Estrovel - bruksanvisning, recensioner, analoger och frisättningsformer (500 mg tabletter, tidsfaktorkapslar) av ett läkemedel för behandling av klimakteriet och premenstruellt syndrom hos kvinnor. Sammansättning och biverkningar

Intim

I den här artikeln kan du läsa instruktionerna för användning av läkemedlet Estrovel. Ger feedback från besökare på webbplatsen - konsumenter av detta läkemedel, liksom åsikter från medicinska specialister om användningen av Estrovel i deras praxis. En stor begäran är att aktivt lägga till dina recensioner om läkemedlet: läkemedlet hjälpte eller hjälpte inte till att bli av med sjukdomen, vilka komplikationer och biverkningar som observerades, eventuellt inte tillkännagivits av tillverkaren i kommentaren. Estrovels analoger i närvaro av tillgängliga strukturanaloger. Används för behandling av klimakteriet och premenstruellt syndrom (PMS) hos kvinnor. Läkemedlets sammansättning.

Estrovel är ett kosttillskott till mat (BAA). Korrigerande hormonella störningar, klimakteriet och premenstruella syndrom avhjälper. Ger ett integrerat tillvägagångssätt för förebyggande och korrigering av störningar i samband med klimakteriet, PMS och en hormonell obalans hos kvinnor.

Cimicifuga racemosa (Cimicifuga racemosa) har en positiv effekt på det autonoma nervsystemet, vilket lindrar och eliminerar värmevallningar, svettningar, hjärtklappning och yrsel. Tsimitsifuga lindrar symtomen som är förknippade med hormonobalans i klimakteriet, hjälper till att minska muskler, leder och huvudvärk, förbättrar benmetabolismen och minskar kalciumförlusten.

Sojaisoflavoner - kallade fytoöstrogener. Dessa är ämnen med växtursprung, nära deras biologiska effekter på östrogen, som har en östrogenliknande effekt med brist på egna hormoner och kompenserar för de negativa effekterna av östrogen i överskott. Användningen av isoflavoner hjälper till att minska frekvensen av värmevallningar, svettningar, huvudvärk och andra symtom som observerats i klimakteriet. Isoflavoner hjälper också till att reglera hormonell obalans vid premenstruellt syndrom (PMS), stimulera benförnyelse och stärka och återställa det. Isoflavoner har antioxidant, antiinflammatoriska, antipyretiska egenskaper och hämmar också bildandet av trombin och blodplättaggregering, vilket bidrar till att förebygga hjärt-kärlsjukdomar.

Vilda yams (dioscorea) innehåller ämnen - föregångarna till progesteron och andra kvinnliga hormoner. Dioscorea hjälper till att normalisera nivån av hormoner i PMS och i klimakteriet. Wild yam förhindrar utveckling av åderförkalkning, har en kramplösande effekt och har en vasodilaterande effekt.

Höga koncentrationer av indol-3-karbinol finns i grönsaker som broccoli, blomkål, rosenkål och kål.

Indol-3-karbinol har förmågan att neutralisera de negativa effekterna av östrogen under hormonell obalans under PMS och klimakteriet. En viktig egenskap hos indol-3-karbinol är dess förmåga att minska risken för cancer.

Dioica nässlingsextraktet innehåller förutom vitaminer i grupperna C, B och K, karotenoider, flavonoider och klorofyll. K-vitamin är involverat i hematopoies, har en hemostatisk effekt, som har en profylaktisk effekt vid menstruations oregelbundenhet. K-vitamin spelar en viktig roll i bildandet och återställningen av ben, vilket tillhandahåller syntesen av osteocalcin - ett benvävnadsprotein, vilket bidrar till att förebygga osteoporos hos kvinnor i klimakteriet. Bränn nässlagextrakt har en tonisk och antioxidant effekt på grund av det höga halten vitamin C och karotenoider. Det har en urindrivande effekt och minskar symtomen på PMS förknippade med vätskeansamling i kroppen.

Bor (som en del av kalciumfruktoborat - en organisk form av bor) ökar effekten av fytoöstrogener, bidrar till att öka nivån av östrogen hos kvinnor under postmenopausal period. Bor sänker signifikant intensiteten i utvecklingen av osteoporos, vilket är en av de hotfulla manifestationerna av klimakteriet.

E-vitamin (naturligt ursprung) - mjukgör värmevallningar och humörsvängningar, minskar trötthet, yrsel, hjärtklappning och nervositet. E-vitamin hjälper till att återställa reproduktionsfunktionen, eliminerar menstruations oregelbundenheter, hjälper till att eliminera torrhet i vaginal, förbättrar hud, naglar, hår.

Vitamin B6 (pyridoxin) lindrar PMS-symtom genom att minska svullnaden orsakad av vattenhållning i kroppen. Främjar syntesen av endogena endorfiner, lindrar symtomen på PMS och klimakteriet. Vitamin B6 ökar stressresistens, hjälper till att förebygga hjärt-kärlsjukdomar och osteoporos och stöder immunsystemet.

Folinsyra stärker immunförsvaret och ökar förmågan att motstå stress och depression. Folsyra har en östrogenliknande effekt, som bromsar början av klimakteriet och försvagar dess symtom, och tar också en aktiv del i processerna för att reglera funktionerna hos hematopoiesen, har en antianemisk effekt.

5-hydroxytryptophan - aminosyran i frön från växten Griffonia (Griffonia), är en naturlig föregångare för serotonin. Tillsammans med vitamin B6 ökar det syntesen av endorfiner, som är ansvariga för att minska uppfattningen av smärta och positiva känslor, vilket hjälper till att lindra symptomen på klimakteriet, särskilt värmevallningar. 5-hydroxytryptofan är ett antidepressivt medel som är effektivt vid behandling av PMS. Det har gynnsamma effekter på symtom som förtvivlan, depression, spänning, ångest, emotionell instabilitet, tårfullhet, irritabilitet som inträffar under den senaste veckan av cykeln.

D, L-fenylalanin är en aminosyra med smärtstillande egenskaper. Denna förmåga hos fenylalanin är relaterad till dess förmåga att blockera enzymer som bryter ner neuropeptider som minskar känslan av smärta. På grund av dess förmåga att påverka syntesen av mediatorer som är involverade i överföringen av nervimpulser används fenylalanin och dess derivat som antidepressiva medel.

Fördelar med Estrovel:

 1. Omfattande effekt på alla orsaker till menopausalt syndrom;
 2. Säkerhet vid långvarig användning;
 3. En unik kombination av tre växtextrakt som modulerar verkan av hormoner (tsimitsifuga, sojaisoflavoner, vilda yams);
 4. Minska risken för bröstcancer (indol-3-karbinol);
 5. Förebyggande av osteoporos (bor som en del av kalciumfruktoborat).

