Hur man skiljer menstruation från blödning

Klimax

Menstruation förekommer hos kvinnor som ett resultat av fysiologiska processer som förekommer i reproduktionsorganen. Normalt upprepas de med ungefär lika stora intervaller, varar flera dagar och bryr sig praktiskt taget inte. Men i vissa situationer (efter förlossning, under klimakteriet) med uppträdande av blodutsöndringar uppstår tvivel om deras ursprung. Uterus blodförlust har mycket farliga konsekvenser. Du måste veta hur man kan skilja det från menstruationen för att förhindra komplikationer, ta reda på orsaken till patologin.

Vilken blodutflöde är normen

Livmoderblödning är indelad i funktionell (normal) och patologisk. Normala fysiologiska blodutsöndringar hos kvinnor inkluderar:

 1. En gång i månaden Deras varaktighet är 3-5 dagar, volymen är 50-80 ml. De förekommer regelbundet med en avvikelse på 2-3 dagar. Intervallet mellan dem är 21-35 dagar. Färgen på urladdningen är från röd (i början) till vinröd eller mörkbrun (den sista dagen), slemkonsistensen med blodproppar av koagulerat blod.
 2. Liten fläck i mitten av cykeln. De förekommer vid tidpunkten för follikelns brott.
 3. Implantationsblödning. Visas om befruktning inträffar. De orsakas av lätt skada på endometrium vid tidpunkten för fästning av embryot vid livmoderväggen. Snabbt urladdning av detta slag visas den sjunde dagen efter befruktningen. Om de intensifieras indikerar detta frigöring av fosterägget och hotet om missfall. Om en kvinna otåligt förväntar sig graviditet, bör en sådan utskrivning varna och tvinga att snarast gå till läkaren.
 4. Obstetrisk - blodutflöde under förlossningen.

Det är viktigt att veta hur man skiljer menstruationen från patologisk blödning för att vidta åtgärder i tid och börja behandlingen.

Tillägg: Alla avvikelser från normen samt ökad ömhet i menstruationen är en patologi. I sällsynta fall beror avvikelser på kroppens egenskaper och ärftlighet. Den vanligaste orsaken är allvarlig sjukdom..

Dysfunktionell blödning

Detta är en livmoderspotting som uppstår till följd av hormonell obalans förknippad med nedsatt funktion av äggstockarna, hypofysen och binjurarna. Beroende på manifestationens art är de indelade i följande typer:

 1. Menorragi. Så kallade regelbunden lång och riklig menstruation med ett litet gap mellan dem. Utsöndring av blod varar mer än en vecka. Under denna tid är blodförlust 100-150 ml eller mer, vilket leder till anemi.
 2. Metrorragi. Detta är ett oregelbundet utseende på blodutflöde mellan menstruationen. De har inget att göra med processerna i menstruationscykeln. Deras varaktighet och volym varierar.
 3. Menometrorragi. Oregelbundna långa perioder.
 4. Polymenorrhea. Ofta perioder med ett intervall på mindre än 21 dagar.

Orsaker till förekomst

Det finns funktionella, organiska och iatrogena orsaker..

Funktionell. Dessa inkluderar sjukdomar i äggstockarna, hypofysen, sköldkörteln, binjurarna, vilket leder till försämrad hormonproduktion. Dessa inkluderar inflammatoriska sjukdomar i könsorganen, ovariell dysfunktion, hypotyreos och andra.

Organisk De är förknippade med sjukdomar där inte bara hormonproduktionen störs, utan också organens struktur (tumörer, cyster, polypper, endometrial hyperplasi, endometrios, myom, livmodercancer, samt skrump i levern, pyelonephritis, hematopoiesis).

Iatrogen. Orsakerna är medicinska manipulationer eller att ta mediciner (hormoner, antidepressiva medel, antikoagulantia).

