Läkemedel> Etamsylat (tabletter)

Intim

Etamsylat används i medicinen som ett hemostatiskt medel för systemisk verkan. Dosen av den aktiva substansen i en tablett är 250 mg, och sådana doser i förpackningen kan vara 10 eller 50. Den aktiva komponenten av läkemedlet har en hemostatisk effekt, förbättrar mikrocirkulationen och leder till normal permeabilitet hos kärlväggarna. En positiv egenskap hos läkemedlet är frånvaron av dess effekt på blodkoagulationssystemet, vilket innebär att det inte orsakar en risk för blodproppar.

Etamsilat-tabletter används för att förebygga och behandla icke-massiv blödning (kapillär) vid diabetisk angiopati, kirurgiska ingrepp på ENT-organ, vid behandling av sjukdomar i tänder, ögon, urologisk, kirurgisk och gynekologisk. Dessutom kan läkemedlet användas som ett nödhjälpmedel för blödning från lungorna eller mag-tarmkanalen och hemorragisk diates.

Att ta läkemedlet kan orsaka ett antal biverkningar, till exempel halsbränna, en känsla av tyngd i magen, huvudvärk, yrsel. Patientens ansikte kan bli rött och blodtrycket kan öka, en känsla av "gåsbockar" i de nedre extremiteterna (den så kallade parestesi) kan uppstå.

Trots att läkemedlet inte ökar aktiviteten i blodkoagulationssystemet rekommenderas det enligt tillverkarens anvisningar inte att ta det för trombos av någon lokalisering och ursprung, och ännu mer för tromboembolism. Det är också kontraindicerat i överkänslighet mot någon av tabletten..

Speciella instruktioner inkluderar det faktum att etamylat är ineffektivt om blödningen vid vilken den startades orsakas av användning av blodförtunnare. Läkaren som observerar patienten måste använda andra läkemedel med detta läkemedel, inklusive specifika antikoagulantia av antikoagulantia.

Under graviditet ordineras vanligtvis etamzilat vid hot om abort eller för tidig födsel. Studier har visat att det inte påverkar fostret negativt. Det är också möjligt att ta läkemedlet i barndomen, enligt den dos som föreskrivs av läkaren.

etamsylat

Strukturera

En tablett med läkemedlet innehåller 0,25 g natriumetamzilat och hjälpämnen.

Injektionen innehåller ethamzilat 0,125 per 1 ml + hjälpämnen (vatten för injektion, natriumdisulfit, edetatdinatrium, vattenfri natriumsulfit).

Släpp formulär

Runda konvexa tabletter, förpackningar med 50 och 100 stycken.

Lösningen för injektion i ampuller är färglös, transparent eller svagt gul. Paket med 1, 2 eller 10 ampuller.

farmakologisk effekt

Angioprotector, hemostatisk.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Läkemedlet aktiverar bildningen av tromboplastin och mukopolysackarider och uppvisar därmed hemostatisk aktivitet.

Det normaliserar blodkoagulationshastigheten, ökar stabiliteten och elasticiteten hos kapillärväggarna, förbättrar mikrosirkulationsprocesserna även i de minsta kärlen och kapillärerna.

Det är anmärkningsvärt att läkemedlet inte påverkar protrombinindexet och inte bidrar till bildandet av blodproppar. Om medlet administreras intravenöst inträffar effekten inom 10 minuter, efter injektionen, och varar upp till sex till åtta timmar.

Indikationer för användning

Vilka piller?

Etamsilat-tabletter förskrivs:

 • med blödning av olika ursprung;
 • med uterusblödning;
 • med menstruation;
 • under kirurgiska ingrepp;
 • inom tandvård, oftalmologi, urologi, kirurgi och gynekologi;
 • med skador och kapillärblödning;
 • polymenorea;
 • diabetisk angiopati;
 • hemorragisk diates.

Ofta förskrivs läkemedlet under tunga perioder för att minska blodförlust och förhindra förekomst av anemi.

Kontra

 • trombos;
 • tromboembolism;
 • blödning med antikoagulantia.

Bieffekter

 • tyngd i magen;
 • yrsel;
 • halsbränna;
 • lågt blodtryck;
 • huvudvärk.

Bruksanvisning Ethamsylate (Metod och dosering)

Dosering, administreringssätt och behandlingsperiod bör bestämmas av läkaren.

Enligt instruktionerna för etamsylat i tabletter administreras läkemedlet oralt med 0,25-0,5 g (en eller två tabletter) fördelat i 3 eller 4 doser. För barn är den dagliga dosen 10-15 mg per kg vikt, uppdelad i 3 doser.

Etamsylatnatrium i injektionsvätska, lösning används i form av injektioner (intramuskulärt, intravenöst) retrobulbar eller subkonjunktival, beroende på indikationerna.

Den dagliga dosen är 0,125-0,25 gram (för 3-4 applikationer), den maximala enstaka dosen är 0,75 g (parenteralt - upp till 0,375 g). Möjlig extern användning. En vattpinne dränkt i preparatet appliceras på såret.

Verktyget används också i veterinärpraxis. Dosen för katter är 0,1 ml per kg djurvikt, injektioner ges vanligtvis två gånger om dagen.

Överdos

Det finns inga uppgifter om fall av överdosering..

Samspel

Blanda inte i samma spruta med andra läkemedel.

Försäljningsvillkor

Kräver ett recept på latin eller ett annat språk.

Förvaringsförhållanden

På en mörk plats otillgänglig för barn, cool.

Hemostatiska medel för blödning i livmodern

Problemet med uterusblödning möter ofta många kvinnor i reproduktiv ålder. Den normala menstruationscykeln varar i 5-7 dagar, medan den totala volymen av blodförlust är upp till 80 ml blod. I händelse av att olika sjukdomar utvecklas i könsorganet, kan en kvinna börja blöda. Stor blodförlust observeras ofta både under postpartum och menopausal period.

Modern medicin studerar allvarligt denna patologi. Specialister från hela världen gör studier av blödningar i livmodern. Baserat på de erhållna resultaten utvecklas läkemedel vars farmakologiska egenskaper hjälper till att hantera detta problem..

För närvarande kämpar de framgångsrikt blödningar vid moderna medicinska institutioner. Det huvudsakliga villkoret för en framgångsrik återhämtning är sjukhusvistelse. Under behandlingen väljs varje patient individuellt ett läkemedel som administreras intravenöst eller preoral. I avancerade fall utför läkarna ett kirurgiskt stopp av blödning genom diagnostisk curettage. Om ingen av dessa metoder har löst ett befintligt problem insisterar läkarna på att ta bort livmodern.

