Hur man bestämmer när det kommer att finnas perioder

Klimax

Få kvinnor skryter med en regelbunden cykel. Vad kan vi säga om flickor vars kritiska dagar just har börjat och cykeln ännu inte har fastställts. För att hjälpa ungdomar ges information om hur man beräknar menstruationscykeln och känner igen föregångarna till framtida menstruation, hur man får reda på när menstruationen börjar. Och viktigast av allt, hur man inte förväxlar de vanliga symptomen på PMS med tecken på allvarlig sjukdom?

Vad är menstruationscykeln?

Under menstruationscykeln är kvinnor i genomsnitt 28 dagar. Menstruationen kan börja 21-35 dagar efter den sista menstruationen, vilket inte kommer att betraktas som en patologi och en avvikelse från normen. Det är enkelt att beräkna cykeln: från den första dagen av menstruationsblödning, som slutar med den första utskrivningsdagen i nästa månad. För att förstå när dagarna kommer att börja kritiskt måste du förstå de interna processerna som sker varje månad i flickans kropp.

Gynekologer beslutade att dela upp menstruationsperioden i fyra faser. Låt oss överväga varje steg separat:

 • Första fasen. Det varar i genomsnitt 5 till 7 dagar från början av blödning. För närvarande minskar koncentrationen av progesteron (det kvinnliga könshormonet som ansvarar för graviditeten). Om befruktningen inte har inträffat, startas processen för exfoliering av epitelet i livmodern. När epitelet separeras spricker kärlen, vilket orsakar smärta i nedre buken. Samtidigt ger hypotalamus (den del av hjärnan som reglerar frisättningen av hormoner i kroppen) kommandot att förbereda ett nytt ägg. Produktionen av ett annat kvinnligt hormon, östrogen, nödvändigt för nästa steg, börjar omedelbart..
 • Den andra fasen (från 5 till 14 dagar). Månadsperioderna slutar, men slemutsekret fortsätter i flera dagar. Dessa två till tre dagar har en låg chans att bli gravid. Från dag 10 i cykeln stiger östrogenkoncentrationen snabbt. Under påverkan av detta hormon bryts follikeln i äggstocken och ett moget ägg kommer ut. Nu är det dags för en möjlig befruktning. Kvinnan kan känna brottet i själva follikelväggen med mild smärta i iliac-regionen.
 • Den tredje fasen (från 15 till 23 dagar). Ägget rör sig långsamt genom äggledarna och väntar på befruktning. Om befruktningen inte har inträffat, minskar östrogenkoncentrationen gradvis. Restarna av follikeln förvandlas till corpus luteum - källan till hormonet progesteron. Han startar i sin tur processerna i den sista fasen av reproduktionscykeln..
 • Den fjärde fasen (från 23 till 28 dagar). Det är på dessa dagar som flickan känner obehag och smärta. I det sista steget främjar progesteron avvisningen av epitelet från livmoderns innerväggar, som kommer ut i form av mörka blodproppar från slidan. Med början av urladdningen börjar en ny menstruationsperiod.

Under de sju sista dagarna av cykeln är könsorganen anspända och smärtsamma, under påverkan av progesteron, sväller mjölkkörtlarna. Allt detta är tydliga tecken på att kritiska dagar kommer att börja..

De viktigaste symtomen på den närmande menstruationen

Det finns ett antal harbingers som varje tjej kommer att förstå att hennes perioder snart kommer att gå. För varje organisme kommer de att vara individuella med varierande svårighetsgrad. Därför är det värt att övervaka vilka tecken som är mer uttalade och vilka är milda eller osynliga. Det är också viktigt att förstå vilken specifik dag de kommer. Så du kan beräkna ett individuellt menstruationsschema bokstavligen upp till en dag eller till och med en timme.

Så hur kan du förstå att din period kommer att börja snart? De viktigaste symtomen är:

 • Bröstförstoring och engorgement. Ritningssmärta, klåda och stickningar i bröstet. Det kan vara transparent urladdning från bröstvårtorna, som senare krullas. Körtlarnas reaktion på hormonella förändringar hos varje flicka är annorlunda. Ömhet bör likna de första känslorna av brösttillväxt under tonåren. Därför bör du med en skarp eller akut bröstsmärta konsultera en gynekolog för att förhindra farliga sjukdomar.
 • Nedre del av magen, dragande smärta som strålar ut till korsryggen. Svullnad i buken. Detta beror på att epitelskiktet kommer av i livmodern. Akut smärta kan förekomma under de senaste tre dagarna före menstruationen, men det beror på kroppens egenskaper och smärtröskeln för en kvinna. Vissa känner inte smärta alls. Observera att det är lätt att smutta och obehag i nedre del av buken.
 • Ett utslag i ansiktet. Det förekommer främst i tonåren, men det förekommer också hos vuxna kvinnor med fet hud. En hormonell förändring under den andra halvan av cykeln orsakar en sådan reaktion..
 • Tarmsjukdom. När endometriumet separeras sväller livmodern, pressar på tarmväggen och detta bidrar till en mer frekvent tömning. Den allmänna metaboliska processen under denna svåra period påverkar också. Kroppen genomgår stress och försöker bli av med allt onödigt.
 • Psykologisk obehag, irritabilitet. Detta svåra tillstånd kallas premenstruellt syndrom (PMS). Det förekommer inte hos varje tjej, utan bara hos 5% av det kön. Det manifesterar sig i form av nervositet, plötsliga humörsvängningar, tårfullhet, huvudvärk, yrsel och allmän svaghet i kroppen.

Dessa tecken är akuta den senaste veckan före menstruationen. Redan av dessa korrekta symtom kan det antas när nästa menstruation kan börja.

Menarche på flickan

Inledningen av den första fläcken hos flickor kallas menarche. Detta är ett mycket spännande ögonblick för tonåringar. För att förhindra panik bör mödrar berätta för flickorna de viktigaste punkterna som är relaterade till cykeln:

 • varför går menstruationen;
 • hur man bestämmer att de kommer snart;
 • hur man använder packningar;
 • varför behålla en kalender;
 • när nästa menstruation visas.

Normalt börjar ansvarsfrihet under perioden från 11 till 13 år. Hela flickor kan komma tidigare - vid 9 - 10 år. Detta beror på det faktum att manliga hormoner i fettvävnaden omvandlas till kvinnliga hormoner, vilket påverkar början av menstruationsflödet. Feta flickor riskerar att få en hög dos östrogen vid ganska tidig ålder. Och detta i sin tur kan provocera högt blodtryck, stroke och hjärtattacker i framtiden. Det händer att menstruationen kommer sent - från 14 till 16 år.

