Enkla och prisvärda sätt att skjuta upp din period med i flera dagar

Ansvarsfrihet

Många säkra folkmetoder är kända (med nässlor, peppar, C-vitamin, citron, persilja, jordgubbar, viburnum) för att försena ankomsten av menstruation i flera dagar, du kan också använda mediciner (Vikasol, Dufaston, Utrozhestan, orala preventivmedel).

Tvångsförskjutning av menstruationens startdatum är inte alltid säkert, därför bör kvinnor med olika gynekologiska eller somatiska sjukdomar vägra denna metod. Detta är fylld med utvecklingen av polypper i livmodern, endometrial hyperplasi. Om det inte var möjligt att försena perioden kan du försöka minska utsläppets intensitet - för att undvika fysisk ansträngning, överhettning, viktlyft, alkoholintag.

Hur du skjuter upp din period i flera dagar: de viktigaste sätten

Du kan skjuta upp din period i flera dagar på två huvudsakliga sätt, vars alternativ presenteras i tabellen:

Medel med uttalad hemostatisk effekt (Vikasol, Ethamsylate, Dicinon)

Kombinerade orala preventivmedel (COC)

Läkemedel som innehåller progestiner och progestogener (Duphaston, Utrozhestan)

Är det möjligt att försena menstruationen utan skada

Folkmetoder anses vara de mest ofarliga sätten att försena menstruationen, eftersom de inte påverkar en hormons nivåer hos en kvinna. Det kan dock också finnas "fallgropar" i form av en allergi mot örter eller citrusfrukter. Passion för ett kallt fotbad kan utlösa en förkylning. Och närvaron av kardiovaskulära eller leverpatologier kan vara en direkt kontraindikation för att ta vissa mediciner.

Hur du försenar din period under en dag

För att försena din period med bara en dag kan du använda dessa metoder:

 • om tre dagar före menstruationens start i 5-10 minuter för att hålla benen i ett kallt vatten kallt, kan du försena ankomsten av menstruationen under en dag;
 • om en flicka tar orala preventivmedel kan du dricka ett extra piller från ett annat paket istället för en paus eller en dummy;
 • om cykeln mot bakgrund av gestagener (Duphaston, Utrozhestan), kan du också förlänga medicinen i en dag.

Hur du försenar din period i en vecka

För att försena perioden under en vecka, till exempel under semestern, kan du använda alternativa metoder eller läkemedel som påverkar hormonnivåerna. Folkrecepter kanske inte ger det förväntade resultatet, och hormoninnehållande läkemedel är inte alltid möjligt att köpa.

Det finns två faser i cykeln, som präglas av en ökning av östrogenproduktionen och sedan progesteron. Vid en artificiell förändring i produktionen av dessa hormoner kan menstruationens början flyttas. För att göra detta, använd:

 • hormonella tabletter (COC, med progestins) - du måste förlänga intaget i en vecka, för detta måste du ta aktiva tabletter från ett nytt paket;
 • hemostatiska medel - en mindre pålitlig metod, med Vikasol, Dicinon eller Ethamsilate är nödvändigt under en vecka, 1 tablett två gånger om dagen.
COC med progestins

Hur man försenar menstruationen i flera dagar med droger

Flera medicinska metoder är kända för att försena perioden i flera dagar och att skjuta upp sin början, du behöver bara välja rätt läkemedel - med hjälp av preventivpiller, med hjälp av Dufaston eller Utrozhestan, hemostatisk (Vikasol, Ditsinon, Traneksama), konventionella orala preventivmedel.

Piller för försenad menstruation från nödprevention

Piller för försening av menstruation kan hittas från raden för nödprevention. Till exempel leder användningen av Postinor-innehållande levonorgestrel till hämmande processer beträffande mognaden av ägget och dess rörelse in i äggledarens kavitet, så menstruationens uppkomst försenas.

Du kan också använda Escapel - bara dricka en tablett inför menstruationen.

Handlingsmekanismen för orala preventivmedel

Hur man tar Duphaston, Utrozhestan för att försena menstruationen

Du bör ta Duphaston för att försena menstruationen från början av sekretionsfasen av cykeln, 2 tabletter dagligen under 10-14 dagar - du måste beräkna tiden så att det blir en fördröjning, till exempel: om du börjar dricka från 20 dagar kommer menstruationen om ytterligare två veckor. Utrozhestan inkluderar också progesteron, så för att försena din period måste du ta den på samma sätt som Duphaston.

Läkemedlen påverkar inte signifikant blodkoagulation och ägglossning. Duphastons verkningsmekanism är att bromsa tillväxten av endometrialskiktet och dess exfoliering och parallellt öka syntesen av naturligt progesteron. Tack vare detta schema visar det sig att försena menstruationens början.

Vikasol, Ditsinon under en försening av perioder

Dicinon för att försena menstruationen hjälper tack vare huvudkomponenten - etamzilat, som uppvisar en antihemorragisk effekt. Med hjälp av Dicinon kan du försena uppkomsten av menstruationen i flera dagar eller två veckor. För detta tar 3-4 mg före nästa menstruation 500 mg av läkemedlet dagligen (2 tabletter med 250 mg). I detta fall bör man inte förvänta sig en fullständig förskjutning av cykeln, nästa menstruation kommer efter 14-18 dagar, och inte 28, som vanligt.

Vikasol klassificeras som hemostatisk eller koagulant indirekt effekt. Det påverkar funktionen hos blodkoagulationssystemet. För att försena menstruationen tas läkemedlet 2 tabletter 3-4 dagar före nästa månad, inte överskrider den maximala tillåtna dagliga dosen (30 mg).

Tranexam för att lösa problemet

Tranexam innehåller tranexaminsyra, som bland andra effekter uppvisar en uttalad hemostatisk effekt. Detta är ett kraftfullt verktyg, en daglig dos på 500 g kan stoppa uppkomsten av menstruation. Finns i tabletter och ampuller (för att utföra hemostatiska injektioner under långvariga och tunga perioder).

Primolut-nor för att försena menstruationen

Läkemedlet Primolut-nor för försening av menstruation kan endast användas på rekommendation av en läkare och i de fall där graviditet är tillförlitligt uteslutet. Den innehåller noretisteron, med vilken du kan uppnå en förskjutning av menstruationsperioden. För att göra detta, ta läkemedlet 1 tablett två gånger om dagen 3 dagar före den förväntade ankomst av menstruationen och fortsätt att ta det i flera dagar, men högst 10 dagar.

Gestagena läkemedel som försenar menstruationen

Preparat som fördröjer menstruationen, med innehåll av progestogener: Rotten, Primolut nor, Orgametril.

Innehållet av gestagener i ett antal läkemedel hjälper till att förhindra äggmognad, så att de kan användas för att försena början av menstruationen vid ett senare tillfälle. De börjar tas 10-14 dagar före önskad ankomst av kritiska dagar. När mottagningen är klar är menstruationen inom 2-3 dagar.