Lista över hemostatiska medel:

Dicinon för blödning i livmodern

Vid uterusblödning föreskrivs ofta syntetiska läkemedel, som har en gynnsam effekt på slemhinnan i livmoderhålet. Detta läkemedel är dicinon.

Följande kan tillskrivas dess farmakologiska egenskaper:

förmågan att aktivera bildningen av tromboplastinprotein;

normalisering av blodkoagulation

förhindrar blodproppar.

Dicinon finns i flera former: i tabletter, injektioner. Detta läkemedel har visat sig vara effektivt vid blödning, vars lokalisering är små kärl. Efter att ha tagit dicinon (doseringen bör endast förskrivas av den behandlande läkaren) kan en kvinna känna effekten efter några timmar. Upprepade tester av detta läkemedel visade att det högsta resultatet uppnås när man tar piller än intramuskulära injektioner..

För att stoppa blödning av livmodern använder specialister följande schema: två dicinonampuller administreras intravenöst (eventuellt intramuskulärt), varefter varje sjätte timme föreskrivs en piller för detta läkemedel. För att förhindra blödning bör patienten ta detta läkemedel oralt, med början från den femte dagen i menstruationscykeln.

Tranexam med blödning i livmodern

Första hjälpen för blödning av livmoder anses vara tranex, eftersom det mycket snabbt kan hantera detta problem. Detta läkemedel har en direkt effekt på blodkoagulationsprocessen och påverkar direkt plasminogen (inaktivt). Tranexam finns nu tillgängligt på apotek, både i tablettform och i form av injektioner (intramuskulärt).

Om måttlig blodförlust observeras räcker tabletter. Vid bestämning av doseringen måste läkaren ta hänsyn till patientens vikt och sjukdomens svårighetsgrad. Tranexam ordineras ofta för att förebygga blödning av livmodern, särskilt när man förbereder patienter för kirurgiska ingrepp.

Vikasol för blödning i livmodern

Vikasol är en syntetisk medicinsk produkt som kan ersätta vitamin K, vilket är viktigt för kvinnors hälsa, och som aktivt deltar i produktionen av protrombin. I frånvaro, eller otillräcklig mängd av detta vitamin, utvecklar kvinnor blödning.

Efter att ha tagit vikasol upplever patienter lättnad först efter 12-18 timmar, varför de inte används i akutvård. Trots detta förskrivs många läkare ofta detta läkemedel vid behandling av livmodersblödning, liksom för förebyggande syften. Vikasol ordineras till gravida kvinnor efter början av de första sammandragningarna för att förhindra utveckling av blödning, som kan utvecklas under början av den aktiva fasen av arbetet.

Etamsylat för uterinblödning

Med menstruationsblödning föreskriver läkare ofta läkemedel som avsevärt kan minska mängden menstruation.

En stor effekt uppnås när du tar etamsylat, som har omfattande farmakologiska egenskaper:

har förmågan att stoppa blödning;

aktiverar de processer som är ansvariga för blodkoagulering och trombocytlimhastighet;

ökar elasticiteten och stabiliteten hos kapillärer etc..

Samtidigt som de tar etamsylat, upplever inte patienter inre obehag, eftersom detta läkemedel har en jämn effekt på den kvinnliga kroppen. Vid processen för att genomföra många studier visade det sig att etamylat inte orsakar en skarp koagulation av blod, så att blodproppar inte bildas. Det föreskrivs för alla typer av blödningar, särskilt blödningar i livmodern. Mycket ofta ingår etamzilat i behandlingsprogrammet för tungt menstruationsflöde, såväl som otolaryngologiska, tand- och oftalmiska sjukdomar.

Oxytocin för uterinblödning

Med utvecklingen av livmodersblödning är den första handen av en specialist att förskriva en kvinna ett läkemedel som snabbt kan ge nödvändig hjälp. Oxytocin, som har en selektiv effekt på livmodern, kan stoppa blodförlust.

Efter att ha tagit oxytocin i den kvinnliga kroppen observeras ökad excitabilitet av muskelfibrer, mot vilka starka sammandragningar börjar. Detta läkemedel kan förskrivas både i tablettform och i form av intravenösa injektioner..

Ascorutin med blödning i livmodern

Ascorutin, som i många år har använts aktivt inom gynekologi, kan ge verklig hjälp till kvinnor som lider under tunga perioder, ofta utvecklas till livmodersblödning..

Detta läkemedels sammansättning innehåller följande huvudkomponenter: vitamin P (rutin) och askorbinsyra. Dess direkta effekt på den kvinnliga kroppen är att stärka blodkärlens väggar, förhindra bräcklighet och permeabilitet hos kapillärer.

Vid långvarig användning av ascorutin (varaktigheten bestäms av den behandlande läkaren) sker vävnadsregenerering och den skyddande funktionen hos den kvinnliga kroppen aktiveras, vilket kan motstå eventuella negativa effekter.

Vikasol för blödning i livmodern

Vikasol är ett effektivt syntetiskt läkemedel som kan ersätta och mätta den kvinnliga kroppen med vitamin K. Detta läkemedel aktiverar processen för protrombinproduktion, som har en direkt effekt på blodkoagulation. Även om Vikasol har visat sig vara effektivt vid behandling av blödningar i livmodern, bör användningen vara mycket försiktig..

Liksom alla andra hemostatiska läkemedel har vikasol kontraindikationer, som inkluderar: tromboembolism och ökad blodkoagulering. Det är därför självadministrering av detta läkemedel är förbjudet. Alla möten ska endast ges av den behandlande läkaren..

Etamsylat (injektioner) för blödning i livmodern

Etamsylate är en medicinsk produkt som har en hemostatisk egenskap. Mot bakgrund av att ta detta läkemedel hos patienter observeras vaskulär förstärkning, en ökning av blodplättceller i benmärgen etc. Efter administrering av etamsylat hos kvinnor reduceras kärlskörheten avsevärt och nivån av askorbinsyra i blodplasma stabiliseras också..

Vid användning av detta läkemedel observeras effekten efter 10-15 minuter. Med en gynnsam effekt på patientens kropp börjar etamzilat att brytas ner mycket snabbt och utsöndras under urinering.

Aminokapronsyra för uterusblödning

Aminokapronsyra är ett syntetiskt läkemedel som ofta används för att stoppa blödningar i livmodern. Hans utnämning bör endast ske på ett sjukhus, där läkare har möjlighet att regelbundet övervaka kvaliteten på patientens blod genom laboratorietester - koagulogram.

Aminokapronsyra kan förbättra leverfunktionen samt hämma processen för antikroppsbildning.

Hur man stoppar livmodersblödning hemma?

Många kvinnor som lider av regelbunden uterinblödning föredrar att hantera detta problem hemma. För dessa ändamål kan du använda olika recept på traditionell medicin, som har en riktad effekt. Erfarna experter rekommenderar användning av örter, avgifter, tinkturer och andra folkliga läkemedel vid komplex behandling av livmodersblödning, som ett komplement eller förebyggande.