Typer av dysfunktionell blödning

Bidra till förekomsten av dysfunktionella blödningsfaktorer som emotionell stress, fysisk överbelastning, dåliga levnadsvillkor, undernäring. Dessutom är en viktig faktor kroppens ålder och allmänna tillstånd, dess funktion.

Video: livmodersblödning. Typer och orsaker

Juvenil blödning

Det förekommer hos flickor under puberteten, när en hormonell bakgrund bildas. Utvecklingen av reproduktiva organ hos ungdomar påverkas av levnadsvillkor, känslomässig och fysisk stress och näringens art. Utseendet av ovanlig blodutflöd från livmodern bidrar till undernäring, vitaminbrist, avvikelser i sköldkörteln, binjurarna.

Infektionssjukdomar (mässling, kusma, kikhoste, rubella), förekomsten av sjukdomar i levern och andra organ påverkar också puberteten och reproduktiv hälsa. Juvenilblödning är anovulatorisk, de kan särskiljas genom att de främst förekommer på vintern och våren.

Dysfunktionell reproduktionsblödning

De förekommer hos kvinnor i reproduktiv ålder med endokrina sjukdomar, hjärtsjukdomar och blodkärl, i närvaro av inflammatoriska sjukdomar i könsorganen, endometrios eller livmodertumörer, samt stress och fysisk överarbetning. I samma grupp ingår blödningar som endast förekommer hos kvinnor som har sex.

Ovulatoriska. De visas under menstruationen. I detta fall sker ägglossning. Variationen i pauser mellan menstruationen är karakteristisk. De är rikliga och hållbara. Orsaken är vanligtvis inflammatoriska sjukdomar i livmodern och bilagor, bildning av vidhäftningar. Ofta har en kvinna förutom tunga perioder också upptäckt brun urladdning framför och efter dem. En sådan urladdning är förknippad med en kränkning av ovariefunktionen, vilket leder till en obalans av östrogen och progesteron. De är karakteristiska för unga kvinnor.

Anovulatoriska. Cykler utan ägglossning uppstår när det inte finns tillräckligt med progesteron och ett överskott av östrogen. Detta leder till patologisk tillväxt av endometrium (hyperplasi, endometrios), uppkomsten av godartade och cancerformiga tumörer. Sådan blödning är karakteristisk för klimakteriet och förekommer också hos ungdomar. Samtidigt kommer perioder med en försening. Intensiteten av blodförlust kan vara för stor och menstruationens varaktighet överstiger 7 dagar. Detta påverkar kvinnans välbefinnande eftersom anemi uppstår..

Genombrottsblödning. Det uppstår som ett resultat av att man tar hormonella orala preventivmedel. Vanligtvis uppträder spotting fläckning under de första månaderna efter att ha tagit piller på grund av anpassning av kroppen till en förändrad hormonell bakgrund. De är knappa. Deras volym kan öka med ett starkt upphörande av läkemedlet. Om patienten klagar på genombrottsblödning, ändrar läkaren dosen eller rekommenderar ett annat preventivmedel.

Riklig blödning. Detta är den farligaste typen av inre eller yttre riklig blödning. Det kan uppstå både under menstruationen och mellan dem. Det leder till anemi, hemorragisk chock (akut blodförlust). Det inträffar med könsskador (till exempel under curettage, borttagning av fibroids). Ofta kan sådana blödningar elimineras endast med hjälp av operation.

Video: Hur dysfunktionell blödning uppstår

Funktioner av blödning under graviditet

Normalt, med graviditetens början, bör en kvinna inte ha en period förrän hon föddes. Det enda undantaget är knappa implantationsblödningar.

I sällsynta fall, på dagar med normal menstruation hos gravida kvinnor under de första månaderna, kan det uppträda fläckbrunt urladdning, vilket måste skiljas från menstruationen. Deras orsak är låg progesteron. Gradvis återgår tillståndet till det normala..

Blodutflöde under graviditeten kan uppstå som ett resultat av olika patologier.