Regulon, Jess, Yarina och uppskjuten period

Regulon kan användas för att skjuta upp menstruationen under en vecka eller mindre. Detta hormonella medel påverkar lipidmetabolismen, minskar blodförlust under menstruationsblödning och bromsar uppkomsten. För att växla cykeln måste du börja dricka det andra paketet omedelbart efter det första utan paus.

Yarina hänvisar till kombinerade orala preventivmedel. För att skjuta upp menstruationens början måste du avsluta med att ta 21 tabletter, det vill säga ett fullständigt paket, och omedelbart börja dricka en tablett om dagen från ett nytt paket, inte följa veckotiden. Efter att ha tagit 4-7 tabletter (eller mer om så önskas) måste du ta en paus, varefter en försenad menstruation bör börja.

Jess skiljer sig från vanliga COC: er (istället för 21 tabletter innehåller förpackningen 28 piller). Fyra av dem betraktas som inaktiva eller dummies. För att försena menstruationen måste du ta 24 aktiva piller i följd, och sedan, förbi intaget av dummies, dricka aktiva piller från en ny blister (så många som du behöver försena din period under hur många dagar). Då accepteras 4 dummies från föregående paket. Period bör gå.

Hur man tar monofasiska preventivmedel

Monofasiska preventivmedel skiljer sig från två- eller trefasiga tabletter i samma innehåll i förhållandet östrogen och progesteron. När den sista tabletten har druckits från paketet måste du omedelbart starta den nästa utan att ta en paus.

Om andra metoder tidigare har använts för att förhindra graviditet måste du börja ta monofasiska preventivpiller 4-5 dagar innan den förväntade menstruationsperioden för att försena perioden i flera dagar. Detta kommer att försena ankomsten av kritiska dagar, men kommer inte att hjälpa till att förhindra en möjlig befruktning..

C-vitamin

Massan av citron och citronsaft innehåller en stor mängd naturligt vitamin C. Dess syntetiska motsvarighet är apoteksmedlet askorbinsyra. Om du tar inom 3 dagar före nästa månad på ett gram askorbinsyra kan du skjuta upp deras början (med 3-6 dagar).

Hur man använder preventivmedel för att försena din period utan att skada hälsan

COC: er kan hjälpa till att försena menstruationen utan att skada hälsan, men för detta måste du strikt följa pilleregimen:

 • Om en kvinna inte ständigt använder orala preventivmedel för att förhindra befruktning, för att försena menstruationsdagen, måste du ta ett kombinationsläkemedel inom tre dagar före det förväntade datumet för kritiska dagar.
 • Om en kvinna använder ett enfas-preventivmedel behöver du inte ta en veckolång paus för att ändra perioden för menstruationens början, men du måste omedelbart ta piller från det andra paketet.
 • Om en kvinna använder ett trefasschema för preventivmedel, vilket innebär att ta olika piller för varje fas av cykeln, för att försena menstruationsperioden, efter att ha fullbordat hela paketet (21 tabletter), måste du fortsätta ta bara de tabletter som motsvarar den tredje fasen av cykeln.

Se den här videon om hur du försenar din period:

Försena menstruationen i ett par dagar: folkrättsmedel

Om du behöver försena din period ett par dagar, hjälper enkla och ofarliga folkrättsmedel med citron, C-vitamin, nässlor, vattenpeppar, persilja, honung.

Är det sant att citroner hjälper till att försena menstruationen?

Uppfattningen att citroner bidrar till förseningen av menstruationen är sant. De innehåller en stor mängd C-vitamin. I stora doser kan det inte bara minska intensiteten för månatlig blödning, utan också försena uppkomsten av uppkomsten.

För att försena nästa menstruation måste du äta 1 eller 2 citroner 2-3 dagar innan det börjar under dagen.

Denna metod måste noggrant tillämpas på de patienter som har problem med ökad surhet i magsaft eller gastrit, eftersom en överskottsdos C-vitamin negativt påverkar magslemhinnan.

Laddningsdosen vitamin C

En stor dos C-vitamin kan tas i form av ett apotek - 10-15 tabletter innehåller motsvarande askorbinsyra i en citron. Om patienten har en predisposition för en allergi mot citrusfrukter eller problem med mag-tarmkanalen, måste du välja en annan metod för konstgjord försening av menstruationen.

Nässla för att försena menstruationen: hur man lagar en avkok och dricker

Nässla för att försena menstruationen hjälper om du förbereder en avkok från den och dricker en dos på en dag eller använder 0,5 koppar i tre dagar innan menstruationens början. För att förbereda buljongen behöver du 5 msk. matskedar torra råmaterial och 0,5 liter vatten. Bladen doppas i varmt vatten, bringas att koka och kokas under högst 7 minuter, får svalna under locket. Efter filtrering är buljongen redo att tas emot.

Du kan byta nässlor mot nuv. För 30-40 g råvaror behöver du 1 kopp vatten. Tansy ska kokas i 5 minuter, insistera på ca 1 timme och sil. Ta 150 ml i 2 dagar innan den förväntade början av menstruationen.

Nässlor har hemostatiska egenskaper, det är en säker metod som rekommenderas av hemläkare under många år..

Vattenpeppar: hur man applicerar

Vattenpeppar har på grund av sitt höga innehåll av vitamin K en uttalad hemostatisk effekt, så det kan användas som ett effektivt verktyg för att skjuta upp menstruationsperioden med 3-5 dagar. För att göra detta, 3-4 dagar innan menstruationen börjar, måste du börja dricka ett avkok av vattenpeppar, som är beredd av 40 g växtlöv och 0,5 l vatten.

Gräset ångas med kokande vatten och sjuda under låg värme i 5 minuter, insistera i minst 2 timmar. Buljongintag - 150 ml tre gånger om dagen före måltid.

Användningen av honung

Under ett par dagar kan du försena ankomsten av menstruation om du använder naturligt honung (2-3 msk. L.) Varje dag en vecka före början av kritiska dagar. Detta är det mest ofarliga sättet att korrigera perioden för din period..

Persilja

Om fyra dagar före nästa menstruations ankomst, dricka en avkok av persilja, kommer deras början att röra sig med 3-6 dagar. Örtläkare rekommenderar två alternativ:

 • Använd persiljrot. Det hackas fint och ångas med kokande vatten, insisterade 2,5-3 timmar. Drick tre gånger om dagen i 1 msk efter filtrering. l Metoden används med försiktighet hos patienter med hypotoni och gallstensjukdom..
 • Med greener. Infusion bereds av finhackad persilja (50 g) och 250 ml kokande vatten. Produkten ska infunderas i minst 3 timmar. Efter pressning av kakan används infusionen två gånger om dagen i 0,5 koppar.

jordgubbar

Bladen på vilda jordgubbar har kraftfulla hemostatiska egenskaper, så denna anläggning måste hanteras försiktigt för att inte orsaka ett allvarligt fel i menstruationscykeln. Vid 1 msk. l torra råvaror tar 1 liter vatten, koka allt och låt det brygga i 30-40 minuter. 2 dagar före menstruationens ankomst, drick infusion 2 gånger om dagen, 50 ml.

Detta verktyg kan väl stoppa menstruationsblödning, om du tar det 3 gånger om dagen, 100 ml.