Vilket gräs stoppar livmodersblödning?

Vid olika gynekologiska sjukdomar, särskilt vid kraftig blödning av livmoder, kan en tall livmodern användas. Denna växt har unika farmakologiska egenskaper och rekommenderas vid behandling av allvarliga gynekologiska sjukdomar. Mot bakgrund av att ta livmodern uterus hos kvinnor, den hormonella bakgrunden börjar normaliseras, fertiliteten återställs, livmodern blödning slutar. Innan hon börjar ta tinkturer eller avkok av denna medicinalväxt på egen hand måste en kvinna konsultera en fytoterapeut eller hennes läkare för att bestämma behandlingsperiodens och doseringen. När en kvinna genomgår hormonbehandling rekommenderas inte livmodern, eftersom den innehåller stora mängder östrogen.

Pine uterus är kontraindicerat hos kvinnor som har minskat blodkoagulation, gastrit, hinder i äggledarna, samt under graviditet och amning. Specialister rekommenderar inte denna medicinalväxt i någon form när man tar orala preventivmedel. Om bor livmodern inte används korrekt kan kvinnor stöta på olika biverkningar, särskilt utvecklingen av genombrottsblödning, mot vilken den inflammatoriska processen vanligtvis utvecklas.

Andra örter för uterusblödning

Vid behandling av livmodersblödning kan andra örter och avgifter användas:

Nässla. Denna medicinalväxt används aktivt i både traditionell och alternativ medicin. Den innehåller speciella komponenter som kan stoppa blodet. Antihemorrhagic vitamin stimulerar bildningen av protrombin, esculin, C-vitamin och K. Nettle är indicerat för uterinblödning i form av ett avkok, som bör drickas upp till 5 gånger om dagen, 2 matskedar.

Vattenpeppar. Under många århundraden har denna medicinalväxt använts för att stoppa blödningen. Detta beror på dess unika garvningsegenskaper, varför blodkoagulationsprocessen påtagligt accelereras. Samtidigt har vattenpeppar en bakteriedödande effekt på den kvinnliga kroppen, minskar bräcklighet hos kapillärer och gör väggarna i blodkärlen mer elastiska.

Rölleka. Denna medicinalväxt används ofta för blödning av livmodern, eftersom den kan aktivera koagulationsprocesser, samtidigt som det förebyggs trombosbildning. Yarrow rekommenderas att tas som en tinktur, som kan köpas färdigt eller förbereds oberoende. Tinkturens längd beror på blödningens intensitet.

Artikelförfattare: Valentina Vladimirovna Lapikova | Gynekolog, reproduktolog

Utbildning: Diplomet "Obstetrics and Gynecology" erhölls vid det ryska statliga medicinska universitetet vid Federal Agency for Health and Social Development (2010). 2013 genomförde forskarskolan vid NIMU im. N. Pirogova.

Användning av ethamsilat under tunga perioder - kvinnor granskar användningen

Menstruella oregelbundenheter kan manifestera sig på olika sätt: vissa kvinnor är oroliga av smärtsamma dragande smärta i nedre del av magen, andra lider av ständiga förseningar, andra vänder sig till gynekologer som klagar över omfattande urladdning under kritiska dagar. Speciella hemostatiska läkemedel, inklusive etamsylat, hjälper till att hantera det sista problemet..

I vilka fall används medicinen

Medicinen har vissa indikationer för användning. För att förhindra intensivt menstruationsflöde används läkemedlet i följande situationer:

 • svår och långvarig blödning under kritiska dagar (om en kvinna måste byta hygienprodukter varannan timme och själva menstruationen varar mer än en vecka);
 • svaghet, minskad prestanda under menstruationen;
 • anemi som utvecklades mitt i hårt blodförlust på kritiska dagar.

Dessutom är etamsylat effektivt i hotet om tidig graviditetsavbrott, metrorragi orsakat av hormonell obalans, DMC av okänd etiologi och även med stor sannolikhet för blodförlust under förlossningen.

Etamsylat anses vara ett ganska starkt hemostatiskt medel, och därför är det bara läkaren som kan bestämma den korrekta doseringen och doseringen. Det rekommenderas inte att självmedicinera (särskilt för flickor som köper läkemedlet för att ändra menstruationens början), eftersom detta leder till oförutsägbara konsekvenser.

Kontra

Etamsylate, som alla andra mediciner, har sina begränsningar. Det är förbjudet att ta i följande fall:

 • med patientens tendens att bilda blodproppar, tromboemboli, hyperkoagulation;
 • med hög blodkoagulerbarhet;
 • under behandling med antibiotika;
 • under amning (eftersom läkemedlet utsöndras tillsammans med mjölk); om användningen inte kan undvikas, bör barnet tillfälligt överföras till matning med konstgjorda blandningar tills mamman slutar använda läkemedlet.

Verktyget rekommenderas inte att tas om en kvinna har en allergisk reaktion på någon komponent i sin sammansättning. I detta fall ersätter specialisten medicinen mot ett läkemedel med en liknande terapeutisk effekt.

Med försiktighet bör etamsylat tas för patienter som lider av patologier i det kardiovaskulära systemet (hemorrojder, åderbråck, åderförkalkning etc.). Kvinnor med högt blodtryck rekommenderas att regelbundet mäta blodtrycket parallellt med medicinen för att hålla det inom det acceptabla intervallet.

Bieffekter

Med korrekt användning av Etamsylate observeras sällan negativa effekter. Problem börjar i händelse av en överdos eller upptäckt av en reaktion av individuell intolerans mot ämnet som är en del av det. Bland dem noterar patienter ofta följande oönskade symtom:

 • hoppar i blodtrycket;
 • förvärring av befintliga kardiovaskulära patologier;
 • huvudvärk, slöhet, svettning;
 • domningar i lemmarna;
 • kräkningar, diarré, uppblåsthet (symtom som är karakteristiska för berusning);
 • hudutslag, bronkospasm, Quinckes ödem, klåda.

Metod för användning av läkemedlet

Etamzilat minskar intensiteten på kritiska dagar och stoppar också menstruationen, som varar längre än den föreskrivna tiden. I varje situation kommer tillämpningsplanen att vara annorlunda.

Med tunga perioder

Om patienten börjar ta läkemedlet den 3-4: e menstruationsdagen (1-2 tabletter tre gånger om dagen) och fortsätter att ta det tills deras slut, blir överflödet av sekret i nästa cykel mycket lägre. Detta beror på medicinens förmåga att stärka väggarna i blodkärlen och göra blodet mer visköst. Den läkande effekten varar i en månad medan kvinnan fortsätter att arbeta och känner sig mycket bättre under hela menstruationen.

