Är det möjligt att bli av med menstruationen för alltid

Klimax

Kritiska dagar för kvinnor kommer varje månad. Men de startar inte alltid vid en lämplig tidpunkt. Dessutom ger menstruationen mycket besvär. Många kvinnor undrar hur man kan bli av med menstruationen.

Det finns olika metoder. De låter dig inte blöda varje månad. Du kommer att bli av med obehag, smärta, behovet av att anpassa ditt schema, du kan spara pengar på inköp av hygienprodukter. Om du inte kommer att bli gravid inom en snar framtid, finns det inget fysiologiskt behov av utskrivning varje månad. Många kvinnor föredrar att bli av med kritiska dagar för alltid..

Mediciner

Medicinska metoder är utbredda. Alla läkemedel ska tas efter samråd med en läkare. Läkemedel kan försena början av kritiska dagar. Vanligtvis, efter slutet av deras intag, är cykeln helt återställd. Att ta mediciner för att bli av med menstruationen skadar inte kvinnans hälsa.

Att försena menstruationen eller tillfälligt stoppa dem hjälper ett antal preventivmedel. De påverkar en kvinnas hormonella bakgrund. Varje organism har sina egna individuella egenskaper, därför bör sådana läkemedel väljas uteslutande av en specialist.

 • Duphaston används ofta för dessa ändamål, detta hormonella läkemedel är inte ett preventivmedel. Det är nödvändigt att ta det från mitten av cykeln. Läkemedlet är också effektivt vid behandling av endometrios.
 • Dicinon stärker väggarna i blodkärlen och främjar snabbare blodkoagulation. Det används för blödning. Detta verktyg hjälper till med tunga perioder. Du måste börja använda tabletterna några dagar före de kritiska dagarna.
 • Det hormonella läkemedlet Norkolut gör det möjligt att fördröja menstruationens början och gör också utsläppet mindre omfattande. Det är nödvändigt att börja ta läkemedlet en vecka före menstruationsstart.
 • Tranexam hjälper till att minska perioden och varaktigheten. Mottagningen måste startas från början av cykeln, du kan använda verktyget i högst tre cykler. Också, med försiktighet, bör det tas av de personer som har njurproblem..

Folkrättsmedel

Du kan försena början av menstruationen hemma, för detta kan ett antal folkläkemedel användas. Det tros att sex under kritiska dagar bidrar till att minska deras varaktighet och gör det möjligt att bli av med smärtsamma upplevelser. Även de naturliga skälen som förhindrar uppkomsten av menstruation är graviditetsperioden och amning.

En strikt diet gör det möjligt att försena början av kritiska dagar. Faktum är att kvinnans kropp under dieten inte får tillräckligt med fett som krävs för att reproduktionssystemet ska fungera fullt ut. Sådana dieter kan dock skada kroppen. Menstruationen kan försvinna med snabb viktminskning..

En av de mest effektiva folkmetoderna anses vara citronsaft. För att inte skada magen, späds den ut med mycket vatten. Det måste tas varje dag i små portioner under dagen..

Injektioner med C-vitamin hjälper också till att försena uppkomsten av sekret. Om du vill orsaka menstruation i förväg, ta en avkok av nässlor eller tinktur av vattenpeppar. Urladdningen blir mindre rik och smärtsam..

Installering av IUD hjälper till att stoppa menstruationen. Spiralen hjälper till att göra urladdningen kort och obetydlig. I vissa fall upphör menstruationen helt. Spiralen kastar hormoner i livmoderhålet, som har en gynnsam effekt på menstruationsförloppet eller helt stoppar den. Installationen av en sådan spiral är säker för kvinnans kropp, den är installerad under fem år. Efter denna period tas spiralen bort eller en ny installeras. Om du vill kan du ta bort spiralen när som helst, efter att du har tagit bort den återställs cykeln oberoende.

Näring

Ett antal produkter gör det möjligt att underlätta flödet av menstruation. De förkortar varaktigheten av kritiska dagar, samt minskar smärta. Dessa produkter inkluderar:

Det rekommenderas också att vägra rött kött, mejeriprodukter, kaffe.

Långa utmattande dieter som leder till snabb viktminskning kan orsaka menstruation att försvinna, men de är farliga för hälsan..

Fysiska övningar

Regelbunden träning har också gynnsamma effekter på menstruationen. De låter dig bli av med smärta. Det rekommenderas att göra övningar, besöka poolen, ta promenader i frisk luft.

Graviditet och GV

Du kan ta bort din period med graviditet och amning, men den här metoden passar inte alla. Under utvecklingen av fostret och amningen upphör menstruationen. Dock återställs cykeln. Menstruationen upphör på grund av hormonella förändringar i en kvinnas kropp. Dessutom kan menstruationen ibland återupptas även under amning..

Är det möjligt att bli av med evigt och hur man gör det

Kirurgi hjälper permanent att bli av med menstruationen. För att stoppa menstruationen utförs tubal ligation. Nya ägg kommer inte in i livmodern, så urladdningen stoppar. En sådan operation förhindrar också möjligheten till graviditet. Förfarandet kan inte utföras för kvinnor som vill få barn i framtiden. Efter operationen kan smärta och urladdning dyka upp, men de kommer att passera.

komplikationer

Med konstgjord försening av menstruationen är biverkningar möjliga. Dessa inkluderar humörsvängningar, illamående, svullnad, huvudvärk, ökad aptit. Om dessa symtom uppstår efter att ha tagit hormonella läkemedel, men du måste ersätta dem med andra. Det rekommenderas också att konsultera en specialist. Endast han kan välja det lämpligaste sättet att bli av med din period. Du kan glömma obehag och smärta..

Hälsa att släppa:
Hur man underlättar livet
under menstruationen

Varför är det värt att ta ett bad, utforska hygienmarknaden och äta något välsmakande

Text: Karina Sembe

MENSTRUATION är en naturlig process som är svår för många av oss. Bristen på information och förmågan att tala öppet om detta ämne gör att vi uppfattar humörsvängningar, värk i kroppen, aptitförändringar och andra relaterade symtom som något fel eller pinsamt. Ofta på grund av detta ignorerar vi kroppens behov och bestämmer oss att uthärda varje månad istället för att försöka lindra vårt öde. Kom ihåg: de flesta kvinnor möter liknande problem och kan lösas. Här är några beprövade sätt att göra ditt liv enklare och bättre under din period..

Välj den bästa hygienprodukten

Orsaken till obehag under menstruationen är ofta fel hygienprodukter. Många av oss är helt enkelt vana vid de produkter som vi träffade i tonåren, men sedan dess har utvecklingen gått framåt. Nu finns det mycket att välja mellan: från organiska bomullspinnar som minskar risken för toxisk chocksyndrom till olika menstruationsbägare som placeras i slidan för att samla sekret. De senare tjänar under lång tid, till största delen är de miljövänliga, dessutom kan du inte oroa dig för att byta ut dem hela dagen - andra kan bäras i upp till tolv timmar, men du måste vägledas av tillverkarens rekommendationer och mängden utsläpp.

Bär våta, intima våtservetter för att hantera hygien var som helst och när som helst. Om du ofta upplever läckor, ta med dig en extra uppsättning underkläder. Men, viktigast av allt, glöm inte att menstruationsblod är lika naturligt som svett eller tårar. Skämmas inte för ditt urladdning, behovet av att använda hygienprodukter eller det faktum att du nu ser ut eller känner dig annorlunda.

Få hjälp av en läkare

I vissa fall kan allvarliga PMS och smärtsamma eller tunga perioder vara ett tecken på sjukdom. Försäkrar inte en läkarundersökning: om det finns ett problem, är det osannolikt att det försvinner av sig själv och kan leda till konsekvenser allvarligare än smärta i nedre del av buken. Dessutom kommer gynekologen att berätta för dig hur du kan göra dina perioder mindre smärtsamma och vid behov minska deras varaktighet till normal..

Användningen av preventivpiller hjälper många kvinnor. De innehåller progesteron och östrogen - två steroidhormoner som reglerar menstruationscykeln och bestämmer karaktären av menstruationen. I materialet om menstruation pratade vi om kombinerade orala preventivmedel, utformade för att minska antalet menstruationer från tolv eller fler till tre eller fyra per år och därefter helt eliminera dem. I alla fall har varje organisme sina egna egenskaper och behov, och OK-kurser av olika typer bör föreskrivas med särskild försiktighet - med hänsyn till alla möjliga kontraindikationer och biverkningar. Om det behövs, be din läkare välja den bästa smärtstillande medicinen - självförskrivning rekommenderas inte heller..

Var uppmärksam på din kropp

Snälla själv och om möjligt koppla av. Ta ett varmt bad med salt - låt bara vattnet inte vara för varmt, annars expanderar kärlen och blödningen kan intensifieras. Kom ihåg glädjen i dagssömn och vikten av en natts vila. Glöm inte att ta hand om din hud. På grund av en förändring i hormonnivåerna kan hennes behov förändras, så avgör vilka specialfonder du kan ange under denna period. För någon, under menstruationen, ökar produktionen av talg och utslag uppstår: mjukrengörande lotioner med syror eller balanserande serum kan hjälpa. Hos andra blir huden uttorkad och skalas, och intensiv hydrering krävs..

