Hur man mäter basal temperatur korrekt under ägglossningen?

Klimax

Bastemperatur är den lägsta temperaturindikatorn som människokroppen visar under sömnen och signaler om interna förändringar i de inre organen och systemen i den kvinnliga kroppen.

Det är en förändring i basaltemperatur (BT) som indikerar början av ägglossning i kvinnans kropp och produktionen av hormonet progesteron, vilket indikerar en beredskap för befruktning och framtida graviditet.

Bastemperatur före ägglossning

I genomsnitt varierar BT-indikatorer i den första fasen av menstruationscykeln mellan 36,3-36,5 g. och det kan fluktuera upp / ner med en tiondel av en grad.

Innan ägglossningen börjar diagnostiseras ett hopp i temperaturindikatorer och är 37,1-37,3 grader. Uppgifterna som presenteras kan variera individuellt med hänsyn till interna och externa faktorer.

Basal temperatur under ägglossningen

Ihållande BT i sina index stiger kraftigt, men i sina index med minst 0,2 g. - indikerar direkt starten.

Det är för detta som regelbundna och konstanta mätningar av BT utförs och uppgifterna införs i deras eget schema.

Efter ägglossningen

Efter att ha ökat på ägglossningsdagen förblir BT på samma, oändliga nivå tills menstruationsperioden. Om menstruationen enligt schemat inte har inträffat medan BT-indikatorerna själva hålls på samma, oförändrade nivå och efter en försening - är kvinnan gravid.

Det räcker för att förstå att en hög nivå av BT under graviditeten kan kvarstå under de första 3-4 månaderna, medan corpus luteum fungerar i det kvinnliga reproduktionssystemet.

Beroende av bastemperatur på cykeln

För varje kvinnas reproduktiva ålder - menstruationscykeln under dess förlopp delas läkarna villkorligt in i tre faser - det vill säga follikulär, ägglossning och luteal.

Var och en har sin egen nivå av hormoner och följaktligen BT:

 • Under den allra första cykeln - östrogen dominerar i varje kvinnas kropp, och under hans direkta inflytande kommer temperaturindikatorerna att förbli på en låg nivå.
 • I den sista fasen dominerar progesteron, vilket håller BT-index på en hög nivå.
 • Skillnaden mellan själva cyklerna kommer att vara 0,4-0,5 grader och detta indikerar direkt det faktum att ägglossning redan har inträffat i hennes kropp. Ägglossningen har kommit - temperaturen kommer att visa ett kraftigt hopp på minst 0,2 grader och når 37,1-37,3.

Regler för mätning av bastemperatur

Regler för mätning av bastemperatur:

 1. Tidsindikatorn är uteslutande på morgontimmarna, tills själva mätningen av BT bör en kvinna ha minst 5-6 timmar god vila. Om en kvinna börjar komma ur sängen och rör sig aktivt - kommer BT-indikatorerna att ändras i större eller mindre utsträckning och anses vara opålitliga.
 2. Valet av termometer är en kvicksilver eller en elektrisk termometer. Men den första, kvicksilverläkare kallar det mer exakt - i 4-5 minuter. mäta BT. Om du väljer den elektroniska versionen av termometern - har den ofta en bekväm funktion för att lagra de senaste mottagna temperaturmätningsdata.
 3. Platsen för direktmätning av BT är ändtarmen, även om mätningar kan göras både i slidan och under tungan. Kom ihåg att det viktigaste är att mäta BT uteslutande samtidigt och med en kvicksilver eller elektronisk termometer som du ursprungligen valde.
 4. Den lägsta fysiska aktiviteten innan du mäter BT är att uppnå exakta och tillförlitliga resultat. Alla mätningar bör utföras omedelbart efter att du vaknat, medan du är i sängen, i ett horisontellt läge. Därför - placera termometern så nära som möjligt på kvällen nära dig.

Bygg upp diagrammet på rätt sätt

 1. Schema över förändringar i BT komponerar och leder från den första dagen i menstruationscykeln, när på morgonen temperaturförhållandena tas bort och matas in från tabellen.
 2. Om siffran på termometern ligger mellan två siffror, anges bottenindikatorerna i tabellen - detta anses vara korrekt.
 3. Om det har påverkats externa eller interna faktorer som kan påverka temperaturnivån, är det värt att skriva ner på ett separat pappersark och analysera det i framtiden.
 4. Ofta registrerar kvinnor en hög mätningstemperatur - alkohol, berusad dagen före eller underlägsen sömn, sjukdom osv. Kan provocera en ökning.

Varje normal indikation är sammankopplade med linjer, men ovanligt eller tveksamt med en streckad linje. Dessa indikatorer och ett diagram hjälper till att bestämma dagen för ägglossning, planera eller förhindra graviditet.

BT-ägglossningslinjen

När schemat för hantering av BT görs med beaktande av WHO: s alla rekommendationer och instruktioner, kan dess indikatorer inte bara indikera början av dagen för ägglossning, graviditet, men också utvecklingen av vissa sjukdomar..

Här är ägglossningslinjen en viktig indikator - BT samma dag som ägget lämnar äggstocken kommer att vara det lägsta i sin indikator, och kommer gradvis att öka under 3 dagar.

Det viktigaste att förstå är att skillnaden mellan raderna och dessa 3 värden inte bör vara mer än 0,1 grader under 2 av 3 dagar och inte mindre än 0,2 grader på en av två dagar.

Dessa indikatorer är viktiga för att planera graviditet..

Längden och varaktigheten av menstruationscykeln hos kvinnor

Nominell - menstruationscykel i en frisk, reproduktiv ålder hos en kvinna, cykeln bör normalt pågå från 21 till 35 dagar, men om dessa indikatorer är mer eller mindre, är det värt att genomgå undersökning och samråd med en läkare.

Detta fenomen kan bero på patologiska processer, hormonsvikt, provocerad av ovariell dysfunktion.

Detta kan orsaka en kvinnlig typ av infertilitet, eftersom det är så viktigt att genomföra en snabb undersökning och behandling.

Graf och temperaturskillnad

Som läkarna noterar, krävs normalt inte skillnaden mellan medelindex för BT i de två faserna att vara mindre än 0,4 grader i sina index - och om dessa index är lägre än den tillkännagivna nivån, kan detta respektive indikera sjukdomens gång i kvinnans reproduktiva system.

Oftast är detta en hormonell obalans - för att korrekt och korrekt ställa en diagnos är det viktigt att bestämma laboratorienivån för progesteron och ett hormon som östrogen i blodet.

BT kommer att vara högre - om alla indikatorer i progesterons blodkomposition överskrider indikatorerna i 7,6-12,7 enheter, även om det också händer när höga indikatorer observeras i den andra fasen av cykeln.

