Hur man tar dicinon för att stoppa menstruationsrecensioner

Klimax

Dicinon är ett läkemedel som hjälper till att stoppa blodet. Det används vid kirurgiska operationer för förebyggande och terapeutiska ändamål. Verktyget hjälper till att stoppa blödning och minska risken för allvarlig blodförlust. Hur du tar Dicinon-tabletter med blödning i livmodern, användarinstruktioner hjälper till att förstå.

Hur påverkar det kroppen

Dicinon innehåller 250 mg aktiv substans etamylat i dess sammansättning. Det rekommenderas att använda läkemedlet för att stoppa blodförlust. Det har inte en vasokonstriktoreffekt och påverkar inte heller blodtrycket.

Läkemedlets verkningsmekanism på kroppen:

 • normaliserar blodkoagulation;
 • främjar aktiv bildning av blodplättar;
 • tillhandahåller lokalisering av blodceller involverade i koagulering i skadade kärl.

I vilka fall används medicinen:

 • att aktivera blodplättar;
 • förhindra kapillärbrott;
 • förbättrad blodtillförsel;
 • stärka blodkärlens väggar.

Läkemedlets varaktighet är sex timmar. Utsöndras i urinen hela dagen.

 • bryter inte med cirkulationssystemets tillstånd;
 • förhindrar bildandet av koagler;
 • ändrar inte den kemiska sammansättningen av blodet.

Läkemedlet används med hot om abort, för att stoppa blodförlust efter förlossning, abort samt under operationer.

Om drogen

Dicinon för att stoppa menstruationen är ett effektivt botemedel. Det tillhör kategorin hemostatiska läkemedel..

Den aktiva substansen är ethamylat, som har en hemostatisk effekt.

Läkemedlet produceras i två former:

 • tabletter för oral administration;
 • injektion.

När du tar tabletter observeras den maximala koncentrationen av den aktiva substansen i blodet efter en timme och effekten varar upp till 6 timmar. Effekten efter injektionen inträffar inom 5-15 minuter.

Dicinon orsakar inte blodproppar, skär inte blodkärlen, bidrar inte till blodkoagulation.

Effekten av läkemedlet är följande:

 • Sluta blödning av något ursprung.
 • Trombocytansamling i drabbade områden av blodkärl utan blodproppar.
 • Kapillärförstärkning.

Regler för användning av Dicinon under tunga perioder

Läkemedlet används vanligtvis mot menstruations oregelbundenheter, när intensivt blodflöde inte stannar under 10 dagar. Det kan behandlas med detta verktyg för vuxna och barn från 14 år..

Instruktioner för användning av medicinen:

 1. Vid långvarig menstruation: 250 mg en gång om dagen tills menorrhagi slutar, men högst tio dagar.
 2. Med tunga perioder som varar mer än en vecka föreskrivs följande dos: 250 mg tre gånger om dagen. Terapiförloppet är fem dagar..
 3. Vid upptäckt under graviditet: 250 mg i ett skott. Blödningen stannar inom en timme. Läkemedlet påverkar inte fostret, så det kan användas i vilket trimester som helst.
 4. För försenad menstruation: 250 mg två gånger om dagen 3 dagar före nästa menstruation. Utsläpp börjar inte när en kvinna tar medicinen. Du kan ta piller i 5-10 dagar. Blödning sker nästa dag efter avslutad läkemedel. Samtidigt kränks menstruationscykeln: den blir längre.
 5. Med konstant tunga perioder: 250 mg på morgonen, vid lunchen och på kvällen fem dagar innan urladdningen börjar. Totalt är terapiförloppet tio dagar. Kan upprepas nästa månad för förebyggande syften..
 6. Med intensiv blödning i början av menstruationen: 250 mg på morgonen, eftermiddagen och kvällen den tredje dagen för utskrivning. Antagningens varaktighet är fem dagar.
 7. Vid blödning under tonåren beräknas dosen baserat på barnets vikt: 6-8 mg av läkemedlet tas per 1 kg. Ta tre gånger om dagen i 5-10 dagar.

Indikationer för användning

Eftersom vi talar om användning av Dicinon för blödning i livmodern, är det omedelbart värt att nämna att gynekologiska och särskilt obstetriska blödningar är av helt annat ursprung och intensitet. Inte varje blödning i livmodern kan stoppas med Dicinon.

Den viktigaste punkten i användningen av etamzilat är att den visas och är effektiv endast för kapillärblödning! Kapillärblödning beaktas när små kärl skadas, och med arteriell blödning är läkemedlet helt ineffektivt.


Tre typer av blödningar. Klicka på foto för att förstora

I obstetrik och gynekologi är det effektivt för mindre blodflöden från de små kärlen i livmoderslimhinnan.

Dicinon kan vara effektivt i följande fall:

 1. Rik menstruation - den så kallade menometrorragien. Tung menstruationsblödning är huvudpunkterna för applicering av etamsylatpreparat. Det är viktigt att förstå att det finns fall av menstruationsblödning när etamsylat är ineffektivt eller svagt effektivt. Dessa alternativ inkluderar menstruation mot bakgrund av endometrial hyperplastiska processer, submukösa myomer, menstruationsblödning på grund av felaktig administration eller obehörigt tillbakadragande av hormonella preventivmedel.
 2. Intermenstruell blödning - till exempel ägglossningssalva.
 3. Livmoderblödning på bakgrund av intrauterin preventivmedel (IUD). Det är viktigt att förstå att blödning av livmodern när du använder en IUD inte är normal och endast är tillåten under de första 2-3 månaderna av att du har använt systemet. Annars är det nödvändigt att konsultera en gynekolog för att övervaka positionen för det intrauterina systemet och ta bort det om ställningen bryts.
 4. Livmoderblödning efter abort med naturlig (missfall) eller på artificiell väg (vakuumsugning, abort, medicinsk abort). Detta är en "hal" indikation, eftersom det är mycket viktigt att se till att det inte finns något objektivt skäl för ett sådant tillstånd i livmoderhålet - resterna av fosterägget. I detta fall kommer Dicinon att vara ineffektiv och till och med farlig, eftersom förväntningarna på effekten förlänger tiden för blodförlust och ökar risken för purulenta komplikationer - endometritis.
 5. På samma sätt som föregående stycke kan etamzilat rekommenderas med försiktighet vid blödningar efter födseln. Vi talar inte om massiva och livshotande obstetriska blödningar mot bakgrund av en ökning av morkakan, rester av placenta vävnad eller livmoders försoning. I fallet med icke-riklig blödning efter livmodern, används Dicinon för subinvolution av livmodern samtidigt med oxytocinreducerande läkemedel..
 6. Etamsylat används ganska framgångsrikt för blödning från livmoderhalsen efter operationer på livmoderhalsen eller dess förstörelse - "cauterization" med olika kemiska eller fysiska metoder.
 7. Dicinon används på gravida kvinnor. Denna grupp läkemedel används för mindre och pågående lösgöring av ägg i de tidiga stadierna av graviditeten. I dessa fall är det mycket viktigt att snabbt stoppa blodförlusten, eftersom om de skadade kärlen i livmodern fortsätter att blöda fortskrider lossningen av fosterägget eller chorionen. Detta innebär att blodet, som fortsätter att flöda från de exponerade kärlen, ytterligare exfolierar fostervävnaden från livmoderväggen.

