Hur man lindrar PMS-symtom - psykosomatik

Harmonier

Behandlingen av PMS-syndrom är en ganska komplicerad process. Detta beror på det faktum att långt ifrån alla nyanser av arten av dess förekomst fortfarande är kända. Men för många kvinnor blir denna period ett riktigt test, premenstrual irritabilitet uppträder under PMS, vilket påverkar stämningen och förhållandena med nära och kära negativt. I det här fallet börjar kvinnor leta efter svaret på en fråga: "Hur man kan bli av med PMS?". Låt oss försöka ta reda på hur du löser detta problem, liksom vad som måste göras för att lindra denna svåra tid..

Obehagliga PMS-symtom

Som redan angivits finns det ingen exakt tolkning beträffande arten av förekomsten av PMS-syndrom. Som ett resultat av många undersökningar av kvinnor runt om i världen sammanställdes emellertid en lista över symtom på PMS, som oftast rör det klara könet:

 • Ritningssmärta i nedre del av buken. Cirka 95% av kvinnor som lider av PMS gör ett sådant klagomål till medicinska institutioner. Smärta uppstår på grund av livmodersammandragningar, så kvinnor drömmer om att göra allt för att göra PMS lättare.
 • Smärta som påverkar bröstkörtlarna. Bröstet är förstorat och grovare på grund av förändringar i hormonell bakgrund.
 • Ökad trötthet. En kvinna blir trött redan vid middagen, och på natten kan hon inte sova sundt.
 • Ändring i smakpreferenser. Ofta märker kvinnor att de före menstruationen har en önskan att äta maten som tidigare inte lockade dem alls.
 • Manifestationen av depression, kort humör, nervositet, irritabilitet. Alla dessa PMS-symtom är förknippade med smärta i livmodern och bröstet. Dessutom påverkar förändringar i hormonell bakgrund negativt det centrala nervsystemet.
 • Regelbunden urination. De flesta kvinnor vet att de under PMS går på toaletten flera gånger oftare än vanligt.

Ökad aptit före menstruationen är inte ett sällsynt fenomen, många flickor stöter på det. Vissa har en önskan...

faktorer

Det finns vissa faktorer som kan framkalla en snabbare utveckling av PMS-syndrom:

 • Brist på magnesium kan orsaka yrsel, huvudvärk. En kvinna har en önskan att konsumera stora mängder choklad.
 • Brist på vitamin B6 orsakar trötthet, svaghet och svullnad..
 • Dåliga vanor. Kvinnor som konsumerar alkohol (alkohol kan bara drickas i små doser), liksom de som har ett beroende av rökning, är mycket mer benägna att drabbas av PMS.
 • Övervikt. Sådana flickor blir oundvikligen gisslan av premenstruellt syndrom.
 • Serotoninbrist. "Glädjehormonet" är ansvarigt för ett gott humör, så dess frånvaro leder till motsatt effekt.
 • Arvsfaktorn. De flickor vars mödrar hade det svårt under denna period riskerar att upprepa sitt öde.
 • Aborter, gynekologiska sjukdomar, svår förlossning - allt detta kan leda till ett negativt fenomen inför PMS.

Hur man avlastar PMS

Hur man lindrar PMS är en fråga som många flickor vill få svar på. Det finns en viss lista med rekommendationer som följer att du kan förbättra ditt tillstånd innan menstruationens början:

 • Bra dröm. Du måste sova minst 8 timmar om dagen. Det är denna mängd tid som en kvinnas kropp behöver för att återhämta sig. Brist på sömn kommer att påverka immunitetstillståndet negativt, det kommer att bli en känsla av ångest och ökad aggression. Om sömnlöshet stör är det bättre att inte gå en kort tid före sänggåendet, liksom att regelbundet ventilera sovrummet. Frisk luft är ett nödvändigt villkor för normalt liv.
 • Bad med terapeutisk effekt. I avsaknad av allergiska reaktioner på eteriska oljor kan de användas på ett säkert sätt. Oljor är ett mycket effektivt vapen som kan rädda dig från PMS-syndrom. Dessutom har basilika och lavendel utmärkta egenskaper. Med deras hjälp kan du lindra muskelkramper och bli av med smärta i nedre buken..
 • Träna stress. Lopp, yoga, fitness och dansklasser hjälper kvinnor i alla åldrar att hantera ett sådant obehagligt tillstånd. Fysiska belastningar bidrar till en ökning av "lyckohormonet", så stämningen garanteras bli flera gånger bättre.
 • Intaget av vitaminer. En och en halv vecka före menstruationen är det tillrådligt att börja ta vitamin E, A, B6. Tack vare dem kan du ta bort trötthet, sömnlöshet, ångest, smärta i hjärtat. De kommer också att hjälpa till att glömma takykardi och en kraftig förändring av blodtrycket..
 • Överensstämmelse med kosten. Frukt, grönsaker, livsmedel med mycket kalcium och fiber är rätt val för dem som vill normalisera sitt tillstånd. När det gäller kaffe, söta drycker, choklad, är det tillrådligt att glömma det åtminstone tillfälligt. Om du lider av ångest och konstant irritabilitet kommer koffein att förvärra situationen.

Regelbundna kritiska dagar indikerar ett tillfredsställande tillstånd för kvinnans reproduktionssystem. I alla fall…

Behandling

Att lindra tillståndet under PMS är en genomförbar uppgift, men vissa ansträngningar måste göras. Som regel behandlar läkare PMS-syndrom genom att välja behandling beroende på dess funktioner, dvs individuellt. Till exempel kan en kvinna hänvisas till en psykolog, där känslomässigt urladdning och korrigering av beteende utförs. Dessutom förskrivs flickor ofta olika lugnande effekter. För att bli av med olika typer av smärta föreskrivs antiinflammatoriska läkemedel.

Om, som ett resultat av testerna, information visas om bristen på cykelens andra fas, är hormonbehandling det rätta valet. När mentala symtom dominerar, kan du inte göra det utan antidepressiva medel. Dessutom ökar nivån för sådana ämnen som serotonin och histamin före menstruationsperioden, så att läkare i detta fall föreskriver antihistaminer. Som redan angivits är det viktigaste att följa rätt livsstil, hälsa i detta fall låter dig inte. Då blir det mycket lättare att slåss med PMS. Intaget av vitaminer, mineraler, korrekt näring, att ge upp dåliga vanor - alla dessa faktorer kommer att påverka din hälsa positivt.

Hur man kan bli av med PMS

Innehållet i artikeln

 • Hur man kan bli av med PMS
 • Premenstruellt syndrom och dess behandling
 • Hur man underlättar flödet av PMS?

