkt i slidan. Detta minskar sannolikheten för allergiska reaktioner på läkemedlet, eftersom kvinnor ofta föredrar ljus. De aktiva substanserna kommer initialt inte in i blodomloppet, förstörs inte i levern, därför uppnås den smärtstillande effekten med en lägre dos av läkemedlet. Som komposition är sådana medel nära kombinerade smärtstillande medel, innehåller icke-steroida komponenter:

 • Naproxen (vaginalt, två gånger dagligen);
 • Indometacin (upp till 3 gånger om dagen);
 • Ketoprofen (två gånger dagligen);
 • Dicloberl och Oruvel (2-3 gånger om dagen).

Video: Hur man lindrar kramper och svår smärta under menstruationen

recensioner

Marina, 17 år. Tidigare åtföljdes menstruationen av sådana smärtor att jag var rädd för dessa dagar. Indometacin suppositorier hjälpte, jag satte dem direkt efter uppkomsten av lätt obehag i nedre del av buken. Ibland räcker ett ljus, men oftare är det nödvändigt att ansöka om igen. Jag har använt det i fyra månader, jag är själv glad, rekommenderade jag mina vänner.

Lesya, 35 år gamla Ibuprofen-tabletter är mycket effektiva, de lindrar inte bara smärta under menstruationen, utan vidhäftningarna efter operationen i äggstockarna upphör också. Jag försökte krampläkemedel, det blir lite lättare, och sedan börjar nedre buken dra. Fortfarande från dem utvecklas illamående, yr.

Valeria, 16 år En sköterska rådde Dicloberl ljus, jag var mycket lämplig. Många klasskamrater som har smärtsamma perioder använder det också, de behöver inte längre drabbas under kritiska dagar. Om magen bara värker hanterar jag p-piller, dricker No-shpu eller Spazmalgon.

Smärtstillande och tinkturer för menstruation

Smärtstillande medel för menstruation är full när smärta är omöjligt att utstå. Men under menstruationen kan en kvinna känna en mängd andra obehagliga symptom - huvudvärk, illamående, diarré, kolik i tarmen, smärta i magen. Smärtstillande medel innehåller ett antal biverkningar. Du bör veta vilket läkemedel som kan drickas under menstruationen, och vilket som bör avstå.

Från officiella källor lider 67% av kvinnor runt om i världen av smärtsamma perioder. Var och en har sina egna skäl som provocerar dålig hälsa, minskad aktivitet och laglig förmåga. Inom medicin kallas detta fenomen dysmenorré och tillskrivs menstruationsdysfunktion. Hur bedövar menstruationen, vilka läkemedel för menstruationssmärta att dricka, eller är det bättre att använda örter? Du hittar det nedan. Dysmenorré är primär, sekundär. Beroende på graden av varaktighet, smärta, är separationen villkorad. Varför tål vissa kvinnor lätt menstruation, andra vrider av smärta och vet inte vilken piller som är bättre att dricka?

Orsaker till smärta under menstruation och symtom på dysmenorré

Varje kvinna under menstruationen eller innan menstruationen börjar upplever en försämring av välbefinnande, obehag och smärta. I vissa fall är allt detta uthärdligt, i andra gör det att du "klättrar på väggen." Smärtsamma perioder åtföljs av dragande smärta i nedre del av buken, illamående, kräkningar, huvudvärk, obehag i korsryggen och en liten ökning av kroppstemperaturen. Allt detta är symtom på dysmenoré, och de förekommer av olika skäl..

Primär dysmenorré

Menstruationsfunktion är inte förknippad med allvarliga patologiska processer i reproduktionssystemets organ. Smärta uppstår på grund av påverkan av yttre faktorer, eller som ett resultat av en felaktig funktion i hela organismen. Faktorer för manifestation av smärtsamma perioder är:

 • hormonell obalans;
 • spiral;
 • abort;
 • postpartum återhämtningsperiod;
 • felaktig placering av livmodern;
 • oregelbundet sexliv eller dess frånvaro;
 • brist på magnesium och kalium i kroppen;
 • undernäring;
 • genetisk predisposition.

Smärta av dessa skäl förekommer hos kvinnor före menstruation eller under de första två dagarna från början av menstruationen. De är av kort karaktär. I vissa fall kan du bli av med obehag utan hjälp av en gynekolog. Men om smärtan konstant uppträder under menstruationen, är det nödvändigt att få specialistråd om hur man eliminerar den.

