Hur kan jag skjuta upp min period i 3-5 dagar: läkemedels- och folkmetoder

Blödning

Den vanliga menstruationscykeln är en indikator på hälsa och välbefinnande i reproduktionssystemet. Alla kvinnor vet detta. Men det finns livssituationer där jag mycket skulle vilja försena uppkomsten av menstruation. Alla ingripanden i naturliga fysiologiska processer har oförutsägbara konsekvenser. Men du kan försöka försena uppkomsten av menstruation. Det finns säkra, bevisade med många folkmetoder, liksom metoder som rekommenderas av läkare..

Är det möjligt att försena början av menstruationen

Det finns två sätt att skjuta upp kritiska dagar: påverka den hormonella bakgrunden, uppnå försenad ägglossning eller minska själva blödningens varaktighet. Båda metoderna har allvarliga kontraindikationer..

För det första är det bara en frisk kvinna med en regelbunden cykel som kan tänka på hur man kan försena sin period. Och för det andra leder varje ingripande i fysiologiska processer ofta till obehagliga och farliga konsekvenser..

Följande metoder för att försena ankomst av menstruation är kända:

 • effekter på förhållandet östrogen och progesteron med hormonella läkemedel;
 • användningen av hemostatiska medel;
 • användning av folkmetoder.

Populära metoder och tekniker anses vara de mest ofarliga, men i alla fall är det nödvändigt att närma sig valet med tanke på ålder och allmän hälsa.

Varning: Alla ingrepp är kontraindicerade om en kvinna har inflammatoriska processer eller tumörer i olika organ, blodsjukdomar, blodkärl, hjärta, lever, samt allergi mot droger och växter.

Video: Är det säkert att försena ankomst av menstruation

Medicinska metoder

Det är möjligt att försena uppkomsten av menstruation med hjälp av mediciner endast en gång, eftersom sannolikheten för hormonella störningar är ganska hög. Du kan bara försöka flytta den kommande menstruationen. Om det redan har börjat kan du i alla fall inte stoppa det, eftersom blödning kan uppstå, menstruationen blir kaotisk eller till och med sluta komma.

Handlingsprincipen för hormonella läkemedel

Menstruationscykeln är indelad i follikulära och luteala faser. Mellan dem inträffar ägglossning. Lutealfasen hos en frisk kvinna varar 14 dagar (konstant värde). Och follikelfasens varaktighet är individuell för varje (till exempel med en 21-dagars cykel är dess varaktighet 7 dagar, och med en 35-dagars cykel är den första fasens längd 21 dagar). Den totala cykeltiden och tiden för menstruationens början beror på längden på den första fasen.

Handlingen av hormonella läkemedel är baserad på att öka dess varaktighet och försena ägglossningen. 2 typer av sådana läkemedel används: orala preventivmedel och progestins.

Orala preventivmedel

De säkraste så kallade trefasiga läkemedlen (COC: er - kombinerade orala preventivmedel). Jämfört med tidigare använda läkemedel (monofasiska) har de en viktig fördel. Det finns tre typer av tabletter i förpackningen, utformade för att tas i specifika faser i cykeln och innehålla östrogener och progesteron i olika förhållanden (i enlighet med de naturliga fysiologiska förändringarna i bakgrunden). Som ett resultat ackumuleras färre sådana ämnen i kroppen, följderna efter användning av COC är minimala om du strikt följer instruktionerna.

Handlingsmekanismen för hormonella piller är att de undertrycker ägglossningen och därmed hjälper till att försena menstruationen.

Som preventivmedel tas de inom 21 dagar, sedan tar de en veckolång paus. Under dessa sju dagar observeras blödning, och med början av nästa förpackning upphör menstruationen.

Om du behöver försena din period måste du börja ta piller från en ny blister utan avbrott så snart 21-dagarspaketet är över:

 1. När man använder monofasiska preparat (zhanin, yarina), efter den första förpackningen, tar de omedelbart piller från den andra omedelbart utan paus. Så snart p-piller stoppas börjar menstruationen.
 2. Om flerfasmedel används (tricvilar, milvane, triziston), fortsätt med att ta tabletterna på samma sätt, men omedelbart från 3-fasen. Så snart pillerna avbryts kommer menstruationen.

Om en kvinna inte har använt preventivpiller tidigare, bör deras intag startas senast 3 dagar före den vanliga menstruationsperioden (med den första tabletten med ett enfasläkemedel eller med den tredje flerfasen).

gestagener

Dessa läkemedel tas i den andra fasen av cykeln, cirka 2 veckor före den vanliga menstruationsstarten (minst 5 dagar, annars fungerar de inte). Sluta ta läkemedlet den dagen de vanligtvis slutar.

Sådana produkter innehåller syntetiskt eller naturligt progesteron, en ökning i koncentrationen som hjälper till att undertrycka ägglossningen och stärker också endometriet och försenar dess exfoliering. Månadsperioder kommer efter att läkemedlet har tagits tillbaka (duphaston, exluton, primolut-nor).

Rekommendation: Kvinnor med en oregelbunden cykel rekommenderas att föra en dagbok, ange datum för början och slutet av menstruationen. På detta sätt kan du få i genomsnitt information om början av menstruationen. Men i detta fall är användningen av hormonella läkemedel för att försena uppkomsten ännu farligare. Innan du börjar ta mediciner bör du rådfråga din läkare om hur du kan försena din period på säkraste sätt..

Möjliga konsekvenser

Konsekvenserna av till och med en enda intervention i hormonella processer för att försena ankomsten av menstruation kan vara:

 • upphörande av menstruation under flera månader;
 • ökad intensitet av menstruationsblödning;
 • en patologisk förändring av tillståndet i endometrium, vilket leder till missfall i de tidiga stadierna, ektopisk graviditet, förekomsten av hormonberoende sjukdomar i livmodern, äggstockar, bröstkörtlar;
 • metabolisk störning (fetma).

Kontra

Användning av hormonella medel som kan försena menstruation är kontraindicerat i närvaro av en kvinnas kärlsjukdomar (till exempel tromboflebitis), angina pectoris och andra tillstånd där trombos och fetma är möjliga.

Sådana medel kan inte användas för diabetes, lever- och njursjukdomar. Kontraindikation är också närvaron av endometrios, livmoder fibroider och andra könstumörer, liksom inflammatoriska eller infektiösa processer i dem.

Video: Sätt att förändra cykeln och hur säker den är

Hemostatiska läkemedel

Ett av dessa läkemedel är etamsylat (dicinon). Dess verkan baseras på det faktum att det ökar blodets viskositet och stärker blodkärlens väggar (inklusive i livmodern). På grund av detta kommer menstruationen 1-2 dagar senare än vanligt. Dosen och varaktigheten av administrationen bestäms endast av läkaren på grundval av data från ett allmänt blodprov. Läkemedlet är osäkert, eftersom ökad blodkoagulation leder till bildning av blodproppar. Som ett sätt att försena din period kan du ta den högst 1 gång per år..