Orsaker och symtom på PMS

Det finns många symtom som förekommer under premenstruellt syndrom: depression, trötthet, allergiska hudreaktioner, förstoppning, ömhet och svullnad i bröstkörtlarna, irritabilitet, svår huvudvärk, diarré. För varje kvinna är dessutom kursalternativen och tecknen på PMS rent individuella. Hos vissa kvinnor börjar vikten att öka i veckan före menstruationen, huvudet gör ont och akne visas i ansiktet. Andra börjar drabbas av sömnlöshet och depression..

Under den premenstruella perioden uppträder fluktuationer i könshormoner i den kvinnliga kroppen. Och manifestationerna av premenstruellt syndrom beror på reaktionen på sådana fluktuationer. Hormoner reglerar menstruationscykeln och träffar andra kroppssystem (genitourinary och centrala nervsystemet). Det är här irritabilitet uppstår, och en nedsatt njurfunktion leder till ödem. I början av menstruationen återgår allt till det normala, så att kvinnor glömmer PMS ett tag.

Det finns också andra skäl för uppkomsten av premenstruellt syndrom: brist på mineraler och vitaminer i kroppen, alkohol, stora mängder salt, kaffe, stress, en stillasittande livsstil och rökning. Om premenstruella perioder blir allt svårare för dig, bör du tänka på rätt livsstil. Den svåra förloppet av PMS ärvs ofta.

Premenstruellt syndrom

För att lindra symtomen på PMS rekommenderas att avstå från dåliga matvanor en vecka före menstruation. Begränsa ditt intag av salt, socker, starkt te och kaffe. Drick inte mer än en och en halv liter vätska per dag. Alkohol är skadligt, vilket bara ökar irritabilitet, hunger och huvudvärk. Avlägsna livsmedel som innehåller smaker och konstgjorda tillsatser från din diet. Konsumera inte stora mängder animaliskt fett, och rätter med magert kalvkött, fisk eller fjäderfä kommer att vara praktiska. Byt ut smör med grönsaker, begräns inte dig till färsk frukt och grönsaker, som innehåller en stor mängd vitaminer, mineraler och fiber.

I kampen mot premenstruellt syndrom är det viktigt att öka kroppens uthållighet genom sport. Sluta röka eftersom nikotin förvärrar PMS-förloppet. Försök att inte överbelasta nervsystemet, otillräcklig sömn minskar kroppens motstånd mot stress, ökar irritabiliteten. Försök att sova i ett ventilerat rum i minst åtta timmar, det rekommenderas att du tar en kontrastdusch innan du gör detta.

Med uppträdandet av ödem under den premenstruella perioden hjälper en avkokning av hästsvansgräset perfekt. Ta 30 gram av denna ört (säljs på apoteket) och häll ett glas kokande vatten, insistera i en timme. Sila och ta produkten i ett glas två till tre gånger om dagen.

Läkemedelsbehandling för PMS kan variera avsevärt, allt beror på resultaten av studien och de rådande symtomen. Ofta används för att behandla pre-menstruellt syndrom mediciner som påverkar det centrala nervsystemets funktion, förbättrar ämnesomsättningen - nootropics. De stabiliserar produktionen av kvinnliga hormoner, bidrar till normalisering av hjärnan och lindrar symtom på PMS.

Också används är vasoaktiva läkemedel som skyddar och tonar kärl, förbättrar blodcirkulationen till organ, tunnar blodet och lindrar smärta. Sedativa och antidepressiva medel används för att korrigera nerv- och mentala symtom. Antiinflammatoriska läkemedel hjälper till med bröstsmärta.

Hur lindrar en kvinna premenstruellt syndrom

Med tillkomsten av premenstruellt syndrom står de flesta kvinnor inför utvecklingen av olika slags obehagliga symtom. Under denna period blir flickan extremt irritabel. Det finns många orsaker till PMS. För hundra år sedan var ett sådant tillstånd under hemlighetens gardin. I dag vet medicin dock metoder för hur en kvinna kan bekämpa PMS och vad som orsakar det.

Vad är PMS

Premenstrual syndrom (PMS) är en kombination av olika symtom som uppträder före början av menstruationen. Orsakerna till detta tillstånd är den patologiska karaktären av cykelens andra steg. De flesta flickor kämpar med nervositet och andra symtom under denna period..

formulär

PMS skiljer sig i utvecklingsformer:

 • kompenserad - det finns ingen konstant progression av symtom. De visas i den andra fasen av cykeln, slut efter menstruationens början;
 • subkompenserad - intensiteten och frekvensen av symtom ökar ständigt, försvinner efter början av menstruationen;
 • dekompenserade - symtomen pågår någon tid efter starten av en ny cykel, kanske inte försvinner alls.

orsaker

Det tros att huvudorsaken till PMS är de hormonella förändringarna som följer med den andra fasen av menstruationscykeln. För normal funktion av en kvinnas kropp krävs en balans mellan könshormoner. Menstruationscykeln åtföljs av starka fluktuationer i hormonell bakgrund, så en kvinna kan uppleva negativa reaktioner i form av PMS-symtom.

Hormonell obalans påverkar negativt nervsystemets funktioner, så en kvinna har regelbundna humörförändringar, ett instabilt känslomässigt tillstånd. Symtomen beror inte bara på hormonnivån utan också på hjärnans reaktioner på deras förändringar..

Experter noterar vissa faktorer som påverkar uppkomsten av PMS:

 • magnesiumbrist orsakar yrsel, huvudvärk och takykardi. Med en magnesiumbrist lockas en kvinna till choklad;
 • vitamin B6-brist åtföljs av bröstsmärta, humörsvängningar, svullnad, allmän svaghet, kronisk trötthet;
 • tobaksmissbruk ökar risken för PMS betydligt;
 • övervikt;
 • brist på serotonin provocerar tårfullhet, melankoli, sorg, depression;
 • genetisk predisposition;
 • överförda aborter, förlossning med komplikationer;
 • gynekologiska sjukdomar;
 • påfrestning.

Ganska ofta möter kvinnor med kroniska sjukdomar som är involverade i mental aktivitet PMS.

symtom

Premenstruellt syndrom åtföljs av sådana symtom:

 • rita smärta i nedre buken;
 • grovhet, bröstsmärta;
 • ökad törst, svullnad;
 • takykardi, smärta i hjärtområdet;
 • brist eller ökad aptit;
 • illamående, yrsel;
 • frossa, feber;
 • allergi;
 • avföringsstörningar;
 • utseendet på hudutslag, akne, akne;
 • viktökning;
 • kort humör, irritabilitet;
 • minnesskada;
 • ökad eller minskad libido;
 • sömnstörningar;
 • tearfulness.

I de flesta fall visas manifestationer av premenstruellt syndrom en vecka före menstruationen och försvinner med början av en ny cykel. Men i vissa fall observeras dålig hälsa under en längre tid, och en kvinna måste ta till medicinering för att lindra symtomen.

