Användningen av Vishnevsky salva i gynekologi. Vad hjälper, varför under graviditeten, hur det fungerar, kontraindikationer

Intim

Vishnevsky salva (eller balsamisk liniment enligt Vishnevsky) används inom gynekologi vid komplex behandling av sjukdomar i bihang, livmodern och könsorganen. Liniment används för att förhindra purulenta komplikationer efter operation, frostskada, brännskador, hudsår och suppuration.

Verktyget uppfanns 1927 av den sovjetiska kirurgen Alexander Vasilievich Vishnevsky. Det har antiseptiska, antibakteriella, astringenter som påskyndar regenereringen av huden.

Den kemiska sammansättningen av salvan

Den terapeutiska effekten uppnås på grund av läkemedlets naturliga och ofarliga sammansättning, som inkluderar:

ÄmnesnamnBeskrivning
Björk tjäraSvart flytande produkt erhållen från veddestillation (innehåller mycket paraffin)
XeroformEtt läkemedel som ingår i gruppen antiseptika och desinfektionsmedel.
AerosilKolloid kiseldioxid används som förtjockare och stabilisator av liniment (salvor) och suspensioner.
ricinoljaVegetabilisk olja producerad genom kallpressning av ricinoljefrö (medicinalväxter). Strukturera:

 • oljesyra, linolsyra, ricinolsyra;
 • vitaminer i grupp E.

Liniment produceras i rör på 30 g och banker på 40 g. Salvan är en tjock brun vätska med en specifik lukt. Läkemedlets pris är 30-50 rubel. beroende på tillverkare och utgivningsform.

Handlingsmekanism

Var och en av komponenterna kompletterar den andras handling:

 • Björketjära har en stark antimikrobiell och antiseptisk effekt: med inflammation förhindrar det utvecklingen av purulenta formationer, minskar klåda och desinficerar det drabbade området, vilket leder till en förbättring av regenererande processer.
 • Xeroform - förbättrar desinficeringseffekten av tjära, torkar såret och påskyndar dess läkning.
 • Ricinolja mjukar och närar huden, främjar cellulär ämnesomsättning och återställer hudens skyddande funktion vid skador..

Denna komposition tillhandahåller en förbättring av hudens tillstånd vid förebyggande av kirurgiska sår och komplex behandling av skador från olika etiologier.

Efter applicering penetrerar salvan hudlagren och stimulerar nervändarna, vilket förbättrar blodmikrocirkulationen i lokala kapillärer och arterioler. Detta leder till aktivering av biologiska reaktioner som syftar till gradvis läkning av hud och slemhinnor. Skyddande tunn film behåller fukt och förhindrar att bakterier sipprar in i det inflammatoriska fokuset.

Läkemedlet har förmågan att dra pus från såret, rensa och neutralisera det. Men en liknande effekt tvivlar på de flesta moderna läkare..

Egenskaper och effekter

Balsamic liniment har följande egenskaper:

 • lokalt irriterande (stimulerande nervändar);
 • antiseptisk (desinfektion, desinfektion);
 • mjukgörare (jämnar ut och lugnar huden);
 • antipruritisk (eliminerar brännande känsla);
 • vattenhållande (ger skydd mot mikrober);
 • svag antibakteriell och svampdämpande;
 • fuktgivande.
Användningen av Vishnevsky salva i gynekologi är relevant eftersom den har antibakteriella, fuktgivande och antibakteriella egenskaper.

Salvets desinficeringsegenskaper gör att den kan användas i postoperativ vård av skadad hud.

Effektiviteten av salvor vid behandling av gynekologiska sjukdomar

Vishnevsky salva i gynekologi används i form av hemgjorda vaginala tamponger.

Sådana tamponger kompletterar den terapeutiska effekten av antibakteriella och hormonella läkemedel under terapi:

 • adnexit - inflammation i livmodern;
 • endometrios och endometritis - patologi för livmoders väggar eller slemhinnor;
 • vidhäftningar i bäckenet;
 • rörhinder:
 • candidiasis (trast);
 • erosion och kokar;
 • könsinfektioner (vid komplex behandling);
 • dermatologiska sjukdomar lokaliserade på slemhinnorna i könsorganen).

Tamponger hjälper:

 • förbättra den naturliga miljön i slidan;
 • eliminera bakterie- och svampmikroorganismer;
 • stretch pus;
 • återställa slemhinnan.

När du använder salvan finns det ingen brännande känsla eller andra obehagliga känslor, till skillnad från vissa vaginala suppositorier.

Instruktions- och applikationsfunktioner

När man väljer en behandlingsmetod fokuserar gynekologen på kvinnans välbefinnande och analys. Varje sjukdom kräver ett annat tillvägagångssätt beroende på försummelse av den inflammatoriska processen. Tamponger med Vishnevsky salva används i gynekologi endast i de tidiga stadierna av sjukdomen 1 gång per dag.

Cervikal erosion

Användningen av Vishnevsky-linimentet är acceptabelt om erosiva förändringar i livmoderslimhinnan inte inträffar mer än 2 cm långa. Läkemedlet föreskrivs för att påskynda läkningen av små sprickor och sår i livmoderhalsmembranet.

För impregnering, använd hemmagjorda gasbindar eller apoteksanaloger som används under menstruationen. De sätts in på natten eller i 3-4 timmar när som helst på dygnet i 10-14 dagar. Det rekommenderas inte att avbryta behandlingen.

Trastbehandling

Candidiasis är en svampsjukdom som åtföljs av förbränning och ostliknande urladdning. Tamponger impregnerade med salva lindrar kvinnans tillstånd på infektionsdagar, minskar intensiteten på klåda och lindrar slemhinnorna i labia. På grund av läkemedlets antibakteriella och desinficeringsegenskaper slutar svampcellerna att multiplicera och dö, vilket hjälper till att förbättra en kvinnas tillstånd.

För att uppnå ett terapeutiskt resultat används tamponger med salva i kombination med svampdödande läkemedel för oral användning (Nystatin, Flucostat). Det genomsnittliga behandlingsförloppet är 3-4 dagar.

Vidhäftningar i livmodern

Fusion av livmoderväggar inträffar oftast mot bakgrund av kirurgiska ingrepp (abort, insättning av intrauterina anordningar), hormonella störningar och inflammatoriska processer i bäckenet. Tamponger är effektiva endast vid behandling av inflammatoriska foci, vilket leder till att vidhäftningar börjar.