Distraherad och minska smärta hjälper fysisk aktivitet. Gynekologer tror att en horisontell position reducerar livmodern och ökar smärtan. Så under smärtsamma perioder är det inte enda sättet att ligga i sängen. Att köra på en crossfit eller huka med en skivstång den första dagen rekommenderas inte heller, men om du känner styrkan, ta ett snabbt steg: blodtillförseln till bäckenorganen kommer att förbättras och kramper kommer att minska. Lätt stretching på golvet eller obehaglig yoga hjälper till att slappna av musklerna i ryggen, buken och höfterna. Om menstruationen fortsätter utan avvikelser kommer inte penetrationssex och onani att skada heller - för många hjälper det till och med att lindra smärta.

Ta hand om känslomässig komfort

Lätt att säga, svårare att göra. Vi har redan sagt att i känslan av känslor är PMS och menstruation inte lätt och säkert inte roligt. Allt gör inte bara ont - känslor och reaktioner förvärras, och det är inte alltid möjligt att kontrollera dem. Moderna forskare anser premenstruellt syndrom som en störning i det centrala nervsystemet, som påverkas av yttre faktorer, medfödd eller förvärvad labilitet i nervsystemet och endokrina system och hormonella förändringar inom cykeln. Under menstruationen kan en sådan instabilitet kvarstå, så för det första är det mycket viktigt att acceptera detta faktum och inte skylla på dig själv.

På jobbet ger de sällan ledighet direkt på grund av smärtsamma perioder. Men om du vet att det vanligtvis är svårt att bära dem, hitta ett sätt att förklara för ledningen behovet av att arbeta hemifrån. För dig som fortfarande måste tåla smärta och ett trasigt skick på benen, rekommenderar vi att du skjuter upp försök att lösa alla saker på en gång för ett par dagar och ge dig själv åtminstone en känslomässig ledig dag. Om möjligt, skjuta upp frågor som garanteras öka ångesten, och om olösta problem får dig att oroa dig, ta tag i dem och planerat allt i förväg. Håll inte in dina känslor för mycket för att inte förvärra stress, men kom ihåg att det är viktigt att inte bryta andra människors gränser.

Ät förnuftigt och med nöje

Oavsett, ät regelbundet. Om du känner dig illamående och det inte finns någon önskan att fylla en fullverdig lunch, kämpa inte med dig själv: färska grönsaker, ett par spannmål, yoghurt eller sura frukter kommer att vara en god måltid. Det viktigaste är att förhindra att kroppen blir utmattad. Om du alltid är hungrig under dina perioder och lätt kan svälja en Nutella kan, acceptera dina önskemål, men kontrollera kvaliteten och mängden mat som äts. Vi pratade redan om hur man äter sunt, minskar mängden socker som konsumeras och inte begränsar oss för mycket..

Hur som helst ska du inte skylla på dig själv: choklad kommer att ge mycket mer glädje och eventuellt mindre skada än konstant självbehörighet. Rekommendationerna för näring under menstruationen är mycket olika och motsäger ofta varandra. Vi noterar bara att forskare inte rekommenderar att luta sig mot mejeriprodukter: ofta är ost och mjölk överdrivet mättade, och kaseinet i dem är förknippat med utvecklingen av inflammatoriska processer. Känsligheten för kasein, laktos och andra mjölkkomponenter är emellertid individuell. Det viktigaste är att inte förneka dig själv att du älskar, eftersom intern komfort är viktigare än att följa kalorinormer.

Hur och hur kan du snabbt stoppa din period hemma

Stopp menstruation - från början av tonåren, menstruationen följer en kvinna varje månad fram till början av klimakteriet, när hennes reproduktionsfunktion är klar.

Om kritiska dagar kommer sent eller håller längre än vanligt kan detta indikera förekomsten av hormonell obalans eller problem med reproduktionsorganen.

Varje flickas menstruationscykel har sina egna egenskaper, för vissa överflödiga och långa perioder är normen, och för andra är det ett patologiskt tillstånd som kräver omedelbar läkarvård.

Varje kvinna bör veta hur man omedelbart ska stoppa menstruationen om de redan har börjat hemma med hjälp av folkläkemedel och droger.

Dessutom bör du vara medveten om när stoppning av regleringen är tillåten och när sådana åtgärder kan vara farliga för hälsan..

När det blir nödvändigt att stoppa regleringen

Innan du letar efter metoder som hjälper till att stoppa den redan påbörjade urladdningen bör du veta orsaken till att förordningen varade under en lång period.

Om en kvinna vill att hennes perioder ska stanna tidigare en dag eller till och med i flera timmar, till exempel för att åka på ett datum eller åka på semester utan ytterligare obehag, är det nödvändigt att ta reda på om hennes amatörhälsa tillåter ett sådant initiativ.

Det finns ett antal fysiologiska och patologiska skäl som kan orsaka en ökning av varaktigheten av regleringen. Om en kvinnas menstruation försenades på grund av felet hos en av dem, kan det finnas behov av ett medicinskt stopp av riklig utskrivning. Stopp menstruation kan indikeras i följande fall:

 • hormonell obalans orsakad av progesteronbrist;
 • felaktig funktion av det endokrina systemet, vilket provocerades av brist på god näring, alkoholmissbruk, kaffe och nikotinberoende;
 • sjukdomar i könsområdet. I detta fall kan svår blödning orsakas av cyster och andra neoplasmer;
 • stressiga situationer och psyko-emotionell instabilitet;
 • överdriven eller otillräcklig kroppsvikt;
 • konsekvenser av kirurgi;
 • klimakteriet.

Det finns många metoder som du kan stoppa din menstruation, men du bör inte ta till dem bara för att gå på fest eller koppla av lite längre till sjöss. Det artificiella stoppet av reglerna var motiverat endast om det skulle hjälpa till att lindra kvinnans tillstånd eller förbättra hennes hälsa.

När stopp är förbjudet

Menstruation är en hormonberoende process, medvetet ingripande som kan leda till farliga och oförutsägbara konsekvenser. Under menstruationscykeln sker alla hormonella förändringar i en viss sekvens. Om det kränks, är biverkningar möjliga som kommer att påverka funktionen hos alla system i kroppen.

Innan en fråga läkaren om det är möjligt att stoppa menstruationens början, bör en kvinna förstå att sådana åtgärder under den normala menstruationscykeln kan störa metaboliska processer i kroppen, påverka immunförsvarets tillstånd och orsaka funktionsfel i sköldkörteln och andra endokrina organ..

Och detta i sin tur orsakar allvarliga störningar i menstruationscykeln, leder till komplicerat bärande av avkommor eller, i allmänhet, blir orsaken till infertilitet.

På grund av hormonella obalanser orsakade av konstgjord stopp av menstruationen ökar risken för att utveckla bröstsjukdomar, därför kan ingen specialist rekommendera sin patient att stoppa den redan påbörjade regeln utan allvarlig anledning.

Överflödiga perioder kan vara en variant av normen, och de bör inte stoppas i sådana fall:

 • om det inte finns några ytterligare patologiska symtom;
 • om det tidigare inte fanns några skador på buken;
 • om tung och långvarig menstruation är ett kännetecken för denna kvinnas cykel;
 • om det inte finns några tecken på anemi, huvudet snurrar inte, det finns ingen svaghet och kvinnan svimmar inte.

I dessa fall bör du övervaka nivån av hemoglobin i blodet och ta järntillskott och vitaminer som föreskrivs av din läkare för att fylla på tillförseln av spårelement som förlorats vid kraftig blodförlust.

När man ska stoppa blödning är acceptabelt

Stoppning av menstruation är tillåtet i de fall där urladdningen har pågått i mer än 8 dagar, såväl som under tunga perioder, vars volym överstiger 100-150 ml. Kraftig blödning kan orsaka anemi. Med denna sjukdom förlorar en kvinna sin förmåga att arbeta, hjärt- och nervsystemet lider.

Ibland kan orsaken till långvarig och riklig reglering vara en styv kost eller svag fysisk aktivitet.

Innan du avbryter menstruationen med mediciner, bör du normalisera din kost, göra systematiska sporter och gå mer i frisk luft.

En nödstopp av menstruation kan behövas i fall av genombrottsblödning provocerad av allvarliga gynekologiska sjukdomar, såsom endometrios, livmodercancer eller myom. I sådana fall kan bara en läkare förskriva medicinering.

Vilka sätt att stoppa finns

Det finns olika metoder för att minska menstruationens varaktighet. Om du vill att ditt menstruationsflöde ska stanna tidigare på 1-2 dagar kan du använda hemostatiska medel, av vilka många kan beredas hemma.

För ett mer radikalt stopp av regleringen används hormonella läkemedel som samtidigt kan behandla samtidiga störningar.

Experter rekommenderar inte att använda medicineringsmetoden så ofta för att inte skada deras hälsa med långvarig användning.

Och alternativa metoder, även om de är mindre effektiva, kan minska obehag och intensitet i menstruationsflödet med minimal skada på hormonell bakgrund och reproduktionsorgan..

Stoppa menstruationen - ett medicinskt sätt

Det finns olika sätt att stoppa menstruationen, men mediciner är de mest effektiva. Vid behov föreskrivs de av en gynekolog, och de säljs i alla apotek.

Hemostatiska läkemedel har många kontraindikationer och biverkningar, så du bör inte köpa dem på rekommendation av en flickvän eller efter eget gottfinnande.

Stopp menstruation - Födelsekontroll

Födelsekontrollpiller för att stoppa menstruationen i 1-7 dagar och för att minska deras varaktighet används av medicinska skäl i fall där endometrios, fibroids, anemi, diabetes mellitus eller postoperativ blödning diagnostiseras.