Strukturera

Sojabönfröekstrakt (sojabönisoflavoner) + Griffonia frö extrakt + Rhizomextrakt med dioscorea rötter + Vitex sakralt frukt extrakt + Tocopherolacetat + hjälpämnen (kapslar).

Cimicifuga racemosa (Cimicifuga racemosa) + sojabönsextrakt + vild yamrotsextrakt + Indol-3-karbinol + nässlöbladekstrakt + organisk bor (som en del av kalciumfruktoborat) + vitamin E (från en naturlig källa) + vitamin B6 + folsyra + 5- hydroxytryptofan + D, L-fenylalanin + hjälpämnen.

Järn + folsyra + glutaminsyra + rutin + ingefäraxtrakt + nikotinamid (nikotinsyra, vitamin PP) + broccolixtrakt + vitamin C (askorbinsyra) + vitamin E (tocopherol) + Angelica Root Extract + Magnesium + zink + Sacred Vitex Extract ( vanlig bar) + Ginkgo biloba-extrakt + hjälpämnen (Estrovel Time factor).

indikationer

 • i klimakteriet;
 • med premenstruellt syndrom (PMS);
 • bidrar till normaliseringen av instabilt blodtryck;
 • minskar intensiteten av huvudvärk och yrselattacker;
 • minskar tidvattens frekvens;
 • minskar känslan av svaghet, trötthet och nervositet;
 • förbättrar humöret, förbättrar sexuell aktivitet.

Släpp formulär

500 mg tabletter - upphör.

Kapseluppsättning (Estrovel Time Factor) - Utgått.

Bruksanvisning och regim

Vuxna tar 1-2 kapslar dagligen med måltider. Antagningstid - 2 månader.

Inuti medan du äter. Under klimakteriet - 1 tablett 1-2 gånger om dagen. Antagningstiden är minst 2 månader för att uppnå en stabil effekt. Med PMS - 1 tablett 1-2 gånger om dagen i 2 veckor före menstruation.

Vid behov kan dosen ökas till 3-4 tabletter per dag..

Kapslar Estrovel Time Factor

Läkemedlet tas enligt följande schema:
1. Kapslar från blåsan nr 1 måste tas från den första dagen i nästa menstruation, två kapslar en gång om dagen i fem dagar;
2. Därefter, från den sjätte dagen i menstruationscykeln, efter att kapslarna från blåsan nr 1 har avslutats, startas kapslarna från blåsan nr 2. Från den andra blåsan, ta 1 kapsel per dag i nio dagar;
3. Efter slutet av den andra blåsan börjar de ta kapslar från blåsan nr 3. utan någon avbrott. En kapsel bör tas per dag under nio dagar;
4. Efter slutet av den tredje blåsan börjar de ta kapslar från blåsan nr 4. utan avbrott.Ta 2 kapslar per dag i fem dagar..

Alla fyra typer av kapslar från fyra blåsor i en förpackning ska tas inom 28 dagar. Om menstruationscykelns längd är mer än 28 dagar bör du vänta på att nästa menstruation börjar och först på den första dagen av din period börjar du ta ett nytt paket med Estrovel Time-factor-kapslar. Om menstruationscykeln är kortare än 28 dagar, ta omedelbart efter nästa menstruations start av kapslar från blister nr 1 i det nya Estrovel Time-Factor-paketet, utan att kapslarna har slutförts från blister nr 4 i det gamla förpackningen. I en sådan situation kastas oacceptade kapslar från blåsan 4 helt enkelt bort.

Det rekommenderas att du tar Estrovel Time Factor för 3 menstruationscykler. Om det behövs, efter en paus på 1-2 månader, upprepas kurserna för att ta Estrovel Time-faktor.

Sidoeffekt

Kontra

 • individuell intolerans mot produktkomponenter;
 • fenylketonuri.

Graviditet och amning

Estrovel är kontraindicerat vid graviditet och amning.

speciella instruktioner

Innan användning rekommenderas att du konsulterar en läkare.

Läkemedelsinteraktion

Analoger av läkemedlet Estrovel

Estrovel medicin har inte strukturella analoger för den aktiva substansen. Beredningen innehåller en unik kombination av naturliga ingredienser.

Analoger i den farmakologiska gruppen (botemedel vid klimakteriet och klimakteriet hos kvinnor):

 • Alliter
 • Angelique
 • artemis;
 • Balian
 • Bellaspon;
 • Bravinton;
 • vinpocetin;
 • Vitaprost forte;
 • Vitrum E-vitamin;
 • Hormoplex;
 • Grandaxin;
 • Deprim;
 • Deprim forte;
 • Diazepex;
 • Divigel
 • Divitren;
 • Dufaston;
 • Individen
 • Inoclim;
 • Ipronal;
 • Droppar Beresh Plus;
 • Climadinone;
 • Climaxan homeopatisk;
 • Klimakt Hel;
 • Climactoplan;
 • Klimalanin;
 • Klimara
 • Clemen;
 • Climodien;
 • Kliogest;
 • Krynon;
 • Krategus;
 • Menopace;
 • Metovit;
 • Miacalcic;
 • Microfollin;
 • Milife;
 • Napoton;
 • Nervohel;
 • Nobrassite;
 • Novo Passit;
 • Nozepam;
 • Ovariamine;
 • Ovestin;
 • Pausogest;
 • Premarin;
 • Proginova;
 • Regenerin;
 • Relanium
 • Remens;
 • Rudotel;
 • Sagenite;
 • Sibazon;
 • Sinestrol;
 • Telektol;
 • Triaclim
 • Feminal
 • Femoston;
 • Phloenzyme;
 • klorprotixen;
 • Cykel;
 • Estrimax;
 • Estrowel;
 • Estrogel;
 • Estrofem.

Estrovel - bruksanvisning

"ESTROVEL" är ett biologiskt aktivt kosttillskott för kvinnor, som innehåller standardiserade växt extrakt av frukten av den heliga Vitex, jordstockar med rötter av dioscorea, sojabönfröekstrakt, som är en källa till vitaminer (B6, E, K1, folsyra), bor, isoflavoner, hydroxytryptofan, indol-3-karbinol, diosgenin och aucubin för kvinnor.

Den uppdaterade formeln för kosttillskott "ESTROVEL" hjälper till att minska symtomen på premenstruellt och menopausalt syndrom, normalisera nivån på könshormoner, har en mjuk laxerande effekt och hjälper till att korrigera det autonoma nervsystemets funktionella tillstånd.
Växtekstrakten innehållande kompositionen uppvisar effekter som liknar verkan av östrogen i kvinnlig kropp, d.v.s. saknar de biverkningar som syntetiska östrogener har.

Utgivningsform: 30 kapslar som väger 520 mg, i blåsor och en paket kartong.

Beskrivning: gulhårda hårda gelatinkapslar. Lukt av kapselinnehåll: milt, specifikt.