En ökning av antalet vidhäftningar är en direkt indikation för kirurgiskt avlägsnande, eftersom sjukdomen inte kan botas med konservativa behandlingsmetoder. Vishnevsky salva används ofta under den postoperativa perioden för att undvika infektion och andra inflammatoriska komplikationer. Den terapeutiska kursen är 7-14 dagar.

Cystor på äggstockarna

Vishnevsky salva i gynekologi används också i närvaro av godartade neoplasmer i äggstockarna. I detta fall är tamponger en stödjande behandling, tillsammans med hormonella eller antibakteriella läkemedel. Applicering av salva under denna period skyddar vaginalslemhinnan och förhindrar utveckling av nya inflammationer.

Behandlingsförloppet bestäms av läkaren, beroende på individuella indikationer.

dysplasia

Cervikal dysplasi är en förändring i strukturen hos celler som finns på ytan av livmoderhalsen. Detta patologiska tillstånd har en prekancerös natur och är föremål för omedelbar behandling. Användning av terapeutiska tamponger rekommenderas endast som ett antiseptiskt och antimikrobiellt medel i kombination med svampdödande läkemedel..

I närvaro av dysplasi i steg 2 eller 3 utförs en kirurgisk operation, varefter Vishnevsky salva kan användas för att minska risken för komplikationer.

myom

Myom är en godartad neoplasma i livmoderns muskelskikt (myometrium). Tamponger blötade med Vishnevsky salva har en ytterligare antiseptisk och antiinflammatorisk effekt vid behandling av hormonella läkemedel. Om tumören inte försvinner på egen hand indikeras kirurgi.

Efter operationer

Under den postoperativa perioden används salvan ofta externt eller i form av tamponger för att påskynda läkningen av skadade delar av slemhinnan. Läkemedlet främjar resorption av suturer och återställer balansen i mikroflora, och dess antiseptiska egenskaper förhindrar vidhäftningen av en bakteriell eller svampinfektion.

Om suppuration eller svår inflammation uppträder i suturområdet föreskriver läkaren Vishnevsky salva (eller syntomycinemulsion) för att rengöra såret. Användningen är ungefär 1 vecka, med utvecklingen av komplikationer kan behandlingen förlängas enligt indikationer.

Alla postoperativa patologier kräver omedelbar medicinsk rådgivning och oberoende användning av liniment kan leda till allvarliga konsekvenser..

Efter förlossningen

Vishnevsky salva har en desinficerings- och antimikrobiell effekt vid vård av suturer efter perpartiet på perineum eller buk (kejsarsnitt). Vanligtvis används det när de första tecknen på purulenta formationer inträffar: Vishnevsky-linimentet rensar såret efter avlägsnande av sackarosen, vilket bidrar till snabbare läkning.

Läkemedlet appliceras på de drabbade områdena i labia eller injiceras i slidan i form av tamponger en gång per dag, företrädesvis på natten. Behandlingen utförs högst 14 dagar.

Med infertilitet

Infertilitet, som föregås av tubulär endometrios, är mottaglig för komplex behandling med användning av läkemedelsindränkta tamponger.

De används före och efter operation för att rengöra äggledarna för desinfektion och skydd mot upprepade infektioner..

Genom att vidta förebyggande åtgärder för att ta hand om bäckenorganen ökar chansen att bli gravid och få ett barn.

Under graviditet

Tamponger med Vishnevsky liniment under graviditeten hjälper till att hantera inflammatoriska sjukdomar i slidan (trost, kolpit).

Läkemedlet är också effektivt vid behandling av hemorrojder: för resorption av noderna är det nödvändigt att sätta in tamponger med salva i anus i 3-4 timmar i 3-4 dagar, och sedan använda rektala suppositorier (Relif, Proctozan, Anuzol). Behandlingen av bäckenorganen beror på orsaken till sjukdomen och läkarens rekommendationer.

Hur man gör en vattpinne med salva själv

För den terapeutiska kursen, använd hemlagade tamponger.

För att göra en vattpinne rekommenderas:

 1. Rengör händer och sax.
 2. Ta steril bomullsull och bandage.
 3. Skär en remsa 30-35 cm lång från bandaget.
 4. Sätt en boll av bomullsull med en diameter på 2 cm i mitten av remsan.
 5. Vik bandaget i hälften så att bomullsullet blir tampongens ”huvud”.
 6. Bind bandas ändar och vrid till en spiral.

Tamponghuvudet doppas i en behållare där 1 tsk är belägen. Vishnevsky salvor.

Bomullsdynor används vanligtvis inte när du skapar en tampong, eftersom de absorberar medicin sämre. För att underlätta användningen rekommenderas att bandets ändar är långa och binda huvudet med ytterligare en bit bit eller en desinficerad tråd.

Användning av apotekstamponger rekommenderas inte, eftersom de absorberar allt och inte ger ett vätskeutlopp, i detta fall läkemedel. Vissa märken av tamponger impregneras också med en speciell sammansättning, vilket kan påverka salvanas kemiska egenskaper..

Innan du förbereder tamponger är det nödvändigt att bearbeta bordet som arbetet kommer att utföras på. Bristande efterlevnad av hygieniska tillstånd kan förvärra förloppet för den inflammatoriska processen och påverka kvaliteten på behandlingen.

Ljus från Vishnevsky salva gör det själv

Tappar i form av suppositorier används aktivt för vaginal och rektal administration.

Skapningsmetoden skiljer sig något från den första:

 • Desinficera händerna, tråden (20-30 cm), nålen.
 • Ta 3 tjocka bomullsbollar med en diameter på 1,5-2 cm.
 • Lägg dem ovanpå varandra så att designen liknar snögubben.
 • Sy en "snögubbe" med trådar längs kroppen.
 • Packa in ett bandage-bandage (20-30 cm).
 • Bind och lämna ändarna långa.

Innan introduktionen bör vagina förberedas för proceduren med en spruta med kamomill eller varmt rent vatten.

Tamponger med salva administreras enligt följande:

 • Ligg på ryggen.
 • Böj dina knän.
 • Sätt i vattpinnen så djupt som möjligt i slidan och kom ihåg att lämna tråden för senare extraktion.

Det är bättre att utföra en sådan procedur på natten, kom dock ihåg att det inte rekommenderas att lämna produkten inne i mer än 8-9 timmar. När den används på andra tider på dygnet är proceduren maximal 4 timmar.

För att upprätthålla renheten i linne med sanitetsunderlag. Efter borttagning av vattpinnen måste vagina douchas med varm och filtrerad kamomill avkok..