Viburnum

Viburnum bär i en mängd av 2 tsk. ångad med kokande vatten (200 ml), insister 1 timme. Viburnum-infusion drickas 2 dagar före de kritiska dagarna tre gånger om dagen, 20 ml.

Kallt vatten effekt

Om en kvinna inte är utsatt för förkylning och hon har stark immunitet kan du använda ett så enkelt botemedel som kallt vatten. Det är nödvändigt i tre dagar innan menstruationen anländer för att utföra ett fotbad före kvällen (5-10 minuter). Vatten ska inte bara vara från kranen, utan kylt. För detta ändamål kan du lägga till is i bassängen.

Möjliga negativa konsekvenser

Menstruationscykeln kan bli vilse hos kvinnor av olika fysiologiska eller andra skäl. Men vid en tvingad förskjutning av datumet för nästa menstruation, särskilt med användning av hormonella läkemedel, är negativa konsekvenser för reproduktionssystemet möjliga. Deras manifestationer är följande:

 • brist på menstruation under en lång period (mer än 2 månader);
 • kränkning av cyklens regelbundenhet (intermittent cykel);
 • förekomsten av intensiv smärta i nedre del av buken under efterföljande menstruation;
 • uppkomsten av riklig blödning under nästa menstruation, eller vice versa, dess magra karaktär, som påminner om blodkoagulation;
 • ökad sannolikhet för att utveckla anemiskt syndrom med överdriven blodförlust.

Brott mot fysiologiska processer påverkar negativt tillståndet i livmoderns endometrium. När den naturliga processen för exfoliering av epitelet inte inträffar vid en tvingad förskjutning av menstruationsperioden, som i den normala cykeln, kan detta provocera utvecklingen av en patologisk process i livmodern (bildandet av polypper, hyperplasi, etc.) eller andra komplikationer.

Använd inte hormonella läkemedel som kan försena ankomsten av menstruation till de kvinnor som har:

 • det finns en vaskulär patologi;
 • diagnostiserad med angina pectoris;
 • bekräftade utvecklingen av endometrios, fibroider, polyper;
 • det finns inflammatoriska eller smittsamma processer i könsområdet.

Se i den här videon hur man kan växla cykeln och vad den hotar:

Vad man ska göra om det inte fungerar

Om det inte var möjligt att skjuta upp början av kritiska dagar kan du försöka minska intensiteten av blödning, för detta behöver du:

 • undvika aktiv sport;
 • lyft inte vikter;
 • mindre i solen på sommaren;
 • anpassa kosten (grönsakssalater, mejeriprodukter, frukt som är rik på vitamin E, frön, nötter föredras);
 • sluta dricka alkohol, som utvidgar blodkärlen och ökar blödningen.

Kosten bör kompletteras med produkter som kompenserar för förlust av hemoglobin (kalvlever, skaldjur, bovete gröt).

Och här handlar mer om hur man påskyndar slutet av menstruationen.

Regulariteten i menstruationscykeln är en av indikatorerna på god kvinnors hälsa. I vissa fall är det tillåtet att ta till en tvingad förskjutning av menstruationsperioderna. Men du måste göra detta efter en preliminär konsultation med en gynekolog för att undvika allvarliga konsekvenser, särskilt när det gäller att ta mediciner som innehåller hormoner.

Konstgjord interferens i fysiologiska processer kan störa deras flöde, och det kan ta för mycket tid och ansträngning att återhämta sig.

Det finns flera beprövade metoder för att påskynda slutet av din period. Detta kan vara kost, motion, sport, droger och örter.

Även om gynekologer inte riktigt rekommenderar piller som orsakar menstruation finns det fortfarande situationer när det behövs. Dessa inkluderar Duphaston, Norkolut, Utrozhestan, Mifegin och andra.

Oftast förändras menstruationen under den anovulatoriska cykeln, men det beror på orsakerna som ledde till det. Till exempel är detta normalt tillåtet två gånger om året hos friska kvinnor. Månadsperioderna är desamma. Om orsaken till sjukdomen - menstruationen är riklig, med koagler.

Oftast går perioderna när du tar Jess strikt enligt schemat enligt de tagna tabletterna. Fluktuationer är tillåtna under de första tre månaderna, medan kroppen anpassar sig till läkemedlet.

Hur du försenar din period i flera dagar

Regelbundna perioder indikerar normal funktion av reproduktionssystemet. Men de åtföljs av obehag i form av smärta i buken och en försämring av välbefinnandet. Ibland uppstår situationer som kräver lugn och välbefinnande. Därför är många kvinnor intresserade av att försena perioder utan att skada hälsan..

Är det möjligt att försena perioden

Hos en frisk kvinna kommer menstruationen med en viss regelbundenhet. Under den första halvan av cykeln växer livmoderens inre lager och ägget mognar. I lutealfasen förbereder kroppen sig på en eventuell graviditet. Om befruktningen inte inträffar, börjar endometriet att avvisas. Tillsammans med ett odödligt ägg och menstruationsblod rusar det ut.

Alla processer som sker i den kvinnliga kroppen under hela cykeln beror på hormonnivån. Utskjutning av menstruation utförs med hjälp av läkemedel och folkläkemedel som kan förändra den hormonella bakgrunden. Denna process är inte förbjuden av läkare. Men du bör inte missbruka det. Om du försenar din period ökar hormonella störningar.

Hur du flyttar din period

Normalt är cykelns varaktighet 28-32 dagar. Om det är nödvändigt kan det ökas med hjälp av folkläkemedel eller piller för att försena menstruationen. Den andra metoden är lämplig för kvinnor som tar orala preventivmedel. Varje tablett innehåller en specifik dos av hormoner. Läkemedlet tas regelbundet samtidigt. Efter avbrytandet sjunker hormonnivån, vilket provocerar endometrial avstötning.

Hur du försenar din period i flera dagar

Försening av menstruation med preventivmedel praktiseras endast i brådskande behov. Under deras intag kan en kvinna självständigt kontrollera början av menstruationen. För att försena perioden räcker det inte att sluta använda preventivmedlet utan att starta nästa förpackning. För detta ändamål används följande läkemedel:

I vissa fall använder kvinnor hemostatiska medel. De släpps i form av tabletter och vätska för injektion. Läkemedlet börjar användas några dagar före dagen för den föreslagna menstruationen. I genomsnitt kan menstruationens fördröjning försenas i 5-7 dagar. Till hemostatiska läkemedel inkluderar:

Hur du försenar din period i en vecka

Förberedelser för att försena menstruationen hjälper till att överföra kritiska dagar till vilken period som helst. Om det finns ett behov av överföring under en vecka är det bättre att använda hemostatiska medel. Orala preventivmedel försenar perioden i en månad. Om nästa paket startas är det nödvändigt att avsluta det till slutet. Annars finns det risk för hormonellt misslyckande.

Hur du försenar din period under din semester

Ett av de mest angelägna problemen för kvinnor är överföring av menstruation för att tillbringa en bekväm semester. Månadsfördröjande tabletter får inte användas längre än 2 månader. Det är omöjligt att försena uppkomsten av menstruationen under en längre tid.