Det räcker att förstå att en normal nivå av BT i frånvaro av ägglossning inte kommer att bevisa normal funktion, funktionen av corpus luteum.

Hög BT i den första fasen

Under första halvåret är fasen av kvinnans menstruationscykel - östrogen i kroppen, vilket bestämmer effekten av BT-index inom 36,2-36,5 grader.

Om BT-indikatorerna stiger, indikerar detta indirekt problemet med kvinnans kropp.

I detta fall kommer temperaturindikatorerna att variera mellan 36,5-36,8 grader. I den andra fasen - BT kan också ökas om östrogenhormonbrist diagnostiseras..

Men det kommer gradvis att minska - en situation där BT varierar inom 36,7, men det är extremt sällsynt och börjar ofta på en nivå på 37 grader.

Låg BT i den andra fasen

Enligt läkare kommer BT-cykeln i den andra fasen av en kvinnas menstruationscykel att skilja sig från indikatorerna som erhölls i den första fasen med 0,4 grader. Om BT-mätningar utförs rektalt, kommer temperaturindikatorerna att variera på cirka 37 grader eller mer..

Med en skillnad på mindre än 0,4 grader indikerar detta direkt problem som har inträffat och uppstår i kroppen och som inte borde ignoreras.

Men det är viktigt att ta hänsyn till det faktum att varje kvinnas kropp är individuell och att vissa faktorer, sjukdomar som förekommer i den första eller andra fasen av menstruationscykeln kan påverka BT-indikatorer.

Vad påverkar värdena på BT?

BT-resultat kan påverkas av:

 • kort och underlägsen sömn, liksom själva kroppstemperaturen.
 • att dricka inför alkohol och stressiga situationer, samt långvarig depression.
 • på kvällen hade kvinnan en aktiv och våldsam sexuell relation, liksom diarré eller ofta toalettbruk på natten.
 • inflammatoriska processer som förekommer i ändtarmen och intag av vissa mediciner - sömntabletter eller hormoner.
 • en förändring i kroppshållning under mätning eller temperaturmätningstid, dag eller kväll, en termometer, liksom sömnlöshet eller en förändring i klimatförhållanden.
 • överdriven fysisk aktivitet på kvällen, den smittsamma karaktären på sjukdomens ursprung, liksom typen av termometer som används - elektroniskt eller kvicksilver.

Allt detta och mycket mer bör beaktas vid mätning av BT och schemaläggning av det..

Hormoner och BT

Äggstockarna i deras struktur innehåller folliklar och det är i dem att ägget mognar - innan ägglossningen börjar frisätts ett visst hormon, vilket provocerar tillväxten av follikeln och den efterföljande frisättningen av ägget som har mognat från det.

Det är östrogen som bidrar till det faktum att kroppen bygger upp endometrium, slemhinnan i livmodern och dess ökning provoserar brott i follikeln och frigörandet av ägget.

Redan dagen för ägglossningens början - det är ägget som lämnar och flyttar till livmodern och själva corpus luteum och producerar sedan progesteron.

Så själva corpus luteum är en sprängande follikel och hormonet kommer att försena utvecklingen av follikeln - så länge hormonet progesteron produceras kommer det att producera värme, så det påverkar temperaturnivån på BT.

När ägget inte befruktas kommer hormonnivåerna att minska, då förstörelsen av endometrialskiktet inträffar, följaktligen börjar menstruationen.

Vad betyder avvikelser från normen??

Själva avvikelserna kan utlöses av olika skäl - om en specialist är kvalificerad kan han på grund av indikatorer för BT-schemat diagnostisera patologi, utan dyra och långa studier..

Som ett exempel, förblir BT-indikatorerna höga under den andra fasen i den inflammatoriska processen som uppstår i bilagorna.

 1. Vid låga progesteronnivåer - en ökning av BT sker före menstruationens början, men ibland minskar den inte. När en kvinna är gravid, på grund av brist på progesteron, kan graviditeten avslutas naturligt. Endast en läkare kan ställa en noggrann diagnos genom att förlita sig på laboratorietester och bestämma nivån på hormonet progesteron i blodet.
 2. Om det är en försening i menstruationen och samtidigt faller indikatorerna till en nivå under 37 grader - detta indikerar en nedbrytning av äggstockarnas arbete. En läkare leder en kvinna till en ultraljudsundersökning och tidigt graviditetstest..

Om diagnosen bekräftas - dysfunktion i äggstockarna bryts också hormonnivån, vilket också provocerar ett antal patologiska tillstånd i kvinnans kropp. Läkaren föreskriver en kurs för att ta progesteronhormon för att normalisera den hormonella bakgrunden.

misstag

Fel i mätningen av BT inträffar också och oftast förekommer de direkt i själva mätprocessen - detta är en enkel överträdelse av mätreglerna.

Dessutom faktorer som:

 • gynekologiska sjukdomar och andra patologiska tillstånd som provocerar feberattacker och en temperaturökning.
 • ta mediciner eller alternativa metoder för självbehandling.
 • allvarliga överbelastningar, både fysiska och psykologiska, det sexuella samlaget som en kvinna hade före mätningen.
 • tar alkohol, tar hormonella preventivmedel.

I varje fall är det värt att besöka en läkare, genomgå en undersökning och en behandlingskurs, för att inte provocera kursen av gynekologiska sjukdomar, kvinnlig typ av infertilitet.

Hur man mäter basal temperatur för att bestämma ägglossningen?

Temperaturmätning för att bestämma ägglossningen är en av de äldsta och tidtestade metoderna..

Bastemperatur (BT) är ett mått i ändtarmen. Du måste mäta det regelbundet på morgonen utan att stå upp. Lär dig hur du mäter basal temperatur korrekt

Basal (rektal) temperatur

Berätta, snälla, hur ska bastemperaturen ändras under hela cykeln? I mitten av cykeln, under ägglossningen, stiger den - men borde den falla efter en vecka, eller stanna omkring 37 innan menstruationens början? Kan den öka med 19 dagar om cykeln är 29 dagar, eller indikerar detta inte ägglossning? Är det också möjligt att ägglossning inte sker varje månad? Vad som måste göras för att exakt bestämma om ägglossning äger rum - finns det andra metoder?

Temperaturmätning för att bestämma ägglossningen

Mätning av basaltemperatur är en ganska exakt metod för att bestämma ägglossningen. före ägglossningen sjunker temperaturen (men detta kan inte alltid fixas) och nästa dag stiger med 0,4-0,5 grader och hålls upp tills menstruationen. Detta kallas den andra fasen. Det varar normalt 14 dagar. En kortare varaktighet (10-12 dagar) är misslyckandet i lutealfasen, vilket ibland omöjliggör graviditet. En längre varaktighet av den andra fasen kan indikera uppkomsten av en corpus luteumcyst (en körtel som stöder den andra fasen eller en graviditet). Ägglossning sker inte i varje cykel. Endast en läkare kan analysera basaltemperaturdata och ställa en diagnos baserad på dem, eftersom Det finns många subtiliteter och nyanser som måste beaktas. utvärdera resultaten.

