Funktioner för att ta p-piller Rigevidon

Blödning

Det känslomässiga, fysiska och psykologiska tillståndet påverkar en kvinnas kropp. Detta påverkar främst reproduktionssystemet. Bristen på hormoner och återställande av menstruationscykeln kan justeras med hjälp av specialläkemedel, varav ett är Rigevidon.

Vad tilldelas

Oftast används detta läkemedel som ett preventivmedel, men ibland används det också för medicinska ändamål. Att ta Rigevidon under hela året hjälper till att normalisera menstruationscykeln, minska kramper i nedre del av buken. Dessutom varnar användningen av läkemedlet mot utvecklingen av ett antal gynekologiska sjukdomar: cancer, ovariecyster, mastopati, fibrocystos i bröstkörtlarna, fibroadenom och trängsel i bäckenet.

farmakologisk effekt

Rigevidone är ett oralt preventivmedel. De viktigaste aktiva substanserna i läkemedlet är levonorgestrel och etinylöstradiol. Hormoner fördelas i tabletter i samma dos..

I sin aktivitet liknar den första komponenten progesteron, men den är mycket starkare. Etinylöstradiol ersätter östradiol.

Vid användning av läkemedlet förekommer inte en oönskad graviditet eftersom ägglossningen undertrycks tillfälligt. Ökad viskositet hos slem i livmoderhalskanalen.

Mottagningsschema

Användningen av läkemedlet beror inte på matintag. Rigevidons huvudvillkor är, liksom alla andra OK, att följa regimen. Det är nödvändigt att ta en tablett på samma tid på dagen. Eftersom läkemedlet har ett antal biverkningar rekommenderas det att ta det på kvällen.

Om en tablett missas

Att hoppa över läkemedlet betyder inte att det inte finns någon hämmande effekt. Det är nödvändigt att beräkna tiden för den senaste applikationen. Åtgärderna kommer att förbli desamma om 36 timmar inte har gått sedan mottagningsögonblicket. Under intervallet måste du ta den missade kapseln och fortsätta använda den på samma sätt.

Om det inte var möjligt att använda Rigevidon efter 36 timmar, kommer ytterligare administrering att bero på antalet tabletter som missades.

1 till 7 tabletter

Det är brådskande att använda en missad kapsel. Om det är dags för den andra, ta två på en gång. Det måste komma ihåg att under sju dagar kommer den preventiva effekten att minska.

8 till 14 tabletter

Enligt användningsreglerna under den andra veckan måste du ta den glömda tabletten så snart som möjligt. Liksom i det första fallet rekommenderas att du använder två delar samtidigt. Läkemedlets preventiva effekt kommer inte att förloras om kvinnan agerade enligt anvisningarna före passet. Annars krävs ytterligare skyddsmedel mot oönskad graviditet..

15 till 21 tabletter

I denna situation rekommenderas det att du tar Rigevidon omedelbart. Vid behov kan du ta två kapslar samtidigt. Efter detta tas läkemedlet enligt det vanliga schemat. Det finns ingen anledning att göra en veckopaus. Du bör fortsätta att ta piller redan med ett nytt paket. Då bevaras den preventiva effekten och ytterligare preventivmedel är inte vettigt. Men om det fanns utelämnanden under de föregående sju dagarna, kommer effekten av tabletterna att minska. Oskyddad graviditet kan förekomma..

Rigevidon 21 + 7

Om en kvinna föreskrevs ett tvåfärgigt läkemedel, där 28 stycken finns i blåsan, så när pillret hoppas över förblir de första 14 dagarna oförändrade, skillnaden är bara under den tredje veckan.

15 till 21 tabletter

I detta fall måste du genast ta ett piller. Om tiden har kommit för den andra, så är hon också. Därefter måste du fortsätta ta Rigevidon till den sista vita kapseln som vanligt. Sedan, utan att ta röda piller, måste du starta ett nytt paket med vitt. Om en kvinna under de senaste sju dagarna missade att ta drogen, kommer den preventiva effekten att försvagas under nästa vecka.

22 till 28 tabletter

Röda kapslar har inte en preventiv effekt, så att det är inte så viktigt att hoppa över dem. Ett missat piller bör inte tas. Det rekommenderas att fortsätta mottagningen i ordning från nästa dag och ett annat nummer.

Hoppar över flera tabletter på en gång

Om en kvinna inte har tagit en dubbel dos av läkemedlet, minskar den preventiva effekten. Du kan varna dig för en oönskad graviditet genom att följa alla anvisningar strikt enligt instruktionerna. Om du missade att ta Rigevidon under den första eller andra veckan, måste du ta två tabletter samtidigt. Nästa dag upprepas behandlingen. Efter detta, ta en åt gången tills paketets slut..

Om det visade sig att en kvinna missade användningen av läkemedlet från 15 till 21 dagar, finns det inte längre behov av att fortsätta denna förpackning, eftersom du måste starta en ny. Det ska användas till slutet och sedan ta en paus enligt instruktionerna. Om det inte fanns några luckor fram till denna tidpunkt under de första veckorna av inträde, kommer den preventiva effekten att förbli helt.

Om du inte har tagit 3 tabletter i rad

Med ett så långt pass bör läkemedlets gamla förpackning skjutas upp. Applicering måste startas med den första vita tabletten och användas till slutet. Det rekommenderas att fortsätta skyddas ytterligare, annars kan graviditet uppstå. Effekten av läkemedlet kommer att reduceras under en tid..

Kontra

Läkemedlet har en ganska omfattande lista över begränsningar:

 1. Patologi för hjärtkärlen.
 2. Nedsatt leverfunktion.
 3. Herpes och andra hudsjukdomar.
 4. Intolerans mot komponenterna i tabletterna.
 5. Hepatit.
 6. kolecystit.
 7. Felaktigt endokrint system.
 8. Anemi och andra blodrelaterade sjukdomar.
 9. Varje gulsot.
 10. Synskada.

Funktioner i menstruation under applicering

Eftersom Rigevidone är ett monofasiskt läkemedel som innehåller samma mängd hormoner i varje tablett måste den kvinnliga kroppen anpassa sig till den. När du tar läkemedlet kan systemfel uppstå. Under de första tre månaderna observerar kvinnan fläckar i mitten av cykeln. Få inte panik, eftersom det här är en enkel anpassning av den hormonella bakgrunden. Om liknande symtom uppstår efter en tid, är det värt att uppmärksamma.

Försening av menstruationen

Denna situation kan hända om en kvinna glömde att ta ett piller under en av perioderna. Dessutom undertrycker vissa mediciner effekten av preventivmedlet. Deras kombinerade användning leder till att du kan bli gravid utan ytterligare skydd. Det är nödvändigt att göra ett test och konsultera en specialist. Förmodligen försenade problem orsakade av gynekologiska sjukdomar.