Det är viktigt att förstå att verkan av Dicinon och dess analoger är rent symptomatisk - det stoppar blödningen, men påverkar inte dess orsak. Det är därför det är helt oacceptabelt att använda läkemedlet i månader för att stoppa blödning av livmodern utan att förstå deras orsak. Det är nödvändigt att konsultera en gynekolog, genomgå undersökning och ultraljud i bäckenorganen, ta blodprover och blod för koagulation, för att ta reda på den objektiva orsaken till detta tillstånd och behandla det med syfte - medicinskt, kirurgiskt eller i kombination.


Ultraljud av buken hos gravid

Släpp formulär

Dicinon presenteras i form av tabletter och vätska för injektion. Injektioner görs om du behöver ett snabbt resultat. Oftast används de på sjukhuset för operationer. Tabletter används under tunga perioder..

injektioner

Denna form av läkemedlet föreskrivs för metrorragier orsakade av fibrom. Injektioner görs med blodförlust mot bakgrund av hormonella störningar, komplikationer under graviditet, abort, operation. Produkten i ampullarna är helt klar för användning. Dicinon administreras intramuskulärt eller intravenöst tre gånger om dagen. En ampull används en gång. Läkemedlet börjar verka efter 15 minuter, om injektionen görs i en ven eller efter en timme med intramuskulär injektion.

Läkemedlet administreras oavsett måltid. Användningstiden är sex dagar. Efter avslutad injektionsförlopp kvarstår den terapeutiska effekten i en vecka. Förpackningen innehåller 50 ampuller genomskinligt glas, i varje - 2 ml lösning. Kostnaden för en bit är från 12 rubel.

tabletter

Läkemedlet används för att minska intensiv blödning under menstruationen. I en blisterförpackning är 10 stycken. En kartong innehåller 10 blåsor. Kostnaden för 10 tabletter är från 35 rubel.

Läkemedlet tas efter måltider och tvättas med vatten. Läkemedlet börjar verka efter 2,5-4 timmar. Med menorrhagia föreskrivs 250 mg (500 mg) tre gånger om dagen under 5-10 dagar. Ta inte en dubbel dos som kompensation för missad.

Farmakologisk beskrivning av Dicinon

Dicinon är ett hemostatiskt (hemostatiskt) läkemedel, i vilket etamzilat finns. Den aktiva komponenten har följande egenskaper:

 1. Ökar blodkoagulationen.
 2. Stimulerar blodplättproduktionen och lokaliserar dem på väggarna i blodkärlen.
 3. Förlänger vitaliteten hos blodplättar och stöder deras vitala aktivitet.
 4. Gör kapillärväggar mer elastiska och starka.
 5. Kontrollerar vätskecirkulationen mellan kroppsvävnader och blodkärl.
 6. Minskar bräcklighet i slemhinnan hos kapillärerna.

Dicinon frisätts i två former - tabletter och injektion..

I det första fallet kombineras ethamylat med laktos. De aktiva ingredienserna i tabletterna bearbetas i matsmältningskanalen och hjälper avsevärt endast efter 4 - 5 timmar efter användning. Effekten av Dicinon-tabletter under menstruationen är riklig eller förlängs i 8 timmar. Kvinnan får hjälp för mindre men potentiellt farliga blödningar.

Etamsylatinjektioner ges intravenöst eller intramuskulärt. Vid utövandet av intravenös injektion börjar Dicinon att verka 10 minuter efter intag. Vid intramuskulär administration inträffar resultatet senare och når maximalt efter 2 timmar. Men en injektion påverkar menstruationsfunktionen i 6 timmar.

Fördelarna med Dicinon är att läkemedlet inte skadar cirkulationssystemet och inte påverkar den kemiska sammansättningen av blodet. Han samlar bara blodplättar på rätt plats. Gynekologer förskrivar Dicinon inte bara under tunga långa perioder, utan också för gravida kvinnor med hot om missfall, efter en abort och med postpartum / postoperativ blödning.

Det rekommenderas att använda Dicinon om intensiteten av urladdningen observeras inom 10 dagar och i andra situationer med kränkning av den vanliga cykeln.

Hur man tar Dicinon med tung menstruation utan att det påverkar allmän hälsa, kommer läkaren att berätta. Till exempel, om menstruationen varar 10 dagar eller längre, kan läkemedlet rekommenderas i en dos av 1 tablett per dag, men inte mer än 1,5 veckor. Utsläpp under denna tid bör upphöra.

tabletter

Menstruation i mer än sju dagar med intensiv urladdning kräver tre eller fyra gånger läkemedlets användning per dag. En dos är 250 mg.

Behandlingsförloppet är upp till 5 dagar. Om intensiv blödning hos en kvinna öppnas den första dagen av menstruationen börjar Dicinon-tabletter att dricka först den tredje dagen. Terapitiden är 5 dagar. Dosering - 250 mg x 3 gånger om dagen.

