Hur man avbryter graviditet med folkmedicin

Ansvarsfrihet

Medicinsk abort i de tidiga stadierna är det enklaste och mest smärtlösa sättet som finns i modern medicinsk praxis. Enligt de ryska lagarnas normer har en kvinna rätt att vägra en graviditet om graviditeten inte är mer än 12 veckor. Emellertid utförs medicinskt avbrott endast i de tidigaste stadierna, upp till 6 veckor inklusive.

Vad är läkemedelsavbrott vid graviditet

Per definition är abort varje avbrott i en graviditet genom medicinering eller operation. Avbrytande av graviditet med medicinering är möjligt endast under den tidiga graviditetsperioden, när fosterägget just börjar ta form och leta efter en plats för fästning och utveckling.

Avslutande av graviditet med medicinering är det enklaste sättet, eftersom det i det här fallet inte finns någon kirurgisk ingripande i den kvinnliga kroppen. Läkemedlen gör allt arbete - de förstör och förkastar fosterets ägg. Icke desto mindre är ett sådant förfarande en allvarlig funktionsfel i hela organismens arbete, därför är det obligatoriskt samråd med en gynekolog innan det genomförs.

hur är läget

Avslutande av graviditet med medicinering är en-och tvåsteg. För att bestämma taktiken och metoden för detta förfarande måste du konsultera en gynekolog.

 1. I ett steg. När en kvinna beslutar om att avbryta i ett steg, tar en kvinna ett läkemedel som blockerar aktiviteten hos progesteroner. På grund av detta stoppar endometriet tillväxten och kroppen börjar intensifiera produktionen av oxytocin. Detta element leder till en ökning av livmoderns sammandragning, vilket leder till att fosterägget lossnar från väggen och går ut.
 2. I två steg. Denna metod är nödvändig vid långvarig fästning av ägg till livmoderväggarna. Det första steget passerar, som med ett steg i ett steg - samma läkemedel används. Två dagar efter att ha tagit den första medicinen måste du ta den andra - med ett högt innehåll av prostaglandiner. Deras verkan ökar aktiviteten hos livmodersammandragningar, komprimerar myometrium och ökar tonen.

För att korrekt och säkert genomföra ett medicinskt abortförfarande måste du följa vissa instruktioner:

 1. Sök en tid hos en gynekolog. En specialist kan besökas i en klinik på bostadsorten, eller du kan välja önskad specialist i ett privat center, enligt recensioner. Om du väljer en privat specialist måste du se till att centrumet och läkaren har rätt att hålla ett specialiserat möte. Detta kan göras genom att läsa licenser och certifikat..
 2. Den primära undersökningen för planering av medicinsk abort är en ultraljudsundersökning av bäckenorganen. Denna procedur visar fostrets äggs placering i livmodern eller hängorna, den ungefärliga graviditetsåldern och organens tillstånd i allmänhet.
 3. Nästa steg är att testa laboratorietester. Det är nödvändigt att klara kliniska och biokemiska blod- och urintest så att läkaren bedömer kroppens allmänna tillstånd. I statliga kliniker är resultaten klar nästa dag, privat är det möjligt att göra en uttrycklig analys på ett par timmar.
 4. Följande är en samrådssamtal. Gynekologen berättar hur den medicinska avslutningen av graviditeten kommer att ske, hur läkemedlet fungerar, möjliga symtom och manifestationer. Det är nödvändigt att fylla i ett speciellt formulär - information samtycker till att hela förfarandet genomförs medvetet, alla nödvändiga rekommendationer och instruktioner förklaras.
 5. Efter att ha fyllt i alla nödvändiga dokument tar en kvinna ett speciellt läkemedel med hjälp av vilken en abort kommer att utföras. De första två timmarna kommer att behöva tillbringas under övervakning av medicinsk personal för att utesluta biverkningar och komplikationer. Efter 2 timmar kan du åka hem, det rekommenderas att tillbringa den här dagen i en avslappnad atmosfär, det är bäst att observera sängstöd.
 6. Med ett tvåstegsavbrott efter två dagar måste du ta läkemedlet igen, för detta ska du åter kontakta den valda kliniken.
 7. De vanliga symtomen på medicinskt avslutande av graviditeten är dragande smärta i nedre del av buken, som periodvis försämras. Blodigt urladdning ska gå ut gradvis, under hela dagen är små blodproppar tillåtna.
 8. När hela abortprocessen är klar, uppträder rikligt med menstruationsliknande utsläpp. Varaktigheten för sådan urladdning bör inte överstiga två veckor, i genomsnitt går de 10 dagar. Efter avslutad är det nödvändigt att genomgå en undersökning igen - ultraljud av bäckenorganen och kliniska test. Med ett lågt hemoglobininnehåll i blodet är det nödvändigt att förskriva järnpreparat för att återställa det. Med återstående delar av fosterägget i livmoderkaviteten skickas kvinnan till vakuumsugningsförfarandet.
 9. Om smärtan har en stark krampande natur kan du ta kramplösande läkemedel för att minska dem. De valda läkemedlen är no-shpa och drotaverine, eftersom deras åtgärder är mest acceptabla i denna situation. Det är värt att notera att ta vissa mediciner bromsar och förvärrar effekten av läkemedlet för att avsluta graviditeten, så du måste berätta för gynekologen om behandlingen.
 10. Menstruationscykelens helt normala förlopp återställs en månad efter det framgångsrika avslutandet av medicinsk graviditet.