Hur man kan bli av med menstruationen för alltid

Närvaron av menstruation indikerar den kvinnliga kroppens reproduktionsförmåga. Om du blir av med dem för alltid försvinner möjligheten att få barn. Detta beslut fattas efter noggrant övervägande. Naturligtvis försvinner menstruationen närmare 45 år som en följd av en minskning av vissa hormoner. I andra fall är det möjligt att minska mängden menstruationsflöde under förutsättning att preventivmedel kontinuerligt tas eller ett subkutant implantat bärs..

Piller för försening av menstruationen

Det finns flera sorter av piller som kan försena din period. De skiljer sig i principen om exponering för kroppen. Innan du tar var och en av dem är det lämpligt att konsultera en läkare. Följande typer av läkemedel skiljer sig:

 • progesteron-innehållande;
 • orala preventivmedel;
 • hemostatiska läkemedel.

Läkemedel som innehåller progesteron tas i den andra fasen av cykeln. De förvandlar endometriet till sekretionsstadiet. Mottagandet av sådana medel börjar efter ägglossningen. Det är viktigt att följa pilleregimen för att försena menstruationen. Läkemedlets namn är följande:

Hur du flyttar din period med preventivpiller

Det är lätt att flytta preventivperioden. Efter varje förpackning av läkemedlet tas en paus på 7 dagar. Under denna period inträffar menstruationsliknande urladdning. I avsaknad av paus kommer menstruationen inte att komma, eftersom hormonnivån i kroppen inte kommer att minska. Tabletter för överföring av menstruationscykeln tas under ledning av en läkare. Självbehandling hotar hälsokomplikationer.

Progestins för försenad menstruation

Progestins hjälper till att försena menstruationen i en vecka med tabletter. De är konstgjorda skapade analoger av gestagener. De innehåller följande aktiva ämnen:

 • norgestrel;
 • noretisteron;
 • medroxyprogesteronacetat;
 • norethinodrel.

De särdragen hos dessa ämnen inkluderar likheten mellan den kemiska strukturen och progesteron. Progestiner används som ett oberoende verktyg eller i kombination med östrogener. Beroende på procentandelen av komponenterna, kan läkemedel ha anabola, gestagena, androgena och östrogena effekter. Liksom andra läkemedel för att försena menstruationen ger progestiner en preventiv effekt. De verkar på kroppen mjukare än klassiska orala preventivmedel. Dosen av den aktiva substansen varierar från 300 till 500 mcg. Kategorin av progestins inkluderar:

Hemostatiska läkemedel

Den direkta funktionen av läkemedel som har en förtjockande effekt på blodet är att minska mängden menstruationsflöde. För att försena perioden tas de endast med godkännande av den behandlande läkaren. Oftast ordineras hemostatiska medel i närvaro av kärlsjukdomar eller fibromyom. Deras biverkningar inkluderar:

 • yrsel;
 • smärta i buken;
 • allergiska utslag;
 • blodtrycksfall;
 • domningar i nedre extremiteter.

Hur man försenar menstruations folkrättsmedel

Att ta piller så att det inte finns några perioder är inte alltid rimligt. De har en systemisk effekt på kroppen och väcker biverkningar. Du kan försena din period med mer skonsamma metoder utan att störa den hormonella bakgrunden. De vanligaste folkläkemedlen inkluderar:

 • C-vitamin
 • nässlingsbuljong;
 • vattenpeppar;
 • persilja.

För att försena menstruationen använder kvinnor oftast C-vitamin. Det har en stärkande effekt på kärlen och upprätthåller den nödvändiga nivån av tryck i kvinnlig kropp. Det rekommenderas att ta det strax före menstruationens början. Detta gör att du kan minska manifestationerna av PMS och minska antalet menstruationsflöden. Det är också möjligt att försena början av kritiska dagar.

Nässlor buljong har förmågan att stoppa blödning. Det rekommenderas att ta det högst 3 dagar i ett halvt glas. Vattenpeppar tas i 1 glas i 5 dagar. För att förbereda den hälls 50 g av den torra blandningen i ett glas varmt vatten. Persiljeavkok tas i 200 ml högst 3 gånger om dagen.

Kontraindikationer och biverkningar

Piller för att försena menstruationen i flera dagar har inte alltid en exklusiv positiv effekt på kroppen. Innan du skjuter upp din period med deras hjälp, måste du bekanta dig med kontraindikationerna. Dessa inkluderar:

 • ålder över 30-40 år;
 • sjukdomar i cirkulationssystemet;
 • hormonella problem;
 • diabetes;
 • leverpatologi;
 • blodproppstendens.

Biverkningar förekommer endast vid felaktig användning av läkemedlet. Efter att ha beslutat att försena perioden möter kvinnan följande biverkningar:

 • ökad känslighet hos bröstkörtlarna;
 • obehag i levern;
 • matsmältningsvärk;
 • huvudvärk;
 • intolerans mot komponenter.

Slutsats

Gynekologen kommer att berätta hur du försenar din period. Han kommer att välja det mest optimala alternativet, med fokus på den kvinnliga kroppens egenskaper. Det viktigaste är att inte överdriva det för att undvika oönskade komplikationer.

Hur du försenar din period

I artikeln diskuterar vi hur man kan försena perioden. Vi säger vilka piller som hjälper till att försena menstruationens början, är användningen av folkläkemedel effektiv. Du kommer att ta reda på om det är möjligt att försena perioden med ett par dagar, i vilken ålder det är nödvändigt att avstå från att ändra cykeln.

Sätt att försena din period

Att försena uppkomsten av menstruationen i flera dagar, samt snabbt orsaka menstruation hemma, är ganska realistiskt. På fysiologisk nivå är månadsvis fläckning en del av processen, vilket ger kvinnor möjlighet att bli gravid och få ett barn. Menstruationens betydelse är utvisningen av det ofördelade ägget, liksom det gamla funktionella slemhinnan, som utsöndras under menstruationen.

Reglering av hela denna process sker med hormoner. Under den första halvan av menstruationscykeln är detta hormon östrogen. Under den andra halvan av cykeln - progesteron, vilket gör det slemhinniga skiktet löst och tjockt, vilket skapar ideala förhållanden för fästning av embryot. Om befruktningen inte inträffar börjar mängden hormoner gradvis minska, menstruationen inträffar och en ny cykel inträffar.

Du kan ändra menstruationscykeln med hjälp av läkemedel eller traditionell medicin.

Menstruationsretensionspiller

Försening av menstruationens början i 2-3 dagar hjälper vissa piller. I vissa fall behövs sådana åtgärder om en romantisk kväll eller firande förväntas..