Användningen av Vishnevsky salva med dimexid

Dimexid är en medicinsk lösning som tillhör gruppen antiinflammatoriska och smärtstillande läkemedel. Tamponger mättade med en blandning av dimexid och Vishnevsky liniment minskar vävnadens svullnad, lindrar inflammation och hjälper till att minska obehaglig smärta.

Dimexid ökar aktiviteten och graden av penetrering av den aktiva substansen i salvan, vilket ökar den antimikrobiella och antiinflammatoriska effekten.

Dimexid är förbjudet att använda i sin rena form, den späds med vatten i följande proportioner:

 • 10% lösning - 3,5 tsk. vatten i 0,5 tsk. koncentrera
 • 30% lösning - 3 tsk. vatten i 1 tsk. koncentrera.

Använd endast rent kokt vatten för att bereda vätskan. Behållaren för lösningen måste dekontamineras före utspädning. Den färdiga produkten förvaras i kylen under locket i högst 3 dagar. Det rekommenderas att förbereda en färsk lösning varje gång..

Vid behandling av gynekologiska sjukdomar doppas tamponghuvudet först i en behållare med en lösning av Dimexide (inte koncentrerad!), Sedan i Vishnevsky-salva och försiktigt in i vagina.

Kontraindikationer för lösning:

 • graviditet;
 • laktation;
 • barn under 12 år;
 • hjärt-kärlsjukdomar;
 • glaukom eller grå starr.

Användningen av en sådan behandling bör godkännas av den behandlande läkaren, annars ökar risken för allvarliga biverkningar.

Kontra

Vishnevsky salva i gynekologi används inte om:

 • överkänslighet mot fenol och dess derivat (naftalanolja, ichyol);
 • allergier mot någon av komponenterna i salvan.
 • öppna purulenta sår;
 • blödning av patologisk natur;
 • menstruation.

Salva används inte under den purulenta processen på grund av verkanens särdrag: efter applicering accelereras den lokala metabolismen, vilket ökar frisättningen av purulent vätska. Sådana processer ökar sårets smärta och förhindrar dess läkning..

De flesta forskare och läkare anser att läkemedlet är föråldrat eftersom det inte längre har en effektiv effekt i behandlingen av trofinsår och andra farliga skador..

Enligt studier klarar salvan framgångsrikt med aeroba mikroorganismer (som behöver syre), men läkemedlet är maktlöst mot anaeroba bakterier och enhjuliga svampar.

För närvarande har många patogena celler förvärvat resistens mot Vishnevsky-linimentet. Därför kan du inte använda verktyget som huvudbehandling, särskilt i närvaro av bakterie- och svampinfektioner.

Möjliga biverkningar

Missbruk av drogen och felaktig användning leder till allergiska reaktioner:

 • brännande och klåda i slidan och på huden;
 • rodnad och svullnad i slemhinnan, labia;
 • utslag på små läppar;
 • smärta i bäckenet.

När man observerar de första tecknen är det nödvändigt att ta en antihistamin och omedelbart konsultera en läkare.

Läkemedelsinteraktion

Läkemedlet kan inte användas samtidigt med alkoholhaltiga drycker på grund av den eventuella ökningen av biverkningar. Att blanda liniment med andra salvor är tillåtet, men innan du använder den resulterande blandningen, bör du utföra ett känslighetstest genom att smörja nacken eller insidan av handleden.

Kombinationen av dimexid och liniment kan orsaka ytterligare biverkningar i form av kontaktdermatit, erytematösa utslag.

Säkerhetsåtgärder

Vishnevsky salva används inte ofta i gynekologi på grund av utseendet på nya läkemedel med en mer uttalad terapeutisk effekt.

Vid tillämpning av liniment måste vissa försiktighetsåtgärder beaktas:

 • Salva är inte aktivt mot moderna anaeroba bakterier.
 • Applicera inte salva på purulenta öppna områden i huden: en tunn film täcker såret och förhindrar att det andas. Det finns en gynnsam miljö för utveckling av bakterier.
 • För att förhindra allergiska reaktioner måste du noga bekanta dig med läkemedlets sammansättning och genomföra ett känslighetstest.
 • Tamponger rekommenderas inte att fuktas med mer än 15 mg salva, annars kan toxisk chock uppstå (chocktillstånd provoserat av endotoxiner av bakterier och virus).
 • Salva används endast vid komplex behandling..
 • För att förbättra resultatet är det tillåtet att växla tamponger och tvätta slidan med kamomill med en spruta.
 • Vid långvarig användning ökar patienten och läkaren risken för att utveckla hudcancer och leukemi (en sjukdom i blodet och blodbildande organ).
 • Läkemedlet har inga stränga kontraindikationer för användning under graviditet, amning och under barndomen.
 • Ofta applicerar läkemedlet orsakar rodnad och torrhet i huden.
 • Det rekommenderas att salvan hålls utom räckhåll för barn. Förtäring kan orsaka förgiftning..

Läkemedlet kan inte användas utan läkarens samtycke. Vid biverkningar rekommenderas att välja en annan behandling som inte är associerad med fenolderivat, eftersom det är möjligt att utveckla en korsallergisk reaktion.

Trots att Vishnevsky salva har använts sedan Sovjetunionen har dess effektivitet inom gynekologi bevisats upprepade gånger i praktiken. Antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaper bidrar till en snabb återhämtning av de kvinnliga bäckenorganen.

Artikelns design: Lozinsky Oleg

Video om Vishnevsky salva inom gynekologi

Funktioner i Vishnevsky salva och applikation i gynekologi:

Är det möjligt att lägga Vishnevsky salva i slidan med cyster

Vad är effekten av liniment?

Läkemedlets sammansättning inkluderar xeroform, ricinolja och tjära, dessa ämnen har antiinflammatoriska och irriterande effekter, sträcker abscessen och påskyndar läkningen av äggstockarna och hängorna. Alla komponenter kompletterar och förbättrar varandras handling perfekt..
Tänk på varje ämnes verkan i detalj:

 • Ricinolja anses vara ett utmärkt sårläkande medel. Det är tillverkat av ricinfrön, som växer i varma länder och är giftigt. Dessutom har ricinolja en skadlig effekt på cellerna i svampar och bakterier..
 • Tjära är ett naturligt bredverkande antiseptiskt medel. Det erhålls genom sublimering av björkharts. Det är denna komponent som ger läkemedlet en sådan obehaglig lukt.
 • Xeroform är också ett antiseptiskt, men syntetiskt. Det orsakar döden av patogener och därmed steriliserar sår.

Oftast ordineras salvan med andra läkemedel eller douching. Antibiotika och liniment kompletterar och förbättrar varandras handlingar perfekt, och douching med kamomill hjälper till att lindra obehag.