Varje avvikelse från normen är ett allvarligt skäl att visa flickan till en barngynekolog.

Vilka signaler indikerar att den första menstruationen kommer att börja snart:

 • Vitaktig urladdning som syns på trosor.
 • Bröst- och bröstvårtsförstoringen.
 • Utslag, akne i ansikte, rygg och bröst.
 • Intens svettning, aktivering av svettkörtlar.
 • Könshår och armhåla visas.
 • Runda höfter.

Ovanstående symtom visas ett år eller två före den första menstruationsblödningen. Och även om menarchen inte är där ännu, är det värt att föra en konversation om förändringar i flickans kropp. Berätta för henne att hon blir en tjej och alla dessa processer i framtiden kommer att hjälpa henne att bli mamma.

Hur man beräknar början av menstruationen?

De flickor vars menstruation inträffar oregelbundet (antingen tidigare än tidsfristen, sedan med försening) rekommenderas att använda följande metoder för att beräkna kritiska dagar:

Nästan varje kvinna behåller sin "röda kalender" som markerar den första och sista ansvarsdagen. Denna metod har testats i flera generationer, men är mer lämpad för flickor med en regelbunden cykel. I vilket fall som helst kommer kalendern inte att glömma när det var de senaste kritiska dagarna. När du besöker gynekologen med kalendern kan du beräkna den personliga menstruationscykeln, se när felet inträffade och identifiera orsaken. Gynnsamma dagar för befruktningen och en "säker" period beräknas också med datum..

En lätt ökning av kroppstemperaturen observeras under den andra halvan av menstruationscykeln och indikerar början av ägglossningen. För att veta när ägget kommer ut måste du mäta basal temperatur dagligen. För att göra detta, mäts temperaturen i anus varje morgon, utan att komma ur sängen.

Under den första halvan av cykeln blir temperaturen 36,5 - 36,8 ° C. Sedan minskar det gradvis till ägglossning. Omedelbart efter frigörandet av ägget stiger temperaturen kraftigt med 0,5 - 0,6 ° C, varar i flera dagar och sjunker gradvis i början av menstruationen. Om vi ​​förstår vilken dag temperaturen steg kraftigt, är det bara att lägga till 14 dagar till detta datum. Och det visar sig den förväntade dagen i början av menstruationen.

Viktig! Att ta hormonella läkemedel mäter inte exakt basal temperatur.

Ett enklare sätt att bestämma äggstocksperioden är att använda ett speciellt test som säljs i alla apotek. Med testet beräknas ägglossningsdagen enligt samma princip, två veckor läggs till och datumet för framtida perioder erhålls. Tack vare testet är det lätt att beräkna dagen som är gynnsam för att besöka en gynekolog och göra tester. Och naturligtvis den bästa dagen att bli gravid.

När undersöks en läkare??

Kvinnor tar några symtom på allvarlig sjukdom som tecken på kommande menstruation.

Vad bör varna?

 • Skarpa smärta i nedre del av buken - kan betyda utvecklingen av en tumör, infektion eller början av endometrios.
 • Smärta i bröstet - det kan förekomma diffus mastopati (bildning av knölar i bröstkörtlarna).
 • Transparent urladdning indikerar möjlig utveckling av cervicit, endometrit eller erosion i livmoderhalsen.
 • Brun urladdning orsakar polypper och endometrios.

Nerveavbrott före menstruation betyder inte alltid PMS, men kan indikera en allvarlig kränkning av en kvinnas hormonella bakgrund.

Till och med en graviditet under de första veckorna kan ge samma symtom som kommande perioder. Därför bör alla oroande faktorer vara ett tillfälle att konsultera en gynekolog.

Denna artikel är co-skriven av Laura Marusinec, MD. Dr. Marusinets är en certifierad barnläkare i Wisconsin. Utexaminerades från Wisconsin Medical School of Medicine 1995.

Antalet källor som används i den här artikeln: 15. Du hittar en lista över dem längst ner på sidan..

Den första menstruationen är alltid väldigt spännande och till och med skrämmande! Den första menstruationen indikerar att du växer upp och blir en kvinna. Och för varje tjej händer detta vid olika tidpunkter. Det finns inget sätt att veta exakt när din första menstruation kommer att börja, men det finns flera tecken som du kan gissa på början av menstruationen.

Beräkna din cykel med en månadskalender

Menstruationskalendern är en sak som varje flicka säkert måste leda, oavsett om hon lever ett sexliv eller inte. Beroende på hur regelbunden menstruation kommer, kan du bedöma det allmänna hälsotillståndet, inte bara reproduktionssystemet. Oregelbundna perioder kan till exempel vara förknippade med fel i det endokrina systemet eller för låg kroppsvikt. Den exakta orsaken till detta fenomen kan endast fastställas av en läkare.

Varje tjej kan beräkna menstruationskalendern. Helst varar cykeln minst 25 och inte mer än 35 dagar, oftare - 28-30. Andra alternativ kräver en läkarundersökning. En viktig punkt - menstruationscykeln övervägs från den första menstruationsdagen till den första dagen på nästa. Så när din läkare ställer frågan: "När var de senaste perioderna?", Måste du namnge den första dagen i den sista menstruationen. Hos en frisk kvinna kommer kritiska dagar exakt efter en viss tidsperiod. Glöm inte tidsfristen för de kommande kritiska dagarna som hjälper vår månatliga kalender online. Du behöver bara ange den första dagen för den sista menstruationsblödningen och cykelns varaktighet.

För de flesta kvinnor är huvudrollen i kalendern att inte spåra den eventuella graviditeten (märker en försening i tid). Låter månadskalendern att beräkna dagarna för ägglossning - när graviditet med oskyddat samlag är troligt. Dessa dagar kommer mitt i menstruationscykeln. Början av cykeln och dess slut betraktas som "karga". Det finns dock många fall då kvinnor blev gravida vid en "säker" tid, och därför bör endast kalendermetoden inte användas som preventivmedel. Det är bättre att hålla ett register över farliga och säkra dagar för att planera graviditet och inte skydda mot den.

Ett annat intressant alternativ för att använda menstruationskalendern online är att planera ditt barns kön. Det är känt att befruktningen som inträffar exakt i mitten av cykeln vanligtvis ger pojken, och 1-2 dagar före ägglossningen - flickan. Det antas att denna statistik beror på bättre spermierörlighet - bärare av den manliga kromosomen. Framtida flickor är inte så smarta, men hårdare och tålmodig kan förbli livskraftiga i kvinnliga könsorganen i upp till flera dagar.