Andra situationer som kräver användning av Dicinon:

 • Blödning hos flickor. För tidig menarche ger riklig urladdning. Dicinon tonåringar ordineras efter vikt, cirka 6-8 mg per kilo kroppsvikt. Barn tar läkemedlet tre gånger om dagen i 5 till 14 dagar.
 • Förebyggande av blödning. Dicinon kommer att kunna eliminera hotet om en intensiv början av menstruation om en kvinna börjar ta det i förväg, till exempel 5 dagar före det förväntade datumet. Användningen av läkemedlet avslutas den 5: e dagen av menstruationsflödet. Den generella terapiförloppet är således 10 dagar. Under dagen tar patienten 3 eller 4 tabletter. För profylax upprepas kursen för ytterligare två cykler..
 • Utslagning av menstruation. Om menstruationen blir ett hinder vid en viss livstid kommer Dicinon att hjälpa till att försena den. Men i framtiden kommer cykeln att brytas. För att försena menstruationen är Dicinon full i mängden 2 tabletter per dag, men inte mer än 10 dagar (optimalt - 5). Så snart den sista pillen är full, kommer blod att dyka upp under de kommande dagarna. Nästa gång menstruationen börjar tidigare i 1 - 2 veckor. Vid behov kan Dicinon också användas för att orsaka menstruation före schemat.
 • Fläckar under graviditeten. Framtida mödrar är rädda och vet att det inte finns några perioder under graviditeten. Gynekologer betraktar detta fenomen som ett hot om missfall och föreskriver gravida kvinnor Dicinon. 1 tablett slutar blöda nästan direkt. Läkemedlets aktiva komponenter påverkar inte fostret. Du kan använda Dicinon i olika trimestrar av graviditeten.

Med Dicinon med tunga perioder är det nödvändigt att förstå att urladdningen inte kommer att stoppa dramatiskt. Verktyget kan snabbt lösa problemet med långvarig menstruation med smal urladdning.

Hur man använder Dicinon-ampuller; instruktioner för användning lär också ut. En flytande form av läkemedlet kommer att behövas i en nödsituation, när ett snabbt resultat är oerhört viktigt.

Det snabbaste sättet är intravenösa injektioner. Med intramuskulär administration visar de aktiva komponenterna i läkemedlet effektiviteten längre. Dicinon injiceras i överflödiga perioder med en dos på 1-2 ampuller upp till 4 gånger om dagen.

Den viktigaste indikationen för användning av lösningen är förebyggande av blödning under kirurgi på könsorganen. Patienten får i följd 6 injektioner. Två före operationen, två under operationen och två till efter ingreppet.

På det gynekologiska området strävar Dicinon efter följande mål:

 1. Dysfunktionell blödning i livmodern på grund av hormonell obalans, fibroider, endometrios och hyperplasi.
 2. Rikligt menstruationsflöde hos kvinnor med sjukdomar i det reproduktiva systemet.
 3. Utsättning av menstruation för elektiv gynekologisk kirurgi.
 4. Intensiv menstruation förknippad med dålig blodkoagulation.
 5. Rikta ansvarsfrihet på bakgrund av att ta mediciner, vars annullering för närvarande är omöjlig.
 6. Lång menstruation i mer än en vecka.

Du bör dock inte omedelbart köpa ett hemostatiskt medel utan att förstå dess kontraindikationer.

I recensionerna av läkare finns ett förbud mot användning av Dicinon för hypotoni, hög viskositet i blodet, akut porfyri, trombos, tromboembolism och amning. Dessutom uppmärksammar experter på den individuella intoleransen för komponenterna i tabletterna.

Biverkningar av Dicinon kan ge sådana:

 • Halsbränna.
 • Hudutslag och rodnad.
 • Yrsel.
 • Benmusklernas fumhet.
 • Aptitlöshet.
 • Illamående och kräkningar.
 • Blodtryck.
 • Intolerans mot individuell lukt.
 • Epigastrisk smärta.

Kontra

Läkemedlet rekommenderas inte för personer som är allergiska mot etamsylat. Barn under 14 år Dicinon är förbjudet. Under graviditeten kan du inte använda medicinen i första trimestern, eftersom dess aktiva substans passerar genom placentabarriären. Men i nödsituationer är en engångsadministrering av detta läkemedel tillåtet. Vid amning rekommenderas inte att ta Dicinon.

Det är förbjudet att använda medicinen för följande sjukdomar: trombos, akut porfyri, tromboembolism. Läkemedlet kan inte användas för åkommor som är förknippade med blödningsstörningar, hypotoni och problem med levern, njurarna.

Hur du byter ut medicinen

Dicinon har ett antal analoger som ofta används vid behandling av livmodersblödning. Dessa är hemostatiska läkemedel som kan användas för att stoppa blodflödet från livmodern.

Analoger av läkemedelsbordet

Läkemedlets namnAktiv substansSläpp formulärKontraAnvänd under graviditetgenomsnittlig kostnadDrogproducent
Immuninnormal human koagulationsfaktor IX (mycket renad)lyofilisat för beredning av infusionslösning
 • allergi;
 • takykardi;
 • angina pectoris;
 • hjärtinfarkt.
Nej8500 gnugga. för 1 flaska 5 mlBaxter AG (Österrike)
Vikasolmenadion-natriumbisulfit
 • lösning för intramuskulär administration;
 • tabletter;
 • pulversubstans.
 • tromboembolism;
 • hemolytisk sjukdom;
 • hyperkoagulation.
Jafrån 20 till 70 rubel. per förpackning
 • Biosyntes;
 • Pharmstandard;
 • Irbit Chemical Plant;
 • Moskhimpharmaceuticals;
 • Binnopharm (Ryssland).
Innofactornonacog alfalyofilisat för lösning för intravenös administreringNej2400 gnugga för 1 flaska 250 IEGenerium CJSC (Ryssland)
Vilate
 • koagulationsfaktor VIII;
 • von Willebrand-faktor.
 • överkänslighet;
 • ålder upp till 6 år.
försiktigt11000-15000 gnugga. per förpackningOctapharma Pharmaceutika Produktion GmbH (Österrike)
Proudoxaprotininlösning för intravenös administrationöverkänslighetJa5000 gnugga för 5 ampullerGedeon Richter (Ungern)
Tranexamtranexaminsyra
 • lösning för intravenös administration;
 • belagda tabletter.
 • överkänslighet;
 • subaraknoid blödning.
upp till 1800 rubel per förpackning
 • Mir-Farm LLC;
 • NIZHFARM (Ryssland).
Aminokapronsyraaminokapronsyra
 • infusionslösning;
 • pulversubstans.
överkänslighetupp till 1700 rubel per 100 ml
 • Moskhimpharmaceuticals;
 • Dalchimpharm;
 • alium;
 • Medpolymer;
 • East Farm (Ryssland).
Emoclot D.I..aktivitet hos human koagulationsfaktor VIII i kombination med von Willebrand-faktorlyofilisat för infusionsvätska, lösningfrån 6 000 till 12 000 per förpackningKedrion S.p.A., (Italien)
etamsylatetamzilat
 • lösning för intramuskulär administration;
 • tabletter.
 • trombos;
 • tromboembolism;
 • överkänslighet;
 • hemoblastosis;
 • porfyri;
 • blödning.
försiktigtupp till 4000 rubel per paketBiosyntes OJSC (Ryssland)