En tampong med Vishnevsky salva har många positiva effekter:

 • Rengör och läker vaginalslemhinnan
 • Eliminerar hinder i äggledarna, löser vidhäftningar
 • Läkar cervikal erosion
 • Hjälper till att lösa cyster på äggstockarna snabbare
 • Efter operationen bidrar till den snabba vävnaderegenerationen
 • Återställer mikroflorabalansen
 • Det har en antiseptisk effekt.

De viktigaste aktiva komponenterna:

 • Björketjär skapar en skyddande film genom vilken patogener inte kan tränga igenom, irriterar nervändarna och förbättrar blodflödet till vävnader. Ämnet är ett naturligt antiseptiskt medel som förstör patogena bakterier, svampar..
 • Ricinolja minskar irritation, svullnad, smärta, hjälper till att bli av med candidiasis. Inom folkmedicinen används detta verktyg för att behandla kvinnlig infertilitet och maligna tumörer i livmoderhalsen.
 • Xeroform har sammandragande, antiseptiska, torkande egenskaper, har en bakteriedödande, läkande effekt. Tack vare detta är det möjligt att effektivt behandla erosion i livmoderhalsen.

Liniment är mer flytande än salva, så det fördelas lätt över den skadade ytan. Vid gynekologi används Vishnevsky-salva för att behandla endometrit, adnexit, vulvovaginit, vidhäftningar, rörobstruktion, erosion i livmoderhalsen, endometrios, bartholinit, vaginal candidiasis.

Handlingsmekanism

Införandet av tamponger med Vishnevsky-salva vid behandling av gynekologiska problem ger flera effekter:

 • normalisering av mikroflora i vagina;
 • antiseptisk effekt - salvan tillåter inte svampar och patogena bakterier att föröka sig;
 • sårläkande effekt, där slemhinnor, sår och ärr läkar snabbare;
 • normalisering av äggledarnas patency efter eliminering av vidhäftningar på grund av förbättrad blodcirkulation;
 • acceleration av postoperativ reproduktionssystemets återställning.

Allt detta uppnås endast med korrekt användning av tamponger med läkemedlet, som läkaren kommer att förskriva. Med en oberoende användning av salva för att eliminera inflammatoriska processer eller trast kan en kvinna uppleva negativa konsekvenser.

Var och en av komponenterna kompletterar den andras handling:

 • Björketjära har en stark antimikrobiell och antiseptisk effekt: med inflammation förhindrar det utvecklingen av purulenta formationer, minskar klåda och desinficerar det drabbade området, vilket leder till en förbättring av regenererande processer.
 • Xeroform - förbättrar desinficeringseffekten av tjära, torkar såret och påskyndar dess läkning.
 • Ricinolja mjukar och närar huden, främjar cellulär ämnesomsättning och återställer hudens skyddande funktion vid skador..

Efter applicering penetrerar salvan hudlagren och stimulerar nervändarna, vilket förbättrar blodmikrocirkulationen i lokala kapillärer och arterioler. Detta leder till att biologiska reaktioner aktiveras för att gradvis läka huden och slemhinnan..

Läkemedlet har förmågan att dra pus från såret, rensa och neutralisera det. Men en liknande effekt tvivlar på de flesta moderna läkare..

Läkemedlet kan inte användas samtidigt med alkoholhaltiga drycker på grund av den eventuella ökningen av biverkningar. Att blanda liniment med andra salvor är tillåtet, men innan du använder den resulterande blandningen, bör du utföra ett känslighetstest genom att smörja nacken eller insidan av handleden.

Kombinationen av dimexid och liniment kan orsaka ytterligare biverkningar i form av kontaktdermatit, erytematösa utslag.

Vishnevsky salva används inte ofta i gynekologi på grund av utseendet på nya läkemedel med en mer uttalad terapeutisk effekt.

Vid tillämpning av liniment måste vissa försiktighetsåtgärder beaktas:

 • Salva är inte aktivt mot moderna anaeroba bakterier.
 • Applicera inte salva på purulenta öppna områden i huden: en tunn film täcker såret och förhindrar att det andas. Det finns en gynnsam miljö för utveckling av bakterier.
 • För att förhindra allergiska reaktioner måste du noga bekanta dig med läkemedlets sammansättning och genomföra ett känslighetstest.
 • Tamponger rekommenderas inte att fuktas med mer än 15 mg salva, annars kan toxisk chock uppstå (chocktillstånd provoserat av endotoxiner av bakterier och virus).
 • Salva används endast vid komplex behandling..
 • För att förbättra resultatet är det tillåtet att växla tamponger och tvätta slidan med kamomill med en spruta.
 • Vid långvarig användning ökar patienten och läkaren risken för att utveckla hudcancer och leukemi (en sjukdom i blodet och blodbildande organ).
 • Läkemedlet har inga stränga kontraindikationer för användning under graviditet, amning och under barndomen.
 • Ofta applicerar läkemedlet orsakar rodnad och torrhet i huden.

 • Det rekommenderas att salvan hålls utom räckhåll för barn. Förtäring kan orsaka förgiftning..
 • Läkemedlet kan inte användas utan läkarens samtycke. Vid biverkningar rekommenderas att välja en annan behandling som inte är associerad med fenolderivat, eftersom det är möjligt att utveckla en korsallergisk reaktion.

  Trots att Vishnevsky salva har använts sedan Sovjetunionen har dess effektivitet inom gynekologi bevisats upprepade gånger i praktiken. Antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaper bidrar till en snabb återhämtning av de kvinnliga bäckenorganen.

  Artikelns design: Lozinsky Oleg

  Vad behandlas med salva i gynekologi?

  Vishnevsky salva används ofta för att behandla hudsjukdomar som kokar, abscesser, trycksår, men ofta föreskriver läkare detta läkemedel för behandling av gynekologiska sjukdomar.

  Vi föreslår att du bekanta dig med: cyster på äggstockarna: behandling och vad det verkade hos kvinnor

  Vishnevsky salva i gynekologi används för att behandla sjukdomar som:

  • Inflammation av hängorna, äggstockarna, livmodern
  • Cervikal erosion
  • endometrios
  • Cystor på äggstockarna
  • Candidiasis (trast)
  • Infertilitet förknippad med hinder i äggledarna
  • Vidhäftningsprocesser i bäckenet.

  Ofta förskrivs tamponger med Vishnevsky-salva för förberedelser för operation på äggstockarna, rören och livmodern, och efter det, för desinfektion och snabb läkning. Vid candidiasis förskrivs Vishnevsky liniment i kombination med andra läkemedel, eftersom salvan förstärker deras effekt och snabbt förbättrar patientens tillstånd. En komplett lista över sjukdomar finns i instruktionerna.

