Betydelse av ordet & laquo

Intim

Menyer, för det andra är du; nesov. Att vara i din period.

Källa (utskriftsversion): Ordbok för det ryska språket: I 4 volymer / RAS, Institute of Linguistics. forskning; Ed. A.P. Evgenieva. - 4: e upplagan, raderad. - M.: Rus. språk; Polygrafresurser, 1999; (elektronisk version): Grundläggande elektroniskt bibliotek

MENSTROY, ruu, rue, nesov. (honung.). Att vara i menstruationsperioden (om en kvinna).

Källa: ”Förklarande ordlista för det ryska språket” redigerat av D. N. Ushakov (1935-1940); (elektronisk version): Grundläggande elektroniskt bibliotek

menstruera

1. fiziol. om en kvinna - att ha menstruation, att vara i menstruationsperioden

Att göra en ordkarta bättre tillsammans

Hej! Jag heter Lampobot, jag är ett datorprogram som hjälper till att skapa en Word Map. Jag vet hur jag räknar, men hittills förstår jag inte hur din värld fungerar. Hjälp mig ta reda på det!

Tacka! Jag blev lite bättre på att förstå känslor.

Fråga: gryning är något neutralt, positivt eller negativt?

Menstruationskopp: den mest kompletta instruktionen

En sak som helt kommer att förändra din inställning till "kritiska dagar" till det bättre. Allt du ville veta om kvinnors munskydd på ett ställe.

Uppmärksamhet, Longrid!
För hjälp med att förbereda materialet tackar vi telegramkanalen "The Witch's Cup"

Menstruationskopp - vad är det? Vad är det för??

En skål eller munstycke är en liten mössa som sätts in i slidan för att samla menstruationsblod. Till skillnad från tamponger och kuddar, absorberar inte urladdningskapaciteten och tillåter dem inte att komma i kontakt med slemhinnan.

De första munskyddarna till salu på 30-talet av 1900-talet, och uppfinningen patenterades ännu tidigare - för 150 år sedan. Trots den fullständiga bristen på reklam växer antalet kvinnor som använder skålar varje år. Det är inte förvånande eftersom de har så många fördelar.

Var kan jag köpa en menstruationskopp?

I Ryssland är valet av tillbehör litet - cirka 20 märken (inte mycket, med tanke på att det i världen finns 4-5 gånger mer). Detta beror på att tamponger och kuddar hade en större reklamkampanj. Ingen annonserade menstruationsmuggar alls, och under lång tid överfördes information om mun till mun. På apotek är dessa produkter sällsynta. Du bör inte beställa en skål från Kina eller köpa från en okänd tillverkare som inte har ett kvalitetscertifikat: det kan vara hälsofarligt. Det finns två pålitliga varumärken i Play Partner ™ sexbutikkollektion: German Fun Factory och spanska EVE TALLA.

Menstruationskopp: fördelar och nackdelar

fördelar

Med korrekt administration känns kärlet inte alls. Även om den redan är helt fylld. Tillbehöret stör inte att gå på toaletten, det behöver inte tas bort och sättas på plats varje gång. Du kan springa, hoppa, spela sport med honom och inte vara rädd för läckor. Bekvämt med en kopp och lätt att sova. På grund av det lilla vakuumet kommer blodet inte i kontakt med syre, vilket innebär att bakterier inte multiplicerar, så att urladdningen inte luktar.

 • Säkerhet. Produkten tar inte upp blod, vilket innebär att den inte torkar slidan. Dessutom är urladdningen inte i ständig kontakt med dess väggar. Vanligtvis är munskydd tillverkade av allergivänlig medicinsk silikon eller termoplastisk elastomer, så de påverkar inte den kvinnliga mikrofloran. Vår kollektion innehåller endast silikonprodukter, som TPE kan innehålla farliga ftalater
 • Sparande. Capas livslängd är upp till tio år. På tamponger och kuddar per månad spenderas i genomsnitt 200 rubel. Skålen lönar sig på ungefär ett år
 • Ekologi. Mindre material behövs för att producera dessa bitar, och deras användning innebär inte skapandet av ytterligare skräp.
 • Kompakthet. Capa tar inte mycket plats under transporten. Hon kommer inte plötsligt att falla ut ur väskan som en packning, utan sätter dig i ett besvärligt läge
 • Du behöver inte köpa något annat. Och tänk också på hur många kuddar du ska ta med dig och om du vill köpa ett annat paket
 • Ingen överraskning. Glöm vad "det finns ingen packning till hands" och "nattresa till apoteket"
 • Frihet. Bär underkläder eller till och med sova naken. Gå in för sport, besök poolen eller trampolinanläggningen utan rädsla för läckor.

Hur man väljer en menstruationskopp

De flesta kvinnor kan använda valfri storlekstank. För att välja det bästa alternativet, tänk på följande faktorer:

 • Graviditet och förlossning. Tillverkarna tillverkar vanligtvis två storlekar skålar: små - för kvinnor som inte har fött barn, stora - för de som har en eller flera graviditeter bakom sig
 • Ålder. Med åldern förlorar muskler elasticiteten. Kvinnor över 30 år rekommenderas att välja ett större tillbehör.
 • Känslig urinblåsa. Munstycket kan sätta lite tryck på urinkanalen, vilket försvagar urinflödet. Det är okej, men om det orsakar obehag, är det bättre att välja mjukare munskydd av mindre storlek.
 • Sport och Kegel övningar. Kvinnor som tränar regelbundet eller utför övningar på bäckenbotten har starka vaginalmuskler. Sådana kvinnor, trots ålder och antal graviditeter, är en mindre skål lämplig
 • Överflöd av ansvarsfrihet. Detta är en mycket subjektiv parameter. De flesta kvinnor tror att bokstavligen ett ton blod flödar från dem, men ungefär hälften av dem lider faktiskt av tung menstruation. Blodförlust på upp till 50 ml är normalt. 50-80 ml - över genomsnittet, 80-120 ml - tung blodförlust, från 120 ml - blödning, bör du omedelbart rådfråga en läkare. Det är svårt att visuellt bestämma mängden urladdning med packningar och tamponger. Många menstruationskoppar gör speciella märken på blodnivån, så deras ägare vet alltid deras volym av blodförlust. Ju mer riklig period, desto större är skålens storlek.
 • Placeringen av livmoderhalsen. För in fingret djupare i slidan och känna bildningen med ett mynt på 5 öre, liknande nässpetsen. Detta är livmoderhalsen. Om du lyckades enkelt nå den, är din vagina kort och livmoderhalsen är låg, det är bättre att välja ett mindre kärl, helst med en kort svans (i många skålar kan svansen klippas manuellt). Med en hög placering av denna kropp (det fungerade inte eller det visade sig vara svårt) kommer större tillbehör att göra. Dessa dras mest bekvämt av en lång svans.

Menstruationskopp: hur man använder

Hur man sätter in en menstruationskopp?

Tvätta händerna och tvätta tillbehöret under rinnande vatten med tvål eller rengöringsmedel före användning. För att ange produkten behöver du skicklighet. Fallet underlättas av ett vattenbaserat smörjmedel. Sätt den på ingången till vagina och yttre väggar i munstycket, du behöver inte smörja spetsen - annars blir det svårt att fälla ihop. Nu måste produkten vikas. De vanligaste vikningsalternativen är C-fällning (det enklaste sättet som de flesta kvinnor använder) och Punch Down Fold (lämplig för enkel infogning).