Fotogalleri med analoger

Bieffekter

Komplikationer uppstår ofta med långvarig användning av läkemedlet. Negativa konsekvenser får sällan känna sig om kvinnor bara använder läkemedlet enligt instruktion av en läkare. Men ibland orsakar Dicinon biverkningar. Till exempel kan en kvinna uppleva anfall av illamående, kräkningar, huvudvärk, allergier, hudutslag, domningar i benen, ledvärk. Hypotension kan förekomma, i sällsynta fall tromboembolism.

Kvinnors recensioner

De flesta patienter som har använt detta läkemedel rekommenderar det att eliminera intensiv och långvarig menstruation..

För tre år sedan fanns ständigt många månader. Gynekologen ordinerade Dicinon. Jag tog piller hemma. Utsläppets intensitet minskade, men menstruationen slutade inte: de varade i sex dagar. Nu dricker jag en tablett om dagen under menstruationen.

Valeria

Dicinon injicerade mig för att stoppa blodet efter en abort. Läkemedlet fungerade snabbt, efter en timme.

Anna

Dicinon - komposition

Dicinon tillverkas i tabletter och injektion.

Huvudingrediensen i läkemedlet är ethamzilat..

Detta läkemedel används för att minska eller helt stoppa blödning av olika ursprung. Använd läkemedlet och för förebyggande. Den huvudsakliga aktiva ingrediensen i Dicinon är ethamylat, som kan aktiveras vid skador på kapillärer och små kärl, samtidigt som koaguleringen och bildningen av tromboplastiner påskyndas.

Enligt anvisningarna från läkemedlet Dicinon är formen för frisättning i det av två typer:

 • i tabletter;
 • i lösning för injektioner.

Dicinon - tabletter

När du köper ett läkemedel, var uppmärksam på förpackningarna för Dicinon-preparatet, sammansättningen av tabletterna och de aktiva ingredienserna, som förutom etamzilat och andra hjälpämnen inkluderar: laktos, majsstärkelse, magnesium, steart, citronsyra, povidon K25. Detta läkemedel har pro-aggregerade och angioskyddande egenskaper som bidrar till bildandet av blodplättar, stimulerar deras utgång från benmärgen..

Tabletterna är vita och har en rund, bikonvex form. Förpackningen är gjord av kartong, den bör innehålla 10 blåsor. Det finns två typer av doser

 1. Barn, som i sin sammansättning har 0,05 g aktiv substans.
 2. Vuxen - den innehåller 0,25 g ethamsylat.

Dicinon - ampuller

I injektionslösningar är hjälpkomponenter:

 • natriumdisulfid;
 • destillerat vatten;
 • natriumbikarbonat.

Vid behandling med Dicinon görs injektioner av en sjuksköterska intramuskulärt eller intravenöst endast på ett sjukhus. Ampuller i deras sammansättning har 250 mg ethamsylat, deras volym är 2 ml och innehåller 12,5% lösning. Paket finns i två typer och skiljer sig från varandra i antalet mediciner som finns i dem: 20 eller 50 stycken. Efter administrering av läkemedlet genom injektion börjar det verka på 15 minuter.

Ditsinon - bruksanvisning, analoger, recensioner, pris

Webbplatsen ger referensinformation endast för informationssyften. Diagnos och behandling av sjukdomar bör utföras under övervakning av en specialist. Alla läkemedel har kontraindikationer. Specialkonsultation krävs!

Läkemedlet dicinon

Dicinon har använts under många år i medicin för profylax och som ambulans för blödning av olika ursprung. Läkemedlets aktiva substans är etamsylat.

Förutom hemostatisk (hemostatisk) effekt stärker Dicinon den vaskulära väggen, minskar dess permeabilitet, förbättrar mikrosirkulationen och bidrar också till blodkoagulationsprocessen. Läkemedlet stimulerar mognad och utträde av blodplättar (speciella blodceller som ansvarar för bildandet av en blodpropp) från benmärgen.

Den hemostatiska effekten av Dicinon förklaras av det faktum att den aktiverar koagulationsfaktorn III (tromboplastin).

Dicinon har dessutom en vasokonstriktoreffekt genom att stimulera frisättningen av ett speciellt ämne - prostacyclin PgI2, som dessutom hjälper till att stoppa blödning.

Trots sina hemostatiska effekter leder Dicinon inte till ökad trombos, ökar inte den totala blodkoagulationen och bidrar inte till en ökning av systemiskt blodtryck.

Den terapeutiska effekten av att ta Dicinon oralt inträffar på cirka 2,5-3 timmar, med intramuskulär administrering - på 1-1,5 timmar och efter intravenös injektion - på 15 minuter. Läkemedlets varaktighet är cirka 4-6 timmar, under följande timmar minskar dess aktivitet långsamt och slutar helt vid slutet av dagen. Från behandlingen av Dicinon kvarstår den terapeutiska effekten i ytterligare 6-7 dagar efter avslutad läkemedel.

Dicinon kan passera genom placentabarriären, och dess penetration i bröstmjölk är fortfarande ifrågasatt.

Släpp formulär

Dicinon finns i tabletter och ampuller. Varje tablett eller ampull innehåller 250 mg av den aktiva substansen etamzilat.

 • Tabletter: 0,05 g (barndos) och 0,25 g (dos för vuxna). 100 tabletter per förpackning.
 • Ampuller: 2 ml vardera innehåller en 12,5% lösning; 1 ml - 5% lösning. Lådan innehåller 20 eller 50 ampuller.

Bruksanvisning Dicinon

Indikationer för användning

Dicinon förskrivs som ett terapeutiskt och profylaktiskt medel för olika typer av yttre och inre blödningar. Läkemedlet kan tas oralt, administreras intramuskulärt, intravenöst, subkonjunktival, retrobulbar, och också användas topiskt i form av tamponger eller gasbindningar som blöts i en lösning av Dicinon.