  Kontra

  När man väljer en behandlingsmetod fokuserar gynekologen på kvinnans välbefinnande och analys. Varje sjukdom kräver ett annat tillvägagångssätt beroende på försummelse av den inflammatoriska processen. Tamponger med Vishnevsky salva används i gynekologi endast i de tidiga stadierna av sjukdomen 1 gång per dag.

  Cervikal erosion

  Användningen av Vishnevsky-linimentet är acceptabelt om erosiva förändringar i livmoderslimhinnan inte inträffar mer än 2 cm långa. Läkemedlet föreskrivs för att påskynda läkningen av små sprickor och sår i livmoderhalsmembranet.

  För impregnering, använd hemmagjorda gasbindar eller apoteksanaloger som används under menstruationen. De sätts in på natten eller i 3-4 timmar när som helst på dygnet i 10-14 dagar. Det rekommenderas inte att avbryta behandlingen.

  Trastbehandling

  Candidiasis är en svampsjukdom som åtföljs av förbränning och ostliknande urladdning. Tamponger impregnerade med salva lindrar kvinnans tillstånd på infektionsdagar, minskar intensiteten av klåda och lindrar slemhinnorna.

  För att uppnå ett terapeutiskt resultat används tamponger med salva i kombination med svampdödande läkemedel för oral användning (Nystatin, Flucostat). Det genomsnittliga behandlingsförloppet är 3-4 dagar.

  Vidhäftningar i livmodern

  Fusion av livmoderväggar inträffar oftast mot bakgrund av kirurgiska ingrepp (abort, insättning av intrauterina anordningar), hormonella störningar och inflammatoriska processer i bäckenet. Tamponger är effektiva endast vid behandling av inflammatoriska foci, vilket leder till att vidhäftningar börjar.

  En ökning av antalet vidhäftningar är en direkt indikation för kirurgiskt avlägsnande, eftersom sjukdomen inte kan botas med konservativa behandlingsmetoder. Vishnevsky salva används ofta under den postoperativa perioden för att undvika infektion och andra inflammatoriska komplikationer. Den terapeutiska kursen är 7-14 dagar.

  Cystor på äggstockarna

  Vishnevsky salva i gynekologi används också i närvaro av godartade neoplasmer i äggstockarna. I detta fall är tamponger en stödjande behandling, tillsammans med hormonella eller antibakteriella läkemedel..

  dysplasia

  Cervikal dysplasi är en förändring i strukturen hos celler som finns på ytan av livmoderhalsen. Detta patologiska tillstånd har en prekancerös natur och är föremål för omedelbar behandling. Användning av terapeutiska tamponger rekommenderas endast som ett antiseptiskt och antimikrobiellt medel i kombination med svampdödande läkemedel..

  I närvaro av dysplasi i steg 2 eller 3 utförs en kirurgisk operation, varefter Vishnevsky salva kan användas för att minska risken för komplikationer.

  Myom är en godartad neoplasma i livmoderns muskelskikt (myometrium). Tamponger blötade med Vishnevsky salva har en ytterligare antiseptisk och antiinflammatorisk effekt vid behandling av hormonella läkemedel. Om tumören inte försvinner på egen hand indikeras kirurgi.

  Efter operationer

  Under den postoperativa perioden används salvan ofta externt eller i form av tamponger för att påskynda läkningen av skadade delar av slemhinnan. Läkemedlet främjar resorption av suturer och återställer balansen i mikroflora, och dess antiseptiska egenskaper förhindrar vidhäftningen av en bakteriell eller svampinfektion.

  Om suppuration eller svår inflammation uppträder i suturområdet föreskriver läkaren Vishnevsky salva (eller syntomycinemulsion) för att rengöra såret. Användningen är ungefär 1 vecka, med utvecklingen av komplikationer kan behandlingen förlängas enligt indikationer.

  Alla postoperativa patologier kräver omedelbar medicinsk rådgivning och oberoende användning av liniment kan leda till allvarliga konsekvenser..

  Efter förlossningen

  Läkemedlet appliceras på de drabbade områdena i labia eller injiceras i slidan i form av tamponger en gång per dag, företrädesvis på natten. Behandlingen utförs högst 14 dagar.

  Med infertilitet

  Infertilitet, som föregås av tubulär endometrios, är mottaglig för komplex behandling med användning av läkemedelsindränkta tamponger.

  Genom att vidta förebyggande åtgärder för att ta hand om bäckenorganen ökar chansen att bli gravid och få ett barn.

  Tamponger med Vishnevsky liniment under graviditeten hjälper till att hantera inflammatoriska sjukdomar i slidan (trost, kolpit).

  Läkemedlet är också effektivt vid behandling av hemorrojder: för resorption av noderna är det nödvändigt att sätta in tamponger med salva i anus i 3-4 timmar i 3-4 dagar, och sedan använda rektala suppositorier (Relif, Proctozan, Anuzol). Behandlingen av bäckenorganen beror på orsaken till sjukdomen och läkarens rekommendationer.

  Vishnevsky salva i gynekologi används inte om:

  • överkänslighet mot fenol och dess derivat (naftalanolja, ichyol);
  • allergier mot någon av komponenterna i salvan.
  • öppna purulenta sår;
  • blödning av patologisk natur;
  • menstruation.

  Salva används inte under den purulenta processen på grund av verkanens särdrag: efter applicering accelereras den lokala metabolismen, vilket ökar frisättningen av purulent vätska. Sådana processer ökar sårets smärta och förhindrar dess läkning..

  Enligt studier klarar salvan framgångsrikt med aeroba mikroorganismer (som behöver syre), men läkemedlet är maktlöst mot anaeroba bakterier och enhjuliga svampar.

  För närvarande har många patogena celler förvärvat resistens mot Vishnevsky-linimentet. Därför kan du inte använda verktyget som huvudbehandling, särskilt i närvaro av bakterie- och svampinfektioner.

  Hur man gör en vattpinne

  Det är inte svårt att göra en vattpinne med Vishnevsky salva, för detta är det nödvändigt att ta ett rör med balsamisk liniment och själva hygienprodukten. Det senare bör vara litet och bättre om det inte kommer i nära kontakt med väggarna i slidan - detta kommer att skydda dem från brännskador och irritation.

  På den gynekologiska vattpinnen är det nödvändigt att applicera 12-15 gram (remsan cirka 3-4 cm lång) av salvan, efter det är det nödvändigt att rengöra injektionsytan försiktigt med ett rent finger (det är bättre att göra detta med handskar).