Användning av hormonell preventivmedel hjälper till att normalisera den hormonella bakgrunden, bromsa utvecklingen av sjukdomen, stoppa blödning i livmodern och eliminera de obekväma symtomen på premenstruellt syndrom eller klimakteriet..

Vanligtvis tar en kvinna ett preventivpiller varje dag i 3 veckor och tar sedan en paus i 7 dagar.

Det är i denna period som menstruationen går. Om, efter att intaget har avslutats, startat nästa förpackning med orala preventivmedel kommer perioderna inte att börja, men denna metod för att stoppa regleringen förändrar den hormonella bakgrunden kraftigt, så den kan inte användas längre än 2 cykler.

Om en kvinna innan hon inte använde denna typ av preventivmedel, måste hon 5 dagar innan deras förväntade början börja ta Janine, Yarina eller Triquilar läkemedel för att stoppa förordningen..

Stopp menstruation - Progesteron Drugs

Det finns läkemedel baserade på syntetisk eller naturlig progesteron som används för att stoppa menstruationen, men de är inte preventivmedel.

Denna kategori av läkemedel inkluderar Duphaston, Exluton och Utrozhestan. Deras intag bör påbörjas minst 5, högst 14 dagar före den förväntade förordningen, och sluta dricka den dagen då de skulle avslutas.

Hemostatiska medel

Hemostatiska tabletter tjocknar blodet, ökar koaguleringen och förbättrar tillståndet i blodkärlen under menstruationen. Om du använder detta läkemedel okontrollerat kan det orsaka blodproppar i kärlen, och att dricka blodet av stopptabletter kan dessutom orsaka utveckling av andra ännu mer allvarliga biverkningar från matsmältningssystemet och det autonoma nervsystemet.

För att stoppa förordningen kan läkaren förskriva Vikasol, Tranexam eller Dicinon, men först efter att patienten har tagit ett blodprov och hennes hemoglobinnivå har bestämts.

För att försena menstruationen börjar dessa läkemedel tas 3-4 dagar före det förväntade datumet för början. Detta kommer att försena ankomsten av menstruation i 1-2 dagar. Om du behöver minska menstruationsflödets längd eller minska deras intensitet, dricka hemostatika under 3-4 dagars menstruation.

Hur man stoppar folkliga botemedel

För att stoppa blödningar hemma och utan användning av mediciner kommer folkläkemedel att hjälpa, baserat på medicinalväxter och livsmedel som är rika på vitamin C. Här är de mest populära recept från katalogen för traditionell medicin som hjälper till att stoppa din period:

 • 3-4 dagar före menstruationens ankomst måste du äta 2 citroner dagligen och dricka te med denna citrus flera gånger om dagen. Denna metod kommer att bidra till att minska intensiteten av utsöndringar och minska regleringen.
 • en massa färsk persilja, du måste hälla 0,25 liter kokande vatten och lämna i 3 timmar. Drick det filtrerade läkemedlet innan du äter halva glaset. Infusionsintaget börjar 3-4 dagar före menstruationens förväntade ankomst;
 • 2 matskedar hackad ört nässlor tvåstjärniga och herde påsar behöver hälla 500 ml kokande vatten, hålla i ett vattenbad i högst 5 minuter och sedan insistera 30 minuter. Den filtrerade buljongen tas i ett tredjedel av ett glas flera gånger om dagen, du måste börja ta det 1-2 dagar innan den förväntade regeln;
 • för att minska varaktigheten av menstruationen kommer att hjälpa tinktur av peppar, en avkok av denna växt kan förberedas hemma eller köpa ett färdigt läkemedel på ett apotek.

Hur man justerar cykeln

För att justera cykeln något och flytta början av reglering måste du ta C-vitamin ett par dagar före det förväntade början av kritiska dagar. För samma ändamål kan du äta citroner eller andra citrusfrukter som är rika på askorbinsyra..

Denna korrigeringsmetod kan endast användas för dem som inte har några problem med mag-tarmkanalen..

För att påskynda ankomsten av menstruation med 1-2 dagar kan du använda följande metoder:

 • skaka aktivt pressen eller göra annan måttlig fysisk aktivitet;
 • ha intensivt sex;
 • ta ett varmt bad, som ger ett snabbt blodflöde till bäckenorganen;
 • ta ett avkok av persilja.

Av goda skäl och enligt en läkare kan du hoppa över en menstruation, det vill säga orsaka förseningar i menstruationen i upp till en månad. Detta resultat uppnås genom artificiellt gjord hormonell brist, som säkerställs genom att ta orala preventivmedel utan paus i 2 månader, med användning av hormonella monopreparationer eller genom att ta progesteronpreparat, till exempel, Dufaston.

Att göra anpassningar till den etablerade menstruationscykeln bör endast vara av mycket allvarliga skäl och enligt instruktion av en läkare.

7 populära missuppfattningar av menstruationen att bli av med

Det är förvånande att så lite är känt om ett så vanligt fenomen som menstruation.

1. Månadsvis - ett sätt att rena kroppen

Faktum är att ingen kroppsrening behövs och inga toxiner utsöndras med hjälp av menstruation (vi har dem inte alls, det här är toxiner).

Det mest fantastiska är att många kvinnor tror att deras kropp varje månad slänger ut något med hjälp av menstruation. Kanske vill någon att övervikt försvinner på detta sätt, men menstruationen har en annan mekanism.

Menstruation är helt enkelt bevis på att den månatliga rutincykeln har avslutats. Under denna cykel växer fodret i livmodern - det inre skiktet som behövs för att fästa embryot. Men om det inte fanns någon befruktning, behövs inte detta lager.

Vi kastar bort eller distribuerar kläder som vi inte kommer att bära. Grovt sett gör livmodern samma sak: blir av med endometrium, vilket inte är användbart.

Så snart kroppen förstår detta faller nivån på hormoner som stöder vävnadstillväxt. Avstängningsblödning inträffar.

2. Smärtsamma och tunga perioder går först efter förlossningen

Under din period kör du ofta på ett nytt paket med tamponger än för bröd? Detta betyder inte att du måste lida så här fram till menopausen, även om perioderna var svåra för mamma och mormor.

Överflöd menstruation är inte bara genetiskt otur, det är också ett tecken på vissa sjukdomar. Rikligt - det skulle vara om du tog mer än nio kuddar med normal absorptionsförmåga. Naturligtvis kommer i verkligheten ingen att vänta tills packningen är mättad med utsöndringarna fullständigt: detta är ohygieniskt. Men vi kan uppskatta och jämföra.

Förresten, stora folkliga botemedel - jag menar regelbundet sex och förlossning - löser inte omedelbart alla problem med menstruationen. Så om du klagar över tung och smärtsam menstruation, och läkaren rekommenderar att du förlossar, byt läkare.

3. Du kan inte ha sex under menstruationen

I själva verket kommer inget fruktansvärt att hända. Det kan vara pinsamt och du och din partner blir smutsiga. Men det har inga hälsokonsekvenser..

Var inte rädd för att partneren känner sig dålig från synen av blod. I slutändan ersätter det smörjmedlet. Om du trots allt inte är nöjd med utsikterna till störningar, glöm inte att sex inte bara är vaginal, andra former är inte värre.

4. Under menstruationen kan du inte träna hårt och utföra övningar med kupp

Vänd lugnt. Rörelse påverkar inte den månatliga och den månatliga förstör inte träningen. Naturligtvis om du mår bra övergripande.

Förresten, regelbunden träning är förebyggande av menstruationssmärta. Sjuttiofem minuter intensiv eller 150 minuters genomsnittlig arbetsbelastning per vecka (allt i allt), inklusive stretchövningar Institutionen för hälso- och mänskliga tjänster Office of Women's Health.

Så menstruation är inte en anledning att skjuta upp träningen. Om du känner dig illa, konsultera din gynekolog om hur du kan minska dina symtom. Svaghet under menstruationen och inom några dagar efter det kan indikera anemi.

5. Den normala cykeln varar 28 dagar

Den genomsnittliga cykeltiden är verkligen cirka 28 dagar. Men detta är just den genomsnittliga indikatorn och inte normen, eftersom normen är mycket bredare: från 21 till 35 dagar.

Det finns ingen tydlig regel vilken cykel är bra och vilken inte, eftersom alla har en annan organisme. Därför är det en god vana att spåra cykeln varje månad, det vill säga alltid.

För att beräkna cykelns varaktighet måste du starta mätningen den första menstruationsdagen och avsluta den första dagen i nästa menstruation. Om cykeln är regelbunden (det vill säga perioder kommer efter samma tid, plus eller minus sju dagar) - detta är din norm.

Men om du har upptäckt i mitten av cykeln, om din period kommer när du känner för det, om du inte alls kommer, måste du gå till läkaren. Dessa är symtom på olika tillstånd som inte kan diagnostiseras hemma..

6. Simma inte under menstruationen

Denna myt kom från en tid då det fanns problem med tamponger. En separat läsning av myten: du kan inte simma i havet, för att inte locka blod från hajar. Hajar känner naturligtvis blodet, men av någon anledning attackerar de oftare än män än kvinnor. Och det finns inga bevis för att hajar byter kvinnor under sin period..

I allmänhet kan du simma. Men om du planerar att dyka eller surfa på den farliga kusten, bara i fallet, planera ett dyk i dagar som är fria från fläckar.

7. Menstruation synkroniserad

Det finns en rolig historia att kvinnor som kommunicerar mycket (träffas vänner eller arbetar tillsammans) synkroniserar sina cykler och efter ett tag kommer perioderna samtidigt. Hos folket kallas det "fransk bordellsyndrom".