Sekundär dysmenorré

Orsaken till smärtsamma perioder hos kvinnor är patologiska processer i könsorganen och alla slags gynekologiska sjukdomar. Smärtan börjar dyka upp strax före menstruationens början och passerar inte förrän menstruationens slut. Smärtstillande medel och andra läkemedel ger en kortvarig effekt. Menstruation kan vara riklig med blodproppar eller magra med en brun färg och en obehaglig lukt. Allt detta åtföljs av illamående, kräkningar, yrsel och allmän sjukdom..

Intressant video: gör din period enklare

Det rekommenderas att man tar smärtstillande medel i det första fallet. Vid sekundär dysmenorré måste en kvinna undersökas, genomgå behandling.

Vilka smärtstillande medel kan du dricka under menstruationen?

Varje läkemedel har sin egen verkningsmekanism. Vissa är utformade för att eliminera måttlig smärta, andra klarar svåra attacker. Måttliga tabletter räcker vanligtvis för att bli av med menstruationssmärta. Starka läkemedel kommer säkert att hjälpa. Men i händelse av outhärdlig smärta i framtiden kommer de inte att kunna ha önskad effekt. Eftersom kroppen vänjer sig vid smärtstillande medel. Efter ett starkt piller måste du se ännu hårdare eller injicera injektioner redan. Valet av smärtstillande medel bör tas på allvar. Om svaga piller hjälper, byt inte till trendiga starka..

Smärtstillande medel är indelade i flera grupper:

 • Smärtstillande medel
 • Icke-steroida medel;
 • opioid.

Analgetika anses vara de svagaste. De används för normal smärta i nedre del av buken under kritiska dagar. Icke-steroida läkemedel har en långvarig effekt, påverkar smärtfokus, därför är menstruation mest föredraget. Den tredje gruppen smärtstillande medel anses vara den mest kraftfulla. De verkar direkt men innehåller narkotiska ämnen. Beroendeframkallande. Det bör tas enligt anvisningar av en läkare i enlighet med rätt dosering, behandlingens varaktighet.

Smärtstillande medel för menstruation för tonåringar

För att minska smärta under menstruationen hos unga flickor börjar smärtstillande medel att dricka när det är premenstruell smärta i nedre del av buken. Cirka 2 dagar före de kritiska dagarna. Icke-steroida ibuprofenbaserade beredningar är bäst lämpade. Pillerens verkan börjar 15 minuter efter att du har tagit p-piller. Läkemedlet lindrar inflammation, bedövar. Det stör inte de naturliga processerna i kroppen. Denna grupp läkemedel inkluderar:

 • ibuprofen;
 • diklofenak;
 • ketoprofen;
 • indometacin;
 • piroxikam;
 • naproxen;
 • Tamipul.

För brist på dessa läkemedel i hemmemedicinskåpet kan du använda paracetamol. Dess verkan liknar ibuprofen. För tonåringar är det tillåtet att dricka högst 3 tabletter per dag. Behandlingstiden bör inte överstiga 5 dagar. Vanligtvis börjar de ta smärtstillande medel två dagar före menstruationens början och ytterligare 2-3 dagar under den. De senaste dagarna har smärtan minskat, det finns inget behov av att ta piller.

Om icke-steroida läkemedel inte hjälper, ta det smärtstillande läkemedlet Analgin. Piller verkar direkt på smärtreceptorer. Åtgärden börjar nästan omedelbart. Efter 5 minuter kommer önskad lättnad. Daglig dos av dipyron högst 3 tabletter.

Anestetiska injektioner under menstruationen

Handlingen av tabletterna börjar efter ett tag. Inledningsvis kommer den aktiva komponenten in i magen, tarmarna. Det absorberas av vävnader, kommer in i blodomloppet. Och redan från blodomloppet börjar agera med fokus på smärta. Injektioner hjälper mycket snabbare. Injektion sker vid svår smärta som inte kan tolereras. Läkemedlet ordineras av den behandlande läkaren om situationen upprepas upprepade gånger. I nödsituationer kan en ambulansspecialist ge en injektion. Självadministrerade injektioner är inte tillåtna. Vad kan sticka?

Vissa läkemedel stoppar bara smärtan, andra lindrar spasm, minskar inflammation.

Billiga piller för smärta

Tillgängliga läkemedel för smärta under menstruationen finns i alla apotek.

 • Analgin - 26 sid. 10 st;
 • Ibuprofen - 15 sid. 20 tabletter
 • Paracetamol - 3 sid. 10 st;
 • Piroxicam - 35 s. för 20 stycken;
 • Ketolong - 20 sid. 10 tabletter
 • Drotaverinum - 15 r. 20 stycken.