Bland tabletterna är:

 • Norkolut - används för att stabilisera menstruationscykeln. Om du börjar ta läkemedlet två veckor före din period kan du försena uppkomsten av menstruation i en vecka.
 • Dicinon - detta läkemedel kan användas högst 1 gång per år och endast efter tillstånd av läkaren, eftersom det inte är helt ofarligt. Dicinon används vanligtvis för att stärka blodkärlens väggar, och med dess upprepade användning är trombosbildning troligen.
 • Duphaston - detta läkemedel skyddar inte mot oönskad graviditet och påverkar inte ägglossningen. Men läkemedlet påverkar det funktionella lagret i endometrium, vilket gör att det producerar progesteron. Som ett resultat bromsar processen med att foder livmoderväggen, som ett resultat - endometrial avstötning.
 • Vikasol är en analog K-vitamin som ger normal blodkoagulation. Läkemedlet tillhör hemostatiska läkemedel. För att försena menstruationen, för att göra det kort och magert, är det nödvändigt att börja ta Vikasol en vecka före menstruationen, en tablett två gånger om dagen.
 • Tranexam - dessa tabletter används för tung menstruation. För att försena menstruationen bör Tranexam tas 1-2 dagar före menstruationens början. I detta fall kommer menstruationens start att försenas med 3-4 dagar.

Innan du använder piller för att försena din period ska du rådfråga din läkare. Han kommer att utvärdera risken för exponering för läkemedel i din kropp, baserat på ålder och regelbundenhet i menstruationscykeln, liksom tillståndet i hjärt-kärlsystemet. Alla dessa åtgärder hjälper till att minska de skadliga effekterna av läkemedel på din kropp..

Mediciner för att försena menstruationen

Bland de läkemedel som kan försena uppkomsten av menstruation, skiljer sig hormonella preventivmedel och läkemedel som påverkar blodkoagulation. Deras skillnad från folklig botemedel ligger i mottagningens enkla såväl som avsaknaden av förberedelsebehov, snabb effektivitet.

Det är viktigt att komma ihåg att att ta någon medicin har en allmän effekt på kroppen. Olämplig användning eller dosering av läkemedlet kan orsaka biverkningar..

Hur man försenar en preventivperiod

Alla orala preventivmedel är utformade för den genomsnittliga varaktigheten av menstruationscykeln, eller snarare 28 dagar. Av detta skäl innehåller p-piller 21 tabletter med en viss dos av hormoner. Med 28 tabletter i de sista 7 tabletterna finns inga aktiva ingredienser, de påverkar inte kroppen.

Hur försenar du din period i flera dagar eller en vecka medan du tar orala preventivmedel? Enkelt nog - ändra schemat för att ta emot OK. Följ i så fall vissa regler, baserade på typen av tabletter:

 • När du tar monofasiska läkemedel som innehåller samma mängd hormoner i varje tablett, måste du starta en ny förpackning av läkemedlet omedelbart efter det första. Du behöver inte ta en veckolång paus mellan hormonella preventivmetoder, men du behöver bara börja använda det nya paketet OK.
 • Vid mottagande av tvåfas- eller trefasfonder finns det inte heller något behov av att ta en paus mellan den gamla och nya OK-förpackningen. Endast i denna situation är det nödvändigt att inte börja från början av förpackningen, utan från 2 eller 3 av dess delar. När allt kommer omkring är det bara dessa piller som innehåller den nödvändiga mängden hormoner som hjälper till att försena uppkomsten av menstruation.

Om du använde en annan skyddsmetod började du ta orala preventivmedel 3-4 dagar innan din period börjar. Detta hjälper dig att uthärda din period, men det kommer inte att finnas någon preventiv effekt. Överväg därför ytterligare åtgärder för att skydda mot oönskad graviditet..

Kom ihåg att ta hormonella preventivmedel kan orsaka olika förändringar i kroppen. Acceptera därför OK endast efter tillstånd från en specialist.

Beredningar innehållande progesteronderivat

Inte bara hormonella preventivmedel kan försena uppkomsten av menstruation, utan också läkemedel som innehåller noretisteron, dydrogesteron som en del av ämnet. De rekommenderas för lindring av premenstruellt syndrom, vid endometrios eller infertilitet, i händelse av funktionsfel i menstruationscykeln.

För att försena början av menstruationen bör bibehålla en hög koncentration av progesteron i slutet av fas 2 i cykeln. Men du kan inte ta detta läkemedel utan indikationer, eftersom det är full av oregelbunden menstruation eller orsakar hälsoskador.

Hemostatiska medel

Vanligtvis är indikationer för användning av sådana läkemedel:

 • blödning under eller efter operationen;
 • näsblod;
 • blödning;
 • alltför tung menstruation.

Men i vissa fall tas hemostatiska läkemedel för att försena menstruationen i ett par dagar.

De aktiva substanserna i läkemedlets sammansättning aktiverar bildandet av blodkoagulationsfaktorer och hjälper till att stärka blodkärlens väggar. Som regel föreskrivs hemostatika 3 dagar innan nästa menstruation börjar. Dessutom, bland biverkningarna av läkemedlet, isoleras den möjliga utvecklingen av blodproppar.

Det är förbjudet att förskriva sådana läkemedel på egen hand, du kan inte ta dem oftare än en gång om året..

C-vitamin

Är det möjligt att försena menstruationen med C-vitamin? Ja, för detta, ät citroner, färskpressad citronsaft eller använd en färdigprodukt. Du måste äta 2 citroner per dag eller 1 g askorbinsyra 3 dagar före det förväntade dagen för menstruationens början. I det här fallet kan du försena de "röda dagarna" i en vecka.

Det är förbjudet att använda denna metod för inflammatoriska sjukdomar i magen eller tarmen, samt för ofta halsbränna. Det bör komma ihåg att alltför stora mängder citrusfrukter kan orsaka allergier..

Hur man försenar menstruations folkrättsmedel

Om du inte riskerar att använda hormonella och andra läkemedel för att försena uppkomsten av menstruation, var uppmärksam på traditionell medicin. Vanligtvis används infusioner och avkok av örter för detta, som vi kommer att diskutera nedan.

Nässla

Det mest populära folkmedlet för att försena menstruationen är nässlor. Det hjälper till att stoppa alla typer av blödningar och till och med menstruationsblödning. I detta fall förtjockar gräset blodet och ökar risken för trombos - kom ihåg detta när du applicerar nässlor.

Använd vårt recept för att förbereda ett mirakelläkemedel.

Ingredienser:

 • torr nässlor - 5 msk;
 • kokt vatten - 0,5 l.

Matlagning:

 1. Fyll gräset med vatten.
 2. Infusera buljongen i 40 minuter.

Användning: Börja dricka buljongen 3-4 dagar före menstruationen, ett halvt glas tre gånger om dagen.

Resultat: Minskning av menstruationens varaktighet och överflöd, såväl som deras försening.

Vattenpeppar

Användningen av vattenpeppar, rik på vitamin K, hjälper till att försena uppkomsten av "röda dagar" under en hel vecka. Du kan köpa peppar på apotek eller laga den själv.

Du kan använda verktyget på flera sätt. Om du använder apotek vattenpeppar extrakt, dricka 30 droppar av läkemedlet per dag 3 dagar innan menstruationscykeln börjar.

Eller här är ett annat recept:

Ingredienser:

 • kokande vatten - 250 ml;
 • vattenpeppar (gräs) - 2 matskedar.