Missfall. Det åtföljs av kraftiga blödningar och krampande smärta i nedre del av buken. Ett missfall anses vara en spontan abort upp till 22 veckor inklusive.

Ektopisk graviditet. Överflödigt mörkt urladdning med blodproppar uppstår. Kvinnan har skarpa smärta på ena sidan av buken, illamående och kräkningar. I fall av äggledarna är brådskande operation nödvändig.

Kontaktskador på små fartyg. Kan förekomma med pseudo-erosion i livmoderhalsen, samlag, gynekologisk undersökning på grund av ultraljud i vaginal.

Placenta previa. Blödning inträffar i andra eller tredje trimestern på grund av det för låga läget för fostret och morkakan, vilket resulterar i att det växande fostret inte hålls kvar i livmoderhålet. Exfoliering kan börja, åtföljt av riklig blodförlust. Det finns ett hot om barnets död.

Livmodersbrott. Uppträder i andra eller tredje trimestern av graviditeten på grund av bukskada, ökad livmodern eller fosteraktiviteten.

Varning: Om blödning inträffar, bör en gravid kvinna snarast kontakta en läkare för att eliminera farlig blodförlust och eventuellt upprätthålla en graviditet.

Video: Hur man får reda på att en tidig missfall har inträffat

Postpartum blödning

Cirka 8 veckor efter födseln återställs livmodern i storlek, rengörs för blod och morkrester. I detta ögonblick har kvinnan den så kallade lochia, röd urladdning. Efter 4-10 dagar lyser de, blir mindre rikliga, slemhinnor. Den totala blodförlusten under de första dagarna är cirka 500 ml, med kejsarsnitt - cirka 1000 ml. Inledande av regelbunden menstruation beror på hur länge en kvinna ammar sitt barn.

Menopaus blödning

Efter 40 år har kvinnor gradvis minskat nivån på könshormoner. Hormonella störningar ökar risken för bildning av tumörer och andra patologier i livmodern. Det är viktigt för kvinnor att veta exakt hur man kan skilja menstruation från blödning under denna period..

Allt utflöde av blod som inträffar efter menstruationen är frånvarande i 1 år kan inte vara menstruation, eftersom äggstockarnas funktion har upphört. Spotting nu fungerar bara som ett tecken på sjukdom. Ju tidigare en kvinna går till läkaren, desto större är chansen att undvika allvarliga komplikationer.

Video: Funktioner i blodutflöde i klimakteriet

Hur man skiljer menstruationen från patologisk blodförlust

Det finns tecken som indikerar hur man kan skilja menstruation från blödning av patologisk art:

 • blödning bevisas av en blodutflöde som inte stannar mer än en vecka;
 • intensiteten hos urladdningen är sådan att packningen måste bytas varannan timme;
 • blod innehåller många blodproppar;
 • symtom på anemi uppträder (illamående, svaghet, huvudvärk, hjärtklappning);
 • det finns smärta i nedre del av buken som är konstant eller krampande i naturen;
 • blodutflöde uppträder efter samlag;
 • ökad blödning uppträder efter en lång försening eller mycket tidigare än vanligt, möjligen mellan menstruation;
 • spotting börjar några dagar före menstruationen och varar ytterligare 3-4 dagar efter upphörandet av menstruationsblödning;
 • med blödning kan det uppstå en obehaglig lukt i urladdningen.

Urladdningens natur hjälper till att skilja blödning från menstruation efter förlossning. När flera veckor redan har gått efter upphörandet av ammar har ljusröd riklig ansvarsfrihet (medan en kvinna ammar) dykt upp igen - dessa är inte månatliga.

Hur man ska agera i händelse av kraftiga blödningar eller misstankar om det

Om det finns tecken på blödning, bör en kvinna definitivt konsultera en läkare, vid svår blödning - ring en ambulans.

Innan läkaren anländer måste du lägga dig, ta bort kudden under huvudet. Benen bör vara ovanför huvudet. Is måste placeras på nedre del av buken. Du kan dricka en avkok av nässlor eller röd yarrow, med en hemostatisk effekt.