Med lång

Ibland går menstruationen längre än antalet dagar som föreskrivs av naturen. Etamsilat kommer också att hjälpa till med denna obehagliga situation. Den rekommenderade dagliga dosen av läkemedlet är 250 mg, och administreringstiden är inte längre än 10 dagar. I det här fallet bör kvinnan vara under kontroll av sin behandlande läkare, eftersom det finns en möjlighet att behöva efterföljande dosjustering.

Kvinnors recensioner

På internet om Etamsilat kan du hitta många positiva och negativa recensioner. Några av dem anges nedan..

Med jämna mellanrum stör livliga menstruationer mig. Patologiska processer i kroppen har inte identifierats. Läkaren rekommenderade att ta etamsylat för att minska deras intensitet. Nu är det min livräddare. Menstruationen är nu inte så riklig, även om smärtan hade minskat. I medicinskåpet finns alltid ett sådant läkemedel.

Maria, 22 år gammal

Under lång tid tog jag detta botemedel. Det ordinerades av min läkare. Men nyligen började jag märka tecken på allergi: klåda och hudutslag som uppträder när jag tog Etamsylate. Jag är upprörd för att medicinen hjälpte mig mycket. Jag letar efter en ersättare.

Nadezhda, 38 år

Läkemedlet räddades när menstruationen varade i 15 dagar. Efter det första pillret började deras intensitet sjunka. Senare, tillsammans med läkaren, fick de veta den verkliga orsaken till blödningen..

Ekaterina, 33 år

analoger

Om en kvinna har kontraindikationer för att ta Etamsylate eller en allergisk reaktion på dess komponenter upptäcks, rekommenderar läkare att köpa någon av dess analoger:

 1. Dicinon - ett läkemedel som innehåller samma aktiva substans som Etamsylate.
 2. Tranexam - ett snabbverkande läkemedel med en ytterligare antiinflammatorisk effekt.
 3. Vikasol - en syntetisk analog av K-vitamin, som används allmänt inom gynekologi.
 4. Vilate - en produkt som finns i pulverform och används främst på sjukhus (inklusive inom den obstetriska sektorn).

Ersättning av ett läkemedel utförs under övervakning av en specialist. Det är förbjudet att välja en analog på egen hand, eftersom var och en av dem har sin egen dos och dosregim.

Etamsylate är ett mycket effektivt och prisvärt läkemedel som tillåter inte bara att stoppa blödningen under menstruationen, men också avsevärt minska mängden själva sekretionerna. Med rätt användning kan en kvinna återgå till det normala livet på kort tid..

Vad förskrivs etamzilat under tidig graviditet?

Etamzilat under graviditet föreskrivs för att stoppa blödning av livmodern. Detta läkemedel kan dock inte upprätthålla graviditet..

När ordineras hemostatiska läkemedel under graviditeten?

Vaginal blödning under tidig graviditet är ett oroande tecken, vilket innebär att fostret har "problem" som hotar hans liv. I den här situationen måste du snabbt söka hjälp på sjukhuset.

Det huvudsakliga tecknet på blödning som har inträffat är frigöring av fosterägget eller moderkakan i ett tidigt stadium av graviditeten.

För att undvika negativa konsekvenser föreskriver läkare hemostatiska läkemedel vid injektioner, mindre ofta i tabletter.

En injektion av läkemedlet stoppar blödningen, men bara en läkare kan förskriva ett läkemedel efter undersökning av en gravid kvinna och ultraljuddiagnostik.

De mest populära läkemedlen är: Tranexam, Dicinon och Ethamsylate. Det sista läkemedlet är en analog av "Dicinon".

Baserat på situationen föreskrivs ett eller annat botemedel av gynekologen, men huvudmålet för det farmaceutiska preparatet är att stoppa blödning av livmodern.

Under förlossningen är frågan om blodcirkulation mycket känslig, eftersom varje avvikelse i homeostas kan kosta fostret och kvinnan själv.

Läkare väljer individuell behandling för att identifiera patologiska processer.

Ökad blodkoagulering kan täppa livmoderns artärer och störa isthmic-cervical cirkulation, vilket leder till akut fosterhypoxi.

Etamsylate är ett läkemedel som slutar blödning. Den är använd:

 • att återställa menstruationscykeln;
 • med oregelbundna perioder;
 • med uterusblödning under förlossningen.

Kan etamsylat användas i tidig graviditet?

I obstetrisk praxis föreskrivs ett läkemedel för bildandet av en primär trombe, vilket medför blödningsstopp.

I de tidiga skeden av graviditeten förskrivs läkemedlet efter att ha identifierat orsaken. Tar hela processen att upptäcka patologi högst 1 timme.

Ett hemostatiskt medel har inte genomgått kliniska prövningar på gravida kvinnor, så det är svårt att på ett entydigt sätt säga att läkemedlet är ofarligt. Men trots detta faktum registreras inte de negativa konsekvenserna av att ta Etamzilat.

I båda fallen övervägs frågan om "liv och hälsa hos modern och fostret" eller "den möjliga risken för negativa konsekvenser" från hemostatiska injektioner..

Om graviditeten avslutades i de tidiga stadierna, och mot denna bakgrund utvecklades blödningar, hjälper ett hemostatiskt medel.

Med en hotande abort och ett missfall som börjat kan Etamsilat bara stoppa blödningen, men inte upprätthålla graviditeten (du måste identifiera orsaken).

Ethamsilate-injektioner under graviditet: bruksanvisning

1 ampull av lösningen innehåller den aktiva substansen i form av ethamylat och hjälpämnen: vatten och natriumderivat - disulfit, edetat och vattenfri sulfit.

 • stimulerar produktionen av blodplättar, förbättrar deras kvalitetsegenskaper;
 • ökar styrkan hos kapillärväggarna och eliminerar deras bräcklighet;
 • stimulerar bildandet av mukopolysackarider;
 • återställer den störda processen för blodcirkulation och blodtillförsel;
 • bidrar till den tidiga bildningen av en primär plugg eller tromb.

Det är viktigt att, trots aktiveringen av en blodplättkim och blodplättaggregering på protrombinindexet, påverkar läkemedlet inte negativt och orsakar därför inte trombos.

Efter 10 minuter från läkemedlets administrering stannar spotting. Effekten av Etamsylat är upp till 8 timmar. Den första dagen föredras Etamzilat vid injektioner, ytterligare behandling utförs i tablettform, men detta beslutas endast av läkaren.

Läkemedlet är ett recept, producerat nr 5 och 10, medelpriset för 10 ampuller är 130 rubel.

Vad förskrivs etamzilat under graviditet?