Vetenskapen har inte bekräftat detta, alla tillfällen är slumpmässiga. Menstruationssynkronferomoner: orsak till tvivel. Det finns inte många dagar i cykeln, det kommer att finnas ungefär sju dagar mellan starten av cykeln för två slumpmässiga kvinnor. Och om du tänker på att menstruationen varar i genomsnitt fem dagar, kommer någonstans cyklarna förr eller senare att korsa varandra.

Hur man kan bli av med menstruationssmärta: 10 sätt

Tacka! Vi vill veta varför du gillade den här artikeln.

Tacka! Vi vill ta reda på varför du inte gillade den här artikeln..

Orsaker till menstruationsvärk

I de flesta fall förklaras menstruationssmärta helt enkelt. Om graviditet inte har inträffat, slits endometrium (livmoderslimhinna) bort från livmodersväggar, medan prostaglandiner utsöndras, vilket bidrar till en bättre utgång från livmoderslimhinnan till utsidan. Om det finns många prostaglandiner, samverkar musklerna mer aktivt, vilket orsakar menstruationssmärta.

Specialister under smärtsamma perioder har sitt eget namn - dysmenorré (tidigare kallades det algodismenorea). Dessutom delar läkare upp det i primära och sekundära.

 • Primär dysmenorré är karakteristisk för unga flickor och kvinnor (i åldern 14-25 år) och kännetecknas av livmoderns kontraktila aktivitet. Utöver de karakteristiska smärta i nedre del av buken kan symtom på primär dysmenorré inkludera illamående, huvudvärk och upprörd avföring. Vanligtvis visas de en dag före och ett par dagar efter menstruationens början. Dysmenorré behandlas framgångsrikt och om smärtsam menstruation är störande är det bättre att se en läkare som kommer att ordinera behandling.
 • Sekundär dysmenorré förknippas vanligtvis med organiska förändringar i bäckenorganen (till exempel endometrios, kroniska inflammatoriska processer med bildning av vidhäftningar). I det här fallet är det bara din behandlande gynekolog som kan välja rätt behandling.

Orsakerna till menstruationssmärta som inte är relaterade till sjukdomar i det kvinnliga reproduktionssystemet inkluderar:

 • spiral
 • brist på fysisk aktivitet
 • brist på magnesium och kalcium i kroppen
 • undernäring
 • stress och brist på sömn
 • låg smärttröskel

Hur man kan bli av med menstruationssmärta

Om smärtan före eller under menstruationen snabbt passerar och inte orsakar någon speciell olägenhet, uppmärksammar du praktiskt taget menstruationens början och leder en välkänd livsstil, behöver du bara ta hand om dig själv och undvika överdriven fysisk ansträngning i dag. Men om den första dagen i din period förvandlas till en riktig mardröm för dig, är det värt att vidta åtgärder.

Hur man minskar smärta under menstruationen

Smärtstillande medicin

Det enklaste och mest populära sättet är att ta ett piller som lindrar smärta och kramper. Se bara till att rådgöra med din läkare om vilket läkemedel som passar dig. Men förvandla inte smärtstillande medel till en vana. Om du inte kan leva utan piller varje månad och ta dem flera gånger om dagen, är detta en alarmklocka, vilket innebär att du måste se en läkare omedelbart.

Orala preventivmedel

P-piller inkluderar hormoner som undertrycker ägglossning. Ingen ägglossning - ingen smärtsam menstruation. Bland annat kommer de att rädda dig från manifestationerna av PMS (premenstruellt syndrom). Men kom ihåg att du måste välja sådana tabletter individuellt och bara din gynekolog kan göra detta enligt resultaten från undersökningar och analyser.

Motion

Vissa kvinnor tror felaktigt att under menstruation är idrott kontraindicerat, även om det i själva verket är det motsatta. Träning ger god blodcirkulation i musklerna och gör dem mer elastiska. Livmodern består av flera typer av muskler, så regelbunden träning och god konstant sträckning gör det mycket lättare att tolerera smärta under menstruation orsakat av livmodersammandragningar.

Så om du inte har några speciella recept från läkare, försök att göra lätta övningar:

 • Stå rakt, lägg fötterna på axlarnas bredd och gör 15–20 vanliga knäböj. Håll din vikt på dina klackar och håll ryggen rak.
 • Sitt på turkiska och börja sakta fälla ner och lyfta knäna. Upprepa 15–20 gånger.
 • Stig på fyra, böj i ryggen som en katt och återgå sedan till utgångsläget. Upprepa 15–20 gånger.

Men här är det bättre att vägra allvarliga kraftbelastningar under de första dagarna av menstruationen.

Simning

Simning bör markeras separat. Detta är den säkraste och minst traumatiska sporten för att lindra smärta. Det hjälper till att slappna av muskler och lindra spänningar. Glöm inte bara att använda en bomullstopp under simning, och omedelbart efter poolen - byt den. Tampax-pinnar är idealiska för detta. Deras plast Compak-applikator passar lätt i din hand, så att du snabbt kan bli obemärkt av andra och byta vattpinne..

Vitaminintag

Vitamin B6 och magnesium är vänner och huvudhjälpare till en kvinna som lider av menstruationskramper. Att ta dessa vitaminer och mineraler hjälper till att minska obehag. Dessutom finns det idag för kvinnor många vitaminkomplex som kan underlätta flödet av menstruation. Men att hämta dem är bäst med din läkare.

Värme

Ta en varm och bekväm dusch eller placera en varm (!) Värmepolst på underlivet för att lindra smärta. Och om det inte finns någon speciell värmedyna kan du hälla varmt vatten i en vanlig plastflaska. Denna metod är bäst lämpad för att lindra menstruationssmärta vid sänggåendet, eftersom det efter en dusch är bäst att omedelbart gå till en varm säng..

Örtte, avkok och infusioner

Te med kamomill eller mynta hjälper också till att slappna av magmusklerna och minska menstruationssmärtan. Örtinfusioner som nässlor, hästsvans, vilda jordgubbar och kalendula är också lämpliga..

Embryo Pose

Ligg ner eller snarare sova lite i fostrets läge. För att göra detta, ligga på golvet och dra benen mot magen. Denna hållning hjälper till att slappna av och minska smärta.

Balanserad diet

På kvällen och under menstruationen rekommenderar läkare att minska konsumtionen av kaffe, starkt te, samt rostad och kryddig. Men kalciumrika livsmedel bör ätas mer aktivt. Inkludera mer keso, mjölkgröt, fisk, ost och bananer i din kost. Förresten, bananer, bland annat, hjälper också till att förbättra stämningen, vilket under de första dagarna av menstruationen inte kommer att skada.

Massera buken och korsryggen

 • Ländryggmassage hjälper till att lindra kramper och lugna smärta. Helst bör en älskad göra det åt dig. Men om en sådan person i rätt ögonblick inte är i närheten, kan du göra honom själv. Lägg i två påsar eller strumpor på tennisbollen och ligga på korsryggen (bollarna ska vara på båda sidor om ryggraden i nivå med de nedre ribborna). Rid bollar försiktigt medan du masserar dina muskler.
 • Massera buken hjälper till att minska spänningen i bukområdet. För att göra detta, massera magen med en varm hand i en cirkelrörelse medurs.

Förebyggande av smärta under menstruationen

Så att menstruationssmärta inte orsakar dig besvär:

 • Led en aktiv livsstil och gå in för sport. Enligt statistik är idrottare mycket mindre benägna att klaga på smärta under menstruationen. Dessutom kan sporten vara vad som helst - från yoga, pilates och simning till kampsport och dans..
 • Var mer i frisk luft och få tillräckligt med sömn.
 • Ta med livsmedel rika på kalcium (keso, ost, skaldjur) och magnesium (bovete, persilja, spenat, mörk choklad) i din diet.
 • Försök att äta mindre kryddig och stekt och drick inte kaffe och starkt te.
 • Ge upp dåliga vanor.
 • Överkyl inte, undvik stressiga situationer. Besök din gynekolog en gång var sjätte månad, även om ingenting stör dig. Varje sjukdom är mycket lättare att förebygga än att bota. För att inte tala om det faktum att många processer i den kvinnliga kroppen kan vara asymptomatiska under lång tid.

I vissa fall bör du omedelbart rådfråga en läkare:

 • Smärtan är så stark att du måste ta sjukskrivning och inte gå ur sängen hela dagen.
 • Smärtan varar mer än två dagar.
 • Menstruationsvärk började plåga dig nyligen, men före menstruationen gick smärtfritt.
 • Menstruationen har blivit rikare än vanligt eller håller mycket längre.
 • Du tar orala preventivmedel och svår smärta stör dig fortfarande.
 • Smärtstillande medel hjälper dig inte.

I alla dessa fall får du inte självmedicinera eller uthärda heroiskt obehag. Det är bäst att gå till gynekologen så snart som möjligt för att fastställa och eliminera orsaken till dessa symtom och snabbt återgå till ditt vanliga sätt att leva.

Dela kommentarerna, har du dina egna hemligheter för att bli av med menstruationssmärta.

Widik

Nyheter om allt

Hur man kan bli av med menstruationen och börja njuta av livet

Många flickor och kvinnor är mycket intresserade av den brinnande frågan: hur man kan bli av med menstruationen? Det enklaste sättet är, som du vet, graviditetens början och matningsperioden efter det. Genom att använda ett så intressant och naturligt sätt kan du glömma menstruationen i flera år.