Hur man skiljer menstruation från blödning

Blodigt utflöde från slidan kan förknippas både med ett normalt naturfenomen - menstruation och med kränkningar i kroppen som helhet och i synnerhet könsorganet. Hur man skiljer menstruation från blödning?

Menstruationsflöde

Menstruationscykeln är i genomsnitt 21 till 35 dagar. Urladdningens varaktighet är från 3 till 7 dagar. Allt som går utöver de angivna tidsramarna indikerar patologi.

Menstruationen börjar med en liten utflöde, som gradvis intensifieras, når sin topp i mitten av termen och slutar gradvis. I början har blodet en ljusröd färg, närmare slutet kan det bli brunt och till och med nästan svart. Förekomsten av röda eller bruna blodproppar i urladdningen är normal. Som regel är ankomsten av menstruation åtföljd av en lätt sjukdom. Men om smärtan kännas inte bara den första dagen, utan också på de efterföljande dagarna, och även om den stör det normala vardagen, bör du rådfråga en läkare.

Konsistensen och volymen av menstruationsflödet kan variera. I vissa fall är kraftiga blödningar ett onormalt fenomen, men inte alltid. Om du till exempel plötsligt stod upp på kritiska dagar efter ett långt sittande eller liggande och kraftiga blödningar började just där, oroa dig inte. Faktum är att medan du var rörlig, lyckades blodet koagulera, en del av det bildade koagler. När du ändrade kroppens position kunde de ackumulerade sekreten gå ut direkt på naturligt sätt. Anledningen till spänning kan bara vara kraftiga blödningar under hela menstruationsperioden.

Med konstant tunga perioder måste du konsultera en läkare. Specialisten kommer att kunna skilja menstruation från blödning och kommer definitivt att fastställa orsaken till onormal menstruation. Som regel kan stark urladdning orsakas av en tendens till trombos, onormal böjning av livmoderhalsen, endometrios, myom, polyp, kroniska sjukdomar i könssystemet, sjukdomar i könsorganen, abscesser, abort, felaktig användning av den intrauterina anordningen och brist på B-vitaminer.

Läkare skiljer följande blödningstillstånd under menstruationen:

 • menorrhagia - riklig, långvarig urladdning;
 • metrorragi - oregelbunden fläckning mellan perioder;
 • menometorrhagia - oregelbunden, men långvarig urladdning;
 • polymenorrhea - början av de kommande kritiska dagarna tidigare än 3 veckor efter avslutad föregående.

Typer av livmodersblödning

Modern medicin skiljer flera typer av uterusblödning. Oftast uppstår dysfunktionell blödning. Det kan förekomma hos en kvinna i alla åldrar och är som regel förknippat med ett fel i hypofysen, hypotalamus, binjurarna och äggstockarna. I de flesta fall utvecklas denna typ av blödning mot bakgrund av svår överarbetning, kronisk stress, störningar i det endokrina systemets funktion eller en kraftig klimatförändring.

Dysfunktionell blödning kan vara ägglossande och anovulatorisk. De första visas före och efter menstruationen. De är mottagliga för kvinnor som lider av infertilitet eller har drabbats av flera missfall. Den andra ersätter menstruationsflödet, de fortsätter under lång tid och i avsaknad av terapi kan leda till utveckling av anemi.

Juvenil blödning. Sådan blödning förekommer hos flickor under puberteten och förekommer under påverkan av tunga belastningar på kroppen, en brist på vitaminer och mineraler eller sjukdomar i könsorganet..

Blödning under klimakteriet indikerar förekomsten av patologi. Under klimatperioden förlorar det reproduktiva kvinnliga systemet sin funktion på grund av en minskning av koncentrationen av könshormoner. Menstruationen slutar och alla blödningar bör vara besvärande.