För väntande mödrar hjälper den månatliga kalendern online att beräkna födelsedatum. Graviditetens längd hos kvinnor är i genomsnitt 280 måndagar. Du kan lägga till 280 till det troliga befruktningsdatumet (dagen för ägglossning, som regel) och därmed ta reda på det uppskattade födelsedatumet. Ett enklare sätt är att använda Negele-formeln - subtrahera 3 månader från den första dagen i den sista menstruationsperioden och tillsätt 7 dagar. Men denna formel kan ge felaktiga resultat till kvinnor med en oregelbunden, såväl som för lång eller vice versa kort menstruationscykel. Med en lång cykel inträffar ägglossning senare, vilket innebär att graviditeten varar längre, om jag kanske säger det. Och med en kort vice versa kan en kvinna föda lite tidigare än den fastställda tidsfristen. Många faktorer påverkar födelsedatumet för ett barn. Till och med under perioden som bekräftats med flera metoder födas inte hälften av bebisarna.

I ett ord är menstruationskalendern en universell sak. Och det är mycket bekvämare att övervaka din cykel online än att kontrollera pappersversionen, som kan gå förlorad, sönder, våt när som helst, i allmänhet - bli obrukbar, och all information som matas in i den kommer att gå förlorad. Här kommer programmet att beräkna allt åt dig och visa resultaten på monitorn. Vad kan vara lättare?

Lycka till med dina beräkningar och kvinnors hälsa!

Menstruationskalendern låter dig beräkna dagarna för menstruationens början gratis online:

Menstruationskalender

Menstruationskalendern låter dig beräkna dagarna för menstruationens början gratis online:

Beräkna din cykel med en månadskalender

Menstruationskalendern är en sak som varje flicka säkert måste leda, oavsett om hon lever ett sexliv eller inte. Beroende på hur regelbunden menstruation kommer, kan du bedöma det allmänna hälsotillståndet, inte bara reproduktionssystemet. Oregelbundna perioder kan till exempel vara förknippade med fel i det endokrina systemet eller för låg kroppsvikt. Den exakta orsaken till detta fenomen kan endast fastställas av en läkare.

Varje tjej kan beräkna menstruationskalendern. Helst varar cykeln minst 25 och inte mer än 35 dagar, oftare - 28-30. Andra alternativ kräver en läkarundersökning. En viktig punkt - menstruationscykeln övervägs från den första menstruationsdagen till den första dagen på nästa. Så när din läkare ställer frågan: "När var de senaste perioderna?", Måste du namnge den första dagen i den sista menstruationen. Hos en frisk kvinna kommer kritiska dagar exakt efter en viss tidsperiod. Glöm inte tidsfristen för de kommande kritiska dagarna som hjälper vår månatliga kalender online. Du behöver bara ange den första dagen för den sista menstruationsblödningen och cykelns varaktighet.

För de flesta kvinnor är huvudrollen i kalendern att inte spåra den eventuella graviditeten (märker en försening i tid). Låter månadskalendern att beräkna dagarna för ägglossning - när graviditet med oskyddat samlag är troligt. Dessa dagar kommer mitt i menstruationscykeln. Början av cykeln och dess slut betraktas som "karga". Det finns dock många fall då kvinnor blev gravida vid en "säker" tid, och därför bör endast kalendermetoden inte användas som preventivmedel. Det är bättre att hålla ett register över farliga och säkra dagar för att planera graviditet och inte skydda mot den.

Ett annat intressant alternativ för att använda menstruationskalendern online är att planera ditt barns kön. Det är känt att befruktningen som inträffar exakt i mitten av cykeln vanligtvis ger pojken, och 1-2 dagar före ägglossningen - flickan. Det antas att denna statistik beror på bättre spermierörlighet - bärare av den manliga kromosomen. Framtida flickor är inte så smarta, men hårdare och tålmodig kan förbli livskraftiga i kvinnliga könsorganen i upp till flera dagar.

För väntande mödrar hjälper den månatliga kalendern online att beräkna födelsedatum. Graviditetens längd hos kvinnor är i genomsnitt 280 måndagar. Du kan lägga till 280 till det troliga befruktningsdatumet (dagen för ägglossning, som regel) och därmed ta reda på det uppskattade födelsedatumet. Ett enklare sätt är att använda Negele-formeln - subtrahera 3 månader från den första dagen i den sista menstruationsperioden och tillsätt 7 dagar. Men denna formel kan ge felaktiga resultat till kvinnor med en oregelbunden, såväl som för lång eller vice versa kort menstruationscykel. Med en lång cykel inträffar ägglossning senare, vilket innebär att graviditeten varar längre, om jag kanske säger det. Och med en kort vice versa kan en kvinna föda lite tidigare än den fastställda tidsfristen. Många faktorer påverkar födelsedatumet för ett barn. Till och med under perioden som bekräftats med flera metoder födas inte hälften av bebisarna.

I ett ord är menstruationskalendern en universell sak. Och det är mycket bekvämare att övervaka din cykel online än att kontrollera pappersversionen, som kan gå förlorad, sönder, våt när som helst, i allmänhet - bli obrukbar, och all information som matas in i den kommer att gå förlorad. Här kommer programmet att beräkna allt åt dig och visa resultaten på monitorn. Vad kan vara lättare?

Hur man tar reda på när perioden börjar, vilka tecken som visas?

Få kvinnor skryter med en regelbunden cykel. Vad kan vi säga om flickor vars kritiska dagar just har börjat och cykeln ännu inte har fastställts. För att hjälpa ungdomar ges information om hur man beräknar menstruationscykeln och känner igen föregångarna till framtida menstruation, hur man får reda på när menstruationen börjar. Och viktigast av allt, hur man inte förväxlar de vanliga symptomen på PMS med tecken på allvarlig sjukdom?

Vad är menstruationscykeln?

Under menstruationscykeln är kvinnor i genomsnitt 28 dagar. Menstruationen kan börja 21-35 dagar efter den sista menstruationen, vilket inte kommer att betraktas som en patologi och en avvikelse från normen. Det är enkelt att beräkna cykeln: från den första dagen av menstruationsblödning, som slutar med den första utskrivningsdagen i nästa månad. För att förstå när dagarna kommer att börja kritiskt måste du förstå de interna processerna som sker varje månad i flickans kropp.