Innehållet av aktiva ämnen i en kapsel:

Komponentnamnbelopp% av konsumtionen
Vitamin B62 mg100% *
E-vitamin15 mg150% *
Vitamin K160 mcgfemtio%**
Folsyra200 mcg100% *
L-5-hydroxitryptofan60 mgtjugo%**
Indol-3-karbinol25 mgfemtio%**
Bor1 mgfemtio%**
isoflavonerinte mindre än 25 mgfemtio%**
diosgenininte mindre än 8 mg-
Aucubininte mindre än 240 mcg-
* -% av den rekommenderade dagliga konsumtionsnivån.
** -% av tillräcklig konsumtionsnivå.
Innehållet av vitamin B6, vitamin E och folsyra när du tar 2 kapslar per dag överskrider inte den övre tillåtna konsumtionsnivån.

Komposition: dextros; gelatinkapsel (gelatin; matfärg E171; E104; E122); sojabönfröekstrakt (isoflavoner av sojabönor); Griffonia fröekstrakt (L-5-hydroxytryptophan); rhizomextrakt med dioscorea-rötter; extrakt av frukt från det heliga Vitex; tokoferolacetat (fyllmedel: maltodextrin, modifierad stärkelse, DL-alfa-tokoferolacetat, kiseldioxid); indol-3-karbinol; natriumtetraborat; antikroppmedel: amorf kiseldioxid (E551); magnesiumstearat (E470); pyridoxinhydroklorid; fytomenadion (fyllmedel: guargummi (E414), sackaros), folsyra.

Egenskaper hos kosttillskott för mat "ESTROVEL"

Soofisoflavoner
Sojaisoflavoner kallas fytoöstrogener. Dessa är ämnen med växtursprung, nära deras biologiska effekter på östrogen, som har en östrogenliknande effekt med brist på egna hormoner och kompenserar för de negativa effekterna av östrogen i överskott. Användningen av isoflavoner hjälper till att minska frekvensen av värmevallningar, svettningar, huvudvärk och andra symtom som observerats i klimakteriet. Isoflavoner hjälper också till att reglera hormonell obalans vid premenstruellt syndrom (PMS), stimulera benförnyelse och stärka och återställa det. Isoflavoner har antioxidant, antiinflammatoriska, antipyretiska egenskaper och hämmar också bildandet av trombin och blodplättaggregering, vilket bidrar till att förebygga hjärt-kärlsjukdomar.

Dioscorea Extract (Chinese Yams, Dioscorea opposita)
Rhizomextrakt med rötter av lövverkande Dioscorea (ett annat namn - kinesiska yams) innehåller ämnen - föregångarna till progesteron och vissa andra hormoner. Dioscorea normaliserar tillståndet orsakat av en obalans av hormoner i PMS och i klimakteriet. Yam förhindrar utveckling av åderförkalkning, har en kramplösande effekt och har en vasodilaterande effekt.

Sacred Vitex Fruit Extract (Vitex Agnus-castus)
Vitexfrukter har en stabiliserande effekt på koncentrationen av könshormoner, normaliserar progesteronnivåerna och används för att minska symtomen på PMS. Den viktigaste egenskapen hos Vitex är en minskning av nivån av irritabilitet, nervositet, ömhet i bröstkörtlarna, uppblåsthet och huvudvärk. Vitex-fruktekstrakt har en smärtstillande effekt, vilket minskar premenstrual och premenopausal mastalgia, hämmar kolesterol-acyltransferas, vilket reducerar nivån av hyperkolesterolemi, som kan användas vid komplex behandling av hjärt-kärlsjukdomar. Vitexfruktekstrakt orsakar en antitumöreffekt genom att stimulera döden och mitotiska arresteringen av cancerceller.

Indol-Z-Carbinol
Det finns i höga koncentrationer i kruciferösa grönsaker (broccoli, blomkål, rosenkål och vitkål). Indol-3-karbinol bidrar till normaliseringen av östrogenmetabolismen, blockerar vägen för stimulering av patologisk spridning (hyperplastiska processer i endometrium, livmoderfibroider, endometrios). Användningen av indol-3-karbinol hjälper till att normalisera hormonbalansen och minska risken för tumörer, undertrycka Herpes simplex-virus och humant papillomvirus. Det har förmågan att orsaka selektiv död av förändrade celler med onormalt hög proliferativ aktivitet.

Vitamin K1
Vitamin K1 är involverad i hematopoies, har en hemostatisk effekt, vilket har en profylaktisk effekt vid menstruations oregelbundenhet. Vitamin K1 spelar en viktig roll i bildandet och återställningen av ben, vilket tillhandahåller syntes av osteocalcin - ett protein från benvävnad, vilket bidrar till att förebygga osteoporos hos kvinnor i klimakteriet.

Bor
Bor förstärker fytoöstrogenens verkan. Det ökar effektiviteten av behandling, eliminering av värmevallningar, vaginal torrhet och andra klimakteriebesvär. Bor är nödvändigt för att upprätthålla friska ben, förbättrar kalciumabsorptionen. Bor i sammansättningen av natriumtetraborat har också en svampdödande egenskap.

E-vitamin
E-vitamin är en standard av antioxidanter, det hjälper till att återställa reproduktionsfunktionen, normaliserar menstruationscykeln. Användningen av vitamin E hjälper till att eliminera symtomen på vaginal torrhet, förbättrar hudens, naglarnas, hårets tillstånd.

Vitamin B6
Vitamin B6 påskyndar metabolismen av proteiner, kolhydrater, fetter, ökar resistensen mot stress och hjälper till att förhindra hjärt-kärlsjukdomar och osteoporos. Det lindrar också premenstruella symtom genom att minska svullnad som orsakas av vattenretention i kroppen. Förbättrar syntesen av endorfiner - naturliga stimulanser av humör och känslor och påverkar därmed en gynnsam effekt på klimakteriet och PMS.

Folsyra (vitamin B9)
Detta vitala vitamin är viktigt för utvecklingen av hematopoietiska och immunsystem. Folinsyra har en östrogenliknande effekt, vilket bromsar början av klimakteriet och försvagar dess symtom.

L-5-hydroxitryptofan
Det är en mellanprodukt i syntesen av serotonin av människokroppen. Tillsammans med vitamin B6 ökar det syntesen av endorfiner, som är ansvariga för att minska smärtuppfattningen, har en positiv effekt på kroppsfunktioner.

Klimakteriet (klimakteriet)

Climax - ett naturligt och naturligt stadium i en kvinnas liv, som vanligtvis börjar efter 45 år, är utrotningen av menstruationscykeln och reproduktionsfunktionen. Menopaus syndrom - ett komplex av olika störningar och symtom som komplicerar den naturliga förloppet i klimakteriet. Det beror på hormonella förändringar i den kvinnliga kroppen på grund av en minskning av äggstocksaktiviteten.