Under graviditeten är två typer av blödningar möjliga:

 • Implantatblödning kan gå inom en vecka efter att ägget har befruktats.
 • Obstetric är fördelningen av blod i processen med direktfödelse av ett barn.

All annan fläckning under den tid då barnet föddes är en patologi. Blod kan förekomma på grund av frigöring av moderkakan eller brist på livmoderväggen. Dessa störningar kan leda till både barnets och morens död och kräver snabb läkare..

Den farligaste blödningen från livmodern är riklig. Det kännetecknas av mycket rikliga sekretioner och kan visas på valfri dag i cykeln.

Blodutladdning följer också postpartumperioden. Efter att barnet är fött börjar mödrar lochia. Detta är resultatet av separationen av morkakan från livmodern, sammandragning av livmodern i sig och processen för inblandning av inre organ. Lochia varaktighet är cirka 8 veckor. De kräver medicinsk kontroll endast om de inte stannar i mer än två månader och inte medför konkret obehag. Lochia bör åtföljas av dragande smärta i nedre del av buken, som under menstruationen. Om det inte finns någon smärta, kanske något går fel. Du måste också se en läkare om lochia är klar i tid, men efter en tid har dykt upp igen. Det är särskilt farligt om den nyligen återvunna lochiaen är en ljusröd nyans. Suspensioner som inte har ändrat färg från röd till mörkbrun den femte dagen efter födseln är också misstänkta. Dessutom fungerar flytande lochia utan klumpar som ett skäl för att kontakta en gynekolog. I andra fall av en nyligen myntad mor räcker det att följa reglerna för intim hygien, bära bekväma bomullsunderkläder och byta regelbundet speciella dynor efter födseln.

När man tar hormonella läkemedel kan blödningar också uppstå, vilket kallas genombrott. Utsläpp med genombrottsblödning är knappt och kortlivad. Deras utseende beror på anpassningen av det kvinnliga reproduktionssystemet till hormoner som kommer utanför. Om du stöter på detta fenomen, som en försiktighetsåtgärd, kontakta dock en läkare. Kanske har fel dosering valts och måste justeras..

Den farligaste blödningen från livmodern är riklig. Det kännetecknas av mycket rikliga sekretioner och kan visas på valfri dag i cykeln. Svår anemi kan uppstå på grund av överdriven blodförlust..

Vaginal blödning kan förekomma hos nyfödda flickor. Detta är en naturlig händelse. Det åtföljer normaliseringen av hormonella nivåer i kroppen. Vanligtvis sker blödningar hos nyfödda den sjunde dagen i deras liv.

De viktigaste skillnaderna mellan menstruation och livmodersblödning

Du kan skilja menstruation från blödning enligt tecknen nedan.

 • Utsläppen åtföljs av en obehaglig försiktigt skarp lukt.
 • Min hälsa försämrades märkbart. Om blödning inträffar, tillsammans med feber, frossa, allmän svaghet, svimning, svår huvudvärk, yrsel, hjärtklappning och andra symtom på ohälsa, kontakta omedelbart kvalificerad medicinsk hjälp. Anemi är möjlig.
 • Mycket riklig urladdning, där det är nödvändigt att byta mer än 2 sanitetsdynor av stor storlek eller 2 tamponger med hög absorptionsgrad på 1 timme.
 • Tidsintervallet mellan menstruationen överstiger inte 20 dagar. Om utsläpp under menstruationen samtidigt är riklig är det troligt att intrauterin blödning observeras.

När de första tecken på blödning visas, ring omedelbart en ambulans. När du väntar på att läkarna ska ligga, dricka en örtdrink som har en hemostatisk effekt och fäst is inlindad i trasa i nedre del av buken. Accept av läkemedel utan läkares samtycke är strängt förbjudet.

Om du till och med har det minsta tvivel om fläckar från din vagina, se till att du bokar tid hos din läkare. Det är inte alltid möjligt att självständigt bestämma om det är normala månatliga eller farliga blödningar. En noggrann diagnos kan endast göras av en specialist efter att ha genomfört alla nödvändiga studier..