Gynekologer beslutade att dela upp menstruationsperioden i fyra faser. Låt oss överväga varje steg separat:

 • Första fasen. Det varar i genomsnitt 5 till 7 dagar från början av blödning. För närvarande minskar koncentrationen av progesteron (det kvinnliga könshormonet som ansvarar för graviditeten). Om befruktningen inte har inträffat, startas processen för exfoliering av epitelet i livmodern. När epitelet separeras spricker kärlen, vilket orsakar smärta i nedre buken. Samtidigt ger hypotalamus (den del av hjärnan som reglerar frisättningen av hormoner i kroppen) kommandot att förbereda ett nytt ägg. Produktionen av ett annat kvinnligt hormon, östrogen, nödvändigt för nästa steg, börjar omedelbart..
 • Den andra fasen (från 5 till 14 dagar). Månadsperioderna slutar, men slemutsekret fortsätter i flera dagar. Dessa två till tre dagar har en låg chans att bli gravid. Från dag 10 i cykeln stiger östrogenkoncentrationen snabbt. Under påverkan av detta hormon bryts follikeln i äggstocken och ett moget ägg kommer ut. Nu är det dags för en möjlig befruktning. Kvinnan kan känna brottet i själva follikelväggen med mild smärta i iliac-regionen.
 • Den tredje fasen (från 15 till 23 dagar). Ägget rör sig långsamt genom äggledarna och väntar på befruktning. Om befruktningen inte har inträffat, minskar östrogenkoncentrationen gradvis. Restarna av follikeln förvandlas till corpus luteum - källan till hormonet progesteron. Han startar i sin tur processerna i den sista fasen av reproduktionscykeln..
 • Den fjärde fasen (från 23 till 28 dagar). Det är på dessa dagar som flickan känner obehag och smärta. I det sista steget främjar progesteron avvisningen av epitelet från livmoderns innerväggar, som kommer ut i form av mörka blodproppar från slidan. Med början av urladdningen börjar en ny menstruationsperiod.

Under de sju sista dagarna av cykeln är könsorganen anspända och smärtsamma, under påverkan av progesteron, sväller mjölkkörtlarna. Allt detta är tydliga tecken på att kritiska dagar kommer att börja..

De viktigaste symtomen på den närmande menstruationen

Det finns ett antal harbingers som varje tjej kommer att förstå att hennes perioder snart kommer att gå. För varje organisme kommer de att vara individuella med varierande svårighetsgrad. Därför är det värt att övervaka vilka tecken som är mer uttalade och vilka är milda eller osynliga. Det är också viktigt att förstå vilken specifik dag de kommer. Så du kan beräkna ett individuellt menstruationsschema bokstavligen upp till en dag eller till och med en timme.

Så hur kan du förstå att din period kommer att börja snart? De viktigaste symtomen är:

 • Bröstförstoring och engorgement. Ritningssmärta, klåda och stickningar i bröstet. Det kan vara transparent urladdning från bröstvårtorna, som senare krullas. Körtlarnas reaktion på hormonella förändringar hos varje flicka är annorlunda. Ömhet bör likna de första känslorna av brösttillväxt under tonåren. Därför bör du med en skarp eller akut bröstsmärta konsultera en gynekolog för att förhindra farliga sjukdomar.
 • Nedre del av magen, dragande smärta som strålar ut till korsryggen. Svullnad i buken. Detta beror på att epitelskiktet kommer av i livmodern. Akut smärta kan förekomma under de senaste tre dagarna före menstruationen, men det beror på kroppens egenskaper och smärtröskeln för en kvinna. Vissa känner inte smärta alls. Observera att det är lätt att smutta och obehag i nedre del av buken.
 • Ett utslag i ansiktet. Det förekommer främst i tonåren, men det förekommer också hos vuxna kvinnor med fet hud. En hormonell förändring under den andra halvan av cykeln orsakar en sådan reaktion..
 • Tarmsjukdom. När endometriumet separeras sväller livmodern, pressar på tarmväggen och detta bidrar till en mer frekvent tömning. Den allmänna metaboliska processen under denna svåra period påverkar också. Kroppen genomgår stress och försöker bli av med allt onödigt.
 • Psykologisk obehag, irritabilitet. Detta svåra tillstånd kallas premenstruellt syndrom (PMS). Det förekommer inte hos varje tjej, utan bara hos 5% av det kön. Det manifesterar sig i form av nervositet, plötsliga humörsvängningar, tårfullhet, huvudvärk, yrsel och allmän svaghet i kroppen.

Dessa tecken är akuta den senaste veckan före menstruationen. Redan av dessa korrekta symtom kan det antas när nästa menstruation kan börja.

Menarche på flickan

Inledningen av den första fläcken hos flickor kallas menarche. Detta är ett mycket spännande ögonblick för tonåringar. För att förhindra panik bör mödrar berätta för flickorna de viktigaste punkterna som är relaterade till cykeln:

 • varför går menstruationen;
 • hur man bestämmer att de kommer snart;
 • hur man använder packningar;
 • varför behålla en kalender;
 • när nästa menstruation visas.

Normalt börjar ansvarsfrihet under perioden från 11 till 13 år. Hela flickor kan komma tidigare - vid 9 - 10 år. Detta beror på det faktum att manliga hormoner i fettvävnaden omvandlas till kvinnliga hormoner, vilket påverkar början av menstruationsflödet. Feta flickor riskerar att få en hög dos östrogen vid ganska tidig ålder. Och detta i sin tur kan provocera högt blodtryck, stroke och hjärtattacker i framtiden. Det händer att menstruationen kommer sent - från 14 till 16 år.

Varje avvikelse från normen är ett allvarligt skäl att visa flickan till en barngynekolog.

Vilka signaler indikerar att den första menstruationen kommer att börja snart:

 • Vitaktig urladdning som syns på trosor.
 • Bröst- och bröstvårtsförstoringen.
 • Utslag, akne i ansikte, rygg och bröst.
 • Intens svettning, aktivering av svettkörtlar.
 • Könshår och armhåla visas.
 • Runda höfter.

Ovanstående symtom visas ett år eller två före den första menstruationsblödningen. Och även om menarchen inte är där ännu, är det värt att föra en konversation om förändringar i flickans kropp. Berätta för henne att hon blir en tjej och alla dessa processer i framtiden kommer att hjälpa henne att bli mamma.

Hur man beräknar början av menstruationen?