Förberedelse: Häll vattenpeppar i elden. Koka upp, sval och sil.

Användning: Börja dricka drogen en halv kopp 30 minuter innan du äter 10 dagar före menstruationens början.

När det är oönskat att ändra cykeln

Menstruationscykeln är ganska varierande, den utsätts för jämna faktorer som plötsliga förändringar i väder eller humörsvängningar. Av detta skäl är det oönskat att ingripa i det medvetet att ingripa med önskan att skjuta upp menstruationen utan goda skäl. När allt kommer omkring finns det alltid en risk med en sådan intervention, oavsett om du använder folkrättsmedel eller mediciner.

Absoluta kontraindikationer för avsiktlig försening av menstruationen är:

 • hormonella sjukdomar i reproduktionssystemet;
 • ålder över 35 år;
 • ökad blodkoagulation;
 • förekomsten av blodsjukdomar;
 • blodproppstendens.

I alla fall när du planerar att försena början av menstruation, se till att rådfråga en specialist i förväg.

recensioner

Margarita, 25 år

För ungefär fem månader sedan hade jag en trast. Sedan dess började menstruationen med en försening på flera dagar. Jag tror att förekomsten av denna patologi påverkar uppkomsten av menstruation. Nu behandlar jag trast, menstruationen den här månaden kom i tid.

Nyligen behövde jag försena min period i flera dagar. För att vara ärlig var jag rädd att använda folkrättsmedel, eftersom jag har en intrauterin enhet. Men ändå bestämde jag mig, jag tog vitamin C, mina perioder gick med försening. I detta fall var hälsotillståndet i ordning.

För en månad sedan flög jag på semester till Turkiet. Bara under semestern var jag tvungen att börja menstruera, så jag använde peppar på förhand. Naturligtvis smakar det inte så bra, men resultatet var att jag fick en stor vila!

Så här försenar du din period med flera dagar hemma: TOP-12 sätt

Kvinnor är inte nöjda med kritiska dagar och försöker därför försena uppkomsten. På dagordningen är ett ämne som är relevant för vackra damer hur man försenar din period. Du kan växla cykeln flera dagar genom att använda apoteksverktyg eller metoder för folkläkning hemma. Följ rekommendationerna och kom ihåg att varje ingripande under den normala cykeln kan skada dig.

Hur man försenar menstruationen med apotek

Eftersom det kommer att vara möjligt att skjuta upp månatliga perioder med apoteket kommer vi att börja med deras studie. Efter mottagandet kommer kritiska dagar att komma några dagar senare.

Nr 1. Preventivmedel

Metoden är lämplig för dem som inte tar piller fortlöpande. Nästan alla preventivmedel är utformade i 21 dagar, och du behöver ett sådant paket. Köp läkemedlet, börja dricka enligt anvisningarna 3 dagar före den förväntade starten av menstruationen. En sådan åtgärd kommer att försena din period i 2-3 dagar, vilket är vad du behöver.

Nr 2. Progesteronpreparat

Läkemedel, som är baserade på derivat av progesteron, försenar menstruationen i 2-7 dagar. Sådana beredningar inkluderar alla innehållande noretisteron eller dydrogesteron. Innan du försenar din period med sådana läkemedel måste du studera avsnittet kontraindikationer. Med korrekt intag kommer menstruationen att skjutas upp i flera dagar hemma..

Nummer 3. C-vitamin

Vanlig askorbinsyra kan försena "dessa dagar" i upp till en vecka. Du kan köpa C-vitamin på alla apotek. Börja konsumera 1 g. askorbinsyra tre dagar före menstruationens början. Var försiktig, eftersom en allergisk reaktion är möjlig. Undvik inte denna metod för gastrit, sår, njur- och leverproblem.

Nummer 4. Hemostatiska medel

De föreskrivs för att förbättra blodkoagulation med kraftigt urladdning under menstruationen. På grund av förmågan att stärka väggarna i blodkanalerna kommer du att skjuta upp ankomsten av "dessa dagar" i tre dagar. Börja ta medicinen 3 dagar före den förväntade menstruationen. Läkemedlet förstärker blodkoagulation, vilket kan leda till trombos. var försiktig.

Hur man försenar menstruations folkrättsmedel

Eftersom du kan försena din period med mer skonsamma metoder rekommenderar vi att du tar dem i drift. Självförberedda formuleringar skjuter upp menstruationen i flera dagar och skördas lätt hemma. Dessutom har de färre kontraindikationer..

Nr 1. Citron

Om det inte finns några svårigheter med matsmältningskanalen, är metoden rätt för dig. Det anses vara ett alternativ till askorbinsyra. Ange citrus i menyn 4-5 dagar före början av "dessa dagar." Ät 2 frukter dagligen, och på kvällarna, blötlägg dina fötter i kallt vatten i 7-10 minuter (valfritt). På ett så enkelt sätt förändras menstruationen med fyra dagar.

Nr 2. Persiljkristaller

Gör en avkokning genom att kombinera 0,25 liter. värms upp till 95 grader vatten och 1 msk. l strimlade rötter. Stäng behållaren med en handduk, låt den stå i cirka tre timmar. Filtrera efter den inställda tiden. Drick 15 ml tre gånger om dagen. Kurs - 5 dagar före menstruation.

Nummer 3. Nässlor lämnar

Få torkade nässlor på ett apotek. Mät upp 2 msk. l råmaterial, ånga i 0,25 liter. kokande vatten. Sätt på kaminen, sjuda i 3 minuter och stäng av den. Efter filtrering, ta 100 ml 6 dagar före menstruation. 3 gånger om dagen.

Nummer 4. Vattenpeppar ört

För att förbereda buljongen måste du ansluta 0,5 liter. uppvärmt vatten med 4 msk. l råmaterial. Skicka komponenterna till en lat eld, koka innan du borrar. Efter att ha stängts av, låt stå i ett par timmar, filtrera. Mottagningen börjar 5 dagar före menstruationscykeln. Drick 30 ml. pengar varje dag.

Nr 5. Persilja

Tänk på hur du försenar din period med persilja. Gröna gör att du kan flytta dem i flera dagar hemma. Förbered en infusion på 50 gr. hackade gröna och 0,25 liter. kokande vatten. Vänta 3 timmar, filtrera. Drick 120 ml. efter att ha vaknat och före sänggåendet 4 dagar före det förväntade startdatum för menstruation.

Nr 6. Hemophilus rötter

Att använda en växt kan förhindra tidig blödning. Slipa 1 msk. l rötter, häll 0,2 liter. kokande vatten. Koka i en halvtimme på en lat eld. Sila och späd med vatten till dess ursprungliga volym. Ta två dagar innan cykelstart, 1 msk. l före måltider upp till 4 gånger om dagen.

Nummer 7. Viburnum

Häll 0,25 liter. kokande vatten 2 tsk. frukter. Låt stå under locket i 40 minuter. Filtrera och börja ta tre dagar före menstruationscykeln, 1 msk. l tre gånger om dagen.