Hur man kan bli av med PMS

Om en kvinna möter mindre manifestationer av PMS, inte känner allvarligt obehag, kan hon lätt hantera detta tillstånd på egen hand. Men när symtom påverkar det normala livet, påverkar prestandan kraftigt, måste en kvinna konsultera en specialist (gynekolog, endokrinolog, neurolog) för att lindra premenstruellt syndrom. Först efter en grundlig undersökning och leverans av tester blir det möjligt att ta reda på den exakta orsaken till störningarna och föreskriva adekvata terapimetoder.

Mediciner

Efter undersökningen hjälper läkaren att lindra PMS genom att förskriva komplex behandling. Det inkluderar:

 • hormonella läkemedel mot PMS, som hjälper till att normalisera hormonnivåerna. Ofta utnämnd till Duphaston, Utrozhestan. Hormonella preventivmedel som Yarin, Janine, Jes visar också bra resultat;
 • För att underlätta PMS, och särskilt för att bli av med nervositet, föreskrivs lugnande, psykotropa mediciner. Behandlingsförloppet fastställs av den behandlande läkaren, vanligtvis inte mindre än 60 dagar;
 • diuretika används för att bekämpa puffiness;
 • förutom huvudbehandlingen är symptomatisk terapi, vilket hjälper till att bekämpa samtidigt manifestationer. Vanligtvis föreskrivna smärtstillande medel, antiallergiska, vitaminer;
 • homeopatiska medel är ganska effektiva medel för att eliminera bröstsmärtor och normalisera den psykomotiska sfären. Dessa läkemedel har växtbas, är inte beroendeframkallande och väcker sällan allergier. Oftast föreskriver läkare Remens, Mastodinon.

Hemmetoder

PMS-symtom kan lindras hemma med enkla folkmetoder. Dessa metoder inkluderar:

 • ta ett varmt bad för att lindra nervösa, muskelspänningar;
 • En avkok av citronmeliss, kamomill och torkad frukt är lämplig för fotbad. Förfarandet förbättrar blodcirkulationen, eliminerar kramper, främjar avkoppling, lugnar;
 • avkoppling till trevlig musik;
 • nedsänkning i ditt favoritföretag;
 • ta lugnande te, avkok på örter.

För att förbättra välbefinnandet, normalisera menstruationscykeln, kan du använda dessa recept:

 • blanda 1, 5 msk. l citronbalsam och röd yarrow med 3 msk. l kamomill, tillsätt 0,5 l vatten, koka. Den resulterande kompositionen delas upp i tre doser. Varje dag för att laga en ny buljong;
 • kombinera i lika stora proportioner (2 msk. l.) akaciablad och gentian. Häll kompositionen med ett glas kokande vatten, ta bort i 25 minuter. Konsumera 1 gång före sänggåendet. Behandlingsförloppet är en vecka.

För att minska mängden sekret, kan du använda den här kompositionen:

 • ½ liter kokande vatten;
 • ½ tsk knotweed;
 • 1 tsk lungmask;
 • 1 msk. l daisy;
 • 1 msk. l rölleka;
 • 1 msk. l fräken.

Kombinera alla ingredienserna i en glasbehållare, häll kokande vatten. Insistera en halvtimme, sil, ta före sänggåendet.

Näring och livsstils korrigering

Att hantera PMS är ganska enkelt om en kvinna ändrar sin livsstil, sin kost. Först måste du utesluta salt, fet mat och dryck med ett högt koffeininnehåll. Det är nödvändigt att berika dieten med livsmedel som är rika på olika vitaminer, näringsämnen och spårämnen.

Försök att följa sömn och vakenhet, undvik stress - starka känslomässiga chocker påverkar din hälsa negativt. Det är nödvändigt att överge alkohol och tobaksprodukter för att få måttlig fysisk aktivitet på det vanliga livet, vilket kommer att öka nivån av endorfiner i blodet. Inget behov av att ge upp träning och inte ta till intensiv gymnastik - detta förvärrar problemet mycket.

För att lindra det känslomässiga tillståndet kan du använda kamomill buljong, te med mynta, tinktur av moderwort.

Att ignorera symptomen på PMS orsakar utveckling av svåra patologiska tillstånd:

 • ökat blodtryck;
 • hjärtsmärta uppträder;
 • vaskulär hälsa förvärras;
 • depression.

Som ett förebyggande av utvecklingen av premenstruellt syndrom måste du följa enkla regler:

 • leva ett aktivt sexliv (helst med en partner som använder preventivmedel);
 • genomgå regelbunden medicinsk undersökning, även om det inte finns några symtom på någon sjukdom;
 • ta hormonella preventivmedel (endast enligt instruktion av en läkare);
 • helt överge användningen av tobaksvaror, alkohol;
 • leda en aktiv livsstil, motion;
 • undvik stressiga situationer.

PMS upplevs av 75% av kvinnorna. Hos vissa är symtomen mindre, fortsätt obemärkt. Men de flesta flickor måste ta till mediciner för att få dem att må bättre. För att bli av med eller minimera manifestationen av negativa symtom måste en kvinna hålla sig till förebyggande åtgärder, om nödvändigt, kontakta en läkare för att ge läkemedelsbehandling.

PMS: 15 naturläkemedel för symptomlindring

PMS kan påverkas av kvinnor i alla åldrar, även om det är vanligast bland kvinnor mellan 20 och 40.

I slutet av 1800-talet och början av 1900-talet kunde du gå till apoteket och hitta hundratals växtbaserade extrakt till salu.

På den tiden visste mer än 90 procent av befolkningen hur man skulle använda medicinalväxter som växer i trädgården för att behandla vanliga sjukdomar och skador; de var tvungna att göra det, eftersom det praktiskt taget var det enda "botemålet".

Hur och hur man lindrar och minskar symtomen på PMS

Till skillnad från läkemedel, som vanligtvis fungerar genom en enda mekanism, som att rikta in sig på bakterier, arbetar örter synergistiskt för att eliminera stora obalanser i kroppen som kan leda till sjukdom..

Användningen av växter som läkemedel är en av de enda formerna av läkning som erkänns av varje kultur och etnicitet och som har funnits sedan antiken och fortfarande används i stora delar av världen. Detta är det äldsta helande systemet på planeten..

Jag brukade betrakta örter, i många fall, som ett alternativ till mediciner, som användbara för att behandla olika symtom, men inte för att behandla den underliggande orsaken. Sedan dess har jag väsentligt reviderat min åsikt, och nu förstår jag att örter kan hjälpa till att upprätthålla din hälsa från den mest grundläggande nivån, som mat.

Det finns många hälsoklagomål som växtbaserade läkemedel kan hjälpa, och bland dem, naturligtvis, premenstruellt syndrom (PMS).

Vad är premenstruellt syndrom (PMS)?