De flickor vars menstruation inträffar oregelbundet (antingen tidigare än tidsfristen, sedan med försening) rekommenderas att använda följande metoder för att beräkna kritiska dagar:

Nästan varje kvinna behåller sin "röda kalender" som markerar den första och sista ansvarsdagen. Denna metod har testats i flera generationer, men är mer lämpad för flickor med en regelbunden cykel. I vilket fall som helst kommer kalendern inte att glömma när det var de senaste kritiska dagarna. När du besöker gynekologen med kalendern kan du beräkna den personliga menstruationscykeln, se när felet inträffade och identifiera orsaken. Gynnsamma dagar för befruktningen och en "säker" period beräknas också med datum..

En lätt ökning av kroppstemperaturen observeras under den andra halvan av menstruationscykeln och indikerar början av ägglossningen. För att veta när ägget kommer ut måste du mäta basal temperatur dagligen. För att göra detta, mäts temperaturen i anus varje morgon, utan att komma ur sängen.

Under den första halvan av cykeln blir temperaturen 36,5 - 36,8 ° C. Sedan minskar det gradvis till ägglossning. Omedelbart efter frigörandet av ägget stiger temperaturen kraftigt med 0,5 - 0,6 ° C, varar i flera dagar och sjunker gradvis i början av menstruationen. Om vi ​​förstår vilken dag temperaturen steg kraftigt, är det bara att lägga till 14 dagar till detta datum. Och det visar sig den förväntade dagen i början av menstruationen.

Viktig! Att ta hormonella läkemedel mäter inte exakt basal temperatur.

Ett enklare sätt att bestämma äggstocksperioden är att använda ett speciellt test som säljs i alla apotek. Med testet beräknas ägglossningsdagen enligt samma princip, två veckor läggs till och datumet för framtida perioder erhålls. Tack vare testet är det lätt att beräkna dagen som är gynnsam för att besöka en gynekolog och göra tester. Och naturligtvis den bästa dagen att bli gravid.

När undersöks en läkare??

Kvinnor tar några symtom på allvarlig sjukdom som tecken på kommande menstruation.

Vad bör varna?

 • Skarpa smärta i nedre del av buken - kan betyda utvecklingen av en tumör, infektion eller början av endometrios.
 • Smärta i bröstet - det kan förekomma diffus mastopati (bildning av knölar i bröstkörtlarna).
 • Transparent urladdning indikerar möjlig utveckling av cervicit, endometrit eller erosion i livmoderhalsen.
 • Brun urladdning orsakar polypper och endometrios.

Nerveavbrott före menstruation betyder inte alltid PMS, men kan indikera en allvarlig kränkning av en kvinnas hormonella bakgrund.

Till och med en graviditet under de första veckorna kan ge samma symtom som kommande perioder. Därför bör alla oroande faktorer vara ett tillfälle att konsultera en gynekolog.

Symtom på början av den första menstruationen

Menstruationens början för varje flicka är en viktig händelse som hon mentalt förbereder sig i förväg. Moderna ungdomar är väl bekanta med denna fysiologiska process. Mamma berättar för någon om det, någon läser om det på Internet, vissa hör från vänner. Vanligtvis börjar flickor under tio år själva vara intresserade av detta med sina mödrar och det är korrekt. När allt kommer omkring, en älskad kommer att försöka "begripligt" förklara för sitt barn hur denna process pågår och hur man kan förbereda sig för den. Endast en fråga plågar alla flickor, hur man får reda på när den första menstruationen börjar.

Innan menstruationen börjar bör mamma prata om det med sin dotter

Vad är menstruationscykeln

Menstruationscykel - periodiska hormonförändringar förknippade med den kvinnliga kroppens egenskaper. Tack vare honom förbereder kroppen sig för befruktning. Varaktigheten för denna period är olika för alla..

Den ideala cykeln är 28 dagar (räknas från den första dagen i en menstruation till början av nästa). Normalt kan det dock vara från 21 till 35 dagar.

Varje kvinna ska ha en regelbunden cykel, avvikelser är endast tillåtna på tre dagar. Därför rekommenderar läkare att kvinnor markerar den första menstruationsdagen på kalendern. Du bör vara medveten om att menstruationscykeln under det första året kanske inte är konstant. Avbrott mellan blödning kan vara upp till två eller ännu fler månader.

Varaktigheten av månatlig blödning är normalt från två till sju dagar. Under en period tappar en kvinna i genomsnitt cirka 40 ml blod, några upp till 80 ml. Menstruationscykeln börjar i tonåren och fortsätter tills en kvinna når klimakteriet.

Vid den första menstruationen är blödningen vanligtvis inte så intensiv

Vilka är de viktigaste tecknen på menstruationens början

Symtom på början av menstruation hos flickor märks ett år före blödningens början. Tecken på att närma sig menstruation hos flickor listas i tabellen nedan.

Cirka några år innan din period.Om några månader.Tecken som visas en vecka eller flera dagar före evenemanget.
Bröstförstoring (svullnad).Transparent, vitt eller gulaktigt utsläpp på trosor, luktfritt. Om det utsläpp som förekommer har en annan färg eller med en obehaglig lukt, är det nödvändigt att konsultera en gynekolog.gråtmildhet.
Utseendet på hår på intima platser.Apati.
Höftförlängning.Humör förändras.
Vissa flickor har akne i ansiktet.huvudvärk.
Aggression.
Smärta i nedre del av buken.

Symtom på PMS hos ungdomar är desamma som hos en vuxen kvinna. Men flickor uppfattar dessa tecken ljusare och mer känslomässigt..

Vad händer med äggstockarna före menstruationen

Puberteten inträffar efter att luteiniserande och follikelstimulerande hormoner börjar produceras i hypotalamus och hypofysen. Tack vare dem börjar bildningen av östrogen i äggstockarna. I detta fall inträffar betydande förändringar i reproduktionssystemet. Äggmognad och ägglossning inträffar, endometriet utvecklas. Detta leder till möjligheten till befruktning. Det kvantitativa hormoninnehållet, som ligger i menstruationscyklerna, börjar förändras..

Första gången kan det finnas smärta i äggstockarna

Samtidigt, både under menstruationen och under dem, kan äggstockarna påminna sig om ovanliga sensationer. Smärtsamma upplevelser kan förekomma under dessa tidsperioder. De bör dock inte vara särskilt uttalade och förlängda. Annars, när smärtan är ganska allvarlig, är det nödvändigt att konsultera en gynekolog, eftersom de kan indikera en patologi.