Berätta hur rektaltemperaturen och basaltemperaturen skiljer sig åt..
Vad visar hon och vad är mönstret för hennes förändring under cykeln.
Är det möjligt att bestämma graviditet utifrån det och hur.
Mätes temperaturen i slidan och i så fall varför?

Rektaltemperatur och basaltemperatur är samma. Det mäts endast i ändtarmen. Mätningen utförs på morgonen utan att gå ur sängen, samtidigt (6-8 timmar) varje dag. Om något förändras i läget: på söndagen mätte du inte klockan 8, utan klockan 12, eller så har du ökat din allmänna kroppstemperatur, eller så hade du nattökningar eller sexuellt samlag dagen innan - kort sagt allt som kan leda till en ökning av rektal temperatur anges i en separat kolumn..

Att mäta bastemperaturen är bara några minuter, och resultatet av denna metod är mycket viktigt. Läkaren ska utvärdera rektaltemperaturdata. Mycket är viktigt: själva temperaturvärdena och närvaron av två faser: i början av cykeln är temperaturen lägre, i slutet är den högre, och skillnaden mellan medelvärdet för den första och andra fasen, och varaktigheten för den andra fasen, och minimivärdet innan stigning. Du kan inte utvärdera ditt schema själv. Graviditet kan inte fastställas, du kan bara se att menstruationen inte har inträffat, temperaturen fortsätter att vara hög. Men du kommer att förstå detta genom förseningen av menstruationen. Under graviditeten stiger inte temperaturen högre än i den andra fasen.

Det är omöjligt att beräkna de "farliga" dagar under vilka befruktning förmodligen är omöjlig enligt schemat. Upptäck graviditet också.

Denna metod används för att bedöma kroppens hormonella tillstånd. För att göra detta är det önskvärt att mäta temperaturen i flera månader, desto mer - desto mer pålitlig. Enligt graferna kan du ta reda på om det finns ägglossning (om ägget mognar), om den andra fasen är full (dvs. om graviditet kan uppstå), om det finns tillräckligt med kvinnliga könshormoner. Etc. Metoden är mycket billigare och ofta mer pålitlig än att bestämma hormoner i blodet..

Mot bakgrund av att ta hormonella preventivmedel är det inte meningsfullt att mäta rektaltemperaturen, det kommer alltid att vara detsamma. Tar andra läkemedel, inklusive hormoner måste anges i diagrammet.

Vagina temperaturen mäts inte!

Hur mäter man basaltemperatur? Gäller endast till 08:00 (jag mäter kl. 9)? Är det möjligt med en elektronisk termometer? Och hur man förklarar att t stiger till 37,2 i början av cykeln under en dag, och sedan hoppar t från 36,2 till 36,9. Vilken annan undersökning som kan göras för att avgöra om ägget mognar

bastemperaturen ska mätas på morgonen innan du går ur sängen i 5 minuter. Den optimala tiden för att mäta den är morgon (6-8 timmar på morgonen), sedan stiger temperaturen varje timme med 0,1 grader. Det är synd att du inte gav hela schemat, det är svårt att bedöma temperaturförändringar utifrån ditt meddelande. Förekomsten av ägglossning kan bedömas om du gör en ultraljud mitt i cykeln.

Berätta om ägglossning är möjlig i frånvaro av en ökning av basal temperatur (specifikt utsläpp från livmoderhalsen finns).

Fortfarande är det mest pålitliga tecknet på ägglossning en minskning, och nästa dag en stadig ökning av basaltemperaturen. Andra tecken (utom ultraljudsdata om follikulär mognad och laparoskopiska tecken) är helt opålitliga.

Jag ville ställa dig en fråga, innan det skrev jag till dig att jag har problem med menstruation osv., Månadscykeln fastställdes med progesteron i 36 dagar, men förra månadens BT-cykel översteg inte 37,0 grader, och idag har jag 33 cykeldag, från och med den 24: e dagen av cykeln, jag har en ökning av BT från 36,7 till till och med 37,5, idag är det 37,0, vilket betyder ägglossning. Är det möjligt att jag blir gravid idag? Om så är fallet, hur bestämmer jag detta inom två veckor? Och även under sådana förhållanden som medicinsk behandling, möjligheten till graviditet, är det möjligt att dricka naturligt te för viktminskning, som har ett laxerande, koleretisk effekt, rensar mag-tarmkanalen, andningsorganen, hjälper till att minska kroppsvikt, etc.? Eftersom det stod på lådan för att konsultera en läkare om jag behandlas, gravid.

Höga nivåer av manliga könshormoner kan orsaka infertilitet. Det kanske inte är det. detta bestäms efter faktum. En enda bestämning av ökat testosteron betyder kanske inte något. Men under graviditeten (enligt din sista bokstav) kan en ökad nivå av manliga hormoner leda till missfall, så doktorn föreskrev att du dexametason helt rätt, det blockerar produktionen av manliga hormoner. Det är bara bättre att kontrollera hormonnivån inte med testosteron i blodet, men med 17-KS i urinen är summan av alla manliga hormoner som utsöndras per dag, uppgifterna är mer tillförlitliga än en enda slumpmässig bestämning av ett hormon i blodet.
Det är bättre att inte dricka te, eftersom det aldrig är helt känt vad tillverkare investerar i kosttillskott för viktminskning. Alltför ofta finns det "naturliga" te, inklusive hormoner och andra droger. För bara för att du inte kan minska kroppsvikt måste det finnas ett potent läkemedel. Dessutom skriver de att de är gravida efter den behandlande läkares bedömning, d.v.s. befria sig från ansvaret. Bättre att inte ta risker, speciellt eftersom problem med befruktningen.
Ägglossning sker i mitten av cykeln. En ökning av temperaturen kan indikera att ägglossningen redan har inträffat. Om det ökade från 24 dagar så hände det 23-24 dagar. Och om du tar progesteron från mitten av cykeln, betyder ingenting att högre temperatur inte ger din interna progesteron, utan den som injicerar. Ägglossning och möjligheten till befruktning på kvällen och den första dagen av en temperaturökning. I den naturliga cykeln (utan hormoner) bestäms dagen innan enligt schemat av en viss sänkning av temperaturen: till exempel dag 14 36,6, dag 15 36,5, dag 16 36,3, dag 17 ägglossning. dag kan du bli gravid på 16-18 dagar

Vad bör vara basaltemperaturen under hela graviditeten. Jag har en fjärde graviditet (första födelsen), löptiden är 13-14 veckor. Bastemperaturen varierade från 36,88 till 37,02. De senaste 3 dagarna har hon varit så här - 36,88, 36,88, 36,76. Bör bastemperaturen vara högre än 37 grader under hela graviditeten?