Beroende på svårighetsgraden av symtom, skiljer man tre svårighetsgraden av klimakteriet:

 • Mild - förekommer endast hos 16% av kvinnorna. I detta fall kränks inte kvinnans allmänna skick och prestanda..
 • Medium - förekommer hos 33% av kvinnorna. Det kännetecknas av en försämring av välbefinnandet och en minskning av arbetskapaciteten..
 • Alvor - det vanligaste förekommer hos 51% av kvinnorna. Kvinnans välbefinnande försämras avsevärt, upp till en kraftig minskning av arbetskapaciteten.

"ESTROVEL" har en positiv effekt på olika manifestationer av klimakteriet för ett antal symtom:

 • Hjälper till att normalisera instabilt blodtryck..
 • Minskar huvudvärk och yrsel.
 • Minskar tidvattens frekvens.
 • Minskar känslan av svaghet, trötthet och nervositet.
 • Förbättrar humöret, förbättrar sexuell aktivitet.

Allt detta skapar förutsättningarna för att öka effektiviteten och förbättra vitaliteten hos kvinnor med neurovegetativa störningar i klimakteriet.

Premenstruellt syndrom (PMS)

Premenstruellt syndrom är ett komplex av psyko-motionella och vegetativa-vaskulära störningar som inträffar före menstruationens början och inträffar omedelbart efter det börjar eller under de första dagarna. Förekomsten av PMS beror på ålder. Så vid 30 års ålder förekommer PMS hos en femtedel av kvinnor och mer än hälften av kvinnor över 40 år. PMS baseras på en förändring i förhållandet mellan kvinnliga könshormoner. Andra orsaker till dess förekomst kan vara vätskeansamling i kroppen och brist på B-vitaminer, särskilt B6.

Bruksanvisning: Vuxna tar 1-2 kapslar per dag vid måltiderna. Antagningstid - 2 månader.

Kontraindikationer: individuell intolerans mot komponenter, graviditet, amning.
Innan användning rekommenderas att du konsulterar en läkare.

Lagringsförhållanden: på ett torrt ställe, skyddat från direkt solljus och inte tillgängligt för barn, vid en temperatur som inte överstiger 25 ° C.

Sista giltighetsdatum: 2 år

CGR nr RU.77.99.88.003.E.002606.06.16 daterad 06/21/2016 TU 10.89.19-011-11763008-16
Inte ett botemedel. Produkten har godkänt frivillig certifiering..

Tillverkare: Vneshtorg Pharma LLC, 105005, Ryssland, Moskva, ul. Bakuninskaya, d. 8, s. 1, pom. tretton.
Produktionsadress: Ryssland, 601125, Vladimir Region, Petushinsky District, pos. Volginsky.

Organisationen bemyndigad att acceptera fordringar från konsumenter i Ryssland: LLC "VALEANT",
115162, Ryssland, Moskva, ul. Shabolovka, d. 31, s. 5.

Den organisation som är godkänd av tillverkaren att acceptera fordringar från konsumenten i Vitryssland:
Valeant Pharma CJSC, Vitryssland, 220131, Minsk, ul. Gamarnika, 16/1, pom. 7.

Kosttillskott Estrovel - bruksanvisning

Climax är den period som varje kvinna passerar i sitt liv. Naturligtvis är någon bara upphetsad med namnet på en sådan period, och någon förhåller sig till detta med fullständig lugn. Det som presenteras av naturen kan ju inte undvikas. Förr eller senare går varje kvinna genom åldrande i sitt liv.

Det fantastiska är hur kvinnors kropp fungerar och hur mycket allt är sammankopplat. Till och med stadiet för åldrande av en organisme är sammankopplade. Saken är att det hormonella systemet har en betydande inverkan på en kvinnas hälsotillstånd, liksom direkt på klimakteriet..

Klimax innebär åldrande av kroppen i bokstavlig mening:

 • Först och främst förlorar en kvinna sin reproduktionsfunktion.
 • Kvinnor börjar observera skarpa manifestationer av hudåldrande. Plötslig hudvisnande är en av indikatorerna på klimakteriet.
 • Frånvaron av menstruation är vad kvinnor ofta oroar sig för.

Den klimakteriska perioden ger inte kvinnor glädje och dessutom orsakar symtomatologin som ingår i en sådan period obehag. Ofta klagar kvinnor på överdriven svettning, ofta heta blinkar, en kraftig ökning av kroppsvikt.

Allt detta ger inte bara obehag, utan också en känsla av illamående. Naturligtvis lämnar kvinnors hälsa under denna period mycket att önska..

Alla läkemedel är indelade i två typer:

 • hormonella preparat,
 • växtbaserade ingredienser.

Det är mycket viktigt att veta att den aktiva substansen kan vara antingen ett hormon eller ett extrakt av någon växt. Som regel förskrivs sådana läkemedel för att lindra klimakteriet och symtom som är inneboende under en sådan period..

En av de mest populära läkemedlen bland kvinnor i klimakteriet är estrowel.

Beskrivning av läkemedlet Estrovel

Estrovel är ett läkemedel avsedd för oral administration till kvinnor som är i klimakteriet.

Ett sådant läkemedel är ett av biologiskt aktiva tillsatser. Detta är en fördel med läkemedlet..

Fortfarande kan inte alla kvinnor bestämma sig för att ta hormonella mediciner.

Det finns verkligen många skäl till detta. För det första är kvinnor rädda för att öka kroppsvikten.

För det andra, efter att ha tagit hormonella läkemedel, finns det ett stort antal biverkningar som har en negativ effekt på kvinnors hälsa.

Estrovel är ett kosttillskott (kosttillskott) som används under klimakteriet. Det bör noteras att sådana tillsatser inte har en sådan volym biverkningar som har en riktigt allvarlig inverkan på kvinnors välbefinnande.

Detta är oerhört viktigt. När allt kommer omkring tar varje kvinna ett särskilt läkemedel under klimakteriet, först och främst för mindre känslighet av symtom, orsakar obehag och ibland orsakar aggression hos det kända könet.

Detta tillskott påverkar inte bara en kvinnas hormonsystem utan också hennes reproduktionsfunktion, som för övrigt är viktig för kvinnorna själva. Estrovel utför inte bara så viktiga och underbara funktioner i en kvinnas kropp, utan hjälper också till att normalisera en kvinnas välbefinnande och humör. Som ni vet är detta också viktigt.

Eliminering av symtom är en av de viktigaste uppgifterna som tilldelas läkemedlet och vi kan säga med absolut säkerhet att Estrovel klarar sig "perfekt".

Vad används det till??

Som redan nämnts lite tidigare används Estrovel för det första av kvinnor som har kommit till åldersgränsen för klimakteriet. Naturligtvis vill inte en enda kvinna bli gammal och är mycket rädd för detta. Just sådana läkemedel används för att underlätta uppfattningen av denna period och symptomen i samband med klimakteriet.