Nr 8. Jordgubbsblad

I 1 liter blanda kokande vatten 1 msk. l torkade löv. Låt stå under locket i 45 minuter. Filtrera produkten och ta 50 ml. efter att ha vaknat och före sänggåendet 2 dagar före den påstådda blödningen.

Vad hotar den konstgjorda förseningen av menstruationen

Hur du försenar din period i flera dagar har vi undersökt. Men inte alla vet vad som hotar att ändra startdatum för menstruationen hemma.

 • allmän hälsa förvärras;
 • urladdning blir knapp eller alltför riklig;
 • svår smärta i nedre del av buken under menstruationen;
 • menstruationens varaktighet ökar avsevärt;
 • förseningar kan vara upp till flera månader;
 • anemi och andra allvarliga sjukdomar utvecklas.

Vid störning av de naturliga processerna som förekommer i kroppen lider livmodern och den hormonella bakgrunden störs.

Speciellt försening av menstruationscykeln rekommenderas inte. Allvarliga problem kan uppstå beroende på kroppens egenskaper. Det kommer att ta mycket lång tid att återhämta sig.

Hur du försenar din period under din semester

I början av varma dagar handlar alla tankar bara om sommarlovet. Men den söta förväntan på avkoppling på havsstranden för flickor kan ganska mycket förstöra början av menstruationscykeln. Hur man skjuter upp menstruationen under semestern, en fråga som de flesta flickor bryr sig om, förutom att det är viktigt att förstå hur en sådan försening kommer att vara säker för hälsan.

Menstruationscykel

Den månatliga menstruationscykeln hos kvinnor i reproduktiv ålder är indelade i tre huvudperioder:

 1. Follikulär. I detta skede mognar huvudfollikeln, som därefter kan befruktas, vilket resulterar i graviditet. Varaktigheten för denna fas är ungefär två veckor..
 2. Ägglossning. Under denna period, under påverkan av hormoner, lämnar ägget follikeln och förbereder sig för att möta spermierna. Hon rör sig genom äggledarna mot livmodern och rör sig längs det fleecy epitel som foder rören. Om ägget inte möter spermierna under en sådan rörelse, kommer det att komma till livmodern, där det kommer att lösas upp i slemhinnan..
 3. Luteal. Omedelbart efter ägglossningen bildas en gul kropp på platsen för follikeln som har frigjorts, från vilken hormoner: androgen, östradiol och progesteron frisätts aktivt för att förbereda livmodern för implantering av ägg. Denna fas sker i varje cykel, oavsett om befruktning har ägt rum. Om graviditet inte inträffar börjar den omvända processen, mängden hormoner som utsöndras av corpus luteum minskar kraftigt och endometrialskiktet som bildas av dem börjar avvisas. Det är just nu menstruationen börjar.

Med tanke på att alla stadier i menstruationscykeln regleras av hormoner, och början av menstruation är direkt relaterad till en kraftig minskning av deras nivå, antyder det att för att försena det månatliga antalet könshormoner bör ökas och för dessa ändamål finns det olika metoder.

Uppskjutningsmetoder

För att försena uppkomsten av menstruationen i flera dagar, en vecka och till och med en hel månad, används mediciner ofta:

 • Coca (kombinerade orala preventivmedel);
 • progestins och progestogener (terapeutiska hormonella läkemedel för behandling av endometrios och amenorré);
 • nödprevention;
 • hemostatiska läkemedel.

Medicin

Läkemedelsmetoder för att försena menstruationen är mycket populära bland idrottare som använder dem före viktiga tävlingar. För dessa ändamål använder de hormonella preventivmedel eller tar progestogener..

Preventivmedel

Prevensionspiller (kombinerade hormonella preventivmedel) används för att skydda mot oönskad graviditet.

Viktig! Beredningar av denna grupp innehåller en viss koncentration av hormoner och har tydliga indikationer för användning. Okontrollerat intag av sådana läkemedel påverkar hälsan negativt.

P-piller är uppdelade i två grupper:

 1. Monofasisk - samma tabletter tas under hela cykeln.
 2. Trefas - preventivförpackning innehåller olika tabletter som tas i enlighet med den nuvarande fasen i menstruationscykeln.

För preventivmedel börjar COC tas första cykeldagen, det vill säga den dag menstruationen börjar, annars minskar dess effektivitet och ytterligare skyddsåtgärder mot graviditet krävs.

Värt att veta! Att ta p-piller jämnar upp din menstruationscykel..

P-piller innehåller 21 tabletter, varefter du ska ta en sju dagars paus under vilken menstruation inträffar. Om du inte tar denna paus kommer din period inte att komma. Således kan du förlänga cykeln i flera dagar, eller hoppa över den helt efter att ha gjort det andra paketet med tabletter till slutet.

Vid regelbunden administrering av trefas-preventivmedel, efter att det första paketet är över, ska tredje fasstabletter tas omedelbart från nästa förpackning, och det bör komma ihåg att med en sådan applikation kommer den preventiva effekten inte att kvarstå.

Om en kvinna inte tar orala preventivmedel regelbundet och förvärvar dem enbart i syfte att försena menstruationen, är det värt att välja monofasiska COC och börja ta dem på någon dag av cykeln, men senast tre dagar efter den påstådda menstruationsstarten.

Värt att veta! Att ta orala preventivmedel utan avbrott är helt säkert för hälsan, vilket bekräftas av nya medicinska studier, enligt vilka sådana tabletter kan tas kontinuerligt i 60-80 dagar.

I vissa fall är det oregelbundna intaget av orala preventivmedel (uteslutande för att förlänga cykeln och försena perioden) strikt kontraindicerat:

 • över 35 år;
 • röka kvinnor;
 • i närvaro av trombos;
 • med hög blodkoagulation.

Nödprevention

I en separat grupp läkemedel ingår akut preventivmedel, som tas efter sexuellt samlag. När det finns en hög risk för graviditet. Den mest populära av dessa är Postinor..

Läkemedlet är en akut abort och innehåller en mycket hög dos av hormonet. En enda dos av ett sådant läkemedel kan försena menstruationen. Men samtidigt leder till en allvarlig funktionsfel i en kvinnas hormonella bakgrund.

Viktig! Att ta akuta preventivmedel för att reglera menstruationscykeln är strikt kontraindicerat, eftersom en av biverkningarna av läkemedlet är upptäckten av svår uterinblödning, vilket kan kräva kirurgiskt ingripande för att stoppa.

Hemostatiska medel

Hemostatiska medel tillhör läkemedel som kan flytta menstruationen i flera dagar (upp till en vecka), eller stoppa det före schemat.

De mest populära läkemedlen i denna grupp som används för att försena menstruationen är:

 1. "Vikasol" är en syntetisk analog av K-vitamin, vilket ökar koagulerbarheten i blodet och leder till en tidig avslutning av menstruationen.
 2. Läkemedlet "Dicinon" stärker muskelskiktet och blodkärlen, vilket stoppar blödningen eller förhindrar dess början.

Sådana läkemedel har inget med hormoner att göra och påverkar inte cykeln, dessutom är en biverkning av deras intag, förutom störningar i matsmältningskanalen, huvudvärk och illamående, är trombos.