Sådana läkemedel har många biverkningar. Förutom risken för trombos, med deras ofta användning, finns det symtom på cirkulationsstörningar: huvudvärk, domningar i fingrar och tår, sänker blodtrycket, matsmältnings- och nervsystemet. Allergiskt hudutslag kan förekomma..

Sådana läkemedel rekommenderas att tas när det är nödvändigt att minska menstruationens varaktighet (till exempel från 5 till 3 dagar). Vanligtvis föreskriver läkare dem för behandling med långvarig och för intensiv menstruation..

Ett botemedel för att stärka blodkärlen är vitamin C. Det används också för att minska blödningen och bromsa menstruationsflödet. För detta ändamål börjar vissa kvinnor ta det i höga doser 1-2 veckor innan cykelns slut..

Folkrättsmedel

Inom folkmedicinen har C-vitaminförmågan länge använts för att minska vaskulära blödningar och därmed försena uppkomsten av menstruation. Det rekommenderas några dagar före menstruationen att börja konsumera citroner (1 per dag), samt ordna kalla fotbad före sänggåendet. Citronsyra förstör emellertid magslemhinnan, och benhypotermin leder till inflammation i äggstockarna.

Ett säkrare sätt att fördröja blödningen under en dag är att använda ett avkok av nässlor (ett starkt hemostatiskt medel) två gånger om dagen, ½ kopp i 3 dagar före menstruation.

Användning av avskärmning från 1 år (1 glas vardera, startintag 2 dagar före förfallodagen), persilja (dricka 3 dagar 1 glas vardera), vattenpeppar (1 glas vardera 5 dagar) hjälper också till att försena menstruationen. Avkok förbereds ungefär samma. Ta 40-50 g av anläggningen per 1 glas vatten. Efter 5 minuters kokning kyles buljongen och filtreras..

Är det möjligt att försena perioden?

Senaste uppdatering: 17/17/2019

Varje kvinna har den vanliga menstruationscykeln, eftersom han är den viktigaste indikatorn på reproduktiv hälsa. Men det finns situationer då menstruationen i god tid skapar irritation: en efterlängtad resa till havet, en älskad återkomst från en affärsresa eller bara ett romantiskt möte. I det här fallet tänker damen hur man skjuter upp sin period på flera så viktiga dagar. Det finns många beprövade sätt att fördröja menstruationens början, men användningen av några av dem kräver ett balanserat beslut och ökad uppmärksamhet på din hälsa, vilket är bättre att veta i detalj i förväg.

De viktigaste sätten att försena din period

En naturlig, det vill säga som inträffar utan särskild ingripande, kan försening av menstruationen uppstå av flera skäl:

 • hormonell obalans;
 • ökad blodkoagulation;
 • allmän fysisk utmattning;
 • allvarlig psykologisk stress.

De två sista punkterna blir vanligtvis en fördröjningsfaktor inte med avsikt, utan som en följd av en speciell livssituation. Många kvinnor rapporterar en engångsökning i cykellängd efter betydande nervstörningar, vilket leder till en fullständig aptitlöshet. En alltför aktiv strävan efter harmoni riskerar också att leda till oregelbunden menstruation.

Det är starkt avskräckt att specifikt svälta för att försena uppkomsten av menstruation: metoden är full av allvarliga hälsoproblem. Av samma anledning är det lämpligt att kontrollera stressnivån, ta lugnande medel vid behov..

Bland de minst farliga metoderna som gynekologer tillåter är hormonella preventivmedel, vissa läkemedel, vars verkan bygger på de två första punkterna i listan ovan. Traditionell medicin erbjuder också ett brett utbud av recept som lovar att driva perioden..

I vilket fall som helst, när man beslutar att skjuta upp menstruationen, är det nödvändigt att på ett adekvat sätt bedöma behovet av sådana åtgärder: till exempel på semester är det mycket möjligt att göra med tamponger och smärtstillande medel.

preventivmedel

P-piller är populära inte bara för att de nästan fullständigt skyddar mot oönskad graviditet. Ett annat viktigt plus av deras tillämpning är utjämningen av menstruationen: cykeln garanteras att passa in i en period på 28 dagar. Innehållet i ett speciellt antal hormoner i tabletter gör att du kan experimentera lite med tidpunkten för periodisk blödning:

 1. Om den förväntade förseningen planeras mycket i förväg (under en månad), kan du flytta menstruationen i ett par dagar, flytta användningen av preventivmedel i två dagar. Cykeln kommer att öka något en gång och sedan förkorta igen till 28 dagar, förutsatt att det inte finns några ytterligare kränkningar av schemat för preventivmedel;
 2. Monofasiska tabletter föreslår en paus på sju dagar för blödning i uttag. En kvinna som planerar att försena sin period i flera dagar bör dricka det första pillret från en ny förpackning dagen efter den föregående. Menstruationen i slutändan kommer inte att starta förrän ett paus i preventivmedelsförloppet följer. Man bör komma ihåg att epitelet som är klart att exfoliera måste nödvändigtvis komma ut, därför rekommenderas det inte att försena blödningen på detta sätt i mer än en vecka;
 3. Inte alla flickor tar konstant födelsekontroll, men det betyder inte omöjligt att använda dem för att försena perioden. Hemligheten är enkel: du bör bara dricka tabletter från den tredje fasen från ett trefasläkemedel, och det är bättre att börja ta dem ett par dagar innan den förväntade menstruationen. Hormonellt misslyckande kommer att försena din period. Med denna metod för försening får vi inte glömma bort ytterligare preventivmedel;
 4. För att försena perioden med ett monofasiskt läkemedel måste du börja ta det i slutet av cykeln, 5-6 dagar före de kritiska dagarna. Ett sådant trick gör att du kan skjuta upp din period i en vecka utan att skada kroppen: COC fungerar som hemostatisk. Prevensionsmedel ska tas separat..

Med tanke på att försena perioden genom att ta orala preventivmedel är det viktigt att komma ihåg att du inte bör engagera dig i en bekväm metod. Den hormonella störningen som äger rum kommer inte att passera utan spår, kroppen kommer att behöva tid att återhämta sig, och ständiga förändringar provocerar olika reproduktionssjukdomar. Därför rekommenderar gynekologer starkt att inte använda denna åtgärd oftare än en gång om året..

gestagener

Tekniken ser ut så här: i mitten av cykeln, det vill säga 14 dagar före menstruationen, måste du börja dricka piller och bör vara färdig ungefär den dagen då naturlig blödning skulle vara slut. Sådana subtiliteter innebär användning av metoden endast med en tydlig cykel. Några dagar efter kursens slut börjar menstruationen.