De viktigaste indikationerna för användning av Dicinon:

 • blödning efter någon operation;
 • förebyggande av postoperativ blödning;
 • blödning vid diabetisk angiopati, näthinnblödning, hemoftalmos;
 • tarm- och lungblödning;
 • funktionell och dysfunktionell blödning i livmodern, fibromyom;
 • blödning från skador;
 • blödning orsakad av hemorragisk diates - Werlhofsjukdom, Willebrand-Jurgens sjukdom, vissa typer av trombocytopatier;
 • hjärninfarkt.

Kontra

Dicinon är kontraindicerat hos personer med tumörsjukdomar i det hematopoietiska systemet (lymfoblastisk och myeloid leukemi, osteosarkom), akut porfyri. Det rekommenderas inte att ta läkemedlet till patienter med blödning till följd av en överdos av antikoagulantia (Warfarin, Fenindion, Heparin, etc.). I detta fall förskrivs specifika motgift..

Läkemedlet kan inte användas i närvaro av överkänslighet mot den huvudsakliga aktiva substansen - etamzilat - eller mot någon av hjälpkomponenterna i läkemedlet, särskilt natriumdisulfit eller laktos. Dicinon är förbjudet för personer med glukoslaktosbrist.

Med stor försiktighet används Dicinon vid behandling av personer med en tendens till trombos och tromboemboli, ökad blodkoagulation, lever- och njursjukdomar..

Bieffekter

Dicinonbehandling

Hur man tar Dicinon?
Dicinon kan användas i tabletter för oral administrering, injektion - intramuskulärt och intravenöst långsamt, samt droppa med andra lösningar för intravenös infusion. Vid ögonpraxis används ögondroppar med Dicinone och retrobulbar administration av läkemedlet.

Läkemedlets tablettform tas under eller omedelbart efter en måltid och dricker mycket rent vatten. Dicinoninjektioner administreras oavsett mat.

Läkemedlet kan förskrivas en gång eller i kurser på upp till 10 dagar.

Innan du använder Dicinon måste du alltid konsultera en läkare! Annars kan läkemedlet ta skador på kroppen..

Dosering av dicinon
Den dagliga dosen av läkemedlet för vuxna beräknas baserat på patientens kroppsvikt - 10-20 mg per kilo kroppsvikt. Dosen är uppdelad i 2-4 doser. En enda dos kan vid behov ökas till 3 tabletter, och när läkemedlet administreras som en injektion kan en enda dos ökas till 2 ampuller.

Den dagliga dosen för barn beräknas också med hänsyn till kroppsvikt - 10 mg / kg, frekvensen av administrering upp till 4 gånger om dagen. För behandling av nyfödda används endast lösningar med Dicinone för intravenösa eller intramuskulära injektioner i en dos av 12,5 mg per kilo kroppsvikt..

I speciella fall förskrivs Dicinon i följande doser:

 • För förebyggande syften, för att förhindra postoperativ blödning - 1-3 tabletter eller 1-2 ampuller iv eller IM 2-3 timmar före operationen. Efter operationen tas Dicinon i samma dos tills risken för blödning försvinner..
 • För att stoppa blödningen, tillsätt 1-2 ampuller av läkemedlet IV eller IM var 6: e timme tills blödningen slutar helt.
 • Med en tendens till blödning på bakgrund av diabetisk mikroangiopati föreskrivs en tablett eller 1 ampul Dicinon 2-3 gånger om dagen i flera månader.
 • Vid tunga perioder föreskrivs som regel 2 tabletter 3 gånger om dagen under 10 dagar. Du bör börja ta läkemedlet 5 dagar före planerad start av din period, det rekommenderas att sluta ta det 5 dagar efter deras start.
 • Med ytlig blödning orsakad av medicinska manipulationer eller kirurgiska ingrepp kan Dicinon användas topiskt. För att göra detta appliceras innehållet i en ampull på en steril gasbind eller bomullspinne och appliceras på skadan.

Samtidig administration av Dicinon inuti och injektioner är tillåten..

Dicinon: bruksanvisning - video

Dicinon under graviditeten

Under graviditeten kan bara en läkare bestämma behovet av Dicinon.

Läkemedlet förskrivs i följande fall:

 • med uppträdandet av fläckar;
 • med frigöring av chorion eller placenta;
 • ibland för att stoppa näsblod.

Om fördelen med läkemedlet överstiger de möjliga riskerna för fostret, kan Dicinon användas i första trimestern av graviditeten. I detta fall föreskrivs endast tabletter av läkemedlet. En enda dos Dicinon bör inte överstiga 1 tablett, 3 tabletter är tillåtna per dag med regelbundna intervall.

Dicinon för menstruation

Användning av Dicinon för menstruation är endast möjlig med läkares samtycke.

Läkemedlet förskrivs under tunga perioder: 3-5 dagar innan den förväntade menstruationen börjar och under de första 5 dagarna av menstruationsblödning tas läkemedlet två tabletter tre gånger om dagen. Dicinons varaktighet är 10 dagar. För att konsolidera det uppnådda resultatet krävs ett andra behandlingsförlopp under nästa menstruationscykel.

Vid långvarig menstruation, vars längd överstiger 7 dagar, rekommenderas att du tar en tablett Dicinone tre gånger om dagen. Behandlingsförloppet fortsätter tills utsläppet upphör, men i alla fall bör det inte överstiga 10 dagar.

För att försena början av nästa menstruation rekommenderas inte läkemedlet, eftersom efterföljande kränkning av menstruationscykeln.

Dicinon med blödning

När blödningen har börjat är det bäst att använda injicerbara former av Dicinon. I förebyggande syfte kan du använda både flytande och tablettformer av läkemedlet.

För att stoppa alla typer av blödningar, inklusive livmoder, ordineras Dicinon 1-2 ampuller intramuskulärt eller intravenöst långsamt. Därefter upprepas administreringen av läkemedlet var sjätte timme tills blödningen slutar helt och hotet om att det förekommer åter försvinner..

Om blödning inträffar mot bakgrund av den komplicerade kursen med diabetes mellitus (diabetisk mikroangiopati) förskrivs läkemedlet under lång tid, i 2-3 månader, 1-2 tabletter 3 gånger om dagen. Intramuskulär administrering av läkemedlet är också möjligt - 1 ampull två gånger om dagen.