Hur man skiljer tunga perioder från livmodersblödning

Menstruation är en fysiologisk process, uterusblödning är patologisk. Överflöd menstruation och blodförlust kännetecknas av arten av utsläpp, deras lukt och välbefinnande hos flickan. Vi kommer vidare att överväga hur man skiljer menstruation från blödning och undersöker orsakerna till kränkningen.

Vad bör vara din period

För att förstå hur man skiljer livmodersblödning från menstruation, ta reda på hur normal menstruation går..

Menstruationscykelns varaktighet är från 21 till 35 dagar. Runt mitten av cykeln börjar ägglossningsdagen och perioden med högsta fertilitet. Höger eller vänster äggstock producerar ett ägg. Det mognar, går in i äggledaren och flyttar sedan till könsorganet. För närvarande bildas ett tjockt och mjukt skikt av endometrium på livmodern. Om ägget inte möter spermierna på väg, lämnar det kroppen tillsammans med endometrium. Så kommer perioderna, som indikerar början på en ny menstruationscykel.

Om det inte finns någon patologi i kroppen kommer menstruationen att ha följande egenskaper:

 1. De första tre dagarna finns det mycket blod, läggningen ändras ofta - ganska rikliga perioder med blodproppar kan gå. Vidare minskar mängden urladdning i volym, och i slutet av kritiska dagar finns det mycket få av dem. Den totala mängden utsöndringar är 50–80 ml. Om mer - sedan patologi.
 2. I början av den skarlagda höjdpunkten. I slutet av menstruationen blir de mörkröd eller brun..
 3. Små mörkröda bitar kommer ut med blod - det här är endometrium.
 4. Magen gör ont bara i början av menstruationen.
 5. 4 dynor per dag.

VIKTIG! Om en kvinna besöker gymmet, springer på morgnarna, dansar mycket eller deltar i andra fysiska aktiviteter, blir det mer blod. Aktivt liv kräver ofta packningar.

Varför menstruation är oregelbunden

För en perfekt frisk kvinna kommer menstruationen enligt schema och varar samma antal dagar. Men det finns rimliga orsaker till misslyckanden som inte indikerar patologi:

 1. Menarche hos flickor. Hormoner rasar i tonåringens kropp och deras förändring är instabil. Därför är menstruationen oregelbunden, det är omöjligt att förutsäga det.
 2. Klimatförändring. Det varma tropiska klimatet på orten istället för den hårda kontinenten påverkar cykeln.
 3. Stress och emotionell stress. Nervösa chocker kränker menstruationscykelns regelbundenhet. Om du ofta upplever starka känslor, ta med dig kuddar för att undvika incidenter..
 4. Tar hormonella läkemedel.

Om du ibland får störningar i din menstruationscykel, ska du inte bli oroad. Rörande, aktiv sport, upplevelser är inte något ovanligt. Din cykel kommer alltid att vara regelbunden om du sitter vid datorn 24 timmar 7 dagar i veckan och tittar likgiltigt på monitorn.

Tecken på tunga perioder

Lång och tung menstruation inom medicinen kallas menorrhagia. Med detta blodfenomen frigörs 80–100 ml. Vissa flickor har tung menstruation - ett drag i kroppen, men efter att ha märkt följande atypiska tecken är det värt att besöka en läkare:

 1. Menstruationen började mycket tidigare än det angivna datumet. Inte tre dagar utan en vecka eller två tidigare.
 2. Det har blött i mer än sju dagar.
 3. Packningar måste bytas var 1-2 timme under hela perioden.
 4. Magen gör ont hela tiden.
 5. Du känner dig överväldigad och trött, vilket inte var tidigare.
 6. Pulsen ökar.
 7. Din hud blir blek, yr.