I de fall där ett läkemedel från ett antal progestogener kontinuerligt förskrivs som ett preventivmedel kan du förändra perioden efter uttagningsblödning något, vilket försenar starten av ett nytt paket.

mediciner

Det finns ett antal läkemedel som föreskrivs av gynekologer eller andra läkare för att behandla vissa sjukdomar och, förutom de grundläggande egenskaperna, har förmågan att försena menstruationen. I grund och botten är detta hemostatiska medel som väsentligt ökar blodets viskositet på kort tid. Hög blodkoagulation kan förvandlas till en allvarlig fara för kvinnor som lider av hjärtsjukdomar, diabetes, astma och fetma..

Den fria försäljningen av medicin på apotek utan recept betyder inte säkerheten för dess användning, det är nödvändigt att ta hänsyn till sjukdomens historia. Här är en lista över läkemedel som oftast används för att försena perioder:

Folkmetoder för att försena perioden

Ett århundrade tidigare, långt före medicinens moderna framsteg, visste våra mormor hur man flyttade menstruationen med örter, rötter och vissa produkter. Folkläkemedel har ännu inte förlorat sin relevans, eftersom det finns mycket färre kontraindikationer för dem än för hormonella läkemedel. Tänker på hur du försenar din period utan att skada hälsan, bör du lita på de beprövade recept:

En tinktur som säljs på apotek kan ersätta buljongen. Hon är full 1 tesked före varje måltid. Med ett sådant verktyg måste du noggrant övervaka reaktionen på kroppen - risken för allergier är hög.

Förutom ovanstående finns det ett annat botemedel - för de mest desperata. Metoden är enkel och låter dig inte hålla namnen på medicinalväxter i ditt minne: bad med isvatten kommer att försena kritiska dagar. Man trodde att det var värt att sänka fötterna i flera minuter i en skål med isigt vatten, och problemet löstes. Det finns dock en baksida av myntet: botemedlet kan orsaka förkylningar eller till och med inflammation i äggstockarna - det är priset för enkelhet.

Oavsett hur viktigt kvinnan kan tänka sig anledningen till att hon beslutade att skjuta upp sin period, bör du först ta hand om din egen hälsa. Denna regel gäller både för folkmetoder och de modernaste medicinerna. Menstruationscykeln är mycket lätt att bryta, men ibland svår att återhämta sig.

Hur du försenar din period i flera dagar med tabletter hemma

Menstruationen kommer inte alltid på en tid som är bekväm för oss. Ibland börjar de under semestrar, resor i naturen, en välkomnande semester. För många kvinnor åtföljs kritiska dagar av en försämring av välbefinnande, svaghet och en kraftig förändring av humöret, varför idén uppstår om hur man kan försena menstruationen.

Om kvinnlig fysiologi

I avsaknad av oegentligheter är menstruationscykeln regelbunden, men för alla kvinnor är den annorlunda. I vissa är detta en snabb och fullständigt smärtfri process, i andra är menstruationen riklig, varar flera dagar, vilket orsakar betydande obehag. Det beror på hormonsystemet. Helst börjar cykeln samma dag i månaden, dess varaktighet varierar från fyra till sju dagar. Fel är ibland möjliga, men om de är tillfälliga och snabbt försvinner finns det ingen anledning till oroligheter.

Menstruationsfas

Under de första dagarna noteras överflöd av sekret, varefter de minskar och sedan slutar. Regleringen av menstruationsblödning beror på olika faktorer, inklusive känslomässiga. I båda fallen är allt individuellt. Men om du märker ovanliga förändringar, kontakta din gynekolog. Kanske är detta ett tecken på en patologi som kräver obligatorisk behandling..

Varför försena menstruationen?

För många kvinnor är menstruationen en smärtsam period som orsakar mycket besvär och obehag. Skälen till cykelskiftet är olika:

 1. Semester - många planerar resor till havet eller bergen, en resa till ett annat land. Om menstruationen skulle inträffa under denna period hjälper specialverktyg att försena den.
 2. Gymmedlemskap - inte alla flickor är redo att hoppa över träningspass, så de försenar månatliga perioder med piller.
 3. Datum - varje kvinna försöker undvika löjliga situationer, och du kan inte alltid ändra hygienprodukten.
 4. Allvarlig operation - med akut operation kan kritiska dagar skjutas upp under övervakning av specialister.
 5. Bröllop - vissa flickor försöker försena menstruationen för att inte överskugga semestern och bröllopsnatten.

I alla dessa fall uppstår frågan hur man kan försena perioden med flera dagar. Det finns olika sätt att göra detta:

 • folkrecept;
 • hormonella läkemedel;
 • preventivmedel.

Gynekologer försäkrar att månadsvis fläckning är mycket viktig och alla ingripanden i denna process kan skada kvinnors hälsa. Statistik bevisar att den konstgjorda förseningen av menstruationen i hälften av alla fall leder till fel i menstruationscykeln, och ibland till behovet av en lång återställande av hela reproduktionssystemet. Så tänk först på om du verkligen behöver det. Dessutom erbjuder moderna läkemedel specialverktyg för att jämna ut de obehagliga stunder av kritiska dagar. Dessutom kan det uppstå en fördröjning av naturliga skäl: svår stress, nervös utmattning, svält, etc..

Hur man försenar perioder hemma i flera dagar hemma

Att stoppa menstruationen eller minska dess varaktighet är ganska realistiskt. Ur fysiologisk synvinkel är menstruationen en del av en viktig process som ger förmågan att föda ett barn. Dessa dagar avvisas och utsöndras ett odödligt ägg. Hela processen styrs av hormoner: i den första fasen - östrogener, i den andra - progesteron. Det är han som förbereder livmodern för en framgångsrik fixering av embryot.

Äggutbyte från follikel

Om befruktningen inte har inträffat sjunker hormonnivån och cykeln börjar på nytt. Hur avbryter du din period i flera dagar? Detta kommer att kräva mediciner och folkliga åtgärder:

Hur man försenar perioden med en vecka med läkemedel

För närvarande erbjuder läkemedel en mängd olika läkemedel med hjälp av att du kan försena din menstruation. De är praktiska att använda, kräver inte speciell förberedelse och löser snabbt problemet..

Konsultera först en gynekolog

Det är viktigt att förstå att något botemedel har en bestämd effekt på kroppen och, om den används felaktigt, kan orsaka negativa konsekvenser. Därför är det bättre att prata med en läkare först.

P-piller

Ett av alternativen är hur du skjuter upp din period i flera dagar. Liknande läkemedel utvecklas baserat på den genomsnittliga varaktigheten för menstruationscykeln. Därför finns det bara 21 tabletter i blåsan, varvid en optimal dos av hormoner tillhandahålls. Om det finns tjugoåtta, i de sju sista finns det inga aktiva komponenter som påverkar kroppen.