Bli av med menstruationsblödning på semester

Men hur man kan bli av med menstruationen under semestern, när menstruationen är ganska olämplig. I detta fall kan läkare hjälpa till. Gynekologen kommer definitivt att ge råd om hormonella preventivmedel som är lämpliga specifikt för dig, som du kan försena början av menstruationen i en månad - en annan. Han kommer dessutom att förklara hur man tar läkemedlet på rätt sätt: det ena paketet efter det andra eller det andra paketet bör konsumeras med en viss tablett. Det är viktigt att notera att efter fullständig upphörande av hormonpreparat kommer alla processer i kroppen att återupptas och stabiliseras igen..

Menstruation till sjöss: vad man ska göra

Men vad ska man göra om menstruationen började oväntat - vid ankomst till havet? Du kan använda speciella korrigerande läkemedel om svår blödning uppstår. Spara också den efterlängtade havssemestern kommer att hjälpa menstruationslocket, som är en mjuk kärl av 5 centimeter silikon. Det placeras i vagina, som en vattpinne. Endast en vattpinne absorberar blod, och en skål samlas.

Vad du ska göra om magen gör ont vid menstruationen

Om menstruationen medför uppträdande av smärta och uppkomsten av obehagliga sensationer, kan läkemedel som har en smärtstillande effekt tas. Extremt obehagliga känslor avlägsnas dessutom genom hormonella orala beredningar, återigen, föreskrivna endast av en gynekolog. De hjälper ofta att skapa hela processen och gör dina perioder mycket mindre smärtsamma..

Tips: Använd inte sexleksaker under menstruationen.

Svår smärta under menstruationen: hur man lindrar

Att lindra outhärdliga menstruationsvärk hjälper:

 1. Speciell antiinflammatorisk behandling med läkemedel av icke-steroidform;
 2. Smärtstillande medel
 3. antispasmodika;
 4. Och till och med lugnande medel.

För att minska smärta används ofta folkrättsmedel:

 • Lugnande örtte;
 • Varm värmedyna;
 • Fotbad;
 • Gymövningar för att lindra smärta.

Bli av med menstruation för evigt

Om du är extremt obekväm med att leva i den spända förväntan på en månatlig början av menstruationsflödet, är det värt att ta till mer radikala snarare än kortsiktiga åtgärder. När allt kommer omkring kan man bli av med menstruationen en gång för alla, inte bara före semestern, genom speciella intrauterina apparater, som inte bara kan förhindra en oönskad graviditet, utan också bidra till att avsevärt minska menstruationens varaktighet och till och med bidra till deras avbrott. Samtidigt bör man inte vara rädd för uppkomsten, så att säga, för onaturliga konsekvenser som manifesteras i livmodern i form av något. Denna enhet kan inte användas längre tid vilket leder till utseende av neoplasmer. Enligt gynekologer, om så önskas, kan en kvinna efter avlägsnande av den intrauterina enheten framgångsrikt bli gravid efter en liten tid.

Hur man kan bli av med menstruationen för alltid. Är det möjligt att bli av med menstruationen för alltid

Människokroppen är inte alltid föremål för planer för sin mästares liv. Visst var alla kvinnor minst en gång missnöjda med tiden för kritiska dagar. Störjer menstruationen din semester eller semester? Och finns det ett sätt som är helt säkert för hälsan?

Är det möjligt att försena början av menstruationen?

Det enklaste sättet att förhandla med din kropp är för kvinnor som ständigt tar. Varför tänka på det om du kan ordna det så att de här månaden inte börjar alls? Det räcker omedelbart efter att ha tagit det sista pillret från plattan att börja dricka drogen från nästa förpackning. Att använda hormonella läkemedel på detta sätt kan göras högst två gånger om året. Samråd med en gynekolog krävs, eftersom läkemedelsförvaring av menstruation endast visas för absolut friska kvinnor. Om du inte använder oral preventivmedel, men vill bli av med din period så snart som möjligt, kontakta en gynekolog för råd. Om det inte finns några problem med den hormonella bakgrunden kommer du att erbjudas ett effektivt verktyg för engångsbruk.

Vad du får dina perioder att gå snabbare: folkrecept

Det finns hemlagade recept som har testats i århundraden. Kom dock ihåg att varje organisme är individuell, och innan du försöker något på dig själv, bör du inte bara konsultera en gynekolog, utan också en terapeut, och om läkemedlet tas oralt, då en gastroenterolog. Det enklaste folkliga sättet att snabbt bli av med din period under innevarande månad är att äta en citron varje dag. Det huvudsakliga villkoret är att konsumera färskt citrus, du kan dricka det med vatten. Men denna metod är ganska stressande och är strikt kontraindicerad för kvinnor med mag-tarmsjukdomar. Det andra sättet: försök från början av din period att dricka persiljainfusion. Du kan brygga färska eller torkade greener. På dagen måste du ta ett halvt glas stark buljong. Om du i naturen håller längre än vanliga 3-4 dagar, drömmer du antagligen ofta om att dina perioder kommer att sluta snabbare. Det finns ett mycket enkelt och effektivt sätt att minska blödningens varaktighet. Vi pratar om att spela sport - dock bara om dess enskilda typer. Yoga och stretchövningar har den bästa effekten på en kvinnas hälsa. Kraftsport är strängt förbjudet!

När det är tillrådligt att förkorta din period?

Innan du börjar ta farmakologiska eller folkliga läkemedel för att minska menstruationstiden, tänk på hur viktigt skälet som fick dig att gå till det. Även om du anser dig själv vara helt frisk bör du inte missbruka medlen för konsekvenserna. Efter en lång tid kan de känna sig själva, och det är osannolikt att du inte blir lycklig.

Om du inte vet vad du ska göra för att dina perioder ska gå snabbare bör du inte prova flera fonder på en gång. Låt dig använda ett recept och konsultera din läkare. Försök inte i något fall att stoppa uterinblödningen på egen hand, som varar mer än en vecka, eftersom detta inte anses vara normen! För långsiktigt och snabbt konsultera en läkare.

Kritiska dagar för kvinnor kommer varje månad. Men de startar inte alltid vid en lämplig tidpunkt. Dessutom ger menstruationen mycket besvär. Många kvinnor undrar hur man kan bli av med menstruationen.

Det finns olika metoder. De låter dig inte blöda varje månad. Du kommer att bli av med obehag, smärta, behovet av att anpassa ditt schema, du kan spara pengar på inköp av hygienprodukter. Om du inte kommer att bli gravid inom en snar framtid, finns det inget fysiologiskt behov av utskrivning varje månad. Många kvinnor föredrar att bli av med kritiska dagar för alltid..

Mediciner

Medicinska metoder är utbredda. Alla läkemedel ska tas efter samråd med en läkare. Läkemedel kan försena början av kritiska dagar. Vanligtvis, efter slutet av deras intag, är cykeln helt återställd. Att ta mediciner för att bli av med menstruationen skadar inte kvinnans hälsa.

Eller ett antal preventivpiller hjälper till att stoppa dem tillfälligt. De påverkar en kvinnas hormonella bakgrund. Varje organism har sina egna individuella egenskaper, därför bör sådana läkemedel väljas uteslutande av en specialist.

 • Duphaston används ofta för dessa ändamål, detta hormonella läkemedel är inte ett preventivmedel. Det är nödvändigt att ta det från mitten av cykeln. Läkemedlet är också effektivt vid behandling av endometrios.
 • Dicinon stärker väggarna i blodkärlen och främjar snabbare blodkoagulation. Det används för blödning. Detta verktyg hjälper till med tunga perioder. Du måste börja använda tabletterna några dagar före de kritiska dagarna.
 • Det hormonella läkemedlet Norkolut gör det möjligt att fördröja menstruationens början och gör också utsläppet mindre omfattande. Det är nödvändigt att börja ta läkemedlet en vecka före menstruationsstart.
 • och deras varaktighet hjälper Tranex. Mottagningen måste startas från början av cykeln, du kan använda verktyget i högst tre cykler. Också, med försiktighet, bör det tas av de personer som har njurproblem..

Folkrättsmedel

Du kan försena början av menstruationen hemma, för detta kan ett antal folkläkemedel användas. Det tros att sex under kritiska dagar bidrar till att minska deras varaktighet och gör det möjligt att bli av med smärtsamma upplevelser. Även de naturliga skälen som förhindrar uppkomsten av menstruation är graviditetsperioden och amning.

En strikt diet gör det möjligt att försena början av kritiska dagar. Faktum är att kvinnans kropp under dieten inte får tillräckligt med fett som krävs för att reproduktionssystemet ska fungera fullt ut. Sådana dieter kan dock skada kroppen. Menstruationen kan försvinna med snabb viktminskning..

En av de mest effektiva folkmetoderna anses vara citronsaft. För att inte skada magen, späds den ut med mycket vatten. Det måste tas varje dag i små portioner under dagen..

Injektioner med C-vitamin hjälper också till att försena uppkomsten av sekret. Om du vill orsaka menstruation i förväg, ta en avkok av nässlor eller tinktur av vattenpeppar. Urladdningen blir mindre rik och smärtsam..

Installering av IUD hjälper till att stoppa menstruationen. Spiralen hjälper till att göra urladdningen kort och obetydlig. I vissa fall upphör menstruationen helt. Spiralen kastar hormoner i livmoderhålet, som har en gynnsam effekt på menstruationsförloppet eller helt stoppar den. Installationen av en sådan spiral är säker för kvinnans kropp, den är installerad under fem år. Efter denna period tas spiralen bort eller en ny installeras. Om du vill kan du ta bort spiralen när som helst, efter att du har tagit bort den återställs cykeln oberoende.