Premenstruellt syndrom beskriver en grupp symtom som kan uppstå en till två veckor före en kvinnas menstruation. Symtomen varierar mycket i svårighetsgrad och typ, men kan inkludera:

Det tros att hormonfluktuationer som uppstår under menstruationscykeln är den främsta orsaken till PMS, även om kemiska förändringar i din hjärna också kan spela en roll..

Låga nivåer av vissa vitaminer och mineraler är förknippade med PMS, och stress och depression kan förvärra symtomen..

PMS kan påverkas av kvinnor i alla åldrar, även om det är vanligast bland kvinnor mellan 20 och 40.

Det är också mer troligt att det förekommer hos kvinnor som har fött minst ett barn, har en familjehistoria av depression eller har postpartumdepression eller annan humörstörning. Dessutom är det ett otroligt vanligt problem som drabbar minst 85 procent av kvinnorna som har menstruation..

15 växter för att lugna PMS

Symtom på PMS kan vara milda eller svåra, de kan helt enkelt vara ett besvär eller sänka din livskvalitet avsevärt..

Många kvinnor vänder sig till receptfria smärtstillande medel för att lindra symtomen, och vissa går till och med så långt att de använder preventivpiller för att stoppa ägglossningen (vilket vanligtvis minskar PMS-symtomen), men de har riskerna för biverkningar..

Örtläkemedel kan vara mycket effektiva som ett naturligt alternativ för att lindra menstruationskramper och andra PMS-symtom. Bättre alternativ inkluderar följande.

Viburnum bark och guelder-rose

Viburnum bark (Viburnum opulus) kan bidra till att minska muskelkramper och används ofta för att lindra menstruationskramper. Det är känt som ett livmodersrelaxerande medel och innehåller en kramplösande skopoletin..

Enligt tradition är viburnumbark särskilt användbart vid menstruationskramper, som ges till korsryggen eller låret.

Viburnum sylivifolia är en annan typ av viburnum (Viburnum prunifolium), som också innehåller livmoderrelaxerande scopoletin. Intermittenta, svåra menstruationsvärk lindras bäst med hjälp av guelder-rose, särskilt om de åtföljs av svår menstruationsblödning.

Tori Hudson, professor, N.D..

Svart cohosh

Svart cohosh används traditionellt för att behandla menopausala symtom som värmeattacker, men är också känt för att ha en avslappnande effekt på livmodern. Enligt Hudson, som rekommenderar tinktur från 1/4 tesked till 1/2 tesked varannan till fyra timmar:

"Om pre-menstrual irritabilitet och ångest, långsam eller oregelbunden menstruationscykel eller dålig blödning är förknippad med menstruation, är svart cohosh särskilt indicerat för menstruationskramper."

Rött hallonblad

Rött hallonblad är känt för sin toniska effekt på reproduktionssystemet, och detta kan hjälpa till att lugna livmodern och lindra menstruationskramper när de tas regelbundet..

Dong qui

Dong kwai rekommenderas traditionellt för dysmenoré eller smärtsam menstruation. Det fungerar som östrogen i kroppen och kan hjälpa till att förbättra livmodern..

Dong kwai kan vara särskilt användbar i kombination med andra växtbaserade läkemedel. Enligt American Botanical Council (ABC):

"Premenstrual syndrom (PMS) är ett tillstånd som kan behandlas med örter.

Kvinnor som lider av PMS (ungefär en tredjedel av alla kvinnor i åldrarna 30 till 40 år) har en gemensam hormonstruktur med förhöjda östrogennivåer i plasma och minskad plasmaprogesteron strax före menstruationen.

. PMS kan kontrolleras effektivt med dong quai, Vitex vulgaris, lakrits (Glycyrrhiza glabra) och svart cohosh (Cimicifuga racemosa).

De två sista växterna innehåller fytoöstrogener (som fungerar som östrogen i kroppen), som tros ha en tonisk effekt på livmodern. "

Vilda yams

Wild yam är populärt för att lindra klimakteriebesvär, men det är väl lämpat för PMS, vilket hjälper livmodern att fungera effektivt under menstruationen och förhindrar också kolik och livmoderkramper.

Reishi

Reishi medicinsk svamp, känd som Lingzhi i Kina, eller "växtand." Det kallas också "Mushroom of Immortality" - ett smeknamn som säger allt..

Reishi har använts medicinskt i Asien i tusentals år och hjälper till att öka ditt immunsystem, bland andra fördelar. Det kan hjälpa till att hantera trötthet och svaghet i samband med PMS och har avkopplande egenskaper för kvinnor som känner sig irriterade eller nervösa..

Vänderot

Valerian är känd för sin lugnande effekt och kan därför vara användbar för humörsvängningar förknippade med PMS, sömnlöshet och irritabilitet. Det används också ibland för mag-tarmkolik och kan hjälpa till att lugna kramper i livmodern. Valerian, som används med bark av viburnum, kan vara särskilt användbar för att lindra både kolik och humörsvängningar..

Tori Hudson, N.D. förklarade:

"Valerian innehåller en viktig klass av föreningar som kallas valepotriater och valeriansyra, som exklusivt finns i denna fleråriga växt som är infödd i Nordamerika och Europa.

Det är lätt att förstå hur Valerian hjälper till att lindra smärta, ångest och sömnlöshet, eftersom både valepotriater och valeriansyra kan binda till samma receptorer i hjärnan som valium. Även om Valerians inflytande på menstruationskolik inte har studerats vetenskapligt har det en avslappnande effekt på spasmodiska sammandragningar i tarmmusklerna..

Både livmodern och tarmen är mjuka muskler. I klinisk praxis är Valerian vanligtvis ett viktigt komplement till en alternativ metod för smärtsam menstruation. "

Vitex vanligt

Vitex vulgaris (Vitex agnus-castus) används traditionellt för att lindra menstruationsproblem, inklusive premenstruellt syndrom. En systematisk översyn avslöjade en signifikant minskning av PMS-symtom hos kvinnor som använde Vitex vulgaris jämfört med dem i placebogruppen..

Dessutom har kvinnor som lider av premenstrual dysforisk störning (PMDD), som är en svårare form av PMS, också fått hjälp av Vitex vulgaris.

Maskros

Maskrosblad fungerar som ett säkert diuretikum. När du drar överflödigt vatten från kroppen kan maskros hjälpa till att lindra uppblåsthet.

Naturligt progesteron

Progesteron är ett naturligt hormon i människokroppen, nödvändigt för olika vitala funktioner. Hos kvinnor balanserar progesteron östrogenhormoner och produceras främst av äggstockarna under ägglossningen..

Kvinnor som närmar sig klimakteriet producerar lägre och ofta otillräckliga nivåer av progesteron. I vår kultur tenderar till och med kvinnor under deras fertil ålder att producera mer östrogen.