Viktig! Användning av hemostatiska medel för att försena menstruationen rekommenderas inte. Sådana mediciner bör föreskrivas av en läkare vid behov.

gestagener

Gynekologer föreskriver specifika läkemedel baserade på hormonet gestagen för att reglera menstruationscykeln, eller snarare för långa förseningar av menstruationen som inte är relaterade till graviditet och behandling av endometrios.

Beredningar av denna grupp påverkar livmodslemhinnan och förbättrar produktionen av progesteron, mot vilket utvecklingen och avvisningen av endometrium bromsar, och därför uppträder menstruationen senare än förfallodagen.

Populära läkemedel i denna grupp är:

Sådana läkemedel för att försena menstruationen börjar tas i den tredje fasen av cykeln, cirka 3-5 dagar före det förväntade startdatum för menstruationen. De första dagarna med 1 tablett per dag, den sista dagen två tabletter. Med denna metod kommer menstruationen att försenas i cirka tre dagar.

Om du börjar ta gestogener två veckor innan menstruationen börjar, försena regelbunden blödning i en vecka.

Värt att veta! Gestogeninnehållande läkemedel kan tas under menstruationen för att slutföra det så snart som möjligt och för att minska volymen av sekret.

Kontraindikationer för användning av läkemedel i denna grupp inkluderar:

 • leversjukdom
 • diabetes;
 • fetma;
 • astma
 • ökad blodkoagulation.

Viktig! Gynekologer rekommenderar inte användning av sådana läkemedel mer än två gånger om året, eftersom de kan provocera utvecklingen av hormonella störningar.

Biverkningar som uppstår när du tar progestogener är:

 • huvudvärk;
 • allergiska reaktioner;
 • ökad bröstkänslighet;
 • obehag i levern.

Folkmetoder

Om du inte vill ta mediciner, kan du försöka försena menstruationen med folkmedicin.

Värt att veta! I närvaro av mag-tarmsjukdomar rekommenderas inte att ta avkok av örter, citrusfrukter och andra folkliga medel för att försena menstruationen..

Populära recept för traditionell medicin för att försena uppkomsten av menstruation är:

 1. Citron
  Denna citrusfrukt har en mycket hög koncentration av C-vitamin, vilket påverkar blodkoagulation och blodkärl. För att försena menstruationen i 3-5 dagar måste du äta 5 citroner utan socker varje dag under de senaste fem dagarna av cykeln. Metodens effektivitet kan förbättras genom dagliga kalla fotbad som tas under 10 minuter under denna period.
 2. Nässlor buljong
  5 msk torkat gräs häll 0,5 liter kallt vatten och koka sammansättningen i 5 minuter. Täck den beredda buljongen och insistera i en halvtimme, sil sedan och drick helt dagen före menstruationens början.
 3. Vattenpeppar tinktur
  5 matskedar av växten häll 0,5 liter kokande vatten och koka lösningen i 5 minuter. Insistera produkten i 3 timmar, sil sedan av och ta 2 matskedar 3 gånger om dagen i fyra dagar innan den förväntade början av menstruation.
 4. Örtskörd
  Blanda en matsked hallonblad, mynta och en herdepåse och häll ett glas kokande vatten. Insistera en halvtimme och ta 3 gånger om dagen, 120 ml, med början fyra dagar innan menstruationens början.
 5. Jordgubbsblad
  Verktyget kan användas både för att försena och för att stoppa en redan påbörjad menstruation. Häll en matsked krossade torra blad av växten med en liter kokande vatten, täck och insister i 30 minuter. En filtrerad lösning ska tas i en fjärdedel kopp på morgonen och på kvällen och börja ett par dagar innan menstruationens början. Om menstruationen redan har börjat drickas läkemedlet i ett tredjedel av ett glas tre gånger om dagen tills det är klart.

Viktig! Folkläkemedel, såväl som hormonella, kan ha en negativ effekt på menstruationscykeln.

effekter

Försöker man skjuta upp menstruationen under semestern, tänker kvinnor sällan på hur det kan påverka deras hälsa i framtiden..

Gynekologer hävdar att en tvingad försening av menstruationen även under en dag kan orsaka allvarligt hormonellt fel och störningar i menstruationscykeln, vil återställningen vara svår och långvarig.

Värt att veta! Efter en tvingad försening är det mer troligt att menstruationen är mer riklig och längre än normalt, med motsvarande risker för kvinnans hälsa.

Att använda alla metoder för att försena menstruationen är strängt kontraindicerat i:

 • oregelbunden menstruationscykel;
 • efter 40 år;
 • rökning.

Vad man ska göra om det inte fungerar

I det fall då det inte var möjligt att försena menstruationen före semestern av en eller annan anledning, eller flickan beslutade att risken med att försena menstruationen är mycket högre än nyttan från henne, bör allt göras så att resten är trevlig och säker, trots att den inte är i tid började menstruationen.

Menstruation under semestern, utöver obehag, ökar risken för katarralsjukdomar i hängorna och infektionen avsevärt, eftersom den kvinnliga kroppen under denna period är särskilt utsatt. För att undvika obehagliga konsekvenser bör du vägledas av följande regler:

 1. Minska antalet och varaktigheten av badet under de första dagarna av menstruationen, när urladdningen är mest riklig.
 2. Använd tamponger och byt dem efter varje bad. Att välja sådana fonder i enlighet med tilldelningsvolymen.
 3. De första dagarna försöker att inte sola i solen, för att inte provocera till ökad blödning.
 4. Skapa en menstruationskalender och försök att planera semester och andra viktiga händelser för lämpliga datum enligt cykeln.

Värt att veta! Risken för infektion under bad under menstruationen är inte berättigad, eftersom de flesta patogena mikroorganismer dör i vattnet, men det är mycket troligt att det blir förkylt och får inflammatoriska sjukdomar i samband med hypotermi under denna period.

Om du behöver byta cykel med några dagar finns det många sätt att genomföra din plan, särskilt när det finns en efterlängtad semester framöver, men innan du tar till dem bör du noga väga alla för- och nackdelar med en sådan försening.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Varför drömmer menstruationen: tolkning av drömböcker för kvinnor

Vanliga och vanliga fenomen som inte orsakar några känslor i verkligheten, ändrar sin mening i drömmar. Blod i nattdrömmar behandlas traditionellt som blodbindningar och nära besläktade relationer....

Tilldelningarna är röda, men inte varje månad.

Innehållet i artikelnInnehåll Behandling av blödning efter menstruation Möjliga orsaker till brun salva istället för menstruation Efter födseln Under graviditet Prevensition Ovarialt utmattningssyndrom Efter förlossning Salva i stället för menstruation är anledning till oro, men istället för menstruation i vilka fall är det normalt Pubertet Graviditet Brun och brun...

Vitaminer för klimakteriet

Många kvinnor som har gått in i premenopausefasen märker att deras tillstånd märkbart försämras. Med utrotning av reproduktionsfunktionen uppträder hudproblem, håret bleknar och faller ut, naglarna skalar av....