Fram till 12-14 veckor av graviditeten bör bastemperaturen hållas över 37 grader Celsius. Minskningen indikerar hotet om avbrott. Efter en period av 14 veckor sjunker temperaturen och dess mätning har inget diagnostiskt värde.

Jag har PCOS. Medicinsk laparoskopi utfördes. För närvarande förväntar sig ägglossning. Jag mäter basaltemperaturen. I 14 dagar har jag en uppgång till 37,1 - 37,2, denna temperatur kvarstår tills menstruationens början. Jag har en cykel på 31 dagar, ibland mer. På en ultraljud som genomfördes den 11: e dagen av cykeln har jag många små folliklar i äggstockarna, den största 10 - 11 mm; endometrialtjocklek 5,6 mm. Kan dessa folliklar tillsammans ge samma temperaturökning som under ägglossningen?

Nej, en ökning av basaltemperaturen är förknippad med ägglossning. Du kanske inte mätte det korrekt. Mätningen utförs på morgonen innan du går ur sängen i 5 minuter..

Svara vad som händer med basaltemperatur under ägglossningen? Hur många dagar ska hon hålla sig upphöjd? Och viktigast av allt, hur kan jag bestämma anovulationscykeln eller förekomsten av ägglossning hemma eftersom jag inte hittade specifika data för bestämningen av sådana data på webbplatsen.

Förklaringen av vad som ska vara den normala basaltemperaturen under ägglossningscykeln kommer jag att ge på exemplet med en 28-dagars menstruationscykel. I den första fasen av cykeln, d.v.s. från den första dagen av menstruation till ägglossning bör temperaturen variera mellan 36,4 - 36,8. På dagen för ägglossningen sjunker temperaturen kraftigt ner till 36,0 grader och nästa dag stiger över 37. grader, men inte högre än 37,3. På denna nivå varar det 14 dagar (varaktigheten för den andra fasen av cykeln är densamma för olika cykeltider). På ägglossningsdagen sjunker temperaturen till 36,4–36,8. Om temperaturen håller över 37,0 grader i mer än 16 dagar, bör graviditet antas. Under den anovulatoriska cykeln stiger inte basaltemperaturen över 37,0 grader Celsius.

När jag mätte bastemperaturen fick jag följande bild (29-dagars cykel): Under de första 12 dagarna av cykeln fanns det betydande temperatursvingningar från 36,6 ° C till 37 ° C, 13-17 dagar, temperaturen 36,4 ° C-36,6 ° C, 18: e dagen - 36 9C, 19-28 dag 37C-37,2C, 29th dag 36,9 ° C.
Jag har följande frågor:
1. Finns det avvikelser från normen och vad som kan förknippas med sådana temperaturökningar i cykelns första fas?
2. Ägglossning? Är graviditet möjligt? ?
3. Är det nödvändigt att testas för hormoner, i så fall vilka tester och för vilka hormoner som ska tas ?
Jag mäter för närvarande temperaturen för den andra månaden, nu är den 10: e dagen av cykeln, temperaturen igen, stiger sedan till 37 ° C och sjunker sedan till 36,4 ° C. Jag är 27 år, cykeln är relativt regelbunden 28-32 dagar, det finns förseningar, men sällan och inte mer än en vecka.

Det är synd att du inte angav temperaturvärdet för varje cykeldag, då skulle bilden vara mer fullständig. Men enligt dina uppgifter sker ägglossning ungefär den 17: e dagen av cykeln. Den andra fasen av cykeln är ganska fullfjädrad, dvs. styrd av temperaturmätindikatorer fungerar corpus luteum bra. Följaktligen är befruktning och graviditet möjlig. Hög temperatur i den första fasen av cykeln är en avvikelse från normen, det finns flera skäl till detta. Du måste göra hormonstudier (från 8 till 10 dagar i menstruationscykeln: östradiol, testosteron, DHEA, prolaktin; från 20 till 24: progesteron, T3, T4, TSH). Det är tillrådligt att utföra en ultraljudundersökning, helst med en intravaginal sond, 2-3 dagar före menstruationens start, för att utesluta endometrios, vars närvaro kan vara en av orsakerna till hög temperatur i den första fasen av cykeln.

1) I andra svar finns ofta begreppet "rektal temperatur", d.v.s. uppmätt i rektum. Min fru mäter temperaturen i slidan. Det är tillåtet?
2) Min blodtyp är B (III) +, och min fru A (II) +. Vilka är förutsägelserna för befruktningen och graviditeten??
3) Nu huvudfrågan. Min fru är 26 år. Inom ett och ett halvt år finns det problem med befruktningen. Jag har ett bra spermogram. Ursprungligen hade fruen mycket långa cykler - 48-55 dagar. Ökningen i vaginal temperatur under ägglossningen var bara 0,2 - 0,3 grader. Ultraljud avslöjade en ökning av äggstockarna 38x21 och 43x26. Områden med ökad ekogenitet i bröstet i form av "moln" hittades också. Röntgendiffraktion med en radiopaque substans i livmodern och äggledarna visade patency. Behandlingen genomfördes med clostilbegide (5-9 dagar av cykeln med 0,5 tabletter) och mikrofollin (10, 12, 14 dagar med 0,5 tabletter). Under den andra cykeln ökas dosen av clostilbegid till 1 tablett, i den tredje cykeln - upp till 1,5 tabletter från 5 till 9 dagar av cykeln. Microfollin togs alltid i 0,5 tabletter. Den andra cykeln minskade till 33 dagar, den tredje cykeln - 34 dagar. Bilden av temperaturökningen under ägglossningen blev smidig, det finns inget skarpt hopp. Detta segment visas i tabellen. Är detta normalt eller inte? Eller här, var och en för sig?
19 36,5
20 36,5
21 36,5
22 36,6
23 36,7
24 36,8
25 36,9
26 36,9
27 36,9
28 36,9
När avbrytande läkemedel kan cykeln öka igen? I den första behandlingscykeln utfördes PCT. Men han visade outtryckta resultat och det beslutades att genomföra det efter att ha minskat cykeln, vilket antagligen kommer att göras i början av cykeln. Om inkompatibilitet med PCT avslöjas, hur kan det här behandlas? Hur effektiv är den under moderna förhållanden??