När du kontaktar en klinik eller ett privat center bör du ta reda på om psykologiska stödtjänster. En förebyggande konversation med en psykolog är nödvändig för att återgå till ett fullt liv.

I det fall då fodret på dagen för den medicinska aborten mycket snabbt fylls med blodutsöndring, bör du genast söka medicinsk hjälp för att eliminera akut blödning. Annars finns det en ökad risk för hälsorisk..

Fördelarna med läkemedelsavbrott

Villkoren för medicinsk terminering av graviditeten är begränsade - upp till 6 veckor. Men denna typ har flera fördelar som skiljer den från andra typer av interventioner.

 • Tidig användning;
 • Har mindre effekter på den kvinnliga kroppen;
 • Komplikationer uppstår endast i 5% av fallen;
 • Inget behov av slutenvakt.
 • Minsta undersökningar innan proceduren.

Om du uppfyller de nödvändiga kraven av hälsoskäl, undersökningar och genomförandet av rekommendationerna från gynekologen reduceras risken för komplikationer till noll.

Hur länge kan jag göra

Frågan om hur lång medicinsk avbrott av graviditet anses vara möjlig avgörs av rysk lag. Standardperioden för en abort är upp till 12 veckor inklusive. Abort med medicinering är emellertid bara möjligt från början - upp till 8 veckor.

Om graviditet är oönskat eller för vissa indikatorer är det nödvändigt att avbryta det, beroende på termen utförs olika typer av aborter:

 1. Abort genom effekterna av ett läkemedel. Det utförs så snart som möjligt, upp till 8 veckor under graviditetsperioden. Men ju mer tid som går från befruktningen, desto större är sannolikheten för ett misslyckat avbrott.
 2. Vakuumavbrott. Den här metoden är den mest acceptabla i villkoren för modern medicin, eftersom den praktiskt taget inte påverkar hälsotillståndet och tar bort fragment av fosterägget fullständigt från livmodern.
 3. Abort genom operation. Det mest osäkra sättet att bli av med en oönskad graviditet. Av medicinska skäl är det möjligt att genomföra ett sådant ingripande fram till slutet av den tjugonde veckan. Ett sådant ingripande har en skadlig effekt på en kvinnas mentala och fysiska hälsa, därför används en sådan metod endast när det är absolut nödvändigt.

Det finns ett sätt att beräkna den optimala tiden för att avbryta en graviditet med en medicinering. För att göra detta, bestämma perioden 42 till 49 dagar efter början av menstruationen. Denna graviditetsperiod är 4 - 5 veckor. Detta är en idealisk period för abort, av två skäl:

  • Det kan fastställas att graviditeten inte är ektopisk;
  • Fosterägget har ännu inte fixerat på livmoderväggen och kan enkelt tas ut.

Möjligheterna till abort med medicinering är inte obegränsade, därför är det bättre efter den åttonde graviditeten att ta till andra abortmetoder.

Kostnaden för läkemedelsaborter

Kostnaden för medicinsk terminering av graviditet beror direkt på den plats där denna avslutning utförs..

I ett privatcenter beräknas en omfattande tjänst beroende på spektrumet av analyser och undersökningar som måste genomföras innan avbrytningsprocessen inleds.

Vilka kontraindikationer

Alla kontraindikationer där abort blir omöjligt delas villkorat i två grupper - allmänna och privata.

 • Akut smittsam process eller förvärring av en kronisk;
 • Förloppet eller förvärringen av inflammation i vilken lokalisering som helst, särskilt organen i könsorganet;
 • Om en ektopisk graviditet diagnostiseras.