Sätt att vika skålen

Ta platsen där du vanligtvis sätter i vattpinnen, slappna av musklerna och placera skålen försiktigt på ett bekvämt djup. Flytta den inte direkt upp, utan uppåt i vinkeln bakom vagina, mot livmoderhalsen. Efter introduktionen klickar du på tillbehörets botten - luften kommer ut och burlen kommer ut. Försök att bläddra lite efter spetsen om du är osäker på att den har öppnat.

Du är troligtvis van vid tamponger, där det finns en applikator för enkel infogning och ett rep som pliktfullt väntar när de drar den och drar ut denna hygienprodukt. Skålen kräver en stor ansträngning från dig. Kegelövningar är praktiska här. När du installerar munstycket, gör några sammandragningar med musklerna uppåt, som om du stoppar urinflödet. Så fartyget kommer att stå i ett bekvämt läge. När det gäller extraktion, använd MTD för att sänka kapaciteten nedan så att du kan nå ditt tips med fingrarna.

 • Läs mer om bäckenbottenmusklerna i den här artikeln..

Efter administrering kan de första 5 minuterna orsaka outtryckt urladdning. Bara en eller två droppar. Detta är inte en läcka, bara på väggarna i slidan under skålen kan det finnas kvar blod. Använd en daglig packning eller ta en dusch för att försäkra.

Försök att gå in i koppen för första gången innan din period börjar. Detta ger dig möjlighet att öva..


Steg-för-steg-instruktioner för att införa munskydd

Extraktion och vård

Kärlet innehåller mycket mer än någon svamp eller kudde. Att mäta märken på väggarna hjälper dig att grovt beräkna den optimala slitiden. Det viktigaste att komma ihåg är att det inte får överstiga 12 timmar.

Ta bort tillbehöret medan du står över toaletten. Så du kommer definitivt inte att leka förbi. Använd bäckenbottenmusklerna för att sänka skålen till djupet på dina fingrar. Ta tag i och kläm något över den hårda spetsen för att släppa in luft och dra ut munskyddet. Det ska tvättas med kallt vatten. Detta förhindrar lukt och skölj av blod snabbare..

Det är viktigt att se till att hålen under kanten inte är tilltäppta med blod. Deras blockering förhindrar skålens täta anpassning till väggarna i slidan och som ett resultat är läckage möjliga. För att rengöra från igensättning kan du få en tandborste specifikt för detta ändamål eller sträcka hålen lite under rinnande vatten. Använd inte en vass stift eller nål - det kan skada tillbehörets yta. Efter tvätt, vik skålen och sätt tillbaka den. Mellan cykler rekommenderas fartyget att koka i cirka 5 minuter.


Hur man tar bort munskyddet: steg för steg instruktioner

Menstruationskopp: kontraindikationer

Det finns inga kontraindikationer för användning av mössa. Men med brott i väggarna i slidan, utelämnanden, en vaginal krona med en mycket liten diameter på hålet kommer det att vara omöjligt att sätta in en skål.

Är det möjligt att använda menstruationskoppen för jungfruliga?

Hymen, eller vaginal krona, är en tunn slemvävnad som är 1-2 cm från ingången till vecket. I motsats till en vanlig missuppfattning blockerar vaginalkronen inte helt ingången, utan har ett hål, ett stort eller flera, genom vilket blodet går ut. I mycket sällsynta fall blockerar slemvävnaden ingången helt och hjälp av en gynekolog behövs för att öppna kronan för frisläppande av sekret, tamponger och penetrerande sex.


Vaginalkrona kan se annorlunda ut och ha en annan färg: från något rosa till vitt. Alla dessa är vanliga alternativ..

Begreppet jungfrulighet är vagt och förknippas med stereotyper om kvinnlig sexualitet i ett patriarkalt samhälle. Oftast kallas en jungfru en flicka som inte hade penetrerande sexuell kontakt. Det faktum att vaginal kronen bryts försvinner under det första könet - en annan myt. Hos de allra flesta kvinnor är det elastiskt, det vill säga att det kan sträcka sig, och bara hälften av flickorna går igenom blodet under första akten.

Om du aktivt använder tamponger kommer det inte att vara några problem med en liten skål. Om du aldrig har använt invaginal hygienprodukter måste du veta diametern på hålet i vaginalkrona.

För att förstå om menstruationsskålen är lämplig för dig eller inte, utvärdera utseendet på dina jungfruor med hjälp av en spegel och en ficklampa eller kontakta en gynekolog.

Bestäm hur personligt integriteten i din vaginal krona är grundläggande för dig. Om det är viktigt, är det värt att vänta att använda produkten. Ingen vet säkert om jungfrufunktionerna. Under de senaste åren anses det vara en sekundär formation i fostrets utveckling..

Kan jag ha sex med min menstruation??

Tillbehöret är perfekt för onani, oralsex, analsex eller djur. För intimitet, som involverar penetration av en medlem eller sexleksaker, är det bättre att använda speciella mjuka tamponger för sex i menstruationen.

Nackdelar med menstruation

 • Det kan tyckas att det inte är särskilt bekvämt att byta ut det utanför huset. Använd en flaska vatten eller våtservetter för att byta skålen i en allmän toalett
 • Du måste vänja dig till det. Rusa inte för att bli av med dagliga kuddar. De kommer att vara användbara för säkerheten till en början.
 • Beroende på individuell anatomi kan skålen sätta lite tryck på urinblåsan, vilket gör att urinflödet blir mindre aktivt. Det är säkert och påverkar ingenting. En studie från 2011 i USA visade att användningen av fartyget är helt säkert för kvinnors hälsa och intima mikroflora. Inga risker identifierade
 • Stort engångsavfall

Menstruationskopp: gynekologers åsikt

Jag har en positiv inställning till menstruationskappar, de har många fördelar. De är helt ofarliga mot kvinnlig mikroflora, eftersom de är tillverkade av medicinsk silikon. Bekvämt att ta hand om: lätt att tvätta, kan kokas eller steriliseras i mikrovågsugn, även om det senare är valfritt. Vid användning av tillbehöret måste hygien följas. Gå bara in i en ren skål med noggrant tvättade händer. Enligt instruktionerna kan du använda upp till 12 timmar, men i själva verket beror det på överflödet av sekret. Med korrekt installation finns det ingen risk för läckage även under sport: simning, träning. Mycket bekvämt. Med en skål finns det ingen risk att utveckla ett toxiskt chocksyndrom, vilket händer när man använder tamponger. Skålen är miljövänlig. Det är mycket mindre avfall från det än från andra hygienprodukter. Hon väljs av ekonomiska kvinnor. Köpt en gång - använd upp till 10 år.

I vårt land är menstruationskoppar inte vanliga av följande skäl: tamponger och kuddar är engångsbruk, därför anses de vara en ren, steril produkt. De annonseras också överallt. Detta är ett psykologiskt inflytande. Ingen har någonsin annonserat menstruationen. Ett annat stort problem med opopulariteten hos menstruationskoppar är den otillräckliga mängden kunskap hos kvinnor om deras könsorganers struktur. Därför finns det många fördomar att burlen inuti kommer att sträcka allt, fastna eller gå vilse.