Började före schemat

Om det inte finns några andra oroande symtom, indikerar detta ett överskott av hormoner. Det är nödvändigt att ta en paus när man tar läkemedlet.

Ta lång tid

Om en kvinna just har börjat ta piller och menstruationen fortsätter, anses detta vara helt normalt. I andra fall måste du rådfråga en läkare för att kontrollera om det finns sjukdomar.

Spotting

Under påverkan av hormoner som kommer in i kroppen tillsammans med Rigevidon-tabletter är ett liknande tecken normen, särskilt om kvinnan före denna period varade högst tre dagar. Annars indikerar detta förekomsten av patologi.

Blödningen började

Användningen av hormonella preventivmedel ökar sannolikheten för att utveckla en ektopisk graviditet. Om en tablett missades, var det troligtvis av den anledningen blödningar. Förekomsten av svår smärta indikerar missfall eller brott i äggstockarna. Se genast en läkare för undersökning. Först efter undersökning kan han ställa en noggrann diagnos. Med dessa symtom är sjukhusvistelse oundviklig.

Funktioner i menstruation vid avbokning

Efter att ha tagit läkemedlet måste äggstockarna reglera hormoner igen på egen hand. Anpassning sker med en återhämtningsperiod på tre månader. Detta är en normal period då det kanske inte finns en period. De smetar eller, omvänt, går mycket rikligt. I allmänhet är alla förändringar individuella. Efter att ha slutat ta Rigevidon, normaliseras menstruationscykeln. Om en kvinna före kursstart utsattes förseningar och oregelbundna perioder, kan dessa tecken återkomma. Om läkemedlet användes i sex månader kommer kroppen att återhämta sig ganska snabbt. Nästa månad efter avbokningen av medlen kan du bli gravid ett barn.

Rigevidone har en positiv effekt på kroppen. Det absorberas väl, medan risken för att bli gravid minimeras. Den hormonella bakgrunden är normaliserad, menstruationen är smärtfri, drar inte i nedre buken. Tabletter rekommenderas att tas enligt anvisningar av en läkare. I behandlingsprocessen måste du övervaka din hälsa.

Rigevidone

Strukturera

Ytterligare komponenter: magnesiumstearat, majsstärkelse, povidon, talk, laktosmonohydrat, kolloidal kiseldioxid, sackaros, kalciumkarbonat, kopovidon, titandioxid, makrogol 6000, natriumkarmellos.

Släpp formulär

Rigevidone finns i tabletter, förpackade i blåsor i 21 delar, 3 eller 1 blister per förpackning.

farmakologisk effekt

Rigevidon tabletter har en preventiv effekt.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Detta orala monofasiska kombinerade östrogen-progestogen preventivmedel kan utöva en deprimerande effekt på hypofysproduktionen av gonadotropa hormoner.

I detta fall är den preventiva effekten associerad med flera mekanismer. Progestin-progestin-komponenten inkluderar ett 19-nortestosteronderivat som kallas levonorgestrel. Detta ämne har överlägsen aktivitet i förhållande till corpus luteumhormonet progesteron eller dess syntetiska analoga gravin, som har en effekt på receptorns nivå utan att metaboliseras..

Östrogenkomponenten i etinylöstradiol leder till en blockering i frisättningen av frisläppande hormoner i hypotalamus, hämning av produktion av gonadotropa hormoner av hypofysen. Samtidigt hämmas mognaden och utbytet av ägget klart för befruktning.

Det konstaterades att etinylöstradiol förbättrar läkemedlets preventiva effekt. Den ökade viskositeten i livmoderhalsslemet kvarstår, vilket gör det svårt för spermier att tränga igenom.

Regelbunden användning av läkemedlet normaliserar också menstruationscykeln och förhindrar utveckling av vissa gynekologiska sjukdomar, till exempel tumör.

Inne i kroppen genomgår läkemedlet snabb absorption. Koncentrationen av Rigevidon beror på doseringen av läkemedlet och användningsvaraktigheten. I detta fall upptäcks den maximala koncentrationen vanligtvis efter 2 timmar, utsöndring sker i genomsnitt på 16 timmar. Läkemedlet utsöndras i metaboliter och oförändras med hjälp av tarmar och njurar..

Indikationer för användning

Att ta läkemedlet rekommenderas när:

 • oral preventivmedel;
 • funktionella störningar i menstruationscykeln, till exempel oidentifierad dysmenorré, dysfunktionell metrorragi, premenstruellt syndrom.

Kontra

Rigevidon-preventivpillerar föreskrivs inte för:

 • känslighet för läkemedlet;
 • amning, graviditet;
 • svår leversjukdom;
 • medfödd hyperbilirubinemi;
 • kolecystit;
 • tromboembolism;
 • tumörsjukdomar;
 • allvarliga former av arteriell hypertoni;
 • diabetes mellitus och andra sjukdomar i endokrina körtlar;
 • sicklecellanemi;
 • kronisk hemolytisk anemi;
 • cystisk drift;
 • ålder från 40 år;
 • migrän;
 • otoskleros.

Läkemedlet är också kontraindicerat i fall av blödningar av olika ursprung, idiopatisk gulsot, klåda och herpes hos gravida kvinnor..

Rigevidon ordineras med försiktighet till patienter med lever-, njure- och gallblåssjukdomar, epilepsi, depression, ulcerös kolit, livmoderfibroider, mastopati, tuberkulos, sjukdomar i hjärt-kärlsystemet, arteriell hypertoni, nedsatt njurfunktion, åderbråck, flebit, otoskleros och otoskleros skleros. Försiktighet krävs också när du ordinerar tabletter till patienter i tonåren..

Rigevidon under graviditet och amning

Det är fastställt att användningen av detta läkemedel är kontraindicerat under graviditet och amning.

Biverkningar av Rigevidon

Vanligtvis tolereras detta läkemedel av patienter, men ibland finns det biverkningar av Rigevidon, som utvecklas tillfälligt och passerar spontant. Till exempel illamående, kräkningar, huvudvärk, viktökning och en förändring i libido, humör, acyklisk fläckning, konjunktivit, synproblem och så vidare..

I sällsynta fall orsakar långvarig användning av läkemedlet chloasma, hörselnedsättning, gulsot, generaliserad klåda, kramper, frekvens av epileptiska anfall, hypertriglyceridemi, hyperglykemi, ökat tryck, trombos eller venös tromboemboli, hudutslag, förändring i vaginal sekretion, hög trötthet, trötthet, trötthet.

Rigevidon tabletter, bruksanvisning (Metod och dosering)

Bruksanvisning Rigevidon rekommenderar att du tar tabletterna inuti, hela, med vatten.