Näring

Ett antal produkter gör det möjligt att underlätta flödet av menstruation. De förkortar varaktigheten av kritiska dagar, samt minskar smärta. Dessa produkter inkluderar:

Långa utmattande dieter som leder till snabb viktminskning kan orsaka menstruation att försvinna, men de är farliga för hälsan..

Fysiska övningar

Regelbunden träning har också gynnsamma effekter på menstruationen. De låter dig bli av med smärta. Det rekommenderas att göra övningar, besöka poolen, ta promenader i frisk luft.

Graviditet och GV

Du kan ta bort din period med graviditet och amning, men den här metoden passar inte alla. Under utvecklingen av fostret och amningen upphör menstruationen. Dock återställs cykeln. Menstruationen upphör på grund av hormonella förändringar i en kvinnas kropp. Dessutom kan menstruationen ibland återupptas även under amning..

Är det möjligt att bli av med evigt och hur man gör det

Kirurgi hjälper permanent att bli av med menstruationen. För att stoppa menstruationen utförs tubal ligation. Nya ägg kommer inte in i livmodern, så urladdningen stoppar. En sådan operation förhindrar också möjligheten till graviditet. Förfarandet kan inte utföras för kvinnor som vill få barn i framtiden. Efter operationen kan smärta och urladdning dyka upp, men de kommer att passera.

komplikationer

Med artificiella biverkningar är möjliga. Dessa inkluderar humörsvängningar, illamående, svullnad, huvudvärk, ökad aptit. Om dessa symtom uppstår efter att ha tagit hormonella läkemedel, men du måste ersätta dem med andra. Det rekommenderas också att konsultera en specialist. Endast han kan välja det lämpligaste sättet att bli av med din period. Du kan glömma obehag och smärta..

Lästid: 12 minuter

Många kvinnor känner till symtom på förestående eller början av menstruation, såsom ömhet i bröstområdet, dåligt humör, förlust av styrka, irritabilitet och smärta i nedre del av buken. Vanligtvis fastnar inte arbetet idag, och stämningen är sådan att även hushållen försöker få mindre ögon.

Vad experter säger om smärtsam menstruation och hur man kan lindra sådan smärta ?

Varför under menstruation, magvärk - de främsta orsakerna till smärta under menstruationen

Varje kvinna (med sällsynta undantag) upplever åtminstone eller till och med obehag före eller under menstruationen. Det huvudsakliga klagomålet är buksmärta..


Varför händer det här?

Först och främst ska man inte få panik: om det inte finns några medföljande "signaler", och menstruationen inte bryter ut från de ramar som läkarna skisserar, är det inget att oroa sig för. Den naturliga fysiologiska processen (månadsvis avstötning och utsöndring av det inre skiktet i livmodern, vilket, när det samverkar, orsakar smärta) kräver inte ett brådskande besök hos läkare.

Smärtsamma perioder har sitt eget namn - algodismenorea:

 • Primär algodismenorea. En ökning av mytriumens kontraktila aktivitet genom vävnadshormoner och som ett resultat krampande smärta och spasmer i blodkärlen. Särskilt för kvinnor 16-25 år. Symtomen inkluderar illamående, huvudvärk, upprörd avföring och ömhet i nedre del av buken en dag eller två före menstruationen och de första två dagarna av menstruationen. Patologiska förändringar i bäckenorganen noteras inte. Vanligtvis minskar smärtnivån efter förlossningen och med åldern.
 • Sekundär algodismenorea. I det här fallet finns det patologier i bäckenorganen, och smärtan blir ett symptom på anatomiska förändringar i livmodern.


Orsakerna till smärtsam menstruation (dysmenoré), inte förknippade med sjukdomar i det kvinnliga reproduktiva systemet, inkluderar:

 • Obalans av könshormoner (progesteron, som hjälper till att minska livmodern och prostaglandin, vars överskott ökar styrkan i sammandragningen av livmodermusklerna), överdriven sköldkörtelaktivitet.
 • Intrauterin enhet och andra preventivmedel.
 • Hög känslighet för förändringar i kroppen.
 • Felaktigt placerad livmoder.
 • Nervöshet i nervsystemet.
 • Smärta som ett resultat av förlossning eller.
 • Brist på ordentlig fysisk aktivitet.
 • Ärftlighet.
 • Kalcium- eller magnesiumbrist.
 • Felaktig kost. Läs också:

Om smärtan under menstruationen är kortvarig, smärtnivån är acceptabel, och du behöver inte skjuta upp vardagliga saker, då är allt bra, och det finns ingen anledning att få panik.

10 bästa recept - hur man kan bli av med smärta under menstruationen

Traditionella folkmetoder kan bidra till att minska smärtnivån under menstruationen (förutsatt att det inte finns några allvarliga problem med kvinnors hälsa):

  Torra värme, massera och vila
  Värme hjälper till att slappna av livmodern och minska kraften i dess sammandragningar, en lätt massage av buken (strikt medurs) kommer att slappna av musklerna.

 • Smärtstillande
  1-2 tabletter med no-shp hjälper till att lindra kramper. Ibuprofen, spasmalgon eller ketonal hjälper till att hantera svår smärta. För smärta orsakad av överexcitation av nervsystemet (stress etc.) kan ett enkelt lugnande medel hjälpa - även en vanlig valerian.
 • Orala preventivmedel
  P-piller innehåller hormoner som hjälper till att normalisera hormonnivåerna. Sådana piller är mycket effektiva för att lindra buksmärta och andra "effekter" av menstruation. Utan att rådfråga en gynekolog bör du naturligtvis inte börja ta.

 • Motion
  Naturligtvis talar vi inte om chockbelastningar och dessutom inte om övningar i pressen, men här är lutningarna, kroppsrotationerna, ljussträckningarna ganska lämpliga. Pilates och yoga, som involverar arbete med muskelton, är också ett utmärkt botemedel mot smärta.
 • Kompresser och badkar
  Till exempel ett bad med havssalt (tas före och efter menstruationen i 15-20 minuter dagligen). Sittande bad (kontrast) är också lämpliga innan menstruationen börjar och komprimeras under menstruationen. Efter ett bad eller en kontrastdusch ska du klä dig varmare och ligga i minst en timme.
 • Örtte, infusioner, avkok
  Dessa inkluderar kamomill och mynta te (du kan tillsätta honung), persilja eller sorrel, mineralvatten, tansy, ekollon, jordgubbar, angelica, etc..

 • Massage
  Spasmer kan lindras genom korsryggmassage. Det rekommenderas med någon annans hjälp, även om du kan göra det själv. Lägg tennisbollen i två strumpor, lägg ryggen på dem så att bollarna är i nivå med de nedre revbenen på båda sidor om ryggraden. Tryck dem försiktigt med ryggen och rulla lätt bollarna med musklerna.
 • Eteriska oljor
  Innan menstruationen och de första dagarna kan du gnugga en blandning av eteriska oljor i sakralregionen, samt i nedre del av buken. Ingredienser: johannesörtolja (50 ml), marjoram (5 droppar), clary salvia (4 droppar), ryllik (5 droppar). Gnugga ett par gånger om dagen. Innan proceduren ska du utföra ett allergitest genom att sprida lite blandning, till exempel på armbågens böjningar. Klåda eller rodnad är ett tecken på en allergi.
 • Simning
  Det mest användbara och minst traumatiska sättet att lindra smärta. De viktigaste fördelarna är frisättning av endorfiner (ett naturligt smärtstillande medel), muskelavslappning.
 • Kyla på magen
  Att ”frysa” smärta är en av de effektiva metoderna. På magen ska du lägga en ispack (endast i en handduk och på kläderna!) I 15 minuter, inte längre.

  När det gäller förebyggande av smärta före och under menstruationen, kom ihåg att använda livsmedel som innehåller mycket kalcium (sur fettsmjölk), håll dig aktiv (detta gäller även sex - orgasm minskar obehag), minimera kryddig, kryddig och kaffe i din kost, vägra från rökning och alkohol, undvik inte och undvik stress.

  I vilka fall ska jag konsultera en läkare för smärta under menstruationen?

  Du bör vara försiktig och besöka din gynekolog om...

  • Smärtan förändrar ditt vanliga sätt att leva (du måste ta en ledig dag och ligga i sängen).
  • Svår smärta varar mer än 2 dagar.
  • Smärtan åtföljs av illamående, diarré, huvudvärk.
  • Kraftig blödning åtföljs av frigörandet av blodproppar och varar mer än 1-2 dagar.
  • Allvarlig smärta finns även när du tar orala preventivmedel.
  • Svår smärta (för medelålders kvinnor) dök upp nyligen.
  • Ibuprofen, ingen spa, smärtstillande medel hjälper inte.
  • Tilldelningar är mer rikliga än tidigare (packningar varar i 1-2 timmar).
  • Cykeln bröts och kroppsvikt minskade.


  Sådana symtom kan indikera förekomsten av allvarliga skäl för behandling. Dessa inkluderar vanligtvis:

  1. Endometrios (värkande eller krampande smärta med återgång till ändtarmen under hela cykeln).
  2. Fibroider, fibroider, polypper eller livmodercancer.
  3. Phlebeurysm.
  4. Anomalier i livmoderns struktur.
  5. Von Willebrands sjukdom.
  6. Trombocytbrist i blodet.
  7. Inflammatorisk process i könsorganet.