Skålar gillar att föda kvinnor som känner sin kropp bättre, så de har inga problem med att röra vid slidan. Jag förskriver dem ofta till mina patienter. Särskilt om de har mycket rikliga perioder. Men jag rekommenderar också att du löser detta problem på hormonell nivå, eftersom mycket tung menstruation är en patologi som måste behandlas.

Ur gynekologins synvinkel är en munskydd ett bra och säkert alternativ till kuddar och tamponger. Det har inga kontraindikationer, det är hygieniskt när det används korrekt. En kvinna kan leva ett fullt liv och träna under menstruationen. Att använda eller inte är ett personligt val. En tjej kan vara bekväm och verkligen gilla, och en annan är till exempel inte nöjd med det faktum att du behöver beröra könsorganen.


Fun Factory Bowl Video Review

Slutsats: koppen förändrar inställningen till menstruation

I genomsnitt spenderar en kvinna i mer än 10 år cirka 15 000 rubel på intima hygienprodukter, kastar ut cirka 5 kg sopor och känner sig obekväm omkring 600 gånger under "kritiska dagar". Svårigheterna som du stöter på när du börjar använda en munskydd verkar som en liten betalning för konstant komfort.

Skålen är inte en historia om regnbågens enhörningar. Det kräver att du har ganska nära, till och med intim kommunikation med din egen kropp. Ja, du kan fläcka fingrarna med blod. Ja, du kanske måste beröra din vagina djupare än du är van vid. Förvirra inte detta. Tro det eller inte, det här är inte så obekvämt. Alla dessa faktorer hjälper dig att studera och bättre känna din egen kropp, acceptera, älska den. Och förstå slutligen att det inte är något smutsigt i menstruationen.

Om du fortfarande har frågor om detta eller annat tillbehör i Play Partner ™ -samlingen, kontakta våra konsulter i WhatsApp eller Telegram.

SexOrgasm Lessons:
Vem lär kvinnor hur man onanerar och hur

Och vem förvandlar sexuell upplysning till våld

”I vilken klass studerade du - i sjätte eller sjunde - när läraren berättade hur man onanerar? Hon förklarade för dig hur vagina och klitoris fungerar och hur olika orgasmer är. Nej, självklart inte. Som regel gäller alla sexundervisningslektioner endast frågor om manlig njutning. Vi, flickor, har från barndomen hört att pojkar onanerar, att de har erektion och föroreningar. Vi fick bara höra om STI och graviditet, säger den amerikanska journalisten Nicole Lane, som specialiserat sig på kvinnors hälsa. Hon påminner om: i sin barndom visste hon bara om sina egna könsorgan att efter ett par år börjar blodet flyta från slidan och det skulle göra ont. Ingen förklarade för henne att förutom de obehagliga upplevelserna kan vulven också glädja. Och säkert ingen berättade för henne hur man skulle uppnå detta nöje.

Sexupplysning och onani

De flesta förstår intuitivt i barndomen att de kan onanera - och att det är trevligt. Men praxis visar att om barnet inte har någon att prata med om de upplevda känslorna och deras natur riskerar detta att resultera i sexuell rädsla. För sin onani kolumn bad Nicole Lane kvinnors vänner att berätta hur och när de lärde sig onanera. "De första gångerna när jag lyckades uppnå orgasm på egen hand kände jag en fruktansvärd skuld", sa en tjej med namnet Ali. Som barn gick hon till en katolsk skola, där det fanns lektioner i sexundervisning, men de diskuterade varken onani eller sex - bara anatomi och hygienfrågor. "Först senare fick jag detaljerad information," minns Ali. "När mamma äntligen pratade med mig om det.".

Manlig onani har länge varit föremål för allmän diskussion: pojkar från barndomen lär sig allt, om inte från sina föräldrar, åtminstone från kamrater eller från popkulturverk. För kvinnor är dock situationen mer komplicerad: onani är inte vanligt att diskutera, så många är inte redo att berätta offentligt att de är engagerade i det. "Jag var i nionde klass," skriver en Reddit-användare. - Mina föräldrar vägrade att diskutera någonting med sex. Jag tänkte att bara pojkar kan onanera. Och så såg jag filmen "Spring Awakening", och sedan hände allt av sig själv. Strax efter spelade mina vänner och jag "Jag har aldrig", och jag medgav att jag hade en sådan upplevelse. Men ingen medgav förutom mig. Nu förstår jag att de ljög ".

I samma tråd berättar en annan användare sin historia: ”Jag lärde mig att njuta av mig själv tidigt, för det räckte det för mig att gnugga på en stol på ett visst sätt. Jag visste inte vad jag gjorde och varför jag var nöjd, och jag förstod aldrig varför mina föräldrar förbannade mig. De sa till mig vad jag skulle göra så dåligt, men de förklarade aldrig varför. Så jag fortsatte att göra det hemligt. Bara många år senare fick jag veta att jag onanerade på detta sätt och förstod varför mamma och pappa skrek åt mig. Jag kände mig väldigt dum och obekväm. Länge efter att jag insåg vad mina rörelser betydde, fortsatte jag att onanera på samma sätt tills jag fick reda på det "vanliga" ».

Forskaren insisterar: onani är lika mycket en del av livet som sömn, borsta tänderna
och tvätt. Och så att barnet förstår det
han gör och upplevde inte ångest, det är bäst att förklara honom kärnan i denna process

Under 2017 genomförde Indiana University en studie om sexuell mångfald i USA. Forskare intervjuade två tusen män och kvinnor mellan 18 och 91 år. Under studien sa 64% av män att de onanerade under föregående månad. Bland kvinnor medgav endast 40,8% detta. Samtidigt sa 21,8% av kvinnorna att de aldrig hade onanerat alls i sina liv. Bland män gav endast 8,2% samma uttalande. "De flesta kvinnor onanerar", sammanfattar författaren till studien, doktor Debbie Herbenick. "Men sedan barndomen lever många av dem med övertygelsen om att onani är ett ockupation för" fördärvade "och" sexuellt omämnda "flickor.

Det faktum att lektioner i sexuell utbildning bör innehålla information om onani, skriver den amerikanska sexologen, doktor Fred Caser. ”Onani är det tidigaste sexuella beteendet som blir tillgängligt för oss. Och det stannar hos oss längre än alla andra, ”hävdar han. - Det finns inga fler sådana säkra, tillgängliga och ofarliga handlingar av sexuell natur. Och samtidigt var det onani som blev ett fördömt fenomen, som många föredrar att inte prata om. ” Forskaren insisterar: onani är lika mycket en del av livet som sömn, borstning och tvätt. Och så att barnet förstår vad han gör och inte upplever ångest, är det bäst att förklara essensen i denna process för honom och, om nödvändigt, prata om den tekniska sidan av frågan. Naturligtvis, om du inte gör det, kommer han själv förr eller senare i hemlighet att uppfinna sin egen metod för onani. Men varför inte göra livet lättare för honom och förklara att det som händer är normalt?