För förebyggande syften, för att förhindra utveckling av blödning under eller efter operationen, ordineras Dicinon i form av injektioner (1-2 ampuller) eller tabletter (2-3 tabletter) flera timmar före operationen. Vid behov kan läkaren förskriva administreringen av läkemedlet direkt under operationen (1-2 ampuller). Under den tidiga postoperativa perioden förskrivs läkemedlet 2-4 tabletter eller ampuller 2 gånger om dagen, på längre sikt Dicinon tas en tablett 3 gånger om dagen tills blödningshoten försvinner.

Interaktionen mellan dicinon och andra läkemedel

I en spruta är Dicinon inte kompatibelt med något läkemedel, men det kan läggas till lösningar för dropp intravenösa infusioner.

Dicinon kombineras med vissa hemostatiska läkemedel - aminokapronsyra, Vikasol (Menadione) och plasmasubstituerande läkemedel - dextrans.

Den kombinerade användningen av Dicinon och det hemostatiska läkemedlet Tranexam rekommenderas inte, eftersom ökad risk för aktivering av trombos.

Analoger (synonymer) av Dicinon

Dicinon tillverkas av det slovenska läkemedelsföretaget Lek. I Ryssland och Ukraina är den vanligaste analogen av läkemedlet Ethamsilate, dessutom produceras en annan analog i Ryssland - Ethamsylate-Ferein.

I apoteknätverket kan du hitta ett antal läkemedel, vars huvudsakliga aktiva ingrediens är etamzilat. Dessa inkluderar - Aglumin, Altodor, Cyclonamine, Dicynen, Dicynene, Eselin, Ethamsylate, Impedil. Alla dessa läkemedel verkar på samma sätt som Dicinon som beskrivits ovan och förskrivs i samma doseringar..

Recensioner om läkemedlet

Svetlana, Krasnodar:
"Jag tog Dicinon under min första graviditet. Det var väldigt svårt, spotting började från den andra månaden. Läkaren sa att jag hade missfall och ordinerade Dicinon i tabletter. Jag drack 2 tabletter 3 gånger om dagen i 14 dagar. Lyckligtvis slutade allt bra - utskrivningen slutade. Sann, hela graviditeten var tvungen att ligga en hel del och åka till sjukhuset för att rädda, men det fanns inga fler blödningar ".

Nikolay, Barnaul:
"Jag fick en cysta på tandroten och kraftiga blödningar började. Läkaren fuktade sedan små vattpinnar i dicinon och satt in i tanden. Allt gick bokstavligen 10 minuter.".

Victoria, Moskva:
"Jag har alltid haft svår blödning under menstruationen, men nyligen har de intensifierats ännu mer och jag har till och med anemi. Läkaren föreskrev mig behandling med dicinon. Kursen var 10 dagar: 5 dagar måste läkemedlet tas innan menstruationen började, och fortfarande samma mängd när de redan hade börjat. Då drack jag dicinon under de kommande två menstruationscyklerna. Om jag bara visste att det här problemet så lätt kan elimineras! Jag är ledsen att jag inte såg en läkare förut. ”.

Läkemedelspris

Den ursprungliga slovenska Dicinon i apotekskedjan säljs till 35 rubel per paket med 50 tabletter. För ett paket med 10 ampuller med Dicinon-lösning måste du betala cirka 110 rubel, men vid många försäljningsställen av läkemedel kan du köpa ampuller individuellt. Kostnaden för en ampull är cirka 11-12 rubel.

För tablettanaloger av Dicinon, och särskilt för Etamsylate, måste du betala cirka 50 rubel. I allmänhet kan kostnaden för ett paket med 50 tabletter variera mycket beroende på var du bor. Så i vissa apotek kan Etamsilat köpas för 26-30 rubel, men det finns apotek där samma läkemedel säljs till 70-100 rubel per paket.

En liknande situation är med injektion Etamzilat. Det kostar från 20-40 rubel per paket till 100 rubel, och kostnaden för en ampull Etamsilat är cirka 3 rubel.

Hur man tar Dicinon för livmodersblödning?

Livmoderblödning är ett patologiskt tillstånd där blod frigörs från livmodern, inte relaterat till menstruation. Det finns många orsaker till blödning, men i alla fall bör du rådfråga en läkare. Han kommer att förskriva ett läkemedel för att stoppa blödningen. Ett sådant läkemedel är Dicinon. Det är prisvärt, billigt och effektivt hanterar sekret. Innan användning bör du noggrant studera bruksanvisningarna för att veta hur du tar Dicinon korrekt för livmodersblödning.

Hur fungerar Dicinon??

Tack vare etamzilat, som är en del av läkemedlet, har läkemedlet flera åtgärder:

 • angioprotective;
 • hemostatisk;
 • stimulerande.

Verktyget stimulerar produktionen av blodplättar med ökad aktivitet och aggregering. Dicinon bildar också en tromboplast, som hjälper till att stoppa blödning. Läkemedlet förstör emellertid inte blodkärl, utan tvärtom minskar deras skörhet och permeabilitet.

Dicinon påverkar inte det allmänna blodkoagulationssystemet och fungerar endast på platsen för vaskulär skada. Tack vare förbättrad mikrocirkulation förhindras blodproppar. Den här egenskapen är relevant för personer som är benägna att trombos..

Dicinon med uterinblödning börjar verka efter en halvtimme efter administrering, maximal effekt uppnås efter 1-2 timmar. Läkemedlet är effektivt under högst 6 timmar, och under de kommande 24 timmarna försvagas effekten.

Sammansättning och form av frisläppande

Dicinon finns i tabletter eller injektioner. I detta preparat, oavsett form av frisättning, är den aktiva ingrediensen ethamzilat i en dos av 250 mg. Tabletterna innehåller också ytterligare komponenter:

 • majsmjöl;
 • mjölksocker;
 • citronsyra;
 • stearinsyra-natriumsalt;
 • povidon K25.

Tabletterna är vita, bikonvexa med en fellinje. I en blister är 10 stycken.

Injektionsvätska, lösning - en färglös vätska avsedd för intramuskulär eller intravenös administrering. Den innehåller ytterligare komponenter:

 • oorganisk förening av natrium och svavel;
 • natriumbikarbonat;
 • destillerat vatten.