1. Basal (rektal temperatur) ska mätas i rektum, på morgonen utan att komma ur sängen, helst på samma gång och på samma sida, i 3-5 minuter.
2. Med tanke på att din grupp och Rhesus inte bör ha samband med graviditetsproblem.
3. Utifrån de uppgifter du beskrev har din fru en anovulatorisk cykel, dvs. ägget mognar inte (även om det är felaktigt att mäta basaltemperaturen, är felaktigheter möjliga). Resultaten av post-coital-testet bekräftar indirekt detta. Du nämner inte förekomsten eller frånvaron av könsinfektioner och graden av renhet i slidan, men de kan också påverka resultatet av PCT. Vi rekommenderar att du följer upp: upprepad spermogram med immunförsök (akrosomal reaktion och MAP-test), analys för könsinfektioner.

1) Ultraljud visade att min struktur i myometrium förändrades på grund av diffusa förändringar. Vad är myometrium? Vad hotar med att ändra sin struktur?
2) Vad är ekon av polycystisk äggstock?
3) Bastemperatur inom 15 dagar efter menstruationen - 37.1. Det här är normalt?

1) - Myometrium - muskelväggen i livmodern. Diffusa förändringar i myometrium kan associeras med både inflammation och hormonella förändringar.
2) - Polycystos - en förändring av äggstockarna i samband med hormonella störningar
3) - Denna temperatur är inte normen.

Är det en avvikelse från normen: bastemperatur under 1-10 dagar av cykeln 36,8-36,7

Nej, om temperaturen i den andra fasen stiger över 37,1-37,2 inom 12 dagar

Berätta vad basaltemperaturen på 38,8 kan betyda. Föregående dag var 36,5. Kanske är det influensan? Kroppstemperatur 37,0; 9 dagars cykel. tacka.

Ett sådant gap mellan bastemperatur och kroppstemperatur är inte möjligt. Uppenbarligen hade du misstag.

Hallå. Om det inte är svårt för dig, svara på mina frågor. I juni 1996 fick jag diagnosen klamydia. Tillsammans med sin man genomgick de en behandlingskurs. Upprepad analys i ett specialiserat centrum som passerade i april 1997, det vill säga mycket tid som gått efter avslutad behandling. PCR-analys gav ett negativt resultat. Då bara för att jag donerade blod för CMV (blod och utstryk). Analysen var också negativ. Kan du berätta för mig om det är värt att ta dessa test igen, med tanke på att jag vill bli gravid? Och ytterligare en fråga åt dig: vad kan bastemperaturen under andra halvan av cykeln betyda om den inte stiger över 36,7-36,8 grader? Kan jag bli gravid med denna temperatur? Om detta är en hormonell störning, vilka tester bör du göra först?

Innan graviditet är det bättre att göra tester för herpes och cytomegalovirus (med blod). Vid mätning av bastemperatur är det viktigt att ha en tröskel - en temperaturskillnad på 0,5-0,6 grader i mitten av cykeln. Om den ursprungliga temperaturen inte var hög - 36,1-36,2 grader, är det osannolikt att temperaturen under den andra halvan av cykeln är högre än 36,8 grader. En ogynnsam situation är när temperaturen är densamma under hela cykeln - detta är ett bevis på frånvaron av ägglossning - ägget lämnar äggstocken.

Det finns mycket information om basaltemperatur överallt, men jag förstår inte riktigt: det faller före menstruation, och om graviditet inträffar, förblir den på nivån 37 och högre. Vad händer nu? Jag menar, hon håller fast vid denna nivå under en tid eller något annat?

En basaltemperatur över 37 grader kvarstår till 16 - 20 veckor av graviditeten, ibland längre, dess minskning till 16 veckor av graviditeten - ett tecken på hotet om graviditetens avslutning.

Jag är 30 år gammal, drömmer om ett barn, menstruations oregelbundet (förseningar från 3 till 6 månader, månadsvis från 5 till 14 dagar), när undersökt med avseende på infertilitet, avslöjade ultraljud närvaron av polycystiska äggstockar, alla hormoner är normala, endast prolaktin är nära den maximala normen, mikrofollinpreparat föreskrivs Forte och Duphaston, dessutom skrivs en definition ut. Min fråga är: kan definin påverka hjärnans funktion (ibland uppstår lätt yrsel när man tar den)? Jag mäter rektaltemperatur, men jag kan inte hitta var det ska vara när graviditet inträffar.?

Mot bakgrund av difenin finns det verkligen yrsel. Detta är en av de frekventa biverkningarna av läkemedlet. När graviditet inträffar förblir bastemperaturen på nivån 37,0 - 37,4 grader fram till 16-18 veckor av graviditeten. Ett temperaturfall under 37 grader indikerar ett hot om avbrott.

Hallå. Jag skulle vara glad och mycket tacksam för er för några förtydliganden och faktiskt svaret på frågorna. Jag har polycystisk äggstock. Min man och jag vill få barn. Min make är 20 år äldre än mig, dvs 43 år gammal. I ett halvt år, som föreskrivs av läkaren, drack jag Diane-35, sedan var det en paus i 4 månader, vitaminer från Lady-serien, varefter de stimulerade ägglossningen, jag drack Clomid, jag drack den i 5 cykler, medan jag gjorde ett ultraljud, med en dubbel dos har jag ägglossning, men inte gravid. Min make överlämnade ett spermogram, det fanns mindre avvikelser, andelen leukocyter ökades, han behandlades, resultatet av spermogrammet är normalt, som läkarna sa. Nu, efter att ha tagit Clomid, sa läkaren att vi behöver en paus. Berätta vad som ska vara pausen och vad är nästa steg efter att ha använt Clomid? Är det sant att kvinnor med polycystos ständigt behöver dricka hormonella piller för att undvika cancer? Vilka är chansen för kvinnor med polycystos att få barn? Läkaren säger att det finns chanser, men de skriver diagnosen överallt: infertilitet. Och i allmänhet förstår jag inte riktigt basaltemperaturen, berätta vad som ska vara temperaturen under ägglossningen? Om temperaturen har mestadels 37 grader eller mer, vad betyder det? Jag är helt förvirrad och ärligt trött, vi har kämpat i mer än ett år nu.

Lite kaotisk beskrivning:

1. Polycystiska äggstockar är inte en oberoende sjukdom, utan ett syndrom som uppstår med många gynekologiska problem, vanligtvis av dishormonal natur. Beroende på dessa störningar föreskrivs behandling.

2. Risken för att utveckla cancerprocesser med polycystiska äggstockar är inte mycket högre än risken bland ”vanliga” kvinnor.