Icke desto mindre orsakar ofta samtalet om att onani bör vara en del av lektioner för sexundervisning för studenter en negativ reaktion i samhället. I januari 2019 talade den irländska sexologen Kate Dawson i ett populärt morgonprogram och uttryckte sin åsikt: vid elva års ålder bör skolbarn berätta hur de kan undersöka sin egen kropp. "Eftersom vi inte gör det så växer många flickor upp med en känsla av avsky för sina egna könsdelar," sa hon. Efter det skrev den brittiska pressen att Downes ”orsakade upprörelse” bland publiken.

Onani lektioner för vuxna

Cirka ett dussin kvinnor samlades i ett stort mörkt rum i en lägenhet i New York. De är alla strippade och ligger på golvet. Nära var och en av dem ligger en dildo, en vibrator och en flaska mandelolja. En annan kvinna går runt i rummet - hon är över åttio, hon är också avklädd, i hennes händer är en gigantisk gammaldags vibrator. Hon berättar för besökarna: ”Titta på varandra och bli av med det nonsens som visas i modetidningar och porr. Det största problemet för kvinnor är hur de uppfattar sin egen kropp. Och allt börjar med vulva. Var och en av oss tror att något är fel med hennes vulva. ”.

Betty Dodson kallas "gudmor" för kvinnlig orgasm. Idag är detta en av de mest kända sexpedagogerna i USA med en otroligt lång övning. Hon började sin karriär på 50-talet som konstnär och författare av erotiska tryck. Men på 60-talet, efter en skilsmässa från sin man, började hon aktivt förespråka för sexpositiv och kvinnlig sexuell frigörelse, som ett resultat skrev hon den berömda onani boken "Sex för en" och började genomföra workshops för kvinnor.

Någon anser att hennes lektioner är "grupp onani sessioner", och någon hävdar att tack vare dem lärde han sig att uppleva en riktigt stark orgasm. Betty Dodsons mästerklasser dök upp på 70-talet och, trots långa pauser, pågår fortfarande. "Seminariedeltagarna är nakna," säger Dodson webbplats. - Men detta är inte för att förbättra sexualiteten. Betty utvecklade mästarklasser baserade på praxis som antogs av andra våg feminister. Dessa metoder bestod i att kvinnor träffades och delade sina erfarenheter i första personen. ”.

Någon anser hennes lektioner "grupp onani sessioner", och någon hävdar att tack vare dem lärde han sig att uppleva en riktigt stark orgasm

En ungefärlig lektionsplan är som följer: först går eleverna runt i rummet och pratar med varandra om sina kroppar, hur de känner dem och vad en orgasm är för dem. Sedan utför de andningsövningar. Därefter vänder var och en av kvinnorna sittande framför Dodson och diskuterar hennes vulva med henne.

"Jag satte mig ner och sprider benen," sa författaren Jenny Block, som deltog i en mästarklass. - Betty visade mig min vulva i spegeln och började beundra henne högt. Hon berättade för oss alla om våra könsorganers särdrag. Hon berättade för mig att mina såg ut som en munk, för jag har fulla stora labia. Hon berättade för mig att ”designen” av min vulva är perfekt. Att jag har en "postmodern fitta". Efter det kände jag mig väldigt glad, jag kände att jag var säker ".

Den andra delen av mästarklassen äger rum nästa dag och ägnar sig åt onani. Carlin - Betty Dodsons assistent - visar onani tekniker, medan Dodson själv förklarar hur man börjar lyssna på hennes kropp och tystnad en intern kritiker. Det hela slutar med att eleverna försöker uppnå orgasm själva.

"Betty tände ljus och tänkte på klassisk rock - för ingenting är lika spännande som Aerosmith," skrev Rose Sornou, en annan journalist som deltog i Dodsons lektion. "Sju kvinnor satt på sina handdukar, tog vibratorer och en dildo och började arbeta efter att ha följt anvisningarna som gav oss innan det." Ibland hörde jag någon i närheten andas brusande och släppte sedan ett skrik. I sådana ögonblick tillkännagav Betty: "En till!"

Trots att onani i den manliga världen upphört att vara ett tabuämne, hävdar experter att inte bara
kvinnor har rädsla och komplex i samband med detta yrke

För dem som tycker idén att onanera i samma rum med andra kvinnor är konstig, erbjuder Dodson att köpa ett prenumeration på videolektioner och lära av dem ensam. Där på Dodson-webbplatsen kan du anmäla dig till en gruppundervisning i New York. Det kommer sant att kosta ungefär tusen dollar - i årtionden av praktiken har Dodson blivit så berömd att hon har råd att ta ut något pris.

Men om Dodson tidigare var den enda "onani-läraren", finns det idag kroppsorienterade sexologer. I Ryssland är detta yrke fortfarande inte särskilt populärt, och om du skriver in frågan "Hur man lär sig onanera" på Google kan du se mestadels porr. I västländer är en sådan begäran mer efterfrågad och många sexologer erbjuder onaniutbildning som en av tjänsterna. "Vi lever i en värld som är både väldigt sexualiserad och sexuellt förslavd", säger Kim Nguyen, en kroppsorienterad sexolog från Australien, om sitt arbete. "Min uppgift är att skapa ett säkert utrymme för klienter där de kan utforska sina kroppar.".

"För en bra kroppsorienterad sexolog är det viktigt att kunna se människor onanerar," säger hennes amerikanska motsvarighet Christian Pelmas. Hon arbetar inte bara med klienter utan utbildar också framtida kroppsorienterade sexologer för att genomföra sina egna mästarklasser. För att lära sig hjälpa människor deltar hennes studenter, som Betty Dodsons studenter, i gruppseminarier. - Om vi ​​inte kan acceptera oss själva och vårt nöje, hur kan vi arbeta med andra människor? Om vi ​​inte har undersökt vår sexualitet och skäms för den, hur ska vi hjälpa kunder? ”

Aktiviteter för män

Men inte alla ”onani-lärare” arbetar med kvinnor. Vissa av dem riktar sig till manliga kunder. En av huvudspecialisterna inom manlig coaching är Joseph Kramer, doktor i vetenskap inom sexologi. 1984 grundade han sin egen skola i Kalifornien, där han lärde elever massage - normal och "erotisk". 1992 öppnade han ett forskningscenter som studerade ”sambandet mellan andligt och sexuellt”. Kramer, som många av hans kollegor, kombinerar sexologi med yoga och andliga metoder i sina kurser. Det tros att det till stor del var tack vare Kramer som yrket av kroppsorienterad sexolog fick offentligt erkännande och popularitet i USA. Kalifornien är den enda staten där yrket finns lagligt och certifikatet för en kroppsorienterad sexolog har verklig vikt. Detta är dock inte förvånande: Kramer beskriver sig själv som en "erotisk shaman", och de metoder som skolan erbjuder är till stor del baserade på grundarens esoteriska idéer..