Varför det finns tunga perioder

Orsakerna till riklig menstruation är många. När du har gjort dig bekant med dem kommer du att veta hur man kan skilja tung menstruation från blödning:

 1. Ungdom. Den första menstruationen kan vara tung och pågå mer än sju dagar.
 2. Ökade östrogennivåer. Vissa flickor har högre nivåer av kvinnligt könshormon än normalt.
 3. Minskad blodkoagulation.
 4. Järnbrist i kroppen.
 5. Nedsatt ämnesomsättning.
 6. Felaktig intrauterin enhet.
 7. Accept av orala preventivmedel. Här förblir antingen menstruationscykeln normal eller störs.
 8. Vanliga dieter. Kroppen får inte tillräckligt med vitaminer och näringsämnen - och kvinnliga berusning uppstår.

VIKTIG! Förväxla inte rätt näring med en enkel matbegränsning. Sådana dieter kommer bara att leda till utarmning.

Tecken på uterusblödning

De viktigaste symptomen på livmodersblödning är mer uttalade under menstruationen.

 1. Ett stort antal sekret - från 100 ml.
 2. Blod fortsätter kontinuerligt.
 3. Blodet är flytande och mycket ljust.
 4. Lågt blodtryck.
 5. Inget slem, blodproppar eller specifik lukt.
 6. Symtom på anemi finns: yrsel, ökad hjärtfrekvens, illamående, blekhet i huden.

VIKTIG! Så snart du märker dessa symtom, ring en ambulans.

Varför blödas livmodern

Brott bestäms av följande faktorer:

 1. Abort.
 2. Spontan abort - missfall.
 3. Ofullständig curettage.
 4. Hormonell obalans.
 5. Blodsjukdomar.
 6. Bekkeninflammation.
 7. Urogenitala infektioner.
 8. Blod uppstår också som ett resultat av implantation. Det strömmar när ett befruktat ägg invaderar livmoderns livmodern.
 9. Små blodkärl skadas. Och även om fenomenet kallas implantationsblödning, har det lite gemensamt med livmoderblödning farligt för hälsan. Urladdningen under implantation är inte rikligt, vilket inte kan sägas om förloppet för den andra patologin.

Gynekologiska sjukdomar med ett symptom i form av blod

Sjukdomar i reproduktionssystemet är en annan orsak till blödning i livmodern..

endometrios

Endometrios uppstår på grund av hormonsvikt. Livmodern producerar för mycket endometrium, som går utanför dess gränser. Vävnaden är fixerad där den inte ska vara: i äggstockarna, äggledarna, i bukhålans organ.

Med denna sjukdom känner en kvinna smärta under urinering och avföring under samlag. Svår smärta i nedre del av buken.

myom

Myom orsakar fetma, rökning, en tidig sexuell aktivitet och frånvaron av förlossning vid åldern 35–40. Det huvudsakliga tecknet på fibroider är blödning från livmodern under menstruationen. Huvudvärk, yrsel, nedsatt funktion av organen i närheten är fästa vid den. Om blödningen är för stark och åtföljs av smärta krävs kirurgi.

polyper

Sjukdomen manifesterar sig inte, men den orsakar svår blödning i livmodern. En polyp förhindrar att en kvinna blir gravid och får ett barn, ibland kan det förvandlas till cancer. Det finns en sjukdom på grund av hormonsvikt, endometrios, långvarig användning av hormonella läkemedel, ofta aborter, en intrauterin enhet.

Graviditet blödning

En kvinna kanske inte är säker på befruktningen som inträffat och blodet som förefaller antyder en abort. Hur man skiljer livmodersblödning från menstruation under tidig graviditet?

Lyssna på din kropp och om du märker flera av dessa symtom finns det risk för missfall:

 1. Du har dramatiskt gått ner i vikt, även om du äter bra.
 2. Vätska frigörs från bröstet.
 3. Det var illamående, men plötsligt slutade med blodets utseende.
 4. Illamående återupptogs med ökad blödning.
 5. Krampor dök upp.
 6. Du har svår smärta.
 7. Du har yrsel, svaghet.
 8. Urladdningen är mycket rikare än under normala kritiska dagar..