När hormonell preventivmedel inte utfördes under den tidigare menstruationscykeln, måste du starta den på den första menstruationsdagen. Då måste du ta en tablett varje dag i 21 dagar, helst vid en viss tid på dagen.

Efter detta genomförs en paus på 7 dagar, vid vilken menstruationsblödning inträffar. De kommande 21 dagarna tas tabletter från ett nytt paket, det vill säga redan på åttonde dagen, oavsett om blödningen har slutat eller inte.

Övergången till dessa preventivpiller från ett annat preventivmedel utförs enligt samma schema. Du kan ta läkemedlet så länge som det behövs.

Att ta läkemedlet efter en abort kan börja omedelbart på dagen för operationen eller nästa dag. Efter förlossning får ett preventivmedel användas av kvinnor som inte matar barnet. Börja ta det från den första menstruationsdagen.

När du hoppar över piller är det viktigt att veta hur man tar Rigevidone i sådana fall. Enligt anvisningarna måste den missade pillen tas under de kommande 12 timmarna. Om du har tagit läkemedlet mer än 36 timmar, kommer preventivmedel att vara opålitliga, så du måste ta hand om ytterligare preventivmedel.

Användningen av läkemedlet för medicinska ändamål kräver ett individuellt val av dosering och terapeutisk behandling.

Överdos

Inga fall av överdosering med Rigevidone.

Samspel

Kombinationen med barbiturater, antiepileptiska läkemedel, till exempel karbamazepin och fenytoin, samt sulfonamider, pyrazolonderivat kan leda till ökad metabolism av steroidhormoner som utgör läkemedlet.

Den kombinerade användningen av Rigevidon och vissa antimikrobiella medel kan minska antikonceptionseffekten: Ampicillin, Rifampicin, Chloramphenicol, Neomycin, Polymyxin B, sulfonamider och Tetracyklin, eftersom de ändrar tarmmikrofloraens sammansättning.

Detta läkemedel kan öka biotillgängligheten och toxiciteten för tricykliska antidepressiva medel, betablockerare och maprotilin, minska effektiviteten av bromocriptin.

Gemensam administrering med hypoglykemiska läkemedel och insulin kräver ofta en dosändring. När det tas med läkemedlet Dantrolene, utesluts inte en ökning av hepatotoxiciteten, främst hos kvinnor från 35 år..

speciella instruktioner

Innan du börjar ta p-piller och var sjätte månad när de används är det nödvändigt att genomgå en allmän medicinsk och gynekologisk undersökning. Vanligtvis inkluderar det en cytologisk analys, en studie av bröstkörtlarna, en bedömning av blodsocker, kolesterol, leverfunktion, tryck och urinsammansättning..

Patienter som har genomgått viral hepatit och har normaliserat leverfunktion, är läkemedlet ordinerat tidigast 6 månader efter återhämtning.

Om det finns skarpa smärta i bukhålan, hepatomegali och tecken på intraabdominal blödning, kan detta indikera en levertumör. Vid behov avbryts läkemedlet omedelbart.

Utseendet på intermenstruell blödning kräver inte att preventivmedlet avskaffas, eftersom de vanligtvis slutar på egen hand. När detta inte händer behöver du en konsultation med en gynekolog.

Som du vet kan kvinnor som röker när de tar hormonella preventivmedel utveckla kärlsjukdomar med allvarliga konsekvenser - hjärtinfarkt och stroke.

Försäljningsvillkor

Förvaringsförhållanden

Rigevidone ska förvaras vid rumstemperatur, utom räckhåll för barn..

Hållbarhetstid

Rigevidons analoger

Huvudanaloger: Yarina, Regulon och Zhanin.

Rigevidon eller Regulon - vilket är bättre?

För att förstå vilka av dessa läkemedel som är bättre, behöver du bara jämföra Rigevidon och Regulon. Deras största skillnad ligger i progestogenkomponenten - i Regulon är det desogestrel, som inte heller har en antiandrogen effekt. Innan du tar dessa piller är det dessutom svårt att förstå hur lämpliga de är och hur de kommer att tolereras av patienter.

Det finns många recensioner när kvinnor tog en av dessa läkemedel under lång tid. Detta ledde inte till utveckling av oönskade effekter, till exempel en förändring i libido eller viktökning. Omedelbart efter avbrottet av dessa preventivmedel inträffade graviditet nästan omedelbart. Därför måste valet av sådana läkemedel utföras med hänsyn till individuella egenskaper efter samråd med en gynekolog.

Alkohol och Rigevidon

Det har förekommit fall av minskad effektivitet av detta läkemedel när alkohol konsumeras i stora mängder.

Recensioner om Rigevidone

Många kvinnor i reproduktiv ålder tar olika preventivmedel. Därför kan du hitta recensioner om Rigevidon i forum där kvinnor aktivt diskuterar sådana medel.

Naturligtvis är inställningen till dem helt annorlunda. Vissa tror att p-piller endast har fördelar och är villiga att ta dem. Andra är tvärtom rädda för användning av hormonella läkemedel och använder därför andra preventivmetoder, som inte alltid är effektiva. Det finns också meddelanden när användare inte vet vad surfplattorna kommer från och varför de tas.

Kvinnor som har upplevt detta läkemedel på sig själva uttrycker också helt andra åsikter. Vissa patienter rapporterar att de under hans inlägg upplevde konstant illamående, humörförändringar och ökade betydligt. Men många kvinnor säger att de tar Rigevidon 21 + 7 i flera år och under hela denna tid kände de inte några oönskade effekter på sig själva. Dessutom ger läkemedlet dem ett tillförlitligt skydd mot oönskad graviditet.

Särskild uppmärksamhet förtjänar recensioner av läkare som använder olika läkemedel i sin praxis. De noterar återigen att valet av sådana verktyg inte bör göras självständigt. Om det finns ett behov av preventivmedel kan du alltid konsultera en gynekolog för att göra en fullständig undersökning, bestämma hormonstatus, diskutera graviditetsplaner och välja lämpligt sätt att skydda mot oönskad befruktning.

Rigevidon pris, var man kan köpa

Priset för Rigevidon i apotek varierar mellan 200-650 rubel.