Läkemedel kan användas varje gång under menstruationen, om det behövs, eller för att dricka för första hjälpen. Senare köpa dyrare piller..

Starka åtgärder mot menstruationssmärta

Utnämnd i form av tabletter, ljus. Det senare har en lokal effekt på könsorganen, påverkar inte driften av andra system. Vanligtvis används:

Starka smärta mediciner i piller form:

 • papaverin;
 • Nurofen;
 • Ketonal;
 • Tempalgin;
 • Ketanov;
 • Solpadein;
 • Spasmalgon;
 • Buscopan
 • Combispasm;
 • Novalgin;
 • Menalgin;
 • nise.

Starka läkemedel för menstruation används enligt doktorns vittnesmål. Menstruationssmärta kan ärftas, vara medfödda eller förvärvas. I det senare fallet bör en kvinna omedelbart träffa en gynekolog. Det kan vara en långvarig behandling med användning av inte bara smärtstillande medel, utan också andra läkemedel. Självblockande smärta med starka läkemedel kan bara förvärra situationen..

Smärtstillande

Apoteket kan erbjuda många smärtstillande medel i olika priskategorier för menstruation. De släpps utan recept från läkare. Men samråd är nödvändigt. Alla smärtläkemedel är indelade i flera grupper, och det slutliga resultatet av att bli av med smärta under menstruationen uppnås på olika sätt. Vilket läkemedel som är bäst lämpat för att bestämma dig själv är svårt.

Icke-steroida läkemedel under menstruationen

Finns i tablettform. De har antiinflammatoriska och smärtstillande effekter. För att lindra smärta under menstruationen tas tabletter inför menstruationen. Eller i de tidiga dagarna av menstruationen. Den största fördelen är låg kostnad och tillgänglighet. Sådana smärtstillande medel säljs på alla apotek.

Lista:

 • Aspirin. Verktyget lindrar smärta gradvis. Det är nödvändigt att ta två tabletter ungefär 4 gånger om dagen.
 • Paracetamol får ta 4 tabletter per dag.
 • Ibuprofen - daglig dos är högst 6 tabletter.
 • Piroxicam. Medel för smärtstillande effekt ta en tablett 3 gånger om dagen.
 • Indometracin - tas enligt piroxicamregimen.
 • Naproxen lindrar smärta i buken med en daglig dos på 4-8 tabletter. Dosen är uppdelad i 2 doser.
 • Ketoprofen tas 3 gånger om dagen för 2 tabletter.
 • Ketolong - 1 tablett 2-3 gånger om dagen.
 • Citramon - när smärta intensifieras. Drick 1-2 tabletter.

Bli involverad i att ta ett stort antal läkemedel i denna grupp med menstruation är inte värt det. Speciellt om det är svår illamående, kräkningar, smärta i magen. Börja med en liten dos. Det är ganska svårt att förutse kroppens reaktion. Citramon hjälper någon snabbare, aspirin hjälper någon. Om en tablett inte hjälpte, bör det andra läkemedlet drickas efter 2 timmar.

Smärtstillande medel - Krampläskande medel

Medel är avsedda att eliminera kramp, vilket leder till att smärta under menstruationen passerar. Exponeringsgraden är något sämre än smärtstillande medel från icke-steroidgruppen. Vid svår smärta under menstruationen är det tillåtet att kombinera två grupper av läkemedel. Sedan försvinner smärtan i buken inom några minuter.

 • Papaverin. Ta en tablett 3 gånger om dagen. Tack vare dess effekt minskar tonen och musklerna i alla inre organ slappnar av. Buken blir mjuk, menstruationssmärtan försvinner.
 • Buscopan tas 5 gånger om dagen för 1-2 tabletter. En kramplösande slappnar av musklerna, lindrar spänningen i de inre organen. Matsmältningskanalen absorberas i en minimal mängd. Används för menstruationssmärta i form av kolik i magen.
 • Drotaverin tas på samma sätt som buscopan. Det är en analog papaverin, men har en stark och långvarig effekt. Expanderar blodkärl. Det används för alla könsspasmer under menstruationen, under graviditeten och efter förlossningen.
 • No-spa är det vanligaste läkemedlet för menstruation. Det kännetecknas av frånvaron av biverkningar. Du kan ta upp till 6 tabletter per dag. En förbättrad version av drotaverine. Dysmenorré anses vara en direkt indikation för användning..

Krampläkemedel tas i början av menstruationen och till slutet, eftersom smärtsamma känslor uppträder i buken.