Varje ampull har ett specialmärke som anger platsen för öppningen. De är förpackade i 5 eller 10 stycken i en blister..

De mest effektiva är injektioner, men med första hjälpen kan du bara använda piller.

Indikationer för användning och dosering av läkemedlet

Dicinon kan användas för att stoppa alla blödningar i livmodern. Oftast används det vid förhållanden där det finns risk att förlora en stor mängd blod. Dicinon föreskrivs för följande typer av blödningar i livmodern:

 • Dysfunktionell. Uppträder vid funktionsfel i äggstockarna.
 • Riklig. Sådan blödning åtföljs inte av smärta och uppstår på grund av risken för abort, olika infektioner, myomer.
 • Genombrott. Oftast uppstår på grund av hormonsvikt eller på grund av skada.
 • Hypoton. Det finns även med en liten ton i livmodern efter avslutad graviditet eller förlossning. Efter förlossningen kan delar av morkakan förbli i livmodern, tonerna i livmoderväggen störs, vilket orsakar patologisk urladdning. Efter abort kan blödningar öppna efter mekanisk skada på livmodern eller på grund av obelastade partiklar i fostret eller placenta.

Vid dysfunktionell blödning förskrivs tabletter, från och med den femte dagen i cykeln under 10 dagar. Behandlingsförloppet är 2 månader. Den optimala dagliga dosen är 1 tablett 4 gånger om dagen.

I alla andra fall kan detta läkemedel endast användas brådskande i en enda dos om 1-2 tabletter. Sök efter kvalificerad hjälp. Vid bestämning av orsaken, om ett hemostatiskt läkemedel behövs, kommer läkaren att rekommendera en individuell dos.

Om blödning är förknippad med godartade och maligna tumörer lokaliserade i livmodern, ordineras Dicinon för att förbättra det allmänna tillståndet.

Mottagning under graviditet och amning

Viktig! Om blödning från könsorganen inträffar under graviditeten kan du inte använda Dicinon själv. Sök omedelbar läkare..

Om blödning inträffar under graviditetens första trimester, kan detta utgöra ett hot för fostret eller vara ett tecken på en ektopisk graviditet. Under graviditetens andra och tredje trimester hotar patologiskt ansvarsfrihet inte bara barnets, utan också den förväntade moderns liv. Detta tillstånd kräver obligatorisk sjukhusvård. Orsaken till blödning i detta skede kan vara brist på livmodern eller placenta previa, vilket kräver en akutundersökning av läkare.

Dicinon under graviditet ordineras när förmånen för modern överstiger den potentiella faran för det ofödda barnet. Därför förskrivs detta läkemedel endast av en läkare, individuellt. Vanligtvis rekommenderas det att dricka tabletter i en dos av 0,2 gram 3 gånger om dagen i 7 dagar. Om den önskade effekten inte uppnås är det värt att öka dosen. Etamylatinjektioner rekommenderas inte i detta fall. Det aktiva ämnet sprider sig snabbt genom moderns kropp och skadar det ofödda barnet.

Om blödning dök upp under amning rekommenderas inte att mata barnet medan du tar Dicinon.

Dicinon med klimakteriet

Under klimakteriet inträffar hormonella förändringar och patologiska blödningar kan ofta observeras. Att behandla dem med Dicinon utan en läkares rekommendation är dock fortfarande inte värt det. När allt kommer omkring kan orsakerna till urladdningen vara ganska allvarliga. Dessa inkluderar livmoderfibrer, polypper, maligna tumörer.

Det är nödvändigt att fastställa den verkliga orsaken och genomgå en serie diagnostiska studier - ultraljud, curettage eller GHA. Om ett problem upptäcks kommer hormonella läkemedel att förskrivas. Dicinon hjälper bara till att snabbt stoppa blödningen, men bara läkaren kan bota själva sjukdomen efter nödvändiga studier.

Är läkemedlet tillåtet för barn?

Livmoderblödning förekommer i barndomen. Hos flickor under 10 år kan utskrivning förknippas med hormonella neoplasmer i äggstockarna. Tumörer provoserar en stor frisättning av hormoner, vilket orsakar tidig pubertet. Juvenilblödning förekommer hos 12-18 år.

Läkemedlet kan dock tas endast efter en läkarundersökning. Han beräknar rätt dos beroende på flickans ålder och vikt. Vanligtvis är den dagliga dosen 10-15 mg per 1 kg vikt och bör delas upp i 3-4 doser.

Kontra

Detta läkemedel kanske inte förskrivs för alla patienter. Det kan inte användas med:

 • Blockering av blodkärl;
 • porfyri;
 • Onkologiska sjukdomar;
 • Förhöjda blodplättnivåer i blodet;
 • Blödningar i olika organ;
 • Blödning i samband med att ta stora doser antikoagulantia;
 • Individuell intolerans mot inkommande komponenter;
 • Glukos-laktosbrist.

För barn under 12 år som lider av hemoblastos är läkemedlet kontraindicerat.

Dicinon bör användas med försiktighet hos personer med nedsatt njur- och leverfunktion..

Biverkningar och överdosering av läkemedlet

Under administreringen av Dicinon är följande biverkningar möjliga som kommer att passera efter avslutad läkemedel:

 • Från sidan av centrala nervsystemet och PNS - huvudvärk, domningar i benen och yrsel;
 • Från mag-tarmkanalen - illamående, uppblåsthet, tyngd i magen, halsbränna;
 • Allergiska reaktioner (urticaria, klåda);
 • Neutropeni, trombocytopeni;
 • Minskning av blodtrycket;
 • Rödhet i ansiktet;
 • Rödhet och klåda på injektionsstället.