För att en abort ska lyckas måste alla dessa villkor lösas. När det gäller ektopisk graviditet, i detta fall endast kirurgisk behandling indikeras.

Privata kontraindikationer gäller endast den typ av läkemedelsavbrott:

 1. En allergisk reaktion på de ämnen som utgör det valda läkemedlet för abort. Du kan eliminera denna kontraindikation om du erbjuder ett annat läkemedel med en säkrare sammansättning.
 2. Njur- eller leversvikt, i akut eller kronisk kurs.
 3. Patologi för det kardiovaskulära systemet.
 4. Minskat hemoglobin i blodet. Vid medicinsk abort förloras en stor mängd blod, vilket mot bakgrund av en befintlig anemi kan leda till allvarliga komplikationer.
 5. Amning - alla läkemedel överförs till bröstmjölk.
 6. Mot bakgrund av felaktig administration av tabletter för oral preventivmedel.
 7. Förvärring av matsmältningssystemet.
 8. Cicatricial förändringar på livmodersväggar.

Om sådana kränkningar inträffar, överväg andra alternativ..

Möjliga komplikationer

Alla ingripanden i den naturliga förloppet av en normal process i kroppen förblir inte utan konsekvenser. Det är nödvändigt att veta att även med en mindre traumatisk läkemedelsavbrott i graviditeten kan komplikationer uppstå:

 1. Fortsättning av graviditetsperioden. Det finns en risk för en kvinnas höga resistens mot läkemedlet, i vilket fall graviditeten fortsätter.
 2. Akut kramp i nedre del av buken.
 3. Akut blödning i livmodern.
 4. kräkningar Ett sådant symptom kan upphäva effekten av läkemedlet på grund av att det tidigt avlägsnas från kroppen..
 5. Hormonalt systemfel.
 6. Förvärring av kroniska processer eller förekomst av akut i organ och system i kroppen.
 7. Brott i arbetet med könsorganens organ, felaktigt arbete till följd av stress på abortens bakgrund.
 8. Lång återhämtning av menstruationscykeln.

Vid sådana komplikationer är det nödvändigt att konsultera en gynekolog och genomgå ytterligare undersökningar.

Vad du ska göra efter proceduren

Den medicinska metoden för abort innebär periodisk övervakning av en gynekolog, att ta hand om din hälsa och följa alla anvisningar.

Ett andra besök hos gynekologen är nödvändigt den tredje och femtonde dagen efter en medicinsk abort. Syftet med dessa besök är att fastställa den normala förloppet för återhämtningsprocessen och ultraljud av bäckenorganen för dynamisk observation.

Hur man avslutar en tidig graviditet

Allt om typer av abort och preventivmetoder

Tidig graviditetsavbrott

En kvinna fattar beslut om att avbryta graviditeten i de tidiga stadierna av olika skäl. Och oavsett dem behöver hon ett kompetent, kvalificerat förfarande och naturligtvis vid efterföljande rehabilitering. Även akut medicinsk abort under de första 3-4 veckorna efter befruktningen kan leda till obehagliga konsekvenser om du inte följer läkarens rekommendationer.

Vilken abort anses tidigt

Konstgjord abort i de tidiga stadierna är ett förfarande i första trimestern, inte senare än 12 veckor. Från 13 veckor kommer abort att övervägas sent. Det är viktigt att komma ihåg att läkemedelsavbrott i graviditeten är möjligt endast upp till 9 veckor.

Möjliga indikationer för abort

En kvinna kan ha en abort av egen fri vilja, oavsett bevis. Läkarna rekommenderar starkt att proceduren utförs i följande situationer:

 • misslyckad missfall - operationen indikeras utan misslyckande;
 • allvarliga sjukdomar som inte tillåter fostret att föds, inklusive: HIV, hjärtsvikt, hypertoni, maligna tumörer, syfilis, tuberkulos, sepsis och andra tillstånd som kräver långvarig antibiotikabehandling;
 • senaste kurser i strålning eller kemoterapi;
 • allvarlig epilepsi och andra neurologiska störningar;
 • hjärta-, njure- eller leversvikt;
 • medfödda sjukdomar förknippade med metaboliska störningar;
 • tidig upptäckt av fosterutvecklingspatologier.