  Naturliga icke-hormonella läkemedel, såsom Menalgin, används ofta för att lindra smärta under menstruationen. Det minskar smärta, intensitet, menstruationens varaktighet och lindrar psyko-emotionell överbelastning. Att ta Menalgin på "kritiska dagar" minskar behovet av NSAID som påverkar mag-tarmkanalen. Med en tendens till smärtsam menstruation rekommenderas att du börjar ta läkemedlet på dagen före den första menstruationsdagen. Menalgin har en komplex effekt: smärtstillande medel, kramplösande, lugnande och avsväckande medel.

  I inga fall ska du lida och uthärda svår smärta! Om du är orolig för ditt tillstånd, kontakta din läkare direkt. En standardundersökning kan lugna dig eller hjälpa dig att starta behandlingen i tid, vilket i alla fall kommer att gynna.

  Webbplatsen varnar: självmedicinering kan skada din hälsa! Alla tips som presenteras är endast för referens, de ersätter inte läkemedelsbehandling och avbryter inte resan till läkaren!

  Under en mogen period upplever kvinnor varje månad blödning. De uppstår på grund av att livmodern förbereder sig för befruktningen, och om den inte inträffar tas epitelceller bort från kroppen..

  Hur man blir av?

  Under ett tag kan du eliminera utseendet på naturliga sekret. Omedelbart är det värt att säga att under matningsperioden och när flickan är i position försvinner problemet naturligt. Sedan återställs cykeln och kritiska dagar försvinner helt efter början av klimakteriet.

  Det finns dock några ögonblick i livet då det är viktigt att menstruationen inte visas. Detta kan vara en semester eller ett bröllop, det vill säga situationer där det är nödvändigt att göra menstruationen försenad. Så det är inte förvånande att kvinnor i vissa fall undrar hur man kan bli av med menstruationen, som kom vid fel tidpunkt. Det finns sätt att hjälpa till med detta..

  Medicinska metoder

  Det bästa sättet skulle vara att kontakta gynekologen med denna fråga, eftersom bara en specialist vet hur man ska agera korrekt. Läkaren kommer att förskriva preventivmedel som kan hjälpa till att försena början av kritiska dagar. Han kommer att berätta hur du använder läkemedlen på rätt sätt. I slutet av p-piller kommer cykeln att återhämta sig..

  Vilka medicinska produkter är indicerade för användning:

  • Kalciumklorid och Vikasol används som tillsätts mjölk. Denna komposition påskyndar början av menstruationen.
  • Duphaston är indicerat för användning under menstruationen. Detta är ett hormonellt läkemedel som inte är ett preventivmedel. Det minskar svårighetsgraden av obehag från menstruation, om du använder tabletter varje dag, från och med mitten av cykeln. Läkemedlets verkan är baserat på undertryckandet av regenereringen av livmodersceller i livmodern. Biverkningar från läkemedlets effekter kan förekomma: en allergi i form av rött utslag, huvudvärk, ökad bröstkänslighet, obehag i levern.
  • Läkemedlet Dicinon förtjockar blodet och gör väggarna i blodkärlen starkare. Det rekommenderas att användas för att kontrollera antalet perioder. Drick tabletter 5 dagar före cykelstart. Som ett resultat kommer urladdningen att vara mycket mindre än vanligt. Biverkningar från att ta: utslag i huden, domningar i benen, smärta i magen.
  • Hormonala tabletter Norkolut hjälper till att försena menstruationscykeln i 2-7 dagar. De används en vecka före menstruationsstart. Som ett resultat kommer mängden blodutsöndringar att minska, de blir tjocka. Kontraindikationer för användningen av läkemedlet - fetma, pubertet, astma och diabetes.
  • Det hemostatiska läkemedlet Tranexam har en hemostatisk effekt. Hans intag förkortar de kritiska dagarna. Ta läkemedlet bokstavligen från början av cykeln. Med försiktighet är det värt att använda det för dem som har njurproblem. Du kan använda drogen bara 3 cykler, då blir det beroendeframkallande.
  • Etamsylat ökar blodets viskositet. Användningen gör kritiska dagar mindre långa och nästan smärtfritt. Av biverkningarna är det värt att notera utseendet på huvudvärk, tyngd i magen, halsbränna.

  Förberedelser för att försena början av kritiska dagar bör rekommenderas av en läkare. Vissa orsakar allvarliga konsekvenser.

  Spiral

  Ett annat sätt att försena din period är att installera en hormonell spiral. Det hjälper till att förhindra befruktningen och gör att urladdningen blir kort och minimal.

  Hur påverkar kroppen ett främmande organ:

  • I vissa fall kan medlen för att försena menstruationen vara mycket långa när de installeras.
  • I en kvinnas kropp kan en spiral vara utan skada på hälsan upp till 5 år. Sedan tas den bort och cykeln återställs.

  Om den mest obehagliga saken under förnyelsen av kroppen inte är blodutsöndring, utan smärta, kan du helt enkelt köpa speciella smärtmediciner. De finns i lager som säljs på apotek. Om smärtan blir outhärdlig är det värt att besöka en gynekolog. Han kommer att förskriva orala hormoner.

  Folkrättsmedel

  Folkläkemedel kan bidra till att minska menstruationsdagarna och flytta datum. Det finns flera sätt värda att överväga. Det enklaste av dem är att använda en stor mängd vätska från den första dagen för urladdningen. En annan metod är att dricka ett glas citronsaft från den tredje dagen. Men för att inte skada magen är det värt att späda ut juicen med vatten i ett förhållande på 1 till 7.

  Vad mer kan göras:

  • Injektioner med C-vitamin hjälper till att försena urladdningen ett par dagar.Du kan också bara äta ett stort antal citroner eller andra citrusfrukter..
  • Det kommer att visa att man framkalla menstruationsutseendet i förväg, med hjälp av ett avkok av nässlor eller tinktur av vattenpeppar. De används för 1 msk. l innan du äter. Användningen av de presenterade medlen kommer att öka blodkoagulationen och menstruationen kommer att hålla mindre.
  • Användningen av avkok från en herdsväska hjälper till att påskynda uppkomsten av sekret.
  • Användning av tamponger med god absorptionsförmåga kan minska antalet dagar av menstruation. Men du behöver göra detta bara under de senaste dagarna, eftersom endometriumet fortfarande kommer att behöva lite tid att röra sig bort. Det är viktigt och korrekt välja hygienproduktens storlek - för stora tamponger kommer att skada väggarna i slidan.
  • Menstruationen försvinner också om kvinnan börjar snabbt gå ner i vikt. Men den presenterade metoden är farlig för hälsan. Mot bakgrund av detta rekommenderas det inte att applicera det..

  Menstruationens varaktighet minskar sexen under den. Det underlättar också kvinnors övergripande välbefinnande. Men för att uppnå effekten behöver du inte använda en kondom, eftersom det är nödvändigt att spermierna kommer in i slidan. Det innehåller hormonet prostaglandin, som hjälper kroppen att frigöra endometrium snabbare.

  Om lukten av sekret har blivit obehaglig, sur, bör du genast besöka en läkare. Det kan orsakas av en sjukdom..

  Medel från örter och bär

  Du kan prova ett avkok av blödning. För att göra detta, ta 2 msk. l rhizomer av en växt och 200 ml varmt vatten hälls. Därefter förvaras de i ett vattenbad. Efter att buljongen har svalnat, filtreras den, tillsätts rent vatten så att volymen blir lika med 200 ml. Ta läkemedlet 5 gånger om dagen i 1 msk. l efter måltid.

  Barberry rekommenderas också. De ämnen som finns i den, absorberas i blodkärlen, skär dem. Som ett resultat upphör kritiska dagar. Samma effekt erhålls genom att använda te från jordgubbsblad och viburnum..

  Idrott

  Regelbunden fysisk träning kan också underlätta och minska svårighetsgraden av menstruation. Tack vare dem är det möjligt att bli av med följande symtom:

  • Irritabilitet.
  • uppblåsthet.
  • Kronisk trötthet.

  Inte många vet att gymnaster praktiskt taget inte har några perioder.

  Detta beror på att de regelbundet upplever enorm fysisk aktivitet. Du kan också använda den presenterade metoden.

  Näring

  Det finns ett antal produkter som kan minska smärta från muskelkramper. De innehåller också ett stort antal mineraler och vitaminer, vilket förkortar menstruationens varaktighet. Det här handlar om:

  Bland annat bör rött kött, mejeriprodukter och kaffe uteslutas från kosten. De kan provocera en orolig mage och öka smärtan från kramp. De presenterade produkterna har också en dålig effekt på en persons känslomässiga tillstånd.

  Om det är svårt att ge upp koffein, prova att ersätta det med te. Det har en gynnsam effekt på kroppen. Dessutom förhindrar dess användning cancer, diabetes, sänker kolesterolet och aktiverar mental aktivitet..

  Att ändra din livsstil till rätt hjälper också att bli av med smärta. Det rekommenderas att delta i fysisk träning, börja besöka poolen. Det är värt att införa livsmedel som är rika på vitaminer, vegetabiliska livsmedel och fisk i din kost..

  När det gäller den obehagliga lukten kan du ta bort den genom att observera hygien. För detta ändamål är det bättre att använda tamponger, inte kuddar. Glöm inte att byta hygienprodukter var tredje timme och varje dag två gånger för tvätt och 1 gång för att duscha.

  Det hjälper till att slappna av musklerna i bäckenet och öka blodflödet, påskynda menstruationen, värmen. Att ta måttligt varma bad eller applicera en värmedyna på buken kan lindra smärta.