Naturligt progesteron (bio-identiskt med det progesteron som din kropp producerar) kan hjälpa till att balansera östrogenhormoner för att lindra PMS-symtom, liksom en normal menstruationscykel..

Kamomill

Kamomillte ökar glycinnivån, vilket hjälper till att lugna muskelkramper. Glycin är också en nervrelaxant, vilket kan förklara varför kamomill också är effektiv för att lindra stress och ångest. Traditionellt rekommenderas kamomillte för att lugna menstruationskramper..

Maca

Maca är en knöl från rädisafamiljen som hjälper till att återställa hormonbalansen. Vallmo kan hjälpa kvinnor att minska PMS-symtom, och detta är en adaptogen ört, vilket betyder att den kan hjälpa till att stödja din kropp under stress, främja känslomässigt välbefinnande och upprätthålla ett hälsosamt humör..

Hjärt

Nyttigt för att stimulera livmoderns ton kan moderwort också hjälpa till att minska kramper och kolik i livmodern. Moderwort används också för att lindra stress och hjärtrelaterade symptom på grund av ångest. Moderwort har listats bland kinesiska örter som tros kunna lindra PMS enligt Cochrane Systematic Review:

"Kinesisk örtmedicin har använts i århundraden i Kina och används för närvarande på kinesiska offentliga sjukhus för att behandla primär dysmenorré [smärtsam menstruation].

Översynen hittade lovande bevis på fördelarna med att använda kinesisk växtmedicin för att minska menstruationssmärta vid behandling av primär dysmenorré jämfört med traditionell medicin som NSAID och orala preventivpillerar, akupunktur och värmekompression. "

Fänkålsfrön

Det har visats att fänkålfrö extrakt minskar svårighetsgraden av PMS, inklusive signifikant minskning av symtomen på premenstruell spänning.

Kvinnor som tog fänkålfrö extrakt tre dagar före menstruationsstart och upp till tre dagar efter att de slutade sade att dropparna hjälpte dem att känna sig mindre deprimerade och vara produktiva på jobbet och underlättade kommunikationen med vänner och familj, enligt studier publicerade om årliga konferensen för European Society for Human Reproduction and Embryology.

Saffran

Kvinnor som fick 30 mg safranekstrakt per dag (15 mg två gånger dagligen) under två menstruationscykler rapporterade om 50 procent minskning av svårighetsgraden av PMS-symtom..

Vad mer fungerar för att lindra symtom på PMS?

Om PMS-symtom, inklusive smärtsamma menstruationskrampar, minskar din livskvalitet, överväga ett antal säkra och naturliga strategier..

Primrose olja på kvällen: innehåller huvudfettsyran gamma-linolensyra (GLA), som är användbar för att lindra smärta. Också användbart för att återställa den onormala fysiologin hos hormoner som kan bidra till PMS-symtom..

DIM (diindolylmetan): DIM är ett naturligt förekommande fytokemiskt i korsformade grönsaker som broccoli, blomkål, grönkål och rosenkål. Den har unika egenskaper som gör att den kan förändra östrogenmetabolismen, främja optimal östrogenbalans och upprätthålla en sund progesteron- och testosteronproduktion..

Svårighetsgraden av PMS-symtom hos kvinnor är förknippad med ökat östrogen, och symtomen blir allvarligare när östrogen växer. DIM har en balanserande effekt på hormoner och kan gynna tillstånd som PMS, som är förknippade med en obalans av östrogen och progesteron.

Akupunktur: En översyn av 27 studier har visat att akupunktur kan lindra menstruationskrampar bättre än läkemedel eller örter genom att stimulera produktionen av endorfiner och serotonin i ditt centrala nervsystem.

Dietändringar: Förändringar i kosten kan vara till stor hjälp för att lindra kolik och andra PMS-symtom. Du kan också prova:

Vägrar koffein, alkohol och kolsyrade drycker

Minska sockerintaget

Undvik rökt ost, kött och fisk (eftersom de kan öka vätskeansamlingen)

Se till att du får tillräckligt med näringsämnen i kosten, särskilt vitamin B6, mangan, vitamin A och E, kalcium, magnesium, animaliskt omega-3-fett och tryptofan

Motion: Detta är ett annat användbart verktyg som hjälper till att lindra menstruationskramper, kanske för att det höjer nivån av endorfiner, som är kemikalier i hjärnan som är associerade med smärtlindring..

Värme: Att använda en varmvattenflaska på nedre del av buken eller blötläggning i ett varmt bad kan ge tillfällig lindring av menstruationssmärta.

Aromaterapi: aromaterapi med lavendel lindrar känslomässiga symtom som är premenstruella, vilket åtminstone delvis förklaras av en förbättring av aktiviteten hos det parasympatiska nervsystemet.

publicerad av econet.ru. Om du har några frågor om detta ämne, fråga dem till specialister och läsare av vårt projekt här.

P.S. Och kom ihåg att bara förändra vårt medvetande - tillsammans förändrar vi världen! © econet

Gillar du artikeln? Skriv din åsikt i kommentarerna.
Prenumerera på vår FB:

Min smärta och raseri: 5 sätt att "få vänner" med PMS

I många kvinnors liv finns det tre skattade bokstäver som förvandlar en öm nymfe till en rasande raseri. Kärleksfulla vänner och släktingar springer snabbt bort, av rädsla för att falla under en het hand. Vilken typ av ”sjukdom” är det som skrämmer alla?

De vanligaste manifestationerna av premenstruellt syndrom är huvudvärk, som ibland når migrän, orsakslös irritabilitet, depression, depression, problem med avföring och urinering, törst, akne och andra utslag i ansiktet, svullnad, önskan om sött och salt i okontrollerade mängder.

I min övning fanns det fall då en tjej ringde ambulans, hennes mage gjorde så mycket innan menstruationen. Och ingenting hjälpte henne. Efter 35 år började andra ha ont i bröstet: stenigt och hällt.

Tyvärr beror i en sådan situation ofta lite på en kvinna, eftersom dessa processer regleras av hennes hormonella bakgrund.

Det finns turister bland oss ​​som aldrig i sitt liv har upplevt glädjen av premenstruellt syndrom. Men de flesta är tyvärr väl medvetna om vad som sägs.

Premenstrualt syndrom är en komplex uppsättning av regelbundet återkommande symtom som leder till obalans i en kvinnas fysiska och psyko-emotionella tillstånd. Det förekommer hos 7 av 10 kvinnor i åldrarna 20-45 år. Som regel förekommer cykliskt några (i genomsnitt 5-10) dagar före menstruationens början.

Det speciella med PMS är att antalet symtom är stort och att de alla är olika..

Levande känslomässiga manifestationer:

 • depression,
 • irritabilitet,
 • aggressivitet.