För att skilja menstruation från blödning under graviditet, kom ihåg att missfall föregås av brunaktig utflöde tillsammans med blod. Vi märkte detta symptom - kör till läkaren: fostret kan fortfarande räddas!

Ibland kan processen inte vändas. I detta fall gör ont i buken kraftigt, yr, illamående. Först kommer det att finnas lite blod, men sedan kommer mängden att öka kraftigt. Det kommer att finnas en stor vit koagel på storleken på en böna - det här är fosterägget.

Efter flera veckor från befruktningen kan man skilja på ett missfall från menstruationsflödet. Blodproppar kommer ut ur slidan med blod, och ersätter en klump under en vattenström. Om det är endometriet, kommer klumpen att spridas, om fosterägget inte är det.

Postpartum blödning

Vaginal blödning efter födseln med slem och koaguler kallas lochia. Det lämnar resterna av morkakan. Lochia varaktighet - 4-8 veckor, med regelbundet packningsbyte är de luktfri.

När denna blödning, och inte lochia, visas karakteristiska tecken:

 1. Tilldelningarna är skarlakansröda..
 2. De är rikliga.
 3. Det kommer ut blodproppar.

VIKTIG! Blödning åtföljs av en minskning av tryck, svaghet, buksmärta.

Efter kejsarsnitt

Efter kirurgisk leverans kommer lochia att gå. Efter återställningen av cykeln kommer kritiska dagar att börja efter en tid. De första perioderna kan vara mycket rikliga. Packningen måste bytas varje timme. Gå till doktorn. Han kommer att förskriva läkemedel som stoppar blodet.

För att skilja den första menstruationen från blödning efter kejsarsnitt, bör du vara uppmärksam på intensiteten, varaktigheten, ljusstyrkan i utflödet, samt kvinnans välbefinnande. Om du själv har svårt att bedöma vad som händer, kontakta en gynekolog.

Hur man stoppar blödningen

Så snart du märker blödning, ring en ambulans. När du väntar på hennes ankomst, ta en horisontell position. Placera en kudde eller annat föremål under dina fötter så att nedre extremiteterna är ovanför ditt huvud. Så du kommer inte att förlora medvetandet.
Packa is i en trasa och fäst dem i magen i 15 minuter. Kärlen i livmodern kommer att smalna, och dess muskelskikt kommer att dras samman.

Läkares rekommendationer

Lita inte helt på information från Internet. Använd den endast som referens. Självmedicinera inte: du är inte läkare och kan inte fastställa orsaken till blödning. Vänta tills ambulansen kommer. Självmedicinering är full av komplikationer, infertilitet och ibland död.

Du behöver inte fördjupa ämnet på professionell nivå för att veta hur du avgör om din period är tung eller blödar. Patologisk urladdning kännetecknas av en ljusröd färg, kontinuitet, överflöd, smärta och svaghet.

Under graviditeten går menstruationen inte, därför bör någon fläckning i en stor volym vara oroväckande. Gå igenom en gynekologisk undersökning för att avgöra om allt är i ordning med hälsan.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Sensationer och utskrivning efter ägglossning, om befruktning har inträffat

En exakt definition av ägglossningsfasen är nödvändig för en framgångsrik befruktning. Dessutom använder kvinnor kunskap om datum för ägglossning för preventivmedel....

Menstruationsfärg

Menstruationsflödesfärg: vad pratar han omMenstruationsfärgen tar många kvinnor för ett diagnostiskt kriterium. Många är oroliga om urladdningen av en annan nyans plötsligt förändrar karaktären....

Hur man tar reda på om befruktningen har inträffat efter ägglossningen - de första tecknen på graviditet

Vid uppfattningen av ett nytt liv går äggen och spermierna långt innan embryot går in i livmodern....