Orsakerna till fläckar under de första veckorna av graviditeten inkluderar:

 • cystisk drift;
 • hormonell obalans;
 • ektopisk eller ektopisk graviditet;
 • endometrios, livmoderns polyp eller erosivt tillstånd;
 • början missfall;
 • en missfall;
 • infektioner, inklusive sexuellt överförda infektioner.

Med dessa tillstånd öppnas blödning av livmodern, som utan medicinsk hjälp kan leda till dödliga konsekvenser..

Under graviditeten är läkemedlet utformat för att stoppa utvecklingen av blödning, och i kombination med progesteroninnehållande läkemedel - för att upprätthålla och förlänga graviditeten.

Om en gravid kvinna har avvikelser i cirkulationssystemet, kan gynekologen rekommendera att ta Ethamsilate i tabletter:

 • med ofta näsblödningar på grund av högt blodtryck;
 • svår trombocytopeni och trombocytopati;
 • hypocoagulation.

Indikationsbegränsningar

Läkemedlet är förbjudet att använda under följande tillstånd:

 • individuell intolerans mot läkemedlets komponenter;
 • trombos av små och stora kärl;
 • tromboembolisk sjukdom, speciellt med en vandrande trombus;
 • etablerad porfyri i det akuta stadiet;
 • arteriell hypotension;
 • blödningar på grund av en överdos av antikoagulantia.

Med injektionsmedicin bör du vara beredd på utvecklingen av biverkningar:

 • yrsel;
 • huvudvärk;
 • en markant minskning av blodtrycket;
 • halsbränna observeras vid oral administrering av läkemedlet.

Dosering och administreringsväg

Vid behandling av Etamsylate bestäms doseringen av läkaren. Intramuskulär administrering av läkemedlet utförs inte mer än 4 gånger om dagen, med en maximal daglig dosering av 780 mg.

1 ampull av en medicinsk substans innehåller 2 ml eller 250 mg aktiv lösning.

I nödsituationer administrerar läkare 1 dos av läkemedlet, och vid ytterligare behandling beräknas den gravida kvinnans vikt för att välja en individuell dos. Så, till exempel, 10 mg Etamsylate-lösning per 1 kg gravid vikt.

Vid intravenös administration förändras inte läkemedlets effektivitet, men den maximala effekten är snabbare.

Samråd med en läkare

Ett nödstopp för blödning med användning av etamsylatlösning utförs endast enligt instruktion av en läkare.

Injektioner av läkemedlet är ofta mycket svårt för kvinnor att ta, eftersom själva injektionen är smärtsam och efter det finns ett antal biverkningar, särskilt huvudvärk och yrsel. Därför rekommenderas det att få Etamsilat-injektioner medan du är på sjukhuset.

Graviditet bör ligga så mycket som möjligt, undvika plötsliga stigningar och fysisk ansträngning. Glöm inte att läkemedlet föreskrivs för att stoppa blödning, varför orsaken är en kränkning av graviditetsutvecklingen.

Verktyget används också för att korrelera livmodersblödning i frånvaro av graviditet, till exempel med kraftig fläckning under menstruationen eller dess långvariga närvaro.

Mycket ofta används det vid kirurgiska ingrepp både relaterade till barnets bärande och under andra kirurgiska operationer.

Det är möjligt att applicera ytligt på sårytorna på en bomullsdyn fuktad med en lösning av ethamzilat, till exempel med tandvärk eller hemorragisk diates.

Författare: Tatyana V., förlossningsgynekolog

Etamsylate: instruktioner för användning under tunga perioder

Varje kvinna måste ha upplevt menstruations oregelbundenhet. Beroende på reproduktionssystemets tillstånd kan volymen av livmoderutsöndringar vara annorlunda. Om blodförlusten är för stor känner du dig dålig på grund av en minskning av hemoglobin och otillräcklig syretillförsel till vävnaderna. För att undvika detta föreskriver läkare det speciella läkemedlet Ethamsilate. Vid menstruation rekommenderas det att ta det enligt ett speciellt schema.

Beskrivning av medicinen

Etamsylat tillhör gruppen läkemedel som kan minska intensiteten i menstruationsflödet. Det finns i form av tabletter eller en lösning för intramuskulär och intravenös injektion. En kapsel innehåller 250 mg ethamsylatnatrium och hjälpkomponenter. Den flytande formen innehåller 125 mg av den aktiva substansen, samt ytterligare ingredienser: vattenfri natriumsulfid, dinatriumsalt, natriumdisulfid och renat vatten.

Läkemedlet har antihemorragiska egenskaper, det normaliserar försiktigt processen med blodkoagulation, förbättrar mikrosirkulationen i kärl, kapillärer och ökar elasticiteten hos deras väggar. Det speciella med läkemedlet är att öka densiteten för den biologiska vätskan, det bidrar inte till bildandet av blodproppar. Läkemedlet stimulerar aktivt bildandet av blodplättar i benmärgen och i vävnaderna i de organ där det finns betydande skador på små kärl. Trombocyter påverkar blodet, vilket gör det mer visköst - detta gör att du kan stoppa dess överdrivna utsöndring.

Fördelen med Etamsylate är dess snabba verkan, oavsett administreringssätt. Den terapeutiska effekten efter att ha tagit tabletter inträffar efter 20 minuter och varar cirka 6-8 timmar. Efter injektionen börjar läkemedlet visa aktivitet efter 5-7 minuter. Verktyget är jämnt fördelat över alla organ och vävnader, och dess maximala koncentration upptäcks i kroppen 2 timmar efter applicering.

Läkemedlet medför inte obehag och besvär vid användning, inte provocerar till att blodkärlens väggar minskar och fungerar mycket effektivt. Det tas bort från kroppen efter 4-5 timmar med hjälp av njurarna och tarmen. I gynekologi betraktas Etamsylate som ett nästan oumbärligt verktyg. Det kan användas under kritiska dagar och med komplex behandling..

Läkemedlet säljs i något apotek utan recept, men ofta är kvinnor intresserade av frågan hur mycket Etamzilat kostar och om de har råd att köpa det. Idag har detta läkemedel ett mycket överkomligt pris i alla regioner i Ryssland - tabletter kan köpas för cirka 80 rubel, och en injektionslösning kostar från 100 till 130 rubel. Det bör komma ihåg att för analogerna av denna medicinering måste du betala mycket mer.

Indikationer för antagning

Svår blödning under menstruationen är i de flesta fall resultatet av hormonell störning, mekaniskt trauma eller inflammation i livmoderns inre yta. Användning av ett läkemedel rekommenderas för följande sjukdomar och tillstånd:

 1. För överflödiga perioder.
 2. Anemi orsakad av stor blodförlust.
 3. Känner sig okänd (svimning, ihållande svaghet) under menstruationen.
 4. Blödning som började under graviditeten.
 5. Endometrios, fibroids, fibroids.
 6. Betydande urladdning i mitten av cykeln.