Förutom:

 • Estrovel används för att normalisera hormonnivåer samt för att förbättra det totala välbefinnandet. Läkemedlet hanterar sina uppgifter perfekt på grund av att det i första hand är biologiskt aktiva tillsatser och det kommer inte att skada en kvinnas hälsa.
 • Det är värt att notera att läkemedlet bidrar till bildandet av kroppens motståndskraft mot toleranta negativa faktorer. Detta är mycket viktigt för kvinnor..
 • Om du tittar på instruktionerna, som beskriver indikationerna för användning, hänvisar en av punkterna till användningen av läkemedlet under menstruations oregelbundenheter. När en kvinna närmar sig ålderskarakteristiken för klimakteriet blir naturligtvis menstruationen instabil. För att normalisera och återställa föregående cykel kan du använda Estrovel.
 • Ofta genomgår kvinnor kirurgiska ingrepp och de flesta av dem genomgår akutinsatser av kirurger. För det första är många kvinnor inte ens medvetna om problem med bäckenorganen. När allt är det dessa organ som är involverade i befruktningen av barnet. För det andra tvingas många kvinnor gå med på att ta bort ett så viktigt organ som äggstockarna. Estrovel kommer att vara ett utmärkt tillägg i slutet av operationen. Läkemedlet hjälper till att snabbt rehabilitera och återställa hälsan till det normala..
 • Syndrom som förekommer före menstruation, åtföljt av inte bara aggressivitet, ökad aptit och smärta i nedre del av buken, är en annan anledning att börja ta Estrovel-tillskott.

Som ni ser är orsakerna till att börja ta tillskottet verkligen tillräckligt.

Beskrivning av egenskaperna för läkemedlets komponenter

Vi talar om ett tillsatsmedel och det är redan tydligt att basen är olika växtelement, vitaminer och till och med organiska föreningar.

Om du förstår mer detaljerat, innehåller sammansättningen av Estrovel:

 • Tsimitsifuga. Komponenten utgör basen för kompositionen i alla växtbaserade beredningar. Som regel är tsimitsifuga det aktiva ämnet på grundval av vilket tillsatsen fungerar. Komponenten löser ett antal hälsoproblem:
  • huvudvärk,
  • ökad svettning,
  • yrsel,
  • reglering av hormonell obalans och dess normalisering.
 • Ämnen av växters ursprung från soja. Ämnen kallas faktiskt hormonliknande. De har mycket gemensamt med ett viktigt och nödvändigt hormon för kvinnor - östrogen. Huvuduppgiften för denna komponent är att kompensera för hormonet, vars brist märks under klimakteriet. Återställa hormonell obalans är en annan förmåga hos denna komponent..
 • indol Komponenten skyddar kvinnor från cancerbildning.
 • Vilda yams. Komponenten spelar en lika viktig roll - hormonpåfyllning - progesteron. Som ni vet är det ganska svårt att normalisera hormonbalansen utan den..
 • Nässla. Växten ger nödvändiga vitaminer.
 • Organisk förening av bor. Föreningen hjälper till att stärka benet.
 • Aminosyror, vitaminer i grupperna B och E. Alla dessa element är nödvändiga inte bara för den kvinnliga kroppen, utan också för den manliga. Bristen på vitaminer i kroppen kan också leda till ett antal negativa effekter och skapa en bra miljö för bildandet av sjukdomar.

Släpp formulär

Det finns många olika former där läkemedel finns tillgängliga. Emellertid presenteras Estrovel i en form - i form av kapslar. Tidigare fanns ett sådant kosttillskott tillgängligt både i form av tabletter och i form av kapslar..

Men hittills utförs inte frisläppandet av Estrovel i form av tabletter..

Indikationer för användning

Mottagning Estrovel visas:

 • med premenstruella syndrom;
 • med klimakteriet;
 • för att eliminera symptomen på klimakteriet (värmevallningar, svettningar, huvudvärk, trötthet, dåsighet, etc.)
 • med kränkningar av menstruationscykeln;
 • för att upprätthålla den övergripande tonen i kvinnans kropp.

Användningsinstruktioner

Förpackningen av kosttillskott Estrovel innehåller instruktioner som krävs för att följa kraven.

Enligt de bifogade anvisningarna bör kapslar tas under måltiderna. Det är nödvändigt att ta en kapsel en till två gånger om dagen.

Behandlingsvaraktigheten är från två månader. Som regel tillåts intag av kosttillskott tills det önskade resultatet har uppnåtts..

Om en kvinnas problem är överkänslighet mot premenstruellt syndrom, rekommenderas att du börjar ta Estrovel två veckor innan menstruationens början.

Vid terapi ineffektivitet är det tillåtet att öka dosen till 3-4 kapslar.

Kapsel

Administrering av Estrovel-kapslar måste säkerställas i en dos av en kapsel en eller två gånger om dagen. Vid behov kan dosen ökas till 4 kapslar.

I piller

I form av tabletter är kosttillskott Estrovel fortfarande inte tillgängliga. En form av estrowel finns - kapslar.

Mottagningsschema

Kapslar bör tas under måltiderna för att få maximal effekt av behandlingen. Kursen pågår från två månader tills önskat resultat uppnås..

Den optimala dosen för effektiv behandling är en kapsel en till två gånger om dagen. Vid behov kan dosen ökas från tre till fyra kapslar.

Bieffekter

Som nämnts tidigare är Estrovel bra eftersom ett sådant kosttillskott inte medför biverkningar. Dessutom noterades endast sällsynta fall av en allergisk reaktion under hela tiden som läkemedlet fanns. Detta är möjligt vid individuell intolerans mot de komponenter som utgör tillsatsen.

Kontra

Från kontraindikationerna för detta tillägg isoleras endast individuell intolerans mot de komponenter som utgör Estrovel.

Överdos

Om du använder en överskottsdos av Estrovel är det nödvändigt att sluta ta kapslarna. Vid överdosering är en allergisk reaktion möjlig..

Graviditet och amning

Som ni vet är inte alla läkemedel och till och med kosttillskott tillåtna och indikerade för användning av förväntade mödrar, när de bär ett barn, samt under amning..

Du måste vara uppmärksam på dig själv och din hälsa..

Vid upptäckt av de första tecknen på graviditet är det nödvändigt att sluta ta tillskottet och också rådfråga en läkare.

speciella instruktioner

Som redan nämnts är Estrovel ett biologiskt aktivt tillskott, mättat med en ganska mångfaldig sammansättning, som innehåller olika typer av vitaminer, aminosyror som är nödvändiga för människors liv, växtämnen som har en gynnsam effekt på kvinnans hälsa och kropp.

Estrovel används verkligen i ett brett spektrum av situationer..

Skälen till att ta Estrovel kan vara premenstruella syndrom och överdriven svettning och till och med huvudvärk.