  Akupunktur är också en effektiv metod för att hantera menstruationscykeln. Kärnan är att utföra tryck på vissa punkter. På grund av vad det visar sig att eliminera smärta, lindra humörsvängningar, förbättra den känslomässiga bakgrunden. I vissa fall kan användningen av metoden stoppa perioden under lång tid, men innan proceduren bör du rådfråga din läkare.

  För evigt eliminering

  Hur kan du bli av med menstruationen så att de aldrig dyker upp igen? Om du redan har blivit mamma och inte tänker få barn i framtiden, kontakta en gynekolog för operation. De kommer att klippa rören, sedan försvinner urladdningen, men du förlorar för alltid könsfunktionen.

  Det är viktigt att förstå att det för ett sådant ingripande finns ett stort antal kontraindikationer.

  Bieffekter

  Försenad menstruation väcker konstgjort negativa händelser. En kvinna har:

  1. Humörsvängningar.
  2. Illamående.
  3. Svullnad i bröstet.
  4. Ökad aptit.
  5. Migrän.

  Om de presenterade symtomen har uppstått efter att ha tagit hormonella läkemedel, är det värt att ersätta dem med andra. För att göra detta måste du besöka en läkare som kommer att rekommendera lämpliga läkemedel.

  När det gäller att öka övervikt påverkar det inte hormonella piller. Produktens sammansättning innehåller inte komponenter som provocerar till en snabb bildning av ett fettlager. Om du äter rätt förblir vikten normal.

  Du kan inte använda tips regelbundet för att eliminera menstruationen. De kan endast användas som ett mått på nödsituation. Om menstruationen varar länge och är smärtsam är det bättre att söka hjälp hos en gynekolog som kommer att förskriva en produktiv behandling.

  Det är inte helt klart för vilket syfte. Från menstruation som fenomen? Ta bort äggstockarna så kommer solen att skriva upp eller blockera produktionen av vissa hormoner. Det är bättre att rådgöra med experter på detta område och komma ihåg att du kan orsaka oåterkallelig hälsoskada.

  Att bli av med din period är inte lätt och farligt för din hälsa..

  Någon skrev om citrusfrukter och C-vitamin. Jag hörde också den halvhjärtade åsikten att C tvärtom hjälper menstruationen att komma om du är sen.

  Om ligering av rör, du ljög också, menstruation inträffar från livmodern under påverkan av äggstockarna.

  Slutsats? Skär antingen det ena eller det andra eller alla.

  Du kan fortfarande vänta tills 50+ år och de försvinner själva.

  Det finns starka, hormonella läkemedel, jag kommer inte att kalla dem här, jag vill inte att någon ska börja äta dem för mitt avsedda syfte. Dessa injektioner orsakar en konstgjord menopaus, äggstockarna stängs av, endometriet växer inte och avvisas inte, menstruationen försvinner.

  För viktiga saker, till exempel beräknade du inte din semester eller utsåg inte ett bröllop den dagen, du glömde att titta på kalendern - du kan flytta dina perioder varje månad eller avbryta dina perioder några gånger i ditt liv med coca, p-piller. Var bara mer försiktig med dem, annars kommer du att vara helt preventivmedel;)

  Att bli av med din period är lätt. Du behöver bara bli gravid. Och föda och amma, som förväntat.)

  Tydligen förstod jag din fråga så att jag kan ändra schemat för deras start och slut. Om du är intresserad av hur du helt kan bli av med dem en gång för alla, är detta för gynekologer. I detta fall kommer du att klippa rören och du kommer inte längre att uppleva dessa besvär, men tillsammans med detta kommer du att förlora chansen att bli mamma. Det finns ett antal kontraindikationer för denna operation, så du måste kontakta en gynekolog först.

  Om du planerar en semester eller någon annan viktig händelse, så att det inte finns några perioder för tillfället, bör du först citera; provocera quot; deras början är för tidig, nämligen måste du dricka en tinktur av vattenpeppar eller ett avkok av nässlor. De kommer att förkorta menstruationsperioden och öka blodkoagulationen.

  Förutom dem kommer menstruationsperioden att påskynda avkokningen av herdens väska (gräs).

  Det mest effektiva sättet att förhindra att menstruationen går är citroner, eftersom de försenar uppkomsten av menstruationen i flera dagar (ibland under en vecka), även om jag själv inte använde den här metoden, så jag vet inte hur många citroner att äta.

  Du kan också använda medicinska medel, så att du kan påskynda passering av menstruation med hjälp av Vikasol och kalciumklorid, som vi blandar med mjölk.

  Orala preventivmedel. Utan paus och prima 7 placebo. Endast 21 tabletter med hormoner. Men ingen kommer att säga vilken typ av livslängd dessa kvinnor har. Om en gång för alla, utan piller, är det enda alternativet kirurgi för att ta bort livmodern. Eftersom avlägsnandet av bara äggstockarna och till och med delar av livmodern, tillsammans med dem, kommer inte önskan att förverkligas. Det här är det säkraste

  Men du måste övertyga läkaren som kommer att vända sig att livmodern egentligen inte behövs, klara en massa tester och sätta stopp för sexuellt liv..

  Du kan bli av med menstruationen permanent om du tar till hysterektomi (avlägsnande av livmodern). Men denna metod, det verkar för mig, motsäger människans naturliga natur - hur som helst, men borttagandet av något organ påverkar i viss utsträckning alla andras arbete.

  Jag vet att p-piller, liksom spiraler med hormoner, praktiskt taget reducerar blodiga utsläpp till ett minimum, mestadels smetande, lätt.

  I allmänhet tror vissa (forskare först ville skriva, ändrade sig sedan) tänkare tror att menstruation är en patologi, en sjukdom och att det leder till gradvis förstörelse av kroppen. Jag kommer inte att ta till mig kritik, eftersom detta inte är mitt förbehåll. Dessutom tror jag att om du inte använder något på dig själv som en upplevelse och du inte har någon rätt att kritisera.

  Så, anhängare av denna åsikt tror att ju närmare en person är naturen, desto friskare är han. Detta är verkligen sant. Till exempel känner de som äter hälsosamma livsmedel (dvs. råa, termiskt obearbetade) inte menstruation. Som bevis på detta finns det förvånansvärt ett par människor från mitt liv, jag har lyckan att kommunicera med vegetarianer, veganer och rå matister. Dessa två kvinnor gick på råmatens väg och de har enligt dem inget citat; patologisk kvot; urladdning, även om de ännu inte har nått tröskeln när klimakteriet inträffar och menstruationen upphör av sig själv.

  I Amerika uppfann de ett läkemedel som eliminerar menstruation (det måste konsumeras regelbundet), tyvärr vet jag inte namnet, men i Ryssland är det definitivt inte där ännu.

  Injektioner med C-vitamin - detta kommer att försena början av menstruationen i 2-3 dagar, du kan äta citroner väl samma historia.

  och det skulle helt bli av med att du behöver dricka hormonella piller med manliga hormoner, de föreskrivs när du byter sex.

  Mer menstruation försvinner efter avlägsnande av äggstockarna, tidig menopaus. Jag hoppas att svaret på frågan.

  Alla metoder för att bli av med menstruation, föreslagna ovan, leder till uttalad hormonell obalans, snabbt åldrande av kvinnor. Men bland moderna preventivmedel finns det så vitt jag vet de med vilka det inte finns några perioder och det finns ingen obalans, till exempel Mirena. Men alla dessa frågor måste hanteras med en gynekolog.

  Accept av chockdoser av vitamin quot; quot; ändrar den hormonella bakgrunden i en kvinnas kropp under en viss period. Äggseparation kan avbrytas i flera dagar. Detta har inte några allvarliga konsekvenser för kvinnans kropp, förutom att du om några dagar fortfarande måste citera; träffa gästernas del; och kanske lite justera från nästa besök.

  Frågan är ganska konstig, jag känner personligen bara tre sätt, ett av dem är att bli gravid, den andra är att ta bort livmodern, den tredje är att bli gammal och överleva klimaxet. Jag hörde att med hjälp av olika piller kan du stoppa din period, men konsekvenserna för sådana kvinnor kommer inte att vara särskilt bra och detta kommer definitivt att påverka din hälsa.

  Det finns flera sätt att bli av med din period åt gången, men inte för alltid..

  Jag använde dem flera gånger, snarare en.

  Jag gick till vila på havet, och helgdagarna är just där.

  Jag fick råd att du måste ta ett varmt bad och sitta i det i en halvtimme.

  Jag gjorde det på kvällen och på morgonen försvann nästan urladdningen..

  Men det finns ett minus, naturligtvis hälsa.

  Nästa månad var dessa dagar smärtsamma och därför är det nödvändigt att ta denna metod mycket sällan.

 • Artiklar Om Missbruk Cykeln

  Fläckbrunt urladdning efter menstruation: orsaker, nödvändiga behandlingsåtgärder

  Kvantiteten och kvaliteten på utsöndringar från könsorganen bör kontinuerligt övervakas av en kvinna, eftersom de är det första tecknet på sjukdomar i reproduktionssystemet....

  Hur man går ner i vikt med klimakteriet snabbt och utan hälsorisk?

  Den främsta manifestationen av klimakteriet är en förändring i reproduktionsfären. Äggstockarna slutar slutligen på sin egen funktionalitet, menstruationsflödet inträffar inte....

  Hur många dagar ska vara normalt??

  I en vuxen kvinnas reproduktionssystem sker cykliska processer varje månad. De representerar förändringar i den hormonella bakgrunden, liksom strukturen i äggstockarna och livmodern, som är nödvändiga för befruktningen av ett barn....