Om befruktningen inte har inträffat börjar menstruationen. Äggnedbrytning inträffar, vilket bryter ned. En av dess delar kallas corpus luteum, i vilken progesteron produceras. Detta ämne är nödvändigt för den framtida cykeln. När ett sådant hormon inte produceras tillräckligt, sker en partiell separering av endometriet. Detta leder till obehagliga sensationer i nedre del av buken en vecka före den förväntade händelsen. Denna situation hjälper till att ta reda på när flickan kommer att börja sin period. Dessutom måste du lära dig att "höra" din kropp.

När börjar de första perioderna

Vanligtvis sker den första menstruationen hos flickor i åldern 12 - 13 år. Men på grund av fysiologiska egenskaper kan detta ögonblick komma antingen tidigare eller senare. Normen för deras början är 10 till 16 år. I ett annat fall rekommenderas det att besöka en gynekolog.

När menstruationen börjar beror på genetik

Ett stort antal faktorer påverkar början av menstruation, inklusive:

 • fysisk utveckling;
 • överförda patologier;
 • ärftlig faktor;
 • boende;
 • näring.

Det finns flickor som ligger långt före sina kamrater i sin fysiska utveckling. I detta fall kan menstruationen börja tidigare än förfallodagen, vilket är en normal situation. Genetik spelar också en stor roll..

Om mamman och andra kvinnor i familjen började menstruera vid 16 års ålder, är det troligt att dotters blödning också börjar i denna ålder.

Vad påverkar början av menstruationen

Som redan nämnts förekommer menstruation hos flickor mellan åldrarna 10 och 16 år. Dess utseende påverkas av många faktorer. Vid en felaktig livsstil kan menstruationen börja antingen tidigare eller mycket senare än förfallodagen.

Flickor bör ha gott om D-vitamin i sina dieter.

Vid hormonella störningar, undernäring, övervikt eller konstant fluktuation (fetma, sedan plötslig viktminskning) kan flickan ha tidig menstruation. D-vitamin är av stor betydelse för tonåringens kropp..

Ungdomar som har haft en infektionssjukdom upplever ofta problem med äggstockarna och endometrium. I detta fall kan menstruationen börja senare. Andra faktorer kan påverka detta problem, till exempel:

 • försvagande dieter (svält);
 • konstant stress;
 • tunga, utmattande träningspass;
 • stor eller otillräcklig kroppsvikt;
 • negativ miljö.

Ofta förekommer blödning senare hos förvrängda och alltför tunna flickor. Med en liten vikt saknar flickans kropp fettvävnad och östrogen (könshormon) upphör att produceras i tillräckliga mängder.

Mycket tunna flickor kan ha problem med menstruationens början

Hur är den första menstruationen

Den första blödningen för en flicka är en mycket svår situation. Obehagliga, ovanliga känslor och behovet av att byta packning flera gånger om dagen plåga tonåringen. Under perioden från den första till den tredje dagen inträffar den svåraste blödningen, som har en specifik lukt. Under denna period får man inte glömma personlig hygien, inte bara på grund av "aromen", utan också för att det kan leda till inflammation i könsorganet..

Från den tredje till den fjärde dagen minskar mängden blod som släpps ut, smärtan passerar och flickan börjar känna sig mycket bättre. I detta avseende måste vi lära oss att avgöra när den första dagen av menstruationen.

När man ska träffa en läkare

När de första "kritiska dagarna" dyker upp, är det inte nödvändigt att regelbundet konsultera en gynekolog. De går vanligtvis till den första möten vid 15 års ålder. Om flickan hade en tidig sexuell upplevelse, bör gynekologins besök vara regelbundna.

Du hittar tecken på den första menstruationen i den här videon:

Ett besök hos läkaren bör följa med följande symtom:

 • obehaglig lukt av utsläpp, klåda;
 • kraftig blödning;
 • menstruationens varaktighet är en eller mer än sju dagar;
 • bryter mellan perioder under det första året i mer än tre månader;
 • oregelbunden menstruationscykel;
 • närvaron av stora, som druvor, blodproppar.

Om menstruationen inte börjar i åldern 15 - 16 år bör du rådfråga en gynekolog och vidta möjliga åtgärder för deras början.

Allt om menstruation: 25 svar på dumma och skamliga frågor

Visst tänkte du på det, men var generad att fråga.

1. Är det möjligt att bli gravid under menstruationen?

Ja. Oftast inträffar fertilitetsfönstret (den så kallade perioden då befruktning troligen är) de 10-14 dagarna av cykeln. Men ibland - även med en vanlig cykel - kan det oförutsägbart förskjutas. Tidpunkten för det "bördiga fönstret" i menstruationscykeln: dagspecifika uppskattningar från en prospektiv studie. Detta innebär att det fortfarande finns en risk att bli gravid även under menstruationen.

2. Om magen gör ont - detta är normalt?

Nej. Menstruation kan vara obekväm, men detta obehag påverkar ofta inte livskvaliteten. Dessutom kan smärta reduceras.

Men om kramper och kraftiga blödningar blir riktigt utmattande är detta en alarmerande signal. Orsaken är kanske Menorrhagia Varför är min period så tung? - så kallade menstruationsstörningar, som åtföljs av överdrivna sekretioner.

Om du märker att det finns mer blod än vanligt och kramperna blir mer smärtsamma, se till att du konsulterar en gynekolog för att utesluta hormonsvikt, uterus fibroids, cirkulationsstörningar och andra möjliga sjukdomar.

3. Är det möjligt att träna under menstruationen?

Det är möjligt och till och med nödvändigt. Enligt vissa uppgifter kan träningens roll i behandlingen av menstruationsstörningar: bevisen, fysiska övningar - särskilt aerob (promenader, löpning, simning, zumba, Pilates, yoga) och stretching - minska smärta orsakad av kramper i livmodern.

Vi noterar dock att det är viktigt att lyssna på kroppens behov. Om du känner svaghet och smärta som avskräcker alla önskningar att arbeta hårt, är det bättre att ge upp träningen, överföra det hårda arbetet och istället gå till en gynekolog för en konsultation.

4. Är det möjligt att simma under menstruationen i öppna dammar och pooler? Tänk om något kommer dit??

Om du använder tamponger är riskerna minimala. Simma till hälsan.

Denna rekommendation gäller även i fall där hajar finns i din favoritbehållare. Life hacker skrev redan: det finns inte ett enda bekräftat fall när ett rovdjur skulle attackera en simmare under menstruationen.

I allmänhet föredrar hajar av någon anledning att jaga män.