Kroppsändringar:

 • bröstsvullnad och ömhet,
 • vulvovaginal candidiasis eller den så kallade "trasten" hos vanliga människor,
 • svullnad,
 • sömnlöshet,
 • ökad aptit och följaktligen viktökning.

Det finns tydliga medicinska kriterier för att förklara de fenomen som leder till uppkomsten av premenstruellt syndrom..

 • Bristen på vissa könshormoner. En av de viktigaste "kvinnliga" hormonerna anses traditionellt vara progesteron - ett steroidhormon som har en mycket bred komplex effekt på en kvinnas kropp. Dess brist i den andra fasen av cykeln är direkt relaterad till förekomsten av PMS.
 • Brist på sömn. Om du inte får tillräckligt med sömn, börjar stresshormonet kortisol produceras av kroppen i ökade mängder. Som följaktligen orsakar en minskning av hormonet för hälsosam sömn och det känslomässiga välbefinnandet hos progesteron. När allt kommer omkring båda dessa hormoner förenas av en enda metabolisk väg i binjurarna. Därför, om även för 3 månader sedan kroppen hade ett tillräckligt innehåll av könshormoner, då som ett resultat av sömnbrist garanteras deras brist och, som ett resultat, PMS.
 • Brist på B-vitaminer, särskilt B6. Detta gäller särskilt för vegetarianer..
 • Magnesiumbrist kan orsaka takykardi och huvudvärk.
 • Östrogendominans. Efter trettio års ålder börjar en kvinna en gradvis minskning av nivån på könshormoner. Oftast dör progesteron bort snabbare än östrogen. Miljöfaktorer påverkar också snedvridningen av förhållandet mellan könshormoner: falska östrogener (xenoestrogener). Alla dessa komponenter leder till ett tillstånd av östrogendominans..

Rekommendationer för åtgärder

Ofta är kvinnor dömda till premenstruellt syndrom och tror att detta är för livet. Inte alls nödvändigt! Modern medicin har ett brett utbud av behandlingsalternativ för PMS. Dessa är vitaminer och mineraler, hormonåterställning, fysioterapi och mycket mer.

Kvinnor äldre än 35 år med en ljus ICP behöver regelbunden övervakning av en läkare med funktionell medicin. Det är mycket troligt att klimakteriet är svårt för dem att läcka..

Var uppmärksam på din cykel. Om det börjar förändras (både för att förkorta och förlänga) - detta är den första signalen om en minskning av äggstocksfunktionen. Var noga med att kontakta en specialist i funktionell medicin.

Det mest effektiva sättet att testa hur äggstockarna och binjurarna fungerar är att genomföra ett test av flera steroider från 18 till 21 dagen i cykeln. Och för att förstå hur dina könshormoner är i balans kan du använda östrogen-progesteron-förhållandet.

Därefter kommer en kompetent specialist att se hur man kan hjälpa patienten. Någon kommer att rekommenderas att kompensera för bristen på spårelement, tillsätt vitaminer och antioxidanter. Till exempel kan en brist på vitamin D eller omega-3 leda till en störning i menstruationscykeln för PMS.

Om grova avvikelser hittas i analyserna lägger läkaren till smycken till patientens brist. Monokomponentterapi väljs för någon. Men det händer och vice versa, när det är nödvändigt att balansera bristen på alla hormoner.

Förebyggande åtgärder

 1. Först av allt, få tillräckligt med sömn! Gå till sängs före 23:00.
 2. Titta på din vikt. Ät fraktionellt 3-4 gånger om dagen. Välj icke-stärkelsefulla grönsaker, livsmedel med ekologiskt protein, vegetabiliska oljor och greener.
 3. Innan menstruationen, minska intaget av mjöl, salt och söt. Uteslut alkohol, starkt te och kaffe.
 4. Ge din dagliga diet rätt mängd vitaminer och mineraler.
 5. En annan hemlighet: kasta sojaprodukter. De introducerar en obalans i den kvinnliga hormonella bakgrunden.

Också under denna period är det användbart att göra yoga och meditation. Dessa tekniker hjälper dig att slappna av och lugna dig. Koppla av helt och håll, om möjligt, lugn.

Hur man hanterar aggression i PMS

Premenstruellt syndrom, förekomsten av aggression, många kvinnor lider! Men få människor vet hur de ska hantera det. Låt oss försöka ta reda på det!

Premenstruellt syndrom - PMS

Ett syndrom betraktas som många symtom inom medicinen. Premenstruellt syndrom har 150 olika symtom. Många kvinnor under PMS upplever milt, nästan omöjligt obehag, som de inte försöker slåss mot. Men förgäves. Det är nödvändigt att bli av med det, eftersom med tiden symptomen blir mer känsliga, och efter 40 kan premenstruellt syndrom bli menopausalt och dessa smärta blir dagligen.

Östrogener och progesteron är kvinnliga hormoner som spelar en viktig roll i en kvinnas kropp. Under cykeln uppstår en obalans av hormoner och varje kvinna känner det. Det manifesterar sig som en ökning av aptit, viktökning, uppkomsten av gaser i tarmen. Många börjar huvudvärk, kramper i kalvmusklerna, ömhet i bröstkörtlarna. I detta tillstånd försvinner stämningen helt, men du kan förstöra den och någon annan!

I väntan på de kritiska dagarna förekommer förkylningssymtom, eftersom immunförsvaret försvagas och inte kan hantera virus. Det finns ingen önskan att arbeta, irritabilitet, distraktion verkar. Jag vill ligga hemma under täcken och dricka te. Men få människor har en sådan möjlighet, och verkligen till ingenting! Därför är det nödvändigt att hantera dessa symtom..

Innan menstruationen kan du njuta av ananas.

Och ändå, hur man hanterar PMS?

Om en kvinna blir för känslomässig kan hon skratta och gråta hårt. Det är bäst att använda lugnande medel, helst växtbaserade, på råd från en läkare. Helst, naturligtvis, göra trevliga, icke-stressande affärer. Ta en kopp aromatisk te, slå på trevlig musik, tända ljus.

Innan menstruationen kan tarmproblem börja. Du kan undvika dem genom att ställa in en diet. Uteslut mousserande vatten, snabbmat, mjöl, baljväxter, nötter, kål från kosten.

Handflator, fötter, armhålor innan menstruationen blir konstant våt. Detta fenomen kallas hyperhidros. Dessutom kan en obehaglig lukt uppstå. På sådana dagar måste du besöka duschen oftare, använda en pålitlig deodorant. Ät gröt, lågfettprodukter.

En vanlig PMS-följeslagare är svullnad. För att undvika dem, drick inte flytande 1,5-2 timmar före sänggåendet, uteslut inte salt. Du måste dricka kefir, äta äpplen, flytta mer. Du kan brygga diuretiska teer.

Det är användbart och nödvändigt för alla att ta vitaminer. Det är användbart att dricka ett glas mjölk med en sked honung på natten. Mjölken är rik på kalcium och honung innehåller tillräckligt med magnesium..