Läkemedlet används också för att behandla och förhindra kapillärblödning och under kirurgiska operationer..

För att neutralisera obehagliga symtom och förbättra din hälsa måste du ta medicinen korrekt och ta hänsyn till orsaken till den betydande blodförlusten.

Ethamzilate kan användas under tunga perioder endast efter samråd med en gynekolog som hjälper dig att välja rätt dos, med hänsyn till kvinnliga kroppens särdrag och patologins svårighetsgrad.

Regler för användning av läkemedlet

För att justera intensiteten i menstruationsflödet väljs mängden medicinering och varaktigheten av dess administration individuellt för varje patient. Det är värt att tänka på att läkemedlet påverkar blodets struktur, vilket gör det tätare, vilket kroppen kan reagera på olika sätt. Om det allmänna tillståndet förvärras är det därför nödvändigt att avbryta behandlingen och informera din läkare om det.

Användningsmetoder

Under mycket tunga perioder, åtföljd av dålig hälsa, är det bättre att använda en injicerbar form av läkemedlet. Denna metod för behandling kommer att vara effektiv, så ett positivt resultat kommer inte att ta lång tid. I mildare fall kan det tas med menstruation Etamsylate i tabletter. Bruksanvisning berättar hur du gör detta:

 1. Om utsläppet överstiger normen, men har måttlig intensitet, rekommenderas att du dricker 1-2 kapslar 3-4 gånger om dagen.
 2. Med en stor mängd blod bör du dricka 3 tabletter fyra gånger om dagen.

Det måste komma ihåg att orala medel inte ska tas på tom mage, de rekommenderas att vara berusade med eller efter måltiderna. Det är bäst att börja ta kapslar 3 dagar före menstruationens början och fortsätta tills de är över. Terapi regelbundet tolereras vanligtvis väl och hjälper patienter som lider av kraftigt blodförlust under menstruationen utmärkt.

Överdriven frisättning av kroppsvätska kräver injektioner. Instruktioner för användning av Ethamsilate-injektioner för blödningstillstånd:

 1. Läkemedelslösningen injiceras i en muskel eller ven.
 2. En enda dos är från 125 till 350 mg.
 3. Behöver injektioner 3-4 gånger om dagen.

Korrekt användning av läkemedlet hjälper till att minska mängden blodigt utflöde, i samband med att kvaliteten på en kvinnas hälsa förbättras - svaghet, yrsel, dåsighet försvinner, energi ökas och arbetsförmågan upprätthålls.

Ethamsilate kan också användas under långa perioder, eftersom blodförlust som varar mer än 7-8 dagar kan påverka välbefinnandet negativt och bidra till utvecklingen av anemi. I detta fall rekommenderas en injektion av 250 mg en gång om dagen. Behandlingen varar inte mer än 10 dagar och utförs under övervakning av en gynekolog.

Det finns tillfällen då den förväntade mamman börjar blöda tidigt i sin graviditet, vilket utgör ett hot för barnet och kan orsaka missfall. I en sådan situation föreskriver gynekologer ofta Etamsilat. Det ska tas i små doser 3-4 gånger om dagen tills blödningen slutar helt. Det är viktigt att komma ihåg att mängden läkemedel inte bör överstiga 1 g per dag. För denna korrigering används vanligtvis en injektionsmetod som rekommenderas att utföras på sjukhus..

Använd ett hemostatiskt medel medan du väntar på att barnet ska vara försiktigt, eftersom läkemedlet kan påverka fostrets utveckling negativt. Om det är nödvändigt att applicera det för att behandla en ammande kvinna, bör barnet inte appliceras på bröstet under denna period.

Kontraindikationer och biverkningar

Etamsylat kännetecknas inte bara av dess snabba och känsliga effekter, utan också av den låga sannolikheten för oönskade manifestationer under administrering. Vissa kvinnor kan dock fortfarande uppleva följande biverkningar:

 • huvudvärk;
 • tryckreduktion;
 • deprimerat tillstånd;
 • störningar i matsmältningssystemet;
 • Yrsel
 • hudutslag och klåda.

För att undvika sådana förhållanden är det nödvändigt att noggrant studera instruktionerna för läkemedlet och följ det rekommenderade dosen noggrant under användning. Du bör också veta att Etamsilat är kontraindicerat till patienter som har sådana hälsoproblem:

 • en allergisk reaktion på läkemedelskomponenter;
 • tromboemboli och trombos;
 • kärlsjukdom;
 • onkologi;
 • blödningsstörningar.

Det är mycket farligt att blanda läkemedlet med olika antikoagulantia och antibiotika. Med samtidig användning av dessa läkemedel minskar deras effekt avsevärt och oförutsedda reaktioner i kroppen kan uppstå.

Överdosering under behandlingen med läkemedlet observerades inte. Överskridande av den tillåtna dosen kräver inga speciella åtgärder, eftersom Etamsylate snabbt utsöndras från kroppen av njurarna. Efter några dagar kommer innehållet i blodet att minska avsevärt och kommer inte att utgöra något hot mot hälsan.

Etamsylate för friska kvinnor

Ibland vill det rättvisa könsfolk verkligen att de kritiska dagarna, som åtföljs av svaghet, buksmärta, irritabilitet och andra obehagliga symptom, ska sluta så snabbt som möjligt. I dessa fall försöker kvinnor hitta ett lämpligt sätt att förkorta menstruationen. Ofta använder de mediciner.

Etamsilat kan vara den mest lämpliga lösningen för detta. Det stärker kärlen på den inre ytan av livmodern och tillåter dem inte att blöda, varför volymen av sekretion reduceras och menstruationen varar inte mer än 2-3 dagar.

Man måste komma ihåg att en enda användning av läkemedlet inte kommer att orsaka hormonella förändringar, så alla upplevelser som följer kritiska dagar kommer troligen att kvarstå. På grund av läkemedlets påverkan kan en kvinna dessutom uppleva huvudvärk, uppblåsthet, illamående, yrsel, minskad känslighet hos armar och ben.

För att stoppa blodförlusten bör Etamsylate drickas 4-7 tabletter per dag från den första menstruationsdagen. Reglerna för inträde förblir desamma som vid kraftiga blödningar. Men du måste veta att även i frånvaro av kontraindikationer finns det en chans att skada din kropp. Ett läkemedel kan störa reproduktionssystemet och provocera förekomsten av gynekologiska sjukdomar. Därför är användningen av ett hemostatiskt läkemedel nödvändigt endast i nödsituationer i frånvaro av hälsoproblem.