Men fysiska indikatorer är inte de enda. Abort är nödvändigt om kvinnan sitter i fängelse. Abort rekommenderas också vid berövande av föräldrarnas rättigheter. Om en kvinna plötsligt förlorade sin man eller blev funktionshindrad, kan abort också betraktas som ett rimligt val..

När en abort kan vägras

Det finns vissa begränsningar för förfarandet:

 • könsinflammation - kolpit, endometrit, salpingo-oprit;
 • purulenta sjukdomar i kroppen, inklusive kronisk tonsillit;
 • ARVI, ARI;
 • ektopisk graviditet eller misstänksamhet för den;
 • mindre än 6 månader har gått sedan den senaste aborten.

Begränsningar är förknippade med de allvarliga konsekvenserna av en intervention, inklusive medicinering.

Vakuumsug (Mini Abort)

Denna abortoperation används tidigt. Metoden är att läkaren använder en speciell apparat för att rengöra livmodern. Under påverkan av vakuum bryter det bifogade fosterägget och utsöndras från kroppen. Förfarandet rekommenderas för perioder på 4 till 12 veckor. Senare - osäker, tidigare - ägget är för litet för utmattning.

Under proceduren sätter läkaren in ett tunt rör anslutet till pumpen i livmoderhålet. Ibland genomgår patienter generell anestesi, men behandlas ofta med lokalbedövning. Bland fördelarna med vakuumsugning är:

 • proceduren varar i 10 minuter, sällan längre än 20-25 minuter;
 • en garanti för en fullständig abort, en andra procedur krävs inte;
 • minimal trauma jämfört med instrumentella metoder.

Emellertid har denna metod för abort sina nackdelar. Så det finns en risk för livmoderskada, vissa kvinnor har svårt att ha abort ur psykologisk synvinkel.

Metodik

För att aborten ska bli framgångsrik och kvinnan inte får farliga konsekvenser måste proceduren följas oklanderligt:

 1. 2 dagar före aborten tar en kvinna Mifepristone enligt föreskrift av en läkare, detta är nödvändigt för att mjuka livmoderhalsen.
 2. 2 timmar före proceduren ges ett antibiotikum för att skydda mot infektion.
 3. Sedan sitter patienten på en gynekologisk stol och läkaren behandlar slidan och halsen med ett antiseptiskt medel.
 4. De injicerar lokalbedövning och påbörjar proceduren.
 5. I vissa fall krävs ytterligare beredning - utbyggnad av livmoderhalskanalen.
 6. En plastkanyl förs in i livmodern, ansluten till en injektionsspruta..
 7. Pumpen slås på, läkaren rengör livmoderhålan väl, sedan tas instrumentet bort.

Under ytterligare 2-3 timmar kvarstår kvinnan på sjukhuset, varefter hon kan åka hem. Det är viktigt att vävnaden som erhålls från livmodern skickas för en grundlig undersökning för att bekräfta en fullständig abort..

Kirurgisk abort (curettage)

Detta är en vanlig men ganska traumatisk metod för abort. Tilldela i upp till 12 veckor, och operationen utförs endast under generell anestesi eftersom den ger smärta. Under processen expanderar läkaren livmoderhalsen och, med hjälp av en curett, curettes livmoderhålan.

Viktig! Kirurgisk abort varar bara 15-20 minuter, varefter patienten måste stanna på sjukhuset i ytterligare 2-4 timmar för att förhindra eventuella komplikationer.

Efter operationen kan följande komplikationer utvecklas:

 • skada på endometrialskiktet;
 • nackskada;
 • omfattande blödning;
 • utveckling av inflammation;
 • ett omfattande sår av vävnaderna i livmoderkaviteten med en slarvig procedur;
 • efterföljande infertilitet.

Läkare föredrar att inte använda denna procedur om det är möjligt att få en medicinsk eller vakuumabort..

Farmaceutisk abort

Medicinsk abort innebär användning av specialläkemedel, men skiljer sig åt i vissa specifika funktioner. Till skillnad från andra förfaranden är det mindre traumatiskt för livmodern, men det kan finnas begränsningar för användningen av läkemedel. Till skillnad från andra metoder utförs medicinsk abort endast i upp till 7 veckor.

Om du utför proceduren senare kan en delvis abort utvecklas med behov av efterföljande curettage. Förfarandet är mycket enkelt - en kvinna tar läkemedlet i form av ett piller eller så får hon en injektion. Under en tid kvarstår hon under övervakning av läkare. Bevis på en abort kommer att vara en lätt blödning.