3. Diagnosen ”karga äktenskap” ställs om makarna lever utan skydd under 1 år och graviditeten inte inträffar. Undersökning av infertilitet är stegvis ett av de viktiga och första stegen - mätning av basal temperatur.

Vid en normal menstruationscykel inträffar ägglossning - ägget lämnar äggstocken. Omedelbart före ägglossningen sjunker basaltemperaturen något (med 0,1-0,2 grader C), omedelbart efter att den har stigit (med 0,6-0,7 grader C), vanligtvis över 37 grader, men för vissa absolut normala kvinnor är temperaturen under den andra halvan av cykeln 36,8-36,9 grader C. "Porer" bildas. Om temperaturen är densamma under hela cykeln, betyder det att ägglossning inte sker. De stimulerar det med läkemedel som Clomid (clostilbegit, clomiren). Eftersom du hade ett svar på Clomid - ägglossning, sedan troligen efter en paus, fortsätter behandlingen med detta läkemedel tills graviditeten (vanligtvis utförs 3 behandlingscykler). Om graviditet inte inträffar, kommer du troligtvis att erbjudas medicinsk laparoskopi med reaktionen på äggstockarna - ett tätt membran "tas bort" från dem, och ägglossning sker på egen hand, utan mediciner. Efter en sådan operation blir de gravida - upp till 70% av patienterna.

Tyvärr är behandling av infertilitet ofta mycket lång och tar år. Du kan inte råda annat än tålamod.

Bestäm basaltemperaturen under graviditet och ägglossning

Graviditet är en period då den blivande modern noggrant övervakar sin hälsa med speciell vård. När allt kommer omkring är hon nu oroad inte bara för sig själv utan också för livet som har sitt ursprung i hennes kropp.

Det är mycket viktigt att inte oroa dig för någon anledning, eftersom onödig spänning inte ger några fördelar. Det finns några metoder, till exempel mätning av basaltemperatur, som kommer att hjälpa dig att ständigt övervaka din hälsa.

Bastemperatur i tidig graviditet

Denna teknik hjälper till att identifiera några farliga symptom. Efter att ha reagerat i tid kan den väntande modern rädda sitt ofödda barn. Om det finns någon avvikelse från normen måste du snabbt söka medicinsk hjälp.

Vad är BT?

Vanligtvis förkortas det som BT, mindre ofta rektaltemperatur. Som namnet antyder mäts det inte på vanligt sätt - armhålor. Det finns flera mätalternativ - i munnen, i slidan och i ändtarmen. Med sin hjälp övervakas ofta ägglossningen när en kvinna vill bli gravid.

Den vanliga menstruationscykeln visar ofta upp till 37 Celsius, men exakt till det ögonblick då ägglossningen börjar - då stiger temperaturen med 0,4 Celsius. Efter det, under menstruationen eller om 1-2 dagar, minskar det igen. Men om detta inte händer, har troligen graviditeten kommit.

Hur mycket ska vara under graviditeten? Och hur mycket ska hon hålla på?

Varje organisme är individuell, men normal - 37,1 - 37,3, exakt samma temperatur under ägglossningen, och detta kvarstår om graviditet har inträffat. Det är värt att komma ihåg att gränsenormen är 37,0. Om det finns en avvikelse på 0,8 grader i endera riktningen är detta ett tillfälle att gå till läkaren eller åtminstone konsultera en läkare.

När det gäller hur mycket hon har är svaret entydigt - från början av graviditeten och de första månaderna tills flickan bär fostret.

Varför mäta BT?

Det finns två skäl - för att övervaka hälsotillståndet hos mamma och barn samt för att planera graviditet.

Den första anledningen, som nämnts ovan, hjälper till att förstå om allt är i ordning med hälsan. Och det andra skälet hjälper till att beräkna ägglossningen. När en kvinna vill få barn måste hon bestämma när ägglossningen inträffar. När BT ökar är det ett tecken på att hon har kommit och nu är den största chansen att bli gravid.

Hur man mäter det under graviditeten?

Se till att mäta på morgonen, omedelbart efter sömn, när kroppen fortfarande är i vila. En viktig punkt - det är önskvärt att drömmen är full, minst sex timmar. Det kan mätas på något sätt, men rektal anses vara den mest pålitliga. Mätning på detta sätt bör utföras i minst tre till fyra minuter..

Orala och vaginala mätmetoder är också lämpliga, men tiden ökar till fem minuter. Varje termometer är lämplig - både vanligt kvicksilver och elektroniskt. Det är lämpligt att göra mätningar varje dag och markera dem i en anteckningsbok eller i ett speciellt schema - det är lättare att spåra dynamiken. Det är nödvändigt att utföra proceduren varje gång på samma gång, den tillåtna tidsskillnaden är trettio minuter.

Norm efter befruktningen

Varje organisme är individuell. Detta kan bevisas genom ett enkelt faktum - för vissa människor är den normala (icke-rektala) temperaturen normal - 36,6, för andra - 37 och ännu högre. Samtidigt känns två typer av människor utmärkta och blir inte sjuka.

Så när man mäter BT - beror det allt på den specifika organismen. Du bör dock känna till de allmänt accepterade och vanligaste normerna - från 37 till 37,3. Temperaturen stiger, som ett speciellt hormon - progesteron, börjar produceras i stora mängder. Detta händer för att skydda fostret..

Det fanns fall då en kvinna hade en rektaltemperatur - 38, men hon var inte sjuk och allt var i ordning med fostret. Sådana fall är mycket sällsynta, vanligtvis om temperaturen redan är över 37,3 eller under 37 är det klokare att konsultera en läkare.

Bestämning av graviditet med basal temperatur

Troligtvis är en kvinna gravid om följande symtom observeras:

 • Temperaturen höjs tre dagar efter ägglossningens slut.
 • Om flickan i den vanliga tvåfasgrafen observerar ytterligare ett hopp i temperaturen (detta tillstånd anses inte vara obligatoriskt).
 • Corpus luteum-fasen stannar inte på 18 dagar - det vill säga temperaturen har höjts hela denna tid.

BT dagliga fluktuationer

Som vanligt måste du mäta temperaturen omedelbart efter sömnen, samtidigt. Faktum är att faktorer som lätt fysisk ansträngning, mat och till och med kläder kan påverka resultatet. Normalt, när det är på dagen (inte på morgonen), stiger det över 37,3 - men de faktorer som beskrivits tidigare är exakt orsaken till ökningen.

Öka

Om det finns en situation med en ökning av kroppstemperaturen under graviditeten, är det troligt att inflammatoriska eller smittsamma processer inträffar. Men detta är bara om ökningen registrerades korrekt, det vill säga på morgonen. En abort i detta fall är osannolik, men det kan inte diskonteras..