Snabbverkande läkemedel - smärtstillande medel

Medel kännetecknas av en snabb effekt, men en kort åtgärd. Analgetika lindrar inte spasm, eliminerar inte orsakerna till smärta under menstruationen. Ta bara bort smärtan i buken. De hjälper också till att bli av med huvudvärk. Det är med denna grupp smärtstillande medel som många kvinnor föredrar att ta itu med. Dessa inkluderar:

Och andra droger med slutet –lgin. Tillåtet att ta en tablett per dag.

Medicinering under menstruationen kan påverka funktionen hos de inre matsmältningsorganen, levern. Därför kombinerar kvinnor vars smärtsamma perioder upprepas varje menstruationscykel tabletter med folk smärtstillande medel.

Effektiva folkrättsmedel under smärtsamma perioder

Smärtsam menstruation har plågat kvinnor sedan forntiden. I tider med brist på professionella läkemedel förberedde de sin effektiva medicin för menstruation. Det hjälpte till att bli av med menstruationssmärta under kritiska dagar och hade inga kontraindikationer. De mest effektiva åtgärderna har överlevt till våra dagar. Vissa av dem rekommenderar användning av gynekologer utöver mediciner. Basen för läkemedlet är en medicinalväxt. Från det förbereda tinkturer, avkok.

 • Nässlor för smärta under menstruationen

Folkmedicinska män slutar inte prata om den här läkemedlets helande egenskaper. Det finns en uppfattning om att nässlor hjälper till att orsaka menstruation och stoppa svår blödning. Växten har en sårläkande egenskap och generell förstärkning. Under menstruationen avlägsnas livets övre lager. På denna plats förekommer sår som blöder och orsakar smärta. Nässlor innehåller klorofyll, som hjälper till att läka sår. Växten är rik på vitamin K, som behövs för normal blodkoagulation. Nässlan innehåller ett användbart spårämne - järn. En stor mängd av detta mikroelement utsöndras med menstruation, vilket leder till en försämring av det totala välbefinnandet. Således påverkar nässlor omfattande en kvinnas kropp och bidrar därmed till eliminering av menstruationssmärta.

En effektiv medicin bereds snabbt, enkelt och enkelt. Ett avkok av nässlor kommer att ha en gynnsam effekt på blodkärlen, livmodern och minska mängden sekret. 1-2 teskedar nässlor häll ett glas kokt vatten. Infunderad i cirka 15 minuter. Ta 3 gånger om dagen, så att i slutet av dagen att dricka ett helt glas medicin.

Kontraindikation för användning av detta effektiva medel är individuell intolerans, problem med blodkoagulation, njursvikt.

 • Kamomill på kritiska dagar

Växten har använts för menstruationssmärta sedan forntiden. En effektiv medicin påverkar livmoders tillstånd, reglerar menstruationscykeln. Det har antiinflammatorisk effekt, lindrar spasm. Kamomill drickas som vanligt te. På ett apotek säljs produkten i filtrerade påsar. Häll 1-2 påsar med ett glas kokt vatten. Vänta 15-20 minuter. Drick varmt. Om dagen kan du dricka 2-3 glas. Kamomill kommer att lindra spänningar i kroppen under menstruationen, lugna nervsystemet. Lindra därför spasm och smärta under menstruationen.

 • Tall livmodern från menstruationssmärta

Växten anses vara nr 1-medicinen för kvinnors hälsa och menstruation. Menstruationssmärtan elimineras på grund av spårelementens unika sammansättning. Saponiner har en tonisk effekt på hela kroppen. Fytohormoner normaliserar menstruationscykeln, reglerar menstruationens varaktighet. Flavonoider, tanniner förhindrar inflammation i livmodern, äggstockarna. En stor mängd C-vitamin påverkar fördelaktigt cirkulationssystemet. Pine livmoder lindrar kvinnor från menstruationssmärta i stort. Lindrar spasm, återställer väggarna i livmodern, har en antiinflammatorisk effekt. Säljs i apotek i torr form i påsar. Brygg 1-2 påsar med 200 ml kokt vatten. Låt infusera i 15 minuter. Drick ett halvt glas två gånger om dagen. Det är nödvändigt att börja ta ett effektivt läkemedel inför menstruationen, tills menstruationens slut. Du kan använda alkohol tinktur på kritiska dagar. 10 droppar 3 gånger om dagen.

Listan över mediciner för menstruationssmärta under kritiska dagar slutar inte där. Buljongen framställs av citronmelisse, mynta, sur syra, persilja, röd yarrow, lökskal. Ett avkok framställs enligt standardschemat: 1-2 teskedar av en växt fylls med 200 ml kokande vatten. Efter kylning kan du dricka under dagen. Örter kan kombineras och kokas. Det totala beloppet får inte överstiga 2 teskedar. Örtmedicin kan kombineras med mediciner. Användningen av medel på örter kan inte bara lindra menstruationssmärta på kritiska dagar en gång utan också påverka den efterföljande menstruationscykeln.