Det verkar som att ett sådant läkemedel inte är ett av de hormonella läkemedlen, och som sådant finns det inga förbud mot dess intag och kan inte.

Analoger av läkemedlet

Naturligtvis finns det ett så stort flöde av läkemedelsproduktion på läkemedelsmarknaden som är avsedd att användas under klimakteriet att det definitivt är omöjligt att välja något. Konventionellt är läkemedel uppdelade.

Vissa innehåller starka och aktiva ämnen, och andra tvärtom växtekstrakter som har en extremt mild effekt i terapin.

Analog hittills produceras ganska mycket. Om du väljer en ersättning för estrowel måste du välja ett tillsatsmedel som huvudsakligen består av växtkomponenter.

analoger:

 • Femoston;
 • Qi-Klim;
 • Remens;
 • artemis;
 • Menopace och många andra.

Kostnaden för ett sådant tillsatsmedel är ganska överkomligt för varje kvinna. Priset varierar från 450 till 500 rubel.

Du kan köpa en sådan tillsats både på apotek och via online-beställning..

Villkor för lagring

Det är viktigt, när du köper ett läkemedel eller ett komplement, att veta om korrekt lagring. Lagringsförhållanden kan ibland direkt påverka läkemedlets effektivitet..

 1. Det är viktigt att välja en otillgänglig miljö bland barn..
 2. Det är lämpligt att förvara alla läkemedel och tillsatser på ett skyddande plats från ljus..
 3. Temperaturregimen får tillhandahållas högst 25 grader Celsius.
 4. Hållbarheten för ett sådant tillsatsmedel är två år från dagen för tillverkningen av läkemedlet.

Apoteks semestervillkor

Som ni vet har reglerna för försäljning av läkemedel och tillsatser i apotek i dag skärpts.

Detta beror på ofta massförgiftning såväl som för att undvika självmedicinering, vilket kan leda till katastrofala konsekvenser.

Eftersom Estrovel är ett kosttillskott är dispensering tillåten utan recept..

Du kan köpa varor genom att beställa dem på Internet på webbplatsen samt genom ett personligt besök på apoteket.

recensioner

Kvinnor recensioner:

Sammanfattningsvis kan vi dra slutsatsen att Estrovel är ett kosttillskott, vars huvudkomponent är tsimitsifugi-extrakt med tillsats av ett stort antal vitaminer och aminosyror som är nödvändiga för en hälsosam livsstil, samt med en mängd olika växtkomponenter..

Allt detta har ett extremt positivt resultat på kvinnans tillstånd och hjälper till att uppnå effekten inom ett par veckor från början av tillskottet..

För att undvika hälsoproblem, bör du noggrant studera beskrivningen, sammansättningen och komponenterna som fyller läkemedlet innan du börjar ta detta tillägg..

Estrovel med klimakteriet: instruktioner, analoger, recensioner

Oftast är klimakteriet svårt att tolerera av det klara könet. Endast ett fåtal kan hantera de samtidigt hormonella omstruktureringsproblemen, resten tvingas ta till medicinsk behandling. För klimakteriet blir östrovel en verklig frälsning för många, eftersom den inte innehåller hormonella komponenter, utan effektivt hanterar värmeattacker och andra klimakteriebesvär.

dölj Indikationer för användning Sammansättning och egenskaper Hur fungerar estrowel? Bruksanvisning Kontraindikationer Biverkningar av Estrovel, analoger Frågor och svar Läkares recensioner av Estrovel Kvinnors recensioner av Estrovel Price i Ryssland, Ukraina, Vitryssland

Indikationer för användning

Estrovel tillhör klassen biologiskt aktiva tillsatser, det skapas på grundval av naturliga komponenter och har praktiskt taget inga kontraindikationer. Tillskott föreskrivs både under klimakteriet och för kvinnor som har svårt premenstruellt syndrom. De viktigaste indikationerna är:

 • Med åldersrelaterade hormonella förändringar - värmevallningar, humörsvängningar, tryckvågor, hjärtklappning, vaginal torrhet, snabb åldrande, allmän svaghet, minskad prestanda, minskad libido, migrän och yrsel, förebyggande av hjärtsjukdomar och osteoparos.
 • Vid premenstruellt syndrom - nervositet, dragande smärta i nedre del av buken, oregelbundenhet i cykeln, huvudvärk, dålig sömn, svaghet och apati.

Läkemedlet förskrivs också under den postoperativa perioden efter ovariesektion. Som en förebyggande åtgärd kan Estrovel vidtas av kvinnor efter 35 år för att minska risken för för tidigt åldrande och tidig menopaus.

Viktig! Endast den behandlande gynekologen bör förskriva läkemedlet, baserat på patientens symtom och allmänna tillstånd.

Sammansättning och egenskaper

Tillskott finns i två dosformer - tabletter och kapslar. Dessa former har en något annorlunda komposition, som bestämmer deras omfattning. Så tabletter rekommenderas oftast att dricka med åldersrelaterad involvering av äggstockarna, och kapslar är mest effektiva i svåra fall av premenstruellt syndrom. Estrovel är ett multikomponentpreparat som innehåller följande aktiva ämnen:

 • Vitaminkomplex (E, B6, K, folsyra),
 • Cimicifugi Hood,
 • Sojabönsextrakt,
 • Yam rot,
 • Nässlor lämnar,
 • Bor,
 • indol

På grund av den unika sammansättningen av kosttillskott eliminerar den effektivt de vanliga manifestationerna av menostas och hjälper till att förbättra det allmänna tillståndet och utjämningen av den hormonella bakgrunden. Estrovel-effekten är baserad på en kombination av komponenter, som var och en spelar en roll för att eliminera klimakteriebesvär, nämligen:

 • Cimicifuga-extrakt - Denna växt har länge varit känd för sin östrogenliknande verkan. Växtekstrakt minskar frekvensen av värmeattacker, stimulerar det autonoma nervsystemet, förbättrar vaskulär elasticitet och hjälper till att normalisera svettkörtlar.
 • Sojabönsextrakt - Sojabönor är en naturlig leverantör av fytohormoner. Ämnena i denna växt bidrar till stimulering av äggstockarna och normaliseringen av hormonella nivåer. Dessutom har soja en stor effekt på huden och utlöser regenereringsprocesser..
 • Yam root är en unik växt som innehåller växtprogesteron. I kombination med soja och tsimitsifuga stöder komponenten den optimala kombinationen av könshormoner, vilket förhindrar utveckling av sjukdomar i livmodern och äggstockarna i klimakteriet..
 • Nässlorblad, hjälper till att stärka blodkärlen, har en hemostatisk och tonic effekt. Nässlor tar bort överskottsvätska från kroppen, vilket säkerställer avlägsnande av ödem.
 • Bor - som en del av Estrovel förhindrar bor demineralisering av ben och är ett förebyggande av osteoparos.
 • Indole-3-karbinol - denna aktiva substans nivåer den hormonella bakgrunden och förhindrar utvecklingen av onkologiska neoplasmer i klimakteriet.
 • Ett komplex av vitaminer och mineraler - stärker immunförsvaret, förbättrar det allmänna tillståndet och normaliserar sömnen.