Hur skjuter du upp din period i flera dagar eller en vecka när du använder preventivmedel? För att göra detta måste du ändra schemat för deras antagning. Men det finns vissa rekommendationer som beror på olika tabletter:

 1. Monofasiska läkemedel - de innehåller en lika stor mängd hormoner. Det andra paketet ska tas omedelbart efter det första, det vill säga en veckolång paus, vilket vanligtvis görs enligt instruktionerna, nej.
 2. Två eller trefasiga läkemedel - de drickas också kontinuerligt, men bara från den andra eller tredje delen. Det är i dessa piller som det finns den nödvändiga mängden hormoner, som ett resultat av vilket du kan försena uppkomsten av menstruation.

P-piller hjälper till att försena din period

Om du är skyddad på andra sätt, bör hormonella preventivmedel tas tre dagar före den förväntade menstruationen. På grund av detta kommer de inte i tid. Det är sant att i detta fall kan läkemedlet inte skydda dig från graviditet. Varje preventivpiller är ett kraftfullt läkemedel som påverkar viktiga processer i kroppen. De är mycket effektiva, men du måste dricka dem noggrant och inte för ofta. Om du gör detta regelbundet kommer kroppen att stoppa den oberoende naturliga produktionen av hormoner, vilket kommer att skada hela reproduktionssystemet. Bland de negativa konsekvenserna är infertilitet och andra patologier, inklusive livmodercancer.

Progesteron-derivat

Ett annat alternativ, hur man försenar din period ett par dagar eller en vecka, är ett läkemedel som innehåller dydrogesteron eller noretisteron. Dessa piller används vanligtvis för att lindra symtom på premenstruellt syndrom, med endometrios, olika cykelstörningar..

Var försiktig med dessa läkemedel.

De fungerar enligt följande: i den andra fasen av cykeln hålls progesteronnivåerna på en hög nivå, så kritiska dagar börjar senare. Utan direkta indikationer kan användningen av sådana mediciner vara skadligt för din hälsa..

Hemostatiska läkemedel

Som regel föreskrivs de för blödning som uppstår under operationer, tung menstruation eller blödning. Men du kan använda piller för att försena nästa menstruation. De aktiva komponenterna i hemostatiska medel påverkar blodkoagulation och stärker väggarna i blodkärlen. Läkemedlet drickas tre dagar före menstruationens början.

Att ta hemostatiska läkemedel kan orsaka blodproppar

Bland de negativa effekterna är en hög risk för blodproppar. Hemostatika får användas för att försena kritiska dagar inte mer än en gång om året och endast efter en omfattande undersökning.

C-vitamin

Hur försenar man menstruationen i 3-4 dagar med C-vitamin? För detta är ett apoteksläkemedel och citron lämpliga. För att uppnå önskat resultat måste du äta två citrusfrukter eller ett gram askorbinsyra. Användningen börjar cirka tre dagar innan din period.

C-vitamin hjälper till att försena menstruationen i 3-4 dagar

På detta sätt kan det flyttas i nästan en vecka. Kontraindikationer är inflammation i tarmen eller magen, halsbränna från citroner. Dessutom kan citrusfrukter orsaka allvarliga allergier..

Hur man skjuter upp menstruationen under perioden med folkrättsliga botemedel

Om mediciner inte kan användas kommer alternativa recept att rädda.

Nettle - ett av de mest kända sätten att justera din period

Det mest populära alternativet, hur man skjuter upp din period på en vecka - växtbaserade avkok:

 1. Nässlor - häll vatten och insistera i fyrtio minuter, dricka ett halvt glas upp till tre gånger om dagen. Kursen börjar tre till fyra dagar före nästa menstruation. Verktyget upphör inte bara, utan gör det också bekvämare..
 2. Vattenpeppar - den färdiga tinkturen finns på apoteket. För önskat resultat räcker det att ta det med trettio droppar per dag.
 3. Persiljekokuktion - har vanndrivande egenskaper, men det gör blodet tjockt. Brygde hackade greener och insisterar i tre timmar. Kyl sedan och sil, dricka ett halvt glas två gånger om dagen före måltiderna.
 4. Mint, herdeväska, hallonblad - blanda och brygg örter, låt sedan stå i trettio minuter. Använd en avkok innan menstruationen upp till tre gånger om dagen.
 5. Bladen på vilda jordgubbar är ett kraftfullt verktyg, så du måste ta det med försiktighet. Brygg de krossade råvarorna och lämna dem under locket i en halvtimme. Konsumera morgon och kväll ett par dagar före nästa menstruation.
 6. Isfotsbad - hjälper till att driva kritiska lediga dagar. Men de är mycket farliga, eftersom de kan leda till inflammation i äggstockarna..

När du inte ska byta cykel

Menstruationscykeln är ganska varierande och mycket beroende av yttre faktorer, så medveten ingripande i den utan goda skäl är oacceptabel.

Alla medel, både medicinska och folkliga, är farliga för kvinnors hälsa. Dessutom finns det flera förbud:

 • hormonella sjukdomar som påverkar reproduktionssystemet;
 • ålder över trettiofem år;
 • eventuella blodsjukdomar;
 • ökad blodkoagulation och predisposition för blodproppar.

Om frågan om hur du flyttar din menstruation en vecka senare är mycket viktig för dig, gå till läkaren och rådfråga honom. Han hjälper dig att välja det bästa sättet, och om det finns kontraindikationer kommer han att förskriva medel som underlättar flödet av menstruation.

Sätt att försena din period med flera dagar: piller och folkrättsmedel

Det finns tillfällen när förekomsten av blodig urladdning är olämplig: en sportevenemang, en oplanerad operation, en planerad semester eller någon annan allvarlig situation. Det är möjligt att skjuta upp menstruationens ankomst och göra det ganska enkelt: för detta använder kvinnor framgångsrikt folkmusik och medicinering. Men de möjliga konsekvenserna av sådana åtgärder måste beaktas, eftersom störning av den naturliga cykeln kan leda till betydande hälsoproblem..

Från en viss ålder börjar den kvinnliga kroppen att arbeta under en given cykel. Livmoderslimhinnan uppdateras varje månad. Om det inte finns någon befruktning, avvisas livmoderns endometrium. Processen åtföljs av blodig urladdning, som kallas menstruation..

Menstruationscykeln kommer och går hos alla kvinnor på olika sätt. För vissa är det stabilt förutsägbart, anländer i tid och fortsätter smärtfritt, medan det för andra är instabilt, kommer med förseningar och åtföljs av olyckliga smärta. I vilket fall som helst skapar den process som fastställs av naturen mycket besvär, obehag och dess ankomst är ibland oönskad.

Medicin kan flytta menstruation. Det finns flera sätt att försena din period i hennes arsenal. Missbruk av sådana nödåtgärder rekommenderas inte. Det måste finnas goda skäl för att utlösa hormonstörningar..

Utan hälsoskador kommer det inte att vara möjligt att överföra den månatliga. Kroppens obalans och interferens i dess angelägenheter är alltid skada som kommer att manifestera sig, om inte idag, då i morgon.