Rigevidon®

Bruksanvisning

 • ryska
 • қазақша

Handelsnamn

Internationellt icke-egendomligt namn

Doseringsform

Belagda tabletter 0,03 mg / 0,15 mg

Strukturera

En tablett innehåller

aktiva substanser: etinylöstradiol 0,03 mg,

levonorgestrel 0,15 mg,

kiseldioxid kolloidalt vattenfritt, magnesiumstearat, talk, majsstärkelse, laktosmonohydrat,

skalkomposition: natriumkarmellos, povidon, kiseldioxid, vattenfri kolloidal, makrogol 6000, kopovidon, titandioxid (E 171),

kalciumkarbonat, talk, sackaros

Beskrivning

Tabletter, runda i form, med en bikonvex yta, belagda med ett vitt skal

Farmakoterapeutisk grupp

Könshormoner och modulatorer i reproduktionssystemet. Hormonella preventivmedel för systemisk användning. Progestogener och östrogener (fasta kombinationer). Levonorgestrel och östrogener

ATX-kod G03A A07

Farmakologiska egenskaper

farmakokinetik

Etinylöstradiol absorberas snabbt och fullständigt i mag-tarmkanalen, den maximala koncentrationen av läkemedlet i blodplasma uppnås efter 1,5 timmar. Absolut biotillgänglighet efter presystemisk konjugation och "första" passage genom levern är 60%. Området under koncentrationstidskurvan och Cmax kan öka något över tiden.

Graden av bindning av etinylöstradiol till plasmaproteiner är upp till 98,8%. Nästan fullständigt bindande inträffar med albumin..

Etinylöstradiol genomgår presystemisk konjugering, både i tunntarmsslemhinnan och i levern. Som ett resultat av hydrolysen av direkta etinylöstradiolkonjugat med tarmfloraen bildas etinylöstradiol, som kan reabsorberas (enterohepatisk recirkulation). Huvudvägen för etinylöstradiolmetabolism är hydroxylering i cytokrom P-450-systemet för att bilda huvudmetaboliterna av 2-OH-etinylöstradiol och 2-metoxi-etinylöstradiol. 2-OH-etinylöstradiol metaboliseras sedan till reaktiva metaboliter.

Etinylöstradiol avlägsnas från blodplasma med en halveringstid (T½) på cirka 29 timmar (26-33 timmar), plasmaclearance varierar mellan 10-30 l / timme. Utsöndring av konjugat av etinylöstradiol och dess metaboliter sker med urin och avföring (1: 1).

Efter oral administrering absorberas levonorgestrel snabbt och fullständigt från mag-tarmkanalen. Biotillgängligheten är ungefär 100%. Levonorgestrel metaboliseras inte under den "första" passagen genom levern.

I blodplasma är levonorgestrel till stor del associerat med albumin och SHBG (könshormonbindande globulin). Ämnesomsättning

Metabolism består huvudsakligen i klyvning av 4-3-oxogruppen och hydroxylering i positionerna 2a, 1p och 16p, varefter konjugering sker. De flesta metaboliter som cirkulerar i blodet är 3a, 5p-tetrahydro-levonorgestrel-sulfater. Utsöndring av läkemedlet sker huvudsakligen i form av glukuronider. En viss mängd primär levonorgestrel cirkulerar också i form av 17p-sulfat. Metabolisk clearance är föremål för betydande individuell variation, vilket delvis kan förklara de signifikanta skillnaderna i levonorgestrelkoncentration som observerats hos patienter..

Levonorgestrel utsöndras med en genomsnittlig T½ på cirka 36 timmar under förhållanden med jämviktsplasmakoncentration av läkemedlet. Levonorgestrel och dess metaboliter utsöndras huvudsakligen i urinen (40-68%) och cirka 16-48% av läkemedlet utsöndras i avföringen.

farmakodynamik

Den preventiva effekten av läkemedlet Rigevidon® baseras på interaktion mellan olika mekanismer, varav de viktigaste är undertryckande av ägglossning, samt förändringar i endometrium och livmoderhalsslem..

Indikationer för användning

Dosering och administrering

Tabletter ska tas i den ordning som anges på blisterremsförpackningen, ungefär vid samma tidpunkt varje dag.

En tablett ska tas dagligen i 21 dagar i rad. Tabletter från varje efterföljande paket ska tas efter en 7-dagars paus, under vilken abstinensblödning vanligtvis inträffar. Uttagsblödningar börjar vanligtvis den 2: a eller 3: e dagen efter att du tagit den sista pilleren och den kan fortsätta tills pillerna tas från nästa paket.

Om läkemedlet tas för första gången

Tabletter ska tas den första dagen av menstruationen. Det är tillåtet att börja ta Rigevidon®-tabletter från den 2 - 5 dagen av menstruationen, men i detta fall rekommenderas samtidig användning av ytterligare icke-hormonella (barriär) preventivmetoder under de första 7 dagarna av läkemedlets användning.

Om du tidigare använde ett annat kombinerat hormonellt preventivmedel (kombinerat oralt preventivmedel, vaginal ring eller transdermal plåster)

Rigevidon® ska tas dagen efter att du tagit det sista aktiva pillret från det föregående paketet med p-piller (eller ta bort vaginalringen eller transdermal plåster), men senast nästa dag efter den vanliga pausen med att ta tidigare preventivpiller (eller placebo, eller avlägsnande av vaginalringen eller transdermal lapp).

Om progestin preventivmedel har använts tidigare (mini-piller, injektion, implantat eller intrauterin enhet)

Växling till Rigevidon® från en minipilla kan göras på vilken dag som helst, med ett implantat eller en intrauterin enhet - samma dag som de tas bort och vid injektioner - dagen då nästa injektion ska göras. I alla dessa fall rekommenderas kvinnan att samtidigt använda barriärmetoder för preventivmedel under de första sju dagarna av läkemedlet..

Efter en abort i graviditetens första trimester

Rigevidon®-tabletter kan startas omedelbart. I detta fall krävs inte användning av ytterligare preventivmedel.

Efter förlossning eller abort under graviditetens andra trimester

Det rekommenderas att börja ta Rigevidon®-tabletter dag 21-28 efter förlossningen till kvinnor som inte ammar och efter en abort under andra graviditeten (på grund av den ökade risken för tromboemboliska komplikationer under postpartum). Om du tar Rigevidon®-tabletter börjar senare än detta, under de första 7 dagarna av användningen av läkemedlet, rekommenderas det dessutom att använda barriärmetoder för preventivmedel. På samma gång, om sexuellt samlag redan har ägt rum, innan du tar piller, måste du utesluta graviditet eller skjuta upp början av att ta piller tills den första menstruationen.

Om du missade att ta piller

Om mindre än 12 timmar har gått sedan nästa piller skulle tas, minskar inte preventivmedel. En kvinna ska ta ett missat piller så snart hon kommer ihåg det, nästa piller bör tas vid vanligt tillfälle.

Om mer än 12 timmar har gått sedan nästa piller skulle tas, kan preventivskyddet minskas. I situationer förknippade med underlåtenhet att ta piller måste du vägledas av två grundläggande regler:

1. Avbrottet i att ta piller bör aldrig överstiga sju dagar,

2. För att uppnå tillräckligt undertryckande av hypothalamic-hypofys-äggstocksystemet är kontinuerlig administrering av tabletter nödvändig under 7 dagar.

I vardagsövningen kan följaktligen följande rekommendationer göras.