Ingen överdos rapporterades.

speciella instruktioner

För att undvika eventuella negativa konsekvenser är det nödvändigt att följa några regler när du tar Dicinon:

 • Du bör övervaka det allmänna tillståndet, indikatorerna i koagulogrammet och det totala antalet blodplättar (särskilt för personer med episoder av trombos av någon lokalisering).
 • Du måste dricka piller efter att ha ätit.
 • Om blödning är förknippad med antikoagulantia, bör Dicinon inte förskrivas. I detta fall avbryts antikoagulanten, en motgift föreskrivs och först efter det kan ett hemostatiskt medel förskrivas.
 • Etamzilat och en annan aktiv substans kan inte användas i samma spruta. Läkemedel ska användas separat.
 • Om Dicinon i ampuller administreras intravenöst, bör detta göras långsamt. Om intramuskulärt förvärms lösningen till en temperatur av 30-35 ° C.
 • Om lösningen i ampullen är grumlig kan du inte använda den.
 • Om det hemostatiska preparatet appliceras topiskt, appliceras en trasa tappad i lösning på kapillärblödning.
 • Injektion och tabletter ska förvaras vid en temperatur som inte överstiger 25 ° C på ett mörkt ställe.
 • Dicinon kombineras med andra hemostatiska läkemedel - Vikasol, med dextaner (plasmasubstitut), aminokapronsyra.
 • Det rekommenderas inte att använda samtidigt med läkemedlet Traneskam. Deras kombination ökar sannolikheten för blodproppar.
 • Användning av läkemedel med natriumbikarbonat och natriumlaktat vid användning av Dicinon är förbjudet.

I alla situationer när uterusblödning inträffar bör du omedelbart söka kvalificerad medicinsk hjälp. För nödstopp av sekretion kan du ta 1-2 tabletter med Dicinon. Emellertid är ytterligare användning endast möjlig med tillstånd från en läkare.

Dicinon-tabletter: bruksanvisning

Strukturera

Aktiv substans: ethamylat.

Varje tablett innehåller 250 mg ethamsylat..

Hjälpämnen: vattenfri citronsyra (E 330), majsstärkelse, laktosmonohydrat, povidon, magnesiumstearat.

Beskrivning

Vita eller nästan vita, runda, bikonvexa tabletter.

Farmakoterapeutisk grupp

Hemostatiska medel. K-vitamin och andra hemostatika.

ATX-kod: B02BX01.

Etamsylat är ett syntetiskt hemostatiskt och angioskyddande medel som verkar i det första stadiet av hemostas (vid interaktionsstadiet mellan endotel och blodplättar). Genom att förbättra vidhäftningen av blodplättarna och återställa kapillärresistensen, reducerar det blödningstiden och blodförlusten.

Etamsylat har ingen vasokonstriktoreffekt, påverkar inte fibrinolys och plasmakoagulationsfaktorer.

Vid intag absorberas etamzilat långsamt och fullständigt från mag-tarmkanalen. Absolut biotillgänglighet inte fastställd. Efter intag av 500 mg uppnås den maximala plasmakoncentrationen på 15 μg / ml efter cirka 4 timmar.

Etamsylat är väl fördelat i vävnader. Plasmaproteinbindning är cirka 95%. Genomtränger genom placentabarriären. Liknande nivåer av läkemedlet observeras i moder- och navelsträngsblod. Huruvida etamsylat går över i bröstmjölk är inte känt.

Etamsylat metaboliseras endast i begränsad omfattning..

Halveringstiden för eliminering av plasma är i genomsnitt 8 timmar. Cirka 70–80% av en oral dos utsöndras oförändrad i urinen inom 24 timmar. Huruvida farmakokinetiken för etamzilat förändras hos patienter med nedsatt njur- och / eller leverfunktion är okänt..

Det finns ingen information om läkemedlets farmakokinetik hos barn och äldre patienter..

Indikationer för användning

Förebyggande och behandling av pre- och postoperativ kapillärblödning vid alla komplexa operationer eller operationer på väl vaskulariserade vävnader: vid otorhinolaryngologi, gynekologi, obstetrik, urologi, tandvård, ögonläkare eller plast- och rekonstruktiv kirurgi.

Förebyggande och behandling av kapillärblödning av valfritt ursprung och lokalisering: hematuri, blodiga kräkningar, melena, näsblod, tandköttsblödning.

Metrorragi, primär menorragi eller menorragi orsakad av ett intrauterint preventivmedel i frånvaro av organisk patologi.

Kontra

Överkänslighet mot läkemedlets aktiva eller hjälpämne;

barns ålder upp till 6 år (för denna form för utsläpp).

Säkerhetsåtgärder

Om läkemedlet ordineras för att minska tung och (eller) långvarig menstruationsblödning och samtidigt inte den önskade effekten kan uppnås, är det nödvändigt att utesluta förekomsten av en annan patologi som kan orsaka ett sådant tillstånd.

Läkemedlet är lämpligt för användning i barn i rekommenderade doser..

Patienter med njursvikt

Säkerheten och effekten av etamsylatbehandling hos patienter med njursvikt har inte studerats. Eftersom etamsylat utsöndras fullständigt av njurarna kan en dosreduktion krävas vid njursvikt..

Laboratorietestresultat

Etamzilat taget i terapeutiska doser kan påverka resultaten av enzymatisk analys av kreatininbestämning i riktning mot minskande indikatorer.

För att utesluta all möjlig effekt av läkemedlet på laboratorieparametrar utförs initiala test (t.ex. blod), som kommer att krävas under behandlingen, innan den första användningen av Dicinon.

Läkemedlet innehåller laktos. Patienter med en sällsynt ärftlig patologi såsom galaktosintolerans, laktasbrist eller malabsorption av glukos-galaktos bör inte ta detta läkemedel.

Graviditet och amning

Kliniska data om gravida kvinnors användning av läkemedlet räcker inte.

Djurförsök avslöjade inte någon direkt eller indirekt toxicitet som påverkade reproduktionsfunktionen. Som en försiktighet är det att föredra att använda läkemedlet under graviditeten..

På grund av bristen på data om läkemedlets förmåga att övergå till bröstmjölk rekommenderas inte amning under behandlingen. Om amningen fortsätter ska läkemedlet avbrytas.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Tamponger: skada och nytta, råd om val, rekommendationer för användning

Liten, vit och ibland helt enkelt ersättningsbar. De säger olika saker - någon kan inte leva och berömma, men för någon som de ganska "irriterade" dem gjorde mer skada än nytta....

Kinesiska tamponger (beskrivning, instruktioner, applikation)

Kinesiska fytotamponer för uterinrengöring är en naturlig baserad hygienprodukt för kvinnor, tillverkad enligt ett gammalt tibetansk recept....

Användning av Nise för menstruation

Nissegenskaper Nise - ett läkemedel baserat på nimesulid, det föreskrivs för att lindra smärta, eliminera den inflammatoriska processen och värmen. Det används för inflammatoriska sjukdomar som åtföljs av inflammation....