5. Stämmer det att menstruationen slutar i vatten?

Nej. Och när du simmar och när du kopplar av i badet dras livmodern fortfarande ihop och menstruationen fortsätter.

Den enda nyansen är att vatten blockerar blodflödet. På grund av detta verkar det som om mindre blod släpps under vattenprocedurer. Men så fort du går till (villkorligt) stranden kommer allt blod som samlas under resan rusar till utgången och menstruationen kommer att fortsätta som vanligt.

6. Hur länge kan jag ha en vattpinne??

Läkare rekommenderar Toxic Shock Syndrome swab var 4–8 timmar.

Men det finns en extremt sällsynt, men mycket farlig komplikation förknippad med långvarig användning av hygienprodukter. Detta är en giftig chock. Det orsakas av bakterier som normalt lever på huden. Ibland tränger de in i fibrerna i vattpinnen och börjar föröka sig snabbt där, samtidigt som de avger en enorm mängd gifter. Konsekvensen av detta är svår rus, ibland till och med dödlig.

Om du inte kommer ihåg exakt när vattpinnen byttes, men du börjar känna dig som i de första dagarna av influensan (feber, frossa, svaghet, huvudvärk, illamående), ring snabbt en ambulans.

7. Kan en tampong gå vilse inuti? Falla till exempel i livmodern?

Uteslutet. Vagina är inte så djup som den kan verka: dess längd, även i upphetsad tillstånd, överstiger inte 17–18 cm. När något kommer in i den vilar den på något sätt mot ett extremt smalt område - livmoderhalsen.

Livmoderhalsen är en skyddande barriär som inte tillåter något överflödigt: varken främmande bakterier eller några mekaniska partiklar. Inklusive, naturligtvis, en tampong. Han har bara ingenstans att falla igenom.

8. Hur mycket blod som ska släppas under menstruationen?

I genomsnitt Perioder - 30–70 ml (2–5 msk) under hela menstruationsperioden - det spelar ingen roll om det varar tre dagar eller en vecka.

9. Jag tappar mer blod! Det är väldigt farligt?

Det beror på vad “mer” betyder. Om detta ord betyder en volym på drygt fyra matskedar är det i allmänhet normalt. Faktum är att menstruationsvätska inte bara är blod. Det innehåller hur mycket blod du tappar på din period? också partiklar i livmoderslimhinnan.

Begreppet "normal menstruationsvätskevolym" varierar över ett ganska brett intervall. Dessutom är varje menstruation individuell: ibland är det mindre urladdning, ibland mer. Därför, om du inte upplever smärtsamma kramper, illamående, svår svaghet eller andra ovanliga symtom, är det troligt att du har det bra.

Verkligen farlig blodförlust är sällsynt. Men var beredd att konsultera en gynekolog så snart som möjligt om:

 • Blod suger en eller flera kuddar (tamponger) per timme i flera timmar.
 • För att förhindra läckage måste du använda dubbelt skydd: både vattpinnen och dynan samtidigt.
 • Blödningen varar mer än sju dagar.
 • Menstruationen är så smärtsam att på grund av dem måste du ändra planer.
 • Menstruationen åtföljs av svår svaghet, trötthet, yrsel och andra tecken på blodförlust..

10. Är det normalt att klumpar sticker ut?

Ja. Blodproppar är partiklar i livmoderslimhinnan som avvisas under menstruationen. Om deras diameter inte är mer än 2–2,5 cm, kan du inte oroa dig.

Om det finns fler blodproppar, se till att kontakta en gynekolog. Sådan urladdning inträffar ofta med cyster, polyper, livmoderfibroider. Det är nödvändigt att fastställa deras orsak och, enligt resultaten, genomgå behandling.

11. Om testet visade graviditet och sedan blodet gick - detta är ett missfall?

 • Två ränder var ett misstag. Detta händer om du till exempel bryter mot instruktionerna och tillät testet att stanna i urinen längre än rekommenderat. Eller testet har gått ut.
 • Du har ökade nivåer av korionisk gonadotropin (det kallas HCG eller hCG). Som regel ökar halten av detta hormon under graviditeten, och det är det som fastställs med standardtest, som visar en andra remsa. I vissa fall kan hCG dock öka av icke-graviditetsskäl. Till exempel på grund av att man tar mediciner mot infertilitet. Eller på grund av hälsoproblem: ofta växer hCG med cystor och äggstockscancer, vissa njursjukdomar, urinvägsinfektioner och så vidare.
 • Du hade verkligen en tidig missfall. Oftast händer detta när det finns kromosomavvikelser i det befruktade ägget och livmodern avvisar fosterägget kort efter implantation. Enligt statistik från missfallet från American Association of Gravida kvinnor hänför sig 50–75% av alla missfall till denna tidiga art.

Det är som det kan, om testet visade två remsor och menstruationen snart började, är det nödvändigt att se en gynekolog. Endast en läkare kan avgöra varför detta hände och utesluta eventuella farliga kränkningar.

12. Om menstruationen inte har inträffat är det graviditet?

I de flesta fall, om du är frisk och sexuellt aktiv, ja. Menstruation som inte kommer i tid är ett tydligt skäl att köpa ett test och konsultera en gynekolog.

Men ibland att hoppa över menstruation har inget att göra med graviditet. Anledningen till förseningen kan vara olika faktorer: från hormonstörningar till förändrade tidszoner, brist på näringsämnen eller stress. Ändå är det värt att rådfråga med en gynekolog.

13. Och om menstruationen har kommit är det definitivt inte graviditet?

Nästan säkert. Om du har börjat avge den vanliga volymen, är du inte gravid. Är jag gravid? Vanliga frågor om tidig graviditet.

Det är viktigt att notera att cirka 25-30% av kvinnorna i tidig graviditet observerar fläckar. Deras orsaker kan vara mycket olika: från helt normal blödning av implantation till en infektion som utvecklas.

Men att förvirra dem med verklig menstruation är nästan omöjligt: ​​de är för magra och kortlivade.

14. Hur ska menstruationen lukta?

Normal - ingenting. Mer exakt bör du inte känna någon speciell aroma förrän du börjar sniffa speciellt. Och när du börjar känner du bara den metalliska lukten av blod med en liten blandning av vaginal bärnsten.

Stark, skarp, påtaglig lukt Varför luktar min period? ofta talar han om infektion. Försök därför inte helt enkelt dölja det - se till att konsultera en gynekolog!