Etamzilat har använts framgångsrikt under menstruationen under en längre tid, och det hjälper många kvinnor att undvika att vara på sjukhuset på grund av kraftiga blödningar. Under oberoende användning av läkemedlet är det värt att komma ihåg att ett liknande tillstånd under menstruationen är patologiskt, särskilt om sådana symtom har regelbunden basis. Därför är det nödvändigt att genomgå en fullständig undersökning av en gynekolog och snabbt starta behandlingen.

Drug Reviews

Jämfört med andra hemostatiska medel passar Etamzilat mig perfekt. Tyvärr visade pillerna sig vara ineffektiva för mig, men injektionerna var helt rätt. Används flera gånger under tunga perioder, då det på grund av obehag var omöjligt att lämna huset och med näsblod. Jag rekommenderar starkt en sådan effektiv medicin. Minussar hittades inte.

Budget och mycket effektivt läkemedel! De stoppade min blödning på sjukhuset, för efter födelsen kunde cykeln inte återhämta sig på länge. Urladdningen var så rik och lång att huvudet bara gick runt och hela tiden ville jag sova. Prickade två dagar vid tre injektioner av Etamsilat och allt gick gradvis tillbaka till det normala.

Etamsylat för intravenös injektion har hjälpt mig att upprätthålla en efterlängtad graviditet. Jag kände inte några biverkningar. Spotting, som var anledningen till utnämningen av läkemedlet, minskade markant under flera timmar, och i slutet av dagen försvann helt. Jag tror att detta läkemedel är ett utmärkt verktyg för att stoppa blod, men det bör endast tas på råd från en läkare.

Jag tar sällan det, bara när det finns ett behov, eftersom ett starkt utflöde av blod på grund av endometrios ofta bryter mot planerna. Jag behöver särskilt läkemedlet när cykeln går av under en semester till sjöss. Medicinen hjälper mig alltid och hjälper mig mycket, jag rekommenderar det till alla kvinnor med sådana problem.

Ethamsylate - bruksanvisning, indikationer, biverkningar, analoger och pris

Det hemostatiska läkemedlet Etamsylate används för att förebygga och behandla blödningar i kirurgi, gynekologi och andra medicinska industrier. Det föreskrivs för kvinnor med menstruations oregelbundenheter, för att minska tung blodförlust under menstruationen. Läkemedlets syfte och valet av doseringsform, oavsett diagnos och symtom, bör utföras av den behandlande läkaren.

Bruksanvisning Ethamsylate

Det hemostatiska (hemostatiska) medlet Etamsilat kännetecknas av angioskyddande, proaggregerade åtgärder. Läkemedlet stimulerar en ökning av utvecklingen av blodplättar och deras utträde från benmärgen. Det används för att stoppa och förhindra kapillär- och parenkymblödningar, diapedetiska blödningar, vid kirurgi, gynekologi, oftalmisk, dental, urologisk och otolaryngologisk praxis under kirurgiska ingrepp.

Den hemostatiska effekten av Etamsylate beror på bildandet av tromboplastin på platsen för skada på kärlet och en minskning av bildandet av prostacyklin i kärlväggarna, vilket leder till stopp eller minskning av blödning. Huvudkomponentens antihyaluronidasaktivitet förhindrar förstörelse av mukopolysackarider på väggarna i kapillärerna, ökar deras motståndskraft och minskar skörheten. Att ta läkemedlet har ingen vasokonstriktoreffekt, det bidrar inte till trombos.

Sammansättning och form av frisläppande

Läkemedlet Etamsylate finns i två dosformer - tabletter för oral administrering och en lösning för intramuskulär eller intravenös injektion. Konvexa vita tabletter innehåller 250 mg av den huvudsakliga aktiva ingrediensen (natriumetamylat) och hjälpkomponenter (natriumvätefosfatdihydrat, natriummetabisulfit, povidon, potatisstärkelse, kalciumstearat). Förpackad i blåsor för 50 eller 100 stycken..

Ethamzilate injektionslösning är en klar, färglös eller svagt gulfärgad vätska. Förpackade i ampuller med 2 ml, 1,2 eller 10 ampuller per förpackning. Innehållet i aktiva och hjälpkomponenter i lösningen:

Farmakodynamik och farmakokinetik

Den aktiva komponenten i läkemedlet - natriumethamylat - främjar bildningen av mukopolysackarider och tromboplastin, vilket ger hemostatisk aktivitet av läkemedlet. Att ta medicinen hjälper till att normalisera graden av blodkoagulation, öka elasticiteten och stabiliteten hos kapillärväggarna, minska deras permeabilitet och förbättra mikrocirkulationsprocesserna. Samtidigt förändras protrombintiden (blodkoaguleringstid), normal vidhäftning av blodplättar (limhastighet) återställs och hyperkoagulationseffekten visas inte.

Vid intravenös eller intramuskulär administrering börjar den terapeutiska effekten efter 10 minuter, den maximala effekten inträffar efter 2 timmar med en varaktighet från 4 till 6 timmar. Vid oral administrering är början av positiv dynamik lägre, medan de hemostatiska parametrarna är bättre. Oavsett applikationsmetod utsöndras cirka 72% av den dos som tas, i gallan och utsöndras i urinen under dagen efter administrering.

Indikationer för användning

Läkemedlet används för att behandla eller förhindra kapillärblödning under kirurgiska ingrepp eller i akutfall och sjukdomar med samtidigt symtom (risk för blödning). Indikationer för användning är:

 • diabetisk angiopati;
 • hemorragisk diabetisk retinopati;
 • hemorragisk diates;
 • von Willebrand-Jurgens syndrom;
 • hemorragisk vaskulit;
 • diapedes;
 • hematuri;
 • polymenoré (menstruation med kraftigt blodförlust, menstruationsregelbundenhet).
 • kirurgiska ingrepp i otorhinolaryngology (tonsillektomi, mikrosurgiska operationer på örat);
 • oftalmisk operation (antiglaucomatous operation, retinal operation);
 • tandoperationer (avlägsnande av cyster, granulom, tanduttag);
 • urologiska operationer;
 • gynekologisk praxis (under operationer på rikligt tillförda vävnader)
 • vid akut tarm- eller lungblödning.

Dosering och administrering

Behandlingsvaraktigheten med användning av Etamsilat, schema och administreringsform, volymen av en enda och daglig dos bestäms av den behandlande läkaren beroende på diagnos och symtom. Den dos som rekommenderas av bruksanvisningen är:

 • när det tas oralt: 250-500 mg 3-4 gånger om dagen (en enda, enkel dos för oral administrering ökas till 750 mg med lämpliga indikationer);
 • intramuskulärt eller intravenöst: 125-250 mg, 3-4 injektioner per dag;
 • för parenteral administration: upp till 375 mg;
 • i barndomen: 10-15 mg / kg per dag, 3 injektioner per dag, i lika doser.