Den sista glömda tabletten ska tas omedelbart efter att patienten kom ihåg detta, även om hon borde ta två tabletter av läkemedlet samtidigt. Vidare fortsätter administrationen av tabletter som vanligt. Under de kommande sju dagarna bör barriärpreventivmetoder (som kondom) användas samtidigt. Om det under de föregående sju dagarna var ett samlag, är det nödvändigt att beakta sannolikheten för graviditet. Ju fler tabletter missades, och ju närmare perioden för avbrott i läkemedlet, desto högre är risken för graviditet.

Den sista glömda tabletten ska tas omedelbart efter att patienten kom ihåg detta, även om hon borde ta två tabletter av läkemedlet samtidigt. Vidare fortsätter administrationen av tabletter som vanligt. Förutsatt att Rigevidon®-tabletterna togs korrekt under de föregående sju dagarna, krävs inte användning av ytterligare preventivmedel. Men om detta inte är fallet eller om mer än 1 tablett missades rekommenderas det att ytterligare barriärmetoder för preventivmedel används under de kommande sju dagarna från läkemedlet..

Risken för en kritisk minskning av preventivmedelsskyddet är oundviklig på grund av en efterföljande avbrott i läkemedlet. En minskning av preventivmedel kan emellertid förhindras genom att ändra tabletteregimen. I detta avseende, efter ett av de två föreslagna sätten att ta läkemedlet, finns det inget behov av att använda ytterligare preventivmedel, under förutsättning att inom 7 dagar före den första missade tabletten, togs alla doser av läkemedlet korrekt. Om detta inte är fallet, rekommenderas patienten att följa det första av de föreslagna alternativen..

Dessutom bör en annan preventivmetod användas samtidigt under de kommande sju dagarna..

1. Den sista glömda tabletten ska tas omedelbart, eftersom patienten kom ihåg detta, även om två tabletter av läkemedlet ska tas samtidigt. Vidare fortsätter administrationen av tabletter som vanligt. Patienten bör börja ta tabletterna från nästa förpackning nästa dag efter att ha tagit den sista tabletten från det aktuella blisterförpackningen, dvs. utan att ta ett läkemedel mellan dem. Fram till slutet av det andra paketet är sannolikheten för "abstinensblödning" liten, men medan du tar tabletterna kan det uppstå fläckar eller genombrottblödning kan utvecklas.

2. Det kan också rekommenderas att sluta ta tabletterna från det aktuella förpackningen. I detta fall bör patienten ta en paus med att ta läkemedlet i upp till 7 dagar, inklusive de dagar då hon glömde att ta tabletterna, och sedan börja ta tabletterna från nästa paket med läkemedlet..

Om patienten missade att ta pillerna och efter det inte hade någon "abstinensblödning" under det första avbrottet i läkemedlet, är det nödvändigt att anta sannolikheten för graviditet.

Rekommendationer för kräkningar / diarré

Om kräkningar inträffade tidigare än 3-4 timmar efter att ha tagit p-piller, kan absorptionen vara ofullständig. I detta fall är det nödvändigt att följa rekommendationerna om utelämnandet av att ta tabletterna som beskrivs ovan. Diarré kan leda till en minskning av läkemedlets effektivitet till följd av dess ofullständiga absorption. Om en kvinna inte vill ändra den vanliga behandlingsregimen, bör hon ta en eller flera tabletter från en annan blisterförpackning i så många dagar som nödvändigt.

Hur man skjuter upp eller ändrar tiden för början av menstruationen

För att fördröja menstruationens början bör patienten börja ta tabletter från nästa paket med Rigevidon® dagen efter att ha tagit den sista pillen från sitt nuvarande paket, utan att ta en paus i att ta läkemedlet mellan dem. Således kan du försena tiden för menstruationens början när som helst önskat till slutet av att ta tabletterna från det andra paketet. Under denna ytterligare tidsperiod kan patienten uppleva genombrottsblödning eller fläckbläckning. Efter den vanliga 7-dagars pausen måste du börja regelbundet ta Rigevidon® igen.

För att skjuta upp tidpunkten för menstruationens början till en annan veckodag, relativt till den dag då det inträffade mot bakgrund av att läkemedlet tagits, rekommenderas det att minska det kommande avbrottet med att ta tabletterna med så många dagar som nödvändigt. Ju kortare pausen när man tar läkemedlet, desto högre är risken för att patienten inte får ”abstinensblödning”. Dessutom ökar risken för genombrottsblödning eller uppträdande av fläckbläckning vid intag av tabletter från det andra paketet (liknande när tiden för menstruationens början försenas). Det är viktigt att betona att pausen i att ta läkemedlet inte kan förlängas.

Vilka tabletter att dricka om det inte finns någon menstruation?

Gynekologer föreskriver piller om det inte finns några perioder strikt enligt indikationer. Detta tillstånd kan förekomma hos kvinnor i alla åldrar, men kräver inte alltid medicinsk behandling. Ibland måste du vänta på att menstruationscykeln återhämtar sig på egen hand.

Varför uppstår förseningar i menstruationen?

Menstruationscykeln har komplex reglering. Den första nivån i den är hjärnbarken. Den syntetiserar neurotransmittorer:

 • serotonin;
 • dopamin;
 • gamma-aminobutyric acid;
 • norepinefrin.

De styr överföring av nervimpulser, reglerar arbetet i hypothalamus och hypofysen - de viktigaste källorna till hormoner som stimulerar eller undertrycker resten av de endokrina organen. Funktionen av cortex och utsläppen från neurotransmittorer beror på yttre påverkan och inre tillstånd. Det förändras med stress, brist på sömn, ett mentalt deprimerat tillstånd, svält, brist på daglig rutin och förändring av tidszoner.

Hypofysen påverkar direkt äggstocksfunktionen. Från början av menstruationscykeln producerar det follikelstimulerande hormon, vilket orsakar tillväxt i eggstocken i follikeln. Samtidigt förbättras syntesen av östrogen i äggstockscellerna. Med en topp frisättning av luteiniserande hormon i mitten av cykeln inträffar ägglossning - ägget lämnar follikeln. Inom 12 timmar är hon redo för befruktning.

I stället för den sprängande follikeln bildas en gul kropp - ett tillfälligt endokrin organ. Det producerar hormonet progesteron, som förbereder livmodern för graviditet..

Om befruktning inträffar kommer corpus luteum att fortsätta syntesen av progesteron, under dess påverkan kommer hypofysen inte att utsöndra FSH och LH, nya folliklar börjar inte mogna. Om graviditet inte inträffar regresserar corpus luteum snabbt. En minskning av koncentrationen av progesteron leder till spasm i endometrialkärlen, dess död och avstötning med en liten mängd blod.