Och du måste definitivt gå till läkaren om du förutom den ovanligt starka lukten:

 • Markera gult eller grönt.
 • Menstruation är mer smärtsam än vanligt..
 • Smärta och obehag i magen och / eller bäckenet.
 • Temperaturökning.

Sådana symptom indikerar tydligt att inflammation utvecklas någonstans inuti..

15. Det är normalt att menstruationen hosta och andnöd?

Snarare är detta ett av alternativen för normen. Menstruationen åtföljs av en minskning av nivån för det kvinnliga hormonet östrogen, och en brist påverkar lungfunktionen i lungfunktionsförändringarna i förhållande till menstruationscykeln hos kvinnor med cystisk fibros. Som ett resultat kan hosta och lätt andnöd uppstå, som passerar tillsammans med menstruationen.

16. Menstruationens början kan bestämmas med röst?

En studie från 2011 hittade Ger kvinnors röster ledtrådar om sannolikheten för ägglossning? Betydelsen av provtagningsregime, att vid menstruation hos kvinnor observeras betydande förändringar i röstens egenskaper. I allmänna termer: före ägglossningen blir kvinnliga "sång" högre och mer melodiska, talhastigheten ökar, och när klockan och tempot minskar. Vissa unga damer har en sådan omfattning att det blir uppenbart även för oinitierade öron..

17. Stämmer det att med PMS blir kvinnor nervösa och oförutsägbara?

Snarare mer impulsiv. Till exempel har det konstaterats att kvinnors utgiftsbeteende är menstruationscykelkänsligt, att kvinnor före menstruationen spenderar mer pengar och gör skräpköp. Detta beror på att de unga kvinnorna upplever fysiskt obehag och letar efter sätt att må bättre. Överdriven impulsiv shopping - en av dem.

18. Under menstruationen blir de dumma?

Hormonfluktuationer kan verkligen försämra minnet och koncentrationen hos åtminstone vissa nej, periodhjärnan är egentligen inte en sak kvinnor. Fysiskt obehag spelar också en roll: upplever obehagliga känslor i livmodern, kvinnor blir distraherade, tröttnar snabbare, blir mindre fokuserade. Men att prata om en minskning av mentala förmågor i detta fall är detsamma som att man antar att människor blir stumma under en förkylning.

19. Är det möjligt att färga hår under menstruationen?

Det finns en idé om att hormonella fluktuationer under menstruationen på något sätt förändrar hårets egenskaper, på grund av att färgen inte går bra. Men professionella frisörer bekräftar inte detta med The Truth About 6 Hair-Color Myths. Resultatet av färgning beror inte på cykeldagen, så ta med skönhet när du vill.

20. Och ögonfransförlängningar?

Kan. Menstruationen förändrar inte hårets egenskaper, så proceduren för limning av "förlängningar" på cilia kommer att vara exakt densamma som på någon annan dag i cykeln.

21. De säger att du inte behöver gå till tandläkaren eller för depilering under din period, eftersom det kommer att vara mer smärtsamt. Det är sant?

Ja, men bara delvis. Faktum är att smärttröskeln förändrar smärtuppfattningen i menstruationscykelfaserna hos kvinnor med kronisk smärta. beroende på cykelns fas. En vecka före menstruationen minskar det. Detta innebär att tandbehandling eller, till exempel, shugaring, kommer att verka mer obehaglig för dig än vanligt.

Men efter menstruationens slut och fram till ägglossning, växer tvärtom smärttröskeln. Så det är värt att förskriva alla smärtsamma förfaranden för dessa perioder.

22. Är det möjligt att ta tester under menstruationen?

Mycket beror på vilken typ av analys vi pratar om..

Till exempel sjunker hemoglobinnivån under blodförlust naturligtvis, så att mäta den under menstruationen kommer att vara ett misstag. Däremot är kolesterolnivåerna högre under menstruationen än menstruationscykeln påverkar kolesterolnivån än före och efter. Om du tar smärtmedicin kan de också påverka dina testresultat..

Därför, om möjligt, skjuta upp blod- och urintest tills menstruationen är klar. Om analysen är brådskande, se till att du konsulterar din läkare så att han dekrypterar resultaten och gör justeringar för fasen i din cykel.

23. Är det möjligt att sätta vaginala suppositorier under menstruationen?

Du kan satsa. Men man måste komma ihåg att blödning kan tvätta bort drogen innan den ens fungerar. Detta innebär att effektiviteten i behandlingen minskar. Denna situation föreskrivs vanligtvis i instruktionerna för specifika suppositorier..

Ljus förskrivs i de flesta fall av en kurs som inte bör avbrytas. Därför finns det två lösningar på problemet:

 • Starta kursen på ett sådant sätt att den slutförs innan menstruationen börjar. Till exempel, om dina ljus är utformade för 10 dagars applikation, bör du börja kursen senast 11-13 dagar före den planerade starten av din period.
 • Använd spolresistenta ljus. Sådana suppositorier är ganska sällsynta och kostar mer än deras tvättbara "kollegor". Fråga din gynekolog om vilka du vill föredra..

24. Är det möjligt att ringa perioden till rätt tid?

I allmänhet, ja. Det mest effektiva sättet är att börja ta p-piller i en cykel som föregår önskat datum. I detta fall börjar menstruationen om en dag eller två efter att du har avbrutit p-piller.

Andra sätt att orsaka menstruation inkluderar en mängd fysiska metoder. Till exempel kan du ta ett varmt bad eller ha sex. Effektiviteten hos sådana metoder är emellertid mycket lägre. Och i alla fall kan de absolut inte användas om du misstänker en graviditet.

25. Vad du ska dricka eller äta för att försena din period?

Varken mat eller dryck påverkar menstruationsperioden. Om du vill skjuta upp din period hjälper bara hormonella läkemedel, i synnerhet preventivpiller. Menstruationen kommer inte förrän du slutar ta.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Minskad immunitet före menstruation

En minskning av immunitet före menstruation orsakas av förändringar i en kvinnas hormonella bakgrund. Därför lider många under denna period av förkylning och influensa....

De viktigaste orsakerna till menstruation två gånger i månaden

Många kvinnor i fertil ålder åtminstone en gång i livet möter ett sådant problem som menstruations oregelbundenhet. Fel i cykeln kan utlösas av helt olika faktorer....

Vad drömde om menstruation?

Vanliga och vanliga fenomen som i verkligheten inte orsakar oss någon överraskning eller onödiga känslor förändrar sin betydelse i drömvärlden - allt är ju ordnat enligt dess egna lagar....