Medicinsk abort har många fördelar:

 • korrekt valt läkemedel och efterlevnad av tidsfristerna ger en effektivitet på upp till 98%;
 • allvarliga biverkningar förknippade med anestesi och ingripande saknas;
 • infektion är utesluten;
 • psykologiskt medicinskt förfarande är mycket lättare att tolerera;
 • reproduktiv säkerhet.

Det är emellertid omöjligt att missbruka en sådan teknik, eftersom den har sina nackdelar. Förfarandet har många kontraindikationer, inklusive problem med njurar och lever, anemi, behandling med glukokortikosteroider. Uterin fibroids anses också vara en kontraindikation för proceduren, liksom blodsjukdomar. Diabetes är en annan begränsning till medicinsk abort.

Vilka läkemedel som används för proceduren

Läkare använder följande sätt för att avsluta en graviditet:

 • "Mifepriston" och prostaglandiner administreras vaginalt, först det första läkemedlet och efter 24 timmar - det andra (illamående, matsmältningsproblem, blödning kan förekomma);
 • "Methotroxat" - en intramuskulär injektion och efter 5 dagar administreras prostaglandin vaginalt. Schemat är mycket effektivt, men en fullständig abort kan bara ske efter några veckor.
 • "Misoprostol" - föreskrivs som huvudläkemedlet eller kombinerat med "Methotrexat". Detta är det säkraste läkemedlet för hälsa, men det finns fall av ofullständig abort;
 • Mifegin är ett fransktillverkat läkemedel som ges till patienter i upp till 6 veckor. Det har en mycket hög effektivitet;
 • "Mifeprex" - används under de första 42 dagarna efter förseningen;
 • "Pencrofton" - ett tablettpreparat som innehåller ämnet mifepriston, som används för akut abort.

Efter en medicinsk abort inom 3-4 timmar uppträder måttliga smärta i nedre del av buken, såväl som vaginal urladdning. Under en vecka eller två kvarstår spotting. 14 dagar efter det andra konsultationen bör flickan testas och genomgå en ultraljudsskanning för att bekräfta aborten. Om det har inträffat delvis föreskrivs vakuumsugning..

Möjliga komplikationer av tidig abort

I de flesta fall är proceduren snabb och nästan smärtfri, med undantag för operation. Inom några veckor efter proceduren störs menstruationscykeln. Vid kirurgi kvarstår risken för infertilitet. Många flickor är psykiskt svåra att tolerera proceduren, vilket kan leda till depression och neuros, men detta händer inte alltför ofta.

Viktig! För att förhindra farliga komplikationer måste en kvinna strikt följa läkarens rekommendationer under rehabiliteringsperioden.

Återställningstid efter operationen är minst 4 veckor, under vilka:

 • en kvinna ska inte ha sex - det kan leda till infektioner och inflammation;
 • det är viktigt att övervaka ditt eget välbefinnande, om trycket sjunker eller stiger, temperaturen stiger, måste du konsultera en gynekolog;
 • inom två veckor kan du inte spela sport - detta kan provocera inflammation;
 • i 3-4 veckor kan du ta en dusch, bad, pool och badtunna är förbjudna;
 • du tål inte om du vill gå på toaletten, det kan också leda till inflammation i bäckenorganen.

Dessutom måste flickan hålla sig till korrekt näring, ett komplett förbud mot rökning och alkohol införs.

Abort i de tidiga stadierna kräver en ansvarsfull attityd hos kvinnan, eftersom även medicinsk abort är en ganska svår ingripande i kroppen. Om du strikt följer läkarnas vittnesmål är proceduren i de flesta fall framgångsrik. Men risken för komplikationer kvarstår, särskilt med kirurgisk abort.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Brun urladdning hos kvinnor: orsaker, behandling

En av de vanligaste frågorna för gynekologen och onlineforum för det gynekologiska ämnet är vad kvinnor ibland har för brunt urladdning. Ett sådant problem minst en gång, men lockar alla....

Varför går blodet efter ägglossningen före menstruationen?

Ofta utvecklar kvinnor blod efter ägglossning fram till menstruation. Om allt är klart med endometrial avstötning i varje menstruationscykel, kan denna situation vara alarmerande....

Varför brun urladdning inträffar efter menstruationen

En kvinna ska inte vara rädd eller avvisas av ett sådant naturfenomen som menstruation. Naturligtvis för många är det kanske inte så trevligt. Men mycket beror på menstruationscykeln: reproduktiv hälsa, skönheten i huden och håret och nervsystemets tillstånd....