Hur man hanterar aggression i PMS

Före de kritiska dagarna börjar en kvinna en period då hon är irriterad av små saker utan anledning. För närvarande är kvinnan överväldigad av känslor och aggression, hennes fysiska och psykologiska hälsa är i ett instabilt tillstånd. Hon kan skrika på nära och kära, arbetskollegor. Men det viktigaste att komma ihåg är att detta bara är ett tillfälligt villkor som kan hanteras med värdighet..

PMS-aggression kan förstöra en familj

Innan premenstruellt syndrom inträffar, känner kvinnan lugn, balanserad, hon är vänlig i förhållande till andra människor. Men när det gäller ICP förändras det mycket. Förutom irritabilitet kan ökad touchiness finnas närvarande under denna period, en kvinna kan gråta på grund av olika bagateller. Mycket skarpa stämningsförändringar äger rum. Oftast väntar det svagare könet på slutet av denna period, med tanke på det som ganska naturligt. Men om du inte börjar kontrollera din irritabilitet, humörsvängningar, kommer detta att leda till ofta gräl och konflikter i familjen, och detta kommer att leda till dess förstörelse.

Det är svårt för barn att bära skriken från sin mamma när de inte gjorde något dåligt. Makan måste också uthärda allt som händer med hans kvinna. Och detta är svårt, om ett sådant beteende inte slutar, kan äktenskapet kollapsa. Allt detta beror inte på att kära inte vill acceptera en person som han är. Och allt eftersom det finns metoder för att bekämpa detta tillstånd. Och en kvinna är skyldig att göra allt för att undvika familjekonflikt.

Sätt att bekämpa aggression i PMS

 1. Först och främst är det nödvändigt att komma ihåg att denna period endast är ett tillfälligt fenomen. Medvetenhet om detta motiverar att slåss mot honom.
 2. Cirka en vecka innan kritiska dagar börjar bör du inte planera några viktiga händelser. Det är nödvändigt att vila mer, inte att anstränga sig. Du måste vila inte bara fysiskt, utan också moraliskt.
 3. Du måste följa en diet. Ät mer frukt och grönsaker. I inga fall konsumerar du koffein, alkohol, energi. Ät mindre söt, salt, fet. Om du verkligen vill äta något sött, till exempel för att heja dig upp, är det bäst att äta honung.
 4. Sport är en mycket bra aktivitet, men under denna period borde den vara i mått. Överbelasta inte dig själv med stor fysisk ansträngning. Bäst att gå.
 5. Drick lugnande te. Om tillståndet blir helt okontrollerbart, är det bättre att konsultera en terapeut som kommer att förskriva lungmedia..

***************************************************** ****************************
Glöm inte att dela informationen du läser på sociala nätverk. Du kan hjälpa människor som tycker att den här informationen är användbar.

12 tips för att besegra PMS (premenstruellt syndrom)

Det är välkänt att miljoner kvinnor varje månad upplever humörsvängningar och sjukdomar, populärt kallas PMS (premenstruellt syndrom). Om man faller in i dysterhet och hysteri på månatlig basis verkar det ibland för dem att det inte är möjligt att fly från detta, men du kan helt lösa detta problem.

1. Cornflakes kan hjälpa! Det är möjligt att du hittar ett botemedel mot PMS direkt i ditt kök. Forskare genomförde ett experiment: ett dussin kvinnor kort före menstruationen inkluderade vanliga majsflingor i sin dagliga diet. Resultatet av studien var mycket överraskande: igår, dyster och trött, idag har kvinnor blivit mindre irriterade och arga. Men vid användning av samma spannmål efter menstruationen observerades ingen sådan effekt. Det visade sig att kolhydratmat lindrar några av symtomen på PMS, du måste bara ge det preferens tio dagar innan din period (frukt, grönsaker, spannmål).

2. I din position är yoghurt en mycket hälsosam produkt. Kalcium i den är mycket användbar för den kvinnliga kroppen vid denna tid på månaden, och bifidobakterier, som finns i stora mängder i yoghurt, hjälper tarmarna väl. Vi rekommenderar att du kryddar all färsk fruktsallad med osötad naturlig yoghurt, detta är ett idealiskt vapen mot blues!

3. Ankelmassage hjälper dig att bli av med buksmärta. Det finns speciella punkter i området Achilles senor, påverkan som hjälper dig att bli av med smärta.

4. Saltbegränsning hjälper till att bli av med ödem en vecka före menstruationens början, bara salt lite mindre när du lagar mat. Kamomillte med en urindrivande effekt eller mineralvatten med citron kommer att bidra till att bli av med befintligt ödem..

5. Ritningssmärta i korsryggen lindrar perfekt lavendelolja. Dessutom hjälper ett bad med avkok av kamomill eller mynta att slappna av väldigt bra (och menthol med eukalyptus är bättre att ta bort stark smärta).

6. Ett bra botemedel mot ömhet och svullnad i bröstet är röd fisk som stekas i eld, mer specifikt fettsyrorna i det. Se till att inkludera lax eller öring i din diet före kritiska dagar. Ett långt känt botemedel kan också hjälpa - applicera kokta kålblad på bröstet, men inte från kokande vatten, och håll kompressen sval.

7. Ungefär mitten av menstruationscykeln skulle det vara lämpligt att börja använda antibakteriellt skum eller gel regelbundet, byt ut din vanliga dagkräm med grädde för fet hud (produktion av talg ökar avsevärt vid denna tidpunkt). En matta tonic eller lotion kommer också att fungera som en bra hjälper. Ansiktsskrubb och peeling vid denna tid på månaden är bättre att glömma.

8. Gör yoga! Den slappnar av, lindrar stress och är ganska kapabel att lindra smärta i korsryggen och nedre delen av magen. Vi rekommenderar övningen "kobra": i liggande läge, vila handflatorna på golvet under axlarna, medan underarmarna ligger på golvet. Lägg händerna på golvet och lyft långsamt upp kroppen och sträck ryggraden. Den nedre buken pressas mot golvet. Håll dig i detta läge i några minuter och andas djupt.

9. Ta bort en PMS hjälper ett glas rött torrt vin. Faktum är att innan menstruationen börjar saknar kroppen ofta progesteron - ett hormon som hjälper till att slappna av. Vin verkar på samma receptorer och har en liknande effekt..

10. Irritabilitet tar bort doften av lavendel. Lägg ett par droppar lavendelolja på kudden före sängen och andas in aromen med nöje!

11. En kvist av johannesört ört som läggs till ditt te hjälper dig att bli av med depression, eftersom johannesört är en länge känd antidepressiva.