Skälen till förseningen av menstruationen kan vara förknippade med något av de listade stadierna. Till enstaka kränkningar av menstruation leder:

 • stress och ökad mental stress;
 • brist på sömn, nattarbete;
 • förändring av tidszon eller klimatzon;
 • intensiva sporter;
 • strikta dieter;
 • ovariell dysfunktion;
 • polycystiskt äggstocksyndrom;
 • luteal fasbrist;
 • brist på ägglossning;
 • corpus luteumcyst;
 • graviditet;
 • slutar orala preventivmedel.

Bland orsakerna till förseningen kan vara andra endokrina patologier förknippade med det hypothalamiska hypofyssystemet, sköldkörteln.

Försenad menstruation

Tabletter, för att orsaka menstruation, väljs beroende på orsaken till patologin. I vissa fall är det tillräckligt för att normalisera cykeln för att följa dagen, äta ordentligt och balanserat, minska nivån av stress och mental stress.

Gynekologer rekommenderar en första undersökning. Om det under de senaste 2-3 veckorna fanns oskyddat samlag, måste du först bekräfta eller utesluta graviditet. Testremsor, utformade för att bestämma i urin av korionisk gonadotropin, kan ge ett positivt resultat redan från 3 dagars försening. Vid tveksam analys måste du donera blod för hCG. Med hormonnivån kan du bestämma inte bara graviditetens förekomst, utan också den ungefärliga varaktigheten, liksom den troliga patologiska kursen.

Först efter ett negativt test kan läkaren råda läkemedel för att provokera menstruation. När menstruationen försenas används hormonella tabletter med en annan verkningsmekanism. Doseringsregimen och varaktigheten av stimulering med fördröjning väljs individuellt. Din läkare kan ordinera en av följande tabletter:

 • Utrozhestan;
 • Dufaston;
 • mifepriston;
 • Icke-ovlon;
 • klomifen;
 • Norkolut;
 • Pulsatilla.

Det är omöjligt att dricka de listade tabletterna för att orsaka menstruation. Om du väljer fel dosering av tabletter eller inte redovisar för biverkningar, är det trendigt att orsaka allvarliga hälsoskador.

Handlingsmekanismen för tabletter för att kalla menstruation

Den huvudsakliga regulatorn för början av menstruationen är progesteron. Detta hormon utsöndras av corpus luteum, under dess inflytande sker endometrial transformation, ett stort antal körtlar växer, blodkärlen blir fullblodiga, glykogen lagras. När en kraftig minskning av hormoner inträffar, är cellerna bristfälliga i progesteron, kärlen är krampaktig, näring av endometrium störs och det avvisas. Piller för att återställa menstruationscykeln fungerar enligt samma princip, med små skillnader.

Det är möjligt att orsaka menstruation med hjälp av Utrozhestan-tabletter, om orsaken är bristen på cykelns luteala fas. Det är ett läkemedel som liknar sammansättningen som naturligt progesteron. Kapslar kan användas oralt eller som suppositorier intravaginalt. Analogen till detta läkemedel är Duphaston-tabletter, skillnaden mellan dem är typen av hormon. I Dufaston används en syntetisk analog av didrogesteron. Båda läkemedlen ordineras i 10 dagar från den 15: e dagen av cykeln 1-2 gånger om dagen. De orsakar sekretorisk transformation av endometrium, men påverkar inte ägglossningen. Därför kan en kvinna bli gravid medan hon tar progesterontabletter. Efter avbrytande av tabletterna börjar menstruationsblödning inom 2-3 dagar.

Vissa läkare, för att snabbt orsaka menstruation med en liten fördröjning, föreskriver progesteron vid injektioner. Läkemedlets verkan är liknande, men oljelösningen är mycket smärtsam när den administreras intramuskulärt.

Mifepriston-tabletter har en annan verkningsmekanism. Detta är ett syntetiskt läkemedel mot gestagen, det blockerar receptorerna för progesteron. Därför störs näringen av endometriumet, livmodern är krampaktig och det funktionella lagret i slemhinnan försvinner. Denna effekt används hos kvinnor under medicinsk abort. Blödning börjar 1-2 dagar efter dosen av läkemedlet. Hos kvinnor med bekräftad graviditet används ett komplex av misoprostol, vilket leder till fosteräggets död.

Clomiphencitrat är ett läkemedel med antiöstrogen effekt. Det används hos kvinnor för att stimulera menstruation, om orsaken är bristen på ägglossning. Läkemedlet ger ett bra resultat om orsaken till förseningen är associerad med äggstocks hyperbraking syndrom, polycystisk äggstock. Dos och användningstid är individuella..

Non-Ovlon tabletter är en kombination av p-piller som innehåller en kombination av preventivpiller som innehåller 50 mikrogram etinylöstradiol och 1 mg noretisteron. Doseringen av östrogen är mycket stor jämfört med moderna orala preventivmedel. Därför används icke-Ovlon-tabletter i frånvaro av menstruation, såväl som dysfunktionell uterinblödning. Läkaren kan förskriva läkemedlet i en standardregim på 1 tablett dagligen samtidigt i 21 dagar. Eller väljs ett annat individuellt schema.

Norkolut är ett progestogen som tas oralt. Tabletterna börjar dricka från 16 till 25 dag av cykeln, men läkaren kan ordinera månatliga hormoner från vilken dag som helst om frånvaron av graviditet bekräftas.

Det är farligt att ta Norkolut tabletter själv utan läkarundersökning. Det kan provocera både blödning från livmodern och amenoré..

Vid försenad menstruation används Pulsatilla - detta är ett homeopatiskt medel, vars effektivitet inte bekräftas och varierar mycket mellan olika kvinnor. Homeopati kan användas som ett lätt, ofarligt botemedel med en kumulativ effekt. Men med allvarliga kränkningar är den maktlös.

Fördelar och nackdelar med piller kontra försenad menstruation

Förberedelser för att kalla menstruation med hormonell misslyckande har ett stort antal fördelar och nackdelar. Var och en av dem har kontraindikationer, och doseringen av tabletter bör väljas så exakt som möjligt för att undvika biverkningar.

Men till skillnad från traditionell medicin och homeopati, känner läkarna tabletternas verkningsmekanism, den period genom vilken handlingen och dess manifestationer bör börja. När de använder traditionell medicin riskerar många kvinnor inte bara deras hälsa utan också deras liv.

Du kan inte använda hormonella läkemedel under följande villkor:

 • bekräftad graviditet;
 • ökad tendens till trombos;
 • arteriell hypertoni;
 • koronar hjärtsjukdom;
 • tendens till migrän;
 • depressiva störningar;
 • amningstid;
 • hormonberoende tumörer.