Folkläkemedel är från en medicinsk synvinkel tveksamma och inte alltid effektiva. Garanterat att försena eller bromsa ankomsten av sekret kommer att kunna dosera form i form av tabletter. En sak att komma ihåg: inget alternativ är oacceptabelt utan läkarkonsultation.

Acceptabla folkliga rättsmedel för förändring av menstruationscykeln:

 • inkludering av citroner i kosten;
 • användning av nässlorinfusion;
 • mottagning av nuvarande infusion;
 • dricka persiljbuljong.

Citroner bör konsumeras aktivt några dagar före ägglossningscykeln. I genomsnitt måste du äta minst en citron per dag. Betydelsen av citrondieten i C-vitamin, vilket minskar blödningen.

Att bromsa ankomsten av menstruation genom nässlor kommer att kräva att en kvinna tar en daglig växtbaserad avkok. Nässlor är en kraftfull hemostatisk. Torkad nässlor i mängden matsked hälls med ett glas kokande vatten och får infusera i flera timmar. Nässlingsbuljong kommer att behöva dricka ett halvt glas två gånger om dagen. Antagningstidens längd är cirka 3 dagar..

Om plåt eller persilja väljs, ökas mängden berusad buljong till ett glas, eftersom de i jämförelse med nässlor har en svagare hemostatisk effekt. För att förbereda ett avkok av tansy måste du ta 30 g torkade blommor och hälla dem med en liter kokande vatten. En timme senare kan du konsumera. Att förbereda en avkok på persilja liknar, bara färska örter tas.

Läkemedel mot menstruationscyklens förskjutning:

 • preventivmedel;
 • gestagenisk (hormonell);
 • hemostatisk.

Handlingsprincipen för hormonella läkemedel är baserad på en förlängning av en av faserna i menstruationscykeln. Läkemedel med progestiner (syntetiska hormoner) verkar i lutealfasen, som varar i två veckor och är permanent. Den andra fasen, follikulär, är individuell. Det har en spridning i antalet dagar. Läkemedel har ingen effekt på henne.

Effektivt i början av sen menstruation, moderna läkemedel i form av tabletter: Duphaston, Janine, Regulon, Yarina och Jes. Deras intag börjar i mitten av menstruationscykeln och slutar på dagen då menstruationen börjar. Kombinerade orala preventivmedel (COC) tas i 21 dagar och tar sedan en veckolång paus. Att använda preventivmedel för att vinna en försening i ankomsten av oönskade utsöndringar utan hälsoskador kan vara 5-6 dagar.

Läkemedel från denna serie används vanligtvis enligt instruktioner av en läkare för att återställa störningar i reproduktionssystemet. De, som i fallet med hormonella former av läkemedel, hjälper till att undvika ägglossning och växla menstruation. Ägglossningssuppression beror på exponering för syntetiskt eller naturligt progesteron. Läkemedel påverkar livmodern i livmodern. Gestagener stärker endometriet och försenar dess frigöring.

Självadministration av sådana läkemedel är farligt eftersom de är mycket starka. Oftast föreskriver läkare ett läkemedel som heter Primolyut, Orgametril och Rotten. Godkännande av läkemedel i detta formulär börjar senast 5 dagar före den förväntade månaden och slutar dagen för deras eventuella slut. Efter att ha stannat återupptar kritiska dagar.

Principen om läkemedelsverkan för att öka blodviskositeten och stärka blodkärlens väggar. Handlingen av sådana läkemedel är osäker och de kan försena blödningen under en kort tid. Indikatorn når sällan 3-4 dagar..

Många biverkningar är förknippade med överdriven blodkoagulation. I vissa fall är bildningen av blodproppar oundviklig. Det mest populära läkemedlet är Dicinon. Han släpps inte utan recept, och doseringen ordineras av en strikt behandlande läkare. Oftast föreskriver experter det för att minska intensiteten av blödningar. Ta sådana medel med försiktighet och inte mer än en kurs per år.

Ingripande i kroppens fenomen är inte önskvärt. Det är orimligt att dricka droger för att skjuta upp menstruationens början, till exempel på semester är dumt och farligt. Eventuella läkemedel har biverkningar. Deras upprepade användning kommer att orsaka hormonella förändringar, funktionsfel och början av försenade dagar kommer att åtföljas av kraftiga blödningar.

Hos kvinnor som missbrukar orala preventivmedel och liknande läkemedel finns det en lång frånvaro av menstruation, patologier i endometrialskiktet observeras, metabolism försämras, hormonberoende sjukdomar uppstår. Framtida planering av barnet kommer troligen att kompliceras av missfall i de tidiga stadierna eller ektopisk graviditet..

Att besluta om ett liknande steg för att bromsa menstruationens ankomst bör en kvinna väga för- och nackdelar. Inte självmedicinera hemma: önskan att skjuta upp din period i flera dagar kommer att bli dyr.

Hur du försenar eller försenar din period?

Säg mig, hur kan en idrottare visa höga resultat med kuddar och tamponger? Och ballerina, dansaren under en ansvarsfull föreställning? Och om månatliga perioder är rikliga? Katastrof!

Hur försenar eller åtminstone försenar uppkomsten av menstruation? Om detta var ett olösligt problem för våra mödrar och mormödrar finns det nu många lösningar i tablettform i det medicinska arsenal. För att göra det klart, låt oss först förstå vad som händer i den kvinnliga kroppen under menstruationen.

Menstruationscykel

Hela cykeln är indelad i tre perioder. I det första börjar mognaden av huvudfollikeln, och därför kallas fasen follikulär.

I det andra, under påverkan av hormoner, släpps ett ägg. Detta inträffar vanligtvis ungefär två veckor efter cykelstart. För närvarande är den kvinnliga cellen helt redo att träffa spermierna. Det bör noteras att hormoner "styr" hela processen. Oavsett om ägget befruktas eller inte, förbereder livmodern sig för implantation. Nivån av hormoner ökar: progesteron, östradiol och androgener. Om detta möte inte händer börjar den motsatta processen: mängden hormoner sjunker kraftigt, livmodern drar sig samman och avvisar de yttre skikten i endometrium. Menstruation kommer.

Slutsatsen föreslår sig själv: om menstruationens ankomst är förknippad med en minskning av antalet könshormoner - måste det ökas. De säkraste läkemedlen för att höja den hormonella bakgrunden är preventivmedel.

Video: "Faser av menstruationscykeln"

Hur man försenar p-piller?

Hela månadscykeln varar vanligtvis cirka 28 dagar. Preventivpillerar utvecklas i två versioner: mono- och trefas. Båda arterna innehåller hormoner i säkra mängder..