Recensioner av Estrovel vid allvarlig klimakterium indikerar att ett kosttillskott förbättrar livskvaliteten betydligt hos kvinnor med starka manifestationer av klimakteriet, men ofta kräver sådana patienter ytterligare behandling för att helt eliminera symtomen.

Viktig! Om du inte tål något av kosttillskottets komponenter är det förbjudet att använda.

Hur fungerar estrowel?

Estrovel är en kumulativ åtgärdsmedicin. För att uppnå en märkbar förbättring av välbefinnandet bör kapslar eller tabletter tas minst 8 veckor 2 gånger om dagen, en tablett. Med uttalade klimakteriska manifestationer kan läkaren öka den dagliga dosen. Behandlingsvaraktigheten bestäms också av den behandlande gynekologen. Läkemedlet är inte beroendeframkallande och har praktiskt taget inga biverkningar, vilket gör det möjligt att använda det under hela hormonell involution med korta pauser mellan kurserna.

Efter terapi noterade patienten följande positiva förändringar:

 • Känslomässig bakgrund är normaliserad, mindre irriterad, arg och nervös.
 • Tidvattenens intensitet och frekvens reduceras avsevärt. Om värmeattackerna inte helt elimineras blir de sällsynta och kvinnans tillstånd under attacken förblir tillfredsställande.
 • Hjärtans arbete blir bättre, symtomen på takykardi förekommer mindre ofta, känslorna av ”hjärtsvikt” slutar.
 • Svettningen reduceras avsevärt, särskilt på natten. Patienterna rapporterar förbättrad sömn.
 • Yrsel och huvudvärk försvinner.
 • Leder och muskler får mindre oro.

Användningsinstruktioner

I båda fallen kan bruksanvisningarna justeras av den behandlande gynekologen beroende på patientens allmänna välbefinnande och intensiteten hos det klimakteriska syndromet. De grundläggande rekommendationerna för användning av läkemedlet är följande:

 1. För klimakteriet krävs att ta kosttillskott två gånger om dagen för en tablett. Terapiförloppet är 2 månader, sedan på rekommendation av en gynekolog.
 2. Med en instabil menstruationscykel - läkemedlet ordineras endast efter en grundlig undersökning och kan användas i 2 månader 2 gånger om dagen, 1 tablett.
 3. Vid allvarligt premenstruellt syndrom ska tabletter tas 14 dagar innan nästa menstruation börjar.

Under den postoperativa perioden efter avlägsnande av äggstockarna bestäms mönstret för läkemedelsanvändning av en specialist och skiljer sig ofta från standardinstruktionerna för användning. Hur man tar Estrovel med klimakteriet i varje fall, kommer läkaren att berätta för dig, eftersom varje organisme är individuell.

Viktig! Bruksanvisning är en grundläggande rekommendation, en individuell terapiplan bör göras av en läkare.

Kontra

Trots den naturliga sammansättningen har Estrovel ett antal kontraindikationer, som är ett förbud mot användning av detta verktyg. Så medicinen är förbjuden att ta med följande patologier:

 • Allergiska reaktioner och överkänslighet mot kosttillskottets komponenter,
 • Allergiska reaktioner på dietproteiner,
 • Kronisk akut huvudvärk,
 • Någon form av diabetes,
 • Attacker av rädsla och panikattacker,
 • Kroniska hudsjukdomar,
 • Akuta inflammatoriska sjukdomar i mag-tarmkanalen,
 • Godartade neoplasmer i äggstockarna och livmodern,
 • Alla typer av maligna neoplasmer,
 • hypertension.

Tillskott är också kontraindicerade vid graviditetsplanering och vid behandling av antidepressiva medel.

Viktig! Innan läkemedlet förskrivs måste patienten genomgå en fullständig undersökning.

Bieffekter

Genom att strikt följa gynekologens rekommendationer är risken för biverkningar vid intag av Estrovel minimal. Men det finns fall då kvinnor noterar följande sjukdomar under behandling med kosttillskott:

 • Magont,
 • Ökad gasproduktion,
 • Kroppsvikt,
 • Bröst ömhet,
 • Klåda och förbränning av huden,
 • Menstruationscykeln ökar.

Många patienter noterar också att läkemedlet effektivt avlägsnar klimakteriska manifestationer, men så snart behandlingen avbryts återkommer alla obehagliga känslor i sin helhet. Enligt experter beror denna effekt på ett tidigt upphörande av terapin och ett felaktigt avslutande av behandlingen.

Estrovel, analoger

Valet av ett läkemedel för att mildra och eliminera symptomen på klimakteriet är ibland en lång process där patienten, tillsammans med en gynekolog eller endokrinolog, kan prova flera läkemedel tills de finner det mest effektiva i varje fall. Med låg effekt av Estrovel, på grund av kroppens individuella egenskaper, kommer gynekologen att råda en av följande analoger:

 • Remens. Denna medicin tillhör klassen av homeopatiska medel och är utformad för att eliminera värmevallningar och andra autonoma störningar under klimakteriet. Avsaknaden av medel anses vara ineffektivitet i destabiliseringen av den psykomotiska bakgrunden.
 • Qi Klim. Ganska effektiv vid behandling av menopausalt syndrom. Kompositionen innehåller endast naturliga ingredienser. Bland bristerna kan identifieras avsaknaden av vitaminer och komponenter som förhindrar för tidigt åldrande.
 • Klimadinon. Det mest effektiva i de tidiga stadierna av klimakteriet och premenopausen. Läkemedlet bekämpar effektivt värmevallningar och ökad svettning, förhindrar utveckling av sjukdomar i hjärt-kärlsystemet.
 • Climaxan. Ett populärt botemedel mot klimakteriet. Effekten av läkemedlet är mild och har en kumulativ effekt. Patienterna noterade en markant förbättring av välbefinnandet 2-3 månader efter början av behandling med klimakteriet.

Dessa preparat innehåller också naturliga ingredienser. Var och en av dem har sina fördelar och nackdelar, men alla är utformade för att eliminera de livliga symptomen på klimakteriet och förbättra en kvinnas allmänna tillstånd. Om dessa medel inte har positiva resultat kommer läkaren att förskriva hormonella läkemedel i avsaknad av kontraindikationer för HRT.

Viktig! Någon av analogerna till östrovel bör förskrivas av en specialist, eftersom alla dessa läkemedel har kontraindikationer.

Frågor

Hur lång tid kan jag ta Estrovel utan paus?

Läkemedlets varaktighet bör bestämmas av den behandlande läkaren. Som regel bör behandling utföras i minst sex månader, men vid allvarlig klimakterium kan kontinuerlig användning pågå i upp till 12 månader.