  Tamponger med Vishnevskaya salva måste sättas in i slidan efter en dusch eller tvätt före sänggåendet och lämnas över natten. På morgonen, ta bort botemedlet. Efter proceduren rekommenderas det att skölja de yttre könsdelarna noggrant med hjälp av en speciell gel för intim hygien för att avlägsna restoljor som kan förbättra svettningar och fläckar.

  Vishnevsky salva i gynekologi används av kursen, dess varaktighet beror till exempel på djupet på såren eller försummelsen av trasten. Detta bör diskuteras med din läkare. I genomsnitt tar behandlingen 8-15 dagar, under vilken du behöver infoga en tampong med balsamisk liniment dagligen på natten.

  Innan du använder tamponger med Vishnevsky liniment vid behandling av gynekologiska plågor, måste du se till att kvinnan inte har några kontraindikationer för detta läkemedel. Tamponger med balsamisk liniment kan inte användas i sådana fall:

  • med akuta infektioner i könsorganen;
  • med purulenta fistulära passager i könsorganen;
  • med stora purulenta foci av typen av kolhydrater på slemhinnorna;
  • med inflammation i vagina.

  Dessa kontraindikationer är främst förknippade med det speciella i sammansättningen av Vishnevsky salva. Den innehåller björk tjära, som försiktigt irriterar epitelet och förbättrar blodcirkulationen i det. På grund av detta passerar inflammation snabbare, pus från små sår kommer ut, och allt detta kan hota förgiftning och allvarlig skada på slemhinnan, om en kvinna har purulenta fistlar eller foci av typen av kolhydrater.

  Om sådana problem inträffar, måste du stoppa införandet av tamponger med liniment, skölj grundligt på könsdelarna, dussa med en varm utspädd kamomill buljong och rådfråga en läkare.

  En gynekolog kan förskriva Vishnevsky salva till patienter med en diagnos av:

  • cystor på äggstockarna;
  • erosion i livmoderhalsen;
  • vidhäftningar i bäckenet;
  • trast (candidiasis);
  • infertilitet orsakad av hinder i äggledarna.

  Liniment ordineras som en del av komplex terapi före och efter operationer i livmodern, rören och äggstockarna. För att öka dess effekt föredrar läkare att kombinera ett terapeutiskt läkemedel med antibiotika..

  Behandling med läkemedlet orsakar sällan störande symtom hos patienter om de använder det enligt instruktion av en läkare och följer instruktionerna. Ett utslag kan uppstå vid långvarig användning av salvan.

  Hur man applicerar ljus med Vishnevsky salva

  Hemma tillverkas vaginala suppositorier av kakaosmör. Denna produkt förblir fast vid rumstemperatur, och när den införs i slidan börjar smälta och upplösas. Dessutom har ämnet en tonisk och sårläkande egenskap, orsakar inte allergiska reaktioner.

  Smöret (50 g) smälts i ett vattenbad, tillsätt 15 g Vishnevsky salva, blanda noggrant och ta bort från värmen. Därefter tillverkas formar som liknar farmaceutiska ljus av folie, den varma lösningen hälls och skickas till kylen för stelning.

  Suppositorier med Vishnevsky salva och kakaosmör har en mindre skarp lukt än själva linimentet, upplöses direkt i slidan, det finns inga spår på de yttre könsorganen. Med erosion i livmoderhalsen kan införandet av tamponger skada sårvävnader och suppositorier minskar risken för slemhinneskada.

  Suppositorier används en gång om dagen på natten så att tvätten inte blir smutsig, det rekommenderas att du använder dagliga sanitetsunderlägg. Innan introduktionen måste ljuset värmas lätt upp och hållas i händerna. Under menstruationsperioden stoppas behandling med tamponger och ljus.

  Grunden för suppositorier kan vara fläsk- eller lammfisk, som fryser när den kyls och snabbt smälter i värmen. Uppvärmt fett blandas med salva och hälls i formar, lämnas för att stelna.

  Vi föreslår att du bekanta dig med: Vad orsakar en cysta i en tand?

  Vad är formen för frisläppande

  Salvan förpackas i metallrör eller behållare gjorda av ogenomskinligt glas. I form av lösningar, tabletter etc. läkemedlet är inte tillgängligt.

  Varje förpackning kan innehålla 25-40 gram salva. Förvara medicinen på en mörk plats vid en temperatur på upp till 15 grader. Hållbarhet är 5 år, förutsatt att förpackningen fortfarande är förseglad. Efter öppnandet används läkemedlet endast i 2-3 månader.

  Läkemedlets kostnad är vanligtvis upp till 50 rubel.


  Kostnaden för läkemedlet är ganska låg

  Varför förskriva tamponger med dimexid och Vishnevsky salva?

  Ofta rekommenderar gynekologer att lägga vattpinnar med salva och en lösning av dimexid. Detta ämne har en utmärkt antiseptisk och smärtstillande effekt och förbättrar effekten av salvan. Dimexid och Vishnevsky liniment används för inflammatoriska processer i slidan, äggstockarna och livmoderhalsen och för behandling av bilagor.

  Till skillnad från Vishnevsky salva har dimexid många kontraindikationer:

  • Kranskärlssjukdom
  • Svår lever- och njursjukdom
  • åderförkalkning
  • Oftalmiska sjukdomar
  • Graviditet och amning
  • Barn under 16 år.

  Endast en läkare ska förskriva tamponger med dimexid.

  Dimexid har en smärtstillande, antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt, förändrar känsligheten för den resistenta mikrofloraen i slidan och gör bakterier mer mottagliga för antibiotika. 10-15 droppar Dimexid droppas ned på en hygienisk tampong, 15 g balsamisk liniment appliceras ovanifrån, injiceras djupt i slidan. Proceduren utförs dagligen tills fullständig återhämtning..

  Med bartholinit och vulvitis appliceras kompresser, fuktas i en lösning av Dimexidum (50%) och smörjas med salva.

  analoger

  Den moderna läkemedelsmarknaden ger möjlighet att välja analoger på nästan alla medel. Till exempel kan Levomekol, Actovegin, Solcoseryl och Ichthyol salva, liksom andra läkemedel, fungera som en ersättning för liniment. Deras avsedda syfte är inte att behandla inflammation i det kvinnliga könsorganet. Men gynekologen kan inkludera dem i den komplexa terapin.