Graviditet är inte en kontraindikation i alla fall. Om en kvinna genomgår behandling med Ushestestan eller Duphaston tabletter och blir gravid mot denna bakgrund, är det inte nödvändigt att avbryta läkemedlen, de är nödvändiga för efterföljande konservering av fostret. Läkaren justerar bara doseringen.

Konsekvenser av att använda piller för försening

Att dricka piller så att menstruationen kommer snabbare är farligt. Var och en av läkemedlen har ett stort antal kontraindikationer och biverkningar. Bland dem kan vara:

 • allergiska reaktioner och intolerans;
 • huvudvärk som migrän;
 • dyspeptiska störningar;
 • livmodersblödning;
 • sömnlöshet;
 • brott mot libido;
 • tidvatten;
 • bröstsmärtor;
 • nedsatt leverfunktion.

Ibland, efter att ha använt tabletter för att behandla anovulation, förstärks hämningen av ovariefunktionen. Försenad menstruation blir full amenorré.

Vad är faran för självbehandling med piller för att kalla menstruation?

Det är farligt för kvinnor att påbörja behandling på egen hand, särskilt om en preliminär undersökning inte har genomförts. För gravida kvinnor är användning av de flesta droger förbjudet. Det kan orsaka missfall eller livmodersblödning som inte slutar på egen hand. I de tidiga stadierna av graviditeten, när fosterägget fortfarande inte är fast anslutet till endometrium, är risken för blödning minimal. Men när graviditeten fortskrider ökar chansen för massiv blodförlust och komplikationer.

Behöver akut att se en läkare om massiv blödning har börjat efter att ha tagit pillerna. Dess tecken är att dynan är blötläggd med blod i 160 minuter.

Vissa orsaker till bristen på menstruation eller försening kan inte elimineras på egen hand. Om orsaken är utvecklingen av en corpus luteumcyst, kommer läkemedelsbehandling att vara ineffektiv. Sådana funktionella cyster passerar oberoende, och när de lagras i mer än 40 dagar utförs en laparoskopisk cyste-dissektion.

Folkrättsmedel för att kalla menstruation

För att kalla menstruation finns det folkliga åtgärder som kvinnor har använt i många år. Följande avkok av örter påverkar reproduktionssystemet:

 • infusion av lökskal;
 • buljong av dill med persilja;
 • kamomill, valerianrot och mynta;
 • elecampane rot.

Stora doser askorbinsyra, varma bad med havssalt hjälper också. Men du måste komma ihåg att den exakta dosen av växtbaserade läkemedel inte är känd för någon läkare, så du måste ta dem med försiktighet. Du kan inte hantera behandling om det finns misstankar om graviditet, cancer, koagulationsstörningar eller andra allvarliga sjukdomar.

Läkares rekommendationer

Läkare rekommenderar att kvinnor markerar början och slutet av menstruationsblödning i en speciell kalender eller med mobilapplikationer. Så du kan veta den faktiska varaktigheten på cykeln och beräkna det uppskattade datumet för början av nästa menstruation. Då är det svårt att misstaga den vanliga varaktigheten för en försening.

Cykelfel kan undvikas om du äter rätt, sover på natten i mörkret i minst 7 timmar, undvik stress.

Piller för menstruation är en extrem åtgärd som används för ovariell dysfunktion. Om du använder den ofta eller strävar efter att ändra cykelns varaktighet så att menstruationen inte börjar under en semester eller semester, kommer detta att leda till grova hormonella störningar på nivån för hypotalamisk-hypofyssystemet. Detta villkor är svårt att korrigera..

Tack för artikeln 1

Informationen på vår webbplats tillhandahålls av kvalificerade specialister och är endast för informationsändamål. Självmedicinera inte! Träffa en läkare!

Rigevidone preventivpiller

Kvinnor som använder preventivmedel väljer alltmer piller. En bekväm metod som har en minimal uppsättning kontraindikationer, biverkningar. Många föredrar preventivmedelstabletter av rigevidon, som har en låg mängd hormoner i sin sammansättning, som inte bara används för att undvika oönskad graviditet, utan också för behandling av sjukdomar i kvinnans reproduktiva system.

Förpackning och komponenter

Preventivmedel avser typen av monofasiska skyddsmedel mot graviditet. En identisk dos av hormonella komponenter finns i varje tablett. Dragee består av:

 • Etinylöstradiol - 30 mcg;
 • Levonorgestrel - 150 mcg.

Blåsan innehåller 21 tabletter, designade för en 3-veckors upptagningskurs. Förpackningen innehåller 1-3 blåsor.

Fördelarna med läkemedlet

Rigevidon-tabletter med en preventiv effekt skyddar på ett tillförlitligt sätt mot oönskad graviditet om upptagningsreglerna följs. Läkemedlets effektivitet ger nästan 100% tillförlitlighet, vilket tillfälligt undertrycker ägglossningsprocessen, ökar viskositeten hos slemet som ligger i livmoderhalskanalen.

Med hjälp av tabletter i tre eller fler månader, med fokus på instruktionerna, normaliseras menstruationscykeln, smärtsamma upplevelser under premenstruellt syndrom och menstruationsperioder minskar eller passerar, och mängden blod frigörs.

Läkemedlet minskar sannolikheten för cancer i livmodern eller äggstockarna, endometrios, mastopati. Effekten av läkemedlet är reversibelt, bara några månader efter slutet av att ha tagit rigevidon, kan flickan bli gravid.

Villkor

Tabletten tas dagligen i tre veckor, helst samtidigt, oavsett tidpunkten när måltiden togs. Oftast används läkemedlet på kvällen eller vid sänggåendet för att undvika biverkningar i form av illamående, huvudvärk.

Start av mottagning

Den första dagen i menstruationscykeln är den bästa tiden att börja ta läkemedlet. Blodigt urladdning med tiden blir mindre voluminöst, och i sällsynta fall passerar helt, var inte rädd. Det händer att menstruationen tvärtom utvidgas till 7-10 dagar, när användning av ett preventivmedel anses vara normen.

Rigevidone tas ett piller en gång om dagen i 21 dagar utan avbrott. När blåsan är tom tar de en paus i sju dagar, det är under denna tidsperiod som menstruationen vanligtvis börjar. Menstruationen har slutat eller inte, på dag 8 öppnas alltid ett nytt paket och en ny kurs med födelsekontroll börjar.

Entréhopp

Rigevidon har en preventiv effekt från den första administreringsdagen, det finns inget behov av att använda ytterligare preventivmedel. Om åtgärden tas 2-5 dagar efter menstruationens början, finns det ett behov av barriärrättsmedel i en vecka. Effekten inträffar den 8: e dagen för antagningen.