Med trefasadministrering tas piller med ett specifikt innehåll vid olika perioder av cykeln. Medan hormonnivån i kroppen är hög - menstruation inträffar inte. Oavsett typ av OK stoppas deras mottagning efter 21 dagar. Följaktligen finns det en hormonell nedgång i kroppen. Som ett resultat kommer det efter några dagar ett logiskt resultat - menstruation.

Hur man försenar menstruationen i minst en vecka, tar preventivmedel?

Tanken är denna: Om din period kommer på grund av en hormonell nedgång, måste du fortsätta ta piller. Och hela denna tid förbereder sig den lurade organismen intensivt för att fostra ett barn. Så snart du bestämmer dig för att det är dags att sluta experimentera med dig själv kommer din period att komma några dagar senare.

De vanligast förskrivna läkemedlen är kombinerade och icke-kombinerade. De senare är säkrare eftersom de saknar östrogen. Men med den här metoden är det nödvändigt att använda vissa andra preventivmedel (barriär och andra).

Kombinerade OK innehåller syntetiskt progestogen och östrogen. Sådana läkemedel kommer att erbjudas dig i apoteksmassan. I sammansättning är de inte så mycket olika.

Om en kvinna använder androgeninnehållande läkemedel (Yarina, Diane-35) som preventivmedel, bör mottagningen i detta fall förlängas med flera dagar. Hela tiden och 3 dagar efter menstruationen kommer inte att vara. Förresten, vissa kvinnor gillar dessa läkemedel på grund av deras positiva effekter på hud, hår och naglar..

Vissa är intresserade av om läkemedlet Duphaston kan försena menstruationen? Duphaston och andra gestageninnehållande läkemedel - Utrozhestan, Norkolut - tas i den tredje delen av menstruationscykeln (de senaste tre dagarna). Först en tablett, och den sista dagen - två. Efter stopp av intaget (högst en vecka) kommer menstruationen.

Dessa metoder för att försena menstruationen kan användas högst två gånger per år. Det är tillrådligt att inte öka cykeln i mer än en vecka, eftersom du kan provocera dishormonella störningar i kroppen.

Ofta tänker kvinnor på ett så ganska allvarligt preventivmedel som Postinor. Ja, efter att ha tagit det kan perioder verkligen försenas. Men konsekvenserna av en sådan intervention är oförutsägbara..

Faktum är att Postinor är ett läkemedel för nödsabort, till exempel efter våldtäkt eller ett misstagande skydd. Det innehåller en enorm dos av hormonet, vilket orsakar ett fel i kroppen. Därför, i detta fall, motiverar målet, som de säger, inte medlen.

Ett annat sätt att försena menstruationen är användningen av hemostatiska läkemedel. Använd vanligtvis Ditsinon och Vikasol. Att ta pengar i början av blödningen stoppar honom bokstavligen under den första dagen. Men! Dessa läkemedel har inget att göra med hormonella förändringar. Deras åtgärder är endast begränsade till fartyg. Därför rekommenderar läkare inte att använda mediciner för att försena menstruationen. Endast i extrema fall med tung menstruation och inte mer än en gång om året!

Hur kan jag försena eller försena perioden med hjälp av folkläkemedel?

Vissa kvinnor använder sig av en mängd traditionella mediciner i syfte att försena menstruationen. På forumen i recensionerna kommer du att läsa olika åsikter om den här eller den växten: det hjälpte någon, men inte.

Boka omedelbart att dessa tips är medicinskt sett obevisade. Men eftersom folkrättsmedel är mycket säkrare än syntetiska läkemedel - kan du prova. Så de bästa naturliga botemedel:

 • Nässla. En hemostatisk växt känd sedan antiken. Du kan brygga och ta ett glas tre gånger om dagen. Denna växt bör inte tas av människor som riskerar trombos, eftersom nässlor tjocknar blod;
 • Vattenpeppar. Den aktiva substansen är vitamin K. Du måste börja ta ett avkok några dagar innan den förväntade perioden för din period. Drick en halvtimme före måltiderna i ett halvt glas;
 • Växter som innehåller askorbinsyra: citron och persilja. Stora mängder citron kan utlösa magsår..

Som vi ser finns det sätt att försena din period, men du kan bara ta till dem i extrema fall. Frekvent användning av droger kan orsaka brott i det endokrina systemet hos en kvinna och leda till sjukdom.

Inte alla kan använda dem, även i sällsynta fall. Kvinnor med en instabil cykel, över 40 år gamla, är rökare förbjudna att använda dessa metoder utan att först prata med en gynekolog. Är det nödvändigt att riskera hälsan, för tvivelaktiga bekvämligheter?

Hur man försenar menstruationen före semestern

Din semester ska inte överskugga någonting, och allt du behöver är ett trevligt företag, en ny baddräkt och ett gott humör! Men naturen ger oss ibland obehagliga överraskningar, och menstruationer, enligt meningslagen, kan sammanfalla med semesterdatum. Hur man "flyttar" din cykel - läs vidare.

Det finns två effektiva metoder som idrottare ofta använder innan tävlingar och kändisar innan viktiga fotograferingar: ta kombinerade orala preventivmedel (COC) och ta progestins eller progestogener.

Orala preventivmedel

Hur använder man kombinerade preventivmedel? Det är enkelt om du redan tar COC. Är dina tabletter monofasiska? Ta inte en paus mellan mottagningarna - det vill säga när du har slutfört ett paket, börja genast ta ett annat. Om tre-fas, ta en piller från den tredje fasen från ett nytt paket. Men om i första fall effekten av preventivmedel kvarstår, kommer du här att behöva ytterligare åtgärder.

Endast för att skjuta upp startdatum för kritiska dagar kan monofasiska COC: er börja drickas varje dag i cykeln, men senast tre dagar före menstruationen. Det måste komma ihåg att effekten av preventivmedel inte är 100% effektiv..

Är det farligt att ta monofasiska tabletter utan paus? Det finns inget hot mot din hälsa i detta. Om du tar COC, har du under den sju dagars pausen inte riktigt menstruation, men menstruationsblödning, vilket uppstår som ett resultat av en snabb minskning av koncentrationen av hormoner i blodet efter att du dricker alla piller. Nya studier tyder på att blödning är valfri, och du kan ta COC utan avbrott från 60 till 80 dagar. Men innan du ändrar systemet för preventivmedel, kontakta din gynekolog.

progestiner

Progestogener används vanligtvis för att förlänga cykeln. Du måste börja ta 14 dagar före startdatum, minst 5 dagar i förväg. Du måste avsluta den dag då menstruationen var avslutad, varefter menstruationen börjar inom 1-3 dagar. Om du väljer den här metoden, se till att du först konsulterar din läkare!

Det finns många COC: er, och varje läkemedel har sin egen dosering av hormoner. Om det tas felaktigt förlorar effekten av preventivmedel. Det är viktigt att komma ihåg: du behöver bara driva cykelstart i sällsynta fall och inte göra en vana till det.