Även om onani har upphört att vara ett tabubelagt ämne i den manliga världen, hävdar experter att inte bara kvinnor har rädsla och komplex i samband med denna ockupation. "Vår sexualitet kan ge oss mycket glädje om det kombineras med självkärlek," säger den manliga tränaren Bruce Grether. - Det finns en stereotyp som för kvinnor är sex oförträngligt kopplat till känslor, men för män är det inte. Men det är inte så. " Hans kollega Kai Hemlich förklarar: ”Pojkar från barndomen lär sig att de måste avsluta på toaletten så snart som möjligt innan mamma och pappa ser det. På två minuter utan ljud. Detta är helt onaturligt. ” Enligt Hemlich är allt detta otydligt kopplat till porrkultur, där det enda målet med den sexuella processen är den manliga orgasmen och sexet i sig förvandlas till en dominansprocess. Som tränaren förklarar, om du gör processen mer medveten, öppnar det upp mer mening och glädje..

Mörk berättelse om orgasmisk meditation

En gång gick en amerikansk Nicole Dedone till en fest och träffade en kille där. Han sa till henne: "Jag vill presentera dig för en sexuell praxis: låt dig ta av dig dina byxor och jag kommer att stanna kvar i kläder. Det kommer att ta femton minuter. ” Hon kunde vägra, men gick med på nyfikenhet. När Nicole avklädde sig mannen framför henne, lyste en ficklampa på hennes vulva och började beskriva vad han såg. Senare fortsatte han med fingret, i slutet av vilket hon enligt Dedoun "förstod hur man skulle leva i den här världen alls." Så enligt Deadlock började hennes bekantskap med "orgasmic meditation".

Första gången arbetade OneTaste School of Orgasmic Meditation i San Francisco. Ingen kom till klasserna. "Det hände att under dagen dygnet bara postmästaren och polisen i dörren och ville ta reda på vem som hyrde detta rum," säger Dedone. Men 2019 skrev New York Times om OneTaste, och studenter flockade i hopskott. Dedone har blivit populärt. Hon talade på konferenser och hävdade att "kvinnor i västvärlden arbetar för mycket, äter för mycket, gör för många inköp, men förblir fortfarande hungriga." Hon hävdade att endast den "långsamma orgasm" som hon undervisar på sin skola kan släcka denna hunger..

Skolan för orgasmmeditation har blivit populär, grenar har öppnat i Storbritannien, USA och Kanada. Dedoun själv hävdade att folk snart skulle uttala ordet "orgasm" i samma rad med orden "yoga" och "massage" utan att sänka rösterna. En biljett till ett seminarium om OM - orgasmisk meditation - kostar 150 $, en intensiv kurs - 16 tusen $. Kanske Dedone kan bli den andra "gudmor till orgasm" tillsammans med Betty Dodson.

Psykologiskt krossade klienter,
de fick höra att de inte kunde ge upp träningen eftersom det skulle leda
till fruktansvärd ångest. Många tvingades ta lån och gå i skuld.

Men 2018 publicerade Bloomberg en högprofil utredning om OneTaste-skolan. Efter att ha pratat med tidigare anställda och studenter, konstaterade journalister att företagets enhet liknade en destruktiv sekt med strikta regler. I åratal har grundare av skolor tvingat anställda att engagera sig i sexuella relationer med varandra och med kunder "att öka försäljningen." De psykologiskt pressade klienter, de fick höra att de inte kunde sluta utbilda, eftersom det skulle leda till fruktansvärda kvaler. Många tvingades ta lån och gå i skuld - de överförde alla sina pengar till skolan. 2015 tvingades företaget betala en domstolsförlikning till en tidigare anställd som påstods ha sexuellt trakasserats. Många klagade också på psykologisk manipulation, trakasserier, hot och tvångs sexarbete..

Några toppchefer i företaget efter denna utredning avgick och skolan började stänga kontor runt om i världen. OneTaste-ägare hävdar att detta inte har någon koppling till utredningen - de beslutade bara att koncentrera sig på online-lärande. För närvarande genomförs inte längre utredningen av journalister, men av FBI fortsätter dock grundarna av OneTaste att hävda att deras skola skapades enbart av humanistiska skäl.

Online-utbildning

I allmänhet verkar själva idén om en "onani-lärare" både användbar och kontroversiell. Å ena sidan saknar många uppenbarligen kunskap och färdigheter för denna aktivitet. Å andra sidan, även om tränaren har en sexologisk eller psykologisk utbildning, kan han lätt visa sig vara en bedragare som använder sina studenter för pengar eller helt enkelt försöker legitimera sina försök till sexuellt våld. Om läraren utövar den så kallade erotiska massage, finns det ännu fler skäl till oro - under en så vag definition kan du ta med allt.

För dem som vill lära sig att självständigt uppnå orgasm utan att delta i offentliga klasser och inte riskera att oavsiktligt gå med i en sekt finns det många platser som är dedikerade till onani. De flesta av dem är ganska klumpiga pornografier, men det finns också vackra projekt skapade med ett öga på kvinnors behov. Till exempel, i maj 2018, lanserade det amerikanska företaget Emojibator, som tillverkar vibratorer i form av aubergine, en webbplats avsedd för onani. Resursen uppdaterades under en månad - varje dag gav experter läsarna råd om hur man kan koppla av och lära sig att njuta av processen. Förutom användbara tips samlades intressanta fakta om onani, recensioner av sexleksaker och artiklar från företagets anställda på reklamwebbplatsen.

Under 2014 kom utvecklaren Tina Gong med applikationen Happy Playtime masturbation för kvinnor: huvudpersonen i det pedagogiska spelet blev en tecknad film vulva med namnet Happy. "Det finns flera avsnitt i applikationen," förklarade utvecklaren. - Det finns ett informativt, och det finns ett avsnitt med specifika instruktioner. Målet för användaren är att "uppnå orgasm" med hjälp av pekskärmen och cartoony vulva. Allt är baserat på verklig fysiologi, så med hjälp av detta spel kommer folk att förstå hur kvinnliga könsorgan fungerar. ” Enligt Gong var hennes huvudmål att förstöra stigmatiseringen som finns kring ämnet kvinnlig orgasm. Hon gjorde speciellt vulva tecknad och rolig - så att användare inte längre uppfattar könsdelarna som något "obehagligt".

Applikationen dykte dock inte upp i AppStore, för vilken Gong utformade den. Anledningen var formell: hon ville släppa Happy Playtime med 12+ mark, men företaget avvisade erbjudandet, för en tolv år gammal publik verkade ansökan "för uppenbar" för anställda. När Gong gick med på att höja åldersgränsen till sjutton, sa företaget att Happy Playtime "inte är lämplig för en erbjudande butik." Samtidigt finns det många applikationer i AppStore som ägnas åt sex: från ett program som mäter längden på en medlem, till en messenger som låter dig dela sexuella fantasier. Men det var den tecknadsvulva som företagsrepresentanterna tyckte vara olämplig. I skrivbordsversionen finns dock HappyPlaytime fortfarande. Vem som helst kan läsa instruktionerna och försöka få Happy till orgasm på sextio sekunder..

Hur man använder menstruationen

Alternativ för vikning av din menstruationskopp.

Med korrekt vikning av menstruationskoppen - ska det inte kännas inuti. Detta observeras nödvändigtvis om skålen har rätt storlek.

Menstruationen är enkel att använda.!

Vi har alltid bara ett hygieniskt sortiment av menstruationskoppar från olika tillverkare..

Tyskland, Finland, Spanien, Ryssland, Kina. Anatomiskt formade, med ventil, skåluppsättningar.