När det gäller en ektopisk graviditet kan det inte nödvändigtvis orsaka en ökning av rektal temperatur. Vanligtvis ligger det inom normala gränser. Om det finns en kränkning av denna typ av graviditet kan en kvinna känna svår smärta i buken, även blödning kan observeras. I det här fallet kan du inte skjuta upp det, du bör ringa en ambulans.

Fallet

Detta händer också. Hennes fall, särskilt en skarp, borde vakna. Detta innebär att det inte finns tillräcklig produktion av hormoner. Detta indikerar tydligt att kroppen inte kan stödja den kvinnliga kroppen under graviditeten..

Om du, tillsammans med en sänkning av rektal temperatur, märker symtom som smärta i buken, blodutflöde, långvarig livmodern, kontakta en läkare, bör du genomgå en undersökning.

En frusen graviditet visar vanligtvis ett resultat under 37, men även i detta fall ska du inte få panik, utan kontakta en medicinsk institution.

När och hur man ska mäta?

På morgonen, utan att komma ur sängen, i vila och med minimal aktivitet. För att göra detta, ta en termometer och placera den i vagina eller rektum i två centimeter. Håll termometern i tre till fem minuter.

Det är nödvändigt att mäta BT varje gång med samma metod, det vill säga välja en - rektal eller placera en termometer i slidan. Termometern kan inte heller bytas, precis som mättiden - om du bestämmer dig för att mäta klockan 8 på morgonen, fortsätt i samma anda. Fluktuationerna kan vara upp till trettio minuter i båda riktningarna.

Här följer några regler för att utföra proceduren så exakt som möjligt:

 • Gör proceduren i ett horisontellt läge och vänd dig inte ens på din sida, särskilt eftersom du inte kan hålla dig.
 • En full sömn behövs - från fem timmar.
 • Det är tillrådligt att inte ha sex medan du övervakar temperaturförändringar. Eller åtminstone bibehålla en klyfta på en halv dag mellan mätning och samlag.
 • Du kan inte ta mediciner - de både sänker och ökar BT. Det är värre när de ökar det - du kan ha det under normen, och du kommer att tro att det är i ordning.
 • Ät frukost endast efter proceduren..
 • Försök att inte bli sjuk - till och med ont i halsen kan snedvrida prestandan.

Varför behöver jag ett schema??

Om den väntande modernen seriöst vill övervaka denna indikator kan ett schema inte undvikas. Olika förhållanden kan påverka rektaltemperaturen, särskilt under de första månaderna av graviditeten..

Vanligtvis ser fluktuationerna i diagrammet ut så här:

 1. På befruktningsdagen - från 36,4 till 36,7.
 2. De kommande tre till fyra dagarna är det en ökning med 0,1, det vill säga den kan nå 37 grader.
 3. Under de kommande två till tre dagarna kan värdet förbli detsamma..
 4. På dagen för implantation av ägg i livmoderslimhinnan minskar den till 36,5-36,6 grader.
 5. De kommande tre dagarna är det en jämn ökning och når från 36,7 till 37.
 6. De kommande fjorton dagarna varierar värdet från 36,7 till 31,1. Det är viktigt att övervaka om det har sjunkit under värdet som var under ägglossningen.


Det är viktigt att ange inte bara siffrorna i schemat, utan också de möjliga omständigheter som drabbade dem - sjukdom, stress, medicinering etc. Den behandlande läkaren bör veta om dem.

Hur man gör och avkodar ett diagram: en detaljerad guide

Du kan rita det själv eller hitta det på Internet och skriva ut det. Inkludera följande anteckningar i grafen:

 1. Menstruationscykeln för dag (tänk på cykelns längd).
 2. Dagliga temperaturavläsningar.
 3. Icke-standardmärken (förgiftade, kunde inte sova, blev sjuk osv.)
 4. Rita en graf:
 5. Ta bladet i buren.
 6. Bryt i två axlar: den första är X (cykeldag), den andra är Y (indikator på rektaltemperatur).
 7. Varje dag markeras en indikator, alla punkter måste anslutas med en linje.
 8. Det är nödvändigt att dra en solid linje genom de sex toppindikatorerna i den första fasen, inte med hänsyn till menstruationsdagarna, då måste linjen fortsätta till slutet av den andra cykeln.
 9. På dagen för den förmodade ägglossningen, rita en linje, men redan vertikal.

Gravida diagram

Du kan inte mäta allt med bara en graf; avvikelser är acceptabla. Olika kvinnor har olika indikatorer. Till exempel, vissa observerar inte implantationsindragning, eller så finns det flera.

Det händer att temperaturen stiger kraftigt eller omvänt smidigt. Ibland stiger den inte över 37. Alla beskrivna alternativ bestäms av läkare som norm.

Är det möjligt att bestämma graviditet med en termometer utan schema?

Du kan, för detta måste du följa reglerna:

 • På kvällen, skaka termometern och placera den bredvid den, men inte under kudden. Det viktigaste är att det skulle vara bekvämt för dig att få det utan att använda plötsliga rörelser;
 • På morgonen, utan att äta, och utan att ens stiga upp, använd en termometer. Välj antingen en rektal metod eller placera en termometer i slidan. Det är nödvändigt att placera två centimeter;
 • Vänta tre till fem minuter;
 • Om indikatorn är över 37 är du antagligen gravid.

Men du kan inte räkna med noggrannhet, en ökning kan signalera en inflammatorisk process, infektion, hormonsvikt eller normal stress.

Faktorer som påverkar prestanda

Uteslut sådana situationer för att få ett tillförlitligt resultat:

 • Ta medicin;
 • Användning av preventivmedel (oral eller helix);
 • Banal sömnbrist;
 • Konsumtion av alkoholhaltiga drycker;
 • Sex mindre än sex timmar före mätning;
 • Överansträngning;
 • Varje sjukdom;
 • Normal temperatur ökade.

Behöver jag kontrollera under graviditeten?

Det är vettigt att göra detta under de första månaderna. Det förblir förhöjd tills den tjugonde veckan efter befruktningen. Vanligtvis röstar inte bara gynekologer, utan även endokrinologer för BT-kontroll.

Genom att mäta BT kan avvikelser märkas i tid och reagera på dem. Låga frekvenser kan signalera en missfall. Därför är svaret klart - det är lämpligt att kontrollera det. Detta är dock inte det enda sättet att diagnostisera tillståndet för den framtida modern och hennes barn.