Om det under de 21 dagarna av inträde inte fanns några utelämnanden, misslyckanden med antagningsschemat, bevaras den skyddande effekten och sträcker sig under en period av 7 dagars paus. Det finns inget behov av andra preventivmedel och kondomer. Om det finns utelämnanden eller faktorer som minskar effektiviteten, till exempel hade en kvinna kräkningar, diarré, hon tog medicin, drack alkohol i stora doser, se instruktionerna:

 • Om en kvinna kom ihåg passet, har mindre än 12 timmar gått sedan det ögonblick då pillerna måste drickas, konsumeras hon så snabbt som möjligt och sedan agerar de i enlighet med standardmetoden;
 • Om mer än 36 timmar har gått, använd sedan ytterligare preventivmedel.

Det finns en mer detaljerad beskrivning av vad man ska göra i sådana situationer, när mer än 36 timmar har gått, med fokus på antalet tabletter:

 • Den första veckan (1-7 tablett). Ta pillret så snabbt som möjligt. Om du måste dricka två tabletter på en gång ska du inte vara rädd. Använd sekundära preventivmedel;
 • Den andra veckan (8-14 tablett). Drick så snart som möjligt, även om du behöver ta två. Skyddseffekten minskar inte om föregående vecka var utan luckor och situationer som minskar skyddsnivån. Vid minst ett glömt intag, använd kondomer i en vecka;
 • Tredje veckan (15-21). En missad tablett tas om det behövs och när det är dags att använda, två. Fortsätt att använda dragees i vanligt läge tills blåsan tar slut. Kvinnan tar inte en paus på en vecka, men öppnar en ny blåsan och tar piller. Situationen med pass upprepas: om det inte fanns några pass under föregående vecka, behöver kondomer inte, om de var, så använder de barriärskydd.

Hoppa över 2 piller

En tjej som missade två tabletter i rad bör komma ihåg om en minskad skyddande effekt. Följande steg beror på tablettnumret. Om 1-14 dricker de två piller samtidigt och två piller nästa dag, varefter de tar 1 tablett per dag, som vanligt, tills paketet är klart. Använd kondomer i en vecka.

När det gäller dagarna 15-21 tar de bort den aktuella blåsan, öppnar en ny och börjar med en tablett. Förpackning används till slutförande, en paus i sju dagar. I avsaknad av luckor tidigare krävs inte sekundär preventivmedel.

Hoppa över 3 piller

Blåsan kastas, en ny öppnas. Används för en veckas kondomer. I närvaro av oskyddat samlag under den tid då dragees inte togs ökar chansen för befruktning. Läkare rekommenderar att du går till gynekologen, testar graviditeten eller gör en analys.

Övergången till Rigevidon

När den tidigare OK eller KOK bestod av 21 tabletter i ett paket:

 • Utgångspunkten är dagen efter att den sista pillen av den föregående typen var full;
 • Du kan börja dricka piller från den 8: e dagen efter det att de föregående tabletterna har slutförts.

Om en kvinna inte kunde dricka piller under den angivna tidsperioden, är det nödvändigt att vänta till nästa menstruationsdag, dricka drageer och agera enligt instruktionerna, använd andra preventivmedel i sju dagar.

Kontra

 • Förekomsten av otoskleros;
 • Migrän;
 • Om kvinnan är mer än 40 år;
 • Förekomsten av cystisk diarré;
 • Om det finns kronisk hemolytisk eller seglcellanemi;
 • I närvaro av sjukdomar associerade med det endokrina systemet, diabetes mellitus;
 • Med individuell intolerans mot komponenterna i läkemedlets sammansättning;
 • Det är strängt förbjudet att använda tabletter under graviditet eller amning;
 • Förekomsten av arteriell hypertoni;
 • Leversjukdom
 • kolecystit;
 • Medfödd hyperbilirubinemi;
 • tumörer
 • Idiopatisk gulsot;
 • Kliande hud;
 • Olika blödningar.

Läkare med stor försiktighet förskrivar läkemedlet till dem som har ulcerös kolit, multipel skleros, flebitis, åderbråck, tuberkulos, njursjukdomar och leversjukdomar, problem med gallblåsan, epilepsi, depression, kärlsjukdomar och hjärtsjukdomar etc..

Bieffekter

Patienter som använder läkemedlet upplever sällan biverkningar..

Symtomens utseende och eliminering sker spontant. Manifesteras i utseendet på illamående, kräkningar, förekomsten av huvudvärk, en ökning eller minskning i sugen efter sex, en ökning av kroppsvikt, en skarp och ofta förändring i humör, utseendet på blodiga utsläpp av en smutsig karaktär, bildandet av konjunktivit.

Det noteras att i sällsynta fall förekommer allvarligare biverkningar:

 • Hos kvinnor är hörselnedsatt eller förlorat;
 • Chloasma visas;
 • Det finns gulsot;
 • Epileptiska anfall;
 • Kramper och klåda;
 • Trycket stiger;
 • Tromboembolism eller trombos uppstår;
 • En mångsidig utslag bildas på huden;
 • I vagina förändras sekretion;
 • En kvinna tröttnar snabbt;
 • Candidiasis visas;
 • Hyperglykemi och andra.

Viktiga krav

Innan man tar födelsekontroll behövs en läkarkonsultation var sjätte månad under hela pillerens användningstid. Gynekologisk och allmän medicinsk undersökning består av:

 • Från cytologisk analys;
 • Bröstkörtlarna undersöks;
 • Nivån av glukos i blodet bestäms;
 • Kontrollerar leverfunktionen;
 • Tryck;
 • Urinens sammansättning;
 • Kolesterol.

Kvinnor som har återhämtat sig från viral hepatit, med normal, återställd leverfunktion, kan använda läkemedlet tidigast sex månader efter återhämtning.

Om det finns en skarp smärta i buken, hepatomegaly, symtom på intraabdominal blödning, bör en levertumör kontrolleras, läkemedlet avbryts.

När en kvinna upptäcker blödning mellan menstruationer, stoppar användningen av preventivmedlet, om det inte försvinner måste du konsultera en läkare. Rökande kvinnor som använder hormonella piller är benägna att allvarliga sjukdomar: hjärtinfarkt, stroke.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Orsaker till magra perioder: varför menstruationen är mycket dålig och svag, vad betyder urladdning utan blod?

Närvaron av en stabil menstruationscykel hos en kvinna indikerar att hennes kropp kan bli gravid och fostra ett barn....

Hur du stoppar din period: piller och alternativa metoder

Menstruation blir en livskamrat för flickor från det ögonblick de går in i tonåren och du ska inte vara rädd för den här processen. Men bara om han inte avviker från rådande normer....

Tabletter och mediciner, läkemedel för behandling av PMS (premenstruellt syndrom)

Vilka är former och typer av PMS?Det är inte möjligt att beskriva alla symtom på PMS på grund av att det i varje enskild kvinna manifesterar sig på sitt eget sätt....