Du kan bekanta dig med det och välja rätt på produktsidan:

Hur man sätter in en menstruationskopp

Med korrekt installation av menstruationskoppen - känns det inte alls inuti. Om du känner skålens svans eller ser ut kan den förkortas.

Klipp svansen till den storlek du behöver med en vass kniv eller sax försiktigt för att inte skada själva skålen.

Montering av menstruationskoppen

För försiktigt in den vikta koppen i vagina, vrid längs axeln så att den öppnas och tar sin plats korrekt (inte vertikalt, men inte mycket i vinkel mot coccyxen).

För en mer bekväm introduktion rekommenderas det för första gången att använda ett vattenbaserat smörjmedel, eller helt enkelt fukta skålens kanter med vatten.

Det är viktigt att välja en mängd olika alternativ en metod att fälla skålen, vilket kommer att vara bekvämt för dig:

För in skålen i slidan försiktigt så att spetsen är på ett djup på 1-2 cm. Tryck inte in skålen djupare, som en vattpinne, det kan leda till läckor! Om allt är korrekt installerat öppnar skålen sig själv.

Först behöver du lite tålamod. Spendera den tid som behövs för att lära känna skålen.

Vanligtvis under 2-3-cykeln har ingen annan frågor om hur man använder koppen. En annan fråga kvarstår: "Varför visste jag inte om ett sådant mirakel som menstruationsmuggen förut !?"

 • Så prova olika vikningsmetoder.
 • Om du har svårt att använda koppen för första gången kan du prova den i en annan position..
 • Liggande, sittande, stående, huk, ett ben är upphöjt: valfri position är utmärkt och att experimentera med detta kan göra installationen av skålen bekväm för dig från första gången.

Ge det ett försök! Du kan installera skålen i valfri position som är mest bekväm för dig!

Det finns inga föreskrivna regler. Försök bara! Du måste hitta din egen väg, hur du gör det mest bekvämt för dig.

Om koppen är korrekt veckad kan den inte vara större än en vanlig bomullstopp..

Nedan kommer vi att titta på exempel på alternativ för att fälla menstruationskoppen för enkel installation.

Videon är på engelska, men alternativen i videon om hur man fäller skålen är förståeliga.

Namnen på vikningsalternativen lämnas när de hörs i videon.

Totalt behandlas 9 alternativ för fällbara skålar i videon:

dubbel 7- alternativ

Nedan, med exemplet på en skål och ett glas, kan du tydligt se vad du ska göra om skålen inte omedelbart öppnades helt under installationen.

För fullständig avslöjning måste du skaka den något från sida till sida eller rotera den runt den vertikala axeln 180-360 grader.

Det ses också att när du öppnar skålen skapas ett litet vakuum av luft i glaset som håller skålen. Samma sak händer när koppen öppnas inuti. Det hålls inne i slidan på grund av effekten av vakuumet och tonen i en kvinnas intima muskler.

Videon säger att skålens längd kan förkortas så att den inte går ut. Och med en skål kan du besöka poolen, badet och bastun. Inga gränser!

Hur man tar bort menstruationskoppen

Töm skålen minst 1 gång på 12 timmar, helst 2 till 3 gånger om dagen. Någon gör detta var 4-6 timme, och för vissa varar det i 12 timmar. Frekvensen beror på mängden utsläpp..

Först måste du tvätta händerna med tvål. Sedan måste du hålla dig eller på toaletten. Dessa positioner är mest praktiska eftersom vagina blir kortare.

När du tar bort skålen, känna för basen, tryck försiktigt på den undre delen och när vakuumet försvagas, dra försiktigt ut och var försiktig så att du inte spill ut innehållet.

Behöver bara tas bort i botten av skålen. Om du har svårt att ta bort den, placera fingret mellan skålen och vaginalväggen, trycket kommer att förändras och skålen kommer lätt ut.

Samtidigt kräver inte skålen ofta tömning: beroende på kroppens individuella egenskaper kan du använda skålen i upp till 12 timmar kontinuerligt. Oavsett om det är en lång flygresa, en gångväg eller en ridtur - menstruationen är helt enkelt ersättningsbar.

Tack vare tätheten skyddar menstruationen också kvinnans kropp från att få infektioner, eftersom det är på kritiska dagar som risken för infektion ökar många gånger när man byter traditionella hygienprodukter - tamponger och kuddar.

Menstruationskoppen (menstruationslocket, mössan) tillverkad av medicinsk silikon eller TPE, till skillnad från en tampong, stör inte den naturliga fuktgivningen av vaginalväggarna, lämnar inte mikrofiber kvar på dem - potentiella ackumulatorer av skadlig mikroflora, vilket inte bryter mot den naturliga skyddsmekanismen i kvinnlig kropp.

Medicinsk silikon och TPE (termoplastisk elastomer), från vilken menstruationskoppar är gjorda, är helt säkra och används ofta i mecicin och i synnerhet vid kirurgi. De orsakar inte allergiska reaktioner eller irritationer..

Menstruationscykeln har ett stort inflytande på en kvinnas välbefinnande och känslomässiga bakgrund. Varje kvinnors skyldighet är att veta om honom och kunna känna sin kropp.

Och vi erbjuder dig moderna produkter av intim feminin hygien som hjälper dig att passera perioden med maximal komfort och säkerhet..

Menstruationen är ett ultramodernt medel för kvinnlig intim hygien. Ger en ny grad av frihet under perioden. Menstruation är inte längre en anledning att skjuta upp saker. Och det är sant.

Vi har alltid bara ett hygieniskt sortiment av silikonskålar från olika tillverkare..

Tyskland, Finland, Spanien, Ryssland, Kina. Anatomiskt formade, med ventil, skåluppsättningar.

Du kan bekanta dig med det och välja rätt i vår onlinebutik på produktsidan:

Speciella återanvändbara menstruationsbyxor, skyddande med vattentätt lager eller hygieniska, som kan bäras utan tamponger och kuddar. Det är enkelt att välja bland produkter från mer än 10 tillverkare..

Med hög, medellång eller låg midja. Halkar, bikini och till och med ringar.

Besök sidan i vår onlinebutik med speciella underkläder för cykeln: "Menstrual briefs"

 • Kvalitetscertifikat för produkter finns i avsnittet på webbplatsen "Kvalitet".

En komplett guide till menstruationskoppar: vem de är lämpliga för och hur man använder dem

Menstruationsbägare har vunnit popularitet de senaste åren. Anledningen är uppenbar: skålar är ett bekvämt, miljövänligt och ekonomiskt sätt att helt ändra upplevelsen av att uppleva din period. För dig som just har läst frasen "menstruationskopp" för första gången, och för de som länge har velat prova, men tvivlade på, har vi sammanställt en komplett guide där du kan hitta svar på frågor av intresse.

Vad är en menstruationskopp?

Menstruationen är en individuell intim hygienprodukt som används av kvinnor under menstruationen. Skålen är en liten behållare (20-40 ml i volym) gjord av latex, medicinsk silikon eller en termoplastisk elastomer. Skålen sätts in i slidan för att samla menstruationsblod, töms och tvättas när den fylls eller minst en gång var 10-12 timme. Som regel har skålen en flexibel och tät kant, små ventilationshål under den och en svans eller ring i botten, så att det är bekvämare att ta bort skålen.