12. För att skydda dina nära och kära från humörsvängningar, förklara för din man och andra att under denna period är det bättre att lämna dig ensam, att inte släppa tagg och inte kräva steril renlighet i lägenheten och perfekt strykade gardiner. Om det är möjligt ska du inte planera viktiga händelser i dag - det är bättre att skjuta upp gästernas mottagningar och middagar. Det kommer att vara mycket bättre att göra det som ger dig glädje (shopping, stickning, transplantation, promenader med en hund och ett barn.)

Hur man hanterar aggression i PMS

Premenstruellt syndrom, förekomsten av aggression, många kvinnor lider! Men få människor vet hur de ska hantera det. Låt oss försöka ta reda på det!

Premenstruellt syndrom - PMS

Ett syndrom betraktas som många symtom inom medicinen. Premenstruellt syndrom har 150 olika symtom. Många kvinnor under PMS upplever milt, nästan omöjligt obehag, som de inte försöker slåss mot. Men förgäves. Det är nödvändigt att bli av med det, eftersom med tiden symptomen blir mer känsliga, och efter 40 kan premenstruellt syndrom bli menopausalt och dessa smärta blir dagligen.

Östrogener och progesteron är kvinnliga hormoner som spelar en viktig roll i en kvinnas kropp. Under cykeln uppstår en obalans av hormoner och varje kvinna känner det. Det manifesterar sig som en ökning av aptit, viktökning, uppkomsten av gaser i tarmen. Många börjar huvudvärk, kramper i kalvmusklerna, ömhet i bröstkörtlarna. I detta tillstånd försvinner stämningen helt, men du kan förstöra den och någon annan!

I väntan på de kritiska dagarna förekommer förkylningssymtom, eftersom immunförsvaret försvagas och inte kan hantera virus. Det finns ingen önskan att arbeta, irritabilitet, distraktion verkar. Jag vill ligga hemma under täcken och dricka te. Men få människor har en sådan möjlighet, och verkligen till ingenting! Därför är det nödvändigt att hantera dessa symtom..

Innan menstruationen kan du njuta av ananas.

Och ändå, hur man hanterar PMS?

Om en kvinna blir för känslomässig kan hon skratta och gråta hårt. Det är bäst att använda lugnande medel, helst växtbaserade, på råd från en läkare. Helst, naturligtvis, göra trevliga, icke-stressande affärer. Ta en kopp aromatisk te, slå på trevlig musik, tända ljus.

Innan menstruationen kan tarmproblem börja. Du kan undvika dem genom att ställa in en diet. Uteslut mousserande vatten, snabbmat, mjöl, baljväxter, nötter, kål från kosten.

Handflator, fötter, armhålor innan menstruationen blir konstant våt. Detta fenomen kallas hyperhidros. Dessutom kan en obehaglig lukt uppstå. På sådana dagar måste du besöka duschen oftare, använda en pålitlig deodorant. Ät gröt, lågfettprodukter.

En vanlig PMS-följeslagare är svullnad. För att undvika dem, drick inte flytande 1,5-2 timmar före sänggåendet, uteslut inte salt. Du måste dricka kefir, äta äpplen, flytta mer. Du kan brygga diuretiska teer.

Det är användbart och nödvändigt för alla att ta vitaminer. Det är användbart att dricka ett glas mjölk med en sked honung på natten. Mjölken är rik på kalcium och honung innehåller tillräckligt med magnesium..

Hur man hanterar aggression i PMS

Före de kritiska dagarna börjar en kvinna en period då hon är irriterad av små saker utan anledning. För närvarande är kvinnan överväldigad av känslor och aggression, hennes fysiska och psykologiska hälsa är i ett instabilt tillstånd. Hon kan skrika på nära och kära, arbetskollegor. Men det viktigaste att komma ihåg är att detta bara är ett tillfälligt villkor som kan hanteras med värdighet..

PMS-aggression kan förstöra en familj

Innan premenstruellt syndrom inträffar, känner kvinnan lugn, balanserad, hon är vänlig i förhållande till andra människor. Men när det gäller ICP förändras det mycket. Förutom irritabilitet kan ökad touchiness finnas närvarande under denna period, en kvinna kan gråta på grund av olika bagateller. Mycket skarpa stämningsförändringar äger rum. Oftast väntar det svagare könet på slutet av denna period, med tanke på det som ganska naturligt. Men om du inte börjar kontrollera din irritabilitet, humörsvängningar, kommer detta att leda till ofta gräl och konflikter i familjen, och detta kommer att leda till dess förstörelse.

Det är svårt för barn att bära skriken från sin mamma när de inte gjorde något dåligt. Makan måste också uthärda allt som händer med hans kvinna. Och detta är svårt, om ett sådant beteende inte slutar, kan äktenskapet kollapsa. Allt detta beror inte på att kära inte vill acceptera en person som han är. Och allt eftersom det finns metoder för att bekämpa detta tillstånd. Och en kvinna är skyldig att göra allt för att undvika familjekonflikt.

Sätt att bekämpa aggression i PMS

 1. Först och främst är det nödvändigt att komma ihåg att denna period endast är ett tillfälligt fenomen. Medvetenhet om detta motiverar att slåss mot honom.
 2. Cirka en vecka innan kritiska dagar börjar bör du inte planera några viktiga händelser. Det är nödvändigt att vila mer, inte att anstränga sig. Du måste vila inte bara fysiskt, utan också moraliskt.
 3. Du måste följa en diet. Ät mer frukt och grönsaker. I inga fall konsumerar du koffein, alkohol, energi. Ät mindre söt, salt, fet. Om du verkligen vill äta något sött, till exempel för att heja dig upp, är det bäst att äta honung.
 4. Sport är en mycket bra aktivitet, men under denna period borde den vara i mått. Överbelasta inte dig själv med stor fysisk ansträngning. Bäst att gå.
 5. Drick lugnande te. Om tillståndet blir helt okontrollerbart, är det bättre att konsultera en terapeut som kommer att förskriva lungmedia..

***************************************************** ****************************
Glöm inte att dela informationen du läser på sociala nätverk. Du kan hjälpa människor som tycker att den här informationen är användbar.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Vilka förändringar i menstruationen kan vara med en ovariecyst

Försenad menstruation med en ovariecyst är ett av de ledande tecknen på sjukdomen. På grund av frånvaron av menstruation kan läkaren misstänka utvecklingen av patologi i det kvinnliga könsorganet, inklusive godartade tumörer....

Ascorutin tabletter: bruksanvisning

Instruktioner för Ascorutin tabletterInstruktioner är nödvändiga för att patienter ska bekanta sig med information, både om Ascorutin-tabletter själva och om deras syfte och användning....

Hur man använder kinesiska vattpinnar

Många av våra landsmän har utvecklat en negativ inställning till varor från Kina. Och allt för att de kom över produkter av dålig kvalitet. Om en sak fort misslyckas kan du försöka reparera den eller helt enkelt kasta bort den....