Folkrättsmedel

Det är svårt att ge ett entydigt svar, eftersom vissa metoder kan påverka en, andra kommer inte att ge absolut resultat. Medicin säger också ingenting om det. Men om du inte har några magproblem kan du prova ett av våra alternativ.

Vatten med vinäger

Du har kanske redan hört talas om de många hälsofördelarna med vinäger, som äppelcider. Näringsläkare rekommenderar att du inkluderar den i din diet för viktminskning, blodsocker och kolesterolkontroll. Vinäger hjälper till i kampen mot spasmer som orsakar allvarliga obehag före och under menstruationen. Dessutom bidrar vatten med vinäger till förseningen. Tillsätt vinäger till sallader eller drick den som en infusion av vatten för att naturligt försena din period.

Avslag på kryddig mat

Att värma upp kroppen bidrar till produktionen av mer östrogen. Och eftersom kryddig mat är förknippad med feber kan det orsaka tidig menstruation. Det är därför tjejer som lever i varmare klimat upplever sin första menstruation tidigare än flickor som bor i kallare klimat..

Därför, om du vill försena din period utan piller, undvik att äta alla typer av kryddig mat som innehåller paprika, jalapenos eller chilipeppar. Vetenskapen har ännu inte bevisat sambandet mellan kryddig mat och den tidiga början av menstruationscykeln. Men när du vägrar kryddig mat före semestern kan du kanske försena din period i flera dagar.

Citron

Citron, som vinäger, innehåller syra, vilket hjälper till att förändra din menstruationscykel ett tag. Prova att blanda citron med vinäger och vatten, eller bara dricka citronvatten.

Kanelte

Många kvinnor använder kanelte för att naturligt försena sina perioder. För att göra te kan du använda kanelstänger eller kanel i pulverform. Häll kanel med vatten och låt den brygga. Helst dricka te minst två gånger om dagen.

Hallonte

Hallonte är ett av de första naturläkemedel som används av kinesiska kvinnor för att försena menstruationen. Hallonbladte försvagar livmoderns foder och hämmar blodflödet. Många kvinnor som lider av svår kramp under denna period dricker också hallonte för att lugna livmodern och minska blödningen..

Köp färdigt te eller gör det själv genom att brygga hallonbladen i varmt vatten. Experter rekommenderar att du dricker detta te minst två gånger om dagen i en vecka.

Persilja bladte

Persilja är känd för att förbättra matsmältningen, men visste du att det också kan försena din period? Du kan tillverka varmt te med persiljeblad (färskt eller torkat, efter eget val), lägga till några teskedar honung och några droppar citron.

Träning

En stillasittande livsstil leder till menstruations oregelbundenhet. Och vice versa, ju mer aktiv du blir, desto bättre fungerar din kropp..

Motion frisätter endorfin, en kritisk faktor för att försena menstruationen. Forskare har bekräftat att träning direkt påverkar menstruationen, men inte har någon skadlig effekt på din kropp när det gäller fertilitet. Men överbelasta inte kroppen med tunga sporter. Promenader, yoga eller stretching är bäst..

Vattenmelon och gurka

Dessa produkter har en kylande effekt på kroppen. Och som nämnts tidigare, ju kallare din kropp, desto senare är din period.

För att försena din period börjar du äta mer sval mat, särskilt om du bor i en mycket varm miljö. Drick svala smoothies med gurka eller vattenmelon. Som en bonus kommer du att märka hur din hud har förbättrats.

Hur du försenar din period med ett par dagar?

För kvinnokroppen är menstruationens uppkomst ett naturligt fenomen och är cykliskt till sin natur. Vanligtvis åtföljs menstruationen av dålig hälsa, plötsliga förändringar i humör, slöhet och enligt meningslagen kan deras början sammanfalla med en kommande viktig händelse, till exempel ett bröllop, en semester på havet eller i bergen, en lång resa etc. Att tillbringa de första dagarna av menstruation i ett tåg där du verkligen inte kan tvätta på något sätt är en obehaglig aktivitet för någon flicka. Men inte alla flickor vet att menstruationen kan försenas ett par dagar (och till och med en vecka). I den här artikeln överväger vi de viktigaste alternativen för att försena menstruationen - vilka metoder som är mest effektiva och hur man inte skadar din hälsa.

Är det möjligt att försena menstruationen?

I avsaknad av patologier är menstruationscykeln för varje kvinna regelbunden, och du kan beräkna ungefärligt startdatum för nästa menstruation. Den normala cykeltiden är 28 dagar och menstruationens varaktighet är 3-7 dagar. Varje tjej har sin egen cykeltid, sitt eget överflöd av utflöde, i vissa menstruationer åtföljs uppkomsten av svår smärta, domningar i benen, yrsel och andra åkommor. Cykeln i sig bör dock inte brytas. Om det finns någon avvikelse från normen bör orsaken fastställas, för detta måste du ofta konsultera en gynekolog.

Olika miljöfaktorer eller förändringar i en kvinnas livsstil kan påverka cykelns varaktighet och natur. Till exempel klimatförändringar, byte till ett annat jobb, stress, depression, användning av vissa droger etc. Om något liknande hänt dig den här månaden, var inte förvånad över att din cykel har förändrats lite. Om detta hände en gång, bör du inte oroa dig.

Detta diskuterade vi de naturliga orsakerna till cykelförändringar. Men ibland använder flickor att medvetet ändra cykeln. Huvudmålet är att försena perioden i flera dagar för en viktig händelse och sedan låta allt gå enligt schemat. Är det möjligt? Ja Kanske.

Det är mycket viktigt att klargöra att åtgärder för att försena menstruationen bör vara några dagar före det beräknade datumet för deras start. Om menstruationen redan har börjat fungerar inte att stoppa den med säkra medel - du kan orsaka oåterkallelig skada på din hälsa.

Sätt att försena början av menstruationen

Du kan försena din period i flera dagar hemma på tre huvudsakliga sätt:

 1. Ta kombinerade orala preventivmedel (COC).
 2. Ta vissa mediciner (gestagener, hemostatiska läkemedel, hormonella piller).
 3. Använd traditionell medicin.

Överväg alla dessa metoder mer detaljerat, försök ta reda på deras effektivitet och graden av hälsorisk.

Orala preventivmedel

Dessa är vanliga preventivpillerar. Deras huvudsakliga syfte är att förhindra förekomsten av en oönskad graviditet. Den orala preventivmedelskursen är utformad för en cykel på 28 dagar: förpackningen innehåller 21 tabletter med en viss dos av hormoner - en för varje dag, vilket är mycket bekvämt att ta. I vissa paket innehåller 28 tabletter (ytterligare 7 tabletter innehåller inte aktiva ämnen och tjänar för att underlätta användningen).