Vad är menstruationsmuggar?

Menstruationsbägare kan variera enligt olika kriterier:

 • Storleken. En av de viktigaste egenskaperna som du måste vara uppmärksam på när du väljer en skål. Liksom kläder kan skålar vara i storlekar S, M eller L (och till och med XL), men samma storlek kan variera mellan tillverkare, så när du väljer, var uppmärksam på skålens faktiska volym.
 • Mjukhet. Skålar kan vara mjukare och tätare. Denserskålar tros vara lämpliga för nybörjare eftersom de är lättare att sätta in och ta bort, men vi rekommenderar att du fokuserar på dina känslor..
 • Material. De flesta skålar är tillverkade av medicinsk silikon, ett allergivänligt material som är lätt att sterilisera. När du väljer och köper en skål, se till att materialet från vilket det har ett obligatoriskt intyg om överensstämmelse från tillverkningslandet (överensstämmelse med GN och SanPin i Ryssland, FDA-godkännande i USA).
 • Pris. Med den växande populariteten i Ryssland har ett ganska stort urval av skålar i olika priskategorier dykt upp: från budget inhemska LilaCup (från 699 rubel) till spanska Masmi (från 2360 rubel) och tyska Merula (från 2590 rubel).

Hur man väljer en menstruationskopp?

För att välja den menstruationskopp som passar dig måste du först bestämma storlek och volym. För att göra detta måste du bestämma livmoderhalsen. Det säkraste sättet är att tvätta händerna ordentligt och sätta fingrarna i slidan.

Om du lyckades sätta in fingrarna helt innan de vilar i livmoderhalsen (eller till och med inte vilar) - betyder detta att livmoderhalsen är hög, och skålar längre än 54 millimeter och en längre form, till exempel MeLuna eller Yukki skålar, passar dig stor storlek.

Om du lyckades komma in i fingrarna två tredjedelar eller halva längden, grattis - du har en mellersta mark, storlek M. Så det är värt att titta närmare på skålar från 45 till 54 millimeter långa (till exempel klassiska MeLuna och Yukki, OrganiCup, Lunette, LilaCup eller Berry Cup liten eller medelstor).

Om dina fingrar kommer in i slidan med en tredjedel, har du en låg livmoderhals, och korta och kompakta skålar passar dig - till exempel Shorty-serien från MeLuna eller basskålarna från Merula.

Tänk på att livmoderhalsens höjd kan variera på olika cykeldagar - i början av menstruationen är den vanligtvis något lägre än vanligt och stiger sedan uppåt.

Emellertid är nackhöjden inte det enda kriteriet. Ett annat viktigt villkor för att bestämma storlek är tillståndet i vaginalmusklerna. Här är de grundläggande principerna enkla: om du är under 30 år är du aktivt engagerad i sport, eller om du aldrig har fött någon, kommer skålar med en mindre diameter (upp till 43 millimeter) att passa dig. Om du är över 30 år och har erfarenhet av förlossning är det bättre att ta en större skål (44-48 mm i diameter).

Det är också värt att uppmärksamma den vanliga intensiteten i dina perioder. Om du har många perioder, ta en större kopp, om inte, ta en mindre.

För första bekanta rekommenderar vi att du tar en skål med medelhårdhet - för mjuk kan vara svår att komma in, och hårt kan vara obekvämt för kvinnor med hög känslighet i slidan (dock rekommenderas hårdare koppar för dem som leder en aktiv livsstil och går in för sport, så tänk på detta ).

Att välja den perfekta skålen kanske inte är så lätt, men om du följer alla dessa rekommendationer är din chans att få "i storlek" mycket högre. Observera att vissa tillverkare (till exempel FunCup eller MeLuna) säljer uppsättningar av två skålar i olika storlekar samtidigt, vilket är bekvämt att använda på olika cykeldagar, såväl som för dem som inte helt kan bestämma storleken.

För att göra det lättare för dig att välja en skål enligt alla kriterier använder du den jämförande tabellen över egenskaper för olika skålar: här eller här.

Hur man använder menstruationen?

Menstruationsskålen måste steriliseras före och efter slutet av varje cykel (bara koka det i rent vatten i 3-5 minuter) och tvätta noggrant under användning (koppen kan tvättas med rinnande vatten och tvål eller om det inte är möjligt för tillfället, torka av antibakteriella våtservetter). Rengör bara och gå in i skålen.

Vid början av nästa menstruationscykel, sterilisera koppen, tvätta händerna ordentligt och sätt in koppen i slidan (vi kommer att prata mer om detta senare). Efter att tillräcklig tid har gått för att fylla skålen (men inte längre än 12 timmar), rengör händerna med en ren hand, töm skålen, tvätt och återigen in.

Efter menstruation, sterilisera koppen och förvara den på en mörk, sval plats, helst i en tygpåse eller behållare med hål. Undvik att förvara skålen på ett varmt ställe eller i en plastpåse - detta hjälper bakterier att föröka sig.

Hur du går ordentligt in i menstruationen?

En korrekt insatt menstruationskopp känns inte inuti, läcker inte och orsakar inte obehag. Den nedersta raden är enkel: du viker skålen på ett sätt som är bekvämt för dig (vi rekommenderar att du testar flera alternativ för att ta reda på vilka som passar dig och vilken som är bäst att applicera på din skålmodell), ta en bekväm ställning och sätt in den i vagina, där skålen rätar ut och tar sin ursprungliga form.

Om du har svårt att införa skålen, släpp en droppe vattenbaserat smörjmedel på kanten av skålen. Efter introduktionen, kontrollera att skålen helt har öppnats - vrid den inuti och se till att skålens kant har rätts ut och har formen av en cirkel eller oval. Om koppen inte öppnas helt eller vilar på vaginalväggen kommer den att läcka.

Det finns massor av handledningsvideor på YouTube som visar hur du fälls dina menstruationskoppar innan du presenterar dem. Till exempel presenteras nio sätt för ”origami” från en skål direkt (du behöver inte prova dem alla - bara välj ett par eller tre och avgöra vilket som är det mest praktiska).

Till att börja med är det bättre att öva sig i att fälla och använda menstruationskoppen hemma efter att ha säkrat en packning. Så snart du räknar ut det bekvämaste sättet att fälla och ta bort din skål är du redo att glömma packningarna och gå in i ljuset.

Hur man tar bort menstruationskoppen korrekt?

När den introduceras, passar skålen tätt mot väggarna i slidan och livmoderhalsen, så för att ta bort den, ta ett djupt andetag, slappna av och pressa sidan av skålen ordentligt med tummen och pekfingret för att bryta vakuumet. Dra ned skålen inte vertikalt, utan lite i sidled och ta sedan bort den och sväng lite.

Nybörjare rekommenderas att ta bort menstruationskoppen när du sitter på toaletten - så att du inte blir smutsig om något går fel, och plus allt i detta läge är det bekvämare att trycka lite och ta bort koppen om du inte omedelbart kan ta tag i den med fingrarna.

Kom ihåg att skålen inte kan fastna eller gå vilse inuti, och få inte panik om du inte lyckades ta bort skålen första gången - allt kommer med erfarenhet.

Skålen är bättre än kuddar och tamponger?