Elementära sätt att lindra smärta under menstruationen

Du kan lindra smärta i buken på kritiska dagar utan att använda piller, smärtstillande medel.

 • Det är nödvändigt att ligga på sidan av sängen. Dra åt knäna mot bröstet, greppa händerna och lås. Pososen erhålls som ett barn som befinner sig i en gravid kvinnas livmoder. Den smärtsamma känslan från menstruationen börjar försvinna efter 5 minuter. Efter det kan du koppla av och ligga mer bekvämt..
 • Du kan lindra smärta på kritiska dagar med en annan ställning. Det är nödvändigt att ligga på magen, slappna av musklerna. I detta läge avlastas spasmen. Livmodern får lättnad. Smärta passerar inom 10-15 minuter.
 • På magen kan du lägga en värmepute med varmt eller kallt vatten. När menstruationen är stark använder de kallt vatten. En sådan värmedyna lindrar smärta under menstruationen och stoppar allvarlig blödning. En varm värmedyna kan användas i början av menstruationen eller i slutet av menstruationen. När urladdningen blir mild eller liten. Istället för en värmedyna används en plastflaska. Och om det varken finns den ena eller den andra - hans egen hand. Det måste hållas fast i en knytnäve och läggas under magen, något krossande. 15 minuter i detta läge kommer att lindra smärta i magen.

Om smärta under menstruationen efter sådana metoder för eliminering inte har bråttom att avta, ta piller, tinkturer.

Det finns inga universella medel mot smärta under menstruationen. Eftersom det finns flera orsaker till smärta under menstruationen. Om det inte finns några allvarliga patologiska störningar i funktionen av könsorganen och reproduktionssystemet, kan du välja ett effektivt botemedel genom prover. I detta fall bör du ta avkok av örter, leda en hälsosam livsstil, äta rätt. Menstruation orsakar mindre obehag om kroppen är stark och frisk. Du måste dricka mindre tabletter. Det reproduktiva systemet under primär dysmenoré kan påverkas genom att eliminera negativa faktorer. När det gäller genetisk predisposition måste du vara mer försiktig med din kropp. Kostnäring 1-2 veckor innan den förväntade menstruationen kan minska smärtan under menstruationen.

Recensioner av smärtmediciner

Lämna din feedback i kommentarerna till artikeln, de kommer att vara användbara för andra kvinnor, kommer att hjälpa till att hantera smärta snabbare.!

Veronica:

”Före födelsen var mina perioder smärtsamma. Det nedre buken började göra ont två dagar före starten. Sedan vred hon mig så mycket att hon låg 2 dagar i sängen. Nosh pa hjälpte mig aldrig. Såg analgin när det var omöjligt att uthärda. Låt det gå efter 5 minuter. Per dag var begränsad till 1 tablett. I speciella fall var jag tvungen att dricka 2. Så räddades jag. Efter förlossningen blev menstruationen nästan smärtfri. Smärtan är acceptabel. Visas i förväg av menstruationen, efter sin start känner de helt enkelt en nedbrytning, svaghet. Analgin hjälper mycket bra. Jag tar inte några starka piller! ”

irina:

”Magen gör ont vid menstruationen så att ljuset inte är trevligt. Jag kan inte raka mig. Jag dricker ketolong i sådana fall. Hjälper på 5 minuter. Det finns inga biverkningar av det. Efter två dagar släpper han det. ”

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Av vilken anledning kan det bli en försening i menstruationen utom graviditet?

Lästid 8 minuterNär menstruationen inte började vid den bestämda tiden, tänker kvinnan ofrivilligt på vad som är fel med henne, på grund av vilken försening av menstruationen utom graviditet?...

Bruksanvisning Frautest för graviditet

Nyligen har en svåraste för att bestämma graviditet blivit populär, recensioner som är positiva. Den är avsedd för snabbtestning hemma. Denna enhet hjälper till när det inte finns tid att åka till sjukhuset för en ultraljudsundersökning, och du vill bestämma eventuellt början av befruktningen så snart som möjligt....

Brun urladdning efter menstruation på en vecka: orsaker till att det?

Vaginal urladdning efter menstruation är en av de vanligaste klagomålen i receptionen hos en gynekolog. Detta är inte förvånande, eftersom alla förnuftiga kvinnor bör ta hand om sin reproduktiva hälsa....