  Medel som kan ersätta salvbordet

  TitelSläpp formulärAktiv substansindikationerKontraPris
  Ichthyol salvasalvaIchthyol
  • brännskador;
  • eksem och erysipelas;
  • infiltrativ suppurativ form av mikrosporia och trikofytos;
  • streptoderma;
  • hydradenitis;
  • artrit och neuralgi av traumatisk och inflammatorisk karaktär;
  • soleksem och smittkoppor;
  • discoid lupus erythematosus;
  • kokar;
  • ostiofolliculitis;
  • prostatit;
  • sycosis.
  individuell intoleransfrån 85 gnugga.
  Levomekolsalva
  • kloramfenikol;
  • metyluracil.
  • brännskador på 2 och 3 grader;
  • trofiska sår;
  • kokar och andra purulenta hudsjukdomar.
  överkänslighet mot huvudämnetfrån 65 gnugga.
  Solcoseryllösning; gel.avproteiniserat dialysat från blodet från friska mjölkkalvar
  • skador, repor, skär;
  • brännskador på 1 och 2 grader;
  • hårdläkande sår.
  överkänslighet mot en av läkemedlets komponenterfrån 214 gnugga.
  Acerbinlösning
  • Äppelsyra;
  • bensoesyra;
  • salicylsyra.
  • ytliga hudförbränningar;
  • långa läkande sår;
  • trofiska sår och sårhål.
  • överkänslighet mot läkemedlets komponenter;
  • akut njursvikt.
  från 405 gnugga.
  HappyDermkräm
  • dexpantenol;
  • bensalkoniumklorid;
  • klorhexidin-glukonat.
  • skador, repor, skär, mindre brännskador;
  • spruckna bröstvårtor hos kvinnor;
  • hudinfektioner;
  • sår av olika lokaliseringar;
  • strålsår.
  överkänslighet mot läkemedlets komponenterfrån 101 gnugga.
  Nitacidsalva
  • sulfanilamida;
  • nitazole.
  • sårinfektion;
  • purulent inflammation i mjuka vävnader;
  • postoperativa sår;
  • hudsjukdomar;
  • djupa brännskador i II-IV-graden.
  • överkänslighet mot läkemedlets komponenter;
  • graviditet;
  • laktation.
  från 69 gnugga

  Relaterad artikel: Hypertoni - fullständig information om sjukdomens former, orsaker och symtom

  Syntetiska och naturliga analoger av Vishnevsky salva - fotogalleri

  Acerbin är ett sårläkande, antimikrobiellt medel Ichthyol salva är ett antiseptiskt och desinfektionsmedel som effektivt eliminerar infektioner från hudytan. Levomekol är ett kombinerat antimikrobiellt läkemedel för extern användning. Solcoseryl är en biogen stimulant baserad på blod från unga kalvar, som har en regenererande effekt för behandling ulcerösa lesioner Aloe bladmassa används för att behandla sår, brännskador och hudinfektioner. Propolis tinktur används som en behandling för slemhinnor och hudintegument. Calendula-tinktur är välkänd i medicinsk praxis som ett antiseptiskt, antiinflammatoriskt och sårläkande medel.

  Hur man gör tamponger

  Först och främst är det värt att notera att för behandling av slidan, äggstockarna, hängorna och livmoderhalsen måste tamponger göras oberoende och inte köpas i en butik. Faktum är att hygieniska tamponger är utformade för att absorbera, det är helt olämpligt för behandling.

  Att göra tamponger med egna händer är inte svårt, för detta behöver du ett sterilt bandage, bomullsull, sax behandlad med alkohol. Det är nödvändigt att klippa av en bandage som är lika med 15 cm och rulla en liten boll av bomullsull. Dra sedan in en bomullskula i ett bandage och knyt den så att ett huvud med en lång svans.

  Vishnevsky salva med bartholinit

  En kvinna rekommenderas att ligga i 1-2 timmar. Appliceringar görs två gånger om dagen på rengjord hud. Resultatet kommer att märkas efter bara några förfaranden. Om det under behandlingen finns obehagliga känslor, klåda, brännande, bör användningen av läkemedlet stoppas.

  Lokal behandling utförs efter kirurgiskt avlägsnande av Bartholin-körtelcysten. Kompresser med balsamisk liniment påskyndar vävnadsläkning. Under behandlingen bör kvinnor observera säng vila, undvika hypotermi, avstå från sexuellt samlag.

  Vi erbjuder dig att bekanta dig med: Månadsperioder med ovariecyst: hur kommer ovariecysten ut under menstruation, försening och positivt test

  Vilka faktorer påverkar uppkomsten av "kvinnliga" sjukdomar

  Orsakerna till kvinnliga sjukdomar är många. Bland dem kan vi skilja interna och externa faktorer. Externt inkluderar:

  • svåra stressiga situationer;
  • ekologi;
  • ofta förändringar av sexpartner;
  • tidigare sexuell aktivitet;
  • bristande efterlevnad av grundläggande hygienregler;
  • infektionssjukdomar;
  • ofta antibiotikabruk.

  Följande faktorer är interna:

  • utveckling av könsavvikelser;
  • hormonell misslyckande;
  • aborter
  • godtyckliga missfall;
  • undernäring;
  • dåliga vanor.

  Utöver orsakerna måste du känna till de viktigaste symtomen, vars utseende du måste omedelbart besöka en läkare för att få råd. Symtomen är ganska specifika, vilket endast är karakteristiskt för gynekologiska sjukdomar. Dessa inkluderar följande manifestationer:

  • patologisk urladdning av vit färg, de kallas också vita;
  • blödning som inträffar utanför menstruationscykeln;
  • blodutflöde efter samlag;
  • brännande och klåda i könsområdet;
  • smärta under samlag;
  • könsår;
  • smärta i ländryggen;
  • smärta i nedre buken.

  Det är viktigt att förstå att om du inte hanterar snabb behandling av sjukdomar kan de inte bara utvecklas till svåra former utan också ofta leda till infertilitet..

  Applicering av Salva Vishnevsky i gynekologi och med Dimexidum

  Vishnevsky salva är ett antiseptiskt läkemedel tillverkat av professor A.V. Vishnevsky. Verktyget har varit känt för mänskligheten i över ett sekel och används allmänt vid olika inflammatoriska sjukdomar, inklusive gynekologi. Men varje patient är intresserad av hur effektivt hennes ordinerade läkemedel är och vilka kontraindikationer det har..

  Strukturera

  Läkemedlets sammansättning inkluderar xeroform, ricinolja och tjära, dessa ämnen har antiinflammatoriska och irriterande effekter, sträcker abscessen och påskyndar läkningen av äggstockarna och hängorna. Alla komponenter kompletterar och förbättrar varandras handling perfekt..