 • Skålen är ekonomisk. Även om du inte får den mest budgetmässiga skålen för 3000 rubel, kan du använda den i fem år (tillverkare av vissa skålar ökar denna period till 10 år). Detta innebär att en period kommer att kosta dig 50 rubel. Genomsnittspriset för en sanitetshandduk är 6-8 rubel, kostnaden för en tampong börjar på 10 rubel. Beräkna hur många hygienprodukter du använder i en cykel, och du kommer att inse att fördelarna är uppenbara.
 • Skålen är miljövänlig. Du räddar vår planet från en månatlig del av skräp i ett fall. Moderna packningar är tillverkade av syntetiska material, vilket förhindrar deras snabba nedbrytning (packningen kan sönderdelas upp till 500 år!).
 • Skålen är bekväm. Till skillnad från packningar rör sig skålen inte när den rör sig (inklusive under aktiv sport), det är bekvämt att sova med den även utan underkläder. Jämfört med tamponger orsakar inte koppen en känsla av torrhet i slidan och känns absolut inte inuti (med rätt introduktion och rätt storlek).
 • Skålen är hygienisk. Skålarna är gjorda av allergivänliga material som förhindrar irritation och allergiska reaktioner. På grund av det faktum att kopparna inte absorberar, utan helt enkelt samlar menstruationsblod, torkar de inte slidan och utgör därmed inte ett hot mot dess naturliga mikroflora. Skålens innehåll, när den är i slidan, kommer inte i kontakt med luft, vilket förhindrar uppkomsten av en karakteristisk lukt och bakterietillväxt, vilket kan observeras när du använder kuddar.
 • Skålen är bekväm. När du sätter i den korrekt och tömmer regelbundet skyddar skålen dig helt från läckage och orsakar inga obehag.

Jag har många perioder. Skålen läcker inte?

En vanlig vattpinne innehåller i genomsnitt 10-12 ml blod och utsöndringar, den maximala kapaciteten är 18 milliliter. Kuddarna absorberar i genomsnitt 14 ml blod, med en maximal kapacitet på cirka 20 ml.

Skålens genomsnittliga volym är 25-30 ml, och du kan välja den som passar dig. Skålar med en volym på 30 ml är lämpliga för tunga perioder (till exempel FunCup storlek B, MeLuna storlek L eller XL, Yukki storlek 2 eller Merula XL - upp till 50 ml vätska kan passa in i det alls).

En skål kan läcka om den sitter felaktigt eller är full, till exempel efter en natts sömn. Om du har överflödiga perioder - välj en större skål och ett par cykler försök att bära den hemma för att övervaka hastigheten på att fylla skålen på olika dagar i cykeln för att förstå hur ofta den måste bytas.

Kan jag använda skålen på natten?

Ja, du kan, viktigast av allt - tömma det precis innan du lägger dig. Skålen kan vara i slidan i upp till 12 timmar och läcker inte oavsett var du sover.

Är det möjligt att simma och simma med en skål??

Ja, det är helt säkert. Du kan till och med ha en vit baddräkt och dansa på stranden - ingen kommer att märka (ens du).

Vad sägs om STS?

Toxiskt chocksyndrom är en sällsynt och dödlig sjukdom som kan uppstå vid användning av hygienprodukter under menstruationen. Ursprungligen var utvecklingen av TSH förknippad med en långvarig (mer än 4-6 timmar) användning av tamponger. STS beror på det faktum att som en följd av långvarig interaktion mellan menstruationsblod, vaginal sekret och substanser som utgör tamponger, skapas en gynnsam miljö för reproduktion av bakterier, inklusive Staphylococcus aureus, som utsöndrar ett farligt toxin.

Symtom på STS är ungefär som influensasymtom och inkluderar huvudvärk, illamående, en kraftig temperaturökning, yrsel, svaghet och till och med ett utslag. TSS utvecklas snabbt och kan vara dödligt, och därför är det nödvändigt att konsultera en läkare för sin diagnos och behandling.

Det tros att skålar är mindre benägna att orsaka STH än tamponger eller till och med kuddar - för tillfället har bara ett fall av STS registrerats efter att ha använt menstruationen, och sedan, som läkarna bestämde, utvecklades det eftersom kvinnan repade vagina med introduktionen av skålen, vilket kan provocera en accelererad tillväxt av Staphylococcus aureus.

Trots det faktum att det inte fanns något vetenskapligt bevisat direkt samband mellan risken för STH och användning av menstruationskoppar, började vissa tillverkare rekommendera att tömma koppen minst en gång var 8: e timme.

Vem passar inte menstruationskoppar?

Vi rekommenderar dessutom att konsultera en gynekolog eller avstå från att använda menstruationskoppar om:

 • du är allergisk mot latex eller gummi (välj i detta fall skålar av medicinsk silikon - det är allergivänligt);
 • du har fått diagnosen prolaps av livmodern och bäckenorganen;
 • du använder intrauterin preventivmedel;
 • du har tidigare diagnostiserats med toxiskt chock-syndrom;
 • Du har nyligen genomgått en gynekologisk operation
 • du har nyligen fött ett barn eller har haft en spontanabort (menstruationskoppar kan inte användas för att samla ammar!);
 • du har en vaginal infektion (användningen av skålen måste stoppas innan full återhämtning);
 • du är en jungfru, och introduktionen av menstruationskoppen ger dig obehag (jymfruktens struktur är individuell, och därför är känslorna när du använder menstruationen också).

Var man kan köpa en menstruationskopp?

På grund av den växande populariteten för menstruationskoppar dyker upp fler och fler butiker där de kan köpas. Skålar säljs på tillverkarens webbplatser, i utvalda specialiserade onlinebutiker och till och med i stora hypermarknader online. Bara googla namnen på alla märken som nämns i vår artikel. Vi rekommenderar att du köper dina skålar på betrodda eller specialiserade platser, snarare än AliExpress och andra virtuella marknader. Där kan du hitta mirakelskålar med 50 rubel / stycke, men de har knappast intyg som bekräftar att dessa skålar är tillverkade av säkra material (medicinsk silikon kan ersättas med billigare analoger, vars säkerhet ingen garanterar).

Om du fortfarande har frågor om menstruationsmuggar rekommenderar vi att du söker efter svar på specialiserade webbplatser, till exempel här.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Diarré med ägglossning - orsaker, behandling och förebyggande

I själva verket kan en kvinna ha många processer i kroppen som åtföljs av smärta i ländryggen, och detta är inte nödvändigtvis ägglossning. I de flesta fall innebär detta problem med muskel- och skelettsystemet....

Trast och försening

Förseningen kan utlösas av externa faktorer, till exempel graviditet, och kan vara en manifestation av sjukdomen i inre organ eller trast. Candidiasis har en liknande typ av förekomst, liksom en fördröjning som utlöses av hormonell misslyckande, stress och inflammatoriska processer....

Luteiniserande hormon: norm och avvikelser från det

Hypofysen utsöndrar tre typer av könshormoner: follikelstimulerande hormon (FSH), luteiniserande hormon (LH), prolaktin. I den här artikeln kommer vi att undersöka vad luteiniserande hormon är, hur mycket det ska vara i kroppen och hur LH-hormonet fungerar.....