Det finns ett avbrott mellan kurserna med preventivpiller. Så: om du vill försena din period med ett par dagar eller ännu längre, måste du hoppa över pausen mellan kurserna och börja ta piller från nästa paket. Var uppmärksam på vilken typ av tabletter du tar:

 • Om du dricker monofasiska läkemedel (varje tablett har samma mängd hormoner) öppnar du nästa förpackning med den första tabletten.
 • Om du använder tvåfas- eller trefasläkemedel, öppna sedan ett nytt paket från lämplig del (öppna tabletterna för respektive andra eller tredje fas), då kommer hormondoseringen att försena menstruationen vara korrekt.

Men hur är det med kvinnor som inte använder denna preventivmetod? Mycket enkelt: 3-4 dagar före den förväntade menstruationen, börja ta orala preventivmedel och du kommer att skjuta upp början av din period. En mycket viktig förtydligning: i detta fall skyddar tabletterna inte mot graviditet, så ta hand om skyddet på andra sätt.

Följande preventivmedel hjälper till att försena perioden: Regulon, Novinet, Jes, Mercilon, Logest, Utrozhestan, etc. Innan du använder orala preventivmedel, se till att konsultera en gynekolog.

Progesteroninnehållande preparat

Som du vet, under andra hälften av menstruationscykeln (efter ägglossning), ökar nivån på hormonet progesteron snabbt och börjar förbereda kroppen på en möjlig graviditet. Om graviditeten inte har inträffat, sjunker nivån på progesteron, vilket väcker menstruation. Men om du bibehåller hormonnivån med läkemedel kommer din period att komma ett par dagar senare. Läkemedel som innehåller noretisteron eller dydrogesteron, som är föreskrivna för endometrios och menstruationsregelbundenhet, räddas. Du kan besluta att ta sådana läkemedel först efter att ha konsulterat en läkare!

gestagener

Progestogener är kraftfulla läkemedel som hjälper till att förhindra äggmognad och försena menstruationen. För att förlänga cykeln tas tabletter 14 dagar före den förväntade starten av menstruationen och slutar några dagar innan de förväntas fullbordas. Vanligtvis används Rotten, Orgametril, Primolut Nor eller Dufaston..

Dessa är mycket potenta läkemedel, därför är deras oberoende användning oacceptabel - de kan tas endast efter att ha konsulterat en läkare.

Hemostatiska läkemedel

Vanligtvis föreskrivs sådana läkemedel för att minska blödningar: efter operation, med svår näsa eller livmodersblödning, tunga perioder. Men de kan också användas för att försena perioden i flera dagar. Vi pratar om följande läkemedel: Dicinon, Ethamsylate, Vikasol, Tranexam.

För att försena menstruationen tas tabletter några dagar före förväntad start. Hemostatiska läkemedel tillåter dig att förlänga cykeln med 5-7 dagar. De kommande perioderna börjar vid den förväntade tiden, d.v.s. cykeln kommer inte att bryta.

Det är viktigt att notera att hemostatika ökar risken för blodproppar, så att du kan använda denna metod för att försena menstruationen inte mer än en gång per år och endast efter att ha konsulterat en läkare och genomfört en undersökning av det kardiovaskulära systemet.

C-vitamin

En annan medicin för att försena menstruationen är den vanliga askorbinsyran (C-vitamin). Du måste börja ta 1 gram askorbinsyra 3-4 dagar innan menstruationen börjar. Så du kan förlänga cykeln med 3-5 dagar. Ascorbka kan ersättas med färskpressad citronsaft eller vanliga citroner (ät 2 citroner per dag). Denna metod är inte särskilt tillförlitlig, men relativt säker, men med en tendens till allergiska reaktioner är det bättre att överge den.

Folkrättsmedel

Utöver citroner kommer följande folkläkemedel att hjälpa till att försena din period i flera dagar hemma:

 • Nässlor buljong - 5 matskedar växtlöv, häll 0,5 l kokt vatten, koka, låt stå i 45 minuter. Avkok för att börja dricka 3-4 dagar före menstruationsstart, 0,5 kopp 3 gånger om dagen.
 • Vattenpepparekstrakt - den här produkten säljs på apotek, ta 30 droppar per dag 3-4 dagar innan menstruationsstart.

Konsekvenserna av avsiktlig försenad menstruation

Menstruationscykeln är en väsentlig egenskap hos en kvinnas reproduktionssystem. Med en konstgjord försening av menstruationen i ett par dagar med hjälp av tabletter finns det alltid en risk för farliga konsekvenser. Brott mot cykeln eller dess förskjutning är bara en liten del av vad som kan hända. Obehagliga konsekvenser kan uppstå även efter några månader och manifesteras av följande reaktioner:

 • Akut smärta i nedre del av buken.
 • Betydande minskning eller ökning av urladdningen under menstruationen.
 • Ökad menstruation.
 • Försenad menstruation utan graviditet.
 • Ökad risk för att utveckla gynekologiska sjukdomar.

Och om åtgärder vidtogs för att stoppa den redan påbörjade menstruationen, kan konsekvenserna bli ännu farligare. I detta fall förblir celler och partiklar som borde ha tagits bort från kroppen i livmoderhålet. De kan plåga, leda till nekros, blodförgiftning, vilket kan leda till sjukhusvistelse eller till och med dödsfall..

Det är uttryckligen förbjudet att hantera förseningen av menstruationen under följande faktorer:

 • Förekomsten av gynekologiska sjukdomar (eller nyligen överförda).
 • Kvinnor över 35 år.
 • Förekomsten av patologier i det kardiovaskulära systemet, blodsjukdomar, blödningsstörningar.
 • Förekomsten av systemiska sjukdomar (diabetes, psoriasis, sköldkörtelsjukdom etc.).

Innan du funderar på hur du försenar din period i flera dagar måste du alltså väga igen - om du verkligen inte kan klara dig utan den. Om ett beslut redan har fattats är det bäst att konsultera en läkare så att han hjälper dig att välja det säkraste sättet för dig.

Slutligen rekommenderar vi att du tittar på en video om detta ämne:

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Kroppstemperatur före menstruation: vilka temperaturindikatorer anses vara normala och avvikelse?

Innan en ny menstruationscykel börjar inträffar en hel del förändringar i den kvinnliga kroppen. 5-10 dagar före menstruationen kan det så kallade premenstruella syndromet (PMS) uppstå, som kännetecknas av humörsvängningar, överdriven aptit, huvudvärk, allmän svaghet och i vissa fall feber....

Medelåldern för klimakteriet hos kvinnor

Varje kvinna med ordet "klimax" förväntar sig angeläget en kollision med en hel rad problem som inte kan undvikas om medelåldern i klimakteriet i hjärnan för de flesta kvinnor - 40 år - redan är på väg....

Vad måste göras för att orsaka menstruation

Hur man orsakar menstruation?Försenad menstruation för många flickor och kvinnor är en allvarlig oro. Det indikerar vanligtvis närvaron av patologi i kroppen, graviditet eller funktionsfel i reproduktionssystemet....