I olika stadier av graviditeten

Tänk på bastemperaturen i olika stadier av graviditeten:

 • Vecka 3 motsvarar den första embryonala veckan. BT visar från 37 till 37,7 och något högre. Ett märke nedan indikerar avvikelser och risken för missfall.
 • N. 4 i området från 37,1 till 37,3 °, maximalt - 38. Om högre är det en möjlig infektion.
 • N. 5 är stabilt från 37,1 till 37,7. Om hon "hoppar", var uppmärksam på andra tecken: dragande smärta, härdning i buken, mjukning av mjölkkörtlarna etc..
 • N. 6 behåller tidigare resultat: från 37,1 till 37,7. Om den stiger eller sjunker betydligt är fosterdöd möjligt.
 • N. 7-8 från 37.1-37.3 (inte lägre) och inte högre än 38. För icke-standardindikatorer, genomgå ytterligare hälsodiagnostik (ultraljud).
 • N. 9-10 - som under 7-8 veckor, men mer än 37 och under 38. Om detta inte är fallet, kontakta din läkare.
 • H. 11 minskar från 37 till 37,2. Om det fortfarande är högt - kontakta en gynekolog.
 • N. 12 från 37 till 37,8, men inte högre än 38. Idealiska är från 37,6-37,7 °.

De senaste veckorna visar från 36,6 till 36,8. Under den fyrtio veckan stiger den till 37,4 och kan stiga omedelbart före förlossningen.

Avvikelse från normen

Om den avviker från normen, är detta antingen ägglossning eller graviditet. Under graviditeten rekommenderar läkaren ofta att mäta det för att eliminera risken. Speciellt rekommenderas denna metod för dem som tidigare har upplevt missfall eller problem under graviditeten.

Varför är hon för lång?

Detta kan bero på infektion, på grund av en inflammatorisk process eller till och med en ektopisk graviditet. I det här fallet måste du övervaka några andra tecken: gör ont i magen, vilken färg är urladdningen (normalt transparent). Om du observerar dem, måste du göra en ultraljud.

Eventuellt hot om avbrott

Detta indikeras av en minskning av BT. Minskningen beror på en brist på progesteronproduktion. Om resultatet sjunker under 37, dessutom känns buksmärta och brun urladdning, akut behov av att söka hjälp.

Fryst graviditet

Tyvärr måste du i detta fall extrahera fostret, det hotar en kvinnas liv. Han går inte alltid ut på egen hand, därför måste han söka medicinsk hjälp.

Andra tecken på fosterfädning - ingen toxikos, mammakörtlarna förstoras inte längre.

Finns det en låg BT under normal graviditet??

Det är svårt att prata om normer - de är alltid godtyckliga. Inte alltid låga temperaturer stör fostret, kvinnor föder friska barn och ingenting hotar deras liv. Dessutom kan det finnas ett sådant alternativ - under ägglossningen, strax före befruktningen, var temperaturen 36,4, så det är osannolikt att den når 37 inom de kommande två veckorna.

Basal temperatur för en frisk kvinna

Norm - inte lägre än 36,2, men inte högre än 37,2. Innan ägglossningen sjunker temperaturen under stigningar - detta avgör det mest troliga ögonblicket för befruktningen. Efter befruktningen minskar det praktiskt taget inte.

Tecken på trolig infertilitet enligt schemat

Detta indikeras av följande:

 • Medelvärdet för den andra fasen av cykeln (efter att temperaturen stiger) överskrider medelvärdet för den första fasen med mindre än 0,4 grader.
 • I den andra fasen av cykeln sjunker temperaturen (den är under 37).
 • Temperaturökningen i mitten av cykeln varar mer än tre till fyra dagar.
 • Den andra fasen är kort (mindre än åtta dagar).

Schema för stimulering av ägglossning

När ägglossningen stimuleras, speciellt klomifen (clostilbegit) och med användning av duphaston, i den andra fasen av MC blir graden av rektal temperatur vanligtvis "normal". Tvåfas, med en uttalad fasövergång, med en tillräckligt hög temperatur i den andra, med karakteristiska "steg" (temperaturen stiger två gånger) och en liten drooping.

Om schemat under stimulering bryts och avviker från normen kan detta indikera ett felaktigt val av läkemedelsdosen.

När man ska kontakta en gynekolog?

Om du seriöst övervakar BT och ser ett problem under två på varandra följande cykler, kontakta din läkare. Men han bör inte förskriva läkemedel endast på grundval av schemat, du bör hänvisas till andra typer av undersökningar. Var uppmärksam på sådana faktorer:

 • Innovativ grafik.
 • Ständiga förseningar i cykeln, medan graviditet inte inträffar.
 • Sen ägglossning och du blir inte gravid under ett par cykler.
 • Kontroversiella indikatorer med vag ägglossning.
 • Grafer med hög eller låg temperatur under hela cykeln.
 • Om den andra fasen är kort (mindre än 10 dagar).
 • Höga frekvenser i den andra fasen av cykeln i mer än 18 dagar, medan det inte finns några perioder, och graviditet inträffade inte.
 • Blödning eller kraftigt urladdning i mitten av en cykel.
 • Överflödigt urladdning under menstruationen, vilket är mer än 5 dagar.
 • Grafer med en temperaturskillnad i den första och andra fasen på mindre än 0,4.
 • Cyklar mindre än 21 dagar eller mer än 35.
 • Diagram med uttalad ägglossning, regelbundet samlag under ägglossningen, men kvinnan blir inte gravid under flera cykler i rad.

BT som en preventivmetod

Det kan användas, eftersom den största sannolikheten för att en kvinna blir gravid är under ägglossning och två dagar efter det. Och eftersom denna period kan användas för att beräkna denna period kan den fungera som en preventivmetod.

Att tro denna metod?

Det kan användas som en ytterligare metod för graviditetskontroll och planering. Du kan dock inte bara lita på honom, eftersom moderna diagnostiska metoder är mer exakta. Men som en extra åtgärd är att mäta BT en bra idé..

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Kan bli gravid av klimakteriet

Orsaker till sen graviditet och sannolikheten för befruktning i klimakterietI livets oro tänker kvinnor mer på att lösa pressande problem än om deras framtid. Som ett resultat skjuts upp födelsen av ett barn, de bästa åren går till sekundära saker....

Dicinon

StruktureraDen aktiva substansen är ethamzilat, 250 mg per tablett och i en 2 ml ampull.Ytterligare ämnen är: för injektioner: injektionsvatten, natriummetabisulfit, natriumbikarbonat. för Dicinon-tabletter: povidon, majsstärkelse, citronsyra, laktos, magnesiumstearat....

Varför det är bröstsmärta efter menstruationen

Ömhet och svullnad i bröstkörtlarna före och under menstruationen är normalt och bör inte vara ett problem. Men varför bröstsmärta efter menstruation? Enligt läkare, i avsaknad av graviditet, kan detta fenomen indikera hormonsvikt och andra allvarliga sjukdomar som kräver diagnos och behandling....