Är det möjligt att öka dosen med en svag effekt?

En liten ökning av läkemedlets dosering påverkar inte kroppen negativt. Men endast den behandlande läkaren kan öka dosen. Den maximala dagliga dosen av Estrovel, 4 tabletter.

Kan jag dricka östligt med andra läkemedel??

Komplexet påverkar inte verkan av andra läkemedel, så det kan användas som en del av komplex terapi. Den enda kontraindikationen är samtidig administrering med starka antidepressiva medel..

Kan jag ta östrovel med livmodermyom?

Nej, livmodermyom är en hormonberoende tumör, och en ökning av östrogen i snittet kan provocera tillväxten av en neoplasma. Med myoma kommer läkaren att hämta andra säkra medel som lindrar klimakteriet och inte påverkar den hormonella bakgrunden..

Kan jag dricka östligt vid utgångsdatumet??

Det är strängt förbjudet att ta allt giltigt läkemedel. Hållbarheten för tabletterna är 24 månader. Se noga utgångsdatum och släppdatum på produktförpackningen.

Vad man ska göra om biverkningar uppstår?

Om du får biverkningar bör du sluta ta Estrovel och rådfråga din gynekolog. Under farliga förhållanden kommer läkaren att välja ett mildare botemedel mot klimakteriet. Recensioner av Estrovel med klimakteriet antyder dock att förekomsten av biverkningar är extremt sällsynta och oftast förekommer mot bakgrund av självmedicinering och felaktig användning.

Hjälper östrovel vid svår klimakterium?

Ja, medicinen kan förbättra tillståndet i allvarlig klimakterium, men oftast föreskriver läkare i detta fall tillskottet som en komplex behandling. Enligt experter är svår menopaus lättare att förhindra än att behandla, och för detta, i avsaknad av kontraindikationer, rekommenderas det att börja ta Estrovel i premenopausal stadium.

Recensioner av läkare om estrowel

Enligt åsikter från läkare i Estrovel klarar läkemedlet för klimakteriet, även om det är ett biologiskt aktivt komplement, menstruationerna av klimakteriet ganska effektivt. Läkemedlet visar den största effektiviteten i de tidiga stadierna av klimakteriet. Många gynekologer rekommenderar att börja ta kosttillskott för alla patienter efter 35 år, förutsatt att kvinnan inte längre planerar att föda barn. Tidig användning av östrovel hjälper till att förlänga ovariefunktionen och förhindrar tidig åldrande och för tidig menopaus.

Enligt resultaten av studierna är kvinnor som tog östropp redan före de första manifestationerna av klimakteriet mycket mer benägna att tolerera klimakteriebesvär och inte upplever svåra värmevallningar och plötsliga humörsvängningar. Att ta Estrovel har också en gynnsam effekt på kvinnors hälsa. Läkarna konstaterar att regelbunden användning av läkemedlet effektivt förhindrar utveckling av endometrios och genombrottsblödning i klimakteriet.

Kvinnors recensioner om Estrowel

Yana, 48 år

God eftermiddag! Jag vill dela min åsikt om Estravel. Detta kosttillskott föreskrevs av mig av en gynekolog när det fanns allvarliga tidvatten och tryckvågor. Den första månaden kände jag inga förändringar, jag blev mycket besviken, men läkaren insisterade på att fortsätta terapin. Efter två månader med regelbundet intag började tidvattnet svaga, till en början märkte jag inte ens någon förbättring, men från det ögonblicket blev min hälsa bättre. Jag har druckit i flera år med korta pauser, jag mår bra.

Olga, 34 år

Jag har en tidig menopaus. I 3 år har jag plågas av värmevallningar, otäck svettning och humörsvängningar. Allt annat började plåga huvudvärk och ledvärk. Sedan januari 2018 har jag tagit Estrovel eftersom jag inte kan dricka hormoner. Vad kan jag säga, det finns fortfarande tidvatten, men inte lika starkt som för sex månader sedan! Du kan leva, du har kommit med din familj igen, din man märkte att jag ser bättre ut, jag kommer att fortsätta titta och dricka....

Tatyana, 41 år

Flickor Jag vill dela med dig den negativa upplevelsen av att ta Estravel. Hon själv var naturligtvis självmedicinerad. När menstruationscykelens funktionsfel började läste jag den på Internet, frågade mina vänner och köpte detta kosttillskott. Såg enligt anvisningarna två gånger om dagen. Och sedan började fruktansvärda smärtor i nedre del av buken, blödningar och daub mellan menstruationen. Jag gick till läkaren, det visade sig vara en myom, och pillerna förvärrade bara mitt tillstånd. Nu väntar jag på operation, behandla inte flickorna själv, gå till läkaren!

Lena, 42 år

Jag vet inte hur den här Estrovel hjälpte dig här, han gör det inte alls för mig. Såg 2 månader, enligt min mening, blev det bara värre. Jag dricker hormoner nu, det är en annan fråga, i allmänhet finns det inga tidvatten och jag vill leva igen, även om allt förmodligen är individuellt.

Lydia, 38 år

Och jag har druckit Estrovel sedan jag var 35 år. Då var endast menopausen fortfarande utan tvekan. Men min gynekolog rekommenderade att dricka som en förebyggande åtgärd. Nu har cykeln börjat misslyckas, men samtidigt förblir hälsan normal, det finns ingen tidvatten, trycket är normalt. Jag hoppas att jag med detta läkemedel hoppar klimaks utan problem.

Pris i Ryssland, Ukraina, Vitryssland

Priset på Estrovel varierar i olika regioner i Ryssland och grannländerna. I genomsnitt är ett paket med tabletter 30 st. I Ryssland kan du köpa för 450 rubel., I Ukraina för 350 gr., I Vitryssland för 15 rubel. Priset på kapslar är ungefär 20% lägre än kostnaden för tabletter. Experter rekommenderar att köpa läkemedlet i officiella apotekskedjor. Var noga med att be om kvalitetscertifikat när du köper.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Försenad menstruation när du tar ok

Relaterade och rekommenderade frågor5 svarHej, Elena Viktorovna!Jag förstår OK, Yarina, det här är det andra paketet och igår började en paus på sju dagar, men menstruationen har ännu inte börjat....

Lista över svampdämpande suppositorier

Nederlaget för en kvinnas könssvamp kallas candidiasis eller trast. Den huvudsakliga metoden för behandling är användningen av svampdämpande suppositorier. Åtgärden utvecklas så snabbt som möjligt medan kontakt sker med patogenen....

Alla för- och nackdelar med röntgen under menstruationen

Är det möjligt att göra röntgenstrålar under menstruationen väcker många kvinnor. Eftersom en kvinnas hälsa under kritiska dagar är mycket instabil, mottaglig för effekterna av interna, externa faktorer....