Etamsylat-tabletter

Oral administrering av läkemedlet föreskrivs för behandling och förebyggande av blödning i diabetiska mikroangiopatier och diatesen. Etamzilat under tunga perioder och för behandling av cykelstörningar rekommenderas också för oral administrering. Möjliga behandlingsregimer:

 • Metro och menorrhagia under menstruation och behandling av dysfunktionell blödning av livmodern - 0,5 g en gång var 6: e timme, behandlingsförloppet - 5-12 dagar. Profylaktiskt - 1 tablett 4 gånger om dagen på blödningsdagar och under de kommande två dagarna av cykeln.
 • Diabetisk angiopati - 1-2 tabletter 2-3 gånger om dagen, behandlingsvaraktighet 2-3 månader.
 • Förebyggande av risken för postoperativ blödning - 6-8 tabletter per dag med en enhetlig dosfördelning för varje dos inom 24 timmar.

Etamsylat i ampuller

Ethamsilate-injektioner används för att förhindra blödning före och efter operation med lämpliga indikationer (2-4 ml intramuskulärt eller intravenöst, en timme före operation). Om det finns en risk för postoperativ blödning förskrivs 4-6 ml per dag. Möjliga applikationsscheman:

 • hemorragisk diates - 1,5 g, en injektion per dag, kursvaraktighet 5-14 dagar;
 • i oftalmologi - 0,125 g (1 ml lösning) subkonjunktival eller retrobulbar;
 • i veterinärpraxis - 0,1 ml per kilo djurvikt 2 gånger om dagen.

Etamsylat under graviditeten

Under graviditet förskrivs etamsylat med försiktighet. Det rekommenderas inte för användning under första trimestern. Om det finns fläck eller hotad missfall vid ett senare tillfälle, används det i kombination med Progesteron med konstant övervakning av blodkoagulation. Utnämningen bör göras av läkaren som leder graviditeten, självmedicinering kan leda till negativa konsekvenser för moderns eller fostrets hälsa.

Läkemedelsinteraktion

Det är oacceptabelt att blanda Ethamsylate-lösning i samma spruta med andra mediciner. Med parallellbehandling med den farmaceutiska gruppen av dextraner, med införandet av ett läkemedel med en dosering av 10 mg / kg en timme före deras administrering, är en minskning av antiplatelet-effekten möjlig; introduktionen efter har inte en uttalad hemostatisk effekt. Tillåten kombinerad användning med aminokapronsyra, natriummenadionbisulfit.

Biverkningar och överdosering

Behandlingsförloppet med användning av Ethamsilate i de flesta fall tolereras väl med förbehåll för behandlingsregimen och daglig dosering. Inga fall av överdosering har rapporterats, med komplicerad blödning orsakad av en överdos av antikoagulantia indikeras användningen av specifika motgift. Möjliga biverkningar av att ta läkemedlet:

 • en känsla av obehag eller brännskada i bröstet;
 • halsbränna;
 • magont;
 • anemi;
 • minskning av det intrakraniella trycket;
 • hyperemi i ansiktshuden;
 • huvudvärk och yrsel;
 • arteriell hypertoni;
 • sänka systoliskt blodtryck;
 • parestesi i huden (domningar, prickande känsla) i de nedre extremiteterna.

Kontra

Syftet med läkemedlet Etamsylate är inte indicerat för sjukdomar och tillstånd med samtidig ökad trombos. Kontraindikationer för att ta instruktioner för användning inkluderar:

 • tromboembolism;
 • trombos;
 • blödning när man tar antikoagulantia;
 • ökad blodkoagulerbarhet;
 • akut porfyri;
 • bronkial astma;
 • hemoblastos hos barn;
 • överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Försäljnings- och lagringsvillkor

Etamsylat dispenseras på apotek enligt föreskrift av läkaren. Förvara produkten utom räckhåll för barn, på ett mörkt ställe, vid en temperatur som inte överstiger 25 ° C. Hållbarhet - två år från det datum som anges på förpackningen.

analoger

Den enda registrerade kompletta strukturella analogen av läkemedlet Ethamsilate är Dicinon. Om biverkningar uppstår eller om individuell intolerans upptäcks utförs ersättningen av den behandlande läkaren med ett av följande läkemedel:

Etamzilat Pris

Du kan köpa Etamsylat på apotek eller på specialiserade resurser online, för att ordna hemleverans. Den genomsnittliga kostnaden för alla former av frisläppande:

Prisklass, i rubel

Lösning för intramuskulär och intravenös administrering, ampuller nr. 10 2 ml 12,5%

recensioner

Oksana, 28 år. Ethamsilate vid en månatlig gynekolog rekommenderade mig att ta efter den andra födelsen på grund av ökad blodförlust och kränkningar av cykelns varaktighet. Jag drack i tabletter enligt det föreskrivna schemat - 4 tabletter var 6: e timme under de första 8 dagarna av cykeln. Allt normaliserades redan under den andra månaden som antogs, kursen gick till slut. Det fanns inga biverkningar.

Anna, 42 år. Med blödning från livmodern efter ett missfall föreskrevs en kurs med etamsilatinjektion - två injektioner per dag under 7 dagar. Blödningen slutade efter de två första injektionerna. Produkten är billig, agerade snabbt, det fanns inga biverkningar, det allmänna hälsotillståndet under kursen förändrades inte. Prickades intravenöst, tolererade proceduren väl.

Marina, 33 år. Under graviditeten bevarades hon vid 18 veckor på grund av stark fläckning. Etamzilat injicerades intravenöst i två dagar (ampull två gånger om dagen), sedan ytterligare 5 dagar intramuskulärt en ampull per dag. Observerad säng vila, blödningen slutade efter 3 dagar. Vidare fortsatte graviditeten utan incident, barnet är friskt.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Menstruation dold

1. Liten medicinsk uppslagsverk. - M.: Medical Encyclopedia. 1991-1996 2. Första hjälpen. - M.: Big Russian Encyclopedia. 1994. 3. Leksikon för medicinska termer. - M.: Soviet Encyclopedia. 1982-1984....

Varför drömmer menstruationen i en dröm? Olika tolkningar av sömn

Ofta drömmer människor om några gåtor och tecken för kommande evenemang, även om drömmarna i de flesta fall bara är en återspegling av en persons tankar och upplevelser i verkliga livet som smidigt flyter in i en dröm....

Hur man orsakar menstruation med en försening

Försenad menstruation är en viktig signal som talar om förändringar i den kvinnliga kroppen. Detta kan vara graviditet, inflammatoriska processer, nervspänning, hormonsvikt och andra skäl som en kvinna måste vara uppmärksam på....