  Tänk på varje ämnes verkan i detalj:

  • Ricinolja anses vara ett utmärkt sårläkande medel. Det är tillverkat av ricinfrön, som växer i varma länder och är giftigt. Dessutom har ricinolja en skadlig effekt på cellerna i svampar och bakterier..
  • Tjära är ett naturligt bredverkande antiseptiskt medel. Det erhålls genom sublimering av björkharts. Det är denna komponent som ger läkemedlet en sådan obehaglig lukt.
  • Xeroform är också ett antiseptiskt, men syntetiskt. Det orsakar döden av patogener och därmed steriliserar sår.

  Vad behandlas med salva i gynekologi?

  Vishnevsky salva används ofta för att behandla hudsjukdomar som kokar, abscesser, trycksår, men ofta föreskriver läkare detta läkemedel för behandling av gynekologiska sjukdomar.

  Vishnevsky salva i gynekologi används för att behandla sjukdomar som:

  • Inflammation av hängorna, äggstockarna, livmodern
  • Cervikal erosion
  • endometrios
  • Cystor på äggstockarna
  • Candidiasis (trast)
  • Infertilitet förknippad med hinder i äggledarna
  • Vidhäftningsprocesser i bäckenet.

  Ofta förskrivs tamponger med Vishnevsky-salva för förberedelser för operation på äggstockarna, rören och livmodern, och efter det, för desinfektion och snabb läkning. Vid candidiasis förskrivs Vishnevsky liniment i kombination med andra läkemedel, eftersom salvan förstärker deras effekt och snabbt förbättrar patientens tillstånd. En komplett lista över sjukdomar finns i instruktionerna.

  Vad är effekten av liniment?

  Oftast ordineras salvan med andra läkemedel eller douching. Antibiotika och liniment kompletterar och förbättrar varandras handlingar perfekt, och douching med kamomill hjälper till att lindra obehag.

  En tampong med Vishnevsky salva har många positiva effekter:

  • Rengör och läker vaginalslemhinnan
  • Eliminerar hinder i äggledarna, löser vidhäftningar
  • Läkar cervikal erosion
  • Hjälper till att lösa cyster på äggstockarna snabbare
  • Efter operationen bidrar till den snabba vävnaderegenerationen
  • Återställer mikroflorabalansen
  • Det har en antiseptisk effekt.

  Hur man gör tamponger

  Först och främst är det värt att notera att för behandling av slidan, äggstockarna, hängorna och livmoderhalsen måste tamponger göras oberoende och inte köpas i en butik. Faktum är att hygieniska tamponger är utformade för att absorbera, det är helt olämpligt för behandling.

  Att göra tamponger med egna händer är inte svårt, för detta behöver du ett sterilt bandage, bomullsull, sax behandlad med alkohol. Det är nödvändigt att klippa av en bandage som är lika med 15 cm och rulla en liten boll av bomullsull. Dra sedan in bomullskulan i ett bandage och knyt den så att ett huvud med en lång svans erhålls. Den färdiga pinnen måste blötläggas med Vishnevsky salva och läggas över natten i slidan och tas bort på morgonen.

  Kontra

  Läkemedlet har få kontraindikationer - detta är individuell intolerans och förekomsten av abscesser i farliga områden. Salvan ska också användas endast externt, oral administration är oacceptabelt. Följ instruktionerna. Graviditet är inte en kontraindikation.

  Varför förskriva tamponger med dimexid och Vishnevsky salva?

  Ofta rekommenderar gynekologer att lägga vattpinnar med salva och en lösning av dimexid. Detta ämne har en utmärkt antiseptisk och smärtstillande effekt och förbättrar effekten av salvan. Dimexid och Vishnevsky liniment används för inflammatoriska processer i slidan, äggstockarna och livmoderhalsen och för behandling av bilagor.

  Till skillnad från Vishnevsky salva har dimexid många kontraindikationer:

  • Kranskärlssjukdom
  • Svår lever- och njursjukdom
  • åderförkalkning
  • Oftalmiska sjukdomar
  • Graviditet och amning
  • Barn under 16 år.

  Endast en läkare ska förskriva tamponger med dimexid.

  Med infertilitet

  Vishnevsky liniment är effektivt uteslutande för tubal infertilitet, som vanligtvis utlöses av kronisk endometrios. Detta läkemedel har redan bevisat sig många gånger. Tamponger med Vishnevsky salva rekommenderas att placeras efter rengöring av äggledarna för att utesluta infektion och förekomst av inflammation.

  Ofta används liniment för douchning av slidan och livmodern, för detta blandar de den med kamomillinfusion. En sådan lösning desinficerar perfekt och har en antiinflammatorisk effekt..

  Det är viktigt att notera att behandling med balsamisk liniment inte kan vara snabb för befruktningen. Det faktum att läkemedlet verkligen hjälper, säger ett stort antal positiva recensioner av patienter och gynekologer.

  Det är också värt att förstå att den inte kommer att fungera med en salva, behandlingen ska vara omfattande och riktad mot alla gynekologiska problem. Om det finns inflammatoriska processer kan antibiotika inte undvikas..

  Vad du ska välja, Vishnevsky salva eller ett läkemedel med liknande åtgärder?

  I den moderna världen finns det ett stort antal antiseptiska läkemedel som används för att behandla sjukdomar i äggstockarna, bilagorna och livmodern. Dessutom har nya läkemedel inte en så skarp lukt som Vishnevsky salva.

  Alla antiseptiska läkemedel som används för gynekologiska ändamål är dyrare än Vishnevsky-salva, men är inte alltid mer effektiva än den..

  Artiklar Om Missbruk Cykeln

  Estradiol i kvinnlig och manlig kropp

  Estradiol är det huvudsakliga kvinnliga könshormonet i östrogengruppen. Det finns både i den kvinnliga och den manliga kroppen. Resultatet av dess inflytande på kroppen är en typisk feminin figur, därför anses den vara kvinnlig, även om den är bildad av manliga hormoner....

  Betydelse av ordet & laquo

  Menyer, för det andra är du; nesov. Att vara i din period.Källa (utskriftsversion): Ordbok för det ryska språket: I 4 volymer / RAS, Institute of Linguistics. forskning; Ed. A.P....

  Varför gör ont i magen, men det finns inga perioder

  Menstruationens regelbundenhet är en av indikatorerna på kvinnors hälsa. Kritiska dagar kan börja tidigare eller senare. I de flesta fall anses denna försening vara en patologi.....